Forordet til forfatteren av denne bloggen: Vi, tilhenger av alt naturlig, er ofte fortalte for sekterisme. Dette er tull, tvert imot, artiklene jeg publiserer på dette nettstedet, inneholder en rekke lenker til vitenskapelig forskning. Det må forstås at ikke alt "naturlig" er bra, og ikke alt "kunstig" er dårlig.

For eksempel, mineralolje, mange skylder alle dødelige synder. Faktisk er det ikke. Nedenfor har jeg brakt en god artikkel av en hudlege - forsker Dr. Jetski Ulti. Les denne artikkelen, og du vil lære hele sannheten om skadelig eller nyttig mineralolje i kosmetikk.

Myter og halv sannheter

Ikke så lenge siden, hørte jeg en salgskonsulent som prøvde å overbevise en klient om at hvis hun fortsatt vil se bra ut tjue år senere, må hun sikkert kjøpe et bestemt kosmetisk produkt som inneholder et spesielt stoff på over 200 euro. Litt senere forlot en ung kvinne butikken ikke bare med dette fantastiske produktet, men også med øyekrem, serum, nattkrem, maske og toner av samme merke.

Før det skrev jeg på bloggen min mye om de mytiske egenskapene som tilskrives øyekremkremer, nattkrem, anti-rynkekrem, serum og grønn pseudonatural kosmetikk. I dag bestemte jeg meg for å snakke om mineraloljer. Det er også mange morsomme historier om dette. Det er på tide å løse dette problemet, til tross for risikoen for å få en haug med "sint brev" fra varme motstandere av mineralolje.

Mineraloljer brukt i kosmetiske produkter er avledet fra petroleum (fossile brensel). Olje representerer restene av plante- og dyreverdenen (plankton og alger), som ble utsatt for svært høye trykk og temperaturer dypt inne i jordskorpen. Så lenge det høres helt naturlig ut, ikke sant?

Når olje blir ekstrahert fra jorden, før den blir brukt, må den passere gjennom komplekse prosesser, destillasjon og raffinering (oljeraffinering). Oljer som brukes til husholdningsbruk eller i biler er allerede meget renset, men mineralolje, som brukes i hudpleieprodukter, blir utsatt for en så grundig behandling at det nesten ikke er igjen noe av den opprinnelige oljen.

Hvor kan vi møte dem?

Den kosmetiske industrien er en stor fan av petroleumsprodukter. Faktum er at mineralolje er billig, fargeløs og luktfri, nesten ikke oksyderer og kan lett lagres i lang tid. Som et resultat har den blitt brukt i mange kosmetiske produkter. Faktisk består nesten alle såkalte babyoljer nesten helt av mineralolje. Hvis du tror du ikke bruker koks eller mineralolje, så ta en titt på etikettene på kosmetikken din. Flytende parafin (flytende paraffin), parafinolje (paraffinolje, paraffinvæske), flytende petroleumsgelé (bensinvæske, petroleumolje), hvit mineralolje (hvit mineralolje), hvit olje - alt dette er petroleumsprodukter!

Petroleumjell (vaselin, petrolatum) er en nær slektning av mineralolje. På grunn av sin voksstruktur er den ikke så flytende, men tilhører fortsatt den samme familien. Vaseline for eksempel - den viktigste ingrediensen i den berømte 8-timers krem ​​fra Elizabeth Arden (Elizabeth Arden).

Lang levende mineralolje!

Mineraloljer har blitt brukt i kosmetikk i flere tiår, men for omtrent 15 år siden var dette ikke tilfelle. Gradvis økende rykter viste at mineraloljer kaller for akne, de tillater ikke at huden puster riktig og kan forårsake alle slags helseproblemer. Ifølge tilhengere av naturlig kosmetikk er vegetabilske oljer mye tryggere og bedre for huden enn naturlige oljer. Rykter er rykter, men det er ingen røyk uten brann! Det er på tide å bringe resultatene av noen undersøkelser.

Som jeg allerede skrev i bloggen min, er det faktum at komponenten av kosmetikk "vegetabilsk" ikke nødvendigvis betyr at komponenten eller produktet er bra, eller at det er trygt. Det er mange vegetabilske oljer som er mer helsefarlige enn mineraloljer.

For eksempel er det kjent at dersom all prussic syre ikke fjernes fra mandelolje etter rektifisering, kan det være dødelig giftig. Derfor er i de fleste kosmetikk mandelolje erstattet av syntetiske smaker. Helseproblemer kan forårsake kamferolje, pepperrot, marsh mynte, malurt, thuja.

Det er også kjent at flere farlige stoffer inneholdt i ikke-raffinerte vegetabilske oljer, som for eksempel 3-klorpropan-1,2-diol, kan være kreftfremkallende. Videre, for å gjøre vegetabilske oljer enda billigere, ble det tilsatt dårlig raffinert mineralolje til dem. Mineralpartikler finnes også på rå vegetabilske oljer. De kan vises ikke bare som følge av forurensning av produktet (for eksempel med emballasjemateriale), men også fordi mineralparafinpartikler finnes i naturen i vegetabilske oljer.

Mye forskning har blitt gjort om sikkerheten til kosmetisk mineralolje (se også rapporten fra European Food Safety Agency), og det fremgår klart av forskningen at renset kosmetisk mineralolje ikke er giftig. Rykten om at mineraloljer kan forårsake kreft er heller ikke sant. Faktisk har det vist seg at polyaromatiske hydrokarboner som kan være til stede i utgangsmaterialet, er kreftfremkallende. Men i den rensede oljen, som brukes til kosmetiske og farmakologiske formål, er disse stoffene ikke til stede!

