Det antas at akne og akne (akne) er et problem for folk i ungdomsårene. Imidlertid lider man i virkeligheten av sykdommen i en alder av tjue, tretti og eldre. I det rettferdige kjønn forekommer akne oftere enn hos menn. Det er statistikk at hver femte kvinne under 50 år klager over utslett på ansiktet hennes. Samtidig forblir de som hadde klar hud som ungdom, ikke til side.

årsaker til

Eksperter sier at utseendet på akne hos en voksen er tegn på visse lidelser i kroppen. Derfor, hvis du har akneutslett i ansiktet ditt, er det først og fremst anbefalt å besøke en dermatolog og gjennomgå en medisinsk undersøkelse, i stedet for å registrere seg for behandlinger i en skjønnhetssalong.
Det er en rekke årsaker til akne hos voksne:

1. Den første årsaken til akne på kroppen i en voksen er stress - alvorlig og plutselig eller langvarig og kronisk. I slike situasjoner begynner endokrine kjertler å produsere hormoner aktivt, noe som øker talgproduksjonen. Porene er tilstoppet med svette og akne dannes. Mange mennesker forverrer problemet ved å kaste de berørte stedene;

2. hos voksne kvinner er en av årsakene til akne androgener - mannlige hormoner (som for eksempel testosteron). Det skjer at konsentrasjonen av androgener i den kvinnelige kroppen overskrider normen. Som i første tilfelle provoserer hormoner en økning i talgproduksjonen og som følge av forekomsten av akne. Samtidig med akne, klager kvinner i dette tilfellet av uregelmessig menstruasjon, samt økt vekst i kroppshår;

3. Arv. Hvis din neste familie har det samme problemet som deg, kan det være at en genetisk predisponering har spilt en rolle i utseendet.

4. Brudd på mage-tarmkanalen, leveren, bukspyttkjertelen. Konsentrasjonen av akne på ansiktet av en voksen kan være et signal for å kontrollere dine indre organer;

5. Endringer i hormonnivåer, for eksempel på grunn av seponering av prevensjonsmidler, er en annen vanlig årsak til akne hos voksne kvinner. Kroppen er vant til å motta et bestemt nivå av hormoner og kan ikke forandre seg raskt når de slutter å komme inn fra utsiden. I tillegg kan hormonakne forekomme hos kvinner i overgangsalder, under eller etter graviditet;

6. Allergiske reaksjoner. For mat, narkotika, kosmetikk - for noe. Det er bemerkelsesverdig at en allergi mot et bestemt stoff kan begynne i alle aldre og forårsake utseende av betennelse på huden, også hos voksne;

7. Tonsils kan forårsake akne. Sykdommer i mandlene fører til forstyrrelse av lymfesystemet, noe som resulterer i at toksiner fra kroppen utskilles verre. Dette påvirker funksjonen til talgkjertlene, noe som forårsaker starten på akne;

8. Noen kosmetikk. For eksempel er det bedre å unngå å bruke kosmetikk som inneholder isopropylmyristat og isopropylpalmitat. Disse stoffene påvirker huden negativt, tette porene, forårsaker allergiske reaksjoner, men de finnes i enkelte kosmetiske produkter.

9. Feil hudpleie. Det er ikke nok grundig rensing av ansikt, nakke og dekolleté, dårlig kvalitet eller utgått kosmetikk, misbruk av aggressive tonale midler eller fete kremer, som tette porene - alt dette kan føre til ulike utslett.

10. Demodex hudmite som bor i menneskelige hårsekk og spiser innholdet i talgkjertlene. Til tross for det kjempebra navnet, er tilstedeværelsen av et tippe umerkelig for de fleste. Bare i noen tilfeller, vanligvis forbundet med en reduksjon i immunitet eller sykdom, øker antall flått, noe som fører til ulike hudproblemer, inkludert akne. Tåkeinfeksjonen øker med alderen - 50% av voksne og 70% av de eldre er transportørene.

Kliniske og hjemme behandlingsmetoder

Hjem Acne Prevention

Hjemmelaget akne behandling består hovedsakelig av riktig omfattende hudpleie.
Det anbefales å bruke daglige antibakterielle rensemidler. PH-nivået for disse produktene skal være nøytralt.

Velgjøre de oljede hudprodukter som inneholder teolje, salicylsyre og sink.

En god effekt av leiremasker. De er egnet for alle aldre, lindrer betennelse, rene porer.

Med et sterkt akneutslett anbefales det ikke å bruke aggressive skrubber, da det er stor risiko for økt betennelse og skade irritert hud.

Selvklemmende akne er svært uønsket. Først kan du spre pus til sunne områder av huden og forårsake farlig betennelse. For det andre, siden huden i voksen alder regenereres sakte enn hos ungdom, er det stor sannsynlighet for at arr og arr vil forbli på den, hvorfra det er svært vanskelig å bli kvitt. Hvis problemet har blitt akutt, anbefales det å konsultere lege eller spesialisert salong.

Eliminering av akne i skjønnhetssalonger

Skjønnhetssalonger tilbyr moderne og effektive metoder for hudrensing:

1. Kjemisk peeling. Under denne prosedyren fjernes de øvre lagene av epidermis ved hjelp av fruktsyrer, sebaceous kjertlene rengjøres, og kollagen syntetiseres. Denne prosedyren er ikke engangs, som regel er det nødvendig med et kurs på flere økter for å oppnå den nødvendige effekten.

2. Kryomassasje med flytende nitrogen. Dette er en prosedyre for å påvirke huden med kulde, som har en anti-inflammatorisk effekt. Som et resultat stimuleres cellegenereringsprosessen, huden blir elastisk, produksjonen av talg kommer til normal, og betennelsen forsvinner. Dette er heller ikke en engangsprosedyre, og kurset er vanligvis omtrent ti økter.

3. Laser hud resurfacing er fjerning av det øvre laget av huden med en laser. Fordelen ved denne metoden er en strengt målrettet effekt på visse områder av huden. Etter et forløb av prosedyrer, porer smale, akne forsvinner, huden er fullstendig fornyet. Oftere er denne prosedyren brukt til å fjerne arr, arr, samt post-akne. Varigheten av kurset er regulert og avhenger av situasjonen, noen ganger er en prosedyre nok.

4. Darsonvalisering. Fysioterapi behandling av akne, som består i påvirkning på huden av impulsstrømmer. Etter behandlingsforløpet er den anti-inflammatoriske regenerative effekten merkbar, funksjonen til talgkjertlene er normalisert, ansiktsformen strammes, og hevelsen minker.

Behandling av en spesialist

Ved å kontakte en lege, vil du motta en omfattende behandlingsavtale. Disse kan være antibakterielle kosmetiske eller medisinske produkter, preparater for å regulere sekretjonen av talg og vitaminer. I noen tilfeller er kvinner foreskrevet oral prevensjonsmidler som reduserer androgen nivåer. For alvorlige utslett kan legen anbefale antibiotika og retinoider (strukturelle analoger av vitamin A).

