Furunkulose er en av de mest ubehagelige hudsykdommene: i tillegg til kosmetiske problemer kan det føre til utvikling av alvorlige purulente komplikasjoner - meningitt, sepsis, flegmon.

Furunkulose er en mikrobiel betennelse i talgkjertlene og hårsekkene (sekker der hårpæren er plassert). Mange mikroorganismer er naturlige innbyggere i huden, våre faste følgesvenner. I en sunn person vil de aldri forårsake betennelse, siden huden vår har uttalt beskyttende egenskaper.

Men hvis denne naturlige barrieren av en eller annen grunn svekkes, trenger bakteriene lett inn i vev og forårsaker en rekke sykdommer, inkludert furunkulose.

Dermed er årsakene til utviklingen av koker og furunkulose som følger:

 • Immunitetsforstyrrelser - all vanlig alvorlig sykdom, hiv-infeksjon, avitaminose, alvorlig stress, kronisk forgiftning, etc.
 • Mekanisk hudskade: Traumatisk barbering, bruk av grovt forurenset klær, yrkesfare.
 • Hormonelle endringer: Akne som ofte observeres i ungdomsårene kan bli infisert og bli til furunkulose.

Antibiotisk behandling

Mange smittet med kokos (chirias) lurer på hvilke antibiotika som er best å drikke. Uavhengig av årsaken, er den basert på behandling av furunkulose antibakteriell terapi designet for å undertrykke veksten av bakterier. Men før du setter på dette spørsmålet, bør følgende forhold tas i betraktning.
På et visst stadium av sykdommen representerer en furuncle en opphopning av pus i talgkjertlene.

Det kan være i hvilken som helst del av kroppen (ansikt, nese, kropp og lyske). Hvis forholdene for utstrømningen ikke er opprettet, kan ingen antibiotika kurere pasienten - de kan ganske enkelt ikke trenge inn i infeksjonskilden.

Som et resultat kan den generelle tilstanden etter utnevnelsen av antimikrobielle midler, bli noe bedre, men bakteriekilden vil ikke bli eliminert, og vil faktisk forbli en tidsbombe som snart vil bli aktivert. Derfor, før du begynner å ta antibiotika, er det nødvendig å konsultere kirurgen og avgjøre om furunkulose ikke trenger kirurgisk behandling.

Hvis det ikke er noen indikasjon på en mini-operasjon, kan du trygt ta antibiotika: uten dem er furunkulose svært vanskelig å kurere.

Siden den viktigste årsaken til furunkulose er Staphylococcus aureus, skal bare de legemidlene som er aktive mot denne mikroben brukes.

Det skal starte med antibiotika tabletter, som inkluderer:

De er billige og sjelden forårsaker komplikasjoner. De mest kjente handelsnavnene til disse stoffene er Flemoxin Solutab (oppløselige tabletter), Ospamox, Upsamox, Pentrexil.

For å øke effekten av amoksicillin, kombineres det ofte med et annet stoff - klavulansyre.
"Dødelig kraft" av en slik kombinasjon øker mange ganger, så vel som aktivitetshastigheten. Dette er den velkjente Amoxiclav, Augmentin, samt Moxiclav, Ranklav, Kuram.

Alle disse antibiotika har en så sterk effekt som ikke bare golden staph hud, men også på sine egne tarmfloraen, så det er ofte et godt resultat for pasienten å måtte betale diaré eller dysbiosis.
De kan være anbefalt for mennesker med alvorlig sykdom baseline - diabetes, kongestiv hjertesvikt, cirrhose eller andre tilstander hvor immunsystemet kan brytes og amoxycillin i "ren" form kan være utilstrekkelig.

En svakere, men fremdeles er akseptabel virkning for behandling av furunkulose har noen cefalosporiner, for eksempel cefalexin, Duratsef, Ospeksin, Cefaclor. Deres bruk kan bare anbefales i tilfelle intoleranse til de ovennevnte legemidlene.

Både ampicillin med amoksicillin og cephalosporiner er litt giftige, men når det gjelder deres evne til å forårsake allergiske reaksjoner, rangerer de først blant alle antibiotika. Gitt den generelle allergi av befolkningen, kan disse legemidlene ikke være den eneste behandlingen for furunkulose.

Og det er faktisk alternative antibiotika som har en svakere og langsommere effekt, men gir nesten ingen allergiske komplikasjoner. Disse inkluderer to grupper medikamenter:

Makrolider - en egen klasse antibiotika, inneholder om lag ti representanter - klaritromycin, josamycin, erytromycin og andre. Forberedelser godt tolerert, nesten ingen bivirkninger, det er veldig enkelt å bruke, men er som regel dyrere og er noe tregere enn amoxicillin, noe som gjør ham imidlertid til å konkurrere. De mest kjente makrolider - azithromycin, Sumamed, Klatsid, Macropen, Rulid, Vilprafen, Rovamycinum, blir de to sistnevnte stoffer anses for å være den sterkeste i gruppen.

Dermed er det mest effektive middel mot å koke Flemoxin, Amoxiclav eller noen makrolider, de vil definitivt hjelpe deg med å bli kvitt sykdommen. Samtidig bør det forstås: furunkulose har nødvendigvis en årsak, og uten eliminering vil effekten av antibiotika være midlertidig.

Viktig: Det er best å konsultere legen din med hvilket antibiotika som er best for deg å behandle furunkulose.

Det er nødvendig å ta vare på å styrke immunforsvaret, forbedre hudhygiene - generelt eliminere uønskede faktorer som ytterligere vil bidra til å redusere hudens beskyttende egenskaper.

Behandling av furunkulose med antibiotika

Furunkulose er ganske farlig sykdom. Dette problemet påvirker ikke bare et lite område av huden, forårsaker smerte, men påvirker også kroppen som en helhet. Sykdommen kan ha ganske alvorlige komplikasjoner - sepsis, abscess, meningitt. Hva er en koke og årsakene til utseendet deres. Hvorfor antibiotika kjenner til nødvendig behandling.

Hva er en koke

Betennelse i det midterste laget av huden, eller rettere i hårsekkelen, forårsaket av patogener, etterfulgt av suppuration, kalles furuncle.

Skin abscesser kan vises på en hvilken som helst del av kroppen hvor det er hår, men den vanligste lokalisasjon - den ytre og indre del av låret, korsrygg avdeling, rumpe, baksiden av hodet, halsen og ansiktet. En enkeltkoker kalles en enkeltkoker. Medisin refererer til furunkuløs sykdom og andre typer:

 • Carbuncle - flere betennelser i ett område av huden. I denne sykdommen dannes sår i flere follikulære seksler, og inflammasjonen samler seg under huden, og lesjonen kan være ganske stor. Koker moden vekselvis, hud gjennombrudd kan være flere steder samtidig.
 • Pilonidal sinus - denne typen kjele utvikler seg mellom baken. Svært smertefull sykdom.
 • Purulent hydradenitt - koker ser alltid ut som flere og bare i armhulen og lysken. I slike suppurations er det ingen nekrotisk stang, som med andre typer furunkulose. Det er ubrukelig å behandle denne sykdommen bare med medisiner, kirurgi er vanligvis nødvendig, siden betennelse skyldes feil i svettekjertlene.
 • Cystisk akne - vises i det dype lag av huden, som ofte finnes i ungdomsårene, og etter hormonell justering av kroppspasset.

Sykdommen er forårsaket av bakterier som ofte finnes på huden til alle mennesker. Antallet deres skal ikke overstige 10%. Hvis de beskyttende funksjonene til kroppen eller huden av en eller annen grunn svekkes, multipliser mikroberene. Antallet deres kan nå 90%, og furunkulose utvikler seg.

For mer informasjon om kokingstyper, vennligst klikk her.

Faktorer som forårsaker furunkulose av forskjellige slag

Årsaker som forårsaker hudsykdom kan være både lokal og systemisk svikt i ett eller flere indre organer. Populasjonen av patogene bakterier som forårsaker purulente abscesser kan være forbundet med forurensning av huden, allergi mot kosmetikk, mikro sår og gnidning, som fører til en inflammatorisk prosess inne i follikulær sac.

Eksterne stimuli som kan føre til dannelse av en furunkel, for eksempel individuelle intoleranse kosmetikk eller hygiene vises på huden, blir hudens beskyttende funksjoner redusert, noe som fører til en økning av populasjonen av mikroorganismer, og som en konsekvens den inflammatoriske prosessen begynner.

Dypere faktorer gjemt inne i kroppen inkluderer:

 • Generell svekkelse av immuniteten forbundet med sykdommer i indre organer, nervesykdommer, usunt kosthold eller livsstil. Det menneskelige immunsystemet omfatter en rekke organer - lymfeknuter, milt, benmarg og andre. Alle disse organene arbeider for å bekjempe bakterier og virus fra det ytre miljø. Hvis kroppen er svekket av en eller annen grunn, og lymfocyttene ikke tåler bakteriene, begynner sykdommen;
 • Unormalt i mage- og tarmkanalen eller bukspyttkjertel - feil i disse organene fører til nedsatt sekretoriske funksjoner talgkjertler kan fremkalle for stor eller omvendt en liten mengde av talg;
 • Hormonal forandring av kroppen, forbundet med naturlige alderperioder eller hormonell ubalanse, mangel på progesteron;
 • Sykdommer i leveren - hvis det er en tilstand av beruselse i kroppen, og leveren ikke klare sine funksjoner, så kan sår vises, så vel som denne sykdommen er forbundet med diabetes.