Hvis du fortsatt er i tvil, vil det være nyttig å vite at hvis du bruker mineralolje på huden, forblir den faktisk på huden din, og derfor er det nesten ingen stoffer som kan trenge inn i blodet ditt. Siden mineraloljen forblir på huden og danner et isolasjonslag der, gjør det vanskelig for fuktigheten å fordampe og tørr hud vil komme seg raskere. Studier har vist at mineralolje gjør en veldig god jobb med dette. Og for folk som frykter effekten av komprimering; mineralolje gir deg ikke mørke poeng. Sebum kan komme ut av huden og blokkerer ikke porene! Faktisk har noen studier vist at selv en 100% hudbelegg med et lag mineral ikke forårsaker mørke flekker.

Tetningseffekten forstyrrer heller ikke oksygenopptaket gjennom huden. Huden (i motsetning til det som ofte hevdes) puster ikke i bokstavelig forstand, oksygen når huden gjennom blodet og ikke gjennom luften! Dermatologer er villige til å foreskrive mineraloljer til pasienter, da de kan forhindre hudirritasjon forårsaket av ytre irritanter og bidra til å gjenopprette beskyttelsesbarrieren i huden. En ekstra fordel er at sannsynligheten for allergi i dette tilfellet er minimal. Derfor brukes mineraloljer ofte til behandling av eksem.

Mangel på mineralolje

Til tross for ovennevnte fordeler med mineraloljer er det en rekke ulemper. Mineraloljer er egentlig ikke så "kosmetisk elegante" som vegetabilske oljer. Jo høyere konsistensen av oljen i produktet, desto mindre behagelig får du når den påføres huden. Flytende mineraloljer er mer flytende, fuktighet huden mindre, men mye mer behagelig å bruke.

En annen ulempe med mineralolje er effekten av "overdreven hydrering" av huden. Det høres rart ut, men mineraloljer kan holde fuktighet så effektivt at huden blir for fuktig. Din hud vil se bra ut ved første øyekast (fordi linjene er trukket ut), men på lang sikt vil forskjellige cellulære prosesser virke noe mindre effektivt.

Til slutt vil dette føre til at huden ikke vil være i stand til å beskytte seg selv, og du vil finne deg i en ond sirkel, tørker huden din raskt, hvis du ikke bruker krem ​​og ikke fortsetter å bruke den.

Heldigvis kan dette unngås ved nøye å se på huden din. Hvis du har veldig tørr hud, kan du bruke litt mineralolje, hvis huden er normal, så kan produkter med høy konsentrasjon av mineraloljer bli avsatt. Produkter med høyt innhold av mineraloljer anbefales ikke til bruk hvis du svetter lett, for eksempel på grunn av arbeid i varmen, eller når du trener. For noen, hvis du forhindrer svette, kan ansiktet oppstå (rød stikkvarme).

Dette bringer meg med det samme til det neste punktet, mineraloljer gjør ikke noe mer enn bare å fukte huden. De inneholder ikke noen gunstige stoffer, som antioksidanter eller beroligende ingredienser, som kan trenge inn i huden og være effektive. Så hvis du har en krem ​​som bare inneholder mineraloljer, mangler du et viktig element i god hudpleie. Sørg for at de aktive ingrediensene er tilsatt produktet med mineralolje. Enda bedre, spesielt hvis du lider av tørr hud, bruk krem ​​med aktive ingredienser, og deretter mineralolje på toppen.

Dermed kan de aktive ingrediensene trenge inn i huden lettere og gjøre jobben bedre!

Med morsmelk.

Et annet viktig poeng, selv om svært raffinerte petroleumsprodukter ikke er toksiske og nesten ingen partikler absorberes av huden, viste en ny studie at hydrokarboner fra mineralolje kan absorberes av subkutant fett og brystmelk.

Det er uklart om de kommer dit på grunn av mat, innånding av forurenset luft, eller på grunn av bruk av kosmetiske produkter (muligens gjennom skadet hud).

Etter min mening er dette ikke en grunn til panikk, ettersom disse partiklene, så vidt vi vet, forårsaker liten skade (i motsetning til hva vi vet om virkningen av noen konserveringsmidler av parabengruppen, solkremfiltre eller aromastoffer). Men disse studiene er absolutt en anledning til å ta et annet kritisk blikk på kosmetiske produkter som du bruker på huden din. Mitt råd er å bruke bare hudpleieprodukter som virkelig vil gjøre huden din mer vakker og sterk og kaste bort alt unødvendig! Dette er ikke bare bedre for kroppen din, men også for lommeboken din, så vel som for miljøet!

Hilsen Jetske (Dr. Jetske Ultee-Forsker Kosmetisk Dermatologi)

Du vil være interessert i artikkelen: Hva er propylenglykol og hvordan er det skadelig i kosmetikk?

