Akne er en ganske vanlig sykdom, ikke bare blant mennesker, men også blant mange representanter for dyreverdenen. Hovedårsaken til utseendet til små kviser er betennelse i sebaceous kjertlene. Utviklingen av inflammatoriske prosesser fører til deformering av hårsekk og blokkering av sebaceous kanaler. Denne faktoren medfører utseendet på svarte flekker og akne. La oss finne ut hva akne er i katter og hvordan å håndtere dette problemet.

Akne er utseendet på akne eller svarte flekker på huden.

Sykdommens art

Strukturen av huden til kattfamilien er svært lik strukturen av menneskelig hud. Denne likheten antyder at mange katter står overfor de samme dermatologiske sykdommene som mennesker. Den vanligste hudsykdommen er akne.

Plasseringen av utslett av hudutslett på overflaten av huden, avhenger av lokalisering av talgkjertlene. De vanligste symptomene i akne er observert hos katter i ørene, magen og ribbenene. Utseendet til en liten klynge av kviser i haken er den vanligste forekomsten. Dette problemet utgjør ingen fare for kjæledyrets helse. I de fleste tilfeller er disse symptomene bare midlertidige og påvirker ikke funksjonene til de indre organene.

Blant de negative effektene av akne, er det nødvendig å fremheve tapet av estetisk appell på grunn av uregelmessigheter i prosessen med å produsere sebaceous sekresjoner. Hovedfaren ved dette problemet ligger i den høye risikoen for utvikling av dermatitt. I denne sykdommen dannes små sår på overflaten av huden. Hvis katten begynner å kamme lesjonene, kan situasjonen bli komplisert ved tillegg av en sekundær infeksjon.

Ekstern manifestasjon av sykdommen

Utseendet på utslett og arten av lesjonen er avhengig av formen og plasseringen av betennelsen. Bubler av utslett kan ha en rødaktig base og en hvit topp. På bestemte stadier av sykdomsutviklingen inne i boblene kan det danne purulent ekssudat.

Det anbefales ikke å prøve å presse ut slike utbrudd. Du må vente på selvåpning av akne. For å øke hastigheten på denne prosessen, kan du bruke spesielle salver med tørkeeffekt.

Akne sykdom oppstår på grunn av betennelse i sebaceous kjertler på huden.

Betydningen av diagnose

I intet tilfelle bør en diagnostisk undersøkelse av et kjæledyr gjøres uavhengig. Det er best å betro dette til veterinærer. Det kliniske bildet er karakteristisk for akne, har likheter med sykdommer som ringorm, scabiesmites og allergiske reaksjoner.

Pimples i haken området med forsiktig undersøkelse kan sitte fast i smuss eller insekt biter. For å etablere årsakene til akne er det nødvendig å skrape fra lesjonene. Mikroskopisk undersøkelse av materialet, gjør at du nøyaktig kan bestemme årsakene til sykdommens utvikling og foreskrive riktig behandling.

Hva kan du gjøre hjemme

Det finnes en rekke spesifikke regler for selvbehandling av hudsykdommer hos husdyr. Når de første symptomene på akne, bør økt oppmerksomhet bli betalt til kjæledyret ditt. For å redusere alvorlighetsgraden av kløe, er det nødvendig å bruke spesielle sjampoer under bading. For å tørke boblene utslett, kan du bruke tjære såpe eller en tre prosent løsning av hydrogenperoksid.

For å lette bruken av narkotika til foci av betennelse, må du forsiktig barbere håret på de berørte områdene av kroppen. I nærvær av keratiniserte vev brukes spesielle keratolytiske forbindelser. Salisylsyre kan brukes til dette formålet. I kombinasjon med dette legemidlet anbefaler eksperter bruken av ulike lokale legemidler, som handler om regenerering av skadede vev og normalisering av intercellulær metabolisme.

Når du snakker om hvordan du behandler akne på kattens hake hjemme, er det viktig å nevne at humane skrubber og lotioner til behandling av svarte flekker ikke skal brukes. Det er også forbudt å behandle akne hos kjæledyr med antibakterielle stoffer. Antibiotika brukes bare i tilfelle av alvorlige sykdomsformer, når utslett sprer seg over hele kroppen av kjæledyret. Prescribing medisiner, opprette en diett og sette en diagnose bør bare gjøres av en spesialist. Uavhengig bruk av potente stoffer kan forårsake ulike komplikasjoner i løpet av sykdommen.

Selv om man tar hensyn til det faktum at diagnosen utføres selvstendig, vil det være riktig at bruken av mange stoffer kan påvirke dyrets velvære negativt. I tillegg, i mangel av nødvendig kunnskap, er det svært vanskelig å velge riktig dosering.

Årsaker til akne

Den viktigste årsaken til akne er betennelse i hårsekkene som følge av nedsatt funksjon av sebaceous kjertlene. Men selve årsaken til slike brudd har ennå ikke blitt identifisert. Eksperter fra veterinærmedisinområdet sier at det er mer enn to dusin forskjellige grunner for utviklingen av denne patologien. La oss se på de vanligste årsakene til akne hos katter:

 1. Fysiologisk predisposisjon Ifølge statistikken er visse raser av katter mer utsatt for sykdommer som akne. Kale kattraser lider av akne lesjoner oftere enn andre medlemmer av kattfamilien.
 2. Feil omsorg. Hyppig bading, liten oppmerksomhet på hygiene, bruk av hygieneprodukter som ikke er beregnet for katter, virker ofte som årsakene til dannelsen av akne.
 3. Feil kompilert kosthold. Mangelen på vitaminer og fordelaktige sporstoffer forårsaker ikke bare forekomsten av akne på overflaten av husdyrets hud, men også andre mer komplekse sykdommer.
Alle katter påvirkes av kviser, uavhengig av rase, alder eller kjønn av dyret.

Forekomsten av akne kan være forårsaket av dermatitt, hormonelle lidelser, metabolske forstyrrelser, samt patologier assosiert med hastigheten på intercellulær næringsmiddel metabolisme. Akne kan være forårsaket av abnormiteter i drift av indre organer og systemer. I tillegg kan problemer med funksjonaliteten til sebaceous kjertlene skyldes langvarig stress på grunn av flytting, klimaendringer og andre ulike faktorer.

Det er viktig! Akne på overflaten av kattens hud kan være forårsaket av medfødte anomalier i strukturen i talgkjertlene, ofte dette symptomet blir observert i nærvær av skader som bryter med integriteten til huden, samt på bakgrunn av aktiviteten til patogene mikroorganismer.

Kliniske symptomer

Symptomer som utseendet på svarte flekker og røde bobler, utslett rundt haken, ørene, halen og ryggen er karakteristisk for akne hos katter. I de første stadier av sykdomsutviklingen observeres symptomer som rødhet, hevelse og hevelse ved lesjonene. Den kroniske formen av sykdommen er preget av utseendet av kokter og mellomstore pustler. Dannelse av utslett kan ledsages av kløe og smerte, noe som forårsaker alvorlig ubehag i kjæledyret ditt.

Mangel på tidsriktige tiltak kan føre til hårtap. På grunn av den alvorlige alvorlighetsgraden av kløe, kan kjæledyret irritere og vise aggresjon. Det er imidlertid ingen sterk forandring i kattens oppførsel. Den aktuelle sykdommen påvirker ikke de prosessene som spiller en viktig rolle i den livlige aktiviteten til husdyr.