I forbindelse med disse eller dypere grunner dannes en gunstig atmosfære for reproduksjon av mikrober av arten Staphylococcus, Streptococcus og visse typer sopp.

Videoen viser en del av programmet der en hudlege forklarer årsakene til koker på menneskelig hud.

Utviklingsstadier av sykdommen

Fra øyeblikket til dannelsen av et lite fokus under huden til ferdigstillelse av prosessen, går kjelen gjennom tre trinn:

 1. Utdanning - det er et segl under huden av rød eller rødlig-lilla farge, puffiness og smerte vises. Tingling eller kløe er mulig;
 2. Etter 3 til 4 dager begynner den andre fasen - suppuration. Koken øker i størrelse, suppurasjon skjemaer inne og en stang vises. På overflaten av huden er en rødblåaktig tuberkel med en diameter på ca 3 cm med et gulaktig hode synlig. Prosessen i den aktive scenen ledsages av akutt smerte og forverring av den generelle tilstanden - hodepine, svakhet, temperaturstigning til 38 grader og høyere. Den generelle tilstanden stabiliserer seg etter at det betennte området brister seg selv eller ved hjelp av en kirurgisk prosedyre. En purulent nekrotisk væske, blødning og en gulgrønn stamme fra pus kommer til overflaten.
 3. Den åpnede furuncle helbringer i løpet av sykdommens normale løpetid i ytterligere 3-4 dager, et arr blir dannet på kraterets side.

Alle tre stadier tar ca 10 dager, men noen ganger er det komplikasjoner, og furunkulose tar en flegmonøs eller abscessform. Leger skiller typene av furunkulose i løpet av sykdommen - en lunge (et engangs problem), en kronisk form og en akutt en.

I videoen forteller en erfaren dermatolog i detalj om stadier av utvikling av koker og årsakene til at en persons kroppstemperatur stiger.

Diagnose av furunkulose

Når de første symptomene på koke oppstår, er det nødvendig å konsultere en spesialist - en hudlege. Diagnostiske prosedyrer vil begynne med en detaljert undersøkelse, hvis sykdommen er engangsløs, vil legen forsøke å finne ut årsakene til betennelse. Disse kan omfatte endringer i kosmetikk, nylig hypotermi eller overoppheting, hvis virkninger var skade på huden. Selv en ny seng eller undertøy laget av syntetiske materialer kan forårsake koking.

Det andre trinnet vil være en dermatoskopi - denne prosedyren er smertefri og består i å undersøke det berørte hudområdet. Etter å identifisere årsaksmediet til den inflammatoriske prosessen, vil legen ta bakvann.

Hvis sykdommen ikke er en enkelt sak, og kullene i en pasient er hyppige eller de er flere, vil det være behov for ytterligere tester, disse inkluderer:

 • Laboratorium blod og urintester;
 • Blodtest for sukker;
 • Fluorografi, da denne sykdommen kan skyldes tuberkulose;
 • Ultralyd undersøkelse av indre organer;

En hudlege kan foreskrive en henvisning til andre spesialister, for eksempel en gastroenterolog, pulmonologist eller endokrinolog. De kan igjen foreskrive endoskopi eller ytterligere blodprøver for å oppdage hormonelle nivåer.

Ifølge diagnosen kan behandlingen være lokal eller kompleks, inkludert behandling av selve hudsykdommen og årsakene til forekomsten.

Furunkulose terapi

Avhengig av diagnosen, behandles purulente betennelser i huden enten ved medisinering eller ved kirurgisk inngrep. Sykdommen er forårsaket av henholdsvis bakterier, og behandling av huden er rettet mot å ødelegge populasjonen av patogene bakterier, både i kroppen og ute.

I de fleste tilfeller er behandling foreskrevet koke antibiotika utvalgs narkotika legen avhenger av formen av sykdommen, type bakterier som forårsaker furunkulose, og det kliniske bildet av sykdommen.

De viktigste indikasjonene på forskrift av antibiotika er hvis kjelen ligger på ansiktet eller det er fare for betennelse i blodkarene eller lymfekjertlene. Hvis kjelen ikke er en, med kronisk form eller flere furunkulose. Hvis koker abscess.

Legen kan bestemme lokal behandling med salver og kremer som inneholder antimikrobielle midler, og kan foreskrive medisiner med orale medisiner. I sistnevnte tilfelle foreskrives også narkotika som normaliserer organens funksjon, som påvirkes av antibakterielle midler.

Avhengig av plasseringen av den purulente massen, foreskriver dermatologen ulike medisiner:

 • Ansiktsområdet er det farligste stedet for purulent betennelse. Avhengig av sykdomsforløpet kan legen bestemme seg for å foreskrive bredspektret antibiotika slik at komplikasjoner ikke starter og for å hindre kokeveksten. Ofte, i slike tilfeller, brukes medisinering muntlig, terapi begynner i første eller andre trinn, selv før de purulente formasjonene når overflaten av huden.
 • Antibiotika til koker i nesen er utnevnt i 80% av tilfellene, spesielt hvis fokuset på betennelse er på slimhinnen. I tillegg til lokal terapi (antiseptiske løsninger), bør et sår også behandles med antimikrobielle salver eller geler. Hvis sykdommens form er alvorlig, foreskrives piller eller injeksjoner.
 • Betennelse i lyskeområdet eller akne på pungen - behandling er foreskrevet i to trinn. I første fase, avhengig av stadium og form av sykdomsforløpet, kan intramuskulære injeksjoner gis for å forhindre komplikasjoner, andre fase er bruk av lokal behandling for å forhindre spredning av patogener og helbredelse av gjenværende sår. I tillegg kan fysioterapi foreskrives.
 • Koker i armhulen - antimikrobielle stoffer foreskrives avhengig av sykdomsstadiet. Terapi er lokal.
 • Øret og området rundt det - slik kokes behandles med injeksjoner eller medikamenter tatt av munnen. Hvis absessen er plassert inne i øret, kan den ikke behandles av eksterne midler. Siden øret ligger i nærheten av hjernen, er behandlingen rettet mot tidlig undertrykkelse av bakterier og hindre spredning av infeksjon.

Hvilke antibiotika som skal tas når det blir kokt

I alt brukes fem typer antimikrobielle midler til behandling av furunkulose. De er produsert i forskjellige doseringsformer - tabletter, suspensjoner for injeksjoner og midler til ekstern bruk. I form av tabletter eller injeksjoner er penicillin-gruppen den vanligste. Medisiner ampicillin, amoxiclav eller amoksicillin i mange år sliter med suksess med bakterier:

 • Streptococcus pneumoniae;
 • Staphylococcus spp;
 • Haemophilus influenzae;
 • Proteus mirabilis;
 • Salmonella spp, og andre mikroorganismer som forårsaker betennelsesprosesser.

Cefalosporin-gruppen - cefotaxim, ceftriaxon, cefazolin og andre foreskrives hvis stammer av patogener er resistente mot penicillin-gruppen av legemidler. Disse medisinene takler bakteriene:

 • Staphylococcus aureus;
 • Streptococcus pyogenes;
 • Enterococcus spp;
 • Propionibacterium;
 • Peptococcus spp;

Tetracyklin bredspektret antimikrobielt middel brukes ikke bare i tabletter, men også i medisinske salver og geler.

Levomycetin - et kraftig stoff med en utprøvd bakteriostatisk effekt. Det brukes hvis sykdommen er maktløs til å takle ikke bare penicillin-serien med medisiner, men også med sulfanilamid- og streptomycinpreparater. Disse stoffene har et ganske stort antall bivirkninger, i intet tilfelle ikke foreskrevet til gravide, ammende og barn.

Salver er tilgjengelige i rør eller bokser, de mest populære antimikrobielle midler er gentamicin salve, chloramphenicol salve, syntomycin salve, levomekol gel, tetracyklin salve.

Bruk av antimikrobielle stoffer til furunkulose

Avhengig av stoffet foreskrevet av legen, er det nødvendig å bruke antibiotika i henhold til en tydelig foreskrevet ordning. Ikke kast eller avbryt medisiner etter eget skjønn. Utgangsterapi bør også i henhold til instruksjonene angitt av den behandlende legen.

Ampicillin tas oralt, det vil si innsiden. Behandlingen er foreskrevet av legen avhengig av alvorlighetsgraden og sykdommen. Daglig inntak av stoffet bør ikke overstige 3 gram, selv i de alvorligste tilfellene av sykdommen. Legemidlet kan foreskrives til barn opptil 1 måned, men strengt nødvendig. Risikoen må være berettiget. Behandlingsforløpet avhenger av typen av furunkulose og dens plassering. Gjør fra 5 dager til 3 uker.

Bivirkninger inkluderer hodepine, leukopeni, anfall, anemi. Legemidlet kan ikke kombineres med allopurinol, mulige komplikasjoner på huden - utslett, irritasjon. Som med de andre antibakterielle stoffene, bør ulike grupper av antibiotika ikke brukes samtidig. Overdosering forårsaker en sterk effekt på sentralnervesystemet, oppkast og forgiftning av kroppen vises.

