Vi vil debunk den galne ideen fra Internett om løftende effekten av krem, ikke beregnet for disse formålene.

De uforutsigbare kvinnene i Balzac-alderen, på jakt etter ungdoms eliksir, går til ekstremer: de kjøper "magiske" kremer til halvparten av kongedømmet, og deretter bytter de seg til folkemetoder som Cleopatra brukte (unntatt asp som siste middel for alderdom).

Her er jeg, surfer på Internett, ved et uhell oppdaget et helt forum av jenter som diskuterer den foryngende effekten av den ukonvensjonelle bruken av Bepanten krem. Med all min omhyggelighet gikk jeg på jakt etter sannhet.

Sammensetning og egenskaper

Den viktigste aktive ingrediensen er provitamin B5, hvis terapeutiske egenskaper er rettet mot regenerering og restaurering av hudceller.

Lanolin i krem ​​hjelper til med å fukte huden og bevare fuktighet.

Og det er alt! De resterende ingrediensene er mykgjørende og konserveringsmidler.

Jenter, du kan ikke skyve en fotball i damens lommebok, fordi den ganske enkelt ikke passer der!

Derfor er det som en del av en god ansiktscreme alltid ordet "hydrolysat", der ved spesiell behandling av komponentene, blir molekylene redusert til størrelser som allerede kan "seppe" inn i de dypere lagene av huden.

Vis meg ordet "hydrolysat" på Bepanten krem!

Hvilke problemer løser?

Krem løser kun medisinske problemer, som det er ment for:

 • hudskade og irritasjon;
 • brannsår av noe opprinnelse;
 • kutt, sprekker i huden;
 • bleieutslett hos barn;
 • betennelse og hyperemi i huden (for eksempel etter tatovering).

Jenter, hvor kommer rynke reduksjon fra? Igjen ser vi på kremenes sammensetning - vel, det er ingenting der som påvirker rynker! Verken kollagenhydrolysat eller elastin, heller ikke hyaluronsyre.

Med samme suksess kan du smøre rømme - resultatet er det samme, men mye bedre og billigere.

Og hvordan kan ungdoms akne bli kurert av Bepanten? Huden er fet, og er dessuten dekket med en film av fløte, noe som resulterer i at akneblomstrer med "full farge", nye akne og svarte flekker (comedoner) fra tilstoppede porer vises hver dag.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Vel, jeg har allerede bestemt meg på vitnesbyrdet: for det jeg var "født", kom jeg til nytte for det. Legemidlet ble uttalt som et middel.

 • for helbredende sår
 • å redusere strekkmerker etter graviditet nettopp ved å øke regenereringen av overflatelaget av huden.
 • vil redde et forsiktig baby ektemann fra bleie dermatitt
 • og fukte tørr hud i ansiktet, eller hva du trenger for å fukte - knust hæl eller skuldre brent i sommersolen.

Selv om jeg, etter å ha tatt på den sørlige søndag, helt ærlig, vil jeg sikkert brenne, jeg vil sette på den vanlige fede 30% rømme.

Kontraindikasjoner er de samme for alle - individuell intoleranse...

Og hvordan vet jeg om jeg har denne intoleransen eller ikke? Her vil du bli smurt, tenk at du vil våkne opp skjønnheten. Og om morgenen våknet jeg opp - Quasimodo, full av akne og akne.

Bivirkninger og mulige konsekvenser

Ja, stoffets sammensetning er erklært som allergivenlig, du kan bruke barn fra 0 år.

Men på en eller annen måte skummelt lille baby smurt med "kjemi", ville jeg ikke. Hvem vet? Kanskje dette er det aller beste alternativet 1: 1000, som vil forårsake allergier? Videre advarer produsenten om "eksepsjonelle" tilfeller.

Jenter, og hvis allergien ikke er på paven, men på ansiktet? Faktisk, i hvert fall, er dette meget provitamin B5 oppnådd ved kjemisk syntese, derfor er reaksjonen av en individuel organisme uforutsigbar.

Her har du konsekvensene - hvis ikke heldig, så lenge og tediously og kostbart, behandler vi et bortskjemt ansikt. Som du vet, varer hudproblemer lenger.

effektivitet

Vel, det er billigere analoger av denne kremet med samme aktive ingrediens. I dette tilfellet er penny-komponentene, og hele kostnaden, betaling av det annonserte merket, som sendes til oss på alle TV-programmer.

Selvfølgelig må du selge noe, og ikke så mye krem ​​og etterspørsel. Alle disse brannskader, sprekker, bleieutslett er ikke så hyppige: vel 1-2 ganger i året - ett rør er nok i lang tid.

Så det kom til salgsdirektørens kreative leder for å kaste inn massene ideen om at kremen har en løftende effekt. Vel, da opptjent "word of mouth" radio...

Effektiviteten av stoffet er ikke avhengig av kostnadene. Det aktive stoffet er det samme, men prisene. Se for deg selv:

Anti-rynkebehandling: mild omsorg for fading hud

Bepanten bedre kjent som et medisin, brukes også i kosmetologi. På grunn av regenererende egenskaper har den en gunstig effekt på ansiktshuden. Ved å bruke Bepanten mot rynker kan du gjøre huden mer elastisk.

Sammensetningen av stoffet

Bepanten har uttalt helbredende egenskaper. Prinsippet for dets tiltak er basert på egenskapene til hovedaktiv ingrediens, pantotensyre (provitamin B5). Det er et element av koenzym A, som er ansvarlig for stoffskiftet i kroppen. Med sin deltakelse frigjøres energi effektivt fra karbohydrater levert med mat, fett er brutt ned, en rekke hormoner og acetykolin (et stoff som er ansvarlig for tarmens stabile funksjon) syntetiseres.

Hjelpekomponenter er lanolin, forskjellige former for paraffin, samt pantolakton. Inkluderingen er nødvendig for å oppnå optimal tekstur, på grunn av at produktet påføres forsiktig på huden.

Nyttige egenskaper av Panthenol for hud

De fordelaktige egenskapene til Bepanthen og dets analoge panthenol i medisin er allment kjent. De brukes til å stimulere helbredelsen av sår, sprekker, riper på ansiktets hud, fukte tørre områder av dermis og eliminere ubehag. Også stoffet har en gunstig effekt for å eliminere effektene av dermatitt og allergiske dermatoser hos barn og voksne.

I kosmetologi har Bepantin bevist seg som et middel for ansiktsrynker. Forsiktig påvirker den delikate huden, det effektivt bekjemper aldersrelaterte endringer. Det forbedrer også metabolismen av dermis på cellulær nivå, forhindrer strekking av kollagenfibre og senker inflammatoriske prosesser.

En annen egenskap av Bepanthen er hydrering av de dype lagene i epidermis. På denne måten elimineres konsekvensene av den negative påvirkning av salt sjøvann, sollys, kaldtørr luft og forurensning av industrielle byer.

Relaterte artikler:

Gjær Facial Rynke Masker: Effektiv Hjemmelaget Oppskrifter

Rice maske for rynker: enkle oppskrifter av ungdom og skjønnhet

Legemidlet har en rekke positive egenskaper:

 1. Hjelper med å gjenopprette skadet hud.
 2. Gjenoppretter metabolske prosesser av dermalceller.
 3. Forbedrer produksjonen av kollagen som er ansvarlig for hudens elastisitet og fravær av rynker.
 4. Det gjør huden smidig og elastisk, og eliminerer aldersrelaterte endringer i form av rynker og små defekter i ansiktet.
 5. Moisturizes dermis, soaking det med næringsstoffer.

Forms Bepanten og Panthenol

Siden Bepenten og Panthenol er analoger, blir de ofte sammenlignet. Hva er forskjellen mellom disse stoffene?