Betyr akne en trussel mot en person?

Når akne oppstår hos husdyr, er mange eiere interessert i spørsmålet, er sykdommen smittsom mot mennesker? Akne på kattens kropp utgjør ikke en trussel mot menneskers helse. Dette faktum er basert på det faktum at ikke-virus og bakterier forårsaker forstyrrelser i talgkjertlene. Det er derfor slike patologiske prosesser ikke utgjør noen trussel, selv for personer med lav immunitet.

Det er viktig! Feline akne utgjør ikke en trussel for små barn, medlemmer av den eldre aldersgruppen, gravide kvinner og kvinner under amming.

Vanlig akne kan føre til alvorlige infeksjoner.

Narkotikabehandling

La oss ta en titt på hvordan å behandle akne hos katter på haken og andre deler av kroppen. En av de vanligste måtene å eliminere akne er klorhexidin løsning. Bruken av dette verktøyet kan imidlertid ikke gi det ønskede resultatet, hvis ikke eliminere grunnårsaken til brudd i talgkjertlene. I de fleste tilfeller er slike forstyrrelser forårsaket av patologiske prosesser i organene i mage-tarmkanalen eller ved endringer i hormonnivå. Ofte er kviser på haken en slags indikator på at katten spiser fra skitne retter.

I kombinasjon med klorhexidin kan jod brukes. På grunn av tørkeffekten akselererer jod selv eksponering for akne. Før du bruker jod, behandle berørte vev med klorhexidin grundig. For å behandle akne hos husdyr, brukes bare en svakt konsentrert jodløsning.

Sammen med de ovennevnte legemidlene kan du bruke hydrogenperoksid og kalendulertinktur. Bruk av disse legemidlene vil redusere alvorlighetsgraden av symptomer som er karakteristiske for akne. Men for å oppnå en garantert og holdbar effekt er det svært viktig å gjennomføre en omfattende diagnose av kroppen til det firbenede kjæledyret. Ved brudd i de indre organene, bør terapi rettes mot å adressere grunnårsakene til sykdommens utseende. I dette tilfellet anbefales det å bruke en integrert tilnærming til behandling, noe som gjør det mulig å oppnå ønsket resultat på kort tid.

For å redusere styrken av betennelsen, bør tetracyklin eller salisylsalve brukes. Det er nok å behandle de berørte områdene av kroppen med disse legemidlene en gang om dagen. Ved hjelp av midler for ekstern applikasjon, bør du passe på at katten ikke kunne vaske sammensetningen fra huden. I sjeldne tilfeller, med akne, er systemiske antibakterielle legemidler foreskrevet. Blant mangfoldet av slike legemidler som brukes til behandling av husdyr, bør tildeles "Enrofloxacin" og "Amoxicillin", på grunn av effektive virkninger. Sammen med dem, er syntomycin og tetracyklin salver brukt til å behandle de berørte områdene i kroppen. Dosen og diett er foreskrevet på grunnlag av dyrets individuelle egenskaper.

Et av symptomene på akne er haken kløe.

diett

Riktig formulert diett kan ikke bare styrke kattens immunsystem, men også for å forhindre utseendet av akne. Daglig mat bør inneholde en stor mengde vitaminer og mikronæringsstoffer. I kostholdet til katter bør være matvarer som er rike på tokoferol, askorbinsyre og vitamin A. Disse elementene bidrar til å beskytte kjæledyr fra ulike smittsomme og dermatologiske sykdommer.

For å normalisere metabolismen og talgkjertlene, er det nødvendig å mate kattens poretter. Sakte karbohydrater inneholdt i kornblandinger, akselerere metabolismen og forbedre lokal immunitet. Det anbefales ikke å mate dyr med fettstoffer, hermetikk og pølse. Disse produktene påvirker levertilstanden og produksjonen av subkutant fett negativt.

Forebyggende tiltak

En forsømt form av sykdommen kan føre til alvorlige komplikasjoner. Basert på dette er det svært viktig å fortsette behandlingen av sykdommen. For å redusere risikoen for akne bør du nøye utføre forebyggende tiltak.

For å hindre gjentakelse av akne, bør du vaske de servantene som dyret mater så ofte som mulig. Vannet i bollen skal endres minst to ganger i løpet av dagen. Etter at kjæledyret spiser, må du tørke haken med et serviett dyppet i varmt vann. For å normalisere sebaceous kjertlene, bør du fjerne alle fettstoffer fra kostholdet. For å styrke kjæledyrets immunsystem, bør du mate det med sunne matvarer rik på vitaminer.

Samling av svar på dine spørsmål

Husdyr skaper komfort i leiligheten, gleder sine eiere og er alltid full familiemedlemmer. Tilstedeværelsen av en katt eller en katt i huset gjør det spesielt behagelig. Men for at dyret selv skal være i glede av å leve sammen med sine eiere, er det nødvendig å ordentlig ta vare på det. Og ikke bare stamtavlepersoner trenger omsorg, selv en vanlig katt kan komme inn i en irriterende situasjon og bli syk. En av de mest ubehagelige fenomenene i katter er akne på haken. Men hva er akne på kattens hake, hvordan å behandle det og hvorfor det skjer - ikke mange vet det.

Katt akne

Keratinisering er en prosess med rask utryddelse og keratinisering av det øvre lag av huden. I en sunn epidermis dør gamle hudceller av og eksfolierer, med avvik slår de gamle cellene ikke helt ut, men danner tuberkler og dynger. Disse hillockene tillater ikke porene å rense riktig, blandes med sekret av talgkjertlene og danner de såkalte "plugger".

Svarte prikker vises på huden. Disse svarte punktene kalles komedoner. Når patogene mikroorganismer kommer inn i en slik plugg, oppstår en betennelsesprosess - pus dannes i tuberkulene, som ser ut som en hvit stang. Utslippet vises på slimete områder, i ørene, halen, men det mest spesielle stedet for dislokasjon av svarte flekker er nettopp haken, siden det er den vanskeligste delen for katten å ta vare på.

Symptomer på akne hos katter

I første fase kan akne manifestere seg i form av små, svarte prikker, som ved første øyekast ser ut som tilstoppede partikler av smuss eller sand i ull. Rødhet i hudområdet og utseende av hevelse.

Selvfølgelig kan en katt eller en katt ikke fortelle eieren om kløen, men hvis kjæledyret ditt er kløende ofte, må du vise det til veterinæren så snart som mulig. I tillegg kan blodpunktene vises på stedet for riper.

Når sykdommen ikke blir behandlet i begynnelsen, utvikler den seg, og i stedet for små punkter, oppstår abscesser, med karakteristiske hvite topper. Når de presses på dem, åpnes disse purulente formasjonene og innholdet slippes ut.

Hvorfor har katter akne?

Årsakene til akne på haken til kjæledyret ditt kan være både ekstern og intern.

Interne årsaker inkluderer:

 • Stress, noe som resulterer i nedsatt funksjon av talgkjertlene;
 • Sebaceous kjertlene kan selv i utgangspunktet utvikle seg unormalt;
 • Svekket immunitet

Eksterne årsaker inkluderer:

 1. Haken er et vanskelig å nå for å slikke;
 2. Sjeldne oppvaskkummer for mat, på grunn av hvilke bakteriene er teeming på overflaten av boller eller kopper;
 3. Sjeldent kjæledyr bading.

