Akne er preget av blokkering av fett og keratiniserte epitelceller i ekskretjonskanaler i talgkjertlene og hårsekkene, samt inflammatoriske prosesser i dem. Utslett lokalisert hovedsakelig på ansikt, rygg, øvre fremre bryst, i det minste - i nakken og skulderbelte. Deres utseende er ikke forbundet, som tidligere antatt, med brudd på hygieniske regler for hudpleie.

Prosesser oppstår ikke uavhengig, men mot bakgrunnen av ulike forandringer og lidelser i kroppen. Derfor kalles den lokale manifestasjonen av lidelser av generell karakter akne. Det forekommer i ulike aldersgrupper og er ofte en komplikasjon av blandet eller fet seboré.

Akne sykdom har en tendens til langsiktig kronisk kurs med hyppige eksacerbasjoner. I 50% av tilfellene er årsaken til ulike psyko-emosjonelle lidelser, og behandling av akne forårsaker betydelige vanskeligheter blant dermatologer og kosmetologer.

Årsaker til akne og akne

Patogenese av sykdommen

Akne oppstår oftest for første gang i puberteten hos jenter kl 12-14, hos gutter på 14-15 år. De kan forekomme i forskjellige varianter - i "fysiologisk" eller "klinisk", som krever behandling i 15%. I 7% av individer forekommer denne sykdommen først i alderen 40 år. Noen former for akne forekommer gunstig, er lettere å behandle og ikke etterlater cicatricial endringer i huden, andre er tette, sammenflytende i naturen, motstandsdyktig mot terapi, danner cellulitt og etterlater alvorlige kosmetiske feil.

Eksisterende metoder og forberedelser for behandling av akne hos de fleste pasienter er kun effektive i tilfelle deres korrekte bruk, noe som er mulig med en forståelse av sykdomspatogenesen (utviklingsmekanismen) og årsakene til den. Disse inkluderer:

 1. En stor mengde kjønnshormoner i epidermis, sebaceous kjertler, hårsekk, fibroblaster i puberteten, noe som bidrar til ulike lidelser, inkludert økt fettproduksjon av talgkjertlene.
 2. Progesteron (en forløper av adrenokortikosteroider og kjønnshormoner) har en lignende effekt på talgkjertlene, og derfor har noen kvinner økt utskillelse av talgkjertler før menstruasjon og akne.
 3. Økt følsomhet for hudstrukturer til kjønnshormoner som sirkulerer i blodet.
 4. Den relative mangelen på linolsyre i perioden med økt vekst og pubertet, samt en mangel på sink i blodserumet, fant hos 80% av pasientene med akne. Zink bidrar til å normalisere forholdet mellom hormoner og redusere fettutskillelsen av kjertlene.

En av de predisponerende faktorene (men ikke bekreftet) er arvelig predisposisjon. En viss provokerende rolle spilles av en nedgang i det totale immunforsvaret til kroppen, tarmdysbiose, dårlig ernæring og dårlig livsstil, og noen andre faktorer.

Typer av akne og postacne

Disse endringene er utløseren og bakgrunnen der ytterligere brudd oppstår, men allerede av lokal natur.

Den første fasen av sykdommen er dannelsen av mikrokamedoner. De fremkommer som følge av økt proliferasjon av keratinocytter av hårsekkene og overdreven sekresjon av talgkjertlene, blokkering av kanalene til folliklene, noe som fører til dannelsen av åpne og lukkede komoneser og kolonisering av sistnevnte ved bruk av akne. Disse mikroorganismer er representanter for den normale mikrobielle flora på hudoverflaten. Når det er forstyrrelser i kroppen, en reduksjon i lokal immunitet og et brudd på syrebasestatusen på hudoverflaten, blir de aktive og viser deres patogene egenskaper. I tillegg produserer bakterier enzymer som er involvert i inflammatoriske prosesser, og også nedbryter fett av talgkjertler (triglyserider) for å frigjøre fettsyrer som forårsaker hudirritasjon. Alt dette fører til dannelsen av gunstige betingelser for reproduksjon av stafylokokkinfeksjon og suppurering.

Akne behandling på ansiktet avhenger av type elementer og scenen av den patologiske prosessen. Det er ulike klassifiseringer av akne og dets effekter. I praktisk anvendelse er adskillelsen av akneelementer i 2 store grupper mest hensiktsmessig:

 • primær, som er en manifestasjon av sykdommens aktive løpetid;
 • sekundær eller post-akne, som representerer effekten av akne.

I den første gruppen utmerker seg følgende typer akne:

 1. Lukkede og åpne komedier. Lukkede komedoner, som ser ut som hvite knuter (milia), er ikke-inflammatoriske tilstoppede talgkirtler og hårsekk. Som et resultat av videre akkumulering i sekresjon, blir smuss, epitelceller, åpne hudormer dannet med en svart prikk på toppen, som rager ut over hudoverflaten.
 2. Papulær akne er en konsekvens av den inflammatoriske reaksjonen ved lokalisering av komedoner og omgivende vev. De er runde, litt smertefulle, tetninger i form av knuder opp til 1 cm i diameter, høyt over overflaten og har en rosa, lilla, rød eller pigmentert farge (noen ganger uten å skifte hudfarge). Sammenslåing, tett avstandspapirer kan danne plaketter. Papirutslett kan eksistere i lang tid og oppløses uavhengig eller som følge av behandling. Etter det forblir det ikke spor igjen, men noen ganger kan det være langvarige flekker av pigmentering.
 3. Pustulær akne oppstår som et resultat av tilsetning av en stiftinfeksjon. Disse er hulrom fylt med pus. De har ofte form av pustler, etter tømming, som forblir fra det purulente innholdet og helbredelsen, ofte små arr. Hvis den purulente prosessen utvikler og fanger de dypere lagene i huden eller subkutant vev, dannes en abscess eller phlegmon. De krever mer alvorlig behandling, siden infeksjonen kan gå inn i blodet og forårsake sepsis. Etter deres helbredelse forblir grove arr med broer og fistler.

Post-akne typer:

 1. Pigmentering, som er en endring i hudfarge etter betennelse i stedet for komedoner. Det kan vare opptil 1,5 år, men det er godt å behandle med en kjemisk peeling.
 2. Psevorubtsevanie (falsk arrdannelse) i form av rødlige flekker etter inflammerte komedoner. Endringer strekker seg ikke over hudoverflaten og forsvinner uten år og pigmentering på maksimalt seks måneder.
 3. Ekte arr er atrofisk (myk, ikke stiger over hudflaten, og noen ganger trukket tilbake), hypertrofisk (tykk, utstikkende over huden) og keloid (veldig tett, uregelmessig i form, større enn størrelsen på såret selv).