Bepantin er produsert i form av salve og krem, pakket i aluminiumrør på 30, 50 og 100 g, samt emulsjoner og spray. Panthenol har to former for frigjøring - spray og salve. Likheten av deres egenskaper på grunn av tilstedeværelsen av den viktigste aktive ingrediens, og forskjellene er i nærvær av ytterligere ingredienser. Deres sammensetning er valgt i samsvar med kravene til en bestemt doseringsform.

Bepanten har en høyere kostnad, fordi dens formel inneholder bare naturlige ingredienser, mens deres syntetiske erstatninger er inkludert i panthenol. Og selv om dette har liten effekt på helbredende effekt, er det risiko for bivirkninger høyere ved bruk av det andre verktøyet.

Bepantens søknad om rynker

Påfør Bepanten eller Panthenol for rynkets ansikt må være i samsvar med hudtype. For tørre epidermier og for området under øynene er preparatet i form av en emulsjon velegnet. Etter å ha brukt det to ganger om dagen (om morgenen og om kvelden), er det ikke nødvendig å bruke andre produkter.

Fet hud, utsatt for utslett, bedre oppfatter effekten av Bepanten i form av en spray. Påfør legemidlet en gang daglig på ren hud fra en avstand på ca 20 cm. Hovedregelen er ikke å overdrive det med hyppigheten av påføring for å unngå desquamation av epidermis.

Bepanten-krem - ideell for tørr hud. På grunn av dens fuktighetsgivende egenskaper, nærer det lagene av dermis og utjevner rynker. I tillegg helbringer verktøyet mikroskader og sår, som ofte dannes på tørr hud.

Når det gjelder Bepanthen som en rynke salve, er det bedre å ikke bruke den til fjerning eller i andre kosmetiske prosedyrer. Legemidlet har en altfor tett tekstur. Når det påføres ansiktet, kløser det porene, noe som fører til dannelse av sebaceous plugger og følgelig til en reduksjon av oksygenforsyningen til dermis. Det viser tegn på tidlig visning, visuelt å legge til noen ekstra år.

I tillegg til de utmerkede sårhelende og beroligende egenskapene, er Bepanten ansiktsbehandling uunnværlig for kvinner som ønsker å bevare sin ungdom. Det nærer, fukter og gjenoppretter hudens elastisitet i ansiktet, og glatter også rynker uten signifikante bivirkninger.

Oppskrifter med Bepanten

Mer effektivt Bepanten, som et middel for ansiktsrynker, vil bli avslørt som en del av en spesiell maske. For forberedelsen er det nødvendig å blande stoffet med noen få dråper kamfer. Før prosedyren skal ansiktet rengjøres med en skrubbe. Damp deretter porene over dampen eller i et varmt bad og bruk masken med et tykt lag. For alle de nyttige egenskapene kan den stå over natten. Det er bedre å utføre prosedyren minst en gang i uken.

Bepantin-baserte masker med tilsetning av essensielle oljer av te-tre, druer, jojoba, rosenkål viser høy effektivitet. Når de påføres huden, pleier de det, normaliserer hydrering, og sikrer bortskaffelse av aldersrelaterte rynker.

Følgende oppskrift bidrar til å kvitte seg med overdreven tørrhet av dermis. For å få en porsjon, bland havregryn med vegetabilsk olje (1 ts hver), og legg deretter til en klype bakken ingefær. Etter en liten mengde krem ​​i massen.

Masken påføres på en tidligere dampet og skrubbet hud i et jevnt lag. Etter 30 minutters bruk vaskes produktet med en bomullspinne fuktet med vann. Du kan ikke bruke det mer enn to ganger i uken i en måned.

Tradisjonelle healere anbefaler å vedta andre oppskrifter:

 1. Krem- og aprikosfrøolje, tatt i like deler, blandes, et par dråper oransje eterisk olje legges til dem, 1 ts. flytende honning og samme mengde avokadopulp. Massen påføres ansiktet i 20 minutter, hvorpå den fjernes med en bomullspinne.
 2. Bepanten er blandet med korn av havsalt og ferskpresset sitronsaft i like store mengder. Når du bruker masken på ansiktet, må du vente et par minutter for å tørke det, og deretter på et annet lag. Varigheten av prosedyren er 15-20 minutter.
 3. Kremet er blandet med hvit kosmetisk leire. Blandingen fortynnes med vann for å oppnå en homogen konsistens. Masken påføres ansikt og nakke i ikke mer enn 20 minutter. Vaskes av med varmt vann eller avkok av grønn te.

Relaterte artikler:

Havtorn: oljeegenskaper for hud og applikasjon for å bekjempe rynker

Hyaluronsyre anti-rynke: salongbehandlinger og hjemmemedisiner

Kontra

Forberedelser basert på pantothensyre har flere negative egenskaper. De bør vurderes når man utfører kosmetologiprosedyrer for å unngå uforutsette konsekvenser for helsen til huden.

 1. Med konstant bruk av dermis begynner å skrelle, fordi prosessen med cellefornyelse er for rask.
 2. Det anbefales ikke å være nidkjær med bruken av kremen, og fordi en glut av vitamin B er like farlig som mangelen.
 3. I noen tilfeller er individuell intoleranse mot komponentene av panthenol mulig, noe som fører til allergiske reaksjoner.
 4. Det er forbudt å bruke slike anti-rynkeprodukter i nærvær av økt lysfølsomhet.

Salve "Bepanten" i kosmetikk mot rynker og akne

"Bepanten" er et populært stoff som har til hensikt å regenerere og restaurere vev. Den er produsert i form av en salve og brukes til lokal applikasjon. Den viktigste aktive komponenten av dette verktøyet er provitamin B5, som har den mest fordelaktige effekten på tilstanden til huden. Tisser helbrede raskt og regenerere, så vel som regulert cellulær metabolisme. I tillegg bidrar "Bepanten" til å opprettholde en optimal mengde kollagen i vevet. Som en ekstra effekt kan betraktes som eliminering av inflammatoriske prosesser.

Bepanten er et produkt fra det mest kjente farmasøytiske selskapet Bayer. Det kan kjøpes ikke bare i form av salve, men også i form av krem ​​eller lotion. Deres sammensetning er helt identisk. Forskjellen er bare i konsentrasjonen av hjelpestoffer som påvirker stoffets konsistens og konsistens.

Kjemisk sammensetning

Den viktigste aktive ingrediensen i salven "Bepanten" er dexpanthenol (eller provitamin B5), som er avledet fra panthenol. Det er også to typer alkoholer i produktet - cetyl og cearyl.

Hjelpestoffene inkluderer protegin, flytende og myk paraffin, lanolin, bivoks, mandelolje og vann.

For den antiseptiske komponenten er ansvarlige for slike stoffer som klorhexidin og hydroklorid.

Hvordan virker "Bepanten"

Ved kontakt med huden på "Bepanthen" oppstår en kjemisk reaksjon, som et resultat av hvilken dexpanthenol omdannes til panthenolsyre. Dette stoffet tar mest aktiv del i vevregenerering. I tillegg er det takket for ham at stoffskiftet på mobilnettet er normalisert, blodsirkulasjonen er forbedret, og kollagenfibrene blir sterkere og mer motstandsdyktige mot ødeleggelse.

Gitt det faktum at klorhexidin også er tilstede i Bepanthen, kan man snakke om sine antiinflammatoriske og bakteriedrepende egenskaper. Derfor kan legemidlet brukes til å behandle åpne sår for å unngå infeksjonsrisiko og fremskynde helbredelsesprosessen.

I tillegg, i noen tilfeller, ved hjelp av "Bepanten" kan du bli kvitt akne.

