Ekte hudpleie er ikke bare mykning av stratum corneum, men også nødvendig ernæring av dermis - laget der blodkarene befinner seg. Det er å støtte blodkarene i dermallag produsenter av naturlig kosmetikk og legge i deres produkter biologisk aktive tilsetningsstoffer, eller - kosttilskudd for huden. Kosttilskudd er nødvendige for huden, samt mat til kroppen. Denne artikkelen kan være nyttig når du velger naturlig kosmetikk, og når du velger komponenter for hjemmet kosmetikk.

I en kosmetikk er det som regel en aktiv additiv involvert. Det er dette produktet som bestemmer egenskapene til en krem, balsam eller sjampo, noe som gir produktene navnene "mykning", "foryngende", "beskyttende", "bleking", "vitamin". Og aktive additiver, avhengig av deres formål, er delt inn i mangelførere, beskyttere og modulatorer.

Kosttilskudd for huden

Om våren, når vitaminmangel "blomstrer" på huden med forskjellige rødhet, sprekker og pigmentplasser, er det umulig å uten kosttilskudd for huden - produkter med mangelfull fyllstoffer. Dette er et kosmetikk som inneholder planteaminosyrer, peptider og vitaminer. Velge en dagskrem for hudpleie, bør du være oppmerksom på produkter som inneholder ekstrakter av arnica (har en restorativ og tonic effekt), hypericum og ginseng (utmerket naturlig tonic), salvie (stimulerer kapillærene, fjerner det karakteristiske "masken" på huden). For tørr hud vil vitamin cocktails inkludere produkter som inneholder kamille, calendula og persille ekstrakter - kilder til vitamin A, den viktigste "byggeren" av sunn hud. En annen builder av huden - kiselsyre. Den inneholder en stor mengde bambus ekstrakt.

I tillegg til metning med vitaminer og andre fordelaktige stoffer, trenger huden beskyttelse. Beskyttere av naturlig opprinnelse er primært antioksidanter som beskytter huden mot frie radikaler (for eksempel druefrø ekstrakt, rosmarin, burdock, yarrow ekstrakt, sitron balsam ekstrakt), antimikrobielle midler (cypress olje, tea tree olje, sitrus ekstrakter), ulike fettstoffer (olje shea, maisolje).

Når huden er sliten og trenger hjelp fra siden, trenger den bare produkter som inneholder modulatorer. De hjelper hudceller til å huske deres formål, samt regulere alle viktige prosesser i epidermis. Blant modulatorene av naturlig handling - samme arnica og marjoram, fuchsia ekstrakter, koffein, ulike fytoøstrogener, en kraftig immunstimulator - cypressolje, eføy ekstrakt (har en stramende effekt), heksebasert ekstrakt (stimulerer kollagenproduksjon). Ikke glem egenskapene til aromaoljer: det nevnte teetreet, anis, kamille, rose.

Som det oftest forekommer i naturen, er det vanskelig å finne et aktivt supplement som bare har en effekt. C-vitamin er ikke bare en mangelfull eksekutor, men beskytter også huden mot frie radikaler, og deltar også i syntesen av talg.

Kosttilskudd i kosmetikk

Tilstedeværelsen av kosttilskudd i kosmetikk er vellykket brukt i markedsføringsselskapene til kosmetiske merker. Og oftest navnene på aktive tilsetningsstoffer - en del av mytene om de påståtte store fordelene med kosmetikk. For eksempel betyr ordene på etiketten: "inneholder vitamin E", ikke en utmerket beskyttende funksjon av produktet. Vitamin E beskytter selvfølgelig huden, men for manifestasjonen av dens antioksidantegenskaper bør konsentrasjonen i midlet være minst 0,2%, og enda bedre - 0,5%.

Krem med retinol eller vitamin A har selvsagt en gunstig effekt på utvinningen av huden og bygging av nye celler. Men trenger ikke å tro at i media er det til stede i sin reneste form. Ved kontakt med luft nedbrytes retinol raskt. Derfor legger produsentene til krempalmitatet, som allerede er i kontakt med epidermis, omdannet til vitamin A.

En annen mystisk ingrediens i kosmetikk er allantanoin. I laboratoriestudier viste han sine gunstige effekter på tilstanden til hudceller. Men. Ytterligere rør går ikke. Når alantanoin blir tilsatt kosmetiske produkter, er stoffets effekt på huden helt ubrukelig.

Mye mer plausible er påstandene om de fordelaktige egenskapene til produkter som inneholder planteekstrakter. Tross alt, en annen fin bonus når du bruker kremer og balsam med ekstrakter fra planter - urte ingredienser har en kompleks effekt på huden, og dermed helbrede og beskytte det raskere og mer effektivt. Kosttilskudd - er en "motor" for problem hud, som bare trenger å være riktig valgt og riktig brukt.

12 beste vitaminer for huden

Kjennetegn i rangeringen

Stramt, elastisk og klar hud er ikke bare stolthet til noen kvinne, men også et sensitivt "barometer" av vårt velvære og indre tilstand. Hvis vi fører en usunn livsstil, sover lite, bekymrer deg mye, forsømmer råd fra næringsdrivende eller bor i et miljøvennlig område, svarer ansiktet øyeblikkelig på skadelige faktorer, katastrofalt raskt å miste ungdom og attraktivitet. Den første måten å forbedre kvaliteten på epidermis er daglig kosmetisk behandling. Men noen ganger kan effekten av kremer, balsam og masker ikke være nok til å oppnå ønsket resultat. I dette tilfellet kan stoffer som kan påvirke dermis "fra innsiden" komme til redning - disse er organiske forbindelser rettet mot regenerering, aktivering av blodsirkulasjon, næring og hydrering av hudceller.

Medisinske forskere hevder at alle vitaminer som er kjent for vitenskapen, kan påvirke helsen til huden. De fleste av dem vi kan få fra mat, men selv den mest balansert dietten, kan ikke gi en tilstrekkelig mengde nyttige elementer som er nødvendige for å opprettholde kroppens virkemåte. Derfor anbefaler leger regelmessig drikking av bioaktive kosttilskudd som inneholder hele spekteret av vitaminer. Det skal imidlertid huskes at du bør ta kontakt med din egen praktiserende læge før du bruker noen legemidler, som riktig kan utarbeide et behandlings- og forebyggingsprogram basert på dine individuelle egenskaper.

Vi foreslår at du blir kjent med gjennomgangen av de beste vitamin-mineralkompleksene for huden, som inkluderer produkter av de mest beviste og populære produsentene. Ved å samle karakteren ble slike viktige kriterier tatt i betraktning som:

 • sammensetningen av stoffet;
 • brukervennlighet;
 • pris kategori;
 • evalueringer av profesjonelle kosmetologer og apotekere;
 • ekte vurderinger av kvinner.

Beste billige hud vitaminer

Kostnaden for vitaminer, som de fleste andre produkter, består av mange faktorer. Prissettingen påvirkes av en rekke omstendigheter, og kvaliteten på selve produktet kommer ikke alltid først. Om ønskelig, i apoteksnettverket i vårt land, kan du finne ganske effektive kosttilskudd uten noen spesielle "frills" i form av multi-farget wafers, søt smak eller blomsterfrukt aromaer. Vi vil vise deg hvordan du skal returnere skjønnhet og ungdom til huden din for litt penger.

