Livmorhalsen og skjeden er foret med et vev kalt flat epitel. Derfor bør epitelet i smøret være tilstede når man tar analysen fra en sunn kvinne.

Hvis det ikke er nok, kan legen kanskje anta at jenta har mangel på østrogen, det vil si et overskudd av mannlige kjønnshormoner.

Det totale fraværet av epitelial vev i smøret sannsynligvis indikerer atrofi av epitelceller.

Flat epithelium rate: opptil 15 i sikte.

Antall epitelceller kan øke på grunn av utviklingen av akutt betennelse eller på grunn av den nylige betennelsen i orgel eller vev. Denne indikatoren kan bare tolkes ved å måle den med tallene for andre indikatorer.

Hyperkeratose skjellepitel (keratiniseringssykdommer prosess) kan bestemmes på grunn av tilstedeværelsen av karakteristiske erte utskrapte "flak" squamous vev eller klynger av skinnende erte utskrapte celler noen ganger omfattende på sin struktur med cervical cytologiske undersøkelser.

Hoveddelen av kjertelenes kjertel er epitelet. Epitelet av kjertlene bærer funksjonen av dannelse, samt utskillelsen av stoffer fra celler som er nødvendige for kroppens normale funksjon.

epitelet proliferasjon (vekst av vev på grunn av celle-proliferasjon), kan bæreren med fremveksten av atypiske for denne celle vev begynner å utvikle seg på grunn av diffus mastitt (dobrokachestvennoe Sykdommen molochnoy kjertel ved hvilken det er patologicheskoe vevsvekst, ledsaget bolyu, sammen med det som skjer iblant patologisk sekresjon), uten dannelse av fokal komponent.

Spredning av kjertelepitel kan bli synlig fra virkningen hyperestrogenia (kvinnelig kjønnshormon syntese er i overskudd), forskjellige inflammasjoner forårsaket av unormal mikrofloraen eller andre urogenitale infeksjoner.

Mikroskopisk undersøkelse av urin sediment (en svært viktig del av all generell klinisk forskning) skiller mellom to typer sedimenter: organisert og uorganisert. Sylindere, erytrocytter, leukocytter, epitel kan legges til de fremtredende elementene i det organiserte sedimentet.

Til uorganiserte sedimenter: amorfe og krystallinske salter. I en sunn person, kan epitelet i urinsedimentet finnes enkelt i synsfeltet på cellene i det overgangs- og flate epiteliale vevet. Hos friske mennesker bør nyrepitelet være fraværende.

Nuclear-free squamous epithelium cells

Relaterte og anbefalte spørsmål

1 svar

Søkeside

Hva om jeg har et lignende, men annet spørsmål?

Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som presenteres, prøv å spørre det ekstra spørsmålet på samme side hvis det er hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil våre leger svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter nødvendig informasjon i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom sidesøkingssiden. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk.

Medportal 03online.com utfører medisinsk konsultasjon i modus for korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere på ditt felt. Foreløpig kan området få konsultasjon på 45 områder: allergolog, veneriske, gastroenterologi, hematologi og genetikk, gynekolog, homeopat, hudlege barne gynekolog, barn nevrolog pediatrisk kirurgi, barne endokrinologen, ernæringsfysiolog, immunologi, infeksjonssykdommer, kardiologi, kosmetikk, talespesialist, Laura, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nephrologist, onkolog, onkolog, ortopedkirurg, øyelege, barnelege, plastikkirurg, prokolog, psykiater, psykolog, pulmonolog, reumatolog, sexolog og androlog, tannlege, urolog, apotek, phytotherapist, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarer på 95,28% av spørsmålene.

Skjønn epithelium i brystet hva er det

Manifestasjoner av epithelialkomponenten i brystet

I dag er det vanligste problemet på vei til kvinners helse ansett å være endringer som påvirker brystets epitel. Siden ungdomsårene, når det er en kraftig økning i brystet sammen med utviklingen av utprøvd brystvorte og slutter med utbruddet av overgangsalderen, som er preget av en nedgang i størrelse og kanaler. Brystvevet endres tilsvarende.

Effekten av alder på epitelet

I normale brystvev komponent, på grunn av hvilken det blir mulig reproduksjonsfunksjonen, er det en kombinasjon av stromal (fettstoffer og fibrøst bindevev) og epitelvev. Epitelet er representert ved forgreningskanaler som er direkte forbundet med brystvorten og lobulene, hver dannet i en viss alder. Stratified squamous epithelium faller på brystvorten området, spesielt ekskretjonskanalene.

Når bare en jente er født, består epitelet av et lite antall såkalte rudimentære strømmer, som ligger dypere enn brystvorten og isolaen. Videre er prepubertaleperioden preget av langsom vekst av disse kanalene, mens de forgrener seg, og stromalkomponenten øker i sin tur. For etterpublikasjonsperioden er en økning i kjertelvolumet karakteristisk.

På slutten av spedbarnets svangerskapstid når den glandulære komponenten en slik størrelse at hele brystkjertelen blir overgrodd med glandulært vev. På slutten av fôring kommer kjertelvevet atrophies og stroma til forgrunnen. Under overgangsalderen atroger også kjertelkomponentene, ledsaget av en nedgang i antall lober, og noen ganger deres fullstendig forsvinning. Alt ovenfor anses å være tilstrekkelige endringer i kjertlene med hensyn til funksjonalitet og struktur.

Effekt av hyperplasi

Endringer i epitelet av brystkjertlene kan være nært forbundet med ulike sykdommer som en kvinne har. En slik vanlig sykdom er hyperplasi som forekommer i brystvevet. For å identifisere maksimalt antall symptomer, bør epitelet diagnostiseres, noe som til slutt vil bidra til å fikse sykdommens type. Det er nødvendig å forstå at for å forebygge sykdommen, er det nødvendig å regelmessig besøke slike leger som gynekolog og en mammolog.

Bryst Epitel

Det finnes følgende typer og hyperplasi:

• nodulær - manifestert av sekresjoner i form av blod, slim og melk; • cystisk - er herdede noder som lett kan føltes, dessuten er de stasjonære;

• fibrøs hyperplasi av melke epitel - fremhevet av tilstedeværelsen av cyster i brystet, forårsaker sterke smerter ved palpasjon, og når du klikker på maskinvare - de er rett og slett uutholdelig.

