Huden til nyfødte er veldig delikat, det reagerer ofte på ulike negative faktorer ved utseendet av kviser. Utslippet i hvert tilfelle har sine egne egenskaper og er forskjellig i farge, plassering og skadeområde. Pimples seg selv hos nyfødte er små og store, purulente og vassen. Det er mange årsaker til utslett, noen av dem er ufarlige og krever ikke behandling, for eksempel akne hos nyfødte, mens andre er et signal for øyeblikkelig legehjelp. Derfor bør de første foreldrene nøye studere utslett og de medfølgende symptomene, og deretter prøve å avgjøre hvorfor de oppsto.

Årsaken til akne hos nyfødte er et høyt nivå av østrogen i mors kropp under svangerskapet. Som et resultat øker innholdet av hormonet i barnet, noe som fører til økt produksjon av talg. Pimples har en perlefarge, noen ganger med en gulaktig tinge. I sjeldne tilfeller kan papiller og suppurations forekomme. De er lokalisert oftest på pannen, på nesen og på kinnene, sjeldnere på nakke og ører. Hos gutter kan utslett forekomme på kjønnsorganene og i lyskeområdet.

Som hormon nivåer gradvis reduseres, i de fleste tilfeller forsvinner akne i et nyfødt uten behandling. Noen ganger anbefaler leger å smøre utbruddsstedene med Bepanten eller sink salve. Det bidrar til å tørke kviser. Men oftest er den eneste anbefalingen riktig hudpleie av babyen.

milii

Hvite pimples i et nyfødt kan oppstå på grunn av funksjonelle problemer. Det er et slikt fenomen - milium, som er forårsaket av underutvikling av talgkjertlene. Utslett ligner perler på størrelse med et pinhode, utseendet er det samme som med akne hos nyfødte: i området under øynene, på nesen, kinnene, på pannen.

Denne typen akne krever heller ikke behandling: Når barnet vokser, normaliserer dets hormonivå gradvis. Etter det begynner sebaceous kanaler å fungere normalt, og utslett forsvinner.

Stikkende varme

Dette vanlige fenomenet er et lite utslett av rød eller rosa farge, noen ganger er det bobler med væske inne, som danner en skorpe når den er tørket. Alt dette blir ofte ledsaget av kløe og ubehag.

Årsaken til forekomsten deres er overoppheting. Noen foreldre er bekymret for at barna deres vil fryse og fryse, og infisere babyer i hundre klær, ikke i henhold til været. Kroppen smuler prøver å avkjøle med svettefjerning, men svettekjertlene er fortsatt umodne og kan ikke klare oppgaven, noe som resulterer i utslett.

Stikkvarme oppstår primært i nakken, lysken, armhulen og på paven. Hvis det ikke treffes tiltak for å eliminere det, vil utslett flytte til andre deler av kroppen. De er et gunstig avlsmiljø for ulike mikrober som kan forårsake purulent betennelse i huden. Derfor er den stikkende varmen selv ikke farlig, men den kan ikke kjøres.

Behandlingen av stikkvarme består av etablering av et optimalt temperaturregime. Det er nødvendig å sørge for at babyen ikke er varm, ventiler ofte rommet og ordne luftbad. Om sommeren må du bade barnet ditt i varmt vann oftere. For å eliminere symptomene på sykdommen, trenger du tørkesalver, bading med tilsetning av en svak løsning av kaliumpermanganat. For å forhindre riper på kviser må du kutte barnets negler i tide eller bruke riper.

Hvis symptomer på stikkende varme ikke forsvinner eller purulente kviser ser ut, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en spesialist.

Allergiske reaksjoner

Noen ganger kan en allergi forårsake utslett på babyens kropp. Det manifesterer seg som røde flekker med fint utslag, noen ganger er det skumlete skorper. Lokalisert hovedsakelig på hodet, bak ørene, på haken. Hva kan forårsake utseendet av allergisk akne hos en nyfødt? Her er de vanligste:

 • feil føding av en ammende mor, forekomsten av allergener i kostholdet hennes (honning, søtsaker, røde bær osv.);
 • uegnet spedbarnsformel;
 • Reaksjonen av babyen til vaskemidler som brukes til å vaske klærne, samt til andre pleieprodukter;
 • kjæledyrhår;
 • støv i babyens rom.

Den første form for allergi kalles diatese. Dette er ikke en sykdom, men en reaksjon av immunsystemet til stimuli. På dette stadiet er det svært viktig å identifisere faktoren som forårsaker utslett. Å gjøre det selv er problematisk, det er bedre å ty til hjelp av en allergiker. Etter det er det nødvendig å beskytte barnet fra den identifiserte stimulansen.

En erfaren lege vil anbefale å kurere allergiske kviser hos nyfødte, om nødvendig, foreskrive antihistaminer. Av folkemetoder er bade i decoctions av urter mest populære: serien, kamille, oregano, eikebark. Det er svært viktig å velge naturlige produkter for barnepass, for å balansere morens diett, oftere å gjøre våt rengjøring i leiligheten, for å velge en allergivenlig blanding med kunstig fôring.

Bleie dermatitt

Noen ganger på lårene, baken og i lysken på babyen, er det rødmen av huden, ledsaget av utseendet av bobler og peeling. Denne bleie dermatitt er en inflammatorisk reaksjon av øm hud til ulike irritanter:

 • mekanisk (friksjon forårsaket av bleier eller bleie);
 • kjemisk (urin, fordøyelsesenzymer, salter);
 • fysisk (overoppheting og fuktighet);
 • mikrobiell.

Blære dermatitt kan godt forekomme i både en måned og en-åringer. Årsaken til denne sykdommen er uriktig omsorg for barnet - unormal forandring av bleier og bleier, samt forhøyet ammoniakk i urinen og fordøyelsesenzymer i avføringen. Økt følsomhet for bleie dermatitt, for eksempel nedsatt barrierefunksjoner i huden.

Det primære tiltaket for bleie dermatitt er å holde babyens hud tørr og ren. Det anbefales å bruke engangsbleier med et indre, absorberende lag som vil unngå hudkontakt med fuktighet. Vel takle rødhet av hudsalven Bepanten og Desitin, samt krem ​​Drapolen. Det anbefales å bruke spesielle barns kosmetikk til hudpleie.

infeksjon

Unge barn lider ofte av smittsomme sykdommer. Mange av dem kan forårsake hudutslett:

 • Rubella. Først er det en økning i temperatur og en økning i lymfeknuter i nakkeområdet, og i 3-4 dager opptrer et rødt, tynt utslett på lemmer, ansikt og kropp.
 • Meslinger. Det er preget av et rødt utslett i form av papiller, som oppstår 3-5 dager etter at temperaturen stiger. De vises i øvre torso og beveger seg gradvis til underbenet.
 • Roseola. Først er det en høy temperatur, som varer i tre dager og mister ingenting. Etter det er barnet tykt dekket med et rødt utslett.
 • Kopper. Røde flekker vises over hele kroppen, blir til bobler med væske. Etter en stund bryter de og danner en skorpe. Sted for lokalisering - hele overflaten av kroppen.
 • Skarlet feber. Et lyst stiplet utslett tetter tykt på brystet, ryggen og nakken, og går videre til andre deler av kroppen uten å påvirke bare nasolabialområdet.
 • Enterovirusinfeksjon er preget av utslett på hender og føtter.