Hvordan bli kvitt akne ved hjelp av "Bepanten"

Bepantin er en av de mest effektive behandlinger for akne. Dette skyldes det faktum at stoffet desinfiserer huden mens de fremmer sin helbredelse og utvinning. Også viktig er salveinnholdets ernæringsmessige egenskaper. Det er verdt å merke seg at "Bepanten" ofte spiller rollen som et supplement i kompleks behandling. Dette skyldes det faktum at mange anti-akne legemidler har en tendens til å overdrive huden. "Bepanten" nøytraliserer denne negative effekten, og gjør overflaten av epidermis fuktig og jevn. Verktøyet kan brukes innen en halv time etter stoffene som utgjør hovedbehandlingen. I dette tilfellet skal huden ryddes godt. Noen ganger utføres behandlingen med Bepanten etter hovedterapien for å fullstendig tilpasse den tørkede huden.

Noen ganger etter kosmetiske prosedyrer som er rettet mot å rense huden, kan det oppstå små sår på den. De ser ikke bare stygg, men kan også fungere som en måte å penetrere av infeksjon på. Derfor anbefales det å bruke kremen "Bepanten", som raskt absorberes. Det påføres prikket 1-2 ganger i løpet av dagen.

Det er verdt å merke seg at dette stoffet er aktivt brukt til behandling av enhver type utslett.

Bruken av panthenol i kosmetologi

Panthenol er et stoff som er en av de mest populære hos kosmetologer. Det brukes aktivt til å gjenopprette huden etter aggressive peeling, epilering og tatovering. Det helbreder raskt huden og bringer den tilbake til normal. Men det faktum at kosmetologer praktisk talt ikke bruker Panthenol som et middel til rynker, er ganske rart.

For kvinner med tørr hud er panthenol ganske enkelt et uunnværlig verktøy. Behandle dem står overfor et par ganger i uken, bør være en obligatorisk regel. Så du kan bli kvitt tørrhet, peeling og andre ubehagelige symptomer på denne hudtypen. Spesielt uunnværlig panthenol er i den kalde årstiden. I løpet av denne perioden fungerer den som en pålitelig barriere som beskytter huden mot kulde, vind, regn og snø. Men eierne av huden av normal og fet type må være ekstremt forsiktig med panthenol. Det kan tette porene og provosere akne, og derfor er det nødvendig å bruke dette verktøyet bare hvis det er absolutt nødvendig.

Det er verdt å merke seg at tørr hud ikke bare forårsaker ubehag og ubehag, men ser også utad ikke veldig attraktivt. I tillegg, på grunn av mangel på fuktighet og nyttige elementer, er det aldring veldig raskt. Derfor er det nødvendig å ta tiltak for å gjenopplive huden. Panthenol gjenoppretter ikke bare tørr hud, men bidrar også til å danne hudimmunitet, som vil bli en pålitelig barriere mot infeksjoner og ulike betennelser.

Det er verdt å merke seg at en viktig rolle spilles av skjemaet der panthenol brukes. Så, for tørr hud salve er best egnet. De har en tett tekstur som myker huden og fungerer som en ekstra beskyttende barriere. Hvis du vil behandle huden av noen annen type panthenol, er det bedre å bruke en lysspray.

Panthenol mot rynker rundt øynene

Selvfølgelig vises rynker rundt øynene før eller senere i det hele tatt, og er et av de første tegn på aldrende hud. På mange måter er dette en følge av dårlig livsstil, dårlig ernæring, samt konstant stress. Men når det gjelder eiere av tørr hud, er det verdt å merke seg at de er mest utsatt for tidlig aldersendring.

Å si at panthenol kan bidra til å glatte ut rynker ville være feil. Det normaliserer tilstanden til de øvre lagene i huden. Men årsakene til rynker ligger mye dypere. Her er panthenol maktesløs, og derfor, hvis rynker allerede har dukket opp, bør du ikke engang prøve. Bruken av dette verktøyet kan imidlertid forsinke de første tegn på aldring betydelig.

Forsiktighetsregler

"Bepanten" er et ganske sikkert stoff, som ikke har noen alvorlige kontraindikasjoner. Men når du begynner å bruke den, bør du være 100% sikker på at du ikke er allergisk mot provitamin B5. Også, "Bepantin" kan føre til utseende av rødhet eller til og med urticaria. Dette skjer svært sjelden, men du bør være forberedt på denne bivirkningen. Det er viktig at Bepantin er tillatt for både gravide og ammende kvinner. Det er imidlertid ikke verdt å bruke det uten tidligere medisinsk konsultasjon.

Hvordan bruke Bepanten og Panthenol fra rynker i kosmetikk?

I kampen mot rynker prøver vi en rekke måter.

Og til tross for at kosmetikkindustrien har gjort et stort skritt fremover, har folk ofte ikke noe imot å bruke tradisjonelle oppskrifter og tredjepartsmetoder.

En av dem er panthenol - et middel for hudregenerering, som er ekstremt populær i vårt land.

I artikkelen vil vi se på hva det er, så vel som mulighetene for stoffet i kampen mot rynker.

Panthenol - hva er det?

Panthenol (dexpanthenol) er et derivat av pantotensyre, som også kalles vitamin B5.

Verktøyet er ment å fukte huden, samt øke regenereringen. Hovedfokuset ved bruk av panthenol er restaurering av huden med termiske forbrenninger, ulike skader, samt etter kosmetiske prosedyrer.

Dette produktet er tilgjengelig i flere former: salve, krem ​​eller spray.

Hvordan virker det?

Å komme på huden, danner sammensetningen pantotensyre, som er ære for coenzym A. Sistnevnte er involvert i prosessene av karbohydrat og fettmetabolismen mellom celler. I tillegg kan panthenol øke styrken av kollagenfibre.

Logisk er det sistnevnte som kan gjøre dette verktøyet alliert i kampen mot rynker. Endelig fukter stoffet perfekt huden. Forresten - de fleste positive anmeldelser om hans kamp med rynker tilhører kvinner og tørr hud.

Cream fordeler

Fordelene inkluderer:

 1. relativt billig pris for den høye effektiviteten som kjøperen mottar.
 2. Et uunnværlig verktøy i posen turist som reiser på en strandferie. Noen ganger kan ikke solbrenthet redde oss fra brannskader, vaskes raskt av huden, og deretter kommer Panthenol til redning. Denne sammensetningen så raskt som mulig vil gjenopprette epitelceller som er skadet av ultrafiolett lys, slik at du kan bruke resten av resten fullt ut.
 3. Panthenol er i stand til å normalisere metabolisme på mobilnivå, forbedre hudens utseende og gjøre det sunnere.
 4. Spesielt nyttig for personer med tørr hud. Takket være dette verktøyet får man elastisitet, blir elastisk og mindre utsatt for eksterne faktorer.

I dette tilfelle har stoffet ulemper, slik som manglende evne til å være effektiv i tilfelle av lysfølsom hud.

Permanent bruk kan provosere allergiske reaksjoner, eller føre til aktiv peeling.

Hovedapplikasjon

Situasjonene som rettferdiggjør bruken av denne løsningen er som følger:

 • termiske og kjemiske forbrenninger;
 • seng sår;
 • bleieutslett;
 • koker;
 • ulike hudskader;
 • behovet for å gjenopprette epitel etter kosmetiske prosedyrer.

I dette tilfellet brukes verktøyet aktivt av mødre som ammer sine babyer som en måte å raskt påvirke brystvorten sprekker på. Brukes ofte Panthenol og for å bekjempe akne, så vel som akne.

Legemidlet håndterer ulike hudirritasjoner. Så det er relevant å bruke etter depilering eller peeling. På slike tidspunkter har huden økt følsomhet, og aktiv celledeling vil raskt løse problemet.

