Problem hud er et fenomen som mest påvirker unge mennesker. Ifølge verdensstatistikken, mer enn åtti prosent av tilfellene forbundet med utseendet av akne, registrert hos ungdom. Tidligere sa eksperter at utseendet på akne har et direkte forhold til endringer i hormonnivå. Til tross for overflod av ulike produkter, hjelper de fleste av dem bare med å maskere tegn på problematisk hud. I motsetning til dette påvirker stoffet "Baziron AS" ikke bare utslettene, men også årsaken til utseendet.

Legemidlet Baziron AU er ment for behandling av akne på huden

Hvorfor Akne oppstår

Før vi snakker om hva som er stoffet "Baziron AU", la oss se på hovedårsakene til utslett. Ifølge eksperter har denne patologien i dag et stort spredning. Ikke bare tenåringer lider av problem hud, men også folk som er i voksen alder.

Aknebehandling er en ganske komplisert prosess. Sykdommen i sin avanserte form kan forårsake akne, ikke bare i ansiktet, men også i andre deler av kroppen. Ifølge dermatologer kan utseendet på akne være forbundet med komplikasjoner av patologiske prosesser som finner sted i kroppen. Det er derfor årsaken til akne bør søkes ganske dypt.

Sammensetningen av stoffet

Benzoylperoksid virker som den aktive komponenten av Baziron AC-gelen. Mengden aktiv ingrediens i et legemiddel avhenger av konsentrasjonen av legemidlet. Så, i de to og en halv prosent gel inneholder femogtyve milligram aktiv substans per gram medikament. En fem prosent gel inneholder omtrent femti milligram benzoylperoksid per milligram medikament.

Sammensetningen av legemidlet Baziron AU inneholder mange flere komponenter som gjør at du kan øke absorpsjon og jevn fordeling av stoffet.

Utgivelsesskjema

Baziron er produsert som en gel av dagen for utendørs bruk. Det er tre typer gel som avviger i konsentrasjonen av den aktive substansen.

Gel Baziron i forskjellige konsentrasjoner har de samme terapeutiske effektene med mer eller mindre uttalt

Terapeutisk effekt

Bruk medisiner bør brukes til behandling av patologier som akne, akne og komedoner. Det sistnevnte fenomenet er kjent for mange mennesker ved begrepet "sorte prikker". Denne termen forstås å bety et slikt problem som porene forstørret og blokkert av subkutant fett.

Det er behandling av ulike typer utslett, det viktigste omfanget av bruk av stoffet. Gelen har evnen til å normalisere lokal metabolisme og bidrar til metning av epitel med oksygen. Ifølge eksperter kan dette legemidlet brukes under behandling av slik patologi som trofasår. Slike sår dannes på grunn av metabolske forstyrrelser i enkelte områder av huden på grunn av dårlig blodsirkulasjon.

Blant hovedårsakene til trofasår, bør sykdommer som åreknuter, diabetes mellitus og andre sykdommer som påvirker funksjonen av sirkulasjonssystemet, fremheves. Bruken av gelen gjør det mulig å forbedre blodstrømmen, øke regenereringen av skadede vev og styrke lokal metabolisme.

Baziron fra akne kan redusere alvorlighetsgraden av inflammatoriske prosesser og forbedrer metning av huden med næringsstoffer. I tillegg til alle de ovennevnte inngår sammensetningen av legemidlet i et direkte forhold til talgkjertlene, noe som reduserer produksjonen av subkutant fett. Bruk av stoffet gjør at du kan adsorbere et overskudd av sekreter, og dermed forhindre utseendet på sorte prikker. I tillegg tillater anvendelsen av sammensetningen på ansiktet deg å eliminere de dannede komedoner.

Alle de oppførte egenskapene til stoffet kompletteres med antimikrobiell virkning. Et bredt spekter av terapeutiske effekter tillater bruk av medisiner for utslett, komplisert ved tilsetning av en stafylokokkinfeksjon, bakterier, samt purulente inflammatoriske prosesser.

Bonzoylperoksid har også en antimikrobiell effekt. Denne komponenten av sammensetningen lar deg ødelegge det store flertallet av ulike mikroorganismer som lever på ansiktets hud. En av hovedfordelene ved denne komponenten er at mikrober, bakterier og virus ikke er motstandsdyktige mot virkningen av gelen. Den aktive ingrediensen i legemidlet har en antioksidant effekt, som har en gunstig effekt på huden, forhindrer aldring og økende elastisitet.

Glyserin og akrylat, som fungerer som hjelpekomponenter, kan forsiktig myke og fukte den irriterte huden. I tillegg er disse komponentene involvert i adsorberingsprosesser, og forhindrer pore clogging.

De viktigste fordelene med stoffet

Den viktigste fordelen med stoffet er sammensetningen. Den aktive ingrediensen i gelen kan ikke bare eliminere utslettet selv, men forhindrer også dannelsen av akne. I tillegg tillater bruken av medikamentet deg å blokkere mange av de negative nyansene som er forbundet med dannelsen av akne.

Effekten av Baziron AU kan forklares ved at gel har følgende medisinske handlinger:

 • ødelegger mikrober og bakterier som virker som patogener av inflammatoriske prosesser;
 • hindrer utvikling av inflammatoriske prosesser;
 • reduserer produksjonen av subkutan fett;
 • hindrer dannelsen av sorte prikker;
 • renser porene av støvpartikler, døde celler og annet rusk.

Det anbefales å bruke stoffet for å redusere den fete huden. Denne effekten oppnås på grunn av det faktum at det aktive stoffet i gelen reduserer innholdet av fettsyrer betydelig i sekret av talgkjertlene. Hvis vi vurderer handlingsprinsippet av stoffet, kan vi si at dens sammensetning forandrer strukturen til det subkutane fettet, noe som forklarer denne effekten.

Jo større alvorlighetsgrad av akne, desto større er konsentrasjonen av gel som trengs for effektiv behandling.

Sammensetningen av medikamentet har en slik ingrediens som akrylkopolymer. Dette hjelpestoffet er også involvert i adsorberingsprosessene i sebaceous kjertlene. Denne komponenten gjør det mulig å redusere størrelsen på talgkjertlene og redusere veksten i veksten betydelig.

