"Advantan" for akne brukes ganske ofte, fordi stoffet er ment for behandling av sykdommer i huden. Hovedaksjonen er eliminering av allergisk reaksjon og inflammatorisk prosess. Den er produsert i form av en salve, gel, krem ​​eller emulsjon.

Sammensetning og egenskaper av "Advantana"

"Advantan" er et middel for å søke eksternt. Den har følgende terapeutiske egenskaper:

 • antiallergic;
 • fjerner den inflammatoriske prosessen av ethiologi;
 • reduserer kløe, smerte terskel og irritabilitet;
 • fremmer rask regenerering av den skadede epidermis.

Dette stoffet er hormonalt, siden den viktigste aktive ingrediensen er et syntetisk steroidhormon. Enhver type produsert produkt har en sammensetning på 0,1% av hovedaktiv ingrediens - metylprednisalon-aceponat. Andre komponenter er avhengig av form for frigjøring av legemidlet:

 • benzylalkohol, glyserin og vann tilsettes i salven;
 • i sammensetningen av krem-olje-ricinus, voks og vaselin;
 • Komponentene i emulsjonen er glyserin, softizan, benzyl og sterylalkohol, vann.

Effekt på kroppen

Ved bruk av stoffet "Advantan" er den såkalte biologiske prosessen. Et hormonpakke samhandler med visse elementer i kroppens DNA. Hovedkomponenten er aceponon og makrokort, noe som bidrar til frigjøring av arakidon (syre). Resultatet - reduserer dannelsen av betennelse på huden, samt forebygging av ytterligere utslett.

Ved konstant bruk av stoffet reduseres risikoen for dannelse av nye hudsykdommer. Legemidlet mottok mange positive vurderinger fra leger og kosmetologer, til tross for hormonelle stoffer.

Hjelper akne?

"Advantan" brukes til slike hudsykdommer:

 • Følgende typer dermatitt er allergiske, sol og atopiske;
 • barns eksem (alder fra 6 måneder);
 • kontakt og mikrobial eksem, seborrhea, eksogene og dyshydrotiske sykdommer;
 • ungdoms akne.

Fordeler og ulemper ved bruk

Fordelene med stoffet:

 • Legemidlet "Advantan" er trygt å bruke.
 • Det er ikke-hormonelle analoger av dette legemidlet for behandling av barn og ungdom, men bruken bør ikke overstige 1 måned.
 • For voksne er varigheten av legemidlet ca 3 måneder uten risiko for side- og andre negative effekter.
 • Legemidlet er helt egnet for enhver form for hud, for eksempel, salven har en fett konsistens og brukes til tørr hud, det fremmer også rask helbredelse av sår. Bekjemper en sykdom som nedsmetting (grovhet av huden på grunn av konstant riper under kløe).
 • Kremet inneholder en stor mengde vann, slik at den ikke bare kan brukes på de eksponerte delene av huden, men også i hodebunnen.
 • Etter bruk av emulsjonen er tørr hud mulig, så du får muligheten til å erstatte den med salve eller krem.
 • Salven bidrar ikke bare til helbredende effekt, men også til beroligende, siden den inneholder alkohol. Derfor kan den brukes selv med alvorlig kløe og betennelse.

 • Legemidlet bør ikke brukes på brystkjertlene når de mater et barn.
 • Det er også nødvendig å konsultere en lege om mulig bruk av stoffet under graviditet.
 • Legemidlet har en ganske høy pris.

Typer av stoff "Advantan"

Salve. Komponentene i medisinen er: vann (i liten mengde) og fett. Dette stoffet brukes til ikke-fuktig inflammatorisk prosess. Hjelper med å eliminere tørrhet og normalisere nivået av fett, og derfor oppstår akne. Finnes i salve i et rør på 15 og 50 gram. Forbruket raskt på grunn av graden av tørrhet i huden (påført med et tykt lag).

Cream. Kremens sammensetning omfatter ikke mange kjemikalier, som f.eks. Salve, det inneholder en stor mengde vann. Brukes til behandling av akutte sykdommer som forårsaker betennelse (spesielt effektiv for slik akne i håret).

Emulsjonen. Den har en rik kjemisk sammensetning. Hovedkomponenten er glycerin (85%), hovedsakelig egnet for behandling av akne hos ungdom (overgangsalder). Stoffet glycerin myker huden, og den inneholdte alkohol tørker litt. Kombinasjonen av disse komponentene bidrar til "ikke-aggressiv" behandling.

Du kan kjøpe Advantan på en hvilken som helst apotekskiosk eller via nettsteder, fordi stoffet er tilgjengelig uten resept.

Hvordan bruke i kampen mot akne?

Mulige kontraindikasjoner og bivirkninger

Saker der stoffet er kontraindisert:

 • Den spesifikke arten av hudens lesjon (tuberkuløs og syfilitisk prosess);
 • infeksjoner og virus (kopper, herpes zoster);
 • allergi og intoleranse mot enkelte komponenter.

En bivirkning kan være:

 • allergiske reaksjoner etter bruk av medisinen;
 • økt kløe og brenning etter påføring (lokal symptom);
 • peeling og dannelse av vannaktig akne;
 • sykdommer av hypertrichosis og folliculitis.

Finn ut mer fra denne videoen hvordan du velger riktig form for stoffet "Advantan" fra akne. Legen-dermatologen Makarchuk V.V.

Advantan for akne: egenskaper og fordeler av stoffet

Moderne stoffet Advantan for akne er tilgjengelig i form av salver, kremer og geler. Virkningen av legemidlet er antiallergisk og antiinflammatorisk, og det er derfor det tillater deg å håndtere utslett på kroppen.

Hvordan virker stoffet Advantan

Den viktigste aktive ingrediensen, som er rettet mot akne, er metylprednisolonceponat, uten å inkludere kløverolje fra akne. Dette elementet er forbundet med formelen av glukokortikoidreceptorer. Steroid-settet samvirker i sin tur med bestemte deler av DNA. Som et resultat starter en rekke biologiske prosesser med en gang. Hovedresultatet av en slik interaksjonskjede er en nedgang i aktiviteten til alle provokatører for dannelse av betennelse og følgelig utslett på huden.

Effekten av stoffet er slik at det reduserer kløe, smerte og irritasjon på problemområder i kroppen. Til tross for at verktøyet tilhører kategorien hormonelle stoffer, mottok det mye positiv tilbakemelding, ikke bare fra leger og kosmetologer, men også på vegne av et stort antall forbrukere av bifidumbacterin for akne. Faktisk er akantropati effektiv: det kan redusere alvorlighetsgraden av en rekke dermatologiske problemer.

