Azelik er en gel med antibakterielle og antiproliferative effekter, reduserer produksjonen av fettsyrer, brukes til å behandle hyperpigmentering og akne.

Den aktive ingrediensen - azelainsyre - har bakteriostatisk aktivitet mot Propionibacterium acne og Staphylococcus epidermidis, reduserer produksjonen av fettsyrer som bidrar til starten av akne.

Reduserer dannelsen av komedoner. Påvirkning av keratiniseringsprosessen av epidermale celler hemmer veksten og aktiviteten til unormale melanocytter, noe som forårsaker hyperpigmentering av melasma-typen. Gel Azelik har anti-akne og depigmenterende effekt.

Sammensetningen av Azelik (1 gram gel):

 • Aktiv ingrediens: azelainsyre - 150 mg;
 • Ytterligere komponenter: squalan, makrogol cetostearat, dimetikon, propylenglykol, metylpyrrolidon, benzosyre, natriumhydroksyd, karbomerinterpolymer, dinatriumedetat, renset vann.

Den er produsert i form av en gel beregnet for utendørs bruk, har en lys farge og noen ganger en liten merkelig lukt.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper Azelik? I følge instruksjonene er stoffet foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Rosacea (rosacea);
 • Akne (akne vulgaris).

Instruksjoner for bruk Azelik, gel dosering

Den brukes utelukkende eksternt.

Gelen skal påføres den tidligere grundig vasket (med vann eller renset med en mild rensende kosmetikk) og tørket ansiktshud.

Bruksanvisning anbefaler at du legger et tynt lag av Azelik-gel på den berørte huden 2 ganger om dagen (morgen / kveld), litt å gni den. Øke tykkelsen på gellaget forbedrer ikke den terapeutiske effekten, men øker sannsynligheten for bivirkninger.

For hele overflaten av ansiktet er en stripe av gel ca 2,5 cm lang tilstrekkelig.

Ved behandling av akne vulgaris, er en uttalt effekt merkbar etter 4 uker. Det anbefales å bruke gel i flere måneder for å fikse resultatet.

Hvis hudirritasjon utsettes i løpet av de første ukene, bør gelen brukes 1 gang daglig. Om nødvendig kan du avbryte stoffet en stund, og etter at symptomene på irritasjon forsvinner, fortsett behandlingen med den anbefalte dosen.

Unngå å få gelen i øynene, slimhinner i leppene, munnen og nesen. Og ved utilsiktet kontakt - vask straks stoffet med vann.

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger når man foreskriver Azelik-gelen:

 • hudallergiske reaksjoner.

Ved begynnelsen av behandlingen stoppes en lokal irritasjonsvirkning, hyperemi og peeling av huden, brennende, erytem og kløe vanligvis, vanligvis under behandlingen.

I løpet av gelens bruk er det nødvendig å beskytte huden mot eksponering for sollys.

Kontra

Det er kontraindisert å utpeke Azelik i følgende tilfeller:

 • overfølsomhet overfor stoffet.

Legemidlet bør brukes med forsiktighet under graviditet og amming (amming).

overdose

Tilfeller av overdosering er ikke registrert. Gelen har lav systemisk biotilgjengelighet og toksisitet.

Analoger Azelik, pris på apotek

Om nødvendig er det mulig å erstatte Azelik gel med en analog for det aktive stoffet - disse er legemidler:

Andre akne og akne medisiner:

Å velge analoger er viktig å forstå at bruksanvisningen til Azelik, prisen og omtalen, ikke gjelder for geler og salver av lignende tiltak. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Prisen på apotek i Russland: Azelik 15% gel 5g - fra 328 til 515 rubler, kostnaden for et gelrør 30 g - fra 695 rubler, ifølge 738 apotek.

Oppbevares utilgjengelig for barn, ved temperaturer opptil 25 ° C. Ikke frys ned. Holdbarhet - 2 år.

Azelik Gel er et kraftig aknebasert aknehjelpemiddel


Azelik Gel er preget av bakteriostatisk aktivitet mot Propioni bakterie acne og Staphylococcus epidermidis. Det har en hemmende effekt på veksten av unormale hudceller - melanocytter. I tillegg til anti-akne handling, fjerner stoffet uønsket pigmentering, påvirker prosessen med horndannelse av epidermale celler, bedre peeling. Legemidlet tilhører antiseptisk, består av det aktive stoffet kjent som azelainsyre. Gelen er tilgjengelig i rør av 5, 15 eller 30 g. Det kan ha et annet navn - hudoren.

Legemidlet brukes til:

 • behandling av akne og ubehagelige svarte flekker;
 • åpning og rengjøring tilstoppede porene;
 • fjerne unaesthetisk glans av fet hud;
 • lindrer betennelse;
 • utjevne den humpede lindringen av huden;
 • bli kvitt postinflammatorisk pigmentering.

Som det kan sees, er han i stand til å takle flere hudproblemer.

Instruksjoner for bruk

For behandling av den første fasen av akne kan brukes som et uavhengig stoff. Det anbefales å bruke det daglig om morgenen og om kvelden i 1 - 5 måneder.

I alvorlige tilfeller er det foreskrevet i kombinasjon med andre medisiner. Du kan ikke bruke azelik akne med andre antibakterielle midler uten å konsultere en hudlege. Blanding betyr ikke bare forbedrer effekten, men svekker den, noe som fører til slike uønskede konsekvenser som en allergisk reaksjon i form av utslett eller desquamation.

Gelen påføres på et rent vasket og tørket ansikt, i et lite lag. Bevegelse - litt gni. For søknad til overflaten av hele ansiktet en liten mengde midler Dette er en annen pluss-kostnad.

Den første merkbare effekten fra søknaden blir merkbar allerede i fjerde ukes bruk.

Etter påføring på huden trengs det dypt inn i lagene.

Legemidlet utskilles gjennom nyrene, delvis i uendret form, og delvis i form av dikarboksylsyrer.

Analoger og pris

Vi har narkotika medisiner - synonymt med samme virkestoff, men iført et annet navn, er: Skinoren gel og en krem, gel og azelik Derm Gel.

Det er også medikamenter - analoger, ligner i virkningsmekanisme, og i forbindelse med én av farmakologisk undergruppe: Klenzit-C Klindes krem ​​Kuriozin, resorcinol oppløsning (alkohol).

