God dag, kjære blogglesere! Enig at ren og sunn hud fra naturen er drømmen om mange jenter. Jeg lurer meg ofte på hvordan jeg skal håndtere utslett og mindre ufullkommenhet i ansiktet. Kosmetologen rådet meg til å inkludere en agent i ansiktskomplekset som inneholder salisylsyre. Det viser seg at dette stoffet er mye brukt ikke bare i medisin. Vil du vite hvor nyttig det er for din skjønnhet?

Hva hjelper

Det er en organisk substans relatert til fettløselige syrer. Det er en fargeløs krystaller, veloppløselig i etanol. Den er oppnådd gjennom den enkle syntese av natriumfenolat, karbondioksid og saltsyre. Legemidlet har oppnådd stor popularitet i kosmetikk på grunn av slike egenskaper:

 • eksfolierer døde hudceller;
 • fjerner betennelsesprosessen;
 • har en tørking effekt;
 • har en svak analgetisk effekt;
 • renser porene;
 • reduserer blodkarene, eliminerer kløe;
 • normaliserer sekretjonen av talgkirtler;
 • er et godt konserveringsmiddel;
 • trenger lett inn i huden.

Sammensetning og utgivelsesform

Acetylsalisylsyre eller aspirin er i nesten alle hjemmemedisinkiste. Disse er syntetiske derivater av ortooksybenzosyre. Legemidlene er tilgjengelige i ulike doseringsformer: tabletter, salver, pastaer, løsninger med forskjellige doser og konsentrasjoner. For selvbruk er 1-2% konsentrat best egnet. Stor dosering brukes hovedsakelig av kosmetologer til spesielle prosedyrer.

Til tross for det store antallet nye medisiner, mister salisylsyre ikke popularitet. På grunn av sin antibakterielle effekt er det den viktigste komponenten av aknebehandlingsprodukter. I ingrediensene finner du det ved navn salicylsyre. Konsentrasjonen i sammensetningen av omsorg på 0,5-1%.

Stoffet har evne til å trenge inn i huden og stimulere blodstrømmen til problemområdet. Denne egenskapen brukes aktivt til å kvitte seg med akne og arr. Bidrar effektivt til omsorg for fet og problem hud. Det er imidlertid viktig å huske at salicylsyre kan tørke epidermis sterkt. Derfor, hvis du har tørr og sensitiv hud, vil dette virkemidlet ikke fungere.

Artikler på emnet:

Hva er brukt

Dette stoffet er mye brukt til å behandle ulike hudsykdommer. Blant dem: eksem, akne, psoriasis, dermatitt, overdreven svette, flass og seborrhea. Salisylsyre kan brukes i ulike former for å løse spesifikke problemer.

I form av løsninger. Bruk 1-2% rette for akne eller akne flere ganger om dagen. Den samme løsningen brukes til å tørke huden med seborré. En 1% alkoholløsning er også foreskrevet for å bekjempe korn, keratinisert hud, eksem og dermatitt.

Drop. Antiinflammatoriske legemidler med salisylsyre har blitt brukt med suksess i behandlingen av otitis media. Legemidlet er begravet i øret i henhold til doseringen som er angitt i bruksanvisningen.

Salve. Tilgjengelig i forskjellige konsentrasjoner avhengig av bruksformål. Det anbefales for ulike smittsomme lesjoner i huden. For eksempel brukes 2% salisylsalve til behandling av forskjellige dermatoser.

Salicyl Vaselin. I kombinasjon med lanolin myker det huden under ichthyose. Det eliminerer sprekker og fremmer sin helbredelse.

Callus væske. Denne løsningen påføres eksternt og har en kraftig antiseptisk effekt. Væsken påføres et tynt lag på mais en gang om dagen. Etter tørking forblir filmen fjernet.

Powder. Dette verktøyet brukes hovedsakelig for hyperkeratose, i det minste - mot akne. Som regel omfatter sammensetningen av pulver 2-5% salisylsyre.

Lim. Vel hjelper fra vorter og tørre korn. Sammensetningen av impregneringen er også tilstede svovel. Dette bidrar til mykning av herdet hud og ødeleggelse av mikrober.

Hårprodukter. Designet for å løse mange problemer med hodebunnen og håret. Narkotika gjør en utmerket jobb med flass, kløe og fet seboré.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Hva er salicylic og hvilke nyttige egenskaper det har vi funnet ut. Det er imidlertid noen bivirkninger. Høye konsentrasjoner av stoffet kan forårsake kløe og irritasjon i huden. I sjeldne tilfeller oppstår en allergisk reaksjon. Dette handler om individuell intoleranse.

Det er ikke så mange kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å bruke dette stoffet i tilfelle:

 • overfølsomhet overfor stoffet;
 • hvis barnet ikke er 3 år gammel
 • patologiske sykdommer i nyrene;
 • amming;
 • under graviditet.

En stor mengde salisylsalve kan forårsake smerte på huden. I dette tilfellet må det fjernes umiddelbart og legges sinkpasta. Reaksjonen av hver enkelt organisme er vanskelig å forutsi. Derfor anbefaler jeg deg å konsultere en spesialist før du bruker medisinske eller kosmetiske produkter.

Anmeldelser har prøvd

Jeg tror at alle lurer på om salicylsyre hjelper med akne. Etter et langt søk fant jeg følgende tilbakemelding om hvordan du bruker salisylsyre:

Vic: Smurt ansikt. Verktøyet er veldig tørt og trukket huden. Tilsynelatende er min type ikke egnet.

Alina: En venn overbevist om at dette er det beste middelet for akne. Jeg bestemte meg å sjekke. Hvis du smører bare problemområder med en løsning, hjelper det.

Mia: Er det mulig å tørke ansiktet med dette verktøyet? Ikke sikker, jeg bruker en prikk på betennelsen. Effekten passer meg.

Katia: Jeg vet ikke om salicylsyre hjelper med akne og hudormer. Jeg bruker den til å bekjempe overflødig fettete hud. Mens glad.

Lina: Det finnes et middel i apoteket, for eksempel salisylalkohol. Her er det i sin rene form på huden i alle fall umulig. Tørke ut og bryte lipidlaget sterkt. Da vil du fortsatt bli behandlet.

Vera: Jeg har problem og fet hud. Salicylic skadet meg enda mer. Sterk tørt, huden skiller seg av og skjærer.

Lola: Salisylsyre kan sterkt brenne huden. Det trenger ikke å bli brukt fra svarte prikker. Dette middelet for å lindre betennelse. Hvis det ikke er akne, bruk noe annet, scrubs eller peels, for eksempel.

Tanya: Og det hjelper meg fra inngrodd hår etter depilering. Jeg smør med et punkt på 1% løsning og alle hårene mine klatrer. Bare dra dem ut med pinsett. Det er ingen betennelse og skylling er ikke nødvendig.

Sasha: Å rengjøre porene vil ikke hjelpe. Jeg tror det skal bare brukes til betennelse og så med forsiktighet. Med en tendens til rosacea kan det bare forverre situasjonen.

Nastya: Salisylsyre med forskjellige konsentrasjoner og salicylalkohol er to forskjellige produkter. Den andre er kun i stand til desinfeksjon.

Larisa: Jeg gjorde følgende konklusjon for meg selv: farmasøytiske alkoholløsninger er ikke i ansiktet mitt. Jeg vil se etter kosmetikk med denne komponenten.

Bruk i dermatologi

Salisylsyre og dets derivater er mye brukt i dermatologi. Midler basert på dem lykkes med å takle sykdommer som:

 • Akne - myker sebaceous plugger og renser porene. Fremmer hudfornyelse.
 • Akne og spor etter dem - effektivt letter, glatt og jevner huden.
 • Vorter - hemmer utviklingen av skadelige mikroorganismer, myker overflaten.
 • Demodecosis - brukes mot hudmider i sammensetningen av talkere, salver og andre medisiner.
 • Seborrhea - reduserer betennelse, normaliserer fet hud, fremmer regenerering.