Det mest effektive og brukte stoffet for ekstern bruk er Levomecol salve. Dette stoffet består av et antibiotikum og en immunostimulerende substans. Den antimikrobielle komponenten av kloramfenikol lykkes med å klare et stort antall typer mikrober som forårsaker betennelsesprosesser, spesielt spiroketene, klamydia og rickettsiae. Aktiv i kampen mot streptokokker og stafylokokker, samt gram-negative og anaerobe bakterier.

Den andre aktive ingrediensen - metyluracil stimulerer utvekslingen av nukleinsyrer, stimulerer vevregenerering og virker som et antiinflammatorisk middel. Salven kan påføres for å koke på kompresjon eller injiseres subkutant.

Vi anbefaler også at du studerer instruksjonene til Trichopolus - et meget effektivt antibakterielt middel.

Behandling med antibiotika koker gravide og ammende kvinner, samt barn er forbundet med visse risikoer. Derfor anbefaler eksperter ikke å ta antibakterielle stoffer oralt, det er bare tillatt å bruke eksterne midler som salver eller geler, og løsninger som inneholder et antibiotika, brukes også. Barn med furunkulose foreskrives av barnelege. Legen skal i tilfelle av furunkulose sykdommer evaluere den mulige positive effekten av bruken av medisinen, og han bør uten tvil gjentatte ganger overstige de mulige negative konsekvensene og bivirkningene.

Hjelpestoffer når du tar antibiotika

Antibakterielle legemidler ordineres vanligvis i komplisert behandling. Bruk av aktuell behandling av purulente abscesser med salver og geler er ikke forbundet med stor risiko. Disse midlene mangler konsentrasjon i blodet, slik at eksterne midler ikke utgjør en trussel mot de indre organene. Den eneste risikoen forblir vanedannende, så du kan ikke kjøpe i apoteket det første tilgjengelige stoffet med et antibiotika og bruke det uten legenes resept. Salver er foreskrevet i kombinasjon med antiseptiske - lotioner eller alkoholholdige løsninger, som brukes før du bruker salven.

En rekke hjelpestoffer er inkludert i antibiotika i form av tabletter eller injeksjoner. Ofte har antimikrobielle legemidler en negativ innvirkning på mage-tarmkanalen, slik at komplekset kan være medikamenter som er rettet mot å gjenopprette tarmen. Antihistaminer bidrar til å eliminere allergiske reaksjoner på stoffet. Noen ganger med furunkulose til antibiotika, foreskrives hepatoprotektorer, er deres tiltak rettet mot celleregenerering og restaurering av leveren.

Bruk av antibiotika er kontraindisert i følgende tilfeller:

 • Svampesykdommer;
 • Alvorlige former for hjertesykdom, nyre, lever;
 • tuberkulose;
 • Bronkial astma;
 • Alvorlig allergisk reaksjon på legemiddelkomponenter.

konklusjon

Furunkulose er en alvorlig sykdom som kan ha ekstremt ubehagelige konsekvenser, men antibakteriell behandling er ikke alltid nødvendig. I noen tilfeller er det nok å revidere dietten og livsstilen, og overgi dårlige vaner. Motviljen mot å følge disse anbefalingene kan godt føre til disse konsekvensene.

Hvilke antibiotika som skal tas med, kjeller: en gjennomgang av stoff og behandlingsregime

Antibiotika for furunkulose er rettsmidler som bidrar til å eliminere stafylokokker bakterier som forårsaker betennelse. Antibiotika brukes til å eliminere Chirik. Midler finnes i form av tabletter, injeksjoner, salver. Prescribing medisiner av en lege. Ta medisiner i henhold til instruksjonene.

Når skal du ta antibiotika for furunkulose?

Behandling av furunkulose med antibiotika gir rask gjenoppretting når kjelen er i nakken eller hodet. Denne plasseringen av absessen er farlig fordi den fører til at infeksjonen kommer inn i hjernen. Abcessen provoserer komplikasjoner, opp til et dødelig utfall. Hurtig spredning av Staphylococcus aureus provoserer fremveksten av nye foci av betennelse. Oftere finnes det kokter på forsiden, baksiden, nakke, ører, intime steder.

Furunkulose krever behandling:

 • når det er en økning, en økning i lymfeknuter;
 • smertefulle foci spredt på kroppsområder;
 • når furunkulose utvikles til et kronisk stadium;
 • når du plasserer en abscess på nakken, hodet, frontområdet.

Ytterligere stoffer i behandlingen er midler for å øke immunitet, vitaminer. Det er viktig å følge en diett foreskrevet av en lege.

Det er forbudt å behandle betennelse hjemme alene. Infeksjon kan føre til utseende av carbuncles.

Effekten av stoffet på koker

Antibiotika fra utviklingen av koker er rettet mot å bekjempe kausjonsmiddelet:

 • fjern rødhet
 • eliminere Staphylococcus aureus;
 • gjenopprette mykt vev, hud.

For effekten av kapslene var riktig, må du velge riktig stoff. Følgende tester av pasientens biologiske materiale utføres på klinikken:

Nøyaktig identifisere patogen hjelper å skrape huden. Analysen av bakteriologisk sådd bestemmer reaksjonen av patogene mikroorganismer til antibiotika. Basert på testresultatene velger legen en effektiv form for stoffet. Apoteket selger antibakterielle midler: piller, skudd, salver. De hjelper til med å håndtere infeksjonen, bringer pus ut.

Gjennomgang av de beste antibiotika

Terapi er avhengig av utviklingsstadiet av patologien. Med mild grad gjelder salve, vask, lotion. Ved forhøyet temperatur sprer spredningen av hele kroppen, får pasienten injeksjoner, antibiotika foreskrives.

De beste antibiotika for eliminering av furunkulose tabletter

Gyldig i 12 timer. Til stoffet forblir følsomheten til et stort antall patogener. Effektiv i bekjempelse av infeksjon i kroppen når andre medisiner ikke virker.

Diaré, gastritt, utslett, hodepine, irritabilitet.

Legemidlet eliminerer: stafylokokker, streptokokker; Klebsiella, E. coli; Clostridium, peptokokker. Brukes når chirias, meningitt, sepsis.

Foreskrevet medisinering av legen etter testing. Medisin tar hensyn til alder, type patogen, pasientens tilstand og kontraindikasjoner som skal brukes.

Bruk av antibiotika til babyer, gravide kvinner, er kontrollert av lege.

Behandlingsregimet kjenner med antibiotika

Legen foreskriver en ordning for å eliminere sykdommen:

 1. Ultrafiolett bestråling brukes i nærvær av purulent infiltrasjon.
 2. Smertepiller: Novocain + antibiotika. Medisiner velges ut fra følsomhet overfor antibiotika til patogenet.
 3. Når pus er til stede, brukes en lotion med sølvnitrat (1%).
 4. Brystet åpnes kirurgisk med en skalpell. Kjernen inne i ilden er fjernet.
 5. Ved å bruke et 3% hydrogenperoksid vaskes hulrommet og en bandasje påføres med natriumklorid for å rense såret fra pus.

Det er forbudt å klemme stangen for hånd. Med en slik manipulasjon er reproduksjon av lesjoner med infeksjon gjennom kroppen mulig. Kirurgen er engasjert i fjerning av en abscess Legen foreskriver dressinger med geler, antibiotikabehandling.

Etter åpning foreskriver legen behandling med antibakterielle salver, i henhold til instruksjonene:

 1. Salve "Levomekol" brukes lokalt. Kloramfenikol dreper patogener. Metyluracil gjenoppretter vev. Du må suge bandasjen, lukk brannen. Bytt stoffet hver dag eller gå på en dressing til sykepleieren. Noen ganger er det allergi.
 2. Salve "Baktroban" eliminerer stafylokokker. Det vil være nødvendig å bruke innholdet fra 1 til 3 ganger om 24 timer. Varigheten av behandlingen er 7-10 dager. Utslett er sjelden.

Sterke antibiotika "Cefalexin" eller "Lincomycin" er ofte foreskrevet for behandling av voksne:

 1. Drikk tabletter "Lincomycin" 3 ganger for 24 til 500 mg før måltider. Behandlingsforløpet er opptil 14 dager.
 2. Per dag skal stoffet "Cefalexin" ta fra 1 til 4 gram, avhengig av sykdomsforløpet, for å bli konsumert på like mye tid. Kurset er 7-14 dager.

Det er forbudt å bruke antibiotika i mer enn 10 dager.

For den beste effekten, brukes intramuskulær antibiotikabehandling ved den foreskrevne dosen av injeksjoner.

For å gjenopprette kroppen, foreskriver legen medisiner for å forbedre immunitet, vitaminkomplekser. For et barn og en voksen er det viktig å følge en diett i løpet av behandlingen:

 1. Bruk naturlige produkter.
 2. Spis ferske vitaminer.
 3. Spis kefir, lav-kalori farget yoghurt.
 4. Tillegg ration med havremel, bokhvete, ris.
 5. Avvis fra bakervarer, søte retter.