Muligheter for stoffet i kampen mot rynker

Over det ble sagt at stoffet bidrar til å styrke kollagen. Hvordan hjelper dette med å bekjempe rynker? Faktum er at kollagenfibre er en slags ramme av huden vår.

Forresten, på en lignende måte er den tilstede i våre bein og brusk. Fibrene som dannes av den sammenblander, og gir hudens elastisitet og form. Med alderen reduseres kollagenproduksjonen, og huden begynner å sagke.

Samtidig etterlater deformasjonen av kollagenfibrer med deres etterfølgende akkresjon spesielle arr i hudstrukturen, noe som fører til dannelse av rynker.

Det er logisk at Panthenol, som bidrar til å styrke disse fibrene, er et veldig nyttig anti-rynkemiddel. Faktisk er ikke alt så glatt.

Kliniske studier av stoffet viste at dets fordelaktige effekt er begrenset utelukkende av en økning i frekvensen av celleregenerering av det øverste hudstativet.

Rynkeproblemer er mye dypere. Samtidig er effekten på kollagen tilstede, men svært ubetydelig, og det er tydeligvis ikke nok til å eliminere rynker.

I tilfeller av hudgjenoppretting etter solbrenthet, kosmetiske prosedyrer og lignende, er det veldig bra, og ingen benekter dette. Oh

Imidlertid viste evnen til å fjerne rynker sannsynligvis en midlertidig forbedring i tilstanden til huden på grunn av dens fuktighetsgivende virkning. Konstant bruk av panthenol uten grunnene som er oppført i merknaden, vil bare føre til økt avskalling av huden på ansiktet, noe som tydeligvis ikke forbedrer utseendet.

Du må forstå at dette er et stoff som pålegger restriksjoner på bruken. Det er umulig bare lenge å bruke Panthenol på huden, da dette kan føre til ubehagelige konsekvenser.

Faktum er at stoffet akselererer prosessene for celledeling, hvis hastighet under normale forhold er ganske tilstrekkelig. Derfor, i de øyeblikkene der det ikke er behov for rask epithelial regenerering, er bruk av stoffet helt meningsløst.

Ikke bruk på panthenol-ansiktet som en salve. Fett basert på denne sammensetningen vil bare tette porene, noe som vil øke risikoen for akne.

Bepanten, Depantenol og deres bruk i kosmetikk

I dag kan Bepanten finnes i nesten alle apotek i byen din. Denne salve forbedrer regenerering og trofisme av hudvev betydelig. Ofte er dette legemidlet kjøpt for å ta vare på babyens hud, for å bekjempe brystvortenes sprekker under amming, for å behandle brannsår, slitasje og andre skader.

Det er også viktig at Bepantin kan brukes til daglig bruk i ansikt og hender, for å gjøre dem mindre utsatt for solstråling og andre eksterne påvirkninger. Dette betyr at dette verktøyet er veldig egnet for å forebygge rynker.

Hvis du allerede er over 25 år, kan du trygt begynne å bruke denne salven for å forsinke utseendet til de første rynkene under øynene.

Med hensyn til vurderinger, i noen tilfeller, snakker folk virkelig om den positive effekten av Bepanten mot rynker. Men dette skyldes at verktøyet fukter huden og gjør det elastisk. Og vi vet alle at rynker er mer uttalt på tørr hud. Så, selv om dette verktøyet ikke vil kurere rynker, vil det være mulig å eliminere deres eksterne manifestasjon i en kort stund.

Som Bepanten, samt Panthenol, inneholder Depantenol dexpanthenol. Som en salve brukes den på huden for rask behandling av ulike skader. Dette verktøyet brukes også muntlig for betennelse i slimhinnene i munnen og strupehodet, nesen og luftveiene og mange andre sykdommer.

Når det gjelder virkningen av Depantenol mot rynker, ligner den andre stoffer basert på dexpanthenol. Små rynker kan midlertidig glattes ut ved å fukte huden og bedre regenereringsprosesser.

Det er ofte umulig å bruke det, da dette kan forårsake allergier, akne, og øker også huden. Bruk derfor dette stoffet, som alle produkter basert på dexpanthenol, bare som et nødhjelp for å redusere synligheten til små rynker.

Forebyggende tiltak

Kampen mot rynker bør ideelt sett begynne før de ser ut. Fra omtrent 25 år er det nødvendig å ta hensyn til økt risiko for oppstart av rynker på huden, og prøv å jobbe på forhånd.

Vanligvis er trinnene som følger:

 1. bruk av kremer for profylaktiske formål. Å gi råd om noe konkret er meningsløst, siden det er så mange modeller på markedet i dag. Alle har forskjellige sammensetning, produksjonsland, pris og mange andre forskjeller.
 2. I tillegg er det alt avhengig av hvilken type menneskelig hud og tilstedeværelsen av individuelle reaksjoner på bestemte komponenter av hver krem ​​i spørsmålet. Du kan si en ting - å velge det beste alternativet i dag er ikke i det hele tatt vanskelig. Spesielt siden nå er det kosmetikk for alle aldre på markedet.
 3. Riktig kosthold. Matvarer som inneholder vitaminer A, C og E bør prioriteres.
 4. Utfør en ansiktsmassasje og utfør gymnastikkøvelser for ansiktsmuskler.
 5. Mange rynker er forårsaket av eksterne faktorer. Dårlige vaner, klima og økologi kan spille en viktig rolle i dannelsen av rynker.

konklusjon

Utvilsomt - den positive effekten av Panthenol på huden er stedet å være. Produktet er billig og har få kontraindikasjoner, slik at bruken er fullt begrunnet. Men du må forstå at dette stoffet ikke er ment å bekjempe rynker.

Derfor eksperimenterer med det på et tidspunkt da markedet for tilstedeværelsen overstiger midler for å forebygge og bekjempe aldring i huden, bare meningsløst.

Ansiktsbehandler: Vi blir kvitt akne og tørr hud (maskeoppskrifter, anbefalinger og vurderinger av kosmetologer)

Ved hjelp av Bepanten for ansiktet, kan du forbedre hudtilstanden, bli kvitt rynker, kviser og irritasjon. Farmakologisk legemiddel beregnet til behandling av brannsår, bleputslett, dermatitt. Men det inneholder ingredienser som kan eliminere eventuelle kosmetiske feil i huden. Salve, krem, lotion absorberes raskt av epidermis, noe som gir en helbredende effekt om noen minutter.

Kan Bepanten smøre ansiktet

Den tyske produsenten har inkludert Bepanten krem, salve og lotion i terapeutisk linje. Alle doseringsformer er ganske sikre stoffer. Etter påføring på huden, er eksternt tegn på en allergisk reaksjon ekstremt sjelden. Og tilfeller av negative systemiske effekter er ikke beskrevet i medisinsk litteratur. Produsenten nevner i instruksjonene at Bepanten ikke inneholder konserveringsmidler. Disse kjemikaliene og i de fleste tilfeller forårsaker allergier. Derfor kan Bepanten salve og krem ​​brukes til å fjerne fra ansiktets hud:

 • små kviser;
 • akne og effekten av akne, arr, arr, røde eller blå flekker;
 • keratiniserte skalaer.

Bepanten anbefales å brukes til å bevare skjønnheten til en kvinne, for å forhindre utseendet av rynker. Legemidlet brukes som et forebyggende og terapeutisk middel som gjenoppretter epidermis. Når du velger en doseringsform, er det bedre å foretrekke kremet. Det er jevnt fordelt i de øvre lagene i huden, lenge viser terapeutisk effekt.

