En slik dermatologisk lesjon, som akne, forårsaker mange ubehagelige opplevelser, og blir ofte årsaken til kosmetiske problemer. Tross alt, det hyppige og riklige utseendet av akne, ledsaget av betennelse, rødhet i huden og etterfølgende forlate markering på huden i form av arr og indrykk, kan allerede betraktes som en akne-sykdom, som både er forskjellig i sin alvorlighetsgrad og i dets ytre manifestasjoner.

Den type terapeutisk effekt i diagnostisert akne avhenger direkte av forsømmelsen av den patologiske prosessen, plasseringen av akne og følsomheten av det øvre laget av epidermis til de brukte legemidlene. Derfor, når man diagnostiserer denne typen sykdom, bør man umiddelbart avgjøre hva alvorlighetsgraden av den nåværende patologien er for å få det rette og mest effektive behandlingsregime.

Alvorlighet av akne

første

Når en første alvorlighetsgrad av akne oppdages, blir symptomer som diagnostisert:

 • få komedoner, som er svarte prikker av ulike lokaliseringer, så vel som
 • Papules uten purulent innhold, litt forhøyet over overflaten av huden og fremhevet av rødhet av deres plassering.

De listede manifestasjonene av akne er få, ikke forårsake ubehag på huden. Herdingen av første etappe er enklere enn de mer avanserte grader av sykdommen. Ved diagnostisering av akne i det aller første stadium av manifestasjonen kan en lege foreskrives en sparsom eksponeringsmetode som inkluderer bruk av ikke-aggressive lokale desinfeksjonsmidler. Regelmessig og grundig personlig hygiene kan forhindre forverring av sykdommen, redusere graden av manifestasjon av de karakteristiske symptomene.

Den første fasen av akne er beskrevet i detalj i denne videoen:

Den andre

 • I den andre fasen manifesterer den inflammatoriske prosessen, sammen med papulene og komonesene, det er rikelig utseende og spredning av pustler, innenfor hvilke det er et purulent innhold.
 • Siden den inflammatoriske prosessens hurtige spredning begynner dannelsen på huden å skade, berører de en økning i smerteintensiteten.

Diagnose av den andre graden av akne utføres på grunnlag av en ekstern undersøkelse av den berørte huden og subjektive følelser av pasienten. Det kan også utføres forskning i laboratoriet av hudpartikler fra lesjonsstedet, innholdet i pustler.

Behandlingen er basert på konstant vedlikehold av hudens renhet, bruk av dype rensepreparater som eliminerer overskytende mengder sebum. Legen kan også foreskrives for å redusere aktiviteten til hudkirtler i huden, noe som reduserer sannsynligheten for videre spredning av den patologiske prosessen på grunn av reduksjon av gunstig jord for reproduksjon av patogen mikroflora.

Papule-pustulær form for akne (2. grad av alvorlighetsgrad)

Behandlingen av den andre fasen av akne er vist i videoen nedenfor:

tredje

Den tredje graden er preget av forverring av de eksisterende manifestasjonene, en dyp betennelsesprosess knytter seg til eksisterende papiller, pustler og komedoner som fanger store områder av huden. Smerten i den betente huden øker, pustlene forstørres og fylles med purulent innhold.

Også knuter begynner å dukke opp på huden, akne og akne fusjonerer sammen, og danner betente, purulente hudområder som allerede er vanskelige å kurere.

fjerde

Det fjerde stadiet av akne er preget av et betydelig lesjonområde som dekker alle neoplasmer.

 • Papiller blir flere tallrike, deres størrelse øker, når du klikker på dem, er det en uttalt smerte.
 • Pustlene er fylt med pus, fusjonerer med hverandre, de opptar mesteparten av huden.
 • Overflaten av epidermis er betent, hyperemisk.
 • Huden kan avskalke i kjærlighetsstedene, på det er mange dype furunkler merket.
 • Comedones er også forstørret, pore munnen fylt med sebum er betent og forstørret i diameter.

Betydende områder av skade, et stort antall purulent koker og akne, økt hud ømhet - alle disse egenskapene skiller den fjerde grad av alvorlighetsgrad av akne. For diagnosen utfører en hudlege en ekstern undersøkelse på grunnlag av hvilken en foreløpig diagnose kan gjøres. For å klargjøre det, er det imidlertid tatt skrap fra overflaten av den berørte huden, så vel som innholdet i pustlene.

Purulent prosess, som fanger alle store områder - et karakteristisk trekk ved manifestasjonen av fjerde grad av akne. Det kan også være en økning i kroppstemperatur, en økning i lymfeknuter i det berørte området, spredning av betennelse over et økende område. Selv etter fullstendig tørking av svulster, har huden et ujevnt utseende, betennelsen forsvinner ikke lenge, dype spor av koker og akne forblir på overflaten av huden.

Metoden for behandling av fjerde grad av akne innebærer nødvendigvis følgende aktiviteter:

 • forsiktig hygiene av den berørte huden;
 • desinfeksjon av betennelsessteder;
 • bruk av antibakterielle legemidler av lokal bruk.

I noen tilfeller - med spesielt dype kokter, med langsiktige ikke-helbredende sårdannelser i epidermis, kan legen foreskrive kirurgisk inngrep for å fjerne purulent innhold fra betent pustler og eliminere akne. Samtidig blir hulrommene rengjort ved bruk av langtidsvirkende desinfeksjonsmidler og antibakterielle legemidler.

Akne fjerde grad

Funksjoner av manifestasjonen av alvorlig

Den fjerde fasen anses å være den mest alvorlige fasen av akne, der det er en økning i skadeområdet på epidermis med en konstant økning i graden av betennelse. I fravær av de nødvendige terapeutiske virkninger, oppdages en rask forverring av hudpatologien, koker og kviser samler seg med hverandre, og blir til betydelig i området og dybden av lesjon med purulent innhold. Den inflammatoriske prosessen fanger alle store områder, noe som forårsaker en betydelig forverring av pasientens generelle tilstand.

I den alvorlige formen av denne sykdommen er utseendet på huden av følgende typer akne, som har sine egne egenskaper og karakteristiske symptomer:

 1. Koglobatny acne, som manifesterer seg i form av alvorlige hudlidelser og ledsages av fusjon av nodulære svulster i epidermis og nodulære cystiske neoplasmer. Denne typen akne spreder seg raskt over huden, noe som forårsaker økt vevbetennelse.
 2. Induktiv akne, som har en fast konsistens, forlater de alltid klart uttalt akne. Karakterisert ved en sterk betennelse i huden, er slik akne farlig ved dyp penetrasjon i det øvre laget av epidermis, raskt spredt over huden og fusjonerer dem med andre eksterne lesjoner.
 3. Reflux acne er et betydelig område av hulrommet i det øvre laget av epidermis, som er fylt med pus. Gradvis økende i størrelse, smelter slike ål sammen, i nærvær av betennelse representerer de en reell trussel mot helsen og utseendet av huden.

Disse typer hudlesjoner er de mest karakteristiske manifestasjonene av alvorlig stadium av akne. Hennes behandling er ledsaget av vanskeligheter på grunn av det store området betennelse, antall lesjoner. Bare en integrert tilnærming til behandling kan eliminere de mest åpenbare manifestasjoner av akne, bruken av antibakterielle og desinfeksjonsmidler reduserer sannsynligheten for og risikoen for å utvikle en sekundær infeksjon.

Behandlingen av den tredje fasen av akne er beskrevet i detalj i denne videoen:

Akne klassifisering

Akne (akne) er en inflammatorisk hudsykdom som forårsaker skade på talgkjertlene og hårsekkene. Karakterisert ved dannelsen av akne. Favorittområder for lokalisering er ansikt, nakke og hode. Den patologiske prosessen diagnostiseres oftest i ungdomsårene, dette skyldes hormonell forandring av kroppen. Ingen unntak er utseendet på akne hos barn og voksne.

Hovedaspekter

Akne er en ganske vanlig sykdom som krever langvarig behandling. I dag bekymrer hun seg ganske ofte ikke bare tenåringer, men også voksne. For å kunne foreskrive et tilstrekkelig behandlingsregime, er det nødvendig å foreta en korrekt vurdering av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen og intensiteten av kroppsskaden.

Graden av akne bestemmes av følgende indikatorer:

 • antall elementer av utslett;
 • stedet for lokalisering;
 • slags hudutslett.

Akneutslett kan være av flere typer:

 1. Komedoner. Dannelsen blir observert når porene er blokkert med talg og partikler av keratinisert hud. Ofte er det en betennelsesprosess. De deler komedoner i åpne seg (de ser ut som svarte prikker på huden) og lukkede (de ser ut som hvite åler).
 2. Papler. Manifisert av kviser, deres farge kan variere fra rosa til rødt. Dimensjonene av utslettelementene overstiger ikke 5 mm i diameter og gir ikke smerte.
 3. Pustler. Har utseende av akne, fylt med hvitt-gul, purulent ekssudat, rundt hvilket det er en inflammatorisk prosess.
 4. Noder. De manifesterer seg med smertefull akne av store størrelser og tett konsistens. Elementer av utslett har en blåaktig-rosa farge og forlater ofte arr og pigmentering bak.

Akne klassifisering

I medisinsk praksis, er vanligvis acne delt i henhold til flere kriterier.

Avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen er følgende skilt:

 • mild grad - mengden av akne ikke overstiger 10, deres utseende er ikke ledsaget av dannelsen av en inflammatorisk prosess;
 • moderat alvorlighetsgrad - elementer av utslett, det er fra 10 til 20, de vises på bakgrunn av en uttalt inflammatorisk prosess;
 • alvorlig (tredje etappe) - ål og komedoner, det er opptil 40, det kliniske bildet er nesten det samme som i andre etappe;
 • fjerde etappe (ekstremt alvorlig form) - preget av et stort antall papules, pustler, noder (mer enn 40 elementer), de aller fleste inkluderer en purulent ekssudat.