Salisylsalve brukes fra tånegelsvampen i de tidlige stadiene av sykdommen.

Salisylsyrebaserte produkter bidrar effektivt til å kvitte seg med alder flekker. Oftest brukes 2% alkoholoppløsning for dette. Du kan eliminere dette problemet hjemme eller ved å benytte deg av tjenester av spesialister.

Oppskrifter hjemme

De fordelaktige egenskapene til salicylsyre for ansiktet er mye brukt i kosmetologi. Som nevnt ovenfor har salicilka keratoliske, eksfolierende og antiinflammatoriske effekter. Faktisk er det en sterk antibakteriell og "tordenvær" рей

Men det er nødvendig å søke med forsiktighet, fordi alkoholen tørker huden godt. Derfor, når du bruker produkter med salisylsyre, er det nødvendig å kombinere dem med fuktighetsgivende midler.

Nedenfor plukket jeg opp salicylsyre peeling oppskrifter hjemme. Selv om dette er en av de mest effektive prosedyrene for problematisk hud, må du ikke bruke den oftere 2 ganger i måneden. Og ikke erstatte grunnleggende dagpleie.

Fra sorte prikker med honning

2 tabletter bør knuses grundig til pulver. Legg til 2 spiseskjeer flytende varm honning. Bland ingrediensene godt til glatt. Påfør blandingen på ansiktet i ikke mer enn 3 minutter. Skyll peeling trenger en spesiell løsning - 1 teskje brus per kopp vann. Etter prosedyren, bruk en nærende krem ​​i ansiktet.

Peeling med rømme + eggeplomme

For denne oppskriften bruker vi også acetylsalisylsyre tabletter - 2 stk. Tilsett 2 teskjeer rømme og kyllingegulv. Alt grundig blandet og påført ansiktet. Vask av på samme måte som den første blandingen.

Salicylic Cosmetics

Mange merker bruker dette stoffet som en del av deres produkter for problemhud. Det legges til rensende geler for ansiktet, tonics, lotions. Kan være en del av terapeutiske masker eller skrubber for fet hud. Jeg har allerede fortalt deg at Vichy Normaderm-linjen er perfekt for problemhud.

Her hentet jeg produktet, som inneholder ingrediensen Salicylsyre. Noen av dem bruker jeg selv:

 1. Dyp rensegel - fjerner fet skinn, gjør ansiktet rent og friskt.
 2. Verktøy 3-i-1 - kombinerer effekten av flere midler samtidig. Jeg har et slikt rør. Nok lenge. Jeg lager en maske med ham eller skrubbe etter en dusj. Jeg liker resultatet.
 3. Anti-aging imperfections cream - reduserer tegn på visning, forbedrer hudtone, eliminerer mangler.
 4. HYALUSPOT punkt-til-punkt-anlegget - Jeg skrev allerede om det i artikkelen om verktøy etter 25 år.
 5. Nattpleie Vichy Normaderm detox - perfekt utfyller daglig pleie av problemhud. Om dette verktøyet kan du lære mer av min artikkel nattkrem.

Salisylsyre: Vi demonterer på "steiner"

Salisylsyre er en komponent som fikk navnet sitt fra det latinske navnet på hvit pil (Salix alba), i barken som den er inneholdt.

Salisylsyre ble først isolert fra pilbarkekstrakt i 1828-29 av tysk kjemiker Johann Andreas Buchner 1. Det er kjent at avkok og infusjoner av hvite pilbark i flere århundrer brukes til å behandle revmatisme og urinsyre diatese. Litt senere, i 1839, ble salisylsyre isolert fra urte-urteekstraktet. For å sette produksjonen av salisylsyre "på strøm" var det imidlertid nødvendig å syntetisere det kunstig. Tyske kjemikere Kolbe og Schmitt 2 klarte denne oppgaven; de op metoden som benyttes i dag ved fremstilling av salicylsyre fra fenol ved å behandle natriumsaltet med hvilken karbondioksyd ved høyt trykk og temperatur, en natrium-salicylat. Ved surgjøring av dette produkt med svovelsyre oppnås salisylsyre. Historisk har salisylsyre vært mest aktivt brukt i behandlingen av revmatiske sykdommer. Men i dag, med medisinutvikling, brukes denne komponenten hovedsakelig i antiseptiske preparater for ekstern bruk 3.

Egenskaper av salicylsyre

Det er kjent at salisylsyre bidrar til å eliminere betennelser, har en desinfiserende virkning, svak soppdrepende virkning, forbedrer blodsirkulasjonen, så vel som normaliserer talgkjertlene og regulerer svetting. I en liten konsentrasjon bidrar denne komponenten til å helbrede sår raskere, og i et høyere, tvert imidler, bløder epidermis og bidrar til å fjerne døde celler fra overflaten.

Bruken av salicylsyre i medisin

Aspirin inneholder acetylsalisylsyre i sammensetningen av det velkjente legemidlet - det er salicylester av eddiksyre, eller nærmeste "relative" av salisylsyre. Ren salisylsyre i ulike konsentrasjoner (opptil 10%) brukes i produkter for behandling av hudsykdommer (dermatitt, psoriasis). Plaster som inneholder salisylsyre vokser aktivt etterspørsel. For eksempel, denne lappen Salipod å håndtere corns og calluses. Salisylsyre er en del av plasteret Salipod aktivt myker selv kroniske hard hud og grove hard hud, bidrar til å eliminere dem, og dermed bidrar til å kvitte seg med smerter og ubehag når han går. Forskjellige former og størrelser av gips hjelper deg med å velge den mest vellykkede konfigurasjonen, avhengig av plasseringen av korn og / eller korn.


Bruken av salicylsyre i kosmetikk

Salisylsyre er blant komponentene som er verdsatt og aktivt brukt av mange selskaper som produserer kosmetikk. Tross alt, denne allsidige komponenten som moderne kosmetikk referert til som fettløselige BHA syrer, bidrar til å rense porene og liten diameter, for å redusere sannsynligheten for dannelsen av komedoner, for å fremskynde fornyelse av overhuden, hindre eller eliminere akne utslett (kviser), for å justere hudfarge eller kjempe mot flass. Salisylsyre trenger raskt inn i epidermis, og begynner å fungere umiddelbart etter påføring, på grunn av hvilken peeling med innholdet i denne komponenten brukes.

Hjemme med kosmetiske formål kan du bruke apotekets alkoholtinktur av salicylsyre, som er tilgjengelig med en konsentrasjon på 1% og 2%.

DOT behandle betent sår på ansikt, nakke, øvre bryst eller rygg, kan du forbedre tilstanden til huden, uten å ty til dyre kosmetiske prosedyrer.

Lokale produkter med salisylsyre er produsert og mange kjente kosmetiske merker.

Andre salicylsyre applikasjoner

Salisylsyre betraktes som en sikker komponent, og på grunn av dens antiseptiske egenskaper blir den brukt i næringsmiddelbeskyttelse. Salisylsyre brukes også i produksjon av duftstoffer (estere).

Artikkel forfatter: Veronika Chursina

3 Illustrated Encyclopedic Dictionary. - M.: Autopan. V. I. Borodulin et al., 1998.

Det er KONTRAINDIKASJONER. FØR DU BRUKER DET, Kreves det å lese denne instruksjonen / opplysningene om søknaden og / eller å bli gitt av en spesialist.

Salisylsyre - bruksanvisning

Salisylsyre brukes ofte til å kvitte seg med akne, maur, sopp og andre hudfeil - instruksjoner for bruk av produktet (pulver og alkohol) inneholder informasjon om indikasjoner, sammensetning, kontraindikasjoner. Anti-inflammatorisk legemiddel anses som en av de billigste, men effektive måtene å behandle akne. I tillegg hjelper det å redusere akne, fjerne svarte flekker og hvite hud.