Foto 2.3 via Flickr: mahmoud99725 (2); Lori Greig (3)

Akne hos voksne: årsaker

Senere er akne et vanlig problem, selv om de ikke ofte snakker om det, og det er vanskelig å finne kosmetikk for voksen hud med slike ufullkommenheter. Men ingenting er umulig, som du vet, nei.

 • Årsaker til voksen akne
 • Funksjoner og tegn på voksen akne
 • Voksen Akne Hudpleie

Årsaker til voksen akne

Akne oppstår på grunnlag av økt aktivitet av sebaceous kjertler og ofte karakteriserer huden til ungdom. Men i dag er problemet med såkalt voksen akne ikke mindre relevant.

Mekanismen for akneutvikling er den samme i alle aldre, men hvis ungdommer har en akneformasjonsprosess som er direkte relatert til kjønnshormoner, blir andre faktorer utløsere hos voksne.

Stress. Det er fastslått at hormonet kortisol, frigjort under stress, øker hudens fettighet.

Mat. Noen produkter, spesielt sukker, raske karbohydrater, helmelk stimulerer produksjon av talg og provoserer dannelsen av akne hos eiere av fet hud etter 20 år.

Funksjoner og tegn på voksen akne

Voksne akne utvikler seg i samme scenario som ungdom.

Forbedret sebumproduksjon.

Hyperkeratose (fortykning av stratum corneum), som fører til blokkering av sebaceous kjertlene.

Reproduksjon i kanalene til talgkjertlene av bakteriene Propionibacterium acnes.

Den inflammatoriske prosessen - akne.

Voksne akne er forskjellig fra ungdomsutslett. © iStock

Men senere har akne sine egne egenskaper som skiller den fra teenage acne:

det er lokalisert ikke i T-sonen, men på haken og kinnene;

mer dypt plassert;

manifesterer seg som mer smertefulle og lyse betennelser;

verre absorberer;

vanskelig å rengjøre;

forlater ofte arrene.

Post-akne fenomener er karakteristiske for voksen hud med utslett, siden med alderen sin evne til å regenerere faller.

Voksen Akne Hudpleie

De som allerede har feiret den 25. bursdagen, er ikke egnede kosmetikk for tenåringer. Hvis ung hud tolererer ganske aggressive formler for akne, så kan voksen reagere med irritasjon og skalering. I dette tilfellet vil akne forbli på plass.

Ta vare på tenåringer vil ikke løse voksne hudproblemer. © iStock

Det er fortsatt ikke lett å velge omsorg for voksen hud med ungdommelige problemer, men i dag er det lettere å gjøre det enn noen få år siden.

Cosmeceutical og apotek merkevarer begynte å produsere spesialprodukter og selv hele linjer, adressert ikke til tenåringer, men til voksne med fet hud og akne.

Denne gammaen er i SkinCeuticals, den heter BlemishAge. Disse produktene sliter med utslett, samtidig ta hensyn til funksjonene i voksen hud og er godt kombinert med andre merker. Og de er også bygget inn i SkinCeuticals 'bedriftsomsorgsprogram, som består av tre faser:

rensing

Senk aknehud kan ikke renses som om du er 16 år gammel. Din hud liker ikke det høye innholdet i desiccating spiritus og aggressive syrer. Hun trenger mer delikate formler som kan gi både renhet og forsiktig peeling uten irritasjon.

Rengjøringsgel for hud med akne og aldersrelaterte endringer BlemishAge Cleansing Gel inneholder syre (kaprylsalisylsyre 0,2%, glykolsyre 3,5%, salicylic 0,2%) i optimal konsentrasjon, og rengjør derfor porene for forurensning, reduserer betennelse og utligner seg lettelse.

Rensing toner for hud med akne og aldersrelaterte endringer BlemishAge Løsning med nødvendig prosentandel av alkohol fjerner døde celler og rester av smuss, forbereder huden for ytterligere pleie.

Gel for vasking, rensing av porene, Simply Clean basert på aminosyrer og et kompleks av aktive ingredienser: sulfonsyre (HEPES), ekstrakter av aloe og kamille - designet for fet og kombinasjonshud.

Fuktighetsgivende tonic for alle hudtyper Equalizing Toner inneholder ikke alkohol og dufter, det passer spesielt for alle, spesielt for eiere av fet hud med akne. Det gjenoppretter pH i huden etter vask, inkluderer ekstrakter av heksehasel, timian, agurk, kiwi, aloe og kamille, beroligende og toning huden.

advarsel

Phloretin CF Antioxidant Serum for fet og normal hud forhindrer aldring og bekjemper også pigmentering. Den består av en proprietær antioxidant-trio:

L-ascorbinsyre (C-vitamin) 10% har en antioksidant effekt, regenererer huden etter isolering og laserpolering;

Phloretin 2,0% sparer fra oksidativt stress og bekjemper hyperpigmentering, har antibakteriell og antiinflammatorisk effekt;

Ferulinsyre 0,5% stabiliserer vitamin C, øker aktiviteten, forbedrer beskyttelsesfunksjonene i huden.

korreksjon

Serum for korrigering av akne og aldersrelaterte endringer BlemishAge Defense gir ut hudavlastning, reduserer betennelse og sebumsekresjon. Den består av en nøyaktig beregnet dose av syrer for gjenvinning av fetttype voksen hud.

Dioic (2%) reduserer talgproduksjonen og ødelegger P. bakterieakne - årsaken til akne, korrigerer betennelse.

Kaprylsalicylsyre (0,3%) gir gradvis eksfoliering uten aggresjon.

Salisylsyre (1,5%) renser porene og reduserer skade.

Glykolisk (3,5%) og sitronsyre (0,5%) forbedrer peeling.

fukting

Phyto Corrective fuktighetsgivende beroligende gel for sensitiv hud inneholder hyaluronsyre og et kompleks av planteekstrakter. Takket være denne kombinasjonen av aktive ingredienser styrker den beskyttende mekanismer i huden, akselererer regenerering, eliminerer betennelse og rødhet, og opprettholder et optimalt nivå av fuktighet.

Daily Moisture er lett fuktighetsgivende krem ​​med matteffekt, forsyner huden med stoffer som er nødvendige for trivsel og komfort (proteiner, aminosyrer og mineraler), samtidig som du reduserer porene og matting.

beskyttelse

Solcreme væske med 100% mineralfiltre og universell tone Mineral Radiance UV Defence, SPF 50, egnet for hud med akne og etter invasive prosedyrer, effektivt beskytter mot UVA og UVB stråler, kan brukes hele året. Sammensetningen inkluderer toning mineralpigmenter som gir huden en naturlig nyanse.

Ekstra forsiktighet

Masken, dyp rensing porene og utjevning av tekstur av huden, Clarifying Clay Masque - en kombinasjon av naturlig leire (kaolin plus bentonitt) og planteekstrakter gir en dobbel effekt: rensing og utjevning av huden uten å føle seg tørr og tett.