Disse sykdommene er vanligvis ikke farlige, men krever det obligatoriske tilsynet med en spesialist. Han vil fortelle deg hvordan du skal behandle disse sykdommene og hvordan du skal ta vare på huden din.

Andre årsaker til utslett

Barn har ofte dysbakterier. Denne ubehagelige sykdommen er forårsaket av et brudd på tarmmikrofloraen. Et av symptomene er mindre utslett over babyens kropp. I dette tilfellet bør normalfunksjonen i mage-tarmkanalen gjenopprettes, og akne vil passere.

Utslett kan også virke som en reaksjon av kroppen til kulde og varme, til medisinering, samt akklimatisering til nye forhold.

Prioritet for utslett

I hvilke tilfeller er det nødvendig å ringe en lege? Signal er følgende symptomer:

 • temperaturøkning;
 • utseendet av pustler;
 • langvarig persistens av symptomer.

Hvis slike fenomen er fraværende, kan du uten lege. I tilfeller der kviser er hvitt og lokalisert på hodet, er behandling vanligvis ikke nødvendig i det hele tatt.
Generelle anbefalinger for hudpleie for utslett:

 • å justere de normale temperatur- og fuktighetsforholdene;
 • å lufte rommet og regelmessig utføre våtrengjøring;
 • utelukke fra kostholdet til ammende mødre skadelige og allergifremkallende matvarer;
 • bade babyen to ganger om dagen med kokt vann, legge til avkok av urter;
 • sørg for at huden er tørr og ren;
 • ordne luftbad - la babyen ligge naken.

De samme tiltakene er egnet for forebygging.

Hudutslett hos babyer virker av mange forskjellige grunner og gir dem ofte en stor uleilighet. Derfor er det svært viktig å etablere riktig omsorg for delikat hud, og når utslett ser ut, må du gjøre noe så raskt som mulig.

Pimples i nyfødt på ansikt og kropp

I de første dagene etter fødselen kan huden til et nyfødt være dekket med liten akne. De er røde, hvite, kan lokaliseres i ett område eller jevnt scatter gjennom hele kroppen eller ansiktet. For å finne ut av opprinnelsen, vil det hjelpe barnelege, som bestemmer ytterligere tiltak. Tross alt krever noen utslett behandling, og den andre går alene.

Årsaker til utslett

Huden til et spedbarn er et utrolig følsomt og delikat organ som reagerer på nesten alle former for lidelse. Derfor, hvis en nyfødt har akne, må du først vite hvilke faktorer som provoserte denne tilstanden.

Årsaker til spedbarnsutslett:

• Allergier til mat som en barn eller mor bruker (under amming).

• Allergisk reaksjon på medisiner.

• Akne hos nyfødte.

Neste vil bli nærmere omtalt hver art.

Allergisk reaksjon

Pimples i nyfødte på kinn og hake skyldes en allergisk reaksjon på produktene. Peeling rosa eller rødt utslett ser ut som en nettlebrenning. Utslett kan være plassert på lemmer, mage, tilbake. Med alvorlig rus og regelmessig kontakt med allergenet, tar akne form av scabies og begynner å bli våt.

Hvis en baby bare bruker morsmelk, kan moderens mat utløse en allergi. I dette tilfellet er det nødvendig å identifisere allergenet og ekskludere det fra menyen. De aller allergenste matene er rød fisk, helmelk, kalvkjøtt, sitrusfrukter, nøtter og tomater.

Proteiner inneholdt i spedbarnsformulering utfordrer også en allergisk reaksjon. Hudreaksjoner kan oppstå som følge av tidlige eller analfabetiske komplementære matvarer. Av denne grunn, før du innfører nye produkter i kostholdet, er det verdt å konsultere en barnelege.

Sannsynligheten for utslett stiger etter å ha tatt antibiotika, hormonelle stoffer og andre legemidler. En allergisk reaksjon kan oppstå som et resultat av å ta multivitaminkomplekser, fluor, jern og mange medisiner basert på urte ingredienser.

Derfor, mens du tar medisiner må du være oppmerksom på helsen din. Hvis du oppdager at etter at du har tatt medisinen, oppstår en bivirkning i form av hudutslett, bør du slutte å ta det og konsultere lege.

dermatitt

Pimples i et nyfødt på kroppen er forårsaket av kontaktdermatitt. Inflammasjon er provosert av vaskemidler eller skyll med et stort antall dufter. I tillegg kan allergier forårsake stoffer der barneklær sys. De aller allergenste materialer inkluderer ull og syntetiske materialer.

Pimples i en nyfødt i lysken blir provosert av bleie dermatitt. Denne typen utslett oppstår på grunn av langvarig kontakt av babyens ømme hud med en våt bleie eller bleie. I dette tilfellet er akne ikke en allergisk reaksjon, og derfor er det ikke nødvendig å ta antihistaminer. Pimples på en nyfødtes prest kan observere de grunnleggende regler for barnevern: opprettholde huden ren og tørr, rettidig erstatning av bleier. Følgende salver brukes til å helbrede skader: Bepanten, D-panthenol, Drapolen, Boro Plus, etc.

Hvis ubehandlet er bleie dermatitt komplisert av en bakteriell infeksjon. I dette tilfellet er det uten hjelp av en lege ikke nok. Antibiotika (Baneocin) og antisvampemidler brukes til behandling.

Små blærende utslett forekommer på bakgrunn av atopisk dermatitt. Dette er en sykdom med allergisk opprinnelse, som oftest oppstår som følge av feil føding av en ammende mor. I tillegg kan det forekomme utslett på grunn av utilstrekkelig injisert komplementær mat, brudd på tarmbakterien, brudd på hygienregler, bruk av kosmetikk med irriterende effekt. Arvelig disposisjon er også en faktor i utviklingen av atopisk dermatitt.

Alt begynner med det faktum at babyen har en svak hevelse på pannen og kinnene. Huden på lemmer og skinker blir rød og flakket. Etter en viss tid vises bobler på det betente området, kløe oppstår. I tillegg øker sannsynligheten for økning i mandlene.

Hvis du opplever lignende symptomer i spedbarnet, må du umiddelbart gå til barnelege. I dette tilfellet er det nødvendig å identifisere allergenet så snart som mulig og unngå det på alle mulige måter. Symptomatisk terapi utføres med antiallergiske stoffer. Som en del av kompleks behandling, bruk salver, urte infusjoner, biologics, meieriprodukter med gunstige bakterier. Barn som spiser blandinger foreskrives et hypoallergent diett basert på soya. Under amming bør honning, kondensert melk, nøtter, sitrusfrukter, osv. Utelukkes fra kostholdet.

Stikkende varme

Små kviser av rosa skygge forekommer ofte hos spedbarn, spesielt opptil 12 måneder etter fødselen. I utseende er det en rosa utslett, litt konveks når den trykkes. Den inflammatoriske responsen er lokalisert i nakken eller brystet, på grunn av langvarig svetting i varmen. Akne er oftest forårsaket av overoppheting, og utilstrekkelig omsorg for babyen.