Hva er salisylsyre

I medisin er fenol eller salisylsyre et antiseptisk legemiddel som har keratolytiske, antiinflammatoriske og antimikrobielle effekter. I tillegg avviser og mykerer det ytre laget av huden, som viser effekten av peeling. Brukes ofte i dermatologi, kosmetologi for behandling av psoriasis, akne, svarte flekker, samt behandling av sår med brannsår. Alkoholoppløsning av salicylsyre har lav pris, men samtidig kjemper det effektivt med mange huddefekter, på grunn av hvilke det er svært populært.

struktur

Komponenter av et antiinflammatorisk medikament er avhengig av form for frigjøring og konsentrasjon av legemidlet. Pulveret inneholder rene krystaller av det aktive stoffet uten tilsetningsstoffer. I tillegg produseres 1 og 2 prosent alkoholoppløsning. Deres sammensetning er som følger:

Utgivelsesskjema

Anti-inflammatorisk stoff er tilgjengelig i pulverform, som er en hvit krystallinsk, luktfri. Midler er godt oppløst i vann, oljeløsninger, alkohol. Pulver til salgs i pakker på 10, 25, 50 g, har en rimelig pris. En mer kjent form for salicylsyreutgivelse er 1 eller 2 prosent alkoholoppløsning, som er pakket i 10, 25, 40, 100 ml mørke glassflasker.

egenskaper

Fenolalkohol har mange gunstige effekter, på grunn av hva den brukes som masker, lotioner, punktverktøy. I tillegg bidrar det til å oppnå effekten av peeling, renser huden av overflødige partikler. Pulver- og alkoholoppløsning av salisylsyre har følgende egenskaper:

 • antimikrobielle;
 • lokalt irriterende;
 • anti-inflammatorisk;
 • keratolytiske;
 • kløe;
 • mykgjørende.

Hva hjelper

Salisylsyrepulver og alkoholoppløsning hjelper til med behandling av brannskader, bidrar til å normalisere funksjonene i talgkjertlene og andre hudproblemer, for eksempel:

 • kronisk eksem;
 • fet seborrhea;
 • psoriasis;
 • korn;
 • økte svettefødder;
 • hyperkeratose;
 • sorte prikker;
 • acne;
 • alder flekker;
 • inflammatoriske og smittsomme hudsykdommer.

Kontra

Før du bruker verktøyet med antiinflammatorisk effekt, bør du være kjent med kontraindikasjoner av salicylalkohol. Disse inkluderer følgende tilstander:

 • individuell intoleranse av den aktive bestanddelen;
 • barn opptil 12 måneder;
 • amming periode;
 • graviditet;
 • nyresvikt
 • overdreven tørrhet i huden.

Bivirkninger

Når du bruker legemidlet eksternt, kan bivirkninger oppstå, og hvis de ser ut, er det nødvendig å bytte til et legemiddel med en lavere prosentandel eller å slutte å bruke produktet. Mulige negative reaksjoner:

 • brennende følelse;
 • kløe;
 • lokal hyperemi;
 • hudirritasjon;
 • allergisk reaksjon;
 • hudutslett;
 • økte betennelser.

Instruksjoner for bruk

Avhengig av type problem, varierer dosen, metoden og behandlingsforløpet. I dette tilfellet er det generelle anbefalinger som bør følges ved bruk av fenolalkohol:

 • daglig dose bør ikke overstige 10 ml for voksne eller 1 ml for barn;
 • Om mulig, bruk produktet lokalt, unngå behandling av flere områder samtidig.
 • før bruk, rengjør huden fra kosmetikk, urenheter.

Akne behandling

Salisylsyre mot akne har blitt brukt i flere tiår, og har klart å etablere seg som et effektivt middel under denne tiden. Hvis det er få pimples, suge en bomullspinne i løsningen og brenn den med betennelser. Etter 15 minutter skylles fenolalkoholen med vann. Hvis du har mange utslett, tørk forsiktig ansiktet med en fuktet tampong, og prøv å ikke overdrive huden. For bedre effekt, brukes glykolsyre eller borsyre med salisylsyre. Behandlingsforløpet varer 1,5-2 måneders systematisk bruk.

Salisylsyre fra svarte flekker

For personer med fet hud kan fenolalkohol være en ekte frelse: Verktøyet danner rent porer og forhindrer utseendet av fett, noe som fører til svarte flekker. Denne effekten er mulig på grunn av stoffets evne til å oppløse proteinet, noe som gjør det mulig å øke intensiteten av fornyelse av huden, fjern fettete plugger. For å oppnå effekten, er det nødvendig å tørke huden minst 3 ganger i uken, hvoretter du bør bruke fuktighetsgivende tonic eller krem ​​i ansiktet. Behandlingsforløpet varer så lenge du ikke oppnår det ønskede resultatet.

Fra korn

Fenolalkohol fjerner perfekt døde hudceller. Bruk av midler avhenger av type korn:

 • Formasjoner er impregnert med en løsning som myker dem. Når løpende stadier komprimerer om natten.
 • For våte korn er fenolsalve eller pulver egnet, som fortynnes i vann til pasta. Etter at blandingen er påført på det skadede området, og en lapp er festet på toppen.
 • For behandling av natopysh passe enhver form for midler. Etter påføring av huden på huden, bør preparatet fjernes med pimpsten eller en stiv børste.

Kan jeg drikke salicylsyre

Salisylalkohol er strengt forbudt å inntas, fordi når det tas, blir slimhinnene i de indre organene alvorlig påvirket. Den første sippen av syre forårsaker alvorlige forbrenninger i munnslimhinnen. Hvis løsningen kommer i tilfeldig tilfelle, bør følgende tiltak tas:

 • skyll munnen din med brus
 • drikke melk i store mengder;
 • for adsorpsjon av magen ta aktivert trekull;
 • lage en avl med rent vann for å rense tarmene;
 • I tilfelle av sterk avgang, gå til sykehuset.

Bruk til barn

Ved behandling av hudskader hos barn, er det nødvendig å unngå samtidig behandling av flere områder. Til disse formål velges kun 1% og 2% salisylalkohol uten å bruke andre former for frigjøring. Imidlertid behandles enkelte mangler i huden hos små barn på annen måte - mer aggressive former av stoffet. Så, bare fenolsalve brukes til behandling av vorter. I tillegg bør det huskes at inntil 12 måneder er bruk av midler som er basert på denne komponenten kontraindisert for barnet.

Under graviditet

Bruken av salicylsyre i kosmetikk under graviditet er strengt forbudt av leger. Og dette gjelder ikke bare for alkoholoppløsningen og pulveret, men også for alle kosmetikkene som inneholder denne komponenten, ikke engang som et aktivt stoff. Siden salicylic er inkludert i gruppen av acetylsalisylsyre, som anses potensielt farlige under graviditeten, påvirker fenolsyre også barnebarns bæreevne.

Et slikt forbud skyldes dyp og rask absorpsjon av salicylmidler i huden og blodbanen. Legemidlet blir overført til den fremtidige babyen med blod, noe som svekker utviklingen og svekker helsen. I tillegg kan salicylic forårsake medfødte abnormiteter i kardiovaskulære og urinveisystemer. I dette tilfellet har en slik effekt på fosteret ikke bare systematisk, men også periodisk bruk av legemidlet.

Drug interaksjon

Salisylsyre øker permeabiliteten i huden, noe som øker absorpsjonen av legemidler til ekstern bruk. I tillegg løser løsningen gjennom huden økt bivirkninger av orale hypoglykemiske midler, metotreksat, sulfonylurea-derivater. Uforenlig med salicylsyreholdige stoffer anses zinkoksid og resorcinol.

