For å bli kvitt akne, mange valgte stoffet Skinoren, fordi det ikke bare bidrar til å kvitte seg med røde smertefull betennelse, men også hjelpe deg å bli kvitt hudormer og komedoner.
Du vet alle at den viktigste aktive ingrediensen i hudoren er azelainsyre. Alle produkter som inneholder denne syren er analoger, forutsatt at det ikke er noen aktive aktive stoffer i kremet.

Analoger av Skinoren

Tidligere var det fortsatt mulig å kjøpe Aknestop, Acne-derm, Azogel, dessverre selger de ikke lenger dem. Men du kan enkelt kjøpe i apotekene våre Azix-derm og Azelik. Disse er de komplette analogene til Skinoren, så effekten vil være den samme.

Azix derm

Ingredienser: azelainsyre 200 mg; Ekstra øyer: Benzoic acid, arlaton, cutin, crodamol, silikonolje, propylenglykol, glyserol.
Hjelper mot alle typer akne.

Azelik

Ingredienser: azelainsyre i form av 100% stoff - 15 g; Hjelpestoffer: 0,1 g benzosyre, 4 g av metylpyrrolidon, 1 g av squalan, 8 g propylenglykol, dinatriumedetat 0,1 g Natriumhydroksid 0,25 g, Dimethicone 1 g, 1,4 g makrogol tsetostearat, karbomer interpolymer 1, 4 g, renset vann til 100 g

Alle preparater med azelainsyre

 • funksjoner:
  har en antimikrobiell effekt (ødelegger bakteriene som forårsaker betennelse i huden);
 • eliminerer årsakene til akne, og fjerner ikke bare symptomene;
 • bremser dannelsen av fettsyrer som fremmer akne;
 • har en peeling effekt;
 • eliminerer svarte prikker (comedones);
 • viser depigmenterende effekt (eliminerer røde flekker etter akne);
 • akselererer utvinningen av berørte områder;
 • tørker ikke huden
 • Effektiviteten reduseres ikke selv ved langvarig bruk.

fordeler:

 • Stabil og uttalt effekt (fordi den påvirker alle deler av patogenesen av akne);
 • Sikkerhet for langvarig bruk (inneholder ikke antibiotika og irriterende stoffer, absorberes ikke i blodet);
 • Nærhet og personlig komfort i bruk (raskt absorbert, mykner huden, gir ikke flekker og fettete merker);
 • Rimelig behandlingskostnad.

Dosering og administrasjon:
Gelen påføres to ganger om dagen (om morgenen og om kvelden) med et tynt lag (i tilstrekkelig, men ikke i overdreven mengde) på den berørte huden og gnidd med lette bevegelser. Det er viktig å regelmessig bruke gelen i løpet av behandlingen.
Varigheten av behandlingen avhenger av det enkelte bilde av sykdommen og dets alvorlighetsgrad. Vesentlig forbedring observeres som regel 4 uker etter starten av søknaden.

Funksjoner ved bruk: Ved brukets begynnelse, på grunn av den aktive bakteriedrepende virkningen, kan det oppstå en prikkende følelse som ikke krever opphør av legemidlet, som forsvinner noen minutter etter påføring. Ved hver påfølgende applikasjon vil kjevefølelsen bli mindre og forsvinne om noen dager.
Azogel kurerer akne, har en profylaktisk mot post-inflammatorisk pigment flekker og arr.

Hvilket legemiddel du velger, bestemmer du fordi de fungerer på samme måte.

Analog gel Azelik

Azelik (gel) Vurdering: 66

Produsent: Akrikhin (Russland)
Former for utgivelse:

 • Gel 15%, 5 g.; Pris fra 317 rubler
 • Gel 15%, 30 g.; Pris fra 566 rubler
Prisene på Azelik i nettapoteker
Instruksjoner for bruk

Azelik - gel for behandling av akne og hyperpigmentering. Hovedkomponenten er azelinsyre. Indikasjoner for bruk - akne og rosacea. Den brukes to ganger om dagen. Som regel foregår forbedring om fire uker. For å oppnå maksimalt resultat og festing, brukes det i flere måneder. Kursets lengde bestemmes av en spesialist. Brenning, kløe og flak kan forekomme ved begynnelsen av påføringen. Anbefales ikke til bruk under graviditet og amming.

Analoger av stoffet Azelik

Analog mer fra 200 rubler.

Produsent: Ranbaksi (India)
Former for utgivelse:

 • Krem 20%, 30 g. Pris fra 517 rubler
 • Gel 15%, 30 g.; Pris fra 566 rubler
Priser for Azix-Derm i nettapoteker
Instruksjoner for bruk

Akrikhin (Russland) Azelik - gel for behandling av akne og hyperpigmentering. Hovedkomponenten er azelinsyre. Indikasjoner for bruk - akne og rosacea. Den brukes to ganger om dagen. Som regel foregår forbedring om fire uker. For å oppnå maksimalt resultat og festing, brukes det i flere måneder. Kursets lengde bestemmes av en spesialist. Brenning, kløe og flak kan forekomme ved begynnelsen av påføringen. Anbefales ikke til bruk under graviditet og amming.

Analog mer fra 296 rubler.

Produsent: Glenmark (India)
Former for utgivelse:

 • Gel 0,1%, 15 g.; Pris fra 613 rubler
 • Gel 15%, 30 g.; Pris fra 566 rubler
Priser for Klenzit-S i nettapoteker
Instruksjoner for bruk

Akrikhin (Russland) Azelik - gel for behandling av akne og hyperpigmentering. Hovedkomponenten er azelinsyre. Indikasjoner for bruk - akne og rosacea. Den brukes to ganger om dagen. Som regel foregår forbedring om fire uker. For å oppnå maksimalt resultat og festing, brukes det i flere måneder. Kursets lengde bestemmes av en spesialist. Brenning, kløe og flak kan forekomme ved begynnelsen av påføringen. Anbefales ikke til bruk under graviditet og amming.

Analog mer fra 662 rubler.