3 Aevit

"Aevit" - det billigeste innenlandske stoffet i vår rangering, som likevel har en rekke indikasjoner for bruk. Dette er kanskje et av de mest allsidige kosttilskuddene som anbefales av leger i behandlingen av mange hudsykdommer, problemer med blodkar, fysisk og mental overbelastning, stressende forhold og underernæring.

De aktive ingrediensene som bestemmer effektiviteten av det kombinerte middel er tokoferolacetat (vitamin E) og retinol (vitamin A). Disse elementene som er nødvendige for vår kropp hjelper til med å etablere riktig metabolisme, nærer og regenererer huden, på grunn av hvilken:

 • fine rynker er glattet;
 • Spredningen av den inflammatoriske prosessen er blokkert;
 • intensiteten av akneutslett reduseres betydelig;
 • reduserer dybden av porene i dermis.

For den beste effekten, anbefaler kosmetologer ikke bare å ta kapslene oralt, men også å lage en maske på ansiktet, blande innholdet med en liten mengde kosmetisk olje. Å gjennomføre en så enkel prosedyre 2 ganger i uken i en måned, kan du oppnå samme strålende og fuktig hud som etter å ha besøkt en kostbar skjønnhetssalong.

2 Nagypol 2

Akne eller ungdoms akne er en sykdom som kan gi en jente mange grunner til frustrasjon. For å gjenopprette huden ren og fløyelsaktig, trenger du en integrert tilnærming til behandling, bestående av kosmetiske prosedyrer, besøk til smale spesialister (for eksempel en endokrinolog) og selvfølgelig å ta biologisk aktive stoffer som vil lette hurtig eliminering av dermafeil og forhindre utseende av nye formasjoner.

Kompleks "Nagipol 2" inneholder et komplett sett med vitaminer fra gruppe B, som i kombinasjon med selen, tokoferol, krom og sink vil bidra til å håndtere sykdommen effektivt. Ved vanlig bruk kan brygers gjær:

 • reguler sebaceous kjertler;
 • sørge for normal blodtilførsel
 • delta i celleregenerasjon;
 • Beskytte huden på en pålitelig måte mot påvirkning av eksterne faktorer.

Forløpet for å ta stoffet er 1 måned for 3-5 stk. tre ganger om dagen. I tilfelle av avanserte tilfeller av sykdom belastet ved å leve i miljøfarlige områder, anbefales det å gjenta behandlingen 3 ganger i året.

1 Løfte 21

The Lifting 21 kosttilskudd fra den russiske LLC LetoFarm inneholder slike essensielle stoffer for kvinnelig skjønnhet som hyaluronsyre, biotin og koenzym Q10. Ved hjelp av disse elementene forbedrer tilstanden til dermis ikke bare visuelt, men også på mobilnivå, da de intensivt nærer, fukter og metter huden med oksygen, noe som bidrar til rask regenerering og reduksjon av mimic rynker. I tillegg inneholder sammensetningen:

 • B-vitaminer;
 • vitaminer E, PP, D;
 • kobber, jern, sink;
 • pantotensyre og folsyre.

Pakningen inneholder 3 blisterpakninger med 20 kapsler av forskjellige typer - hardt (med pulver inni) og mykt (med flytende innhold). På dagen må du ta en drage av hver type. Gjennomsnittlig behandlingstid er opptil 1 måned. Hovedkontraindikasjonen er individuell intoleranse, graviditet og amming.

Ifølge vurderinger av kvinner som allerede har prøvd dette budsjettet vitamin-mineralkomplekset på seg selv, observeres en konkret effekt etter 2 uker med vanlig inntak. Mange kaller "Lifting 21" det beste i sitt prissegment, og noterer at verktøyet er ideelt for eiere av kombinasjonshud, som kombinerer fett og tørrhet i ulike deler av ansiktet.

De beste vitaminer for huden fra russiske produsenter

Innenriks farmakologi produserer mange effektive legemidler og vitaminkomplekser, som er fullverdige analoger av utenlandske midler, samtidig som det er flere budsjettkostnader. En annen fordel med russiske produkter er deres tilgjengelighet - i et nærmeste apotek kan du enkelt velge det produktet du trenger, samt utvide behandlingsforløpet uten frykt for at kosttilskudd fra denne produsenten forsvinner fra salg.

4 Complit Shine

Det russiske farmasøytiske selskapet Pharmstandard spesialiserer seg på produksjon av billige og høyverdige medisiner og tilsetningsstoffer. Et av eksemplene på effektive kosttilskudd for kvinner kan tjene som et populært vitaminkompleks "Complivit Shining", med sikte på å opprettholde helse og utseende.

Hver tablett inneholder en nøye balansert kombinasjon av gunstige stoffer:

 • vitaminer A, C, E, B1, B2, B6, B12;
 • mineralelementer - Cu, Se, Zn, Fe, Co;
 • liposyre.

Mangelen på disse komponentene i kroppen kan føre til en betydelig forverring av helse, følelsesmessig tilbakegang, tretthet og som følge av utseendet på huddefekter i form av tørrhet, tap av elastisitet, ujevn fargetone og så videre. Hvis du tar en Complivit tablett i en måned, er sannsynligheten for slike problemer betydelig redusert. Dette faktum er bekreftet av det store antallet positive vurderinger fra kvinner som har gjennomgått behandling, slik at vi kan kalle dette stoffet best i vår vurdering i forhold til pris / resultatforhold.

3 AlphaVit Kosmetisk

Multivitaminer "Alphabet Kosmetikk" fra "AKVION" laget spesielt for kvinner som tar vare på seg selv og overvåke helsen til hud, hår og negler. Egenskapen til dette verktøyet ligger i tablettens forskjellige sammensetning, som varierer i farge. For eksempel inneholder den grønne pillen vitaminer B12, D3, K1, gul - PP, C, B2, E, retinol, koenzym etc. i rødt. Intervallet mellom å ta piller i forskjellige farger, bør være minst 4-8 timer. I dette tilfellet absorberes næringsstoffene på best mulig måte, og deres effekt på kvinnekroppen blir så uttalt som mulig.

I tillegg til mikroelementene som er nødvendige for skjønnheten i huden vår inneholder kosttilskudd mineraler, aminosyrer og en stor mengde naturlige planteekstrakter:

 • grønn te blader;
 • neseblader;
 • horsetail gress;
 • aloe vera blader;
 • kamille blomster;
 • bjørkblader.

Komponentene i komplekset forårsaker sjelden allergi, men for fullstendig sikkerhet er det verdt å konsultere med en spesialist før du tar det. AlfaVit er strengt kontraindisert i bare én kategori av pasienter - de som har blitt diagnostisert med hypertyreose. Alle andre kan ta vitaminer i 1 til 3 måneder. De fleste farmakologer godtar dette kosttilskudd, vurderer det som en av de mest effektive måtene for innenlands produksjon.

