ANA syrer (alfa hydroxy syrer), eller alfa hydroksy syrer, er organiske syrer som finnes i frukt og frukt, og dermed et annet navn for dem - frukt syrer. I dag er det en av de mest effektive anti-aging og regenererende midler. På grunn av aktiv bruk av ANA-syrer i kosmetikk, kalles de også skjønnhetssyrer. I kosmetikk brukes fruktsyrer i formuleringen av eksterne midler og som peeling.

Frukt syre peeling er den mest delikate, milde typen peeling. I motsetning til andre kjemiske forbindelser, har fruktsyrer ikke en giftig effekt på huden. Effekten av peeling er glatt, fuktig, forynget hud og reduserer dannelsen av rynker. Jo høyere konsentrasjon av ANA-syrer, jo lysere den foryngende effekten, men hudirritasjonen er også sterkere.

Løsninger av AHA-syrer med lav og middels konsentrasjon (10-30%) virker på nivået av epidermis. De svekker sammenhengen mellom de kåte skalaene, gir eksfoliering av stratum corneum, og derved fremmer veksten av nye celler og fremskynder hudfornyelse. I tillegg stimulerer de syntesen av kollagen, elastin og andre komponenter i intercellulær substans, reduserer tykkelsen av stratum corneum, fukter og forynker huden, forbedrer hudfarge. Disse peelingene kan gjøres regelmessig (med fet hud - opptil 2 ganger i uken).

Mer konsentrerte løsninger (30-70%) forårsaker desinfisering av epidermis og påvirker dermis, forbedrer tekstur og tone i huden og gir en kraftig foryngende effekt. Slike peelings gjøres flere ganger i året, og de må utføres av en spesialist.

Å fjerne arr og arr med AHA-syre i en konsentrasjon på 50-70%.

I skjønnhetssalonger og klinikker bruker produkter med en konsentrasjon av fruktsyrer på minst 20-30%. For selvstendige bruk tillatt stoffer der konsentrasjonen av AHA-syrer er mindre enn 10%. Hvis kosmetikkinnholdet inneholder mindre enn 5% AHA-syre, vil det ikke ha merkbar effekt på huden, og bruken av denne kan nesten ikke anses som effektiv.

Mest populær i kosmetikk AHA-syre

 • Glykolsyre finnes i sukkerrør og grønne druer. Den har den minste molekylvekten blant fruktsyrer, og det trenger derfor lett inn i hudens beskyttende barriere og har den mest kraftige eksfolierende effekten. I tillegg renser det kanalene i talgkjertlene og har evnen til å redusere hud hyperpigmentering. Glykolsyre brukes vanligvis til peeling. Andre syrer i peeling, som regel, er inkludert i kombinasjon med glykolsyre. Oftere kan de bli funnet i sammensetningen av utendørs kosmetikk beregnet for fuktighet, rensing, toning og bleking av huden hjemme.
 • Malinsyre finnes i sur melk, yoghurt, epler, tomatjuice, blåbær og druer. Den har en uttalt fuktighetsgivende effekt.
 • Malinsyre finnes i tomater, epler og mange andre frukter. Det øker cellemetabolismen.
 • Vinsyre er funnet i druer, vin, appelsiner. Whitens og fukter huden.
 • Sitronsyre finnes i sitrusfrukter. Den har antioksidant og bakteriedrepende egenskaper, og også whitens huden (spesielt i kombinasjon med vinsyre).

Indikasjoner for bruk av produkter med ANA-syrer: tørrhet, hudblødhet, keratose, akne, pigmentering, rynker, arr etter akne, hudskader forårsaket av misbruk av solen.

Når du bruker produkter med ANA-syrer, bør du huske på at de øker følsomheten i huden betydelig til virkningen av UV-stråling. Derfor, når du bruker et produkt med fruktsyrer, er det nødvendig å beskytte koden fra solen. Etter peeling med fruktsyrer trenger huden bedre beskyttelse mot UV-stråler i ytterligere to uker.

FRUIT (ANA) SYRE - TROVENDE ASSISTANTER I VEDRØRENDE FACE SKIN!

Typer ANA-syrer:

 • Glykolsyre finnes i sukkerrør, grønne druer. I serien har ANA den minste molekylvekten, slik at den lett trenger inn i epidermisperren. Glykolsyre har også muligheten til å redusere hyperpigmentering.
 • Melkesyre - finnes i sur melk, yoghurt, blåbær, lidenskapsblomst, lønnesirup, epler, tomatsaft, druer. Den har en sterk fuktighetsgivende og peeling effekt, og forbedrer også huden hydrering. Melkesyre er en del av den naturlige fuktighetsgivende faktoren (NUF) - et kompleks av stoffer med vannholdende egenskaper. Forbedrer tilstanden og tykkelsen på epidermis. Regulerer pH i huden. (Dag foryngende ansiktscreme 50g, Anti-rynk nattkrem 50g, Anti-aging eye contour cream 15g, Anti-aging ansiktsvask 100g, Fuktighetsgivende ansiktskrem 24 timer 50g, Fuktighetsgivende ansiktsvask gel 100g, Toning dusj gel 200g
 • Malinsyre finnes i mange frukter, spesielt i epler og tomater. I tillegg til eksfolierende virkning stimulerer det celler, øker cellemetabolismen.
 • Vinsyre (vinsyre) finnes i fri eller forestret form i modne druer, gammel vin, appelsiner. Den har en exfoliating, bleking og fuktighetsgivende effekt.
 • Sitronsyre finnes i sitrusfrukter (sitron, lime, grapefrukt, appelsin, ananas, papaya, kiwi). Den har den høyeste molekylvekten av alle de listede ANA. Det har en bleking effekt på huden, som forbedres i nærvær av vinsyre. Den har antioksidant og bakteriedrepende egenskaper, forbedrer cellemetabolisme og fornyelse, stimulerer produksjonen av kollagen - et stoff som gir hudens elastisitet og et frisk, friskt utseende. (Fuktighetsgivende ansiktscreme 24 timer 50g, fuktighetsgivende øyekrem 15g, fuktighetsgivende ansiktsvask 100g, energi ansiktscreme med UV-filter 50g, Toning dusj gel 200g, Firming Body Cream med UV-filter 200g, Fuktighetsgivende sjampo- balsam 200g, Lip Balm med UV filter 5g).
 • ANA-syrer finnes i frukten av ananas, kiwi, papaya - fjerner døde celler og øker prosessen med cellefornyelse.
AHA-syrer:

Den eksfolierende effekten av ANA forklares av deres evne til å svekke kohesjonen (kohesjon) av corneocytter i stratum corneum. Som respons på økt desquamation aktiveres delingen av celler i basalaget.
Fuktighetsgivende effekt på huden AHA har på grunn av akselerasjon av fornyelse av epidermis. Det er kjent at på overflaten av keratinocytter er det et kompleks av hygroskopiske molekyler, eller en naturlig fuktighetsgivende faktor - NMF. Den mest uttalt NMF i unge celler. I gamle kåt skalaer nedbryter NMF. Accelererende celledeling av basalaget og den hurtige desquamation av kåt skalaer fører til at innholdet av funksjonelt aktiv NMF øker i huden.
Styrking av syntesen av glykosaminoglykaner og kollagen oppstår på grunn av den stimulerende effekten av ANA på hudfibroblastene. En annen forklaring på effekten av ANA på syntesen av den intercellulære substansen av dermis er gitt av teorien om stress. Den kjemiske effekten av ANA på huden er en stressende effekt som følge av aktiveringen av beskyttelsessystemene i huden. Dette fører til mobilisering av interne ressurser, økt reparativ aktivitet av hudceller og økt syntese av vitale molekyler.
Således, under påvirkning av ANA, blir epidermis tynnere og dermis tykkere. Stratum corneum blir elastisk og elastisk, og fine rynker glattes på huden (se fig.).
Ved bruk av ANA-syrer aktiveres celleregenerering, huden er frisk, det blir mer elastisk. Økt fuktighet fra de nedre lagene av huden til overflaten, huden er fuktet og mykgjort. Dette er veldig viktig for tørr hud. Lipidbalanse er normalisert, kanaler av talgkjertler renses, følgelig blir fettinnholdet i huden redusert, utseendet av komedoner og hudormer forhindres. Lyser hudområder med hyperpigmentering. I tillegg letter regelmessig fjerning av døde celler penetrering i huden av de aktive komponentene i kremer og serum.
Profesjonell kosmetologi er fokusert på et mer uttalt og varig terapeutisk resultat, derfor brukes et bredt spekter av enzymer i programmene. Og for å oppnå den beste effekten blir vanligvis kombinasjoner av enzymer av flere typer oppnådd, for eksempel fra papaya, ananas og stokk, etc., vanligvis gjort. Hvis alfa-hydroksysyrer kombineres med noen andre stoffer i kosmetiske preparater, blir deres effektivitet markant økt, da komponentene komplementerer og forsterker hverandre. For eksempel øker vitamin A og E antioxidanten, bleking og tonisk effekt av syrer. Den fuktighetsgivende effekten og lipidbeskyttelsen er garantert ved kombinasjonen av alfa-hydroksysyrer med hyaluronsyrer. Tilstedeværelsen av salicylsyre i ANA-produkter gir dyp rensing.

PECULIARITET FOR ANVENDELSE AV KOSMETISK BETYDNING MED ANSYRE MED FORSKELLIGE TYPER HUD:

1. Fet hud med en tendens til å danne ACNE
På grunn av effekten av peeling, rydder ANA ekskresjonskanalene i talgkjertlene, hindrer blokkering og dannelse av akne. Bruke ANA reduserer sannsynligheten for cicatricial komplikasjoner av akne. Bruken av ANA muliggjør penetrering i huden av de aktive komponentene i aknebehandlingsmidler. Frukt syrer er ikke bare kjent for deres eksfolierende egenskaper. De er også gode til seboregulering - de reduserer talgproduksjonen av talgkirtler. Derfor anbefales kosmetikk med ANA for unge jenter som lider av at ansiktene deres hele tiden er skinnende.
Den positive effekten av fruktsyrer slutter imidlertid ikke der. De vil helt sikkert være til sminke av kvinner i alle aldre, hvis hud er "dekorert" med forstørrede porer: ANA smaler dem ned. Også fruktsyrer har en korrosiv effekt: de løser fettete plugger, det vil si svarte prikker.
Og viktigst, når du bruker produkter med ANA, blir comedoner ikke bare eliminert, men også dyp rensing av huden. Som svette kommer ut gjennom porene, og med det er alle slag og toksiner som kommer inn i kroppen med mat, narkotika og fra luften. Dermed blir avgiftingsprosessen kraftig akselerert.

2. Tørr hud
Alle vet at skjønnheten og ungdommen i huden er direkte avhengig av dens fuktighet. En gruppe hygroskopiske stoffer (aminosyrer, urea, etc.) som danner den såkalte NMF (naturlig måleriserende faktor), det vil si "naturlig fuktighetsgivende faktor", bor på overflaten av huden vår. Disse stoffene trekker vann ut av omgivelsene, absorberer det som en svamp, og fuktiger deretter epidermis fra disse bestandene.
Når det gjelder fruktsyrer, oppløser de proteinprotein keratohelin til aminosyrer og derved forbedrer de hydroskopiske egenskapene til vår naturlige fuktighetsgivende faktor. Tross alt, jo tykkere rader av komponentene, jo bedre absorberer det vann.
På grunn av virkningen av ANA, blir de gamle flakene effektivt fjernet fra overflaten av stratum corneum, som letter penetrering av fuktighetskrem i huden.
Den ensartede peeling som ANA gir, myker mykere, tørr hud, gjenoppretter det normale hudmønsteret.

3. Alder (moden) hud
På grunn av ANAs peeling-effekt oppstår fjerning av kåte lag som hindrer penetrering av næringsstoffer som er nødvendige for regenerering og beskyttelse av moden hud.
ANA fjerner lagene av kåte skalaer, grover hudmønsteret og legger vekt på rynker, samt hindrer utseendet.
Eksfoliering av døde kåt skalaer stimulerer prosessene med normal regenerering av hudceller.
Verdien av hyaluronsyre er vanskelig å overvurdere, fordi det avhenger av hennes elastisitet i huden vår. Dette stoffet tiltrekker vann og er ansvarlig for tilstanden til epidermis, og det er faktisk et skjelett som holder kollagen og elastinfibre sammenflettet med hverandre. Følgelig, jo mindre hyaluronsyre i epidermis, jo verre ser vi ut.
Og med alderen begynner dets reserver å uunngåelig tørke ut. Samtidig stimulerer fruktsyrer fibroblaster - celler i kroppens bindevev, som er ansvarlige for produksjonen av hyaluronsyre, samt kollagen og elastin. Selvfølgelig bør du ikke håpe at etter å ha brukt kosmetikk med ANA-syrer, vil rynker forsvinne helt. Du kan imidlertid stole på det faktum at de små brettene er mye jevnere, og de dype vil bli mye mindre uttalt.