Akne hos kvinner

Innholdet i artikkelen

Utseendet på hudutslett, akne og akne kan forekomme ikke bare i overgangsperioden. I noen tilfeller lider voksne og til og med eldre mennesker av lignende problemer på nivå med ungdom. Akne hos kvinner fortjener spesiell oppmerksomhet: i voksen alder utvikler sykdommen oftere i dem enn hos menn. Fra denne delen av nettstedet kan du finne ut årsakene og egenskapene til sykdomsforløpet, se bilder av akne hos kvinner i ansiktet og andre deler av kroppen, og bli kjent med mulige behandlingsmuligheter for sykdommen.

Hva er akne?

Sebum er en slags beskyttelse av epidermis fra ytre stimuli (sollys, vind, kulde). Det tillater ikke at huden tørker, hemmer dannelsen av rynker og mikroskader. Men hvis mengden øker, blir huden overdreven fett, og selve fettet blir for høy viskositet og tetthet. Som et resultat er sebaceous kanaler tilstoppet, danner komedoner - svarte prikker. Hvis bakterier går inn i kanalkanalen, fører de metabolske produktene til en inflammatorisk prosess. Som et resultat, vises pustler og papiller, fylt med pus, og i særlig alvorlige tilfeller kan store purulente noder forekomme.

Hormonale årsaker til akne hos kvinner

En av hovedårsakene til akne hos voksne kvinner er hormon ubalanse, det vil si overdreven produksjon av noen hormoner og mangel på andre. Når det oppstår feil i funksjonene til eggstokkene, hypofysen, binyrene og skjoldbruskkjertelen, observeres en rekke avvik, noe som er ukarakteristisk for en kvinnelig kropp under normale forhold. Dette kan være aktiv hårvekst på kropp og ansikt, heshet av stemmen, en forandring i form av en mannlig type, overdreven produksjon av talg. Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene fører til utseendet av akne. Vurder dette aspektet mer detaljert.

Androgener - mannlige hormoner (spesielt - testosteron) er ansvarlige for produksjon av talg. Noen kvinner tror feilaktig at kroppen deres produserer kun kvinnelige hormoner, men dette er ikke slik. Under normale forhold er mannlige og kvinnelige hormoner balansert.

Med økt produksjon av androgener hos kvinner, observeres keratinisering av sebaceous kanaler, den såkalte hyperkeratinisering. Som følge av dette observeres en økning i talgkjertlene og en reduksjon i forholdet mellom linolsyre og linolensyre. Dette fører igjen til en reduksjon av lokal immunitet, penetrasjon av bakterier, reproduksjon og inflammatorisk prosess med suppuration.

Kvinner med normale hormonelle nivåer opplever også akne. Dette skjer vanligvis før menstruasjonen eller umiddelbart etter ferdigstillelsen - dette handler om såkalt premenstruelt og postmenstruelt akne. Utslett er midlertidig og foregår uavhengig mot begynnelsen eller midten av syklusen. Deres utseende skyldes en nedgang i østrogennivå og en økning i progesteron.

Blant de hormonelle årsakene til akne hos kvinner er oral prevensjonsmidler, graviditet, amming, abort og overgangsalder også verdt å merke seg. Alle disse periodene er preget av endringer i hormon nivåer og kan preges av utseendet av akne hos kvinner.

Andre årsaker til akne hos voksne kvinner

I tillegg til ubalansen i hormoner, bør følgende faktorer som påvirker dannelsen av akne hos kvinner bli fremhevet:

 • Ukorrekt utvalgt kosmetikk. Pulver, fundament og rødme kan være comedogenic hvis de inneholder mineraloljer, noen vegetabilske fettstoffer, silikon, emulgatorer.
 • Kronisk tretthet, stress. Når kroppens forsvar faller på grunn av evig tretthet og følelser, blir huden mer sårbar for bakterier, noe som resulterer i akne. Aknebehandling hos voksne kvinner: hvile
 • Tar visse medisiner Ikke bare orale prevensiver kan forårsake akne hos kvinner. Å ta visse antiepileptika, antidepressiva, steroider og andre medisiner kan også forårsake akne.
 • Feil diett, problemer med arbeidet i fordøyelseskanalen. Hvis kostholdet er mettet med enkle karbohydrater, røkt kjøtt, krydret mat og søtsaker, kan utslett vises og spre seg på huden. Og siden en av funksjonene i huden er å eliminere giftstoffer fra kroppen, lider huden sterkt av denne ubalanserte dietten. Akne behandling hos voksne kvinner: riktig ernæring

Acne behandling i voksne kvinner

For behandling av akne hos kvinner, er det nødvendig å fastslå den eksakte årsaken til utslett. Hvis problemet ligger i brudd på hormonell bakgrunn, kan legen anbefale et kurs av hormonelle stoffer. Hvis årsaken ligger i brudd på fordøyelseskanalen, vil det være nødvendig å først eliminere den underliggende sykdommen, og bare deretter fortsette å behandle hudens manifestasjoner.

Produkter "La Cree" for behandling av akne hos kvinner

Vi inviterer deg til å gjøre deg kjent med STOP ACNE-serien, der effektive metoder presenteres for å bekjempe hudproblemer. På grunn av den balansert sammensetningen, som inneholder naturlige ingredienser, gir skum, tonic og krem-gel "La Cree" forsiktig rensing av fet hud, fjerning av døde hudceller fra overflaten, samt forbedring av talgkjertlene. Disse verktøyene kan ikke bare brukes til voksne kvinner, men også for barn over 10 år.

Egenskaper ved behandling av akne i ansiktet hos en voksen

Akne er en manifestasjon av akne - hudutslettene deres, som regel, reflekterer ikke fullheten av hele klinisk bilde av sykdommen.

Omtrent 3% av menn og 5% av kvinner i 40-50 år lider av akne. Sykdommen kan også forekomme i eldre alder.

Det er forskjellige typer akneutbrudd hos voksne: sen eller voksen akne, sfærisk, opphøyet eller seborrheic, invers, ansikts pyoderma, medisinsk og også forårsaket av mekaniske faktorer.

Avhengig av type akne og sykdomsstadiet, bestemmes metoden for behandling.

Vitenskapen skiller også mellom flere typer akne, avhengig av forekomsten:

 • endogen acne oppstår fra interne årsaker;
 • eksogen på grunn av ekstrinsic.

symptomer

 • utslett rundt munnen snakker om problemer med fordøyelseskanalen;
 • kind og kinnben - problemer med galleblæren;
 • kviser på haken - en kvinne har et problem med gynekologi;
 • et utslett rundt ørene indikerer en svak immunitet.

stadium

Akne behandling avhenger av scenen av sykdommen.

Det er 3 grader av alvorlighetsgrad av akne:

lett

Central

vekt

Årsaker til utslag

Akne oppstår på grunn av mekanisk blokkering av folliklene på grunn av trykk eller friksjon: Stramt hodeplagg eller gips kan forårsake utseende.