Forebygging av dannelsen av komedon effekt, på grunn av den keratolytiske aktiviteten til legemidlet. Enkelt sagt bryter den medisinske sammensetningen ned skalaene som er tilstede i det berørte området. Vekter er kåte neoplasmer, som i kombinasjon med subkutant fett blir et særegent grunnlag for comedo. Slike plugger fra døde celler holdes pålidelig ved hjelp av filmen, som produseres av bakterier som er tilstede på huden. Påføring av gelen lar deg dele denne filmen, ødelegge bakterier og eliminere fettete plugger. Dette forklarer effektiviteten av Baziron AU i å eliminere svarte prikker og hindre at de oppstår igjen.

Ovennevnte eksempler kan forklare det høye resultatet som kan oppnås ved regelmessig bruk av gelen. Alt ovenfor er bekreftet av mange års praksis ved bruk av et farmasøytisk produkt.

Hvordan bruke gel

Bruk Baziron AS, instrukser for bruk som antyder at stoffet har et bredt spekter av terapeutisk virkning, bør være to ganger om dagen. Før du påfører gelen, må problemområdet rengjøres med en antiseptisk løsning. Gelen skal påføres jevnt på det berørte området og gni i lys, masserende bevegelser. Vask av sammensetningen, du kan bruke spesielle kosmetikk.

Det anbefales ikke å bruke dette farmasøytiske produktet til påføring på de områder av huden hvor deres integritet er svekket. Også eksperter anbefaler ikke bruk av stoffet i sommermånedene, da den aktive ingrediensen Baziron kan forårsake økt sensitivitet for sollys. I løpet av behandlingen er det nødvendig å nekte bruk av medisiner som inneholder alkohol, da de kan tørke de skadede områdene i huden alvorlig.

Gjennomsnittlig varighet på ett behandlingsforløp er ca. tre måneder. Metoden for bruk av Baziron AU velges individuelt av en spesialist på grunnlag av alvorlighetsgraden av kliniske symptomer. Det vanlige behandlingsregimeet innebærer bruk i løpet av den første måneden, og har en fem prosent konsentrasjon. I de følgende månedene bør du bytte til mer konsentrerte formuleringer.

Bruk stoffet som et selvstendig stoff bør bare være med mild sværhet av utslett. Ved behandling av akne komplisert med purulente og inflammatoriske prosesser, brukes Baziron som en del av en kombinationsbehandling, i kombinasjon med hormonelle midler og antibiotika til lokal bruk. Dermatologer sier at gelen kan brukes med retinoider og andre grupper av legemidler til ekstern bruk.

Gelen må forsiktig påføres med et tynt lag på tidligere rengjort og tørket hud.

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Blant de bivirkningene som vises på bakgrunn av bruk av "Baziron", fremhever eksperter økt tørrhet på de behandlede områdene i huden, utseendet av irritasjon og lokale allergiske reaksjoner.

Bruk av stoffet bør forlates til pasienter som har økt følsomhet eller intoleranse mot de enkelte komponentene som er tilstede i sammensetningen. Kontraindikasjoner til gelen tyder på at bruken av produktet er uakseptabelt under graviditet, amming og behandling av hudsykdommer hos barn under tolv år.

Tilbakemelding fra spesialister og pasienter

Til tross for alle ovennevnte fordeler med dette legemidlet, mottok "Baziron" svært blandede anmeldelser fra hudlege. Det overveldende flertallet av spesialister gjenkjenner den høye effekten av dette middelet, og anbefaler bruk som en del av den komplekse behandlingen av ulike hudsykdommer.

Motstandere av bruken av "Baziron" sier at sammensetningen av stoffet er ineffektivt og anbefales å bruke salve til behandling av akne, som har antibiotika. Ifølge dem kan bruken av gelen forårsake fremveksten av sykdommer som kontaktform dermatitt.

Tilhengere av gelprøven om høy effektivitet ved bruk av stoffet i kombinasjon med spesielle midler som har evnen til å eliminere utslett på visse områder av kroppen. Disse verktøyene inkluderer Differin, som bidrar til å rense porene og eliminerer desquamation.

Pasient vurderinger på bruk av stoffet er mye mer positivt. De sier at gelen har alle nødvendige egenskaper for å raskt eliminere akne. Under behandling opplever enkelte pasienter bivirkninger som irritasjon. I tillegg kan langvarig bruk av stoffet forårsake andre bivirkninger.

Negative vurderinger av stoffet mottatt fra kosmetologer. De sier at det er viktig at du får kompetent ekspertråd før du bruker stoffet. I noen tilfeller kan bruken av stoffet ikke gi den ønskede effekten, siden det kliniske bildet krever bruk av mer potente formuleringer.

Et effektivt behandlingsforløb er 3 måneder, der Baziron AU skal brukes kontinuerlig.

Pris og analoger

Etter å ha vurdert alle nyanser forbundet med bruk av legemiddelgelen, bør du svare på de to gjenværende spørsmålene om hvor mye Baziron Ac koster og om det er noen analoger til det. Prisen på gelen avhenger av konsentrasjonen av det aktive stoffet i preparatet. Så kostnaden av stoffet varierer fra fem hundre til åtte hundre rubler.

Blant analogene til dette verktøyet bør tildeles slike salver og kremer som "Zener", "Uroderm", "Proderm", samt lotion "Ugresol". Hvert av disse stoffene eliminerer inflammatoriske prosesser og har et bredt spekter av terapeutiske effekter.

I tillegg til dem er det nødvendig å nevne synonymer som har samme aktive ingrediens i sammensetningen, nemlig benzoylperoksid. Disse stoffene inkluderer Benzac AU, Proactiv, Oxygel, Eclarane og Effezel.

Baziron ® AC (Basiron ® AC)

Aktiv ingrediens:

Innholdet

Farmakologisk gruppe

3D-bilder

Sammensetning og utgivelsesform

i rør av LDPE 40 g; i en pakke med kartong 1 rør.

Beskrivelse av doseringsform

Hvit homogen gel.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamikk

Benzoylperoksid utviser antimikrobiell aktivitet mot Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis. Den har en keratolytisk effekt, forbedrer vevsoksygenering, og undertrykker sebumproduksjon i talgkjertlene.

farmakokinetikk

Benzoylperoksid penetrasjon gjennom huden er lav. Hoveddelen av benzoylperoksid omdannes til benzosyre, som etter absorpsjon går inn i systemisk sirkulasjon og utskilles raskt av nyrene. Det er ingen kumulation i vevet. Kutan applikasjon av Baziron AU i terapeutiske doser fører ikke til systemiske bivirkninger.