Fordeler med stoffet Advantan

Ikke mindre viktig, er kremer, salver, emulsjoner av Advantan preget av absolutt sikkerhet i applikasjonsprosessen. Dessuten er bruken deres tillatt selv for barn og tenåringer. Du kan bruke stoffet selv i lang tid. Ekstern anvendelse av midler til problemområder i kroppen er preget av minimal systemisk effekt på kroppen. Men bruk av Advantan er kun trygt når det brukes innen anbefalt dose. 4 uker er tiden som er optimal for bruk hos barn. Voksne kan, uten risiko for bivirkninger og andre negative konsekvenser, bruke Advanthan på huden i ca 3 måneder.

Bruken av krem, salve og gel er verdsatt av brukerne likt. For eksempel er en salve en annen fett konsistens. Derfor er bruken rettferdig når huden er tørr. Salve perfekt håndterer sår fra akne, som ofte forblir på huden. Kremet er ikke så fett. Den inneholder en stor mengde vann. En slik sammensetning gjør det mulig å takle akne, ikke bare på den eksponerte overflaten av huden, men også i hårets del av hodet. Fordelene ved alle former for stoffet Advantan er verdt å merke seg evnen til å takle ikke bare med vanlig akne, men også utslett av allergisk natur.

Advantan acne vurderinger

I denne delen er de generelle reglene for forumet Ugrey. NO.
Denne delen er for registrerte legemiddelrapporter. Beskrivelser og vurderinger av de viktigste eksterne midler for behandling av akne er også i apoteksseksjonen. Detaljert omtaler kan overlates der.

Gruppe: Deltakere
Meldinger: 21
Registrering: 2. november 08
Bruker-ID: 24366
Omdømme: ennå ikke

Gruppe: Veteraner
Meldinger: 869
Registrering: 3. juli 07
Fra: St. Petersburg
Bruker ID: 8278
Omdømme: 71

Gruppe: Deltakere
Meldinger: 21
Registrering: 2. november 08
Bruker-ID: 24366
Omdømme: ennå ikke

Advantan - akne salve

Akne på huden kan oppstå på grunn av ulike årsaker. Legemidlet "Advantan" for akne brukes i allergisk genese av hudendringer. Dette er et kraftig verktøy som ikke kan brukes uten spesifikke indikasjoner, fordi til tross for bruken i form av salve, trenger stoffet den systemiske sirkulasjonen og påvirker andre organer og systemer.

Før du bruker hormonelle stoffer, er det bedre å konsultere en lege.

Sammensetning og egenskaper

Salve "Advantan" refererer til hormonelle legemidler, siden det er et glukokortikosteroid. Den aktive ingrediensen, methylprednisolon, er en syntetisk analog av binyrebarkens hormoner, som deltar i mange metabolske prosesser i kroppen. Han har lokale antiinflammatoriske, anti-allergiske, smertestillende og beroligende effekter.

Virkningsmekanismen er at preparatet trengt inn i cellene, binder seg til spesifikke reseptorer som fører til syntese macrocortin, som i sin tur inhiberer nedbrytning av arakidonsyre. Således hemmeres frigivelsen av inflammatoriske mediatorer, som manifesteres av en reduksjon i slike allergiske reaksjoner som ødem, smerte og hyperemi.

Effekt på akne og effektivitet

Bruk av "Advantan" er tilrådelig i tilfelle når etnologien til akne er nettopp kjent. Hvis grunnlaget for problemet er en allergisk reaksjon, vil dette verktøyet raskt lindre hudsymptomer med en etterfølgende forbedring i tilstanden til integumentet. Hvis du blir kvitt allergenet som forårsaker akne, forbedrer denne medisinen så raskt som mulig hudens tilstand og forhindrer gjentakelse av slike reaksjoner.

Hvis opprinnelsen til akne er ukjent og pasienten ikke vet hvilken allergen huden reagerer på, kan medisinen ikke ha noen effekt. Dermatologer anbefaler ikke bruk av hormonal salve uten kjennskap til den nøyaktige diagnosen. I fravær av effekten av andre metoder for å bekjempe akne, kan du prøve "Advantan", som et ekstremt mål for påvirkning på akne. Men behandlingsforløpet bør være kort, og hvis behandlingen er ineffektiv, blir stoffet straks avbrutt.

søknad

For å bruke Advantan for akne, må du følge disse trinnene:

 1. Før du bruker, vask hendene dine eller behandle dem med et antiseptisk middel.
 2. Fjern det berørte området fra kosmetikk.
 3. Fukt huden med vann eller tonic.
 4. Påfør stoffet i et tynt lag på og rundt akne.
 5. Ikke lim eller dekke ål.
Påfør produktet på den berørte huden bør være en gang om dagen, det anbefales å gjøre dette før du legger deg til sengs.

"Advantan" påføres huden 1 gang per dag. Det er bedre å bruke denne medisinen før sengetid. Behandlingsforløpet med et hormonelt middel bør ikke overstige 7 dager, for å unngå behandling av stoffet, etterfulgt av "withdraamsyndrom". Hvis du har akne i ansiktet ditt, må du bruke medisinen veldig nøye og forhindre at det kommer i øynene dine.

Hvis 1-2 dager etter behandling ikke var noen forbedring i pasientens tilstand, er det bedre å avbryte legemidlet og avklare arten av akne. Bruk av stoffet uten tilstedeværelse av en overfølsomhetsreaksjon vil ikke bringe lindring fra akne, siden mekanismen for deres utvikling er forskjellig. Med bevisst natur av akne og fravær av effekt, er det nødvendig å erstatte med en annen hormonell medisin.

Bruken av et hormonelt stoff krever spesiell kansellering. Kroppen er veldig følsom overfor binyrebarkens hormoner, så behandlingen skal være gradvis. Det er nødvendig i løpet av kurset å bruke en mindre mengde medikamentet med ytterligere fullstendig opphør. Hvis du ignorerer denne regelen, kan det utvikle et tilbakefall av akne med enda flere av dem og symptomer på manifestasjon.

Kontra

Du kan ikke bruke "Advantan" med individuell intoleranse mot metylprednisolon. For å bestemme det, må du gjøre tester før et behandlingsforløp. Det er forbudt å bruke stoffet på huden, modifisert av sår, sår, tuberkulose eller syfilitisk prosess. Det er kontraindisert å bruke "Advantan" for atrofisk dermatitt, hudreaksjon mot vaksinering eller vaksinering. Det er bedre for gravide og ammende kvinner uten akutt behov for ikke å ty til behandling med dette middelet, da dette kan føre til endringer i hormonnivået.

Barn under 12 år uten spesifikke indikasjoner anbefales ikke å bruke et hormonelt stoff.