Varmeutslett er ikke en smittsom sykdom, og denne tilstanden gir ikke mye ubehag hos nyfødte. Når kroppstemperaturen vender tilbake til normal, og foreldrene sørger for at barnet er skikkelig omsorg, passerer den stikkende varmen alene. For å øke hastigheten på prosessen, behandle de skadede områdene med pulver etter hygiene og hudtørking.

Nettle feber

Røde pimples hos barn som ligner en brennstoffbrann, oppstår av flere årsaker. De kan provoseres av kulde, varme, sol, sterk spenning. I tillegg kan utslett som ligner på elveblest føre til stramme elastikker eller stropper på klær, bilseter, en ryggsekk, etc.

Hvis utslett ikke går bort i lang tid, bør du konsultere lege. For å eliminere symptomene på urticaria, brukes antihistaminer: Suprastin, Zyrtec, Fenistil, etc. For å eliminere alvorlig kløe hos en baby, bruk salve med mentololje og anestesin. I alvorlige tilfeller, bruk hormonell salve.

Akne hos nyfødte

Hvite hodede røde pimples forekommer hos babyer mot bakgrunnen av en økning i mengden av moderns hormoner som kommer inn i kroppen. Legene kaller dette fenomenet akne hos nyfødte, og i folket blir de referert til som hormonell akne.

I de fleste tilfeller forekommer kviser i det nyfødte i ansiktet, litt mindre utslett sprer seg til andre deler av kroppen. Whitehead pimples krever ikke medisinsk behandling, det viktigste er å holde huden ren og tørr. Utslett er ikke smittsom og er ikke et tegn på dårlig hygiene. Det viktigste symptomet på akne er plassering i hodet og nakken.

Gule pimples i det nyfødte forekommer mot bakgrunnen av økt aktivitet av sebaceous kjertlene. Disse ålene dekker et stort område av hud, de vises i et spedbarn 7 dager etter fødselen, og forsvinner om 4 uker. Det er ingen grunn til bekymring før akne begynner å klø, fester eller bli betent. Da må barnet bli tatt til legen.

Små hvite pimples på ansiktet av størrelsen på et pinhode kalles milia. De stammer fra det faktum at sebaceous kanaler er blokkert og en hemmelighet akkumuleres i talgkjertlene. De forsvinner på egenhånd, så du bør ikke prøve å klemme dem ut, gni dem med alkohol, etc. Ellers øker sannsynligheten for infeksjon og forekomsten av inflammatorisk prosess.

Smittsomt utslett

Ofte oppstår utslett hos spedbarn mot bakgrunnen av smittsomme sykdommer:

• Plutselig utslett - en sykdom som rammer pasienter fra 2 år, provoserer herpesvirus. Først har barnet feber, etter 3 dager går temperaturen tilbake til normal. Etter det vises en utslett av rosa-rød nyanse, som forsvinner om 5-7 dager. Paracetamol eller Ibuprofen brukes til å redusere temperaturen.

• Skarlagensfeber manifesterer seg som et lite stiplet utslett av skarlet farge. Akne er lokalisert på nakke, rygg, bryst og sprer seg til hele kroppen. For å eliminere det, bruk antibakterielle stoffer.

• I vannkopper vises et utslett etter 24 til 48 timer parallelt med feber. Først er det flekker som omdannes til bobler, så er det purulente kviser i det nyfødte. Etter en stund heler de og en skare dannes på overflaten. Utslippet sprer seg over hele kroppen og på hodebunnen. Etter 3 - 5 dager faller temperaturen, etter noen dager forsvinner skorpen.

• For meslinger forekommer kviser etter 3 til 5 dager med feber. I utseende er disse lyse, store papulære akne, som først vises på hodet, og så på armene, kroppen, etter noen dager spredte de seg til underkroppen. Deretter faller temperaturen, og etter en stund heier kviserene.

• Rubella er også ledsaget av feber og utslett, som er lokalisert på ansikt, torso, armer, ben. Etter 3 - 5 dager forsvinner den.

Nå vet foreldre hva slags utslett skjer og hvordan de manifesterer seg. Det er imidlertid ikke verdt å risikere barnets helse og selvdiagnose. Hvis du har kviser, vær sikker på å kontakte barnelege, han vil nøye etablere diagnosen og bestemme behandlingsplanen. For å forhindre dannelse av utslett bør en sykepleier overvåke kostholdet, passe godt på barnets hud og bruke spesielle pulver til babyklær.

Pimples på ansiktet til en nyfødt på 1-2 måneder med et hvitt hode

Etter at barnet er født, kan pimples vises på ansikt og kropp. De kan dekke hele kroppen eller samle seg på forskjellige steder. Mamma er bekymret for denne situasjonen. For ikke å få panikk, må du forstå arten av utslett og årsaken til utseendet deres. Pimples på ansiktet til en nyfødt med 1-2 måneder med et hvitt hode er ikke farlig, og forårsaker sebaceous kjertlene til funksjonsfeil.

Årsaker til

For riktig omsorg for barnet, er det nødvendig å identifisere hvorfor kviser ser på ansiktet. De kan være av forskjellige typer, farger og former. De vanligste røde kviser med hvite hoder.

Legene har ikke enighet om hvor kviser kommer fra. De vanligste er to grunner:

 1. Hormonal justering av kroppen.
 2. Perioden for tilpasning til det nye miljøet.

Det kvinnelige kjønnshormonet østrogen, som er produsert i mors kropp, overføres til barnet. Dette hormonet beveger seg fra mor til baby under graviditet og fødsel. Det gjør aktive sebaceous kjertler. De produserer i sin tur intensivt subkutant fett, som tetter porene på ansiktet. Dette fører til en inflammatorisk prosess og utseende av kviser. Mors hormoner påvirker babyen for lenge. Etter et par måneder stabiliserer hormonene til det nyfødte.

Det andre alternativet er tilpasningen av barnets hud. I livmor, er babyen i vannet i 9 måneder. Hans hud er vant til visse forhold. Etter fødselen begynner huden å komme i kontakt med luft. Dette krever en viss restrukturering av talgkjertlene. De fungerer i en forbedret modus, noe som fører til blokkering og dannelse av pustler.

Subkutan fett tjener som en beskyttende barriere av huden mot aggressive effekter av eksterne faktorer. Derfor tyder det aktive arbeidet på talgkjertlene at kroppen har inkludert beskyttende funksjoner. Det har ingenting å gjøre med en hygienisk omsorg for en baby. Og det betyr ikke at du er veldig omsorg for babyen.

Akne nyfødte

Tilstedeværelsen av kviser på ansiktet av en baby med et hvitt hode, forekommer hos 20-30% av barn. Utslett er lokalisert på kinnene, pannen, nesen og haken. Pimples på ansiktet av nyfødte ser ut som teenage akne. De er mer utsatt for gutter og barn hvis foreldre lider av akne. Komedoner er oftest ikke dannet, men i sjeldne tilfeller er det lukket eller åpne komedoner. Pustler, purulente kviser med et hvitt hode, dannes bare med akne. Allergiske, smittsomme sykdommer eller stikkvarme fortsetter uten utseende av pustler.