Pris azelika i Russland ble etablert på nivået 250-300 rubler. for et rør på 30 g, som er ca 2 ganger billigere enn hudoren.

Vær forsiktig

Som alle andre medisiner har det kontraindikasjoner for bruk og kan ha bivirkninger når de brukes.

Pass på at verktøyet ikke faller inn i øynene og slimhinnene.

Azelik kan i begynnelsen av søknaden være irriterende for sensitiv hud. Dette kan uttrykkes ved brennende, peeling, kløe eller rødme. I slike tilfeller bør du prøve å bruke gelen i de første ukene av behandlingen en gang om dagen. Deretter passerer disse symptomene vanligvis.
Under behandlingen, unngå direkte sollys på huden.

Hvis du er gravid, eller ammer barnet ditt - sørg for å gå til en konsultasjon med en lege. Du bør ikke risikere helsen til babyen din. Men vanligvis kan verktøyet brukes til fremtidige moms.

Hold stoffet akkurat som alle andre medisiner borte fra barn. Ikke frys det, og ikke utsett for å varme over 25 ° C.

Noen ubestridelige fordeler og feilaktige meninger

Når du har problemer med ansiktets hud, og du starter behandling, må du ofte forlate bruken av kosmetikk. Hvis for noen det virker irrelevant, så for noen kan det bli en slags tragedie. Med Azelik trenger du ikke å ofre deg selv, da det kan brukes under kosmetikk og det vil ikke forstyrre selv med fundament.

Fra noen mennesker kan du høre oppfatningen som fra denne gelen på ansiktet rynker. Dette er en helt feil mening. Bare noen mennesker kan vise tørr hud som en bivirkning. Dette problemet er løst bare banalt - bruk av fuktighetskrem vil helt avlaste deg av det.

Noen mennesker har tvil om at denne gelen eliminerer svarte flekker. Azelic syre - klare med svarte flekker, foruten lyser ansiktets hud.

Azelik lindrer effektivt alle, selv den mest alvorlige formen for akne, og bidrar til å glemme comedos for alltid. Vær sunn og vakker. Og Azelik hjelper deg å alltid ha et perfekt utseende og perfekt hud.

Azelik

Skjema for utgivelse

Legeromtaler om azelika

Effekten av søknaden. Skjema i form av en gel som er behagelig å bruke.

I flere dager forårsaker det en liten prikken etter påføring, så blir huden brukt.

Svært ofte foreskriver jeg "Azelik" for pasienter med akne, så vel som til pasienter med komplisert korreksjon av hyperpigmentering og som preparat for fototerapi.

Ofte foreskriver jeg dette stoffet til pasientene mine med akne. Den har antibakteriell, anti-inflammatorisk, keratolytisk, uttalt lysereffekt. Fungerer bra med flekker etter akne.

Kan forårsake svak rødhet, kløe, brenning ved påføring i de første fem minuttene. Deretter passerer ubehaget.

Gel "Azelik" er ofte foreskrevet for pasienter med mild akne. Den klarer seg godt med lukkede komedoner, har en keratolytisk effekt, og har også en svakt depigmenterende effekt. Vel fjerner betennelse i de nylig dannede elementene. Pasienter viser en positiv trend etter 1 uke daglig bruk.

I de første 3-4 dagene, er applikasjonen ledsaget av kløe og konsentrasjon.

Jeg anbefaler deg å bruke dette verktøyet i henhold til instruksjonene: tørke hender på tørt ansikt for å redusere ubehagelig stikk og kløe.

Azelainsyre gel. Den inneholder squalan, som har en fuktighetsgivende effekt og gir en følelse av tetthet. Billigere enn det opprinnelige stoffet. Det er mulig å kombinere med andre midler. Matter huden ved å regulere sebumsekresjonen. Ikke vanedannende.

Mindre depigmenterende effekt. Egnet til behandling av mild akne. Bivirkninger - brennende, rødhet, kløe, dårlig fordelt over huden, etterlater hvite flekker. Ikke sliter med fremveksten av nye gjenstander.

Effektivt stoff, lett å bruke på huden, rimelig pris, muligheten for langsiktig bruk. I noen tilfeller kan det brukes under graviditet og amming.

Noen ganger forårsaker en brennende følelse i begynnelsen av søknaden.

Legemidlet er godt brukt til langsiktig vedlikeholdsbehandling etter et behandlingsforløp med systemiske retinoider.

Flott moderne stoff. Det er billig. Legemidlet har antiinflammatoriske, keratolytiske og depigmentative effekter, er effektivt for mild akne i kombinasjon med andre legemidler, effektivt bekjemper postinflammatorisk hyperpigmentering, reduserer antall gjentakelser av akne.

Veldig bra stoff for å behandle problemhud. På grunn av flere terapeutiske effekter, gjør det mulig å oppnå en god klinisk effekt ved behandling av akne, ved behandling av hyperpigmentering og depigmentering, som følger huden etter akne, og også for å forhindre nyutviklet betennelse.

Noen pasienter har en brennende følelse etter påføring av gelen.

Legemidlet "Azelik" i min medisinske praksis er mye brukt til behandling av lette former for akne. Den har en bakteriostatisk effekt og regulerer prosessen med keratinisering av celler. Den er produsert i form av en gel, som skal påføres i et tynt lag på godt renset hud. Den terapeutiske effekten observeres etter fire ukers bruk.

Av bivirkningene ble det observert en liten irritasjonsvirkning i den første ukens bruk og liten tørrhet i huden.

Et fantastisk stoff som har 4 effekter samtidig: bakteriostatisk, antiinflammatorisk, anti-akne, depigmentering. Godt bevist å behandle problemhud, forårsaker ikke noen bivirkninger, takket være stoffet, huden fornyes raskere, betennelse helbreder, og pigment flekker går bort. Effekten skjer 2-3 uker etter mottakets start. Etter langvarig behandling (mer enn et år), vil hudproblemer forbli bare i minnene.

Kostnaden for stoffet er unødvendig høy.

Jeg anbefaler mine pasienter fra 12 år.

Ved behandling av akne, som dukker opp igjen etter antibakteriell behandling, ga "Azelik" om 2 uker gode resultater i kombinasjon med antibakterielle stoffer. Pasienten bruker uttrykksikonene etter 6 måneder, jeg ser ikke postacne. Også "Azelik" gir en depigmenterende effekt.