Indikasjoner stoff Baziron ® AC

Kontra

Overfølsomhet overfor ett av innholdsstoffene i stoffet;

barns alder opptil 12 år.

Bruk under graviditet og amming

Kontrollerte kliniske studier av stoffet under graviditet og amming ble ikke utført. I lang tid med klinisk bruk av Baziron AS var det ingen tilfeller av toksiske effekter på fosteret eller misdannelser. Bruk av gel Baziron AU under graviditet og amming er mulig i tilfeller hvor den påtenkte fordelen til moren oppveier den potensielle risikoen for fosteret.

Bivirkninger

I sjeldne tilfeller: lokal irritasjon - rødhet, peeling, tørr hud, brennende følelse (det anbefales å redusere hyppigheten av bruk); allergisk kontaktdermatitt.

Dosering og administrasjon

Utad. Med en lett berøring skal du bruke gelen jevnt på den berørte overflaten 1 eller 2 ganger om dagen (morgen og kveld) på ren, tørr hud. Den terapeutiske effekten utvikler seg etter 4 ukers behandling, en varig forbedring etter 3 måneders behandling.

Et annet behandlingsforløp er mulig etter å ha konsultert en lege.

Spesielle instruksjoner

Baziron AU gel bør unngås på slimhinner i øyne, munn og nese. Ved utilsiktet kontakt med stoffet på slimhinner, skyll grundig med varmt vann. Samtidig bruk av produkter med peeling, tørking eller irriterende effekt (for eksempel produkter som inneholder alkohol) anbefales ikke.

Sol- og UV-stråling, som er en ekstra årsak til hudirritasjon, anbefales ikke.

Oppbevaringsforhold medisin Baziron ® AC

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Utløpsdato for legemidlet Baziron ® AC

Ikke bruk etter utløpsdatoen som er trykt på pakningen.

Synonymer av nosologiske grupper

Prisene i Moskva apotek

anmeldelser

Legg igjen din kommentar

Nåværende informasjon etterspørselsindeks, ‰

Registreringsbevis Baziron ® AC

 • Førstehjelpsutstyr
 • Nettbutikk
 • Om selskapet
 • Kontakt oss
 • Utgiverens kontakter:
 • +7 (495) 258-97-03
 • +7 (495) 258-97-06
 • E-post: [email protected]
 • Adresse: Russland, 123007, Moskva, st. 5. Hovedlinje, 12.

Det offisielle nettstedet til konsernet RLS ®. Den viktigste encyklopedi av narkotika og apotek assortiment av den russiske Internett. Referansebok med medisiner Rlsnet.ru gir brukerne tilgang til instruksjoner, priser og beskrivelser av medisiner, kosttilskudd, medisinsk utstyr, medisinsk utstyr og andre varer. Farmakologisk referanse bok inneholder informasjon om sammensetning og form for frigivelse, farmakologisk virkning, indikasjoner for bruk, kontraindikasjoner, bivirkninger, narkotikainteraksjoner, metode for bruk av legemidler, farmasøytiske selskaper. Drug referanse bok inneholder priser for medisiner og produkter av det farmasøytiske markedet i Moskva og andre byer i Russland.

Overføringen, kopiering, distribusjon av informasjon er forbudt uten tillatelse fra RLS-Patent LLC.
Når du citerer informasjonsmateriale som er publisert på nettstedet www.rlsnet.ru, er det nødvendig med henvisning til kilden til informasjon.

Vi er i sosiale nettverk:

© 2000-2018. REGISTRERING AV MEDIA RUSSIA ® RLS ®

Alle rettigheter reservert.

Kommersiell bruk av materialer er ikke tillatt.

Informasjon beregnet for helsepersonell.

Baziron AS - ikke la akne en enkelt sjanse!

Hittil har koblingene til mekanismene for utviklingen av akne vært godt studert, metoder for behandling er utviklet, tatt i betraktning den individuelle tilnærmingen ved vurdering av alvorlighetsgraden og naturen av det kliniske kurset. Alle eksterne midler som brukes for akne tilhører en av gruppene av aktuelle preparater - retinoider, eksterne antibakterielle midler, benzoylperoksid og azelainsyre. De påvirker effektivt de ulike elementene i akne.

Riktig bruk av dem hjelper mot subkutan akne, lukkede og åpne komedoner, og i de fleste tilfeller bidrar til å forhindre negative konsekvenser i form av sekundære vedvarende huddefekter (akne). Til tross for det store utvalget av eksterne løsninger, for dermatologer og kosmetologer, er førstegangspreparat det som følger anbefalingene fra den 20. verdenskongressen for dermatologer, Baziron eller Differin, og deres kombinasjon.

Baziron - et effektivt middel for akne

Legemidlet er tilgjengelig i rør av 40 g i form av 2,5%, 5% og 10% homogen gel av hvit farge og er kun beregnet for ekstern bruk. Den aktive ingrediensen er benzoylperoksid, som tilhører den farmakologiske gruppen av antiseptika og desinfeksjonsmidler. Baziron gelblanding som inneholder hoved- og hjelpekomponenter, ved farmakologisk virkning besitter keratolytisk og antimikrobiell effekt.

 • metakrylsyrekopolymer - aktiv substansstabilisator;
 • Poloksamer 182 er et overflateaktivt middel med milde rensnings- og kondisjoneringseffekter;
 • karbomer 940-fortykningsmiddel og stabiliseringsgeler;
 • glycerol - emollient og dermatoprotective agent som aktiverer metabolske prosesser i huden;
 • dinatriumedetat - antioksidant;
 • Natriumdokusat, et overflateaktivt middel med antimikrobielle og mykningseffekter, fremmer væskeinntrengning i vev og kan forårsake en brennende følelse;
 • propylenglykol - fuktighetskrem, har en irriterende effekt;
 • kolloidalt silisiumdioksid - binder giftstoffer, nedbrytningsprodukter, mikroorganismer, allergener, fremmer avvisning av nekrotisk vev og regenereringsprosesser;
 • natriumhydroksid eller kaustisk alkali - nøytraliserer det sure miljøet, har en emulgerende og peeling effekt, kan forårsake hudirritasjon;
 • renset vann.

