Hjem »Moles» Hvit prikk på molen

Hva advarer hvit flekk rundt moles

Forskere har vist at utseendet på mol på kroppen er direkte relatert til mengden melanin produsert i hudcellene. En hvit mole kan oppstå med svekket arbeid av pigmentcellene som produserer melanin. Hvis svulsten ikke forårsaker ubehag, er det ikke farlig. Men noen ganger blir et hvitt flekk mørkere og endrer sin form, denne funksjonen kan være en forløper for kreft.

Faktorer som påvirker gjenfødelsen av en muldvarp

De viktigste symptomene som advarer om utbruddet av gjenfødelse er: konstant kløe, endring i farge og størrelse, en merkbar halo dukker opp rundt nevus.

En hvit kant rundt molen kan vises med drastiske endringer i hormonnivået, fordi organismen er mest svekket i denne perioden. I dette tilfellet kan et hvitt flekk rundt neoplasma advare om gjenfødelse av nevus til en malign tumor.

Hvis den hvite fargen rundt molen dukket opp etter soling, er dette heller ikke et godt tegn, det kan tyde på utvikling av melanom. Noen ganger kan gjenfødelsen av en nevus provosere sollys, så vær sikker på å gå til en hudlege eller en hudkliniker.

En hvit halo rundt den dannede molen kan indikere en funksjonsfeil i pigmentcellene. Pletter på huden av hvit farge eller depigmentering er et tydelig tegn på vitiligosykdom. Det kan oppstå i alle aldre og gir pasienten et sterkt moralsk ubehag.

Følgende faktorer kan utløse denne patologien:

 • ryggmargspatologi (syringomyelia);
 • psyko-emosjonelle erfaringer eller stress;
 • smittsomme sykdommer;
 • dysfunksjon av endokrine kjertler;
 • metabolske forstyrrelser i kroppen.

Hvorfor blekgull

Det er verdt å merke seg at ikke alle endringer i neoplasmer medfører alvorlige konsekvenser. Det er to hovedårsaker til utseendet på små hvite flekker rundt molen.

Hvis en alder begynner å bli blek og lysere, er dette ganske bra et godt tegn. Dette antyder at den gamle molen løser og etter en stund vil bare forsvinne av seg selv. I medisin er fødemerker med en lys grense kalt halonevus (nevus Setton), de utgjør ikke en reell trussel mot helse.

Men noen ganger advarer dannelsen av en hvit halo rundt et nevus om tilstedeværelsen av alvorlige sykdommer i kroppen. Et hvitt flekk kan oppstå når en nevus degenererer til en malign tumor.

Det er viktig! Ikke prøv å diagnostisere deg selv og ikke selvmedisinere - det kan forverre sykdommen. Det er nødvendig å kontakte de kompetente spesialistene umiddelbart og gi full diagnose. Med en dårlig diagnose vil det øke sjansene for rask gjenoppretting betydelig.

Medisinske tegn på gjenfødelse

Legene har utviklet akronym AKORD. Det lar deg tydelig og tydelig fikse alle symptomene på transformasjonen av mol til en malign tumor:

 1. A (asymmetri) - hvis noen nevus er delt i halvparten, begge deler må være proporsjonalt like, dette påvirker primært sin transformasjon.
 2. K (kant) - En sunn nevus har klare og jevne skisser, noe ujevnhet indikerer patologi.
 3. O (fargestoff) - fargene på en nevus skal fordeles jevnt, hvis det er flekker av forskjellige nyanser, er dette et alarmsignal.
 4. P (størrelse) - En veldig stor størrelse på nevus er også ikke bra, en stor opphopning av små svulster på ett sted betraktes også som et dårlig tegn.
 5. D (dynamikk) - eventuelle endringer i nevus kan indikere gjenfødelse. Farge, blødning, størrelsesendringer og annen uttalt dynamikk - dette er en grunn til å tenke på helsen din.

Fjerner et problemmolekyl

For tiden fjernes problemet nevus med flere metoder. Denne enkle operasjonen tar ikke mye tid, men det bør bare gjøres på spesialiserte klinikker.

Skalpel fjerning

Denne enkle kirurgiske prosedyren utføres under lokalbedøvelse. Stingene etter operasjonen oppløses helt. Et arr kan forbli dersom en stor muldvarp fjernes.

Laser eksponering

Denne metoden er den mest smertefri, opplæringen skåret av i en laserstråle. Prosedyren er blodløs, det er vanligvis ingen arr igjen, anestesi er praktisk talt ikke brukt til denne operasjonen.

elektrokauterisering

Svulsten fjernes ved hjelp av en høyfrekvent elektrisk strøm. Med riktig forsiktighet etter denne operasjonen vil ikke arrene på huden forbli.

cryolysis

Problematisk nevus er frosset med flytende lavtemperatur nitrogen. Sykdommer er ødelagt, men såret healer etter operasjon i lang tid.

Radiobølgefjerning

Fødselsmerke ødelegges av høyfrekvente radiobølger. Dette er en ganske ny metode, som nå er fjernet nøyaktige.

Hvis du er bekymret for det hvite punktet rundt den dannede molen, er det nødvendig å utføre en full diagnose for å objektivt vurdere tilstanden til nevus og finne den optimale behandlingen. Formasjon med en hvit halo er ikke en grunn til panikk. Men det er nødvendig å konsultere erfarne leger. Melanom behandles vellykket i begynnelsen, ved hjelp av enkel operasjon og strålebehandling.

Hva ser ut som en hvit muldyr på kroppen

Moles er til stede på kroppen til alle voksne. Noen har mer, noen mindre, de er forskjellige i form, tetthet, farge og størrelse. Imidlertid vises atypiske formasjoner noen ganger på huden - hvite mull som krever spesiell oppmerksomhet, og i noen tilfeller - umiddelbare tiltak.

Årsaker til

Moles, som de fleste anser å være normen og er selv stolte av dem, er faktisk patologier. I de fleste tilfeller er disse formasjonene godartede, men under visse omstendigheter begynner nevi å degenerere, som fører til alvorlige sykdommer. Derfor bør eventuelle pigmenterte formasjoner på kroppen observeres.

Dette gjelder spesielt for mistenkelige, atypiske nevi - hvite vekst. De kan være av forskjellige størrelser og former. Overflaten er jevn og grov. Utseendet til slike mol bør ikke gjøre deg forferdet, men du kan ikke forbli likegyldig med deres utseende på kroppen heller.