Korrekt diagnose

Hvis du har sett minst ett av de ovennevnte tegnene på akne i kattens hake, bør du ikke skynde deg, siden det er flere sykdommer med de samme symptomene:

 1. skabb;
 2. Lineært granulom;
 3. acne;
 4. ringorm;
 5. Allergi.

For å utelukke alle mulige alternativer, er det nødvendig å konsultere en lege. For den mest nøyaktige diagnosen utføres hudskraping. Deretter undersøkes biomaterialet for tilstedeværelse av bakterier og sopporganismer. Først da, hvis testresultatene blir diagnostisert med akne, vil veterinæren foreskrive riktig behandling.

Hjemmebehandling

Du kan behandle sykdommen med rusmidler:

 • Det berørte hudområdet skal rengjøres med antiseptiske midler: for eksempel klorhexidin, miramistin eller hydrogenperoksid. Når det gjelder effektivitet, er disse stoffene nesten det samme. Forskjellen er bare i pris;
 • Jod, som brukes til å cauterize komedoner;
 • Bruken av anti-seboriske sjampoer, for eksempel Laktoderm, Doctor, Bifar og Harz shampoo, tjære sjampo og andre produkter som viser salicylsyre;
 • Ulike spesielle salver og geler er effektive for å behandle akne hos katter: Flucinar, Liniment synthomycin eller svovelsalve;
 • Antibiotika brukes på avansert stadium, men bare en lege kan ordinere dem.

Når du behandler, bør du vite hva du absolutt ikke kan gjøre:

 1. Forsøker å åpne comedones selv, kan dette føre til at sykdomsfremkallende bakterier vil falle på det åpne såret;
 2. Kombinere katten din med børster og stive hårbørster kan forårsake enda mer irritasjon;
 3. Misbruk salver og antiseptika. Det er bare nødvendig å tørke det berørte området, og ikke hele overflaten rundt, for ikke å overdrive huden. Salver skal brukes på kviser selv, i et tynt lag, ellers kan katten slikke dem.

Akne forebygging

For ikke å kaste bort din styrke, økonomi og tid på behandling av kattutslett, må du utføre forebygging.

 • Du bør vaske matskålen og bytte drikkevann regelmessig.
 • Ekskluder fra kostholdet til feit mat.
 • Det er nødvendig å tørke haken etter hvert måltid eller minst en gang om dagen, da det er vanskelig for en katt å vaske dette stedet på egen hånd.
 • Det er nødvendig å styrke immunforsvaret og overvåke riktig næring av kjæledyret.
 • Kostholdet skal inneholde matvarer som er rike på vitaminer, mikroelementer og fettsyrer.

Utslett, sår og kløe på en kats hake er ganske vanlig. Denne sykdommen, selv om den gir mye ulempe for kjæledyret ditt, er ikke dødelig, spesielt hvis du vet hva en katt har akne på haken, hvordan å behandle den og hvordan å forebygge tilbakefall.

Video: katt akne behandling

I denne videoen vil veterinær Elena Subbotkina fortelle deg hva som kan forårsake akne på kattene haken og hvordan du skal behandle den, hvilke legemidler som skal brukes til dette:

Katt akne

Lær symptomene på akne hos katter (akne) på haken, diagnose, behandling og forebygging av denne sykdommen hos katter.

Akne hos katter er en hudforstyrrelse hvor sebaceous kjertlene blir betent. I katter, akne vises som svarte flekker (blackheads). Til tross for at sebaceous kjertlene er tett plassert i hele kroppen av dyret, vises akne hos katter ofte på haken og i nærheten av leppene.

Årsaker til akne hos katter

Det er ikke noe konkret svar på spørsmålet om hva som egentlig forårsaker utseendet til akne hos katter, men her er en liste over faktorer som bidrar til sykdommen:

 • Stress fører til forstyrrelse av talgkjertlene, som følgelig produserer mer sebum;
 • utilstrekkelig hygienisk omsorg, spesielt på et så vanskelig sted når du slikker, som en hake;
 • hudsykdommer;
 • abnormaliteter av talgkjertlene;
 • utviklingsmessige abnormiteter i hårsekkene;
 • redusert immunforsvar
 • bruk av plastskåler til å mate katten (plast har porer hvor bakterier samles inn, spesielt det er farlig hvis slike skåler, selv fra under vann, sjelden vaskes).

Akne eller svarte flekker på haken er en ganske vanlig sykdom hos våre mindre brødre, og utviklingen er mulig hos katter av forskjellige raser, uavhengig av kjønn og alder.

Det skal også bemerkes at det er katter der det er en klynge av sorte prikker på haken en gang, går alene og gir ikke noe ubehag for dyret, og for eieren går helt ubemerket. Men det er kjæledyr som regelmessig lider av forekomsten av akne, noe som fører til tillegg av en sekundær infeksjon.

Symptomer på akne hos katter

1. rødhet i huden;

2. Utseendet til små kviser kjegleformet med hvite eller svarte topper, som over tid øker i antall og størrelse. Svarte akkumuleringer av komedoner kan se ut som forurensing av dyrehår;

4. Når sykdommen går inn i det avanserte stadium, vises noder på huden, sår, grupper av hårsekkene øker;

5. kløe og smerte som plager dyret - katten kammer sårene, purulent og blodige skorper vises;

Diagnose av akne hos katter

Jeg ønsker å henlede eiers oppmerksomhet på det faktum at bare en veterinær etter en undersøkelse kan foreta en nøyaktig diagnose av forekomsten av akne i en katt.

Av stor betydning er ytterligere diagnostiske studier, som for eksempel skraping av et dyrs hud, analyse for forekomst av sopp- og parasittiske sykdommer, i sjeldne tilfeller - en hudbiopsi. Alt dette er nødvendig for å utelukke sykdommer som ligner på symptomer - demodikose, dermatofytose, allergier, eosinofil granulom, scabies.

Katt akne behandling

Avhengig av hyppigheten av akne i katten og graden av forsømmelse av sykdommen, er lokal eller kompleks behandling foreskrevet.

Det viktigste er ikke på noen måte å selvmedisere og ikke presse modne komedoner.

Behandling av huden med antiseptisk, antiseborrheic sjampo og såper:

 • Tar tjære,
 • medisinert sjampo mot seborrhea av firmaer Bifar, Harz, 8в1,
 • Tar sjampo.

Anvendelse av antiseptiske løsninger, som klorhexidin, miramistin, hydrogenperoksid, salicylalkohol og jod (brukt med stor forsiktighet).

Det er mulig å feste bomullsgass tamponger fuktet med calendula tinktur.

Legemidlet Perkutan - brukes opptil to ganger om dagen, til utfallet av utslett. Legemidlet inneholder furatsilin, som maler dyrets pelsgult. Du bør også unngå å få stoffet i munnhulen til en katt.

Hvis purulente og blodige skorper opptrer, er det en sekundær infeksjon, det er mulig å behandle de berørte områdene med et eksternt antibiotikum Mupirocin (Bactroban).

Bruken av vitamin A (retinol) lokalt i form av salver (Differin, Adaklin, Klenzit) eller en oljeoppløsning er farlig, da det kan forårsake hudirritasjon.