Eventuelle påvist neoplasmer bør være en grunn til å kontakte en kvalifisert spesialist. Med et typisk sykdomsforløp i et tidlig stadium er terapien mest effektive, og når det foreligger en forstadig tilstand, tyder de på kirurgisk inngrep.

I de fleste tilfeller er endringer i brystkjertelen av godartet orientering forbundet med cellulær hyperplasi. I denne utførelsesformen bør legen vurdere slike endringer gjennom prisme av den sannsynlige utviklingen av ondartede svulster.

Varianter av godartede lesjoner

Som det ble vitenskapelig bekreftet, er alle godartede omorganiseringer delt inn i bestemte grupper, avhengig av risikoen for utvikling av ondartede svulster. Den første gruppen inkluderer ikke-proliferative prosesser, som inkluderer følgende endringer:

 • apokrine metaplasi er en prosess som påvirker epitelet av brystkjertelen når kuleformede celler passerer inn i sylindriske celler;
 • fibroadenoma - inkluderer godartede epiteliale og stromale elementer, mens svulsten er tydelig avgrenset fra andre vev.

Den andre gruppen er representert ved proliferative prosesser som finner sted uten atypia og som inkluderer følgende:

 • alvorlige (moderate) hyperplasi-fylte epitelceller i ductum lumen og videre utvidelse;
 • intradukt papillom, hvis lumen er innrammet av utdanning, bestående av papiller, som er dekket av epitelceller i to lag;
 • sklerotisk adenose - viser klemme og endring av kjertelen.

Den tredje gruppen inkluderer følgende atypiske hyperplasi:

 • Duktal - har epithelial karakter av strukturen, som har flere tegn på kanalkreft;
 • lobular - absorberer spredning av celler som ser små og identiske ut.

Hormonal komponent i epitelet

Hormoner som østrogen og progesteron bidrar til normal utvikling av brystkjertelen. På grunn av østrogenreseptorene, økes melkekanalene, noe som resulterer i at fettforingen av brystet dannes. Tilstedeværelsen av progesteronreseptorer fremmer veksten av alveoler (melkeproduksjon), melke lobuler og lobes

Progesteron, som det er kjent, fører til at cellene deler seg, det vil si å virke som en stimulant, eller omvendt å undertrykke dem. Vevskomponenten i brystkjertelen absorberes godt og progestiner (steroider for å stimulere graviditet) og progesteron.

Den ovulatoriske syklusen er representert ved en kombinasjon av henholdsvis østrogen og progesteron, overveksten av brystvev forekommer nøyaktig på slike øyeblikk.

Tilsvarende endringer i brystkjertlene forekommer også under virkningen av følgende hormonelle stoffer:

 1. epidermal vekstfaktor - progesteronreseptoraktivitet som respons på østrogenoppdrift;
 2. prolaktin;
 3. skjoldbruskhormoner;
 4. insulin.

Epithelceller i brystkjertelen under hele kvinnens liv gjennomgår forandringer, det viktigste er å finne ut hva slags karakter med medisinsk hjelp og forhindre utviklingen av sykdommen i tide.

video

(stemmer: 3, rangering: 5,00 av 5)

Kloversepitel

Livmorhalsen og skjeden er foret med et vev kalt flat epitel. Derfor bør epitelet i smøret være tilstede når man tar analysen fra en sunn kvinne.

Hvis det ikke er nok, kan legen kanskje anta at jenta har mangel på østrogen, det vil si et overskudd av mannlige kjønnshormoner.

Det totale fraværet av epitelial vev i smøret sannsynligvis indikerer atrofi av epitelceller.

Flat epithelium rate: opptil 15 i sikte.

Antall epitelceller kan øke på grunn av utviklingen av akutt betennelse eller på grunn av den nylige betennelsen i orgel eller vev. Denne indikatoren kan bare tolkes ved å måle den med tallene for andre indikatorer.

Hyperkeratose skjellepitel (keratiniseringssykdommer prosess) kan bestemmes på grunn av tilstedeværelsen av karakteristiske erte utskrapte "flak" squamous vev eller klynger av skinnende erte utskrapte celler noen ganger omfattende på sin struktur med cervical cytologiske undersøkelser.

Hoveddelen av kjertelenes kjertel er epitelet. Epitelet av kjertlene bærer funksjonen av dannelse, samt utskillelsen av stoffer fra celler som er nødvendige for kroppens normale funksjon.

epitelet proliferasjon (vekst av vev på grunn av celle-proliferasjon), kan bæreren med fremveksten av atypiske for denne celle vev begynner å utvikle seg på grunn av diffus mastitt (dobrokachestvennoe Sykdommen molochnoy kjertel ved hvilken det er patologicheskoe vevsvekst, ledsaget bolyu, sammen med det som skjer iblant patologisk sekresjon), uten dannelse av fokal komponent.

Spredning av kjertelepitel kan bli synlig fra virkningen hyperestrogenia (kvinnelig kjønnshormon syntese er i overskudd), forskjellige inflammasjoner forårsaket av unormal mikrofloraen eller andre urogenitale infeksjoner.

Mikroskopisk undersøkelse av urin sediment (en svært viktig del av all generell klinisk forskning) skiller mellom to typer sedimenter: organisert og uorganisert. Sylindere, erytrocytter, leukocytter, epitel kan legges til de fremtredende elementene i det organiserte sedimentet.

Til uorganiserte sedimenter: amorfe og krystallinske salter. I en sunn person, kan epitelet i urinsedimentet finnes enkelt i synsfeltet på cellene i det overgangs- og flate epiteliale vevet. Hos friske mennesker bør nyrepitelet være fraværende.

Kloversepitel

Livmorhalsen og skjeden er foret med et vev kalt flat epitel. Derfor bør epitelet i smøret være tilstede når man tar analysen fra en sunn kvinne.

Hvis det ikke er nok, kan legen kanskje anta at jenta har mangel på østrogen, det vil si et overskudd av mannlige kjønnshormoner.

Det totale fraværet av epitelial vev i smøret sannsynligvis indikerer atrofi av epitelceller.

Flat epithelium rate: opptil 15 i sikte. Antall epitelceller kan øke på grunn av utviklingen av akutt betennelse eller på grunn av den nylige betennelsen i orgel eller vev. Denne indikatoren kan bare tolkes ved å måle den med tallene for andre indikatorer.