Moderne aknebehandling

Akne behandling er basert på forståelsen av akne som følge av hormonelle lidelser i kroppen i nærvær av bidragende faktorer. Derfor kan bare lokal behandling være i nærvær av enkelte elementer. I andre tilfeller bør terapi være omfattende og utføres etter undersøkelsen av endokrine, fordøyelses- og andre kroppssystemer.

Prinsipper for behandling inkluderer:

 • begrensning av bruk av karbohydratrike matvarer, kaffe, alkoholholdige drikker, krydder og krydder, hvis det øker fettinnholdet i huden og bidrar til forverring av sykdommen;
 • behandling av tilknyttede sykdommer, normalisering av endokrine systemfunksjon og psyko-emosjonell tilstand;
 • sanitet av de identifiserte kildene til kronisk infeksjon i kroppen;
 • bruk ansiktsrensemidler, uavhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen; Til tross for at utseendet på akne ikke er forbundet med dårlig omsorg for ansiktets hud, bidrar det sure eller nøytrale miljøet til å forebygge inflammatoriske og suppurative komplikasjoner;
 • Generelle og lokale effekter med bruk av rusmidler og kosmetikk, inkludert akne maskinvare behandling.

Preparater og metoder velges av dermatologer og kosmetologer, avhengig av utbredelsen av prosessen og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Narkotika- og systemiske eksponeringsmetoder

Erytromycin og tetracyklin antibiotika brukes etter å ha undersøkt avlinger av materialet for mikroflora følsomhet for dem. Ett av følgende antibiotika er foreskrevet:

 • doxycyklin 300 mg 1 gang per dag i 10-12 dager;
 • Rondomitsin i samme doser 2 ganger daglig - 7 dager;
 • Summet 500 mg 1 gang per dag - 7 dager.

Sammen med antibiotika er det nødvendig å bruke antifungale midler.

Sinkpreparater - sinkoksid eller sulfat opptil 3 ganger daglig etter måltider, 20-50 mg.

Roaccutane (isotretinoin) er spesielt effektiv i behandling av alvorlig eller moderat akne. Utnevnt med 0,5-1 mg (basert på 1 kg pasient kroppsvekt) per dag i 4-8 måneder. Ved slutten av den andre behandlingsmåneden reduseres dosen med 2 ganger. Legemidlet har kraftige antiinflammatoriske og sebiostatiske effekter (med fet seborrhea).

Laser eksponering - intravenøs laserbestråling (VLOK) og helium-neon laser (GNL).

Orale prevensjonsmidler for kvinner, for eksempel "Diane-35", utpekt av ordningen.

Aktuelle preparater

Retinoider (adpalen, diferin), som påvirker epitelkeratiniseringsprosessene, undertrykker funksjonen til talgkjertlene og har antiinflammatoriske og immunmodulerende effekter. Brukes i form av en gel. Påfør etter rengjøring av huden i 3 måneder om natten, støttende behandling - 2-3 ganger i uken.

Skinoren (azelainsyre) - brukes som krem ​​eller gel 2 ganger om dagen. Den har antiinflammatorisk og antimikrobiell virkning, reduserer pigmentering og påvirker keratiniseringen av hårsekken.

Kremer, salver, geler, suspensjoner med antibiotika. Påfør på de betente områdene 2-3 ganger om dagen.

Peelingpreparater med salisylsyre, glykolsyre, restercin, svovel - har en peeling, antiinflammatorisk, virkning som normaliserer funksjonen til talgkjertlene.

Narkotikabehandling av akne med Roaccutane

Omfattende Acne Drug Therapy

Acid Peeling Application

Akne behandling

Det utføres ved hjelp av ulike kosmetikkteknikker, avhengig av hudtilstanden: dermabrasjon, de-incrustation, kurs av ultratonisk og mikrokurrent terapi (iontophorese, elektroporasjon), fonophorese, galvanisk og kryoterapi, mesoterapi med introduksjon av hyaluronsyre og kollagenpreparater, mekanisk og laser peeling etc. laserteknikker.

Metoder og metoder for kompleks behandling av akne og dens konsekvenser velges av spesialister individuelt med konstant korreksjon av foreskrevet behandling.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet raskt og permanent?

skjønnhet

Innholdet

Hva å gjøre hvis tilstanden i ansiktets hud daglig ødelegger stemningen: Hva forårsaker akne, hvordan håndteres det og vinner?

I ungdomsår, under en hormonell justering av kroppen, noen ansiktet problemet med acne på ansiktet. Med alderen går dette ubehagelige fenomenet bort eller reduseres på grunn av utslett, men noen ganger fortsetter voksne av begge kjønn å lide av akne i ansiktet. Hvorfor skjer dette, hvordan kan du bli kvitt akne og glemme det for alltid?

Hvordan diagnostisere årsakene til akne i ansiktet?

Akne er en sykdom som kan skyldes mange faktorer. Derfor jobber kosmetologen eller hudlege ofte sammen med en endokrinolog, en gynekolog, en ernæringsfysiolog, og til og med en psykoterapeut for å finne årsakene til en ulykke.

I utgangspunktet blir de fleste til en skjønnhetspleie. En kompetent spesialist må spørre pasienten om dårlige vaner, allergier, livsstil. Etter denne konsultasjonen blir det klart om du må vende deg til andre fagpersoner og hva slags indre kroppsproblem utseendet på akne i ansiktet er forbundet med. Dette vil bidra til å behandle akne systematisk og grundig og gi raske resultater.

Hva er akne?

Til tross for at akne anses som en følgesvenn for ungdomsmognad, vises noen av utslettene i ansiktet bare på 30 år. Den såkalte senere akne kan forekomme i 40 og i overgangsalderen. Eksperter kaller dette fenomenet MARSH-syndrom:

M - melasma, det vil si manifestasjonen av pigmentering på huden, A - faktisk akne, som manifesterer seg i form av komedoner, papules, pustler, etterfulgt av dannelse av arr og blemmer. R - rosacea, der betennelse ikke forekommer i talgkjertelen, men på nivået av blodkar, forårsaker utseende av retikuler på nakken eller vingene i nesen og rødhet i ansiktets hud. S - seborrhea: en fettete eller oljeaktig filmform på huden, oksygen får ikke tilgang til epidermiscellene, den tykner og flak, og hudflekten er ujevn og usunn. Endelig er H hirsutisme, det vil si overdreven vekst av ansiktshår, uavhengig av kjønn.

Det som vanligvis kalles akne kan manifestere som summen av symptomene ovenfor eller hvilken som helst kombinasjon av dem. Årsakene til at de ligger, ligger i helt forskjellige planer, så tilnærmingen til behandlingen må individualiseres i hvert enkelt tilfelle.

Hvorfor vises akne?

Den vanligste og vanligste årsaken er ubalanse mellom kjønnshormoner. Det manifesterer seg som et brudd på syklusen og uregelmessig vekt i alle retninger, og kan skyldes blant annet inntak av feilvalgte hormonelle stoffer eller tilsetningsstoffer av tvilsom opprinnelse, en overdreven lidenskap for tøffe dietter.