Ved alvorlig betennelse kan bare en lege foreskrive et behandlingsforløp med kortikosteroider, for eksempel prednison.

Pass på å følge en diett - utelukkelse fra diett av fettstoffer.

Det er nødvendig å gi katten vitamintilskudd, omega-3 og omega-6 syrer.

Folk rettsmidler for katt akne

1. En avkok av kamille og calendula blomster blandet med pulver av 2 tabletter furatsilina. Den resulterende løsningen for å smøre de berørte områdene to ganger om dagen.

2. Frisk kuttet et stykke gresskar er lett å holde i stedet for utslett. Gjør denne prosedyren 2-3 ganger om dagen. Hver gang du skal kutte av et nytt stykke gresskar, og bruk det i 5 minutter, siden de fleste av de nyttige stoffene, på grunn av reaksjonen med oksygen, raskt ødelegges.

3. Brygg gresset av celandine - 4 ss urte for 6 glass vannkoker i 5 minutter, deretter avkjøl og filtrer. Den resulterende kjøttkraft smøre områder med akne og lage lotioner 2-3 ganger om dagen.

4. Bønnebombe hjelper også, som hevdet fra akne. Friske eller tørkede blomster av planten er tatt med 1 teskje per kopp vann og brygget. Den resulterende avkoket gniddet sted med utslett.

Hjemme, i behandling av akne i en katt, kan du også bruke klorofilipt eller clotrimazol 1% løsning. Disse stoffene skal påføres prikkede, utelukkende på kviser. Etter påføring av løsningen påføres, prikket og ikke gni, svovelsalve i et veldig tynt lag.

forebygging

1. Plastskål for mat og vann bør byttes ut med glass, keramikk eller jern. Vaskeskåler trenger minst 1 gang om dagen og ikke hell fersk mat i en bolle med gammel mat.

2. Pass på å bytte drikkevann 1 gang per dag.

3. Hvis kjæledyret ditt har en tendens til utseendet på akne - fjern fettstoffer fra kjæledyrets diett.

4. Etter å ha spist, gni kattens hake, om nødvendig, behandle med antiseptiske løsninger.

5. Styr kattenes immunitet, og gi henne en full diett, rik på vitaminer, mikroelementer, spesielt omega-3 og omega-6 fettsyrer.

Akne i katter ⚫

I katter, som i menneskelig hud kan vises akne - det er ikke smittsom for mennesker dermatologiske klager knyttet til en feil i talgkjertlene. Akne hos katter er sjeldne, så akne, eieren lagt merke til på kjæledyret haken, magen, rundt munnen, ørene og haleroten kan føre til en rettferdig overraskelse. Det er i disse områdene i huden de fleste sebaceous kjertler - et brudd på stoffskiftet i huden gjør at de fungerer unormalt.

Porene i kattens hud er tilstoppet på grunn av opphopning av gammelt epitel, limt til unge hudceller med sebaceøse sekresjoner. Fetale pimples kan være hvite eller svarte, avhengig av om korken er inne i poren eller utsiden.

Siden prosessen ikke alltid utvikler seg til patologi, finner fenomenet selvhelbredelse sted. Men hvis det kommer inn i porene patogener truende kjæledyr helse problem: selv oppførselen til et dyr er sett, så langt som han er ubehagelig. Det ømme punktet er kløende og sårt, katten føles ikke bra, så behandlingen påbegynnes umiddelbart.

Årsaker til akne hos katter

Siden akne kan påvirke noe kjæledyr, bør du nøye studere listen over sykdomsårsaker:

konstant stress forårsaker aktive sebaceous kjertler;

Hvis katten utmerker sin hake, bør den forstås - han selv vil ikke vaske det, og smusset med mikroorganismer vil forbli på huden;

svikt i sebaceous kjertler;

dårlig utvikling av hårsekkene (alopecia);

Plastfat, spesielt ikke den første friskheten, er et avlsmiljø for bakterier som har akkumulert i mikroporene.

Utslett på huden kan vises og en kattunge, og en middelaldrende katter, og til tross for dette, sphinxes lider av akne oftere og katter kastrert og sterilisert kattene i noen få tilfeller.

Veterinær vurderinger av akne

Uttalelse fra representanter for veterinær dermatologi uttrykt i rådet til ikke å selvmedisinering, og besøke en spesialist: et sykt dyr er nødvendig å undersøke, ta en skraping fra det berørte området av huden og holder en laboratoriestudie. Dette er gjort for å utelukke muligheten for andre sykdommer, inkludert manifestasjon av allergier.

Feline akne er lik symptomatologi til dermatofytose, demodikose, scabies og eosinofil granulom. Analysen vil vise om det er grunn til å bekymre seg over de ovennevnte sykdommene.

Veterinærer anser ikke sykdommen vanskelig og foreskriver et kvalifisert behandlingsregime, hvoretter problemet løses raskt og enkelt.

Akne behandling i katter

Akne kan også vises på halen, som også bringer problemer og ubehag til kjæledyret. Hjemme er det anbefalt å følge kostholdet og følge instruksjonene fra veterinærer, som alltid forteller i detalj hvordan du behandler akne.

Først og fremst bør du ta vare på hygiene av forholdene til dyret og selve mustasens lidelse. Ved katter på en hake kan svarte punkter vende seg til store abscesser og alvorlig komplisere livet. Hygiene vil ikke tillate sykdommen å bevege seg til neste stadium på grunn av penetrering av mikroorganismer inne i porene.

Behandlingen er foreskrevet i henhold til denne ordningen:

berørte områder vaskes regelmessig med medisinske sjampo;

Før du påfører medisinen, blir huden først dekontaminert med hydrogenperoksid på 3%;

hvis kjæledyret er lunt, så er det bedre å barbere håret på det syke området;

sikker på å utelukke fra dietten fettstoffer.

Hvis saken er kompleks, og et sekundært infeksjonsfokus har sluttet seg, blir et eksternt antibiotika og et kurs av vitamin A inngått i ordningen.

Folk rettsmidler for behandling av akne hos katter

Ikke alle vil bruke ferdige verktøy og slå til populære oppskrifter for behandling av akne hos katter.

Calendula tinktur brukes som en behandling;

to tabletter furatsilina malt i pulver og blandet med tre spiseskjeer kamille avkok. Den resulterende løsningen lagres i kjøleskapet og brukes til å behandle sår 5-6 ganger om dagen;

klem juice fra gresskar og gni det berørte området 4 ganger om dagen i 5 minutter;

fra celandine oppnås en effektiv avkok, som er fremstilt fra fire spiseskjeer av tørre råvarer og en liter vann. Kjøttbøllen blir kokt, fjernet, avkjølt og filtrert. På sårene pålegges lotion 3 ganger om dagen.

Men før du begynner å behandle en kattunge med folkemessige midler, konsulter en dyrlege.

Akne katter på haken

Svarte prikker kan plutselig vises på kattens ansikt i leppene. Snuten ser ut til å være tørr. Gradvis blir utslett til pustler. De vil snart briste, og i deres sted blir en skur merkbar. Det neste symptomet er håravfall med dannelsen av tørr, betent hud på dette stedet.

En katt riper ofte på haken, og forårsaker dermed en sekundær infeksjon og traumatisering av sårpunktet.

