En av de mest bisarre og uutforskede fenomenene i medisin i dag er kanskje sykdommen av vitiligo, som oppstår når pigmentet av melanin er ødelagt, noe som er ansvarlig for fargen på huden. Denne sykdommen kalles immune leucoderma. Med utviklingen av denne patologien blir noen områder av huden fargeløs, som er visuelt manifestert i form av hvite flekker. Sykdommen kan utvikle uavhengig av alder og kan forekomme selv hos barn.

Moderne vitenskap og den høyeste teknologien er ikke i stand til å gi svar på noen spørsmål relatert til vitiligo, for eksempel påvirker sykdommen de indre organene til en person og hva er mekanismen for sykdommens utvikling. Hva forårsaker denne patologiske prosessen og om denne artikkelen kan kurere vitiligo.

Årsakene til utviklingen av denne patologien

Sykdommen er ikke medfødt, men oppstår i løpet av en persons liv. Utviklingen av vitiligo påvirkes av mange interne og eksterne årsaker, men mørkhudede mennesker er mer utsatt for det.

De viktigste provokerende årsakene er følgende:

 • utviklingen av autoimmune prosesser, det vil si ødeleggelsen av sunt vev av kroppen med antistoffer;
 • genetisk predisposisjon;
 • brune øyne (vitenskapelig bevist at eiere av mørke øyne har større risiko for vitiligo enn personer med blå eller grønne øyne);
 • endokrine forstyrrelser;
 • endokrin dysfunksjon;
 • skader som påvirker huden, som forbrenninger;
 • lenge opphold under aggressiv solskinn;
 • langsiktig medisinering;
 • kosmetikk av lav kvalitet;
 • eksponering for huden av aggressive kjemikalier;
 • gastrointestinale sykdommer.

Les om vitiligo er smittsom og hvordan den overføres i denne artikkelen.

I tillegg til behandling kan pasienter med vitiligo trenge hjelp på psykologisk nivå, siden denne patologien har en deprimerende effekt på pasienten, forårsaker en følelse av inferioritet og depresjon.

Behandling av denne sykdommen

Det er mange metoder for behandling av denne patologien, men hver av dem tar lang tid og garanterer ikke effekten for alltid. Derfor maskerer mange enkelt stedene med hjelp av fundamentet.

Ved første manifestasjoner av denne sykdommen, må du søke hjelp fra en kvalifisert hudlege som arbeider i en medisinsk institusjon hvor vitiligo blir behandlet. Under den første behandlingen undersøker spesialisten nøye pasienten og tar om nødvendig prøver av biomaterialet for ytterligere analyser.

Hvis du ikke starter rettidig behandling, begynner patologien å utvikle seg. I tillegg begynner comorbiditeter å forekomme, noe som betydelig kompliserer behandlingen av vitiligo.

Er det en kur for vitiligo?

Det er nødvendig å nøye nærme seg valget av medisiner for behandling av vitiligo. Bare en lege kan gjøre dette. Ofte, på lokalisert stadium av sykdommen, foreskrives pasienten kortikosteroider, som har antiallergene effekter, og eliminerer også autoimmune prosesser. I utgangspunktet er disse stoffene tilgjengelige i form av kremer og geler, og du kan også bruke en salve for vitiligo. Hvis vitiligo har en generalisert form, så er piller foreskrevet.
Terapi komplekset inkluderer bruk av en ultrafiolett lampe. I denne forbindelse har de fleste medisiner for behandling av vitiligo en fotosensibiliserende effekt.

Hovedoppgavene til systemisk terapi er:

 • hormonell stabilisering;
 • normalisering av pasientens psykologiske tilstand og hans tilbaketrekking fra depresjon.

Innovative behandlinger for vitiligo

I dag er det flere kjente, men effektive metoder for å bli kvitt vitiligo i tillegg til behandling med medisiner og vitaminer:

 • laser terapi;
 • bleking av epidermis;
 • kirurgisk inngrep;
 • photochemotherapy;
 • ultrafiolett bestråling.

Hvordan behandle vitiligo ved hjelp av disse metodene er beskrevet nedenfor.

Legemidler som hjelper til med å behandle vitiligo, eksisterer ikke i dag. Denne patologien er imidlertid en konsekvens av dysfunksjonene til noen av kroppens mekanismer, og det er disse forstyrrelsene som må behandles. Ofte foreskriver legen vitaminbehandling som supplerer tilførsel av makro- og mikronæringsstoffer. En pasient som lider av vitiligo bør bruke vitaminer som inneholder riboflavin, tiamin, askorbinsyre og pantotensyrer, jern, kobbersalter. Etter hvert måltid skal 1 prosent dråper kobbersulfatløsning tas. Høy effekt av behandling ved elektroforese på blekede flekker basert på en 0,5 prosent løsning av kobbersulfat er også notert.

Laser terapi for vitiligo

Eliminere problemområder vil bidra til påvirkning av laserstråling på det berørte området. Spesielt effektiv laserterapi hjelper i den første fasen av utviklingen av patologi, hvorav tegn har dukket opp de siste fem dagene.

For å bli kvitt fargeløse flekker på huden, må du gjennomgå flere økter med laserterapi. Ved hver økt øker prosedyrens varighet. I de første stadiene av behandlingen varer prosedyren noen få sekunder.

blekemiddel

Bleking av de øvre lagene i epidermis gjør det mulig å jevne ut hudtonen og gjøre flekkene ikke så merkbare. Blekingprosedyren består av innføring av et spesielt preparat i huden. Før du tar injeksjoner, bør du konsultere en lege, da de har noen kontraindikasjoner og en rekke bivirkninger. Whitening prosedyren er dyr og krever periodisk repetisjon av økter.

Hudtransplantasjon for vitiligo

Hvis sykdommen rammer små områder av epidermis, så utfører legene kirurgi - sunn hud blir transplantert til de berørte områdene. Til tross for effektiviteten av denne metoden er det fare for at den transplanterte huden blir avvist og suppurate. I denne forbindelse garanterer leger ikke et absolutt resultat av kirurgisk inngrep. Til dags dato arbeider forskere med å utvikle en spesiell vaksine som stopper autoimmune prosesser.

photochemotherapy

Metoden for fotokjemoterapi er bruk av spesielle legemidler som øker følsomheten for ultrafiolett eksponering. Apotekere har utviklet slike legemidler i form av tabletter, salver og løsninger. Legen foreskriver pasienten ett av disse stoffene og kombinerer dem med prosedyren for eksponering for huden med ultrafiolett lys. Det vil si at pasienten tar medisinen innvendig eller bruker stoffet direkte til sykdomsstedet, og etter en time eller to bestråles dette hudområdet med ultrafiolett lys. For å få en positiv effekt fra en slik behandling, vil det ta 3-4 prosedyrer i uken i en måned. Det vil ta flere behandlingsformer med fotokjemoterapi, som utføres med korte intervaller.