Produsent: Intendis Manufacturing SpA (Italia)
Former for utgivelse:

 • Krem 200 mg / g, 30 g; Pris fra 979 rubler
 • Gel 15%, 30 g.; Pris fra 566 rubler
Priser for Skinoren i nettapoteker
Instruksjoner for bruk

Skinoren er et preparat laget i Italia og ment for aktuell behandling av akne. Azelainsyre i en konsentrasjon på 20% brukes som et aktivt stoff i Skinoren.

Hvilket legemiddel er bedre: Azelik eller Skinoren?

Skjønnhet og helse i ansiktets hud bekymrer deg for det virkelige kjønn. En av de vanligste hudpatologiene er akne. Denne sykdommen oppstår på grunn av forstyrrelser i sebaceous kjertlene, preget av utseende av akne og svarte flekker. En rekke metoder brukes til å bekjempe denne sykdommen, hvorav de mest effektive er eksterne virkemidler med azelainsyre.

Akne behandling

Akne er en sykdom forårsaket av mange faktorer. En viktig rolle i forekomsten er spilt av genetisk predisposisjon, hormonelle lidelser, feil omsorg og ubalansert ernæring. For å bli kvitt akne er det viktig å finne ut årsaken til utseendet og etter det begynner behandlingen.

En vanlig behandling for alle typer akne er riktig hudpleie og bruk av azelainsyreprodukter - Skinoren eller Azelica.

Azelainsyre, som er en del av disse kremer, har en keratolytisk, antimikrobiell og antiinflammatorisk effekt.

Prinsippet om sitt arbeid:

 • Verktøyet trenger inn i cellene av keratinocytter, bryter strukturen av deres DNA, bremser veksten og delingen, og forhindrer dermed overdreven keratinisering av huden.
 • Overdreven keratinisering fører til blokkering av kanalene i kjertlene, akkumulering og oksydasjon av talg, og dermed dannelse av hudormer og svarte flekker. Når du reduserer tykkelsen til stratum corneum, normaliseres funksjonen til talgkjertlene, og huden forblir ren.
 • Azelainsyre molekylet, i tillegg til de epidermale celler er også koplet til patogene mikroorganismeceller - bakterier og sopp, fører til deres død, og følgelig har antimikrobielle egenskaper.

Skinoren og Azelik - den mest foreskrevne av dermatologer, effektive akne kremer. Til tross for den nesten identiske sammensetningen, er det forskjeller mellom disse to stoffene, og en spesialist bør velge riktig stoff for behandling etter en grundig undersøkelse.

Hvordan fungerer Skinoren?

Det opprinnelige stoffet brukes til å behandle akne. Den er produsert i form av gel, som inneholdt 0,15 g azelainsyre i en g eller lotions, innhold av aktiv bestanddel - 0,2 Ytterligere anvendelser av benzosyre, propylenglykol, polysorbat, lecitin, triglyserider og natrium gidoroksid.

Skinoren brukes til å behandle milde og moderate former for akne, rosacea og melasma i kombinasjon med andre legemidler eller uavhengig av hverandre. Varigheten av behandlingen og hyppigheten av påføring av krem ​​bestemmes av dermatologen i hvert enkelt tilfelle individuelt.

For den beste effekten av Skinoren er det viktig å bruke det riktig:

 • Før du bruker kremet, er det nødvendig å rengjøre huden av sminke og smuss ved hjelp av spesialverktøy, vask med rennende vann og tørk ansiktet med et rent, mykt håndkle.
 • Det er viktig å ikke overdrive det med beløpet som er brukt. En liten stripe på 2-2,5 cm i lengden vil være tilstrekkelig for hele ansiktet. En større mengde gel kan ikke absorberes og føre til en ubehagelig følelse av "film" på huden.
 • Påfør krem ​​skal være et tynt lag, ikke gni og ikke strekke huden. Ikke bruk Skinoren, hvis huden har riper, sår.
 • I behandlingen med azelainsyre krem ​​bør beskyttes mot solen, så langt som mulig for ikke å gå ut 11,00 til 16,00, og i resten av tiden til å bruke en krem ​​med høy UV-beskyttelse.

Ved behandling av mild til moderat akne blir Skinoren vanligvis brukt to ganger om dagen, morgen og kveld. Pasienter med sensitiv hud, så vel som de som har irritasjon under behandlingen, kan legen anbefale å bytte til en enkelt bruk av verktøyet.

Skinoren er et originalt stoff som har bevist seg blant dermatovenerologer. Han har mye generikk, den mest populære er Azelik krem, som er verdsatt for sin rimelige pris og god effekt.

Hva er forskjellen mellom Azelik og Skinoren?

Azelik eller skinoren, som er bedre? - Et spørsmål som interesserer mange pasienter som står overfor akne. Aknebehandling er en lang prosess som kan være svært dyrt når du bruker bare merkenavn. Generics har en sammensetning som ligner på det opprinnelige stoffet, men de er billigere og brukes derfor til å redusere kostnadene ved behandling.

Azelik - gel til ekstern bruk, inneholdende 0,15 g azelainsyre i 1 g. Midler. I motsetning til Skinoren, er den ikke tilgjengelig i en dose på 20%. Hjelpestoffer ligner på Skinoren, metylpyrrolidon og squalan brukes i tillegg.

Behandlingsregimet ligner det opprinnelige stoffet - det bør brukes to ganger om dagen til den tidligere renset og grundig tørket hud. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen, for akne vulgaris, i gjennomsnitt er det 3-4 uker.

Mulige konsekvenser

Instruksjonene for legemidlene inkluderer følgende bivirkninger:

 • Fornemmelsen av brenning, rødhet av huden på applikasjonsstedet.
 • Utslett, kontaktdermatitt, kraftig peeling av huden.

Ifølge statistikk forekom bivirkninger oftere hos pasienter som brukte Azelik Gel enn hos pasienter som brukte Skinoren krem. Dette kan skyldes det faktum at gelformen av stoffet trenger bedre gjennom de øvre lagene i huden, og på grunn av egenskapene til applikasjonen er det lettere å "overdose".

Fordeler og ulemper med å bruke

Både Skinoren og Azelik har en rekke egne fordeler og ulemper:

Det er best å bruke nøyaktig verktøyet som anbefalte den behandlende legen. Skinoren og Azelik varierer litt i sammensetning på grunn av ekstra komponenter. Men når det brukes på sensitiv hud, kan nærvær eller fravær av et bestemt stoff spille en stor rolle og føre til en forverring av den terapeutiske effekten eller utseendet av uønskede reaksjoner. Specialist dermatovenereolog undersøker nøye tilstanden til huden til hver pasient og kan nøyaktig utpeke de mest hensiktsmessige midler.