Bivirkninger

Ved lokal bruk av metylprednisolon kan det utvikles utslett, brenning og kløe på bruksstedet av legemidlet. Huden blir tørr, peeling, utvikler blærer, erytem, ​​parestesier, sprekker etter bruk av "Advantan". Oftere klager pasientene om smittsomme hudlesjoner, betennelse i det subkutane vevet.

Hva skal du erstatte?

 • "Alergoderm".
 • "Sinaflana".
 • "Flutsar".
 • "Betamethasone".
 • "Beloderm".

Analoger av "Advantan" brukes i tilfelle individuell intoleranse eller i fravær av apotek. Grunnlaget for disse legemidlene er også stoffer fra gruppen glukokortikosteroider. Men de er basert på andre hormoner i binyrene. For overfølsomhet overfor Advantan, er bruk av disse medisinene indisert for allergisk dermatitt, akne og akne.

Antiallergisk salve Advantan salve - anmeldelser

Negative vurderinger

 • allergi
 • hormon
 • det er en bivirkning

På en eller annen måte skjedde det en ulempe med meg - øyelokkene svulmet opp. Jeg vet ikke hvorfor, men løp straks over legene, fordi jeg så ut som en slags fisk - store hovne røde øyelokk i begge øynene.

Et av stoffene som Oftalmologen foreskrev for meg var Advantan.

Etter å ha fullført behandlingsforløpet, gikk alt uten spor, og jeg glemte kremet. Dessverre var vår avskjed med ham kort. Siden ansiktskremet mitt er på ett sted, etter en uke, forvekslet jeg det med bepanten (rør av samme størrelse og farge. Ja, jeg føler meg fortsatt dum at jeg blandet meg).

Og neste dag forvirret. Generelt var han allerede til stede, og etter et par dager begynte røde bobler å dukke opp på hele mitt ansikt, som jeg fortsatte å smøre med Advante. Å innse at saken er urent, først og fremst begynte jeg å sjekke alle kosmetikkene for utløpsdatoer, og først da, etter å ha fjernet all krem ​​og holdt Advantan i den ene hånden, og i den andre, skjønte jeg hva som hadde skjedd.

Igjen besøk til legen, men til hudlege. Hun var veldig overrasket over at jeg hadde en slik reaksjon. Og alle legene som hørte fra meg om allergi mot Advantan var veldig overrasket.

Jeg elsker å huske nå at jeg er en veldig vellykket person som har allergi mot allergikrem.

Jeg husker ikke hva jeg ble foreskrevet for denne allergien, som om jeg bare husker enterosgel, men alt gikk bort.

Siden da, se nøye på kremets navn. Advantan er uferdig, men jeg vil definitivt ikke bruke den lenger. Venter på utløpsdato

 • brukes en gang om dagen
 • billig
 • klarer ikke alt utslett

Salve "Advantan" ble kjøpt for to år siden, da en ektefelle plutselig utviklet et utslett på armen som kløvde dårlig. Apoteket rådde denne salven selvfølgelig og advarte at det var bedre å bli undersøkt av en hudlege. Men han gikk selvfølgelig ikke hvor som helst, begynte å bruke denne salven selv.

Det som er hensiktsmessig er å bruke salven bare 1 gang per dag, bruk et tynt lag på de berørte områdene. Salven er veldig fet, det absorberer dårlig, så han brukte den om kvelden etter middagen.

Som skrevet i abstrakt, er Advantan salve indikert for ulike dermatitt (atopisk, allergisk), nevrodermatitt, eksem.

Siden dette er en hormonal salve, er bruksperioden begrenset: for voksne, ikke mer enn 12 uker, for barn, ikke mer enn 4 uker.

Jeg vil med det samme si at denne salve viste sig å være ubrukelig for ektefellen, smurt i nesten en måned, og i det hele tatt var kløen bare litt appetased, men utslettene gikk ikke bort. Så vi klarte ikke å unngå et besøk hos en hudlege, det viste seg at patogenet er en gjærlikt sopp, og årsaken til utslett er leverfunksjon.

For å fjerne utslett ble Triderm utnevnt, som i en uke klarte dem med et slag og for å eliminere årsaken, ble det anbefalt å behandle leveren.

Så, Advantan salve kan være bra, men i vårt tilfelle hjalp det ikke.

Denne salven min baby utnevnte en allergiker. Hun sa at du må bruke den når det er en forverring av allergier. Vår forverring var i den første fasen av atopisk dermatitt. Røde flekker dukket opp på kroppen, kløe. Jeg la barnet salve og flekkene gikk raskt forbi. Salve smurt i to - tre dager. Plettene forsvant, og etter tre eller fire dager så de igjen. Denne salven sjekket på seg selv, effekten er heller ikke permanent. Midlertidig nødhjelp. Selvfølgelig hjelper salven raskt, men det er ingen utvinning fra det, dessuten er det hormonalt, og etter hormonelle salver hjelper få verktøy.

Spesielt kan du ikke bruke salven på ansiktet, spesielt jenter. En allergiker forsikret oss om at salven kan brukes trygt, det er ikke nødvendig å være redd, men hormoner - det sier alt. Jeg nektet et slikt middel.

Min venns kjæreste har en allergi på nakken hennes. De brukte denne salven i omtrent tre uker. Først gikk alt, og nå kan de ikke klare seg. Ingenting hjelper.

Jeg anbefaler ikke denne salven til noen. Små barn, slik salve sterk i det hele tatt til noe. Jeg tror at du må lete etter erstatninger uten hormoner. Hvem bryr seg - en allergimedisin hjalp oss Allergier har gått i to måneder

Så, før du bruker medisin, les instruksjonene, selv voksne anbefales ikke å bruke denne salven i mer enn 12 uker. Og små barn trenger nøye omsorg.

Jeg forstår at nå fremgang ikke står stille og dagens hormoner ikke er like effektive som effekten og antall bivirkninger som tidligere. Men dette hormonet og det sier alt.

Jeg brukte Advantan i 2009 - krem ​​og emulsjon. Emulsjon - for ansiktet og kremet - om plutselig på barnets kropp var det tegn på allergisk utslett.

Ærlig, jeg vil ikke laste opp bilder av barnet mitt - hva fikk vi med Advantan. Barnet var ikke engang et år gammel da de brukte dette middelet. Smør på kinnene - alt er ok. Og om morgenen er utslett enda verre enn det var. Advantan eliminerer ikke årsaken til utslett! Den kjører kun innenfor det som må behandles. Og så klatrer alt med en ny kraft, ettersom kroppen lyder alarmen "Jeg er ikke ok!".

Generelt nektet jeg Advantan og annen pengepung som en hudlege skrev til oss.