For å foreta en skikkelig vurdering av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen, anbefales det å ta bilder og poster i en viss tidsperiode. Med slike tiltak er det lettere å fastslå om aknebehandling gir positive endringer.

Klassifiser akne og etter alder, avgir:

 1. Barnas akne (nyfødte og barn). Deres forekomst er forbundet med hormonell krise av intrauterin utvikling, produksjon av overskytende testosteron, en kraftig reduksjon i estrol i de første dagene av livet, medfødt adrenal hyperplasi eller androgenproducerende tumor.
 2. Ungdoms akne. Dannet under puberteten på bakgrunn av hormonelle forandringer.
 3. Akne voksne. De kan være premenstruelle, profesjonelle (vises hos personer med arbeid som er knyttet til olje og olje), medisinske (dannet på bakgrunn av overfølsomhet overfor brom, tjære, barbiturat, noen prevensjonsmidler), steroid (utløst ved å ta anabole steroider eller glukokortikoider i lang tid) og de som er forbundet med nedsatt funksjon av organene i det endokrine systemet.

Manifestasjoner av den første fasen av akne

Sannsynligvis har hver person opplevd forekomsten av akne i ansiktet, denne prosessen er i de fleste tilfeller forbundet med mindre endringer i hormonnivå eller mekanisk skade på huden. Disse akne forsvinner nesten alltid alene og krever ikke medisinsk inngrep.

Utseendet til akne og komedoner (ikke mer enn 10) på bakgrunn av den inflammatoriske prosessen, som kan forårsake dannelse av papiller, indikerer den første fasen av akne. Samtidig blir ikke knuter og pustler dannet, derfor krever sykdommen ikke medisinsk terapi, vil egnede hygieniske prosedyrer være tilstrekkelig.

Det kliniske bildet av akne er i full gang

Høyden på scenen er preget av den aktive dannelsen av papler og komedoner, deres antall kan variere fra 10 til 25. Parallelt med dette, ser man utseendet på pustler. Huden rundt elementene i utslett er betent, som følge av hvilken fargen endres, blir den en blåaktig-rosa nyanse. Alt dette provoserer utseendet av ubehag, spesielt den estetiske planen.

Den andre fasen krever rådgivning hos en hudlege, for å bli kvitt problemet trenger du en omfattende behandling.

Symptomer på akne i perioden med å stoppe sykdommen

I løpet av denne perioden dekker akne nesten hele overflaten av problemområdene. Pustler, cyster og noder forbinder dem. Den inflammatoriske prosessen er ganske omfattende, som følge av infeksjonens dype penetrasjon, observeres dannelsen av arr som er vanskelig å behandle.

Situasjonen er ganske alvorlig og krever tilstrekkelig behandling. Det er forbudt å medisinere eller vente til de patologiske symptomene forsvinner alene.

Terapi av denne form for akne bør utføres i et kompleks, det bør omfatte:

 • tar medisiner
 • nær personlig hygiene;
 • avvisning av bruk av kosmetikk og kremer;
 • laser terapi rettet mot å eliminere kosmetiske feil.

Det kliniske bildet av post-akne

De fleste av befolkningen er kjent med problemet med akne. Hvis huden er utsatt for dannelsen av akne, må du forberede deg til en seriøs test. Det krever obligatorisk, skikkelig behandling, men hvis dette ikke følges, er det risiko for post-acne dannelse. De er dannet som følge av en feil (vanligvis mekanisk) effekt på akne.

Postacne vises på grunn av tilstedeværelse av seboré og akne, eller utførelsen av selvmedisinering.

 • forstørrede porer;
 • vedvarende erytem;
 • arr av huden;
 • hud tekstur endring;
 • flekker av stillestående natur;
 • hudpigmentering som følge av en inflammatorisk prosess.

Sværheten av post-akne avhenger av omfanget av akne på huden. Hvis akne dukket opp i ung alder, og kampen mot den ble utført riktig, utgjør ikke post-akne noen trussel. Hvis behandlingen ikke ble utført eller var feil, oppstår vedvarende endringer i huden, er det deres egenskaper som vi nå vurderer mer detaljert.

Pore ​​ekspansjon

Hyperfunksjon av sebaceous kjertler fører til denne tilstanden, som er ledsaget av produksjon og opphopning av en overdreven mengde sekresjon i kanalene. Ekstern forurensning, kosmetikk og keratinøse hudpartikler blir også tilsatt. Som et resultat er det en konsolidering av kanalveggene, keratinisering av huden i disse områdene og dannelsen av et arr. Endringer i hudtekstur blir svært merkbare.

Vedvarende erytem

Manifisert av dannelsen av blåaktig flekker med forringelse av mikrosirkulasjonen. Det ser ut som et resultat av feilaktig fjerning av papiller, pustler, noder og cyster.

Cyanotiske arr kan også vises som svar på åpningen av en nidus av betennelse. Utseendet på huden gir mye ubehag av estetikk. Cyanose blir spesielt merkbar ved lave lufttemperaturer.

Post-akne arr

Dannelsen av akne arr bidrar til påvirkning av visse kosmetiske prosedyrer. For eksempel, med elektrokoagulering av betennelse, hud uregelmessigheter, blå flekker og cicatricial endringer vises. Mekanisk rensing av ansiktet (spesielt hvis prosedyren utføres for ofte) og dens skade bidrar også til forstyrrelsen av hudgjenopprettingsprosessen.

Akne er en sykdom som krever obligatorisk behandling til en hudlege, dette vil tillate riktig behandling og unngå utvikling av komplikasjoner.

Alvorlig Acne - Akne Grad 3

Den tredje graden av akne er betegnet som et alvorlig stadium; I denne tilstanden betraktes denne inflammatoriske hudsykdommen problematisk. Sin kroniske natur og høy risiko for tilbakefall kompliserer behandlingsprosessen.

Hovedtrekkene i trinn 3:

 • en betydelig mengde komedoner (fra 25 til 50);
 • opptil tre dusin pustler og papules;
 • alvorlig akne er preget av tilstedeværelsen av flere store (mer enn 5 mm) noder som ligger dypt i huden, preget av ømhet og en blåaktig-rosa farge;
 • omfattende betennelse i ansiktets hud;
 • rødhet av huden, mulig cyanose i steder med alvorlig betennelse;
 • Det kan være arrdannelse på huden.

Hvordan kan akne alvorlige former, sees på bildet.

Behandling av alvorlig akne

Omfattende behandling, med forsiktig pasientoverholdelse av anbefalingene, kan gi et meget godt resultat - selv alvorlig akne kan bli fullstendig og permanent herdet, og eliminerer risikoen for tilbakefall.

Valget av metoder for behandling av alvorlig akne er umulig uten et bredt spekter av tester designet for å identifisere den spesifikke årsaken til sykdomsutbrudd og utvikling. Akne sykdom kan utløses av ulike interne forstyrrelser av organismer, primært forbundet med hormonell ustabilitet. Blant de mest foreskrevne testene er en omfattende blodprøve (inkludert for visse hormoner) og mikroflora tester (hudskraping, kultur for å oppdage bakteriekulturen og nivået av sensitivitet for antibiotika).

Det spesifikke programmet i samsvar med hvilket Acne 3-graden blir behandlet, er individuelt. Når du velger medisiner og behandlingsmetoder, bør legen ta hensyn til en rekke viktige faktorer:

· Varigheten av akne

· Egenskaper av sykdomsforløpet

· Hudtilstand, spesifisitet av utslett;

· Resultater av tildelte tester

· Tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av hormonelle lidelser;

· Pasienten har andre sykdommer, organisasjonens individuelle egenskaper.

Standard praksis for akne 3 grader er en kombinasjon medikamentterapi, som involverer bruk av både systemiske og eksterne legemidler, noe som gjør det mulig å eliminere papler, pustler, noder og også for å eliminere årsaken til forekomsten deres. I tillegg spilles en viktig rolle av hygiene og et bestemt kosthold.

Den viktigste behandlingen for alvorlig akne er antibiotika for intern bruk, som tilhører tetracyklin-gruppen. Systemisk inntak av slike legemidler er supplert med lokale midler, som inneholder benzoylperoksid eller retinoider, men uten den antibakterielle komponenten.

Utmerket klasse 3 akne effektivitetsmålinger har tetracyklin antibiotika. På grunn av det høye lipofiliteten gir det en utprøvd bakteriostatisk effekt, og kan også akkumuleres i sekret av talgkjertlene, noe som gir langvarig effekt. En viktig egenskap ved systemisk antibakteriell behandling er den lange varigheten, i gjennomsnitt fra 6 til 8 uker. Studier viser at etter seks ukes administrering av tetracyklin-antibiotika, blir antallet inflammatoriske lesjoner halvert.

Dersom kombinasjonsterapi av antibiotika og topiske preparater ikke viser tilstrekkelig effektivitet, foreskrives et systemisk retinoidsyklus. Disse stoffene har ikke en direkte antibakteriell effekt, men viser en ganske høy effektivitet i kampen mot akne på grunn av den direkte effekten på talgkjertlene. Generelt er systemiske retinoider preget av en kompleks effekt som kombinerer keratolytiske, antiseborrheiske og antiinflammatoriske effekter.

Effekten av bruk av systemiske retinoider er merkbar selv i de mest alvorlige former for akne, men bruken av dem kan være fylt med ganske alvorlige bivirkninger og begrenset av kontraindikasjoner assosiert med dette.

En av de viktigste er en utprøvd teratogen effekt, dvs. et brudd på riktig utvikling av fosteret. Av denne grunn er systemiske retinoider forbudt for gravide og de som planlegger å bli gravid i nær fremtid.

Generelt er graviditet og fôringsperioden en alvorlig kontraindikasjon for mottak og andre midler som brukes til å bekjempe alvorlig akne - antibiotika og hormonelle stoffer.