Blant andre grunner kan det være en organismes reaksjon på medisinering av andre sykdommer, sykdommer i mage-tarmkanalen, ulike patologier av det kvinnelige reproduktive systemet, dysbiose eller enkelte typer infeksjoner. Ikke glem å fascinere mange mennesker med fastfood, stress og dårlig økologi i storbyene.

Hva forårsaker akne?

Godteri og sjokolade, krydret og fet mat, røkt mat og hurtigmat. Akne kan påvirkes av sterk te eller kaffe i store mengder, alkohol og til og med meieriprodukter. Denne gruppen inkluderer også dysbakterier, stress og depresjon, overdreven entusiasme for soling, feil bruk av dekorative eller kosmetiske midler.

Hva er akne?

Etter å ha oppdaget årsaken til utseende av ubehagelige manifestasjoner på huden, er behandling foreskrevet. Dette kan være inkludert medisinering - for eksempel retinoider eller hormonelle stoffer, avhengig av forstyrrelsen av et bestemt organ, eller til og med antibiotika. Samtidig bestemmes preparater som er egnet for ekstern bruk.

I skjønnhetsklinikker i dag er fototerapi en av de mest effektive behandlingene med lys. I 5-10 økter i kombinasjon med narkotika blir tilstanden til ansiktets hud merkbart forbedret.

Hvordan velge midler for hjemmepleie?

Det er veldig viktig å velge riktig hjemmepleieprodukter - det er best å gjøre dette sammen med en spesialist. Ofte velger vi krem ​​eller lotion, lytter til annonser eller råd fra venner. Logikken er ganske den samme: "Hvis jeg har akne, snakker det om problemhud" - henholdsvis i de bestselgere er det produkter laget for fet hud. Eiere av ung hud utsatt for sekresjoner, foreskrev ofte kosmetikk med salisylsyre.

Faktisk kan akne og betennelse vises på tørr, sensitiv hud, og også utsatt for aldersrelaterte endringer - og kosmetikk for fet hud vil bare forverre det vanlige problemet. Videre, ved hjelp av slike midler, er det mulig å forringe immuniteten til huden - i dette tilfellet er det mye mer rimelig å velge kosmetikk som vil nærme og fukte.

Hvordan bli kvitt akne: generelle prinsipper for omsorg

Det høres ikke for originalt, men slik hud skal regelmessig og riktig vedlikeholdes, da vil antallet akne og skinne synke betydelig, og porene blir smalere. Det er svært viktig å være oppmerksom på effektiviteten av et hvilket som helst valgt middel - hvis etter 3 ukers bruk ikke har endret tilstanden i huden, bør krem, lotion eller tonic endres. I tilfelle av forverring - nekter penger umiddelbart.

Daglig pleie

Huden skal rengjøres før sengetid: skummende mousses eller geler, deretter tonic. Etter det må huden fuktes med en ikke-fettete krem ​​med en mattende effekt.

En gang i uken

Det er nødvendig å lage aknemasker hjemme. De må velges riktig etter hudtype og årsakene til akne. Det kan være masker med leire, sink og forskjellige phytoextracts - de vil tørke huden, selv ut fargen og fjerne den oljeaktige glansen.

månedlig

Det er nødvendig å besøke en skjønnhetspleie i en skjønnhetssalong: han skal gjøre en profesjonell rengjøring, evaluere hudens generelle tilstand og gi faglige anbefalinger for videre pleie hjemme og valg av relevante produkter.

Hver 6. måned

Syreskall, gommazhi - det vil si enzymatisk rensing, mesoterapi og andre salongprosedyrer som kun kan gjøres av fagpersoner i hytta.

Hva er de mest vedvarende akne-mytene?

Her er de viktigste mytene som du trenger å slutte å tro på umiddelbart hvis du vil ha seieren over akne for å være rask og rask.

Leirmasker er påkrevd for alle

Clay virkelig trekker ut overflødig fett og reduserer sebum sekresjon, spesielt i den varme sesongen. Men i tilfelle av akneforverringer og smittsomme årsaker til forekomsten, kan slike masker ikke brukes. De er ikke sterile og kan føre til at bakteriene ser ut på allerede skadet hud. Som et resultat vil problemet med akne bare forverres og vil være vanskeligere å kurere.

Jo oftere ren - jo bedre

En veldig vanlig feil. Ved hyppig vask og endeløs smøring brytes den naturlige beskyttelsesbarrieren av huden, noe som fører til en forverring av sykdommen.

Pimples trenger å klemme

Hvis du gjør dette hjemme alene, er det fare for å spre infeksjonen over overflaten av hele ansiktet. Som et resultat, vil en sammenfattende kvise sammen være fem store og smertefulle. Bruk av slipende skrubber og børster til rengjøring kan føre til lignende konsekvenser.

Kostholdet vil definitivt hjelpe

Selvfølgelig er det veldig viktig å spise sunt og fullt. Men mat kan ikke direkte påvirke tilstanden til huden. Akne må behandles grundig - både ute og inne.

Akne er en utelukkende ekstern sykdom.

Noen ganger viser det sig at ingen innsats rettet mot ekstern behandling av akneproblemer virker. I slike tilfeller er det fornuftig å se på økologien til boligen - kanskje på en så ubehagelig måte som en allergi mot støv eller midd, husholdningskjemikalier, eller til og med materialer som sengetøy eller undertøy sys ut, manifesterer seg. Et klimaanlegg eller et ventilasjonssystem som er smittet med en sopp eller bare ikke rengjort i lang tid, kan også være en kilde til utslett på ansiktet.

Det er tilfeller der akne ble utløst av fyllstoffer av madrasser eller puter, allergifremkallende isolerende midler, som ble brukt av byggere i byggingen av huset. Mulige årsaker kan være jordforurensning som aknelidere opplever når de arbeider i hagen og går i parken, arbeider med mye gammelt og støvete papir som er smittet med sopp.

Psykologi påvirker ikke forekomsten av akne

Noen ganger avhenger den endelige kur på løsningen av psykiske problemer. Det er viktig å forstå at psykosomatiske prosesser er startet av en person med hudproblemer eller hans umiddelbare miljø. Psykologer hevder at sinne, avvisning av seg selv, ens kropp eller ens foreldre, fornektelse av ens natur og barnslighet, vrede og frykt kan komme ut på samme måte.

Det er svært viktig å håndtere slike mentale fenomener i alle aldre og for å rette opp oppførselen din: kanskje etter psykoterapi med en kompetent spesialist, vil vaner og kosthold og diett normalisere, noe som også vil hjelpe til med å bli kvitt akne og i alle fall vil være svært nyttig for enhver person.

Hjemmelaget lifehacks for å bli kvitt akne

Noen ganger er det situasjoner der det kreves en akutt "ambulanse": i henhold til loven om meanness, kan en stor kvise midt i nesen eller pannen krype ut før en viktig intervju, dato eller bryllup. I dette tilfellet kan de nasjonale metoder for eksperthjelp hjelpe.