Salicylsyre Remedies

For behandling av akne, svarte flekker og andre problemer forbundet med kosmetikk, kan du ikke bare bruke en alkoholløsning eller pulver, men også produkter basert på fenolsyre:

 • Lotions. Har samme egenskaper som originalen, men inneholder ikke alkohol. Så blir tørr hud vanskeligere. Velg en lotion i henhold til hudtype.
 • Salve. Midler anses å være effektive, men de må brukes med forsiktighet for å unngå brannskader og sterk tørking.
 • Geler. Brukes til daglig rensing av hud mot overflødig smuss, fett.
 • Peeling. Inneholder fenol og glykolsyre. Gjennom denne kombinasjonen kan du oppnå dyp rensing, men vær forsiktig og følg instruksjonene ellers kan det være ubehagelige konsekvenser.

Spesielle instruksjoner

Det anbefales ikke å bruke dette verktøyet for behandling av vorter. I tillegg må du ikke tørke salicylsyremormer og hudområder nær kjønnsorganene. Hvis alkoholoppløsningen kommer på slimhinnen, bør du grundig vaske dette området av huden med mye vann. Absorptionen av dette stoffet kan øke ved betennelse, hyperemi og kontakt med gråtende sår. Anti-inflammatorisk stoff har ingen effekt på styring av kjøretøy og mekanismer.

Antiseptisk løsning og pulver kan kjøpes i nettbutikken og i apoteket ditt i byen. Det første alternativet er ofte å foretrekke fordi det er en bredere produktkatalog, det er kundeanmeldelser og muligheten til å bestille et verktøy med lavere kostnad. Du kan finne ut hvor mye salicylsyre koster i apotek og på nettsteder med apoteksprodukter, fra bordet:

Salisylsyre

Beskrivelse fra og med 20. mai 2015

 • Latinsk navn: Salisylsyre
 • ATC-kode: D01AE12
 • Aktiv ingrediens: Salisylsyre (salisylsyre)
 • Produsent: Pharmstandard OJSC, Tula Pharmaceutical Factory LLC, Russland FF Viola CJSC, Farmak OJSC, Ukraina Borisov Medisinske Preparater Plant, Hviterussland

struktur

Ett hundre gram alkoholoppløsning inneholder 1 eller 2 gram salicylsyre.

Som hjelpestoff i preparatet av legemidlet er 70% etylalkohol.

Et hundre gram salve inneholder 2 eller 3 gram salicylsyre, så vel som petroleums gel i en mengde på opptil 100 gram.

Utgivelsesskjema

Farmakologiske former for stoffet:

 • alkoholoppløsning av salicylsyre (1%, 2%, 3%, 5% og 10%, tilgjengelig i glassflasker på 25 eller 40 ml);
 • Salisylsyre salve (2%, 3%, 4%, 5% og 10%; 25 gram er pakket i bokser med mørke glass eller aluminiumrør).

Farmakologisk aktivitet

Antiseptisk til ekstern bruk. Gir irriterende, keratolytisk og antiseptisk. Det forhindrer nedbrytning av proteiner i aminosyrer, undertrykker betennelse, bidrar til å rengjøre såroverflaten og akselererer helbredelsen av vev.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Når det brukes som et lokalt middel, har det en distraherende, irriterende, så vel som svak antiseptisk effekt. I lave konsentrasjoner provoserer keratoplastisk, i høykeratolytisk effekt.

Plasmakonsentrasjonen av salicylsyre når maksimalt 5 timer etter påføring av legemidlet på huden under en okklusiv dressing. I uendret form utskilles ca. 6% av stoffets totale absorberte mengde i urinen, mens det meste av den utskilles i form av metabolske produkter.

Indikasjoner for bruk

Som et monoterapeutisk middel og som en del av kombinerte preparater, brukes midlet:

Kontra

Barns alder (salicylsyre salve) og individuell følsomhet for stoffet. Løsningen kan brukes til barn eldre enn 12 måneder.

Bivirkninger

Mulige lokale og allergiske reaksjoner.

Salisylsyre: bruksanvisning

I henhold til instruksjonene for salicylsyre, brukes løsningen eksternt. Det anbefales å behandle den berørte overflaten to ganger om dagen.

Legemidlet påføres med en bomullspinne. For å håndtere et område på størrelse med en håndflate, er det ikke nødvendig med mer enn 5 ml oppløsning. Den høyeste dosen for voksne - 2, for barn - 0,2 gram per dag. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 7 dager.

Ved otorhinolaryngologisk praksis anbefales det at løsningen settes inn i det syke øre to ganger om dagen, 6 dråper.

For akne brukes 1% salisylsyre vanligvis. To- og tre-prosent løsning er kun egnet for personer med fet hud. I nærvær av flere acne rette er brukt punkt på hver av dem. Hvis det er mange akne, blir det tørket hele overflaten av huden med en bomullspinne fuktet med en løsning.

Prosedyren fortsetter til en liten prikkende følelse vises. Etter behandling kan ansiktet skylles med vann for å nøytralisere virkningen av syren.

I tilfelle av Deverzhi sykdom, psoriasis, seboré, ichthyosis, er bruk av salicylsyre 2 prosent i form av en salve indikert. Ved alvorlig betennelse bør legemidlet fortynnes med petroleumsjel 2-4 ganger. Mangfoldet av applikasjoner - 1-2 ganger om dagen. Etter peeling behandling fortsetter med bruk av andre midler.

På såroverflaten er salven påført i et tynt lag. Den behandlede overflaten er dekket med sterilt gassbind. Det er også lov til å pålegge en serviett fuktet i salve på såret.

Før du påfører bandasje, bør du åpne blærene, rense såret fra nekrotisk vev og vaske det med et antiseptisk middel.

Forbindingen anbefales å endres hver 2. eller 3. dag, til såret er helt ryddet av purulente og nekrotiske masser. Varigheten av behandlingen kan variere fra 1 til 3 uker.

overdose

interaksjon

Salisylsyre er i stand til å øke permeabiliteten til huden for andre legemidler til aktuell bruk, og dermed øke absorpsjonen.

Absorbert salicylsyre kan potensere bivirkningene av sulfonylurea-derivater, orale hypoglykemiske midler og metotrexat.

Løsningen er farmasøytisk inkompatibel med sinkoksid (danner uoppløselig sinksalisylat) og med resorcin (danner smelteblandinger).

Salgsbetingelser

Lagringsforhold

Oppbevares på et sted som er beskyttet mot sollys og fuktighet (for salve). Oppbevares utilgjengelig for barn. Oppbevaringstemperatur for løsningen - opp til 15 ° C, for salve - opp til 20 ° C.

Holdbarhet

Løsningen anses egnet til bruk innen 3 år, salve - innen 2 år etter utstedelsesdato.

Spesielle instruksjoner

Hva er salisylsyre?

I farmakopoen beskrives salisylsyre som en luktfri, dårlig oppløselig substans i kaldt vann, som kan være i form av nålkrystaller uten farge og lukt eller et hvitt krystallinsk pulver.

Strukturformelen av salisylsyre -

Den empiriske formelen er C7H603. Det systematiske navnet på forbindelsen er 2-hydroksybenzosyre.

mottak

For første gang ble stoffet isolert i 1838 fra pilbark. Derfor er dets tradisjonelle navn salisylsyre: på latin høres ordet "pil" som "salix". Oppdagelsen tilhører den italienske kjemikeren R.Piria.

Vitenskaperen var i stand til å dele den bittere glykosidsalicinen inneholdt i pilbark i to deler for å avdekke at syrebestanddelen (salicylsyre) har verdifulle helbredende egenskaper, bestemme kjemisk sammensetning og vellykket syntetisere den. Dette kan betraktes som den første rensingen av stoffet, som førte til utviklingen av stoffet Aspirin.