Giftig eller yrkesakne oppstår på grunn av hudkontakt med kjemiske forbindelser (tjære, klor, fett), som forårsaker tilstoppede porer og som følge av forekomsten av akne.

Kosmetisk akne skyldes overdreven bruk av ansikts kremer.

Komedoner kan også dannes ut fra virkningen av aggressive vaskemidler eller fra å være i et varmt, fuktig klima.

hoved~~POS=TRUNC

I tilfelle akne i alle aldre, er arvelighet ikke av liten betydning. Imidlertid er det visse faktorer som provoserer utviklingen av akne.

Overdreven sebumsekresjon

Dette er en av manifestasjonene av seboré. Hemmeligheten utskilles av kjertlene ikke har bakteriedrepende egenskaper, slik at bakteriene i den begynner å formere seg aktivt, noe som skaper et gunstig miljø for betennelse og forekomsten av akne.

Follikulær hyperkeratose

Svarte prikker, inkludert et estetisk problem for voksne pasienter.

Forekomsten av akne er ledsaget av økt keratinisering av epitelceller, som forekommer i hullene i hårsekkene. Det er der som åpner ekskretjonskanalene i sebaceous kjertelen.

Normalt foregår denne prosessen i et moderat tempo, de kåt skalaene klarer å skille seg ut med talg på utsiden.

I hyperkaratose akkumuleres hemmeligheten til talgkjertlene i follikkelen, noe som fører til tilstopping av porene, noe som forårsaker utseende av svarte flekker.

Som sebum akkumulerer videre, den tilstoppede follikelen ekspanderer og lukkede komedoner vises. Den etterfølgende prosessen medfører utvidelse av porene, noe som fører til utseendet til merkbar lukket svart-akne. Sebum på samme tid har en tett struktur og dårlig vist utenfor på grunn av akkumulering av kåt skalaer.

Den hemmelige fargen er dannet av det høye innholdet av melanin i den.

Reproduksjon av mikroorganismer

Når tilstoppede porene oppretter gunstige betingelser for reproduksjon av stafylokokker, clostridier, mykobakterier, demodeksmider, etc.

Den inflammatoriske prosessen - propionisk aknebakterien Propionibacterium spiller en viktig rolle i utviklingen. Dens reproduksjon og utskillelse av avfallsprodukter irriterer vevet og kan forårsake lokal inflammatorisk reaksjon.

Prosessen kan påvirke overflatiske og dype lag av huden, på grunn av hvilken det er en rekke former og symptomer på sykdommen.

Hos menn

Sfærisk, opphopet eller seborrheic akne - finnes hovedsakelig hos menn som lider av tykk seboré. De manifesteres av en rekke knutne sår og store komedoner, som ikke er nødvendigvis lokalisert på seborrene, men også på ansiktets hud uten sykdommen. De heler hardt, med dannelsen av keloid arr. Slike akne oppstår i ung alder og varer opptil 40 år eller mer.

Hos kvinner

Sen akne er vanlig hos kvinner og er en god grunn til å besøke en gynekolog. I 20% av voksne kvinner opptrer akne noen dager før menstruasjonen begynner og forsvinner uten å utøve noen anstrengelse ved starten av en ny menstruasjonssyklus. Akne kan dukke opp ved tidspunktet for kansellering av hormonelle prevensjonsmidler, i første trimester av graviditet, i overgangsalderen. Imidlertid kan papulopustulær, nodulær-cystisk akne være permanent tilstede i ansiktet. I dette tilfellet kan polycystisk ovarie, hirsutisme, anovulatorisk menstruasjonssyklus provosere deres utseende. Under undersøkelsen er det nødvendig å utelukke svulster i eggstokkene og binyrene.

En vanlig årsak til akne er konstant stress, noe som påvirker hypofysen og binyrene. Dette kan resultere i overdreven produksjon av hormoner, noe som fører til utseende av kviser, oftest lokalisert på haken. Spesielt hvis en kvinne brukes til å kaste utslett, vil denne irritasjonen bare intensivere, og derfor kan pigmentplettene vises i ansiktet, og det er også risiko for å utvikle sekundære infeksjoner. Det er nødvendig å svekke fra å skrape.

Kosmetikk, men sjelden, men i noen tilfeller kan også forårsake akne. Noen hårsprayer, fuktighetskrem og balsam er sterke kilder til problemer. De fleste av disse produktene inneholder en del av de viktigste forårsakende middel for slike problemer - isopropylmyristat og dets derivater, som er kalt komedogeniske stoffer. Det samme utslaget på pannen kan oppstå ved bruk av komedogen sjampo.

Bodybuilding akne

Bodybuilding akne oppstår mens du tar androgener og anabole steroider. Som et resultat av å ta disse stoffene utvikler hyperandrogenisme og forårsaker en økning i sebumsekresjon. Denne effekten kan oppstå etter langvarig bruk av glukokortikoider. Anabole steroider blir vanligvis tatt sammen med vitamin shakes, noe som forårsaker utseendet til nodulær cystisk akne. Når denne form for akne oppstår, bør pasientene undersøkes for endokrine lidelser.

Akne behandling hos voksne

For å kurere akne hos voksne, er det nødvendig å finne ut årsaken til forekomsten. Konsultasjon av gynekologen og endokrinologen er nødvendig. Du må ha en blodprøve for skjoldbruskhormoner og kjønnshormoner. Det vil være nyttig å lage en ultralyd av skjoldbruskkjertelen.

Hvis akne er forårsaket av hormonell svikt, så for behandling er det nødvendig å bruke hormonelle legemidler. I dette tilfellet må tester bli tatt flere ganger for å overvåke behandlingsdynamikken.

Hvis det viser seg at akne skyldes brudd på tarmene eller andre fordøyelsesorganer, vil det bli nødvendig med en ytterligere undersøkelse av en gastroenterolog. I dette tilfellet brukes antibiotika og bifidpreparater til behandling, noe som vil gjenopprette den forstyrrede tarmmikrofloraen.

Valget av behandling avhenger ikke bare av årsakene, men også av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

 1. I mild grad brukes lokale eksterne preparater: kremer, geler, lotioner, salver etc. som inneholder forskjellige aktive stoffer som hindrer dannelsen av komedoner, ødelegger dem, reduserer mengden sebum og reduserer betennelser. Disse kan være benzoylperoksid (OXY5, OXY10), azelainsyre (Skinoren), tretinoin (Ayrol Roche, Retin-A).
 2. For behandling av moderate og alvorlige behandlingsformer kan utføres ved hjelp av eksterne midler og inntak av legemidler. Ofte foreskrevet antibiotika eller hormoner.
 3. For mekanisk rensing av huden utføres peeling - overflatene av dermiset fjernes ved hjelp av svake syreoppløsninger (såkalt kjemisk peeling) eller mekanisk polering (såkalt dermabrasjon). Ansiktsrensing, klype massasje, overfladisk kryoterapi, og noen ganger laserterapi for individuell akne blir også brukt.