Video: Effekten av mineralolje på cookies))

Kjemikaliehåndbok 21

Kjemi og kjemisk teknologi

Hvit mineralolje

Vaselin er salver med et smeltepunkt på 37-52 ° C. Skille mellom naturlig og kunstig, medisinsk og teknisk vaselin. Naturlig vaselin er oppnådd fra paraffinoljeolje-konsentrater ved å rense dem med svovelsyre og bleking leire. Kunstig vaselin er en sammensetning av mineralolje og paraffin. Medisinsk petrolatum oppnås ved å blande hvit ceresin og paraffin med parfymeolje og teknisk - paraffin eller bensinatum med maskin (lett industriell) olje. [C.143]

Vaselinmedisinsk - en blanding av petrolatum med mineralolje, renset med svovelsyre og leire, eller en blanding av parfymeolje med hvit paraffin og ceresin. Viskositet - 16 mm ved 60 ° C, dropptemperatur 37-50 ° C. Påfør for å beskytte mot korrosjon av kirurgiske instrumenter, som en del av kremer, pastaer, hudsalver, sminke, leppestift. [C.484]

Ved fremstilling av gummiprodukter blandes gummi med ulike ingredienser. For innføring i gummi bruker de vanligvis energiintensivt utstyr - gummiblandere og ruller. Ved å først introdusere ingrediensene i latex og etterfølgende ko-koagulasjon elimineres behovet for å bruke betydelige mengder energi for å oppnå gummi fylt med forskjellige ingredienser, og dermed sikre en jevnere fordeling i gummi. Spesielt er gummier fylt med mineralolje og forskjellige aktive fyllstoffer (karbon og hvitt sazhami), som er innført i gummi i latexfasen, blitt mye brukt. [C.40]

Kompressorer for oksygen og andre korrosive gasser som smøres med mineraloljer er strengt forbudt, da det oppstår en eksplosjon. I disse tilfellene benyttes syntetiske ikke-hydrokarbonoljer (organofluor, polyetylenglykol, polyorganosiloksan), såpeglycerinfett. I ultrahøytrykks etylenkompressorer smøres sylindre og oljetetninger med hvit naftenolje eller spesielle syntetiske oljer. [C.267]

For å beskytte mot korrosjon effektivt, må alle maskinbearbeidede maskinflater belegges med fett. Mineraloljer i ren form under påvirkning av høye temperaturer, dreneres lett fra overflatene som skal beskyttes. Derfor brukes mineraloljer med tilsetning av kritt eller blyhvit for å beskytte overflatene. Overflatene til de gnidende roterende delene er smurt med rent fett, innpakket med papir, filler og bundet med wire eller dekket med treskjold. [C.28]


Slike overflateaktive stoffer i mineraloljer innbefatter naftensyre og fettsyrer, asfaltharpiksstoffer, svovelforbindelser. Verdien av alle disse stoffene for å sikre oljens høye smøreegenskaper kan etableres ved ganske enkelt å sammenligne smøreegenskapene til vanlig raffinerte olje og den såkalte petroleumsgelé. Sistnevnte, under tung belastning, er helt uegnet som smøremiddel. [C.144]

UNIVERSAL LIQUID TUGOPLAVSKY frostbestandig UTM (fett KV) (GOST 2931-51) - lett mineralolje (transformatorolje eller olje for høyhastighetsmekanismer), fortykket med natriumsalter av høyeste fettstoffer (ricinusolje og salomer). I utseende, salve masse fra hvit til lys brun. Når det påføres i et lag med en tykkelse på ca. 1 mm på en glassplate, er observasjon i overført lys ensartet, uten klumper. [C.581]

I tillegg produserer tekniske spesifikasjoner TU 38.401764-89 syntetisk hvitolje MC for biologiske produkter, og ifølge TU 0253-003-00151911-93 - mineralolje MKD for feiloppdagelse. [C.508]

PARAFFIN - en blanding av faste høymolekylære mettede hydrokarboner, hvit eller gulaktig masse med smp. M - 55 ° C oppløses i bensin. Ved normal temperatur, bestandig mot syrer, alkalier, oksidasjonsmidler, halogener. Oppnådd fra petroleum, ozokeritt, syntetisk. Pure paraffin er et fargeløst produkt, luktfritt og smakløst, oljeaktig å berøre, uoppløselig i vann og alkohol, og meget løselig i mange organiske løsningsmidler og mineraloljer. Det høyeste innholdet av petroleum preges av olje i de vestlige regionene i Ukraina og i Grozny. Påfør papir i tekstil-, trykkeri-, lær-, mat-, lakk- og lakkindustrien, i elektroteknikk, medisin, som isolasjonsmateriale, til fremstilling av stearinlys, som en nøytronmodulator, i kjemisk industri for produksjon av høyere fettsyrer og alkoholer, vaskemidler etc. [c.186]

Det fremgår av disse dataene at fjerning av naturlige nitrogenforbindelser fra teknisk metylnaftalen er vanskeligere enn fra vakuumgassolje, mens fjerning av forskjellige individuelle nitrogenforbindelser tilsatt til hvit olje er ekstremt lett. Med hvit olje menes mineralolje som har blitt utsatt for meget dyp rensing for farmasøytisk bruk. Selv om det ikke er studert lettheten av forbindelsene av karbazol, er det kjent fra litteraturen [3] at dens adferd på mange måter ligner kinolins. Således er det åpenbart at fjerningen av nitrogenholdige forbindelser i stor grad avhenger av tilstedeværelsen av andre materialer som kan konkurrere om aktive steder på overflaten av katalysatoren. Det kan med rimelighet antas at polycykliske aromatiske hydrokarboner er mye mer grunnleggende enn mettede (paraffiniske og nafteniske) hydrokarboner og er [c95]


Avirol er produsert i henhold til TU 20-91-54 i utseende - det er en klar, oljeaktig brun væske. Tetthet ved 20 ° C er ca. 1 g / cf, pH på en 1% emulsjon er 7,2-7,5 totalt fettinnhold i form av vannfri preparat ikke mindre enn 60%) fuktighet ikke mer enn 25%. Avirol blander seg godt med vann for å danne en homogen emulsjon som er stabil i fortynnede løsninger av syrer og alkalier. Avirol er godt løselig i eter, alkohol, benzen og andre organiske løsningsmidler. Den blander med mineralolje i alle forhold, danner sediment med kationiske stoffer. Avirol transporteres i stålfat, hvite bokser eller glassflasker skal lagres i et tørt, lukket område. Under lagring er en liten reduksjon i pH mulig. Avirol brukes til å rengjøre flekker før avfetting, så vel som for fremstilling av rensemidler. [C.165]