4. Hyperpigmentert hud
På grunn av ANAs peeling-virkning oppstår det mer intensiv fjerning av kåt skala fra hudoverflaten, noe som letter penetrering av blekemidler til det og øker effektiviteten.
I tillegg til peeling-effekten har sitronsyre og vinsyre (vinsyre) en blekningsvirkning.
Ved å fjerne døde hyperpigmenterte hornete skalaer, gir ANA en progressiv reduksjon av hyperpigmentering.

HVORDAN PROBLEMER ER LØSENDE KOSMETIKK MED ANA-Syrer?

 • Stimulere og fornye cellen
 • Økt hudens elastisitet
 • Rynk reduksjon
 • Maskerer hudfeil
 • Justering av hudfarge
 • Fuktighetsgivende hud
 • Hudrengjøring (destruksjon av overflødig fett og døde celler) i kombinasjon med salisylsyre
 • ANA kan brukes på alle hudtyper.
Effekten av ANA-syrer avhenger av mange faktorer, og hovedsakelig på hudtype. Virkningen av kosmetikk med ANA-syrer skjer gradvis over en periode på flere dager: hudens farge og tekstur er forbedret, en følelse av friskhet og mykhet fremstår.

FIT OG KJØP!

Når du kjøper personlig kosmetikk med den kjære forkortelsen, må du først og fremst være oppmerksom på prosentandelen syrer. Selv en liten prosentandel er i stand til å oppdatere og oppdatere huden din uten risiko. Et unntak kan bare være tilfeller med alvorlige sitrusallergier.
Vær oppmerksom ikke bare på "frukt" kremer og masker, men også dusjgeler, samt sjampo, som inneholder ANA-syrer. Sistnevnte gjør forresten en utmerket jobb med "snøproblemet" - flass.
Hvis vi snakker om dusjgeler, vil de i tillegg til den behagelige fruktige aromaen gi deg en jevn og elastisk hud, pluss et godt humør!
Men hvis du vil ha en "frukt" maske eller krem, må du følge visse regler:

 • Ikke bruk kremer og masker med ANA-syrer etter et langt opphold i solen.
 • Ikke vent på en øyeblikkelig effekt, da kosmetikk med ANA-syrer virker gradvis. Etter flere økter vil du sikkert føle forskjellen!
 • Ikke overskrider eksponeringstiden som er angitt på pakken. Krymping og prikking betyr at "prosessen har gått", men hvis ansiktet begynner å "brenne" sterkt, vask masken av med kaldt vann.
 • Etter bruk av fruktsyre-kosmetikk, kan det oppstå mild irritasjon og brenning. Effekten av ANA-syrer avhenger av mange faktorer, og hovedsakelig på hudtype. Virkningen av kosmetikk med ANA-syrer skjer gradvis over en periode på flere dager: hudens farge og tekstur er forbedret, en følelse av friskhet og mykhet fremstår.
 • Hvis du har sensitiv hud, betyr dette ikke at fruktsyrer er kontraindisert for deg. Umiddelbart før bruk, legg litt på bøyeleddet og vent noen minutter. Hvis det oppstår irritasjon, er det bedre å kaste bort den videre bruk.

SÅ HVORDAN SKAL KOSMETIKK MED ANSYRE GIVE OSS?

Bruken av kosmetikk med disse mirakelsyrene eliminerer svarte flekker, lukkede komedoner, forstørrede porer, post-acne. Reduserer dybden av rynker og ansikts linjer. Og resultatene er allerede merkbare etter noen uker med daglig bruk. (Rengjør, glatt, glatt og velpleid hud i lang tid! Ved å sørge for at skalaene av stratum corneum skilles, letter ANA penetrasjonen i huden til noen kosmetiske produkter, noe som øker effektiviteten.

Hva er AHA-syrer og hva er de for?

ANA - kort for alfa-hydroksysyrer, fikk de også navnet "frukt", som de ble funnet i frukt.
Andre navn på disse syrer: AGK, Hydroksysyrer, a-Hydroksysyrer.

Alfahydroksidsyrer inkluderer:
-alfahydroksyethansyre (alfa-hydroksyetansyre),
-sitronsyre (sitronsyre),
-Dihydroksysuccinsyre (Dihydroksysuccinsyre),
-glukonolakton (glukololakton),
-glykolsyre (glykolsyre),
-hydroksyeddiksyre (hydroksyeddiksyre),
-hydroksykaprylsyre (hydroksykaprylsyre),
-hydroksypropionsyre (hydroksypropionsyre),
-hydroksyuccinsyre (hydroksysuccinsyre),
-melkesyre (melkesyre),
-Malinsyre (Malinsyre / Applesyre),
-blandet frukt syre,
-monohydroksysyre (Monohydroxysuccinsyre),
-vinsyre (vinsyre).

De mest brukte komponentene i kosmetikk er: glykolsyre, melkesyre, sitronsyre, drue, eplesyre.
Forskjellen mellom alfa- og beta-hydroksid-syrer er i vannoppløselighet. Alfa-hydroksysyrer oppløses bare i vann, beta-hydroksysyrer er fettløselige, de trenger inn i porene i huden, rydder ut døde hudceller som har akkumulert i porene. Alfahydroksid syrer brukes best på tynn, skadet hud, uten akne, mens beta-hydroksid brukes best på fet hud med akne.

Egenskaper alfa hydrosyrer
Glykolsyre finnes i grønne druer og sukkerrør. Den har den laveste molekylvekten, den trenger dypere inn i alle lagene i huden. Forårsaker utløpet av sebum, eksfoliering av keratiniserte skalaer, reduserer hyperpigmentering. Ved langvarig bruk (fra 3 til 6 måneder) kan den glatte dype rynker.

Melkesyre - finnes i yoghurt, sur melk, tomatjuice, blåbær, epler, druer, passionsblomst. Eksfolierende og fuktighetsgivende egenskaper av syren er sterkt uttrykt, brukt som en fuktighetskrem i kosmetikk.

Vinsyre - funnet i modne druer, gammel vin, appelsiner. Det har en peeling, fuktighetsgivende og bleking effekt.

Malinsyre - finnes i tomater, epler, etc. Exfoliates, forbedrer cellemetabolismen.

Sitronsyre - finnes i sitrusfrukter. Bleker, har antioksidant og bakteriedrepende virkning. Blant syrer har den høyeste molekylvekten.

Salisylsyre - hører ikke til gruppen av alfa-syrer, det er beta-syre. Brukes til å forbedre peeling effekt i kombinasjon med frukt syrer. Den har antiseptisk, antifungal, keratolytisk.

