Frata er en alvorlig hudsykdom som kan bli beseiret med den antivirale medisinen Acyclovir. Legemidlet blokkerer virusets aktivitet. Ta Acyclovir med helvedesild, du kan permanent bli kvitt en ubehagelig sykdom. Salve og piller har en kompleks effekt og gir et konkret terapeutisk resultat. Behandlingen varer lenge, men ved bruk av dette verktøyet er et positivt resultat garantert.

Narkotikaegenskaper

Helvetesild utvikles når en herpes kommer tilbake i kroppen. Sykdommen manifesterer seg med en reduksjon i immunitet, så vel som under påvirkning av andre negative faktorer. Ved behandling av lav som brukes som tabletter og salver Acyclovir. Også disse legemidlene kan brukes til eliminering av vannkopper.

Når effektiv behandling av helvedesild hos voksne er nødvendig, er Acyclovir det beste alternativet. Legemidlet eliminerer symptomene på helvetesild og har i menneskekroppen følgende tiltak:

 • tørker og reduserer skorpe i utgangspunktet;
 • lindrer ubehag, smerte og kløe i huden;
 • øker lokal immunitet
 • eliminerer helt lavfokus i det siste behandlingsstadiet.

Antivirale piller ødelegger patogener i blodet, og topisk påført medisinsk salve eliminerer dannelsen av skorper. I noen tilfeller kan laven være en type herpesvirus. Legemidlet Acyclovir har en særlig aktiv effekt på denne typen sykdom.

Hos mennesker renser medisinske komponenter effektivt virusets blod og starter nødvendige regenereringsprosesser. I en kompleks kombinasjon har tabletter og salve en utpreget terapeutisk effekt.

søknad

Med herpes zoster er Aciclovir bedre å ta komplisert. Før behandling påbegynnes, anbefales det å konsultere lege.

Det er viktig! Verktøyet brukes ikke til behandling av graviditet, amming, i barndommen.

For å eliminere viruset inne i kroppen, ta 3-4 tabletter med Acyclovir oralt og bruk salve 3 ganger om dagen til lavfokus. Dosen av stoffet beregnes i henhold til instruksjonene eller anbefalingene fra legen. En tablett inneholder 200 mg aktivt stoffsstoff.

Aciclovir tabletter fra lavene hjelper med å rense kroppen fra innsiden, og salven virker lokalt på den berørte huden. Behandle sykdommen skal være å fullstendig eliminere symptomene på å frata. Vanligvis på femte eller sjette dagen er det færre skorper i det patogene fokuset.

For å forhindre sykdommen i å komme tilbake, er det påkrevd å bruke Acyclovir i ytterligere 2-3 dager etter at laven er forsvunnet. En slik behandlingsmetode vil eliminere viruset fra kroppen helt. Behandling som berøver Acyclovir bør utføres til fullstendig tillit til seieren over viruset.

Bivirkninger

Legemidlet er ikke giftig, men kan i noen tilfeller forårsake uønskede manifestasjoner.

Blant bivirkningene er løst:

 • kvalme;
 • avføring lidelser;
 • allergisk reaksjon;
 • lever dysfunksjon;
 • hodepine.

Ved bivirkninger, bør du umiddelbart kontakte legen din. Kan trenge å avbryte stoffet.

Det er viktig å unngå å bruke Acyclover sammen med andre antivirale medisiner. Ellers kan det være funksjonsnedsettelse av nyrene og magen. Feil kombinasjon av stoffet med andre legemidler har en nefrotoksisk effekt. Riktig organisert terapi av legen vil bidra til å unngå de farlige effektene og eliminere helvedesild i 2 uker.

kilder:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/aciclovir__4107
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=1c2f1271-35fa-497d-b17d-07060cf7e6d7t=

Fant en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

acyclovir for herpes zoster

Spørsmål og svar på: acyclovir for herpes zoster

God dag!
Når resultatene av analysen av ELISA:
HSV lgM OPcr = 0,341 0,042 negativt
HSV lgG OPcr = 0,20 2,100 posisjon
lgG avidity til HSV 80 høy
CMV lgM OPcr = 0,418 0,146 negativt
CMV lgG OPcr = 0,20 1,512 posisjon
lgG avidity for CMV 68 high

Min gynekolog foreskrev behandling for meg og min mann: LAVOMAX (10 DAGER) OG FLUOMYSIN-stearinlys. Graviditetsplan.
For et år siden ble de behandlet med CMV immunoglobulin. For 3 måneder siden var herpes zoster mild (behandling: acyklovir og herpevir).

Vennligst kommentere resultatene av analysen, og fortell meg om det er verdt å ta LAVOMAX. Hva er retningslinjene for graviditetsplanlegging for CMV / HSV? Takk på forhånd.

God dag!
Når resultatene av analysen av ELISA:
HSV lgM OPcr = 0,341 0,042 negativt
HSV lgG OPcr = 0,20 2,100 posisjon
lgG avidity til HSV 80 høy
CMV lgM OPcr = 0,418 0,146 negativt
CMV lgG OPcr = 0,20 1,512 posisjon
lgG avidity for CMV 68 high

Min gynekolog foreskrev behandling for meg og min mann: LAVOMAX (10 DAGER) OG FLUOMYSIN-stearinlys. Graviditetsplan.
For et år siden ble de behandlet med CMV immunoglobulin. For 3 måneder siden var herpes zoster mild (behandling: acyklovir og herpevir).

Vennligst kommentere resultatene av analysen, og fortell meg om det er verdt å ta LAVOMAX. Hva er retningslinjene for graviditetsplanlegging for CMV / HSV? Takk på forhånd.

Populære artikler om emnet: acyclovir for herpes zoster

Utviklingen av herpes zoster er ikke utelukket hos immunokompetente barn og er ofte notert hos barn med oppnådd cellulær immunodefekt som følge av kjemoterapi eller infeksjon med humant immunsviktvirus (HIV).

Hastigheten av problemet skyldes økt forekomst av herpes zoster (herpes zoster). Dette kan skyldes befolkningens aldring og en økning i antall personer med nedsatt immunitet.

Det er betydelige forskjeller i diagnostisering og behandling av atopisk dermatitt hos dermatologer og barneleger i forskjellige land.

Alt om herpes

Helvetesild. Herpes Zoster. Acyclovir. Valacyclovir. famciclovir

Acyklovir og analoger. Herpes Zoster

Den forårsakende agenten av helvetesild er viruset Varcello Zoster (V ar icella zoster): den som forårsaker oss alle til kjente vannkopper. Mange av oss hadde vannkopper i barndommen eller litt senere. Det er umulig å frigjøre kroppen fra herpesviruset, hvis det en gang trengte seg inn i det: viruset kan ligge i sovende tilstand i flere tiår. Når han våkner opp, kommer han ut av nervecellene og begynner å bevege seg langs de lange prosessene i nervecellene (axoner). Nå til slutt - slutten av nerven, slår Varcelle Zoster det området på kroppen, som er gitt av impulser fra nerveservene fanget. Utslett, kløe og smerte påvirker en person med helvetesild. Hvis herpes i oversettelse fra gresk betyr "å krype", er zoster et "belte, belte": et utslett som påvirker en person, ser ut som et spor av et belte.