2 Time Expert

Time Expert-tabletter bekjemper hudsvikt på mobilnivå, og fyller på mangel på koenzym Q10 fra innsiden. Uten denne naturlige antioksidanten er det umulig å motstå tidlig aldring, og med støtte av E-vitamin avsløres de beskyttende egenskapene mest fullstendig. Det er disse komponentene som er aktive ingredienser i det biologisk aktive komplekset fra den velkjente foreningen "Evalar". Denne produsenten kan finne en hel linje for å bekjempe aldersrelaterte mangler i epidermisene. For eksempel, for å forbedre effekten av Time Expert-tabletter, kan du samtidig bruke en coenzymkrem under samme navn.

Med regelmessig inntak av 1 tablett per dag i 1 måned, lover apotekerne oss:

 • Forbedre ansiktets kontur på grunn av mer tonet og elastisk hud;
 • gjenopprette naturlig rødme;
 • endre strukturen av dermis, gjør den mer tett og elastisk.

Siden "Time Expert" primært er rettet mot å nøytralisere aldersrelaterte endringer, anbefales det at kvinner og menn som er minst 30 år gamle drikker den. Tabletter selges i blister på 20 og 60 stk. Minimumskostnaden for en liten pakke er ca 230 rubler. En større boks kan nå 580 rubler.

1 Laura kollagen

Biologisk aktiv kosttilskudd "Laura Collagen" er et vannløselig pulver som pakkes i engangspose og brygges med kokt vann ved romtemperatur. Den resulterende drikken anbefales å bruke kvinner med problematisk dermis, utsatt for tørrhet og tidlig vilje. Du kan drikke supplement, uansett måltidet, når som helst som er praktisk for deg.

Denne kollagencocktailen gir en virkelig fantastisk effekt på den kvinnelige huden - 7000 mg rent bindemiddel, som kommer inn i kroppen med hver porsjon, bidrar til å gjenopprette elastinfibre, gjenoppretter dermiselasticiteten og tettheten. Tonen i ansiktet smelter gradvis ut, fine rynker, rødhet og peeling forsvinner, huden blir fuktet og strålende. Takket være dens flytende konsistens er det mye enklere og raskere å fordøye. Løsningen har en hyggelig smak og velges med glede av de kvinnene som har problemer med å tolerere oral medisinering. Drikke en drink anbefales i minst 1 måned, og om nødvendig, lengre. Daglig rate - 1 pose per dag. I en pakke er det 10 poser. Den visuelle effekten kommer etter noen uker av kurset. For enkel bruk og en unik sammensetning fortjener det komplekse "Laura Collagen" å bli det beste av kosttilskudd for helsen og skjønnheten i huden vår.

De beste vitaminer for huden av utenlandske merker

Vitaminer fra utenlandske farmasøytiske selskaper har jevn popularitet og etterspørsel fra russiske kjøpere. Ofte er deres høye etterspørsel basert på visuell appell - importerte merker pakker vanligvis produktene sine i lyse, fargerike emballasje, utsteder informasjonsbrosjyrer med illustrasjoner og kjører kontinuerlig reklame på TV. Vi har samlet de beste merkene til de mest berømte, ikke basert på eksterne faktorer, men på den virkelige effektiviteten av hvert kosttilskudd.

5 Nature Made

Naturlagde tyggetabletter er det mest utsøkte produktet i vår vurdering, som det er laget i form av pastiller fra myk marmelade med en behagelig berry smak og aroma. De inneholder ingen kunstige fargestoffer, smaker, fortynningsmidler og konserveringsmidler, slik at stoffet ikke bare er trygt, men også veldig følsomt for høye temperaturer. På grunn av denne funksjonen kan det være problematisk å bestille et naturlagstillegg i sommerperioden. Et naturprodukt vil ikke overføre transport i varme forhold og bli til en klebrig masse.

De aktive komponentene i komplekset er:

 • askorbinsyre - aktiverer produksjonen av sitt eget kollagen;
 • beta karoten - er involvert i antioksidant beskyttelse;
 • Biotin - regulerer prosessen med vekst og celledeling
 • natriumsitrat - kontrollerer pH-nivået, myker og eliminerer tørr hud.

Ytterligere elementer er mais sirup, naturlig gelatin, karnaubavoks, kokosnøttolje, melkesyre, sukker og vann. Som du kan se, egentlig - ingen kjemi. Kvinner som diagnostiseres med diabetes bør imidlertid strengt kontrollere glukosenivået når de tar søte vitaminer for å forhindre symptomer på hyperglykemi. Daglig inntaksdose - 2 tabletter hele dagen.

4 Doppelgerz Beauty Anti-Acne

Biologisk aktivt tilsetningsmiddel tyske produsenten Queisser Pharma anbefalt for kvinner med problema hud - fet, kombinasjon, utsatt for hyppig forekomst av akne og betennelse. Å ta stoffet er tillatt fra 14 år, så det er ideelt for perioden med tenåringsendringer, når tilstanden til ansiktets hud kan forverres betydelig på grunn av den ustabile hormonelle bakgrunnen. Bryggergis, sink, biotin og silisium samles i en slik andel som for å samarbeide for å minimere problemene med overgangsalder. Når du tar kosttilskudd:

 • metabolisme er normalisert;
 • regulerte sebaceous kjertler;
 • eksisterende akne minker og forsvinner;
 • utvikling av nye betennelser er blokkert.

Regelmessig bruk av "Doppelgerts Beauty Anti-Acne" har ikke bare en kraftig effekt på epidermis, stimulerer utseendet til nye celler, men forbedrer også immunforsvaret betydelig, slik at kvinnens kropp blir mer motstandsdyktig mot angrep av virus og infeksjoner. Den optimale kursvarigheten er 1 måned, dosen - 1 tab. 1 gang per dag. Behandlingen kan gjentas gjennom hele året, vekslende med månedlige pauser. I pakking 30 tab.

3 Solgar Skin, Nails Hair

Det amerikanske merket Solgar er et av de eldste og mest anerkjente foretakene for produksjon av premium naturlige biologiske kosttilskudd. Selskapet tilbyr for salg mer enn 500 typer vitaminer, mineraler, planteprodukter og biokomplekser med sikte på å opprettholde riktig funksjon av menneskelige systemer og organer. Kompleks hud, negler Hår fra denne produsenten anses som en av de mest effektive for mottak av voksne som ser etter helse og visuell appell. Kosttilskudd inneholder ingen gluten, spor av hvete, meieriprodukter og animalsk fett, så det er ikke bare hypoallergent, men også egnet for vegetarisk diett.

Det anbefales å drikke Solgar vitaminer to ganger om dagen, en kapsel med måltider. Én servering inneholder:

 • 120 mg askorbinsyre;
 • 1000 mg metylsulfonylmetan;
 • 50 g rød alge ekstrakt.

Komplekset er helt naturlig - ved produksjon blir ingen kunstige smaker, farger eller konserveringsmidler tilsatt. Dette er en svært høy kvalitet bioprodukt, som bidrar til å forbedre trivsel og med riktig regime gjør det mulig å stabilisere den gode tilstanden til hud, hår og negler i lang tid.