Hyperkeratose skjellepitel (keratiniseringssykdommer prosess) kan bestemmes på grunn av tilstedeværelsen av karakteristiske erte utskrapte "flak" squamous vev eller klynger av skinnende erte utskrapte celler noen ganger omfattende på sin struktur med cervical cytologiske undersøkelser.

Hoveddelen av kjertelenes kjertel er epitelet. Epitelet av kjertlene bærer funksjonen av dannelse, samt utskillelsen av stoffer fra celler som er nødvendige for kroppens normale funksjon.

epitelet proliferasjon (vekst av vev på grunn av celle-proliferasjon), kan bæreren med fremveksten av atypiske for denne celle vev begynner å utvikle seg på grunn av diffus mastitt (dobrokachestvennoe Sykdommen molochnoy kjertel ved hvilken det er patologicheskoe vevsvekst, ledsaget bolyu, sammen med det som skjer iblant patologisk sekresjon), uten dannelse av fokal komponent.

Spredning av kjertelepitel kan bli synlig fra virkningen hyperestrogenia (kvinnelig kjønnshormon syntese er i overskudd), forskjellige inflammasjoner forårsaket av unormal mikrofloraen eller andre urogenitale infeksjoner.

Mikroskopisk undersøkelse av urin sediment (en svært viktig del av all generell klinisk forskning) skiller mellom to typer sedimenter: organisert og uorganisert. Sylindere, erytrocytter, leukocytter, epitel kan legges til de fremtredende elementene i det organiserte sedimentet.

Til uorganiserte sedimenter: amorfe og krystallinske salter. I en sunn person, kan epitelet i urinsedimentet finnes enkelt i synsfeltet på cellene i det overgangs- og flate epiteliale vevet. Hos friske mennesker bør nyrepitelet være fraværende.

Epiteliale svulster

Epiteliale svulster kan utvikles fra integumentary og glandular epithelium.

En moden godartet svulst i epitelet kalles papilloma. En moden godartet svulst i kjertelepitelet kalles adenom.

Immatur malign epitel (fra både glandular og epithelial epitel) svulster kalles karsinom eller kreft.

Papilloma (fra den latinske papillapapillen) makroskopisk har formen av en knute med en papillær overflate som ligner blomkål (for eksempel i huden), eller koraller dekket med alger (for eksempel i blæren). Konsistensen av knuten kan være tykk eller myk. I tette papillomer er stroma godt uttrykt, representert av tett fibrøst bindevev. I tillegg kan tettheten av papilloma gi karakteren til strukturen av parenchymen, for eksempel papillomer, hvori parenchymen har strukturen av det skumkeratiniserende epitelet, er alltid tett i konsistens. I myke papillomer dominerer parenchyma i volum, stroma er dannet av løs fibrøst bindevev, med en rekke tynnveggede kar. Størrelsen på en svulst som stiger over overflaten av huden eller slimhinnen varierer fra noen få millimeter til sentimeter.

Mikroskopisk består svulsten av mange papiller, som er en manifestasjon av vevsatypisme. Prinsippet om dannelse av papilla er som følger. Periferien av papillen er et parenchyma, dannet fra det voksende epitelet, oftest med et økt antall lag. I epitelet blir cellepolaritet, stratifisering og integriteten til sin egen membran bevaret. Dermed er celleatypisme mild. Stroma av svulsten ligger i sentrum. Tissue-atypisme manifesteres av den ujevne utviklingen av epitelet og stroma og den overdrevne dannelsen av atypiske små blodkar.

Papillomer er lokalisert på huden, slimhinner som er foret med overgangs- eller ikke-tornete epitel (munnslimhinner, sanne stemmekabler, nyreskytt, urinblærer, blære). Papiromene i strupehodet og blæren har størst klinisk betydning.

Svelg papillom. I henhold til den histologiske strukturen er det oftest squamous papilloma. Disse svulstene finnes hos barn, spesielt i de første årene av livet, og hos voksne, oftest hos menn.

På grunnlag av kliniske og morfologiske egenskaper utmerker barns papillomer og voksne papillomer seg.

Papillomer av barn og ungdommer, eller juvenile papillomer, er oftest flere (laryngeal papillomatose). Den hyppigste lokaliseringen er den fremre tredjedel av vokalledninger. Ofte kan de lokaliseres i vestibulære folder og slimhinne i larynx-ventriklene.

Makroskopisk har utseendet på vorteformede formasjoner av rosa-rød farge med en finkornet overflate på en tynn stengel. Ofte - det er myke papillomer.

Mikroskopisk danner parenchymen til disse neoplasmene papillære vekst av en flerskiktsflate ikke-keratiniserende, sjelden med epitelkeratinisering. Noen ganger kan parenchymen representeres av respiratorisk epitel, og deretter blir papillene dekket med kubisk, prismatisk og jevnt ciliert epitel. Papulaenes stroma er representert av et løs, myk-fibrøst bindevev, godt vascularisert. De er lett skadet, bløder.

Klinisk manifesteres papillomas av strupehodet av heshet, heshet av stemme, opp til aphonia (fullstendig tap av stemme). Papillomer på en lang pedicle, hvis de kommer inn i glottisens lumen, kan forårsake en plutselig død av et barn fra asfyksi.

Behandling - fjerning av svulsten kirurgisk. Etter fjerning av strupehinnen i strupehode hos barn, som ofte oppstår, har en tendens til å spre seg gjennom strupehinnen. Imidlertid er malignitet av papillomer hos barn ekstremt sjeldne. Under puberteten gjennomgår papillomer noen ganger spontan regresjon.

Papillomer som forekommer hos voksne, er som regel ensomme. Mikroskopisk og mikroskopisk har de oftest karakteren av tette papillomer. Deres parenchyma er spredning av stratifisert pladeplasmepitel. Stroma er representert av et tett fibrøst bindevev med et lite antall kar.

Lokalisering av papillomer av strupehode hos voksne er det samme som hos barn. En særegen egenskap er at laryngeal papillomer hos voksne vokser sakte, tilbakefall forekommer sjeldnere og etter en lengre periode etter fjerning. Maligniteten av papillomer hos voksne er mer vanlig, ifølge noen forfattere, opptil 20% av tilfellene, spesielt røykere. Papillomer med uttalt nedsenkning, symptomer på hyperkeratose og dysplasi i tredje gradepitelet blir oftest utsatt for malignitet.