PIB kombineres med naturlige og syntetiske gummier, enkelte elastomerer (polyisopren, butadiensampolymer med styren etc.), termoplaster (polyetylen og polypropylen), voks, mineraloljer, bitumener, asfalt og andre produkter kombineres også med forskjellige mineralfyllstoffer og pigmenter (teknisk karbon, grafitt, talkum, magnesiumoksid, sink og titanvit, kritt). Innføringen av fyllstoffer reduserer kaldstrøm, øker styrke og hardhet, forbedrer lysmotstanden. [C.361]

Hvit olje, lett mineralolje, Oa Syrer, peroksider, andre oksidasjonsprodukter av C-plate SX 1 cm 140-160 С [617] [c.530]

Det er et kjent tilfelle av korrelasjon av friradikalreaksjoner med POMOSH.YO ligninger av type (IV.24). Det er forbundet med praktisk talt viktig reaksjon av den inhibitoriske antioksidant-effekten av 4-substituerte 2,6-di-7-7-butylfenoler. Ingold viste at de relative induksjonsperioder t for autooksydasjon av hvit mineralolje ved 160 ° (relatert til de relative reaksjonshastighetene for inhibering) kan beskrives ved uttrykket [161, 177] [s. 286]

Vaselin medisinsk, GOST 3582-52, er en blanding av petrolatum med mineralolje, renset med svovelsyre og leire. Det oppnås også ved å blande parfymeolje med smeltet hvit paraffin og ceresin. Bruk petroleums gelé i ren form - for å beskytte mot korrosjon av kirurgiske instrumenter, samt en integrert del av ulike kremer, pastaer, hudsalver, sminke, leppestifter. [C.388]

Mineraloljer. Vaselin og paraffin. Fra råolje ekstrahert fra jordens tarmer, oppnås forskjellige petroleum- og voksaktige produkter ved destillasjon. I kosmetikk, primært flytende, flytende parafin (eller hvit) olje, viskøs tett petrolatum, fast, voksaktig fjellvoks (eller ozoceritt) og mer ren paraffin brukes. [C.104]

Fraksjonene etter destillasjon blir underkastet rensing, hvorav avhenger av formålet med produktet. Aromatiske og umettede hydrokarboner kan være til stede i råolje, og i tillegg kan en viss mengde umettede hydrokarboner dannes under destillasjonsprosessen. Rensing består i å behandle fraksjonen med svovelsyre eller svovelsyreanhydrid og deretter fjerne de resulterende sulfosforbindelser. Prosessen med å fjerne umettede hydrokarboner bør ikke forveksles med prosessen med å fjerne svovelforbindelser. Parafinolje, noen ganger kalt russisk mineralolje, hvit olje eller Nujol, oppnås på lignende måte, men ved bruk av dypere sulfonering. [C.145]

Klorert gummi er et hvitt fibrøst produkt, det er løselig i mange vanlige løsningsmidler, inkludert benzen og dets homologer, estere, slik som etyl og amylacetat, kloroform, karbontetraklorid, trikloretylen, karbondisulfid, metyletylketon, linolje. Det er praktisk talt uoppløselig i vann, alkohol, petroleumseter og JJ mineraloljer. [C.221]

En blanding av o- og p-nitroklorbenzener, oppløst i mineralolje, er et effektivt tilsetningsstoff (handelsnavnet er Liu-Bel-D og Lyubel-K], som hindrer dannelsen av svovelsyre [s.269]

Bestemmelsen utføres i grundig vasket med bensin og alkohol og tørket lufttratt kjemikalietanker med en diameter på 50-70 mm, i hvilke limpfiltre hvitt tape med en diameter på 90 mm plasseres med lett fuktet med noen dråper mineralolje. Filtre plasseres i hver trakt, en om gangen slik at hvert filter passer godt til veggene. Togene er koblet til koniske sentrifugerør med en oppdeling på 0,05 eller 1 ml med 10 ml ved hjelp av gummipropper eller ringer. Ca 20 g av det testede smøremiddelet påføres disse filtrene med en nøyaktighet på 0,01 g. Smøremidlet settes på filtrene slik at det ligger i en kontinuerlig masse. Før testingen blir 200 g smøremiddel forhåndsblandet i en standardblander fra et penetrometer ved å senke og heve håndtaket 10 ganger. [C.724]

Vaselin er blandinger av paraffin, ceresin, petrolatum og mineralolje. Det oppnås ved å smelte parafin, ceresin, petrolatum eller deres blandinger i olje- eller paraffindestillat. Anvendt i medisin, veterinærmedisin og elektroteknikk. I utseende er vaselin en jevn salvelignende substans med følgende medisinske egenskaper - fra hvitt til gult, luktfritt, strekket av veterinære tråder - fra hvitt til lys [s. 476]