Kirurgisk akne blir ikke behandlet. Åpning av hulrommene er kontraindisert, da det kan føre til dannelse av arr. Med sterk suppuration vil det være effektivt å kutte foki med rusmidler.

Foreskrevet aknebehandling bør være omfattende. Behandlingen bør omfatte antibakterielle midler, preparater for regulering av talgkirtler, antiandrogen medisiner, antibiotika, vitaminer og sporstoffer. I alvorlige tilfeller er immunokreaktive foreskrevet. Ultralyd og fysioterapeutiske prosedyrer vil også være nyttige i behandling av akne. Behandlingen varer i 2-3 måneder, så vedlikeholdsbehandling er indikert i ytterligere 2-3 måneder.

rensemidler

Aknebehandling hos voksne gir noen problemer. Den rådende mengden av akneprodukter er beregnet på å behandle ungdomshud og er helt uegnet til den tørrere huden hos voksne. Derfor er effektiv behandling valgt av prøve og feil, og dette tar litt tid.

Voksne bør ikke bli involvert i sterke rensende geler eller andre granulære midler som har en slitende effekt. Slike rensemidler kan forårsake irritasjon og forverre tilstanden av sensitiv hud. Cetaphil og Aquanil kan nevnes som et akne-vennlig middel.

Kremer og lotioner

Det er veldig bra for voksne for en ikke-reseptbelagt behandling med retinol i sammensetningen - retinol renser porene, samtidig som det hjelper til å glatte fine linjer. For å forhindre at akne forårsaker misfarging av huden, og for å forhindre dannelsen av akne arr, er det bedre å bruke produkter som inneholder salisylsyre og glykolsyre. Hvis en punktbehandling av lesjoner kreves, er produktene som inneholder et effektivt bakteriedrepende middel, benzoylperoksid, perfekt egnet.

Reseptbelagte legemidler

Reseptbelagte legemidler inkluderer stoffer som inneholder antibiotika.

 1. For eksempel hjelper clindamycin - et antibiotikum til ekstern bruk med vellykket bekjempelse av bakterier. Det er verdt å merke seg et lignende stoff erytromycin - som inkluderte benzoylperoksid og et antimikrobielt middel.
 2. Lokale rusmidler med retinol og clindamycin vil hjelpe.
 3. Det hjelper også tetracyklin - et annet populært antibiotika til intern bruk. Andre antibiotika av tetracyklingruppen kan også inkluderes her: doxycyklin, minocyklin.
 4. Orale prevensiver (Flutamid, Spironolactone) kan bidra til å normalisere hormonnivåene. Gelen, som inneholder antibiotika dapson, vil også bidra til å bekjempe betennelse og infeksjon med akne.
 5. Isotretinoin i små doser vil bidra til å rense huden til selv 60 år gamle pasienter.

Noen av de ovennevnte legemidlene kan forårsake fostervanskeligheter, så kvinner i barnealder som planlegger en graviditet, bør bruke prevensjonsmidler en måned før og etter avslutning av behandlingsforløpet. Hvis terapien var ineffektiv i 6-8 uker, bør du kontakte dermatologen for å bytte stoffet. I de alvorligste tilfellene er kortikosteroid injeksjoner foreskrevet.

OTC-produkter

Ikke-reseptbelagte legemidler for aknepasienter i voksen alder inkluderer:

 • Inneholder i sammensetningen av sulfacetamid og svovel;
 • Retinoider - derivater av vitamin A hjelper godt til å behandle den første fasen av akne;
 • Essentials for sminke og moisturizers, som inkluderer salicylic to-ta.

maskinvare

Laserbehandling er hovedsakelig rettet mot å fjerne arr, men det blå lyset av fototerapi dreper også bakterier.

diett

Kosthold er en svært effektiv metode for behandling av akne. Hvilke retter må du dele på bordet ditt:

 1. Først av alt må du si nei til søtsaker (unntatt honning) og fastfood. Skadelig kolesterol kan inntas med krydret krydder, krydder, ketchup, sauser, majones, fett kjøtt og røkt kjøtt, pommes frites og bare stekte poteter.
 2. For det andre må du dele med favorittproduktene dine for kaffeelskere. Kaffe stimulerer produksjonen av stresshormonet kortisol. Og forhøyet kortisol er den vanligste årsaken til akne.
 3. Har en del av de fleste matvarer fans meieriprodukter, kjøtt, nøtter - årsaken til akne i dette tilfellet er assosiert med et høyt innhold av protein, stimulere produksjonen av steroider.

Akne dietten bør bestå av fisk, magert kjøtt, cottage cheese, frokostblandinger og dampet grønnsaker. Å gå til et naturlig kosthold vil etterfylle vitaminer og mikroelementer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til fosfor (fisk), kalsium (ost og hytteost), kalium (kål og tørket frukt), sink, vitaminer (frukt). Prinsippet om et sunt kosthold - daglig inntak av naturlige produkter, som vil være et sunnere alternativ til kake, cupcakes, smørbrød med pølse. Forbedre kostholdet ditt og årsakene til utseendet på akne vil ikke lenger vises.

Folkemidlene

Å folkemidlene inkluderer masker, lotioner, tørke. For behandling av akne brukes naturlige tørkemidler: alkohol og sitronsaft, samt urter (calendula, kamille, eikebark). Alle disse metodene er gode, men utslett forbundet med hormonelle forstyrrelser, kan urter fortsatt ikke helbredes. Derfor, før du begynner behandling med folkemidlene, bør du vite nøyaktig årsakene til utslett hos legen.

 1. Forbered en infusjon av tørr kamille og kalendula (kok og hold i en termos i ca 25 minutter). 1-2 tabletter furatsilina forklarer og hell i infusjonen. Påfør blandingen på ansiktet, over natten. Med en regelmessig gjentakelse av prosedyren vil du legge merke til en forbedring i en uke.
 2. Gni sur eple og pepperrot og bland dem i like deler. Påfør blandingen på ansiktet i en halv time, og skyll deretter. Prosedyren bør utføres daglig.
 3. Et effektivt middel for akne er en mumiyo maske. Oppløs 10 g mumiyo i 1 ts. kokt vann. I et vannbad, overklokk 2 ts. kjære og legg til mumiyo. Påfør ansiktet i ansiktet i en halv time og skyll deretter med varmt vann.

forebygging

Hvis du lider av akne, er hudrensing et must for behandling. For vellykket forebygging anbefales det:

 1. Rens huden to ganger om dagen og etter trening. Akneakkumuleringer rengjøres med mild såpe og skylles grundig. Kraftig vask med skrubber irriterer bare huden, og øker utslettene.
 2. Beskytt huden. Du kan ikke klemme alder akne. Hvis du er nødt til å tilbringe tid i solen, må du bruke en ikke-komedogen solkrem som har en grad av beskyttelse høyere enn SPF 15. Sollys kan forverre tilstanden, forårsake hudforbrenning og provosere for tidlig aldring. Du bør heller ikke bruke tette klær, da det vil gni og irritere huden.