Blære papillom. I de fleste land er det overgangsblærepapillomer. I enkelte land i Asia og Afrika, der urogenitale schistosomiasis er utbredt (en inflammatorisk sykdom forårsaket av protozoer, ulike typer schistosomer), kan plamagascellapillomer dominere (så vel som squamouscellekarcinomer).

Blære papillomer er mest vanlige hos eldre menn. Dette skyldes at menn i denne alderen oftere enn kvinner utvikler stagnasjon av urin, på grunn av den særegne strukturen i mannlig urinrør, kompresjon av forstørret prostata (hormonell hyperplasi).

Papillomer er oftest lokalisert i regionen av Leget trekant, som er begrenset til munnene på urinrøret og urinrøret. Uansett lokalisering har disse svulstene imidlertid samme struktur.

Makroskopisk er det vanligvis en enkelt eksofytisk svulst på benet eller den brede basen med en papillær, fløyelsaktig overflate, myk konsistens, rosa-hvitaktig farge. Av og til diffus papillomatose. Noen ganger er det flere papillomer, som ligger i forskjellige deler av urinveiene.

Mikroskopisk består blærepapilloma av mange tynne papillære forgreningsutvoksninger. Stroma er veldig liten, det er representert av ikke-fibrøst bindevev med en overflod av tynnveggede kapillær-type kar. Stroma er dekket med flere lag av overgangsepitel. Cellulær atypisme er mild. Bare et lag av basale celler utmerker seg ved hyperkromi av kjernene og tilstedeværelsen av isolerte mitoser. I de resterende lagene i kjernen er lyse med fin kromatin, uten mitose. Kjellermembranen er intakt hele veien.

Behandling - fjerning av svulsten kirurgisk. Papillomer oppstår ofte på grunn av svulstfeltets storhet og den begrensede evne til å fjerne svulsten med et cystoskop. Etter hvert som antall tilbakefall øker, blir risikoen for blæreapillomer skadelig.

Komplikasjoner. På grunn av den urolige bevegelsen av urin, kan de lange brystvinklene bli bøyd, vridd. Torsjon av papillen kan være ledsaget av akutte sirkulasjonsforstyrrelser og hans hjerteinfarkt. Ved isolering av papilla, avhengig av området av nekrotisk tumorvev, er det en mikro- eller grov hematuri (blod i urin). Voksende, papilloma blir ofte en årsak til brudd på utløpet av urin. Alt dette bidrar til penetrasjon av infeksjon og utvikling av komplikasjoner som blærebetennelse, stigende uretero-pyelonefrit. Brutte papiller kan forårsake blokkering av urinrøret og utvikling av falsk anuria (mangel på urin). Falsk, fordi urinen produseres av nyrene, men ikke utskilles gjennom urinrøret. Med veksten av svulsten i urinens munn, er det mulig kompresjon og utvikling av hydronephrosis. Bilateral hydronephrose kan være komplisert ved nyrefeil.

Sannsynligheten for malignitet av blæreapillomer er høy, spesielt hos røykere. Tilstedeværelsen av blæreapillom er en direkte kontraindikasjon for arbeid i industrien som bruker aromatiske aminer, som er prokarcinogen. Aromatiske aminer, naftylamin og benzidin-typen trenge gjennom huden, lungene, tarmen og deres kreftfremkallende virkning er manifestert hovedsakelig i blæren.

Adenom (fra det greske aden - kirtlen) - Eldre godartet svulst i kjertelepitelet. Det vokser ekspansivt, makroskopisk har utseendet til en veldefinert knutepunkt med myk elastisk konsistens, rosa-hvit. Noen ganger kan cyster bli funnet i svulsten, i disse tilfellene blir de referert til som cyto eller cystadenom.

Størrelsen på adenomer varierer fra noen få millimeter til flere titalls centimeter.

Lokalisering av adenomer. Adenomer finnes i alle glandulære organer, så vel som i slimhinner (for eksempel i mage-tarmkanalen, i livmoren), hvor de stikker over overflaten i form av en polyp. De kalles adenomatøse (glandulære) polypper. Adenomer av endokrine kjertler (for eksempel hypofysen, binyrene, eggstokkene) kan bevare de funksjonelle egenskapene til cellene i det opprinnelige vevet og produsere i overskytende mengder de tilsvarende hormonene. Disse hormonelt aktive adenomer gir karakteristiske kliniske syndrom, som gjør det mulig å diagnostisere disse svulstene i klinikken. Den viktigste i klinikken har adenom i brystet og eggstokken.

Adenoma har en organoid struktur, parenkymen består oftest av celler av et prismatisk eller kubisk epitel. Epitelet beholder sin kompleksitet og polaritet, ligger på sin egen membran og danner kirtelstrukturer. Glandulære strukturer er omgitt av fibrøst bindevev der fartøyene befinner seg. Spørsmålet om karakteren av stromal-komponenten i adenomer forblir åpen. For eksempel tror de fleste forskere at i brystkjertelen fibroadenoma er bare epitelkomponenten en svulst, og det fibrøse vevet er en form for kroppens respons på adenomceller.

Avhengig av epitelkomponentens histologiske struktur, utmerker seg følgende varianter av adenomer:

- Alveolar (akinar), kopiering av endestykker av kjertlene;

- rørformet, bevarende ductal karakter av epitelstrukturer;

- trabekulær, med en strålestruktur;

- solid, som ikke har noen lumen av kirtelstrukturer

- cystisk med uttalt ektasi (dilasjon) av lumen i kjertlene og dannelse av hulrom (cystadenom).

Ved forholdet mellom parenchyma og stroma adenomer er delt inn i:

- Enkel adenom (parenchyma hersker over stroma);

- fibroadenom (omtrentlig likestilling av parenchyma og stroma);

- Adenofibroma (uttalt dominans av stroma, ligner fibroma i struktur, men inneholder enkeltkjertler).

Bryst adenom.

Enkle, tubulære adenomer i brystkjertelen er sjeldne. Den vanligste svulsten i brystkjertlene er fibroadenom.

