Akne (akne) er en hudsykdom hvor sekret av sebum øker, prosessen med frigjøring til overflaten av huden forstyrres, og betennelse utvikler seg i sebaceous-hårsekkene. Manifisert av ulike elementer av akne.

4 graders akne

Den første (lyse) graden av akne:

På huden er det mindre enn 10 små støt på opptil 1 mm (leger kalles dem komedoner) og mindre enn 10 inflammatoriske noduler med rosa eller blåaktig rød farge på opptil 5 mm (papiller). Komedoner kan være åpne, i form av svarte prikker, og lukket, i form av små seler med hvit væske inne.

Andre (gjennomsnittlig) grad av akne:

På huden er det fra 10 til 25 små komedoner, fra 10 til 25 papiller og flere pustler. Pustler (leger kaller dem pustler) stiger over huden og inneholder hvitt-gul, purulent væske. Huden rundt papler og pustler kan være med en rødaktig, blåaktig-rosa nyanse.

Tredje (alvorlig) grad av akne:

På huden er det fra 26 til 50 komedoner, fra 21 til 30 papules og pustler, samt opp til 5 store tette smertefulle noder av en blåaktig-rosa farge med mer enn 5 mm. Med denne graden av akne er huden betent, delvis rød, blåaktig-rosa, og det er arr på huden.

Fjerde (alvorlig) grad av akne:

Det er mer enn 50 komedoner, mer enn 30 papules og pustler, og mer enn 5 store smertefulle noder på huden. Huden er sterkt betent og det kan være arr og koke.

Svarte prikker ikke over 1 mm. Rett under punktet er det en liten tetning.

Små seler opp til 1 mm, med hvit væske inne. Hudfarge kan ikke endres. Komedoner kan være lettere enn hudfarge.

Inflammatoriske knuter med rosa eller blåaktig rød farge. Størrelse opptil 5 mm, vanligvis smertefri.

Pustler stiger over huden, inneholder hvitt-gul, purulent væske. Rundt pustlene ofte rødmet hud. På deres sted, som regel, vises ikke arr.

Store tette smertefulle noder blålig-rosa farge større enn 5 mm. På deres sted kan det danne arr.

Problem Artikler

Å bli kvitt hvit subkutan akne er bare mulig ved hjelp av en omfattende tilnærming til behandling av akne.

Utseendet til akne i ansiktet - problemet er svært relevant for mange mennesker, spesielt i ungdomsårene. Hvordan kurere akne så raskt som mulig?

Denne nettsiden inneholder informasjon til pasienter og spesialister innen medisin og legemidler i Russland, og kan inneholde opplysninger om NADRAN-produkter som av en eller annen grunn ikke er tilgjengelige eller ikke godkjent i ditt land. Informasjon om dette nettstedet bør ikke brukes til selvdiagnose og behandling og kan ikke erstatte fullstendig konsultasjon med lege.

LLC "YADRAN"
119330, Moskva, Lomonosovsky Prospect, 38, av. 7
Tlf.: +7 (499) 143-3770

© 2018 JGL, Kroatia Dette nettstedet tilhører representantkontoret til LLC "JADRAN", som er fullt ansvarlig for innholdet.

Alvorlighetsgraden av akne og spesifisiteten av manifestasjonen

En slik dermatologisk lesjon, som akne, forårsaker mange ubehagelige opplevelser, og blir ofte årsaken til kosmetiske problemer. Tross alt, det hyppige og riklige utseendet av akne, ledsaget av betennelse, rødhet i huden og etterfølgende forlate markering på huden i form av arr og indrykk, kan allerede betraktes som en akne-sykdom, som både er forskjellig i sin alvorlighetsgrad og i dets ytre manifestasjoner.

Den type terapeutisk effekt i diagnostisert akne avhenger direkte av forsømmelsen av den patologiske prosessen, plasseringen av akne og følsomheten av det øvre laget av epidermis til de brukte legemidlene. Derfor, når man diagnostiserer denne typen sykdom, bør man umiddelbart avgjøre hva alvorlighetsgraden av den nåværende patologien er for å få det rette og mest effektive behandlingsregime.

Alvorlighet av akne

første

Når en første alvorlighetsgrad av akne oppdages, blir symptomer som diagnostisert:

 • få komedoner, som er svarte prikker av ulike lokaliseringer, så vel som
 • Papules uten purulent innhold, litt forhøyet over overflaten av huden og fremhevet av rødhet av deres plassering.

De listede manifestasjonene av akne er få, ikke forårsake ubehag på huden. Herdingen av første etappe er enklere enn de mer avanserte grader av sykdommen. Ved diagnostisering av akne i det aller første stadium av manifestasjonen kan en lege foreskrives en sparsom eksponeringsmetode som inkluderer bruk av ikke-aggressive lokale desinfeksjonsmidler. Regelmessig og grundig personlig hygiene kan forhindre forverring av sykdommen, redusere graden av manifestasjon av de karakteristiske symptomene.

Den første fasen av akne er beskrevet i detalj i denne videoen:

Den andre

 • I den andre fasen manifesterer den inflammatoriske prosessen, sammen med papulene og komonesene, det er rikelig utseende og spredning av pustler, innenfor hvilke det er et purulent innhold.
 • Siden den inflammatoriske prosessens hurtige spredning begynner dannelsen på huden å skade, berører de en økning i smerteintensiteten.

Diagnose av den andre graden av akne utføres på grunnlag av en ekstern undersøkelse av den berørte huden og subjektive følelser av pasienten. Det kan også utføres forskning i laboratoriet av hudpartikler fra lesjonsstedet, innholdet i pustler.

Behandlingen er basert på konstant vedlikehold av hudens renhet, bruk av dype rensepreparater som eliminerer overskytende mengder sebum. Legen kan også foreskrives for å redusere aktiviteten til hudkirtler i huden, noe som reduserer sannsynligheten for videre spredning av den patologiske prosessen på grunn av reduksjon av gunstig jord for reproduksjon av patogen mikroflora.

Papule-pustulær form for akne (2. grad av alvorlighetsgrad)

Behandlingen av den andre fasen av akne er vist i videoen nedenfor:

tredje

Den tredje graden er preget av forverring av de eksisterende manifestasjonene, en dyp betennelsesprosess knytter seg til eksisterende papiller, pustler og komedoner som fanger store områder av huden. Smerten i den betente huden øker, pustlene forstørres og fylles med purulent innhold.

Også knuter begynner å dukke opp på huden, akne og akne fusjonerer sammen, og danner betente, purulente hudområder som allerede er vanskelige å kurere.

fjerde

Det fjerde stadiet av akne er preget av et betydelig lesjonområde som dekker alle neoplasmer.

 • Papiller blir flere tallrike, deres størrelse øker, når du klikker på dem, er det en uttalt smerte.
 • Pustlene er fylt med pus, fusjonerer med hverandre, de opptar mesteparten av huden.
 • Overflaten av epidermis er betent, hyperemisk.
 • Huden kan avskalke i kjærlighetsstedene, på det er mange dype furunkler merket.
 • Comedones er også forstørret, pore munnen fylt med sebum er betent og forstørret i diameter.

Betydende områder av skade, et stort antall purulent koker og akne, økt hud ømhet - alle disse egenskapene skiller den fjerde grad av alvorlighetsgrad av akne. For diagnosen utfører en hudlege en ekstern undersøkelse på grunnlag av hvilken en foreløpig diagnose kan gjøres. For å klargjøre det, er det imidlertid tatt skrap fra overflaten av den berørte huden, så vel som innholdet i pustlene.

Purulent prosess, som fanger alle store områder - et karakteristisk trekk ved manifestasjonen av fjerde grad av akne. Det kan også være en økning i kroppstemperatur, en økning i lymfeknuter i det berørte området, spredning av betennelse over et økende område. Selv etter fullstendig tørking av svulster, har huden et ujevnt utseende, betennelsen forsvinner ikke lenge, dype spor av koker og akne forblir på overflaten av huden.

Metoden for behandling av fjerde grad av akne innebærer nødvendigvis følgende aktiviteter:

 • forsiktig hygiene av den berørte huden;
 • desinfeksjon av betennelsessteder;
 • bruk av antibakterielle legemidler av lokal bruk.

I noen tilfeller - med spesielt dype kokter, med langsiktige ikke-helbredende sårdannelser i epidermis, kan legen foreskrive kirurgisk inngrep for å fjerne purulent innhold fra betent pustler og eliminere akne. Samtidig blir hulrommene rengjort ved bruk av langtidsvirkende desinfeksjonsmidler og antibakterielle legemidler.

Akne fjerde grad

Funksjoner av manifestasjonen av alvorlig

Den fjerde fasen anses å være den mest alvorlige fasen av akne, der det er en økning i skadeområdet på epidermis med en konstant økning i graden av betennelse. I fravær av de nødvendige terapeutiske virkninger, oppdages en rask forverring av hudpatologien, koker og kviser samler seg med hverandre, og blir til betydelig i området og dybden av lesjon med purulent innhold. Den inflammatoriske prosessen fanger alle store områder, noe som forårsaker en betydelig forverring av pasientens generelle tilstand.

I den alvorlige formen av denne sykdommen er utseendet på huden av følgende typer akne, som har sine egne egenskaper og karakteristiske symptomer:

 1. Koglobatny acne, som manifesterer seg i form av alvorlige hudlidelser og ledsages av fusjon av nodulære svulster i epidermis og nodulære cystiske neoplasmer. Denne typen akne spreder seg raskt over huden, noe som forårsaker økt vevbetennelse.
 2. Induktiv akne, som har en fast konsistens, forlater de alltid klart uttalt akne. Karakterisert ved en sterk betennelse i huden, er slik akne farlig ved dyp penetrasjon i det øvre laget av epidermis, raskt spredt over huden og fusjonerer dem med andre eksterne lesjoner.
 3. Reflux acne er et betydelig område av hulrommet i det øvre laget av epidermis, som er fylt med pus. Gradvis økende i størrelse, smelter slike ål sammen, i nærvær av betennelse representerer de en reell trussel mot helsen og utseendet av huden.

Disse typer hudlesjoner er de mest karakteristiske manifestasjonene av alvorlig stadium av akne. Hennes behandling er ledsaget av vanskeligheter på grunn av det store området betennelse, antall lesjoner. Bare en integrert tilnærming til behandling kan eliminere de mest åpenbare manifestasjoner av akne, bruken av antibakterielle og desinfeksjonsmidler reduserer sannsynligheten for og risikoen for å utvikle en sekundær infeksjon.

Behandlingen av den tredje fasen av akne er beskrevet i detalj i denne videoen:

Symptomer på akne 2 grader, og metoder for behandling

Legene klassifiserer akne (akne) som en sykdom, og deler flere stadier av sin utvikling. Og hvis du med en enkel fase, som regel, kan klare deg selv, så allerede med akne 2 grader, er det bedre å søke om utnevnelse av behandling til en spesialist.

Akne 2 grader - en sykdom med moderat akne

En sykdom i sebaceous kjertlene, der det er en blokkering av hårsekken, med den påfølgende utviklingen av den inflammatoriske prosessen kalles akne eller akne. Denne sykdommen kan forekomme av forskjellige årsaker, uavhengig av personens alder og kjønn.

Typer av utslett

Det er kjent at akne kan være annerledes. Noen ganger virker de bare som svarte eller hvite flekker på huden, og i alvorlige tilfeller får de et ganske uhyggelig syn med purulente formasjoner og betennelser.

Leger deler acne i følgende typer:

 1. Komedoner. Denne akne er en ikke-inflammatorisk natur. De er igjen delt inn i komedoner, lukket og åpne (de kalles ofte svart eller hvite prikker). Lukkede komedoner ligger under huden. De ser ut som små støt av hvite. Som smuss, støv og sebum akkumuleres i dem, går de inn i et åpent stadium. I dette tilfellet ser de allerede ut som svarte prikker som står høyt over huden.
 2. Akne populær type. Disse er tette tuberkler av rødblåaktig farge om størrelsen på en ert. De pleier å vises massivt, og gjør huden til en humpete overflate. Slike akne kan enten passere, som et resultat av omvendt utvikling av prosessen, eller gå til neste stadium - pustular typen.
 3. Pustulær type akne. Disse er ganske store bobler med hvitt innhold inni. Kan forårsake ganske sterk smerte. Noen ganger etter helbredelse kan det skje onde skjermer på huden.

Alvorlighet av akne

Akne kan deles inn i fire grader av alvorlighetsgrad. Basert på hvilken grad av akne vil bli diagnostisert, er behandling foreskrevet.

 1. Akne 1 grad. På dette stadiet er det en liten mengde komedo, både åpen og lukket. Denne form for utslett er lett behandles.
 2. Akne 2 grader. Dette er en moderat grad av akne. Den er preget av tilstedeværelsen av et stort antall åpne og lukkede komedoner, så vel som tilstedeværelsen av papiller, som klart har uttrykt tegn på en inflammatorisk prosess. Behandlingen tar minst seks uker. Men langsiktig terapi gir vanligvis et godt resultat.
 3. Akne 3 grader. Denne graden er allerede en kompleks form av sykdommen. På huden er det samme formasjon som i de to første stadiene, men i mye større mengder. Det kan også være flere pustler (opptil 25), og til og med enkelt (opptil 5 stk.) Cystiske formasjoner. Behandling av denne fasen av akne er mye vanskeligere. Faktisk, på dette stadiet, oppnår utslett en masse karakter, og ofte fusjonere inn i en enkelt inflammatorisk prosess. Behandling krever et spesielt utvalg av terapeutiske midler.
 4. Akne 4 grader. Dette er en ekstremt alvorlig og komplisert form av sykdommen der alle typer utslett er tilstede på huden samtidig. Det krever langvarig seriøs behandling under obligatorisk tilsyn av spesialister.

Akne behandling 2 grader

Behandling av akne 2 grader må være omfattende. Det bør kombinere både rusmiddelbehandling og spesielle kosmetiske prosedyrer.

Narkotikabehandling av akne 2 grader

På fase 2 utvikler akne aktivt inflammatoriske prosesser. Derfor bruker leger antibiotika og systemiske antibakterielle legemidler til behandling.