Prinsippet om virkemekanismen for stoffet

De ledende patogenetiske faktorene i akne er:

 1. Follikulær hyperkeratose, som er en for høy cellefordeling og samtidig nedsatt og redusert avstengning av cellene i stratum corneum i hårfolliktsområdet. Forstyrret utstrømning av talg og overdreven produksjon fører til dannelsen av åpne og lukkede komedoner.
 2. Aktiv reprodusering og utvikling, takket være gunstige forhold skapt i hårsekkene, betinget patogene anaerobe mikroorganismer - propionbakterier akne og epidermale stafylokokker.
 3. Frigivelsen av cytokiner og endringer i sammensetningen av talg med overvekt av frie fettsyrer i den under påvirkning av bakteriens vitale aktivitet.
 4. Utviklingen av den inflammatoriske prosessen.

Benzoylperoksid er et verktøy som har vært brukt av dermatologer og kosmetologer i mer enn tre tiår. På grunn av den utprøvde oksidative effekten, har den en høy antibakteriell aktivitet mot propionbakteriestammer av akne og epidermale stafylokokker, til og med resistente mot mange antibiotika. Benzoylperoksid hemmer også utviklingen av gjærlignende Malassezia futur sopp, noe som bidrar til dannelsen av flass. Det fører ikke til fremveksten av nye resistente former for mikroorganismer.

I tillegg, på grunn av dets oksidative egenskaper, som fremkommer etter at stoffet har blitt påført huden som et resultat av dannelsen av molekyler av aktive oksygenformer, har dette stoffet blekningsegenskaper, hemmer syntesen av frie fettsyrer og talgproduksjon.

Benzoylperoksid har en direkte antiinflammatorisk effekt, noe som resulterer i relativt rask regresjon og en reduksjon i antall inflammatoriske papulære og pustulære elementer av akne. Dermatologer anbefaler også bruk av Baziron fra svarte flekker (åpne komedoner), da de også har keratolytiske egenskaper, reduserer eller eliminerer dannelsen av nye komedoner.

Sammenlignet med tidligere produserte legemidler med benzoylperoksid, er Baziron AS preget av en mer uttalt effekt og bedre toleranse på grunn av den spesielle ensartede fordeling av mikroskopiske krystaller av hovedkomponenten i en spesiell hydrogelbase og et kompleks av metakrylsyre-kopolymer med fuktighetsgivende glyserin.

Når det påføres huden, kompliserer kompleksets granulater på grunn av den høye affiniteten (avfiniteten) med sebum sitt overskudd. Når dette skjer, frigjør glycerol fra dem, som penetrerer huden, fukt og myker det. Som et resultat gir stoffet kontrollert absorpsjon av talg med samtidig aktiv hydrering av huden.

Dermed er den terapeutiske effekten av Baziron på grunn av:

 • patogen undertrykkelse;
 • anti-inflammatorisk effekt;
 • normalisering av sebumproduksjon av talgkjertler;
 • forbedring av oksygenering av vev og hudhydrering;
 • keratolytisk effekt, noe som signifikant reduserer risikoen for betennelse.

Tørr hud og flak blir observert i det markerte området.
Bilde tatt fra ressursen irecommend.ru

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Ganske hyppige bivirkninger i applikasjonsområdet av gelen i den første applikasjonen er en svak brennende følelse og rødhet, og etter noen dager oppstår tørrhet og fin lamellær peeling av epitelet. Mindre ofte, smerte, kløe og prikker i huden, irritasjon og kontaktdermatitt. Spesielt ofte observeres disse negative effektene ved bruk av produkter med høy konsentrasjon.

Slike fenomener er ikke farlige og forsvinner ved bruk av samme gel, men med lavere konsentrasjon, en reduksjon i hyppigheten av påføring eller etter dens opphør. I tillegg til behandling av Baziron anbefales det ikke å bruke eksfolierende og single-type anticomedon, samt kosmetiske produkter som har en ekstra tørking eller irriterende effekt, for eksempel alkoholholdige.

Relativt sjelden allergi mot stoffet i form av kontaktallergisk dermatitt, hevelse i ansiktet, angioødem.

Kan det være hudbrann?

Gelen selv forårsaker ikke hudforbrenninger. Men i stedet for påføring på grunn av irritasjon og tynning av huden, øker dets lysfølsomhet. Derfor kan sollys eller kunstig ultrafiolett stråling forårsake brannskader.

Utbredt bruk for behandling av aknebenzoylperoksid (selv i høye konsentrasjoner) i flere tiår har ikke avslørt en generell negativ innvirkning på menneskekroppen. Samtidig, siden det ikke foreligger statistiske data om den kliniske bruken av stoffet av gravide kvinner, er effekten av barnet på fosteret og postnatal utvikling ikke undersøkt. Det anbefales ikke å bruke Baziron under graviditet, med mindre det er absolutt nødvendig, noe som bestemmes av legen.

Når amming er også ønskelig for å unngå bruk. Mangelen på studier om muligheten for å isolere komponentene i Baziron og dets brystmelk metabolitter tillater oss ikke å utelukke muligheten for risiko for spedbarn.

Metode for bruk

Når akne er mild og ofte av moderat alvorlighetsgrad, som følger med komedoner i kombinasjon med inflammatoriske prosesser, bør legemidlet som en monoterapi brukes i lang tid - fra 2 til 6 måneder. Betydelig forbedring observeres som regel etter 1 måned og varig effekt - etter 3 måneders behandling. Samtidig, for å forsiktig rense og fukte huden, er det nødvendig å bruke moderne, ikke-komedogene preparater uten innhold av alkohol og andre følsomme og irriterende komponenter.

Hvordan søke Baziron AU?

Hos pasienter med sensitiv hud anbefales bruk av 2,5% (mindre 5%) gel. Det påføres 1-3 ganger om dagen i liten mengde med en lett berøring (uten gnidning) bare på de berørte områdene av ren, tørr hud. I tillegg må du ikke glemme overholdelse av beskyttelsesforanstaltninger mot eksponering for sollys og ultrafiolette stråler.

Produsert av produsenter av forskjellige land, er analogene til Baziron AU ikke helt lik i sammensetning, men bare når det gjelder hovedkomponenten, benzoylperoksid. Slike analoger inkluderer "Oxygel" og "Azix-Derm" (India), "Indoxil" (Irland), "Proactive" (USA), "Eclaran 5" (Frankrike), "Oxy 5, 10" Effesel (Frankrike).