Årsaken til disse stedene er den lave aktiviteten til hudceller som produserer melanin. Det kan være flere grunner for utseendet til slike mol:

 • Den viktigste årsaken til utseendet på unormal hvite nevi er ultrafiolett stråling. Soling er generelt ikke bra for huden, spesielt hvis det er mange mol på den. De må beskyttes spesielt mot solen.
 • Arvelig predisposisjon fører også ofte til utseendet av hvite mol.
 • Også årsaken til slike forandringer på huden kan tjene som hormonelle støt. De selv er ikke nyttige for kroppen, og hvis slike ytre manifestasjoner dukker opp, er dette en grunn til å besøke legen.
 • I noen tilfeller er det en situasjon hvor fødselsmerket på kroppen har lenge vært lysende. Dette er den normale aldringsprosessen av en gitt huddannelse. Over tid vil nevus forsvinne.
 • Skadelige vaner forårsaker ofte utseendet til uvanlig hvitt nevi, samt endringer i arten av eksisterende strukturer.
 • Det er også en annen situasjon når en lys halo dukker opp rundt den pigmenterte formasjonen. Dette kan indikere patologiske prosesser og være en forutsetning for transformasjon av godartet utdanning i melanom.

De fleste av faktorene som medfører utseendet av potensielt farlige mol, er utenfor kraften til, hvis du setter deg et slikt mål.

Behandling av hvite nevi

Det viktigste å forstå er at eventuelle endringer i eksisterende mol eller utseende av nye - av en uvanlig farge - dette er en grunn til å konsultere en lege. Legen vil bestemme naturen av den hvite neoplasmen på kroppen ved hjelp av en undersøkelse, en blodprøve og muligens en biopsi. Hvis det er indikasjoner, bør en slik nevus behandles.

Det er mange muligheter for å kvitte seg med farlige eller bare uønskede hvite mull. De fleste av dem er helt trygge, ikke tiltrekke seg sterk smerte og gjenopprettingstid. Det er viktig å vurdere at eventuelle manipulasjoner med uvanlig farge og struktur utføres av en kvalifisert spesialist i medisinske institusjoner.

Laser fotokoagulering er den mest innovative og populære metoden for å fjerne patologiske moles blant leger. Denne prosedyren består i at huddannelsen fjernes i lag med laser. Smerteavlastning i dette tilfellet er ikke påkrevd, som regel forblir det ingen spor på koagulasjonsstedet.

Også ofte brukt til metoden for elektrokoagulering. I dette tilfellet fjernes den depigmenterte mole av høyfrekvent strøm som er rettet mot den patologiske nevus. Operasjonen medfører ikke smerte, men etter at det kan forbli et mørkt sted eller et lite arr.

En trygg, men ikke den vanligste måten å bli kvitt uønskede svulster, er kryoterapi. Hvite fødselsmerker, som forårsaker bekymring, blir behandlet med flytende nitrogen, hvorpå disse formasjonene dør av og faller ned fra huden i lag. I noen tilfeller er det nødvendig med flere prosedyrer hvis nevus er ganske dyp. Denne metoden er også smertefri og er ikke forbundet med blødning.

Den klassiske måten å fjerne hvite moles er en vanlig kirurgisk prosedyre. Under denne prosedyren blir selve huddannelsen og delen av huden skåret ut. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, da det er smertefullt. Etter fjerning suges stoffmolene. I flere dager kan pasienten oppleve smerte, en følelse av tetthet i huden, kløe og annet ubehag.

Forebygging av utseende

Selvfølgelig er det mange behandlingsalternativer for disse hudfeilene. Men det er bedre å ty til forebyggende tiltak og ikke oppleve innovasjonene i moderne medisin. Forebygging av hvite fødselsmerker inkluderer følgende punkter:

 • Prøv å bruke så lite tid som mulig i direkte sollys, spesielt om middagstid når ultrafiolett aktivitet er spesielt høy;
 • bli kvitt avhengighet som å røyke og drikke alkohol;
 • minimere stressende situasjoner så mye som mulig;
 • drikke kaffe, har forskere funnet at å drikke to kopper av denne forfriskende drikke en dag kan redusere risikoen for alvorlige hudsykdommer betydelig;
 • Ta med grønnsaker og frukt rik på antioksidanter i kostholdet, de fjerner skadelige stoffer fra kroppen, inkludert de som er oppnådd ved fotostråling.

Så, atferdsreglene med atypiske mol er enkle. Men hvis det allerede er mistenkelige endringer i neviets farge, eller hvis det er nye hudlesjoner i hvitt, ikke forsink besøket til legen. Faktum er at hvis slike mol indikerer patologiske prosesser i kroppen, da jo raskere dette blir klart, jo høyere er sjansene for å kurere for alvorlige sykdommer.

Hvorfor svarte flekker kan vises på en muldvarp, og hvordan det blir behandlet

Noen ganger opptrer svarte prikker på en mol, som vanligvis er tydelig synlig, siden selve svulsten har en lysere brun eller brun nyanse. Årsakene til dette fenomenet kan være forskjellige, men det bør ikke overses, siden denne prosessen kan indikere begynnelsen på en alvorlig sykdom. Hvis de mørke flekkene på nevus ikke forsvinner i flere dager, må du konsultere en lege som skal gjennomføre en undersøkelse, identifisere årsakene til fenomenet og om nødvendig foreskrive behandling.

Årsaker til poeng

Moles er tilstede på huden av nesten alle personer med god hud, antall tumorer kan være mer enn hundre. Ikke alle av dem kan konstant overvåkes alene, derfor bør folk med en overflod av vekst regelmessig overvåkes av en lege. Hvis det oppstår en eller flere svarte prikker på mulden, kan dette oppstå av ulike grunner som kun en spesialist kan identifisere.

For det første kan denne prosessen snakke om eventuelle skader på molen, for eksempel klær, hygieneartikler, negler osv. Under skaden er det sterk smerte, så du kan ikke savne dette øyeblikket. Etter en tid begynner de svarte flekkene å vises på den skadede molen eller rundt den, som er analog med rødmen av normal hud når den er skadet.

For det andre kan mørke flekker vises på en neoplasma hvis den begynner å degenerere til et ondartet svulst - melanom. Det er noen typer mol som kan gi opphav til denne alvorlige sykdommen hvis det er relaterte faktorer. Vanligvis skyldes dette hyppig aggressiv eksponering for ultrafiolette stråler på stranden eller i solariumet. Derfor anbefales det at folk med en overflod av moles regelmessig sjekker dem for sannsynligheten for malignitet (malignitet).