Kontraindikasjoner til denne metoden for behandling er følgende:

 • bærer et barn;
 • Tilstedeværelsen av ondartede svulster;
 • pasientalder mindre enn 5 år eller mer enn 60 år;
 • Tilstedeværelsen av sykdommer i sirkulatoriske, kardiovaskulære, genitourinary, fordøyelsessystemer.

Det er verdt å merke seg at denne metoden forårsaker noen bivirkninger - kvalme, oppkast, kløe, blæring, økt pigmentering. Sannsynligheten for å utvikle hudkreft. Sannsynligheten for en positiv effekt er imidlertid dusinvis av ganger høyere enn risikoen for negative konsekvenser.

For behandling av denne patologien hjemme brukes en ultrafiolett lampe 311. Fordelene ved å behandle vitiligo av lampen 311 har følgende fordeler:

 • utbredt biologiske effekter av ultrafiolett stråling (kroppens immunforsvar aktiveres, metabolisme forbedres, vitamin D-produksjonsnivå øker);
 • Krever ikke ekstra inntak av fotosensibiliserende legemidler som påvirker lever og nyrer betydelig.
 • Sannsynligheten for å få brann eller arr er utelukket;
 • bidrar ikke til utvikling av kreft.

Vitiligo - behandling ved folkemetoder

Vitiligo kan også herdes hjemme. I mange år har tilhengere av tradisjonell medisin samlet mange effektive midler. Hvordan behandle vitiligo hjemme? Hovedkomponenten på mest populære måter å bekjempe vitiligo er svart spidskommen og St. John's wort.

Metode nummer 1 - bruk av St. John's wort olje

For å få Hypericum-olje må du hogge et nytt medisinsk plante og plassere det i en ren krukke, tilsett raffinerte solsikkeolje eller noen medisinsk olje (for eksempel havtorn eller mandelolje) og la det stå på et solfylt sted i to eller tre uker. I løpet av denne tiden må banken rive opp fra tid til annen. Den resulterende løsningen har en svak effekt. For å oppnå et høyt effektivt middel, er det nødvendig å bruke bare blomstringene av planten til fremstilling av hypericumolje.

Metode nummer 2 - bruk av svart spidseolje

Denne oljen påføres innvendig og utvendig. Når det påføres topisk, må huden tilberedes før du påfører svart spidseolje - tørk den med en klut eller svamp dyppet i eddik. Etter påføring må oljen være under påvirkning av sollys.

Til intern bruk legges en teskjef svart cuminolje til et glass vann og full.

Metode nummer 3 - bruk av sort pepper

Svart pepper inneholder piperin, et stoff som effektivt eliminerer vitiligo og gir en spesiell lukt og smak til dette krydderet. For å ha svart pepper hjulpet i kampen mot denne patologien, må du blande den med natron i samme forhold. Den resulterende blanding skal gnides i de fargeløse flekkene på huden. Over tid forsvinner de og huden får en normal farge.

Metode nummer 4 - bruk av salve "Sulsen"

For å rette opp de fargeløse stedene hjemme, kan du bruke salven "Sulsen". En indikasjon på bruken av dette verktøyet er tilstedeværelse av flass og / eller håravfall. Men salven er også effektiv for hudsykdommer. "Sulsen" gnides inn i den berørte huden og vaskes av med varmt vann etter tretti minutter. De første resultatene vil bli merkbare etter tre eller fire prosedyrer.

Metode nummer 5 - bruk av bjørk tjære

Du kan kjøpe dette verktøyet på apoteket. Essensen av behandling av vitiligo med bjørk tjære er at innen en måned det utmerker den berørte huden. Deretter tas en pause i to uker, og behandlingen gjenopptas igjen.

Metode nummer 6 - bruk av eple eddik

Det er to måter å behandle misfarging av huden med eplecidereddike. Når de brukes topisk, tørker de skadet hud inntil effekten er merkbar. For å bruke eple cider eddik inne må du forberede følgende oppskrift: to teskjeer av bit og honning blandes i et halvt fullt glass vann. Drikk denne løsningen bør være tre ganger om dagen i en halv time før måltider.

Metode nummer 7 - bruk sesam

Sesamfrø blir malt i en kaffekvern og påføres i en teskje to ganger om dagen, til de misfarvede flekkene i huden blir naturlige.

Metode nummer 8 - behandling med duckweed marsh

Marshland er rik på jod og brom, derfor bidrar det effektivt til behandling av denne patologien. For å behandle vitiligo med duckweed, må du lage en spesiell tinktur. For å gjøre dette blir planten knust, plassert i en mørk beholder og helles vodka der i et forhold på 50 g vodka til en teskje knuste urter. Deretter er beholderen igjen på et mørkt sted i ti dager. Den resulterende tinkturen filtreres og tas tre ganger om dagen. For å ta medisinen, er det nødvendig å fortynne 15 dråper tinktur i et ¼ glass vann og drikke. Oppbevaring av tinktur skal utføres i kjøleskapet.

Metode nummer 9 - bruk av valnøtter

Ved hjelp av blader og perikarp valnøtter kan maske de fargeløse flekkene på huden. De må knuses og blandes i like deler, plasseres i en beholder med mørkt glass og helles med vodka i forholdet mellom 1 og 10. Sett beholderen på et kjølig og mørkt sted i to uker. Etter denne tiden filtreres tinkturen, og deretter 1-2 ganger om dagen blir den tørket med flekk. Før du bruker tinkturen på huden, må du bruke en beskyttende krem ​​på den. Behandlingsforløpet er flere måneder.

Metode nummer 10 - behandling av vitiligo urte blanding

Bland den knuste salvie, St. John's wort (4 ss), en streng, calendula (3 ss) og oregano (2 ss). Hell blandingen i en termo og hell kokende vann (0,5 l). Insistere om to timer, deretter press og ta tre ganger om dagen en halv time før måltider for en halv kopp. Behandlingsforløpet er 7-8 uker.

Før du begynner å behandle vitiligo folkemidlene, må du konsultere legen din. Hvis du ignorerer råd fra en spesialist, kan du forverre problemet, siden mange folkemidlene har kontraindikasjoner eller bivirkninger.

Vitiligo behandling og vitaminer

Vitaminer med vitiligo kan ikke selvstendig kurere denne patologien. De kan imidlertid forbedre effekten av primær terapi. Hittil er det ikke noe spesielt kompleks designet for pasienter med denne diagnosen. I hvert tilfelle undersøker legene pasienten og bestemmer hvilke vitaminer som ikke er nok i kroppen.