Sanders og Lambert noterer seg den lave ekvivalenten av karbon svart, som varierer, som det kan ses fra bordet, i området fra 0,5 til 0,8%. I mellomtiden er denne figuren ikke så lav som det ser ut ved første øyekast. Det må sies at karbon svart har en ekstremt høy fargerik, i hvert fall mer enn mange andre fargestoffer. Tilsvarende en prøve av smuss tatt for eksempel i St. Louis, er 0,5%, og innholdet av komponenter oppløselig i eter er 12,8%. Hvis disse komponentene fortynnes med 1 liter av et løsningsmiddel som perchlorechlenum, kan en blanding med høy forurensende egenskap oppnås. Ifølge resultatene fra et eksperiment utført av Statens Institutt for Renseri, ble reflektiviteten av hvitt bomullst stoff og ull behandlet med perkloretylenløsning inneholdende 0,5 g, 1 liter karbon og 12,5 g / l mineralolje redusert i de første til 18,9%, og i den andre til 14,5%. [C.20]

Oftest, i produksjon av regenerere, brukes furu- og gassgeneratorharpikser som mykemidler, som er de mest effektive mykemidler for regenerering av gummi. Vanligvis brukes de i kombinasjon med drivstoffolje eller skiferolje, som ikke brukes som mykemidler selv. Rosin og mineraloljer (transformatorolje, etc.) brukes til å oppnå lysregenerater fra hvit og farget gummi. [C.372]

Plante- og mineraloljer, furuskum, bivoks, ozoceritt, ceresin brukes som mykemidler i ebonittblandinger. Lithopon, sinksulfid, titanvit, cinnabar, kadmiumsulfid brukes som fargestoffer. Som vulkaniseringsakseleratorer - DFG, captax, altax, sulfenamid BT og uorganiske akseleratorer brente magnesia, hydratisert kalk. [C.576]

Baserte kopolymeren VHVD-40 (kopolymer av vinylklorid med vinylidenklorid) fremstilt en rekke malinger XC-010 primer, MS-077 04 MS emalje-781 HS hvitt, MS-710 grå maling XC-76 og andre. Belegg basert på følgende emaljer motstandsdyktig mot aggressive gasser av kjemiske og andre næringer, til langvarig eksponering for bensin, mineralolje, etanol og til periodisk eksponering for temperaturer opp til 60 ° C. [C.83]

Xylen. løsningsmiddel RDV 103-221 For epoi 74-131 For hvitt 77-137 114-244 liter og 1 11-20 emaljer 1 12-21 Filmbestandig mot virkningen av mineralolje Ditto [s. 445]

Ethylmercurhlord 2H5Hg l er et hvitt pulver med et smeltepunkt på 192,3 ° og en bestemt lukt. Det er praktisk talt uoppløselig i vann, løselig i varm alkohol og 10% kaustisk sodavannløsning. Inkludert i sammensetningen av granosan i mengden 2-3% i en blanding med talkum og 0,6-1,2% mineralolje. [C.347]

Myknere til P. - Factis, ammoniumstearat, Stearinsyre, Mineraloljer, Trietylenglykol, Tricresylfosfat, etc. Fyllstoffer - Kalk, Kalsiumkalsiumkarbonat, Diatomitt, Kaolin, Talc, Skifermel, Grafitt, Kullrør, sink hvit, titan hvit, silisiumdioksyd. [C.404]

VAZELIN er et fettete, klebrig oljeprodukt med en smeltemasse. 37-52 °, fra hvitt til brunt. Avhengig av produksjonsmetoden er V. delt inn i to typer, naturlig og kunstig. Naturlig vegetasjon er oppnådd fra petroleumsrester (paraffinoljeoljer eller tjæreavsetninger) ved å rense dem med svovelsyre og blande fra land. Kunstig V. oppnås ved å fortykke mineralolje med faste paraffinhydrokarboner - ceresin, paraffin. petro-latum. [C.86]

Medisinsk vaselin (GOST 3582-52) - homogent, etterfølgende korte filamenter, pastaaktig stoff, luktfri, hvit eller gul farge når namazyvanii glass gir en jevn og nespolzayuschuyu nerastreskivayuschuyusya film når smeltet gir en homogen fluorescerende gjennomsiktig, luktfri væske. Den oppnås ved å blande petrolatum med mineralolje, etterfulgt av rensing av denne blandingen med svovelsyre og leire, eller blanding av parfymeolje med smeltet hvit paraffin og ceresin. Den brukes til fremstilling av terapeutiske salver, i tekstilindustrien ved fremstilling av emulsjonsformuleringer, og også som et korrosjons smøremiddel for måle- og kirurgiske instrumenter. [C.87]

K, N-dimetyl-N, N-dinitroso-treftalamid 0 0 H3C-N-FC-N-CH3NO NO Porophore DF-3 Nitrozan, porophore BL-3 5 3 rosenvitt pasta grunnlaget for mineralolje 15 0- 185 105 - 118 1,14 Polyvinylklorid, silikon. polymerer [s.79]

Finpulver eller pasta av grå-hvit farge på basis av mineralolje eller klorparakin [s.79]

Nå får mange industrielle bedrifter en rekke silikonprodukter. Derfor er det svært viktig å ha enkle testmetoder som man kan bestemme kvaliteten og typen av produktet oppnådd. Litteraturen beskriver mange lignende metoder, hvorav noen er rent empiriske. For eksempel kan lavtemperatur smøremidler inneholde som flytende komponent enten mineralolje eller dikarboksylsyre eller silikonolje, som kan skille seg ut fra deres forhold til oppvarming med natriumhydroksyd. Mineralolje og eter kan identifiseres ved lukt, mens silikonolje danner et hvitt utfelling når det oppvarmes med NaOH [1382]. For de detaljerte egenskapene til silikon [s.210]

Se sidene der begrepet Mineral hvit olje er nevnt: [s. 791] [c.367] [c.323] [s.298] [c.430] [p.400] [c.114] [c.13] [c.113] p.687] [s. 483] [c.8] [s. 718] [s. 718] [s. 718] Kjemi for organiske legemidler (1949) - [s.15]

Mineral olje i kosmetikk: fordeler og skade

Utsikt over mineral sminke ble delt inn i to leire. I første omgang er det mennesker som er overbevist om at det er skadet å bruke produkter fra petroleum; i det andre avslår folk mytene om "tilstoppede porene, håravfall og allergier."