Pasientene merker seg selv den høye effekten av begge legemidlene i:

 • Akne behandling.
 • Bli kvitt blackheads og svarte prikker.
 • Lysere pigmentering etter akne etter 3-4 ukers daglig bruk.

De fleste pasientene var i stand til å oppnå gode resultater med Skinoren, enkelte pasienter var i stand til å kvitte seg med akne ved å bruke Azelik.

Kostnaden for narkotika i jakten på vakker hud er en sekundær sak. Velg det beste stoffet for å løse et slikt følsomt problem som akne, du må være veiledet av legenes anbefalinger, deres egne følelser og erfaringer.

Azelik-analoger

Denne siden inneholder en liste over alle analoger av Azelik etter dets sammensetning og indikasjoner. En liste over billige analoger, så vel som du kan sammenligne priser på apotek.

 • Den billigste tilsvarende av Azelik: Kuriozin
 • Den mest populære analogen av Azelik: Skinoren
 • ATC klassifisering: Azelansyre
 • Aktive ingredienser / sammensetning: Azelaic Acid

Billige analoger Azelik

Ved beregning av kostnaden for billige analoger var Azelik tatt i betraktning minimumsprisen som ble funnet i prislister gitt av apotek

Populære analoger Azelik

Denne listen over stoffanaloger er basert på statistikk over de mest etterspurte stoffene.

Alle analoger Azelik

Analoger av sammensetning og indikasjoner

Den nevnte liste over narkotikaanaloger, der Azelik-substitusjoner er indikert, er den mest hensiktsmessige, siden de har samme sammensetning av aktive ingredienser og sammenfaller i henhold til indikasjonene for bruk

Analoger på indikasjoner og bruksmetode

Ulike sammensetning, kan sammenfalle i henhold til indikasjoner og anvendelsesmetode.

Hvordan finne en billig tilsvarende dyr medisin?

For å finne en billig analog av et stoff, et generisk eller et synonym, anbefaler vi først og fremst å ta hensyn til sammensetningen, nemlig til de samme aktive ingrediensene og indikasjoner for bruk. De aktive ingrediensene i legemidlet er de samme og vil indikere at stoffet er synonymt med et medikament som er farmasøytisk ekvivalent eller et farmasøytisk alternativ. Men ikke glem de inaktive komponentene til lignende stoffer som kan påvirke sikkerhet og effekt. Ikke glem råd fra leger, selvbehandling kan skade helsen din, så kontakt alltid lege før du bruker medisin.

Azelik pris

På nettstedene nedenfor kan du finne priser for Azelik og finne ut om tilgjengelighet i et apotek i nærheten.

Azelik instruksjon

Doseringsform: gel for ekstern bruk

struktur
100 g gel inneholder:
Aktiv ingrediens: azelainsyre i form av 100% stoff - 15 g;
hjelpestoffer: benzosyre 0,1 g, metylpyrrolidon 4 g, squalan 1 g, propylenglykol 8 g, dinatriumedetat 0,1 g, natriumhydroksyd 0,25 g dimetikon 1 g, makrogolketostearat 1,4 g karbomerinterpolymer 1, 4 g, renset vann til 100 g

beskrivelse
Gel er hvit eller nesten hvit i farge, en liten merkelig lukt er tillatt.

Farmakoterapeutisk gruppe: behandling med akneutslett
ATH kode: D10AX03

Farmakologiske egenskaper:
farmakodynamikk
Den har bakteriostatisk aktivitet mot Propionibacterium acne og Staphylococcus epidermidis, reduserer produksjonen av fettsyrer som bidrar til forekomsten av akne. Reduserer dannelsen av komedoner. Påvirkning av keratiniseringsprosessen av epidermale celler hemmer veksten og aktiviteten til unormale melanocytter, noe som forårsaker hyperpigmentering av melasma-typen. Den har en anti-akne, depigmentativ effekt.

farmakokinetikk
Etter påføring av huden i huden og gjennom huden, absorberes 3,6% av den totale dosen i systemisk sirkulasjon. En del av den absorberte syre utskilles av nyrene i uendret form, og noen - i form av dikarboksylsyrer (C7, C5), dannet som følge av beta-oksydasjon.

Indikasjoner for bruk
Akne (akne vulgaris), rosacea.

Kontra
Overfølsomhet overfor stoffet.

Med forsiktighet
Graviditet, amming.

Bruk under graviditet og under amming
Under graviditet og under amming, blir de bare brukt dersom den tiltenkte fordelen til mor overskrider risikoen for fosteret og barnet.

Dosering og administrasjon
Utad. Gelen skal påføres den tidligere grundig vasket (med vann eller renset med en mild rensende kosmetikk) og tørket ansiktshud. Gelen påføres i et tynt lag på den berørte huden 2 ganger daglig (morgen og kveld) og lett gniddes. Ca 2,5 cm gel er tilstrekkelig for hele overflaten av ansiktet. Hos pasienter med akne vulgaris (akne vulgaris), observeres markert forbedring vanligvis etter 4 uker. For best resultat bør bruk av legemidlet fortsette i flere måneder.

Bivirkninger
Ved begynnelsen av behandlingen stoppes en lokal irritasjonsvirkning, hyperemi og peeling av huden, brennende, erytem og kløe vanligvis, vanligvis under behandlingen. Allergiske hudreaksjoner er mulige.

overdose
Foreløpig er ikke tilfeller av overdose av stoffet beskrevet.

Interaksjon med andre legemidler
Kan brukes i kombinasjon med andre legemidler til behandling av akne.

Spesielle instruksjoner
Unngå å få stoffet i øynene, så vel som på slimhinnene i nesen, leppene og munnen, i tilfelle av en tilfeldig kontakt, skyll straks med vann.
I tilfelle av alvorlig hudirritasjon i de første ukene av behandlingen, kan gelen påføres 1 gang / dag; Kortsiktig uttak av stoffet er også mulig. Etter at symptomene på hudirritasjon forsvinner, bør det gjenoppta regelmessig bruk av legemidlet i den anbefalte dosen.
Under behandlingen er det nødvendig å beskytte huden mot hele spektret av solstråling.