Barberskum

Som regel inneholder det antiseptiske og fuktighetsgivende ingredienser som ikke legger fett til epidermis, så vask det vil fjerne irritasjon fra huden - i alle fall vil det ikke være verre. Resepsjonen er også egnet for de tilfellene når vanlig mousse eller ansiktsvask er plutselig over, og det er ikke tid til å gå til butikken.

Isbiter

Eventuelt ekstrakt eller lotion av urter, som anbefales av en kosmetolog, kan helles i mugg og tørke ansiktet med en isbit istedenfor en bomullspute. Denne metoden perfekt toner huden og smalner porene, men bidrar også til å raskt våkne om morgenen.

tannkrem

Noen ganger kan du få rask lindring fra det plutselige utseendet til en stor og smertefull akne. De aktive ingrediensene i tannkrem er bleking og antiseptisk, kjøling og beroligende. Det er nødvendig å sette en prikk på problemområdet og la det tørke, så skyll forsiktig.

Øyedråper "Visin"

Det er umulig å forklare med sikkerhet hvorfor, men verktøyet virker. Øyedråper, som brukes til å kvitte seg med rødhet og tretthet, kan raskt fjerne betennelse fra huden. De må påføres direkte på det betente stedet med en bomullspinne, og innen en time vil det falle av merkbart. Pimpleen selv vil sannsynligvis ikke gå hvor som helst - og vil kreve obligatorisk kompetent behandling i fremtiden, men rødheten og bølgen i området rundt det vil definitivt bli mindre eller forsvinne helt, og ansiktet vil bli renere og friskere.

Kviser (akne). Årsaker og behandling av akne. Akne i ansiktet, på kroppen, på pannen, på haken, på kjønnsorganene, på ryggen, på beina og armene. Hjem behandling for akne.

Ofte stilte spørsmål

Nettstedet gir bakgrunnsinformasjon. Tilstrekkelig diagnose og behandling av sykdommen er mulig under tilsyn av en samvittighetsfull lege.

Hudanatomi

Huden er det mest omfattende organet i kroppen vår, hvis område når 1,5-2 m2. Dens funksjon er å beskytte menneskekroppen mot negative ytre faktorer. I tillegg utfører huden en rekke viktige oppgaver:

 • kroppstemoregulering
 • utskillelse av skadelige stoffer
 • pust
 • svette og sebum produksjon
 • akkumulering av energireserver (i form av subkutan fett)
 • oppfatning av stimuli (berøring, temperatur, trykk)
Anatomisk består huden av tre lag:
 1. Epidermis eller overflatisk lag - er representert av et flatt lagdelt epitel. Denne delen av huden har fem lag. Gradvis stiger celler fra det nedre laget til overflaten. Denne banen tar dem omtrent en måned. I cellene blir det mindre vann og stoffskiftet stopper. Derfor er topplaget kåt og blir "død". Dens celler skrur gradvis av. Det er således en gradvis erstatning av gamle hudceller med nye.
 2. Egentlig hud (derma) eller dypt lag. Den består av fibrøst bindevev.

  Dermis er også delt inn i to lag.

  • Øvre - papillær, mer tett. Den er mettet med blodkapillærer, nervefibre og har utseende på papiller som presses inn i epidermis og danner tynne spor. Her er hullene i sebaceous og svettekjertlene. Hemmeligheten av hvilken væsker huden.
  • Netto laget inneholder sebaceous og svettekjertler, samt hårsekk. Elastiske fibre som er ansvarlige for elastisiteten i huden, er vevd inn i den. Det er også umarkede muskelfibre, de øker håret og forårsaker "gåsebud".

 3. Subkutant fettvev (hypodermis) er bunnlaget. Den har en mer løs struktur og inneholder en stor mengde bindevev og akkumulering av fettceller. Funksjonen er å beskytte mot temperaturvariasjoner, absorbere støt og lagre næringsstoffer.
Huden er et av de viktigste menneskelige organene. Derfor, hans sykdommer, som for eksempel akne, bringer ikke bare estetiske feil, men også psykisk ubehag. Sykdommer hindrer huden i å utføre sine funksjoner. Dette forstyrrer den normale virkemåten av hele organismen. Derfor bør akne behandles ikke mindre grundig enn andre sykdommer.

Årsaker til akne

Hva kan forårsake akne?

 1. Krenkelser av hormonsystemet.

Hormoner regulerer aktiviteten til hele organismen, inkludert huden. Utseendet til akne er påvirket av:

 • Testosteron - refererer til de mannlige kjønnshormonene androgener, som syntetiseres i kjønnskjertlene hos både menn og kvinner. Økt testosteronproduksjon gjør sebaceous kjertler mer intens. Sebum akkumuleres i kjertlene. Dette skaper gunstige forhold for utvikling av bakterier. Hos kvinner kan overvekt av testosteron forårsake overdreven hårvekst, akne oppstår ofte, huden blir tykk og grov. Det er tilfeller der innholdet av androgener ikke overskrider normen, og endringer i kroppen skyldes økt sensitivitet for testosteron. Overvekt av testosteron hos kvinner kan være assosiert med ovarie dysfunksjon, polycystisk ovarie.
 • Progesteron - refererer til de kvinnelige hormonene gestagene. Det produseres i begge kjønn av eggstokkene, testene og binyrene. Han begynner å opptre på den kvinnelige kroppen i andre halvdel av menstruasjonssyklusen. Det er forbundet med forverring av huden før menstruasjon. Dette hormonet gjør det lett utvidbart, edematøst, forbedrer produksjonen av talg, bidrar til oppbevaring av fett i huden.

I ungdomsårene (10-18 år) oppstår dannelsen av det endokrine systemet og puberteten. Hypofysehormoner påvirker kjønnskjertelenes funksjon og syntese av kjønnshormoner. Ofte er denne prosessen ikke ensartet. Testosteron dominerer hos ungdom i denne perioden. Det forårsaker også hyppig forekomst av akne hos ungdom.
 • Ubalanse i det autonome nervesystemet.

  Normalt er de sympatiske og parasympatiske delene av det autonome nervesystemet i balanse i balanse hos mennesker. De regulerer arbeidet til alle organer i menneskekroppen. En av dem hersker midlertidig over den andre, avhengig av situasjonen og miljøforholdene. Krenkelser av denne balansen og intensiv arbeid av en av avdelingene fører til økning i tonen til vagal innervering av talgkjertlene, samt hyperproduksjon av talg. Årsaken til nedsatt funksjon av nervesystemet kan være: stress, søvnmangel, tretthet, økt fysisk anstrengelse, endokrin omstrukturering av kroppen (for eksempel etter fødsel).
  Hyperaktivitet av sebaceous kjertler.