For behandling av furunkulose hos et barn vil suspensjonene være egnet: "Zinnat", "Klacid", "Azithromycin".

Ta 100 mg for barn fra 6 måneder til 12 måneder. Eldre barn legger dosen med en hastighet på 10 mg per 1 kg kroppsvekt av barnet.

Varigheten av mottaket bestemmes av legen. Standardbehandling: 3-5 dager.

I noen tilfeller er antibiotikabehandling kontraindisert

Antibiotisk terapi er kontraindisert for:

 • nyre, leversvikt;
 • allergiske reaksjoner på stoffet;
 • soppsykdommer i huden.

Med forsiktighet brukt under graviditet, amming, i barndommen. Antibiotika for sykdommen vil gi det ønskede resultatet, når pasienten følger anbefalingene fra legen, ikke overstiger doseringen, overholder riktig ernæring.

Bli kvitt kokes med antibiotika

Antibiotika for furunkulose er et uunnværlig verktøy som brukes til å forhindre videre utvikling av sykdommen. Furuncle er en inflammatorisk prosess som involverer svettekjertler, hårfollikel og et antall lokaliserte vev. Sykdommen er provosert av Staphylococcus aureus og påvirker huden på alle områder unntatt såler og føtter.

Antibiotika til koker brukes som foreskrevet av legen, etter diagnosen av patogenet som forårsaket betennelsen.

Årsaker og behandling

Hovedårsaken til utseendet (på legemet, under armen, i lysken, i lyskeområdet og baken, nesen) er furunklene gjennomtrengning av en stafylokokbakteri. Penetrasjon av patogen mikroflora forekommer:

 • i tilfelle skader på huden (riper, gnidning, kutt);
 • med sykdommer i det endokrine systemet;
 • reduserer funksjonaliteten til det autoimmune systemet.

Antibiotisk terapi anses å være den beste og mest effektive måten å behandle en infeksjon på. Farmasøytiske fabrikker produserer en rekke medisinske stoffer som kan takle den resulterende sykdommen. Du kan bruke narkotika i form av tabletter, injeksjoner, salver.

Indikasjoner for forskrivning av rusmidler

Antibakteriell terapi er foreskrevet i tilfeller av:

 1. Plasseringen av sår i ansikt og nese - i mangel av nødvendig behandling, i halvparten av tilfellene er det mulig død på grunn av forekomsten av komplikasjoner (hjernehinnebetennelse, encefalitt).
 2. Når sykdommen er furunkulose - når kroppen er et stort antall koiler. Tilbakeslag og kronisk sykdom av sykdommen indikerer et lavt nivå av funksjonalitet i det autoimmune systemet.
 3. Plassen av sårene i lyskeområdet er farlig på grunn av nærhet til lymfatiske og sirkulasjonssystemer, og det er derfor mulig for infeksjonen å spre seg gjennom hele kroppen og forårsake septisk tilstand.
 4. Hvis personen har immundefekt og er under kjemoterapi.
 5. Med komplikasjoner av furunkulose - phlegmon, subkutane abscesser.

Legemidler skal tas strengt i henhold til behandlingsskjema som anbefales av en spesialist.

Antibiotisk behandling

Behandling av sykdommen oppnår den beste effekten i kompleks terapi og bruker metodene til:

 • immunterapi - det inkluderer midler for å opprettholde kroppens generelle immunitet og øke funksjonaliteten;
 • ozonterapi - lar deg øke kroppens barrierefunksjon ved hjelp av injisert oksygen;
 • stoff - inneholder ulike stoffer som bidrar til undertrykkelse av patogen mikroflora. De inkluderer anti-inflammatoriske, decongestants, antibakterielle og smertestillende midler.

Behandlingsregimet med legemidler av antibiotika gruppen er foreskrevet av den behandlende legen, uavhengig bruk av medisinske stoffer er uakseptabelt.

Før utnevnelse av antibakterielle legemidler utføres en test for resistens av patogen mikroflora. Etter bestemmelse av følsomhetsnivået for visse legemidler, foreskrives et antibiotika mot koke.

Hvilke antibiotika du skal ta når du behandler furunkulose? For behandling av sykdommen, brukes bredspektromedikamenter, og de effektive inkluderer:

 • penicilliner gruppe;
 • makrolider;
 • cefalosporiner;
 • aminoglykosider;
 • tetracykliner.

De viktigste indikasjonene på bruk av antibakterielle midler er:

 • stabil lesjon av huden med flere fokus på sykdom lokalisering (furunculosis);
 • purulent utslett i ansiktet;
 • Kompliserte tilstander - abscesser, lymfadenopati, etc.

Ved valg av nødvendige midler tar spesialisten hensyn til alderen og kroppsmassen til den syke personen, kroppens generelle tilstand, allergiske reaksjoner mot antibiotika, kroniske sykdommer som er tilstede i historien.

Macrolide undergruppe

Virkningen av denne undergruppen er et brudd på syntesen av proteinet til en fremmed celle, med bakteriostatiske (i lave konsentrasjoner) eller bakteriedrepende (ved høye) effekter. De vanligste er:

Farmakologiske stoffer er tilgjengelige i tablett, kapsel, granulær, pulverform. De positive egenskapene til disse stoffene er:

 • høy effektivitet i forhold til forskjellige typer patogener (bakterier);
 • lavt toksisitetsnivå
 • godt tolerert av de syke
 • mulighet for bruk i barnas periode;
 • Tillatelse til bruk i bæreperioden;
 • sikkerhet.

Makrolidundergruppen anbefales for bruk i de primære stadiene av sykdommen. Legemidler akselererer helingsprosessen og forhindrer utviklingen av mulige komplikasjoner - en purulent abscess, sepsis. Sterke grader av sykdommen krever injeksjon av medisiner - for rask penetrasjon i sirkulasjonssystemet.

Penicillin-undergruppe

For å kvitte seg med koker, brukes beskyttede penicilliner - ødelegge strukturen av cellevegget av patogene mikroorganismer. Du kan bruke antibiotika:

 • "Amoxiclav";
 • "Ampicillin" - 20 tabletter per pakke, 250 mg;
 • "Amoxicillin";
 • "Ekoklav";
 • "Medoklav";
 • "Oksamp";
 • "Augmentin";
 • "Augmentin";
 • "Penicillin";
 • "Penicillin";
 • "Ampioks";
 • Flemoxine Solutab;
 • "Femoklav".

Penicilliner brukes i kampen mot koker fra begynnelsen av oppdagelsen av et medisinsk stoff til nåtiden. En kur mot chiria anbefales etter å ha konsultert en lege.

Cephalosporin-undergruppe

Furunkulose kan herdes med cefalosporiner. Preparater hindrer spredning og penetrasjon av bakterier i de indre lagene av dermis. Disse inkluderer:

 • "Cefuroxime";
 • "Tsefipim";
 • "Cefazolin";
 • "Cephalexin";
 • "Ciprofloxacin" er ofte foreskrevet 1000 mg, nærmere bestemt 500 mg to ganger daglig.

For behandling av furunkulose er de det mest effektive middelet. Narkotika er moderne antibiotika, og den mulige motstanden av mikroflora på dem er minimal. Vitaminer med furunkulose må foreskrives ved bruk av antibiotikabehandling.

Undergruppe av aktuelle medisiner

I tillegg til intern administrasjon, blir en gruppe medikamenter fra en rekke antibiotika fra en kjel påført topisk, i form av salver. I moderne medisin brukes:

"Levomekol" er angitt for den purulent-nekrotiske fasen av sykdommen, det er forbudt å bestemme en individuell allergisk reaksjon. Salve lagt på bomullsgassbandasjer og festet på bakken i huden. Tetracyklin som en salve er foreskrevet i de fleste tilfeller.

I noen tilfeller injiseres stoffet direkte inn i såroverflaten, i tilfeller av en abscess. Forbindelser endres daglig.

Andre antibiotika

Brukes til behandling av furunkulose:

 • "Kloramfenikol";
 • "Lincomycin";
 • "Fucidinum";
 • "Tetracycline";
 • "Fuzidin";
 • "Kloramfenikol".

Med kokker kan du drikke medisin i form av tabletter, og noen ganger må du gjøre injeksjoner. Valget av type medisinering avhenger av graden av forsømmelse av sykdommen og pasientens alder. I barnas periode blir tablettformene tildelt mindre ofte - småbarn nekter tabletter. Tetracyklin er mer vanlig brukt i form av tabletter eller salver.

Prinsipper for å ta medisiner

Prescribing medisiner utføres utelukkende av den tilstede dermatologen. De viktigste kontraindikasjoner for bruk av antibiotikabehandling er:

 • perioder med svangerskap og føding;
 • psoriasis;
 • eksem;
 • individuell allergisk reaksjon på antibiotika;
 • brudd på funksjonaliteten i leveren.

Narkotika basert på salver regnes som sikrere - de har et minimalt antall bivirkninger, det er ingen systemisk effekt, og deres bruk krever ikke spesiell forberedelse.

Tablett av medisinering kan forårsake negative konsekvenser som påvirker funksjonen av mage-tarmsystemet. Lokale former for narkotika brukes ikke i dannelsen av koker i ansiktet - kanskje sporadisk mykning av nekrotisk stang og videre spredning av purulente bakterier.