Terapi for fase 2 akne anbefales å starte med slike stoffer som azelsyre, tretinoin eller benzoylperoksid. De har gode anti-bakterielle og kraftige anti-inflammatoriske effekter. De er imidlertid kun effektive under langvarig terapi, med en varighet på minst tre måneder.

Av antibiotika, er oftest for akne foreskrevet Erythromycin eller Clindamycin. Disse antibiotika brukes hovedsakelig til ekstern behandling.

Ved langvarig behandling med antibiotika kan kroppen bli vanedannende for stoffet. Og som et resultat, en reduksjon i effektiviteten.

Systemiske antibakterielle stoffer hører også til antibiotika. De er foreskrevet i tilfeller der terapeutisk behandling av akne ved hjelp av eksterne midler ikke ga håndbare resultater. Ofte foreskriver legene legemidler: monocyklin og doxycyklin.

Hvis årsaken til akne hos kvinner er hormonelle forandringer, kan de foreskrives antiandrogene stoffer.

Acne 2 graders behandling

Samtidig med den medisinske behandlingen av akne, kan maskinvareprosedyrer brukes med hell. I de fleste tilfeller viser de god effekt i behandlingen av comedo. Apparatbehandling inkluderer rensing av ansiktet, kryoterapi, laserfjerning av akne og andre prosedyrer.

Akne stadium 2 reagerer godt på behandling på betingelse av profesjonelt utvalg av medisiner og regelmessig systematisk implementering av terapeutiske prosedyrer.

Du kan lære mer om behandling av moderat akne med medisinske legemidler, du kan fra videoen.

Det anbefales at du ikke løper akne i en moderat grad av utvikling. Men hvis dette allerede har skjedd, søk umiddelbart hjelp fra fagfolk.

Akne klassifisering

Akne (akne) er en inflammatorisk hudsykdom som forårsaker skade på talgkjertlene og hårsekkene. Karakterisert ved dannelsen av akne. Favorittområder for lokalisering er ansikt, nakke og hode. Den patologiske prosessen diagnostiseres oftest i ungdomsårene, dette skyldes hormonell forandring av kroppen. Ingen unntak er utseendet på akne hos barn og voksne.

Hovedaspekter

Akne er en ganske vanlig sykdom som krever langvarig behandling. I dag bekymrer hun seg ganske ofte ikke bare tenåringer, men også voksne. For å kunne foreskrive et tilstrekkelig behandlingsregime, er det nødvendig å foreta en korrekt vurdering av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen og intensiteten av kroppsskaden.

Graden av akne bestemmes av følgende indikatorer:

 • antall elementer av utslett;
 • stedet for lokalisering;
 • slags hudutslett.

Akneutslett kan være av flere typer:

 1. Komedoner. Dannelsen blir observert når porene er blokkert med talg og partikler av keratinisert hud. Ofte er det en betennelsesprosess. De deler komedoner i åpne seg (de ser ut som svarte prikker på huden) og lukkede (de ser ut som hvite åler).
 2. Papler. Manifisert av kviser, deres farge kan variere fra rosa til rødt. Dimensjonene av utslettelementene overstiger ikke 5 mm i diameter og gir ikke smerte.
 3. Pustler. Har utseende av akne, fylt med hvitt-gul, purulent ekssudat, rundt hvilket det er en inflammatorisk prosess.
 4. Noder. De manifesterer seg med smertefull akne av store størrelser og tett konsistens. Elementer av utslett har en blåaktig-rosa farge og forlater ofte arr og pigmentering bak.

Akne klassifisering

I medisinsk praksis, er vanligvis acne delt i henhold til flere kriterier.

Avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen er følgende skilt:

 • mild grad - mengden av akne ikke overstiger 10, deres utseende er ikke ledsaget av dannelsen av en inflammatorisk prosess;
 • moderat alvorlighetsgrad - elementer av utslett, det er fra 10 til 20, de vises på bakgrunn av en uttalt inflammatorisk prosess;
 • alvorlig (tredje etappe) - ål og komedoner, det er opptil 40, det kliniske bildet er nesten det samme som i andre etappe;
 • fjerde etappe (ekstremt alvorlig form) - preget av et stort antall papules, pustler, noder (mer enn 40 elementer), de aller fleste inkluderer en purulent ekssudat.

For å foreta en skikkelig vurdering av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen, anbefales det å ta bilder og poster i en viss tidsperiode. Med slike tiltak er det lettere å fastslå om aknebehandling gir positive endringer.

Klassifiser akne og etter alder, avgir:

 1. Barnas akne (nyfødte og barn). Deres forekomst er forbundet med hormonell krise av intrauterin utvikling, produksjon av overskytende testosteron, en kraftig reduksjon i estrol i de første dagene av livet, medfødt adrenal hyperplasi eller androgenproducerende tumor.
 2. Ungdoms akne. Dannet under puberteten på bakgrunn av hormonelle forandringer.
 3. Akne voksne. De kan være premenstruelle, profesjonelle (vises hos personer med arbeid som er knyttet til olje og olje), medisinske (dannet på bakgrunn av overfølsomhet overfor brom, tjære, barbiturat, noen prevensjonsmidler), steroid (utløst ved å ta anabole steroider eller glukokortikoider i lang tid) og de som er forbundet med nedsatt funksjon av organene i det endokrine systemet.

Manifestasjoner av den første fasen av akne

Sannsynligvis har hver person opplevd forekomsten av akne i ansiktet, denne prosessen er i de fleste tilfeller forbundet med mindre endringer i hormonnivå eller mekanisk skade på huden. Disse akne forsvinner nesten alltid alene og krever ikke medisinsk inngrep.

Utseendet til akne og komedoner (ikke mer enn 10) på bakgrunn av den inflammatoriske prosessen, som kan forårsake dannelse av papiller, indikerer den første fasen av akne. Samtidig blir ikke knuter og pustler dannet, derfor krever sykdommen ikke medisinsk terapi, vil egnede hygieniske prosedyrer være tilstrekkelig.

Det kliniske bildet av akne er i full gang

Høyden på scenen er preget av den aktive dannelsen av papler og komedoner, deres antall kan variere fra 10 til 25. Parallelt med dette, ser man utseendet på pustler. Huden rundt elementene i utslett er betent, som følge av hvilken fargen endres, blir den en blåaktig-rosa nyanse. Alt dette provoserer utseendet av ubehag, spesielt den estetiske planen.

Den andre fasen krever rådgivning hos en hudlege, for å bli kvitt problemet trenger du en omfattende behandling.

Symptomer på akne i perioden med å stoppe sykdommen

I løpet av denne perioden dekker akne nesten hele overflaten av problemområdene. Pustler, cyster og noder forbinder dem. Den inflammatoriske prosessen er ganske omfattende, som følge av infeksjonens dype penetrasjon, observeres dannelsen av arr som er vanskelig å behandle.

Situasjonen er ganske alvorlig og krever tilstrekkelig behandling. Det er forbudt å medisinere eller vente til de patologiske symptomene forsvinner alene.

Terapi av denne form for akne bør utføres i et kompleks, det bør omfatte:

 • tar medisiner
 • nær personlig hygiene;
 • avvisning av bruk av kosmetikk og kremer;
 • laser terapi rettet mot å eliminere kosmetiske feil.

Det kliniske bildet av post-akne

De fleste av befolkningen er kjent med problemet med akne. Hvis huden er utsatt for dannelsen av akne, må du forberede deg til en seriøs test. Det krever obligatorisk, skikkelig behandling, men hvis dette ikke følges, er det risiko for post-acne dannelse. De er dannet som følge av en feil (vanligvis mekanisk) effekt på akne.

Postacne vises på grunn av tilstedeværelse av seboré og akne, eller utførelsen av selvmedisinering.

 • forstørrede porer;
 • vedvarende erytem;
 • arr av huden;
 • hud tekstur endring;
 • flekker av stillestående natur;
 • hudpigmentering som følge av en inflammatorisk prosess.

Sværheten av post-akne avhenger av omfanget av akne på huden. Hvis akne dukket opp i ung alder, og kampen mot den ble utført riktig, utgjør ikke post-akne noen trussel. Hvis behandlingen ikke ble utført eller var feil, oppstår vedvarende endringer i huden, er det deres egenskaper som vi nå vurderer mer detaljert.

Pore ​​ekspansjon

Hyperfunksjon av sebaceous kjertler fører til denne tilstanden, som er ledsaget av produksjon og opphopning av en overdreven mengde sekresjon i kanalene. Ekstern forurensning, kosmetikk og keratinøse hudpartikler blir også tilsatt. Som et resultat er det en konsolidering av kanalveggene, keratinisering av huden i disse områdene og dannelsen av et arr. Endringer i hudtekstur blir svært merkbare.

Vedvarende erytem

Manifisert av dannelsen av blåaktig flekker med forringelse av mikrosirkulasjonen. Det ser ut som et resultat av feilaktig fjerning av papiller, pustler, noder og cyster.

Cyanotiske arr kan også vises som svar på åpningen av en nidus av betennelse. Utseendet på huden gir mye ubehag av estetikk. Cyanose blir spesielt merkbar ved lave lufttemperaturer.

Post-akne arr

Dannelsen av akne arr bidrar til påvirkning av visse kosmetiske prosedyrer. For eksempel, med elektrokoagulering av betennelse, hud uregelmessigheter, blå flekker og cicatricial endringer vises. Mekanisk rensing av ansiktet (spesielt hvis prosedyren utføres for ofte) og dens skade bidrar også til forstyrrelsen av hudgjenopprettingsprosessen.

Akne er en sykdom som krever obligatorisk behandling til en hudlege, dette vil tillate riktig behandling og unngå utvikling av komplikasjoner.

Akne 4 grader. Symptomer og behandlingsmetoder

Akne (akne) 4 grader er preget av en betydelig grad av skade, mens utslett vises på et stort område av kroppen. Egenheten ved dette kurset av akne bør betraktes som dannelse av arr, spor og dimples, som kan forårsake utseendet av et inferioritetskompleks.

Selvfølgelig vises ikke den fjerde fasen av sykdommen på en dag. Ofte er dette mangel på tilstrekkelig behandling når den første akne oppstår. Det har blitt observert at oftest karakter 4 akne er diagnostisert hos ungdomsgutter under puberteten.

Behandling vil avhenge av flere faktorer. Den første er forsømmelsen av prosessen. For det andre er dette stedet for akne.

Ofte dette ansiktet og ryggen.

For det tredje er det følsomheten av det øvre laget av huden til de foreskrevne legemidlene. Du bør vite at i tillegg til salver, geler og lotioner, kan leger ordinere legemidler som må tas i form av tabletter. Og for å fullstendig kurere dette stadiet av akne, kan det ta mye tid.

Viktigste symptomer

 • Utslett blir veldig mye. Deres størrelse kan være ganske imponerende. I tillegg kan flere ål fusjonere til en stor. Hvis slike kviser brukes, vil det føre til alvorlig smerte.
 • Inne i hver ål er en stor mengde pus. Siden de fusjonerer med hverandre, ser de veldig ubehagelig ut. Og de kan okkupere nesten hele volumet på pannen, haken eller kinnet, og det er her at klasse 4 akne er lokalisert oftest.
 • Overflaten av huden er alltid betent og alltid rødt.
 • Huden er ofte flakket. Det kan være mange dype kokter som gjør sykdommen ikke bare ubehagelig, men også farlig.
 • Hvis komedoner var tilstede på nesespissen, blir de også betent og økt markert.

Det viser seg at et stort lesjonområde er karakteristisk for klasse 4 akne, bokstavelig talt et stort antall sår, og det ser ut til at de ligger på toppen av hverandre. Og en annen viktig diagnostisk manifestasjon - en sterk smerte. Videre hevder de fleste med grad 4 akne at det er nesten umulig å røre ansiktet.

Den purulente prosessen som fanger så stort hudområde har noen andre symptomer. Disse inkluderer:

 • Økt kroppstemperatur.
 • Forstørret lymfeknutestørrelse.
 • Spredningen av betennelse i sunn hud.

Selv med riktig behandling, viser huden til slutt å være ujevn, med dype spor av akne på den. Og selve betennelsesprosessen kan ikke ta lang tid.

Typer utslett med 4 grader av akne

Med denne patologien kan alt utslett deles inn i tre grupper.

Den første gruppen er conglobate akne. De er utsatt for fusjon og ser ut som knotty-cystiske formasjoner. De spredte seg raskt til sunne områder.

Den andre gruppen kalles induktiv akne. De er faste til berøring, og etter seg forlater de alltid dype lesjoner av det øvre lag av huden - epidermisene.

Phlegmonous acne er de som er fylt med purulent innhold. Videre kan de øke betydelig i størrelse og representerer allerede en reell trussel mot livet.

Behandling av akne 4 alvorlighetsgrad lang. Det bør inneholde en rekke komplekse tiltak, og utføres bare av en hudlege. Folkeslag, som avkok av kamille eller selvbehandling kan heller ikke hjelpe i det hele tatt, eller bare gjøre mye skade.

Bruk av retinoider i behandling av akne 4 grader

Overraskende er grunnlaget for narkotika, som kalles retinoider, vitamin A.

I dag er det vanlig å skille mellom tre generasjoner av disse stoffene.

 • Retinolacetat.
 • Retinolpalmitat.
 • Tretinoin (Retin-A, A-Ret Gel, Ayrol, Lokatsid, Vesanoid)
 • Isotretinoin (Retinoic Salve, Isotrexin, Retasol, Roaccutane, Aknekutan, Dermoretin, Sotret).
 • Alitretinoin.

Den andre generasjonen inkluderer:

Den tredje generasjonen retinoider inkluderer:

 • Tazaroten (Avage, Tazorac, Tazret).
 • Beksaroten.

Og til slutt, adapalen (Differin, Klenzit, Effezel, Adaklin, Adolen.) Bør tilskrives den samme gruppen medikamenter. Ifølge vurderinger er dette legemidlet signifikant dårligere i behandlingen av akne 4 grader til tidligere legemidler.

Bare disse stoffene kan redde en person fra akne (akne) 4 grader av alvorlighetsgrad.

Nesten hver av de ovennevnte legemidlene har en lang liste over kontraindikasjoner. Derfor bør du ikke risikere helsen din og foreskrive deg selv et stoff fra gruppen retinoider for behandling av akne 4 alvorlighetsgrad på egen hånd.