Pasienten bør også være under oppsyn av en nevrolog, fordi herpes zoster også gir nevrologiske komplikasjoner.

Kanskje du vil være interessert i vurderinger av leserne våre om Acyclovir og prisen. Du kan bli kjent med kolleger Acyclovir (og her). Og her kan du finne ut hva "suppressive therapy" er og lese om andre analoger av Acyclovir.

Legemidler til behandling av herpes zoster hos voksne

Herpes zoster er forårsaket av det samme viruset som forårsaker chicken pox - Varicella Zoster. "Kyllingkopper" overført i barndommen er i høyrisikosonen fordi viruset settes fast i menneskekroppen og aktiveres når beskyttende krefter reduseres. Behandling av herpes zoster hos voksne er et kompleks av legemidler, tatt oralt og eksternt.

Med helvedesild, er bildet som følger:

 1. pasienten føler en brennende følelse, smerte i steder av herpes sår;
 2. temperaturen stiger;
 3. hodepine og andre symptomer på rusmidler er tilstede.

Behandling av herpes zoster er nødvendig fordi det forårsaker komplikasjoner. Blant dem er:

 • betennelse i trigeminusnerven, alvorlig neuralgi;
 • stafylokokker og streptokokinfeksjoner;
 • myokarditt, perikarditt.

Et spesifikt behandlingsregime er utviklet av en lege som vurderer alder, tilstand av immunsystemet, og alvorlighetsgraden av prosessen.

Antivirale legemidler

Hovedvåpenet til legen og pasienten er antivirale midler, og tvinger Varicella Zoster til å gå tilbake til tilstanden "dvalemodus". Eject viruset virker ikke, så innsatsen er rettet mot å minimere sin aktivitet.

Shingles piller - er først og fremst "Acyclovir". Effektiv med herpes simplex og med Varicella Zoster.

Legemidlet tas to ganger daglig i henhold til følgende skjema: 200 mg per dose. Du kan drikke det uansett bruk av mat. Behandlingen fortsetter i en uke (minimum).

Bivirkningene av hyppigheten av forekomsten fordeles som følger:

 1. Problemer med mage-tarmkanalen.
 2. Hodepine.
 3. Leverproblemer.

Disse fenomenene er sjeldne, men pasienter med en historie med kroniske sykdommer har økt risiko for bivirkninger. Årsak: svekket immunitet.

"Acyclovir" er produsert av farmasøytisk industri og i form av salve. Eksternt program: tegner et tynt lag på inflammerte steder. For å fremskynde helbredelsesprosessen anbefales det å gjøre det 5 ganger om dagen.

Med små lesjoner og sterk immunitet er legene noen ganger begrenset til utnevnelsen av et eksternt antiviralt middel.

Men manifestasjoner av helvedesild i en person er ikke bare skade på huden. Viruset settes inn i DNA, noe som forårsaker at cellen produserer "døtre" med nedsatt virkning. Immunsystemet gjenkjenner ikke cellene som er berørt av viruset, forutsatt at de er normale, slik at viruset multipliserer uhindret. Høy sannsynlighet for komplikasjoner. Det er nødvendig å stoppe angrepet så snart som mulig. I tillegg til Acyclovir, behandler et annet antiviralt middel, Valaciclovir (basert på acyklovir) denne oppgaven.

Valaciclovir hemmer DNA-syntese av virus. Resultatet - multipliseringen av syke celler bremser ned.

Det påvirker ikke sunt vev: Antivirale legemidler fungerer selektivt. "Valaciclovir" tar 2 tabletter om gangen. 6 tabletter per dag. Kurset varer fra 7 dager.


Intoleranse for stoffet, uttrykt i:

 • kvalme;
 • oppkast;
 • økte bilirubin nivåer;
 • hud kløe.

Uttalte eller økende bivirkninger krever utskifting av legemidlet.

Famvir tabletter brukes også til behandling av herpes zoster. Deres handling er lik den tidligere beskrevne virkemåten: "Famvir" forhindrer replikasjon av virus DNA.

Enkelt dose for voksne - 250 mg. En dag kreves for å ta 250 mg av legemidlet tre ganger.

Hvis smittsomme lesjoner i indre organer begynner å utvikle, økes dosen av medisinen til 500 mg tre ganger daglig. Dette er nødvendig for å hindre at infeksjonen av infeksjonen blir dypt inn. Tabletter tar 10 dager.

Utendørs antivirale midler

Når du bestemmer deg for hvordan du behandler herpes zoster, vil legen ta hensyn til behovet for rask lindring av smerte og reduksjon av eksterne manifestasjoner. For dette formålet, foreskrive salver og geler:

Den anbefalte bruksfrekvensen er opptil 5 ganger per dag. Behandlingen utføres i minst 10 dager, til fullstendig forsvunnelse av vesiklene. "Panavir" finnes i apotek også i form av en injeksjonsvæske. Injiseringer er nødvendige i de mest alvorlige tilfeller og i enkelte sykdommer i mage-tarmkanalen, og forhindrer normal absorpsjon av legemidlet.

Salver blir en av hovedkomponentene til behandling hos gravide og ammende kvinner, for hvem ikke alle preparater som krever oral administrasjon, er tillatt. Når det brukes eksternt, er noen påvirkning på fosteret og barnet utelukket, siden det ikke er gjennomtrengning i uterus eller i morsmelk.

immunomodulators

Helvedesild bekymrer for de fleste eldre pasienter som har gått over terskelen til 50-årsjubileet. Hos eldre mennesker reduseres styrken av sin egen immunitet. Dette provoserer aktiveringen av viruset. Utseendet på herpetic utbrudd pasienter notater etter:

 • hypotermi;
 • alvorlig stress;
 • mangel på søvn;
 • en nylig virus- eller smittsom sykdom.


Dermed konklusjonen: pasienten bør ta medikamenter som gjenoppretter immunforsvarets normale ytelse. Dette er interferonbaserte legemidler:

De stimulerer produksjonen av makrofager og leukocytter (immunceller). Legemidler reduserer sannsynligheten for forverring av kroniske sykdommer som kan utløses av et virus. De sliter med rus, svakhet.

Et annet stoff er izoprinozin. Det gjenoppretter effektiviteten av forsvarsceller, øker kroppens motstand.