Etter å ha tatt pillene, er det nødvendig å gjenopprette kroppens indre mikroflora ved hjelp av eubiotika. Ved bruk av flere legemidler er det nødvendig med en analyse av kompatibiliteten og oppfatningen av disse stoffene av kroppen.

Grunnleggende regler for å ta medisiner:

 1. Å ta medisiner uten tid går - Den aktive ingrediensen i et antibiotika må samles i blodet og ha en viss konsentrasjon.
 2. Det anbefales ikke å bruke alkoholholdige drikker - alkohol ødelegger farmakologiske legemidler.
 3. Det er forbudt å endre anbefalt dose og selve legemidlet.
 4. Hvis du opplever en allergisk reaksjon, bør du slutte å ta medisinen og kontakte legen din.
 5. Probiotika må ikke forbruke mens de tar farmakologiske midler - de brukes etter antibiotikabehandling.

Eventuelle avvik fra det foreslåtte behandlingsregimet vil føre til behandlingssvikt og kan forårsake komplikasjoner av furunkulose. Antibiotika og alkohol er inkompatible - ved bruk av alkoholholdige drikker må du gjennomføre hele behandlingsforløpet igjen.

Resultater og svar på spørsmål

Flere koker er kurert med antibiotika, men prosessen tar lang tid. Barn kan bare gis medisinske stoffer i henhold til ordningen foreskrevet av barnelege. Uavhengig behandling av narkotika er uakseptabelt.

Hvis en spesialist foreskrev en ordning som forårsaket en allergisk reaksjon i et barn, er det nødvendig å endre behandlingsforløpet. Du kan igjen spørre om råd og avklare at stoffet forårsaker bivirkninger.

 1. Husk å bruke alle pillene som er foreskrevet av lege? Drikk medisiner før den foreskrevne opptakstiden - kjelen vil ikke bli kurert hvis behandlingen avbrytes.
 2. Hva er det beste antibiotikumet? Den som anbefalte bruk av legen. Ikke glem å drikke vitaminer sammen med antibiotika.
 3. Jeg drikker medisin, og kokes blir gjort mer. Med en sterk økning i abscesser er et besøk hos en hudlege obligatorisk.

Hvis antibakteriell terapi ikke bidro til kampen mot sykdommen, blir sykehuset innlagt på sykehusforholdene - for videre behandling.

Antibiotika for chirias og koiler

Hvorvidt det er nødvendig å bruke antibiotika under kokepunkt

Furunkulose er en av de mest ubehagelige hudsykdommene: i tillegg til kosmetiske problemer kan det føre til utvikling av alvorlige purulente komplikasjoner - meningitt, sepsis, flegmon.

Furunkulose er en mikrobiel betennelse i talgkjertlene og hårsekkene (sekker der hårpæren er plassert). Mange mikroorganismer er naturlige innbyggere i huden, våre faste følgesvenner. I en sunn person vil de aldri forårsake betennelse, siden huden vår har uttalt beskyttende egenskaper.

Men hvis denne naturlige barrieren av en eller annen grunn svekkes, trenger bakteriene lett inn i vev og forårsaker en rekke sykdommer, inkludert furunkulose.

Dermed er årsakene til utviklingen av koker og furunkulose som følger:

 • Immunitetsforstyrrelser - all vanlig alvorlig sykdom, hiv-infeksjon, avitaminose, alvorlig stress, kronisk forgiftning, etc.
 • Mekanisk hudskade: Traumatisk barbering, bruk av grovt forurenset klær, yrkesfare.
 • Hormonelle endringer: Akne som ofte observeres i ungdomsårene kan bli infisert og bli til furunkulose.

Antibiotisk behandling

Mange smittet med kokos (chirias) lurer på hvilke antibiotika som er best å drikke. Uavhengig av årsaken, er den basert på behandling av furunkulose antibakteriell terapi designet for å undertrykke veksten av bakterier. Men før du setter på dette spørsmålet, bør følgende forhold tas i betraktning.
På et visst stadium av sykdommen representerer en furuncle en opphopning av pus i talgkjertlene.

Det kan være i hvilken som helst del av kroppen (ansikt, nese, kropp og lyske). Hvis forholdene for utstrømningen ikke er opprettet, kan ingen antibiotika kurere pasienten - de kan ganske enkelt ikke trenge inn i infeksjonskilden.

Som et resultat kan den generelle tilstanden etter utnevnelsen av antimikrobielle midler, bli noe bedre, men bakteriekilden vil ikke bli eliminert, og vil faktisk forbli en tidsbombe som snart vil bli aktivert. Derfor, før du begynner å ta antibiotika, er det nødvendig å konsultere kirurgen og avgjøre om furunkulose ikke trenger kirurgisk behandling.

Hvis det ikke er noen indikasjon på en mini-operasjon, kan du trygt ta antibiotika: uten dem er furunkulose svært vanskelig å kurere.

Siden den viktigste årsaken til furunkulose er Staphylococcus aureus, skal bare de legemidlene som er aktive mot denne mikroben brukes.

Det skal starte med antibiotika tabletter, som inkluderer:

 • Ampicillin og amoxicillin - en av de eldste, "fortjente" antibiotika, som ikke har mistet, men deres aktivitet mot stafylokokker aureus. Selv om ampicillin og amoksicillin er forskjellige substanser, anses de vanligvis som par i medisin, siden effekten er nesten den samme.
 • De er billige og sjelden forårsaker komplikasjoner. De mest kjente handelsnavnene til disse stoffene er Flemoxin Solutab (oppløselige tabletter), Ospamox, Upsamox, Pentrexil.

  For å øke effekten av amoksicillin, kombineres det ofte med et annet stoff - klavulansyre.
  "Dødelig kraft" av en slik kombinasjon øker mange ganger, så vel som aktivitetshastigheten. Dette er den velkjente Amoxiclav, Augmentin, samt Moxiclav, Ranklav, Kuram.

  Alle disse antibiotika har en så sterk effekt som ikke bare golden staph hud, men også på sine egne tarmfloraen, så det er ofte et godt resultat for pasienten å måtte betale diaré eller dysbiosis.
  De kan være anbefalt for mennesker med alvorlig sykdom baseline - diabetes, kongestiv hjertesvikt, cirrhose eller andre tilstander hvor immunsystemet kan brytes og amoxycillin i "ren" form kan være utilstrekkelig.

  En svakere, men fremdeles er akseptabel virkning for behandling av furunkulose har noen cefalosporiner, for eksempel cefalexin, Duratsef, Ospeksin, Cefaclor. Deres bruk kan bare anbefales i tilfelle intoleranse til de ovennevnte legemidlene.

  Både ampicillin med amoksicillin og cephalosporiner er litt giftige, men når det gjelder deres evne til å forårsake allergiske reaksjoner, rangerer de først blant alle antibiotika. Gitt den generelle allergi av befolkningen, kan disse legemidlene ikke være den eneste behandlingen for furunkulose.

  Og det er faktisk alternative antibiotika som har en svakere og langsommere effekt, men gir nesten ingen allergiske komplikasjoner. Disse inkluderer to grupper medikamenter:

 • Lincomycin og clindamycin: penetrerer huden godt og er ganske akseptabelt for behandling av furunkulose. Ved bruk av dem blir det ofte observert flytende avføring, noe som selvsagt begrenser deres utbredte bruk. På apotek finner du dem under andre navn - Linkoktsin, Medoglycine, Dalatsin, Klimitsin.
 • Makrolider - en egen klasse antibiotika, inneholder om lag ti representanter - klaritromycin, josamycin, erytromycin og andre. Forberedelser godt tolerert, nesten ingen bivirkninger, det er veldig enkelt å bruke, men er som regel dyrere og er noe tregere enn amoxicillin, noe som gjør ham imidlertid til å konkurrere. De mest kjente makrolider - azithromycin, Sumamed, Klatsid, Macropen, Rulid, Vilprafen, Rovamycinum, blir de to sistnevnte stoffer anses for å være den sterkeste i gruppen.

  Dermed er det mest effektive middel mot å koke Flemoxin, Amoxiclav eller noen makrolider, de vil definitivt hjelpe deg med å bli kvitt sykdommen. Samtidig bør det forstås: furunkulose har nødvendigvis en årsak, og uten eliminering vil effekten av antibiotika være midlertidig.

  Viktig: Det er best å konsultere legen din med hvilket antibiotika som er best for deg å behandle furunkulose.

  Det er nødvendig å ta vare på å styrke immunforsvaret, forbedre hudhygiene - generelt eliminere uønskede faktorer som ytterligere vil bidra til å redusere hudens beskyttende egenskaper.

  Du kan også være interessert i:

  Og for meg foreskrev legen gentamicin i injeksjoner ((
  I en halv og en halv måned har jeg lidd på den (beklager) paven og hva jeg ikke gjorde i løpet av denne tiden: UHF, B-vitaminer, brygger gjær...
  Mens den kjente legen (forresten - en gastroenterolog) ikke så papiret mitt med avtaler..
  Han sukket og sa at jeg også kunne ha vært i stand til å stikke litt vann for meg selv, og rådet meg til å drikke cephalexin.
  Siden gentamicin ikke ødelegger furunkulosebakteriene!
  Allerede på den fjerde dagen for å ta cefalexin, brøt kokene, og de omogne begynte å oppløse seg. I en uke - 1,5 måneder. min plage endte.