Forfatteren er Anna Mikhailova, en dermatolog-kosmetolog av den første kategorien, en spesialist i Vitenskapsakademiet. Spesielt for nettstedet "Behandle akne."

Enkel 1 første grad: comedonal akne

Akne er en alvorlig hudsykdom som manifesterer seg i forstyrrelsen av talgkjertlene. Kjertlene produserer mye mer sebum enn det kreves for naturlig fuktighet. Konsistensen av sekretjonen som produseres, blir tykk og viskøs. Sebum sammen med keratiniserte hudpartikler og bakterier danner klumper (comedones), som tette folliklen. Hvis hudtiden er åpen, vises en svart prikk. Dette skjer fordi fettet oksideres, i kontakt med luft, og ikke fra mangel på hygiene og smuss. Hvis det er tid på huden på en pasient med akne er proppet, så danner en lukket comedo - et tuberkul, inne som er en hvit komedie. Follikelet under trykk av comedone kan bryte gjennom, miste sin styrke, bakteriene som multiplisert i den, faller på vevet i nærheten, sprer infeksjonen. Så komedisk akne sprer seg over huden.

Dermatologer skiller fire grader av sykdommen:

 • 1 - lett;
 • 2. - medium;
 • 3. er tung;
 • Fjerde - veldig hardt.

For å vurdere scenen av sykdommen ta hensyn til arten av utslett, deres plassering, antall akne av alle typer. Med en mild grad av akne i ett område er det ikke mer enn ti komoneser, og pustler (akne med pus whitish-gul) og ingen noder i det hele tatt.

For å vurdere omfanget av sykdommen er det ikke nok å stå foran et speil og telle antall akne. Et fargebilde som best viser den berørte huden, er best. Hvis et ansikt er fotografert, er bildet delt inn i venstre og høyre halvdel. Hver bør ha ikke mer enn 10 komedoner, dette er en mild grad av akne. Men ett bilde er ikke nok. Bilder bør tas regelmessig gjennom hele behandlingsprosessen for å følge sykdommens dynamikk for å avgjøre om det er positive endringer. Sammen med fotografering er det nødvendig å holde registreringer som reflekterer tilstanden til huden, en økning eller reduksjon i antall akne og komedoner, tilstedeværelse eller fravær av rødhet. Det er nødvendig å registrere og prosedyrer som ble utført for å forbedre tilstanden til huden, så det er lett å spore deres effektivitet.

Akne i 1. grad kalles komedonal form for akne, siden det ikke er noen pustler og noder, og det er nødvendig å kjempe med komedoner.

Årsakene til utviklingen av mild akne kan være:

 • mindre endringer i hormon nivåer;
 • mekanisk skade på huden;
 • stressende situasjon;
 • ugunstige klimatiske effekter på huden;
 • aktivering av keratiniseringsprosessen av huden, etc.

Alvorlige sykdommer i mage-tarmkanalen, immunsystemet, binyrene, kjønnsorganene vil mest sannsynlig føre til alvorligere grader av sykdommen.

Comedone Acne Treatment

Med 1 grad av sykdommen kan det allerede være elementer av betennelse, kan huden rundt akne bli rød. Mangel på betennelse betyr ikke at behandling ikke er nødvendig. Hvis en mild form for akne er etablert, er ekstern terapi tilstrekkelig for terapi, forskjellige kremer, geler, samt ryddig hudpleie. Det er viktig under terapeutiske prosedyrer å ikke tørke ut huden, da dette vil føre til en enda større aktivering av talgkjertlene.

Comedonal form for akne er godt behandles. Det bør starte med veldig enkle prosedyrer.

 • Obligatoriske vanlige vannprosedyrer. Det er nødvendig å vaske med såpe. Etter en fysisk aktivitet er det nødvendig med dusj.
 • Det er verdt å ta hensyn til livsstil og ernæring. Starte behandling for akne, du må slutte å røyke, gi opp alkoholholdige drikker. Det er ingen direkte påvirkning av dietten på sykdomsforløpet, men forbedring av ernæring, unngå fett og karbohydratrike måltider, bidrar til å forbedre fordøyelsen og redusere sekresjonene som utskilles av talgkjertlene, noe som positivt påvirker resultatene av behandlingen.
 • Kamedonalnye akne oppstår ofte på bakgrunn av mangel på vitaminer i gruppe A, B og E, så det å ta vitaminkomplekser har også en positiv effekt på hudens helse.

Mild akne er godt behandlet ved hjelp av moderne verktøy, som inkluderer:

 • benzoylperoksid;
 • tretinoin (en syntetisk analog av vitamin A);
 • aselisk syre.

En god effekt av disse stoffene kan forventes med jevnlig bruk i flere måneder. Noen ganger opplever pasienter allergiske reaksjoner (for eksempel enkel dermatitt), i hvilket tilfelle andre legemidler velges.

I tilfelle av ikke-inflammatorisk akne gir gni huden med salisylalkohol en god effekt, da det ødelegger bakterier, renser huden, og forhindrer at nye komedoner oppstår.

Antibakterielle legemidler som brukes til behandling av åpne komedoner med mild akne, er ikke verdt det, fordi de ikke har forventet effekt, men kan forårsake avhengighet. Antibakterielle legemidler er vist med utseende av støt.

Akne i noen form kan permanent redusere livskvaliteten, siden hver appell til speilet vil føre til negative følelser. Det er nødvendig å starte behandlingen så raskt som mulig - jo mer forsømt sykdommen, jo verre er det servert terapi. For tyngre grader av akne, er det ikke nok å bruke eksterne midler. Hudlesjoner blir dybere og er ikke lenger bare et spørsmål om irritasjon og noe ubehag, men alvorlige fysiske og psykiske problemer, som fører til alvorlige depressioner og selvmordsforsøk (spesielt hos ungdom).

Selv 1. grad av akne er bedre å ikke behandle selvstendig, gjennom prøving og feiling, men fra en profesjonell hudlege som vil identifisere årsaken til sykdommen og foreskrive et behandlingsforløp.

Akne 1 grad

Ansvarsfraskrivelse: Jeg har ikke en medisinsk utdanning, men deler kun opplevelsen av behandlingen min. Artikkelen er kun til informasjonsformål. Preparatene som er beskrevet nedenfor, kan kun brukes etter konsultasjon med en lege og for det tiltenkte formål. Uansett, det beste du kan gjøre etter å ha lest denne artikkelen er å gå til en hudlege, men litt mer forberedt :)

Oppføring (kan ikke lese)

Jeg er 29 år gammel, jeg lider av akne fra 18 år. Først var det en liten betennelse, som til slutt utviklet seg til stabil foci. For to år siden, da jeg så på meg selv i et speil uten sminke, ble jeg forferdet - på pannen, kinnene, haken, vedvarende akne blandet med farget post-akne, og allerede de første rynkene under mine øyne! Dette var en forutsetning for å kontakte en hudlege på en privat klinikk. Før dette var for øvrig en tur til dermatologen og en til skjønnhetspleieren for "rengjøring (ikke gjør dette før fullstendig gjenoppretting), negerer jeg først doktorgradenes anbefalinger for den nødvendige tiden (jeg trengte 3 måneders behandling, jeg brukte 1 og scoret uten å se det "magiske" resultatet), skjønnhetspleieren gjorde bare verre ved å klemme ut betent akne, nå har jeg arr på det stedet.

Så i løpet av de to siste årene med intensiv behandling av to forskjellige dermatologer og selvstudium av problemet klarte jeg å samle noen erfaring jeg vil dele med deg, fordi problemet er så vanlig at det ofte blir undervurdert, vurderer det normen eller en vanlig forekomst.

Mange ungdommer lider av akne, og foreldre tildeler ikke nok materielle midler og oppmerksomhet for å behandle et barn, og tror at det er nok å "vaske med såpe oftere" og alt vil gå bort. På grunn av denne holdningen kan sykdommen gå inn i mer alvorlige stadier. Derfor kan lavt selvtillit, isolasjon og depresjon forekomme. Hvor mange tårer er kaste i speilet over ny akne, over flekkene og arrene som forblir etter dem!

Samtidig er det så mange myter, vrangforestillinger, ineffektive metoder og metoder for "behandling", så vel som alle slags mytiske "interne årsaker", som jeg ikke bare kan se på en annen artikkel i et magasin der livet hacking er skrevet "påfør litt tannkrem på kvise, det vil lindre betennelse og kløe ", begynner det å brenne.

Det triste faktum er at akne er egentlig en arvelig sykdom. Det vil si at hvis du har genetisk lagt overfølsomhet av talgkjertlene til androgener (spesielt til testosteron), så selv om hormonnivåene er normale, blir alle hudpleieregler observert og du fører en sunn livsstil, vil akne fortsatt vises. Da jeg fant ut, var jeg sjokkert, ærlig! Men hva med problemene med fordøyelseskanalen, zhitovidkoy, leveren, den beryktede Demodex? Det viser seg at nei, hvis du ikke bekymrer deg for noen organer, er det ingen problemer med gynekologi, så er det bare en grunn - hypersensitiviteten til talgkirtler til testosteron. Men det er også

Faktorer som fremkaller utslett

- feil hudpleie (for ofte vasking med aggressive midler eller omvendt forsømmelse av rensing, ikke vask av sminke);

- overdreven forbruk av meieriprodukter og raske karbohydrater (mel, sukker, desserter) kan forverre eksisterende betennelser;

- Ikke-overholdelse av hygienevilkårene (skittent sengetøy, håndklær for ansiktet, berøring av ansiktet med hender, etc.).

I behandlingsperioden besøkte jeg to dermatologer, den første diagnostiserte meg med demodecosis og utnevnte en hel serie kosmetikk som heter Stop Demodex, som viste seg å være uklart og gjorde ikke noen resultater. Åh, hvordan de skremte meg med denne kvalen, de fortalte meg om livssyklusen og hvordan han "graver sine trekk" i ansiktet mitt. Horror ytterst. Den andre dermatologen, den sovjetiske stakklæren, smilte bare litt, holdt i hendene konklusjonene fra det forrige forferdelige krysset, og satte dem til side, taktfullt tett. Han fortalte meg om den sanne årsaken til akne, som jeg beskrev ovenfor. Og så har jeg selv lest at disse flåttene er normale innbyggere av menneskelig hud. Det er klart at med akne og med overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene, er forholdene for dem skapt gunstigere og kvalene blir større, men de selv svært sjelden forårsaker akne.

For ikke å nevne myten om at akne er forårsaket av en mangel på seksuell aktivitet, og vil passere så snart du begynner å leve kjønnslivet regelmessig. Det er det ikke.

Så årsaken til akne er effekten av androgene hormoner på talgkjertlene, og

Hvordan er akne dannet?

Androgener aktiverer ikke bare sekretet av talgkjertlene, men påvirker også sammensetningen av talg slik at den blir tykkere. Disse prosessene fører til økt fettighet i huden (seborrhea). Samtidig vokser sebaceous kjertler og utvikler reaktiv keratinisering av deres munner og kanaler, noe som gjør det vanskelig å frigjøre sebaceøsekresjonen. Som et resultat er det en blokkering av komedoner og blackheads dannes. Stagnant talg i blokkerte talgkjertler dekomponerer, er et utmerket næringsmedium for anaerob (propionibakterier (Propionibacterium acnes), som spiller en nøkkelrolle for å utløse de immun-inflammatoriske mekanismer som forårsaker hele klinisk bilde av akne. I tillegg kan lumske propionibakterier i tillegg aktivere dannelsen av talg.

Alle andre grunner - usunt kosthold, stress, medisiner og mange andre faktorer er ikke i seg selv årsaken til akne, men kan forverre akne. Derfor er det først og fremst nødvendig å påvirke prosessen med akneformasjon, og om mulig for å minimere alle provokerende faktorer.

Problem hudpleie og akne behandling

Jeg advarer deg omgående at behandlingen og normaliseringen tar ganske lang tid. Nå (desember) er det en god tid å begynne å behandle akne og forhindre nye lesjoner, siden det ikke er aktiv sol.

Grunnleggende hudpleie er rensing - toning - fuktighetsgivende.

Det er viktig å velge et mykt rengjøringsmiddel. Ofte eiere av fet hud i et forsøk på å fjerne overflødig fett bruk for aggressive midler og til og med såpe. Slike agenser bryter epidermal barrieren, som består av lipider (fett) og beskytter vår hud mot fuktighetstap og penetrasjon av skadelige stoffer (og også gunstig for :)).

Det er ikke nødvendig å vaske med varmt eller kaldt vann, da varmt har en negativ effekt på hudens beskyttende barriere, mens forkjølelse forårsaker unødvendig stress og ikke renser seg godt.

Unngå mekaniske effekter på huden: scrubs, klemme akne.

Ikke misbruk antibakterielle midler (for eksempel klorhexidin).

Gi opp grunnlaget, i stedet er det et godt kvalitet mineralpulver. Hvis uten grunnlag på noen måte, velg deretter en vannbasert krem, såkalt. "oljefri".

Generelt bør unødvendig manipulasjon med huden og en stor mengde pleieprodukter unngås. Så du vil unngå forverring av akne og overskytende utgifter.

Alt du trenger er en god servant, en hudtype tonic, et middel til natten og en fuktighetskrem i løpet av dagen.

Her kommer vi til hovedtrinnet.

Rettsmidler for å bekjempe akne.

Først må du bestemme alvorlighetsgraden av akne.

For dette må du telle antall akne.

Mild acne sykdom

På huden er det ikke mer enn 10 inflammatoriske knuter (akne) opptil 5 mm

Den gjennomsnittlige graden av akne:

På huden fra 10 til 25 inflammatoriske knuter (akne) og noen få pustler som inneholder hvitt-gul, purulent væske.

Alvorlig og svært alvorlig grad av akne:

På huden på mer enn 25 inflammatoriske knuter (akne) er det flere store tette smertefulle noder av en blåaktig-rosa farge på mer enn 5 mm.

Men hvis du har en alvorlig form for akne, kan du gå til legen med en gang, fordi eksterne midler ikke vil være nok til å behandle dette skjemaet.

Vi skal snakke om den enkle graden.