Utgivelsesskjema
Gel for ekstern bruk av 15%.
På 5 eller 30 g i et aluminiumrør. Hvert rør sammen med søknadsinstruksjonen i en pakke fra en papp.

Lagringsforhold
Ved en temperatur ikke høyere enn 25 ° С. Ikke frys ned.
Oppbevares utilgjengelig for barn.

Holdbarhet
2 år. Ikke bruk etter utløpsdato.

Salgsbetingelser for apotek
Over disken.

Produsent. Krav er akseptert på
Åpen aksjeselskap Kjemisk og farmasøytisk anlegg AKRIKHIN
(AKRIKHIN OJSC),

Billigere analoger av stoffet Skinoren

Akneutslett i ansiktet, overfladiske utslett, oiliness og peeling av huden forverrer ikke bare utseendet, men også betydelig lavere selvtillit. Som et resultat er den psyko-emosjonelle balansen forstyrret, det er ulemper i mellommenneskelig kommunikasjon som forverrer mange somatiske problemer. Men med riktig og rettidig behandling av dermatologiske sykdommer med bruk av pålitelige stoffer, kan du forbedre tilstanden til huden og bli kvitt akne og akne. Skinoren er et effektivt middel for behandling av inflammatoriske prosesser på hudoverflaten og lagene i dermis. Artikkelen diskuterer terapeutisk effekt, vurderer effektiviteten i forhold til billigere kolleger.

Kjennetegn ved Skinoren

Legemidlet tilhører de dermatotropiske legemidlene. Det finnes ingen antibiotika i Skinoren, på grunn av hvilke det ikke er noen bivirkninger som er karakteristiske for denne gruppen av antimikrobielle stoffer. For eksempel, etter uttak av medisiner, blir ikke kosmetiske problemer gjenopprettet eller forverret.

struktur

Formelen av stoffet "Skinoren" inkluderer følgende komponenter:

 • azelainsyre (aktiv substans);
 • benzenkarboksylsyre (som konserveringsmiddel);
 • polyetylenglykol (for å øke oppløseligheten av komponentene i formelen);
 • cetostearic alkohol (endringsagent);
 • etylkapronat (esterkomponent);
 • propylenglykol (fuktighetskrem);
 • glycerol (mykemiddel)
 • destillert vann.

Den viktigste aktive ingrediensen i Skinoren er azelainsyre, den kjemper aktivt mot mikroorganismer på hudens overflate, reduserer betennelse i sebaceous kanaler, eliminerer arr og pigmentering på huden etter å ha helbredet akne og komedoner.

En funksjon av Skinoren er dens komplekse effekt: stoffet har antiinflammatorisk og anti-bakteriell virkning. Dermed bekjemper stoffet effektivt mot alle typer akne og seborrheiske hudlesjoner.

Terapeutiske resultater

Skinoren-kompleks påvirker årsakene til akne og hudormer og bidrar til fullstendig eliminering av hudutslett. Legemidlet er produsert i to former: i form av en krem ​​(20% av aktivstoffet) og gel (15% av det aktive stoffet).

Avhengig av typen hud, er en form for medisin valgt. Så, i tilfelle av fet hud, anbefales Skinoren å bli brukt i form av en gel, siden det løser opp fettete sekresjon bedre og absorberer i epidermislagene.

Behandling av hudproblemer med Skinoren fører til følgende resultater:

 • funksjonen til talgkjertlene er normalisert (mengden sekresjon reduseres);
 • innholdet i sebaceous kanaler oppløses;
 • porene blir renset, komones forsvinner;
 • inflammatoriske prosesser på hudoverflaten og i dermislagene stoppes;
 • bakteriell flora er ødelagt;
 • hudregenerering skjer;
 • Pigmentering elimineres;
 • Det epidermale laget av huden er glatt, det blir tettere.

VIKTIG! Den regenerative effekten av stoffet Skinoren gjør at du kan eliminere de gamle arrene og arene fra systemiske akne lesjoner. Varigheten av behandlingen avhenger av graden av utvikling og det individuelle bildet av den dermatologiske sykdommen. Som regel er terapeutisk kurs 4 uker, hvoretter de første resultatene er allerede merkbare. Ved hyperpigmentering utføres terapi i 3 måneder.

Analoger av Skinoren

Prisen på Skinoren i apotekskjeden er 680 rubler og over. Den relativt høye prisen på midler fører til behovet for å søke etter mer rimelige alternativer med høy effektivitet i behandlingen av akne.

Effektive analoger av Skinoren er:

Disse stoffene tilhører gruppen dermatoprotektorer, som brukes til behandling av hudsykdommer (akne, subkutan akne, komedoner og akne).

Til tross for likheten i resultatene av behandlingen, varierer de i mekanismen for farmakologisk virkning. Fordelen med Skinoren-analoger er den lavere utsalgsprisen på medisinske produkter.

Baziron

Dette stoffet er en dermato-beskyttende gel. Det anbefales av mange eksperter som et middel for behandling av hudutslett. I motsetning til Skinoren inneholder Baziron AU benzoylperoksid som hovedstoff. En høy konsentrasjon av den aktive ingrediensen øker den antimikrobielle og antiinflammatoriske effekten mange ganger over Skinoren.

På grunn av denne kvaliteten klarer Baziron AU seg med kosmetiske problemer:

 • eliminerer akne og betennelse i tilstøtende vev;
 • ødelegger alle bakterier på huden;
 • gir et jevnt terapeutisk resultat.

Avhengig av typen hudproblemer (akne eller dyp og flere akne), er det valgt en anti-akne behandlingsregime. Siden hudoren påvirker årsaken til sykdommen og endrer strukturen i innholdet i kjertlene, er det bedre å bruke den i behandling av akne og post-akne. Baziron AU håndterer bedre enkeltbetennelser i ansiktet.

VIKTIG! Godt resultat gir kombinert bruk av disse stoffene. I første etappe er Baziron AU oppnevnt for å forbedre effekten på inflammatorisk foci, og videre for å fikse resultatet, utføres behandlingen av Skinoren. I tillegg smelter begge produktene huden.