Når man velger mellom Baziron og Differin (adapalen), bør man huske på at til tross for de forskjellige mekanismene, er resultatene av deres handlinger stort sett identiske. Differin binder selektivt til de spesielle reseptorene til keratinocyternes kjerner og regulerer effektivt prosessene i deres endelige differensiering, samt peeling av platene dannet av cellene i det kåte epitelet. Derfor er det preget av en mer uttalt keratolytisk effekt.

Det brukes i alle stadier av akne for å utføre både hoved- og støttesystemet. Legemidlet er effektivt i tyggegummi og papulopustulære former for utslett, tolereres godt og er preget av fraværet av fotosensibiliserende effekt.

Samtidig har Baziron mer utprøvd antimikrobiell og antiinflammatorisk, så vel som depigmenterende effekter. Derfor er det ofte foreskrevet før bruk av Differin og som vedlikeholdsterapi etter det, og noen ganger samtidig med Differin. I sistnevnte tilfelle brukes stoffet Effezel vanligvis, der hovedkomponentene inneholder adapalen og benzoylperoksid.

Bilde tatt fra ressursen irecommend.ru

Hva er bedre, Baziron eller Zener, så vel som Skinoren?

De aktive ingrediensene i zeneritt er sink og erytromycin. Sink har også comedonoliticheskoe handling, men mye mindre uttalt, sammenlignet med benzoylperoksid. I tillegg, selv om antibiotika erytromycin og har en antibakteriell effekt, men ikke spesifikk, men mot et bredt spekter av mikroorganismer.

Det er uønsket å bruke Zener lenge, da resistensene til bakteriene til antibiotika og deres enda større multiplikasjon utvikles raskt. Legemidlet er foreskrevet i begynnelsen av sykdommen og bare med svakt uttalt enkelt inflammatoriske elementer, så vel som i tilfelle intoleranse mot benzoylperoksid.

Skinoren kommer i form av en gel og krem. Den aktive ingrediensen er azelainsyre. Det er preget av anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper mot propionbakterie acne og epidermal stafylokokker, samt en handling som regulerer keratinisering. Dette legemidlet har de samme bivirkningene som Baziron, men mindre uttalt og ikke krever avbrytelse av behandlingen.

Generelt er de komparative egenskapene til narkotika svært vanskelige, og deres valg bør gjøres under hensyntagen til alvorlighetsgraden av akne, individuell effekt og toleranse for legemidler, muligheten for allergiske reaksjoner.

BASIRON EXPERT

◊ Gel for ekstern bruk 2,5% hvit eller nesten hvit homogen uten fremmede partikler med karakteristisk lukt.

Hjelpestoffer: metakrylsyrekopolymer - 2 g, poloksamer 182 - 0,2 g, karbomer 940 - 0,8 g, glyserol - 4 g, dinatriumedetat - 0,1 g, natriumdokat - 0,05 g, propylenglykol - 4 g, silisiumdioxid, kolloidalt - 0,021 g, natriumhydroksyd - til pH 5,1-5,5, renset vann - opp til 100 g

40 g - polyetylenrør (1) - pappemballasje.

◊ Gel for ekstern bruk 5% hvit eller nesten hvit homogen uten fremmede partikler med en karakteristisk lukt.

Hjelpestoffer: metakrylsyrekopolymer - 2 g, poloksamer 182 - 0,2 g, karbomer 940 - 0,8 g, glyserol - 4 g, dinatriumedetat - 0,1 g, natriumdokat - 0,05 g, propylenglykol - 4 g, silisiumdioxid, kolloidalt - 0,021 g, natriumhydroksyd - til pH 5,1-5,5, renset vann - opp til 100 g

40 g - polyetylenrør (1) - pappemballasje.

◊ Gel for ekstern bruk 10% hvit eller nesten hvit homogen uten fremmede partikler med karakteristisk lukt.

Hjelpestoffer: metakrylsyrekopolymer - 2 g, poloksamer 182 - 0,2 g, karbomer 940 - 0,8 g, glyserol - 4 g, dinatriumedetat - 0,1 g, natriumdokat - 0,05 g, propylenglykol - 4 g, silisiumdioxid, kolloidalt - 0,021 g, natriumhydroksyd - til pH 5,1-5,5, renset vann - opp til 100 g

40 g - polyetylenrør (1) - pappemballasje.

Benzoylperoksid penetrasjon gjennom huden er lav.

Hoveddelen av benzoylperoksid omdannes til benzosyre, som etter absorpsjon går inn i systemisk sirkulasjon og utskilles raskt av nyrene. Det er ingen kumulation i vevet.

Kutan anvendelse av legemidlet Baziron AU i terapeutiske doser fører ikke til bivirkninger av systemisk virkning.

- overfølsomhet overfor stoffet

- Barns alder opp til 12 år.

Kun til ekstern bruk.

Hvordan bruke: Bruk jevnt på gelen på den berørte overflaten en eller to ganger om dagen (morgen og kveld) på ren, tørr hud. Pasienter med sensitiv hud anbefales å bruke gelen 1 gang / dag på kvelden.

Den terapeutiske effekten utvikler seg etter 4 ukers behandling, en varig forbedring etter 3 måneders behandling.

Et annet kurs er mulig etter å ha konsultert en lege.

Alle bivirkninger identifisert under kliniske studier er forbundet med hudsykdommer. Med en reduksjon i hyppigheten av bruk av stoffet eller avbestilling av behandling, er de reversible.

I post-registreringsperioden ble det også observert tilfeller av ansiktshevelse og allergiske reaksjoner, inkludert overfølsomhet på applikasjonsstedet og anafylakse med en uspesifisert hyppighet av forekomsten.

Hvis noen av bivirkningene som er angitt i instruksjonene, forverres eller andre bivirkninger som ikke er angitt i instruksjonene, er notert, bør du umiddelbart informere legen din.

Benzoylperoksidgel er et legemiddel som kun er beregnet på ekstern bruk. Overdreven bruk av stoffet vil ikke føre til raskere oppnåelse av resultatet eller oppnå en mer uttalt effekt, men dette kan utvikle alvorlig irritasjon. I dette tilfellet skal behandlingen med legemidlet avbrytes og passende symptomatisk behandling skal foreskrives.