De mest effektive rettsmidler er benzoylperoksid eksternt (Baziron), azelainsyre eksternt (Skinoren), antibiotika eksternt og i form av tabletter og retinoider eksternt (Differin, Derive C) og i form av tabletter (for eksempel kan Roaccutane eller Acnetutan kun tas under medisinsk tilsyn! ). Noen ganger foreskriver legene orale prevensjonsmidler for jenter (jeg kan ikke personlig anbefale denne metoden).

Jeg hadde noe i mellom mild og moderat grad, og jeg ble foreskrevet nesten alle de ovennevnte. I to år tok jeg mange ting.

* autohemoterapi (blod er tatt fra en vene, injisert i gluteus maximus muskel)

* betyr StopDemodex (all linje)

* svovel-, diktiol- og salisylsyre salve

* Orale prevensiver (disse var to måneder med helvete og depresjon, kvalme og oppkast, hodepine og akne har ikke gått vekk). Du kan starte og avslutte hormonbehandling bare under veiledning av lege.

Jeg ble ikke foreskrevet, men jeg brukte te-tree essensiell olje fra forskjellige produsenter for å peke på betennelse. Hjalp ikke.

* antibiotika (aktuelt og muntlig)

* azelainsyre lokalt

* Bioderma Sebium AKN ansiktsfløde (dette er kosmetisk, men en hudlege tilordnet det til meg, så jeg vil skrive her)

Jeg har ikke prøvd benzoylperoksid og Roaccutane / Aknekutan. Jeg planlegger å introdusere benzoylperoksid i ordningen min, men jeg er redd for å bruke orale retinoider så langt, siden det er mange bivirkninger. Det mest forferdelige for meg er tap av synsstyrke og hår, vel, og leveren er synd.

En mild akne hudpleie ordningen kan være slik (dette er hvordan jeg har det):

1. Vask med mildt rengjøringsmiddel.

2. Toning (tonic uten alkohol, du kan tørke ansiktet med mineralvann eller avkok av urter).

3. En vannbasert fuktighetsgivende gelkrem eller azelainsyreprodukt (Skinoren gel eller krem, Rozamet). Du kan skifte hver annen dag.

1. Vask ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel.

2. Tørk ansiktet tonic uten alkohol, mineralvann eller infusjon / avkok av urter som kamille.

3. Påfør et middel med retinoider (Differin, Klenzit, Deriva vandig gel eller Deriva S med antibiotisk scandinamycin). Jeg har Deriva S, men Differin er bedre.

For behandlingsperioden bruker vi ikke noe annet for ikke å overdrive huden. Ingen leire masker, lokale rettsmidler, salver og andre ting. Jeg påminner deg om at slik behandling bare passer for mild til moderat mild akne.

Evaluering av resultatene utføres på 3 måneder. Hvis det ikke er merkbar forbedring etter 3 måneder, må du konsultere en hudlege. Legen vil gjøre en rekke tester og, om nødvendig, i tillegg til hjemmebehandling, foreskrive deg et antibiotikabehandling, foreskrive p-piller (jeg anbefaler ikke om du har det bra med hormonene og gynekologien).

PolonSil.ru - sosial helse nettverk

Populære publikasjoner

Siste kommentarer

 • Oleg Gilmutdinov 2. desember, 1:26 Med våre lovgivere er ikke over ennå. Selv om de innfører total kontroll over slaver i den digitale økonomien og re. "Hvis du lukker alle sykehusene, vil folk begynne på forhånd"
 • Irina 2. desember, 1:23 Dette skal jeg lære av hjertet. takk)) Hvordan å falle riktig i isen, for ikke å bli skadet
 • Valery Simonenko 2. desember, 0:58 Selv om jeg er gammel, er det en grå stær, og glaukom er tilstede, men jeg ser alle bildene samtidig, uten å tenke. Det viser seg at jeg er inne. En test for fargeblindhet på Rabkin polychromatiske tabeller

Behandling av akne (akne, akne) moderat og alvorlig uten antibiotika

Fra omtrent den 7. klasse av skolen (ca 20 år siden), hadde jeg min første ungdoms akne. Det er ganske vanlig for en tenåring, men i sommer etter åttende klasse flere ganger jeg badet i landsbyen elva og plukket opp der aureus, på grunn av noe i ansiktet umiddelbart hadde en skarp forverring, og mild akne raskt forvandlet til en tung (vanlige stedene har blitt koker og til og med carbuncles).

Hvis du har akne (akne, akne), vennligst les alt materiale nøye. Den russiske Internett mye ineffektiv, tvilsom og selv dårlig råd om å bli kvitt akne med tannkrem, natron, hvitløk, sitron og andre. På skolen, på råd fra boken "tradisjonell medisin" en gang om natten, jeg limt et plaster til koker tynne skiver av hvitløk og så en annen uke forklart for de rundt meg hvor jeg hadde en alvorlig forbrenning på huden min. Ikke gjenta tankeløs det første du så på Internett.

4 stadier av akne som pasienter ikke vet om

Akne er en bakteriell betennelse i sebaceous kjertel og omkringliggende vev. Alle hårsekkene (follikler) har en sebaceous kjertel, som viser sin hemmelighet (sebum) i trakten til hårsekken.

For å finne ut hvilken effekt du kan forvente av visse stoffer, må du forstå hvordan akne dannes. En typisk mekanisme for utvikling av akne (akne, akne) består av 4 stadier (mekanismer):

 1. For det første blir peeling av flate hornete skalaer (døde hudepitelceller) på grunn av overdreven akkumulering av fillagrinprotein i dem brutt i lumen av hårkanalen. Utløpet av sekret av sebaceous kjertel er hemmet, hårkanalen er blokkert, og comedo er dannet.
 2. Med puberteten ved virkningen av mannlige kjønnshormoner (testosteron overveiende) øket sekresjon av sebum, og endringene til det verre kvalitative sammensetningen av huden lipider, noe som også fremmer stikker flate kåte skalaer.
 3. Tette kanaler befolkede bakterien Propionibacterium acnes [propionibaktErium Åknes], siden bare bakterien på huden fett og elsker stand bemerkelsesverdig vokse uten oksygen (anaerobt). Bakterier aktivt proliferere og skade veggen i hårsekken, noe som fører til brudd i veggene, inntrengning innholdet inn i det omgivende vev (dermis) og utviklingen av inflammatoriske reaksjoner i fremmedlegeme typen. P. acnes frigjør lipase-enzym som spalter talg triglyserider for å frigjøre fettsyrer som skader det omgivende vev og forårsaker betennelse.

Propionibacterium acnes under et lysmikroskop

Andre typiske bakterier som finnes i innholdet av akne (spesielt Purulent!), En Staphylococcus aureus (eller snarere dens forskjellige typer: Staph aureus - gyllen, St. epidermidis - epidermal, etc.). Staph bakterier mye bare i store pustler, og i alle andre akne kvantitativt alltid dominert av P. acnes.

Staphylococci ligner en haug med druer (gresk: slaphyle - "bunch", coccus - "sfærisk")

Alt! De resterende bakteriene finnes sjelden i akne og i små mengder hvis vi ikke forstyrrer antibiotika for mye.

 • Aknebetennelse forårsaket av flere faktorer (for referanse):
  • skade på omgivende vev av frie fettsyrer, som dannes ved virkningen av P. acnes-enzymer;
  • P. acnes selv utsöndrer kortkjedede fettsyrer (propionsyre, smørsyre) som skader hudceller og øker betennelsen. Det er på grunn av sin evne til å produsere propionsyre, fikk Propionibacterium sitt navn;
  • P. acnes og stafylokokker stimulerer syntesen av cytokiner og andre inflammatoriske faktorer;
  • lipidperoksydasjon av talg, hvis produkter også stimulerer betennelse;
  • leukocytter isolert hydrolaseinhibitorer enzymer som ødelegger hårsekken veggen, og dermed fremme kontakt talg frie fettsyrer, cellerester og bakterier fra den omkringliggende huden, hvilket også øker den inflammatoriske respons.
 • Et interessant faktum. Forskere har funnet at graden av betennelse er ikke på grunn av mengden av P. acnes bakterier i en locus som en overreaksjon av immunsystemet hos komponentene i sebum, som er dannet i P. acnes aktivitet.

  Så det er nyttig å huske 4 stadier av akneutvikling:

  • svekket eksfoliering av døde celler,
  • overdreven sekresjon av talg,
  • kolonisering av akne med bakteriene Propionibacterium acnes og stafylokokker,
  • betennelse.

  Typisk historie av akne kur

  Og nå skal jeg beskrive en pasient som har besøkt leger i flere måneder i et forsøk på å bli kvitt akne og pustler. Vanligvis er de jenter 20-30 år gammel. Fra bokstavene ser bildet slik ut.

  For det første er flere antibakterielle salver og talkere sekvensielt foreskrevet til en pasient med purulent akne. Det hjelper bare på tidspunktet for behandlingen, og i 1-2 uker kommer sårene tilbake. Videre innover eller injeksjoner, foreskrives antibiotika fra penicilliner eller cefalosporiner gruppen - også en midlertidig effekt. Bekymret pasienten begynner å mistenke i hans forferdelige sykdommen, og ikke bruke penger på undersøkelser - fra normale blod- og urinprøver til blodkulturer for sterilitet. Såing av puss på flora og følsomhet viser, selvfølgelig, staphylococcus, fordi den normale avlingen ikke identifiserer de bakterien Propionibacterium acnes, og andre bakterier er relativt sjeldne. Nå begynner pasienten å re-feed alle antibiotika som sensitivitet ble påvist i analysen av stafylokokker. På denne tiden er menneskets egen beskyttende mikroflora ganske undertrykt av antibiotika, og ulike sopp multiplikerer på huden. Pasientår for lider av purulent acne, gjøre tilgjengelig på alvorlig immunsvikt, deprimert og desperat og villig til å gjøre hva som helst: å bruke immunomodulators å behandle staph dyre bakteriofager, knivstikking stafylokokker toxoid eller autovaccine gjøre autohemotherapy, å bli behandlet med ozon, ultrafiolett eller laser blodbestråling. På slutten av noen avanserte hudlege oppnevne demodekoz analyse - identifisere Acne midd (Zheleznitsa acne, demodex Latin Demodex folliculorum.), Som er nødvendig for å identifisere, og kampen fortsetter igjen og ineffektiv behandling er byttet til ødeleggelse av flått, ofte veterinærmedisiner (menneskelig medisin er fortsatt ikke nok). For 15 år siden gikk jeg selv denne veien i en forenklet versjon.

  Etter langvarig behandling med kraftige anti-stafylokokker antibiotika, kan det oppstå en komplikasjon - den såkalte gram-negative follikulitt, som er en indikator på alvorlig huddysbiose. Disse er de samme purulente akne, men med identifisering av gram-negative intestinale bakterier ukarakteristisk for huden, som ofte forvirrer leger. Oppdaget av:

  • Proteus (slekt Proteus),
  • enterobacteria (Enterobacteriaceae familie),
  • pseudomonader (Pseudomonadaceae-familien).

  Hvorfor antibiotika ikke gir en stabil effekt i tilfelle av akne? Antibiotika virker bare på bakterier, bare i behandlingsperioden, og bare så lenge disse bakteriene er følsomme overfor antibiotika som brukes. For eksempel, i 2001, ble bladet Eur. J. Dermatol. skrev om erytromycinresistens i 95% av stafylokokker og 52% av P. acnes. Antibiotika hemmer bakterier som er følsomme for dem, men har liten (bare indirekte) effekt på betennelse. Dermed, med hjelp av antibakterielle legemidler fungerer vi bare på tredje og fjerde del av de stadier av utviklingen av akne og påvirker ikke de to første viktige stadier - blokkering av kanaler døde hudceller og overflødig sebum sekresjon. Faktisk prøver vi å overvinne de endelige stadiene av akneformasjon (bakterier og betennelser), ikke sliter med de første stadiene. Dette er sløsing med tid og ressurser.

  Hva med aknemite. Hver person har Propionibacterium acnes og acne mite (Demodex) i noen mengder på huden. 30-50% av mennesker kan også identifisere stafylokokker aureus. Men så lenge det ikke er noen relevante forhold, forhindrer disse mikrober og mider oss i å leve ikke mer enn edderkopper i kjelleren av huset vårt. Bakterier Propionibacterium acnes koloniserer tilstoppede sebaceous kanaler, fordi de elsker oksygenfrie forhold og overflod av fett. Akne midd nesten gjennomsiktig, den har en størrelse opp til 0,3 til 0,4 mm, og også mater lipider talg (fet hud enn de mer midd kan oppholde seg der - til 3 og mer i hver hårsekken). Demodex tick gir alvorlige problemer bare hos personer med immundefekt og metabolske forstyrrelser, ofte i alderen. Og stafylokokker helt "deltar" bare i purulente stadier av betennelse. Konklusjonen er enkel: Hvis vi effektivt kan påvirke de to første stadiene av akneutvikling, vil Propionibacterium acnes, stafylokokker og aknemitt ikke forstyrre oss. For dem vil det ikke være noen egnede forhold. De vil ikke dø av sult, men de vil hele tiden leve i sorg og sorg uten å gi noen problemer til eieren.

  Hormoner: Hvem skal gå til endokrinologen

  TESTOSTERON - det viktigste mannlige kjønnshormonet (androgen), som øker sekretjonen av talgkjertlene. Dannelsen av testosteron øker med pubertet, derfor begynner juvenilakne hos gutter fra 12 til 18 år, hos jenter fra 10 til 17 år, og går over 25 år.

  Vær oppmerksom på! Ål som er oppstått eller vedvarende etter 25 år kalles for sent. For eksempel, i alderen 40-49 år forekommer sen akne hos 5% av kvinnene og 3% av mennene. Dette er en obligatorisk anledning til å bli undersøkt av en endokrinolog for både kvinner og menn. Genetiske abnormiteter og endokrine sykdommer kan påvises. Overskudd av androgener hos kvinner er karakterisert ved en typisk kombinasjon av: akne skallethet + + hirsutisme (mannlig mønster av kroppshår hos kvinner med overdreven vekst av hardt og langt hår på haken, øvre del av brystet, ryggen og buken).