I tillegg til to hovedårsaker kan det forekomme svarte prikker på mulden på grunn av arvelige egenskaper eller svekket immunitet.

Når skal du gå til sykehuset

Ikke alle mennesker merker øyeblikkelig at det er svarte prikker på en muldvarp, spesielt hvis den ligger på et område som er utilgjengelig for øyet - hodebunnen, ryggen etc. I tillegg ignorerer mange bare de endringene som skjer i neoplasma, og håper at at de vil passere seg selv. Forsinkelsen kan imidlertid være en alvorlig feil, det anbefales å gå til sykehuset dersom sammen med utseendet på mørke flekker følges følgende endringer:

 • veksten begynner å kløe, skade eller bløde;
 • hår som tidligere vokste ut av veksten begynte å falle ut gradvis og ikke vokse tilbake;
 • en asymmetri dukket opp - en del av mole kjøpte en merkbar komprimering, som om du glir i denne retningen, mens den andre delen forblir flat;
 • kanter blir grove eller uklare;
 • fødselsmerket begynte å vokse;
 • overflaten av vekstsprekkene, fra det ser utkastet ut;
 • nye flekker vises rundt nevusen;
 • svulsten og huden rundt den raskt tykker og gjør vondt.

Diagnose av fenomenet

Mange er redd for å gå til legen, fordi de ikke vet hva som venter dem i undersøkelsesprosessen. Faktisk er diagnosen av mol en liste over enkle prosedyrer som ikke forårsaker ubehag eller smerte for pasienten. Undersøkelsen i ulike klinikker og fra forskjellige leger følger som regel samme scenario.

Til å begynne med foreskriver spesialisten generelle blod- og urintester, disse er obligatoriske prosedyrer som ikke alltid indikerer forekomst av kreft eller prosessen med dannelsen. Disse analysene tillater legen å se det generelle bildet av pasientens tilstand for å identifisere om det er noen svakheter. Ikke desto mindre kan noen blodprøveindikatorer, slik som nivået av leukocytter, blodplater, hemoglobin og graden av koagulerbarhet, indikere tilstedeværelse av patologiske prosesser assosiert med kreft.

Hvis testene som ble utført ikke ga noen resultater, kan legen foreskrive instrumentaldiagnostikk for fullstendig tillit, dermatoskopet og histologisk undersøkelse regnes som de mest effektive metodene. I det første tilfellet er nevus ikke skadet, det vises bare gjennom en enhet som ligner på et mikroskop. Det lar deg se under det øverste laget av svulsten og bestemme naturen av forekomsten. Histologisk undersøkelse gjøres i ekstreme tilfeller, det utføres etter utskjæring av muldyren med en skalpell under en kirurgisk operasjon. Etter det kan et arr bli dannet, og hvis manipulasjonsreglene brytes eller pasientens lege ikke er fulgt, kan det forekomme tilbakefall.

Mulig behandling

Hvis de svarte prikkene på mulden oppsto som følge av sin malignitet, er den eneste måten å behandle og forhindre videre utvikling av kreft, kirurgi. I tilfelle at de mørke interspersjonene bare var en følge av skaden på neoplasma, så skulle de snart forsvinne alene. For å forhindre gjentatte problemer med dette fenomenet, foretrekker mange mennesker å bli kvitt nevus, og for dette er det mange måter.

Den letteste og minst kostbare metode er å bruke farmasøytiske legemidler, som er utformet for å fjerne en rekke forskjellige tumorer -.. Moles, vorter, etc. Før anvendelse av disse medikamentene må alltid konsultere en lege for å utelukke mulige kontraindikasjoner og for å unngå negative konsekvenser.

I tillegg er tradisjonell medisin fortsatt utbredt, som tilbyr oppskrifter for smertefri fjerning av nevi ved å bruke rimelige midler. Men leger anbefaler ikke å ty til metoder for å fjerne føflekker hjemme, som i dette tilfellet, er det stor sjanse for bivirkninger, tilbakefall, og selv rask degenerasjon til kreftsvulster.

De foretrukne måtene å kvitte seg med er profesjonelt utførte operasjoner. Disse inkluderer den tradisjonelle excisionen med en skalpell og mer moderne maskinvare teknologi. I dag tilbyr legene pasientene fjerning av mull ved hjelp av laser, kryo-destruksjon, elektrokoagulasjon, radiobearing og andre avanserte metoder.

Forebyggende problemer

Mange klarer å se utseendet på svarte flekker på molen i de tidlige stadiene, slik at behandling av en ondartet svulst er lett og ikke bringer globale problemer til pasienten. Til tross for dette er det bedre å forhindre problemet for å bevare moralsk fred, tid og økonomiske ressurser.

I de fleste tilfeller starter maligniteten til nevus med manifestasjonen av mørke flekker på grunn av den hyppige aggressive effekten av ultrafiolett stråling. De som liker å sole seg, bør konsultere legen din og finne ut hvilke moler i kroppen deres er farlige. Deretter er det nødvendig å bruke solkrem i disse områdene under soling, og hvis nevi befinner seg i ansiktet, bør de beskyttes med et bredt brimmet hodeplagg når de går ute om sommeren. Det er også nødvendig at molen ikke blir utsatt for hyppig gnidning av klær og andre mekaniske effekter.

Det var et hvitt flekk rundt molen

De fleste mol er godartede neoplasmer som ikke utgjør en trussel mot pasientens liv.

Men noen ganger rundt fødselsmerket vises hvit flekk.

Ofte viser disse stedene ikke en ondartet degenerasjon, men utviklingen av en annen sykdom - vitiligo.

Moles (ellers nevi) er en bred gruppe godartede pigmenterte neoplasmer i huden, som hovedsakelig består av melanocyttceller som produserer melaninpigmentet.

Hvorfor vises fødselsmerke? Hva er de som? Og hva betyr det hvis det er et hvitt sted rundt molen? Alt i detalj - i artikkelen.

Årsaker til

Vanligvis i nyfødte babyer er det ingen mol - de vises på huden gradvis, gjennom hele livet. Sjelden medfødte neoplasmer.

Et barn har mest fødselsmerke i ungdomsårene, når intensiv vekst og dannelse av kroppen oppstår.