Azelik og Zener

Hvilken er bedre? Begge midlene har en utprøvd antimikrobiell og antiinflammatorisk effekt. Azelik i sin handling ligner Skinoren: den inkluderer azelainsyre.

Zenerite inneholder to komponenter som absorberer overflødig fettete sekresjon og normaliserer ekskretjonsfunksjonene til de eksterne kjertlene:

 • sink oksid;
 • erytromycin (antibiotika).

I motsetning til Skinorena har zeneritt ingen kontraindikasjoner for barn over 12 år, den kjemper aktivt mot teenage akne, lindrer betennelse i dermis dype lag og regenererer huden. Azelik klarer seg godt med eliminering av pigmentflettene.

Dermed er Zenerit og Azelik verdige søster til det viktigste stoffet for behandling av akne - Skinoren. I tillegg har de lavere kostnader (ca 460 rubler).

Differin

Med omfattende utslett, vanskelig å behandle, anbefales det å bruke et sterkere stoff - Differin. Formelen inneholder stoffet adapalen (en syntetisk form av vitamin A).

Legemidlet er produsert i form av en ekstern gel, som avlaster omfattende betennelse, reduserer fet hud, eliminerer dyp akne.

VIKTIG! Bivirkninger av differensial er peeling og rødhet i huden. Det anbefales ikke å bruke verktøyet for gravide kvinner (og under amming), da adapalens virkningsmekanisme ikke er godt forstått og ikke kan garantere teratogen sikkerhet (ingen negativ effekt på fostrets utvikling).

På videoen om bruken av stoffet Skinoren

Dermed er stoffet Skinoren tryggere og mer pålitelig, som bekreftet av mange undersøkelser og forbrukeromtaler. Billigere analoger av denne medisinen er foreskrevet av en lege, med tanke på alvorlighetsgraden av hudsykdommen og tilgjengelige kontraindikasjoner.

Billigere analoger av stoffet Skinoren

Mange av oss vet hva akne eller akne er. De fleste av våre unge mennesker lider av denne nådeløse fienden - gutter og jenter.

Unødvendig å si, hvordan det påvirker selvtillit og former komplekser. Ofte føler folk med denne sykdommen flau, og dette forstyrrer selvsagt avslappet kommunikasjon, og kan generelt ta all livets glede.

For å bli kvitt disse uleilighetene, vil mange ty til farmasøytiske stoffer. Ved første øyekast er det ikke så vanskelig å velge et effektivt middel, fordi reklame er full av lure-tilbud, og vurderinger på Internett lover å permanent overvinne akne ved hjelp av et stort utvalg av kremer, salver, geler, snakkere og lignende.

En av de mest populære anti-akne produktene er Skinoren. Dette stoffet har lenge vært å anbefale seg selv på markedet, ikke så mye på grunn av reklame, men med positive anmeldelser fra ekte mennesker.

Nylig har imidlertid kosmetologer og forbrukere i økende grad avvist denne gelen på grunn av kostnadene og bruker mye mer budsjettmodeller. I denne artikkelen vil vi se nærmere på de mest effektive, billige Skinoren-analogene.

Skinoren

Først av alt, la oss ta en nærmere titt på dette stoffet. Det ble laget spesielt for å bekjempe akne og akne, pigmentering eller arr, effekten av akne.

Handlingen er basert på azelainsyre, dets aktive ingrediens.

Avhengig av konsentrasjonen av syre, frigjøres en krem ​​(20%) og en gel (15% av den aktive substansen).

Skinoren har et ganske komplisert innflytelsesprinsipp. Først av alt har azelainsyre keratolytiske, antiinflammatoriske og antibakterielle effekter, og motstår dermed alle stadier av akneutvikling.

Som et resultat ødelegger Skinoren de kausative agensene av sykdommen og dreper et komfortabelt miljø for livet deres.

Enkelt sagt, det aktive stoffet bremser oppdeling av protein, slik at sebum ikke akkumuleres i hårsekkens vegger.

Som et resultat oppnås følgende resultater:

 • årsaker og symptomer på utslett er eliminert;
 • normal sebumsekresjon;
 • inne i cellene, på overflaten av huden, blir alle bakterier og bakterier som forårsaker utslett fjernet;
 • Fettkanaler og porene rengjøres;
 • svarte prikker (comedones) forsvinner;
 • inflammatoriske prosesser er eliminert;
 • Døde celler forsvinner som følge av naturlig peeling;
 • det øverste lag av huden er fullstendig fornyet;
 • regenereringsprosesser er akselerert;
 • alle pigmentflettene forsvinner.

Regenerativ effekt av stoffet bidrar til å unngå utseende av arr, eller helt bli kvitt nye arr og stillestående postacne.

Hva er bedre: Skinoren eller Baziron?

Til tross for det store spekteret av produkter i behandling av akne, ligger Skinoren og Baziron øverst på listen over salg i apoteket.

Etter å ha funnet ut litt om egenskapene til Skinoren, la oss snakke om Basirone, og vurder hva dette stoffet er, hva er forskjellene og likhetene med Skinoren, og prøv å bestemme lederen.

Baziron er en helbredende gel for akne og hudormer, som kommer i konsentrasjoner av det aktive stoffet fra 2,5 til 10%.

Den mest anbefalte dermatologen medisinsk utstyr er vanligvis ansett som en fem prosent Baziron AU.

Hva er prinsippet om sin handling:

 • viser antimikrobiell aktivitet;
 • reduserer sebum sekresjon;
 • øker metningen av huden med oksygen;
 • normaliserer keratiniseringsprosessene av celler;
 • effektivt fjerner betennelse.

Forskjeller mellom Skinoren og Baziron

Den første og største forskjellen mellom disse stoffene er deres pris. Baziron koster ca 460 rubler, og Skinoren koster ca 680 rubler.

Dessuten er deres sammensetning også langt fra identisk. Den aktive ingrediensen Skinorena er azelainsyre, og Baziron er benzoylperoksid.

Til tross for at mange eksperter hevder at de kan byttes ut, er denne oppfatningen feilaktig fordi de har helt forskjellige effekter.