Inneholdt i bjørkbarken, i bladene på Gaulteria.
Det lave nivået av surhet (pH) av ANA snakker om sin hurtige absorpsjon av huden, de syrer hvis molekyler er mindre i størrelse, trenger mer aktivt inn i de dypere lagene av epidermis.
De minste glykolsyre molekylene (glykolsyre) er deretter melkesyre, drue (pyrodruesyre), appelsinsyre, vinsyre og sitronsyrer.

Hvordan få fruktsyrer?

I den moderne verden er det naturlige og syntetiserte fruktsyrer. Naturlige syrer produseres ved ekstraksjon. Ekstrakter blandes i forholdet:
Blåbær 57%, Sugarcane 24%, Utdrag av Maple 3%, Orange 8% og Sitron - 8%. Da skal ekstraktene underkastes vakuumdestillasjon (destillasjon) for å oppnå ønsket konsentrasjon. Ytterligere filtrering skjer for å fjerne alle slags urenheter, produktet er naturlig, det vil inneholde store mengder cellulose, proteiner, vannløselige vitaminer og mineraler.

Når prosessen er fullført, inneholder produktet følgende konsentrasjon av AHA-syrer:
Melkesyre - 28-32%
Glykolsyre - 12-17%
Sitronsyre - 2-6%
Malinsyre - opp til 1%
Vinsyre - opp til 1%
Hva er nyttig kosmetikk med ANA-syrer?

Slike kosmetikk har følgende effekter for huden:
• antioksidant;
• antiinflammatorisk;
• peeling off (alfa hydroxy syrer svekker adhesjon i stratum corneum);
• stimulerer syntese av glykosaminoglykaner og kollagen (på grunn av stimulerende effekt av AXA på hudfibroblaster);
• fuktighetsgivende (på grunn av akselerert fornyelse av epidermis);
• forbedrer elastisiteten
• masker feil;
• reduserer rynkets dybde.
• reduserer tegn på fotografering
• reduserer atrofisk akne arr

Kjemisk peeling
AHA-syrer er inneholdt i forskjellige konsentrasjoner i kjemiske peeling. Konsentrasjonen avhenger av hudtype, på hvem som bruker ingrediens. For å bruke huset, selg produkter med ANA innhold på minst 10%. Profesjonelle kan bruke produkter med ANA-syreinnhold på 20-30%. Effekten av kjemiske peeling som microdermabrasion - slette fine rynker, gjør huden jevn for 1-3 applikasjoner. For å oppnå varig effekt, bør slike prosedyrer utføres hver 3-6 måneder. Kosmetiske dermatologer kan bruke konsentrasjonen av ANA-syrer 50% -70%. Slike prosedyrer fjerner arr og rynker, effekten kan vare fra 2 til 5 år. Ved bruk av en høyt konsentrert ANA-syre er det en brennende følelse, rødhet i huden, som kanskje ikke varer opp til en måned.

De viktigste anbefalingene for bruk av kosmetikk med fruktsyrer.
- Etter bruk av produktet med alfa-hydroksysyre, bruk en fuktighetskrem.
- Bruk 1 produkt med ANA-syre til forsiktighet, og velg deretter en annen, uten ANA-syre, for ikke å skade huden.
- Vaskemidler med ANA er ikke særlig effektive, siden syrer må absorberes i huden for å begynne å virke.
- Solkrem med alfahydroksysyre finnes ikke, fordi solkremkomponenter ikke er stabile ved høye surhetsgrader.
- Solbeskyttelse må brukes mens ANA-produkter brukes. Filtermidler (SPF) ikke lavere enn 15, fra UVB-stråler, og inneholder avobenzon (avobenzon), titandioksid (titandioksyd) eller sinkoksid for å beskytte mot UVA.
- Den beste konsentrasjonen av alfa-hydroksy-syre er fra 5% til 8%, surhetsnivået er 3-4.

Testene har vist at en 10% konsentrasjon av naturlige frukt-AHA-syrer fører til en økning i cellefornyelse med 34% sammenlignet med en kontroll, hudfri overflate. I tillegg økte antall nye celler med 143%. Tilført industriell krem ​​med en konsentrasjon på 4%, AHA-syrer akselerert cellefornyelse med 20%.

ANA og BHA-syrer i kosmetikk

Hei alle sammen! Blant koreanske (og ikke bare koreanske) produkter er produkter basert på ANA- og BHA-syrer ofte av særlig interesse. Du kan til og med si at de er bokstavelig talt innhyllet i en mystisk halo! Hva er denne mystiske forkortelsen? Hvorfor bør disse produktene bare brukes sammen med solkrem? Hvordan er de forskjellige fra hverandre? I denne artikkelen vil vi prøve å forstå alle disse problemene, og selvfølgelig vil vi anbefale gode produkter fra vårt utvalg på disse svært syrer.

Hva er ANA og BHA syre? Hvordan får man dem?

AHA - Alpha Hydroksysyrer - Alfa Hydroksyre. De kalles også fruktsyrer, fordi de oftest er oppnådd i naturen fra frukt. Og så - oppmerksomhet! De er videre oppdelt i flere typer, derfor, når man velger et produkt med ANA-syrer, bør det også tas hensyn til komponenten hvorfra ANA-syre er ekstrahert.

Glykolisk AHA-syre (sukkerrør) brukes ofte i de kraftigste koreanske produktene, men produkter med glykolsyre er de dyreste. Hemmeligheten er at den har den laveste molekylvekten, noe som bidrar til bedre penetrasjon i huden. Det klarer seg godt med hud hyperpigmentering, fregner, pigment og kongestive flekker.

Melkesyre (sur melk) styrer vannbalansen i huden, eliminerer flak, tørrhet og tetthet i huden.

Malic syrer (epler) - har anti-inflammatorisk, anti-edematøs og regenererende effekt.

Vinsyre (druer) - har en antioksidant og fuktighetsgivende effekt, glatter hudens lindring, hjelper med å bli kvitt mimic rynker.

Sitronsyre (sitrusfrukter - sitron, grapefrukt og oransje) - har den høyeste molekylvekten av alle ANA-syrer.

Så, med ANA-syre og dens underarter sortert ut. Og hva med VNA?

VNA - Beta Hydroksyre - Beta-hydroksy-syre. Og alt er mye enklere med det - i naturen er det utelukkende hentet fra pilens bark. Dessuten bærer BHA-syre et mellomnavn, som du sikkert vet. Dette er... salicylsyre. I tillegg til syren selv bruker produsenter i kosmetikk ofte salter og salicylatestere, som virker på huden mer forsiktig, mens BHA-syre i sin rene form kan tørke huden veldig mye.