En av de ofte foreskrevne medisinene for behandling av akne. Dannelsen av komedoner er redusert, den virker i en helhetlig løsning på problemer med pigmentflekker. Pasientene er komfortable nok til å tolerere det.

Legemidlet brukes på tørr hud. God pris. Langsiktig bruk er nødvendig for å oppnå ønsket resultat.

Lav pris i sammenligning med analoger, gelform for kraftig fet hud, behagelig tekstur og lukt. Bivirkninger er milde sammenlignet med analoger, tørrhet og peeling sjeldne. Whitening effekt.

Det er nødvendig å søke to ganger om dagen, noe som reduserer stoffets overholdelse.

En god akne behandling for pengene dine.

Et utmerket stoff som har en anti-akne og depigmenterende effekt, reduserer dannelsen av komones, har også en bakteriostatisk effekt. Den produseres i en praktisk gelform, sprer seg godt på huden, er luktfri og tolereres godt av pasientene.

Klinisk forbedring skjer etter 1 måneders bruk, resultatet blir løst med lengre bruk.

Pasientanmeldelser om azelika

På anbefaling av en hudlege kjøpte "Azelik." Prisen er ikke liten. Etter den første dosen smedte hun hele ansiktet og opplevde en liten kløe. Neste gang jeg innså at det bare skal brukes punktvis, så er det absolutt ingen kløe. Jeg brukte denne salven i en måned, det tok bort rødhet fra akne, og generelt var det mye mindre av dem, ansiktet ble renere. Pluss "Azelika" ved at den fjerner fet hud, tillater ikke at subkutant fett skiller seg ut, og dermed akne forsvinner. Jeg føler meg mye mer selvsikker etter at jeg har brukt denne salven. Jeg anbefaler alle hvis du sliter med akne!

Når i mine 19 år var det forskjellige typer akne, ble jeg veldig overrasket over at jeg hadde hormonell svikt. Jeg har nylig brutt opp med en fyr, og mest sannsynlig påvirket det kroppen min, og særlig kvinnelige organer. Akne dukket opp mer og mer, jeg prøvde å lage masker, men de hjalp ikke. Jeg bestemte meg for å fullføre dette og gå til en hudlege som foreskrev et bestemt behandlingsforløp for meg. Til å begynne med, passerte jeg testene, og etter å ha smurt dette stoffet på ansiktet mitt, forsvant akne to måneder senere, jeg var i sjokk.

Meget god akne krem. Datteren min lider sterkt av akne i 2 år, prøvde ulike rimelige og folkemessige rettsmidler, men kosmetologen rådet til å smøre ansiktet med denne krem. Først, et par uker var det ingen effekt, og deretter begynte huden å forbedre seg. Datteren er glad, kompleksene er borte, det eneste ulempet - noen ganger er det hvite tegn på ansiktet, hvis du bruker mye krem. Og prisen er bedre enn den utenlandske motparten sin. "Azelik" virker virkelig.

Ervervet "Azelik" på anbefaling av apotek fra apotek. Med vennlig hilsen skuffet med stoffet! Absolutt ingen positive endringer på den problematiske huden! Hva smurt, det smarte ikke - ingen resultater. Kanskje, selvfølgelig, jeg kom over en falsk, men jeg vil ikke kjøpe og sjekke igjen.

Jeg begynte å bruke gel den 20. februar. På den tiden hadde jeg ikke noen store utslett. Bare et par små lukkede komedoner og postacne. Allerede fra de første dagene i bruk begynte jeg å se en positiv effekt! Tannplassen ble nivellert, flekkene ble løst. Hvis en pimple plutselig dukket opp, forsvant den om noen timer!

Tiltrukket prisen og rådene til en venn som vellykket kjempet akne med dette verktøyet. Men jeg var skuffet. Ingen resultat, bortsett fra at den fettete glansen ikke er så merkbar.

"Azelik" - et flott stoff. Det kjemper bra med både store, aldrende akne og små. Jeg prøvde mange verktøy, det kom opp best, og effekten var merkbar etter første bruk. Enkel å bruke og rimelig. Jeg anbefaler.

Et utmerket verktøy - jeg har brukt det i omtrent en måned, resultatet er tydelig. Huden ser mye sunnere ut, den fettete glansen og de sorte prikkene er borte, jeg har glemt akne for alltid. Etter påføring på huden, penetrerer agenten epidermis, eliminerer fet hud. Jeg anbefaler alle til dette verktøyet. En del av den absorberte syre utskilles av nyrene i uendret form, stoffet påvirker ikke helse og helse, ingen bivirkninger.

Vær alltid
i humør

"Azelik": pris, bruksanvisning, vurderinger

Fra masterweb

Tilgjengelig etter registrering

Alle som lider av akne, vet at det å bli kvitt det kan være vanskelig. I dette tilfellet hjelp medikamenter - tabletter, kremer, geler, lotioner, som bare selges i apotek på grunn av sammensetningen. Som regel inneholder de et aktivt stoff som påvirker årsaken til sykdommen. Hudproblemer provoserer ofte interne årsaker - sykdommer i mage-tarmkanalen, hormonell svikt, infeksjoner. "Azelik" (instruksjon og pris - i artikkelen) - gel, som ble beregnet av mer enn 80% av brukerne. De påpeker at virkemidlet virkelig hjelper.

beskrivelse

"Azelik" (se nedenfor for pris) er en gel som har høy bakteriostatisk aktivitet. Det styrer produksjonen av fettsyrer, noe som bidrar til forekomsten av akne, akne, komedoner. Gelen har en effekt på keratinisering av epidermis, stopper utviklingen av melanocytter, noe som bidrar til hyperpigmentering. Verktøyet er bemerkelsesverdig ved at det skaper en depigmentering og anti-akne effekt.

Instruksjoner for bruk

Prisen på "Azelika" (sammenlignet med jevnaldrende) er rimelig. Men hvordan å bruke krem-gel riktig, for ikke å ha bivirkninger, og den terapeutiske effekten ble oppnådd? Gelen påføres bare eksternt. Det bør brukes på berørte områder to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden - med lette gnidningsbevegelser. For de som lider av akne vulgaris, oppstår en forbedring innen fire uker.