For medisinsk bruk (kjemisk ren og i stabil form) ble acetylsalisylsyreprøver først oppnådd 10. august 1897 av den tyske forskeren F. Hoffman.

Salisylsyrederivater er metylsalicylat, lysinacetylsalisylat, acetylsalisylsyre, salicylamid, mesalazin, kolin og natriumsalicyater.

Kjemiske egenskaper

De kjemiske egenskapene til forbindelsen skyldes tilstedeværelsen av fenolisk hydroksyl-, benzenkjernen og karboksylgruppen i salisylsyremolekylet.

Bare karboksylgruppen kommer i reaksjon med alkalimetallkarbonater. Som et resultat dannes salter - salicylater.

Med alkali, med en tilstrekkelig mengde av dem, går både hydroksyl- og karboksylgrupper inn i reaksjonen.

Under virkningen av syrer på alkoholer (for eksempel metyl) i nærvær av mineralsyrer, danner estere på COOH-gruppen.

Når et stoff samhandler med syreanhydrider eller syrehalogenider, reagerer fenolisk hydroksyl. Reaksjonen av salisylsyre (c. Syre) med anhydrid eller klorhydrid av eddiksyre (etansyre) gjør det mulig å oppnå acetylsalisylsyre.

Ved interaksjon med fosforylklorid dannes salicylsyreanhydrid.

Hvis det resulterende syrekloridet reagerer med fenol, oppnås salisylsyrefenylester, som brukes i medisin som et desinfeksjonsmiddel. Hovedtrekket i verktøyet er at det ikke gjennomgår hydrolyse i det sure miljøet i magen og bare oppløses i tarmkanalen.

For industriell produksjon av salol med. syre og fenol oppvarmes i fosforylklorid.

Bensenkjernen i forbindelsen kan komme inn i SE-reaksjoner med H2SO4, HNO3, halogener og andre elektrofile reagenser. Effekten av OH-gruppen gjør den aromatiske kjerne. syre er mye mer aktiv for disse reaksjonene i sammenligning med benzenkjernen i C6H6COOH (benzoesyre).

C. Syren reagerer lett med en vandig oppløsning av brom, mens C6H5COOH under lignende forhold ikke misfarger bromvann.

For å oppnå n-aminosalicylsyre (PAS), som er et av de viktigste derivatene av c. Syrer, som utgangsmateriale, anvendes resorcinol. I første omgang påvirkes resorcinol av ammoniakk (NH3), som tillater å oppnå meta-aminofenol. Deretter blir meta-aminofenol karboksylert i PAS ved Kolbe-Schmitt-reaksjonen.

Fysiske egenskaper

Pulver / krystaller er vanskelige løselig i kaldt vann, men lett oppløselig i varmt vann, dietyleter, etanol. Litt oppløselig i karbondisulfid. Løselighet i vann (g / l): 0 ° C; 20 ° C - 1,8; 60 ° C - 8,2; 80 ° C - 20,5.

Kvalitative reaksjoner for bestemmelse av salicylsyre

C. Syr og de fleste av dets derivater gir en intens farging i lilla med jernsalter Fe + 3 (jernholdig jern). For å utføre reaksjonen ta en liten mengde pulver med. syre og dryppe en litt fortynnet løsning av Fe + 3 klorid.

Løsning c. syre, hvor noen dråper kobbersulfat (Cu2SO4) ble tilsatt, når de ble oppvarmet, gir en lys smaragdgrønn farge.

Cobert kan også brukes til å oppdage et stoff. For å forberede det, tilsettes 3 dråper formalin nøye til 3 ml konsentrert H2SO4.

En liten salicylsyre settes på en glassglass, hvorpå 2 dråper H2SO4 blir tilsatt og etter noen minutter, 1 dråpe Cobert-reagens. Som et resultat av denne reaksjonen, bør pulveret bli rosa.

Hva er salisylsyre i kosmetikk?

Salisylsyre har lenge og svært vellykket blitt brukt i kosmetikk. Den har antibakterielle egenskaper, behandler inflammatoriske hudlesjoner godt, tørker det, men forårsaker ikke irritasjon.

Effektiviteten av salicylsyre i ansiktet skyldes de keratolytiske egenskapene til legemidlet - verktøyet exfoliates lagene av gamle døde hudceller, penetrerer dypt inn i porene og eliminerer blokkering av ekskretjonskanaler i talgkjertlene, og bidrar dermed til å kvitte seg med svarte flekker og akne.

I tillegg er stoffet brukt:

 • for peeling;
 • mot inngrodd hår;
 • fra korn;
 • som peeling agent for hæler;
 • fra vorter
 • fra natoptyshy.

Salisylsyre for akne bør tas med en konsentrasjon på en prosent (maks. To prosent). Bruk av for konsentrert en løsning kan forårsake alvorlig irritasjon.

Det bør huskes at løsningen av salicylsyre for akne er egnet bare for personer med normal og fet hud. Personer med tørr og flakket hud anbefales ikke å bruke dette produktet.

Noen prøver å redusere alvorlighetsgraden av disse fenomenene ved å bruke en nærende krem ​​til huden etter påføring av en alkoholløsning. Imidlertid vil behandlingen i dette tilfellet, mest sannsynlig, ikke være tilstrekkelig effektiv: den oljeholdige filmen vil skape en beskyttende barriere for mikrober, og dette vil i sin tur ikke eliminere betennelse.

Omtaler indikerer at bruk av akne med salicyloppløsning gir gode, men kortsiktige resultater. Vanligvis, etter et par måneder med å bruke produktet til ansikt og kropp, blir huden "brukt" til den. Derfor, mellom behandlingsforløpene, er det nødvendig å ta korte pauser.

Hvis det er litt akne, er løsningen oppdaget. Hvis det berørte området er omfattende, tørkes problemområdene med en vattpinne fuktet med produktet. Det er bedre å ta flere tamponger for ikke å spre infeksjonen.

Salicylic kan brukes som et selvstendig verktøy, og som en del av ulike chatterboxes. For å forberede dem på salisylsyre, tilsettes levomycetin, streptocid, kamferalkohol, kalendeltinktur, Trichopol, erytromycin, sinkoksyd, svovel og borsyreoppløsning.

Populære oppskrifter for hjemmelagde chatterboxes for acne:

 • 50 ml salicylsyreoppløsning, streptocidtabletter (7 g) bundet til pulver, 7 g svovel og 50 ml borsyreoppløsning;
 • pakning aspirin, pakking kloramfenikol, tinktur av kalendula (før bruk, blandingen er infundert i 24 timer);
 • 10 tabletter streptocid, 4 tabletter kloramfenikol, 30 ml salicylsyre, 80 ml kamferalkohol;
 • 1 flaske salisylalkohol, 2 tabletter kloramfenikol og trihopol.

Alle snakkere før bruk skal være godt rystet.

For å få en bærekraftig effekt, i tillegg til lokal aknebehandling, anbefales det:

 • vurder dietten og gjør den mer balansert;
 • bli kvitt dårlige vaner som påvirker tilstanden til huden negativt;
 • gjennomgå et kurs av hormonbehandling;
 • pleie regelmessig for huden;
 • lede en aktiv livsstil.

I kosmetikk kan salicylsyre også brukes som hovedmiddel for peeling-sammensetninger. Prosedyren tillater ikke bare å fjerne laget av døde celler, men også å starte prosessen med elastin og kollagenproduksjon.

Prosedyren eliminerer tegn på aldring, akne, komedoner, fet skinn, kvitte seg med alder flekker, jevn hudton og gjøre ansiktet jevnere og friskere. Peeling kan påføres på hvilken som helst del av kroppen.