2 Imedeen Time Perfection

Pfizers Imedin Time of Perfection foryngelse preges av sin opprinnelige patenterte teknologi basert på kombinasjonen av den eksklusive Biomarine-sammensetningen, rik på naturlige proteiner og polysakkarider, med en kraftig antioksidant lycopen, som har mange ganger økt anti-aldringseffekt. Takket være denne opprinnelige formelen blir huden mer elastisk og fuktig, og mottar også kraftig beskyttelse mot UV-stråler, som er kjent for å være hovedårsaken til tidlig aldring.

I en tablett inneholder kosttilskudd:

 • Vitamin C - en antioksidant som nøytraliserer de skadelige effektene av frie radikaler;
 • naturlig sjømat ekstrakt;
 • drue frø olje;
 • soy polysakkarider.

På grunn av den høye effekten på den kvinnelige kroppen, anbefales dette komplekset ikke for unge jenter. Den anbefalte alderen på opptak begynner med 35 år. Drikk "Imedeen Time Perfection" bør være på 2 bord. per dag. Synlige resultater kan forventes etter 2-3 måneder. behandling. En pakke er designet for en månedlig kurs (60 tab.).

1 Dame formel Ageless Skin

Dameens formelle produktlinje er designet for å møte behovene til moderne kvinner som bor i en storby og leder en aktiv livsstil. Serien inkluderer anti-aldring, tonic, anti-stress og omsorgsfullt narkotika. For å opprettholde skjønnheten og elastisiteten i ansiktets og kroppens hud, tilbyr PharmaMed å bruke det unike produktet av Lady's formel "Ageless Skin". Å ta en kapsel tre ganger om dagen kan kvitte seg med pigmentering, redusere rynkets volum, visuelt og kvalitativt forbedre den generelle tonen i huden. Til tross for at verktøyet ikke er offisielt medisinsk, er det ofte foreskrevet som en del av kompleks terapi ved behandling av dermatologiske sykdommer og for forebygging av tidlig aldring. I pakken med 60 kapsler. Resepsjonens varighet - fra 1 til 3 måneder.

Russiske forbrukere er godt kjent med dette kosttilskudd og hadde tid til å vurdere graden av effektivitet. Ifølge den populære otzovik-nettsiden har damens formel "Ageless Skin" tjent høye karakterer på de fleste testere når det gjelder sikkerhet og tilgjengelighet. Mer enn 85% av kundene var fornøyd med resultatet av å ta komplekset og anbefale det som et effektivt supplement for kvinner over 25 år.

Nyttige kosttilskudd for hud og hår (knopper og vitaminer)

Nyttige kosttilskudd for hud og hår (knopper og vitaminer)

Nyttige kosttilskudd (bade og vitaminer) for vakkert hud og hår

De er mer praktiske å ta fra utsiden, men for elskere av alle naturlige matkilder ledet.

 1. OMEGA-3: forbedrer sebumkvaliteten, seborrheisk dermatitt. Det er foreskrevet som et antiinflammatorisk middel for alopecia. Kilder: fettfisk (laks, laks, kveite), valnøtter, linolje. Med tanke på at det i det meste av landet vårt er problemer med høyverdig fisk, er det fornuftig å ta Omega-3-medikamenter, ikke bare med sikte på å forbedre tilstanden til hud og hår, men også for forebygging av aterosklerose. Noen av de beste stoffene: Solgar, Omakor.
 2. Sink: en mangel forårsaker eksem-lignende hudproblemer, håravfall på både hodet og kroppen, forverring av seborrheic dermatitt. Kilder: kjøtt, cashewnøtter, pekannøtter, mandler, kikærter, frokostblandinger.
 3. Kobber: mangel forårsaker hårtap og sprøtt hår (inkludert på grunn av forringelse av jernabsorpsjon - kobber påvirker jernmetabolisme). Kobberinntaket kan redusere graderingsprosessen. Kilder: nøtter, sjokolade, sopp, lever, frokostblandinger, tørket frukt.
 4. KALCIUM: reduserer hårtap, sprø negler, allergiske manifestasjoner på huden. Kilder: melk og meieriprodukter, egg, hermetisert fisk, grønne grønnsaker, nøtter.
 5. VITAMIN A: En antioksidant - beskytter celler fra frie radikaler. Mangelen forårsaker tørr hud og hår, flass, tidlig aldring av huden med dannelse av rynker, forstadier og hudkreft. Dermatologer foreskriver dette vitaminet for psoriasis, akne, seborrheisk dermatitt. Kilder: melk, smør, ost, egg, biff lever.
 6. VITAMIN E: antioksidant; foreskrevet for behandling av tørr hud, hyperkeratose, atopisk dermatitt, brannskader. Det senker aldringsprosessen av huden og reduserer risikoen for å utvikle hudkreft fra UV-stråling. Kilder: vegetabilske oljer, spire korn av hvete og mais, belgfrukter, egg, sjøfisk, spinat, avokado, nøtter.
 7. VITAMIN C: antioksidant; deltar i dannelsen av kollagen, dvs. påvirker forbedringen av hudstrukturen. Sammen med vit.A fungerer godt med tørt og sprøtt hår, kroniske hudsykdommer. Kilder: rosehip, svart currant, sitrusfrukter, tomater, poteter, brokkoli.
 8. Vitamin D: mangel forårsaker hårtap, forverrer løpet av hudsykdommer (det har nylig vært en detaljert melding om det). Derfor, med mangel på UV-stråling, må dette vitamin tas til profylakse. Kilder: sollys, enkelte typer fisk.
 9. Biotin: ikke rart det kalles "skjønnhet vitamin" - er foreskrevet for tørr eller omvendt, fet hodebunn, hår brekkasje, tidlig grå hår, alopeci, seboreisk dermatite.Istochniki: gjær, tomater, spinat, soya, egg, sopp.
 10. 5-NTR: En kilden til aminosyrer, som øker nivået av serotonin, og så tar dette tillegget egnet for depressive tilstander, stressende hårtap.
 11. Nikotinsyre: En mangel kan forårsake pellagra, som på huden manifesterer seg i form av dermatitt og sprø negler. Det utvider de små blodkarene, slik at håret er nyttig når den anvendes topisk som en del losonov.Istochniki: rugbrød, bokhvete, bønner, nøtter, uraffinert korn, gjær, eggeplomme, melk, kjøtt, lever, nyre, sopp, ananas.Kosmetolog / Triholog / Dermatolog, Elena Yarutkina.

Vitaminer og kosttilskudd for skjønnhet og helse

For hudpleie er det ikke nok å bare bruke aktuelle og aktuelle produkter. Med mangel på vitaminer, uansett hvor hardt du prøver med kremer og injeksjoner, kan du fortsatt ikke unngå hud- og hårproblemer. I denne artikkelen vil vi forstå vitaminer og preparater som inneholder dem for skjønnheten av hår, negler og hud. Det er mange av dem, jeg prøvde mange lignende forberedelser og nå vil jeg fortelle om deres effekt. Om hvilke vitaminer vår hud trenger, hvordan de fungerer og i hvilke produkter som finnes, kan du lese her.