Det finnes et standard sett med vitaminer som kan tas av en person som lider av vitiligo. Den inneholder vitaminer fra gruppe B, og også vitamin C og E (askorbinsyre, folik og pantotensyre, tokoferol).

Les også relaterte artikler:

Moderne leger har utviklet flere effektive måter å kurere vitiligo på. I hvert tilfelle tar legene hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens kropp og velger den optimale behandlingsmetoden. For å fremskynde helbredelsesprosessen må du vite hvordan du skal behandle vitiligo hjemme og kombinere dem med konvensjonell terapi. Dette bør imidlertid gjøres så nøye som mulig, fordi ellers kan du skade pasientens helse.

Vitiligo. Årsaker, symptomer, tegn, diagnose og behandling av patologi.

Nettstedet gir bakgrunnsinformasjon. Tilstrekkelig diagnose og behandling av sykdommen er mulig under tilsyn av en samvittighetsfull lege.

Vitiligo er en kronisk sykdom der hvite flekker vises på huden, utsatt for vekst og fusjon. I tillegg til hud, hår, retina og meninges kan det bli påvirket. Pasienter opplever ikke smerte, kløe eller andre ubehagelige opplevelser, men feil i utseende forstyrrer signifikant den psykologiske tilstanden.

På begrensede områder av huden stopper produksjonen av melanin, pigmentet som er ansvarlig for hud og hårfarge. Som et resultat vises melkehvite flekker på dette stedet. Pigment tap kan oppstå raskt, over flere timer, eller sakte over flere måneder.

Årsaker til vitiligo. Utviklingen av sykdommen er forbundet med mangel på sink og kobber i kroppen, eksponering for tungmetaller og andre toksiner, smittsomme sykdommer, skader, neuroser, depresjon, hormonell ubalanse (diabetes, skjoldbruskkjertel). Men arvelighet spiller en ledende rolle. For eksempel sendte sanger Michael Jackson, som led av vitiligo, denne sykdommen til sin eldste sønn.

Statistikk. Vitiligo er en vanlig hudpatologi. Antall pasienter når 0,5-8% av befolkningen på planeten, som er ca 40 millioner mennesker. Vitiligo vises oftere i ung alder: 50% av pasientene er personer 10-30 år. Starte sykdommen hos mennesker eldre enn 40 år - en sjeldenhet. Økningen i forekomst er notert i vårsommermånedene, når huden er mer utsatt for sollys.

Generelt blir menn og kvinner syke like ofte. Men europeiske leger er mer sannsynlig å henvise til avfettning av huden av kvinner og til asiatiske leger av menn.

Historie. Fra latin "vitiligo" er oversatt som "ond sykdom". Gamle healere forviste feilaktig sitt utseende med syfilis og andre seksuelt overførte infeksjoner. I middelalderen ble hvite flekker på huden ansett som en manifestasjon av den farligste smittsomme sykdommen - spedalskhet (spedalskhet). Og bare i midten av det nittende århundre ble vitiligo blitt isolert i en separat sykdom og bevist at den ikke er smittsom.

Det er ingen effektiv behandling for å sikre kur av vitiligo. Ca 20% av mennesker unnlater å oppnå varig forbedring med medisiner. Imidlertid oppstår spontan kur hos 7% av pasientene.

Hva er hudfarge avhengig av?

Huden er et komplekst organ som dekker menneskekroppen. Fargene avhenger av funksjonen til spesielle celler - melanocytter, som utskiller pigmentmelaninet.

Hudstruktur

 • Den epidermis er det ytre laget, som dannes av et flerlags keratiniserende epitel. Det skiller i sin tur to hovedfunksjonelle lag:
  • Germ (basal) lag - aktive celledeling prosesser forekommer i det, sikrer regenerering og fornyelse av epidermis. Melanocytter ligger nettopp i basalaget.
  • Stratum corneum består av døde, døde celler. Utfører en beskyttende funksjon.
 • Dermis er selve huden, skilt fra epidermis av kjellermembranen. Funksjoner: gir støtte og ernæring av epidermis, gir lokal immunitet. I dermis er det 2 lag:
  • Papillære - representert av løst bindevev, som inneholder immunceller (basofiler, makrofager og T-lymfocytter) og kapillære sløyfer.
  • Mesh - består av et tett fibrøst bindevev som utfører støttefunksjonen.
Cellstruktur av epidermis

 • Keratinocytter eller epitelceller (85%) - celler som danner grunnlaget for hudens epitel.
 • Langerhans-celler (10-15%) er celler som mottar informasjon om antigener (virus, bakterier). De samhandler med lymfocytter og andre immunceller, som aktiverer lokal hudimmunitet.
 • Merkelceller (2-3%) - er ansvarlige for følsomheten i huden, gir berøring.
 • Melanocytter (opptil 10%) er celler med store mørke kjerner og et stort antall prosesser som ligger dypt i basalaget. Hudpigment - melanin produseres og modnes i spesielle organeller - melanosomer.

Gjennom prosessene blir pigmentet transportert til de omkringliggende keratinocyttene. Hver melanocyt gir ca 10 omgivende celler med pigment.

Melanin produksjonsprosess

Melanin dannes i melanocytter fra aminosyre tyrosinet, som kommer inn i kroppen med mat og syntetiseres i leveren fra fenylalanin. Denne prosessen skjer ved deltagelse av kobberholdig enzymtyrosinase, et stoff som omdanner tyrosin til melanin, så vel som sink og oksygen.

Dannelsen av melanin forekommer i flere stadier:

 1. Melanocytter mottar kjemiske signaler fra de omkringliggende cellene og produserer enzymtyrosinasen.
 2. Under virkningen av enzymet blir tyrosin til melanin. Pigmentkorn modner i runde "containere" melanosomer.
 3. Ved melanocyttene blir melanin transportert inn i de omkringliggende cellene og absorbert av dem. Graden av metning av keratinocytter med pigment avhenger av løpet, de individuelle egenskapene til organismen, graden av solbelysning.

Forstyrrelse av melanocyttens funksjon eller deres død fører til en reduksjon i mengden melanin i cellene i epidermis og utviklingen av vitiligo.

Årsaker til vitiligo

Moderne medisiner har ikke etablert den eksakte årsaken til utseendet på hvite flekker på huden. Det er imidlertid kjent at hos pasienter med nedsatt produksjon av enzymer DOPA-oksidase og tyrosinase assosiert med dannelsen av melanin.