For kvinner med akne på 3 grader, i tilfelle ubalanse av kjønnshormoner, kan hormonelle orale prevensjonsmidler med antiandrogen effekt foreskrives for terapeutiske formål. Dette tiltaket lar deg gjenopprette en tilstrekkelig hormonell bakgrunn av kroppen og eliminere den sanne årsaken til akne.

I tillegg kan ytterligere hormonelle legemidler foreskrives etter endokrinologens konklusjon etter å ha utført passende tester.

Vi bør også nevne sannsynligheten for at det er hensiktsmessig å ordinere antidepressiva midler etter å ha konsultert en psykoterapeut eller psykiater, ettersom alvorlig akne kan føre til dannelsen av en vedvarende psyko-emosjonell lidelse, depresjon, dysmorf fobi.

Egenheten i løpet av den tredje graden av akne er post-acne-effekten - selv med vellykket behandling, er det fortsatt syn på arr og arr på huden på nodene. Denne kosmetiske feilen kan skape mye negativitet psykologisk, så det anbefales å gjøre en innsats for å eliminere den. Konsekvensene av alvorlig akne kan minimeres eller helt eliminert med en rekke peeling og andre kosmetiske prosedyrer.

Spesiell omsorg for huden vil være nødvendig i løpet av behandlingen - aggressive legemidler som kan brukes til å behandle alvorlig akne, forårsaker ofte skalering, irritasjon, rødhet og tørr hud.

Takket være en integrert tilnærming og den kombinerte reseptbeløpet av svært effektive legemidler av lokal og systemisk tiltak, kan selv alvorlig grad 3 akne herdes.

Akne 3 grader. Hvordan bli kvitt akne

Akne 3 grader - er en lesjon i huden, som forårsaker mange problemer og ubehag. Denne tilstanden kalles også akne, og arr er nesten alltid tilstede på stedet for inflammatorisk akne, noe som er svært vanskelig å kontrollere.

Før du begynner behandling, bør du definitivt besøke en hudlege og en kosmetolog. Tross alt vil bruken av et bestemt stoff helt avhenge av hvor akkurat akne er plassert, hva er deres kvantitet, og også på årsaken til sykdommen.

Og selvfølgelig er alle mennesker individuelle, noe som betyr at huden kan reagere på behandling annerledes. Og hvis noen med akne av 3 alvorlighetsgrad ble hjulpet av oxygel, så må noen ty til et mer alvorlig "våpen" og bruke stoffer som kalles retinoider.

Viktigste symptomer

 • På et lite område av huden, og dette er oftest ansiktet, kan 26 til 50 komedoner eller papiller være til stede.
 • Tilstedeværelsen av mer enn 25 pustulære formasjoner, som ikke bare er plassert på ansiktet, men også på andre hudområder.
 • Utseendet til slike formasjoner som keloid akne, så vel som sfærisk (conglobate acne) og cystiske former.
 • Betennelse i huden. Dette gjenspeiles i utseendet av betydelig rødhet. I enkelte tilfeller kan inflammet hud ha en blåaktig eller liten lilla nyanse.
 • Skader på de dypere lagene av huden begynner. Det påvirker ikke bare epidermis, men også dermis. I fremtiden, hvis behandlingen ikke utføres, kan den inflammatoriske prosessen påvirke det subkutane fettet.

Svært ofte manifesterer klasse 3 akne risikoen for en grad 4-overgang. Hva er det Dette betyr at hvis alt får lov til å flyte av seg selv, så i den nærmeste fremtid kan den tredje graden av sykdommen bli den fjerde, den vanskeligste og vanskeligste å behandle.

Personer med tredje grad opplever ganske sterk smerte og kløe, og utbruddene selv kan være plassert ikke bare i ansiktet, men også på ryggen. En annen favorittplass for sår er baksiden av hodet, hvor hodebunnen passerer inn i huden.

En purulent prosess som påvirker ganske store områder av huden, kan også forårsake andre vanlige symptomer. Kroppstemperaturen kan stige, nærmeste lymfeknuter kan øke i størrelse, og betennelse kan til og med spres til sunn hud.

Akne 3 grader. bilde

diagnostikk

Hvordan begynne å behandle akne 3 grader? Først og fremst bør du besøke legen og forstå hva som forårsaket sykdommen. Gå til resepsjonen så snart som mulig. Dette vil bidra til å unngå en slik ubehagelig komplikasjon, som ofte oppstår etter akne - utseende av arr.

Hvilken lege skal en person som har akne, går til? Først av alt til dermatologen. Det er denne legen som må gjøre en diagnose og henvise dem til andre spesialister, hvis det er nødvendig.

I resepsjonen kan legen stille flere spørsmål som svarene skal utarbeides på forhånd.

 • Når akne dukket opp.
 • Der hun dukket opp for første gang.
 • Hvorvidt behandlingen ble utført.
 • Gjør dårlige vaner.
 • Hva er kostholdet.
 • Er det nødvendig å ta visse medisiner, for eksempel for behandling av diabetes, steroider, jodpreparater.

Da kan legen gi deg råd til å gjennomføre noen tester før du begynner behandling for akne klasse 3. I de fleste tilfeller er de ikke avgjørende, men kan fortsatt være nyttige for å forstå hvilken mikrobe som har ført til utseende av sår.

Dette vil bidra til å gjøre bakteriologisk undersøkelse av innholdet i akne. Testosteron testing kan være nødvendig. Normalt bør ytelsen være fra 5,5 til 42 pg per ml. Men med akne 3 grader, spesielt hos ungdom, er det økt testosteron. I dette tilfellet er det nødvendig med konsultasjon av endokrinologen.

Hvordan behandle akne 3 alvorlighetsgrad

Akne 3 graders behandling er strengt individuelt. Det holdes hjemme. Det anbefales å besøke legen en gang i uken for å kontrollere hvordan medisinen virker på akne.

Først og fremst er antibakterielle legemidler foreskrevet, som kan være enten for inntak eller for bruk som en salve. Men det er umulig å velge en slik medisin alene, da listen er ganske stor.

Til dato er de mest populære og ofte foreskrevne legemidlene for behandling av akne av 3 grader zenerit, clinhesfar benzamycin, dalacin.

Zeneritt er en lotion basert på erytromycin, så vel som sinkacetat. Dette verktøyet har en utprøvd antibakteriell, anti-inflammatorisk, så vel som tørkeeffekt. Men dessverre kan akne som behandles med dette stoffet vises igjen. Dette skyldes mulig avhengighet av mikroorganismer til den aktive substansen zeritt.

Klinesfar er et stoff som består av en retinoid og erytromycin. Den har flere positive kvaliteter samtidig - det bekjemper mikrober, eliminerer alvorlig kløe og betennelse, reduserer fettinnholdet i huden og mengden av sebum som utskilles. Effekten vil bli merkbar etter 10 dager fra starten av søknaden.

Benzamycin er et legemiddel basert på erytromycin og benzoylperoksid (det samme som den berømte Baziron AU er laget av). Under behandling med dette legemidlet kan det oppstå en tørrhet i huden og dens tetthet, slik at stoffet ikke anbefales for personer med sensitiv eller tørr hud av natur.

Dalatsin kan brukes uavhengig, og kan brukes sammen med andre anti-akne medisiner. Blant de viktigste positive egenskapene - forårsaker ikke overdrying og fører ikke til flaking.

Hva slutter selvbehandling uten resept

Hvis acne klasse 3 behandles hos ungdom med piller alene, kan dette føre til svært forskjellige konsekvenser. Blant de viktigste bør det bemerkes:

 • Det totale fraværet av ønsket resultat. Dette skyldes et feilaktig antibiotikum som har vist seg å være ubrukelig for denne mikroben.
 • Utseendet på bivirkninger, inkludert allergier, fordøyelsesbesvær, leverforstyrrelser.
 • Fremveksten av bakteriell motstand, som vil påvirke behandlingen i fremtiden negativt.
 • Svakhet av immunitet, samt redusere kroppens motstand mot mikrober, bakterier og virus.

Forfatteren er Anna Mikhailova, en dermatolog-kosmetolog av den første kategorien, en spesialist i Vitenskapsakademiet. Spesielt for nettstedet "Behandle akne."

Alvorlig akne

Innholdet i artikkelen

Det er 4 alvorlighetsgrad av akne. De to første er preget av relativt enkel strømning, sjeldne tilbakefall, en ganske rask gjenoppretting, og i de fleste tilfeller mangel på post-akne. Men hvis sykdommen går inn i klasse 3 og 4, er det en alvorlig form for akne. Denne tilstanden bringer pasienten ikke bare fysisk ubehag, men også signifikante psykologiske erfaringer. Nedenfor betrakter vi kjennetegnene i denne sykdomsformen, årsakene til utviklingen, mulige løsninger ved bruk av tradisjonell og tradisjonell medisin. Også i denne delen kan du se et bilde av alvorlig akne 3 og 4 grader.

Symptomer på alvorlig akne: bilder

Hovedforskjellen mellom alvorlig akne og mild til moderat er tilstedeværelsen av en uttalt inflammatorisk prosess. I og II former for denne sykdommen er preget av tilstedeværelsen av åpne og lukkede komedoner på huden, så vel som nesten fullstendig fravær av akne. I kontrast er akne 3 og 4 alvorlighetsgrad alltid ledsaget av tilstedeværelse av pustler, papler, noder og cyster:

 • Diagnosen av alvorlig grad 3 akne kan gjøres hvis pasienten har fra 25 til 50 komedoner (lukket eller åpen type), 20-30 pustler og / eller papiller, flere store noder fylt med pus.
 • Hvis pasienten har 50 eller flere komedoner av lukket og åpen type, mer enn 30 pustler og papiller, samt mer enn 5 store purulente noder, snakker vi om nodulær cystisk akne i alvorlig form.