Oppmerksomhet til de som lider av autoimmune sykdommer (revmatoid leddgikt, glomerulonephritis)! Utnevnelsen av immunmodulatorer er upraktisk fordi den kan øke manifestasjonene til den underliggende sykdommen. Beskyttende celler vil øke aktiviteten og snakke ut mot sin egen kropp.

analgetika

Obligatoriske komponenter i kompleks behandling av helvetesild er stoffer som reduserer smerteintensiteten. Smerte i sykdommen er uttalt. Kanskje pasienten trenger utnevnelsen av ganglioblokatorov, blant annet "Oxycodone".

Du kan ikke tolerere smerte. Økningen kan forverre sykdomsforløpet, opp til anfall og besvimelse. Spesielt farlig er smerte for gravide, siden spontan abort kan være en reaksjon i kroppen.

Lindre smerte med rusmidler:

Som et sterkt verktøy brukes antikonvulsiv medisin "Diazepam". Lindrer smerte og kløehormon salve "Prednisolon."

Om nødvendig, foreskrive antidepressiva.

Husk: Bruk av smertestillende krever streng kontroll! Så snart smerten blir tolerabel, er det nødvendig å forlate dem, om mulig, for ikke å forårsake gastritt eller magesår. En slik bivirkning er ikke utelukket: smertestillende midler irriterer magen.

antibiotika

Spørsmålet om hensiktsmessigheten ved bruk av antibakterielle midler oppstår i tilfeller der herpes zoster har forårsaket komplikasjoner. Legen bestemmer seg for å legge til antibiotika i ordningen hvis tegn oppstår:

 • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen);
 • tonsillitt (betennelse i mandlene);
 • pyelonefritis (betennelse i nyrene).

Den vanskeligste komplikasjonen er meningitt (en betennelsesprosess som oppstår i hjernens membraner). Hans behandling begynner umiddelbart, pasienten er innlagt på sykehus, siden sannsynligheten for død er høy.

Viruset aktiverer aktiviteten til bakterier som normalt er tilstede i menneskekroppen i minimale mengder. For å takle dem kan det bare ikke antivirale og immunmodulerende midler.

Antibiotika bruker følgende:

 • "Ciprofloxacin";
 • "Amoxicillin";
 • "Augmentin";
 • Flemoxine Solutab;
 • "Erytromycin";
 • og andre.

Valget av stoffet skyldes sykdomens natur og alvorlighetsgrad, tilstedeværelsen eller fraværet av pasientens følsomhet overfor dette legemidlet. Før avtalen er det viktig å finne ut om pasienten har allergiske reaksjoner og finne ut hvilke medisiner han tar hele tiden. Ikke alle er kombinert med antibiotika. Så, hvis en kvinne drikker COC (p-piller), vil antibakterielle stoffer redusere effektiviteten.

homeopati

Allopatiske leger behandler noen ganger homøopatiske legemidler med fordommer. Imidlertid har deres effektivitet blitt bevist ved mange års bruk. Handlingsprinsippet for en homøopatisk medisin er forskjellig fra den tradisjonelle allopatiske: essensen av behandling er ikke å ødelegge patogenene som forårsaker sykdommen til et eller annet organ, men for å gjenopprette kroppens evne til å helbrede seg selv.

Homeopati for helvedesild er:

Forberedelser er kun foreskrevet av en lege som har gjennomgått spesiell trening! Homeopati behandling kombineres med bruk av tradisjonelle medisiner anerkjent av offisiell medisin.

Helvedesild varer opptil 3 uker. Noen ganger er helbredelsesprosessen forsinket. Mye avhenger av tilstanden av immunitet, på kroppens evne til å reagere adekvat på behandlingen. Det er viktig å forhindre komplikasjoner, for å forhindre utseende av postherpetic neuralgi, noe som er vanskelig å kjempe.

Etter fjerning av akutte manifestasjoner er fysioterapi foreskrevet: fonophorese, ultralyd. Herding er nyttig, som begynner med dousing med varmt og varmt vann vekselvis, gradvis øker temperaturkontrast. forebygging:

 1. kronisk sykdom kontroll;
 2. forebygging av tilbakefall.

En vaksine er utviklet som beskytter en person 100% av Varicella Zoster. Men de som ikke lider av kyllingpokker, er vaksinert, noe som betyr at de ikke har et virus i blodet - det forårsaker forårsaket av helvetesild. Oppgaven av resten er å øke immuniteten. Dette er det viktigste tiltaket for forebygging av herpetic depriving. Når tegn på sykdommen oppstår, startes behandlingen umiddelbart, noe som øker sjansene for et mildt angrepsslag.

acyclovir

10 stk. - Konturcellepakker (2) - papppakker.

Antiviralt stoff er en syntetisk analog av det acykliske purinukleosidet, som har en svært selektiv effekt på herpesvirus. I virusinfiserte celler, under virkningen av viral tymidinkinase, oppstår fosforylering og videre sekvensiell transformasjon av acyklovir til mono-, di- og trifosfat. Acyklovirfosfat inkorporeres i den virale DNA-kjeden og blokkerer sin syntese gjennom konkurrerende inhibering av viral DNA-polymerase.

In vitro er acyklovir effektiv mot herpes simplex virus - Herpes simplex type 1 og 2; mot varicella zoster virus som forårsaker kyllingpokke og helvetesild; høyere konsentrasjoner kreves for å hemme Epstein-Barr-viruset. Moderat aktiv mot cytomegalovirus.

In vivo er acyklovir terapeutisk og profylaktisk effektiv, først og fremst i virusinfeksjoner forårsaket av Herpes simplex-virus 1 og 2-typer. Forhindrer dannelsen av nye elementer i utslett, reduserer sannsynligheten for hudformidling og viscerale komplikasjoner, akselererer dannelsen av skorper, reduserer smerte i den akutte fasen av herpes zoster.

Etter inntak er biotilgjengeligheten 15-30%, mens doseavhengige konsentrasjoner opprettes som er tilstrekkelige for effektiv behandling av virussykdommer. Mat har ingen signifikant effekt på absorpsjonen av acyklovir. Acyclovir trenger godt inn i mange organer, vev og kroppsvæsker. Binding til plasmaproteiner er 9-33% og avhenger ikke av konsentrasjonen i plasma. Konsentrasjonen i cerebrospinalvæsken er omtrent 50% av konsentrasjonen i plasma. Acyclovir penetrerer blod-hjerne og placenta barrierer, akkumuleres i morsmelk. Etter inntak av 1 g / dag er konsentrasjonen av acyklovir i morsmelk 60-410% av konsentrasjonen i plasma (acyklovir kommer inn i kroppen av et barn med morsmelk i en dose på 0,3 mg / kg / dag).