Folk lærte å bruke mineralske stoffer dypt i antikken. Hustruen til den egyptiske farao Nifertiti, en berømt skjønnhet, brukte pulverisert pulver som består av knust marmorstøv for å bleke ansiktet; piler på øynene hun la ned med kullpulver.

Aktivt å legge til mineralforbindelser til kosmetikk begynte i 1970 i Los Angeles. Ifølge resultater fra laboratorieundersøkelser konkluderte amerikanske forskere: "Mineralsk kosmetikk har allergifremkallende egenskaper, inneholder ikke aggressive stoffer."

I vårt århundre gir mediene, forumene på World Wide Web informasjon om farene ved mineralske komponenter som finnes i kosmetikk. Ryktene om de farlige effektene av komponenter på forbrukernes helse gjør at de sistnevnte tviler på kvaliteten på produktene, å forlate favorittkremet eller mascaraen.

På grunnlag av mineralolje er det laget massasje kremer, leppestifter, tonale baser, geler, tonere for å fjerne sminke. Mineral olje er tilsatt til kosmetikk for å forlenge holdbarheten, sikre glid, teksturviskositet. I motsetning til mange fordommer har mineralolje en rekke fordeler og fordeler.

Mineralolje karakteristisk

Mineral olje - en fargeløs substans, er et produkt av oljetraffinering i flere trinn. Ikke forveksle kosmetisk væske med industriell olje beregnet til tekniske formål.

Hvordan er smør laget? Olje er utsatt for katalysatorer, noe som resulterer i at en karbonblanding frigjøres. Derfra dannes teknisk olje. I prosessen med å rengjøre oljeaktig væske fjernes alle skadelige stoffer.

Hva er hensikten med å legge til mineralolje i kosmetikk?

Mineral olje er lagt til kosmetiske preparater, dekorative kosmetikk av flere grunner. På grunn av de kjemiske egenskapene til mineralmolekylene, påvirker de aktivt med komponentene i sammensetningen av et hvilket som helst stoff.

Mineral olje har en løsningsmiddel effekt. Av denne grunn kan det bli funnet i mange tonic for fjerning av dekorative kosmetikk. Når det kommer til huden, trengs mineralolje inn i det øvre laget av epidermis, døde skalaer oppløses. Overflaten blir jevn og skinnende. Effekten oppnås på grunn av dannelsen av mikrofilm på epidermis. Oljemembranen holder vannmolekylene, fuktgjør huden.

Hvilke mineraloljer er

Spekteret av mineraloljer er variert. De er flytende, fast form, mettet, konsentrert. Former for utgivelse:

Petrolatum. Vaselinolje er en flytende og fettete tekstur. Det brukes som et uavhengig kosmetisk produkt, og i tilsetningsstoffer i dekorative kosmetikk. Den har en mykende, eksfolierende handling. Mye brukt i medisin. Anbefales ikke for økt sekresjon av talgkirtler.

Parafin. Raffinert voks laget av petroleumsprodukter. Den har en solid form. Parafin er grunnlaget for å skape petroleumjell.

Isoparafin. Det brukes i såpeproduksjon. Det er en ekstra komponent i barberingskrem, hydrokosmetikk (for å beskytte mot UV-stråling). Den har en fuktighetsgivende egenskap.

Ceresin. Mineralvoks Det brukes til å lage leppestifter, kremer. Som en del av noen kosmetiske produkter øker deres varmebestandighet.

Petrolatum. Deltar i etableringen av vaselin. Den har fuktighetsgivende egenskaper.

Den mikrokrystallinske voks typen. Syntetisk voks er paraffinlignende. Den adskiller seg fra mineralvoks i en tynn krystallinsk struktur. Den brukes til fremstilling av mascara, kosmetiske blyanter, kremer for beskyttelse mot ultrafiolett stråling.

Mineraloljer varierer i sine egenskaper og egenskaper. Jo tykkere oljen er i konsistens, desto mindre fuktighet gir den av. Positiv kvalitet brukes i kosmetologi for å skape kosmetiske produkter for aldrende hud, svekket skadede krøller.

Løsning av dilemmaet: naturlige analoger av mineralolje

I begynnelsen av 1900-tallet begynte spesialister innen kosmetikk å bruke mineraloljeanaloger som en del av produkter for daglig hudpleie. Naturlig kosmetikk inneholder analoger av mineral prototypen, som danner en mikrofilm av samme type på overflaten av epidermis som kan delta i fuktighetsgivende og rensing av huden.

Mineraloljeanaloger:

Lanolinolje. Naturlig voks, ekstrahert av kokende sau ull i et alkalisk miljø.

Skvalen. Naturlig naturlig hydrokarbon. Harvested fra hai leverceller. Den kjemiske formelen av naturlig olje er identisk med komponentene i menneskelig hud.

Shea smør. Vegetabilsk fett hentet fra frøene til Shea-treet. Triglyserider i sammensetningen av vegetabilske oljer opprettholder hudens naturlige fuktighet, myk epidermis.

Bivoks. Fast organisk forbindelse. Mottatt fra avfallsprodukter av bier.