Og vi ble kvitt både årsaken og effekten av utslett av homøopati. Og jeg tror nå at hormonene er det mest ekstreme og nyeste middelet jeg vil feriestedere - hvis ingenting annet hjelper. MEN! Organismen bruker seg veldig raskt til hormoner - det er tid. Og to - ingen avbrutt effekten av kansellering - du slutter å smøre den - sprinkler enda mer, og vi løp inn i den med den.

Det er hva bildet nedenfor viser - det er blomster. Det var alt som brøt og blødde og dekket med skorper, som briste igjen. Takk til Advantan! Jeg ville ha kjent tidligere, jeg ville umiddelbart ha gått til homøopater, men jeg ville aldri bruke dette middelet, som bare akselererte og økte antall utbrudd.

Anna og Sergey Math

Vi har lidd av atopisk dermatitt siden fødselen, selv dråper falt fra røde sår. Legen anbefalte oss Advantan. De sier at Advantan er et hormonelt middel, men vi har ikke mye valg og vi bestemte oss for å kjøpe det. Legemidlet er dyrt, røret er veldig lite, kremen er hvit og du trenger bare litt, men det hjalp oss ikke i det hele tatt.

 • Høy pris
 • Hormonal agent

Jeg har et lite barn, og babyer har ofte allergier mot ulike faktorer. Og så en gang hadde sønnen min rødme på rumpa. Allergier dukket opp på bleier, og du kan bare ikke forestille deg hvor sterk hun var. I vår førstehjelpskasse for slike tilfeller har alltid vært preposten fenistil gel. Naturligvis begynte vi å bruke den. Og legen rådde ham. Men det var ingen mening overhodet. Selvfølgelig har vi ikke hatt disse bleiene. Generelt ble bleier slitt bare for en tur. Moren min anbefalte oss en Advant Cream, og priste det så mye at det fjerner rødhet nesten umiddelbart. Jeg sendte straks min mann til apoteket, for dette mirakelkremet. Forresten, er stoffet ikke billig. Begynte å bruke det og fornemme også, ikke hva. Bare igjen gjør du barnet med alle slags skitt. Tross alt er det et harmonisk middel. I 5 dager smurt vi denne kremet og det passerte ikke. Da ga svigermor oss den vanlige Gistan-kremet. Det er rett og slett en krem ​​for sensitiv hud som avlaster rødhet på huden.

Effekten var synlig etter første bruk, og etter 5 dager gikk alt bort.

I mitt liv spilte Advantan en ikke veldig hyggelig rolle. Når det kommer utslag på ansiktet ditt som aldri har blitt forstyrret, begynner du å rush over Internett på jakt etter informasjon, i stedet for å flykte til spesialister umiddelbart. Det skjedde med meg. Jeg kjøpte Advantan i nærmeste apotek - jeg trenger ikke resept. På kjøpstidspunktet var nesten hele venstre kinn dekket med et rosa utslett, men i utgangspunktet var det bare noen få små kviser rundt haken. Å ha spredt Advanan for natten, om morgenen fant jeg utslaget hadde gått ned og peeling begynte. Og en dag senere ble huden myk og silkeaktig. Her er det - et superverktøy, bestemte jeg meg for. Men utslett dukket opp og forsvant, og jeg fortsatte å smøre, og hyppigheten av manifestasjoner av utslett økte. Begynte å hovne, klø og skrelle av øyelokkene - jeg fortsatte å smøre. Bare etter en og en halv time fikk jeg en avtale med en hudlege. På dette tidspunktet dør ansiktet mitt på steder av kontakt med Advantan rødt ved en hvilken som helst temperatur, og huden rundt øynene ble tynn og rynket. En erfaren lege skjulte meg og forbød strengt bruk av denne hormonale salven, utnevnt en rekke tester for å identifisere årsakene. Jeg vil ikke skrive om årsakene og behandlingen - dette er et helt lag av livet. Bare seks måneder senere ble min fortynnede hud, spesielt i nedre øyelokk, helt gjenopprettet. Ja, Advantan hjalp, men var vanedannende, som et stoff.

Jeg håper at i mitt liv vil jeg ikke møte noen flere hormonelle salver.

Advantan hormonelle krem. Derfor er det umulig å misbruke. Selv i instruksjonene i bivirkningene er det skrevet at ved langvarig bruk oppstår hudenes tynning. For å unngå dette, bruk ikke mer enn 5-7 dager, men bruk Advantan alene på huden din, og Advantan i halvparten av den allerede nevnte Radevit. Hvis utslett på huden ikke er forbundet med interne prosesser, vil det hjelpe. I mitt tilfelle, da barnet hadde atopisk dermatitt veldig sterk, fjernet bruken av Advantan utslett i 2-3 dager, så var alt nytt.

Konklusjon - det er nødvendig å behandle først og fremst årsaken til utslett.

Til deg alt utslett rundt øynene, så ville jeg ikke misbruke kremer.

Fortsatt fra mulige midler kan jeg gi råd til Bepanten og Tsindol. Sistnevnte, forresten, hjalp oss med å kurere dermatitt mer enn Advantan.

Krem og salve Advantan: instruksjoner, analoger, anmeldelser

For behandling av ulike hudsykdommer brukte stoff Advantan. Omfanget av bruken er ganske bredt - fra teenage acne på ansikt til psoriasis og komplekse allergiske manifestasjoner.

Advantem behandlede voksne og spedbarn, og et forum på Internett diskuterer emnet veldig godt - er det mulig å bruke Advantan for katter, fordi våre brødre er mindre, som vi, lider også av allergier og trenger effektiv behandling.

Indikasjoner: fra hva som hjelper

Dette legemidlet, som har antiinflammatorisk og antiallergisk virkning, lindrer pasienter fra slike ubehagelige symptomer som kløe, brennende, hevelse, rødhet.

Advantan bryr seg om huden, eliminerer grovdannelse, som skyldes konstant riper på problemområdene.

 • med eksem (mikrobiell, profesjonell);
 • med atopisk dermatitt (så vel som seborrheic og kontakt);
 • med fotodermatitt;
 • med nevrodermatitt;
 • rosa lichen;
 • med psoriasis;
 • med hemangioma.

Advantan er vellykket brukt til forbrenning forårsaket av ulike årsaker: kontakt med varme overflater, kjemikalier, hogweed juice og nesel.

Den autoritative barnelege Yevgeny Komarovsky mener at Advantan fungerer mer effektivt enn mange andre stoffer under diatesen (noen nettsteder gir overbevisende bilder av babyer før og etter behandling).

Hemmeligheten til dette stoffet er at det er et farmasøytisk produkt av en ny generasjon, det er praktisk talt ikke absorbert gjennom huden, men det arbeider aktivt på steder der det ble påført.