Cmax stoff i blodplasma etter oral administrering av 200 mg 5 ganger daglig - 0,7 μg / ml, Cmin- 0,4 μg / ml; Tid til å nå Cmax i plasma - 1,5-2 timer. Metabolisert i leveren med dannelsen av en farmakologisk inaktiv forbindelse 9-karboksymetoksymetylguanin. Utskilt av nyrene ved glomerulær filtrering og tubulær sekresjon: Ca. 84% utskilles av nyrene uendret, 14% i form av en metabolitt. Renal clearance av acyklovir er 75-80% av total plasmaklaring. T1/2 hos voksne med normal nyrefunksjon er 2-3 timer. Hos pasienter med alvorlig nyreinsuffisiens, T1/2 - 20 timer, med hemodialyse - 5,7 timer, mens konsentrasjonen av acyklovir i plasma reduseres til 60% av startverdien. Mindre enn 2% av acyklovir utskilles gjennom tarmene.

- behandling av infeksjoner i huden og slimhinnene forårsaket av herpes simplex type 1 og 2 virus, både primær og sekundær, inkludert genital herpes;

- forebygging av eksacerbasjoner av tilbakefallende infeksjoner forårsaket av Herpes simplex type 1 og 2 hos pasienter med normal immunstatus

- forebygging av primære og tilbakevendende infeksjoner forårsaket av herpes simplex type 1 og 2 virus hos pasienter med immunsvikt

- som en del av den komplekse behandlingen av pasienter med alvorlig immunsvikt: ved HIV-infeksjon (AIDS-stadium, tidlige kliniske manifestasjoner og detaljert klinisk bilde) og hos pasienter som har gjennomgått beinmergstransplantasjon;

- behandling av primære og tilbakevendende infeksjoner forårsaket av varicella zoster viruset (vannkopper, samt herpes zoster - herpes zoster).

- Barns alder opptil 3 år (for denne doseringsformen).

Med forsiktighet: graviditet; eldre mennesker og pasienter tar store doser acyclovir, spesielt på bakgrunn av dehydrering; nedsatt nyrefunksjon nevrologiske lidelser eller nevrologiske reaksjoner på bruk av cytotoksiske stoffer (inkludert historie).

Acyclovir tas under eller umiddelbart etter et måltid og vaskes med rikelig med vann. Doseringsregimet settes individuelt avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Behandling av infeksjoner i huden og slimhinner forårsaket av Herpes simplex type 1 og 2

Acyklovir foreskrives 200 mg 5 ganger daglig i 5 dager med 4-timers intervaller i løpet av dagen og med et 8-timers intervall for natten. I mer alvorlige tilfeller av sykdommen, kan behandlingsforløpet forlenges med en lege resept til 10 dager. Som en del av kompleks terapi for alvorlig immunsvikt, inkl. med et utviklet klinisk bilde av HIV-infeksjon, inkludert tidlig kliniske manifestasjoner av HIV-infeksjon og stadium av aids; Etter beinmargstransplantasjon eller i strid med intestinal absorpsjon, foreskrives 400 mg 5 ganger daglig.

Behandling bør starte så snart som mulig etter infeksjonens begynnelse. med tilbakefall, er acyklovir foreskrevet i prodromalperioden eller når de første elementene i utslettet opptrer.

Forebygging av tilbakefall av infeksjoner forårsaket av Herpes simplex type 1 og 2 hos pasienter med normal immunstatus

Anbefalt dose er 200 mg 4 ganger daglig (hver 6 timer) eller 400 mg 2 ganger daglig (hver 12. time). I noen tilfeller er lavere doser effektive - 200 mg 3 ganger daglig (hver 8. time) eller 2 ganger daglig (hver 12. time).

Forebygging av infeksjoner forårsaket av herpes simplex type 1 og 2 hos immunkompromitterte pasienter.

Anbefalt dose er 200 mg 4 ganger daglig (hver 6 timer). I tilfelle uttalt immunfeil (for eksempel etter beinmargstransplantasjon) eller i strid med intestinal absorpsjon, økes dosen til 400 mg 5 ganger daglig. Varigheten av det profylaktiske behandlingsforløpet bestemmes av varigheten av infeksjonsrisikoen.

Behandling av infeksjoner forårsaket av viruset Varicella zoster (vannkopper)

Tilordne 800 mg 5 ganger / dag hver 4. time i løpet av dagen og med et 8-timers intervall over natten. Behandlingstiden er 7-10 dager.

Tilordne 20 mg / kg 4 ganger daglig i 5 dager (maksimal enkeltdose på 800 mg), for barn fra 3 til 6 år: 400 mg 4 ganger daglig, eldre enn 6 år: 800 mg 4 ganger daglig innen 5 dager.

Behandlingen bør begynne når de tidligste tegnene eller symptomene på kyllingpoks vises.

Behandling for herpes zoster (helvedesild) infeksjoner

Tilordne 800 mg 4 ganger / dag hver 6 time i 5 dager. Barn over 3 år, er legemidlet foreskrevet i samme dose som voksne.

Behandling og forebygging av infeksjoner forårsaket av Herpessimplex type 1 og 2, pediatriske pasienter med immunsvikt og normal immunstatus.

Barn fra 3 år til 6 år - 400 mg ganger daglig; over 6 år - 800 mg 4 ganger daglig. En mer nøyaktig dose bestemmes med en hastighet på 20 mg / kg kroppsvekt, men ikke mer enn 800 mg ganger / dag. Behandlingsforløpet er 5 dager. Data om forebygging av tilbakefall av infeksjoner forårsaket av herpes simplex virus og behandling av herpes zoster hos barn med normale immunitetsparametere er fraværende.

For behandling av barn eldre enn 3 år, foreskrives 800 mg acyclovir 4 ganger daglig i hver 6 timer (så vel som for behandling av voksne med immunsvikt).

I alderdommen er det en reduksjon i clearance av acyklovir i kroppen parallelt med en reduksjon i clearance av kreatinin. tar store doser av legemidlet inne, bør ha en tilstrekkelig mengde væske. I tilfelle nyresvikt, er det nødvendig å løse problemet med å redusere dosen av legemidlet.

Det må tas forsiktighet ved foreskrivelse av acyklovir hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Hos slike pasienter fører det ikke til akkumulering av legemidlet til konsentrasjoner som overstiger de etablerte sikkerhetsnivåene, og tar stoffet i munnen i anbefalte doser for behandling og forebygging av infeksjoner forårsaket av herpes simplex-viruset. Imidlertid bør dosen av acyklovir reduseres til 200 mg 2 ganger daglig med 12-timers intervaller hos pasienter med alvorlig nedsatt nyrefunksjon (CC mindre enn 10 ml / min).

Ved behandling av infeksjoner forårsaket av viruset Varicella zoster, Herpes zoster, og også ved behandling av pasienter med alvorlig immunsvikt, er de anbefalte dosene:

- Nyresvikt (CC mindre enn 10 ml / min) - 800 mg 2 ganger daglig i 12 timer

- alvorlig nyresvikt (CC 10-25 ml / min) - 800 mg 3 ganger / dag hver 8. time.