  Hva du bør vite når du vurderer hormonstatusen:

  1. I blodet er 96-98% av total testosteron bundet til proteiner og sirkulerer med HSPG (et globulin som binder kjønnshormoner) og andre transportproteiner. Bare 2-4% av total testosteron er fri (aktiv), og derfor ubrukelig for å definere bare total testosteron-nivå (det er nødvendig å måle den totale eller fri testosteron + total testosteron + SHBG);
  2. i cellene i talgkjertlene er enzymet 5-reduktase (5-alfa-reduktase) som omdanner fri testosteron til den aktive formen - dihydrotestosteron. Det er dihydrotestosteron som øker sebumsekresjonen. De fleste mennesker med akne total testosteron nivået er normalt, men i 20-30 ganger økt aktivitet av fem? Reduktase omdanner testosteron til dihydrotestosteron.

  Sink reduserer aktiviteten av 5a-reduktase og reduserer følgelig i noen grad sekresjonen av talg. Sinkmangel er registrert hos 80% av personer med akne, så sinkpreparater (utad og / eller innad) er mye brukt i kompleks behandling av akne. Men ikke smigre deg selv: sink er bare en hjelpebehandling, alene er den ineffektiv.

  PROGESTERON - kvinnelig hormon av eggstokkens corpus luteum, nødvendig for riktig løpet av alle stadier av graviditet. Progesteron forbedrer også arbeidet til talgkjertlene, som hos kvinner fører til forverring av akne 5-7 dager før menstruasjon.

  Hvis en kvinne har en dominans av mannlige kjønnshormoner, kan endokrinologen foreskrive antiandrogener eller orale prevensjonsmidler med en anti-androgen effekt. Antiandrogene medikamenter er sjelden foreskrevet for menn og bare ved beslutning fra en endokrinolog.

  Så ungdommelig akne har 2 viktige trekk:

  1. begynner på pubertet (fra 11-12 år) og avtar med 25 år. Hvis, etter 25 år, akne ikke avtar eller forverres, må du gå til en endokrinolog og sjekke hormonene dine.
  2. typiske akne flekker er ansikt, nakke og øvre halvdel av kroppen. Hvis sår kryper ut bare på typiske akne steder, er det ikke nødvendig med en spesiell undersøkelse, og du kan behandle deg selv. Hvis sår er på atypiske steder (bein, rumpe), er årsaken til dette ikke akne. Sannsynligvis et brudd på immunitet. Etter dermatologen må du gå til immunologen og lage et immunogram.

  Typer og alvorlighetsgrad av akne

  Kort fortell deg hva akne (akne) og hvordan du bestemmer omtrentlig alvorlighetsgraden av akne. Det riktige valget av medisiner for behandling avhenger av alvorlighetsgraden.

  COMEDON er den tidligste formen for akne. Comedones dannes når overdreven akkumulering av talg i kanalen på hårpæren. I begynnelsen er comedones lukket (isolert fra overflaten av huden) og ser ut som hvite prikker eller små knuter opp til 1 mm i diameter med WHITE innhold. Comedones kan kjegle å stige over huden eller være i tykkelsen. Oftere på pannen, nesen, haken, øvre ryggen. Innholdet i den lukkede komedien ved utvinning - hvitaktig og myk konsistens.

  Hvite prikker - lukkede komedoner og milia

  Senere blir lukkede komedoer til åpne. Åpne komedoner fremstår som mørke eller svarte prikker på grunn av oksydasjonen av aminosyre tyrosinet til melaninpigmentet under påvirkning av atmosfærisk oksygen. Innholdet av komonet, når det ekstraheres, ser ut som en stang (hard på overflaten og myk i de dype delene).

  Svarte prikker - åpne komedier

  Komedoner kan fjernes (klemmet ut) i prosessen med hygienisk rensing av ansiktet, men dette bør gjøres av en spesialisert skjønnhetspleie. Selvklemt akne er farlig. Et klassisk eksempel er død i en alder av 43 år, den berømte russiske komponisten og pianisten Alexander Scriabin (1872-1915), som uten hell presset under nesen koke, etter som det var en smaragd, og deretter sepsis dødsfall.

  I heldige mennesker er akne begrenset til komedoner (dette er en mild form for akne). Av alle typer akne er bare komedoner ikke-inflammatoriske elementer. Med fremgang av komoneser blir de betent og går først inn i papules, deretter inn i pustler, og i de alvorligste tilfellene, til noder.

  PAPULA (nodule) - ikke-purulent inflammatorisk element opp til 5 mm i diameter.

  TOM (abscess) - et betennelseselement opp til 5 mm i diameter med en synlig, purulent stamme.

  Hvis det er mange komedoner, papler og pustler på huden, og det er nesten ingen betent akne større enn 5 mm (noder), er dette den gjennomsnittlige alvorlighetsgraden av akne.

  KNOTE - et betennelseselement som er større enn 5 mm i diameter. Kunnskap om detaljene for oss er ikke av stor praktisk betydning, selv om dermatologer også klassifiserer dem (conglobate, nodular-cystic, indurative, phlegmonous og andre akne). Det er nok til å forstå at komponentene - en dyp, bred, lav intensitet flekker, sår på huden som kan bli til byller, og kan være langvarig (flere måneder) for å helbrede med dannelse av sår, fistler og arr. Tilstedeværelsen av noder refererer til akne til alvorlig.

  Forskjeller av ungdoms- og medisinsk akne

  Å ta visse medisiner kan forårsake medisinsk akne. Medisinsk akne ligner ungdommelig, men forskjellig mekanisme for utvikling.

  Legemidler som kan forårsake utseendet av medisinsk akne:

  • glukortikosteroider - de undertrykker immunforsvaret;
  • androgener (mannlige kjønnshormoner) - amatører idrettsutøvere og kroppsbyggere å øke hastigheten på muskelvekst ofte ta anabole steroider er forbudt i profesjonell idrett som doping;
  • Orale prevensiver - progestin-avledede progestogener (progesteronderivater) har noen androgen effekt;
  • streptomycin og andre tuberkulostatika (behandling av tuberkulose);
  • litium, jod, brompreparater;
  • antidepressiva, etc.

  Ungdom akne:

  • begynner gradvis mellom 12 og 18 år og varer lenge,
  • forekommer på typiske steder (ansikt, nakke, skuldre, øvre bryst og rygg),
  • Akne av forskjellige typer og forskjellige grader av resept er samtidig synlig på huden.

  Medisinsk akne (akneform sykdommer):

  • begynner plutselig (om noen dager),
  • utvikle seg raskt som en reaksjon på å ta stoffet,
  • akne er tilstede i atypiske steder
  • utslett monotont (alle akne på samme stadium av utviklingen),
  • kur etter å ha tatt medisinen.

  Steroid akne hos en 20 år gammel pasient etter bruk av kortikosteroider

  Medisinsk akne kan ikke skiller seg fra betennelse forårsaket av gjærlignende sopp Malassezia furfur. Snakk om det mer detaljert.

  Akne sopp

  Som jeg skrev tidligere, tilhører hovedrollen i utviklingen av akne på huden bakterier - stafylokokker og P. acnes. Men på overflaten av huden også bor gjærsoppen Malassezia furfur [Malassezia furfuryl], tidligere kjent som Pityrosporum ovale [pitirospOrum ovaler]. Under passende betingelser, trenger denne soppen dypere og aktivt forplanter seg i munnen på hårsekkene, ødelegge utskillende fett enzymet lipase og forårsaker tilsvarende akne sykdom Malassezia-follikulitt (ordet "follikulitt" betyr betennelse i hårsekken) og seborreisk dermatitt og pityriasis versicolor. Risikoen for reproduksjon av denne soppen - en annen grunn til ikke å bli involvert i antibiotika for behandling av akne.

  Hvilke faktorer forårsaker Malassezia-folliculitis:

  • høy temperatur og fuktighet, overdreven svette (noen sopp som når det er varmt og fuktig);
  • bruk av antibiotika (spesielt fra tetracyklin-gruppen) og / eller hormoner av kortikosteroider;
  • immunsvikt.

  Hvordan skiller akne og malasse-follikulitt? Det finnes en rekke funksjoner:

  1. Akne utvikles langsomt, og huden er nødvendige komedoner, med malassezia follikulitt, komedoner er fraværende, og sykdommen begynner straks med inflammatoriske papler (knop) og pustler (pustler);
  2. for akne berørte huden er alltid en person, mens for-Malassezia follikulitt er mer vanlig nederlag ryggen og brystet, og et utslett på skuldrene og ansiktet er mye sjeldnere;
  3. kløe er ikke karakteristisk for akne, og hud kløe er en vanlig klage for malassezia-folliculitis;
  4. Under virkningen av solstråling blir tilstanden til huden med akne bedre, med malassezia-folliculitt forverres det;
  5. antibiotika er effektive for akne og soppdrepende midler for malassesia-folliculitis.

  Fungal Malassezia-Folliculitis
  Foto kilde: regionalderm.com

  Du kan bekrefte diagnosen ved å identifisere svampen, men det er vanskelig, og i praksis, hvis Malassezia-folliculitt mistenkes, foreskriver de bare antifungal behandling og ser på resultatene.

  Det optimale antifungal stoffet for malassesia-folliculitt er itrakonazol, som har en tendens til å samle seg i hud, hår, negler og har ytterligere antiinflammatorisk aktivitet. Tildelt til 200 mg daglig i 7-14 dager, avhengig av alvorlighetsgraden av prosessen. Du kan også bruke ketokonazol og flukonazol. På grunn av svampens lave følsomhet, er Terbinafin ikke foreskrevet.

  Systemiske retinoider - den mest effektive og farlige aknebehandlingen

  Retinoider er stoffer som er kjemisk lik det fettløselige vitamin A (retinol).

  Hver person som bestemmer seg for å bli kvitt ungdommelig akne, er forpliktet til å ha en ide om retinoider, siden de virker på 3 av 4 mekanismer for dannelse av akne, og i dag er de mest effektive legemidlene for behandling av akne:

  • hemmer keratinisering av huden og svekker sammenhengen mellom de kåte skalaene, forenkler deres peeling,
  • hemmer dannelsen av talg og normalisere dens sammensetning (forebygging av dannelsen av komedoner),
  • har en anti-inflammatorisk effekt (regulering av aktiviteten av leukocytter).

  Effekten av retinoider er langt bedre enn fordelene med antibiotika, immunmodulatorer, probiotika og andre legemidler som akne prøver å behandle.

  Samtidig gir retinoider det største antallet bivirkninger. Først av alt handler det om retinoider tatt inne. Retinoider, som er i form av kapsler tatt av munnen, kalles systemisk. Retinoider, som brukes på huden med akne, kalles ekstern (lokal, aktuell) og mye tryggere.

  Systemiske retinoider tas oralt i form av kapsler under måltider (fortrinnsvis med fettstoffer). De absorberes i mage-tarmkanalen, påvirker hele kroppen og gir mange uønskede reaksjoner. Derfor er systemiske retinoider bare foreskrevet i de alvorligste tilfellene når eksterne retinoider ikke er tilstrekkelig effektive. Forsiktig lesing av instruksjonene til stoffet kan skremme bort halvparten av pasientene med akne fra behandling.

  Systemiske retinoder inkluderer 2 stoffer:

  1. Isotretinoin, som er tilgjengelig under forskjellige handelsnavn:
   • Roaccutane er et kjent, gammelt og dyrt sveitsisk stoff som selges over hele verden. På forum blir det ofte kalt Roa. Prisen på 30 kapsler på 20 mg er 2800 dugg. rubler (fra 1. juli 2016). Det er kapsler på 10 mg.
   • Slett - Indisk generisk isotretinoin, lignende i egenskaper til Roaccutane. Prisen på 30 kapsler på 20 mg er lik 1,700 rubler.
   • Aknekutan (solgt i Russland) er laget i Kroatia ved hjelp av avansert LIDOSE-teknologi med bedre oppløselighet, noe som reduserte dosen av stoffet med 20% og redusert avhengighet av riktig matinntak (Isotretinoin absorberes bedre fra fettstoffer). Ved å redusere inaktivt isotretinoin tilstede i fordøyelseskanalen, reduseres risikoen for bivirkninger. Aknekutan tolereres bedre. Prisen på 30 kapsler på 16 mg er lik 1800 dews. rubler. Det er kapsler på 8 mg.

 • Aknetin (solgt i Ukraina) er lik i eiendommer til Aknekutan.
 • Retinolpalmitat (vitamin A) er billigere og bedre tolerert enn isotretinoin, men det er mindre effektivt og ødelagt av luftvirkningen etter at flasken er åpnet.
 • I vest er retinoidtretinoin kjent, noe som er mer irriterende for huden enn isotretinoin. Eksterne preparater med tretinoin kan brukes til å behandle akne, men i Russland er det bare Tretinoin kapsler (Vesanoid) registrert og bare for behandling av visse typer leukemi.

  Systemiske retinoider (tatt muntlig) skal bare foreskrives for svært alvorlig akne, og behandling bør foregå under tilsyn av en hudlege med en generell og biokjemisk blodprøve (før behandling, etter 1 måneders behandling og deretter hver 3 måneders behandling). Stigende nivåer av kolesterol, leverenzymer (AsAT, AlAT), urinsyre, samt reduksjon av nivået av røde blodlegemer og leukocytter er mulige. Bivirkningene av retinoider minner om bivirkninger fra en overdose av vitamin A.

  Den farligste bivirkningen av alle retinoider er teratogen (risiko for medfødte deformiteter under graviditet). I Vesten krever inntak av isotretinoin bruk av to prevensjonsmetoder samtidig, inkludert kondomer, da retinoider reduserer effektiviteten av progesteronbaserte hormonelle prevensjonsmidler. Prevensjons- og graviditetstester begynner en måned før behandlingsstart, og testene utføres hver 30. dag. Hvor lenge etter slutten av inntaket av isotretinoin kan bli gravid? I følge instruksjonene til Roaccutane, kan bare én måned etter behandlingens slutt man bli blodgiver (blodkomponentene kan jo transfiseres under graviditet og forårsake skade). 2 måneder etter inntakets slutt, er isotretinoin helt utskilt fra kroppen, så etter 3 måneder etter inntakets slutt, er det ganske trygt å bli gravid, men i Vesten anbefaler enkelte leger et intervall på 6 måneder (denne perioden viste seg fra anbefalingen i 6 måneder etter behandlingens slutt ikke å ha grovt og bruk ikke voks for fjerning av håret på grunn av risiko for ardannelse og hudirritasjon). Hvis graviditeten oppstod innen 1 måned etter retinoidbehandling, er det stor risiko for å ha en baby med utviklingshemming. På grunn av høy oppløselighet i fett bør retinoider ikke tas under amming, fordi de trer inn i morsmelk. Retinoider påvirker ikke spermatogenesen og trer bare litt inn i sædvæsken, derfor får det bli gravid av en mann som behandles med retinoider.