Fibroadenoma forekommer i alle aldre, men oftere fra 20 til 50 år. Makroskopisk har den form av en knute med klare grenser, det vokser ekspansivt. Konsistensen er tett. Ifølge den histologiske strukturen er det en tubulær fibroadenom. Tissue atypisme er uttrykt i fibroadenoma: kjertlene bygger ikke lobuler, de har forskjellig diameter og form. Stroma er representert av et tett fibrøst bindevev med et lite antall spaltliknende kar (i normal brystkjertel, er stroma representert av mykfibret, løs bindevev, det er lite, overflod av fettvev). Avhengig av diameteren av kanalene som danner svulsten, på grunn av sammenhengen mellom epitel- og bindevevskomponentene, er pericanalikulær og intrakanalikulær fibroadenoma skilt.

Pericalialular fibroadenoma er preget av en konsentrisk proliferasjon av bindevev rundt kanalens membranmembran. Lumen av kanalene er innsnevret, men lagret.

Intrakanalikulær fibroadenoma er karakterisert ved forlengelse av kjertelkanaler ved å impalere i deres lumenbunter av kollagenfibre, som er plassert vinkelrett på kanalens basale membran, som følge av hvilken kanalens lumen blir spaltliknende. Enkelte forfattere mener at intrakanalysk fibroadenom er mer sannsynlig enn pericanalikulært å gjennomgå malignitet.

I praksis er det som regel en blandet type rørformet fibroadenom med overvekt i ulike deler av noen av alternativene.

Noen ganger kan en bladformet fibroadenom utvikles i brystet.

Arkformet fibroadenom (intrakanalikulær fibroadenom med cellestroma) er vanlig hos kvinner i alderen 40-50 år, og separate observasjoner av utviklingen av denne svulsten er beskrevet hos menn. Svulsten kan nå store størrelser (opptil 20 cm eller mer). Vokser raskt. Makroskopisk en lobulær knute med et karakteristisk retikulært mønster som ligner strukturen på et blad (derav navnet). Synlig spaltformet og cystisk hulrom, foci av nekrose og blødninger.

Mikroskopisk har det utseende av intrakanalikulært eller blandet fibroadenom, ofte med cystisk-dilaterte kanaler, inn i lumenet av hvilket polypoid bindvevsutvokstene er dekket, dekket av ett eller flere lag kubisk epitel. Flercellulær stroma med uttalt cellepolymorfisme, mitose figurer, foci av blødninger og nekrose.

Det er vanskelig å forutsi den biologiske oppførelsen av bladfibroadenomer på grunnlag av den histologiske strukturen. Vanligvis går det godartet. Imidlertid er det mulig malignitet, oftest bindevevskomponenten. Når malignitet merket stromale komponenter uttalt polymorfi celler, tilstedeværelsen av et stort antall unormale mitotiske figurer, omfattende sklerose sone. Emerging tumors kan ha strukturen av sarkom.

Det er ekstremt vanskelig å utføre differensialdiagnostikk mellom adenom og primær brystkreft på grunnlag av et makroskopisk bilde i klinikken. Derfor er alle fibroadenomer gjenstand for kirurgisk fjerning med den obligatoriske akutte histologiske undersøkelsen av det fjernede materialet. Den endelige histologiske diagnosen vil hjelpe klinikeren til å bestemme omfanget av kirurgisk inngrep og videre behandlingstaktikk.

Blant godartede epiteliale svulster i eggstokken er cystadenomer hyppigst. De forekommer i alle aldre, men oftere oppdages de mellom 30 og 60 år. Makroskopisk har de utseende av cyster. Størrelsen på svulsten er forskjellig - fra flere mm til flere titalls cm. Vaskekapselet er representert av tett fibrøst bindevev. Epitelet som ligger innvendig veggen er ofte en-rads kubisk eller flatt, mindre ofte - sylindrisk. Det er cyster:

Avhengig av tilstanden til den indre foringen av cysten er:

- papillært eller papillært (papillært fremspring av epithelialforingen inne i hulrommet).

Det er sanne brystvorter og falske. Sannte brystvorter er epiteliale fremspring som har en stroma. False - representert ved proliferating epitel. Papillær dannelse er en indikator på intensiteten av proliferative prosesser i epitelet av cystadenomer. Dette er et morfologisk ugunstig tegn, som indikerer muligheten for malignitet av svulsten.

Ved innholdet av cysten er det delt inn i:

- mucinous, som produserer slim (mucin).

Epiteldekselet i noen papillære cystadenomer ligner meget på epitelet av livmorhindekappen (endometrium) og reagerer på samme måte som hormonelle endringer som forekommer i kroppen. Innhold i slike cyster er geléaktig, brunaktig i farge. Slike cystadenomer kalles "sjokolade" cyster.

Verdien av ovariecystadena. Klinikken kan ha en rekke komplikasjoner. Den farligste er cystisk vridning med utvikling av nekrose av veggen, dets brudd og frigjøring av innholdet i bukhulen. Disse endringene kan ledsages av utvikling av et smertefullt sjokk, noen ganger dødelig. Med et relativt gunstig kurs er utviklingen av interhepatisk intestinaladhesjon mulig, noe som kan være komplisert ved utvikling av klebsykdom. Cystebrudd kan være ledsaget av blødning. Tilførsel av cyster er mulig. En alvorlig, relativt sjelden, komplikasjon av mucinøse svulster er peritoneal pseudomixomatose. Det oppstår når en cystebrudd, når gelélignende innhold sammen med svulsterfragmenter blir implantert på bukhinnen.

Behandling av ovariecystadena består av kirurgisk fjerning.

KRAFT, ELLER KARINOMA

Kreft er en umoden, ondartet svulst fra epitelet. Kreps kan utvikles fra integumentary og glandular epithelium.

Den viktigste klassifikasjonen av kreft er basert på det histologiske bildet, som kopieres av svulstens parenchyma. Det er følgende kreft fra epithelialepitelet:

- Kombinert keratinisert kreft;

- plogisk ikke-squamous kreft;

- utifferentiert kreft (liten celle, polymorfosellulær, etc.)

I tillegg er det blandede former for kreft, som består av to typer epitel (flat og sylindrisk), de kalles dimorfe kreftformer.

Klassifisering av kreft fra glandular epitel:

- slimhinner (kolloid) kreft (dens type er ringformet cellekreft).