Legen legger vekt på: Formålet med Advantan er å eliminere de ytre symptomene på sykdommen, men samtidig bør et behandlingsforløp utføres for å eliminere årsakene til sykdommen.

struktur

Latin og internasjonalt navn på stoffet - Advantan. Metylprednisolon er oppført i avsnittet "Synonymer", og Advantan er oppført som metylprednisolon-aceponon.

Dette er det offisielle "utseendet" på stoffet, dets INN (som eksperterne kaller det internasjonale, ikke-proprietære navnet på det aktive stoffet godkjent av WHO).

Metylprednisolon-aceponat er et syntetisk steroidhormon. Hvert gram Advantan volumet er nøyaktig 1 mg.

I tillegg til det aktive stoffet i legemidlet er det (avhengig av form):

 • i krem ​​- benzylalkohol, vann, glyserol;
 • salve - paraffin, ricinusolje, vaselin, voks.

Advantan - hormonell eller ikke

Dette er et hormonelt stoff, siden den aktive ingrediensen er et syntetisk steroidhormon.

Etter å ha analysert fordelene og skadene til legemidlet for kroppen, vil tilstedeværelsen eller fraværet av kontraindikasjoner, legen, om nødvendig forsøke å finne en ikke-hormonell analog av stoffet for den lille pasienten.

En liste over narkotika glukokortikosteroider presenteres for gjennomgang i denne artikkelen.

Les anmeldelser om La Cree krem ​​for dermatitt i denne artikkelen.

Utgivelsesskjema

Advantan er representert på det internasjonale farmasøytiske markedet av den berømte tyske interessen Bayer (stoffet ble utviklet i Tyskland, og produseres hovedsakelig i Italia).

Du bør ikke se på apotek Advantan tabletter, spray eller pulver med samme navn som en suspensjon kan fremstilles. Former av utgivelsesprodusent begrenset krem, salve og emulsjon.

Det er en forskjell mellom dem, noe som betyr at det er umulig å foreta vilkårlig erstatning uten råd fra en lege - for å endre emulsjonen for krem ​​eller salve til emulsjon.

Det finnes to typer - bare salve og fett salve, sammensetningen av disse, og derfor avtalen, har noen forskjeller.

Komponenter av det første stoffet er fett og en liten mengde vann. Denne salven kan brukes hvis den inflammatoriske prosessen ikke gråter: tørrheten i huden elimineres, det naturlige nivået av fettinnholdet gjenopprettes.

Oljeformet salve er forskjellig fra det vanlige ved at det ikke inneholder vann i det hele tatt. Det anbefales å bruke til behandling av kroniske sykdommer.

Spesielt gode resultater er gitt av fett salve for å bekjempe krebsdannelse. Sannsynligvis kun spesialister vet hva det er, selv om mange pasienter ble konfrontert med problemet - slik kalles tilstanden til huden, som på grunn av konstant riper blir hard, grov og tykkere i forhold til sunn hud.

Salven (noen ganger bruker abstrakt ordet "gel" for å karakterisere stoffet) produseres i rør av 15 og 50 g. Det forbrukes ganske mye, siden med høy tørr hud, må stoffet påføres i et tykkere lag enn for eksempel Advantan-krem.

Forskjellene mellom salve og krem ​​er relatert til deres kjemiske sammensetning: Krem inneholder mye mer vann enn salven. Legemidlet er et hvitt ugjennomsiktig stoff og selges som regel i 15 gram rør.

Kremet brukes til å behandle akutte former for sykdommen, samt i tilfeller hvor utslett på huden er fuktig. Påfør stoffet og for behandling av hud i hodebunnen.

Dersom etter bruk av legemidlet betydelig økt tørr hud, bestemmer legen å erstatte kremet med salve.

emulsjonen

Andelen aktiv bestanddel i emulsjonen er 0,1 prosent. Legemidlet går i salg i 20 gram rør.

Hvis huden er for tørr, så, som i situasjonen med krem, anbefaler eksperter å erstatte emulsjonen med salve.

Doktorens vurderinger om stoffet Advantan:

Instruksjoner for bruk for barn og voksne

Kun ekstern bruk av Advantan er tillatt. Videre, hvis symptomene på sykdommen er forsvunnet, bør ikke hverken salven eller krem ​​brukes lenger - de er ikke medisiner for profylaktisk bruk.

Advantan er utviklet for voksne pasienter og for barn eldre enn fire måneder.

Hvor lenge kan stoffet bli brukt? Maksimalt 3-4 uker, fordi Advantan, som alle andre kortikosteroider, kan forårsake bivirkninger som utgjør en trussel mot pasientens helse. Det faktum at disse stoffene er - kortikosteroider, du kan lese linken.

En voksen behandlingskurs i unntakstilfeller kan vare i 12 uker, for barn - 4. Anbefalt brukstid er 1 gang daglig (unntatt solbrenthet).

Det er mulig (for å myke effekten av medisinen) for å blande Advantan og barnekrem. Legemidlet brukes på problemområdet av huden med et tynt lag, uten å gni.

Unntaket er igjen konsekvensene av for sterk soling: emulsjonen (denne formen av preparatet skal tas) gnides i huden med milde, milde bevegelser.

Hvis Advantan påføres ansiktet, og spesielt på øyelokkene, er det nødvendig å handle ekstremt nøye slik at legemidlet ikke faller på slimhinnen. Ikke legg medisinen i nesen - dens slimhinner kan også bli påvirket av hormonalt stoff.

Beskrivelsen av virkemekanismen til Advantan (det går nesten ikke inn i systemisk sirkulasjon) gjør det mulig å bruke det over store hudområder, opp til 60 prosent av hele overflaten uten risiko.

Veletablerte okklusive dressinger med Advantan, isolerer skadet hud mot miljøpåvirkning.

Når du fullfører bruk av Advantan, er det noen ganger et problem som uttakssyndrom. Det kan manifestere som en forverring av sykdommen.

For ikke å ugyldiggjøre all tidligere innsats, er det svært viktig å vite hvordan du avbryter stoffet riktig: dette gjøres gradvis, og reduserer mengden medisin som brukes to ganger fra tid til annen.

Smertefritt lindre uttaket fra stoffet hjelper et slikt "triks" som å fortynne Advantan med en slags nøytral krem.

Bruk av stoffet til spedbarn, under graviditet og amming

Mange mødre hvis barn lider av hudsykdommer, er bekymret for alderen hvor en slik effektiv (og av mange vurderinger er ikke det farligste) stoffet, som Advantan.

Fra 4 måneder kan Advantan bli foreskrevet, men det må tas i betraktning at i noen år er medisin utvalgt av en lege, er amatøraktivitet i dette tilfellet uakseptabelt.

Foreldre som kommer etter året holder seg til anbefalinger fra en barnelege, og ikke råd fra venner og kolleger som har "hatt slike sykdommer og behandlet dem på denne måten og det", gjør det riktige.