Barn slik utslett ikke forstyrrer og ikke forårsaker kløe. Moms anbefales å holde babyens hud tørr og ren, for rask heling av huden.

milii

En annen type kviser på ansiktet hos nyfødte på 1-2 måneder med et hvitt hode er milia. De skyldes blokkering av talgkjertlene. Miljøens særegenheter er at de ikke kan åpnes, tørkes med en bomullspute, bruk alkoholkrem. Siden dette kan føre til spredning av infeksjon.

Årsaken til milia kommer ned til opphopningen av hormoner i babyens kropp, som han mottok under graviditet og med morsmelk. Barnet tar tid å fjerne hormoner fra kroppen. Og sebaceous glands ikke klare det akkumulerte subkutane fettet akkumulert i porene på grunn av hormonelle prosesser.

"Milium" på latin er siktet korn. Denne typen akne er karakteristisk bare for nyfødte. Pimples er alltid med et hvitt tips. Utslett er singular eller allestedsnærværende på ansiktet. Det viktigste kjennetegn ved milia er korn. Steder med utseende på ansiktet - pannen, kinnene, området under øynene. Mindre vanlig er utslett lokalisert i nakken og brystet.

Et nyfødt utslett forårsaker ikke ubehag. Det viktigste er at barnet ikke kammer acne.

Behandle eller ikke behandle

Etter å ha funnet utslett på barnets ansikt, bør moren forsikre seg om at det er milia eller akne. Denne typen utslett krever ingen spesiell behandling. Å ta antiallergiske stoffer kan bare forverre situasjonen. Bruk av salver kan også skade sart baby hud. Og provosere alvorlig betennelse.

Hygiene prosedyrer er som følger:

 1. Hold huden ren. Tørk det med vanlig vann, men bruk ikke salver og andre kosmetikk i store mengder.
 2. Unngå kontakt med kviser. Ikke rep eller skell huden. Ikke tørk ansiktet med alkoholkrem eller urter avkok.
 3. Sørg for at babyen ikke koker ansiktet ved seg selv - kort kutt neglene og ha på riper.
 4. Klemme milia fører til dannelsen av arr som kan vare i livet. Ikke ta med dette.

Hva å gjøre

Pimples på ansiktet til en nyfødt i 1-2 måneder med et hvitt hode forsvinner seg om noen uker, når barnets kropp blir sterkere. Spesiell behandling utslett krever ikke. Foreldrene kan imidlertid ta noen tiltak for å lindre barnets tilstand:

 • Opprett et barn slik et temperaturregime der han ikke vil svette. Siden overdreven svetting bidrar til det intensive arbeidet i talgkjertlene, noe som fører til dannelse av kviser og andre utslett. I det nyfødte blir ikke termoregulering dannet, og han svetter mye og mye. Derfor bør temperaturen i rommet ikke overstige 20 grader. Og fuktigheten er ikke høyere enn 50-70 prosent.
 • For sengetøy, velg naturlige stoffer. Svakest av alt i søvn, babyens hode svetter. Derfor legg en bleie, som tidligere er stryket under stryket, under hodet. Endre det tre ganger om dagen.
 • Redusere svette kan være riktig kledd barn. Ikke bruk for mye klær. Mens du er hjemme, kan du ikke bruke en hette. Å gå en tur, velg en dress for været. Hvis barnet er veldig svett etter gaten, skyll det med varmt vann uten såpe. Og bruk tørre klær.
 • Hvis akne er crusted, ikke avskall den av. Påfør fersken eller olivenolje på ansiktet ditt 20 minutter før du bader. Etter mykning blir skorpene lettere fjernet.
 • Ikke gni barnet etter å ha bading med et håndkle, bare forsiktig blottet barnet. Med en sterk gnidning kan det oppstå mikrokreker, i hvilke patogene mikrober faller.
 • Mor under amming bør ta vare på humøret ditt. Når en sykepleier er svært nervøs, produserer hun hormonet kortison. Han kommer til babyen med melk. Og påvirker dannelsen av akne og kviser.

Komarovsky om utslett hos barn

Legen hevder at behandling av et barns utslett ikke krever akutte tiltak. Først må du vente og konsultere legen. Det er nødvendig å skille mellom hva utslett er en reell trussel mot menneskeliv, og du må snarest søke medisinsk hjelp. Når det kommer utslag på hud og slimhinner med ubestemt utseende og huden har endret utseende og farge - dette fenomenet kalles utslett.

Legen sier at du først må identifisere årsakene til utslett. De to viktigste årsakene er allergier og infeksjoner. Vaksinasjon vil bidra til å beskytte barnet mot sykdommer forbundet med utslett, som meslinger og rubella hos barn. Det er ingen vaksinering mot vannkopper hos barn, men utvikling er i gang. Sykdommer ledsaget av utslett er forårsaket av virus, bakterier og sopp. Svamputslett i et barns munn kalles trussel. De farligste utslippene er smittsomme.

Når du oppdager sykdommen, fortell legen din dersom det er tegn på en smittsom sykdom: temperatur, adferdsforstyrrelse, døsighet, sløvhet.

Typer av allergier: åndedrettsvern (innånding), mat, kontakt.

Etter å ha lagt merke til et utslett i et barn, foreslår Komarovsky å huske om noen i hagen eller hans nærmeste miljø er syk med smittsomme sykdommer. Bare trenger å huske hva mat et barn spiste dagen før. Allergier kan også forekomme på nytt klær eller vaskepulver. Et utslett kan dukke opp etter en insektbit.

Legen utgjør en versjon som etter overoppheting oppdages hudutslett. Komarovsky lister årsakene når medisinsk behandling er påkrevd umiddelbart: meningitt forårsaket av en mikrobe meningokokker. Utslett i form av store blødninger er karakteristisk for denne sykdommen.

Legen anbefaler at du tar hensyn til utseendet på utslett: størrelse, farge, tilstedeværelse av bobler, pus, glatte eller ujevne kanter, kløe. Og symptomene som det ledsages av: Feberfeber, ondt i halsen, lokalisering på kroppen. Oppsummering sier Komarovsky at først og fremst bør du konsultere en lege dersom barnet er under 6 måneder eller utslettene er ledsaget av feber.

Pimples på ansiktet til en nyfødt med 1-2 måneder med et hvitt hode krever ikke akutt behandling. Men å konsultere legen din og ta skritt for å eliminere dem er nødvendig. Vi foreslår å bli kjent med utførlige spørsmål om utslett, etter å ha besøkt vårt forum.

Røde pimples på hodet av en baby

Hvorfor vises pimples på hodet?

Utslett på ulike deler av kroppen hos spedbarn er et hyppig fenomen. Mye mindre sannsynlig å møte babyer, hvis hud er helt jevn fra de første dagene av fødselen. Et utslett på hodet til et nyfødt er ofte en enkel reaksjon på noen irritasjon.