Ytterligere klassifisering av kreft er basert på forholdet mellom parenkymale og stromale komponenter i svulsten, og derfor er det:

- medullary (cerebral) kreft, som er preget av overkjenningen av parenkymen over stroma. Svulsten er myk, hvit-rosa i farge, ligner hjernevev;

- Enkel eller vulgær kreft, som inneholder omtrent like mengder parenchyma og stroma

- Cyrrh, eller fibrøs kreft, som preges av en klar overhet av stroma over parenchymen.

Kreps fra integumentary epitel

Kombinert keratinisert kreft er en differensiert kreft i epitelet av epitelet, hvor parenkymet danner komplekser som ligner et stratifisert pladeepitel i struktur. Disse epitelkompleksene vokser inn i det underliggende vevet og ødelegger dem. De er omgitt av stroma, som er representert av fibrøst bindevev med fartøy ujevnt plassert i den. I epitelkomplekser fortsetter tendensen til cellemetning og keratinisering. På periferien av komplekset er cellene mindre differensiert, avrundet, med en smal kant av cytoplasma og hyperkromiske kjerne. I midten er de lyse, inneholder keratogalin i overflødig. Ved alvorlig keratinisering akkumuleres de kåte massene i midten av kompleksene i form av lysrosa konsentriske formasjoner. Disse klyngene kalles kreftperler. De fikk navnet sitt på grunnlag av et makroskopisk bilde. På skjæret er de synlige i form av små korn av grå-hvit farge med perle skygge. Deres tilstedeværelse lar deg gjøre en diagnose. Avviker forholdsvis langsom vekst.

Kombinert keratinisert kreft utvikler seg i huden, slimhinner, dekket med flat eller overgangsepitel (munnhulen, spiserøret, livmorhalsen, vagina, etc.). I slimhinner som er dekket med et prismatisk epitel, utvikler skivekjertelkarcinom bare etter tidligere metaplasi og epiteldysplasi.

Kombinær ikke-squamous kreft - adskiller seg fra squamous keratiniserende kreft ved fravær av tendensen til tumorceller til modne og keratinisering. Det er ingen "kreftperler" i den. Det er preget av polymorfisme av celler og kjerner, et stort antall mitoser. Med histokjemiske og immunhistokjemiske studier kan keratin detekteres i cellene. Påvisning av desmosomer og tonofibriller ved elektronmikroskopisk undersøkelse av disse svulstene bekrefter at de tilhører squamouscellekarcinom. Sammenlignet med keratiniserende kreft vokser den raskt, den har en mindre gunstig prognose.

Basalcellekarcinom - kjennetegnes ved dannelsen av polymorfe svulstepitelkomplekser som består av celler som ligner celler i det basale laget av det stratifiserte pladeepitelet. Celler er små, prismatiske eller polygonale former, med hyperkromiske kjerne og en smal kant av cytoplasma. Celler er plassert i form av en palisade vinkelrett på kjellermembranen, mitose er ikke uvanlig. Når lokalisert på huden, vokser det sakte, ofte sårdannende med dannelsen av et dyp sår (ulcus rodens). Diffrerer langsom flyt, uttalt destruktiv vekst, sen metastaser. Ved lokalisering i indre organer er prognosen mindre gunstig.

Småcellekreft er en form for utifferentiert kreft, som består av monomorfe lymfocyttlignende celler som ikke danner noen strukturer. Stroma er ikke nok. Det er mange mitoser i svulsten, omfattende områder av nekrose. Det vokser raskt, det adskiller seg i tidlig og utbredt metastase.

Polymorfe cellekarcinom - er preget av tilstedeværelsen av store polymorfe celler som danner pseudo-jernkomplekser lokalisert blant bunter av stromalkollagenfibre. Polymorf cellekarcinom betraktes som en svært ondartet tumor hvor det forekommer utbredt lymfogen og hematogen metastaser.

Trans-celle karsinom er som regel et svært differensiert karsinom, i det histologiske bildet er det ofte svært vanskelig å skille det fra trans-cellepapilloma. Et særegent trekk er ødeleggelsen av kjellermembranen og infiltrering av tumorceller i mucosal laget av seg selv. En mer uttalt cellulær atypisme, multi-orden, fullstendig eller delvis tap av polaritet, tilstedeværelse av patologiske former for mitoser.

Kreps fra glandular epitel

Adenokarcinom er en umoden malign tumor i det prismatiske epitelet, som danner glandulære strukturer av forskjellige former og størrelser, vokser inn i det omkringliggende vev og ødelegger dem. Det finnes i slimhinnene og i kjertelorganene. I motsetning til adenom uttrykkes cellulær atypisme, som manifesteres i cellepolymorfisme, hyperkromi av kjerner. Kjellerens membran er ødelagt. Kjertler kan dannes av et flerrødsepitel, men deres lumen blir alltid bevart. Noen ganger er lumen av kjertler forstørret og det er papillære fremspring i dem - dette er papillært eller papillært adenokarsinom. Fortsett å skille mellom akinar og tubulær adenokarsinom. Adenokarcinom har en annen grad av differensiering, som kan bestemme klinisk kurs og prognose.

Solid kreft (fra det latinske. Solidum - tett) er en form for kveløs utifferentiert kreft. Mikroskopisk forskjellig fra adenokarsinom i det i pseudo-jernkomplekser er det ingen hull som er fylt med prolifererende tumorceller. Uttalte celle- og vevsatypisme. Mitose er ganske vanlig i tumorceller. Solid kreft vokser raskt og tidlig metastasererer.

Smerte (kolloid) kreft - preget av det faktum at i tillegg til den morfologiske funksjonelle atypismen er uttalt. Kreftceller produserer store mengder slim. Denne slim kan akkumulere i tummenes stroma. I noen tilfeller er produksjon av slim mulig, som hovedsakelig akkumuleres i cytoplasma for å danne cricoid celler. Ofte kombineres begge typer sekresjon. Tumorer som hovedsakelig består av cricoidceller kalles cricoid kreft.

Fra epithelialepitelet er kreft ofte plassert på huden, på leppene, i bronkiene, i spiserøret, i den vaginale delen av livmorhalsen, i blæren.

Av kjertelepitelet er den vanligste lokaliseringen av kreft i mage, tarm, bryst, bukspyttkjertel, lever, livmorhals, bronkier, spyttkjertel.