  Min bror bodde i flere år i Arkhangelsk-regionen, og flyttet deretter til den sørlige regionen. Og en måned senere, på ryggen, hadde han flere koiler. Jeg gikk ikke til legen, han ble behandlet selv - smurt den med iftiol salve. Det er over. Men en annen måned etter 2 kokker sprakk hele ryggen. På sykehuset ble amoksicillin antibiotika, salver og vitaminer foreskrevet. Legen foreslår at dette utslettet skyldes klimaendringer.

  Som barn hadde jeg et stort furuncle på mitt indre lår, det var veldig syk, selv temperaturen var. Mamma smurt ham med Vishnevskys salve, lukten som jeg fortsatt ikke kan stå på. Men denne salven hjalp: Koken brøt og helbredet sakte. Og det er ikke arr.

  Legg igjen en kommentar avbryte

  Antibiotikum for å koke hvilken som brukes? Behandling av furunkulose

  Mange av oss er kjent nok med ulike hudsykdommer. Dårlig økologi, usunt kosthold, kroniske sykdommer i indre organer vil definitivt påvirke helsen vår. De mest ubehagelige og vanlige er kokene som vises på huden. Noen ganger kan det ta et antibiotikum for kokter å håndtere problemet.

  Begrepet furunkulose

  Furunculosis er en smittsom sykdom i huden. Samtidig kan et stort område av kroppsoverflaten bli påvirket, og utslett kan dukke opp overalt, på noen i ansiktet og på noen andre steder i kroppen.

  Årsaken til kjelen på huden er en inflammatorisk prosess i bindevevet, mens det fortsatt er en suppuration av hårsekkelen enn vanlig akne.

  Koket er en form for kjele på kroppen med en diameter på 5-7 centimeter. Du må akutte trenge antibiotika for å koker i ansiktet, spesielt hvis de dannes i flertall.

  Kok kan oppstå hvor som helst på huden. Hvis det er for mange av dem, så diagnostiserer leger furunkulose.

  Manifestasjoner av furunkulose

  Hver kjele går gjennom flere stadier i sin utvikling:

  1. Utviklingen av infiltrasjon.
  2. Suppuration og døende av.
  3. Healing.

  I første fase er det mulig å diagnostisere utseendet på et solidt og litt forhøyet infiltrat av rød farge med fuzzy grenser. Når berørt, føles ømhet.

  Gradvis ekspanderer infiltreringen, smerten øker, og vevstvelling oppstår. Den andre fasen begynner om noen dager. Diameteren av kjelen øker, dannelsen av absessen i midten begynner. Smerten blir konstant, temperaturen kan stige.

  Deretter åpnes kjelen, det kan skje på egen hånd eller kunstig. Det er pus, det kan være blod urenheter, og deretter stangen. Umiddelbart kan du føle en nedgang i smerte, hevelse og hevelse.

  Hvis det i denne sykdommen er komplikasjoner, for eksempel etter at du har rørt under barberingen eller har forsøkt å klemme ut en utdanning, så vil du mest sannsynlig trenge et antibiotikum for koke, ellers nær blodinfeksjonen.

  Metoder for behandling av furunkulose

  Ved behandling av noen sykdom er den mest effektive kombinert terapi, furunkulose er ikke noe unntak. Du kan oppgi følgende metoder:

  1. Immunterapi. Tar medikamenter rettet mot å opprettholde immunitet.
  2. Narkotikabehandling. Oftest foreskrevet antibakterielle legemidler. Hva antibiotika som skal tas med, vil legen fortelle deg. Uten hans anbefaling er bruk av slike legemidler forbudt.
  3. Ozonbehandling.

  Når du behandler denne sykdommen, vil behandlingen som startes i tide, ofte tillate deg å unngå spørsmålet om hvilke antibiotika som skal drikkes under koke.

  Hjemmebehandling

  Hvis du plutselig fant en kjele på kroppen din i begynnelsen av dannelsen, kan du ta noen metoder hjemme. Vanligvis i utgangspunktet kan du se en kjele på ansiktet, siden andre deler av kroppen er mer skjulte fra øynene.

  Umiddelbart etter gjenkjenning bør du ikke ta antibiotika med koke i ansiktet, du kan prøve å klare seg uten dem. Og vi må begynne med følgende handlinger:

  • Behandle begynnende betennelse med noe antiseptisk middel.
  • Deretter kan du bruke antiinflammatorisk sammensetning, for eksempel ichthyol salve.
  • Når abscess begynner å åpne, vil mye pus bli utgitt, det kan også blandes med blod, i intet tilfelle skal det klemmes ut. Det er nødvendig å plukke med serviett og du kan pålegge en steril bandasje.
  • Hvis disse midlene ikke hjalp deg, vil du sannsynligvis måtte konsultere en lege slik at han vil foreskrive et antibiotikum for koke.

  Rollen av antibiotika ved behandling av furunkulose

  Mer nylig, for å bli kvitt koktene ble pasienten injisert med sitt eget blod, tatt fra en blodåre. Nå finner denne metoden ikke sin massive bruk. Mange leger tror at bare antibiotika for chirias og koker kan hjelpe, siden kausjonsmiddelet er stafylokokker.

  Alle andre metoder hjelper bare i behandlingen.

  Hva antibiotika kjenner til å velge?

  Enhver lege vil fortelle deg at det er en enorm liste over antibakterielle legemidler som brukes til behandling av denne sykdommen. Det viktigste er at de kan påvirke det lunte og skadelige stafylokokker.

  Følgende legemidler er mest brukte:

  Noen foretrekker å foreskrive følgende medisiner:

  I tilfelle du har kronisk furunkulose (dette er når abscesser helles ut mange steder, for eksempel i nesen, lysken, under armen), da, i tillegg til antibiotika, foreskriver legen også vitaminpreparater.

  Det vil være hensiktsmessig å ta medisiner som bidrar til å styrke immunforsvaret, samt antibakterielle salver og spesielle biologiske tilsetningsstoffer. Antibiotika til koker under armen vil hjelpe deg med å unngå komplikasjoner, siden det er økt mengde svette på dette punktet, og dette er et utmerket miljø for utvikling av infeksjon.

  Det bør huskes at en hvilken som helst behandling skal foreskrives av en lege etter en grundig undersøkelse og tar de nødvendige testene.

  Varianter av antibiotika

  Antibakterielle legemidler er en stor gruppe medikamenter som brukes til behandling av mange smittsomme sykdommer. De er delt inn i flere typer. Antibiotika ved behandling av kokos brukes i følgende grupper:

  Penicillin-antibiotika er som regel mer effektive for koker, som skyldes gram-positive bakterier. De kan deles inn i flere typer:

  • Natural.
  • Semisyntetisk.
  • Biosyntetiske.

  Ulempen med slike stoffer er det faktum at bakterier raskt utvikler motstand mot dem.

  Hvis du har koke, er det best å ty til hjelp:

  For å forhindre at infeksjonen kommer inn i de dypere lagene i huden, foreskriver legene vanligvis antibiotika fra cephalosporins gruppen, for eksempel Cephalexin, Cephipime.

  Makrolider er litt forskjellige i sin virkning fra de foregående gruppene, da de ikke bare lindrer betennelse, men bidrar også til en økning i kroppens respons. Hvis furunkulose oppstår med økende temperatur, er bruken av slike legemidler mer effektiv.

  Legemidler fra makrolidgruppen påvirker gastrointestinalen mer forsiktig, så det er tryggere å ta dem til pasienter med problemer i fordøyelsessystemet. Følgende stoffer har bevist sin effektivitet:

  Skjemaer av antibiotika til behandling av koke

  Når du går til en lege om hvilke antibiotika som er mer effektive for koke, kan du bli foreskrevet medisiner i forskjellige former. Bare en spesialist etter inspeksjon kan bestemme hva du skal anbefale.

  Følgende former for antibiotika brukes vanligvis til å behandle koker:

  • Salve for ekstern bruk.
  • Pulverpreparater til injeksjon.
  • Løsning for pricks.
  • Tabletter til oral administrering.

  Hvis den purulente prosessen har gått dypt inn i vevet og temperaturen er høy, vil det være mer effektivt å injisere et antibiotika i form av injeksjoner. Etter normalisering av tilstanden og redusering av inflammatorisk prosess, kan du bytte til piller og salver.

  Tradisjonell medisin i behandling av furunkulose

  Noen ganger skjer det at du kanskje ikke bare trenger antibiotika for å kvele i nesen, men også akutt sykehusinnleggelse. Siden nasolabial trekant er nært forbundet med hjernen, er sår på dette stedet farlig. Infeksjon, kommer inn i blodet, sprer seg gjennom hele kroppen og går inn i hjernen, og dette truer med sepsis.