Mulige mekanismer for utvikling av vitiligo:

 • Teorien om selvdestruksjon etter infeksjon eller som følge av eksponering for toksiner, blir melanocytter gjenfødt. De produserer giftige produkter som ødelegger celleveggene.
 • Autoimmunteori - På grunn av mangel på immunitet, blir melanin ødelagt av immunceller. De oppfatter pigmentet som en fremmed organisme og angriper den.
 • Biokjemiske lidelser - frie radikaler (hydrogenperoksid) akkumuleres i huden. I denne forbindelse redusert produksjon av enzymet katalase, designet for å nøytralisere dem. Frie radikaler skader melanocytter og forårsaker misfarging av huden.
 • Genetisk teori. I 2007 var britiske forskere i stand til å identifisere genet for vitiligo NALP1, som er arvet. Folk som har dette genet får Vitiligo.
Årsaker til vitiligo og patologi som øker sannsynligheten for sykdommen

 • Genetisk predisposisjon. Vitiligo går fra foreldre til barn som det dominerende trekket. Dette betyr at hvis en av foreldrene er syk, er sannsynligheten for at barna opplever samme patologi 50%. Selv om vitiligo har oppstått under påvirkning av skader eller andre årsaker, er sykdommen løst på genetisk nivå og senere overført til etterkommere.
 • Forstyrrelser i endokrine kjertler:
  • skjoldbruskkjertel
  • leveren
  • bukspyttkjertelen
  • eggstokk
  • pituitary-adrenal system

  Manglende endokrine kjertler fører til forstyrrelse av dannelsen av enzymer i melanocytter.
 • Forstyrrelse av nervesystemet:
  • sterk følelsesmessig uro
  • depresjon
  Etter mentalt traume oppstår nevroendokrine forandringer og innerveringen av visse hudområder forstyrres. Melanocytter mottar ikke nevrokemiske kommandoer for produksjon av melanin.
 • Hudskader
  • brannsår, inkludert solbrenthet;
  • arr dannet etter skader;
  • mikroskader som skyldes å gni med sømmer av klær, dekorasjoner.

  Hvis huden er skadet, er det grunnlag av epidermisene, der melanocytene er plassert, skadet. I noen tilfeller gjenopprettes ikke celler. Når patologi av immunitet, kan skadede melanocytter bli angrepet og ødelagt av immunceller.
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen
  • intestinal invasjoner;
  • struma;
  • maldorptionssyndrom.

  Sykdommer i fordøyelsessystemet forårsaker endring i blodets kjemiske sammensetning og mangelen på enzymer i cellene. Forringet absorpsjon fører til mangel på magnesium, mangan, kobber og sink som er nødvendig for dannelse av pigment.
 • Effekter av kjemikalier på huden
  • dårlig kvalitet kosmetikk;
  • formaldehyd;
  • fenol- og fenolholdige reagenser som brukes til fremstilling av maling, gummi, kabler;
  • andre kjemisk aggressive stoffer.

  Arbeid i farlig produksjon er en av de vanligste årsakene til vitiligo. Kjemikalier påvirker cellene i epidermis og forstyrrer deres funksjon. I dette tilfellet kan en bytte av arbeidssted føre til spontan selvhelbredelse.
 • Redusert immunitet
  • infeksjon;
  • operasjoner;
  • overdreven mosjon og sport.
Faktorer som reduserer immunitet kan utløse forekomsten av vitiligo foci, spesielt hos mennesker med en genetisk tendens.

Hvordan og hvordan å behandle vitiligo hjemme: de beste oppskrifter og tips

Vitiligo (pece) er en kronisk hudpatologi preget av utseendet på hvite, depigmenterte flekker på grunn av fravær av melanin. De kan være forskjellige i form og størrelse. Hvis vitiligoens foci vises på hodet, blir håret på dette stedet hvitt. Depigmentering av huden er sjelden en medfødt defekt. For det meste er han utsatt for unge kvinner.

Det er ingen bestemt svar på hvordan du skal behandle vitiligo. Hver person med denne patologien krever individuell og langsiktig behandling. Sammen med medisinering metoder brukes som lar deg effektivt håndtere problemet hjemme.

Generelle behandlinger

Korrekt valg av behandling vil avhenge av hvor raskt og effektivt personen løser problemet. Hovedterapi er rettet mot å normalisere metabolismen av celler som har mistet evnen til å produsere melanin, for å stimulere dem.

Hvordan behandle vitiligo hos voksne i ansiktet? De vanligste måtene å bekjempe vitiligo på:

 • PUVA-terapi er bestråling av hvite områder med ultrafiolett lys med en gitt bølgelengde og intensitet. Foreløpig inne i midlene er akseptert, som bidrar til oppfatningen av bølger, så i flere timer blir ultrafiolett påført på enkelte områder. For å bli kvitt flekker tar det flere økter.
 • Helium-neon laser - ved hjelp av spesialutstyr, blir en laser påført de depigmenterte områdene.
 • Glukokortikosteroidmedikamenter brukes både oralt og som et lokalt middel.
 • Godkjennelse av makro- og mikronæringsstoffer, vitaminer.
 • Kostholdsterapi er bruk av produkter som bidrar til produksjon av melanin.

Planter for behandling av sykdom

Bruk av urtemedisin er ganske effektiv og uten bivirkninger. Det er nødvendig å ha tålmodighet, fordi behandlingen tar ganske lang tid.

For oral administrering:

 • Insister på 20% alkoholjuice fra bladene av bælgplanter. Legg St. John's wort til infusjonen og ta 1 skjef to ganger eller tre ganger om dagen. Kurs 3 uker.
 • For oral administrering, gjør avkok av gress verbena. Ta 1 skje knuste planter, hell kokende vann (en halv liter). Forsvar 1 time. Strained avkok tatt tre ganger om dagen, 100 ml. Det er mulig å lage lotioner fra dette verktøyet om kvelden i 15-20 minutter.
 • Drikk 2-3 ganger om dagen birksap, 1 kopp om gangen. Ta daglig.

Lemna i behandlingen av vitiligo:

 • Slip eller grind chokeren gjennom en sikt. Bland med honning til konsistensen av tykk krem. Oppbevares på et mørkt sted i en lukket beholder, ta oralt.
 • På den tredje fyll en tre-liters krukke med gress. Oppløs vodkaen (eller alkoholen) med vann 1: 1, hell duckweed. Å insistere på et mørkt sted måned. Ta noen dråper en gang om dagen.

Mørk båndet er tatt ikke bare innover, men også eksternt, i form av lotioner, applikasjoner, komprimerer. For ekstern bruk, brukes også ren urtejuice.

Hvordan bli kvitt sorte prikker på nesen? Lær effektive metoder.

På denne siden kan du lære hvordan du bruker akne cindol og lese anmeldelser brukt.