Peelingblandinger med salisylsyre er av 2 typer: pasta og løsning. Løsningen er mer egnet for ansiktets hud, limen anbefales å brukes på huden på hender, kropp og knær.

Peeling kan være overfladisk eller overfladisk-median. I det første tilfellet brukes en blanding med en 15% konsentrasjon av den aktive substansen, i den andre - med en 30% konsentrasjon. Overfladisk peeling gjør at du kan kvitte deg med fet skinn og utslett, rengjør tilstoppede porer og normaliser arbeidet med talgkjertlene, overfladisk median som er effektiv for å eliminere akne og etter akne.

For å utføre prosedyren hjemme, må du blande pulverisert 4 aspirintabletter (uten skall) med 1 teskje ferskpresset sitronsaft. Den resulterende vasselen blir påført ansiktet med en bomullspinne, unngår huden rundt øynene og forlater i 10 minutter.

For å fjerne masken, fuktes en bomullspute i vann med brus (kokepulver neutraliserer surheten i huden) og tørker ansiktet med det langs massasjelinjer.

I dermatologisk praksis brukes mange pastaer og kremer med salisylsyre mye, som en del av disse, i tillegg til den aktive komponenten, er det mikroelementer som forsterker sin virkning. Så, for eksempel, svovel og salicylic salve ikke bare lar deg rense huden av akne, men også effektivt kjempe Demodex.

Fra inngrodd hår bruker en løsning på 1-2%. For å kvitte seg med problemet, er det nok daglig å smøre flere ganger om dagen med kroppens områder hvor håret ikke kan trenge gjennom huden av epidermis og vokse under huden.

Fra calluses og corns er salicylsyre best brukt i form av en 10% salve. Fra tørre ringer, korn og kornstrømmer, er det også tilrådelig å bruke en gips med salisylsyre.

Før du styrker gipset på kornene, må føttene være godt dampet (du kan med tillegg av antibakterielle midler) og tørke tørk. Det ømme stedet er dekket med et plaster av ønsket størrelse og igjen i 2 dager. Hvis dette er nødvendig, blir prosedyren gjentatt 3-4 ganger, til callus mykner og skiller seg helt.

Før du bruker salven, er handlingen det samme - føttene blir dampet og tørket tørke. Deretter påføres et lapp på det ømme punktet med et hull utsnitt i midten. Dette bør gjøres på en slik måte at callus / natoptysh er åpen, og områdene av sunn hud rundt den forblir under gipset.

Omozolyushny-området behandles rikelig med salve og dekket med et lag av gips.

For hæler brukes salisylsyre med bivoks og paraffin. Tatt i like store mengder, smelter voks og paraffin i et vannbad, deretter tilsettes salicylsyre til dem og blandes grundig. Blandingen i flere lag påføres på hælene og legger på sokker. Det er best å legge en komprimering for natten.

Om morgenen blir hælene rengjort av voks-paraffinblanding. Etter det anbefales det å lage et brusebad og rense huden med en pimpstein.

Å fullstendig bli kvitt sprekker på føttene er vanligvis ganske mange prosedyrer.

Behandling av vorter innebærer bruk av salicylsyre med en konsentrasjon på fra 10 til 60%. Salisylsyre fra vorter brukes i form av salver, løsninger og spesielle flekker. Et slikt middel er salipodgipset, hvor salisylsyre er inneholdt i en 30% konsentrasjon.

Før du bruker løsningen, bør du dampe ut huden som tumoren dukket opp. Dette vil myke huden og forbedre effekten av stoffet. Prosedyren utføres ved sengetid, bruker medisinen direkte til det berørte området og unngår områder av sunn hud. Etter behandling er vorten dekket med et bandasje eller gips. På morgenen, vask av produktet.

Med langvarig bruk mykner papilloma under syrevirkningen og kan lett fjernes ved hjelp av pimpsten.

Salve for fjerning av vorter blir brukt i henhold til samme prinsipp som løsningen: Ved sengetid blir det berørte hudområdet dampet, hvorpå et tynt lag av preparatet påføres vorten og dekkes med et bandasje. Om morgenen behandles vorten med pimpsten.

Fortsett behandlingen bør være til fullstendig forsvinning av vekstene.

Den mest praktiske metoden for å behandle vorter er å bruke en patch. Det er nok bare å holde det på huden tidligere dampet og håndkle-tørket. Etter 2 dager blir plasten fjernet, og den mykede vorten fjernes forsiktig med pimpstein. Prosedyrene gjentas til fullstendig fjerning av vorten.

Sikkerhets forholdsregler

Ikke bruk løsningen og salven på mødre, slimhinner, hårete vorter, samt på vorter som er på ansiktet eller i kjønnsområdet.

Ved kontakt med slimhinner, må det aktuelle området vaskes med rikelig med vann.

Absorpsjonen av stoffet kan øke med hudsykdommer som oppstår med overfladisk gråting, hyperemi og / eller betennelse (inkludert psoriasis erythroderma).

analoger

Verrukatsid, Urgokor, Duofilm, Mozolin, Koplomak, Calcareous salve, Solcoderm, Salisylsalver av svovelsyre.

Bruk til barn

Salve er kontraindisert hos barn. Når du bruker løsningen, er det nødvendig å unngå å behandle flere hudområder samtidig.

Salisylsyre under graviditet

Alkoholløsningen er kontraindisert under graviditet og amming. Gravide og ammende kvinner får lov til å bruke legemidlet utelukkende som et middel for korn og lunger og på en begrenset overflate. Tillatelig dose - ikke mer enn 5 ml av en 2% løsning.

Salicylsyre Anmeldelser

Salisylsyre og agenter basert på det er svært populære hos hudlege. Fordelene ved salicylsyrebehandling er dets tilgjengelighet, høy effektivitet og fravær av smerte i pasienten under bruk.

Men det er også ulemper:

 • produkter med salisylsyre er kontraindisert hos barn;
 • gode resultater kan ofte kun oppnås ved langvarig og systematisk bruk;
 • I noen tilfeller, før bruk av midler krever tidligere forberedelse.

Imidlertid vurderer de fleste at disse ulemper er svært ubetydelige i forhold til hvor god effekten kan være.

Det største antallet vurderinger som finnes på Internett, er anmeldelser av salicylsyre fra akne. Etter å ha analysert dem kan vi konkludere med at verktøyet med tilgjengeligheten og lave kostnader i dag betyr en av de mest effektive.

Kerato og seborrhea regulerer sjampo med salicylsyre, samt salver og pastaer som blir kvitt korn og vorter, har opptjent ikke mindre ros.

Salisylsyre pris

Hvor mye kostnaden for medisiner er avhengig av produsentens prispolitikk, form for utgivelse og mengden av produktet i pakken.

Salisylsyre pris i apotek i Ukraina fra 3 til 5 UAH. for en alkoholløsning med en konsentrasjon av det aktive stoffet på 1-2%. Salve kan kjøpes i gjennomsnitt for 10-13 UAH.

I russiske apotek koster akneoppløsning fra 7 rubler og salve - fra 15 rubler.

Salisylsyre er en av de beste akne behandlinger!

Salisylsyre for akne er en av de mest populære rettsmidler som brukes til å behandle akne. I dag vil vi se på alle fordeler og ulemper ved dette middelet (angående aknebehandling), analyser hvordan du bruker salicylsyre korrekt (slik at det virkelig hjelper og ikke brenner huden, noe som er veldig dårlig), vurder tilbakemeldingene fra leserne (hva de synes om salicylsyre), vi vil finne ut hvor du skal kjøpe (på apotek, hvor ellers =)), generelt vil vi analysere alt fra A til Å). Alt skrevet er min mening om dette verktøyet. Sett deg tilbake =).