Også nye mol på ansikt og kropp vises under påvirkning av ulike eksterne og interne faktorer, blant annet:

 1. arvelighet (antall mol som er lagt i gener fra fødselen);
 2. ultrafiolett stråling (oftest provoserer dannelsen av ny nevi på kroppen);
 3. hormonelle økninger (hos ungdom, gravide og endokrine forstyrrelser);
 4. Røntgenstråler og stråling;
 5. mekanisk skade på huden.

Men hva betyr utseendet til nevi, ifølge ikke-tradisjonell kinesisk medisin, at en mol er et spor av frigjøring av intern energi.

En stagnasjon av energi er en konsekvens av den interne latente inflammatoriske prosessen.

Hva er

En av klassifiseringene inkluderer følgende typer tumorer:

 • flat mol (fødselsmerke) - lys eller mørk pigmentdannelse dannet i det øvre laget av melanocytens hud;
 • lentigo - flere pigmentflekker, hvorav antallet øker i ungdomsår eller alder; farge - brun eller brun;
 • en konveks mole - en jevn eller humpete formasjon opp til 1 cm med et hår som vokser på overflaten, dannes i de dype lagene i huden, oftest på håndflatene, føttene, i intime områder; farge - fra gul til mørk brun og svart;
 • blå nevus (blå mol) - en flat, glatt formasjon opp til 2 cm i form av en halvkule, stiger over huden, vises ofte på ansikt, armer og ben, skinker; farge - fra lyseblå til mørk blå;
 • Giant pigment nevus (pigmentert flekk) - medfødt pigmentdannelse, ettersom en person blir eldre, kan den øke til et stort sted med grå, brun eller svart farge;
 • dysplastisk nevus er en gruppe av neoplasmer av forskjellige former som er mer enn 1 cm i diameter, eller uskarpe rødlige pigmentflater som er arvet.

Moles med en hvit bezel

Formasjoner med en hvit halo er delt inn i to typer:

 • Sutton's nevus er en vanlig muldyr med umalet, pigmentfri hud rundt neoplasma. Hvite flekker av hud er vanligvis uregelmessig i form, kan spre seg og fusjonere med hverandre. Opptrer enkeltvis eller i klynger, oftest i ungdomsårene. Hvite flekker kan vises og forsvinne spontant. Sutton nevus er sjelden blitt gjenfødt i en ondartet form;
 • nevus setton ser annerledes ut. Disse er individuelle pigmentflekker, rundt hvilke "øyene" av hvit hud er opptil 1 cm i størrelse. Mindre vanlig, rundt Neptus nevus, er huden merket (hvitbrun) med hår som vokser fra utdanning. Hvis en slik neoplasme dukker opp, er det ikke behov for behandling. Hovedindikasjonen for fjerning av nevus Setton er ønsket om å kvitte seg med kosmetisk ulempe.

Foto: Nevus Setton

Er det farlig hvis det er et hvitt flekk rundt molen

Et hvitt flekk rundt molen dannes som et resultat av utilstrekkelig produksjon av melaninpigment av pigmentceller.

 • Hvis svulsten er flatt, er det ikke en trussel mot helsen.
 • Mørking eller forandring av formen på et hvitt flekk kan indikere en malign vevsdegenerasjon, noe som betyr at det er behov for nøye diagnose og fjerning av nevus.

Må jeg slette

Symptomer som, hvis det oppdages, bør umiddelbart konsultere lege:

 1. fargen på molen endres, fargen blir ujevn;
 2. Lysstyrken til en nevus endres - den mørkner eller lyser dramatisk;
 3. Størrelsen på molen øker, formen og konfigurasjonen endres;
 4. mulda begynner å blø
 5. det er kløe, brennende, stikkende;
 6. en inflammatorisk areola dukker opp rundt molen;
 7. håret som dekker en nevus faller tidligere ut;
 8. sår og sprekker vises på overflaten av nevus.
Er det nødvendig å gjøre en analyse av mol for histologi?

Hvordan skille en mol fra et melanom? Finn ut her.

Legen vil gjennomføre en full undersøkelse og vil mest sannsynlig anbefale å fjerne molen.

Formasjonene som regelmessig blir utsatt for mekanisk stress og skade - ligger på nakken, hender og føtter - er også gjenstand for fjerning.

En indikasjon på fjerning av nevus er eliminering av en kosmetisk defekt.

Video: "Behandling av vitiligo og årsakene til sykdommen"

Hva er Vitiligo?

En sykdom som produserer en hvit flekk rundt en mole kalles vitiligo.

Så vitiligo - hva er det? Hudsykdom er preget av nedsatt pigmentering og manifesteres ved at melaninpigmentet forsvinner i visse områder av huden.

Patologi oppstår ved endokrine, nervøse og immunforstyrrelser, mens du tar visse medisiner, inflammatoriske og nekrotiske prosesser på huden.

 • Predisposisjon til sykdommen kan arves. Men til slutten av årsakene til utviklingen av vitiligo er det ikke klart.
 • Ofte forekommer slike fenomener hvis en mol er utsatt for systematisk mekanisk skade (nevi på albuer, knær og såler).

Vitiligo kan plutselig dukke opp, og like plutselig forsvinne.

Samtidig kan et hvitt, ubeskyttet hudområde forsvinne, eller det kan forbli på kroppen.

behandling

Vitiligo er ikke en arvelig sykdom.

Det er bare en genetisk disposisjon for et brudd på pigmentering.

Behandling av vitiligo utføres med legemidler - fotosensibiliserende medikamenter foreskrives, vitaminer i gruppe B.

Imidlertid blir mangelen på kunnskap om mekanismene for sykdomsutvikling ofte årsaken til den ineffektiviteten til den anvendte terapien.

forebygging

Ofte vises hvite flekker av hud rundt moles etter solbrenthet.

Eksponering for ultrafiolett stråling - stress på huden, hvor produksjonen av pigment av melanocyttceller forstyrres (praktisk talt opphører).

For å unngå dannelse av hvite hudområder og utvikling av vitiligo anbefales det å unngå eksponering for aggressiv solstråling.

 • Hvis en hvit flekk allerede har dukket opp rundt en mol, er det bedre å dekke disse delene av kroppen fra solen på stranden. På den ene siden vil solens stråler ikke ha negativ innvirkning på nevus selv, på den annen side - det vil ikke bli noen brenning (hvit hud uten melanin brenner øyeblikkelig).
 • For å forhindre vitiligo bør du også unngå stress og følelsesmessig overbelastning, følge metabolismen og i nærvær av endokrine sykdommer for å utføre rettidig behandling.
Er det farlig å ha et stort antall mol på kroppen?