Brewer's gjær. Kilden til proteiner og vitaminer, spesielt gruppe B. Uunnværlig for hudproblemer som kilde til antioksidanter, et helbredende middel for forebygging av dermatitt, akne og utseendet på tegn på tidlig aldring av huden, samt for hårtetthet og forebygging av hårtap. I preparater kombineres ofte med svovel, kalsium, selen, magnesium, sink og andre stoffer. Den største bekymringen for de som skal begynne å ta brygger gjær er at brygger gjær bidrar til vektøkning. Imidlertid er moderne preparater basert på bryggergis allerede fri for denne bivirkningen, som ofte skrives på pakken i lyse skrifttyper.

Preparater basert på bryggergær - biologisk aktive tilsetningsstoffer, ikke et stoff. Dette er en stor gruppe medikamenter, sammensetningen som i utgangspunktet er veldig lik, forskjellen er bare i produsenten, noen tilsetningsstoffer og selvfølgelig prisen.

Her er de som jeg så:

Ærlig, jeg fant ikke stor forskjell i effekt mellom dem til tross for prisforskjellen. Resultatet er en, mens jeg drikker og i noen måneder etter kurset - alt er fint med huden, så snart tiden går, men det er ingen nye vitaminer - huden svimmer, mange hudproblemer oppstår i form av kviser, og mange mekaniske skader og riper leker ikke godt.

Søknad: Voksne tar 2-3 tabletter 3 ganger daglig med mat. Kurs - 1 måned. Antall tabletter per dose (2 eller 3) avhenger av legemidlet.

Sammensetning: Avhenger av produsenten, antall tilsetningsstoffer, priskategori av stoffet. For eksempel inneholder den vanligste bryggergæren med svovel vitamin B1 og svovel, mens bryggerjær Evisent, i tillegg til B1 og svovel, inneholder vitaminer B2, B6, PP.

Priser: Avhengig av produsent og "sett" av vitaminer og kosttilskudd - fra 80r til 200r. (fra de som jeg kjøpte).

Multivitaminer. Medikamenter som inneholder to eller flere vitaminer. Designet for å kompensere for mangelen i maten av visse vitaminer. Jeg aksepterer dem i avitaminoseperioden - om våren og høsten.

Av disse verktøyene tok jeg: Complivit, Alfabet, Vitrum.

Complivit. Billig stoff som inneholder en ganske stor mengde vitaminer og sporstoffer (sammensetning i bildet).

Søknad: inne, etter måltider, 1 tablett 2 ganger daglig i 3-4 uker. Kurset gjentas etter 3-5 måneder, mens dosen kan reduseres til 1 tablett per dag, og pause økes til 8-10 måneder.

Pris: ca 150r.

Alfabetet. Et godt stoff for veldig organisert folk med et godt minne. Jeg klarte ikke med det, som med noen av vennene mine, skyldes dette særegenheter ved søknaden.

Søknad: 3 ganger om dagen, 1 tablett. Men stoffet inneholder 3 typer tabletter, hvorav du må drikke 1 om dagen, da de inneholder forskjellige grupper av vitaminer som absorberes med hverandre. I denne forbindelse har slike frustrasjoner som meg følgende problemer: Jeg glemte å drikke, jeg husker ikke hvilken jeg drakk om morgenen, og hvilken man skulle være full, blandet farger og drakk 2 identiske på en dag, etc. Kort sagt, systemet er ikke for meg))

Pris: ca 200r.

Vitrum. Et dyrere stoff med mange vitaminer og sporstoffer (sammensetning i bildet). Det er bra at du trenger å drikke bare 1 tablett per dag, mens ikke mindre effektiv enn billigere kolleger.

Søknad: voksne og barn over 12 år, 1 tablett om dagen etter måltider.

Pris: ca 350r for 30 stk.

Forberedelser for skjønnheten i huden, håret, neglene.

Det er flere og flere slike stoffer nå. Mange produsenter av kosttilskudd gjør reklame for det faktum at deres produkter ikke bare sparer fra mangel på vitaminer og sporstoffer, men fremfor alt bidrar til forbedring av hud, hår og negler. Jeg stoler ikke på slike reklame ting for mye, og likevel kunne jeg ikke motstå å prøve dem.

Perfectil. Kapsler. Instruksjonene sier, ta 1 tablett etter måltid 1 time per dag i en måned. Personlig var jeg aldri i stand til å drikke bort hele kurset: magen min reagerte veldig akutt på disse pillene, selv etter å ha spist, og dette var rikelig. Kvalme og oppkast begynte 10-15 minutter etter å ha tatt stoffet. Derfor kan jeg ikke skrive om deres effekt bortsett fra dette triste faktum.

Pris: fra 300r.

Vitrum Beauty. Dette stoffet kom opp til meg mer, i alle fall ikke forårsaket bivirkninger. Effekten av det var merkbar: neglene ble sterkere og vokste, huden ble til og huden ble forbedret, og mine naturlige problemer med huden viste seg ikke. Det eneste som forveksler er den høye prisen. 30 tabletter - dette er i henhold til reglene i resepsjonen, bare 2 uker, og prisen for dem er ca. 400 rubler.

ingredienser:

Betakaroten, Kolekaltsiferol, tokoferol (i form av D-α-tokoferolacetat), askorbinsyre, folinsyre, tiamin, riboflavin, pyridoksin, cyanocobalamin, nikotinamid, biotin, pantotensyre (som kalsiumpantotenat), Rutoside (rutin), inositol, kolin, bioflavonoider, betainhydroklorid, para-aminobenzoesyre, L-cystein, L-metionin, papain, kalsium, magnesium, fosfor, jern, sink, mangan, jod, selen, bor, horsetail.

Slik at disse ordene ikke skremmer oss og ikke virker så kompliserte, vil vi oversette dem til et mer kjent språk, nemlig vitaminbokstavene, i samme rekkefølge:

Vitaminer A, D3, E, C, B9, B1, B2, B6, B12, PP, B7 (eller H), B5, P, B8, B4, betainhydroklorid (et syreformende stoff av vegetabilsk opprinnelse), vitamin B10, L-cystein (bidrar til dannelsen av kollagen), L-metionin (ofte brukt i sportsnæring, er en del av proteinblandingene, aminosyrekompleksene og andre tilsetningsstoffer), papain (et planteenzym), kalsium, magnesium, fosfor, jern, sink, mangan, jod, selen, bor, horsetail.

Søknad: voksne, 2 tabletter per dag etter måltider. For å oppnå maksimal effekt kan dosen økes til 3 tabletter.

Pris: fra 400 til 600 rubler / 30 stk.

Vitaminer for hud: legens vurdering

Det er kontraindikasjoner, kontakt lege.

Hver kvinne vil se attraktiv ut. Først av alt, damer er bekymret for hudens tilstand i ansiktet deres. Er det mulig å bli vakrere ved å ta vitaminer? Er det narkotika som har et spesielt sett med vitaminer og mineraler designet for å forynge huden? Hvilken effekt kan vi forvente av dem? Alle disse temaene vi diskuterer i vår gjennomgang av vitaminer.