Hudfunksjoner

Menneskelig hud består av subkutan fettvev, dermis og epidermis. Den epidermis består av 12-15 rader av stratum corneum. Stratum corneum er den øverste, det er han som er i kontakt med det ytre miljøet. Den består av vekter, som er nært til hverandre og skaper hudbeskyttelse. Strukturen av huden til en voksen er forskjellig fra et barns grad av dannelse av lag. 70% av barnas hud består av vann, det har økt blodtilførsel, men en tynn stratum corneum. Hos nyfødte er huden mer følsom overfor irriterende stoffer og er lett utsatt for spredning av hudinfeksjoner. Siden termoreguleringen i et spedbarn ikke er utviklet, er den tynne huden ikke i stand til å opprettholde en konstant kroppstemperatur. Derfor er det nyfødte lett underkjølt og overopphetet, hvis du ikke sporer temperaturen i rommet.

Årsaker og behandling

 1. En av grunnene - hormonell utslett (neonatal) - skyldes moderens hormoner som overføres til spedbarnet under svangerskapet. Vises i hodebunnen og ansikt i 1-3 uker av et barns liv. Utslett kan være rosa eller rødt og forårsaker ikke angst. Leger anser ikke hormonell utslett en sykdom. Vanligvis forsvinner alle symptomene med 2 måneder.
 2. Matallergi. Hvis allergifremkallende næringsmidler er til stede i kostholdet til en ammende mor, opptrer diatese hos spedbarn. Hele kroppen av barnet er dekket av utslett. Feil valgt formel for fôring kan også forårsake allergisk reaksjon. Såpe inneholder kjemiske fargestoffer, smaker forårsaker også irritasjon. Vanligvis forårsaker en allergisk utslett kløe, barnet oppfører seg rastløs. Så snart allergenet oppdages og fjernes fra dietten, vil utslettet forsvinne.
 3. Dysbacteriosis. Når ubalansen i tarmfloraen er forstyrret, lider barnet av diaré, flatulens, oppblåsthet, og alt dette er ledsaget av allergisk dermatitt. Pimples hos spedbarn vises på ansiktet og i hodebunnen. Behandlingen er tilordnet et komplekst, to-trinns. Først vil bakteriofager bli brukt, på den andre bifidobakteriene.
 4. Reaksjonen til lufttemperaturen faller. Noen ganger kan kontrast av temperaturer fra varme til kulde forårsake akne på barnets hud.
 5. Stikkende varme Vises i den varme sesongen på grunn av feil barnevern. Pimples hos spedbarn i dette tilfellet er plassert på baksiden av nakken, på hodet og i huden på armene og bena. Små utslett har en rosa farge. Varmeutslett krever ikke spesiell behandling, bare bade barnet oftere og ikke la det overopphetes.

For behandling av kviser hos babyer kan ikke bruke produkter beregnet på voksne.

Forebygging og omsorg

Følg grunnleggende hygieniske standarder. Vask hendene grundig før du behandler barnet.

Hvis barnet ditt har en predisponering for hudirritasjoner, prøv å bruke bleier sjeldnere. Pimples på paven vises ofte på grunn av lang bruk av bleier. For å puste huden, hold luftbadet i et varmt rom. Opprettholde en konstant temperatur i barnehagen, ikke over 20 ° C.

Det er nødvendig å bade barnet i kokt vann med tillegg av farmasøytisk kamille, suksess, salvie. Seng og baby klær skal vaskes med allergivenlige produkter. Pass på å stryke et varmt strykejern. Baby klær bør være fra naturlige råvarer.

Bruk babyoljer og hudpleie kremer fra anerkjente produsenter. Når babyen puster huden, må du ikke smøre hele kroppen med fløte samtidig. Du kan ikke bruke alkoholbaserte lotioner og fede salver.

I intet tilfelle kan ikke åpne akne på hodet til en nyfødt.

Symptomer som bør varsle foreldre:

 1. Utslett i form av rosa vannrike flekker, livmorhalsk lymfeknuter er forstørret - det kan være rubella.
 2. Feber, rennende nese, kviser på hodet, ansiktet, bak auriklene - symptomer på meslinger.
 3. Små utslett i armhulene, på hendene, oppkast, temperatur kan være tegn på skarlagensfeber.
 4. Ryggene, rumpa og bena blir blærete, som brister og danner erosjon - disse er symptomer på bleie dermatitt.
 5. Boble av det nyfødte preges av dannelsen av bobler med en klar væske inne. Barnet blir tregt, hans appetitt er borte, og han kan få feber.

I disse tilfellene må du søke lege.

I løpet av den første måneden av livet, kan babyer i ansiktet bli forstyrret av utseendet av røde utslett, hvilke leger kaller neonatal ål (eller neonatal cephalic pustler). Så, dette lille røde utslettet på hodet og ansiktet til en nyfødt baby er ingenting annet enn et lite pustulært utslett.

Hvert femte barn i de første dagene av livet, som de sier, "blomstrer". I denne tilstanden vises et lite, betent rødt utslett på hodet og ansiktet til en nyfødt baby, og i midten har noen pimples en hvit prikk. Huden vokser gradvis fett, det er flere utslett, de kryper bort på kinnene, hakene, øyelokkene, pannen, i hodebunnen, mindre ofte på brystet, på sin øvre del. Bildet er selvsagt ubehagelig og foreldrene er veldig redd. Svært ofte blir en så liten rød utslett på hodet og ansiktet til en nyfødt baby oppfattet som en allergi, som i beste fall bare er en ammende mor går sidelengs - hun legger seg på en streng diett. Faktisk er fremveksten av en slik "blomst" forbundet med overdreven reproduksjon av Malassezian gjær sopp i slekten. Reproduksjonen av disse gjærsveppene foregår av aktivering av sebaceous kjertler av mors androgenhormoner eller av den hormonelle bakgrunnen til spedbarnet selv. Det er denne hormonelle impulsen som fører til økt produksjon av talg, til blokkering av porene og hårsekkene - og som et resultat dannes et gunstig miljø for vekst og reproduksjon av hele kolonier av sopp.

Behandling, som regel, neonatal cephalic pustler, eller "blomstrende" er ikke nødvendig, utslettet forsvinner helt i løpet av en til tre måneder.

Det er generelle anbefalinger at et så lite rødt utslett på hodet og ansiktet til en nyfødt baby ikke vises:

 1. Daglig vaske barnet ditt med kokt vann;
 2. Pass på at luftens fysiske parametere er optimale: Lufttemperaturen i rommet er 20 - 23 ° C, og fuktigheten er 40 - 70%.
 3. For svære utslett, bruk antifungal krem ​​i 5 dager;
 4. La sykepleiemoren holde seg til den vanlige menyen (hennes hypoallergeniske diett vil ikke redusere mengden utslett på ansiktet til en nyfødt baby);
 5. Upassende å bruke:
 • Alkoholløsninger (calendula tincture, brilliant green, etc.)
 • Antihistaminer (salver, dråper eller tabletter);
 • Hormonal salve;
 • Manganoppløsning;
 • Fet salver og oljer;
 • antibiotika;
 • pulver;
 • Adsorbenter (aktivert karbon, Smektu, etc.);
 • Fermented milk bakterier og så videre.