Helvetesild: behandlingsregimer, anbefalinger

Narkotikabehandling av helvetesild (antivirale og glukokortikoider) har lenge vært gjenstand for kontrovers. Data om effekten av terapi i forhold til både den akutte perioden og postherpetic neuralgi er motstridende. Postherpetic neuralgi er en vanlig, noen ganger smertefull tilstand som er spesielt vanlig hos personer over 50 år. Utnevnelsen av acyclovir i de første 72 timene etter utslaget av utslett akselererer dannelsen av skorpe med 1-2 dager. og lindrer smerter i den akutte perioden.

Valacyklovir er ikke mindre effektivt enn acyklovir.

Famciclovir akselererer helbredelsen av hudskader, men påvirker ikke smertevarigheten i den akutte perioden.

Meta-analyse viste at, takket være acyclovir, antall pasienter i hvem etter 6 måneder. Det var smerte på utslettstedet, redusert med 46%. Famciclovir reduserer varigheten av postherpetic neuralgi hos pasienter over 50 år, men påvirker ikke frekvensen. I en annen studie, sammenlignet med acyklovir, reduserer famciklovir administreringen i de første 48 timene etter utseendet av utslett risikoen for postherpetic neuralgi.

Ifølge en annen studie var etter 6 måneder forekomsten av postherpetic neuralgi hos pasienter som fikk en syv-dagers behandling med valacyklovir 20%, og hos de som fikk acyklovir - 26% (p = 0,08).

Generelt er både de umiddelbare og langsiktige resultatene av å ta alle tre legemidlene ikke vesentlig forskjellig.

Nye stoffer er mer praktiske for pasienter, siden de kan tas mindre ofte.

Bruken av glukokortikoider for forebygging av postherpetic neuralgi gir enda større kontrovers. For å løse dem ble det utført en stor studie, som omfattet mer enn 300 pasienter som innen 7 eller 21 dager. fikk bare acyklovir eller acyklovir i kombinasjon med prednison (40 mg / dag med gradvis reduksjon i dose over 3 uker). De umiddelbare resultatene av behandlingen varierte litt, og hyppigheten av postherpetic neuralgi i alle de studerte gruppene var den samme. Basert på disse dataene var syv-dagers monoterapi med acyklovir foretrukket.

Interessant, forfatterne anså det uetisk å bruke placebo, gitt den tidligere påvist effekten av acyklovir i den akutte perioden av sykdommen. I en senere studie ble tre ukers behandling med acyklovir, prednison (60 mg / dag for 1. uke, 30 mg / dag for 2. uke og 15 mg / dag for tredje uke) sammenlignet med en kombinasjon av disse legemidlene og placebo. Selv om hyppigheten av postherpetic neuralgi etter 3-6 måneder var den samme i alle fire gruppene, økte kombinasjonsterapi dannelsen av skorpe og helbredelse, normalisert søvn raskere, akselerert avkastningen til daglige aktiviteter og avskaffelse av analgetika sammenlignet med placebo. Begge stoffene bidro til den terapeutiske effekten.

Sikkerheten til en ganske dyr kombinert behandling er ikke studert nok, siden studien ikke inkluderte pasienter med osteoporose, diabetes mellitus, arteriell hypertensjon. Det ble også bemerket at prognosen avhenger av smertens første intensitet og antall elementer i utslett.

Anbefalinger for behandling av helvetesild

Anbefalinger for behandling av helvetesild hos pasienter med normal immunitet. Presiserende antivirale stoffer senere enn 72 timer etter utslett vises vanligvis ikke anbefalt. Antiviral terapi kan foreskrives til pasienter under 50 år, hvor utslett og smerte ikke er signifikant, dersom ikke mer enn 72 timer har gått siden utbruddet begynte.

Antiviral terapi skal foreskrives i følgende tilfeller (forutsatt at ikke mer enn 72 timer har gått siden utbruddet begynte):

 • pasienten er 50 år og eldre
 • med moderat eller tungt utslett, moderat eller alvorlig smerte.

Med øyeskader (det vil si nederlag av den første grenen av trigeminusnerven), må antiviral terapi foreskrives uavhengig av tidspunktet for behandlingsstart (det anbefales å henvise pasienten til en oftalmolog).

Helvedesild Behandlingsregimer

Pasienter på 50 år og eldre som ikke har kontraindikasjoner til glukokortikoider (diabetes mellitus, arteriell hypertensjon, glaukom, osteoporose), i tillegg til antivirale legemidler, kan få prednison (60 mg / dag i 1 uke, 30 mg / dag i løpet av 2. uke, 15 mg / dag. i 3. uke).

Ved normal immunitet utføres behandling ikke, eller i de første 72 timene etter utslaget er acyclovir foreskrevet, 800 mg 5 ganger daglig i 7-10 dager; valacyklovir, 1 g 3 ganger daglig i 7 dager; famciclovir, 500 mg 3 ganger daglig i 7 dager.

På bakgrunn av immundefekt: acyklovir, 10 mg / kg i.v. i hver 8. time i 7 dager.

Helvedesild som ikke kan behandles med acyklovir: Hvis nødvendig, utsett foscarnet, 40 mg / kg i / v hver 8. time i 10 dager.

Endolymfatisk terapi, inkludert bruk av både antivirale og anestetiske legemidler, er blant de mest effektive behandlingene for helvetesild og postherpetic neuralgi.

"Helvetesild: behandlingsregimer, anbefalinger" - en artikkel fra Therapy-delen

Herpes zoster. Rask behandling

✓ Artikkel verifisert av lege

Herpes zoster manifesteres hos mennesker med en signifikant reduksjon i immunitet. Imidlertid kan behandlingen hans bli forsinket i en levetid på grunn av feil i bruken av utvalgte legemidler. Skal vises synlige og raske resultater, er det viktig å bruke den kombinerte typen terapi som innebærer bruk av medisiner, tradisjonelle medisiner, kosthold, og i noen tilfeller, en psykolog og en nevrolog.

Herpes zoster. Rask behandling

Hva påvirker sykdommen?

De fleste pasienter tror at sykdommen påvirker huden, men det er det ikke. Viruset trenger inn i nerveenden, noe som gradvis provoserer smerte. Hudutslett er bare konsekvenser av en lesjon. Derfor kan bruk av utelukkende lokal behandling ikke gi noen resultater. Den berørte nerven plager pasienten med konstant smerte, noe som til og med kan provosere ytterligere spredning av steder.

Advarsel! Viruset kan skade nervene i noen del av kroppen. Spesielt farlig er prosessen i inngangsregionen, noe som kan forårsake ekstra betennelsesprosesser i reproduktive og reproduktive systemer.