  Vanligvis har sebaceous kjertelsekretjoner (sebum) bakteriedrepende egenskaper. Det beskytter huden mot tørking, for tidlig aldring, UV-stråling, frostbit og er en antioksidant. Men hvis sebaceous kjertlene jobber for aktivt, har sebum ikke tid til å bli fordelt over overflaten av huden, men akkumuleres i talgkjertelen. I dette tilfellet blir betingelsene for reproduksjon av bakterier gunstige. Som et resultat, de mikroorganismer som levde på huden og ikke skadet det, begynner å formere seg aktivt. Deres aktivitet forårsaker utseendet av akne.
  Endringer i sammensetningen av talg.

  Med økt produksjon av talg endres sammensetningen. Senker konsentrasjonen av linolsyre. Dette fører til at pH-nivået forstyrres og hudreaksjonen blir mer alkalisk. Som et resultat øker permeabiliteten av vann til munnstykket av folliklene. Dette skaper forhold for veksten av mikroorganismer. I tillegg blir sebum tykkere. Dette forhindrer fjerningen av overflaten. Som et resultat dannes komedoner.
  Stress og psykisk stress.

  De undergraver vesentlig kroppens forsvar. Sterke nervesjokk kan undergrave immunforsvaret og hormonbalansen, forårsake ubalanse av NA, og som følge av disse forstyrrelsene, oppstår akne.
  Høsten av lokal immunitet og aktivering av betinget patogene mikroorganismer.

  Lokal immunitet av huden gir immuncellesystemet. De viktigste av disse er Langerhans-celler. De aktiverer den lokale immunitetsreaksjonen og kontrollerer aktiviteten til bestemte celler (epidermale makrofager, epitelceller). Hudbeskyttelse er sterkt påvirket:

  • ukontrollert bruk av kosmetikk
  • overdreven UV-eksponering
  • påkjenninger
  • dårlige vaner
  • usunt kosthold

  Hvis naturlig beskyttelse er svekket, forårsaker følgende bakterier akne: Propionibacterium acnes, Propionibacterium granulosum, Staphylococcus epidermidis, samt sopp og subkutane kvalster.
 • Arvelig predisposisjon

  Hvis foreldrene hadde akne, er det sannsynlig at barna også vil lide av dette problemet. Hudtypen er genetisk innarbeidet hos mennesker. Følgende tegn er arvet fra foreldrene:

  • økt testosteron
  • trekk ved lokal hudimmunitet
  • nivå av følsomhet av talgkjertler til effekten av kjønnshormoner
  • dysfunksjon av de øvre lagene i epitelet (ikke fjernet i tide, tykkere)
  • tendens til å danne defekte sebaceous kjertler
  • sebumproduksjon med endrede egenskaper (irriterende hud, for tykk)

  Forekomsten av sfærisk eller sammentrykket acne hos menn er også arvet og er forbundet med y-kromosomet.
 • Kosttilskudd.

  Mel og bakverk inneholder mange enkle karbohydrater. Deres inntak fører til produksjon av store mengder insulin og insulinlignende vekstfaktor. I denne sammenheng øker nivået av mannlig kjønnshormon, som forårsaker økt produksjon av talg. Som et resultat dannes gunstige forhold for bakteriens liv.

  Den overflod av fett i kostholdet fører til at de er i store mengder i blodet og deretter utskilles gjennom huden. Sebaceous kjertler klare ikke med sebum clearance. Det akkumuleres og koloniseres av bakterier.
  Sykdommer i mage-tarmkanalen, endokrine kjertler, kjønnsorganer.

  Ofte er akne et symptom på indre sykdommer. For eksempel fører sykdommer i fordøyelsessystemet til at mat ikke absorberes fullt og stagnerer. Samtidig produseres en stor mengde toksiner i mage-tarmkanalen. De blir absorbert i blodet. Og siden huden også utfører en ekskretjonsfunksjon, forårsaker toksinene som frigjøres gjennom huden, utseendet av akne.

  Akne kan være et symptom på slike tilstander og sykdommer:

  • forstoppelse
  • dysbiosis
  • irritabelt tarmsyndrom
  • akutt og kronisk gastritt
  • steiner i gallekanalene

  Også akne oppstår hvis nyrene ikke klare eliminering av giftstoffer. Årsaken kan være følgende sykdommer: nyresvikt, nyrestein, pyelonefrit.

  Sykdommer i kjønnsorganene er nært forbundet med forekomsten av akne. De kan være forårsaket av: polycystiske eggstokkene, sclerocystic eggstokkene, tidligere infeksjoner og gynekologiske operasjoner, abort. Dette forstyrrer produksjonen av kvinnelige kjønnshormoner, og som et resultat av utslett på ansiktet.

  Sykdommer i endokrine kjertler, som er ansvarlige for hormonbalansen, kan også forårsake akne. Disse kan være: sykdommer i hypofysen (hypopituitarisme, prolactinoma), binyrene (en tumor av Andosteroma, som forårsaker overdreven sekresjon av mannlige kjønnshormoner).

  Tilstedeværelsen av en kronisk infeksjon i kroppen, for eksempel karige tenner, bihulebetennelse, forverrer også hudtilstanden. Mikroorganismer bæres gjennom blodbanen og trenger inn i ulike organer og vev, forårsaker betennelsesområder. Også med disse sykdommene, faller generell og lokal immunitet.
  Godkjennelse av visse stoffer.

  Akne oppstår ofte under eller etter behandling med ulike medisiner. Slike akne kalles medisinsk:

  • Hormonale prevensiver: Ovral, Norlestrin, Lestrin, Norinil - kan forstyrre den naturlige produksjonen av kvinnelige hormoner østrogen.
  • Antiepileptika: Phenytoin, Trimetadione - forårsake hudirritasjon ved utskillelse gjennom huden.
  • Anti-TB-legemidler: Isoniazid, Rifampicin, Etambutol - Krenker stoffskiftet av vitaminer og leveren.
  • Antidepressiva: Amineptin, Methohexital, Surital, Pentothal - Kan forårsake hormonell ubalanse og allergier.
  • Steroidhormoner: Lokale kortikosteroider, systemiske kortikosteroider, anabole steroider, progestogener - påvirker produksjonen av insulin og testosteron, som resulterer i at store mengder glyserol og fettsyrer akkumuleres i talgkjertlene.
  • Antibiotika: Unidox, Solutab, Tetracyclin, Doxycycline - kan forårsake allergisk reaksjon og dysbakteriøsitet.
  • vitaminer1, B2, den6, den12, D2 - utslett kan være en manifestasjon av hypervitaminose og allergi.

 • Bruk av uegnet kosmetiske produkter.