Så, hvis du nå sjekker din førstehjelpsutstyr, så kan du sikkert finne en flaske salicylsyre der (og hvis ikke, ikke bekymre deg, dette er en fikserbar sak). Og dette er ikke bare en hyllest til fortiden - fra tiden til våre mødre til denne dagen, er dette verktøyet en av de mest effektive i behandling av akne. Denne syre er inkludert i mange nye stoffer for behandling av akne, i de fleste av dem er hovedkomponenten. I lotioner, scrubs (en av de mest effektive scrubs), tonics, kan du ofte finne spor av salicylsyre.

Sikkert, nesten alle brukte dette verktøyet, overbevist om sin evne til å beseire akne (eller manglende evne) ved eksempel. Vel, hvis du ikke har brukt det, så vil vi prøve å svare på det direkte spørsmålet: "Gir salicylsyre hjelp fra akne i ansiktet?" La oss prøve å systematisere vår kunnskap.

Salisylsyre er et antiseptisk, antibakterielt, antiinflammatorisk middel, som ofte brukes til behandling av akne. Formelen av salicylsyre er C6H4 (OH) COOH. Det finnes ulike løsninger for salg som er strukturert av andelen salisylsyre i dem:

 • Salisylsyre 1%
 • Salisylsyre 2%
 • Salisylsyre 3%
 • Salisylsyre 5%
 • Salisylsyre 10%

Salisylsyre har en rekke fordelaktige egenskaper, noe som gjør den til en utmerket fighter med akne. La oss se på hvorfor salisylsyre er et så uunnværlig verktøy:

1 Salisylsyre har en tørkeeffekt. Jeg tror mange vet om det. En dag min gode venn, ser hvordan jeg lider med akne, sa:

Så snart jeg får en kvise, smører jeg den med salisylsyre, en skare dannes neste dag, og etter to faller den av. Kan du prøve?

Selvfølgelig har jeg allerede prøvd. Jeg må si at for akupressur akupressur i ansiktet, har jeg ikke sett et bedre middel enn salicylsyre. Men hvis ansiktet ikke er 1, men 10 eller enda flere kviser, bør salicylsyre brukes forsiktig for ikke å overdrive huden. Vi diskuterer dette senere.

2 Salisylsyre er i stand til å takle flekker etter akne kalt postakne. Jeg kan ikke si noe om arr. (Takk Gud) Jeg tjente ikke dem, fordi jeg visste at det var umulig å knuse akne. Bare tid og regenerative (regenererende) evner i huden din kan takle arr. Hvis du fortsatt presser, les artikkelen, jeg tror du ikke lenger vil gjøre dette (link over).

Oppdatert: Hvis du fortsatt ikke kan klemme ut neste "reptil", les artikkelen om hvordan du gjør det bedre. Jeg anbefaler også å lese om hvordan du reduserer forekomsten av akne i ansiktet av MINIMUM med 50%, dette skyldes den samme "klemmen".

Om stillestående flekker etter akne, er sannheten 100% sant. Dette skyldes at salicylsyre i behandling av akne trenger veldig dypt inn i huden, og forårsaker at blodet strømmer til applikasjonsstedet, noe som fremmer vevfornyelse. Og med fornyelse av vev, forsvinner flekker etter akne også. Dette er en av de viktigste fordelene ved dette verktøyet. Det viktigste er ikke å overdrive det og ikke overdrive, noe som kan påvirke huden svært.

3 Salisylsyre dreper akne-forårsaker bakterier (Propionibacterium acnes). Tross alt, hvordan ser akne ut? Når det er på tide å få tilstoppet, kan sebum ikke komme seg ut, på grunn av dette kommer comedo fram (Hvordan bli kvitt komedoner?). Hvis denne bakterien kommer inn i komedien, begynner de inflammatoriske prosessene i pimple, og da vet du =). Så, salicylsyre dreper bakterien som forårsaker akne. Det er imidlertid også en fly i salven: Salycylsyre sparer ingenting, inkludert de gunstige bakteriene som bevarer huden vår. Jeg vil fortelle om det i mer detalj i avsnittet om kontraindikasjoner.

4 En annen nyttig funksjon er at dette verktøyet lar deg regulere sebumsekresjonen. Det vil si salisylsyre kan redusere den fete huden. Og hvis vi reduserer fettinnholdet, begynner porene å bli mindre tette med overskytende. Du bør ikke overdrive det med bruk, hvis det er mangel på sebum for fuktighetskrem, kan huden tvert imot øke sin produksjon slik at ikke de gunstige bakteriene dør.

5 Salisylsyre kan også kjempe med svarte flekker, oppløse eller misfargere dem, noe som også er et stort pluss.

Med den teoretiske delen fant ut hvorfor salicylsyre kan være så effektiv, la oss fortsette å trene!

Stop å lure deg selv

Før jeg leser videre, vil jeg stille deg et spørsmål. Leter du fortsatt på å bli kvitt akne? Dømmer av det faktum at du leser denne artikkelen - seieren er ikke på din side.

Og selvfølgelig vet du på forhånd at hudproblemer er:

 • Konstant søk etter akne behandlinger
 • Daglig plukking og klemming
 • Lav selvtillit
 • Manglende oppmerksomhet fra motsatt kjønn
 • Spild av penger på kosmetikk

Og svar nå på spørsmålet: ER DET SELV? Ikke trøtt til å tåle det? Og hvor mye penger, innsats og tid har du allerede brukt på kosmetologer og aknebehandlinger? Det er riktig - det er på tide å gjøre huden perfekt, en gang for alle! Er du enig?

Vi gjennomførte en undersøkelse, undersøkte en masse materialer og, viktigst, sjekket i praksis nesten alle aknebehandlingsprodukter, og fant det eneste effektive legemidlet, Instaskin.

Det er Instaskin som vil lindre akne ikke for en uke, en måned eller et år, men for livet!

Salisylsyre påføring:

Hvis du bruker salicylsyre for første gang, er det bedre å starte med en 1% løsning. 5 og 10% løsning er generelt bedre å ikke bruke. Det er veldig lett å tørke huden, og på grunn av tørrhet, vil antall akne bare øke. For erfarne fighters ikke med tørr hud, vil en 2% løsning gjøre. Så, hvordan å bruke salicylsyre?

Med en løsning av salisylsyre, fuktes vi en fleece, og deretter tørker du ansiktet. Hvis du bare har et par kviser, legg deretter en prikk, hvis det er mer - tørk hele overflaten av huden for å forhindre utseende av nye. Det er nødvendig å tørke før du føler en liten prikkling, det betyr at salisylsyre har begynt å virke. Etter det kan du forsiktig skule ansiktet med vann for å nøytralisere virkningen av syren. Hvis du bruker 1, 2 eller 3%, kan du ikke gjøre dette.

!Forsiktig Ikke prøv for vanskelig å gni løsningen i huden. Du kan bli brent, ikke glem at det fortsatt er surt. Og av samme grunn er det bedre å først bruke 1% løsning, og jeg anbefaler generelt å bruke 5% og 10% løsning. I kommentarene skrev bare folk som er for overale, les.

Kontraindikasjoner å bruke:

1 Hvis du har en meget flakket hud av salicylsyre, bør alkoholløsningen skiftes til en spesiell alkoholfri. Når huden skiller seg ut, er dette et veldig dårlig tegn, kan akne klatre med en ny kraft. Tror ikke at dette er en fornyelse av huden. Du kan lett bli brent. Hvis alkoholfri løsning ikke hjelper, så vil salicylsyre ikke passe deg, og det er bedre å slutte å bruke det i det hele tatt.

Et eksempel på en alkoholfri løsning er Stopproblem Lotion-Tonic.

2 Tørr hud. Hvis huden din ikke er fet, men veldig, veldig tørr, er det bedre å slutte å bruke salisylsyre, gjør det verre. For kombinasjonshud passer den, men igjen, du trenger ikke å presse med all din styrke, gjør det verre.