Utsikt kosmetologer

Bepantin brukes i kosmetikk på grunn av fravær av toksisk effekt på menneskekroppen. Den aktive ingrediensen er dexpanthenol, forløperen av vitamin B5. Etter kontakt med menneskelig hud, blir den omdannet til pantotensyre, som har helbredende egenskaper:

 • akselererer metabolisme og regenerering;
 • stopper inflammatoriske prosesser;
 • beholder fuktighet i cellene, forhindrer dens fordampning;
 • fremmer peeling av det cornified epidermal lag;
 • akselererer blodsirkulasjonen i skadet vev;
 • metter celler med næringsstoffer og biologisk aktive stoffer;
 • normaliserer produksjonen av elastin og kollagen.

Beauticians anbefaler å ta hensyn til kosmetikklinjen Bepanten Derma. Den inneholder fuktighetsgivende og nærende produkter for meget tørr hud.

Sammensetningen av stoffet

De fuktighetsgivende og regenererende egenskapene til Bepanthen er gitt av dets aktive ingrediens dexpanthenol. Salve og krem ​​base dannet av paraffin, vann, voks, cetyl og stearylalkoholer, mineralolje. Produsenten har forbedret og langvarig terapeutisk aktivitet ved å tilsette mandelolje til sammensetningen. Denne komponenten har følgende helbredende egenskaper:

 • oppmykning;
 • antiseptisk;
 • antioksydant;
 • slimhinneavsvellende;
 • desinfeksjonsmiddel.

Det er verdt å merke seg en annen ingrediens - lanolin. Tidligere ble det oppnådd ved langvarig vask av fårull. I den moderne farmasøytiske og kosmetiske industrien bruker syntetisk lanolin. Sammensetningen av en tykk brun masse med en meget spesifikk lukt inneholder mange nyttige stoffer. De har en utprøvd antimikrobiell og antimykotisk virkning. Derfor, under bruk av Bepanthen, kan du ikke være redd for bakterielle og soppinfeksjoner.

Til tross for den høye fuktighetsgivende aktiviteten, kan Bepantin ikke påføres ansikts slimhinner. Det er ikke vant til å eliminere tørr nese med forkjølelse, brukes ikke til å behandle øyesykdommer.

Hvordan søke

Beauticians tar i betraktning hensyn til sammensetningen og karakteristikkene av effektene på menneskekroppen. Lotionen brukes for å eliminere mindre kosmetiske feil. Den inneholder den laveste konsentrasjonen av den aktive ingrediensen, men det er heller ingen fettbase i den. Derfor er den ideell for å eliminere hudirritasjoner etter forvitring eller svakt solbrenthet. Krem og salve inneholder to ganger mengden dexpanthenol. Legemidlene brukes til behandling av mikrotraumas - sprekker, riper, sår, bleieutslett.

Instruksjonene indikerer ikke at Bepanten er forbudt å bruke til huden rundt øynene.

Men ifølge beskrivelsen av bivirkninger utvikles allergier noen ganger under behandlingen. Og dette kan utløse utviklingen av øyepatologier. Pasienter er ofte interessert i kosmetologer om det er mulig å smøre huden rundt øynene med Bepanten. Denne metoden for å forbedre tilstanden til epidermis er akseptabel. Men smør stoffet under øynene bør være i et minimumsbeløp.

Fra rynker

Bruken av krem ​​Bepanten mot rynker praktiseres aktivt i kosmetikk. Over tid reduserer produksjonen av kollagen i kroppen, blir hulrom dannet i det intercellulære rommet. Huden, hudavlastningen endres, dermis blir mindre elastisk. Bepanten brukes til å eliminere ansiktsrynker og glatte overflaten av dype folder. På grunn av akselerasjonen av kollagenproduksjonen øker hudens elastisitet, noe som fører til en forbedring av dens lettelse.

Kremet påføres fra 1 til 2 ganger om dagen, og slår det lett med pads med fingrene. Varigheten av terapeutisk kurs er 3-4 uker, etterfulgt av en månedlig pause. Bepanten kan påføres under øynene, men dette må gjøres med forsiktighet. Ved rødmen og hevelse i huden, blir stoffet straks avbrutt.

For akne

Ved å bruke Bepanthen acne, kan du rense huden og samtidig ikke overdrive. Det finnes ingen antibakterielle komponenter eller glukokortikosteroider i preparatet. Han påvirker ellers og komedonene ellers. Bepanten håndterer akne i ansiktet på grunn av muligheten til å regulere aktiviteten til talgkjertlene. Som et resultat reduseres mengden av sekresjon som produseres, og porene blir innsnevret.

For å eliminere utslettskremet påføres det i ren form, i en blanding med næringsstoffer. Men det er spesielt effektivt i kombinasjon med ekstra antiinflammatoriske ingredienser. Derfor utføres ofte behandling av akne og postacne ved hjelp av medisinske masker.

Fra allergi

Ved kontakt med noe allergisk middel, vises røde flekker og kviser i ansiktet, og huden svulmer. Patologisk prosess ledsages av kløe, brennende følelse, smertefulle opplevelser. Bepanten vil bidra til å minimere effektene av allergi i ansiktet - rødhet, irritasjon, hevelse. Dexpanthenol akselererer eliminering av skadelige stoffer fra inflammatorisk foci, som bidrar til å gjenopprette epidermis.

Salve eller krem ​​brukes til renset hud 2-3 ganger med et tynt lag, jevnt fordelt dem.

Men husk at stoffet bare brukes som hjelpemiddel. Tabletter og salver med antihistamin-virkning brukes til å behandle allergier.

Tørrhet og flak

Bepantin salve brukes vanligvis til veldig tørr hud i ansiktet, krem ​​- for alle typer epidermis. Dexpanthenol beholder fuktighet, bidrar til opphopning i vev. Gjenoppretter vann-saltbalansen, forhindrer det overdreven keratinisering av det øvre lag av dermis. Hvis skalaene allerede er dannet, vil stoffet akselerere deres eksfoliering. Som et resultat av dannelsen av unge og friske vev, er utseendet på huden betydelig forbedret.

Bepantenom smør ansiktet daglig, gnid det forsiktig inn i områder med tørr eller flakket hud. For best effekt utføres prosedyren om kvelden før sengetid. Som regel stanser peeling av huden etter 2-3 påføring av legemidlet.

Fra brannskader

Den viktigste farmakologiske virkningen av legemidlet er stimuleringen av regenerative prosesser. Bruken av stoffet er spesielt viktig for behandling av termiske, kjemiske, strålingsforbrenninger 1 og 2 grader. Dexpanthenol gjenoppretter raskt berørt vev, og forhindrer spredning av betennelser i sunne områder. Det eliminerer smerte, brenner, hevelse, noe som gjør offeret bedre.

I henhold til instruksjonene for bruk av salve og krem ​​Bepanten som brukes til behandling av forbrenninger i ansiktet. De påføres i et tynt lag 2-4 ganger om dagen og igjen for å fullføre opptaket av huden.

fra dermatitt

På grunn av stress, fordøyelsessykdommer, en kraftig nedgang i immunitet, dannes bobler på ansiktet. Huden rødmer, sveller, klør og gjør vondt. Kontakt og atopisk dermatitt er ofte komplisert ved bakteriell eller soppinfeksjon. Dermatologer anbefaler å bruke Bepanten for å eliminere tørrhet og irritasjon i ansiktet. Det er brukt på området for betennelse opptil 4 ganger om dagen i løpet av uken. Ved behandling av dermatitt er stoffet nødvendigvis kombinert med antiseptiske og antihistaminer.