Utendørsanlegg

 • For å gjøre huden mørkere om morgenen og om kvelden, tørk den med teekoksjon (1 teskje per 50 ml vann). Oppbevar verktøyet i kjøleskapet i maksimalt 2 dager. Rist godt før påføring.
 • For pigmentering av huden er tinktur av valnøttblader egnet.
 • I løpet av en måned, bruk hvite flekker på de hvite flekkene med St. John's wortolje i 10 minutter.
 • Behandle flekkene med rabarber juice flere ganger om dagen. Etter påføring av produktet, smør huden med en krem ​​for å forhindre tørrhet.
 • Grind persillefrøene, tilsett vodka (100 ml). Insister betyr 2 uker. Hell deretter sitronsaft inn i den (1 kopp). Behandle vitiligoens foci flere ganger i løpet av dagen.
 • 6 pods med rød pepper plassert i en krukke og hell vodka (0,5 liter). Dekkbeholder med klut. La i 25 dager, slik at agenten infunderes. Etter infusjonen, fjern paprika og behandle flekkene tre ganger om dagen med væske. Etter påføring bør vitiligo plasseres i 30 minutter i solen. Behandlingen skal være kontinuerlig.
 • Krymp aspirintabletten, bland med petroleumjell. Påfør på flekken, hold deg i solen, skyll med vann.
 • Det anbefales å tørke den berørte huden med salisylalkohol.

Helbredende bad

 • Kjøp en pakke med salt fra Dødehavet. Å gjøre på grunnlag (1 kopp salt) et bad hver morgen i 15-20 minutter. Det anbefales ikke å ta lengre tid, for ikke å forårsake irritasjon.
 • Ta 2 skjeer med nåle ekstrakt, 50 ml valerian tinktur, hell i varmt vann for å bade. I stedet for ekstrakt vil furuolje (10 dråper) gjøre. Kurset tar 15 bad.
 • 50 g av røttene av geranium blodrød grind, hell 1 liter kokende vann. Etter at avkokingen er infundert, hell den i badvannet (36 ° C). Prosedyren gjøres best om kvelden i 2 uker.
 • Baths for depigmentering av huden brukes også til St. John's wort, streng, salvie, calamus.

Alternativ medisin

Noen av de ukonvensjonelle metoder for å håndtere vitiligo er:

 • akupunktur,
 • fotsoneterapi,
 • auripunktura.

Disse metodene er ikke et paradis, men det er positive vurderinger om dem. Noen pasienter, hvis de ikke ble kvitt sykdommen, var i stand til å stoppe veksten av hvite flekker. I tillegg har disse metodene en gunstig effekt på kroppen som helhet. Kostnaden for en økt varierer fra 500 s. Du trenger gjennomsnittlig 10 økter.

Noen healere hevder at det kun er mulig å behandle vitiligo på spesielle måter: dugg fra vinduet, eggeskall fra nyutviklede kyllinger. Alle disse metodene har rett til å eksistere. Deres effektivitet eller skadelighet er ikke bevist. I prosessen med behandling med slike teknikker kan en stor rolle spilles av placebo-effekten.

På vår side kan du lære å fjerne kornene. De mest effektive metodene.

Hvordan bli kvitt comedos på ansiktet ditt? Denne artikkelen har svaret!

På http://vseokozhe.com/bolezni/gusinaya/kozha.html, les nyttig informasjon om hvordan du fjerner gåsebud på hendene.

Riktig ernæring

For å forbedre metabolismen og mette kroppen med mineraler som bidrar til produksjon av melanin i huden (jern, sink, kobber, jod), trenger du et balansert kosthold.

Menyen skal være laget av naturlige produkter uten syntetiske tilsetningsstoffer. Frokost er bedre frukt og salater med vegetabilske oljer. Til lunsj kan du spise suppe med ingefær, kjøtt, dampet og vegetabilsk salat.

Produkter anbefalt for vitiligo:

 • frukt og grønnsaker;
 • frokostblandinger (bygg, bokhvete, hirse, etc.);
 • tirazino-holdige produkter (belgfrukter, gresskar og frø fra det);
 • produkter som inneholder kobber (sjømat, lever);
 • sink og jern inneholder persille, selleri, bokhvete, bjørnebær, valnøtt;
 • mynte;
 • sjøkale;
 • sopp.

Måltider er best krydret med iodisert salt. Kostholdet bør ikke inneholde hermetikk, bakervarer, røkt kjøtt, fettstoffer, kaffe, alkohol og krydret krydder.

Kostholdet bør være en del av en omfattende behandling. Takket være henne kan du stoppe fremveksten av nye depigmenterte lesjoner.

Nyttige anbefalinger

 • Hvis det er en allergisk reaksjon på noen del av et folkemidlet, bør det utelukkes, og andre metoder for å bli kvitt vitiligo bør bli funnet.
 • Barn under 4 år med fytoterapi gjelder ikke. Og eldre barn angir doseringen er halvparten så mye som voksne.
 • Behandlingen vil være mer effektiv hvis du oppretter en riktig livsstil - unngå stressende situasjoner, nok søvn, gå i frisk luft.
 • Med lokale lesjoner av vitiligo kan flekkene maskeres ved hjelp av kosmetiske prosedyrer (sminke, kamuflasje, tatovering).
 • Personer med svakt hudfarge bør begrense kontakten med direkte sollys. Mot det bleke ansiktet blir vitiligo flekker mindre synlige.
 • Fra tid til annen kan huden bli opplyst av kjemisk peeling eller dermabrasion.

Fra følgende video kan du lære noen flere populære oppskrifter for behandling av vitiligo:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Hvordan og hvordan å behandle vitiligo hjemme: de beste oppskrifter og tips: 6 kommentarer

De sier at denne sykdommen ikke blir behandlet... Jeg sympatiserer med alle som står overfor det. Det viktigste er å se på det som en fordel, et høydepunkt, noe spesielt og vakkert. Spesielt hvis det ikke er andre helseproblemer)

Den eksakte årsaken til vitiligos utseende på ansiktet kan ikke kalles selv en erfaren hudlege. Bare du er i stand til å analysere forholdene og omstendighetene i livet ditt som foregikk utseende på disse hvite flekkene på huden for å trekke de riktige konklusjonene. Den viktigste betingelsen for utvinning (hvis det ikke er en genetisk faktor) er utelukkelse av kontakt med skadelige og aggressive forhold i hverdagen eller yrkesaktivitet. Les mer på CareFace: http://careface.ru/vitiligo-na-lice/

Jeg helbredet full vitiligo ved hjelp av Hypericum, nese, duckweed, Manjour nut.

fortell meg hvordan du ble behandlet?