  Et fullt behandlingssystem med systemiske retinoider er lang (16-24 uker), dyrt, beregnet etter kroppsvekt, og krever 9-12 pakker av legemidlet. Uten oppsyn fra en lege, kan du ikke ta mer enn en pakning med isotretinoin alene (underlagt dobbel prevensjon for kvinner). Etter et fullt behandlingsforløp krever et andre forlengelse av isotretinoin kun 10-15% av pasientene med akne (husk at ungdomslig akne vanligvis går bort alene ved 25 år). Den nåværende trenden er å kombinere eksterne retinoider med inntak for å redusere administrerte doser av systemiske retinoider og redusere risikoen for bivirkninger.

  Så, isotretinoin administreres oralt for alvorlig akne og ineffektiviteten av ekstern behandling med retinoider. Behandlingen bør skje under tilsyn av en hudlege og etter den obligatoriske studien av instruksjonene til legemidlet. I stedet for Roaccutane anbefaler jeg at du bruker mer avanserte stoffer Aknekutan eller Aknetin.

  Adapalen - den beste utendørs retinoiden for å bli kvitt akne

  Ekstern (aktuell, lokal) retinoider blir brukt på ren hud 1 gang om dagen før sengetid og er mye tryggere enn systemiske dem fordi de absorberes dårlig og oppretter en 30 ganger lavere blodkonsentrasjon sammenlignet med systemiske retinoider (sammenligning for isotretinoin). I motsetning til systemiske, kan eksterne retinoider brukes uten kontroll av en hudlege og uten å utføre blodprøver. For eksempel viste den mest populære eksterne retinoid-Adapalenen når den ble brukt eksternt hos dyr (rotter og kaniner) ikke en kreftfremkallende og teratogen effekt, men i svært høye doser (ti ganger høyere enn det maksimale som anbefales for mennesker når det brukes lokalt), er teratogen effekt fortsatt mulig. Adapalen anbefales derfor ikke til bruk under graviditet.

  Jeg vil liste opp de eksterne retinoider som selges i apotek i Russland:

  1. Adapalen er den beste retinoiden for behandling av akne. Den har flere analoger (generikk) i form av en gel og / eller krem ​​0,1% adapalen (1 mg / g) 30 g hver:
   • Differin (krem, gel) - prisen på 680 vokste. rubler;
   • Klenzit (gel) - prisen er 550 rubler;
   • Klenzit C (gel) - inneholder i tillegg antibiotika clindamycin (Clindamycinum), prisen er 200 rubler høyere;
   • Adaklin (kun krem) - 450 rubler.
  2. isotretinoin:
   • Retinoisk salve (salvebase uegnet til behandling av akne, detaljer nedenfor);
   • Retasoloppløsning 0,025% (inneholder alkohol).

  Det er ganske mange utendørs retinoider, og du må velge. Mitt råd: Velg alltid bare 0,1% Adapalena gel for 30 g. Hvorfor?

  1. Alkoholholdige legemidler (Retasol-oppløsning) avvises umiddelbart, fordi alkohol ødelegger beskyttende lipidfilm på huden, øker keratinisering og stimulerer produksjon av talg. Og vi prøver å få motsatt effekt fra behandlingen.
  2. Salve, krem ​​og gel avviker i nærvær av en fettbasen (lipider). I salven er den største mengden lipider i kremen av lipider mindre, og i gelen er det ingen lipider i det hele tatt. Med akne blir huden overbelastet med sine egne lipider, og derfor øker den ekstra applikasjonen av lipider ved bruk av kremer og salver munnene av hårsekkene og forbedrer dannelsen av komedoner. For fet hud er salver og kremer ikke nødvendig. Som angitt i instruksjonene for adapalen anbefales gelen for fet og normal hud, krem ​​- for tørr og følsom.
  3. Gelen på huden absorberes på 3-5 minutter (fra personlig erfaring). Kremet absorberes mye lenger, 20-40 minutter.
  4. Gelen inneholder ikke lipider og flekker ikke sengetøy eller klær med fettete flekker.
  5. Det er mer lønnsomt å ta 1 pak gel, 30 g hver, enn 2 pakker med 15 g hver.

  Velg Klenzit - den billigste 0,1% adapalen gel for 30 g. Klenzit er billigere enn Differin (henholdsvis 550 og 680 rubler). Kjøp nøyaktig Klenzit, fordi Klenzit C i tillegg inneholder antibiotika clindamycin, det koster mer og kan forvirre deg med hensyn til forventede og bivirkninger.

  Ved behandling med retinoider må du vite 2 subtiliteter:

  1) i den første uka med behandling med noen retinoid har 85% en såkalt akutt eksacerbasjonsreaksjon (retinoisk dermatitt). Huden blir tørr, innsnevret, flakket, rødt, litt kløende. Retinoisk dermatitt er forårsaket av den første hypersensitiviteten til huden til retinoider, men dette er ikke en allergi! En allergi vil vises så snart som mulig etter påføring, og retinoisk dermatitt oppstår bare etter 2-3 dager eller senere. Folk som ikke har lest instruksjonene for stoffet, er vanligvis redd for akutte reaksjoner og stopper behandlingen helt, selv om det er riktig å ta en pause i flere dager (maksimalt en uke), og fortsett deretter forsiktig igjen. I flere måneder tilpasser huden seg til Adapalen så mye at det ikke lenger er tørrhet.

  Fra min personlige erfaring: huden rundt munnen er mest følsom for retinoider (under nesen og haken).

  2) Retinoider forbedrer eksfoliering av døde kåt skalaer og derved tynner huden. Huden blir mye mer følsom - det kan til og med klype din egen svette. Oksygen trenger bedre inn i tynnere hud, så det er ingen egnede betingelser for reproduksjon av Propionibacterium acnes, og antallet av disse mikrober reduseres kraftig.

  PRAKTISK RÅDD FOR bruk av Adapalena gel:

  • Påfør 0,1% Adapalena Gel med et TIN-lag på ren og tørket hud 30-60 minutter før sengetid. Overflødig gel forbedrer ikke den gunstige effekten, men øker risikoen for bivirkninger.
  • I løpet av den første uken eller to, bruk stoffet sjeldnere (1 gang om 2-3 dager), fordi huden i utgangspunktet er veldig følsom overfor retinoider. Som huden din tilpasser, kan du da bruke den daglig;
  • Ikke bruk andre hudirriterende stoffer (svovel, salisylsyre, etc.). Hvis du trenger å bruke et annet lokalt stoff (azelainsyre, benzoylperoksid), bruk det om morgenen og Adapalen før sengetid.
  • Unngå å få Adapalena gel på slimhinnene (øyne, nese, munn), i dette tilfellet, vask det av med vann;
  • behandlingsforløpet er ca 3 måneder, hvoretter de bytter til vedlikeholdsbehandling (bruk flere ganger i uken etter behov);
  • Den ideelle tiden til å starte behandling med retinoider er slutten av september og begynnelsen av oktober (varm og våt høst), fordi solen forårsaker brannskader, og den kalde vintervinden intensiverer tørr hudirritasjon;
  • vask hendene med såpe etter påføring av produktet på huden.

  Personlig erfaring: Ut av nysgjerrighet som et eksperiment bestemte jeg meg for å gjennomgå behandling med 3 pakker Roaccutane fra desember til mars og tok den i 1 kapsel 20 mg 2 ganger daglig (40/70 = 0,57 mg / kg / dag). Innen få dager ble huden vendt fra fet til tørr, flakket og litt trangt, og så opptrådte tegn på retinoisk dermatitt. Hvis før Roaccutane begynte, ble håret fett på mindre enn en dag, nå kunne du ikke vaske hår og ansikt i flere dager på rad. I midten av den andre pakken måtte Roakutan stoppes på grunn av alvorlig tykk cheilitt (betennelse i leppens røde kant). Mine lepper var dekket med stygg skorpe, lag, sprakk, sår og til og med litt blødning. I løpet av uken uten Roaccutane ble tilstanden til leppene betydelig forbedret, og i løpet av den andre uken ble den helt tilbake til normal. Jeg bestemte meg for at det var på tide å fullføre forsøkene med Roaccutane, og fullførte den andre (siste) pakken i en redusert dose på 1 kapsel per dag. Så byttet jeg til behandlingen med Adapalens 0,1% gel, og følgelig begynte huden å se mye bedre ut. Men det var et annet problem - på forskjellige steder hadde jeg subkutan akne (inflammatorisk langvarig absorberbar sel i dybden av huden i form av baller med en diameter på ca. 1-1,5 cm). Jeg kunne ikke bli kvitt dem lenge, og alle anti-stafylokokker brukte ikke tilstrekkelig effekt. Det høres utrolig ut, men vitamin B-3 (nikotinamid) var min frelse.

  Nikotinamid - Vitamin B-3 mot betennelse

  Nikotinamid (niacinamid, nikotinamid, niacinamid) er en type vitamin B-3 (andre navn: vitamin PP, niacin, nikotinsyre). Nikotinamid avviker fra nikotinsyre i bedre toleranse og er svært populær i Vesten, men i Russland er det lite kjent og er ikke angitt for behandling av inflammatorisk akne. Det er takket være vitamin B-3, hele gruppen av vitaminer B er kjent for sin effekt i behandlingen av akne. Heldigvis har nikotinamid tilstrekkelig stabilitet og er svakt utsatt for ødeleggelse under lagring og bruk.

  Virkningsmekanismen for nikotinamid:

  • Primærnikotinamid hemmer effektivt betennelse forårsaket av Propionibacterium acnes (blokkerer TLR-2-reseptorer, reduserer sekresjonen av interleukin-8);
  • forbedrer permeabiliteten til den epidermale hudbarrieren;
  • reduserer litt sebumsekresjon.

  EFFEKTIVITET av nikotinamid mot akne

  To kliniske studier i Vesten har vist at 4% gel med nikotinamid i behandling av akne er lik 1% gel med clindamycin antibiotika og ikke forårsaker dannelse av resistens i bakterier (i motsetning til antibiotika). Nikotinamid har blitt funnet å være spesielt foretrukket for fet hud, og for tørr hud clindamycin er mer effektivt. Hvis du husker, bryter Propionibacterium acnes ned fett og utskiller propionsyre, slik at disse bakteriene er veldig aktive på fet hud, og Nikotinamid viser de beste resultatene.

  • Nikotinamid har anti-angst og anti-kreft effekter;
  • hindrer undertrykkelse av immunsystemet forårsaket av ultrafiolett stråling (kan tilsettes til tanningsmidler).

  Hva akne trenger nikotinamid?

  Hvis du har fet hud og ofte har dyp betennelse, og adapalengelbehandling ikke er effektiv nok, anbefaler jeg på det sterkeste at du legger til nikotinamidinntak i kapsler på 500 mg en gang om dagen i lang tid. Nikotinamid tolereres godt, men for magesår og leversykdommer anbefales det at du først konsulterer en lege. Nikotinamid kan bare gis til gravide kvinner innen fysiologiske behov (20 mg / dag), siden det ikke foreligger studier på sikkerheten til de store dosene under graviditet.

  Hvordan søke nikotinamid? Det finnes eksterne midler med nikotinamid og medisiner / kosttilskudd for oral administrasjon.

  Eksterne midler med nikotinamid litt, og de er dyre. For eksempel, et rør med 40 ml ikke-komedogen krem ​​Hyseac A.I. fra uriage koster mer enn 12 euro. Når du bruker denne kremet, er det også nødvendig med solbeskyttelse, siden nikotinamid, når det påføres eksternt, er en effektiv hudbleker og øker sensitiviteten for ultrafiolett.

  Nikotinamid til venstre er ikke bare billigere, men også langvarig utløsning - det vil bli en mer stabil konsentrasjon i blodet

  Jeg anbefaler at du tar nikotinamid oralt i tabletter eller kapsler. Det er raskt, praktisk, effektivt og relativt billig. Det fysiologiske behovet for vitamin B-3 er 20 mg per dag. For behandling av akne tas nikotinamid 1 kapsel i lang tid (500-600 mg) en gang om dagen under eller etter måltider. Denne dosen er ganske nok, selv om nikotinamid, som er vannoppløselig vitamin, utskilles i urinen i flere timer og akkumuleres ikke i kroppen. Studier av frivillige har vist at å ta nikotinamid i en dose på opptil 3 g per dag er helt trygt. Men det er ett problem. Nikotinamid er ikke produsert og selges ikke i Russland som et enkelt produkt i de riktige dosene, men i USA er det et populært verktøy som produseres av mange firmaer. Teoretisk sett kan nikotinamid erstattes med nikotinsyre, men i Vesten er det ikke brukt til å behandle akne på grunn av for mange bivirkninger (rødhet av huden og rush av blod til hodet med kløe, prikkende og brennende på grunn av frigjøring av histamin, redusert blodtrykk, økning sekresjon av magesaft og irritasjon av mage-tarmslimhinnen, unormal leverfunksjon, økt blodsukkernivå). Den eneste veien ut i dag er å bestille nikotinamid i 500 mg kapsler i utenlandske nettbutikker eller ta det selv fra turer. Dette er ikke et medisin, men et kosttilskudd (kosttilskudd), og oppskriften er ikke nødvendig. Et 3-måneders kurs på daglig inntak på 500 mg koster fra 10 euro. Nikotinamid kan tas i lang tid - så lenge det er nødvendig. Gravide kvinner får bare ta nikotinamid innenfor deres fysiologiske behov, fordi sikkerheten ved høye doser ikke er testet.