Første bruk av stoffet kan forårsake en svak brennende følelse, og innen få dager - rødhet og peeling av huden. Flertallet av pasientene i de første ukene av behandlingen ser merkbar peeling av huden. Det er ikke farlig og går som regel innen en eller to dager ved midlertidig avslutning av behandlingen. Hvis alvorlig irritasjon av huden oppstår, reduser bruksfrekvensen av stoffet, midlertidig eller helt slutte å bruke stoffet.

Ved bruk av benzoylperoksid kan det forekomme symptomer som hevelse og blæring av huden. I dette tilfellet må du stoppe behandlingen med legemidlet.

Ved påføring av gelen, unngå kontakt med slimhinner i øyne, munn og nese. Ved utilsiktet kontakt med stoffet på slimhinner, er det nødvendig å vaske dem grundig med varmt vann. Vær forsiktig når du bruker stoffet til nakken og andre følsomme områder.

Overdreven eksponering for sollys og UV-stråling, som er en ekstra årsak til hudirritasjon, bør unngås.

På grunn av risikoen for sensibilisering bør benzoylperoksidgel ikke påføres skadet hud.

Kontakt med farget materiale, inkludert hår og farget stoff, kan forårsake misfarging eller misfarging.

Innflytelse på evnen til å kjøre kjøretøy og mekanismer

Gel Baziron AU påvirker ikke evnen til å kjøre biler og arbeider med mekanismer.

Klinisk erfaring med ekstern bruk av benzoylperoksid under graviditet er fraværende eller begrenset. Data om virkningen på reproduktiv funksjon, fruktbarhet eller peri- og postnatal utvikling, samt egenskapene til teratogeniteten og embryotoksisiteten av stoffet når det brukes i dyr, er også fraværende. Med storskala klinisk bruk for behandling av akne i massekonsentrasjoner opptil 10% i flere tiår, forårsaket benzoylperoksid ingen effekt på disse indikatorene i menneskekroppen. Benzoylperoksid bør kun brukes til gravide kvinner dersom det foreligger klare indikasjoner etter rådgivning fra en lege.

Det er ikke kjent om benzoylperoksid eller dets metabolitter utskilles i morsmelk hos mennesker. Risikoen for nyfødte / spedbarn kan ikke utelukkes. For å unngå kontakt av spedbarnet med legemidlet i ammingsperioden, bør man unngå Baziron AU-gel på brystområdet.

Kontraindikert: barn under 12 år.

Beskytt huden din med Baziron AU

Baziron acne krem ​​kjemper aktivt ikke bare eliminering av akne, arr, blemmer og akne, men eliminerer også årsaken til dannelsen. Den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet er benzoyl. Det reduserer betennelse og undertrykker også multiplikasjonen av patogene bakterier. Som følge av behandlingen observeres følgende indikatorer:

 • Mengden av sebum som utskilles, reduseres;
 • Porene rengjøres og innsnevres;
 • Betennelse er eliminert, rødhet forsvinner;
 • Ar og blemmer forblir ikke.

Etter behandling med Baziron-krem er ikke bare akne og akne eliminert, men vises ikke lenge. Legemidlet forhindrer dannelsen og spredningen av bakterier. Huden tar et sunt utseende.

Indikasjoner for bruk

Krem "Baziron" anbefalt av kosmetologer for å ta vare på problemhud. Legemidlet har keratolytiske egenskaper, bidrar til ødeleggelsen av hornhinnen. Det er preget av antiparasittisk og antiseptisk, så det må brukes når:

 • akne assosiert med hormonelle endringer i kroppen;
 • steroid akne;
 • akne vulgaris;
 • spor av akne og hudormer - post-akne;
 • seborrheisk dermatitt;
 • purulente lesjoner av huden.

Legemidlet er beregnet for ekstern bruk i forskjellige lesjoner av epidermis. En hudlege foreskriver et legemiddel med en viss prosentandel av hovedkomponenten, avhengig av tilstanden til huden. Verktøyet har en keratolytisk effekt, slik at det fjerner skikkelig peeling og inflammatoriske effekter. Det brukes som en effektiv krem ​​i kampen mot dermatitt, kåt eksem, så vel som akne og akne.

Farmakologiske egenskaper

Legemidlet "Baziron" har en kompleks effekt på huden. Den kjemiske sammensetningen av midlet inkluderer benzoylperoksid, et anti-kendon-stoff med en uttalt bakteriedrepende egenskap. Den er preget av høy aktivitet mot bakterier som Propionibacteriumacnes og Staphylococcusepidermidis. Effekter på mikrober kombinert med anti-inflammatoriske egenskaper av verktøyet. I prosessen med samhandling med hudceller dekomponerer benzoylperoksydforbindelsen i hydrogenperoksid og benzoesyrerester.

Alle komponenter påvirker huden aktivt, hjelper til med å rense kanalene i sebaceous kjertlene fra overflødig talg. Den epidermis er utgitt fra døde celler, smuss og støv, som er habitat for bakterier. Lokal behandling anbefales av dermatologer å bruke minst 12-14 dager.

I motsetning til andre antibakterielle midler, påvirker benzoylperoksid direkte bakterier. Når det påføres huden, virker stoffet på oljehårkanalen, spalt det utskilt fettet, derfor kommer oksygen inn i kanalen. Oksygen har en skadelig effekt på aerobic bakterier. Resultatet er:

 • Normalisering av lipidbalanse;
 • Nivået på utskilt fettsyrer reduseres betydelig og normaliserer gradvis;
 • Sekretorisk funksjon av talgkjertlene reduseres og som følge av antallet komedoner;
 • Huden blir ren og sunn, ar forsvinner;
 • Det forhindrer utviklingen av inflammatoriske prosesser;
 • Fet hud reduserer;
 • Det tørre epitelet er eliminert.