Måter med metastase i kreft

Den mest hyppige og tidlige metastasen i kreft utføres ved lymfogen måte. De første metastaser blir oppdaget i regionale lymfeknuter.

I fremtiden kan kreft metastasere ved hematogen rute. De hyppigste hematogene metastaser blir oppdaget i leveren, lungene, og av og til i beinmargen. Noen kreftsteder kan metastasere til hjernen, nyrene, binyrene.

Kontakt (implantasjon) metastaser observeres i bukhinnen, pleura, med lokalisering på leppene.

Skyggefelt epitelskalaer

Registrering: 09/30/2010 Meldinger: 5

Jeg er 47 år, et halvt år eller litt før jeg hadde et lite rødt sted på nesen min. Min mor hadde bazalioma på samme sted, så jeg snudde nylig til en onkolog.
Med den cytologi som ble presentert av skalaer og celler i skavepitelet, sendte den regionale onkologen meg til Mood of Balashikha for cauterization.

IODE gjentok analysen. Hjelpen er skrevet 30888/10 de. vektmasser, epitelskalaer. En lege ved IODE sa at jeg hadde kreft og sendt til en laser kirurg. Men de sa at det ikke var noen kreft ennå, og de sendte ham under observasjon til en hudlege. Lokid salve ble tømt, men ingenting endres.

Fortell meg hvorfor jeg ikke slette den? Kanskje bør du gjøre det mot et gebyr? Hvor kan dette gjøres (om nødvendig)? Hvilken vei er å foretrekke? Er det mulig å kurere kreft ved å løpe, yoga eller faste?

Registrering: 10/16/2003 Meldinger: 4,520

Melding fra% 1 $ s skrev:

Registrering: 09/30/2010 Meldinger: 5

Takk for din oppmerksomhet! Likevel tror jeg at onkologiske sykdommer i noen grad er forbundet med mangler i immunitet. Jeg er sikker på at hvis en person er frisk (for eksempel kjører han og ønsker å løpe raskere), så er det ikke så lett å drepe ham!
Det faktum at tilstrekkelig fysisk anstrengelse generelt gjør folk sunnere, er sikker. Men det er også ugunstige faktorer - for eksempel den negative effekten av solen (hvis en hel dag eller en hel ferie skal gå eller løpe).

Om sult kan jeg ikke si noe, bortsett fra at det er noen gang, må jeg, hvis du ikke dør. Men hvor rettferdig er det snakk om at feil celler dør av sult raskere?

Medlem siden: 10.07.2005 Meldinger: 2,566

Melding fra% 1 $ s skrev:

Registrering: 10/16/2003 Meldinger: 4,520

Melding fra% 1 $ s skrev:

Registrering: 09/30/2010 Meldinger: 5

Takk igjen til alle

Men noe jeg fortsatt trenger å gjøre med et sted på nesen min med diagnosen min?
Ikke vent dumt til Pollica blir? Jeg merker ikke at det har endret seg, men etter detaljert undersøkelse kan mange flekker bli sett hvis du prøver.

Registrering: 10/16/2003 Meldinger: 4,520

Melding fra% 1 $ s skrev:

Registrering: 09/30/2010 Meldinger: 5

Laser kirurg er også i IODE.
OK, jeg går igjen.

Så vidt jeg vet, behandles det bare laser. Men det finnes andre metoder: i distriktsklinikken rådte en lege røntgenstråler, en annen kryokjøring.

Fortell meg, vær så snill, hva er mine potensielle kunder?

Registrering: 10/16/2003 Meldinger: 4,520

Melding fra% 1 $ s skrev:

Registrering: 09/30/2010 Meldinger: 5

Vel, ja, jeg har bekreftet denne analysen to ganger. De kastet glass i distriktets laboratorium og sa at cytologi er normalt, og slike briller kastes bort.
Men viste distriktets onkolog fortsatt meg til IODE med diagnose av basalioma? (Tvilsom). Og hun sa nei, det vil være slik, det er en presancerøs tilstand. IODE klarte ikke å skrape, men kuttet et stykke skinn til en halv centimeter. En uke senere falt skorpen av - det var ingen sår, men igjen det røde stedet og samme cytologi.

Hva betyr "squamous epithelium scales"?
Må jeg slette? (På et annet sted jeg ikke ville ha lagt merke til, har jeg alltid nok søppel på huden min). Hvordan kan kirurgen forstå hvor og hvor mye å fjerne? Selve punktet er 1 mm i diameter, noen ganger er det fortsatt en liten rødhet rundt den, hvis du pulveriserer det, så er det ingenting i det hele tatt merkbart.

Og hvis dette er kreft, vil det ikke bli verre fra behandlingen med hormonale salver som dermatologen foreskrev?

Cytologi av hudtumorer

Konsultasjon av onkologen

Hei, jeg har gjort en cytologi av en neoplasma på huden. Mistenker basalioma. Her er en cytologi-test: I det oppnådde materialet ble det funnet flatepitel-flager, få flate epitelceller av alle lag, inkludert det dype basalaget. Er hun eller noe annet? Pasientalder: 41 år

Cytologi av hudens neoplasma - medisinsk konsultasjon om emnet

Velkommen! Nei, dette resultatet bekrefter ikke diagnosen basalcellekarsinom i huden. Basalcellekarsinom er preget av deteksjon av celler som er utifferentiert eller differensiert i struktur, varianten av rekruttering, samt påvisning av såkalte "naken" celler.
Spesielt viktig er metoden der studien ble utført, og det mest informative er den histologiske undersøkelsen av materialet.

Ekaterina Ivanova, Takk for svaret. Et annet spørsmål. Må det fjernes og på hvilken måte? Onkologen foreslo en elektrokutikk. Er det mulig å lage histologi etter denne fjerningsmetoden?

Velkommen! Hvis intet annet er angitt i cytologirapporten, er det ingen atypiske celler i konklusjonen, eller noen endringer i vevet tatt for cytologi. Det vil si at det ikke foreligger data som indikerer tilstedeværelsen av tumorvekst.
Men når de foretar en diagnose av basalcellekarsinom, er de basert på resultatet av undersøkelsen - det er karakteristiske eksterne tegn på avslutning av en cytologisk og histologisk undersøkelse.