For å få maksimal terapeutisk effekt, må du bruke stoffet i flere måneder. Det er viktig å unngå å få gelen i øynene, slimhinnene i munnen, leppene og nesen. Hvis hudirritasjon uttrykkes, kan de i de første ukene brukes en gang daglig. Når symptomene på irritasjon forsvinner, anbefales det å gjenoppta behandlingen ved laveste dose.

vitnesbyrd

Gel "Azelik" (pris og omtaler - på slutten av artikkelen) anbefales for akne og rosacea. Tillat å bruke verktøyet samtidig med andre stoffer for akne og akne. Effektiv "Azelik" og med økt pigmentering av huden, letter akne markerer, mørke flekker. Egnet for fet hud.

Kontra

Det anbefales ikke å bruke "Azelik" under graviditet og under amming. Det er kun tillatt å søke etter konsultasjon med gynekologen dersom fordelene til moren er høyere enn risikoen for fosteret. Med økt sensitivitet for komponentene i legemidlet bør ikke brukes. Allergiske reaksjoner er også kontraindisert.

Bivirkninger

I begynnelsen av "Azelik" -terapi er utseendet på ubehagelige opplevelser mulig: kløe, irritasjon av huden, brennende. Ifølge eksperter er dette normalt, hvis det går fort. Blant de bivirkningene:

 • kløe;
 • brennende følelse;
 • rødhet;
 • rødme;
 • peeling;
 • allergiske manifestasjoner.

Saker av overdose "Azelikom" ikke registrert.

struktur

Prisen på "Azelik" er relativt høy, det skyldes også sammensetningen av produktet (men motstykkene er dyrere). Et hundre gram gel inneholder azelainsyre (15 g) - det aktive stoffet. Blant hjelpekomponentene:

 • benzoesyre;
 • metylpyrrolidon;
 • squalan;
 • propylenglykol;
 • dinatriumedetat;
 • natriumhydroksyd;
 • karbomer interpolymer;
 • renset vann.

Tilgjengelig i form av en gel for aktuell applikasjon i rør opptil 30 gram.

Gel "Azelik" (15%, 5 gram) på apoteket kan kjøpes for 320 rubler. Følgelig koster et større volum (30 g) allerede 723 rubler. Prisen er ikke i det hele tatt budsjett, så vel som dens analoger - "Skinoren" (1157 rubler), "Azix-derma" - 694 rubler. Men sammenlignet med dem, er "Azelik" mye billigere.

analoger

Prisen på "Azelika" kan være en av grunnene til at det er verdt å prøve dette stoffet. Det er mange verktøy som er effektive for å håndtere mangler i huden, hver har sine fordeler og ulemper. Imidlertid er mange av dem kontraindisert i ulike sykdommer i indre organer, noen er vanedannende og anbefales ikke for gravide kvinner. Noen geler, salver og kremer har en spesiell lukt: "Azelik" har ingen slike ulemper. Gelen eliminerer ikke bare akne, men kjemper også med andre mangler i huden.

Legemidlet har analoger med samme aktive substans (Skinoren, Dermgel), samt narkotika som ligger nært i sin virkningsmekanisme (Klenzit-C, Kuriozin, Resorcin, alkoholinfusjon):

 1. "Klenzit-C." Legemidlet, opprettet på grunnlag av retinoid. Brukes til å behandle akne og akne. Reduserer sebum sekresjon, forhindrer fremveksten av ny akne og bidrar til tørking av gamle. Hvis formen av akne er alvorlig, er "Clindamycin" foreskrevet. Dette er et identisk stoff, den viktigste aktive ingrediensen der antibiotikumet er klindomycin, og supplementet er adapalen. Behandling med denne analogen er vanedannende.
 2. "Skinoren". Normaliserer keratiniseringsprosessen, har en antimikrobiell effekt, antiinflammatorisk. Det kommer en utpreget terapeutisk effekt med hyperpigmentering. Varigheten av behandlingen er satt individuelt.
 3. "Kuriozin". Dette stoffet brukes til å eliminere hudfeil. Dens indikasjoner inkluderer alvorlige former for akne, komedoner, akne, akne. Hovedkomponenten i denne fløten er sinkhyaluronat (hyaluronsyre). Det kan være vanedannende, i tillegg til bivirkninger, inkludert kløe, brennende, følelse av tetthet og tørrhet i huden, en allergisk reaksjon. Hovedregelen for bruk av "Kuriozin" - pekeprogram. Kremet kan ikke distribueres i et tykt lag over hele ansiktet, men bare på akne eller foci av sykdommen.

"Azelik" roser dermatologer og kjøpere. Han klarer seg virkelig med sin oppgave og er billigere analoger. Det er bedre å kjøpe et lite rør for første gang for å sørge for effektiviteten av gelen. Verktøyet er ikke vanedannende, og det betyr at det kan brukes terapeutiske kurs.

Kundeanmeldelser

Hva sier den azlige anmeldelsen? Pris er den viktigste faktoren hvorfor mange liker det. Ifølge brukerne gir Azelik kursbehandling virkelig resultater. Hvis akneformen er mild, forsvinner akne og akne om to måneder. Cream-gel har en hudtone, gir et sunt utseende, eliminerer flekker etter akne. Mange har lagt merke til effekten innen få timer etter påføring. Ca. 80% av brukerne anbefaler Azelik.

Fordelene er:

 • effekt med en integrert tilnærming;
 • tørker perfekt akne
 • er billig;
 • godt absorbert;
 • merkbar forbedring;
 • Matte;
 • whitens huden;
 • lindrer betennelse;
 • er en billig ekvivalent av Skinoren;
 • gir et godt resultat;
 • bidrar til å eliminere mindre akne
 • eliminerer lukkede komedoner;
 • justerer tonen;
 • eliminerer mangler i huden.

Det er også noen ulempe for Azelika, og det er mange av dem:

 • lenge må vente på resultatet;
 • hud tilstand kan forverres i begynnelsen;
 • tørker huden
 • helt akne eliminerer ikke;
 • forårsaker brennende og kløe;
 • etterlater hvite flekker på huden;
 • provoserer peeling;
 • irriterer huden;
 • forårsaker rødhet;
 • schipet;
 • ikke for alle;
 • provoserer allergiske reaksjoner;
 • hindrer ikke fremveksten av ny akne.

For mange kjøpere synes prisen ikke å være budsjett.