Den farligste er den såkalte phlegmonous acne. De oppstår som et resultat av sammenslåingen av flere tilstøtende pustler og varierer i imponerende størrelse, betydelig suppuration og ømhet. Deres behandling skal utføres under veiledning av en spesialist, siden åpningen av flegmonøs akne under aseptiske forhold fører til dannelse av arr i stort område og dybde.

Alvorlig akne: Symptomer

Conglobate akne er også preget av fusjon av flere komedoner og papiller i en stor knute. I kontrast til den flegmonøse formen av sykdommen, er konglobat akne lokalisert i de dypere lagene i huden (i dermis og subkutan fettvev). Lokalisering er ikke begrenset til ansiktet: store, subkutane utbrudd med avrundet form finnes også på ryggen, skuldre og bryst. De er svært smertefulle for berøring og forårsaker ubehag for pasienten. Mognatperioden, mykning av pus og dens gjennombrudd kan ta opptil flere måneder. Etter et gjennombrudd, kan flekker og arr bli igjen.

Hvorfor er alvorlig akne den farligste?

Alvorlig akne er den farligste sykdomsformen. På grunn av tilstedeværelsen av den inflammatoriske prosessen, forekommer sannsynligheten for spredning av patogene mikroorganismer med blodet og generell forgiftning av organismen. Hvis utslett er lokalisert på ansiktet, er det en ekstra fare for at patologisk flora kommer inn i hjernen med blodet.

En annen fare for alvorlig akne er muligheten for arrdannelse, flekker og potholes på utslettstedet. For å unngå tilstedeværelse av kosmetiske feil, er det nødvendig å begynne behandling av akne så tidlig som mulig og for å forhindre overgang til alvorlig form.

Alvorlig akne: hva er faren?

I tillegg til fysisk ubehag og ømhet av utslett, må du ta hensyn til det psykologiske aspektet av sykdommen. Hvis utslett ligger i åpne områder av kroppen, kan pasienten oppleve betydelig ubehag mens det samhandler med andre. Pasienten kan danne forutsetninger for utvikling av dysmorfofobi. Denne tilstanden er preget av en persons tillit til sin egen unattractiveness, inferiority og even deformity. I sin tur kan denne tilstanden medføre problemer i skolen eller på jobben, manglende evne til å starte et romantisk forhold, en reduksjon eller fullstendig opphør av sosial aktivitet, utvikling av depressive tilstander. Dysmorfofobi er en av de nevrotiske lidelsene og bør behandles av en erfaren psykolog eller psykoterapeut.

Narkotikabehandling av alvorlig akne

Terapi er valgt individuelt. For å foreskrive de mest hensiktsmessige legemidler for behandling av akne i klasse 3 må legen ta hensyn til faktorer som:

 • pasientens alder og kjønn
 • Tilstedeværelsen av forstyrrelser i arbeidet med andre kroppssystemer, samt eksisterende hormonelle ubalanser;
 • utslagets art
 • egenskaper ved tidligere utført behandling av komedoner og andre lesjoner.

For å oppnå de beste resultatene, kan det hende at en gynekolog (for kvinner) krever samarbeid mellom ulike spesialister - en hudlege, en kosmetolog, en endokrinolog, en gynekolog. Hver av legene undersøker pasienten i sitt felt, noe som resulterer i at en optimal strategi kan utvikles for behandling av alvorlige former for akne klasse 3 og 4.

Alvorlig akne terapi innebærer:

 • tiltak for å regulere sebumproduksjon;
 • eliminering av hyperkeratinisering av sebaceous kanaler og hårsekk
 • undertrykkelse av patogen mikroflora
 • bekjempe inflammatorisk prosess.

For å eliminere årsakene og manifestasjonene av sykdommen, brukes en systemisk tilnærming, som innebærer å ta medisin inne og bruke aktuelle medisiner - kremer, geler, salver. Vanligvis, for behandling av alvorlig akne, er et kurs av orale antibiotika, hormonelle preparater (antiandrogener) foreskrevet, samt lokal bruk av retinoider, salicylsyre og azelosyrebaserte legemidler, benzoylperoksid.

Tradisjonelle behandlinger for alvorlig akne

Ved behandling av en cystisk nodulær form av sykdommen er det ikke umulig å stole utelukkende på "bestemødre" oppskrifter. De kan imidlertid fungere som et ekstra tiltak for å muliggjøre rask gjenoppretting. Før du begynner denne behandlingen, bør du konsultere legen din.

Påfør aloe juice til resorbsjon av suppuration. For å gjøre det, kutt de nedre, mest kjøttfulle blader, vask dem, pakk dem i tykt papir og legg dem i kjøleskapet i 7-10 dager. Etter denne tiden blir bladene skilt, passert gjennom en kjøttkvern eller knust i en blender, presset gjennom en ren gaze og lagt den resulterende saften på cysten.

Tradisjonell Acne Behandling: Aloe Juice

Du kan også lage et avkok av barken av eik, calendula og kamille. Disse plantene er kjent for deres antiseptiske, astringerende og desinfiserende egenskaper. Den resulterende avkok er nyttig for å tørke daglig koker og lage lotioner.

I tillegg til eksterne rettsmidler tilbyr tradisjonell medisin behandling av alvorlig akne av sult. Denne metoden er ganske vanskelig for kroppen, svekket av den inflammatoriske prosessen, så de fleste leger anbefaler ikke å bruke det til behandling av alvorlig akne.

Hvordan forhindre overgang av sykdommen til det alvorlige stadiet med produksjon av STOP-ACNE?

Hvis du velger de riktige produktene for daglig pleie av problemhud, kan overgang av akne til klasse III og IV unngås. For å gjøre dette, anbefaler vi at du gjør deg kjent med produktene til La Cree, designet for problemhud. Sammensetningen av tonic, ansikts vask og kremer-geler i STOP-ACNE serien inkluderer urte ingredienser som bidrar til å regulere funksjonen av talgkjertlene og forsiktig rense huden.

3 graders akne

Ansvarsfraskrivelse: Jeg har ikke en medisinsk utdanning, men deler kun opplevelsen av behandlingen min. Artikkelen er kun til informasjonsformål. Preparatene som er beskrevet nedenfor, kan kun brukes etter konsultasjon med en lege og for det tiltenkte formål. Uansett, det beste du kan gjøre etter å ha lest denne artikkelen er å gå til en hudlege, men litt mer forberedt :)

Oppføring (kan ikke lese)

Jeg er 29 år gammel, jeg lider av akne fra 18 år. Først var det en liten betennelse, som til slutt utviklet seg til stabil foci. For to år siden, da jeg så på meg selv i et speil uten sminke, ble jeg forferdet - på pannen, kinnene, haken, vedvarende akne blandet med farget post-akne, og allerede de første rynkene under mine øyne! Dette var en forutsetning for å kontakte en hudlege på en privat klinikk. Før dette var for øvrig en tur til dermatologen og en til skjønnhetspleieren for "rengjøring (ikke gjør dette før fullstendig gjenoppretting), negerer jeg først doktorgradenes anbefalinger for den nødvendige tiden (jeg trengte 3 måneders behandling, jeg brukte 1 og scoret uten å se det "magiske" resultatet), skjønnhetspleieren gjorde bare verre ved å klemme ut betent akne, nå har jeg arr på det stedet.

Så i løpet av de to siste årene med intensiv behandling av to forskjellige dermatologer og selvstudium av problemet klarte jeg å samle noen erfaring jeg vil dele med deg, fordi problemet er så vanlig at det ofte blir undervurdert, vurderer det normen eller en vanlig forekomst.

Mange ungdommer lider av akne, og foreldre tildeler ikke nok materielle midler og oppmerksomhet for å behandle et barn, og tror at det er nok å "vaske med såpe oftere" og alt vil gå bort. På grunn av denne holdningen kan sykdommen gå inn i mer alvorlige stadier. Derfor kan lavt selvtillit, isolasjon og depresjon forekomme. Hvor mange tårer er kaste i speilet over ny akne, over flekkene og arrene som forblir etter dem!

Samtidig er det så mange myter, vrangforestillinger, ineffektive metoder og metoder for "behandling", så vel som alle slags mytiske "interne årsaker", som jeg ikke bare kan se på en annen artikkel i et magasin der livet hacking er skrevet "påfør litt tannkrem på kvise, det vil lindre betennelse og kløe ", begynner det å brenne.

Det triste faktum er at akne er egentlig en arvelig sykdom. Det vil si at hvis du har genetisk lagt overfølsomhet av talgkjertlene til androgener (spesielt til testosteron), så selv om hormonnivåene er normale, blir alle hudpleieregler observert og du fører en sunn livsstil, vil akne fortsatt vises. Da jeg fant ut, var jeg sjokkert, ærlig! Men hva med problemene med fordøyelseskanalen, zhitovidkoy, leveren, den beryktede Demodex? Det viser seg at nei, hvis du ikke bekymrer deg for noen organer, er det ingen problemer med gynekologi, så er det bare en grunn - hypersensitiviteten til talgkirtler til testosteron. Men det er også

Faktorer som fremkaller utslett

- feil hudpleie (for ofte vasking med aggressive midler eller omvendt forsømmelse av rensing, ikke vask av sminke);

- overdreven forbruk av meieriprodukter og raske karbohydrater (mel, sukker, desserter) kan forverre eksisterende betennelser;

- Ikke-overholdelse av hygienevilkårene (skittent sengetøy, håndklær for ansiktet, berøring av ansiktet med hender, etc.).