Hvis emballasjen sier at i sammensetningen av ANA-syren - les nøye hvilken type (og så faktisk ofte flere!) Den mest brukte glykolsyre og melkesyre. Men hvis emballasjen er tilstede samtidig og ANA og BHA syre? Fungerer de sammen så vel som individuelt?

Oppgaven av begge syrer i første omgang: For å akselerere prosessen med hudfornyelse, bli kvitt gamle døde hudceller i det øvre kåte laget av huden og dermed forbedre den nåværende hudtilstanden. Ofte brukes agenter med syrer av eiere av problematisk og fading hud, fordi i disse to tilfellene er hudfornyelse en utmerket måte å forbedre utseendet på.

Hvordan fungerer syrer?

Prinsippet for deres handling er basert på svekkelsen av bindinger i overflaten av huden. På grunn av dette blir prosessen med fornyelse av hudceller akselerert, de oppdateres raskere, og den nye huden ser lysere, mer motstandsdyktig og glatt ut. En viktig nyanse som plager mange kunder - vel, hvordan fjerner disse syrer "overflødig" og huden blir brent? Mange flere fra skolen kjemi kurs er skremt av svovel eller karboransyre. Men ikke bekymre deg - og ANA- og BHA-syre vil under ingen omstendigheter skade selv den mest problematiske og skadede huden. Dette skyldes det kjemiske prinsippet i AHA- og BHA-syrer, ifølge hvilket effektiviteten av arbeidet avhenger av forsømmelsen av huden. De jobber strengt på grunnlag av individuelle forespørsler og hudens behov. Det vil si, jo høyere neglisjering av huden, jo høyere effektiviteten av disse syrer. Det er også naturlig at hvis du regelmessig bruker produkter basert på syrer, blir huden vant til dem, tilstanden forbedrer seg og med tiden blir effekten av syrene mykere. Men ikke i det hele tatt fordi huden er vant til det, og da, at den nå ikke trenger en så "intensiv", er det verdt å opprettholde sin tilstand. Men hvis du nettopp begynte å bruke betyr med syrer på huden din, er resultatet behagelig å sjokkere - det vil trolig bli synlig umiddelbart, bokstavelig talt neste morgen!

Hvordan er ANA- og BHA-syrer forskjellig fra hverandre?

Først av alt, dets oppløselighet. ANA - det er en vannoppløselig syre, de fungerer bedre på overflaten av huden. Brukes til å eliminere pigmentering (fregner, alder flekker). VNA - fettløselige syre penetrerer derfor inn i de dypere lagene i huden, som virker på den fra innsiden. Derfor bruker produsentene ofte dem sammen: dette paret vil bidra til å gjenopprette og oppdatere huden din innvendig og utvendig!

Bruks tips

Hvis du bare begynner å bruke produkter med ANA- og BHA-syrer, er den beste tiden for dette nå. Det er i løpet av den inaktive solen (høst-vinteren). Tross alt, huden uten kåt lag tolererer den sterke solen veldig dårlig. Og med regelmessig bruk av midler med disse syrer, er det nødvendig å bruke solbeskyttelse. Ellers risikerer du å få fregner og alder flekker, og vi vil ikke ha dette, ikke sant?

Når du først bruker (eller først) produkter med ANA og BHA syrer på huden, kan du oppleve ubehag, men etter maksimalt en ukes bruk vil de forsvinne. Men i dette tilfellet kan vi snakke om enkelte tilfeller av individuell intoleranse mot komponenter som fortsatt er ganske sjeldne.

Fra vårt sortiment vil vi først og fremst anbefale å være oppmerksom på middelene til CosRX med ANA- og BHA-syrer. Dette merket har med rette blitt en av de beste for problem hud på grunn av syrer. Vi kan trygt si at produsenten i hvert verktøy plukket opp den perfekte formelen for fornyelse av huden din.

Også veldig god tonic og serum fra Mizon basert på ANA-syrer. De hjelper å oppdatere cellene til problemet og skadet hud, gjenopprette mykheten og glattheten, og alt dette på kortest mulig tid! Ser på bildene før / etter bruk av produkter med ANA- og BHA-syrer, det virker som om dette resultatet er en photoshop. Og vi anbefaler at du prøver å se selv at mirakler skjer!

Effektiviteten av bruken av AHA-syrer

Innholdet i artikkelen:

 • Hva er fruktsyre
 • Typer fruktsyrer
 • Søknad om hud
 • oppskrifter
 • TOP 5 aha-syre produkter

Hvis du ser på sammensetningen av anti-aging hudpleie kosmetikk, kan du se en komponent som ANA, som står for "fruktsyrer" eller "? -Hydroksyre". Å være en meget populær ingrediens, virker disse syrene på stratum corneum på molekylære, cellulære og vevsnivåer.

Funksjon av fruktsyrer

Mange kvinner kaller ANA-syre noe fra kategorien innovasjoner, men faktisk ble denne komponenten brukt i oldtiden, da folk ikke hadde mulighet til å gå til kosmetikkbutikken og kjøpe et produkt som ville passe en bestemt type hud. Deretter gjorde de romerske og egyptiske kvinnene peeling masker basert på drue og sitron juice, og sur melk ble også brukt. Hemmeligheten om å ta vare på Cleopatra var i vask med sur vin, og i Russland var det populære masker som inneholdt tranebær og kefir.

Til tross for det faktum at selv nå mange jenter tar naturens gaver ved å bruke ovennevnte produkter til kosmetiske formål, kan mange produkter bli funnet i salg, som ikke bare inneholder alfahydroksidsyrer, men også andre nyttige komponenter som er rettet mot å løse ulike hudproblemer..

Etter oppdagelsen og studien av egenskapene til fruktsyrer ble ANA brukt innen dermatologi for behandling av akne, eksem, seboré, etc. Under behandlingen oppdaget pasientene også en forbedring i helsen til huden, stratum corneum ble mykere, peeling ble eliminert. Det er umulig å ikke legge merke til at syrer perfekt bleker huden, derfor er de ofte inkludert i formuleringene av midler for å redusere synligheten av fregner og pigmentflekker.

Enhver som var interessert i kosmetikkhistorien, hørte nok om en så stor spesialist innen kosmetikk, som Ella Bashe. I 1936 presenterte denne kvinnen sitt første fullverdige kosmetiske produkt, "Tomat L'Original". Historien til dette verktøyet begynte i en ung alder da en jente kuttet en tomat i halvparten og satte biter på huden eller når hun vasket ansiktet med juice fra tomater. Resultatet av denne handlingen var ung og frisk hud, til tross for at Ella hadde mye tid på å arbeide ute, hvor solstrålene og andre eksterne fenomener hadde en negativ effekt på huden. På et tidspunkt, da hun allerede var kosmetolog, gjennomførte en kvinne en undersøkelse og fant ut at årsaken til en så fantastisk effekt av tomater på huden var innholdet av fruktsyrer og C-vitamin. Disse komponentene fjernet forsiktig det døde laget og fremmet regenerering. Ella Bashe brakte mye til kosmetologien, inkludert oppdagelsen av egenskaper og bruken av fruktsyrer i fremtiden.