3 I brukstiden av salicylsyre er det ønskelig å bruke bare en. kombinasjon med andre midler, spesielt sterk (som basiron, zeneritt, etc.), kan forårsake stor tørrhet og peeling.

4 Anbefales ikke til bruk under graviditet.

5 Ikke helt en kontraindikasjon, men bare en MINUS. Over tid slutter huden å reagere på salicylsyre (etter ca. 2 måneder med vanlig bruk). Så det var i mitt tilfelle. Men etter 2 uker med pause begynte verktøyet igjen å fungere som det skulle.

Salisylsyre: hvor å kjøpe?

Salisylsyre for akne kan kjøpes på nesten alle apotek. Nå bruker jeg StopProblem alkoholfri lotion, selv om jeg brukte alkohol 2% før. Prisen på salicylsyre er rundt 50 rubler, veldig billig =)

Det er også salisylsyre salve, men jeg har ærlig aldri aldri brukt det på meg selv, så jeg kan ikke si noe spesifikt om denne salven. På Internett leser jeg at skitten er sjelden, veldig, veldig konsentrert. Så jeg vil heller ikke gi deg råd. Hvis du brukte denne salven, vil jeg være glad hvis du deler din mening i kommentarene! Så det ser veien ut:

Salisylsyre for akne: vurderinger

Jeg tror at hvis en person ikke er utsatt for akne og akne, så er salicylsyre det eneste middelet som kan brukes (ja, jeg tror virkelig det, det er ikke noe bedre middel for punktbruk). Jeg vet flere eksempler når vennene mine bare behandlet salicylsyre i behandling av akne og også lærte meg hvordan de skal brukes riktig. I utgangspunktet hjelper løsningen perfekt, men hvis akne ikke stopper, må du kontakte en hudlege, og bare da bestemme noe.

Her er en gjennomgang av jenta som gjennomførte forsøket med salisylsyre, vi leser:

Jeg supplerer artikkelen: En veldig nyttig tilbakemelding fra en leser som heter Marina, som kom til e-postboksen min ([email protected]). Skriv og du eier historier!

Marina: Hei, romersk! Les artikkelen din. Faktisk er verktøyet bare supert. Sant, jeg har ikke brukt det lenge. I begynnelsen hjalp det perfekt, men da overgangsalderen seriøst erklært seg, og hele mitt ansikt var dekket av akne, men det var egentlig der, med de virkelige ålene, måtte jeg gi opp. Nå går jeg til ansiktsrengjøring, etter rengjøring gjør jeg krypassasje og darsonval. Huden er bare super, jeg gjentar dette mønsteret hver måned. Ugh, ugh, alt syntes å være normalt. Jeg dro også til en hudlege, tok blod fra en blodåre, fant en avvik fra normen på et tidspunkt. Legen har laget en diett. Jeg bruker skinorenum utad, dette er det beste jeg kom over i kampen mot kviser! (Me: Nettstedet har en artikkel om hudoren, sannheten om gelen, Marina spesifiserte ikke, hun bruker krem ​​eller gel). Men i førstehjelpsutstyret er det alltid en løsning av salicylsyre, sannsynligvis av min første aknebehandling =). Jeg ønsker alle leserne dine å komme sammen med salicylsyre, men hvis akne begynner å overta, går vi raskt til en hudlege, det vil definitivt hjelpe! Lykke til deg og dine lesere!

konklusjoner:

La oss oppsummere. Min mening - salicylsyre til denne dagen er fortsatt et av de mest effektive middelene i behandlingen av akne. Og i begynnelsen av utviklingen av akne - kan du komme forbi med det alene, uten å klemme eller plukke akne, selvfølgelig. Det er flere ulemper - spesielt desquamation og tørrhet i huden, mulig avhengighet. Men proffene, etter min mening, oppveier ulempene. Derfor, hvis du ikke har brukt salisylsyre til behandling av akne i ansiktet - er det på tide å starte, fordi det virkelig virker.

Det er alt for i dag, la kommentarer, skrive til boksen, stille spørsmål eller forslag, abonnere på nettstedoppdateringer og være den første som vet når nye artikler blir utgitt. Ser deg venner, Roman Berezhnoy.

På slutten, en kul video om hvordan du ikke skal rane dine naboer =)

Tegn konklusjoner

På vår side er det mange teknikker som hjelper deg med å bli kvitt akne, men det er en, men. Ikke alle hjelper en eller annen teknikk, så vi utviklet en detaljert trinnvise instruksjoner som vil hjelpe i hjemmet for å bli kvitt alle typer av akne, kviser og hudormer i 10 dager absolutt alt på 100%.

Ifølge denne metoden har mer enn 500 menn og kvinner fullstendig renset huden deres, og disse er bare de som sendte tilbakemelding og takk. Til dags dato har ikke en enkelt person blitt løst til hvem denne teknikken ikke har hjulpet.

Vi har gjort denne instruksjonen fri, dessuten får vi ikke en krone fra salg av narkotika som må kjøpes. Når du kopierer en artikkel, kreves en lenke til dette nettstedet!

Advarsel! Teknikken virker bare hvis alle punkter som er beskrevet nedenfor, følges. Husk, det er ingen magisk pille og salve som umiddelbart vil rense huden din.

Forberedende stadium:

1) Vi går til dette nettstedet og bestiller Intraskin (dette er det viktigste stoffet som har en terapeutisk effekt). Hovedtrekket i legemidlet er at det trenger inn i porene og helbreder huden fra innsiden, og derfor blir resultatet etter bevaring for alltid bevaret. I tillegg er det ikke vanedannende, i motsetning til sine dyre kolleger.

2) For at Intraskin skal trenge gjennom porene, er det nødvendig å rense dem helt, ellers vil det ikke bli brukt. For å rengjøre porene vil vi bruke en svart maske. Du kan gjøre det selv (les på Internett), men å finne alle nødvendige komponenter er ganske vanskelig, så det er lettere å kjøpe. Og den hjemmelagde masken renser porene mye verre. Svart maskeordre på dette nettstedet. Det vil ta 2 pakker, hvis du tilbyr mer - nekter. Det er mange feil, så hvis du bestemmer deg for å kjøpe en maske, så bare på det offisielle nettstedet, som jeg har angitt ovenfor.

3) Vi anbefaler også å kjøpe denne maskinen for fullstendig rensing av porene.

Ikke vær redd for at du må kjøpe alt dette. Enig, det er verdt det hvis du vet at 100% bli kvitt akne ikke for en uke, en måned eller et år, men for livet!

Så, du har kjøpt alle nødvendige komponenter..

Vi begynner behandling:

1) Minske forbruket av noen søte og fete matvarer minst to ganger. Vi anbefaler å spise flere grønnsaker. Ikke bekymre deg, dette er et midlertidig tiltak, du trenger bare å lide 10 dager!

2) Sett en svart maske på ansiktet, vent i 5 minutter og fjern det forsiktig. Masken vil forsvinne fra ansiktet med en tynn film, alle pusene som var tilstoppet i porene dine, vil være synlige på den. Denne prosedyren bør utføres de første 3 dagene, en gang om dagen (helst om natten). Deretter fjernes gjenværende pus fra porene med Spot Cleaner-maskinen (instruksjoner for Spot Cleaner inne i esken)

3) Etter å ha rengjort porene grundig, gnider vi Intraskin kremet i sirkulære bevegelser på den berørte huden og uten å vaske den av, går vi i seng. Denne prosedyren utføres hver dag i 10 dager.

Det er alt. Du vil si at alt dette er for komplisert. Ingen sa det ville være enkelt. Men når du utfører alle disse punktene, garanterer vi fullstendig bortskaffelse av akne og svarte flekker på 10 dager!

Flere Artikler Om Typer Acne