Den vanligste plasseringen av helvetesild

Årsaker til herpes zoster

Hovedårsakene til sykdommen inkluderer følgende:

 • luftveisinfeksjon;
 • Vannkopper komplikasjoner;
 • konstant stress og depresjon
 • rask nedgang i immunitet
 • reduksjon i kroppens beskyttende funksjon på grunn av langvarig sykdom;
 • Tilstedeværelsen av autoimmune sykdommer.

Advarsel! Sykdommen er forårsaket av et virus som også forårsaker kyllingpokke. Hvis pasienten har en livslang immunitet for kopper, kan herpes zoster manifestere seg hele tiden ved den minste nedgangen i immunfunksjonen.

Utviklingen av herpes zoster

Symptomer på herpes zoster

Symptomene på sykdommen inkluderer følgende prosesser:

 • økning i kroppstemperatur til + 37- + 37,8 grader;
 • konstant følelse av smerte langs den syke nerven;
 • prikkende følelse lik responsen til nålen;
 • alvorlig svakhet og deprimert tilstand
 • blæring av den berørte nerven
 • Overgangen av bobler i form av en klassisk kvise og dens gradvise omdannelse til en scab;
 • ingen kløe som kan intensivere om natten
 • alvorlig tynning og skade på huden i stedet for herpes zoster.

Advarsel! Vanligvis, bare en del av symptomene forstyrrer pasienten, men om lag 25% av de som er infisert med herpes zoster, lider av alle symptomer, noe som merkbart forverrer tilstanden deres.

Rask behandling av herpes zoster med medisinering

For at terapien skal lykkes og ikke forsinkes i flere år, er det verdt å starte behandling av herpes i alle retninger, unntatt årsakene og faktorene til hudutslett. En dermatolog, gynekolog, nevrolog, allmennlege, optometrist og ENT kan være involvert i behandlingen. Alt avhenger av plasseringen av den smertefulle nerven.

acyclovir

Acyclovir gir hurtige resultater i behandlingen av helvetesild

Legemidlet, for dannelsen av som ble tildelt Nobelprisen. Rimelig pris og rask resultat fra behandling tillater bruk av Aciclovir selv for små barn som har fylt 2 år. I nærvær av herpes zoster blir doser vanligvis valgt individuelt, med tanke på pasientens alder og hans nåværende historie.

Den klassiske dosen av stoffet er 800 mg av det aktive stoffet, som er fire tabletter. Det er nødvendig å ta Acyclovir i en slik dose fire ganger i et slag, det er ikke nødvendig å ta legemidlet i nattlig medisinering. Resultatet av behandlingen vises på den første dagen, det maksimale behandlingsmåte er 13 dager. For andre former for hudsykdommer 5-10 dager.

famciclovir

Legemidlet tilhører de dyrere analogene av Acyclovir, som kan brukes til behandling av herpes zoster, lokalisert i øynene. Varigheten av behandlingen er en uke. I dette tilfellet foreskrives pasienten 0,5 mg av det aktive stoffet tre ganger daglig. Hvis sykdommen er akutt, tar pasienten 500 mg av det aktive stoffet to ganger daglig for de to første dagene. Famciclovir får brukes i en dose på 250 mg tre ganger daglig, med middels og akutt former for herpes manifestasjon.

viferon

Viferon salve reduserer kløe betydelig, eliminerer puffiness, sprekker, forårsaker helbredelse av sprekker.

Ved behandling av herpes zoster brukes legemidlet i form av en salve. For å fullstendig eliminere sporene av sykdommen, er et behandlingsforløp foreskrevet i omtrent fem dager til en uke. Viferon påføres fire ganger i et tynt lag på de berørte områdene. Salve reduserer tydelig kløe, eliminerer puffiness, sprekker, forårsaker helbredelse av sprekker og mulig suppuration. Viferon gir ingen bivirkninger, og i listen over kontraindikasjoner er det bare allergisk mot det aktive stoffet og overfølsomheten.

Nemes

Legemidlet Nimesil tilhører den ikke-steroide gruppen av antiinflammatoriske legemidler

Legemidlet tilhører den ikke-steroide gruppen av antiinflammatoriske legemidler. Det er nødvendig å bruke dem ikke mer enn 15 dager, det er bedre å redusere løpet av behandlingen til fem dager. For å oppnå et vellykket resultat, er det nødvendig å drikke en pose av det aktive stoffet om morgenen og kvelden, den produseres i form av et pulver på 2 g hver. Innholdet fortynnes i 100 ml rent vann. Ikke oppløs granulene i mineralvann eller te. Å ta stoffet i barndommen og under graviditeten er bare mulig etter forutgående konsultasjon med legen og avklaring av anbefalt dose.

tsikloferon

Legemidlet Cycloferon brukes til å øke kroppens beskyttende funksjoner.

Legemidlet brukes til å øke kroppens beskyttende funksjoner. Med normal immunitet er det lettere å takle en virusinfeksjon som ikke kan påvirke store nerveposisjoner. Den klassiske dosen av Cycloferon er fire tabletter for voksne pasienter. Opptil 12 år bestemmes antall doser og diett av dermatologen. Voksne drikker stoffet utelukkende på følgende behandlingsdager: 1,2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 og 23.

Totalt for kurset skal pasienten etter 12 år ta 40 tabletter. Noen ganger kan opptaksprosjektet justeres dersom reelle avlesninger dukket opp på den. Blant bivirkningene kalles bare allergiske reaksjoner som forekommer hos en liten prosentandel av pasientene. Ofte observeres slike reaksjoner i barndommen. Ingen tilfeller av overdose er observert med riktig bruk.

pyrylium

Legemidlet er foreskrevet for å eliminere smertesyndromet, som oppstår på grunn av alvorlig skade på nerveenden. Legemidlet er tatt i strenge doser. I tillegg til å eliminere smerte, kan du eliminere kramper og forbedre søvnen. En tablett av legemidlet er 0,005 g. Pasienten tar hensyn til alvorlighetsgraden av hans tilstand, kan få halv eller en hel tablett fire ganger om dagen. Varigheten av behandlingsforløpet bestemmes av den behandlende legen. Det er vanligvis fire dager.

diazepam

Diazepam er foreskrevet for å eliminere kramper og smerte.

Også et stoff for å eliminere kramper og smerte. Synlig letter pasientens tilstand, slik at han kan observere søvn og hvile. Ved behandling av smerte på grunn av herpes zoster, brukes en dose på 5-10 mg av det aktive stoffet tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet er også raskt og effektivt og er ikke mer enn en uke. Når du behandler små barn, brukes Diazepam i sjeldne tilfeller. Med behandlingens gjennomgang kan det diagnostiseres hos pasienter med problemer med avføring, hodepine og mageproblemer.

afobazol

Drug Afobazol for å etablere en god emosjonell bakgrunn

For å etablere en god følelsesmessig bakgrunn og å lindre tilstanden til pasienten om natten, anbefales det å bruke lette sedativer og beroligende midler. Afobazol er foreskrevet tre ganger daglig i en enkelt dose, som er lik 10 mg av den aktive substansen. Når du bruker legemidlet, er det forbudt å gi det til gravide kvinner og ungdom under 18 år. Varigheten av behandlingen kan variere fra en uke til en måned.

glysin

Legemidlet utfører de samme funksjonene som Afobazol, men det er flere ganger billigere. Ta løsningen to eller tre ganger om dagen, en tablett. Det anbefalte behandlingsforløpet er to uker. Den siste pillen er tatt 15-20 minutter før sengetid. Legemidlet tolereres lett med kombinasjonsbehandling.