Fra kviser kan begynne å strømme ut pus - det betyr at prosessen har gått langt, og den lidende katten trenger trang hjelp.

Noen mennesker er heldige, og hans favoritt hadde aldri i sitt liv overfor problemet av akne lesjoner, og noen fitte angrep deltar punktlig. Du bør alltid nøye undersøke dyrets ansikt, slik at hvis et utslett oppstår, begynner behandlingen straks.

Akne behandling hos katter på haken

Å dømme etter vurderinger av katteeiere som har hatt denne dermatologiske sykdommen, vil kompleks behandling gi et godt resultat veldig snart.

Som anbefalt å behandle akne dyr:

Haken behandles flere ganger om dagen: Det barberte området vaskes med tjære såpe, anti-seborrheic sjampo eller "Laktaderm". Sjampoen er igjen i 4-5 minutter på kattens hud, og vasket av med en fuktig bomullsull og tørk til den er tørr;

klorhexidin eller hydrogenperoksid brukes som antiseptiske midler. Etter 15 minutter, fortsett til neste behandlingsstadium;

katten er lagt på ryggen og en myk bomullsflap av stoff fuktet i varmt kalendula avkok påføres på sårpunktet;

tørk lesjonen med salisylsyre og bruk en aknesalve for dyr.

En diett med et vitaminkurs og alle stadier av behandling utføres til alle punkter og sår forsvinner.

Cat Acne Behandlinger

Listen over terapeutiske stoffer inkluderer klorhexidin, miramistin, hydrogenperoksid, salisylalkohol og jod. Det er antiseptisk og desinfiserende. Det er også smalt målrettede stoffer:

Perkutan - medisiner inneholder furatsilin, og hvis i følge instruksjonene som brukes to ganger om dagen, vil kappen bli gul, men dette er midlertidig;

Baktroban - salve av ekstern bruk brukes på scenen av purulente og blodige skorper, samt ved tilkobling av en sekundær infeksjon;

Mupirocin - effektiv topisk salve;

Differin, Adaklin, Klenzit er vitamin A i form av salver, men du bør ikke bruke dem flittig på grunn av mulig hudirritasjon;

Prednisolon - behandling er kun foreskrevet av en lege i spesielt avanserte tilfeller.

Ikke glem at alle legemidler brukes bare med legeens tillatelse.

Forebygging av akne hos katter

For å forhindre at plastskålen erstattes av glass, keramikk eller jern. Skålen vaskes 1-2 ganger om dagen, og den nye maten helles kun i en tom, ren tallerken. Vann skal alltid være rent og friskt.

Hvis katten har akne igjen, blir ikke oljeholdig og tørr mat utelatt fra maten, da dette er risikoen for sykdomstilfelle.

Katten, utsatt for fremkomst av komedoner, etter å ha spist, tørker sløret.

Pet immunitet må styrkes, så hvis du har spørsmål, må du studere anbefalinger for riktig ernæring for katten.

Akne hos katter, de første symptomene

Husdyr er noen ganger utsatt for hudsykdommer som er særegne for mennesket. I kattfamilien er et av disse problemene akne.

Akne er en betennelse i talgkjertlene, hvor det oppstår sorte prikker. Betennelse forårsaket av tilstoppede porer. Hos katter oppstår sykdommen først på haken, og deretter er nesen dekket av akne. Frakken får en skitten gul farge, svarte prikker vises på huden, og pelsen blir fettete og begynner å skinne. Lignende symptomer på sykdommen observeres også ved halen. Ofte lider menn av dette på grunn av påvirkning av mannlig kjønnshormon - testosteron.

I den første fasen av akne er en svart prikker, som kalles komedoner. I tilfelle av komplikasjoner av sykdommen, oppstår betennelse i hårfollikkelen (follikulitt) med dannelse av papiller.

Sen behandling av akne hos katter fører til at akne kan gå til hale og mage. Infiserte områder blir betent, blir større og blir fylt med pus, forårsaker ulempe for kjæledyr.

Kattens hud er betent og rødt, på grunn av penetrasjon av infeksjon i tilstoppede porene. Følgende vises tett og varmt til berøringssår. Akne forårsaker smerte, forårsaker at katter blir nervøse og rastløse. Når akne modner, blir hodet hvitt eller svart.

Den nest siste fasen av sykdommen er veldig farlig. Komplikasjoner kan oppstå på grunn av infeksjoner i åpne sår. Etter akne gjennombrudd dannes sår på kattens kropp.

De viktigste årsakene til akne hos katter

Akne kan forekomme hos katter av forskjellige raser og forskjellige aldre. Steriliserte kjæledyr er minst utsatt for denne sykdommen. Utseendet til akne på haken skyldes flere grunner:

 • ullforurensning;
 • hormonforstyrrelser;
 • stress,
 • svak immunitet
 • hudsykdommer;
 • plast tank for fôring;
 • Ikke-overholdelse av hygiene (haken er et vanskelig og ubehagelig sted for slikking).

Akne diagnose

Diagnostisering av akne bør ikke gjøres hjemme. Symptomene på akne faller sammen med mange sykdommer, inkludert skabb, ringorm og allergier. Også, oftest kan eierne forvirre akne med vanlig smuss, og kviser på haken kan være insektbiter. Derfor, i tilfelle symptomer, er det tilrådelig å konsultere en veterinær. Legen gjør hud skraping i dyr. Denne prosedyren gjør det mulig å foreta en nøyaktig diagnose og fortsette med videre behandling.

Akne behandling hjemme

Når du behandler akne hjemme er det helt umulig å gjøre følgende:

 • klemme ut sår selv, som i de fleste tilfeller fører til spredning av akne;
 • børst katten din med harde og harde hårbørster;
 • overdreven rusmisbruk;
 • tørk salver bare det infiserte området av huden.

Det er mulig å behandle akne ved hjelp av medisiner:

 • jod brukes til å cauterize svarte flekker;
 • antiseptiske midler bør tørke hudskader (hydrogenperoksid, miramistin eller klorhexidin);
 • bruk av svovelsalver
 • bruk av tjære sjampo, som inneholder salisylsyre.

Behandling av den første fasen av akne krever ikke dyre stoffer. Det er nødvendig å trimme håret på haken, og deretter behandle akne med en telling av hydrogen, såpe eller en spesiell sjampo. Etter behandling blir det berørte området smurt med salisylsyre og en fuktighetsgivende salve med en bakteriedrepende effekt påføres. Slik behandling er tilstrekkelig for å bli kvitt akne på huden på et kjæledyr. Åpning av abscesser bør behandles med Bactroban.

Kategorisk er det umulig å klemme ut betent akne. Dette kan føre til spredning av infeksjon. Rester av pus fjernes fra sår som brister på egenhånd. I stedet for akne dannes skorpe under hvilke et nytt hudlag dannes. Når de blir kontinuerlig fjernet, blir arr igjen på kjæledyrets kropp.

Det er flere tilfeller der akne behandling er stoppet:

 • Økt hudirritasjon av kjæledyr. Behandling er nødvendig for å avbryte for rask heling av huden, siden effekten kan utøves bare på det komplette integumentet.
 • Massevis av svarte flekker spredt. I dette tilfellet må du stoppe behandlingen i et par dager, og deretter fortsette det, men bruk andre stoffer.
 • Akne er forsvunnet takket være effektiv behandling. Men akne hos katter kan gjenoppta igjen, så eierne må overvåke tilstanden til huden på kjæledyret.