Sammensetningen av akne krem ​​"Baziron AS"

"Baziron" krem ​​brukes som et effektivt middel i kampen mot akne, akne og svarte flekker. Preparatet inkluderer:

 • Benzoylperoksid vann er aktivt mot bakterier i kategorien Propionibacteriumacnes og Staphylococcusepidermidis. Det har en antimikrobiell effekt på bakterier. Fremmer rask eksfoliering av døde hudceller;
 • Akrylatkopolymer bidrar til dannelsen av vannavvisende film, som forhindrer dannelse og spredning av patogene mikrober;
 • Poloksamer 182 fører til rask eliminering av proteiner fra blodet. Som et resultat provoserer stoffet en økning i narkotikapåvirkning, og reduserer også antall skadelige bivirkninger;
 • Carbomer 940 styrker beskyttelsesfilmen på hornhinnen i cellen, normaliserer fuktighetsnivået;
 • Glyserin reduserer irritasjonsvirkningen av inflammerte epidermis; har en myknings- og dermato-beskyttende effekt; bidrar til aktivering av metabolske prosesser;
 • Dinatriumedetat brukes til å mykne den vandige fasen, slik at stoffet kan brukes til og med på sensitiv hud;
 • Natriumdioktylsulfosuksinat brukes som mykemiddel for stoffets hovedblanding, takket være salvekomponenten, absorberes det raskt og påvirker hudens lesjoner.
 • Propylenglykol virker som en naturlig fuktighetskrem, da den bidrar til tiltrengning av fuktighet fra luften. Med hjelpen trenger komponentene av legemidlet aktivt inn i epilermiscellene;
 • Vannfri kolloidal silisiumløsning fjerner aggressive stoffer og bakterier fra celler som fremmer spredning av infeksjon til sunne hudområder;
 • Natriumhydroksid regulerer fuktighetsnivået i lagene i huden, er et effektivt eksfolieringsmiddel.
 • Destillert vann.

Kontraindikasjoner til bruk av narkotika

Krem "Baziron" kan ikke brukes av personer med overfølsomhet overfor benzoylperoksid i vann eller annen komponent som er en del av stoffet. Ellers hudrødhet, uønsket peeling, brenner i form av akne med væske. I dette tilfellet kan dermatologen anbefale et stoff med lav konsentrasjon av den viktigste antibakterielle komponenten.

Du kan ikke bruke verktøyet i lang tid, da bensoyl kan ha en skadelig effekt på binyrene, leverenes funksjonelle arbeid.

Du kan ikke bruke krem ​​til personer under 12 år. Samtidig forblir "Baziron" et effektivt middel for teenage akne.

Det kan ikke brukes i fravær av et positivt resultat.

Hvordan bruke stoffet "Baziron AS"

Salve "Baziron AS": Bruksmåte og bruksfrekvens fastsatt av legen. Legemidlet er distribuert av apotek uten lege resept. Derfor, før behandling påbegynnes, er det nødvendig å skaffe en kvalifisert medisinsk konsultasjon og velge et produkt med et passende prosentvis nivå av aktivstoffet i preparatet.

I kremet "Baziron AS" er instruksjon knyttet til hver pakke. Før bruk bør du studere den, spesifisere produksjonsdato og holdbarhet.

Legemidlet er beregnet utelukkende til ekstern bruk. Dotted det på de berørte områdene:

 1. Du må først rense huden, fjerne overflødig talg og tørke.
 2. Produsenter anbefaler at du bruker verktøyet en gang om dagen, før du får en natts søvn. Men hyppigheten av bruk avhenger av de enkelte anbefalinger fra hudlege.
 3. For å forhindre peeling eller irritasjon på huden, er det nødvendig å tørke ansiktet med en alkoholfri rensepulver om noen minutter for å påføre preparatet. Hvis huden er overfølsom, er det etter bruk av dekselet stoffet Panthenol brukt (det påføres i et tynt lag)
 4. Kremet påføres betennelse og akne. Du trenger ikke å pålegge det på sunn hud.
 5. Varigheten av behandlingen er fra 30 til 90 dager. På dette tidspunktet anbefales det ikke å bruke kosmetikk, som inkluderer alkohol. Alkoholholdige stoffer kan forårsake irritasjon, forbrenning og flaking av huden.
 6. Hvis kremet påføres to ganger om dagen (hvis du ikke bruker dekorative kosmetikk), bør morgenprosedyren ikke utføres senere enn 30 minutter før du går ut i friluft.
 7. Etter at kremet er på huden, unngå eksponering for sollys. De aktive ingrediensene som utgjør stoffet øker sensitiviteten til ultrafiolett (resultatet avhenger av hudtype).
 8. Kremet påføres forsiktig med bomullspinne og unngår kontakt med slimhinner. Brukt mengde er lik en liten ert. Det berørte området behandles forsiktig, kremet blir forsiktig gnidd til det er fullstendig absorbert.
 9. Gjenta prosedyren bør være daglig til fullstendig forsvunnelse av dermatinbetennelse på hudoverflaten.
 10. Ved skader eller sår på huden, er stoffet forbudt å bruke.
 11. Så snart allergier oppstår på huden eller tilstanden av betennelse forverres, er det nødvendig å slutte å bruke produktet.

Hold kremet på et mørkt kjølig sted, temperaturen bør ikke overstige mer enn 25 grader.

Egenskaper ved bruk av krem ​​under graviditet og amming

Akne og akne opptrer ofte under graviditet og amming. Årsaken til dannelsen av betennelse er forbundet med en økning i nivået av testosteron i en kvinnes blod, en indirekte effekt av stress på sebaceous utskillelsesprosessen, mangel på vitaminer, dehydrering og økt produksjon av talg. Derfor forskriver dermatologene sine pasienter midler som bidrar til normalisering av den generelle hormonelle bakgrunnen. Blant de populære forberedelsene "Baziron". Men det skal bare brukes under veiledning av en lege.

Data om virkningen av stoffet på reproduktive systemet er ikke. Studier har vist at benzoylperoksid ikke har negativ innvirkning på helsen til kvinnen og fosteret. Men samtidig anbefaler leger sterkt: ikke selvmedisinere.

Det er strengt forbudt å bruke stoffet under amming. Interaksjon med sebum, dekomponerer benzoylperoksid i salicylsyre. Stoffet trenger dypt inn i hudcellene, går inn i blodet, passerer deretter til babyen og kan påvirke utviklingen.

I undersøkelsesprosessen har medisinske eksperter funnet ut at salicylsyre i noen form (medisin, kosmetisk preparat) har en direkte innvirkning på utviklingen av barnet. Stoffet forårsaker et kompleks av kroniske sykdommer, medfødte mangler og alle slags komplikasjoner, både under fødsel og etterpå.

Blant de vanligste tilfellene av salicylsyre på barnets kropp bør det fremheves:

 • Skader på hjertesystemet og nyrene;
 • Reye syndrom, eller med andre ord feber av viral opprinnelse. I mange tilfeller forekommer døden for pasienten;
 • Det er kløe i huden, så vel som å brenne i noen deler av huden.