Advarsel! Eldre mennesker som har problemer med nyrer og lever, i nærvær av kroniske autoimmune sykdommer, med omfattende sår og purulente svulster, kan behandles kun med tillatelse fra den tilstede spesialisten. Det er viktig å tildele dosen riktig for å unngå bivirkninger, men samtidig så raskt som mulig for å eliminere symptomene på herpes zoster.

Vi behandler helvetesild med acyclovir

Helvedesild, eller med andre ord herpes zoster, påvirker mer enn 60% av befolkningen. Årsaken til dette viruset er en infeksjon som sprer seg gjennom luftbårne dråper. For det meste faller barn, eldre mennesker og mennesker med svekket immunitet inn i risikosonen. Det er mange måter å bekjempe denne sykdommen på: antibiotika, vitaminer, antivirale legemidler. Men behandlingsgrunnlaget inkluderer alltid Acyclovir.

Acyclovir er et effektivt middel for herpes zoster. Dens aktive ingrediens stopper reproduksjonen av viruset. Tilgjengelig i pilleform og i salve.

Acyclovir tabletter for helvetesild

Legemidlet Acyclovir i pilleform bekjemper infeksjon på et generelt nivå. De produserer 200 og 400 mg i en pakke med 20 stk. Det gir behandling for sykdommen fra innsiden. Avslutter kroppen med urin i 8 timer. Drikk rikelig med vann i løpet av å ta Acyclovir.

Tabletter skal tas 200 mg 4 ganger daglig i 8 kalender dager. Pass på å drikke et glass væske. Kontraindisert hos personer med syke nyre.

Har bivirkninger:

 • allergier;
 • hodepine;
 • brudd på stolen;
 • feber,
 • økt bilirubin;
 • fordøyelsesproblemer;
 • forstørrede lymfatiske kar
 • alvorlig smerte i leveren.

Det er viktig! Overdose kan forårsake kvalme, kramper, kortpustethet, diaré og smerte i nerver.

Acyclovir salve for helvetesild

Salven brukes til aktuell behandling av virusinfeksjon. Den er produsert i et rør av 2, 5, 10 og 20 g. Acyclovir salve inneholder flere stoffer som gjør at du kan absorberes godt gjennom huden. Det er et hinder for å spre til stoffer som er i nærheten.

Salve skal påføres med et tynt lag på det berørte området og huden rundt den med en radius på opptil 5 mm. Denne prosedyren skal utføres 5 ganger daglig, intervallet skal være 4 timer, unntatt 8 timer om natten. Behandlingstiden vil ta fra 5 til 10 dager, avhengig av sykdomsstadiet. Salve skal påføres med kosmetisk pinne eller bomullspinne for å unngå forurensning av friske områder. Det er kontraindikasjoner for individuell intoleranse.

Mulige bivirkninger:

Anbefalinger for helvetesykdomssykdommer: Følg diett, bruk ikke alkoholløsninger og ikke skrell. Ved de første symptomene, kontakt lege eller apotek, og du vil bli informert om acyklovir.

Hvordan drikke Acyclovir i behandling av herpes - opptaksregler for voksne og barn

Acyclovir for herpes er en pålitelig og rimelig hjelp for de som har gjennomgått herpesinfeksjon. Effektiv i alle typer herpes - hud, slim, kjønnsorganer og omgivelser. Kan foreskrives ved behandling av infeksjoner forårsaket av herpesvirus hos pasienter med HIV-positiv status. Krever omhyggelig bruk og obligatorisk konsultasjon med en spesialist.

I hvilke tilfeller med herpes foreskrevet tabletter Acyclovir

Eksponering for viruset rammer hovedsakelig pasienter med svakt immunsystem, etter hypotermi, med regelmessige påkjenninger, så vel som i nærvær av alvorlige ytre sykdommer.

Acyclovir mot herpes, anbefales det å utnevne:

 • med infeksjon i huden og / eller slimhinner (både primære og tilbakevendende former, i perioden med eksacerbasjon);
 • med primær og tilbakevendende kjønnsinfeksjon;
 • med helvetesild;
 • med vannkopper (terapi er effektiv på den første dagen etter utslett vises).

Behandling med acyklovir er tillatt for infeksjoner forårsaket av herpesvirus, hos HIV-infiserte pasienter, samt hos pasienter etter organtransplantasjon. Etter legens skjønn er det tillatt å administrere legemidlet til pasienter som tar immunsuppressive stoffer og gjennomgår kjemoterapi.

Hvordan virker acyclovir på herpes

Det aktive stoffet acyclovir har antiviral, antiherpetic effekt. Dens struktur er en syntetisk analog av tymidin nukleosid, som tilhører de naturlige komponentene i DNA.

Virus DNA replikasjon utføres på flere måter:

 1. Etter at tabletten kommer inn i pasientens kropp, er det en konkurransedyktig erstatning i syntesen av trifosfat-DNA av acyklovir.
 2. Det aktive stoffet i legemidlet er innebygd i den syntetiserte kjeden av virus DNA, og dermed stopper dets forlengelse.
 3. Stoffet acyklovir introdusert i DNA-kjeden hemmer virale enzymer.

Som et resultat stoppes reproduksjonen av viruset i menneskekroppen, og de allerede eksisterende virale cellene blir ødelagt.

Det er viktig å merke seg at den høye selektiviteten til virkningen av acyklovir skyldes stoffets evne til å akkumulere i cellene som er påvirket av viruset.

Acyclovir mot herpes

Fordelen med stoffet over lignende stoffer er i følgende handling:

 • bidrar til å forhindre dannelsen av nye virale celler;
 • reduserer signifikant sannsynligheten for hudformidling;
 • hindrer viscerale komplikasjoner;
 • akselererer dannelsen av skorper og helbredelse;
 • reduserer manifestasjon av smerte.

I tillegg kan komponentene av legemidlet ha en immunostimulerende effekt.

Acyklovir: 200 og 400 mg

Hvordan drikke Acyclovir for herpes

Acyclovir for herpes brukes i dosering, avhengig av sykdommens form og graden av forsømmelse.