Årsaken til rødt utslett på ansiktet eller på en nyfødt barns kropp kan være stikkende varme. Gjennom omsorgsmødre og spesielt allvitende bestemødre, kuter de et elsket barn på hundre klær, til tross for den gode oppvarmingen i leiligheten eller det varme sommerværet utenfor. Barnet svetter, gråter, bekymret, men de eldre kjenner bedre hvordan han blir bedre, og de bærer ham med misunnelsesverdig konstanthet i det minste bris, de er redd for å ventilere rommet, uansett hvor lite babyen er. Stopp det! Kjære voksne, slå på hodet og hør på dine følelser. Hvis du er varm, så varm til babyen din. Bruk den i henhold til deg selv. Og ingen stikkende varme vil forstyrre ham.

Infeksjon kan også føre til rødt utslett på ansiktet og kroppen til en nyfødt baby. Vi skrev om dette, men vi husker at i dette tilfellet er selvbehandling ikke et alternativ. Hvis det er en temperatur, er barnet trist og rastløs, ring legen din, la han besøke deg.

Akne på hodet til en nyfødt

Utslett på baby ansikt

Et utslett på et barns ansikt er en ganske hyppig forekomst som forferrer mange foreldre. Årsakene til utviklingen kan være mange. I tillegg kan forskjellige årsaker forårsake forskjellige utslett, men det er lokalisert på samme sted.

Som regel utslaget, lokalisert på barnets ansikt, forårsaket av dannelsen av hormonelle nivåer. I dette tilfellet utslaget har utseendet på liten akne, for det meste rød, som går i nakken, og til og med til barnets hodebunn.

Ofte forekommer pimples om 2-3 uker i nyfødte, som har en abscess i midten.

Den neste vanligste årsaken til utslett på ansiktet (kinnene) hos et spedbarn kan være en allergisk reaksjon. Spesielt ofte observert hos babyer som ammer. Det oppstår som følge av at matmoren ikke overholder kravene, eller når krummet av det nye produktet er inkludert i dietten. For eksempel er et ganske sterkt allergen eggprotein. Derfor anbefaler barneleger ikke å inkludere det i kostholdet før 1 år, og bare gi kokt eggeplomme. I tillegg er en sykepleier rett og slett tvunget til å forlate bruken av mat med rødt pigment.

Ofte, unge mødre, på grunn av mangel på tilstrekkelig erfaring, legger barnet for varmt, noe som resulterer i at han svetter intensivt. På grunn av at svette og sebaceous kjertler ikke virker stabilt, vises et utslett, som er lokalisert både på ansiktet og på spedbarnets hode. I tillegg er stikkvarme ofte et resultat av dårlig hygiene. Derfor, spesielt i den varme årstiden, bør barnet ta et bad hver dag.

I sjeldne tilfeller kan årsaken til utslett være nyfødt baby pustus. Denne sykdommen manifesterer seg i ca 20% av barna. Det krever medisiner. Den særegne er at akne ikke har en forurenset pore i midten, og sjelden feirer, så det er ingen betennelse rundt dem, noe som bare kompliserer deres deteksjon.

I neonatale cephalitiske pustler observeres en endring i hudavlastning, noe som er ganske vanskelig å skille visuelt. Det er funnet på palpasjon. I sjeldne tilfeller danner rødaktige pustler som er lokalisert i nakken og ansiktet til barnet.

Forebygging og behandling

En viktig rolle i kampen mot utslett i ansiktet, er spedbarnets hode forebygging. Derfor, for å forhindre utseende, bør mor følge følgende regler:

 1. Daglig vaske babyen med rent kokt vann. For slike manipulasjoner kan du også bruke en rekke løsninger og kamille som har antiseptiske egenskaper.
 2. Hold konstant de fysiske parametrene til luften i rommet på et optimalt nivå: temperatur 18-21, fuktighet opptil 70%.
 3. Holde seg til et hypoallergent diett hvis barnet er ammet.
 4. Hvis et stort overflateareal av ansiktet påvirkes av utslett, er det viktig at du ser en lege.
 5. Som regel, når et barn utvikler utslett, kan antihistaminer, alkoholløsninger (grønn maling, calendula), manganoppløsning, hormonelle salver, antibakterielle stoffer ikke brukes.

I følge alle ovennevnte regler vil moren derfor kunne forhindre utviklingen av barnets utslett og hindre spredning av det. Det skal huskes at det er viktig å konsultere en dermatolog, som om nødvendig vil foreskrive en kompetent behandling før du bruker disse eller andre midler.

Må mamma bekymre seg om akne i nyfødt på ansikt og hode dukket opp i de første ukene etter fødselen?

Hvorfor vises akne på ansiktet og hodet til en nyfødt? Alt relatert til babyer bekymrer sine foreldre. Rødhet på huden, alle utslett, spor på bleier behandles med predileksjon.

Ikke overraskende, forårsaker akne hos nyfødte i ansiktet og kroppen, som vises umiddelbart etter fødselen, eller i de første ukene av livet, at voksne bekymrer seg for deres helse.

Ufarlig utslett hos nyfødte

For det meste er årsakene til utslett hos babyer det mest ufarlige.

 1. Røde små pustler, som kan dekke ansiktet og hodet til babyen innen 1 uke etter fødselen, skyldes dannelsen av babyens egen hormonelle bakgrunn. Tross alt er det fortsatt påvirket av moderens hormoner. Økte hormonnivåer påvirker huden.
 2. Hvit liten akne, som ligner ungdomsutslett hos ungdom, indikerer utilstrekkelig dannelse av kanalene i talgkjertlene. Kjertlene selv virker, og dermis er ennå ikke helt dannet.

Slike pimples ubehag babyer leverer ikke og forsvinner seg selv.

Akne - en indikator på kroppens tilstand

Hvis røde små kviser på kinnene forårsaker uleilighet for barnet, blir han rastløs, når hodet med hender, kan det konkluderes med at utslett er kløende.

 1. Mest sannsynlig måtte barnet håndtere et allergen. En allergisk reaksjon kan skyldes produkter som pleiemamma bruker, vaskemidler, klut klær. Så snart allergenet oppdages, vil akne forsvinne.
 2. Det faktum at utslett forårsaket av overoppheting, kan du gjette ved å analysere situasjonen der de vises. Slike små røde utbrudd er oftere lokalisert på hodebunnen, bak ørene, ikke nakken. Hvis du ikke forngler barnet igjen og forhindrer opphopning av ytterligere fuktighet på sin delikate hud, vil det ikke være stikkende varme.
 3. Noen mumier legger merke til at rosa liten akne alltid opptrer i et barn ute i den kalde årstiden. Så babyen tilpasser seg det kalde klimaet. Utslett forsvinner i rommet. Men slik at det ikke oppstår, bør barnets ansikt før turen beskyttes mot frost med en spesiell barns beskyttende krem.
 4. Hvis symptomene: utslett, rastløs oppførsel av babyen, intestinal opprør - det samme, så kan vi konkludere: baby acne er forårsaket av dysbiose. Inntil tarmproblemer vender tilbake til normalt, vil ikke akne forsvinne.