Hvordan stoppe blod fra en mølle hjemme. Les videre.

Hva gjør mullet på kjønnsleppene. Finn ut her.

Måter å fjerne nevi

Moderne medisin tilbyr ulike måter å fjerne moles på. Hvordan fjerne en muldvarp, bestemmer legen.

Dette tar hensyn til typen og størrelsen på mol, og samtidige sykdommer hos pasienten.

 • Fjerning av laser. Blodløs og sikker metode med minimal risiko for komplikasjoner. Tumor-neoplasmer blir skåret av i en laserstråle. Den eneste ulempen er manglende evne til å utføre histologisk undersøkelse av vev (derfor er forsiktig foreløpig diagnose nødvendig).
 • Electrocoagulation. Termisk effekt på neoplasmvev av høyfrekvent strøm. Under prosedyren oppstår vaskulær koagulasjon, noe som eliminerer risikoen for blødning. Ulempen er en høy risiko for brennende omgivende vev.
 • Radiobølgefjerning. Effekten på vevet i neoplasma med radiobølger, noe som resulterer i fordamping av cellulære strukturer. Dette er en atraumatisk metode for eksisjonering av patologiske neoplasmer.
 • Kryodestruksjon (fjerning med flytende nitrogen). Destruksjon av mullvev ved eksponering for ultra lave temperaturer. Ulempen ved fremgangsmåten er den delvise ødeleggelse av henholdsvis tilstøtende sunt vev, langvarig helbredelse av postoperative sår. I tillegg er metoden ikke den mest nøyaktige, og kan kreve gjentatte inngrep.
 • Fjerning av mol kirurgisk. Nevus blir skåret ut med en skalpell under lokalbedøvelse, hvorpå postoperative suturer påføres. Ulempen med metoden er risikoen for et arr / arr, spesielt når man fjerner en stor mol. Kirurgisk excision er den eneste mulige måten å fjerne den omfattende og dype molen, så vel som den ondartede formen av nevus.

Foto: kirurgisk fjerning

Prøv aldri å fjerne molen selv med jod!

Det er flere grunner til dette:

 • det stimulerer blodsirkulasjonen og kan føre til at fødselsmerker vokser;
 • jod kan brenne vev (både sol og kjemiske forbrenninger provokere gjenfødelsen av en muldvarp);
 • brun fargestoff etter bruk av jod gjør det vanskelig å diagnostisere.

Kostnad for

Prisen bestemmes av fjerningsmetoden, typen og størrelsen på molen.

Plasseringen og statusen til klinikken, omdømmet og profesjonaliteten til legen, det utstyret som brukes påvirker kostnadene ved prosedyren.

Tabell av kostnaden for prosedyrer (i rubler) for fjerning av mol på Moskva klinikker

Pek på fødselsmerket

Eventuelle flekker i fargen på nevus er forårsaket av et brudd på pigmenteringen. Det kan være hvite, svarte og til og med røde flekker, og dessverre kan en prikk som ofte vises på en mølle, skjule alvorlige helseproblemer. Men dessverre, folk, spesielt de som har et stort antall fødselsmerker på kroppen, må ikke være oppmerksom på dem. Og forgjeves! Årsakene til denne nevnes oppførsel kan være annerledes, men legen skal evaluere dem. Dette skyldes det faktum at alle moles på menneskekroppen alltid er en potensiell fare for transformasjon til en ondartet formasjon. Men det er nødvendig å ta hensyn til at tiden der dette skjer er for forbigående, og etter å ha savnet det, risikerer en person livet sitt. Tross alt, som du vet, er hudkreft, funnet på et sent stadium, ansett som den mest ugjennomtrengelige. Derfor er det nødvendig å nøye overvåke alle fødemerkene på kroppen din, og enda mer er det nødvendig å kontrollere de som har begynt å endre seg drastisk.

Rød prikk på molen


I seg selv bør utseendet på røde prikker på en mølle være en grunn til et besøk, i det minste, til en hudlege. Dette skyldes det faktum at antall årsaker som provoserer deres forekomst, inkluderer en ondartet degenerasjon av nevus.

Utseendet til røde flekker kan også være forårsaket av mekanisk skade. Vanligvis skjer dette med moles som har et ben, så vel som sterkt konvekse svulster.

I tillegg til utseendet på røde flekker kan det oppstå andre symptomer, for eksempel: misfarging av huden rundt nevus, desquamation, smerte, blødning og kløe. I dette tilfellet er risikoen for stor, du må gå til legen umiddelbart.

Men hvis rødheten i en mol er relatert til aldersfaktoren, trenger du ikke å bekymre deg mye, slike endringer ligger innenfor det normale området.

Svarte prikker på fødselsmerket


I enkelte tilfeller bør tilstedeværelsen av svarte flekker på en mole ikke forårsake noen bekymringer, men under en tilstand - fraværet av andre symptomer.

Et slikt brudd på integriteten til fargen skyldes et brudd på pigmentering. Som regel skjer dette i perioden med den største solaktiviteten, med misbruk av solariumet, samt med forstyrrelsen av hormonsystemet.

For å unngå negative konsekvenser, anbefaler leger at de gjennomgår en medisinsk undersøkelse. Og enda bedre å fjerne problemet nevus, spesielt siden i dag, har moderne medisin en rekke avanserte måter å kvitte seg med. Og selvfølgelig er dette bare nødvendig å gjøre hvis det i tillegg til mørkere er andre endringer i fødselsmerket.

Hvorfor prikker vises på molen


Før du svarer på spørsmålet om at prikker opptrer på molen, må det sies at i fravær av andre symptomer, er en slik nevus fortsatt ansett som en godartet formasjon. Men årsakene til at slike impregneringer dukker opp, kan være fulle av potensiell fare, så du må være årvåken.

Blant de faktorene som bidrar til utseendet deres på kroppen av en mol, er det først og fremst nødvendig å inkludere alle typer skader, enten det er mekanisk skade eller langvarig eksponering for ultrafiolett stråling, samt påvirkning av det ytre miljø. Og det er veldig viktig å ikke glemme at et endret fødselsmerke kan være gjenstand for ondartet tilstand - prosessen med transformasjon av en neoplasma fra godartet til ondartet. Derfor, så snart slike endringer oppdages, er det nødvendig å øyeblikkelig søke lege.