Hva sier leger

Prisen på "Azelik" krem ​​gleder seg til spesialister (i motsetning til enkelte pasienter), så de anbefales å kjøpe dette verktøyet, og ikke utenlandske kolleger. Dermatologer hevder at Azelik er en god gel basert på azelainsyre. I sammensetningen inneholder den skval, som eliminerer følelsen av tetthet, fukter huden. Den kan kombineres med andre midler. Gelen gjør huden kjedelig, regulerer sekret av sebum, etter at søknaden ikke forekommer vanedannende. Verktøyet er enkelt å bruke, noen ganger er det tillatt å bruke det under graviditet og amming. Dette moderne stoffet lindrer betennelse, har en depigmenterende effekt, keratolytisk, kamp med mild akne, hyperpigmentering, reduserer sannsynligheten for tilbakefall.

Prisen på "Azelika" i forskjellige apotek er omtrent det samme. Leger dermatologer anbefaler ofte pasienter med problemhud som er hans. Gel har flere terapeutiske effekter samtidig, slik at et utmerket resultat oppnås ved behandling av akne, depigmentering og hyperpigmentering. Gelen regulerer prosessene for keratinisering av celler, har en bakteriostatisk effekt. Den terapeutiske effekten er merkbar etter fire ukers bruk. Eksperter advarer imidlertid om at det er minuser i "Azelik". Bivirkninger inkluderer mild irritasjon, tørr hud, brennende følelse, liten depigmenteringseffekt, rødhet, kløe. Gelen er dårlig fordelt over huden, kan etterlate hvite karakterer, er ikke et paradis for alvorlige former for akne.

Azelik

Beskrivelse fra 01/12/2015

 • Latinsk navn: Azelic
 • ATX-kode: D10AX03
 • Aktiv ingrediens: Azelainsyre (Azelaic acid)
 • Produsent: Akrikhin, Russland

struktur

Preparatet for ekstern bruk inneholder den aktive ingrediensen azelainsyre.

Ytterligere komponenter: benzosyre, metylpyrrolidon, propylenglykol, dinatriumedetat, squalan, natriumhydroksyd, dimetikon, karbomerinterpolymer, makrogol-cetostearat og renset vann.

Utgivelsesskjema

Azelik produseres i form av en gel beregnet for utendørs bruk, har en lys farge og noen ganger en liten merkelig lukt. Produktet er pakket i aluminiumrør på 5 eller 30 g, plassert i en pakke.

Farmakologisk aktivitet

Legemidlet har en bakteriostatisk virkning.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Azelic er preget av bakteriostatisk aktivitet rettet mot Propionibacterium acne og Staphylococcus epidermidis, noe som reduserer syntese av fettsyrer som forårsaker akne. Også med hjelp av stoffet kan redusere dannelsen av komedoner. Ved å påvirke epidermal keratinisering kan azelainsyre undertrykke veksten og utviklingen av unormale melanocytter, noe som forårsaker hyperpigmentering av melasma-typen. I tillegg har stoffet en anti-akne og depigmenterende effekt.

Etter applikasjon på huden trer Azelik salve inn i hudlagene, med noe av stoffet absorbert i systemisk sirkulasjon. Fjerning av stoffet skjer ved hjelp av nyrene delvis - uendret, resten er i metabolittene.

Indikasjoner for bruk

Azelik gel anbefales for:

 • vanlige ål;
 • rosacea.

Kontra

Det er nødvendig å nekte bruk av Azelik krem ​​med overfølsomhet overfor bestanddelene.

Bruk under graviditet og amming

I løpet av laktasjonsperioden og graviditeten er bruk av dette middel tillatt i henhold til indikasjoner på grunn av dets lave systemiske biotilgjengelighet og toksisitet.

Eksperimentelle studier i laboratoriet viste ingen negativ effekt av azelainsyre på reproduksjon. Også er embryotoksiske og teratogene effekter ikke blitt fastslått.

Bivirkninger

Ved den første behandlingsfasen kan lokale irritasjonsvirkninger utvikles i form av: hyperemi, peeling, brenning, erytem og kløe, som vanligvis forsvinner gradvis. Allergiske reaksjoner på hudflater er ikke utelukket.

Gel Azelik, bruksanvisning (metode og dosering)

I følge instruksjonene for bruk av Azelika, brukes stoffet kun eksternt. I dette tilfellet er krem ​​påført med et tynt lag på renset og tørket ansiktsh hud 2 ganger om dagen.

Pasienter som lider av akne vanlige, bør behandles i minst en måned, da bare etter utløpet av denne tiden vil du legge merke til en forbedring. Løs resultatet vil hjelpe langsiktig terapi, som er flere måneder.

overdose

Saker av overdosering av dette eksterne stoffet er ikke beskrevet.

interaksjon

Det er lov å bruke Azelik sammen med andre medisiner beregnet for behandling av akne.

Spesielle instruksjoner

Under bruk av legemidlet bør unngås kontakt med øyne, slimhinner i lepper, nese og munn. Hvis dette skjer, bør du umiddelbart skyll grundig med vann.

For alvorlige irritasjoner av hudflatene i ansiktet i de første ukene, kan du bruke gelen en gang om dagen. Midlertidig kansellering av behandling er også tillatt. Når bivirkningene forsvinner, gjenopptas behandlingen i henhold til foreskrevet dose. I tillegg er stoffet anbefalt å brukes over natten og for å beskytte huden mot direkte sollys.

Salgsbetingelser

Apotek dispensert over-the-counter medisinering.

Lagringsforhold

For å oppbevare gelen kreves et kjølig sted utilgjengelig for barn. Ikke frys stoffet.

Holdbarhet

analoger

De viktigste analogene er narkotika: Azelaic acid, Azix-Derm og Skinoren gel.

alkohol

Samspillet mellom alkohol og dette stoffet er ikke beskrevet.

Anmeldelser for Azelik

Som vurderinger på Azelik show, dette er en av de mest populære og effektive rettsmidler som brukes til behandling av akne. Imidlertid rapporterer mange pasienter at de følte effekten av stoffet etter 3 uker. I løpet av denne tiden ryddet ansiktets hud synlig - redusert betennelse og ytre manifestasjoner.

Ganske ofte vurderinger om Azelik gel finnes i diskusjoner av spesialister som foreskriver det til pasientene. De rapporterer at det er mulig å forstå hvorvidt dette verktøyet passer for en bestemt pasient i løpet av en uke eller ikke. For denne perioden er det nok å kjøpe et lite rør - 5 g. Hvis stoffet hjelper med akne, kan du umiddelbart kjøpe et stort rør på 30 g. I prosessen med behandling blir ikke bare akne eliminert, men også peeling, flekker og andre irritasjoner.