Frukt syrer kan trygt erstattes med scrubs. Ved eksfolierende døde celler aktiverer syrer utseendet på nye, mens denne peeling virker på et dypt nivå og ikke kan sammenlignes med skrubbing med slipende partikler.

Hva er fruktsyrer

Frukt syrer er delt inn i mange typer, men vi anser bare noen av dem:

  Sitronsyre. Det kan fjernes fra sitrusfrukter, bær, shagstengler, pinjetåler, mye av det i grapefrukt, appelsiner, kiwi, sitroner, limes. Apotekeren Karl Scheele fra Sverige i 1784 gjorde det først. Sitronsyre er preget av gode blekningsegenskaper, spesielt hvis den kombineres med vinsyre, det senker tegn på aldring av huden, fremmer produksjonen av kollagen, og gjør stratum corneum mer elastisk og sunt.

Melkesyre Produsert under gjæring av råvarer som inneholder sukker og laktose, på grunn av aktiveringen av melkesyrebakterier, blir den også dannet i kroppen under nedbrytning av glukose. Karl Scheele overtok oppdagelsen av melkesyre i 1780. Dette stoffet kan fjernes fra sur melk, surkål, øl og vin under gjæring, blåbær, epler, tomatsaft, etc. Det som gjør denne syren unik er at den mirakulært fukter huden, lindrer den fra døde celler, går inn i et svært viktig kompleks innen kosmetikk som kalles "naturlig fuktighetsgivende faktor (FUH)", som ikke bare gjør huden myk, men gir heller ikke fukt fordampe. Melkesyre renser huden, inkludert svarte prikker, fjerner fregner og alder flekker, glatter rynker, reduserer utseendet på strekkmerker, behandler akne.

Glykolsyre. Denne komponenten av fruktsyrer som finnes i grønne druer og sukkerrør, det, som de fleste andre ANA-syrer, har gode peeling egenskaper, bidrar til å løse problemet med fotografering av huden, omhandler seborrhea regulering av stratum corneum, myker huden, forbedrer hudfarge og struktur av ansiktet. Det er verdt å merke seg at glykolsyre har svært lav molekylvekt, og det er derfor i stand til å trenge inn i det epidermale lag.

Malinsyre. Utvalgt av en svensk kjemiker som gravd andre syrer, inkludert melkesyre og sitronsyre, Karl Scheele i 1785 fra umodne epler. Dette stoffet finnes ikke bare i epler, men også i fjellaske, bringebær, druer, osv. Det forbedrer cellemetabolismen og hjelper huden å kvitte seg med døde celler som gjør det kåte laget av ansiktet grovt og flabby.

 • Vinsyre. For det første klarte alchemist Jabir ibn Hayyan å utvinne denne komponenten, men da klarte kjemiker Karl Scheele å få vinsyre i en mer moderne metode i det 18. århundre. Råmaterialet for ekstrahering av syren kan være: tørket vin gjær, tartar, vinsyre kalk, etc. I kosmetikk er vinsyre en antioxidant og biostimulant.

 • Bruk av ANA-syrer i hudpleie

  Hvis du har en tørr hudtype, vil bruk av kosmetikk med ANA-syrer i sammensetningen bare være til nytte. Faktum er at tilstanden til huden i stor grad avhenger av dens fuktighetsinnhold. På det øverste lag av huden plasseres hygroskopiske stoffer som danner en naturlig fuktighetsgivende faktor, de utfører sine oppgaver for å fukte epidermis, trekker fuktighet ut fra omgivelsene. Fruktsyrer oppløser keratogalin for å oppnå aminosyrer, noe som medfører at funksjonaliteten til fuktighetsgivende faktor forbedres. Dessuten eliminerer fruktsyrer det gamle lag av huden, og som følge derav kommer fuktighetsgivende ingredienser lettere inn i huden.

  ANA-syrer hjelper den oljeaktige huden, renser utsattningskanaler i talgkjertlene, noe som medfører redusert risiko for akne og renser porene. Akne sykdom bringer problemer ikke bare ved utseendet under topp av handlingen, men også etter, fordi sporene av kviser må maskeres med et fundament eller et annet kosmetisk produkt. I dette tilfellet eliminerer kosmetikk med innhold av fruktsyrer, som reduserer mengden fett som utskilles av huden, samt lyser stratum corneum, eliminere døde vekter, noe som gjør akne spor mindre merkbar.

  Med alder oppstår det kåt lagring av huden, som blokkerer den normale penetrasjonen av fordelaktige komponenter inni, ANA-syrer exfolierer det øvre laget av ansiktet, og hjelper dermed moden hud å se yngre og friskere ut. Det skal bemerkes at det ekstra laget av kåte skalaer understreker rynker, eliminering av denne barrieren er bare i stor grad og løser aldersproblemet, mens prosessene for hudregenerering er inkludert.

  Siden vi har berørt emnet aldersrelaterte endringer, er det umulig å ikke nevne for hyaluronsyre, som er ansvarlig for elastisiteten til stratum corneum. Å være en slags ramme for elastin og kollagenfibrer, tillater ikke at huden taper sin tone, og jo mindre dette stoffet i epidermis, jo verre ser huden ut. Hva har dette å gjøre med ANA-syrer? Faktum er at med alder reduseres reservert av hyaluronsyre og fruktsyrer stimulerer hovedcellene i bindevev som er ansvarlige for produksjonen av kollagen, elastin og den samme hyaluronsyre.

  Frukt syrer spiller en viktig rolle i kampen for å løse problemet med hud hyperpigmentering. For det første eliminerer stoffet huden, og for det andre eliminerer det øvre døde laget, og derved letter penetrasjonen av blekekosmetikk inn i huden, og øker effektiviteten.

  Når du bruker kosmetikk med innholdet i ANA-syrer, bør du ikke vente på øyeblikkelige resultater, fortsett å bruke produktet du har laget eller kjøpt, og etter noen økter vil huden takke deg med det friske utseendet. Det er forbudt å bruke slike kosmetikk hvis du har brukt lang tid under solen (etter en sommerferie til sjøs, for eksempel). Personer med sensitiv hud bør sjekke verktøyet ved å bruke det på bøyningens leddbøyning. Vent et par minutter, hvis irritasjon har omgått deg, kan du bruke en syre ansiktsmaske.