  Nå vil jeg kort snakke om andre akne behandlinger.

  Sink reduserer sebum sekresjon

  Sink hemmer enzymet 5-alfa-reduktase, som i cellene i talgkjertlene gjør mannlig kjønnshormon testosteron til sin aktive form. Sink reduserer sebumsekresjonen delvis og er viktig for at immunsystemet fungerer tilfredsstillende. Sinkmangel oppdages hos 80% av personer med akne. Alene er sink ikke ineffektivt i behandling av akne, så bruk det som et hjelpemiddel. Det daglige behovet for sink er ca. 10-15 mg.

  Sinkpreparater for oral administrering:

  • Zincteral (sin fulle analog er Zincteral-Teva): 124 mg tabletter som inneholder 45 mg sink. Ta Zincteral 2 ganger i uken, under eller etter måltider, med et glass vann (tabletter skal svelges hele). Instruksjonene anbefaler en mye hyppigere bruk, men et overskudd av sink er skadelig. Prisen på om lag 1000 vokste. rubler for 150 tabletter.
  • Sink: Brennende tabletter av 44 mg som inneholder 10 mg sink. Sink tas 1 tablett med mat etter oppløsning i et glass vann. Nok 3 ganger i uken. Pris 320 rubler for 20 tabletter.

  Det er billigere å bruke Zincteral enn Zincite.

  Azelaic acid mot bakterier

  Azelaic acid (azelaic acid) er produsert av den kjente soppen Malassezia Furfur, er et naturlig, ikke-giftig lipid metabolisme produkt og er tilstede i human urin i små mengder. Derfor anses azelainsyre som den sikreste behandling for akne og løst under graviditet og laktasjon. Gjelder kun eksternt. Omtrent 3% av dosen absorberes gjennom huden og utskilles i urinen.

  Den viktigste effekten av azelainsyre er en antibakteriell effekt på P. acnes og stafylokokker. Det er bemerkelsesverdig at bakterier IKKE utvikler motstand mot azelainsyre (i motsetning til antibiotika som erytromycin eller clindamycin).

  Andre effekter av azelainsyre:

  • normaliserer keratiniseringsprosessen i huden gjennom inhibering av celledeling i sebaceous kjertlene, som er forbundet med en reduksjon i syntesen av cellulære proteiner. Dermed reduserer azelainsyre dannelsen av komedoner;
  • har anti-inflammatorisk effekt;
  • i en konsentrasjon på 15-20% bekjemper azelainsyre suksessivt hyperpigmentering (lette postinflammatoriske pigmentflater).

  Azelaic acid er en av de sjeldne akne behandlinger som kan brukes om våren og sommeren i den aktive solperioden. Dens bruk krever IKKE parallell UV-beskyttelse.

  Azelainsyre påvirker 3 av 4 mekanismer for utvikling av akne, men reduserer ikke sebumsekresjonen, så effektiviteten er lavere enn for lokale retinoider. Azelainsyre viser lav effekt i ikke-inflammatoriske komedoner og moderat effekt ved moderat alvorlig inflammatorisk akne. Klinisk forbedring skjer i gjennomsnitt etter 2-4 ukers behandling. Maksimal effekt utvikler seg i 1,5-3 måneder fra starten av behandlingen.

  Ved begynnelsen av behandlingen med azelainsyre er lokal hudirritasjon (brenning, rødhet, kløe) ofte til stede. Ved videre bruk stopper bivirkningene seg selv. Ubehag er mye mer sannsynlig å være på gelen enn fra kremene (krem, men inneholder lipider som kan tette porene og ytterligere uten at fet hud).

  Azelainsyrepreparater (priser per 1. juli 2016):

  1. Skinoren
   • gel 15% 30 g - 950 dugg. rubler;
   • gel 15% 50 g - 1100 dews. rubler;
   • krem 20% 30 g - 950 rubler;
  2. Azelik
   • gel 15% 30 g - 600 rubler;
  3. Aziks-Derm
   • Krem 20% 30 g - 600 rubler.
  • for fet hud - Azelik gel (15% 30 g),
  • for tørr hud - krem ​​Azix-Derm (20% 30 g).

  I Europa produseres flytende preparater av 20% azelainsyre - for eksempel det italienske Verdeoasi Pure-komplekset, som bedre tolereres men dyrt (6 euro for 6 ml).

  Hvem vil dra nytte av azelainsyre narkotika?

  Jeg anbefaler dem for å erstatte eksterne antibiotika med akne og for å øke effekten av eksterne retinoider (Adapalen 0,1% gel). Azelainsyre er ikke i stand til å erstatte retinoidene helt, fordi det ikke påvirker overdreven sekresjon av talg. Azelainsyre er tillatt under graviditet.

  Personlig erfaring: Jeg kunne ikke få Skinoren gel og for en tid brukte jeg Skinoren 20% krem. Først var det en merkbar brennende følelse. Det var en liten effekt, men overflødig fett fra krem ​​overveldet min og så fet hud. Jeg likte Verdeoasi Pure-komplekset mer, men de var for dyre å behandle: Selv med stramhet og påføring av kun 6 ml på ansiktet, var det knapt nok i 2 uker, og nakke- og skulderbelte forblir uten behandling. Derfor forlot jeg aselainsyre til fordel for 0,1% Adapalen gel.

  Benzoylperoksid mot antibiotikaresistens

  Benzoylperoksid (benzoylperoksid, benzoylperoksid) er et antibakterielt stoff og kombinerer virkningen av hydrogenperoksid og benzosyre (et kjent tranebærbeskyttelsesmiddel). Den brukes bare lokalt. Benzoylperoksid ødelegger effektivt cellens vegger av bakteriene Propionibacterium acnes ved hjelp av de dannede oksygenradikaler (som du husker, foretrekker Propionibacterium acnes utelukkende oksygenfrie forhold). Når det gjelder om benzoylperoksid dræber direkte stafylokokker-bakterier, avviger meninger på engelskspråklig Internett.

  En viktig egenskap for benzoylperoksid er dets evne til å forhindre dannelse av antibiotikaresistente bakteriestammer (P. acnes og stafylokokker) på huden. Derfor, hvis et eksternt antibiotika har blitt foreskrevet for å behandle akne, og du ikke kan erstatte det med azelainsyre, prøv å kombinere bruken av antibiotika med benzoylperoksid.

  Et ytterligere trekk ved benzoylperoksid peeling effekten er forårsaket av det faktum at de aktive oksygenarter skade huden kåte skalaer. Dermed er effektiviteten av benzoylperoksid omtrentlig lik den for azelainsyre.

  Klinisk effekt av benzoylperoksid i behandling av akne:

  • komedoner - dårlig effektivitet,
  • inflammatoriske papiller og pustler - moderat.

  Effekten utvikler sakte: Begynnelsen - etter 1 måned, vedvarende forbedring - etter 3 måneder fra starten av behandlingen.

  • Baziron AU - gel 2,5% og 5% 40 mg. Prisen er ca 700 rubler.

  Ulempene ved benzoylperoksid:

  1. irriterende effekt på huden, spesielt ved starten av applikasjonen. Det anbefales å starte behandling med lav konsentrasjon (2,5%). Det er ikke nok bevis så langt at en 5% gel er mer effektiv enn en 2,5% gel. 10% stoff kan bare brukes på huden på stammen og nakken;
  2. Hos noen pasienter, på grunn av overfølsomhet, oppstår kontaktdermatitt (betennelse i huden), så før behandling påbegynnes anbefales det å påføre Baziron AS gel på et lite område på underoverflaten på underarmen. Hvis det ikke er kløe og rødhet innen 48 timer, kan gelen påføres ansiktet;
  3. peroksid bleker hår og klær, forlater flekker på det;
  4. bruken krever parallell beskyttelse av disse hudområdene fra ultrafiolett stråling.

  Personlig erfaring: Jeg brukte ikke benzoylperoksid. For en stund nølte jeg med å prøve, men frykten for ansiktshår bleking vant.

  Hvorfor antibiotika ikke kan bli kvitt akne

  Akne (akne) er en kronisk sykdom som selv slukker seg selv over tid: ungdoms akne reduseres ved fylte 25 år, men enkelte mennesker kan til og med få sen akne før 60 år. Og siden sykdommen er kronisk, så kan du ikke kvitte seg med ungdommelig akne raskt. Noen få år kan kreve støttende behandling. Men det skal ikke være antibiotika.

  Hva er skadene for antibiotika for aknebehandling?

  1. Uunngåelig vil dannelsen av resistente stammer av bakteriene Propionibacterium acnes og stafylokokker oppstå. Den urimelig hyppige bruken av antibiotika i jordbruk og medisin har allerede ført til utvelgelsen av superbugs, som nesten alle kjente antibiotika er maktløse. La oss utsette bruken av antibiotika til virkelig alvorlige tilfeller.
  2. Med antibiotikabehandling øker følsomheten for forkjølelse. I en studie av 118 tusen aknepasienter i alderen 18-35 år, hvorav 72% fikk antibiotika til oral eller ekstern bruk i lang tid, ble det funnet en signifikant høyere forekomst (2,15 ganger) akutte luftveisinfeksjoner (akutt respiratoriske sykdommer) hos dem som fikk antibiotika. Den sannsynlige årsaken er et brudd på den naturlige beskyttelsesbalansen i mikroflora på slimhinnene.
  3. Utnevnelse av antibiotika til kvinner som har hatt trøst i fortiden (candidal vulvovaginitt - betennelse i vaginal slimhinnen og ytre kjønnsorganer forårsaket av Candida-sopp) fører til en rask forverring av denne soppinfeksjonen. Med andre ord, begynn å ta et antibiotikum - trussel gjenopptrer.

  Nåværende ANBEFALINGER for bruk av antibiotika for å behandle akne:

  1. Ikke bruk antibiotika for mild akne;
  2. reduser behandlingens varighet til 1,5-3 måneder;
  3. Ikke bruk antibiotika som den eneste aknebehandlingen;
  4. kombinere antibiotika med eksterne retinoider (adapalen) og / eller benzoylperoksid;
  5. ikke å bytte antibiotika uten tilstrekkelig grunnlag, ikke å gjenta kurs med samme antibiotika;
  6. ikke bruk antibiotika til vedlikeholdsbehandling;
  7. hvis effektiviteten av antibiotikabehandling har gått ned, må du avbryte den i tide.

  For å bekjempe dannelsen av antibiotikaresistens anbefales det at benzoylperoksid brukes eksternt (både for kombinert behandling og i intervaller mellom antibiotika).

  Det eneste antibiotika som kan brukes til vedlikeholdsbehandling av akne, er doxycyklin ved lav dose. For eksempel utnevnelsen av doxycyklin oralt 20 mg per dag i 2-4 måneder etter en 8 ukers behandling i en dose på 100 mg / dag. opprettholdt oppnådd klinisk effekt. I en dose på 20 mg / dag blokkerer doxycyklin bare produksjonen av bakterielle enzymer (lipaser) i P. acnes og derved reduserer betennelsen betraktelig i talgkjertlene uten å påvirke veksten av bakterier betydelig. I lave doser tolereres doxycyklin godt og forårsaker ikke dysbiose. Så skriver de i den vitenskapelige litteraturen, men i praksis i Russland produseres kun kapsler og hetteglass på 100 mg. Og selv om doxycyklin vanligvis absorberes fra mage-tarmkanalen, deler innholdet av kapsler eller hetteglass i 5 deler en øvelse for ekte fans av farmasøytisk industri. Ved å dømme etter virkemekanismen kan lave doser doxycyklin med suksess erstattes av nikotinamid (vitamin B-3).

  Immunomodulatorer for personer med akne

  Legemidlene som er oppført i denne delen, bidrar kun til å redusere betennelse. Deres effektivitet er fra mild til moderat. De påvirker ikke de første 2 stadiene av akneutvikling, slik at de aldri helt kan kvitte deg med akne.

  Galavit - lovende russiske inflammatorisk immunomodulator øker fagocytose og forbedre kvaliteten av antistoffer. Mest effektive for purulente infeksjoner. Jeg har noen troverdig vurderinger på effektiviteten av purulent akne og klinisk forskning Galavita 2003 fra Immunologisk institutt i Moskva. Galavit har ingen bivirkninger og er kompatibel med andre behandlinger. Metode for anvendelse fra 12 år og eldre: 5 dager og 1 bord. 4 ganger om dagen, deretter 1 fane. 4 ganger om dagen med et kurs på opptil 3 uker. Ikke bruk Galavita-injeksjoner - de er 2 ganger dyrere, og injeksjon av rusmidler er alltid farligere enn inntak.

  Polioksidonija kan også være effektive i å redusere betennelser i acne, men jeg har ikke jobbet med ham, og ikke har nok bevis for sin effektivitet. Det er tryggere å bruke Polyoxidonium-tabletter eller suppositorier enn injeksjoner.

  Staphylococcal ANATOXIN - ikke bruk. Effektiviteten er liten. Det injiseres subkutant i henhold til skjemaet i henhold til instruksjonene for legemidlet. Injiseringsstedet så vondt i flere dager, en influensalignende reaksjon er mulig. STAFILOCOCCY VACCINE (autovaccine) fungerer på samme måte. Det er mye lettere og sikrere å bruke IRS-19 i stedet for toxoid og vaksine.

  IRS-19 inneholder lysater (løsninger) av flere typer døde bakterier, hvorav halvparten er stafylokokklysat. Ifølge mine subjektive estimater er effektiviteten av IRS-19 ikke dårligere enn stafylokoktoksoid. Samtidig beskytter IRS-19 i tillegg mot purulente komplikasjoner av ARVI / OCR. Det er mye lettere og sikrere å bruke IRS-19 enn toxoidinjeksjoner: Du må spray stoffet i små mengder i hvert nesebor 2-3 ganger i uken før du går til sengs ved å trykke på lokket.

  Staphylokokker bakteriofag inneholder virus som infiserer stafylokokker. For behandling av akne bakteriofager er ubrukelig - effekten er observert bare noen få dager, til det ikke aureus vil utvikle resistens mot bakteriofag.