Baziron påvirker ødeleggelsen av alle bakterier som påvirker utseendet av betennelse, og Skinoren forandrer strukturen i kjertlene for å redusere produksjonen av sebaceøse sekresjoner.

Å dømme etter de mange vurderingene av mennesker som har prøvd seg selv den terapeutiske effekten av disse stoffene, er det overveldende flertallet tilbøyelig til Baziron.

Det viste seg at effektiviteten langt overstiger Skinorens virkning. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Det er tilfeller når Baziron er maktesløs, og det var da Skinoren skynder seg for å hjelpe.

En annen forskjell er at Skinoren må påføres hele overflaten av ansiktets hud, og Baziron brukes kun på et punkt. Derfor, med et bredt område av akne lesjoner, Skinoren er bedre behandlet.

Hvis virkningen ikke har forventet effekt, kan du fortsette behandlingen med Baziron.

Likevel har de en likhet - begge stoffene blemer ansiktets hud. Denne effekten er skuffende for mange, fordi på grunn av dette er ansiktet svært blekt. Men skjønnhet krever ofre!

Skinoren eller Azelik? Hvilken er bedre?

Medisinsk gel Azelik foreskriver en hudlege for behandling av rosacea og akne. Det har en depigmentering og anti-akne effekt på den berørte huden.

Ved hjelp av sin bakteriostatiske aktivitet er det mulig å redusere syntese av fettsyrer, som faktisk provoserer utseendet og videreutviklingen av akne.

Azelik, som Skinoren (gel), inneholder 15% azelainsyre, på grunn av hvilken følgende oppnås:

 • det øverste laget av huden er ryddet av døde celler;
 • dannelsen av nye komones er undertrykt;
 • reduserer aktiviteten til melanocytter, noe som fører til hyperpigmentering av dermis.

Azelik skal påføres tilberedt, tørr og ren hud med et tynt lag to ganger om dagen. Gel bør gnides utelukkende på den berørte huden, og i alle fall ikke påvirke sunne overflater.

Derfor kan vi konkludere med at Azelik er ganske økonomisk, for en applikasjon vil det være nødvendig rundt en ertegel.

Et merkbart resultat kan ses om en måned, og for den endelige seieren, er det nødvendig å fortsette behandlingen (som foreskrevet av legen) i 3-4 eller enda flere måneder.

Under de første øktene med hudbehandling med Azelik-gel, kan det forekomme hyperemi (rødhet), kløe, hudavskall og andre tegn på hudirritasjon.

Så kan vi konkludere: sammensetningen av Azelik og Skinoren er nesten den samme (i den og den andre, 15% azelainsyre), men prisen på sistnevnte er mer enn dobbel! Derfor er Azelik en verdig erstatning for sin dyre søster.

Zinerit

Zenerit er et svært publisert stoff som er foreskrevet for akne og akne.

Den består av sinksalter og erytromycin, som hver utfører sin rolle:

 • sinksalte har en sammenstrammende effekt, reduserer sebaceous kjertler, stimulerer cellefornyelse, akselererer regenerering av epidermis;
 • Erytromycin dreper skadelige mikroorganismer som forårsaker akne.

På grunn av det faktum at disse komponentene av legemidlene samhandler i et kompleks, er det gitt en effektiv terapeutisk effekt på den berørte huden.

Zenerite bør påføres med et tynt lag på grundig preparert hud to ganger om dagen. Generelt bør behandlingen fortsette i 10-12 uker, selv om dette selvsagt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Skinoren eller Zener: Hva hjelper bedre for akne?

Sammensetningen av de ovennevnte legemidlene er helt forskjellige aktive bestanddeler.

Likevel er hver av dem ganske effektive når det gjelder å kjempe for klar hud.

Det er imidlertid noen funksjoner:

 1. Zener lindrer perfekt betennelse, er effektiv i kampen mot patogene mikrober på ansiktets hud, det er ingen kontraindikasjoner for barn under 12 år.
 2. Skinoren bidrar til å kvitte seg med post-akne og svarte flekker, fjerner perfekt død hud.

Men hvis du ikke kan bestemme hvilken som er bedre: Zener eller Skinoren, er det bedre å gi preferanse til sistnevnte, siden antibiotika er ofte ødeleggende og kortsiktig for den utsatte hudimmuniteten.

Differin

Differin, som Skinoren, er et effektivt middel som er spesielt utviklet for å bekjempe akne og akne.

Det bekjemper perfekt hyperkeratose, betennelse, regulerer graden av dannelse av nye hudceller. Dessuten beskytter Differin huden mot påvirkning av negative eksterne faktorer og nærer det.

På apoteket finner du Differin i to former: i form av gel og krem.

 1. Kremet skal påføres med tørr hud.
 2. Gel-midler er vist til eiere av fett og blandede hudtyper.

Den viktigste aktive ingrediensen Differin - adapalen. Dette middelet er i hovedsak en aktiv form for syntetisk vitamin A, og hovedhandlingen er å forhindre fremveksten av nye betennelser og redusere antall eksisterende.

Hvilke resultater gir Differin?

 • lindrer betennelse;
 • reduserer fet hud og derved renser porene. Et lavere fettinnhold i huden betyr mindre risiko for betennelse i ansiktet;
 • fettplugger som tetter porene, dampet ut, senker graden av dannelse av kåt skalaer, og eliminerer dermed akne og akne.

For det meste mottar Differin positive vurderinger, fordi dette middelet har en ganske høy effektivitet og eliminerer virkelig akne, og forbedrer tilstanden til hele huden i ansiktet.

Den negative siden er forekomsten av rødhet og flak på ansiktet, noe som bringer smertefulle opplevelser i de første ukene med å bruke Differin.

Men hvis du viser tålmodighet, vil disse fenomenene passere, og hudtilstanden vil bli bedre. I svært sjeldne tilfeller kan Differin forårsake alvorlig irritasjon, så det er verdt å nærme seg dette problemet forsiktig.

Men hva er bedre: Differin eller Skinoren?

Til tross for at Skinoren ikke er så effektivt i behandling av akne som Differin, fortjener det spesiell oppmerksomhet, fordi den kan brukes med selvtillit etter hovedforløpet av behandling med Differin.