Folk rettsmidler for behandling av akne

Skivede gresskar brukes til å tørke blackheads. Det er nødvendig å behandle huden med et antiseptisk middel og påfør massen i noen minutter (3-4).

Inflammasjoner på huden kan fjernes med kremer av celandine. For å gjøre dette, bryg en teskje celandine i et glass vann i et vannbad. Legemidlet må kokes i 5 minutter og belastes etter avkjøling. Påfør bomullsull eller servietter fuktet i buljong til ål. Denne handlingen må utføres to ganger om dagen, mens stoffet er oppvarmet til 37-40 grader.

Yarrow brukes i stedet for aknebehandlingslotion. Det er nødvendig å blande 20 gram vinge i et glass med vann, hell kokende vann over det og la den gå i en time og dekke den med et lokk.

Masker for behandling av akne kan gjøres fra calendula og kamille. 15 gram urter helles i en krukke, fylt med varmt vann og kokes. Etter dette filtreres buljongen og blandes med furatsilinom. Det er nødvendig å smuldre to tabletter med medisinering og hell 10-14 ml væske for å lage en tykk grøt. Masken må påføres hver annen dag og la den tørke i 15 minutter. Rester må fjernes med et vått håndkle.

Katter akne diett

Redusert immunitet fører til utseendet av akne. Derfor er kjæledyr foreskrevet vitaminkomplekser. Katter bør gis matvarer som inneholder vitamin A, askorbinsyre og tokoferol. De hjelper dyr i kampen mot sykdommer og infeksjoner, og bidrar også til oppløsning av huden etter gjennombrudd av sår.

Senker ned metabolisme prosessen fører til forstyrrelser av sebaceous kjertler. For å øke kattenes metabolisme er det nødvendig å lage korn, som inneholder treg karbohydrater. Det er forbudt å gi kjæledyr fet mat, tørket mat, pølse eller hermetikk. De forringer leverfunksjonen, som følge av at sebum er produsert og prosessen med aknebetennelse begynner.

Akne forebygging

En løpende form for akne kan forårsake mye trøbbel for kjæledyr og deres eiere. Derfor må behandlingen av sykdommen behandles med ansvar. Sannsynligheten for svarte prikker er betydelig redusert, samtidig som det observeres forebyggende tiltak.

For å forhindre utseende og utvikling av akne, må du følge de grunnleggende hygieneregler:

 • vaske potten regelmessig og bytt vannet to ganger om dagen;
 • fjern fet mat fra mat;
 • du må rense kattens hake etter at den spiser;
 • mate kjæledyret ditt med sunn mat og styrke dens immunitet
 • inkludere vitaminer i kosten.

konklusjon

Katt eiere er pålagt å nøye overvåke sine kjæledyr. Periodisk bør du sjekke haken av kjæledyr. Ved første utseende av et lite utslett eller akne, må du kjenne deres kjønnsstatus. Du trenger ikke å gå til veterinæren med en gang. På telefon kan du konsultere legen din og lære de første behandlingstipsene. Hvis du alltid tar konstant forsiktighet og betaler mye oppmerksomhet til kjæledyret ditt, vil han ikke møte en slik sykdom som akne.

Akne i en katt: årsaker og behandling

Den cellulære strukturen i kattens hud er ikke veldig forskjellig fra det hos mennesker, så det er ikke overraskende at kjæledyr kan lide de samme hudproblemene som deres eiere. En av disse dermatologiske sykdommene kan tilskrives akne, som i hverdagen også kalles akne, svarte flekker osv.

Mekanisme av akne

Utviklingen av den patologiske prosessen er direkte forbundet med svekkede metabolske prosesser i huden, og spesielt med pervers keratinisering (en kompleks biokjemisk reaksjon med dannelse av fett, aminosyrer og keratin, som gir derma styrke og elastisitet) og feil operasjon av de subkutane kjertlene.

Normalt er den døde øvre corneum i epitelet eksfoliert, noe som gir vei til en nyere og yngre. Med patologi oppstår ikke normal avstand, og gamle celler blandes med nye, og skaper fjell av skalaer limt sammen av en fettete hemmelighet. Naturligvis vil et slikt celler av celler før eller senere føre til tilstopping av porene, som er eksternt manifestert av svarte subkutane flekker. Forresten, akne kan være hvit, vanligvis dette fenomenet oppstår når "rør" er dypt inne i pore og er ikke i kontakt med luft.

Siden prosessen foregår på mobilnivå, er det ikke alltid mulig å skille sykdommenes utbrudd, i tillegg skjer i noen tilfeller selvhelbredelse uten synlig manifestasjon av patologi. Vanligvis blir prosessen merkbar når patogene mikroorganismer trer inn i dermis (oftest er det coccal mikroflora, som hele tiden er tilstede i miljøet), som skjer når dyrs sanitære forhold er dårlige.

Årsaker til akne hos katter

Det er minst to typer faktorer som påvirker forekomsten av akne: endogen og eksogen.

 • Endogen, det vil si å ha en intern opprinnelse, inkluderer hormonforstyrrelser, nedsatt metabolisme, dårlig leverfunksjon.
 • Eksogene årsaker er hovedsakelig forårsaket av dårlig dyrepleie, når fet mat forblir i hakeområdet, som kan tette porene og munnen på hårsekkene.

Det er også mekanisk akne, men hos katter er denne typen ganske problematisk. Utseendet til mekanisk akne kan bidra til riper, sprekker i huden og andre forurensninger.

Følsomhet for sykdom

Det er ikke noe mønster her. Det er ingen spesifikk statistikk at sykdommen oftest finnes i en slik ras, i en slik alder, med en slik og en slik farge. Absolutt noen katt kan bli syk, uavhengig av rase og alder.

Her kan du lage en liten kommentar: Bald katter (sfinxer) har fortsatt akne mye oftere enn fluffy kolleger, og den inflammatoriske prosessen er mye vanskeligere.

I tillegg ble det bemerket at akne katter og steriliserte katter praktisk talt ikke har akne, men siden de isolerte tilfellene fortsatt er løst, kan det ikke sies at operasjonen vil redde dyret fra slik dermatose.

En viktig rolle i dannelsen av akne har en arvelig faktor.

Symptomer på akne hos katter

Som allerede nevnt ovenfor er den viktigste synlige manifestasjonen av akne de sorte prikkene eller komedene. I tilfelle av mikrobiell infeksjon, vil inflammasjonsstedene bli mer ondartet - dannelsen av pustulære knuter med hirse.

I mangel av rettidig behandling av høy kvalitet vil den inflammatoriske prosessen ekspandere til side og i dybden, og som et resultat vil andre tegn på hudsykdommer bli lagt til hovedpatologien: papiller, pustler og til og med koke.

Med mer eller mindre stabil immunitet og godartet kurs er det 4 stadier av akneutvikling:

 1. Hyperemi (rødhet) av huden.
 2. Subkutan betennelse i form av et tett rødt hett tuberkulose.
 3. Maturering av follicle med utseendet av en hvit flekk (pus) på toppen av knutepunktet, etterfulgt av penetrasjon.
 4. Den endelige fasen er helbredende: såret blir gradvis helbredet, tørker. Under skorpen er prosessen med å gjenopprette huden.