  I de tidlige stadiene av sykdommen kan du prøve å hjelpe deg med folkemessige løsninger. Her er noen oppskrifter for behandling av furunkulose:

  1. Forbered en avkok av 2 ts. løvetannrøtter og et glass kokende vann, kan du med tillegg av blader, og ta oralt 50 ml flere ganger om dagen.
  2. 1 ss. l. blomster tsmina sandy hell et glass kokende vann, insistere for en time og ta den tredje delen av glasset 3 ganger om dagen.
  3. Forbered en blanding av calendula blomster i tørr form og smør i forholdet 1: 5 og påfør denne dressingen på kok natten over.
  4. Til kokpunktet kan du legge halvparten av løkene tilberedt i melk. Det bidrar til rask modning og har en smertestillende effekt.
  5. Folk helbreder anbefaler ikke å bruke antibiotika til koke i lysken eller et annet sted, men vanlig honning. For å gjøre dette, hakk løk fint, legg til 2 ts. linfrø og samme mengde honning, bland alt og fest til kokingstedet.
  6. 1 ss. l. honningblanding med 1 ss. l. mel, kok honningkake, fest den til koker og pintintovat. Honning er bedre å bruke flytende.

  Hvis det ikke er noen forbedring i løpet av behandlingen med folkemidlene, og tilstanden din forverres enda mer, må du konsultere en lege, spesielt hvis du har flere koker.

  Furunkulose hos barn

  Denne sykdommen er ganske ubehagelig og farlig for voksne, for ikke å nevne barn, men det går ikke forbi dem. Barn kontrollerer ofte ikke sine bevegelser, begynner å kamme, berører med skitne hender, og dette er full av komplikasjoner, så koker i et barn er et stort problem for foreldrene.

  Det er nødvendig å behandle denne tilstanden hos spedbarn bare etter medisinsk konsultasjon, fordi ofte de metodene som brukes hos voksne, ikke anbefales til barn. Ja, og det kan hende at flere sår er symptomer på mer alvorlige sykdommer i indre organer, for eksempel anemi, diabetes.

  Det er nødvendig å forklare for barnet at det er umulig å klemme, berør kyllingene med hendene, fordi pus sprer seg i nabolandene, noe som kan føre til et massivt utseende av sår.

  For babyen er kokene, som ligger på ansiktet, enda farligere enn for den voksne siden blodkarene, som kommuniserer med hjernen, ligger nær hverandre. Infeksjon er truet av utvikling av meningitt.

  Legene ordinerer vanligvis antibiotika til barn med kokker for å forhindre utvikling av betennelser og komplikasjoner. Hva slags stoff å foreskrive, bestemmer legen bare etter undersøkelsen og testene, så i alle fall ikke kjøpe dem uten resept.

  I tillegg til antibiotika, er medisiner som styrker immunforsvaret og øker kroppens motstand mot infeksjoner vanligvis foreskrevet. Mottak av vitaminkomplekser er også ønskelig å inkludere i behandlingen.

  For barn og for voksne er det også viktig å justere dietten. Her er noen anbefalinger:

  • Prøv å utelukke fra diettprodukter som inneholder fargestoffer, smaker, smakforsterkere, det vil si all kjemi.
  • Spis mer frukt og grønnsaker friskt.
  • Inkluder i diettgrøten, meieriprodukter.
  • I stedet for hvitt brød, bruk bakt fullkornsbrød.

  Ikke prøv å behandle koke hos barn med egne midler og metoder. Barnets kropp er tilstrekkelig mottakelig for ulike infeksjoner, så fra sykdomsutbrudd til komplikasjon av håndsettet. Ikke fare helsen til barna dine.

  Furunkuloseforebygging

  Den mest grunnleggende måten å forebygge denne sykdommen er personlig hygiene. Etter selv de minste skader på huden må desinfeksjon utføres for å forhindre at infeksjonen kommer inn.

  Det andre viktige poenget er å opprettholde en sunn livsstil og riktig, balansert kosthold. Prøv å spise så lite som mulig ubrukelig karbohydrater i form av søtsaker, søtsaker.

  Det er viktig å styrke immunforsvaret, spesielt i høst-vinterperioden, når smittsomme sykdommer blomstrer. Gode ​​hjelpere i denne virksomheten er sport, herding.

  Prøv å unngå overdreven hypotermi. Alle kroniske sykdommer i indre organer må behandles for ikke å føre til ulike komplikasjoner. Hvis du fortsatt ikke kunne unngå slike problemer som en koker, må du gjøre følgende:

  1. Hvis du berører absessen, umiddelbart etter det, vask hendene med såpe og tørk det betente området med en antiseptisk løsning.
  2. Det anbefales at du bruker en steril klut på kjelen, slik at infeksjonen ikke sprer seg lenger.
  3. Må bruke et personlig håndkle og sengetøy.
  4. Når det gjelder å kvitte seg med sykdommen, bør alle desinfiseres.
  5. Prøv å utføre mer våt rengjøring med tilsetning av desinfeksjonsmidler.

  Hvis du har en enkelt abscess, så slutter behandlingen som regel vellykket. For flere utseende er det nødvendig med akutt medisinsk hjelp for å unngå ulike komplikasjoner.

  Uforgivelige feil i filmer som du sannsynligvis aldri har lagt merke til. Sannsynligvis er det svært få personer som ikke vil se filmer. Men selv i den beste filmen er det feil som betrakteren kan legge merke til.

  9 kjente kvinner som ble forelsket i kvinner. Viser interesse ikke i motsatt kjønn er ikke uvanlig. Du kan neppe overraske eller riste noen hvis du bekjenner.

  Disse 10 små tingene en mann alltid oppdager i en kvinne. Tror du at mannen din ikke vet noe om kvinners psykologi? Det er det ikke. Ikke en eneste trifle vil gjemme seg fra en kjærlig partneres utseende. Og her er 10 ting.

  10 sjarmerende stjernekjoler, som i dag ser veldig annerledes ut, flyr, og en dag blir små kjendiser voksenpersonligheter som ikke lenger er gjenkjennelige. Søte gutter og jenter blir til a.

  13 tegn på at du har den beste mannen Ektemenn er virkelig flotte mennesker. Det er synd at gode ektefeller ikke vokser på trær. Hvis den andre halvdelen gjør disse 13 tingene, kan du med.

  Våre forfedre sov ikke som vi gjorde. Hva gjør vi galt? Dette er vanskelig å tro, men forskere og mange historikere er tilbøyelige til å tro at den moderne mannen ikke sover i det hele tatt som sine gamle forfedre. I utgangspunktet.

  Velge de mest effektive antibiotika for furunkulose i tabletter og kremer

  Furunculosis er en betennelse i hårsekkene og sebaceous kjertler, som er forårsaket av ulike mikroorganismer. Oftest forekommer sykdommen på nakken, ansiktet, ryggen og lysken. Betennelse er forårsaket av bakterier som tilhører slekten Staphylococcus, og den farligste medlemmet av denne familien er Staphylococcus aureus.

  Normalt lever stafylokokker på overflaten av huden vår, men de utgjør ingen fare for kroppen. Men hvis huden er skadet, kommer disse bakteriene inn i kroppen og forårsaker sykdommen. Staphylococcus aureus kan komme inn i blodet og derved smitte hele kroppen.

  Når brukes antibiotika til å behandle furunkulose?

  Sykdommen kan behandles på forskjellige måter. En av de mest populære metodene er antibiotika. Denne metoden har sine egne egenskaper:

  • Antibiotisk terapi er vanligvis foreskrevet for behandling av flere koker. Legemidlet kan foreskrives i form av tabletter, injeksjoner og salver. Formen på avtalen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen og tilstedeværelsen av bakgrunnspatologier (diabetes mellitus) som kompliserer løpet av den inflammatoriske prosessen.
  • Hvis sykdommen ikke blir behandlet, kan infeksjonen forårsake en abscess med en stor mengde pus. Hvis pasienten vendte seg til legen ved dette bestemte stadiet av sykdommen, åpner legen den purulente kjelen før antibiotika blir introdusert i kroppen og fjerner innholdet helt.
  • Prescribe disse stoffene bør bare være en lege.

  Ikke forveksle med akne eller akne. Dette problemet er viet til en egen artikkel på nettstedet.

  Antibiotika for koker i lysken, på ansiktet, kropp

  For å bli kvitt sykdommen kan man bruke slike antibiotika:

  • I form av salver (levomekol, mupirocin og andre). Vanligvis brukt til behandling av enkeltkoker. For flere, tilbakevendende eller kompliserte kokinger kan kremer brukes som en tilleggsbehandling (for eksempel for å akselerere sårheling).
  • I form av tabletter eller væske til injeksjon (azitromycin, amoxicillin, cephalexin, amoxiclav og andre). Vanligvis brukes til å behandle flere koker.