For eksempel, etter bruk av sistnevnte i 3 måneder, kan Skinoren brukes, bruke det hele ansiktet 3 ganger i uken.

I tilfelle av alvorlige utslett bør man derfor foretrekke en sterkere medisin, Differin og Skinoren som forebyggende eller fikserende.

funn

Etter å ha vurdert mange varianter av Skinoren-analoger, er det vanskelig å komme til en bestemt konklusjon. Tross alt har dette stoffet svært attraktive egenskaper og effektivitet i tiltak.

Den eneste synd er at prisen på denne gelen (eller krem) ikke er tilgjengelig for alle.

En mer detaljert studie av Skinorens analoger viser at det er ganske mulig å finne mye mer kostnadseffektive stoffer uten å miste effekt.

Tross alt har slike legemidler som Baziron, Zenerit, Differin og Azelik en ganske høy terapeutisk effekt og er på ingen måte dårligere enn Skinoren.

Først og fremst er det verdt å huske at du ikke bør blindt tror på annonsering. Det er viktig å konkludere med et bestemt stoff ved å sammenligne sammensetningen og effektiviteten.

Når alt kommer til alt, er akne en svært lumsk sykdom. Reklame som lover fullstendig helbredelse om noen uker, eller til og med 2 dager, er en pragmatisk fantasi av markedsførere.

Derfor velger du riktig verktøy basert på den resulterende effekten, fordi kun personlig erfaring bidrar til å velge det beste verktøyet!

Akrikhin Azelik akne gel - anmeldelse

Allerede mistet telle, hvor mange ganger kjøpte den. Verdig analog av Skinoren. Killer comedones og acne. Min behandlingsregime.

Jeg fortsetter en serie av vurderinger på midler som sliter med lukket comedo og post-acne.

I dag snakker vi om stoffet heter Azelik. Det er en billigere tilsvarende Skinoren. Tilgjengelig i gelform.

Prisen på apotek i min region: fra 580 rubler til 30g.

Den viktigste aktive ingrediens er azelainsyre.

Hennes egenskaper:

 • beseire akne-forårsaker bakterier
 • eliminering av lukkede komedoner
 • klargjøring av alder flekker og postacne
 • reduksjon av fet hud

Plus, verktøyet er en god base for sminke, mattes huden perfekt.

__________________________________________________________________________________

Ulempene er:

 • mulig reaksjon på stoffet. Når hun brente huden, påførte gelen for mange ganger om dagen etter vask. Hun rødmet dypt, klemmet med aktive ansiktsuttrykk, og deretter avskallet som en slange. Hvis huden din selv er svært følsom eller fortynnet ved konstant behandling, bruk da Azelik (eller noen syrer) med stor forsiktighet.
 • hvit blomst etter bløting og tørking av gelen

__________________________________________________________________________________

søknad:

Jeg brukte om morgenen. På en godt renset hud, et tynt lag på problemområder (kun på pannen). Etter å ha blitt absorbert og tørket, dannes et hvitt innskudd. Ingenting galt med det. Jeg prøver ikke engang å kvitte seg med det, men bruker umiddelbart en fuktighetskrem, hvoretter problemet løsner seg selv.

Instruksjonene sier at det er mulig og nødvendig å bruke stoffet to ganger om dagen: om morgenen og om kvelden. Om kvelden bruker jeg et annet verktøy, som jeg allerede har slått av, og viste resultatet av arbeidet med disse to stoffene sammen.

I komplekset har Azelik bedre enn alene.

__________________________________________________________________________________

Inntil det øyeblikket da jeg begynte å behandle seriøst behandling av komedoner og bruke flere midler, var resultatet, men veldig lite og veldig ustabilt. Et verktøy er fremdeles ikke nok til å fullstendig bli kvitt dette problemet.

Så, etter prøve og feil, utviklet jeg min egen arbeidsordning for behandling av lukkede komedoner.

 1. Først og fremst trenger du en god ansiktsrensing. To ganger om dagen, morgen og kveld. Påkrevd! Jeg bruker tjære såpe og svamp.
 2. Om morgenen etter vask taler jeg opp ansiktets hud. Min tonic var salicylic fra StopProblem. I stedet for tonic, kan jeg søke aloe juice. Om kvelden brukte jeg ikke tonic, fordi jeg ikke ville lage et hinder for Differin-gelen.
 3. Om morgenen, etter tonic, bruker jeg Azelik. Deretter kommer en ikke-beroligende fuktighetsgivende krem. Jeg fant budsjettet mitt fra Pure Line Cream-aktiva.
 4. Om kvelden tar jeg av sminken min. Jeg legger Differin på et rent, tørt ansikt.
 5. Flere ganger i uka gjør jeg forskjellige hjemmelagde masker. Aspirin eller brygget henna. Leire av en eller annen grunn passer ikke til huden min. Tresko porer

__________________________________________________________________________________

Resultatet av komplisert behandling med dette stoffet kan ses på bildet:

Håper det var nyttig. Jeg anbefaler Azelik som et budsjett som svarer til Skinoren til alle som møtte det samme problemet som meg, men med forsiktighet.

Billigere analoger av stoffet Skinoren

Akneutslett i ansiktet, overfladiske utslett, oiliness og peeling av huden forverrer ikke bare utseendet, men også betydelig lavere selvtillit. Som et resultat er den psyko-emosjonelle balansen forstyrret, det er ulemper i mellommenneskelig kommunikasjon som forverrer mange somatiske problemer. Men med riktig og rettidig behandling av dermatologiske sykdommer med bruk av pålitelige stoffer, kan du forbedre tilstanden til huden og bli kvitt akne og akne. Skinoren er et effektivt middel for behandling av inflammatoriske prosesser på hudoverflaten og lagene i dermis. Artikkelen diskuterer terapeutisk effekt, vurderer effektiviteten i forhold til billigere kolleger.