I behandlingsperioden besøkte jeg to dermatologer, den første diagnostiserte meg med demodecosis og utnevnte en hel serie kosmetikk som heter Stop Demodex, som viste seg å være uklart og gjorde ikke noen resultater. Åh, hvordan de skremte meg med denne kvalen, de fortalte meg om livssyklusen og hvordan han "graver sine trekk" i ansiktet mitt. Horror ytterst. Den andre dermatologen, den sovjetiske stakklæren, smilte bare litt, holdt i hendene konklusjonene fra det forrige forferdelige krysset, og satte dem til side, taktfullt tett. Han fortalte meg om den sanne årsaken til akne, som jeg beskrev ovenfor. Og så har jeg selv lest at disse flåttene er normale innbyggere av menneskelig hud. Det er klart at med akne og med overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene, er forholdene for dem skapt gunstigere og kvalene blir større, men de selv svært sjelden forårsaker akne.

For ikke å nevne myten om at akne er forårsaket av en mangel på seksuell aktivitet, og vil passere så snart du begynner å leve kjønnslivet regelmessig. Det er det ikke.

Så årsaken til akne er effekten av androgene hormoner på talgkjertlene, og

Hvordan er akne dannet?

Androgener aktiverer ikke bare sekretet av talgkjertlene, men påvirker også sammensetningen av talg slik at den blir tykkere. Disse prosessene fører til økt fettighet i huden (seborrhea). Samtidig vokser sebaceous kjertler og utvikler reaktiv keratinisering av deres munner og kanaler, noe som gjør det vanskelig å frigjøre sebaceøsekresjonen. Som et resultat er det en blokkering av komedoner og blackheads dannes. Stagnant talg i blokkerte talgkjertler dekomponerer, er et utmerket næringsmedium for anaerob (propionibakterier (Propionibacterium acnes), som spiller en nøkkelrolle for å utløse de immun-inflammatoriske mekanismer som forårsaker hele klinisk bilde av akne. I tillegg kan lumske propionibakterier i tillegg aktivere dannelsen av talg.

Alle andre grunner - usunt kosthold, stress, medisiner og mange andre faktorer er ikke i seg selv årsaken til akne, men kan forverre akne. Derfor er det først og fremst nødvendig å påvirke prosessen med akneformasjon, og om mulig for å minimere alle provokerende faktorer.

Problem hudpleie og akne behandling

Jeg advarer deg omgående at behandlingen og normaliseringen tar ganske lang tid. Nå (desember) er det en god tid å begynne å behandle akne og forhindre nye lesjoner, siden det ikke er aktiv sol.

Grunnleggende hudpleie er rensing - toning - fuktighetsgivende.

Det er viktig å velge et mykt rengjøringsmiddel. Ofte eiere av fet hud i et forsøk på å fjerne overflødig fett bruk for aggressive midler og til og med såpe. Slike agenser bryter epidermal barrieren, som består av lipider (fett) og beskytter vår hud mot fuktighetstap og penetrasjon av skadelige stoffer (og også gunstig for :)).

Det er ikke nødvendig å vaske med varmt eller kaldt vann, da varmt har en negativ effekt på hudens beskyttende barriere, mens forkjølelse forårsaker unødvendig stress og ikke renser seg godt.

Unngå mekaniske effekter på huden: scrubs, klemme akne.

Ikke misbruk antibakterielle midler (for eksempel klorhexidin).

Gi opp grunnlaget, i stedet er det et godt kvalitet mineralpulver. Hvis uten grunnlag på noen måte, velg deretter en vannbasert krem, såkalt. "oljefri".

Generelt bør unødvendig manipulasjon med huden og en stor mengde pleieprodukter unngås. Så du vil unngå forverring av akne og overskytende utgifter.

Alt du trenger er en god servant, en hudtype tonic, et middel til natten og en fuktighetskrem i løpet av dagen.

Her kommer vi til hovedtrinnet.

Rettsmidler for å bekjempe akne.

Først må du bestemme alvorlighetsgraden av akne.

For dette må du telle antall akne.

Mild acne sykdom

På huden er det ikke mer enn 10 inflammatoriske knuter (akne) opptil 5 mm

Den gjennomsnittlige graden av akne:

På huden fra 10 til 25 inflammatoriske knuter (akne) og noen få pustler som inneholder hvitt-gul, purulent væske.

Alvorlig og svært alvorlig grad av akne:

På huden på mer enn 25 inflammatoriske knuter (akne) er det flere store tette smertefulle noder av en blåaktig-rosa farge på mer enn 5 mm.

Men hvis du har en alvorlig form for akne, kan du gå til legen med en gang, fordi eksterne midler ikke vil være nok til å behandle dette skjemaet.

Vi skal snakke om den enkle graden.

De mest effektive rettsmidler er benzoylperoksid eksternt (Baziron), azelainsyre eksternt (Skinoren), antibiotika eksternt og i form av tabletter og retinoider eksternt (Differin, Derive C) og i form av tabletter (for eksempel kan Roaccutane eller Acnetutan kun tas under medisinsk tilsyn! ). Noen ganger foreskriver legene orale prevensjonsmidler for jenter (jeg kan ikke personlig anbefale denne metoden).

Jeg hadde noe i mellom mild og moderat grad, og jeg ble foreskrevet nesten alle de ovennevnte. I to år tok jeg mange ting.

* autohemoterapi (blod er tatt fra en vene, injisert i gluteus maximus muskel)

* betyr StopDemodex (all linje)

* svovel-, diktiol- og salisylsyre salve

* Orale prevensiver (disse var to måneder med helvete og depresjon, kvalme og oppkast, hodepine og akne har ikke gått vekk). Du kan starte og avslutte hormonbehandling bare under veiledning av lege.

Jeg ble ikke foreskrevet, men jeg brukte te-tree essensiell olje fra forskjellige produsenter for å peke på betennelse. Hjalp ikke.

* antibiotika (aktuelt og muntlig)

* azelainsyre lokalt

* Bioderma Sebium AKN ansiktsfløde (dette er kosmetisk, men en hudlege tilordnet det til meg, så jeg vil skrive her)

Jeg har ikke prøvd benzoylperoksid og Roaccutane / Aknekutan. Jeg planlegger å introdusere benzoylperoksid i ordningen min, men jeg er redd for å bruke orale retinoider så langt, siden det er mange bivirkninger. Det mest forferdelige for meg er tap av synsstyrke og hår, vel, og leveren er synd.

En mild akne hudpleie ordningen kan være slik (dette er hvordan jeg har det):

1. Vask med mildt rengjøringsmiddel.

2. Toning (tonic uten alkohol, du kan tørke ansiktet med mineralvann eller avkok av urter).

3. En vannbasert fuktighetsgivende gelkrem eller azelainsyreprodukt (Skinoren gel eller krem, Rozamet). Du kan skifte hver annen dag.

1. Vask ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel.

2. Tørk ansiktet tonic uten alkohol, mineralvann eller infusjon / avkok av urter som kamille.

3. Påfør et middel med retinoider (Differin, Klenzit, Deriva vandig gel eller Deriva S med antibiotisk scandinamycin). Jeg har Deriva S, men Differin er bedre.

For behandlingsperioden bruker vi ikke noe annet for ikke å overdrive huden. Ingen leire masker, lokale rettsmidler, salver og andre ting. Jeg påminner deg om at slik behandling bare passer for mild til moderat mild akne.

Evaluering av resultatene utføres på 3 måneder. Hvis det ikke er merkbar forbedring etter 3 måneder, må du konsultere en hudlege. Legen vil gjøre en rekke tester og, om nødvendig, i tillegg til hjemmebehandling, foreskrive deg et antibiotikabehandling, foreskrive p-piller (jeg anbefaler ikke om du har det bra med hormonene og gynekologien).

Akne, hva det er, forårsaker, stadier av sykdommen og behandling av akne

Typer av ål

Det er følgende typer akne:

Det er også subkutan dyp akne, som påvirker de nedre lagene i huden. Det er vanskeligere å behandle, hvoretter arr eller arr gjenstår.

Foto 13 - Subkutan dyp akne

Akne klassifisering:

 • Svarte prikker (eller åpne komedoner) er hudporer som forstørres og tettes. Fargen er ofte fra dun til svart. Dette skyldes de kjemiske prosessene som oppstår med sebum. I kampen mot denne hudsykdommen vil hjelpe legen eller kosmetologen. Det kan sies at svarte flekker er uskyldige ål, hvorfra, dessverre, kan en historie med akne begynne.
 • Lukkede komedoner er hvite flekker (hvite åler), de vises når porene blir tilstoppede, og utgangen fra dem er et veldig lite hull. Å bli kvitt dem uten medisinsk behandling er vanskelig nok.
 • Pustule (hvit eller gul tuberkel) - På grunn av spredning av bakterier inne i komonet, oppstår betennelse og pus dannes. Klemme pustler, en person provoserer forverring av betennelse og en økning i akne.
 • Cyste - smertefulle dype hulrom fulle av pus. Etter dem kan det være arr.
 • Fulminant form for akne - alvorlige akne noder. På huden, vises de umiddelbart, og passerer lysere scenen. Behandlingen skal utføres i tilstrekkelig lang tid; merkene på huden kan forbli i form av arr, etc.

Stages av sykdommen

Som enhver sykdom kan akne være av varierende grad av alvorlighetsgrad. Akne i mild grad (svarte flekker eller tette porer) trenger bare spesiell omsorg.

Foto 31 - Mild akne rengjøres ved hjelp av spesialverktøy Foto 32 - Mild akne

For tiden er det 3 grader av akne:

Hovedforskjellen mellom alvorlig akne og mild til moderat er tilstedeværelsen av en uttalt inflammatorisk prosess. I og II former for denne sykdommen er preget av tilstedeværelsen av åpne og lukkede komedoner på huden, så vel som nesten fullstendig fravær av akne. I kontrast er akne 3 og 4 alvorlighetsgrad alltid ledsaget av tilstedeværelse av pustler, papler, noder og cyster:

 • Diagnosen av alvorlig grad 3 akne kan gjøres hvis pasienten har fra 25 til 50 komedoner (lukket eller åpen type), 20-30 pustler og / eller papiller, flere store noder fylt med pus.
 • Hvis pasienten har 50 eller flere komedoner av lukket og åpen type, mer enn 30 pustler og papiller, samt mer enn 5 store purulente noder, snakker vi om nodulær cystisk akne i alvorlig form.