Bivirkninger av stoffet

Salve "Baziron" akne med individuell intoleranse kan forårsake følgende bivirkninger:

 • Allergisk dermatitt i form av rødhet i huden eller utslett, depigmentering av lokal natur;
 • Tørrhet eller peeling av huden, alt fra små prikker til en patogen fornemmelse av brenning (ligner den tørre typen);
 • Sans for brennende og kløe (oppstår når dosen overskrides);
 • Økt sensitivitet for ultrafiolett stråling;
 • Follikulitt dannelse;
 • Generell forverring av betennelse.

Doktors anbefalinger

Hvis du opplever allergiske reaksjoner eller ulike dermatitt på huden etter påføring av krem ​​"Baziron" anbefaler dermatologer å bruke følgende tips:

 1. Legemidlet kan ikke brukes i slike tilfeller:
 • Ingen diagnose laget av en medisinsk profesjonell;
 • Tilstedeværelsen av systemisk patologi, der det er umulig å anvende hovedterapien;
 • Pasienten har en individuell intoleranse mot de viktigste eller ekstra komponenter i hudpleieproduktet.
 1. I tilfelle av dermatitt, anbefaler leger straks å slutte å bruke stoffet.
 2. Legemidlet brukes kun i små doser. Det er uakseptabelt å bruke det på hele området av behandlet hudområde, bare punktvis, til individuell akne og akne. Hvis en pasient bryter dette rådet og bruker en større mengde krem, så skaper han en hudkritisk situasjon. For eksempel kan pigmentering bli forstyrret, rødhet eller utslett kan vises.
 3. Kremet påføres fortrinnsvis før nattsøvn. Ikke bruk stoffet hvis du planlegger å bruke sminke. Slike handlinger vil føre til forverring av huden, tilstopping av porene og spredning av patogene infeksjoner.

Analoger av stoffet

Analoger av Baziron AU kan deles inn i billigere og dyrere rusmidler. Men det anbefales ikke å gi fortrinn til dette eller det rette selvstendig, det er nødvendig å konsultere en lege. Nedenfor er en liste over medisiner som er effektive for å bekjempe hudproblemer:

 1. Eclaran - krem ​​gel for ekstern bruk. Hovedkomponenten er også benzoylperoksid. Verktøyet har antimikrobiell og keratolytisk virkning. Også stoffet er i stand til å mette cellene med oksygen, som har en skadelig effekt på patogene bakterier, og reduserer også sekreter fra talgkjertlene.
 2. Tetracyklin salve 3% brukes til å ta vare på pustulære infeksjoner i huden, akne. Hovedkomponenten av stoffet er tetracyklinhydroklorid.
 3. Syntomycin salve er basert på kloramfenikol. Denne komponenten har antibakterielle egenskaper, forhindrer reproduksjon av virus og mikrober. Legemidlet fjerner rødhet og peeling, myker huden og reduserer kløe. Interessant nok, syntomycin salve er i stand til å håndtere 40 alle slags plager forbundet med brudd på integriteten av huden.
 4. Adaklin utviklet spesielt for behandling av problem hud. Medikamentet renser ikke bare huden effektivt og gir ut tonen, men ødelegger også akne og deres konsekvenser.
 5. Regetsinprednaznachen ikke bare for behandling, men også for forebygging av akne. Hoveddelen av stoffet er hyaluronsyre. Komponenten samhandler aktivt med proteiner og andre stoffer på molekylivå. Virkningen av midlet er rettet inn i hudcellene, og et beskyttende lag dannes på overflaten som forhindrer fuktighetstap.
 6. Baneocin - et antibiotikum rettet mot behandling av follikulitt, furunkulose, infisert eksem, infeksiøs dermatitt, hudutslett. Anvendelsesområdet er omfattende, det brukes i kirurgi, otolaryngologi, dermatologi, pediatri, gynekologi.
 7. Erytromycin har antibakterielle egenskaper ved en bakteriostatisk virkning. Legemidlet påvirker betennelse gjennom hudceller.
 8. Effesel gel er basert på samspillet mellom to aktive komponenter - adapalen og benzoylperoksid. Legemidlet har antiinflammatoriske og antimikrobielle effekter, reduserer dannelsen av mikrokomon. Verktøyet bekjemper peeling av huden, forhindrer overdreven sekresjon av talg.
 9. Ulike - stoffet inneholder ikke antibiotika og hormonundertrykkende stoffer, derfor forårsaker det ikke avhengighet. Verktøyet kjemper mot årsakene til dannelsen av betennelse og akne, reduserer talgproduksjonen og renser porene. Ofte tilbyr dermatologer sine pasienter felles bruk av rusmidler - "Baziron" og "Differin." I morgen blir Baziron påført betennelsene. Dens handling er rettet mot bekjempelse av betennelser og pustulære formasjoner. Og om kvelden - "Differin", som fjerner døde hudpartikler og bekjemper problemet fra innsiden.
 10. Zeneritt er basert på erytromycin. Stoffet dreper bakterier som multipliserer i forurenset porer. Andre komponenter har sammenvirkende effekter, fremmer rask healing av akne og hudormer.
 11. Skinoren er et ikke mindre effektivt stoff sammenlignet med Baziron-krem. Skinoren basert på bruk av azelainsyre. Verktøyet har en antibakteriell effekt på de betente områdene i huden, blokkerer overdreven produksjon av melanin, slik at ansiktet ikke danner uønsket pigmentering.

Til tross for aktiviteten av stoffets komponenter, kan de påvirke ganske annerledes. I tillegg til disse kan du være interessert i disse rettsmidler for akne.

Video om krem ​​"Baziron"

Krem "Baziron" er valget mellom de fleste kjøpere som er bekymret for problemhud. Legemidlet er kommersielt tilgjengelig og lett å bruke. Dens effekt ble verdsatt av tusenvis av kjøpere. Kostnaden for stoffet er ganske rimelig, og effekten på de berørte områdene indikerer medisinens høye kvalitet. Krem "Baziron" har en høy vurdering blant rusmidler med tilsvarende effekt. Derfor anbefaler dermatologene sine pasienter å kjøpe dette stoffet. Bare noen få tilfeller indikerer at allergiske reaksjoner dannes på pasientens hud. Derfor må du konsultere en hudlege før du bruker verktøyet, og følg også instruksjonene nøye.

Fra videoen nedenfor, og denne artikkelen, kan du lære mer om stoffet.

Flere Artikler Om Typer Acne