Fra mindre hudskade

Takket være stimuleringen av metabolisme, er Bepanten brukt til å fjerne arr, arr, dimples. Disse hudfargene er vanligvis konsekvensene av upassende aknebehandling. De blir dannet etter å ha klemmet på akne, spesielt når de går inn i en bakteriell infeksjon. Bepanten kan ikke fullføre en person av arr, men vil bidra til å gjøre dem mindre merkbare. For å gjøre dette blir arrene smurt daglig med krem ​​1-2 ganger om dagen i flere måneder. Men med kuttene, sårene, sprekker stoffet går i 3-4 dager.

Mask Oppskrifter

For fuktighetsgivende og nærende hud brukes Bepantin i ren form og som en del av masker. Medisinske egenskaper av legemidlet forbedrer og forlenger ulike leire, honning, essensielle og kosmetiske oljer.

Etter påføring av masker i 3-5 uker forsvinner fettete skinn, komedoner, ansiktsrynker.

Huden er mettet med oksygen, vannmolekyler og næringsstoffer. Du kan bruke Bepanten som ansiktskrem eller legge til blandingen for masker:

 • regenererende. Bland en spiseskje med krem ​​med 5 dråper jojobaolje. Påfør på renset ansikt og nakke, la i 25-30 minutter. Vask av, smør huden med næringsrik krem. Masken brukes til å bekjempe rynker, utslett, overdreven tørrhet 2-3 ganger i uken;
 • fra etterligning og dype rynker. Grind til en melstat en teskje havregryn, bland med samme mengde Bepanten. Legg til en teskje kosmetisk olje fra hvetekim. Påfør i 20 minutter, skyll med varmt vann. Bruk 3 ganger i uken.

Sammensetningen av blandingene for masker innbefatter mange nyttige komponenter som er nødvendige for alle typer dermis. Regelmessig bruk av produkter bidrar til å opprettholde vann- og elektrolyttbalansen på et optimalt nivå.

effektivitet

Bepanthena er preget av et bredt spekter av terapeutiske tiltak. Det brukes aktivt i kosmetikk, der regenereringsegenskapene er involvert. Det er ikke nok til å eliminere manglene i huden - det er viktig å forhindre deres nye utseende. Bepanten og dets analoger Panthenol, Pantoderm, D-Panthenol lykkes med å takle denne oppgaven. Medisiner normaliserer metabolske prosesser, bidrar til utvinning av alle vev.

Legene finner det ofte vanskelig å svare på spørsmålet om Bepanten bidrar til å bli kvitt akne. For å bekjempe betennelse er det bedre å velge en salve. På grunn av sin mindre tette tekstur, trenger komponentene inn i de dypeste lagene av epidermis. Det er i dem at en inflammatorisk prosess oppstår som fremkaller dannelsen av akne. Men stoffet er ubrukelig å bruke for å eliminere utslett, provosert av patologier. Før behandling påbegynnes, anbefales det å gjennomgå en fullstendig undersøkelse.

Kontra

Den eneste kontraindikasjonen for bruk av stoffet - Overfølsomhet overfor de aktive eller hjelpestoffene. Ved bruk av Bepanthen for påføring på huden rundt øynene øker sjansen for å utvikle en allergi.

anmeldelser

Brukes til behandling av akne Bepanten plus som inneholder klorhexidin, et antiseptisk middel. Kremet klarte seg godt selv med stor akne, og deretter gjenopprettet huden raskt. Det er ingen flekker, hull, arr på den.

Jeg har fet hud, som også peeling. Beautician anbefalt Bepanthen, som nå og redd meg selv. Jeg blander det med en nærende og fuktighetsgivende krem, gjelder 1-2 ganger om dagen. Nå minner ingenting om nylige alvorlige hudproblemer.

Ansiktsskjerm: egenskaper og sammensetning

Legemidlet Bepanten er et produkt produsert av Bayer, et velkjent farmakologisk selskap.

Denne salven har en uttalt regenererende og regenererende terapeutisk effekt når den påføres huden.

Også nylig har Bepantine blitt brukt i ansiktet i kosmetologi (for å bekjempe rynker, behandling av post-akne, akne, peeling, etc.).

Sammensetning og funksjoner

Cream Bepanten beregnet for lokal bruk. Dens viktigste aktive ingrediens er vitamin B5 (avledet fra Panthenol), som fremmer dyp utvinning av huden.

Etter bruk er metabolske prosesser forbedret, og små hudlelater helbreder seg ganske raskt. Hjelpestoffer av denne salven er lanolin, parafin, bivoks, vann og mandelolje. De viktigste antiseptika av stoffet er stoffene hydroklorid og klorhexidin.

effektivitet

Ifølge mange vurderinger har Bepanten for ansiktet en kompleks effekt på huden. Umiddelbart etter å ha kommet på det øvre laget av epidermis, provoserer det en kjemisk reaksjon, hvoretter den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet omdannes til panthenoliske syrer. Dette fører til aktiv vevregenerering.

Med et fullstendig behandlingsforløp eller bruk av stoffet for kosmetiske formål, forbedrer personens blodsirkulasjon, kollagenstrukturer styrker og metabolismen normaliseres.

Videre, på grunn av innholdet i verktøyet klorhexidin, oppnås en utpreget antibakteriell og antiinflammatorisk terapeutisk effekt. Alt dette tillater bruk av Bepanten for forskjellige hudskader.

vitnesbyrd

Indikasjonene for Bepantin er ganske varierte. Den kan brukes til behandling og forebygging av ulike lesjoner av hudens integritet, med forbrenninger, kroniske sår og sårdannelser.

Ytterligere indikasjoner for utnevnelsen av Bepanten er:

 1. Behandling av hudirritasjon forårsaket av ulike faktorer.
 2. Slitasje på huden og dannelse av sprekker i epidermis.
 3. Ta vare på den følsomme huden på nyfødte og spedbarn.
 4. Brystpleie for kvinner under amming.
 5. Behandling av bleieutslett hos barn.
 6. Behandling av insektbit.
 7. Inflammatoriske sykdommer i huden og akne.

På grunn av den brede terapeutiske effekten kan leger med forskjellige profiler anbefale Bepanten. Det skal bemerkes at ifølge statistikk lider mer enn 60% av kvinnene på skader på den delikate huden på brystet mens de mater et barn, så spørsmålet om bruk av Bepanten i denne tilstanden er svært relevant.

Kontra

Ifølge bruksanvisningen er Bepantin et ganske sikkert stoff som ikke har alvorlige kontraindikasjoner for bruken. Til tross for dette, før du behandler dem, må en person være sikker på at han ikke er allergisk mot vitamin B5, så vel som individuell intoleranse overfor de aktive ingrediensene i legemidlet.

Det er viktig å vite at denne kremet kan brukes under graviditet og laktasjon, mens en kvinne fortsatt anbefales å konsultere en observant lege.

Anti-wrinkle bepanten: søknad, tips

Bruk Bepanten fra rynker og for generell foryngelse av ansiktets hud kan enten være i ren form eller i tillegg til sammensetningen av masker.

De beste oppskrifter av denne orienteringen er:

 1. Bland like mengder Bepanten fløte, olje av aprikos pits, et par dråper appelsin olje, honning og pulverisert avocado. Sett den ferdige vasselen på ansiktet og la det stå i tjue minutter. Masken vil bidra til å dype huden med vitaminer, redusere rynker og fukte huden.
 2. Bland pigg, havsalt og sitronsaft. Påfør denne masken i to lag og la den gå i femten minutter. Verktøyet vil bidra til å eliminere flak og bli kvitt kåt hud.
 3. Ta hvit kosmetisk leire, vann og bland alt med Bepanten. Legg til en skje full av rømme eller tung krem. Påfør over hele ansikt og nakke. La på i tjue minutter, skyll deretter med brygging av grønn te eller mineralvann.