Akne 3 graders behandling er strengt individuelt. Det holdes hjemme. Det anbefales å besøke legen en gang i uken for å kontrollere hvordan medisinen virker på akne.

Først og fremst er antibakterielle legemidler foreskrevet, som kan være enten for inntak eller for bruk som en salve. Men det er umulig å velge en slik medisin alene, da listen er ganske stor.

 • Clindamycin.
 • Lincomycin.
 • Erytromycin.
 • Azitromycin.
 • Doksycyklin.
 • Metacyklin.
 • JUnidoks.
 • Soljutab.

Til dato er de mest populære og ofte foreskrevne legemidlene for behandling av akne av 3 grader zenerit, clinhesfar benzamycin, dalacin.

Zeneritt er en lotion basert på erytromycin, så vel som sinkacetat. Dette verktøyet har en utprøvd antibakteriell, anti-inflammatorisk, så vel som tørkeeffekt.

Men dessverre kan akne som behandles med dette stoffet vises igjen. Dette skyldes mulig avhengighet av mikroorganismer til den aktive substansen zeritt.

Klinesfar er et stoff som består av en retinoid og erytromycin. Den har flere positive kvaliteter samtidig - det bekjemper mikrober, eliminerer alvorlig kløe og betennelse, reduserer fettinnholdet i huden og mengden av sebum som utskilles.

Effekten vil bli merkbar etter 10 dager fra starten av søknaden.

Benzamycin er et legemiddel basert på erytromycin og benzoylperoksid (det samme som den berømte Baziron AU er laget av). Under behandling med dette legemidlet kan det oppstå en tørrhet i huden og dens tetthet, slik at stoffet ikke anbefales for personer med sensitiv eller tørr hud av natur.

Dalatsin kan brukes uavhengig, og kan brukes sammen med andre anti-akne medisiner. Blant de viktigste positive egenskapene - forårsaker ikke overdrying og fører ikke til flaking.

Tegn og symptomer på ungdoms akne

 • På et lite område av huden, og dette er oftest ansiktet, kan 26 til 50 komedoner eller papiller være til stede.
 • Tilstedeværelsen av mer enn 25 pustulære formasjoner, som ikke bare er plassert på ansiktet, men også på andre hudområder.
 • Utseendet til slike formasjoner som keloid akne, så vel som sfærisk (conglobate acne) og cystiske former.
 • Betennelse i huden. Dette gjenspeiles i utseendet av betydelig rødhet. I enkelte tilfeller kan inflammet hud ha en blåaktig eller liten lilla nyanse.
 • Skader på de dypere lagene av huden begynner. Det påvirker ikke bare epidermis, men også dermis. I fremtiden, hvis behandlingen ikke utføres, kan den inflammatoriske prosessen påvirke det subkutane fettet.

Svært ofte manifesterer klasse 3 akne risikoen for en grad 4-overgang. Hva er det Dette betyr at hvis alt får lov til å flyte av seg selv, så i den nærmeste fremtid kan den tredje graden av sykdommen bli den fjerde, den vanskeligste og vanskeligste å behandle.

diagnostikk

Hvordan begynne å behandle akne 3 grader? Først og fremst bør du besøke legen og forstå hva som forårsaket sykdommen. Gå til resepsjonen så snart som mulig. Dette vil bidra til å unngå en slik ubehagelig komplikasjon, som ofte oppstår etter akne - utseende av arr.

Hvilken lege skal en person som har akne, går til? Først av alt til dermatologen. Det er denne legen som må gjøre en diagnose og henvise dem til andre spesialister, hvis det er nødvendig.

I resepsjonen kan legen stille flere spørsmål som svarene skal utarbeides på forhånd.

 • Når akne dukket opp.
 • Der hun dukket opp for første gang.
 • Hvorvidt behandlingen ble utført.
 • Gjør dårlige vaner.
 • Hva er kostholdet.
 • Er det nødvendig å ta visse medisiner, for eksempel for behandling av diabetes, steroider, jodpreparater.

Hjemmebehandling

Preparater inneholdende isotretinoin

For behandling av hudsykdommer som akne, brukes forskjellige kremer, lotioner, geler med hell. Foreløpig er salisylsyre, resorcinol, benzoylperoksid, svovel og azelainsyre fordelt utbredt.

Svovel, resorcinol og salisylsyre gjør det bra med lukkede og åpne komedoner. Azelainsyre har en antimikrobiell, antiinflammatorisk og keratolytisk effekt. Perfekt ødelegger bakteriene som forårsaker akne, benzoylpercosidum.

For å oppnå ønsket effekt, bør det valgte stoffet påføres hver dag på huden som er rammet av akne, etter at huden er renset. Hvis det er tørt eller irritert som følge av bruk av produktet, er det bedre å bruke det to til tre ganger mindre.

Med stor forsiktighet bør du åpne eller klemme akne eller kviser selv, det er bedre å ikke gjøre dette i det hele tatt. Konsekvensen av slik selvbehandling kan være utseende av arr, økningen i lesjonen, på grunn av re-infeksjon.

For rensing er ansiktet bedre å bruke en mild såpe eller et spesielt skum for vasking. Hovedkriteriet for valg av midler er typen av hud.

For å hindre tilstopping av porene anbefales det å velge vannbasert fuktighetskrem og andre kosmetikk. For å fjerne overflødig sebum hjemme, kan renseprosedyrer utføres ved hjelp av passende ansiktsmasker.

Hvis du ikke klarer å håndtere akne alene, bør du kontakte en lege for å få hjelp. Bare en lege kan ordinere den nødvendige behandlingen.

Akne behandling har flere prioriteringer som er løst i et komplekst:

Hvis en pasient har tilknyttede sykdommer (forstyrrelser i mage-tarmkanalen, kroniske infeksjonssykdommer i ulike etiologier, infeksjonsfokus, etc.), bør terapi omfatte aktiviteter for behandling av bakgrunnspatologi.

Ellers kan behandling med akne være ineffektiv.

Bruken av komplekse stoffer som kan ha en effektiv effekt på alle faktorer som bidrar til utviklingen av akne (overdreven produksjon av talg, betennelse, aktiv reproduksjon av bakterier).

Bruk av legemidler til ekstern bruk i samsvar med anbefalingen fra den behandlende legen.

Et kurs av kosmetiske prosedyrer kombinert med flittig hjemmebehandling. Pasienten må være interessert i utvinning, ellers vil behandling av akne ikke gi de ønskede resultatene.

Terapi er valgt individuelt. For å foreskrive de mest hensiktsmessige legemidler for behandling av akne i klasse 3 må legen ta hensyn til faktorer som:

 • pasientens alder og kjønn
 • Tilstedeværelsen av forstyrrelser i arbeidet med andre kroppssystemer, samt eksisterende hormonelle ubalanser;
 • utslagets art
 • egenskaper ved tidligere utført behandling av komedoner og andre lesjoner.

For å oppnå de beste resultatene, kan det hende at en gynekolog (for kvinner) krever samarbeid mellom ulike spesialister - en hudlege, en kosmetolog, en endokrinolog, en gynekolog. Hver av legene undersøker pasienten i sitt felt, noe som resulterer i at en optimal strategi kan utvikles for behandling av alvorlige former for akne klasse 3 og 4.

Alvorlig akne terapi innebærer:

 • tiltak for å regulere sebumproduksjon;
 • eliminering av hyperkeratinisering av sebaceous kanaler og hårsekk
 • undertrykkelse av patogen mikroflora
 • bekjempe inflammatorisk prosess.

For å eliminere årsakene og manifestasjonene av sykdommen, brukes en systemisk tilnærming, som innebærer å ta medisin inne og bruke aktuelle medisiner - kremer, geler, salver. Vanligvis, for behandling av alvorlig akne, er et kurs av orale antibiotika, hormonelle preparater (antiandrogener) foreskrevet, samt lokal bruk av retinoider, salicylsyre og azelosyrebaserte legemidler, benzoylperoksid.

Ved behandling av en cystisk nodulær form av sykdommen er det ikke umulig å stole utelukkende på "bestemødre" oppskrifter. De kan imidlertid fungere som et ekstra tiltak for å muliggjøre rask gjenoppretting. Før du begynner denne behandlingen, bør du konsultere legen din.

Hvis acne klasse 3 behandles hos ungdom med piller alene, kan dette føre til svært forskjellige konsekvenser. Blant de viktigste bør det bemerkes:

 • Det totale fraværet av ønsket resultat. Dette skyldes et feilaktig antibiotikum som har vist seg å være ubrukelig for denne mikroben.
 • Utseendet på bivirkninger, inkludert allergier, fordøyelsesbesvær, leverforstyrrelser.
 • Fremveksten av bakteriell motstand, som vil påvirke behandlingen i fremtiden negativt.
 • Svakhet av immunitet, samt redusere kroppens motstand mot mikrober, bakterier og virus.

Vi sier umiddelbart at for behandling av denne sykdommen brukes en rekke teknikker, hvis valg er basert på tilstanden til en bestemt pasient. Rasjonal behandling av akne akne er først og fremst bestemt av sykdomsfaktorer, inkludert sebumdannelse, reproduksjon av propionobakterier og andre aspekter som støtter den inflammatoriske prosessen og generelt påvirker sykdomsforløpet.

Når aknebehandling foreskrives, tas hensyn til utbredelsen av prosessen, omfanget av sykdommen, dets varighet, alvorlighetsgraden og dannelsen av talg og typen av hudlesjon.