Gravide kvinner er ikke foreskrevet dette stoffet i 1. trimester, og i 2. trimester gjør de det bare i unntakstilfeller på små hudplaster. Som regel bruker gravide kvinner en analog av stoffet som er mindre farlig for fremtidens mor og baby.

Mange kvinner under graviditeten "våkner opp" de gamle sårene, men hvis du bruker Advantan, for eksempel fra herpes eller andre virussykdommer, vil stoffet bare øke frekvensen av spredning av sykdommen.

En slik forverring kan oppstå hvis du bruker stoffet til rosacea - en kronisk sykdom i ansiktets hud.

Når amming alltid tas i betraktning, kan virkningen av stoffet ha på babyen. Under amming analyserer legen den forventede terapeutiske effekten av bruk av stoffet og hva som er farlig for den unge moren og babyen.

Hvis Advantan fortsatt er brukt, kan det ikke brukes på brystkjertlene i tilfelle HB.

Billige analoger og erstatninger, og hvilken er bedre

Direkte analoger Advantan eksisterer ikke. Basert på egenskapene ved sykdomsutviklingen, pasientens alder, kan legen anbefale pasienten det rette som løser problemet raskere og mer effektivt. Disse kan være:

 • Akriderm (salve, krem), Belogent - er foreskrevet for barn etter ett år (vi skrev om Belogents søknad her);
 • Beloderm, Kutivate, Lokoid, Afloderm - egnet for seks måneder gamle babyer og eldre barn; indikasjoner og instruksjoner for bruk av Lokid salve og fløte finner du her.
 • Elidel - for babyer fra tre måneder når hormonelle stoffer er kontraindisert;
 • Elokom (krem, lotion, salve), Momat - brukes til pasienter som ikke er yngre enn to år;
 • Pimafukort, Triderm - mest effektivt for sopp- og bakteriell dermatitt, da de inneholder antimikrobielle komponenter;
 • Sinaflan - det klarer seg godt med kløe for psoriasis, insektbitt, allergier, som du også kan bruke Sinaflan salve i denne artikkelen;
 • Celestoderm - har en sterk anti-inflammatorisk effekt på grunn av tilstedeværelsen av antibiotika i salven;
 • Fenistil - brukes til urtikaria, reduserer forekomsten av allergier, har smertestillende egenskaper;
 • Clotrimazole - hjelper mot patogene sopp av forskjellige arter, for eksempel for trøst;
 • Candide - lindrer kløe, er effektiv i behandling av soppinfeksjoner;
 • Hydrokortison (salve) - behandler kløe, lindrer betennelse, er ofte foreskrevet for pasienter med diagnose av kontaktdermatitt; Du kan finne ut hva annet Hydrocortisone salve brukes i denne artikkelen;
 • Flutsinar - brukes mot ulike typer dermatitt, aldersgrense - forbud mot bruk av narkotika til barn i opptil 2 år; Flere detaljer om indikasjonene på bruk av Flucinar salve vi skrev her;
 • Fluorkort - et stoff med et bredt spekter av effekter, foreskrives (under tilsyn av en lege) til forventningsfulle mødre;
 • Comfoderm - fra eksem og dermatitt, for pasienter over 18 år.

Mange er vanligvis bekymret for kostnaden av anbefalt medisin. Hvis det er mulighet for tilstrekkelig erstatning, vil legen selvsagt tilby å kjøpe billigere analoger av Advantan (kostnaden er fra 330 til 500 rubler fra forskjellige leverandører og leverandører).

Men hvis "dobler" ikke er i stand til å løse problemet så effektivt som Advantan, bør kostnaden for stoffet være sidelinjert, helse er fortsatt dyrere.

 • Akriderm -119 gnid,
 • Beloderm - 195 rubler.,
 • Kutiveit - 268 rubler,
 • Momat - 242 rubler,
 • Flucinar - 182 rubler,
 • Celestoderm - 208 rubler.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Advantan har en rekke kontraindikasjoner. Dette er:

 • individuell intoleranse mot det aktive stoffet og andre komponenter i legemidlet;
 • forskjellige typer virusinfeksjoner (for eksempel Advantan er ikke foreskrevet for vannkopper, helvetesild);
 • perioral dermatitt;
 • tuberkulose av huden;
 • vaksine reaksjoner;
 • kronisk patologi av talgkjertlene (rosacea);
 • hudsykdommer forårsaket av syfilis.

Bivirkninger av stoffet uttrykkes ofte i tap eller reduksjon av lokal immunitet av huden.

Dette betyr at ulike virus og infeksjoner nesten nesten fritt kan begynne å virke til skade for menneskers helse, knapt klare med ett hudproblem. I tillegg kan pasienten lider av nye utslett, kløe og brenning.

Et annet mulig ubehag er tynning av huden og dannelsen av strekkmerker, siden hormonpreparater hemmer dannelsen av kollagen og svekker hudens elastisitet.

Denne artikkelen diskuterer i detalj hvordan du bruker Topikrem krem. Lær mer!

De viktigste symptomene og behandlingen av toxicodermi med bilder finnes i vårt materiale.

anmeldelser

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Advantan

Skjema for utgivelse

Instruksjoner Advantan

Advantan (methylprednisolone aceponon) er en lokal glukokortikosteroid. Siden den første kliniske bruken av glukokortikosteroider (GCS) til ekstern bruk i dermatologiske sykdommer, har mange lignende stoffer gått inn i det farmasøytiske markedet, forskjellig fra en etter en i aktive ingredienser, hjelpestoffer og formative stoffer og en medisinsk form. "Pionerer" blant lokale GKS ble som regel utført på basis av vaselin og inneholdt et kortikosteroid, fluorert i en eller to posisjoner. Slike legemidler har vært mye brukt siden 60-tallet i forrige århundre. I de senere år har imidlertid nye, ikke-halogenerte, lokale GCS vist seg i dermatologers arsenal, som er effektive i behandling av ulike allergiske og andre hudsykdommer. Disse stoffene er mye brukt både i voksen dermatologi og i pediatrisk praksis. De er preget av en gunstig sikkerhetsprofil, effektivitet, et bredt terapeutisk område og kostnadseffektivitet. Alle de ovennevnte kriteriene oppfyller fullt ut Advantan - en representant for den nyeste generasjonen av lokale GCS. Det adskiller seg fra enkeltmedikamentprodukter i en rekke egenskaper. Det er ingen hemmelighet hva en viktig rolle i farmasøytisk teknologi spilles av grunnlaget for et stoff. Som sådan brukte Advantan en spesiell voks på vannbasert grunnlag. I motsetning til tradisjonell vaselin er voksen helt hypoallergen, endrer ikke varmeoverføringen av huden, bryter ikke mot vannfettbalansen i huden. Advantan er et langtidsvirkende legemiddel som bare brukes en gang daglig, noe som øker etterlevelse (pasientens overholdelse av behandlingen), og dermed effektiviteten av farmakoterapien.