Nettopp returnert fra Cuba, etter å ha behandlet vitiligo. Før turen var det stor tvil om at en slags "krem" ville hjelpe meg, siden jeg prøvde mange av dem, både dyre og billige. Og forestill deg min overraskelse, da flekkene begynte å passere og passere til denne dagen, foreskrev de meg et stoff i et år. Jeg prøvde å planlegge turen selv, men jeg skjønte at jeg ikke ville ta risiko og brukte tjenestene til et firma som spesialiserer seg på det og sendte mange pasienter til smc russia, de tok vare på alle nyanser, og jeg kunne bare få behandling og slappe av.

Hvordan kan moderne vitiligo bli kurert ved hjelp av moderne metoder?

Vitiligo er en sykdom som til vår tid anses uutforsket og den mest uvanlige. Det er ganske enkelt ikke mulig å svare ved hjelp av vitenskap eller høyteknologi alle spørsmålene som oppstår om vitiligo. Sykdommen er i stand til å slå absolutt enhver person. Til tross for at sykdommen påvirker hvert år mer og mer av verdens befolkning, har mekanismen for utvikling av vitiligo og årsakene til forekomsten ikke blitt fastslått. Det er også ukjent om sykdommens effekt på de indre organene.

Vitiligo vises på den menneskelige huden med hvite flekker, det vil si at det er områder av huden som er helt blottet for melaninpigment. Det er melanin som er ansvarlig for hudens naturlige farge. Miste farge og hår.

Drogbehandling metoder og metoder

Diagnose av vitiligo skjer uten noen spesielle problemer, siden symptomene er spesielt spesifikke. En person som konfronteres med denne sykdommen blir spurt mange spørsmål. Kan vitiligo bli kurert raskt og permanent? Hvis ja, hvordan og hvor er det gjort? Vi hjelper deg med å svare på alle spørsmål. Legemidler til behandling av denne sykdommen hittil er ikke utviklet. Men som enhver annen sykdom er vitiligo en konsekvens av abnormiteter i menneskekroppen, og disse forholdene bør behandles.

Vitaminerapi og mikro- og makronæringsbehandling

Blant vitaminer som er foreskrevet for vitiligo er utbredt: riboflavin (B2), tiamin (B1), askorbinsyre, para-aminobenzoic og pantothensyre. Askorbinsyre i store mengder regulerer dannelsen av pigmentplettene. Anbefaler også å ta jern- og kobbersalter. Etter å ha spist kan en 1% løsning av kobbersulfat i dråpene administreres. Et positivt resultat ble observert etter påføring av kobbersulfatelektroforese (0,5% løsning) til de berørte områdene av huden.

Fotokjemi eller PUVA-terapi

En metode som kombinerer bruk av UVA (smalspektret fototerapi) og fotosensibilisatorer for repigmentering av huden. Foreskrevet i en halv time, topisk eller påført oralt i 1-2 timer på nidus, utføres kunstig bestråling med en ultrafiolett lampe. 3 eller 4 doser per uke i 2-3 uker, fotokjemoterapi utføres, dosen øker hver gang.

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet, graviditet, hematopoietisk, fordøyelsessykdom, kardiovaskulær og urinveisykdom, samt barn under 5 år og personer i alderen (over 60 år).

Bivirkninger: oppkast, kvalme, kløe, brenneblærer, økt pigmentering, risiko for hudkreft og katarakt.

Glukokortikosteroidbehandling

For den beste effekten tas også tabletter med ultrafiolett, alkoholløsninger og salver brukes: melagenin, meladinin, metoksalen, beroxan, psoralen, lamadin, puvalen, psoberan, oksoralen, amfifin.

Helium-neon laser eller laser terapi.

Laser terapi er en ny, moderne metode for behandling av vitiligo. Det har flere fordeler over fotokjemoterapi:

 • behandlingstiden er kortere
 • høy effektivitet
 • færre kontraindikasjoner
 • ingen bivirkninger

Under behandling for bedre effekt ta:

 • preparater som må være askorbinsyre og kobber
 • løpet av kortikosteroidhormoner
 • fotosensibiliserende stoffer
 • immunmodulatorer, slik som echinacea-tinktur eller immunal)

Gjør prosedyren annenhver dag, varigheten av en økt på 30 minutter. Pigmentering reduseres merkbart med 5-6 økter, men for at huden skal kunne fullstendig gjenvinne sin tidligere sunne utseende (gjenopprettet), er det nødvendig å gjennomgå et fullstendig behandlingsløp i 20 prosedyrer.

Kirurgisk metode

En av de mest effektive, men heller dyre behandlingene for å kvitte seg med overdreven pigmentering, er transplantasjon av hud fra giveren. Slike hud prepareres på forhånd ved PUVA-metoden.

Ytterligere behandlinger for vitiligo

I tillegg til medisiner, bør du følge en diett, bruke kosmetikk og bruke tradisjonelle oppskrifter for å eliminere pigmentering.

Kostholdsterapi

Kostholdet inkluderer: lam, torskelever, kål, sjømat, mais, ris, epler, havre.

kosmetikk

Bruk også UV-beskyttelse (merket 30): Vitaday, Debrosan, dihydrooksyaceton.

Herbal medisin og tradisjonell medisin

Bruken av tradisjonell medisin vil ha en positiv effekt seks måneder etter starten av behandlingen. De mest populære oppskrifter vurderes:

Oppskrift nr. 1. Hvis pigmenteringen er lokalisert på ansiktet - gjør avkok av persillefrø, som er fortynnet halvdel med sitronsaft.

Oppskrift nummer 2. Renset valnøtter insisterer på alkohol, den resulterende infusjonen smører pigmentet steder daglig, 2 ganger om dagen. Denne prosedyren er gjort i 2-3 måneder.

Oppskrift № 3,2 st.l. Hypericum helles med 1 glass vann og halvparten blir fordampet over en stille brann. Filter kjøttkraft, mens godt vri ut saften fra gresset. Buljongen gnides på huden, der det ikke er pigmentering flere ganger om dagen.
Les mer om behandling av vitiligo folkemidlene her.

Er det mulig å kurere vitiligo hos et barn?

Prognosen for behandling, samt selve behandlingen, er mer gunstig og effektiv i barndommen. Siden behandling av vitiligo er ganske stort, brukes nesten alle av dem til barn og voksne.

Med narkotikabehandling er det viktigste å være oppmerksom på aldersbegrensninger. Generelt, fra 4-5 år, brukes ikke medisiner og prosedyrer, men pasienten bør undersøkes jevnlig, da depigmentering kan være en indikator på forekomsten av infeksjon i kroppen.

Legemidler som kan brukes til behandling av vitiligo til barn, bør være basert på placenta ekstrakt eller medisinske urter. Behandling med folkemidlene er kjent, men man bør ikke glemme at dette både kan forbedre og forverre tilstanden til huden. Veldig effektivt påvirke turen i solen på ettermiddagen. Unngå aktiv sol og bruk kosmetikk med høy UV-beskyttelse.