Akne ved 40-50 år gammelt fenomen, selvsagt, ubehagelig, men reparerbar. Hvis du omhyggelig identifiserer årsakene til forekomsten deres og ansvarlig behandler anbefalingene fra eksperter, så etter 2-3 måneder vil du kunne komme tilbake til huden din med et blomstrende velpleiet utseende.

Akne hos voksne: hvordan å behandle?

Akne er antatt å være et tenåringsproblem. Men hvorfor voksne kvinner lider av dem så ofte? Og er det en måte å kurere gang for alle?

Akne eller akne er problemet med hver femte kvinne fra 25 til 50 år. Noen klandrer mangelen på seksuell aktivitet, andre - feil hudpleie i ungdomsårene, andre - demodex hudmide, den fjerde tror at akne forfølger søte tenner.

I dag er forskerne selvsikker: ingen av disse faktorene er skyldige.

Årsakene til akne er primært interne, og det er tre hovedpersoner:
- hormonell ubalanse
- brudd på mage-tarmkanalen (GIT);
- kronisk betennelse i nasopharynx.

Derfor er hovedregelen: Hvis du har akne, ikke gå til en skjønnhetssalong, men til en tverrfaglig klinikk eller et seriøst dermatologisenter hvor dermatologer, gynekologer, endokrinologer, gastroenterologer arbeider i samme pakke, og spesiell oppmerksomhet til laboratorieforskning. Bare i dette tilfellet kan du stole på et positivt varig resultat.

GRUNN # 1: HORMONER
I de fleste tilfeller er de skyldige. "Den vanligste årsaken til" voksen "akne er et overskudd av mannlige hormoner, spesielt testosteron, sier professor Elena Andreeva. Når dette hormonet i den kvinnelige kroppen blir mer av posisjonen, begynner talgkjertlene å fungere hyperaktivt, og akne oppstår.

Saken er ytterligere komplisert av det faktum at andre systemer også svikter samtidig. "Ofte kan starten på akne bli ledsaget av menstruelle uregelmessigheter og til og med hirsutisme (overdreven hårvekst), fortsetter vår ekspert. - Hvis tiden ikke oppdager forhøyet testosteron, kan det forårsake infertilitet, utviklingen av polycystisk ovariesyndrom. Noen ganger akne signalerer en sykdom i hypofysen og binyrene. "

Derfor er det første trinnet i akne å konsultere en gynekolog og endokrinolog og en full undersøkelse. Det er nødvendig å donere blod for kjønnshormoner og skjoldbruskhormoner, samt å lage en biokjemisk og klinisk blodprøve, urinalyse, ultralyd av eggstokkene, uterus og skjoldbrusk.

VIKTIG INFORMASJON. Noen hormoner er veldig lunefull - deres innhold i blodet varierer avhengig av tidspunktet på dagen og dagen i menstruasjonssyklusen. For at analysen skal være pålitelig, bør den tas på den 5. til 7. dag i syklusen mellom klokken 8 og 9.

Grunn 2: Mage og intestin
Den nest vanligste årsaken til akne er et problem med fordøyelseskanalen. Akne sykdom er ofte ledsaget av dysbiose, eller intestinal dysbiosis, og i sin tur kan gastritt, cholecystitis, peptisk sår forårsake det. Finn ut hva som er viktig i ditt tilfelle, vil hjelpe gastroenterolog.

"Først av alt vil legen skrive ut en henvisning til en mikrobiologisk undersøkelse av avføring og analyse for helminter, protozoer, Giardia," sier gastroenterolog Elena Demina. "Noen ganger, for å avklare bildet, er en ultralydsskanning av galleblæren nødvendig med en vurdering av kontraktil funksjon, ultralyd i leveren og bukspyttkjertelen.

Se også:

Etter å ha mottatt resultatene av undersøkelser, kan legen foreskrive antibiotika, cholagogue-midler, samt pro- og prebiotika, det vil si spesielle legemidler som bidrar til å gjenopprette tarmmikrofloraen. Noen av dem må tas strengt etter klokken og i henhold til et bestemt mønster. Selv en engangssvikt kan tørke ut alle behandlinger og akne kommer tilbake.

I løpet av kurset må du bestå test flere ganger for å sikre at det er et resultat.

GRUNN # 3: MINDALINER
Få mennesker har hyppige ondt i halsen og vedvarende betennelser i ansiktet. I mellomtiden eksisterer forbindelsen, og den mest direkte. I 30-40% av tilfellene blir folk med akne ofte vondt eller har ondt i halsen, og har derfor kronisk tonsillitt. "Og dette er et permanent suppurativ fokus på betennelse," forklarer dermatologen Tamara Korcheva. "Tonsils blir et springbrett for avl av stafylokokker, streptokokker og andre bakterier."

I tillegg er funksjonen til lymfesystemet avhengig av tilstanden til våre mandler. Hvis mandlene er usunne, lymfesystemet mislykkes, er toksiner verre utskilt fra kroppen. Som et resultat er sebaceous kjertlene forstyrret, betennelse oppstår og akne oppstår.

Derfor sier dermatologer: hvis du vil bli kvitt akne - kur din hals. Et besøk til Laura er nødvendig. Behandlingen er redusert til å ta antibakterielle legemidler, vaske mandlene. Hvis tonsillitt er svært avansert, kan legen anbefale å fjerne mandlene - noen ganger kan dette løse problemet problematisk.

Skyte på mål
Så er den interne årsaken til akne etablert, behandling er foreskrevet. Bare nå begynner hudplegen å jobbe med huden, som virker direkte på betennelsen. I begynnelsen er antibakterielle kremer og salver vanligvis foreskrevet. Hvis de i 1-2 uker ikke har noen effekt, brukes tungt artilleri.

Antibiotika av tetracyklin- og makrolidgruppene, samt på grunnlag av cotrimoxazol, hemmer veksten av bakterier og reduserer betennelse. Forbered deg på å ta dem i lang tid - fra 1 til 4 måneder. Sannsynligvis vil det være nødvendig å bytte mellom ulike stoffer slik at bakteriene ikke utvikler motstand mot dem. Antibiotika har bivirkninger: tetracyklin, for eksempel, senker effekten av noen prevensjonsmidler. Husk å diskutere dette med legen din. Spesielt siden du må møte regelmessig: gjennom hele kurset må du konstant overvåke av en spesialist og regelmessige blodprøver for å justere behandlingen om nødvendig.

En annen gruppe medikamenter - kombinert orale prevensiver, som Jes, Yarin, Diane-35. Alle er offisielt registrert for behandling av akne, fordi de reduserer aktiviteten til talgkjertlene, og reduserer testosteron. Det er nødvendig å velge slike prevensjonsmidler strengt individuelt. Noen ganger på slutten av kurset vender akne tilbake - i dette tilfellet må du lete etter en annen ordning sammen med legen din, men du bør ikke under noen omstendigheter selvmedisinere.