Vitaminer for ansiktshud og hår

De fleste vitaminer er utviklet for å forbedre tilstanden til huden og håret. For dette formål kan du bruke multivitaminkomplekser, selv om pakken ikke indikerer at de skal brukes utelukkende til huden. Denne separasjonen er knyttet til en markedsføringsstrategi for fremme av stoffet, og ikke de spesielle vitaminer som finnes i sammensetningen. De er alle de samme - de påvirker ikke bare huden, men også alle kroppens organer og systemer.

Hvis du har tenkt å forbedre ansiktet ditt ved å bruke vitaminer, bør du vurdere følgende:

1. Vitaminer vil bare hjelpe hvis forverring av hudtilstanden skyldes hypovitaminose. Hvis du bare vil forynge den, og tro at pillene vil bidra til å nå dette målet - vil du bli skuffet.

2. Bruk vitaminer for huden skal være lang og regelmessig. Du vil ikke se resultatet om noen dager, og det vil kanskje ikke vises om noen uker. Vitaminer er ikke blant de hurtigvirkende legemidlene.

3. De fleste tilsetningsstoffene som inneholder multivitaminkomplekser (planteekstrakter, hyaluronsyre, vitaminlignende forbindelser) har ingen signifikant effekt på huden, selv om de øker kostnaden for medikamentet betydelig.

Vitaminer med hyaluronsyre

Hyaluronsyre opprettholder perfekt fuktighet, så det brukes ofte i dekorative og medisinske kosmetikk til ansiktets hud. Når det påføres topisk, fukt det huden på grunn av dets fysisk-kjemiske egenskaper. Men er det fornuftig å legge hyaluronsyre i sammensetningen av vitaminer for ansiktets hud?

Foreløpig brukes hyaluronsyre sjelden i medisin. Kanskje det forbedrer tilstanden i muskuloskeletalsystemet, men for dette blir det introdusert i leddet, og ikke tatt oralt.

Sammensetningen av multivitaminkomplekser av hyaluronsyre er vanligvis ikke for mye. Mulige hudfordeler er usannsynlig. Det er bare ett stoff med vitaminer, som inneholder hyaluronsyre som en del av:

Doppelgerts Beauty Lifting Complex. Pris - 700 rubler for 30 kapsler. Den inneholder 5 vitaminer, 2 mineraler og 100 mg hyaluronsyre.

Det finnes andre tilsetningsstoffer med hyaluronsyre, men de er vanligvis kondroprotektorer. Sammensetningen er vanligvis ikke vitaminer, og kondroitin og glukosamin.

Vitaminer piller for akne

Mange multivitaminkomplekser er plassert som medisiner for å forbedre hudtilstanden, inkludert akne. Men i virkeligheten er årsaken til utseendet av inflammatoriske elementer på ansiktet vanligvis ikke forbundet med hypovitaminose. Det er bare kjent at mangelen på vitaminer A og E øker risikoen for akne.

Aevit. Sannsynligvis det mest populære stoffet som inneholder vitaminer A og E. Kurset er begrenset - det varer omtrent en måned. Da trenger du en pause i 6 måneder. Brudd på denne instruksjonen anbefales ikke på grunn av risikoen for hypervitaminose. Ta 1 kapsule, 1 gang per dag, med måltider (dette er viktig - fettløselige vitaminer, de blir ikke fullstendig fordøyet utenom måltider). Prisen er 75 rubler for 40 kapsler. Doser: vitamin A - 100 000 IE, vitamin E - 100 mg.

Han har analoger: VitAE, Vitaminel. Men Aevit er det beste alternativet. Dosen er høyere, prisen er rimelig, i tillegg er det lett å finne på apotek. Du trenger ikke å skure byen i flere timer på jakt etter dette stoffet, noe som ikke er tilfelle med noen lignende medisiner.

Tar vitaminer for akne, du bør ikke forvente for raske og sterke resultater. Vurder følgende:

1. Vitaminer A og E vil redusere antall akne i ansiktet bare hvis en av årsakene til utseendet er hypovitaminose. Hvis du har nok tokoferol og retinol i kroppen din, vil deres overskudd ikke påvirke akne, og kan til og med være skadelig for helsen.

2. Uten ekstra medisiner for akne, kan du ikke vente på et signifikant resultat. Det er nødvendig å bruke lokale (lokale) preparater som inneholder benzoylperoksid, antibiotika, retinoider eller andre midler med bevist anti-akneaktivitet. Vitaminer er tillegg, ikke den viktigste behandlingen. De fleste dermatologer foreskriver dem ikke i det hele tatt.

3. Resultatet må vente lenge - i minst noen få uker. I tillegg må vitaminer og andre akne medisiner bli brukt hele tiden, fordi så snart du slutter å bruke salver og tar piller på huden, kommer akne tilbake noen uker senere.

Vitaminer i akne salver

Kjemiske forbindelser som er like i struktur til vitamin A, brukes til lokal bruk av akne. Retinoider - såkalte denne gruppen medikamenter. De har påvist effekt for akne. Narkotika som du finner på apotekets hyller:

Differin (Frankrike). Den dyreste, men den mest prestisjefylte, og kanskje den mest avanserte adapalen på markedet. Konsentrasjonen av det aktive stoffet er 0,1% (det er det samme i alle preparater). For et rør på 30 g må betale 820 rubler.

Klenzit (India). Pris - 750 rubler. Forskjeller i pris, som vi ser, er ikke signifikante, så det er bedre å ta et fransk stoff. Hvis du vil spare penger - kjøp medisiner fra den innenlandske produsenten.

Adolen (Russland). Finnes i rør med 15 og 30 gram. Inneholder adapalen i samme konsentrasjon - 0,1%. Det rimeligste alternativet. Hvor mye er verktøyet, nå kan det ikke bli sagt, siden det ikke er til salgs på tidspunktet for utgivelsen av denne anmeldelsen. Men kanskje nå har det allerede dukket opp - spør i apotek.

Noen selskaper produserer kosmetikk som inneholder vitaminer. Ifølge instruksjonene skal de normalisere stoffskiftet i huden, nærme det, eliminere betennelse og ødelegge akne. Dette er ikke sant. Aktuell bruk av vitaminer har ingen klinisk effekt i akne. Ved hjelp av disse verktøyene, mister du bare tid og penger.

Isotretinoin tilhører også retinoider (stoffer som er like i struktur til vitamin A). Det er mange preparater som inneholder denne komponenten, men:

 • de er alle tilgjengelige i tabletter;
 • disse er ikke ufarlige vitaminer - de har bivirkninger;
 • brukes til alvorlige former for akne, sammen med lokale legemidler.

konklusjon

Ved å ta vitaminer, kan du forbedre tilstanden til ansiktets hud, men bare hvis forverring av utseendet ble provosert av hypovitaminose. I andre tilfeller vil du ikke få merkbar effekt selv etter langvarig bruk av rusmidler. Hyaluronsyre er usannsynlig å øke effektiviteten av multivitaminkomplekser betydelig - det har en mye større innvirkning på kostnaden av stoffet. For behandling av akne er det tilrådelig å bruke vitamin A og E, samt lokale legemidler som inneholder retinoider - stoffer som har samme struktur som retinol.