  ALOE TILBEREDELSER (ekstrakt, juice, tabletter, etc.). Aloe er en biostimulant og har en bakteriedrepende effekt på stafylokokker og en rekke andre bakterier. Sannsynligvis undertrykker aloe også P. acnes. Aloe har en dobbelt virkningsmekanisme: En bakteriostatisk effekt gjennom undertrykkelse av bakteriell vekst av antrakinoner og saponiner og en bakteriedrepende effekt gjennom stimulering av fagocytose ved polysakkarider. For alvorlige purulente acne aloe-preparater, kan du prøve et kurs på opptil 1,5-2 måneder. For lettere akne er det ikke nødvendig å bruke aloe.

  Bivirkninger av aloe: øker blodtilførselen til mageorganene, og irritasjon av mage-tarmkanalen når det tas inn kan forårsake diaré.

  Kontraindikasjoner til behandling av aloe: hemorrhoid og uterin blødning, graviditet.

  Personlig erfaring: I videregående skole med alvorlig betennelse i ansiktet ble jeg injisert subkutant med aloe-ekstrakt 1 ml en gang daglig eller annenhver dag med et kurs på opptil 30-40. I de årene var det det eneste som var kjent for meg som ga en god effekt på sår (ikke teller sult og ansiktsrensing av en kosmetolog). I de senere år har jeg selv injisert meg selv med subkutane injeksjoner hvis huden min ble forverret for mye. I det siste året var effekten av juice og aloe-piller subjektivt liten og begynte ca 2 uker etter starten av kurset.

  Hvordan gjør acne i ansiktet med ernæring og røyking

  Det pleide å være (og det ble også lært til fremtidige leger) at akne på huden er forbundet med patologi i leveren og mage-tarmkanalen. Faktisk er forbindelsen her den mest minimal, fordi for eksempel mennesker med levercirrhose vanligvis ikke lider av akne.

  Min langsiktige personlige erfaring viser at den eneste signifikante faktoren i forverring av purulent akne er forhøyet blodsukkernivå. Når purulent akne så snart jeg spiste mat med sukker (kaker, godteri, sjokolade, etc.), ble det etter 2-3 timer en klar forverring av sår. Sukker (glukose) er et utmerket avlsmiljø for bakterier. Under gunstige forhold deles stafylokokk celler hvert 30. minutt. Hvis det er hyperglykemi (høyt blodsukker) innen 2 timer, kan hver stifbakteri bli 2 × 2 × 2 × 2 = 16 bakterier, og dette er en alvorlig byrde for immunsystemet. Derfor måtte jeg glemme søtsaker i flere år, og kostholdet mitt ble lik diabetikere (grønnsaker, frukt, meieriprodukter, frokostblandinger, pasta, poteter, svart brød, fett). Men jeg ble umiddelbart overbevist om at diabetes mellitus alltid kompliserer løpet av purulent-inflammatoriske sykdommer.

  For behandling av akne har det lenge vært anbefalt å bruke bryggergis, som inneholder mange vitamin B-grupper. I 11. klasse kjøpte jeg en 3 liters ølgjær på et lokalt bryggeri, som jeg deretter konsumerte i 2 uker. Han merket ikke effekten, som lett kan forklares: av alle B-vitaminer har bare vitamin B-3 en positiv effekt på inflammatorisk akne, men konsentrasjonen i øl er lav. Mitt råd: ikke kast bort penger på ølgær. Hvis du har fet hud og det er dype subkutane inflammatoriske seler, kan du bestille 500 mg nikotinamidtablett i USA og ta det en gang daglig under eller etter måltider.

  I løpet av de siste 20 årene har det vært utført ulike studier som har bevist anti-inflammatorisk rolle omega-3 fettsyrer i mange sykdommer. Omega-3 fettsyrer er hovedsakelig funnet i fet fisk og sjømat. Flere kliniske studier med akne ga følgende resultater: Det ekstra inntaket av fiskeolje i kapsler med en hastighet på 2-3 g DHA og EPA per dag reduserer alvorlighetsgrad og antall inflammet akne med 30-40% og påvirker litt komedoner (ikke-inflammatorisk akne).

  Personlig erfaring: Jeg prøver å spise fisk flere ganger i uka. På andre dager tar jeg fiskeolje i kapsler ved et måltid med en hastighet på 0,6 g DHA og EPA per dag.

  Flere publiserte studier gir motstridende resultater på forholdet mellom røyking og akne. Mest sannsynlig, hos gutter, påvirker røyking ikke alvorlighetsgraden av akne, og hos jenter forverres det delvis akne.

  Hvorfor såpe og alkohol skader huden med akne

  Såper og alkoholer tørker huden, så de er vant til å ta vare på fet hud. Men såpe fjerner bare det ytre laget av lipider og bare en del av de kåte skalaene, uten å trenge inn i hårsekkene og ikke virke på talgkjertlene. Normal fast såpe alkaliserer og tørker huden, og det alkaliske miljøet er gunstig for utviklingen av Propionibacterium acnes. På grunn av hyppig bruk av alkoholer og fast såpe, mister huden sin naturlige glans, flak, rødhet, blir ujevn og lett irritert, det oppstår rødlig skalete utslett, og sebaceous kjertlene kompenserer for produksjon av talg.

  For hudpleie med akne anbefaler vi syndet såpe eller gel (den såkalte "såpe uten såpe" med en litt sur eller nøytral pH på 5,5-7,0), micelle løsninger og alkoholfri tonic. Du kan ikke bruke rensemulsjon (krem, melk), fordi de ekstra lipidene bidrar til betennelse i fet hud.

  Personlig erfaring: i stedet for såpe, for å vaske ansiktet, 1-2 ganger om dagen, etter råd fra en skjønnhetspleie, bruker jeg Avene rensemousse (150 ml for 13 euro, varer omtrent seks måneder). Adapalena gel gjorde huden min mindre fettete og reduserte behovet for å vaske ofte.

  Endelige anbefalinger og kostnader for akne behandling

  Følgende medisiner kan brukes parallelt (samtidig) i flere måneder. Før bruk, les instruksjonene for medisiner.

  For fet hud med akne

  For å øke effekten:

  1. Nikotinamid (vitamin B-3) - 500 mg tabletter daglig 1 gang om dagen under eller etter måltidene. Prisen på behandling er 3,5 euro per måned (280 rubler per måned);
  2. sink - Zincteral (eller Zincteral-Teva) tabletter 124 mg 1 tablett 2 ganger i uken under eller etter måltider (svelging hele). Kostnaden for behandling er 60 rubler per måned (med hensyn til konsentrasjonen av Zincteral tabletter);
  3. Azelaic acid - 15% gel Azelik 30 g. Påfør huden 1 gang om dagen i morgen. Prisen på behandlingen er 600 rubler per måned;
  4. bakteriell lysat med stafylokokker - IRS-19. Spray inn hvert nesebor litt før sengetid 2-3 ganger i uken. Bruken av IRS-19 er bedre å starte etter et 3-ukers forløb av Galavit tabletter under tungen eller innsiden. Prisen på behandling med Galavit er 800 rubler (2 pakker med 20 tabletter med 400 rubler hver). Prisen på behandling av IRS-19 er 50 rubler per måned (en flaske IRS-19 koster 500 rubler, men den varer i et år eller lenger).

  Totalt: kostnaden for å bli kvitt akne på fet hud er gjennomsnittlig fra 600 til 1500 rubler per måned (i begynnelsen av juli 2016).

  For normal hud med akne

  • ekstern retinoid Adapalen - 0,1% gel Klenzit.

  For å øke effekten:

  1. Azelaic acid - 15% gel Azelik 30 g. Påfør huden 1 gang om dagen i morgen. Alternativet er benzoylperoksid;
  2. bakteriell lysat med stafylokokker - IRS-19. Spray inn hvert nesebor litt før sengetid 2-3 ganger i uken. Bruken av IRS-19 er bedre å starte etter et 3-ukers forløb av Galavit tabletter under tungen eller innsiden.

  For tørr hud med akne

  For tørr hud er akne ikke karakteristisk, fordi Økt sekresjon av talg er en viktig del av akne. Derfor er det bedre å virke som en hudlege.

  • Azelaic acid - 20% gel eller Azix-Derm krem, 30 g hver. Alternativt - benzoylperoksid.

  Hvordan behandle akne under graviditet og amming?

  På grunn av den høye risikoen for medfødte misdannelser er det strengt forbudt å bli gravid 1 måned før, mens du tar Isotretinoin kapsler (Roaccutane og analoger) og innen 3 måneder etter. Bruk av Adapalena under graviditet er heller ikke anbefalt, selv om dette legemidlet fra gruppen av eksterne retinoider er relativt trygt.

  Bruk av azelainsyre og eksternt bruk av antibiotika (erytromycin, clindamycin) regnes som den sikreste hos gravide, selv om det fortsatt ikke foreligger bevis for sikkerheten hos mennesker.

  Ekstern bruk av benzoylperoksid antas å være trygt, men bekreftende kliniske studier er ikke utført. I de fleste instruksjoner for benzoylperoksidpreparater anbefales ikke bruk under graviditet og amming. Benzoylperoksid brukes best parallelt med eksterne antibiotika for å forhindre dannelse av antibiotikaresistente bakterier.

  Så, hvis det er nødvendig å behandle inflammatorisk akne hos gravide, er det bedre å bruke azelainsyre eksternt (15% Azelik gel 30 g). Et alternativ for sikkerhetskopiering er ekstern bruk av antibiotika erytromycin og clindamycin i kombinasjon med benzoylperoksid.

  Hva er rosacea (rosacea)

  Rosacea (latinsk acne rosacea - rosacea) er et vanlig aldersproblem (opptil 10% av befolkningen), forekommer vanligvis mellom 30-50 år i begge kjønn (oftere hos kvinner i overgangsalderen) og er preget av rødhet av huden og utvidelse av små blodkar på kinnene, nese, hake eller på pannen i form av vaskulære stjerner eller retikulum. På huden vises papler (knuter) og pustler (pustler). I fremtiden svulmer og fortykkes rødmet hud. 30-50% av pasientene merker tørre øyne, rødhet, smerte, fremmedlegemer.

  Forekomsten av rosacea fremmes ved: eksponering for sol, varme (oftere) eller kaldt vær, stress, vind, økt fysisk anstrengelse, drikke alkohol og krydret mat. Av stor betydning er lys hud og arvelighet (i 30% av foreldrene var syke). Rollen til acne-mite Demodex blir nå utfordret, siden den lever i nesten alle mennesker.

  Behandling Rosacea er ikke fullt utviklet. I hovedsak består behandlingen av 2 komponenter:

  1) behandling av inflammatorisk akne (papiller og pustler) - ved hjelp av retinoider, azelainsyre, clindamycin, lave doser doxycyklin og andre antibiotika.

  I Russland er metronidazol tradisjonelt foreskrevet inne (i 1-2 måneder, som gir mange bivirkninger) eller eksternt i form av 1-2% gel, inkludert for kontroll av Demodex-flått. Men i USA, er metronidazol med slike formål ikke brukt - det har blitt fastslått at Demodex-myter overlever selv ved høye konsentrasjoner av dette legemidlet. Ifølge andre er effekten av metronidazol skyldes dens antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper, fordi stoffet ikke påvirker stafylokokker og P. acnes. Jeg er litt skeptisk til metronidazol, fordi det er et antibakterielt stoff med bivirkninger, som bare virker på fase 4 akne.

  I de senere år har det vært rapporter om effektiviteten av stoffet Pimecrolimus (handelsnavn - Elidel) for rosacea. Pimecrolimus undertrykker T-lymfocytaktivering og syntese av inflammatoriske cytokiner. Påfør huden 2 ganger daglig i form av en 1% krem. Imidlertid er Elidel dyrt (900 rubler per 15 g).

  2) Kontroll av edderkopper og garn - tidligere elektrokoagulasjon (cauterization med elektrisk strøm) og kryoterapi (frysing med flytende nitrogen) ble brukt. Men disse metodene gir ofte komplikasjoner (atrofiske arr, alder flekker) og tilbakefall. De beste resultatene i dag er vist ved laserbehandling ved ulike metoder, avhengig av rosacea.

  Det viktigste fra artikkelen

  1. Akne (akne) er en kronisk suppurativ betennelse i sebaceous kjertlene i huden som oppstår ved utbrudd av puberteten ved 11-12 år og senker 25 år gammel. Hvis, etter 25 år, akne ikke avtar, vises eller forverres, må du kontrollere hormonnivået hos endokrinologen.
  2. Typiske akne flekker er ansikt, nakke, øvre halvdel av kroppen. Hvis enkelte sår vises noen få måneder på atypiske steder (bein, rumpe), bør et immunogram tas fra immunologen.
  3. Den beste effekten i behandlingen av akne er gitt av narkotika som virker på de første stadiene av akneformasjon. Det er 4 stadier av akne utvikling: svekket eksfoliering av døde celler, overdreven sebum sekresjon, kolonisering av akne med bakterier Propionibacterium acnes og stafylokokker, betennelse.
  4. De mest effektive stoffene for å bli kvitt akne er retinoider, men de har mange bivirkninger og er forbudt under graviditet. Det mest effektive og trygge stoffet for ekstern behandling av akne er Adapalena 0,1% gel (handelsnavnet er Klenzit), som kan brukes uavhengig. I de første ukene av behandling med retinoider oppstår en eksacerbasjonsreaksjon (retinoisk dermatitt) på grunn av økt hudfølsomhet. For denne perioden må du avbryte behandlingen og fortsette etter noen dager.
  5. For å forbedre effekten av Adapalene, kan sink og nikotinamid tabletter brukes oralt, azelainsyre eksternt, IRS-19 i nesen.
  6. Prøv å unngå antibiotika når du behandler akne, ellers kan tarmbakterier (Gram-negativ follikulitt) eller sopp (Malassez-folliculitt) multiplisere på huden. Som regel er huden i første omgang svært følsom overfor de fleste eksterne preparater (brenning, rødhet), men det tilpasser seg over tid.

  En rekke medisiner for behandling av akne (svovel, salicylalkohol, etc.) og fysioterapeutiske metoder har ikke blitt vurdert i denne artikkelen, siden jeg ikke har testet dem selv.

  Liker vår side? Bli med eller abonner (meldinger om nye emner vil bli sendt til posten) på vår kanal i MirTesen!

  Flere Artikler Om Typer Acne