  Når du bruker en maske med syrer, må du lytte til følelsene, hvis huden begynner å bake alvorlig, vask produktet straks med kaldt vann. Normalt regnes det som en liten prikkling. Pass på å lese instruksjonene for stoffet og hold deg til tiden.

  Du bør ikke unne ANA-syrer i tilfelle individuell intoleranse, tilstedeværelse av friske hudskader og herpesutbrudd, samt etter langvarig opphold i direkte sollys.

  Produkter med ANA-syrer hjemme: oppskrifter

  Kosmetikk med syrer i sammensetningen kan kjøpes, men du kan tilberede deg hjemme:

  1. Natt serum for å redusere pigmentering og behandling etter akne:
   • Risolje - 6%.
   • Druefrøolje - 4%.
   • Hvetekimolje - 10%.
   • Emulsifiseremulsjonsvoks 2 - 9%.
   • Destillert vann - 68,1%.
   • Selleri eterisk olje - 0,2%.
   • Grapefrukt essensiell olje - 1%.
   • Hyaluronsyre - 0,1%.
   • ANA-syre - 1,5%.
   • Cosgard konserveringsmiddel - 0,6%.

   Ikke rush for å blande ingrediensene, fordi kremen gjøres i stadier. Til å begynne med, tilbered den nødvendige mengden risolje, druefrøolje og hvetekim, samt et emulgator, hell vann i en annen beholder. Etter oppvarming og smelting av emulgatoren i et vannbad, er det nødvendig å kombinere de to faser og omrøre den resulterende blanding i flere minutter. Etter avkjøling, tilsett essensielle oljer, Hyaluronsyre, fruktsyrer og konserveringsmiddel til produktet. Vær oppmerksom på oppskriften, den inneholder oljer som tilhører gruppen av fotosensibilisatorer, noe som betyr at produktet ikke skal påføres huden før du går ut i solen. Eiere av sensitiv hud kan fortynne oppskriften med bisabolol.

 • Anti-aldring natt ansiktskrem:
  • Macerat liljer - 20%.
  • Arganolje - 7%.
  • Emulsifier Olive 1000 - 6%.
  • Linden hydrolat - 60,4%.
  • AHA-syre - 5%.
  • Selleri eterisk olje - 1%.
  • Grapefruktfrø ekstrakt - 0,6%.

  Som i det forrige tilfellet, til å begynne med, skal to faser oppvarmes i et vannbad, hvorav den første er macerat, arganolje og emulgator, den andre er lindhydrolat. Legg til de resterende ingrediensene på slutten av matlaging av krem, ikke glem å røre det kosmetiske produktet etter hver inngang. Påfør krem ​​på kvelden med lette bevegelser av fingrene til den er fullstendig absorbert. Selleriolje, som fruktsyrer, har blekegenskaper og kan erstattes med persille eller sitronolje.

 • Krem for å forbedre hudfarge:
  • Jojoba olje - 10,5%.
  • Hasselnøttolje - 8%.
  • Smørolje - 2%.
  • Emulsjons voks 2 - 8%.
  • Gurkemeie vannmacerat (gurkemeiepulver - 10%, geraniumhydrolat - 30%, destillert vann - 60%) - 68,9%.
  • ANA-syre - 2%.
  • Grapefruktfrø ekstrakt - 0,6%.

  I den første forberedelsesfasen blandes i en bolle hydrolat, destillert vann og macerat og la en dag stå i kjøleskapet. I løpet av denne tiden rist produktet flere ganger til en jevn konsistens er oppnådd, og til slutt filtrer den. Varm nå og kombinere nå fasen fra oljene og emulgatoren, så vel som fasen i form av tilberedt vandig gurkemeie-macerat. Etter avkjøling av den grundig omrørte blandingen, fortsett til syrer og grapefruktfrøekstrakt, og overfør deretter den tilberedte emulsjonen til en ren beholder.

 • Mask for fet hud:
  • Grønn leire - 44%.
  • Tranebær frukt ekstrakt (pulver) - 4%.
  • Grapefrukthydrolat - 41,5%.
  • ANA-syre - 3%.
  • Sitronsyre - 2,5%.
  • Baking soda - 5%.

  Bland leire, tranebærpulver, hydrolat og AHA-syrer i en beholder, sitronsyre og natron i den andre. Koble de to faser, rør ingrediensene i tretti sekunder. Påfør den beregnede masken på ansiktet, unngå området rundt øynene, bare for et minutt og skyll med kaldt vann.

 • Peeling for moden hud:
  • Romersk kamillehydrolat - 92,4%.
  • Guargummi - 2%.
  • ANA-frukt syrer - 5%.
  • Grapefruktfrø ekstrakt - 0,6%.

  Kombiner floral vann med tyggegummi, rør ingrediensene aktivt til en homogen masse er oppnådd, dette vil ta litt mer enn to minutter, og deretter tilsett resten av ingrediensene. Påfør det tilberedte og overførte produktet i ansiktet i 5 minutter, skyll deretter med rent vann.

 • Populære kjøpte fruktsyrer

  Hvis du ønsker å kjøpe aha-syrer, kan du velge mellom følgende kosmetiske produkter:

   Maskskrubb med aha-syrer 10% for alle typer hud i ansiktet "Wild rose", Korres - gir ansiktet et sunt utseende, reduserer utseendet på rynker, eliminerer døde celler, renser huden mot urenheter. Produktet inneholder syrer, aloe vera-ekstrakt, hyaluronsyre og andre komponenter. Verktøyet skal påføres 2 ganger i uken i 3-10 minutter, basert på følsomheten i huden. Hvis masken skrubb brukes om sommeren, anbefales det å bruke SPF mer enn 15 før du går ut i solen. Volum - 40 ml, pris - 2699 rubler.

  Serum "Le Prestige", ELDAN - sliter med for tidlig aldring av huden, forandrer tonen i ansiktet, lysere pigmentering og styrker kollagenrammen. Produktet påføres på ansikt og nakke etter rensing og toning. Hvis under påføring av serum på ansiktet, ble pellets dannet, sannsynligvis skyldes dette intensiteten av eksfoliering av døde celler. Volum - 30 ml, kostnad - 2550 rubler.

  Exfoliating gel peeling for alle hudtyper, Skinlite - innholdet i fruktsyrer og ekstrakter gjør at agenten kan forsiktig påvirke huden, rense den fra døde celler, samtidig som rynker reduseres og aktivering av celleregenerering. Gelen er egnet for sensitiv ansiktstype. Volum - 100 ml, pris - 240 rubler.