Vitamin A-preparater - retinoider - gjorde en reell revolusjon i dermatologi for 30 år siden. Slike salver og kremer slipper effektivt tilstoppede porer og forhindrer utseendet til ny akne. Noen ganger er de foreskrevet i kombinasjon med antibiotika.

Ekstremålet - retinoider med isotretinoin, et annet derivat av vitamin A, til oral administrering. Disse rettsmidler foreskrives ofte når hovedbehandlingen er over, men ansiktet er ujevnt. Under påvirkning av retinoider blir sebaceous kjertlene redusert, huden er jevnet. Dessverre, hvis de faktorer som provoserer den overdrevne aktiviteten til talgkjertlene, forblir i løpet av få måneder akne tilbake igjen.

FORSIKTIG! Retinoider er svært giftige, bare en lege kan ordinere dem. Overdried hud er på ingen måte det verste av bivirkningene. Det kan også være hodepine, smerte i leddene, leverproblemer, forårsaket av et overskudd av vitamin A. Isotretinoin øker hudfølsomheten mot ultrafiolett stråling. Etter et kurs av retinoider, kosmetisk kirurgi, foto og elektrolyse, kan laserprosedyrer ikke utføres i et annet år. I tillegg anbefaler legene å planlegge en graviditet ikke tidligere enn tre måneder etter at kurset er fullført.

MAT TIL HUD
Et spesielt kosthold mot akne eksisterer ikke. Men alle verdenseksperter er enige: For at behandlingen skal lykkes, er det viktig å forandre livsstilen og ernæringen til en sunnere.

Ikke overeat om natten. Når vi sover, jobber våre enzymer for ikke å dele mat, men å skille ut metabolske produkter. Hvis vi distraherer dem fra dette viktige oppdraget, lider huden først.

Drikk minst 1,5-2 liter vann og grønn te per dag. Jo mer væske, jo bedre giftstoffer fra kroppen.

Prøv å forlate produktene, og provokere det kraftige arbeidet til talgkjertlene: alkohol, kaffe, fett og røkt. Det er også ønskelig å ikke misbruke den søte: sukker øker gjæringsprosessene i tarmen, og dette er ikke den beste effekten på huden.

Vær forsiktig med melk. Ifølge enkelte rapporter kan det provosere akne - nærmere bestemt ikke selve melken, men hormonene i den, som ga køene. Det er ikke solid bevis for denne hypotesen, men dermatologer anbefaler deg å drikke bare økologisk melk eller erstatte den med fermenterte melkeprodukter. Dessuten er sistnevnte ekstremt nyttige for intestinal mikroflora.

Vær spesiell oppmerksom på matvarer som er høy i fiber og sink. Fiber normaliserer tarmfunksjonen, og sink regulerer sebaceous kjertlene. Inkluder i kostholdet mer frukt og grønnsaker, ikke glem fisk, rødt kjøtt, belgfrukter og nøtter.

Og flytte mer! Sport, lange turer i frisk luft, enhver aktiv bevegelse utløser avgiftningsprosesser.

LIKVIDASJON AV KONSEKVENSER
Det er ikke nok å fjerne betennelser på huden - det er viktig å glatte ut effektene av de gamle (den såkalte post-acne), for ikke å tillate gale arr og flekker å danne i stedet for herdet akne. Det pleide å være at arr var uunngåelig, men nylig har det vært måter å minimere dem på.

En av de nye retningene ved behandling av postacne er mesoterapi med homøopatiske preparater. "Med rettidig bruk av slike stoffer gir et svært effektivt resultat - en mykere arr i huden," - sier Tamara Korchevaya. Med allerede dannet arr, vil homøopati ikke hjelpe.

Men de kan redusere dermabrasjon og peeling. Praktiserende estetiker Elena Grechukhina vurderer de mest effektive multifunksjonelle enheter, som inkluderer dermabrasion, vakuummassasje og ikke-injeksjons mesoterapi. Etter et forløb av slike prosedyrer, forbedrer tilstanden til huden markant: en vakuummassasje gjør det mulig å slette akneflekker nesten, og ikke-invasiv medisinadministrasjon forbedrer hudens utseende.

I de senere årene er fotopneumatisk terapi, anbefalt for aknebehandling av American Food and Drug Administration (FDA), av stor interesse. Dette er en avansert fotofremolysemetode, som kombinerer laser- og vakuumeffekter. Vakuum drenerer innholdet i talgkjertlene, gir dem en slags massasje. Etter 8-9 behandlinger lyser blemishene på ansiktet merkbart.

KONKLUSJONER "HELSE"
1. Akne - en grunn til å ikke gå til skjønnhetspleieren, og til legen. Bare på grunnlag av en seriøs undersøkelse kan det avsløres den sanne årsaken til akne. Behandlingen må kombineres: Du må samtidig ledes av en hudlege og leger med beslektede spesialiteter.

2. I dag kan akne bli behandlet. Denne prosessen er effektiv, men lang, noe som krever bestemte kostnader og selvdisiplin. Og ingen initiativ: bare profesjonell kan håndtere akne.

3. Moderne kosmetologimetoder lykkes med å håndtere effekten av akne. Men å begynne kosmetiske prosedyrer bør være i siste tur, når den viktigste behandlingen av akne allerede er utnevnt og er i full gang.

Akne hos voksne

Det antas at akne i ansiktet - en sykdom av ungdom og ungdom, årsakene til hvilke - puberteten, svingninger i hormonelle nivåer. Imidlertid forekommer akne (akne) hos voksne, oftest hos kvinner. Ofte vises akne noen dager før menstruasjonen begynner, og forsvinner deretter gradvis. Det er også mer alvorlige tilfeller av akne. Tatt i betraktning at hos voksne regenererer huden mye langsommere, virkningen av utseendet av akne hos voksne er svært alvorlig: arr og pigmentering kan forbli for alltid.

Akne hos en voksen er ikke nødvendigvis en gjentagelse av et tenåringsproblem, en som aldri har hatt akne eller andre hudproblemer før de blir syk. Videre, hvis ungdommer i akne oftest vises på pannen, nesen, deretter hos voksne - på haken, kinnene, halsen. I tillegg blir akne mer smertefullt, dypt, huden blir betent, og å bli kvitt problemet er mye vanskeligere. Hvis en gutt eller jente kan sies at alt kommer til å passere i tide, så vil det ikke passere i voksne. I tillegg er akne på 30 psykologisk tolerert like enkelt, om ikke vanskeligere enn ved 15. Ofte lider folk av depresjon, selvtillit, noen ganger fører dette problemet til og med til selvmordsforsøk.