  Krem, pulver, lotion, rødme og øyenskygge - disse typer kosmetikk kan forverre hudtilstanden. Derfor maskerer akne en økning i antall utslett. Særlig farlig er viskøse midler som inneholder oljer og glyserin. Comedogen kalles kosmetikk, som tetter porene, provoserer utseendet av komedoner, skaper mikrofilm på overflaten av huden, og forhindrer pusten. Noen av komponentene kan forårsake akne hvis den ikke oppfattes av kroppen og irriterer huden. Derfor kan selv en vannbasert agent være komedogen.
  Feil kosmetisk behandling.

  Både ikke-overholdelse av personlig hygiene og overrensing kan forårsake akne. Dette skyldes det faktum at den naturlige beskyttelsen og syre-basen balansen i huden er brutt.
  Mangel på vitaminer A og E.

  Mangel på vitamin A (retinol) fører til hyperkeratose (en økning og komprimering av det øvre laget av epidermis). Dessuten er dens mangel manifestert i peeling av huden, dens for tidlig aldring, forstyrrelser i talgkjertlene, akne, strekkmerker og arr etter akne. Retinol sikrer normal funksjon av hud og immunsystem, øker motstanden mot mikroorganismer og akselererer gjenoppretting av epitelceller. I tillegg er dette vitaminet involvert i utviklingen av kvinnelige kjønnshormoner, som er ansvarlige for renheten av huden.
  Effektiv hudvern er gitt av samspillet mellom vitamin A og E (tokoferol). Sistnevnte gjenoppretter ødelagte cellemembraner, nøytraliserer frie radikaler som ødelegger celler og fører til aldring. E-vitamin har også en gunstig effekt på kjønnsorganernes funksjon og deres hormonproduksjon.
  Mindre hudlidelser.

  Hvis huden er utsatt for akne, kan selv mikrotrauma forverre tilstanden. Derfor anbefales det ikke å berøre ansiktet med hendene dine, du bør unngå å gni huden mot klær eller telefonmottaker. Forsøk på å selvklemme en kvise fører også til at infeksjonen sprer seg til nærliggende hud. Ofte går denne prosessen fra nese til øre. Spesielt ikke anbefalt å klemme akne i nasolabial trekant.

  Hva ser akne ut?

  Akne (akne) - betennelse i sebaceous kjertler. De har utseendet på rød akne. Disse inflammatoriske nodulatene er ofte smertefulle og forårsaker mye ubehag for personen. Gradvis danner en purulent øy midt i sentrum av betennelse.

  Den vanligste akne oppstår i områder av huden hvor det er et større antall talgkirtler. Dette er ansikt, nakke, bryst og rygg. En person som lider av akne har vanligvis manifestasjoner av fet seboré. Huden blir skinnende, porøs og tykk, med et stort antall komedoner og betennelseselementer.

  Hvorfor forekommer akne?

  Sebaceous kjertelen blir betent etter at kanalen som fjerner talg er blokkert. Dette skyldes at kyllingene i epidermis og hemmeligheten til kjertelen har blokkert åpningen av den fettete hårkanalen. Formet kork - comedo. Samtidig akkumuleres sebum i kjertelen, og gunstige betingelser for bakteriell vekst oppstår. Kroppen angriper patogener med hvite blodlegemer. Som et resultat dannes pus på stedet for akkumulert talg. Det er en uklar hvitt gul væske som består av mikroorganismer, levende og døde leukocytter, fett og forskjellige enzymer.

  I fravær av riktig behandling, sår på stedet for akne helbrede med arrdannelse. Fremmer helbredelse av slitasje og små sårkrem "ARGOSULFAN®". Kombinasjonen av den antibakterielle komponenten av sulfathiazol sølv og sølvioner gir et bredt spekter av antibakteriell virkning av kremet. Påfør stoffet kan ikke bare sår, plassert i åpne områder av kroppen, men også under bandasjer. Verktøyet har ikke bare sårheling, men også antimikrobiell virkning, og fremmer også helbredelse av sår uten grov arr (1).
  Det er kontraindikasjoner. Du må lese instruksjonene eller konsultere en spesialist.

  Ofte, etter at akneelementet forsvinner, dannes et mørkt sted, arr eller arr på stedet. Derfor er det viktig å ta tiltak for å forhindre utseendet av akne og deres rette behandling. Og selv om denne prosessen kan ta ganske lang tid, er det nødvendig å bringe behandlingen til fullstendig forsvinning av utslett.

  Hva er former for akne?

  Alle elementer av akne kan deles inn i to former:

  1. Inflammatorisk form. Disse inkluderer elementer som er utsatt for betennelse og suppuration:
   • vanlig - den vanligste ungdoms akne. Vanligvis passerer de seg selv ved 18 års alder;
   • samle akne - store sfæriske elementer. De er utsatt for dannelse av cyster og hulrom med pus;
   • fulminant - vises raskt og sterkt suppurate. På deres sted danner ofte et sår som ligner et sår. Samtidig forverres tilstanden av helse betydelig, forgiftning av kroppen begynner, temperaturen stiger. Mer vanlig hos mannlige ungdommer 13-17 år;
   • mekanisk akne - som følge av mekaniske effekter på huden. Ofte er det steder der klær klemmer eller gni huden.
  2. Ikke-inflammatorisk form - comedoner (svarte prikker), blokkering av mundingen av follikkelen med desquamated epithelium og fortykket sebum.


  Aldersklassifisering

  Baby akne. Separat, akne nyfødte. Det forekommer hos spedbarn på grunn av at mors kjønnshormoner kommer inn i blodet. Akne har utseendet på lukkede komedoner. Med forbehold om hygieneregler, forsvinner disse elementene på egenhånd etter noen uker. De suppurate ikke og legger ikke merker på barnets hud.

  Teenage og ungdommelig akne. Det observeres hos 90% av ungdommene 12-16 år. Utslett er papiller og pustler med purulent innhold.

  Akne hos voksne (sen akne)
  Utbruddet av akne i voksen alder er notert sjelden. Utseendet til en stor mengde akne etter 30 år kan tyde på alvorlig sykdom. Derfor, i motsetning til ungdom, trenger voksne en grundig medisinsk undersøkelse. Det kan være nødvendig å konsultere en dermatovenerolog, endokrinolog, gastroenterolog, gynekolog (urolog).

  Akne hos voksne kan være forbundet med medisiner, hormonelle medisiner og vitamin shakes, binyrene funksjonsfeil.

  Hva er graden av akne?

  For å bestemme alvorlighetsgrad av akne, er det nødvendig å dele ansiktet med en imaginær linje fra toppen av hodet til haken. Deretter telle foci av betennelse (og uttalt, og de der inflammasjon er bare begynt). Graden av alvorlighetsgrad avhenger av valg av behandling. Derfor er det bedre å ikke ignorere dette stadiet.

  Det anbefales å ta et bilde av akne før og etter behandlingen. For dette blir det berørte området fotografert i nærbilde og alle elementene i utslettene er notert på bildet.