Celler av det skavemessige epitelet i et utseende på cytologi: når indikerer dette forekomsten av abnormiteter i kroppen?

Ganske vanskelig å diagnostisere infeksjoner i kjønnsorganet og genitourinært system gir ofte ikke legen en rask og rettidig avtale av nødvendig behandling.

Dette gjelder spesielt for onkologiske sykdommer som er asymptomatiske. Derfor anbefales kvinner av reproduktiv alder å ta en analyse av cytologi minst en gang i året.

Cytologisk smøring: hva er det?

Cytologisk smøring har andre navn, som pap test, cytologi smøre, Pap smear. Denne typen undersøkelse gjennomføres under en gynekologisk undersøkelse, som følge av at legen antar en anomali. For å utføre testen, er det nødvendig å ta celler med et spesielt børsteverktøy fra veggene i skjeden, fra livmorhalsen, og også fra livmorhalsen.

Prosedyren utføres uten mye forberedelse og er smertefri for pasienten. Den resulterende slim blir påført på en glassglass, tørket og sendt til forskning. Under studien av analysen av stoffet er farget med spesielle reagenser og studert under mikroskopet. Dette bestemmer:

 • celle struktur og størrelse;
 • epitelform
 • antall celler per enhet område;
 • patologi i strukturen av celler;
 • celleplassering i forhold til resten.

Et smet på cytologi gjør at du kan bestemme tilstedeværelsen av betennelse i det urogenitale systemet, utviklingen av svulster og sannsynligheten for utviklingen av precancerøse epiteliale patologier. Det skavete epitelet er et lag av celler som lager på vaginal slimhinnen.

Graden av skiveceller

Tilstedeværelsen av squamous celler i smeten er normal, siden hele livmorhalsen er dekket med pletepitel. Normalt volum av disse cellene i et smear kan være opptil 15 enheter i sikte. Fraværet eller større volum av celler indikerer tilstedeværelsen av abnormiteter i kroppen. Imidlertid kan en nøyaktig diagnose kun opprettes ved evaluering av alle indikatorer for studien. Et lite antall squamous epitelceller i en Papanicolaou-smøring (opptil 5 per synsfelt) indikerer utilstrekkelig østrogenproduksjon i en kvinnes kropp.

I medisinsk praksis har det vært tilfeller når det ikke er noen flate epitelceller i PAP-smeten. Dette antyder at de er atrophied. I tillegg kan denne celledød indikere en høy sannsynlighet for å utvikle kreft. I tillegg til den vanlige analysen av cytologi anbefaler legen at kvinnen gjennomgår ytterligere undersøkelser for å oppnå mer nøyaktige resultater.

Inverse forskningsresultater eller en overdreven økning i antall pladeepitelceller i et smitte på cytologi (fra 15 og høyere i synsfeltet) er oftest et tegn på cervikal betennelse, diffus mastopati eller primær infertilitet. Hvis det er godartede lesjoner i det urogenitale systemet eller under hyperkeratose, kan det også observeres et økt antall pladeepitelceller. Hyperkeratose er et brudd på keratiniseringsprosessen i kroppen. Samtidig er antallet plogepitel produsert i kroppen ikke kontrollert.

Normale betraktes som indikatorer, som ikke bare består av flate epitelceller, men også sylindriske og flerlagige. Slike forskningsresultater kan observeres med en ikke helt nøyaktig smøreprøveprosedyre. Da blir det celler fra forskjellige lag av epitelet. Imidlertid kan forekomsten av celler som er unormale i strukturen i smøret, indikere at betennelse forekommer i uterusen, inkludert en stor sannsynlighet for tilstedeværelsen av papillomavirus i kvinnens kropp, godartede livmorhalsskader eller dysplasi.

Vurder resultatene av studien og foreta en foreløpig diagnose basert på analysen kan bare være lege.

Epitelceller med og uten atypi

Atypia er en spesiell cellebetingelse. De har feil struktur, og deres form, struktur og størrelse endres. Denne tilstanden er et av hovedtegnene til patologier, inkludert en høy sannsynlighet for å utvikle kreft, siden en atypisk celle er en potensiell celle som en tumor kan danne.

Hvis atypiske celler er tilstede i et cytologisk smear, innebærer det vanligvis utvikling av HPV i en kvinne, vaginale infeksjoner eller prosessen med epitelcelleregenerering i squamouscellekarcinom.

Med en liten forandring i den morfologiske strukturen til celler som er berørt av betennelse som forekommer i livmor eller skjede, får tester en annen klasse med en forklaring, det vil si hvilken sykdom som kan forårsake atypi. Dette kan være betennelse, hevelse, vorter, HPV.

Den tredje klassen krever re-undersøkelsen, siden det i smøret tatt er det funnet celler med ukarakteristiske anomalier i kjernen og cytoplasma. Det kan være flere typer dysplasi: mild, moderat eller uttalt.

Den fjerde klassen antar tilstedeværelsen i analysen av celler med en ukarakteristisk forstørret kjerne av uregelmessig form, mens dets cytoplasma også endres og tegn på malignitet blir observert.

Den femte klassen refererer til forskningsresultater hvor antall maligne epitelcelleceller er mye høyere. I dette tilfellet diagnostiseres invasiv kreft.

Hvis studien ikke avslørte atypiske celler, er diagnosen etablert utelukkende ved å måle tallet i et smear.

Cytologisk vattpinne fra nesen

Cytologiske smør kvinner utpeker ikke bare med sannsynligheten for sykdommer i genitourinary systemet. Ofte er denne typen forskning utnevnt og i studier av neseslimhinnen.

Denne analysen kalles imidlertid nasocytogram. Hans oppgave er også å studere epitelceller, samt nøytrofiler, lymfocytter, monocytter, fett- og plasmaceller, eosinofiler. I tillegg blir egenskapene til disse cellene undersøkt.

Et utseende på cytologi fra nesen utføres som følger. En spesiell børste brukes til å samle epitelceller fra den nedre nasale passasjen. Analysen er tatt fra begge neseborene, derfor undersøkes venstre og høyre halvdel av nesen separat.

Avhengig av sykdommen, kan resultatene av studien vise andre resultater, ifølge hvilke legen vil kunne vurdere pasientens tilstand, og om nødvendig foreskrive andre studier for å bekrefte sykdommen.

Flere Artikler Om Typer Acne