Hvordan bruke rynker

Anti-wrinkle bepanten bør brukes ikke mer enn tre ganger om dagen. Samtidig er det nødvendig å bruke krem ​​på tidligere renset og tonet hud. Vær forsiktig med å bruke den i øyet.

Det er viktig å vite at hvis en person, sammen med Bepanten, bruker en annen ekstern agent for huden, så må man vente i tjue minutter etterpå, og bare etterpå gjelder Bepanten.

Som brukt i behandlingen av andre plager

For å ta vare på den følsomme huden til babyer, er det nødvendig å påføre preparatet på tørr, ren hud etter hver forandring av bleie eller bleie. For behandling av sprekker og irritasjon på brystvorten, anbefales det å bruke salve til de berørte områdene etter amming og behandling av brystvorten med brusoppløsning. For behandling av hudlidelser og sår bør krem ​​påføres et tynt lag flere ganger om dagen. Forbindelsen på toppen er ikke påført.

Bepanten og Panthenol som er bedre

Panthenol brukes svært ofte i kosmetologi for å gjenopprette huden etter ulike aggressive prosedyrer (tatovering, peeling, epilering, etc.). Med det kan du raskt gjenopprette strukturen i huden og lindre den fra betennelse.

Når sammenlignet panthenol og Bepanten, deretter eksponert og foryngende virkning, er det første stoffet mer effektiv fordi det kan reduseres enda rynker i øyeområdet. Til tross for dette kan panthenol tette porene og provosere betennelse, så det skal brukes med forsiktighet. Som for Bepanthen, ifølge vurderinger, er det bedre tolerert og sjelden provoserer bivirkninger.

anmeldelser

For bedre å forstå effektiviteten ved å bruke Bepanthen for medisinske og kosmetiske formål, gir vi tilbakemelding fra de som allerede har prøvd dette stoffet på seg selv:

 1. Olga: "I flere år har Bepanten vært det mest populære verktøyet i medisinskapet. Jeg bruker den til hudskader, enten det er et insektbit, et kutt eller en normal allergi. I alle tilfeller håndterer salven sin oppgave og hjelper huden å gjenopprette seg. Også fornøyd med den sikre sammensetningen av Bepanten og fraværet av bivirkninger etter bruk. "
 2. Anna: "For å bekjempe rynker brukte jeg en rekke forskjellige verktøy som var ganske dyre. På råd fra en venn begynte jeg å bruke Bepanten krem ​​på ansiktet mitt og la merke til åpenbare forbedringer i tilstanden til huden min. Jeg ville aldri ha tenkt på en slik søknad om helbredelse av sår. Nå bruker jeg ofte Bepanten til fornyelse. "
 3. Svetlana: "Hun brukte Bepanten under graviditet og i hele ammingsperioden. Bare dette tiltaket hjalp meg med å bekjempe smertefulle sprekker i brystkjertlene. Jeg brukte det ikke dosert, men samtidig var stoffet effektivt for meg. Jeg har også brukt denne kremet et par ganger i nakken og ansiktet for å forynge huden. Jeg likte effekten, men for den daglige bruken av Bepanten's rynker, gir jeg opp så langt. "

Multifunksjonelle krem ​​"Bepanten": er bruken i kosmetikk berettiget?

Det har lenge vært kjent at noen farmasøytiske preparater har bevist seg i kosmetisk behandling. En av disse rettsmidler er Bepantin regenererende krem, anerkjent av kosmetologer for regenerering og mykningsegenskaper.

Bepantin anbefales for beroligende og fuktighetsgivende irritert hud, samt å bekjempe akne og rynker.

Kjennetegn ved stoffet

Bepantin - et legemiddel til ekstern bruk, er produsert av Bayer, et sveitsisk farmasøytisk selskap, i form av kremer, salver og kremer. For å bruke det mest praktiske er kremet. Den har en middels tetthetsstruktur, er lett å påføre, sprer seg ikke og ruller ikke.

Den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet er pantotensyre eller dexapanthenol (vitamin B5). Når den treffer overflaten av huden, stimulerer den syntesen av vitamin A, som igjen utløser mekanismen for cellulær gjenoppretting. Provitamin B5 aktiverer blodsirkulasjon og metabolske prosesser, det stimulerer kollagensyntese og øker tonen.

Hjelpestoffer som forbedrer virkningen av dexapanthenol og fremmer ernæring og myk epidermis:

Klorhexidin og en liten mengde alkohol er også inkludert. De fungerer som en antibakteriell komponent og forhindrer forekomsten av betennelse.

Hovedfunksjonen til Bepanthen er restaurering og pleie av følsomme hudområder. Det er vant til:

 • helbredelse av sprekker på en kvinnes brystvorter
 • myk hud etter solbrenthet, frost og kald vind;
 • baby hudpleie i tilfelle bleieutslett;
 • akselerere regenerering av epidermis, i strid med dens integritet;
 • behandling av ulike former for dermatitt.

De offisielle instruksjonene inneholder ikke informasjon som Bepantin krem ​​kan brukes til permanent ansiktspleie, men kosmetologer tillater det, og i noen tilfeller anbefaler:

 • rehabiliteringsperiode etter peeling;
 • helbredelse etter tatovering;
 • etter epilering.

Konsistensen av Bepantin ligner den vanlige fettkremet, som vanligvis pleier å ta vare på tørr eller tynn hud. Kostnaden ved et slikt middel er flere ganger lavere enn prisen på Bepanten, men dette er begrunnet av forskjellen i komposisjoner.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk i kosmetikk

Bepantin anbefales for hudpleie som et midlertidig middel.

Bruksforløpet overstiger vanligvis ikke 2 uker, denne tiden er nok til å gjenopprette de øvre lagene i epidermis og normalisere den cellulære metabolisme i de nedre.

Indikasjoner for bruk i ansiktspleie:

 • rynker;
 • tørr hud;
 • peeling;
 • acne;
 • allergiske eller andre utslett;
 • stikkende varme;
 • pustler og ansikts sår.

Bepantenv cosmetology har etablert seg som et utmerket verktøy for omsorg av ansiktet etter kjemisk og mekanisk rengjøring. Han har nesten ingen kontraindikasjoner, bortsett fra følsomhet overfor enkelte komponenter.

Bepanten lov til å bruke gravide og ammende kvinner (etter samråd med en spesialist).

Bepantin krem ​​bør brukes med forsiktighet til personer med fet hud og forstørrede porer, som med langvarig bruk kan stoffet provosere utseendet av komedoner.

Bepanten anbefales ikke til bruk med midler som har en antiseptisk effekt på grunn av mulig tap av aktivitet.

Hvordan Bepanten fungerer som ansiktskrem

Bepanten er et multifunksjonsmiddel, det kan brukes som en krem ​​for hud av enhver type.

Bepanten er tilgjengelig i form av en spray, krem ​​og salve. De avviker hovedsakelig i konsistens og sammensetning:

Den mest tette formen av Bepanthen, inneholder mer fettbasert, lenger absorbert, men lenger. Det anbefales å bruke til behandling av tørr, betent hud.

Midler som inneholder mindre fett i basen, så det påføres lettere og raskere absorbert. I motsetning til salve løser det hovedsakelig overfladiske dermatologiske problemer.

Lysemulsjon, konsentrasjonen av den aktive substansen i den er 2 ganger mindre enn i krem ​​og salve. Passer til fet og tynn hud.

Krem og lotion egnet for daglig pleie og forebygging av irritasjon. Salven brukes til medisinske formål. Når det brukes på fuktige hudlesjoner, blokkerer salven tilgangen til oksygen og kan provosere suppuration.

For å fukte tørr og normal hud, legges krem ​​på ansiktet til renset ansikt 1-2 ganger om dagen. Om vinteren er verktøyet egnet som dagkrem, det vil beskytte huden mot vind og lave temperaturer; det aktive stoffet trenger inn i de nedre lagene av epidermis og gjenoppretter arbeidet til cellene.