  Vurdering av alvorlighetsgrad av akne:
  1. grad (enkelt) - mindre enn 10
  2. grad (gjennomsnitt) - 10-20
  3. grad (tung) - 21-30
  4. grad (veldig vanskelig) - mer enn 30

  Akne behandling

  Aknebehandling er en lang prosess som involverer mange prosedyrer. Start med det beste med råd fra en hudlege. Valg av metoder avhenger av årsakene til akne. Det kan også kreve behandling for samtidige kroniske sykdommer som forårsaker akne.

  De viktigste stadiene av akne behandling er å:

  • hindre dannelsen av komedoner
  • tette tette kanaler
  • stoppe spredning av bakterier
  • redusere sebum sekresjon
  • kurere hudbetennelse

  Hvordan behandle akne hjemme?

  Med riktig omsorg og riktig utvalg av midler, kan du takle akne selv. Dette gjelder spesielt for ungdoms akne, utseendet som ikke er forbundet med alvorlige sykdommer.

  Før du begynner å behandle akne hjemme, må du rense ansiktet ditt. Geler og ansiktsrensemidler med antibakterielle ingredienser passer godt til fet hud. De øker lokal immunitet og normaliserer talgkjertlene. Deres pH bør ikke overstige 4,5. Disse verktøyene må vaskes minst to ganger om dagen. Du bør ikke bruke til å vaske vanlig toalettsåpe. Det tørker huden for mye. Etter en slik rensing prøver hun å kompensere for mangel på fuktighet, og sebaceous kjertlene gir en hemmelighet i en forbedret modus.

  Varmt vann er ikke det beste alternativet for fet hud. Det er best å vaske med vann ved romtemperatur. Det stimulerer huden, forbedrer tonen og smalrer forstørrede porene.

  Den nødvendige prosedyren er peeling. Denne prosedyren tar sikte på å exfoliere det øvre keratiniserte epitelet. For dette kan du bruke ferdige skrubber og verktøy for peeling. De må brukes minst to ganger i uken. For de som foretrekker kosmetikk basert på naturlige ingredienser, kan vi tilby flere oppskrifter:

  1. Bland i like mengder bakervarer, fint malt salt og barberskum eller dusjgel.
  2. Ta like deler av malt kaffe og fint havsalt.
  3. Mørk tørrbrødbrød i en kaffekvern og legg til en spiseskje kefir.
  4. Oppløs flere aspirintabletter i et lite vann.
  5. Ta 2 ss grønn leire og 3 skje med sur melk.
  Huden må være forberedt før rensing. Etter vask med vaskemiddel, blir ansiktet dampet over en panne med varmt vann. Påfør en sammensetning for en srub på fuktig hud. Spred blandingen jevnt over ansiktet og masser forsiktig i sirkulære bevegelser. Etter det skal du skylle ansiktet med kaldt vann og påfør en helende krem ​​på den. For disse formål passer Bepanten eller Pantestin perfekt.

  Denne fremgangsmåten utføres fortrinnsvis om natten. Faktum er at denne rengjøringsmetode skader de øvre lagene i huden.

  Derfor, etter skrubbe og peeling oppstår rødhet. Huden må gis noen timer for å gjenopprette, og deretter bruke kosmetikk. Den systematiske bruken av slike verktøy gir dyp rensing av porene, fjerning av komedoner og eliminering av bakterier. Huden er glatt, porer, små arr og flekker etter akne blir mindre synlige.

  Naturlig akne behandling har blitt praktisert i århundrer. Tradisjonell medisin har fått stor erfaring og bidrar til å effektivt bli kvitt akne. Vi tilbyr deg oppskrifter av de mest effektive masker som kan tilberedes hjemme. Den systematiske bruken av disse produktene renser huden perfekt og beroliger betennelse. I tillegg gir naturlige ingredienser praktisk talt ikke allergiske reaksjoner.

  Effektiv ansiktsbehandling med acne

  Akne er ikke bare et kosmetisk problem, men også en alvorlig dermatologisk sykdom som ikke er så lett brukt til behandling. De områdene på ansiktet som oftest er berørt av akne, er pannen, haken og nesen.

  Her er arbeidet med talgkjertlene mest aktive, hyperkeratose, tilstoppede porer er mulige. Akne og kviser på kinnene i cheekbones, vises mye sjeldnere.

  Foto 2 - Acne vises vanligvis i T-sonen

  Ansiktsbehandling av akne

  Hvordan behandle akne - En erfaren spesialist vil spørre etter en foreløpig diagnose og identifisering av årsakene til problemet. Herding av avansert akne er ikke så lett som det virker, fordi fjerning av eksisterende foci er bare en liten del av suksess.

  Foto 3 - En hudlege vil velge en effektiv behandling

  Det er også nødvendig å forhindre fremveksten av ny akne. Både lokal eller overfladisk, så vel som intern aknebehandling utføres her. I sistnevnte tilfelle er ikke bare salver, kremer og kremer akseptabelt, men også spesielle preparater, antibiotika og vitaminkomplekser.

  I spesialiserte sentre får pasientene følgende prosedyrer for å bekjempe hudfeil:

  • ansiktsrensing (mekanisk, maskinvare), med sikte på å fjerne fettete plugger og urenheter; Bilde 5 - Ansiktsrensende effektprosedyre
  • autohemoterapi - subkutan administrering til pasienten av eget blod, med sikte på å forbedre immunfunksjonene; Bilde 6 - Autohemoterapi effekt av prosedyren
  • laser terapi, som lar deg håndtere både akne problemet og dets effekter i form av arr; Bilde 7 - Effekten av laserterapi
  • dype, midtre og overflate peeling; Bilde 8 - Peeling Effect
  • magnetisk terapi - terapi med magnetfelt; Bilde 9 - Effekten av magnetoterapi
  • mesoterapi - subkutan administrering av medisinske preparater ved hjelp av mikroinjeksjoner, etc. Bilde 10 - Effekt av mesoterapi

  Fordi å bli kvitt akne er ikke lett, må du kjempe nøye og følge alle anbefalinger fra en spesialist. Det er ikke alltid mulig å bli kvitt problemet raskt - ha tålmodighet.

  Foto 11 - Det er nødvendig å behandle akne i et kompleks

  Akne behandling på ansiktet: narkotika

  Narkotikabehandling av akne brukes oftest i avanserte tilfeller. Hvordan behandle og hvilket middel som er relevant akkurat i ditt tilfelle - legen vil forklare når du søker på en spesialisert institusjon.

  Foto 12 - I avanserte tilfeller behandles akne med medisiner.

  Noen ganger brukes antiseptika og antimikrobielle midler, antibiotika. I tillegg vil en spesialist anbefale det beste verktøyet som vil bidra til å glatte ansiktets hud.

  Foto 13 - Antibiotika dreper infeksjonen

  Facial nivellering er nødvendig i tilfelle ubehagelige spor som forblir fra akne etter deres helbredelse. Plasser av blåaktig farge er mest merkbare i den kalde årstiden.