Av stor betydning her er vurderingen av sosial status, psyko-emosjonell sfære og sosial tilpasning av ballroom. Til gjengjeld er ikke næringsfaktorer ved valg av terapi tatt i betraktning, selv om det er unntak.

Behandlingen av akne og akne i en ikke-inflammatorisk form, anbefalte forebyggende tiltak:

 • Redusere mengden av karbohydrater som forbrukes. Utelukkelse fra kostholdet med enkle karbohydrater;
 • Forebygging av akne forebygging bør være basert på vanlige vannbehandlinger med såpe. Du bør alltid ta et bad (gå i dusjen) etter å ha utført fysiske aktiviteter, for eksempel etter en trening;
 • Ta vitamin- og mineralpræparater (komplekser), spesielt de som inneholder vitaminer i gruppe B, A og E.

Metoder for å behandle akneutslett i en ikke-inflammatorisk form, terapeutiske tiltak:

 • For å rense huden, bruk spesielle strimler som mekanisk effektivt fjerner utslett (du kan kjøpe på apoteket);
 • Tørk skadet hud med salisylalkohol (renser huden, dreper bakterier og har andre gunstige effekter);
 • Ved behandling av akne sykdom, om nødvendig, erstatte salicylalkohol med Differin eller en analog (aktuell gel);
 • Før du bruker ovennevnte midler eller dets analoger (Differin, Roaccutane og andre), konsulter legen din (de har noen kontraindikasjoner og bivirkninger som kan være kritiske i ditt tilfelle).

Behandling av akne sykdom i inflammatorisk form, anbefalte forebyggende tiltak:

 • Avbryt steroid medisiner eller i det minste bytte til AAS med lav indeks av androgen aktivitet;
 • Redusere mengden av karbohydrater som forbrukes. Det anbefales å ekskludere fra kostholdet enkle karbohydrater, fete og stekte matvarer, samt krydrede retter. På samme tid prøver du å spise mer mat rik på fiber;
 • Forebygging av akne sykdom i en inflammatorisk form, så vel som i ikke-inflammatorisk, krever implementering av vanlige vann prosedyrer ved hjelp av såpe (såpe med en pH på 5,5, dvs. væske eller baby såpe). Det anbefales ikke å bruke vanlig alkalisk såpe med en pH på 7-9, fordi det kan forverre situasjonen og provosere utviklingen av sykdommen.
 • Begynn å ta vitamin- og mineraltilskudd hvis ikke allerede. Spesielt de som inneholder vitamin A og E, samt vitaminer i gruppe B.

Hvordan behandle akne i inflammatorisk form, terapeutiske tiltak:

 • En praksis med å besøke en solarium kan hjelpe. I noen tilfeller bidrar ultrafiolette bad til å eliminere utslett på grunn av dannelsen av lokal hudmotstand;
 • Gni av problemområdene med salisylalkohol (1-2 ganger om dagen). Du kan kjøpe dette verktøyet i nesten alle apotek;
 • Ved lav effekt bør salicylalkohol erstattes med Skinoren (en krem ​​basert på azelainsyre);
 • Når akne blir behandlet med akne, for å øke effektiviteten, kan du legge til stoffet Zener (inneholder erytromycin og sink, som ødelegger bakteriene). Eller å ta til hjelp av stoffet Baziron (et middel til å undertrykke sekresjonen av talg og samtidig ødelegge bakterier);
 • Hvis du, til tross for de trufne tiltakene, forblir veldig oljeaktig (skinn, oljepunktet og andre tegn), begynner å bruke Accutane, som undertrykker aktiviteten til talgkjertlene (viser gode resultater selv i løpet av steroider).
 • Hvis behandling av akne er fortsatt ineffektiv (nye inflammerte hudområder vises, akne og andre utslett) bør du ty til å ta antibiotika. Spesielt er det beste valget her, stoffet Clindamycin, tatt oralt (et antibiotikabehandling varer i gjennomsnitt 10 dager);
 • I avanserte, alvorlige tilfeller kan blodrensing (plasmaferese), laser eller annen fjerning av akne på huden være nødvendig.

Viktig: Før du begynner behandlingsprosedyrer og tar de angitte legemidlene, bør du konsultere en lege for å forsikre deg om at de er trygge og hensiktsmessige (det kan være kontraindikasjoner og bivirkninger som er kritiske for deg).

Hvis du ikke er i stand til å opprettholde ansiktets hud på egen hånd i god stand, bør du definitivt konsultere en hudlege for råd. Aknebehandling hos voksne og ungdom er den samme, men unntaket er kvinner som kan bruke hormonelle prevensjonsmidler som en ekstra terapi.

Hvordan behandle akne vil hovedsakelig avhenge av hva slags betennelseselementer er på ansiktets hud. Behandlingen vil være forskjellig i situasjoner der det er -

 • når det bare er akne,
 • bare akne (papler og / eller pustler),
 • med en blandet form av akne (akne + akne),
 • i nærvær av knuter og cyster.

Nedenfor kan du se listen og beskrivelsen av legemidlene, samt ordningen (figur 14), som viser at du må bruke akne for hver form.

Behandlingsvarighet - for å oppnå merkbar forbedring i tilstanden til ansiktets hud - opptil 4 ukers behandling er nødvendig. Standard behandlingstid er ca 6 uker.

Men med vedvarende akne kan behandling ta deg opptil fire måneder (og noen ganger lengre) for å få et godt resultat og bli kvitt ikke bare akne, men også etter-inflammatorisk hudpigmentering.

1. Benzoylperoksid -

Benzoylperoksid er et bakteriedrepende middel som dreper bakterier, noe som forårsaker betennelse i hårsekkene i huden. Han har også en svak keratolytisk effekt, t ex eksfolierer døde hudlag. Effektiv med følgende former for akne -

 • i nærvær av akne,
 • med en blandet form av akne (akne med akne).
  Tilordne bare i nærvær av akne - upraktisk!

Agenter kan ha en benzoylperoksidkonsentrasjon på 2,5%, 5% eller 10%. Kliniske studier har vist at høyere konsentrasjoner ikke gir betydelige fordeler. Derfor anbefaler vi den første måneden å bruke en konsentrasjon på 2,5%, og i fremtiden å bytte til 5% av midlene.

Benzoylperoksid Lotioner, Kremer og Geler - Persa-gel 5, Proderm Cream, Proaktiv, On-the-Spot® Acne Treatment (Neutrogena), Mary Kay, Desquam (gel, lotion, såpe) - det er alt produksjonsmidler fra USA. Den franske produsenten - Baziron-gel, Eclaran-krem... Det er også - Oxygel (India), "Benzoyl Peroxide Gel" (India), Benzacne-gel (Polen)...

Viktig: Den mest effektive behandlingen vil fortsatt være utnevnelsen av ikke rent benzoylperoksid, men dets kombinasjon med et antibiotikum eller retinoider -

 • "Epido" (Frankrike), Effezela (Frankrike) - inneholder benzoylperoksid + retinoid Adapalen,
 • "Duac-gel" (UK) - benzoylperoksid + clindamycin antibiotika.

Skjema for bruk - legemidlet skal brukes 1 eller 2 ganger daglig, 20 minutter etter at ansiktets hud er blitt tørket med milde vaskemidler. Legemidlet bør bare brukes på hudområder av personen som er rammet av akne.

De fleste oppdager resultatet etter 5 dager, men de trenger et behandlingsforløp i minst 6 uker for å rengjøre hele huden i ansiktet grundig og oppnå en stabil remisjon.

Mulige bivirkninger -

 • i løpet av brukstid kan huden være tørr og spent,
 • midlertidig kløe eller brenning kan forekomme,
 • rødhet og peeling av huden på applikasjonsområdene er mulig.

Bivirkninger er vanligvis milde og forsvinner umiddelbart etter bruk. Vær også oppmerksom på at benzoylperoksid gjør huden din mer følsom for sollys, så du bør unngå for mye sol og ultrafiolett stråling, eller bruk solkrem.

Unngå å få benzoylperoksid på klær og hår, som peroksid har en bleking effekt.

2. Salisylsyre -

Salisylsyre hjelper til å oppløse substratet som plugger (akne) er laget, og bidrar også til å exfoliere overfladiske døde hudceller.

For behandling av akne blir kremer, geler og lotioner av salisylsyre med konsentrasjoner på 0,5% eller 2% frigjort. Forberedelser for akne basert på salicylsyre er 0,5% eller 2% konsentrasjon.

Et eksempel er Clearasil produktlinjen (Klerasil) i form av en lotion, krem ​​og gel.

Husk at salicylsyre ikke er effektivt for akne, men det kan brukes til akne. Men vær oppmerksom på at selv med akne - effekten blir 2 ganger svakere sammenlignet med retinoider.

I de fleste tilfeller bør du ikke tro på hva som er skrevet om de fantastiske egenskapene til salicylsyre i akne i ulike fora og blogger. Alt dette tullet er skrevet av programmerere og profesjonelle bloggere - bare for å øke oppmøte av sine prosjekter.

Egenskaper ved bruk av salicylsyre - hvis du endelig har bestemt deg for dette middelet, så vær forberedt på at ved begynnelsen av vanlig bruk vil huden først være litt rød og betent.

Det vil også være peeling av huden. I tillegg, i mennesker med mørk hud, forårsaker bruken av salicylsyre utseendet på alder flekker på huden.

3. Retinoider -

Retinoidpreparater er derivater av vitamin A. Disse preparatene forhindrer utseendet av hudormer (comedoner), og de letter også fjerningen av porene.

Retinoider for behandling av akne er tilgjengelige i form av geler, kremer og lotioner. Retinoider er foreskrevet når det er , så vel som med en blandet form av akne -

Eksempler på moderne agenter med retinoider -

 • med tretinoin - Retin-A (USA), Ayrol (Sveits), Lokatsid (Frankrike),
 • med Adapalen - Klenzit (India), Differin (Frankrike), Derive (India),
 • med Tazaroten - Zorak (Tyskland), Tazret-gel (India).