Noen brukere har rapportert at denne kremet er best brukt om høsten og vinteren, når solen ikke er så lys. Faktum er at fra eksponering for sollys ved påføring av krem ​​på huden kan det oppstå gale flekker og irritasjon. Det anbefales også å bruke solkrem samtidig med slike preparater.

Dessverre kan du finne vurderinger som ved bruk av Azelik utviklet bivirkninger som øker irritasjonen forårsaket av en intoleransreaksjon. Andre brukere bare ikke lik konsistensen av gelen og det faktum at behandlingen krevde lang tid.

I alle fall er positive vurderinger mye mer vanlige enn beskrivelser av utviklingen av bivirkninger eller ubrukelighet av stoffet.

Pris Azelika, hvor du kan kjøpe

Prisen på gel Azelik 15% per 5 g i apotek varierer mellom 70-150 rubler.

Kjøp Azelik gel i et rør på 30 g kan være for 350-420 rubler.

Azelik

Azelik 15% 30g gel d for ekstern bruk

Akrikhin (Russland) Forberedelse: Azelik

Azelik 15% 5g gel d for ekstern bruk

Akrikhin (Russland) Forberedelse: Azelik

Azelik 15% 15g gel d for ekstern bruk

Akrikhin (Russland) Forberedelse: Azelik

Instruksjoner for bruk Azelik

Sammensetning og utgivelsesform

Gel for ekstern bruk - 100 g:

 • Aktiv ingrediens: azelainsyre (i form av 100% stoff) - 15 g;
 • hjelpestoffer: benzosyre - 0,1 g; metylpyrrolidon - 4 g; squalane - 1 g; propylenglykol - 8 g; dinatriumedetat - 0,1 g; natriumhydroksyd - 0,25 g; Dimetikon 100 cst - 1 g; macrogol cetostearyleter - 1,4 g; karbomer-interpolymer (type A) - 1,4 g; renset vann - opp til 100 g

Gel for ekstern bruk, 15%. På 5, 15 eller 30 g i et aluminiumrør. Hvert rør er plassert i en bunke med papp.

Gel er hvit eller nesten hvit i farge, en liten merkelig lukt er tillatt.

Etter applikasjon på huden trer azelainsyre inn i epidermis og dermis, og penetrerer skadet hud raskere enn i intakt hud. Etter en enkelt ekstern påføring av 5 g av gelen kommer 3,6% av den totale dosen azelainsyre inn i systemisk sirkulasjon. En del av den absorberte syre utskilles av nyrene i uendret form, noe som dannes i form av dikarboksylsyrer (C7, C5) som følge av beta-oksidasjon.

Azelainsyre i behandling av akne normaliserer svekket keratiniseringsprosesser i folliklene i talgkjertlene, og reduserer også innholdet av frie fettsyrer i hudlipidene. Viser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Virkningsmekanismen for azelainsyre i rosacea er ukjent. Det kan antas at den antiinflammatoriske effekten skyldes en nedgang i nøytrofilmens metabolisme og en reduksjon i produksjonen av friradikalformige oksygenformer av dem. Azelainsyre har en dose- og tidsavhengig hemmende effekt på veksten og vitaliteten av unormale melanocytter.

Indikasjoner for bruk Azelik

 • Akneutslett av mild og moderat alvorlighetsgrad, inkl. i nærvær av papler og pustler;
 • Rosacea, inkl. i nærvær av papler og pustler.

Kontraindikasjoner Azelik

 • overfølsomhet overfor azelainsyre og andre komponenter i legemidlet;
 • Barns alder opptil 12 år (for indikasjoner akne), opp til 18 år (for indikasjoner på rosacea).

Med omhu: bronkial astma.

Azelik Søknad om graviditet og barn

Bruk av stoffet under graviditet og amming er bare mulig etter konsultasjon med legen.

Tilstrekkelige og strengt kontrollerte studier i ekstern bruk av azelainsyre hos gravide har ikke blitt utført. En dyreforsøk viste ingen negativ effekt av azelainsyre på graviditet, fosterutvikling, fødsel eller postnatal eksponering. Den potensielle risikoen for mennesker er ukjent. I svangerskapet er Azelik® kun brukt dersom den tiltenkte fordelen til moren overveier den potensielle risikoen for fosteret.

Det er ikke kjent om aselainsyre trer inn i morsmelken. På grunn av den lave systemiske absorpsjonen av azelainsyre når det brukes eksternt, under amming, er Azelik® kun brukt dersom den tiltenkte fordelen til moren overveier den potensielle risikoen for babyen. Ved amming er det nødvendig å unngå å bruke stoffet til brystkjertelområdet før fôring. Barn skal ikke ha kontakt med huden, inkl. huden på brystkjertlene, etter bruk av stoffet Azelik®.

Azelik Bivirkninger

Observert i kliniske studier og etterregistreringsperiode var de hyppigste bivirkningene: kløe, brenning og smerte på applikasjonsstedet.

Følgende bivirkninger er gitt i henhold til følgende gradasjoner av hyppigheten av forekomsten deres (i henhold til WHO-klassifiseringen): svært ofte (≥1 / 10); ofte (≥1 / 100,

AZELIK

◊ Gel for ekstern bruk 15% hvit eller nesten hvit i farge, en liten merkelig lukt er tillatt.

Hjelpestoffer: benzosyre - 0,1 g, metylpyrrolidon - 4 g, squalan - 1 g, propylenglykol - 8 g, dinatriumedetat - 0,1 g, natriumhydroksyd - 0,25 g, dimetikon - 1 g, makrogoletostearat - 1,4 g, karbomerinterpolymer - 1,4 g, renset vann - opp til 100 g

5 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.
30 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.

Etter påføring av huden i huden og gjennom huden, absorberes 3,6% av den totale dosen i systemisk sirkulasjon.

Metabolisme og utskillelse

En del av den absorberte syre utskilles av nyrene i uendret form, og noen - i form av dikarboksylsyrer (C7, C5), dannet som følge av beta-oksydasjon.

- Akneutslett (akne vulgaris);

- Overfølsomhet overfor stoffet.

Legemidlet bør brukes med forsiktighet under graviditet og amming (amming).