  Å rette ansiktet, spesielle formuleringer og terapeutiske prosedyrer vil hjelpe.

  Foto 15 - Hudjustering

  Årsaker til akne i ansiktet

  Årsaken til akne kan bestemmes av legen etter diagnosen. Noen ganger er det ikke nok å besøke en dermatolog, og det er nødvendig å besøke spesialister på ulike felt, inkludert en endokrinolog, en gastroenterolog, gynekolog og andre.

  Hormonnivåer kan også foreskrives. Hva forårsaker hudproblemer?

  Foto 17 - Analyser for å finne ut årsaken til akne.

  De vanligste sykdommene i ansiktets hud forekommer:

  • med tarmdysbiose Foto 18 - Intestinal dysbiose
  • hormonelle lidelser; Foto 19 - Hormonale lidelser
  • med sykdommer i leveren, nyrene, tarmkanalen; Foto 20 - Sykdom av indre organer
  • avitaminose, redusert immunitet og andre faktorer. Foto 21 - Redusert immunitet

  I et stort flertall tilfeller opptrer akne under puberteten. Dette er et alvorlig dermatologisk problem som krever oppmerksomhet fra spesialister.

  Foto 22 - De fleste akne forekommer hos ungdom

  I mangel av riktig behandling, akne utvikler seg, nye foci av betennelse oppstår, sårheling reduseres. Senere blir de brune eller blåaktig-lilla flekker og arr dannet på huden.

  Foto 23 - Hvis du løper akne, blir arr igjen

  Det er følgende typer akne på ansiktet:

  1. Retensjon, noe som betyr - akne er ikke betennelsestillende. Ellers kalles de også komedoner eller svarte prikker. Det er ikke noe mer enn en tett sebaceous kanal med en herdet og mørkere hemmelighet. Stoffet utskilt av kjertlene oksyderes ved hjelp av oksygen og mørkere. På overflaten av komedonen får man ofte støvpartikler eller kosmetikk, noe som ytterligere provoserer utseendet til følgende type akne. Foto 24 - Retens akne Foto 25 - Lukket comedos Foto 26 - Lukket ål
  2. Purulente inflammatoriske lesjoner er akne forårsaket av bakterien Propion bakterie akne. Såret bryter til slutt, med den etterfølgende dannelsen av et lite sår, og i noen tilfeller til og med et arr. Symptomene på akne kan variere. Foto 27 - Purulent akne Foto 28 - Propionic bakterier Foto 29 - Inflammet akne Foto 30 - Scars etter akne

  Advarsel! Det er strengt forbudt å klemme akne, spesielt for ufruktbar akne, som har en rosa fargetone uten synlig, purulent "hode" som stikker over overflaten av huden.

  Akne på haken

  Akne i haken av kvinner kan indikere et brudd på hormonelle nivåer.

  I tillegg ligger årsaken til betennelsesfokus i dette området ofte i en allergisk reaksjon på de medisinske stoffene som tas, inkludert vitaminer.

  Foto 32 - Pimples på haken

  Hvordan bli kvitt problemet? Rådfør deg med en hudlege.

  Foto 33 - Problemet med akne på haken

  Akne på kinnene

  Årsaker til sår på kinder og kinnben ligger ofte i tarmen. Derfor er det første som legen sender pasienten til en gastroenterolog.

  Foto 34 - Kviser på kinnene Foto 35 - Akne på kinnene

  I noen utførelser kan manifestasjoner av akne skyldes hormonelle lidelser, også i mangel av riktig behandling, overdreven funksjonell aktivitet av talgkjertlene og manglende overholdelse av regler for individuell hygiene, forekomsten av sykdommen med tilsetning av demodeks er mulig.

  Behandlingen er valgt avhengig av hovedproblemet. Ofte foreskriver spesialisten mottak av midler som normaliserer tarmmikrofloraen, anbefaler et spesielt diett.

  Foto 38 - Akne på kinnene snakker om tarmproblemer

  Pasientens diett bør inneholde matvarer rik på fiber: frukt, grønnsaker, bær. Forbudet omfatter: bakverk, konditori og søtsaker, sjokolade, kaffe, fett og stekt mat, mat rik på enkle karbohydrater, etc.

  Foto 39 - Følg maten

  Akne på nesen

  Årsaken til fremkomsten av komedoner (svarte flekker) i nesens vinger er ofte hormonelle problemer som førte til hyperhidrose. Økt hudfett og overdreven arbeid i sebaceous kjertlene fører til blokkering av kanalene og dannelsen av trafikkork.

  Foto 40 - Akne på nesen Foto 41 - Akne på nesen

  I tillegg vises svarte flekker og betennelsesfokus på nesen når personlig hygiene ikke blir observert, vanen med å naste nesen med en hånd, profesjonell aktivitet knyttet til kontakt med støv eller irriterende kjemikalier og andre. Behandling utføres etter identifisering av årsaken til sykdommen.

  Akne på pannen

  Årsaker til utslett i pannen og haken området ligger oftest i tarmen. Slike akne kan være et tegn på dysbiose, slagg av kroppen, så vel som alvorlige sykdommer i mage og tolvfingertarmen.

  Foto 43 - Akne på pannen Bilde 44 - Akne på pannen

  I tillegg kan de oppstå på grunn av sebaceous kjertler, som skjer ved hormonell ubalanse og økt produksjon av mannlige kjønnshormoner. Svært ofte forekommer akne på pannen hos ungdom 12-16 år. Behandlingen er symptomatisk.

  Foto 45 - Problemet med akne på pannen

  Akne på hodet

  Akne i hodebunnen kan oppstå på grunn av:

  • manglende overholdelse av regler for individuell hygiene Foto 46 - Dårlig hygiene
  • bruk av hår og hårbunnspleie av dårlig kvalitet (lakker, mousses, geler og andre); Foto 47 - Kosmetikk av dårlig kvalitet
  • sjampo med høyt innhold av alkali; Foto 48 - Sjampo med mye alkali
  • vann som brukes til å vaske hodet, beriket med tungmetaller; Foto 49 - Vann med tungmetaller
  • Hatter og undertøy laget av syntetiske materialer; Foto 50 - Syntetisk klær
  • reduksjon i immunitet, avitaminose, problemer med hormonell bakgrunn og så videre. Foto 51 - Avitaminose

  Behandlingen må kombineres. Spesialisten anbefaler aktuelle hår- og hudpleieprodukter, antiseptiske midler, og i noen tilfeller også oral medisiner.

  Foto 52 - Rådfør deg med en lege som blir behandlet grundig

  Advarsel! I tilfelle av akne anbefales det ikke å bytte personlige eiendeler - hårbørster, hårnål, hatter og andre ting. Det er også nødvendig å være spesielt oppmerksom på hygiene av disse elementene.

 • Flere Artikler Om Typer Acne