Oljeskinn ikke mindre trenger å bli fuktig enn tørr. Økt sebaceous utskillelse - en mulig reaksjon på mangel på fuktighet. Bepanten vil fukte problem hud, berolige de betente områdene og helbrede sår fra akne. Krem eller lotion påføres på det rensede ansiktet om kvelden, slikke overflødig med en serviett.

Øyelokk og øyne

Lotionen påføres huden rundt øynene om morgenen og om kvelden med et tynt lag langs grensen til bane, og vær forsiktig. Ved svelging kan det forårsake irritasjon. Når du bruker Bepanten, trenger ikke huden ekstra pleie, for denne gangen kan du glemme den vanlige kremmen.

Påfør Bepantin for å ta vare på øyelokkene, kan ikke være mer enn noen få dager - aktiv regenerering kan forårsake peeling.

Egenskaper for applikasjon for hud i forskjellige situasjoner

Bepanten kan brukes til å løse ulike problemer i ansiktet.

rynker

Utseendet til rynker er forbundet med tap av hudelasticitet på grunn av mangel på kollagen i cellene og utilstrekkelig fuktighet. Dexapanthenol i sammensetningen av Bepanten stimulerer kollagenproduksjon og hudreparasjonsprosesser. Det fylles gradvis med fuktighet, blir elastisk, rynker blir jevnet.

Som et anti-aging middel, kan Bepantin krem ​​brukes i ren form (to ganger om dagen i en måned) eller lage masker basert på stoffet 1-2 ganger i uken.

Anti-Aging Mix med Avocado:

Kombiner den knuste massen av halv avokado med 2 gram Bepanten og aprikosolje, tilsett en teskje honning og 3 dråper appelsinolje. Den resulterende massen påføres med et tykt lag i 20-25 minutter og fjernes med en bomullspute.

Alle masker påføres på renset og dampet hud.

Kviser og akne

Bepanten brukes som hjelpemiddel i akne. Kremet har ingen utprøvd antibakteriell effekt, stoffene som utgjør stoffet, eliminerer ikke årsakene til akne, men bare bidrar til å forhindre spredning av infeksjon og berolige inflammet hud.

Fordelen med Bepanten over andre antibakterielle stoffer er at stoffet ikke tørker huden. Dexapanthenol akselererer helbredelse og forhindrer utseendet på tegn på post-akne.

 1. Påfør krem ​​på det akne-berørte hudområdet med et tynt lag over natten og

om morgenen. Skyll ikke.

Dekk den betente huden med et tykt lag av Bepanten salve, legg en film og et varmt håndkle på toppen. Etter en halv time, fjern med en bomullspinne eller vev.

Det gjøres 2 ganger i uken: Bland i samme mengde Bepanten salve og kosmetisk leire, fortynnet med vann for enkel bruk. Den resulterende massen for å dekke huden i 20 minutter. Skyll med varm grønn te eller vann.

Tørrhet og flak

Høye fuktighetsgivende og mykgjørende egenskaper til dexapanthenol gjør Bepanten effektiv og med dehydrert hud.

For tørr hud bruk salve, for normal og fet - lotion eller krem. De er påført i et tynt lag. Etter 20 minutter, vær sikker på å kaste ansiktet med et serviett.

Verktøyet vil bidra til å eliminere flakområder og forhindre utseende om vinteren.

Når dehydrert ansikts egnet mykningsmaske: kombiner 2 teskje Bepanten med fint salt og en teskje sitronsaft. Denne blandingen for å dekke ansiktet med et tynt lag, vent på tørking og påfør et annet lag. Etter 20 minutter skylles med varmt vann.

Naturlig sitronsyre og salt gir masken en mild eksfolierende effekt. Fjerning av døde celler vil tillate dexapanthenol å trenge inn i de dypere lagene i huden og forbedre cellulær respirasjon, samt forbedre regenerering.

Dermatitt og Allergier

Bepantin brukes ofte som en adjuvans når allergier og dermatitt oppstår.

I atopisk dermatitt behandles det berørte området med salve lokalt 2-3 ganger daglig i 1-2 uker. Den samme ordningen er bevaret med stikkende varme. For fuktig dermatitt, bruk en krem. Behandlingsvarigheten kan forlenges opptil en måned.

Allergier vises ofte i ansiktet med utslett, rødhet eller kløe. Bepanten (salve eller krem) påføres med et tynt lag på det berørte området opptil 3 ganger om dagen. Legemidlet erstatter ikke den primære behandlingen og brukes i kombinasjon med andre legemidler.

Andre problemer: rødhet, brannskader, rengjøring

Dexapanthenol stimulerer blodsirkulasjonen, slik at salven viser gode resultater ved å fjerne hematomer. Løsningen påføres blæren og omgivende vev flere ganger om dagen. Bepantin-applikasjonen akselererer resorpsjonen av blåmerke og rødhet i flere dager.

Bepanten brukes til brannsår. For helbredelse av kjemiske og termiske skader, brukes en salve (2-3 ganger om dagen) sammen med anestetika, antiseptika og antibiotika, om nødvendig.

Overdreven eksponering for ultrafiolett lys elimineres lett med Bepanten lotion eller krem. Det påføres i et tynt lag flere ganger om dagen.

Bepanten handling i praksis: vurderinger

 • Gjennomgå nummer 1

Jeg har ganske alvorlige problemer med ansiktets hud - en hudlege diagnostiserte meg med "dermatitt", forårsaket samtidig av sesongens allergi og nervøsitet på jobben. Huden var kløende, det var store seler, den helbredende huden gikk stor flak.

Jeg ble foreskrevet sveitsisk krem ​​Bepanten som ekstern agent. Denne svært lette løsningen gjør at huden kan puste og virker veldig raskt - irritasjonen reduseres på den andre dagen, og på femte forsvinner hudstykkene som om de ble barbert.

Takket være Bepanten, etter 2 uker har mitt utmattede ansikt nesten returnert til normalt. Subkutan akne og dermatitt tilbakefall bryter regelmessig, men et middel fra Sveits retter raskt alt.

 • Ulemper: høy pris
 • Fordeler: fungerer bedre enn spesielle medisinske salver, lukker ikke og absorberes raskt.

Marina Tsukanova, 43 år

Bepantin krem ​​hjalp barnet mitt veldig mye da han hadde bleieutslag under en bleie. Kosmetologen min anbefalte dette tiltaket. Min hud er problematisk: hudormer, brede porer, og på nesen har huden blitt tørr og flak på grunn av mislykket anvendelse av terapeutisk salve.

Jeg påførte Bepanten om morgenen og kvelden, krem ​​ble absorbert raskt, om morgenen var det ingen fettfilm, og i løpet av dagen ble huden frisk.

På den tiende dagen forbedret tilstanden til ansiktet merkbart: akne forsvant, nesen stoppet peeling, og fargen ble jevn.

Nå bruker jeg bare Bepanten om morgenen for profylakse, med en pause på flere uker. Takket være dette verktøyet nærmet huden den vanlige typen og sluttet å "blomstre"

Bepantin er selvfølgelig ikke billig, men for en slik effekt er jeg enig i å betale mer.

Elvira Potapenko, 27 år gammel

Bepanten er et effektivt middel for mange dermatologiske problemer, inkludert ansiktets hud. Det kan brukes både for medisinske og kosmetiske formål - i mange skjønnhetssalonger anbefales det å benyttes Bepanten for å ikke bare brukes til hudregenerasjon etter traumatiske prosedyrer, men også som selvpleiekrem.

Flere Artikler Om Typer Acne