Det er viktig å være oppmerksom på kostholdet til barnet. Det må være riktig og balansert. Samtidig er produkter av rød, oransje, gule farger inkludert i sammensetningen. Gode ​​hjelpetomater, gulrøtter, sitrus og persimmon. For å lage melanin til frokost, vil et barn være nyttig i servering bokhvete grøt.

Du bør vite at selvmedisinering for vitiligo ikke er akseptabelt. Bare en spesialist bør være strategi og taktikk for behandling. Det viktigste er ikke å forsinke et besøk hos en hudlege, slik at sykdommen ikke sprer seg til huden på andre steder.

Vitiligosykdom - Hvordan Cure Vitiligo av Folk Remedies Forever

Hvite flekker på huden kan oppstå av ulike årsaker. Hvis de har klare kanter, ikke skrell av, og er spesielt sterkt synlige etter soling, så er sannsynligvis årsaken til hvite flekker vitiligo. Finn ut hva slags sykdom vitiligo, dets årsaker, og lese anmeldelser kurert, kan du i denne artikkelen.

Ifølge avisen "Bulletin of healthy lifestyles."

Hva forårsaker vitiligo, hva slags sykdom er det?

Fra samtaler med leger
Vitiligo er en av de vanskeligste, uutforskede og vanskelige å behandle sykdommer, årsakene som fortsatt forårsaker mye kontrovers. Det kan oppstå i alle aldre, men oftere fra 10 til 30 år. Sykdommen er preget av at melaninpigmentet forsvinner i visse områder av huden og utseendet på hvite flekker.

Her er noen anerkjente årsaker til vitiligo:

 1. arvelighet,
 2. hormonelle lidelser,
 3. påkjenninger,
 4. skade
 5. infeksjon
 6. sykdommer i indre organer
 7. solbrenthet.

Hovedårsaken til vitiligo er nevro-endokrine sykdommer. Sykdommen tilhører gruppen av autoimmune sykdommer assosiert med smittsomme foci i nasopharynx, mage-tarmkanalen, urin og galleblære. Autoimmune sykdommer er forbundet med nedsatt immunitet i arvelig disposisjon. I dette tilfellet gjenkjenner immunsystemet kroppens pigmentceller som fremmede antistoffer.

Hastigheten for utseendet på hvite flekker er ofte stress.
Sykdommen er arvet, og vises hos barn og voksne. Sannsynligheten for at barnet til den syke foreldre også blir "spottet" 1:10.
Ofte kalles årsaken til vitiligo orminfeksjon. Ved første øyekast er dette latterlig, fordi i henhold til ulike data er 50-80 prosent av smittet med parasitter, men ikke alle har hvite flekker på huden. På den annen side ble det utført et eksperiment: forskeren tørket ormene, deretter hentet biologisk aktive stoffer fra dem og injiserte frivillig i huden. Etter en tid begynte en hvit flekk å vokse på injeksjonsstedet. Å bli kvitt ormer er ikke nok til å kurere vitiligo, men det er fortsatt verdt å fjerne parasitter.

Symptomer og tegn på vitiligo.

Hovedsymptomet er utseendet på hvite pigmentflettene på huden, med klare konturer, ofte plasseres flekkene symmetrisk. Hvite flekker på huden forekommer oftest i åpne områder av kroppen - ansikt, nakke, armer, ben. Ofte utjevnede områder vises på øyelokkene, nær munnen, i fingerfagene. Over tid kan de vokse og slå sammen, og kan forbli lenge i en størrelsesorden, som ikke utvikler seg. Noen ganger forsvinner stedene seg selv og øker til tider med stor fart.
Et annet symptom på vitiligo: På lesjonens område reduseres fett og svette. Hårene i lesjonene forblir, men de blir helt hvite.
Essensen av vitiligosykdom er at det er en forsinkelse i prosessen med å omdanne aminosyre tyrosinet til pigmentmelaninet, noe som gir huden sin normale farge. I dette tilfellet er prosessen med å blokkere det melanstimulerende hormonet i huden av antagonisthormonet melatonin pågår. Dette hormonet er produsert av furuskjertelen, epiphysen av hjernen.

Behandling av vitiligo. Medisiner.

Siden infeksjon i kroppen regnes som en av årsakene til denne sykdommen, er det først nødvendig å takle dem. For å gjøre dette må du undersøkes av en terapeut, en otolaryngolog, som skal testes for ormer, Giardia.
I 50-tallet i forrige århundre, professor A.I. Kartamyshev klarte å behandle vitiligo med vitaminer, solbatterier og arsenik i homøopatiske doser. Og professor K. N. Suvorova bemerket gode resultater, som foreskriver intramuskulære injeksjoner av splenin og kryomassasje med flytende nitrogen.
Vitiligo er faktisk en kosmetisk defekt, denne sykdommen er på ingen måte livstruende. Det behandles i svært lang tid og ikke alltid effektivt. Hvis flekker på huden har eksistert i lang tid, er hovedoppgaven å suspendere prosessen. Den enkleste måten å kurere vitiligo hos barn.
Hvis flekkene er små, maskeres de bare med concealer. Med store lesjoner behandles de med ultrafiolette stråler. I mer komplekse tilfeller brukes hormonale salver, og noen ganger brukes hudtransplantater. Noen ganger brukt immunomoduliruyuschie midler.
I tillegg behandler offisiell medisin spenningen som følge av denne sykdommen med Persen (1 tablett per dag i en måned) eller vanlig valerian.
Vitaminer i gruppe B1, B12, samt nikotinsyre, som må administreres intramuskulært, starter med 10 ml, daglig reduserer dosen med 1 ml, bidrar til å returnere pigmentet til huden. Kurset er 8 dager.

En gang i året er det nødvendig å undersøke skjoldbruskkjertelen og binyrene, siden dette endokrine systemet ofte ledsages av sykdommer i denne sykdommen.

Moderne metoder for behandling av vitiligo.
For behandling av vitiligo ved hjelp av en teknikk basert på bruk av ultrafiolette stråler: Sol, kvarts og PUVA-terapi i kombinasjon med en fotosensibiliserende tablett. PUVA-terapi er tillatt for pasienter som ikke er yngre enn 15 år. Kontraindikasjoner - onkologi, graviditet, kardiovaskulære sykdommer, fordøyelsessykdommer, urin, hematopoietiske systemer.

På en gang var stoffet fra placenta melagenin populært, nå kalles det placentarex. Behandling av vitiligo med dette legemidlet tar minst 8 måneder.
Fra fotosensibilisatorer om sommeren om morgenen anbefales det gelarumpiller basert på ekstraktet av Hypericum. Det er nødvendig å ta dette legemidlet mens du spiser, uten å tygge og drikke vann. Barn kan gis fra 12 år.