Akne komplikasjon

Under "eksplosjonen" (tredje fase) øker sjansen for å infisere infeksjonen - hudens integritet, og dermed dens beskyttelsesfunksjon, er nedsatt, noe som åpner døren for penetrasjon av kokosmikroflora fra utsiden og gir opphav til koker (nekrose av sebaceous kjertel). Det verste er at ved åpningen av dette området helles ut, kan det forårsake furunkulose, det vil si utseendet på flere furunkler. Prosessen kan fortsette å løpe uendelig i en sirkel.

Akne diagnose

Det er viktig å forstå at ikke alle svarte flekker på kattens hud er akne. Ofte kan den inflammatoriske prosessen forveksles med de samme "lopphusene" (egg, nitter) av ektoparasitter (lopper, lus), sett i nærheten av hårroten nesten på overflaten av huden; tegn på lav eller demodikose, insektbitt, etc.

Derfor må katter skrapes fra den berørte huden og sendes til laboratoriet for forskning, før laboratorieassistenten skal gjøre en differensialdiagnose ved hjelp av et mikroskop, før han påbegynner behandling av akne. Du må kanskje lage en bakteriologisk kultur for å identifisere det mikrobielle patogenet - praktisert i tilfelle av purulente komplikasjoner av akne.

Behandling av svarte flekker

Behandlingsprinsippet er å skape sterile forhold i det berørte området, noe som eliminerer penetrering av patogener. Alt dette kan oppnås ved hjelp av grunnleggende hygieniske prosedyrer: Lokal vask med sjampo basert på tjære, tørke huden med en løsning av hydrogenperoksid (3%), etc. Håret barberer seg.

Etter desinfeksjon (sanering), er det nødvendig å oppløse toppkornet lag av hud, som er den enkleste måten å gjøre alle kjent salicylsyre. Påfør deretter fuktighetsgivende salve med bakteriedrepende, tørkings- og helbredende egenskaper. I svært avanserte tilfeller, når prosessen fanger store områder av huden, er det nødvendig å gjennomføre et antibiotikabehandlingsterapi.

Gode ​​resultater for kampen mot akne hos katter gir medisiner og konvensjonelle ungdoms kosmetikk: scrubs, lotions, etc.

Alle avtaler utgjøres kun av en veterinær, basert på det samlede bildet av patologien, på grunnlag av inspeksjonsdata og laboratorieforskning.

Forresten, når du behandler akne hos katter, må du være oppmerksom på kjæledyrets ernæring. Ofte er det dårlig mat som bidrar til metabolske forstyrrelser, utseendet av allergiske reaksjoner på huden, og her allerede før akne er til stede.

Behandlingstips

Når selvbehandling av akne bør styres av enkle regler som vil gjøre helbredelsesprosessen så rask som mulig:

 • aldri klemme akne, de må modne og åpne seg selv;
 • børst ikke den skadede overflaten med børster;
 • Du bør ikke behandle hele lesionsstedet, bare lokal kontakt med akne. Hyppig og rikelig fukting vil tørke ut huden og forårsake en kjemisk brenning;
 • Langvarig bruk av tørkemidler som alkohol og preparater basert på den (jod, briljantgrønn) vil provosere en økning i sekretjonen av talgkjertlene, og følgelig vil føre til en ny blokkering og diffus spredning av akne;
 • I stedet for en løsning med strålende grønn, kan du bruke en vandig løsning av metylenblå - det har en helbredende effekt like bra, og det er ingen irriterende faktor;
 • Du bør ikke bruke salve eller krem ​​med et tykt lag: den resulterende filmen forhindrer normal gassutveksling, og i fravær av oksygen på hudflaten vil anaerob mikroflora utvikle seg, noe som forårsaker en annen dermatittbølge.

Til slutt, et annet tips: Det er ønskelig å foreta en full undersøkelse av fluff, fordi, som du vet, begynner alle hudsykdommer fra innsiden. Det kan vel være at dyret har en kronisk patologisk prosess i leveren eller mage-tarmkanalen. Så et tilsynelatende enkelt problem bør behandles grundig og med fullt ansvar - det er umulig å helbrede et kjæledyr med salver og kremer alene.

Takk for abonnementet, sjekk postkassen din: du bør motta et brev som ber deg om å bekrefte abonnementet

Hvordan behandle akne hos katter hjemme

Svarte prikker forekommer hos katter på grunn av blokkering av talgkjertlene. Kork bestående av smuss, bakterier og fettstopp porene. Betennelse begynner, pustler form. Første akne dekker bare haken og nesen til dyret. Hvis akne ikke blir behandlet, sprer seg utslett til mage og hale. Inflammet porene er fylt med pus, øker i størrelse og bringer ubehag til kjæledyret.

Symptomer og årsaker

For det første merker eieren at haken av dyret er dekket med små, svarte prikker. Noen ganger ligner de skitt, men forsvinner ikke etter svømming. Dette er den første fasen av akne. Hvis du ikke raskt går til veterinæren, forverres kattens tilstand:

 1. En infeksjon penetrerer de blokkerte porene, på grunn av hvilket kjæledyrets hud blir rød og betent.
 2. Follicles vil fylle med pus, snu til koniske eller sfæriske seler størrelsen på en hirsefrø eller ert.
 3. Ufødte sår er tette og varme til berøring. De sår, så katten blir nervøs og rastløs.
 4. I modne formasjoner vises et svart eller hvitt hode. Innholdet kommer ut av absessen under mildt trykk.
 5. Etter å ha brutt gjennom den betent ål, dannes sår. I unge og sterke dyr strammer de raskt og dekker med en skorpe. I gamle og svake katter kan sårene bløde for en stund eller utstråle ichor med pus.

Den nest siste fasen av akne er den farligste. En infeksjon eller bakterier som forårsaker komplikasjoner kan komme inn i åpne sår. Nekrose av sebaceous kjertel utvikler seg, et stort tuberkel dannes, fylt med pus. Hvis katten "åpner" den med sine klør, vil infeksjonen spre seg til sunne hudområder, flere kuller vil dukke opp.

Etter å ha sprungt purulente formasjoner forblir arr og skallete flekker som er vanskelig å kvitte seg med.

Eieren, som la merke til de svarte prikkene, blir til veterinæren. Bare en lege er i stand til å skille mellom akne og frata parasitter. En katt er foreskrevet en skraping, det kan bli anbefalt å donere blod for hormoner, kontroller arbeidet i fordøyelseskanaler.

Akne oppstår hos dyr på grunn av dårlig metabolisme og leverproblemer. Porene blir tilstoppet hvis smuss eller partikler hele tiden samler seg på huden rundt munnen. Sårdannelse dannes i katter som regelmessig kammeres med stive børster. De skader det øvre laget av epidermis, forårsaker betennelse.

Akne forekommer hos unge og voksne dyr. Sykdommen overføres ikke til en person, så eieren kan trygt slå og bade på kjæledyret.

Aknepleie

Huden dekket med utslett eller pustler, daglig vask, ved hjelp av spesielle sjampo. Egnede geler til behandling av teenage akne, tjære såpe eller sjampo. Som en del av det rette kosmetiske produktet som fjerner sorte prikker, bør det være:

 • svovel;
 • salicylsyre;
 • etyl laktat;
 • benzoylperoksid.