Fraværet av halogenradikaler gjør det mulig å bruke Advantan hos barn fra fire måneder. Lokal slekt fra tidligere generasjoner var ikke beregnet for langvarig bruk og / eller i store områder av huden på grunn av risikoen for uønskede bivirkninger. Den vanlige anbefalte varigheten av deres kontinuerlige bruk oversteg ikke 1 måned. Advantan med resistent, resistent mot eksem eller dermatose kan brukes kontinuerlig i opptil 3 måneder. En annen fordel med stoffet er muligheten for bruk på omfattende områder (opp til 60% av den totale overflaten) av huden. Methylprednisolone-aceponat absorberes praktisk talt ikke i systemisk sirkulasjon (kun 2,5% av legemidlet som tas inn i kroppen blir absorbert i blodet, og enda mindre fra de upåvirkede områdene i huden: opptil 1,5%). I tillegg er Advantan veldig praktisk å bruke, fordi etterlater ikke fettete flekker på garderobeprodukter og er uten plagsomme lukt.

Methylprednisolone aceponat er et prodrug som går inn i aktiv form etter at den kommer inn i dermis. I sunn hud er prosessen med aktivering svak. Advantan er tilgjengelig i form av en emulsjon, krem, salve. Emulsjonen er egnet for bruk på ansikt, nakke, hode, brettet og gråtende hud. Vel hjelper med skader på huden forårsaket av aggressiv eksponering for ultrafiolett stråling. Krem og salve er etterspurt i behandling av akutt allergisk dermatose, inkl. på hodebunnen. I tilfeller av bakterielle eller sopphudskader, er antibiotikabehandling eller antimykotisk terapi angitt i tillegg til Advantan.

Anmeldelser til Advantan

Frigivelsesform: Krem, salve, emulsjon

Analoger Advantan

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 23 rubler. Analog billigere med 464 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 25 rubler. Analog billigere med 462 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 27 rubler. Analog billigere med 460 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 27 rubler. Analog billigere med 460 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 29 rubler. Analog billigere med 458 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 39 rubler. Analog billigere på 448 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 94 rubler. Analog billigere med 393 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 110 rubler. Analog billigere med 377 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 113 rubler. Analog billigere med 374 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 114 rubler. Analog billigere med 373 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 133 rubler. Analog billigere med 354 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 148 rubler. Analog er billigere med 339 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 175 rubler. Analog billigere med 312 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 182 rubler. Analog billigere med 305 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 191 rubler. Analog billigere med 296 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 197 rubler. Analog billigere med 290 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 210 rubler. Analog billigere med 277 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 213 rubler. Analog billigere med 274 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 226 rubler. Analog billigere med 261 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 228 rubler. Analog billigere med 259 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 233 rubler. Analog billigere med 254 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 248 rubler. Analog billigere med 239 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 248 rubler. Analog billigere med 239 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 252 rubler. Analog billigere med 235 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 273 rubler. Analog billigere med 214 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 293 rubler. Analog billigere med 194 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 307 rubler. Analog billigere med 180 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 312 rubler. Analog billigere med 175 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 316 rubler. Analog billigere med 171 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 318 rubler. Analog billigere med 169 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 339 rubler. Analog billigere med 148 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 355 rubler. Analog billigere med 132 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 416 rubler. Analog billigere med 71 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 452 rubler. Analog billigere med 35 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 464 rubler. Analog billigere med 23 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 549 rubler. Analog dyrere på 62 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 560 rubler. Analog dyrere på 73 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 589 rubler. Analog dyrere på 102 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 667 rubler. Analog er dyrere for 180 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 845 rubler. Analog dyrere på 358 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 876 rubler. Analog dyrere på 389 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 12369 rubler. Analog dyrere for 11882 rubler

Instruksjoner for bruk til Advantan

Frigivelsesform, sammensetning og emballasje

Salve for ekstern bruk 0,1% hvit eller litt gulaktig, homogen, ugjennomsiktig.

Hjelpestoffer: Hvit myk paraffin - 350 mg, flytende parafin - 239 mg, hvit bivoks - 40 mg, Dehimuls E emulgator - 70 mg, renset vann - 300 mg.

15 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.
50 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.

Farmakologisk aktivitet

Når det brukes eksternt, undertrykker Advantan ® inflammatoriske og allergiske hudreaksjoner, samt reaksjoner som er forbundet med økt proliferasjon, noe som fører til reduksjon av objektive symptomer på betennelse (inkludert erytem, ​​ødem, øl, etc.) og subjektive følelser ( inkludert kløe, irritasjon, smerte, etc.).

Når metylprednisolon-aceponat brukes eksternt ved anbefalt dose, er den systemiske effekten minimal i både mennesker og dyr. Etter gjentatt bruk av Advantan på store overflater (40-60% av hudoverflaten), så vel som når den påføres under okklusiv dressing, er det ingen brudd på binyrene: nivået av kortisol i blodplasmaet og dets sirkadiske rytme forblir innenfor det normale området; skjer.

I kliniske studier med Advantan opptil 12 uker hos voksne og opptil 4 uker hos barn (inkludert små barn) ble det ikke oppdaget utvikling av hudatrofi, telangiectasias, striae og akne-lignende utslett.

Metyl prednisolon-aceponat (spesielt dets hovedmetabolitt, 6a-metylprednisolon-17-propionat) binder til intracellulære glukokortikoidreceptorer. Steroid-reseptorkomplekset binder seg til bestemte deler av DNA i cellene i immunresponsen, og forårsaker dermed en rekke biologiske effekter.

Spesielt fører bindingen av steroid-reseptorkomplekset til DNA i cellene i immunresponsen til induksjon av makrokortintyntese. Macrocortin hemmer frigivelsen av arakidonsyre og derved dannelsen av inflammatoriske mediatorer som prostaglandiner og leukotriener.

Inhibering av GCS-syntese av vasodilaterende prostaglandiner og forsterkning av adrenalinens vasokonstriktiv virkning fører til en vasokonstrictor-effekt.

farmakokinetikk

Graden av perkutan absorpsjon avhenger av tilstanden av huden, doseringsformen og metoden for påføring (med eller uten okklusiv dressing). Ved bruk av salver, kremer eller oljeholdige salver var perkutan absorpsjon hos barn og voksne med atopisk dermatitt (neurodermatitt) og psoriasis ikke mer enn 2,5%, noe som bare er litt høyere sammenlignet med friske frivillige (0,5-1,5%).