  Kremmaske "Express effekt", KORA - en god løsning for å forbedre tilstanden til huden i post-acne-perioden. Produktet som inneholder vitaminer, druefrøolje, fruktsyrer, fytosteroler, panthenol, etc., gjør det mulig å glatte arene, fuktighetsgivende huden og kvelden ansiktstonen, samt å forberede det kåte laget for den kommende prosedyren med sur syre peeling. Volum - 100 ml, pris - 670 rubler.

 • Anti-aging peeling for ansiktet med blå retinol og ANA-syrer "Fire Topaz", Teana - fjerner forsiktig det kåte laget, renser og nærer huden, aktiverer cellefornyelse og lette pigmentflettene. Verktøyet anbefales og for å redusere betennelse etter akne, bruk det på rent ansikt og dekolleté i 5 minutter, skyll deretter med vann. Denne prosedyren bør utføres de første tre dagene daglig, deretter - en gang i uken i 30 dager. Volum - 30 ml, koster - 650 rubler.

 • Video gjennomgang av frukt syrer:

  ANA Syrer - Hudpleieassistenter

  Frukt syrer (AHA) er de vanligste og mest populære ingrediensene i kosmetikk. Disse stoffene tar vare på huden fra innsiden og utsiden samtidig, siden de påvirker epidermis på en gang på tre nivåer: vev, cellulær og molekylær. Kosmetikkprodusenter legger til ANA til serum, kremer, rensemelk, tonics og eliksir. De beste middelene er de som inneholder flere typer fruktsyrer. Tvert imot forsterker ANA hverandres effektivitet.

  Typer AHA-syrer

  ANA-syre er en ganske stor mengde stoffer. De vanligste AHA er melkesyre, eplesyre, glykinsyre, sitronsyre og vinsyre.

  Melkesyre fukter huden godt. Den finnes i sur melk, yoghurt, lønnesirup, blåbær, tomatjuice og epler.

  Glykolsyre anses å være den mest aktive, dets molekyler er i stand til å trenge inn i de dypere lagene i huden. Slike syre finnes i grønne druer og sukkerrør.

  Malinsyre stimulerer celler og forbedrer cellemetabolismen, og har også en god eksfolierende virkning. Den er til stede i mange frukter, spesielt tomater og epler er rike på den.

  Vinsyre syrer godt døde hudpartikler, whitens og fukter huden. Den finnes i appelsiner, druer og gammel vin.

  Sitronsyre har store molekyler og virker på overflaten av huden. Det er godt hvitt på huden, har antibakterielle og antioksidantegenskaper. Sitronsyre finnes i limer, sitroner, grapefrukt og appelsiner.

  Action AHA syrer

  ANA-potente stoffer. Før du bruker et kosmetisk produkt med fruktsyrer, er det best å teste for allergiske reaksjoner. For å gjøre dette må du bruke litt penger på albuens indre overflate. Hvis du ikke føler en brennende følelse, og etter 30-40 minutter ikke oppstod rødhet på huden, så passer en slik kosmetikk deg.

  Når det brukes på huden, virker ANA som følger:

  • Skal av det øverste lag av huden (peeling);
  • rengjør og fjern oljeaktig glans;
  • fukte;
  • forynge;
  • har antiinflammatoriske effekter.

  Peeling og fruktskalling

  I noen skjønnhetssalong vil du bli tilbudt fruktskalling, som utføres ved bruk av ANA-syrer. Under denne prosedyren blir bindingene av corneocytene brutt, de øvre hornete cellene i huden løsner seg i separate skalaer og blir lett avskallet. Som et resultat av peeling gir de døde cellene vei til nye, huden blir frisk og glatt.

  Kosmetikk med fruktsyrer har en lignende effekt, men det er ikke så uttalt. Etter at du har brukt et hjemreparasjon, vil huden ikke skille av umiddelbart. Regenerering skjer ubemerket, du vil ganske enkelt vaske av de skrellede partiklene mens du vasker.

  Rengjøring og bekjempelse av skinne

  Frukt syrer smale forstørrede porer og redusere produksjonen av sebaceous kjertel sekresjon. Det er derfor kosmetologer anbefaler kosmetikk med ANA for problem hud.

  ANA hjelper med å slå sorte prikker på huden. Syrer har en korrosiv effekt, de løser fettete plugger, som vi kaller sorte prikker.

  Melk og tonics med ANA renser huden godt. Gjennom hudens porer elimineres giftstoffer og toksiner fra kroppen, som kommer inn i kroppen fra forurenset byluft sammen med mat eller når du tar medisiner. Fjerner oljeproppene, ANA-syrer forbedrer og akselererer prosessen med å avgifte huden.

  Fuktighetsgivende hud

  Ungdom og skjønnhet i huden avhenger av hydrering. På overflaten er hygroskopiske stoffer, hvilke eksperter kaller NMF - en naturlig fuktighetsgivende faktor. Det er NMF som tar seg av å hydrere epidermis, trekke vann ut av omgivelsene og absorbere den.

  Fruktsyrer forbedrer de hygroskopiske egenskapene til NMF og hjelper huden å bli vakker og frisk.

  Hudforyngelse

  Hyaluronsyre er ansvarlig for elastisiteten og elastisiteten til epidermis. Det er en slags ramme for sammenvevd elastin og kollagenfibre. Dette stoffet støtter også nødvendig fuktighet i huden.

  Med alderen begynner reservene av hyaluronsyre i kroppen å tørke ut. Frukt syrer godt stimulere bindevev celler som produserer hyaluronsyre, kollagen og elastin. Kosmetikk med ANA bekjemper vellykket rynker, og hvis det ikke fjerner dem helt, glatter det betydelig små folder og gjør dyp rynker mindre uttalt.

  En annen positiv effekt av ANA på huden er stress. Syr fører til at en kjemisk mini-hud brenner. Som reaktion oppstår aktivering av forsvarssystemene og funksjonene i epidermis: Den reparative aktiviteten til hudceller økes, synteseen av vitale molekyler økes, alle interne ressurser mobiliseres. Som et resultat av alle disse prosessene blir epidermis tynnere, og dermis er styrket og komprimert, stratum corneum blir elastisk og fine rynker glattes.

  Kosmetikk med ANA er utviklet for alle aldersgrupper og for ulike hudtyper. Kremer er ideelle for tørr hud, kremer anbefales for unge kvinner med mer fet hud, alkoholbaserte tonics er laget for fet hud med komedoner.

  Før du bruker kosmetikk med ANA, studer nøye produktets sammensetning og anbefalinger for bruk, samt konsulter en kosmetolog.

  Flere Artikler Om Typer Acne