Tilgjengelig stoff i pilleform. Følgende er de anbefalte behandlingsregimer som bruker stoffet Acyclovir 200 mg:

 1. Med nederlaget i huden og slimhinner. Doseringen av Acyclovir 1000 mg bestemmes, fordelt på 5 doser per dag. Den optimale behandlingsvarigheten er 5 dager. I den mer alvorlige formen av sykdommen er en gradvis økning i dosen akseptabel.
 2. Med herpes hos HIV-infiserte og for pasienter etter organtransplantasjon. Den anbefalte dosen for voksne er 400 mg, antall daglige inntak er 5. Dosen for pediatriske pasienter halveres.
 3. Med herpes zoster. Mottak av Acyclovir for herpes hos voksne er foreskrevet i en dose på opptil 800 mg hver 6. time. En lignende dose - for barn over seks år, hyppigheten av opptak - 4 ganger om dagen. For barn under 6 år foreskrives en lavere dose, 400 mg ikke mer enn 4 ganger daglig. I gjennomsnitt er en terapeutisk kurs foreskrevet i en periode på 5 dager.
 4. I noen form for sykdom hos pasienter i en spesiell kategori (gravide, ammende kvinner, med nedsatt lever- og nyreproblemer, eldre pasienter). Minste dose bør administreres, ikke mer enn 200 mg hver 12. time.

Tabletter tas under måltidet eller umiddelbart etter det. Legemidlet må vaskes med rikelig med vann.

Separat er det verdt å være oppmerksom på at pasienten i løpet av behandlingsperioden skal drikke mye væske. I følge kliniske data kan store doser av det aktive stoffet forårsake dehydrering.

Behandlingen av herpes med Acyclovir varer i gjennomsnitt 5-7 dager. Om nødvendig kan behandlingsvarigheten forlenges av en lege.

Det er viktig å merke seg at informasjonen i artikkelen er beregnet på generell informasjon og ikke er en direkte instruksjon for behandlingen. Hvordan ta Acyclovir til herpes bestemmes av den behandlende legen for hver pasient individuelt.

kontraindikasjoner av stoffet

Det er kategorisk uakseptabelt å drikke Acyclovir til pasienter som ikke har oppnådd tre års alder og med en individuel immunitet av organismen til komponentene i sammensetningen.

Med forsiktighet og kun etter skjønn, er legen brukt i terapi under graviditet og amming. Det er viktig å huske på at den aktive ingrediensen i stoffet er i stand til å trenge inn i morsmelk i høy konsentrasjon og akkumulere i den. I tilfelle at alternativ terapi ikke har den ønskede effekten, er det nødvendig å avstå fra å ta piller for behandlingsperioden fra amming.

Under konstant medisinsk tilsyn bør bruker stoffet hos pasienter:

 • med dehydrering
 • med nedsatt nyrefunksjon
 • med alvorlige patologier i leveren.

I en spesiell gruppe - pasienter i alderdom. Det anbefales i behandling å foreskrive minimumsdosering av legemidlet.

Bivirkninger

Bruk av Acyclovir kan være ledsaget av følgende bivirkninger:

 • magesmerter;
 • kvalme;
 • oppkast;
 • brudd på stolen (i de fleste pasienter - i form av diaré);
 • en kraftig økning i leverenzymer;
 • hyperbilirubinemi;
 • leukopeni;
 • erytrocytopeni;
 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • generell ulempe, svakhet;
 • rask tretthet,
 • søvnighet i dag
 • tremor;
 • hallusinasjoner.

Ekstremt sjelden forårsaker det aktive stoffet i stoffet allergiske reaksjoner.

Narkotikalkostnad

Acyclovir er relativt billig, spesielt sammenlignet med importerte kolleger. Pakningspiller (20 stk. 200 mg) kan kjøpes for ca. 30 rubler.

analoger

Acyclovir fra herpes anses å være svært effektiv, men blant de mange apotekene du kan finne, er det noen flere høyverdige medisiner. De beste analogene av Acyclovir inkluderer Zovirax og Valacyclovir.

Zovirax

Zovirax er en ikke mindre effektiv måte å behandle herpes - tar Zovirax tabletter. Grunnlaget for sammensetningen - et lignende stoff acyclovir. Et kraftig antiviralt medikament, handlingen av hovedkomponenten er svært selektiv. Kan integrere i kjeden av virus DNA, forhindre videre spredning av viruset og død av eksisterende celler.

Hos pasienter med HIV-positiv status, anbefales ikke langsiktig medisinering. Ifølge kliniske data kan langtidsbehandling være et resultat av utviklingen av resistente stammer. I dette tilfellet vil det terapeutiske kurset være ineffektivt.

Det brukes til behandling av sykdommer forårsaket av herpesvirus av forskjellige former:

 • infeksjoner av hud og slimhinner;
 • genital;
 • herpes zoster;
 • kylling pox.

Det kan brukes ikke bare for behandling, men også for forebygging av sykdommer forårsaket av herpesvirus.

Behandlingsregimet er identisk med Acyclovir. Kan bli foreskrevet for behandling av barn fra ett år.

Sammenlignet med originalen er analogen betydelig forskjellig i pris. 25 tabletter Zovirax kan kjøpes i ca 560 rubler

Valacyclovir

Raskere for å kvitte seg med sykdommen forårsaket av herpesviruset, kan du bruke Valaciclovir tabletter. De er basert på samme stoff av valaciklovir. Etter å ha tatt pillen inne i den aktive komponenten av stoffet, bidrar til å blokkere syntese av viralt DNA, og replikasjon av virus oppstår.

Effektiv i behandlingen av følgende former for herpes sykdom:

 • herpes zoster;
 • skader i huden og slimhinnene;
 • genital.

Det kan brukes som et forebyggende tiltak mot tilbakefall av sykdommer forårsaket av herpesviruset.

Til forskjell fra originalen, for behandling av Valaciclovir, må pasienten være minst 12 år gammel.

Behandlingsregimet er identisk med Aciclovir. Mulig dosejustering etter skjønn fra den behandlende legen.

Valacyklovir regnes som et av de dyreste legemidlene for å bekjempe sykdommer forårsaket av herpesvirus. Avhengig av antall tabletter i pakken (fra 10 til 50 stykker), varierer kostnaden fra 490 til 1980 rubler.

Acyclovir: valget av form og toleranse for stoffet, konsekvensene

Behandlingen av Acyclovir for herpes er anerkjent som en av de mest effektive (sammenlignet med lignende stoffer). Imidlertid krever medisinen forsiktig mottak, ikke egnet for selvmedisinering. Det er nødvendig å konsultere en spesialist som, avhengig av sykdomsformen hos en pasient, velger det optimale behandlingsforløpet.

Eksperter sier at positive resultater av behandlingen bare kan oppnås hvis du på riktig måte utarbeider et behandlingsregime. Derfor, i selvbehandling, er det ikke sterkt anbefalt å bruke et tungt antiviralt middel.

Flere Artikler Om Typer Acne