Gelen skal påføres den tidligere grundig vasket (med vann eller renset med en mild rensende kosmetikk) og tørket ansiktshud. Gelen påføres i et tynt lag på den berørte huden 2 ganger daglig (morgen og kveld) og lett gniddes. Ca 2,5 cm gel er tilstrekkelig for hele overflaten av ansiktet.

Hos pasienter med akne vulgaris (akne vulgaris), observeres markert forbedring vanligvis etter 4 uker. For best resultat bør bruk av legemidlet fortsette i flere måneder.

I tilfelle av alvorlig irritasjon av huden i de første ukene av behandlingen, kan gelen påføres 1 gang / dag; Kortsiktig uttak av stoffet er også mulig. Etter at symptomene på hudirritasjon forsvinner, bør det gjenoppta regelmessig bruk av legemidlet i den anbefalte dosen.

Det er nødvendig å unngå å få stoffet i øynene, så vel som på slimhinnene i nesen, leppene og munnen, ved uhellskylling - skyll straks med vann.

Under behandlingen er det nødvendig å beskytte huden mot hele spektret av solstråling.

Azelik Gel: instruksjoner for bruk for akne

Problemet med akne er kjent for mange mennesker: de kan forårsake betydelig psykisk ubehag, og i noen tilfeller forårsaker akutt betennelse fysisk smerte.

Forekomst av hudutslett kan skyldes alvorlige sykdommer, og det er ikke så lett å kvitte seg med dem, så du må kontakte en hudlege, utføre diagnostiske tiltak og forskrive spesielle legemidler, oftest for lokal bruk.

En av farmakologiske midler som brukes til å behandle akne er Azelik. Hovedtrekkene til dette legemidlet og bruken av dette blir diskutert i detalj i denne artikkelen.

Sammensetning og utgivelsesform

Legemidlet Azelik er kun tilgjengelig i form av en gel til ekstern bruk, på apotek finnes det alternativer fra 5 til 30 gram. Det viktigste aktive stoffet som gir terapeutisk effekt er azelainsyre.

Sammensetningen inneholder også hjelpekomponenter, inkludert:

 • makrogol;
 • karbomerer;
 • squalan;
 • Renset vann;
 • Syrefri;
 • Propylenglykol;
 • metylpyrrolidon;
 • Natrium i hydroksidform.

Ekskresjon utføres av nyrene - delvis i uendret form, delvis i form av oksyderte metabolitter, som er dikarboksylsyrer.

Indikasjoner for bruk

De viktigste indikasjonene på bruk av stoffet Azelik er følgende sykdommer:

 • Rosacea - en sykdom i kronisk form, stoffet brukes til å undertrykke de viktigste symptomene og minimere risikoen for tilbakefall og eksacerbasjoner;
 • Utseendet til et stort antall akne på ansiktet og andre deler av kroppen;
 • Overdreven aktivitet i sebaceous kjertlene, som fører til tilstoppet porene og huden irritasjon.

Akne eller akne ødelegger livet til mange. Som regel selvmiljøer folk, kjøper dyre annonserte kremer. Men etter å ha brukt dem, kommer akne tilbake i et enda større antall, og arr står på ansiktet.

Jeg anbefaler punktkrem til pasientene mine, da det regulerer funksjonen av talgkjertlene, og forhindrer forekomsten av akne. Det påvirker roten til problemet, renser forsiktig huden og "polerer" den, eliminerer ikke bare akne, men også spor av det!

Nyttige egenskaper

Den viktigste positive effekten av Azelik Gel er eliminering av akne og overdreven pigmentering.

Legemidlet har også en rekke andre nyttige egenskaper, takket være det mulig å oppnå lignende resultater:

 • Den skadelige effekten på bakteriell mikroflora, provoserer utseendet av hudirritasjoner;
 • Normalisering av sebaceous kjertlene og en reduksjon i volumet av fettsyrer produsert;
 • Forebygging av blokkering av hårsekkene og den etterfølgende utviklingen av inflammatoriske prosesser;
 • Suppression av aktiviteten til pigmentceller med unormal utvikling;
 • Påvirkning og normalisering av epidermal keratinisering på mobilnivå;
 • Forebygging av godartede varianter av pigmentering av huden, som tilhører gruppen estetiske defekter.

Dette bidrar til å forhindre forekomst av purulente lesjoner i deres sted, som ofte er forbundet med en sekundær infeksjon.

Hvordan bruker du?

Eksternt applikasjon Azelik er den eneste akseptable måten å bruke gel på, applikasjonen utføres på den berørte huden uten kontraindikasjoner.

Eventuell mengde i fordøyelsessystemet og slimhinnene bør unngås, da dette vil forårsake uønskede reaksjoner fra kroppen.

Bruken av gel Aeslik utføres i henhold til instruksjonene nedenfor:

 • Søknaden skal bare utføres på ren hud, så du bør først vaske; Du kan bruke lette kosmetikk med rensende effekt;
 • Etter de hygieniske prosedyrene, bør ansiktet tørkes grundig med et håndkle, siden påføring av preparatet er tillatt bare på tørr hud;
 • Søknaden utføres lokalt på den berørte huden, mengden gel avhenger av lesjonens område: legemidlet bør påføres i jevne tynne lag;
 • Azelik påføres to ganger om dagen om morgenen og kvelden;
 • Når du påfører gelen, er det nødvendig å gni det inn i huden med lette masserende bevegelser av fingrene, dette vil forbedre absorpsjonen og penetrasjonen av det aktive stoffet i vevet;
 • For å behandle hele overflaten av ansiktet, er det nok å klemme ut en stripe gel ca. 2,5 cm lang;
 • Den positive effekten blir merkbar en måned etter starten av behandlingen, men for å konsolidere det oppnådde resultatet, bør løpetiden være minst 2-3 måneder;
 • I fravær av et positivt resultat innen en måned eller behovet for et lengre kurs, er det nødvendig å konsultere legen som foreskrev bruken av Azelik gel;
 • Hvis du får bivirkninger i form av økt lokal irritasjon, reduseres bruksfrekvensen til 1 gang daglig. Etter tilpasning av kroppen og forsvunnelse av bivirkninger, skal tilbake til standardbehandlingsregimet med bruk av legemidlet i morgen og kveldstid.