Egnet sjampo Laktaderm og Doctor. De normaliserer talgkjertlene og tørker kjæledyrets hud.

Kosmetikk brukes bare til områder som er rammet av akne. Sjampo gnidd med bomullspinne på haken eller bart, slik at de myker ålene. Resterne av skummet rengjøres med vått gasbind, tørkes med et vått håndkle, og deretter påføres en tørr klut, slik at den absorberer gjenværende væske.

Etter hygieneprosedyrer blir den inflammerte epidermis tørket med en bomullspinne fuktet med et antiseptisk middel. Et billig alternativ er peroksid. Du kan bruke klorhexidin eller Miramistin, behandle huden din med lotioner fra teenage akne eller farmasøytisk tinktur av calendula.

Alkoholbaserte produkter påføres nøye. Det er umulig for et antiseptisk å komme på sunn hud eller slimhinner. Stoffer forårsaker irritasjon og brannskader. Koker etter bading og behandling med antiseptiske midler kan dampes ut. En ren bomullsklut fuktet i varmt vann eller kamille kjøttkraft er påført akne fylt med pus. Dampet utslett gniddes med salisylsyre. Legemidlet fjerner betennelse og tørker acne, trekker pus og desinfiserer epidermis.

Antiseptika kombinert med fuktighetsgivende salver. Alkoholbaserte produkter tørker ut huden. Sebaceous kjertlene begynner å jobbe hardere, slippe mer fett som tette porene. De blir betent og magesår. For å forhindre at dette skjer, blir næringsfull aknesalve hos katter gnidd inn i desinfisert hud.

 • salicylsyre eller svovelsalve;
 • flutsinar;
 • Linemet syntomycin;
 • sink salve;
 • perkutan;
 • tetracyklin eller erytromycin salve;
 • levomekol;
 • Yam salve.

Narkotika tørker ut utslett, rydder opp sår. Hjelper krem ​​Belosalik, som brukes til punktet. Fukt en bomullspinne i verktøyet og smør hudområdene dekket med akne.

Du må vente 30-40 minutter til stoffet er absorbert. Resterne fjernes med en bomullspinne. Det er umulig for katten å slikke medisinen, ellers kan dyret bli forgiftet. Den valgte salven er påført med et tynt lag. Hvis det er for mye penger, vil det tette porene og forverre hudtilstanden.

Akneforverring

Svarte og hvite, betent ål som brister og blir sår, smøres med antibiotika geler. Veterinærer ordinerer vanligvis Bactroban eller Mupirocin. Preparatene påføres en gang daglig med et tynt lag og sørg for at katten ikke slikker rester.

Hvis kjæledyret hele tiden kammerer akne, blir såret vasket med et antiseptisk middel, fortynnet med vann og deretter behandlet med jod eller briljantgrønt. I de tørkede skorpene gned sink salve. Legemidlet akselererer helbredelse og lindrer kløe.

Et dyr hvis svarte flekker har blitt betent sår, er kuttet sine klør. Katten vil ikke kunne bekjempe utslett og bringe en sekundær infeksjon inn i sprengkjelen. Husdyr kan ikke slippes ut på gaten eller balkongen, solen er kontraindisert til den.

I alvorlige tilfeller tilbyr veterinæren kastrering. Etter operasjonen normaliserer hormonene i kattene, og utslettet forsvinner gradvis.

Folkemidlene

Akne i kjæledyr er behandlet med buljonger og lotioner:

 1. Ål tørke med et stykke frisk gresskar. Huden er desinfisert med et antiseptisk middel, og deretter påfør massen i 3-4 minutter.
 2. Betennelse fjernet lotion fra celandine. Kok en teskje urter i et glass vann i et vannbad. Kok i 5 minutter, etter avkjøling, spenne og fukte bomullspinne i kjøttkraft. Påfør på acne to ganger om dagen, oppvarming betyr til 37-40 grader.
 3. Bland et glass vann med 20 g tørket eller friskt karrow. Blomster helle kokende vann, insisterer time under lokket. Påfør i stedet for lotion, gni acne to ganger om dagen.
 4. Hell i en krukke med 15 g calendula og kamille. Tilsett en kopp varmt vann, kom med koking i et vannbad eller langsom brann. Varmbuljong filtreres, blandes med furatsilinom. Krymp 2 tabletter av legemidlet, hell 10-15 ml væske for å danne en tykk gruel. Påfør masken på akne hver dag, la i 15 minutter. Ryd opp rester av et vått håndkle.

Folkemedisiner er kombinert med narkotikabehandling for å øke hastigheten på utvinningen av kjæledyret.

Katter akne diett

Feil i sebaceous kjertler er forårsaket av en sakte metabolisme. Metabolske prosesser vil akselerere frokostblandinger som inneholder langsomme karbohydrater og fibre. Katter trenger å lage grønnsaker eller fruktgryter, hvor mye grov diettfibre.

Hermetisert mat og tørr mat er kontraindisert. Du kan ikke behandle kjæledyrpølse, stekte kjøttboller eller svinekjøtt. Fettmat forverrer leverenes arbeid, øker produksjonen av talg. Betennelsen begynner, ålene blir til sår.

Akne oppstår på grunn av redusert immunitet, slik at katter foreskrives vitaminkomplekser. De hjelper dyrets kropp til å bekjempe infeksjon og gjenopprette epitel etter gjennombrudd av koker. Katter bør spise mat rik på vitamin A, tokoferol og askorbinsyre.

Ytterligere anbefalinger

Husdyrgjenoppretting er avhengig av hygiene. I katter som holdes rene, vises ål mindre sjeldnere og går raskere.

Eieren må følge noen enkle retningslinjer:

 1. I noen dyr oppstår akne på grunn av plastallergi. Det anbefales at du legger jern- eller keramikkskåler til mat og vann.
 2. Etter hvert måltid gis kattens hake med en våt klut for å fjerne fett og kornblanding. Pet vanskelig å ta vare på huden rundt munnen. På dette området samler mikrober seg, noe som forårsaker betennelse.
 3. Skåler renses daglig slik at bakterier ikke forblir på veggene. Vannet byttes to ganger om dagen, og mat hver 4-5 timer.
 4. Katten er badet regelmessig, kammet med myke børster, ikke tillatt å gå utendørs hvis det regner eller smuss.
 5. Kvinner utsatt for akne bør ikke gis medisiner for estrus. De forårsaker en hormonell ubalanse som forårsaker inflammatorisk akne.

Boils bør ikke presses ut for ikke å forårsake sekundær infeksjon. Du kan fjerne restene av pus fra ål som har brist på egen hånd. Men før prosedyren, må du desinfisere fingrene og behandle modne kviser med et antiseptisk middel.

Du kan ikke skrelle eller kamme skorpeene, som ble dannet i stedet for akne. Under dem dannes en ny epidermis. Når hudlaget blir tykk nok, vil skorpene forsvinne alene. Hvis de blir revet av, vil et arr eller skallet lapp forbli.

Akne er en sykdom som oppstår hos mennesker og katter. Det er nødvendig å behandle akne i et kompleks, bruke salver og spesielle sjampo. Medisinsk metode supplement folkemessige løsninger. Revidere dietten av dyret og injiser mat som er rik på vitaminer for å få raskere utvinning og forhindre forekomsten av akne.

Flere Artikler Om Typer Acne