Hvit prikk på fødselsmerket


Dessverre, for å si nøyaktig hvorfor hvite flekker vises på muld, kan medisinen ikke, for dette spørsmålet forblir ikke fullt ut forstått til denne dagen. Men noen av årsakene som kan forårsake lignende symptomer var i stand til å bestemme. Disse inkluderer:

 • Genetisk predisposisjon;
 • Langvarig eksponering for direkte sollys, eller en lidenskap for solarium og bakteriedrepende lamper;
 • Stråling eksponering;
 • Store doser av røntgenstråling, som er kumulativ;
 • Ustabil hormonell bakgrunn (under pubertet, under graviditet, laktasjon, med endokrine sykdommer, etc.)
 • Tilstedeværelse av akne eller akne;
 • Insektbiter.

I fravær av andre symptomer, er de hvite impregneringene selv ikke farlige, men for å eliminere tvil, er det bedre å konsultere en lege hvis de oppdages.

Sikkerhets forholdsregler

I konklusjonen av denne publikasjonen vil jeg igjen gjerne oppmerksom på det faktum at, på tross av at alle nevi er av deres natur, helt uskadelige svulster, må de regelmessig undersøkes. Dette er gjort for ikke å gå glipp av de minste endringene som kan føre til alvorlige konsekvenser.

Hvorfor vises hvite flekker på moles?

Moles har hver person. Lang siden de var den mest naturlige dekorasjonen. Når et hvitt flekk opptrer på en mole, opplever de fleste pasienter dette fenomenet med stor angst.

I noen tilfeller er bleking av områder av nevus ikke noe alvorlig.

Imidlertid kan dette fenomenet i de fleste situasjoner snakke om utviklingen av alvorlige patologiske forandringer i kroppen.

For å forstå når hvite flekker regnes som et trygt tegn, og når ikke, er det nødvendig å studere spesifikkene til dette fenomenet.

Årsaker til hvite prikker på nevus

Årsakene til utseendet på hvite striper i en mølle kan være svært varierte. De er i stand til å indikere både systematiske endringer i menneskekroppen og utviklingen av alvorlige patologiske forhold.

De vanligste forutsetningene for bleking av nevus inkluderer følgende:

 1. Arvelig faktor - tydeliggjørelse av svulsten kan være et resultat av manifestasjonen av pasientens medfødte egenskaper. For eksempel kan blekingmolekyler spores hos personer med vitiligo.
 2. Reaksjonen mot ultrafiolett stråling - forekomsten av dette fenomenet kan skyldes den intense syntese av melanin i de subkutane strukturer.
 3. Radioaktive bølger - under påvirkning av denne aggressive faktor oppstår destabilisering av den naturlige pigmenteringen av huden.
 4. Røntgeneksponering - årsaken til utviklingen av dette fenomenet ligner på grunn av utseendet på nedsatt pigmentering under påvirkning av stråling. Men etter røntgenstråler, er effektene mye enklere og passerer raskere.
 5. Hormonal restrukturering av kroppen - i noen tilfeller kan hvite flekker i nevusområdet forekomme i løpet av hormonelle endringer i kroppen, som inkluderer: graviditet, overgangstendens, overgangsalder eller manifestasjoner av sykdommer i det endokrine systemet.
 6. Insektbit - noen ganger kan lynnedslag av en del av nevus forekomme hos pasienter som er svært utsatt for eller allergisk mot insektbitt.
 7. Akne og akne - i noen tilfeller kan hvit akne forekomme i nevusstedene. Det er umulig å klemme ut et slikt utslett, da dette kan føre til alvorlig skade på hudstrukturen. Som regel vil de hvite flekkene på molen forsvinne alene etter at akne er fullstendig herdet.

Hvis blekningen av en nevus er permanent, endrer antall lyse områder ikke i løpet av livet, og pasientens helse er ikke i fare.

Vanligvis, hvis dette fenomenet manifesterer seg spontant, er det veldig vanskelig å bestemme årsaken til klaringen av nevusområdene i seg selv.

For å korrekt diagnostisere og bestemme riktig behandlingsforløp, er det nødvendig å konsultere en kvalifisert hudlege.

Symptomer på patologisk bleking av nevus

Til tross for at selvdiagnose er komplisert, er det fortsatt mulig å gjennomføre en uavhengig innledende historie om årsakene til klaring av molen.

For å forstå om blekningen av en muldvarp er farlig eller ikke, er det nødvendig å bare vurdere tilstanden ved de grunnleggende parametrene for kløe.

Utviklingen av patologiske prosesser, på grunn av hvilke hvite flekker vises, kan indikeres av følgende symptomer:

 • brudd på klarheten i form av en mol;
 • hudtumor asymmetri;
 • urimelig klargjøring av den sentrale delen av molen;
 • forekomsten av alvorlig smerte under palpasjon, og senere ubehag kan bli permanent;
 • økning i neoplasmvolum;
 • alvorlig kløe av molen;
 • blødning fra svulster
 • dannelsen av mol med lignende patogene tegn.

Som regel kan dette symptomet snakke om malingen av en muldvarp. I dette tilfellet bør en klage til en medisinsk institusjon utføres umiddelbart. For et komplett klinisk bilde, må du konsultere avdelingen for onkologi.

Metoder for behandling av hvite områder på nevus

Hvis det er lette områder på molen, og deres årsaker ikke er et resultat av patogene effekter, er det ikke nødvendig med alvorlig behandling. For å forbedre pasientens generelle tilstand anbefales det å gjennomgå komplekse vitaminterapi og en rekke fysioterapeutiske og kosmetiske prosedyrer for å forbedre tilstanden til huden.

Hvis fargeendringene i enkelte områder av molen var forårsaket av utvikling av patologiske prosesser, er det nødvendig å starte kompleks behandling umiddelbart. Først må du bestemme statusen til mol. Til dette formål punkteres pasienten av epitelvevdannelsen.

Hvis fødselsmerket begynte å degenerere til en ondartet neoplasm, må pasienten gjennomgå en komplisert terapi under streng overvåkning av en onkolog. Etter å ha observert dette behandlingspunktet, er det mulig å fortsette til de eksterne aspektene av terapi.

Ved eksterne behandlingsmetoder tilskrives det vanligvis fullstendig fjerning av mol fra hudoverflaten. Excisionmetoden avhenger direkte av strukturen og størrelsen på formasjonen.

De vanligste metodene for fjerning av mol er vanligvis tilskrives:

 • kirurgisk excision;
 • kryoterapi;
 • laser nevus fjerning;
 • electrocoagulation;
 • radiobølgeeksplisjon.