Kjennetegn ved Skinoren

Legemidlet tilhører de dermatotropiske legemidlene. Det finnes ingen antibiotika i Skinoren, på grunn av hvilke det ikke er noen bivirkninger som er karakteristiske for denne gruppen av antimikrobielle stoffer. For eksempel, etter uttak av medisiner, blir ikke kosmetiske problemer gjenopprettet eller forverret.

struktur

Formelen av stoffet "Skinoren" inkluderer følgende komponenter:

 • azelainsyre (aktiv substans);
 • benzenkarboksylsyre (som konserveringsmiddel);
 • polyetylenglykol (for å øke oppløseligheten av komponentene i formelen);
 • cetostearic alkohol (endringsagent);
 • etylkapronat (esterkomponent);
 • propylenglykol (fuktighetskrem);
 • glycerol (mykemiddel)
 • destillert vann.

Den viktigste aktive ingrediensen i Skinoren er azelainsyre, den kjemper aktivt mot mikroorganismer på hudens overflate, reduserer betennelse i sebaceous kanaler, eliminerer arr og pigmentering på huden etter å ha helbredet akne og komedoner.

En funksjon av Skinoren er dens komplekse effekt: stoffet har antiinflammatorisk og anti-bakteriell virkning. Dermed bekjemper stoffet effektivt mot alle typer akne og seborrheiske hudlesjoner.

Terapeutiske resultater

Skinoren-kompleks påvirker årsakene til akne og hudormer og bidrar til fullstendig eliminering av hudutslett. Legemidlet er produsert i to former: i form av en krem ​​(20% av aktivstoffet) og gel (15% av det aktive stoffet).

Avhengig av typen hud, er en form for medisin valgt. Så, i tilfelle av fet hud, anbefales Skinoren å bli brukt i form av en gel, siden det løser opp fettete sekresjon bedre og absorberer i epidermislagene.

Behandling av hudproblemer med Skinoren fører til følgende resultater:

 • funksjonen til talgkjertlene er normalisert (mengden sekresjon reduseres);
 • innholdet i sebaceous kanaler oppløses;
 • porene blir renset, komones forsvinner;
 • inflammatoriske prosesser på hudoverflaten og i dermislagene stoppes;
 • bakteriell flora er ødelagt;
 • hudregenerering skjer;
 • Pigmentering elimineres;
 • Det epidermale laget av huden er glatt, det blir tettere.

VIKTIG! Den regenerative effekten av stoffet Skinoren gjør at du kan eliminere de gamle arrene og arene fra systemiske akne lesjoner. Varigheten av behandlingen avhenger av graden av utvikling og det individuelle bildet av den dermatologiske sykdommen. Som regel er terapeutisk kurs 4 uker, hvoretter de første resultatene er allerede merkbare. Ved hyperpigmentering utføres terapi i 3 måneder.

Analoger av Skinoren

Prisen på Skinoren i apotekskjeden er 680 rubler og over. Den relativt høye prisen på midler fører til behovet for å søke etter mer rimelige alternativer med høy effektivitet i behandlingen av akne.

Effektive analoger av Skinoren er:

Disse stoffene tilhører gruppen dermatoprotektorer, som brukes til behandling av hudsykdommer (akne, subkutan akne, komedoner og akne).

Til tross for likheten i resultatene av behandlingen, varierer de i mekanismen for farmakologisk virkning. Fordelen med Skinoren-analoger er den lavere utsalgsprisen på medisinske produkter.

Baziron

Dette stoffet er en dermato-beskyttende gel. Det anbefales av mange eksperter som et middel for behandling av hudutslett. I motsetning til Skinoren inneholder Baziron AU benzoylperoksid som hovedstoff. En høy konsentrasjon av den aktive ingrediensen øker den antimikrobielle og antiinflammatoriske effekten mange ganger over Skinoren.

På grunn av denne kvaliteten klarer Baziron AU seg med kosmetiske problemer:

 • eliminerer akne og betennelse i tilstøtende vev;
 • ødelegger alle bakterier på huden;
 • gir et jevnt terapeutisk resultat.

Avhengig av typen hudproblemer (akne eller dyp og flere akne), er det valgt en anti-akne behandlingsregime. Siden hudoren påvirker årsaken til sykdommen og endrer strukturen i innholdet i kjertlene, er det bedre å bruke den i behandling av akne og post-akne. Baziron AU håndterer bedre enkeltbetennelser i ansiktet.

VIKTIG! Godt resultat gir kombinert bruk av disse stoffene. I første etappe er Baziron AU oppnevnt for å forbedre effekten på inflammatorisk foci, og videre for å fikse resultatet, utføres behandlingen av Skinoren. I tillegg smelter begge produktene huden.

Azelik og Zener

Hvilken er bedre? Begge midlene har en utprøvd antimikrobiell og antiinflammatorisk effekt. Azelik i sin handling ligner Skinoren: den inkluderer azelainsyre.

Zenerite inneholder to komponenter som absorberer overflødig fettete sekresjon og normaliserer ekskretjonsfunksjonene til de eksterne kjertlene:

 • sink oksid;
 • erytromycin (antibiotika).

I motsetning til Skinorena har zeneritt ingen kontraindikasjoner for barn over 12 år, den kjemper aktivt mot teenage akne, lindrer betennelse i dermis dype lag og regenererer huden. Azelik klarer seg godt med eliminering av pigmentflettene.

Dermed er Zenerit og Azelik verdige søster til det viktigste stoffet for behandling av akne - Skinoren. I tillegg har de lavere kostnader (ca 460 rubler).

Differin

Med omfattende utslett, vanskelig å behandle, anbefales det å bruke et sterkere stoff - Differin. Formelen inneholder stoffet adapalen (en syntetisk form av vitamin A).

Legemidlet er produsert i form av en ekstern gel, som avlaster omfattende betennelse, reduserer fet hud, eliminerer dyp akne.

VIKTIG! Bivirkninger av differensial er peeling og rødhet i huden. Det anbefales ikke å bruke verktøyet for gravide kvinner (og under amming), da adapalens virkningsmekanisme ikke er godt forstått og ikke kan garantere teratogen sikkerhet (ingen negativ effekt på fostrets utvikling).

På videoen om bruken av stoffet Skinoren

Dermed er stoffet Skinoren tryggere og mer pålitelig, som bekreftet av mange undersøkelser og forbrukeromtaler. Billigere analoger av denne medisinen er foreskrevet av en lege, med tanke på alvorlighetsgraden av hudsykdommen og tilgjengelige kontraindikasjoner.

Flere Artikler Om Typer Acne