Kosttilskudd for hud

En kraftig antioksidant, den mest delikate måten å bekjempe aldring.

Beskytter mot frie radikaler og bremser aldringsprosessen

Beskytter mot frie radikaler og bremser aldringsprosessen

1983 ₽ CV - 11.875

Fornyelse av hudstruktur

Kildekoenzym Q10, forlenger ungdommen

Kilden til koenzym Q10-P, har en foryngende og regenererende effekt på kroppen.

Aktivt bekjemper aldersrelaterte endringer.

Helse og ungdom i hver celle

1983 ₽ CV - 11.875

Helse og ungdom i hver celle

En kraftig antioksidant, den mest delikate måten å bekjempe aldring.

Beskytter mot frie radikaler og bremser aldringsprosessen

Beskytter mot frie radikaler og bremser aldringsprosessen

1983 ₽ CV - 11.875

Fornyelse av hudstruktur

Kildekoenzym Q10, forlenger ungdommen

Kilden til koenzym Q10-P, har en foryngende og regenererende effekt på kroppen.

Aktivt bekjemper aldersrelaterte endringer.

Helse og ungdom i hver celle

1983 ₽ CV - 11.875

Helse og ungdom i hver celle

Bare skriv til vår leder og de vil svare deg umiddelbart!

Legg igjen din epost, vi vil sende deg mer informasjon.

Hvem i verden er den fineste: Jeg er kvinnen som bruker dyre kremer og masker? Hvis du opprettholder kroppens skjønnhet, ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden, kan du være sikker på at du er tydeligere søtere fordi hudens renhet, tykkelsen på håret og den sunne glansen av øynene bare ser ut til å være en god næring og en sunn livsstil. Masker, scrubs og alle slags salver er gode, men ikke like effektive som reklame.

Lær er vår kvinnelige All

Hvis en kvinne har ung, tonet, glatt og ren hud, er dette + 70% til hennes naturlige skjønnhet og sjarm. Men ål, rødhet, arr, grovhet og grovhet maler ikke vårt utseende på noen måte, derfor blir alle krefter og midler ofte brukt til å eliminere disse feilene.

For å forbedre utseendet og tilstanden til huden, må du normalisere ernæring, drikke mer rent vann og kjøpe et godt kosttilskudd for huden. Vitaminene kommer inn i tilstrekkelig mengde for huden, vil sikkert gjøre sitt arbeid, og allerede om 14-30 dager vil det skinne med naturlig og sunn glød.

Vision - de beste kosttilskuddene til huden

Produsert av Vision hud vitaminer inneholder alle vitaminer og mineraler som er nødvendige for helsen til huden (A, B2, B6, E, PP, sink, omega-3, folsyre, biotin, hyaluron). Den rike sammensetningen er støttet av puffer fra organiske planter, honning, naturlige ekstrakter, kongelig gelé, etc.

Ved å kjøpe et kosttilskudd for huden fra Vision, kan du være trygg på kvaliteten og sikkerheten fordi:

 • det er helt naturlig;
 • økologisk trygt;
 • inneholder ikke syntetiske tilsetningsstoffer;
 • helt absorbert av kroppen og ikke forårsaker bivirkninger;
 • Hver komponent av sammensetningen blir forsterket ved den andre (sinergieffekt) virkning.

Kvaliteten på kosttilskudd er bekreftet av mange kliniske forsøk, samt Helsedepartementet og kvalitetsstandarder for GMP, ISO22000, ECOCERT.

 • Antiox - bekjemper frie radikaler - de viktigste skyldige i aldring
 • Skjønnhet - forbedrer hudfarge og eliminerer fine rynker
 • Mega - beskytter huden mot tørking og tap av elastisitet
 • LivLon '+ - forynger hud og kropp
 • Grantin Q10 - forhindrer aldring av huden
 • D4X Get Young - Holder Young

Vision skjønnhet kosttilskudd er den enkleste (og smakfulle) måten å ikke bli gammel og holde kroppen din i form!

De beste kosttilskuddene til huden

Huden til hver kvinne er et speil, ikke bare av hennes sjel, men også av hennes helse. Rent, godt preparert hud indikerer at kroppen fungerer normalt og kvinnen har ingen problemer. Derfor skal du varsle alarmen ved de første tegnene på hudfading. Kosmetikk for hudpleie vil bidra til å gjenopprette friskhet og skjønnhet, men vil ikke løse de problemene som kan oppstå i kroppen.

BAA for huden er et vitamin-mineralsk kompleks, som vil hjelpe i tide til å forlate problemene som har oppstått med helse og for å gjenopprette hudens glans og elastisitet.

For at huden alltid skal være ren og sunn, er det svært viktig at kroppen får alle nødvendige vitaminer og sporstoffer. De negative effektene av miljøet og mangel på næringsstoffer i maten er de vanligste årsakene til at huden begynner å falme.

Kosttilskudd for ansiktets hud - et vitamin-mineralsk kompleks, som består av bare planteekstrakter og vitaminer. Virkningen av naturlige ingredienser er svært effektiv og har ingen kontraindikasjoner. Godkjenning av kosttilskudd vil bidra til å raskt takle mangelen på mineraler som er nødvendige for kroppen og gjenopprette helse.

De beste kosttilskuddene for huden inkluderer aminosyrer, antioksidanter og vitaminer, som normaliserer metabolske prosesser i hudceller. I tillegg inneholder sammensetningen av tilsetninger nødvendigvis mineraler, polysakkarider og andre stoffer som kan styrke immunforsvaret.

Kosttilskudd for klar hud

For ren hud er kosttilskudd et uunnværlig verktøy som ikke bare redder det fra de negative effektene av ultrafiolette stråler. Riktig utvalgte kosttilskudd vil forbedre huden puste og rense porene av fettete plugger. Regelmessig inntak av kosttilskudd stimulerer veksten av nye hudceller, og forynker dermed det naturlig.

Avhengig av hvilke komponenter som er en del av kosttilskuddet, kan deres effekt på huden variere. Vitaminer og antioksidanter normaliserer naturlig hydrering og øker hudens fasthet og elastisitet. Utdrag av medisinske planter vil bidra til å kvitte seg med alder flekker og fine rynker.

Hver komponent har sine egne unike egenskaper som bidrar til å løse en rekke problemer. Jo mer naturlige komponenter i sammensetningen av kosttilskudd, desto større påvirkning har det på utvinningen av hele organismen.

Vitaminer og kosttilskudd for skjønnhet og helse for kvinner

Ingen dyr krem ​​vil ikke kunne gi huden et vakkert, strålende utseende, hvis kroppen ikke har nok vitaminer og sporstoffer. Derfor må problemer med utseende tas opp først og fremst fra innsiden. Jeg vil fortelle deg hvordan og hva vitaminer og kosttilskudd å velge for å få maksimal effekt fra dem.