Det er viktig å huske at det er strengt forbudt å utføre ekstern behandling ved etablering av ondartet status. Excision av en muldvarp for å fullføre utvinning fra onkologi kan være fulle av utviklingen av flere komplikasjoner og gjentakelse.

Molesbleking er en fysiologisk manifestasjon, som kan være mye mer farlig enn det ser ut til mange pasienter ved første øyekast. Ved utvikling av dette symptomet bør en appell til en hudlege være umiddelbar. Ellers vil det være nesten umulig å unngå utvikling av farlige komplikasjoner.

Hva betyr utseendet på en hvit prikk på en mol og hvordan er det farlig?

Den hvite prikken på molen er årsaken til spenningen til eieren av en uvanlig vekst. En person kan ikke forstå årsaken til utseendet, naturen og forutsi om det utgjør en risiko for helse. En slik vekst som ikke forårsaker ubehag, trenger du bare å kontrollere, hvis det er tvil om god kvalitet, konsultasjon av en hudlege, vil onkologen ikke forstyrre.

Årsaker til hvite prikker

Utseendet av mol på kroppen er en normal prosess som følger med en persons liv. Noen behandler slike formasjoner rolig, andre anser dem for å være potensielt helseskadelige, og husker at risikoen for transformasjon i melanom alltid er tilstede.

Et pigmentert sted vises på hvilken som helst del av kroppen: ansikt, mage, rygg, lemmer. I de fleste tilfeller er det ikke farlig, har en godartet natur. Malignitet er mer opptatt av atypiske elementer, blant annet utseendet på hvite flekker på veksten.

I noen tilfeller, i en nevus føler en person dannelsen av en stang. Det kan være en manifestasjon av akne, da mulden dukket opp på steder med et stort antall talgkjertler på:

trygge

Hvite flekker forekommer av en rekke fysiologiske grunner som ikke utgjør en trussel for menneskers helse.

 1. Genetisk faktor. Den synlige avklaring av nevus kan være en medfødt trekk ved en person som manifesteres i livet. Denne situasjonen er ofte sett i vitiligosykdom.
 2. Lettelse av fødselsmerket kan være en reaksjon av kroppen til overdreven ultrafiolett stråling, noe som utfordrer forbedret melaninsyntese.
 3. Brudd på naturlig pigmentering av huden skyldes de aggressive effektene av radiobølger.
 4. Forstyrrelse av hormonell bakgrunn forårsaker ofte hvite flekker. Mest sett i perioder: fødsel, laktasjon, under pubertet og med utbruddet av overgangsalderen. Behandling av hormonelle legemidler endokrine, gynekologiske patologier - en annen grunn til denne situasjonen.
 5. Insektbitt i enkelte tilfeller provoserer en slik reaksjon.
 6. Akne, akne. Personer utsatt for lignende hudproblemer legger merke til at vesikler vises på vekstene, hvorav det er pus. Det kan være akne. Det er forbudt å klemme blærene. Den nødvendige behandlingen foreskrives av en hudlege.

Krever oppmerksomhet fra en lege

Utseende hvite flekker på mulden i enkelte tilfeller krever medisinsk tilsyn. Det vil bidra til å forhindre utvikling av farlige patologiske prosesser.

 1. Lysepigment uten tilsynelatende grunn.
 2. Utseendet til hvite flekker etter å ha skadet en nevus, et insektbit, klemme pimple, som ble dannet på den.
 3. Oppstår på overflaten av en boble fylt med væske inne, ledsaget av kløe.
 4. Lightening mol etter langvarig eksponering for ultrafiolett, soling i solarium.

Ignorer situasjonen er ikke verdt det.

Metoder for behandling av hvite flekker på molen

Det er ikke nødvendig med medisinsk hjelp til personen som oppdaget en nevos lukter uten tilhørende patologiske årsaker. Det er nok å overvåke det mistenkelige elementet, som et forebyggende tiltak for å passere undersøkelser av hudlege.

I tilfelle av patologiske prosesser tilstede, er behandling foreskrevet umiddelbart.

 1. Med trusselen om å transformere til en ondartet svulst utfører onkologen den nødvendige diagnostikken for å bestemme type utdanning, foreskriver kompleks terapi og anbefaler å fjerne molen.
 2. Kirurgisk behandling av onkologi utføres. Ellers øker risikoen for tilbakefall og utviklingen av mange komplikasjoner.
 • kirurgisk excision;
 • cryodestruction;
 • electrocoagulation;
 • radiobølge metode;
 • laser maskin.

Så legen vil igjen sjekke hva slags utdanning. Avhengig av den valgte metoden, er ytterligere behandling foreskrevet, er anbefalinger for pleie av såret gitt.

Er det mulig å klemme en muldvarp med et hvitt punkt i midten

Utdanning i molen av den hvite staven er ikke alltid forstyrrende. Mange gjør feilen i å prøve å presse den ut. Ved overflateskade kan det bli skadet internt vev. Hvis prosessen sprer seg i det subkutane fettlaget, kan det oppstå en abscess. Begynner en aktiv vekst av et purulent fokus. Nekrose er ofte dannet i sentrum.

Det er smerte, hevelse av nevus selv, huden rundt det berørte området. Slike endringer flere ganger øker risikoen for malignitet av den første godartede veksten.

Når man klipper utdanning, er en person i stand til å infisere en infeksjon. Betennelse som utvikler seg etter det som skjedde er en annen risikofaktor for malignitet. Det kan ikke utelukkes at pimple etter klemming ikke vises igjen. Utslippet kan øke betydelig.

Hvilke symptomer bør konsultere lege

Grunnen til å sjekke tilstanden til en mol med en hvit prikk i midten bør være:

 • Endring i størrelse: En kraftig økning eller reduksjon;
 • fremveksten fra hodet av dannelsen av purulent, blod, blodig utslipp;
 • feber,
 • utseende av kløe;
 • smerte i nevus og rundt det;
 • hudrødhet;
 • utseendet på mikroskraper på overflaten.

Forvirret område bør behandles hjemme, stopp blodet, om nødvendig, påfør et bandasje og tett gipset. Slike tiltak vil forhindre infeksjon. Etter undersøkelsen vil spesialisten foreskrive den nødvendige behandlingen: behandling med antiseptiske midler, salver. Dyp skade krever en mer detaljert undersøkelse, dermatoskopi. Om nødvendig vil nevus bli fjernet.