Slike kviser i nyfødte på ansikt og hode - bilder - indikerer en soppinfeksjon. Etter å ha identifisert patogenet, må huden behandles med antifungale legemidler. Hovedsakelig hos spedbarn er huden påvirket av candidiasis.

Hvordan beskytte babyen mot utslett

Forebyggende tiltak for å forebygge kviser hos babyer:

 • sykepleier mamma bør se på kostholdet hennes;
 • arrangere baby air baths i et varmt rom;
 • vask klær, vask og leker av barnet med spesielle vaskemidler designet for babyer.

Hvis det imidlertid forekommer kviser, er det tilrådelig å vaske barnet bare med kokt vann, mens du legger til kamille-tinkturer og svinger til badet. Sengetøy skiftes daglig, strekker det fra 2 sider.

Hva ikke å gjøre med utseendet av akne

Selvbehandling av utslett hos spedbarn uten råd fra lege er uakseptabelt.

Det er umulig å smøre akne med hormonelle salver eller alkoholløsninger beregnet på voksne. I intet tilfelle er utslett behandlet med antibiotika: enten eksternt eller internt.

Og viktigst av alt - kviser hos nyfødte kan ikke knuses! Hvis folliklene er skadet, vil arene på barnets ansikt vare i livet!

Utslett på nyfødtens hode

Hvis du ser et merkelig utslett på hodet til en nyfødt baby, ikke vær panikk, men prøv å finne ut hvorfor det dukket opp og hvordan du skal hjelpe barnet.

Årsaken er sikker på å være, fordi ikke en eneste pimple kommer på egen hånd.

Årsaker til utslett på ansiktet av babyer

Hormoner. En hormonell bakgrunn er bare dannet hos en nyfødt, og det ser utslag på kinn og nakke i form av små røde kviser. Ofte skjer dette 2-3 uker i livet.

Allergi. Hvis mamma "pobezobraznichala" og spiste noe meieri eller produkt med rødt pigment, kan barnet oppstå allergiske kviser.

Stikkende varme (små bobler med klar væske). Unge foreldre er mest redd for at babyen vil fryse. Men hans svettekjertler er ennå ikke fullstendig dannet, da når han er dempet og svetter, ser utslag ut. En annen årsak til stikkvarme er ikke-overholdelse av regler for barnehygiene.

Hva bør du ikke gjøre når utslett i babyen?

Uansett som forårsaker utslett på pannen til en nyfødt eller på ansiktet, må du ikke bruke medisiner uten å konsultere lege. Du trenger ikke å behandle sårene med alkohol, fettkrem, salve eller babypulver. Selv om du kom til den konklusjon at årsaken til utslett er en allergi, ikke gi barnet ditt antihistaminer. Alle deres handlinger blir best diskutert med barnelege.

Utslett i nyfødte - behandling

Noen ganger er den mest effektive behandlingen tid. Ofte går utslettet ut av seg selv, du trenger bare å armle deg med tålmodighet. På spørsmålet "Hvordan behandle utslett hos nyfødte?", Er det mest sannsynlig at leger svarer: "Følg nøye med barns hygieneregler":

 • Daglige vannprosedyrer
 • trimme babyens negler (på denne måten vil det ikke klø utslaget og tørke infeksjonen),
 • opprettholde optimal lufttemperatur i det nyfødte rom: 20 ° -22 ° C;
 • opprettholder fuktighet: ikke mer enn 70%.

Tenk på om du klær babyen din for varmt. Huden må puste. Men hvis du bare har badet en baby, må du fortsatt ha på deg en hette.

Tilsynelatende er det ingen måte enklere og mer effektivt enn å bade. Mens du bader, kan du skule babyens hode med gressdekok:

Det lindrer kløe godt med en løsning av vanlig brus (1 ts. Per kopp varmt kokt vann) eller salisylalkohol (per spiseskje alkohol).

Selv om hovedårsakene til forekomsten ikke er farlig, bør alle mødre nøye overvåke tilstanden til barnets hud.

Noen ganger kan utslett være et tegn på alvorlig sykdom (skarlet feber eller meslinger). For å utelukke dem, er det bedre å igjen vise krummer til legen.

Pimples i det nyfødte i ansiktet. Hvordan skille mellom allergier?

Min sønn har mange kviser på pugen, selv om noen har et hvitt hode. Legen sa at dette ikke er en allergi, men han "blomstrer", tilpasser huden, tørker den med en streng. Jeg gjør dette i 3 dager, og det er ingen skift. og det kan gå bort i en måned. Men tanken min kryper inn, hva om det er en allergisk reaksjon på noen av produktene. På kroppen, men nei... Hvem hadde opplevelsen, se matallergi, hvordan man skiller den, fant ingenting på internett, det bare lister årsakene til akne på ansiktet av babyer og ett bilde for alle plager)

Mobilapplikasjon "Happy Mama" 4.7 Kommunikasjon i applikasjonen er mye mer praktisk!

Dette hvite hodet har smurt det med grønn maling i 3 dager allerede. passerte ikke (

ikke mange av dem, men dette er den største)

vi har også små kviser, smør d panthenol, passerer litt etter litt)

Vi har også, bare på ansiktet og ujevnt. Jeg tror dette er noe som en potty. Kanskje han spiser om natten, melker strømmen ned i kinnet og kviser ser ut. Men vi har ikke noe hvitt hode.

Vi har en forkortelse av hvitt i hjernen. Legen sa at disse bitene ble observert her, trenger ikke å lette noe. DER ER ALDRI MEGET MINDRE. OG PÅ EN PERSON, TAKKER PERIODISKT MED DEN RØDE FAREN, SENEST OG PÅ TILBAKE. Jeg gjør dem ekstraordinære og på neste dag

salvendel Det hjelper oss fra kviser, men vi klatret bare 1 og ikke mye.

legen sa grønn maling cauterize hvis hvite slike hodene vil

Vi foreskrev en finistyle i barselshospitalet i to dager, og jeg droppet om bestillingen min i en måned, de forsvant, rørte ikke og alt. Jeg tok en tur og en tusenfryd i sin tur. Jeg satte meg opp til 3 måneder. Jeg trengte ikke Allergier. Og nå, etter hvert som en eller to kan komme seg ut, smmer jeg en babykrem.

Det vil passere) Denne blomsten) Allergi er når den røde huden blir, så tørr.

et allergisk utslett ikke med et hvitt hode, har du heller en såkalt "tre ukers utslett", hormonal justering. Vi hadde også et ansikt strøet i 3 uker, men uten hvite hodene, akne, rødt, lite og deretter skorpen gikk, så skjønte jeg at det ikke var noe å vente på, og det var en allergi

Jeg forstår fortsatt ikke så allergisk. eller hormonal justering?

alle sa det blomstrer, jeg ventet på meg selv å passere, men det ble bare verre og gikk ikke bort i en måned - det var en allergi. på geléen som jeg spiste - pasteurisert ost og krem ​​i te. da melken ble fjernet ble det bedre om 3 dager allerede. allergi manifesteres ved generell tørrhet i huden, røde kløeutslett med tørrhet (vi hadde bare i ansiktet, forresten), da går det allerede på gråteskorpen på utbruddssteder. og en "tre ukers utslett", eller "blomstre" i vanlige folk, vanligvis med hvite hoder bare, men vi hadde ikke det samme, men som beskrevet ovenfor. så se på situasjonen, sannsynligvis har du en blomstring, og det er, det skjer bare i 3-4 uker.