Ved bruk av stoffet i form av en emulsjon var intensiteten av absorpsjon gjennom huden med kunstig betennelse svært lav (0,27%), som bare er litt høyere enn ved sunn hud (0,17%). Ved behandling av hele kroppen (for eksempel med solbrenthet) er den systemiske dosen ca. 4 μg / kg kroppsvekt / dag, som utelukker systemiske effekter.

Metabolisme og utskillelse

Metylprednisolon-aceponat hydrolyseres i epidermis og dermis. Den viktigste og mest aktive metabolismen er 6a-metylprednisolon-17-propionat, som har en betydelig høyere affinitet for glukokortikoidreceptorer på huden, noe som indikerer tilstedeværelsen av bioaktivering i huden.

Etter å ha kommet inn i systemisk sirkulasjon, konjugerer 6a-metylprednisolon-17-propionat raskt med glukuronsyre, og således, i form av 6a-metylprednisolon-17-propionat, inaktiveres glukuronid.

Metabolitter av metylprednisolonceponat elimineres hovedsakelig av nyrene, T1/2 - ca 4 pm

Metylprednisolon-aceponat og dets metabolitter akkumuleres ikke i kroppen.

vitnesbyrd

Salve, krem, oljeaktig salve

Inflammatoriske hudsykdommer følsomme for terapi med lokaliserte kortikosteroider:

- atopisk dermatitt, nevrodermatitt, barns eksem

- Enkel kontakt dermatitt;

- allergisk (kontakt) dermatitt.

Inflammatoriske hudsykdommer følsomme for terapi med lokaliserte kortikosteroider:

- atopisk dermatitt, nevrodermatitt, barns eksem

- Enkel kontakt dermatitt;

- allergisk (kontakt) dermatitt;

- fotodermatitt, solbrenthet.

Doseringsregime

For voksne og barn fra 4 måneder påføres stoffet 1 gang / dag med et tynt lag på den berørte huden.

Kontinuerlig daglig bruk av Advantan i form av krem, salve eller oljeholdig salve skal ikke overstige 12 uker for voksne og 4 uker for barn. Behandlingsforløpet med Advantan i form av en emulsjon bør vanligvis ikke overstige 2 uker.

Krem er en doseringsform med lavt fettinnhold og høyt vanninnhold, derfor anbefales det for subakutt og akutt betennelse uten uttalt suge. Krem gir eliminering av inflammatorisk prosess på både glatt hud og hodebunn, inkludert på hud utsatt for fett.

Salven er en doseringsform med et balansert forhold mellom fett og vann, derfor anbefales det for subakutte eller kroniske inflammatoriske hudsykdommer som ikke ledsages av gråt. Salven har en terapeutisk effekt, som også bidrar til å eliminere tørr hud og gjenopprette sitt normale fettinnhold.

Oljesalven er en vannfri medisinsk form, derfor anbefales det å behandle langvarige kroniske inflammatoriske hudprosesser i meget tørr hud. Den okklusale effekten av oljeaktig salve gir en utpreget terapeutisk effekt selv med signifikant nedbør og infiltrasjon.

Emulsjonen påføres i et tynt lag på den berørte huden, forsiktig gni. For solbrenthet brukes emulsjon 1-2 ganger daglig. Hvis huden tørker overdrevet ved påføring av en emulsjon, er det nødvendig å fortsette til doseringsformen av Advantan ® med høyere fettinnhold (salve eller oljeformet salve).

Bivirkninger

Vanligvis er stoffet godt tolerert.

Svært sjelden (mindre enn 0,01% av tilfellene) kan lokale reaksjoner oppstå, som kløe, brennende, erytem og vesikulær utslettdannelse. Hvis legemidlet brukes i mer enn 4 uker og / eller over et område på 10% eller mer av kroppsoverflaten, kan følgende reaksjoner oppstå: hudatrofi, telangiektasi, striae, akneform hudendringer, systemiske effekter på grunn av absorpsjon av kortikosteroid. I kliniske studier ble ingen av bivirkningene nevnt ved bruk av Advantan ® i opptil 12 uker hos voksne og opptil 4 uker hos barn.

I sjeldne tilfeller (0,01-0,1%) kan follikulitt, hypertrichose, perioral dermatitt, huddepigmentering, allergiske reaksjoner på en av komponentene av legemidlet observeres.

Kontra

- tuberkuløse eller syfilitiske prosesser innen legemiddelapplikasjon

- virussykdommer i applikasjonsområdet for legemidlet (for eksempel med vannkopper, helvetesild);

- rosacea, perioral dermatitt i bruksområdet av stoffet;

- områder av huden med tegn på reaksjon på vaksinasjon

- barns alder opp til 4 måneder

- Overfølsomhet overfor stoffet.

Bruk under graviditet og amming

Hvis det er nødvendig, bør bruk av Advantan ® under graviditet og amming nøye veie den potensielle risikoen for fosteret og forventet nytte av behandling til moren. I disse perioder anbefales det ikke langvarig bruk av stoffet på de store overflatene av huden.

Sykepleiere bør ikke sette stoffet på brystkjertlene.

Bruk til barn

Kontinuerlig daglig bruk av Advantan i form av krem, salve eller oljeholdig salve er for voksne ikke mer enn 12 uker, for barn - ikke mer enn 4 uker.

Kontraindisert hos barn under 4 måneder.

Spesielle instruksjoner

I tilstedeværelse av bakterielle komplikasjoner og / eller ringormmer, i tillegg til behandling med Advantan ®, bør spesiell antibakteriell eller antifungal behandling utføres.

Unngå kontakt med øynene.

Som ved bruk av systemiske kortikosteroider kan glaukom utvikle seg etter ekstern bruk av GCS (for eksempel ved bruk av store doser eller svært lang bruk av okklusive dressinger eller påført huden rundt øynene).

Innflytelse på evnen til å kjøre biltransport og kontrollmekanismer

overdose

Ved studier av akutt toksisitet av metylprednisolon-aceponat var det ingen risiko for akutt forgiftning med overdreven enkelt ekstern bruk (bruk av stoffet over et stort område under gunstige betingelser for absorpsjon) eller utilsiktet inntak.

Symptomer: Ved overdreven lang og / eller intensiv lokalisering av GCS kan hudatrofi utvikles (tynning av huden, telangiectasia, striae).

Med manifestasjon av atrofi av stoffet må avbrytes.

Drug interaksjon

Vilkår for lagring

Salve, krem ​​og emulsjon skal oppbevares ved en temperatur ikke høyere enn 25 ° C. Holdbarhet - 3 år.

Fett salve skal oppbevares ved en temperatur ikke over 30 ° C. Holdbarhet - 5 år.

Legemidlet bør holdes utilgjengelig for barn.

Flere Artikler Om Typer Acne