Minerale og naturlige oljer er like i kjemisk sammensetning. Forskjellen er at naturlige produkter, i tillegg til dannelsen av beskyttende mikrofilm, inneholder vitaminer, mikro- og makronæringsstoffer involvert i metabolske prosesser i dermis og bindevev. Mineralmolekyler trenger ikke inn i epidermisene dypere. I dag inneholder kosmetikk basert på mineraloljeprodukter tilsetningsstoffer av naturlige ekstrakter, vitaminkomplekser, som utligner evnen til begge typer oljer.

Hvilken olje er bedre: mineral eller grønnsak?

Når forholdet mellom egenskapene til begge typer oljer kan konkluderes: mineral- og vegetabilske oljer er like i deres fysiske egenskaper, har forskjeller i den biokjemiske prosessen etter påføring på huden. Oljer myke, fukte huden på grunn av okklusjon i epidermis. Noen typer urte ingredienser har anti-inflammatorisk effekt, inneholder vitaminer, aminosyrer.

Vegetabilsk olje forverres raskt. For å bevare sin opprinnelige utseende, blir biologiske egenskaper, i produksjonen av kosmetikk konserveringsmidler, tilsatt. Mineral olje er ikke gjenstand for rask oksidasjon. Av denne grunn blander skaperne av kosmetikk begge typer olje for å gi produktet en optimal kombinasjon av egenskaper.

I kosmetikk er vegetabilsk olje inneholdt i små mengder. På grunn av sine naturlige egenskaper, måter å behandle fra mineralbroren, varierer det i pris. Kosmetiske produkter er mye dyrere enn de med mineralolje.

Positive egenskaper av mineraloljer

Moisturizes huden, jevner foldene dannet i prosessen med å visne og dehydrere huden.
Forbedrer glidning (brukes i kremer for massasje).
Det påføres huden i et tynt lag, noe som ikke skaper effekten av å "veie" det kosmetiske preparatet; Ikke stram huden.
Kjemiske elementer i sammensetningen av mineralolje (ZnO, TiO2) gir effekten av beskyttelse mot ultrafiolett stråling.
Mineraloljen inneholder sinkoksid (ZnO). Det kjemiske elementet er involvert i dannelsen av en skorpe på de fuktige flater av pustulære utbrudd. Reduserer rødhet, hevelse, forbedrer den anti-inflammatoriske effekten i patologiske prosesser i det øvre laget av epidermis.
I dekorative kosmetikk øker den vanntette effekten. Når det påføres ansiktet, forhindrer overdreven sekresjon av sebaceøse sekresjoner.
I sammensetningen av kosmetiske produkter krever ikke tilsetning av antioksidanter, konserveringsmidler. Kosmetikk på vegetabilsk olje inneholder vannmolekyler, noe som fører til et raskt rancidprodukt og utvikling av patogene bakterier.
Det har en universell effekt under ugunstige værforhold (varme, sol, sterk vind, lave temperaturer).
Mineralolje kan gjøres hjemme fra improviserte midler: en krem ​​med fuktighetsgivende effekt og et pulverformet fundament. Hvordan å gjøre?

I en glassbeholder klemmer en liten mengde fuktighetsgivende masse.
Legg til pulver.
Rør til glatt.

Mineralsk kosmetikk har en tørkeeffekt. Det brukes i sammensetningen av barns kremer mot bleieutslett.
Det brukes i kosmetiske preparater for tørt og skadet hår. Mikrofilm beholder vannmolekyler, opprettholder vann- og elektrolyttbalanse. Krøller blir glatte, skinnende.
Innenfor sminke-deaktivere. Den nøytraliserende effekten av mineralolje skyldes sin evne til å forbedre virkningen av de katalytiske prosessene av andre bestanddeler.

Negative egenskaper av mineralolje

Glut hud fuktighet. Tekstur av flytende mineralolje krever en stor mengde påføring på huden. Dannet et tett lag gjennom hvilket fukt ikke kan fordampe. Overdreven fuktighet i epidermis strekker huden. Ved langvarig bruk er det en nedgang i metabolske prosesser på cellulær nivå av epidermis.
Mineralolje er ikke egnet for vanlige og oljeaktige ansiktsformer.
Ikke anbefalt for personer med økt svette forbundet med fysisk aktivitet, forhøyede temperaturer.
Når overdreven bruk av kosmetiske produkter med mineraloljer oppstår stikkende varme.
Mineraloljer er ikke effektive uten en kombinasjon av de aktive ingrediensene i sammensetningen av kosmetiske preparater.

Hvor å kjøpe og hvordan bruke mineral sminke

Det anbefales ikke å kjøpe kosmetikk i nettbutikker, "med hender", håndverkproduksjon. Kvalitetsprodukt selges i spesialiserte avdelinger, apotek. Når du kjøper, må du være oppmerksom på sammensetningen av stoffet, holdbarhet. Pulverformige pulverbeholdere må ha åpninger for økonomisk bruk. Mineraler i form av krem ​​/ emulsjon skal ha en målt kapasitet.

Myter og fornektelser om farene med mineralolje

Tilhengere av grønnsakskosmetikk spredte seg i World Wide Web runet innlegg om farene med mineralolje. Argumenter om den negative effekten oftest ikke begrunnet. Eksperter innen kjemi og biologi har utført mange eksperimenter og konkluderte med: mineralolje er ikke årsaken til forekomsten av negative reaksjoner i menneskekroppen, og påvirker ikke helsen til individet som helhet.