Selvhelbredelse er forbudt. Kan føre til suppuration av såret, utviklingen av inflammatorisk prosess.

Mulige komplikasjoner

Utdannelse godartet karakter, selv med tilstedeværelse av hvite flekker, kan ikke forårsake ubehag for en person gjennom livet. Faren ligger i malens malignitet, men en rekke faktorer foregår gjenfødelse, det er umulig å ikke legge merke til.

For å forhindre malignitet bør flere anbefalinger følges:

 • Soling skal være moderat. Langvarig eksponering for ultrafiolett stråling (UV-stråler), hyppige besøk på solarium er en av årsakene til gjenfødelse;
 • Det er forbudt å klemme hvite formasjoner på nevi, kam, rive dem av;
 • det er nødvendig å eliminere dårlige vaner, redusere mengden kaffe som forbrukes, unngå stress.

Mange fødselsmerker på kroppen krever forsiktig oppmerksomhet. Utseendet til ubehagelige, forstyrrende symptomer er ikke alltid et tegn på utviklingen av melanom, men mest sannsynlig en indikasjon på funksjonsfeil i kroppen. Å forstå mekanismer for malignitet nevus, forebyggende undersøkelser, vil en sunn livsstil beskytte mot problemer med moles, selv om de har hvite prikker.

Hvit prikk på molen

Hei, i lang tid er det en mole på baksiden. Aldri plaget.
2 måneder siden bestemte jeg meg for å gå og sjekke. Legen sa at han var helt normal nevus (gjorde dermatoskopi).

Bare i går la jeg merke til at det var rødt rundt en muldvarp og en hvit prikk inne. Hvis du ser ut som en abscess. Jeg løp til en hudlege, han så, gjorde en digital dermatoskopi (jeg legger bildet) og sa at molen er vanlig, jeg trenger ikke å bli fjernet. Anta at det er en abscess - prøvde å klemme ut, fungerte ikke. Han sa at det er bedre å ikke røre ved det og sa at han ikke hadde sett noe slikt i praksis, men dette er definitivt ikke noe dårlig, og det ser ikke ut som en kvise.

Jeg har et spørsmål til deg, kanskje du kan bestemme hvordan det ser ut fra et bilde av en muldyr og dermatoskopi. Og er det nødvendig å fjerne en slik muldvarp? Ikke bry, allerede 6 år gammel som jeg så henne.

Relaterte og anbefalte spørsmål

19 svar

Spør, og i forbindelse med hva en mole dannet pigmentfri? Skade eller fysiologisk en slags prosess?

For noen måneder siden var han borte.

Beklager å torturere deg med spørsmål.

Det vil si, for dermatoskopi er 100% godartet nevus?
Jeg er en forferdelig kreftforebygging og veldig bekymret. Tanker er klamrer som om i et bilde det ikke er tegn på noe dårlig, og så viser det sig at dette er en dårlig mol.

Tusen takk for svarene dine!

Beklager å plage deg igjen.

Jeg leser på Internett bare annerledes og jeg føler meg dårlig.

Det hvite punktet går ikke hvor som helst, stedet rundt molen også. Jeg leser om den nodulære form for melanom, som vanligvis ligner på mol og er ikke alltid å skille under dermotoskopi. Er hun ikke akkurat?

Var i person i resepsjonen hans.

Jeg så (uten dermatoskop) og sa at jeg ikke ser noe forferdelig at du vil gjøre noe med det.

Onkologer ser på mol uten dermatoskop? Beklager, jeg vet bare ikke, og jeg var litt flau av det. Tross alt, med øye, kan du og savner noe.

Faktum er at byen er veldig liten. Til en onkolog fikk jeg knapt en bekjent.

Det er selv en onkolog bør gjøre dermatoskopi for godt?

Beklager for å få deg, her er et annet bilde av molen der all rødhet er synlig. Er dette bildet i orden også?

Hvis du sier ja, vil jeg prøve veldig hardt å roe ned.

Takk så mye for tålmodigheten din!

Hei Natalia Gennadevna!

Igjen for deg for råd, beklager jeg.

Jeg bodde på sjøen, svømte i et sportsemne, slik at solen på molen ikke falt. Hun ankom, spurte foreldrene sine om å ta et bilde av henne og igjen litt i panikk. I størrelser synes det ikke å øke, mer svart ble lagt ovenfra, den hvite prikken som bekymret meg så lenge, gikk praktisk talt.

Jeg legger til et bilde. Se, er ikke endringer farlige?

Natalya Gennadyevna, god ettermiddag!

Tanker gir ikke hvile, bestemte seg for å fjerne den. Jeg vil be om å kutte med en skalpell.

Fortell meg, er lokalbedøvelse farlig? På internett skriver de at hvis det er dårlig til slutt, og legen injiserer lokalbedøvelse, så kan den spre dårlige celler gjennom hele kroppen. Er dette virkelig sant?

Jeg beklager forferdelig for å komme seg ut.

De sa at de planla å gjøre en ekskisjonsbiopsi (jeg håper jeg skrev det riktig). Er dette en delmollefjerning eller fullført?

Helt fjernet min muldvarp. Konklusjon histologi - et komplekst papillært pigmentert nevus. Kanter av reseksjonen intakt. Vanskelighetsgrad - 5.

Kan du forklare hva en papillær nevus er. Det er ingen informasjon på Internett i det hele tatt.
Er papillær det samme som papilomatøs?

Og om kanten av reseksjonen. Betyr det rent?

Søkeside

Hva om jeg har et lignende, men annet spørsmål?

Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som presenteres, prøv å spørre det ekstra spørsmålet på samme side hvis det er hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil våre leger svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter nødvendig informasjon i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom sidesøkingssiden. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk.

Medportal 03online.com utfører medisinsk konsultasjon i modus for korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere på ditt felt. Foreløpig kan området få konsultasjon på 45 områder: allergolog, veneriske, gastroenterologi, hematologi og genetikk, gynekolog, homeopat, hudlege barne gynekolog, barn nevrolog pediatrisk kirurgi, barne endokrinologen, ernæringsfysiolog, immunologi, infeksjonssykdommer, kardiologi, kosmetikk, talespesialist, Laura, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nephrologist, onkolog, onkolog, ortopedkirurg, øyelege, barnelege, plastikkirurg, prokolog, psykiater, psykolog, pulmonolog, reumatolog, sexolog og androlog, tannlege, urolog, apotek, phytotherapist, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarer på 95,24% av spørsmålene.

Flere Artikler Om Typer Acne