  De mest effektive antibiotika for behandling av furunkulose

  Tenk nå forbindelsene som foretrekkes av legen ved behandling av furunkulose:

  • Levomekol. Det er en salve til ekstern bruk. Den viktigste aktive ingrediensen i salven er kloramfenikol. Bruken av salve har en bakteriostatisk effekt på kroppen. Preparatet inneholder i tillegg metyluracil, som stimulerer regenereringen av de berørte vevene. På grunn av disse egenskapene, er levomekol brukt til behandling av enkle, multiple, tilbakevendende og kompliserte kuller. Også dette stoffet kan brukes til å kvitte seg med purulente sår, brannsår, trofasår og så videre.
  • Mupiprotsin (også kjent som "Baktroban"). Det er en krem ​​til ekstern bruk. Kremet inneholder et stort antall stoffer, hvis viktigste er mupirocin. Vanligvis er salven påført direkte på hudområdet som er berørt av furunkulose. Hvis kjelen hoppet på nesen, kan legen foreskrive intranasal bruk - behandling med en nese slimhindekrem.
  • Azitromycin. Utnevnt i pilleform. Legemidlet er gunstig sammenlignet med andre nesten fullstendig mangel på bivirkninger og lave kostnader (med unntak av det opprinnelige stoffet Sumamed). Effektiviteten av dermatologiske sykdommer er imidlertid merkbart dårligere enn et annet makrolid - Josamycin.
  • Cefalexin (også kjent som Keflex, Ospexin, Flequin og andre). Det er en pille, kapsel eller pulver. Preparatet inneholder cefalosporiner - ekstremt kraftige stoffer som effektivt bekjemper ikke bare stafylokokker, men også pneumokokker, streptokokker, Escherichia coli, Salmonella og andre. Hvis andre antibiotika for furunkulose på ansiktet i piller ikke hadde noen terapeutisk effekt, er cephalexin utnevnt.

  Legemidlet absorberes svært raskt i kroppen og har en kraftig terapeutisk effekt, som blir synlig bare 1-2 timer etter at du har tatt pillen. Det kan også foreskrives for å bli kvitt sykdommer i luftveiene og nyrene, som er forårsaket av bakterier. Dessverre har det et stort antall kontraindikasjoner og bivirkninger, slik at leger ikke foreskriver cephalexin veldig ofte.

  • Lincomycin (også kjent som Mitsivin, Liotsin, Tsillimitsin og andre). Det er en pille eller injeksjonsvæske. Det er et kraftig bakteriostatisk middel som kan bekjempe et stort antall bakterier. Etter inntak i form av tabletter, oppstår terapeutisk effekt etter 2 timer (med injeksjonsadministrasjon, oppnås denne effekten enda raskere). Behandlingen med dette legemidlet bør ikke overstige 14 dager.
  • Amoxicillin. Det er utnevnt i form av tabletter. Den viktigste aktive ingrediensen er amoksicillin, som er et kraftig semi-syntetisk antibiotikum. Det er veldig effektivt mot et stort antall bakterier, inkludert - mot stafylokokker. Det påvirker imidlertid ikke stammer av bakterier som er i stand til å produsere beta-laktamase.
  • Amoxiclav. Hyppigst brukt i tablettform. For barn yngre enn 6 år, anbefales suspensjonen. Faktisk er det en forbedret versjon av amoksicillin, siden den består av to aktive komponenter - amoksicillin, samt clavulansyre. Amoxicillin er effektivt mot et bredt spekter av mikroorganismer, og klavulansyre hemmer bakterielle enzymer (beta-laktamaser), som forhindrer ødeleggelse av penicillin.

   Legemidlet er foreskrevet for alle typer furunkulose og for abscesser. Også tildelt for å kvitte seg med noen respiratoriske sykdommer. Det må tas under streng medisinsk tilsyn, fordi medisinen har bivirkninger som fordøyelsesbesvær, svimmelhet og søvnløshet.

  • Fuzidin-natrium (også kjent som Fuzidin, Fuzidat-natrium, Ramitsin og andre). Det er en terapeutisk gel eller pille. Den aktive aktive ingrediensen er fusidin natrium. Vanligvis tildelt for å bekjempe stafylokokker som er resistente mot andre legemidler. Bivirkninger kan manifesteres av forstyrrelser i mage-tarmkanalen, derfor anbefales det å bruke etter måltider. Dette reduserer sannsynligheten for uønskede effekter.

  Behandling av furunkulose med antibiotika hos barn

  Sykdommen kan forekomme hos barn. Statistikk viser at barn lider av denne sykdommen oftere enn voksne. Forklaringen på dette er enkel - barn har ennå ikke fullt ut dannet immunforsvaret.

  Når det gjelder behandling av furunkulose hos barn, bør man huske følgende:

  • Antibakteriell terapi for behandling av furunkulose hos barn er ganske akseptabelt (hvis det finner sted under oppsyn av en lege).
  • Legene foreskriver vanligvis de samme medisinene som voksne.
  • Barn kan bruke både piller og salver.
  • Dosen er direkte avhengig av kroppsvekt, slik at dosen av stoffet i forskjellige aldre kan variere sterkt.
  • For yngre pasienter anbefales det å bruke suspensjonen.
  • Bivirkninger hos barn er vanligere enn hos voksne.

  Behandling av furunkulose med antibiotika hos gravide kvinner

  Denne sykdommen kan forekomme hos gravide kvinner. Men under svangerskapet behandles sykdommen bare i unntakstilfeller når de potensielle fordelene overskrides av mulig skade. Her er tilfellene:

  • I nærvær av betennelse i lymfatiske kar og noder (lymfadenitt, lymphangitt og andre).
  • Med tilbakevendende og komplisert furunkulose.
  • Med flere utslett.
  • I nærvær av sykdommer som AIDS, diabetes og så videre.

  Antibiotiske regler

  Legemidler må tas som følger:

  • Dosen må bestemmes av legen.
  • Det er nødvendig å bruke tabletter med jevne mellomrom.
  • Legemidler i form av tabletter skal tas med rikelig med vann. Te, juice, kaffe, melk og karbonatiserte drikkevarer er forbudt.
  • Hvis du tar medisiner parallelt med å ta antibiotika mot koke, må du varsle legen din.
  • Før du bruker kylling i form av krem, må du vaske dette området av huden. Etter påføring av krem, vask hendene med såpe og vann.
  • Det er forbudt å ta antibiotika som profylaktisk.
  • Det er viktig å huske at alkohol og antimikrobielle stoffer ikke er kompatible, derfor er det nødvendig å forlate bruken av alkoholholdige drikkevarer under behandlingen.

  Alternative behandlinger

  Hvis antibiotika ikke kurere deg for tunge koker, kan du bruke andre behandlingsmetoder:

  • Kirurgisk inngrep. Denne metoden er vanligvis bare nødvendig i tilfeller der pasienten har et stort antall kokinger, komplisert av purulent betennelse og lokal nekrose. Operasjonen er introduksjonen gjennom hårfollikelens munnstykke av spissen av klemmen til et spesialkirurgisk instrument, hvoretter klemmen sakte beveger seg fra hverandre og døde celler blir nøye fjernet av kirurgen. Noen ganger tyver leger til fjerning av en purulent-nekrotisk stang av koker av nadsechenie hud rundt abscessen. Hvis pasienten har en koke i nesen, er det vanligvis tilstrekkelig å ta håret av follikelen forsiktig, hvorefter den purulente kjerne vil bli revet av seg selv.
  • Ozonbehandling. Blod på en spesiell måte er mettet med små doser ozon, noe som fører til aktivering av immunsystemet, noe som fører til en kur. Ozon kan også injiseres i muskelvev nær koker, noe som fører til inhibering av aktiviteten til patogene bakterier.

  Folkemetoder

  Her er noen oppskrifter:

  1. Ta en spiseskje tørket plantainblader, hogg dem, legg til litt solsikkeolje. Ved bruk av bomullsull og gips festes legemidlet, etter 4 timer fjernes det. Deretter må du bruke litt fuktighetskrem for hender eller ansikt.
  2. Ta litt honning, sitronsaft og rugmel, bland dem, lage en liten kake, fest den til furuncleen, bind den opp. Bytt kaken hver 5. time.
  3. Ta krummen av svart brød, tygge litt (i kontakt med spytt er mange nyttige stoffer dannet), sett det på koker og fest det til huden med en gips. Etter 3 timer må kakene av svartbrød fjernes, fordi i løpet av denne tiden har alle de nyttige stoffene kommet ut av det.
  4. Ta 20 g nettle, løvetannsløv og torner, hakk, bland. 2 spiseskjeer av den resulterende blandingen helle to glass vann, sett i ovnen i 3 timer. Den resulterende avkok må filtreres og drikk 3 ss 3 ganger om dagen. Ta dette avkok helst ikke mer enn 14 dager.
  5. Ta 15 burdock frø og fyll dem med 300 ml vann. Sett denne blandingen på komfyren og lag den på lav varme i 20 minutter, la kjøttkraften bryte i ytterligere 30 minutter, og drikk deretter.
  6. Skrell 100 gram poteter fra skallen, gni den på et middels rist. Deretter legger du til rå kyllingegulv eller vaktelegg i potetmos, legg til en spiseskje solsikkeolje og litt sitronsaft. Du kan også legge til en liten klype blå vitriol. Bland blandingen og la den stå på et kjølig, tørt sted i 1-2 dager. Den resulterende fløten påføres om morgenen og kvelden i ansiktet, 20 minutter etter påføring, vask kremet med vann (vann kan surgjøres ved bruk av sitronsaft). Etter å ha fjernet denne folkekremet, er det tilrådelig å bruke et vanlig ansikt eller håndkrem til ansiktet for å fukte huden.

  Flere Artikler Om Typer Acne