Seks legender om farene ved mineralolje

Mineralolje provoserer dannelsen av kreftvektorer

Mineral olje er et produkt av petroleum raffinering. For kosmetiske formål gjennomgår oljen flernivåbehandling, ryddes av urenheter og kreftfremkallende stoffer. Kvaliteten på mineraloljen etter rengjøring er kontrollert av amerikanske kjemikere / biologer. Det er en reguleringsinstans - CPC (Product Control Directorate), som ikke registrerte noen urenheter som er skadelige for menneskekroppen i oljen. I løpet av historien om forbruket av mineralproduktet var det ikke en enkelt hendelse som førte til kreft.

For tidlig hud aldring

Når mineralbunnen påføres huden, dannes en mikrobarriere som hindrer fordampning av vannmolekyler fra overflaten av epidermis. Tørr hud kan oppstå i ett tilfelle - irrasjonell bruk av et kosmetisk produkt, langvarig bruk. Etter bruk av dekorative kosmetikk basert på mineralolje, anbefales det å rengjøre ansiktets hud daglig.

Kosmetiske preparater basert på mineraloljer forstyrrer absorpsjonen av fordelaktige stoffer

Myten kom opp med folk som ikke kjenner de grunnleggende egenskapene til mineralolje. Hovedegenskapen til oljeløsningen er samspillet med kosmetikkens aktive komponenter. Mineralolje fjerner hudflak fra overflaten av epidermis, takket være hvilke vitaminer og fibrillære proteiner (kollagen) trenger raskere inn i de nedre lagene i huden.

Mineral olje forårsaker vitaminmangel

Mange grupper av vitaminer oppløses under påvirkning av fettsyrer. På forumene kan du lese sitater om dette: "Mineral olje dreper vitaminer." Forskere har bestritt dette faktum, etter å ha gjennomført mange eksperimenter.

Mineral olje forårsaker akne

Utseendet til akne er mulig ved feil bruk av mineralsk kosmetikk. Det anbefales ikke å bruke mineralolje for personer med fet hud, økt svette.

Gravide kvinner bør ikke bruke kosmetikk basert på mineralolje

I det 21. århundre viste forskere innen kjemi og biologi i løpet av mange eksperimenter og laboratorietester at mineralsk hydrokarboner trengte inn i morsmelk og subkutant fett. Måter å få mineralkomponenter er ikke fullt ut forstått.

Det er nødvendig å ta hensyn til: Renset kosmetisk olje basert på mineralske stoffer inneholder ikke kreftfremkallende stoffer, skadelige kjemiske forbindelser. Tvert imot inneholder grønnsakskosmetikk en stor mengde konserveringsmidler, fargestoffer, smaker som kan påvirke utviklingen av fosteret, helsen til det nyfødte barnet.

Beauty Alphabet: Mineral olje som en del av kosmetikk

Vi fortsetter å fortelle deg om de viktige komponentene i kosmetiske produkter. Sist gang vi snakket om kaolin som en del av kosmetikk, og i dag snakker vi om mineralolje. Hva er det, og om oljen ikke skader huden din - les i vårt materiale!

Hva er mineralolje

Mineral olje er en fargeløs, luktfri, smakløs væske som er en blanding av mettede karboner som er skilt fra petroleum. Før det er en del av kosmetikk, er mineralolje egnet til flerstadig behandling. I kosmetikk og legemidler har den blitt brukt i mer enn 100 år, og for øyeblikket er bruken som en del av kosmetiske produkter tillatt over hele verden uten noen restriksjoner på konsentrasjon.

Fordelene og skadene av mineralolje

Mineral olje har en god oppløsningsevne, og dens tilstedeværelse i krem ​​forbedrer stabiliteten og forbedrer utseendet på produktet. Det mykner huden og bidrar til å holde fuktighet i den, og danner den tynneste filmen. Denne filmen forhindrer ikke normal gassutveksling i det hele tatt, og huden under det smelter ikke i det hele tatt, slik det vanligvis antas.

Det mest populære spørsmålet: gjør mineralolje tette porer? Vårt svar er nei, mineralolje er ikke-komedogen. Det har blitt gjentatte ganger bekreftet at kosmetisk mineralolje, i motsetning til teknisk olje, ikke inneholder farlige urenheter og praktisk talt ikke trenger inn i huden. I 2005 ble det gjennomført en undersøkelse av en rekke kosmetikk som inneholdt opptil 30% mineralolje, noe som resulterte i fravær av komedogen aktivitet i mineralolje (DiNardo, JC Er mineralolje komedogen? J. Cosmet. Dermatol., 2005, 4, 2- 3). Dessuten er mineralolje tillatt å bruke i barnas kosmetikk.

De viktigste egenskapene til mineralolje

myk huden
hindrer fuktighetstap i huden;
brenner fett godt
Ideell for tørr hud, men kan føre til for mye fuktighet;
Det er uønsket å søke på de som har problem eller sensitiv hud

Hvor er inneholdt

fuktighetskrem (ansikts- og kroppskrem);
rensemidler (inkludert sminkefjerner);
massasje kremer og oljer;
baby kroppsoljer.

Hvordan finne på etiketten

For å finne ut om mineralolje er til stede i produktet eller ikke, se etter etiketten på etiketten. flytende paraffin (flytende paraffin), paraffinolje og paraffinum liquidum (paraffinolje), petrolatum væske og petroleum olje (flytende petroleumjell), hvit mineralolje (hvit mineralolje) eller mineral olje.

Vi fortalte alt om mineralolje. Nå vet du at det er trygt å bruke og det skader ikke huden vår i det hele tatt. Hold deg unna, for ikke å gå glipp av det nyeste materialet fra "ABC" serien. Vi ses neste fredag!

Flere Artikler Om Typer Acne