Blant monokomponent retinoider er de mest effektive i form av lotioner, kremer er minst effektive.

Eksempler på kombinasjonsmidler med retinoider - det er også midler der retinoidet kombineres med et antibiotikum eller bezoylperoksid. Slike verktøy er mest effektive hvis du ikke bare har akne, men det er purulent akne eller en tendens til utseende -

Narkotikabehandling av alvorlig akne

Akne behandling av lys og moderat alvorlighetsgrad begynner med bruk av stoffer som ikke tillater comedo å bli til inflammatoriske elementer - papules, pustules.

Bruk keratolytik eller comedonolitics. Disse stoffene oppløses ikke innholdet av komedoner.

De reduserer adhesjonen av keratinocytter i comedo til hverandre og akselererer deres desquamation.

Keratolytika er adapalen, tretinoin og isotretinoin, salisylsyre og urea, aselisk syre. Men de mest effektive representanter for keratolytika er retinoider - retinol, retinsyre.

Retinoider er festet til membranene av keratinocytter, normaliserer prosessen med desquamation av epitelet av oljehårfolliklene, tillater ikke dannelsen av nye komedoner. Fornyelsen av epidermis blir akselerert, aktiviteten til sebaceous kjertlene minker, produksjonen av talg minker.

Akne Behandling - Antibiotika

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Antibiotika for akne -

En viktig rolle i behandlingen av akne er tilordnet legemidler til ekstern bruk. Den mest effektive er følgende:

Legemidler som er effektive i behandlingen av komedoner. Noninflammatory comedones er en vanlig form for sykdommen beskrevet, som forekommer hovedsakelig i de tidlige stadier.

Deres behandling er hovedsakelig basert på rettmessige forebyggende tiltak. Det kan imidlertid også inneholde bruk av noen eksterne midler som reduserer dannelsen av akne og stopper utviklingen av sykdommen.

Rettsmidler for akne, hvis komedoner har gjort seg kjent, er salicylsyrepreparater, preparater som inneholder svovel, retinolpalmitat, azelainsyre, isotretinoin, tretinoin, adapalen og noen andre ofte tilgjengelige stoffer.

Tretinoin er et stoff som reduserer dannelsen av akne, spesielt komedoner. Som et middel for akne akne, det brukes i ulike former og konsentrasjoner - disse er geler (0.

01% og 0. 025%), og kremer til ekstern bruk (0.

05%). Med god toleranse brukes stoffet 1 gang daglig (påført den berørte huden).

Azelainsyre brukes i sin tur i form av en 20% krem. Dette stoffet for akne akne er brukt på problemområder 2 ganger om dagen.

Merk at både azelainsyre og tretinoin vanligvis brukes i flere måneder. Behandlingsforløpet slutter når en utprøvd remisjon av sykdommen oppnås.

Effektive rettsmidler for akne mild inflammatorisk form. I mild form med en relativt liten mengde utslett, anbefales det å bruke eksterne alkoholløsninger som inneholder salisylsyre.

Også effektive er noen antibiotika, antibiotiske salver, benzoylperoksid og resorcinol.

Benzoylperoksid som et anti-akne medikament brukes i form av en gel eller en løsning på 1-10%, den påføres 1 gang daglig til de skadede områdene i 2-3 hele uker.

I dette tilfellet er det mest rasjonelle bruken av en 3% løsning av det angitte middel i kombinasjon med en 3% erytromycin eller en 7% løsning av glykolsyre.

Antibiotika for akne brukes oftest eksternt (som en del av kremer og geler), mindre ofte i form av tabletter. Gels med antibiotika er foreskrevet for alle former for akne, bortsett fra skjemaet, når det bare er akne uten betennelse. Og i alle fall er det umulig å bruke smøremidler av antibiotika!

  Antibakterielle kremer og geler -
  inneholder vanligvis antibiotika som erytromycin og clindamycin. Vanligvis foreskrevet for akne, med en blandet form av akne (akne med akne). Eksempler på geler med clindamycin: "Clindovit", "Dalatsin", "Klindatop".

Det er kombinasjonsmedikamenter, hvor antibiotika kombineres med legemidler fra andre grupper. Slike rusmidler er å foretrekke og sterkere, men før du bruker dem må du rådføre deg med en hudlege:

→ "Duac-gel" - inneholder klindamycin og benzoylperoksid,
→ "Deriva-S", "Klenzit-S" - clindamycin og adapalen (retinoid),
→ "Isotrexin gel" - erytromycin og isotretinoin (retinoid).
→ Zinerit er et effektivt kombinasjonsmedikament basert på erytromycin og sink.

 • Orale antibiotika -
  Antibakterielle tabletter skal bare foreskrives av en lege. Vanligvis de er foreskrevet bare i den cystiske form av akne. Imidlertid kan orale antibiotika foreskrives for akne og akne med akne, dersom standard lokal terapi av sistnevnte ikke gir suksess.

For å hjelpe pasienter med den cystiske formen av akne, bruker store dype akne-leger ofte injeksjoner av steroide antiinflammatoriske legemidler, som kortison.

Dette forbedrer raskt og merkbart utseendet til disse pasientene, og eliminerer behovet for kirurgisk inngrep. Bivirkninger av slik behandling er: tynning av huden, hudlindring, utseendet på små blodkar (edderkoppårene) på det behandlede området.

Aktuell behandling (geler, kremer og lotioner)

Skjema for bruk - stoffet påføres 1 gang om dagen på kvelden (før sengetid). En god effekt vil bli merkbar etter 6-8 uker, og du vil se en varig forbedring etter en 3 måneders behandling.

Begynn med å bruke stoffet fra 3 ganger i uken, og flytt deg gradvis til daglig bruk (dette er nødvendig for at huden gradvis blir brukt). Påfør alle hudområder som er berørt av akne, ca 20 minutter etter at du har vasket ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel.

 • liten irritasjon og brenning av huden,
 • ikke under graviditet
 • økt følsomhet overfor solen (bruk solbeskyttelse i perioder med høy solaktivitet),
 • Det er uønsket mot bakgrunnen av bruken av retinoider å gjennomgå kjemiske peelingprosedyrer, siden mulig alvorlig hudirritasjon.

4. Azelainsyre -

Azelainsyre har en antibakteriell effekt, og det eksfolierer også døde hudlag. Det kan foreskrives som et selvstendig middel i nærvær av akne, og som et ekstra middel for retinoider eller benzoylperoksid med en blandet form for akne (akne med akne).

Eksempler på geler eller kremer med azelainsyre - → Skinoren (Tyskland), → Acne-derma (Polen), → Azogel (Russland).

Søknadssystemet brukes vanligvis 2 ganger om dagen (eller 1 gang om dagen, hvis huden er spesielt følsom). Som regel må du bruke azelainsyre i 1 måned før din acne forbedres.

Plus - stoffet øker ikke følsomheten i huden til solen, noe som er viktig i sommersesongen. Også, unngår stoffet utviklingen av post-inflammatorisk pigmentering etter helbredelsen av purulent foci.

Forårsaker mindre hudirritasjon enn andre grupper av legemidler.

5. Forberedelser med svovel -

Kan være effektiv for behandling av akne med en inflammatorisk komponent (dvs. for akne). Men med akne bruk av slike stoffer er meningsløst.

Preparater som inneholder svovel kan forandre hudfargen og har som regel en ubehagelig lukt. Bruk en krem ​​eller gel som inneholder svovel, helst 1 gang om dagen, før du går i seng (eksempler på preparater).

En enkelt behandling med et slikt verktøy vil tillate bruk av benzoylperoksid bare en gang daglig, noe som betyr at bakteriene vil bli brukt til benzoylperoksid mindre. Vi ser ingen andre fordeler med rusmidler med svovel.

Prosedyrer for å redusere akne arr -

For de pasientene som har akne borte, men forlot dem med permanente arr på ansiktets hud - det finnes flere behandlingsalternativer. De kan inkludere både kirurgiske og konservative prosedyrer.

Metodene beskrevet nedenfor er effektive mot atrofiske arr (figur 21).

Metoder for å kvitte seg med røde flekker etter akne - vil være vesentlig forskjellig.

1. Profesjonell og hjemme kjemisk peeling -

Med denne metoden behandles ansiktshuden med sure produkter. Avhengig av hvilke signifikante resultater som må oppnås, brukes forskjellige syrerester.

Små konsentrasjoner kan oppløse det øverste overflatelaget av huden, bestående av døde hudceller, som gjør det mulig å minimere overflate arr.

En stor konsentrasjon av syrer kan håndtere signifikante cicatricial endringer i huden.

Kemisk peeling kan være - → profesjonell medium / dyp peeling, → overfladisk kjemisk hjemmeskall. For første gang kan du glatte dypt nok atrofiske arr etter akne, den andre vil bidra til å redusere bare små depressioner.

2. Slipe skinn med slipemidler -

Det finnes flere metoder for slitasje av huden:

 • Microderma metode -
  i dette tilfellet behandles hudoverflaten med en luftstrøm som inneholder slipende krystaller. Som et resultat blir det mest overfladiske døde hudlaget fjernet.
 • Dermatologisk metode -
  er en mer radikal metode for å fjerne signifikante arr og arr. Sliping av huden skjer her ved hjelp av slipende plater og børster, til en mye større dybde enn med mikrodermatikk.

3. Polere huden med lasere -

Dette er en av de mest effektive metodene for å eliminere arr helt eller redusere dem betydelig. Laser eksponering vil stimulere kollagen syntese og hudfornyelse. Med denne patologien vil bare to typer lasere være spesielt effektive.

→ fraksjonelle lasere (spesielt Fraxel Restore), → CO2-lasere (karbondioksid).

Flere Artikler Om Typer Acne