Årsaker til akne hos voksne

Det er ofte antatt at akne i en voksen kvinne er en følge av mangel på sex. Dette er en veldig vanlig myte, så vel som det faktum at utseendet på mange akne kan være forbundet med overdreven forbruk av sjokolade. Faktisk, med begynnelsen av seksuell aktivitet, normaliseres den hormonelle bakgrunnen til den unge organismen, men denne regelen "virker ikke" hos middelaldrende mennesker. Sjokolade forårsaker akne bare hvis personen er allergisk mot det. Et utslett er vanligvis forskjellig fra akne og går fra antihistaminer.

Det er mange grunner til at voksne utvikler akne. Tenk på hovedmenyen.

 1. Som den første grunnen, på grunn av hvilken akne vises på ansiktet av en voksen, skiller legene hormonelle forstyrrelser. Så, ofte under menstruasjon (og foran det), oppstår akne på bakgrunn av hormonelle svingninger. Men hvis de ikke forsvinner, er det verdt å sjekke nivået av kjønnshormoner, spesielt testosteron. Når det er et overskudd i kvinnens kropp, jobber sebaceous kjertler mye mer intensivt enn vanlig. I porene i huden "fast" klumper av fett, smuss, på grunn av dem begynner betennelsen. Hvis tiden er åpen, vises en svart prikk, men hvis den er lukket, en kvise. I noen tilfeller er utslett den mest uskyldige manifestasjonen av hormonelle problemer, siden et høyt nivå av testosteron fører til utvikling av polycystisk ovariesykdom, infertilitet og hirsutisme.
 2. Årsakene til akne hos voksne er ofte brudd på mage-tarmkanalen - dysbakterier forårsaket av gastritt, et sår, cholecystitis.
 3. En annen alvorlig årsak til akne hos voksne kan være ømme mandler. Etter å ha hatt angina en gang, vil personen mest sannsynlig bare glemme det, men hvis sykdommen er blitt kronisk, kan den utløse utviklingen av mange andre. Når tonsillitt i kroppen er det en konstant infeksjonskilde: patogene bakterier vokser aktivt i mandlene. Arbeidet til lymfesystemet forverres, toksiner elimineres mye langsommere, funksjonsfeil i sebaceous kjertlene begynner, da den inflammatoriske prosessen og akne.
 4. Tørking av huden med forskjellige lotioner og andre ansiktsrensemidler, hvis de inneholder, for eksempel alkohol, kan føre til problemet. I dette tilfellet får vi effekten motsatt hva vi vil: i stedet for ren, jevn hud, dekket med akne. Det kan imidlertid skade og utilstrekkelig rensing, feilaktig fjerning av kosmetikk, ikke skrelt i tidsdøde celler.
 5. Legemidler som øker nivået av progesteronhormon i kroppen, kan også forårsake akne. I tillegg er resultatet en langsiktig behandling med glukokortikoider, samt et brudd på binyrene.
 6. Ukorrekt utvalgte kosmetikk forårsaker ofte akne i en voksen dame. For eksempel kosmetikk, laget på grunnlag av oljer, tette porene i huden, noe som fører til utseendet av akne.
 7. Konstant stress kan provosere akne hos voksne, siden innholdet i hormonet kortisol, som øker inflammatoriske prosesser, øker i kroppen.

Siden årsakene til akne hos voksne er mange, før du behandler denne ubehagelige sykdommen, er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse og avgjøre nøyaktig hva som forårsaket det. Samtidig er det nødvendig å søke ikke på en kosmetolog, men til et medisinsk senter, hvor du kan passere alle nødvendige tester og tas av ulike leger: hudpleie, gynekologer, gastroenterologer, ENT-leger, urologer etc.

Voksen Akne Behandling

For å bestemme årsaken til akne hos voksne og utnevnelsen av et passende behandlingsforløp, er det nødvendig å konsultere en gynekolog og en endokrinolog, en blodprøve for å bestemme nivået av skjoldbruskhormoner og kjønnshormoner, for å lage en ultralyd av skjoldbruskkjertelen, indre kjønnsorganer. For behandling av akne hos voksne brukes hormonpreparater i dette tilfellet under streng tilsyn av en lege. Blodprøver må gjenopprettes flere ganger for å se hvordan indikatorene endres.

Hvis det er mistanke om at utslettene er knyttet til brudd på tarmene og andre fordøyelseskanaler, må en gastroenterolog undersøkes og behandles. Påfør i dette tilfellet antibiotika, legemidler som gjenoppretter den svekkede mikrofloraen i tarmen. For behandling av tonsillitt bruk antibakterielle midler, vask halsen, noen ganger løse problemet kirurgisk - fjern mandlene.

I tilfelle at hudsykdommen er alvorlig, kan bruk av antibiotika ikke unngås. Hvis nødvendig for behandling av akne hos voksne, bruk vanligvis tetracyklingruppe, hvorav en er minoleksin. Den har en effektiv direkte anti-inflammatorisk effekt og begynner å ha en positiv effekt raskere enn andre antibiotika. I dette tilfellet krever minoleksin mindre bruk på lang sikt, noe som også er veldig viktig. Noen ganger, sammen med antibiotika, er preparater laget på grunnlag av vitamin A foreskrevet, siden de effektivt frigjør porene i huden.

Akne forebygging hos voksne

Forekomsten av akne i voksen alder kan ofte unngås. Det er nødvendig å være oppmerksom på din livsstil. Røyking, alkohol, hurtigmat - ved å eliminere disse faktorene, forbedrer vi vår generelle helse, bidrar til at de indre organene fungerer som de skal, og dermed reduserer risikoen for akne. Bruken av naturlige produkter bidrar også til forbedring av huden.

Bruk av kosmetikk på et lett grunnlag, som ikke forstyrrer huden å puste, vil også unngå utseendet av akne. Det må tas hensyn til valg av midler for å rense huden. Det som er godt for tenåringer, ikke egnet for moden hud, kan overdrive det.

Det er viktig hvor mye væske som forbrukes per dag, da det bidrar til å eliminere giftstoffer. Per dag må du drikke minst en og en halv liter.

Akne behandling hos voksne er ikke bare rettet mot å redusere den inflammatoriske prosessen, men også for å eliminere effektene av akne, det er arr og flekker på huden. Hvis arr ikke har dannet seg, hjelper bruk av homøopatiske midler. Hvis vi snakker om gamle arr, er homøopati maktesløs, slike prosedyrer som vakuummassasje, dermabrasjon (mekanisk peeling), ikke-injeksjon mesoterapi gir en god effekt - de hjelper til med å kvitte seg med blemmer og arr, samt forbedre hudens utseende og tilstand.

Hvis akne oppstår, bør du umiddelbart konsultere en lege som skal undersøkes. Å gjøre selvmedisinering, uten å vite årsakene til akne, er veldig farlig, og du kan også savne begynnelsen på utviklingen av en alvorlig sykdom. Etter behandlingsforløpet kan du begynne kosmetiske prosedyrer som vil eliminere effekten av akne. Problemet er fikserbart, men man kan ikke håpe på rask gjenoppretting. Akne behandling hos voksne varer i flere måneder.

Flere Artikler Om Typer Acne