Ja, ja, tre uker, vi har 3 måneder. Omtrent passerte, var denne blomsten.

Hvorfor vises akne på babyens hode?

Utseendet av kviser på et barns hode er et hyppig fenomen, og det har lenge vært kjent for barneleger. I noen tilfeller utgjør ikke akne en trussel mot helsen til babyen, i andre - er en grunn til å tenke på tilstanden av hans helse. Purulente utslett forårsaker ubehag og angst hos spedbarnet, så vel som smerte, kløe og brenning, noe som sikkert påvirker hans psykologiske tilstand. Derfor, hvis kviser formes på hodet til en baby, er det verdt å umiddelbart ta hensyn til det.

Årsaker til kviser på hodet

Det er mange grunner som forårsaker utslett i form av akne på hodet. De viktigste er:

 1. Hormonal bakgrunn. Opptil 3 måneder, vises små kviser på hodet og ansiktet til en nyfødt, noen mødre forvirrer dem med allergisk utslett. Faktisk er disse utslettene forårsaket av dannelsen av babyens hormonelle bakgrunn og er ikke avhengig av dietten. Utsløpet forsvinner spontant etter noen dager og krever ingen spesiell behandling. Hvis purulent utslett, rødhet opptrer, hvitt eller gult væskeform inne i hetteglasset, vil den vanlige hygienevnen ikke være tilstrekkelig. Det vil kreve behandlingstiltak foreskrevet av en lege.
 2. Hygiene. Pustler kan oppstå på grunn av mangel på hygiene, med en sjelden bading av nyfødte. Sebum, blander med støv og svette, forårsaker en inflammatorisk reaksjon i hudfoldene, rundt halsen og baksiden av hodet. Tette sebaceous kjertler blir betent, noe som fører til utseende av sår og til og med koke. Disse samme faktorene forårsaker acne syt hos ungdom. På grunn av det kraftige arbeidet i sebaceous kjertler i overgangsperioden, når det er aktiv hormonal justering, kan barn oppleve akne på brystet, rygg, hode, ansikt. Noen ganger utslag i det nyfødte er forårsaket av overdreven renslighet av foreldrene. Hyppig bruk av vaskemidler fjerner beskyttelsesfilmen, huden blir mer følsom overfor virkningen av bakterier og andre aggressive faktorer.
 3. Skader på huden. De minste sprekker, attritions og intertrigo blir inngangsporten for penetrasjon av patogene mikrober - stafylokokker, streptokokker.
 4. Pi Odermy. Dessverre kan pyoderma (en hudlesjon forårsaket av bakterier) også forekomme hos en nyfødt. Sykdommen i denne alderen er farligst, siden det ikke foreligger nødvendige tiltak, kan det føre til sepsis (blodinfeksjon).
 5. Immunitet. Av stor betydning er reduksjonen av barnets immunitet. Purulente formasjoner på kronen, pannen, nesen oppstår etter smittsomme sykdommer hos premature babyer. Hvis moren har hatt forkjølelse, ondt i halsen, pankreatitt under svangerskapet, vil det sikkert påvirke barnets helse, bidrar til utviklingen av dysbiose. I dette tilfellet vil det ikke forhindre ytterligere undersøkelse av barnet og utnevnelsen av probiotika, men bare en lege bør gjøre dette.
 6. Allergi. Skur på ansiktet og baksiden av hodet kan skyldes en allergisk reaksjon. For eksempel med introduksjonen av et nytt produkt i kostholdet til babyen. Kviser er vanligvis kløende, noe som fører til utseendet av purulente utslett, koker, pyoderma. Derfor, hvis du har mistanke om en allergisk reaksjon, er det verdt å analysere hvilke nye produkter barnet nylig har spist.
 7. Stikkende varme Vanlig stikkende varme blir grunnen til at purulente utslett vises på baksiden av hodet og halsen til det nyfødte. Tread symptomer - små bobler med en diameter på ikke mer enn 2 mm, fylt med en klar væske. De oppstår som følge av økt svetting når barnet er overopphetet, når mor unødig bryter opp barnet sitt. Noen foreldre synder ved å holde barnet i hodeplagg, selv i varmt vær og hjemme. Barneleger anbefaler ikke å gjøre dette, bruk en hette eller hette bør være etter badende baby.
 8. Økt temperatur. Et utslett på baksiden av hodet og nakken kan oppstå ved forhøyede kroppstemperaturer når barnet svetter meget.
 9. Ikke utvikling av svettekjertler. Du bør vite at svettekjertlene i det nyfødte ikke er tilstrekkelig utviklet, slik at svette akkumuleres i eksklekteringskanalene i kjertlene, noe som forårsaker irritasjon og rødhet i huden.
  Hvis prosessen ikke er stoppet, smelter boblene sammen, og danner røde flekker på nakken og nakken. Dette ledsages av kløe, så det er verdt å sørge for at barnet ikke kammer sårene.

Når du trenger å se en lege

Det skjer ofte at årsaken til kviser på hodet ikke er så lett å bestemme. I dette tilfellet trenger ikke å engasjere seg i selvbehandling, du må søke hjelp fra en lege. Det er ikke verdt å risikere helsen til babyen din.
Kontakt en spesialist umiddelbart i følgende tilfeller:

 • Temperaturen har steget;
 • Purulent utslett omgitt av en rød kant, edematous;
 • Barnet nekter mat, reduserer kroppsvekten;
 • Det er et brudd på stolen;
 • Det er tegn på beruselse.
  Kun en spesialist vil kunne nøyaktig bestemme årsaken til hudutslett og foreskrive riktig behandlingsregime.

Tiltak for forebygging og behandling av utslett i hodebunnen

Hvis tilstanden til barnet er tilfredsstillende, vil følgende tiltak bidra til å kvitte seg med kviser på hodet til det nyfødte:

 • Daglig svømming i vann med tilsetning av antiseptiske urter (kamille, salvie, suksess, eikebark);
 • Bruk baby såpe uten tilsetningsstoffer;
 • Etter grundig bading pryshchiki behandlet med en løsning av jod (noen få dråper i et glass vann), huden rundt ildstedet smøres zelenki løsning samt hvordan enhver antiseptisk, for eksempel metylenblått. Du kan også som et alternativ bruke tinktur av calendula, det fortynnes med vann i like store mengder.
 • Prøv å bytte putevar hver dag, stryk forsiktig med undertøy og luer med varmt strykejern.
 • Hvis kviser ser ut etter introduksjonen av et nytt produkt i kostholdet, utelukkes det midlertidig fra menyen.
 • Opprettholde den optimale temperaturen i rommet for å forhindre overoppheting av babyen.
 • Det er nødvendig å trimme neglene på babyen din slik at han ikke kliper på huden på hodet.

Det er verdt å merke seg at hvis barnet har pustler, er det uakseptabelt å bruke salver og andre midler uten samtykke fra legen.

Flere Artikler Om Typer Acne