Ideelt sett bør alle nødvendige vitaminer og sporstoffer en person få gjennom mat: friske grønnsaker, frukt og bær, meieriprodukter, frokostblandinger, nøtter etc. Dessverre er en moderne person, særlig bosatt i en megasitet, praktisk talt fratatt en slik sjanse. Kjemiske tilsetningsstoffer finnes i nesten alle produkter, selv de som vi kjøper på markedet.

Hva er forskjellen mellom vitaminer og kosttilskudd?

Vitaminer er et stoff som må tas i strenge doser. Dette er den viktigste forskjellen mellom vitaminer og kosttilskudd. Dermatolog og kosmetolog av den høyeste kategorien, Anna Omelchenko, sier: "Vitaminer deltar i alle prosesser i menneskekroppen. De gir riktig syntese av kjønnshormoner hos kvinner. Mangelen på det samme fører til forstyrrelser i kroppen opp til sykdom. Utadtil kan dette ses av tilstanden i huden, slimhinner og negler.

Hvis vi trenger å ta vitaminer i strengt begrensede doser, er overdosering med kosttilskudd nesten umulig. Kosttilskudd er både vitamin mineralske komplekser og mat substitusjoner (for eksempel protein shakes), instant te og flytende konsentrater (aloe juice, drikking kollagen).

Hvordan forstå hva vitamin mangler i kroppen?

Som nevnt ovenfor kan mangel på vitaminer og sporstoffer gjenkjennes av tilstanden til hud, hår og negler. Hvis det er noen negative endringer, er det et signal for å bestå testene. For eksempel viser sprøtt hår og tørr hud mangel på vitamin A, D og E, og blek hud - mangel på jern.

Før du tar vitaminer, bør du konsultere en immunolog eller en ernæringsfysiolog og utføre en blodprøve. Han vil vise hvilke stoffer kroppen mangler.

Nedenfor er 8 av de mest nyttige vitaminer for den kvinnelige kroppen og deres daglige inntak.

Det viktigste - gjør ingen skade!

Etter at du fikk resultatene av testene, konsulterte vi immunologen, som bestemte hva kroppen din manglet, ikke haste for å ta vitaminkomplekser. De, som i prinsippet, og alle produkter kan forårsake en negativ reaksjon av kroppen. Dette gjelder spesielt for personer som lider av visse kroniske sykdommer. For eksempel er ginseng tilstede i vitaminkomplekset kontraindisert hos hypertensive pasienter. Derfor er det neste trinnet å konsultere en gastroenterolog eller terapeut.

Vær også oppmerksom på produsenten. Dessverre er ikke alle produsenter i stand til å kontrollere konsekvent høy kvalitet på råmaterialene som brukes og teknologien for behandling. Derfor er det verdt å kjøpe vitaminkomplekser og kosttilskudd bare fra kjente merkevarer med godt omdømme for å beskytte deg mot forfalskninger eller substandardprodukter.

Vitaminkomplekser og kosttilskudd for hudens skjønnhet

Vitaminkompleks Coenzyme Q10 fra Nutrilite

Coenzym Q10 er ansvarlig for produksjon av energi i alle celler i kroppen vår. Med alderen reduseres nivået av dette enzymet i menneskekroppen. Dette kosttilskudd bidrar til å opprettholde sitt nivå, og dermed bidra til å forhindre for tidlig aldring. Nutrilite's Coenzyme Q10 på grunn av lavt kaloriinnhold er egnet for diabetikere. Inneholder ikke gluten og laktose. Omtrentlig kostnad - 570 UAH.

Drikker Suage Kollagen

Suage Kollagen Beauty Drink Kollagen drikking er et kompleks av marine kollagen, elastin, vitamin C og B2, som stimulerer hudens egen kollagen syntese. Som et resultat blir huden mer elastisk, elastisk, rynker glattes. Omtrentlig pris - 450 UAH.

Kosttilskudd Ren hud fra Inneov

Dette komplekset eliminerer svarte flekker, mikroinflammasjoner, forstørrede porer og kjedelig hudfarge. Angi prisen på apotek.

Vitaminkomplekser og kosttilskudd for hår og spikervekst

Vitaminkompleks for håravfall Revalid

Revalid er et stoff som er utviklet for å forbedre hårets tilstand. Det forbedrer hårfollikkens og hårets struktur, eliminerer flass, seborrhea og kløende hud. Formelen inneholder vitamin D, A, E, B, lecitin, sterol, silisium, linolsyre. I tillegg er mineralkomponenter som stimulerer utvikling, regenerering og vekst av negler og hår også inkludert i Revalid. Omtrentlig pris - 101 UAH.

Kosttilskudd Anacaps fra Ducray

Anacaps brukes til å behandle hårtap, nærer og styrker tynt, svakt hår, samt stimulerer veksten og styrker hårsekkene. Verktøyet forbedrer mikrosirkulasjonen og metabolisme i hårsekkene, har et sterkt antioksidantkompleks og forlenger fasen av aktiv hårvekst. Omtrentlig pris - 255 UAH.

Vitaminkompleks Fitoval

Fitoval er et vitamin-mineralsk kompleks som brukes til å forbedre hårets tilstand. Dens sammensetning tilfredsstiller behovene til hårsekkene. Fitoval forbedrer blodtilførselen til hårrøttene, noe som forbedrer levering av verdifulle komponenter til røttene og stimulerer veksten og restaureringen. Omtrentlig pris - 97 UAH.

Vitaminer for sunt hår og negler fra Doppel Herz

Dette verktøyet er et biologisk aktivt kosttilskudd. Som en del av - vitaminer i gruppe B, mineraler og urte ingredienser som optimaliserer metabolisme, nærer huden, bidrar til å styrke hår og negler, gjenopprette strukturen. Omtrentlig pris - 100 UAH.

Universal vitaminkomplekser og kosttilskudd for skjønnheten i hud, hår og negler

Kompleks Biotin C Plus fra Nutrilite

Biotin C Plus er et kompleks av næringsstoffer som bidrar til å opprettholde skjønnheten i huden, helsen til håret og neglene fra innsiden. Hovedkomponentene i dette komplekset - biotin (vitamin B, ansvarlig for skjønnheten i huden) og vitamin C (bidrar til å danne kollagen). Takket være dette verktøyet bidrar til å opprettholde et normalt fuktighetsnivå i huden og forhindrer utseendet på rynker. Omtrentlig pris - 267 UAH.

Universal vitaminkompleks fra Merz

Mertz er et vitaminkompleks designet spesielt for skjønnheten i hud, hår og negler. Sammensetningen inneholder et antioksidantkompleks av vitaminer A, C og E, biotin, baht-karoten, vitaminer fra gruppe B og L-cystin, som fremmer veksten og styrken av håret. Omtrentlig pris - 160 UAH.

Vitamin Beauty Complex fra Vitrum

Sammensetningen av stoffet er utformet for å møte kvinnens kroppsbehov og inneholder den daglige hastigheten av essensielle vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre biologisk aktive stoffer. Dette komplekset bidrar til å forbedre tilstanden til negler, hår og hud, og forbedrer også stoffskiftet og sikrer eliminering av giftstoffer fra kroppen. Omtrentlig pris - 80 UAH.

Trend i hudpleie: rosehip olje

Flere Artikler Om Typer Acne