Bruk under graviditet og amming

Graviditet er ikke en direkte kontraindikasjon for bruk av Azelik Gel, men det er nødvendig å bruke dette verktøyet med økt forsiktighet.

Du bør først konsultere en spesialist og få tillatelse fra ham.

Bruk i barndommen

For undertrykkelse av de viktigste symptomene og behandlingen av Rosacea, er Azelik bare brukt over 18 år.

Imidlertid kan stoffet brukes til behandling av akne hos barn over 12 år.

Under alle omstendigheter er det nødvendig med forutgående konsultasjon med en spesialist.

Azelik er bare foreskrevet med et stort lesjonområde eller systematisk forekomst av et problem med hudutslett.

Kontra

Legemidlet Azelik er et trygt middel, så det har ingen kontraindikasjoner for bruk.

Historier av våre lesere!
"Jeg har akne som en tenåring. Jeg prøvde mange rettsmidler, men de gav alle en midlertidig effekt. En venn rådet meg til å prøve en punktkrem. Jeg var fornøyd med resultatet etter en uke i bruk.

Ansiktet mitt begynte å bli hvitt og røde flekker begynte å falle, mens det ikke var noen arr igjen. Etter en måned med bruk ble huden myk og glatt! Jeg anbefaler "

Bivirkninger

Uønskede og bivirkninger som følge av bruk av Azelik forekommer bare i sjeldne tilfeller, de er forbundet med en reaksjon fra det subkutane fettvev og epidermis.

Blant mulige manifestasjoner er nevnt:

 • Peeling, tørking og følelse av tetthet i huden;
 • Lokal rødhet på grunn av blodstrøm til karene og en økning i temperaturen på epidermis;
 • Fysisk ubehag på grunn av kløe og brenning på applikasjonsstedet av gelen;
 • Hudallergiske reaksjoner.

Disse bivirkningene i mild form anses å være normale og krever ikke seponering av legemidlet. De passerer uavhengig i løpet av behandlingen.

Er overdosering mulig?

Gel Azelik er et trygt farmakologisk legemiddel, tilfeller av overdose azelainsyre når ekstern bruk av midlene ikke er beskrevet.

Ved systematisk påføring av for stor volum gel, øker risikoen for bivirkninger og lokal tørking av huden, muligens redusering av terapeutisk effekt av legemidlet.

Trøtt av dermatitt?

Peeling av huden, utslett, kløe, sår og blemmer, sprekker er alle ubehagelige symptomer på dermatitt.

Uten behandling, sykdommen utvikler seg, blir hudområdet påvirket av utslett økende.

Våre lesere anbefaler at du bruker den nyeste løsningen - HELSE-kremvoks med biegift.

Den har følgende egenskaper:

 • Eliminerer kløe etter første bruk.
 • Gjenoppretter, myker og fukter huden.
 • Eliminerer hudutslett og peeling etter 3-5 dager
 • Etter 19-21 dager eliminerer helt plakk og spor av dem
 • Forhindrer utseendet på nye plaketter og en økning i deres område

Interaksjon med andre legemidler

Legemidlet Azelik går ikke inn i uønskede farmakologiske reaksjoner med andre medisinske stoffer.

Det er lov å gjennomgå komplekse medisinbehandling, der Azelik brukes sammen med andre legemidler, inkludert for ekstern applikasjon til de berørte hudområdene.

Vilkår for lagring

For å lagre Azelik-gelen, er det nok å gi standardbetingelser: temperaturen er ikke høyere enn + 25 °, normal luftfuktighet, mangel på sollys og beskyttelse mot barn og kjæledyr.

Legemidlet kan lagres og beholde sin terapeutiske effekt i 2 år fra fremstillingsdatoen, fremstillingsdatoen er angitt på emballasjen.

Kostnad for

Azelik er kommersielt tilgjengelig, det kan kjøpes uten å presentere resept fra legen din. Kostnaden for stoffet avhenger av rørets volum.

Omtrentlige priser, faktisk for i dag, er gitt nedenfor:

 • Et rør inneholdende 5 gram Azelik gel koster 300 rubler;
 • Et rør som inneholder 15 grgel Azelik koster 450 rubler;
 • Et rør som inneholder 30 gram Azelik gel koster 660 rubler.

Mulige analoger

Legemidlet Azelik har analoger, som kan gi samme terapeutiske effekt og resultat.

Noen alternativer for rettsmidler med lignende effekter er diskutert nedenfor:

 • Azix-Derm er en indisk-laget krem, den er den viktigste analogen av Azelik gel, da den også inneholder azelainsyre. Indikasjonene og applikasjonsfunksjonene er de samme; kostnaden for et 30 gram rør er ca 650 rubler;
 • Skinoklir - er et annet middel for lokal bruk, er tilgjengelig i form av en 15% gel eller 20% krem. Den viktigste aktive substansen er også azelainsyre, stoffet er produsert på territoriet til Russland. Kostnaden for et rør som inneholder 30 gram midler varierer fra 500 rubler;
 • Skinoren - er en italiensk analog basert på azelainsyre, i apotek er til stede i form av 15% gel eller 20% krem. Avhengig av pakningsvolumet kan kostnaden variere fra 750 til 1700 rubler;
 • Metrogyl - produsert i form av en gel, har antibakteriell aktivitet og virker på anaerobe mikroorganismer, når den påføres topisk, reduseres antall akne og reduserer betennelse. Sammensetningen inneholder metronidazol, konsentrasjonen i preparatet overstiger ikke 10 mg. Verktøyet kan kjøpes til en pris på 200 rubler;
 • Roaccutane er ikke tilgjengelig som en aktuell medisinering, den eneste løsningsformen er orale kapsler som inneholder isotretinoin. Bruk av Roaccutane er bare mulig når du mottar en avtale fra legen din. Kostnaden for en pakke som inneholder 30 kapsler er 3.000 rubler;
 • Zener - er tilgjengelig i form av en lotion for akne for ekstern bruk, den inneholder sinkacetat og erytromycin. Legemidlet har en kompleks effekt, eliminerer patogen bakteriell mikroflora, normaliserer funksjonen av talgkjertlene og reduserer betennelse. For å fullstendig bli kvitt hudutslett, er det nødvendig å fullføre et kurs på 2-2,5 måneder. Kjøpe en flaske med 30 ml av stoffet, det er mulig til en pris på 500 rubler.

Flere Artikler Om Typer Acne