Den mest effektive metoden for behandling av vitiligo er administrasjon av furokoumariner av vegetabilsk opprinnelse (beroxan, psoralen, amfifin) med ultraviolett bestråling. Furokoumariner øker UV-eksponeringen. Disse stoffene er tilgjengelige i form av tabletter, salver, alkoholløsninger og brukes under streng tilsyn av en lege. Denne behandlingen inkluderer mange kurs med korte pauser. Furokoumariner øker UV-eksponeringen. Hypericum har samme egenskap.

Kryomassasje gir gode resultater 2-3 ganger i uken. Forløpet av minst 20 prosedyrer.

Nylig har effekten av bruken av immunmodulatoren Splenin, som om ikke er kurert, suspendert prosessen med dannelsen av nye flekker, blitt notert. Nylig har antihomotoxiske stoffer oppstått i Russland i tabletter og dråper - dette er galium-helvete, hormon C. De er foreskrevet av en hudlege.

Ikke mindre effektiv enn PUVA-terapi, helium-neon-lasere. Laserterapi har færre kontraindikasjoner og reduserer varigheten av behandlingen.

På et tidlig stadium av sykdommen, anbefaler leger at man bruker Vitix gel. Dette er et nytt stoff, behandling med dette legemidlet gir svært gode resultater - det hjelper raskt å kvitte seg med tegn på vitiligo. Påfør denne gelen skal være to ganger om dagen på de berørte områdene - om morgenen og om kvelden med varme fingre, uten å gni. Behandlingsforløpet er 1-6 måneder.

Hjemmebehandling for vitiligo

  Du kan bruke følgende folkemidlene for behandling av vitiligo:

 • Drikk ekstrakt av Hypericum om morgenen, spesielt fra vår til høst. Hypericum øker ultrafiolett eksponering, som furokoumariner.
 • Gni konsentrert avkok av Hypericum, persille juice, selleri i lesjonene.
 • Smør de berørte områdene med juice av gule og røde grønnsaker og frukt, gjør nærende masker med tilsetning av persimmon, gulrotjuice og alger på ansiktet ditt.
 • Hjemme til behandling av vitiligo er nyttig å massere huden med et isstykke, tilberedt i mugg fra infusjonen av Hypericum. Her kombineres to terapeutiske effekter samtidig - kryomassasje og fotosensibiliserende egenskaper av Hypericum.
 • Urter samling vil bidra til å styrke melanin dannelse: St. John's wort - 3 deler, calendula, salvie, kamille - 2 deler hver, plantain, nettle - 1 del hver. 2 ss. l. samling brygge 500 ml kokende vann, drikk 0,5 kopper 3 ganger om dagen. Mottak av infusjon kombinert med ultrafiolett stråling.
 • Gni 10 g ferske aconiteblader med 100 ml eddik og 50 ml vegetabilsk olje. Gni i hvite flekker på huden.
 • I sør kan du gni juice av unge grønne valnøtter.
 • Den mest populære og effektive folkemedisinen for vitiligo er duckweedpulver blandet med honning. Lag baller på 2-3 gram av denne massen og svelg 2 stykker om morgenen og kvelden.
 • Fra celandine juice gjør lotion på den berørte huden.
 • Gulrotjuice, beterad - i like store deler. Drikk 1/4 kopp 2-3 ganger om dagen.
 • Hvordan behandle vitiligo folkemidlene.

  Tenk på noen gode hjemmelaget oppskrifter for behandling av denne sykdommen.

  • Radish frø. 0,5 g røkelsesfrø helles 0,5 glass kokende vann, kok i 5 minutter, la i 1 time. Denne infusjonen tørker de hvite flekkene på huden flere ganger om dagen.
  • pastinakk
   Tørket pastaformeblanding slipes i pulver, 2 ss. l. Pulver blandet med 100 g smulting, smelter blandingen over lav varme, kok opp, hold på et varmt sted og varm deretter igjen, drenering. Den resulterende helbredende salve smør huden med et tynt lag 2 ganger om dagen.

  1 ss. l. knuste blader av pastinøpe hell 1 kopp kokende vann, insisterer. Drikk en dag i 3 doser.

 • Infusjon av urter. Bland i like deler kamille, calendula, salvie, nettle, St. John's wort, oregano, sekvens. 1 ss. l. samling helle 1 kopp kokende vann, insistere, belastning, ta 3 ganger om dagen for 1/3 kopp 3 ganger om dagen i 20 minutter før måltider i to måneder. Den samme infusjonen kan tørke huden. Dette er et veldig effektivt folkemedisin for behandling av vitiligo.
 • Helbredende bad. For ett bad ta 2 ss. l. barnextrakt og 50 ml Valerian tinktur. Behandlingsforløpet er 15 bad hver annen dag.
 • Ernæring for vitiligo.
  Kobber er involvert i dannelsen av melaninpigment, så pasienter bør spise mat med høyt kobberinnhold (biffelever, erter, bokhvete, ost, reker, nøtter, rosehip, tang) eller ta kobberholdige medisiner (0,5-1% sulfat kobber 5-10 dråper 3 ganger om dagen med melk etter måltider).
  Det er ønskelig at dietten inneholder grønnsaker og frukt av rød, gul og oransje - gulrøtter, tomater, mandariner, persimmoner, appelsiner. Om morgenen er det nyttig å spise bokhvete, da bokhvete har en fotosensibiliserende egenskap. Behandlingen vil ha nytte av bruk av persille greener, melonmasse, juice av persiljørøtter eller Jerusalem artisjokk.

  Solbad
  Etter å ha tatt fotosensitiserende stoffer, avkok av Hypericum og mange andre folkemidlene, er det nødvendig med soling for skadet hud for å begynne å samle melanin. Når pigmenterte flekker vises på de hvite flekkene, betyr det at helingsprosessen har begynt. Tidspunktet for soleksponering økes gradvis, fra 1 minutt. Det må huskes at den syke huden er svært følsom for sollys og brenner lett, fordi det ikke er beskyttende pigment i disse områdene. Den mest nyttige solen - om morgenen brenner den ikke, og ultrafiolette stråler stimulerer huden til å produsere melanin i de berørte områdene. I den lyse solen skal huden være dekket med klær eller solkrem slik at det ikke er noen brannsår. Hvite flekker på kroppen kan ikke bli skadet, gnidd med tette klær. Fra dette vokser de enda mer.

  Farge kosmetikk og masker
  Hvis du gir opp med å prøve å behandle vitiligo med medisiner eller andre metoder, bruk sminke. Der pigmentering er svekket, kan selvsolering brukes. Den beskytter ikke mot solen, så før du går ut, må du bruke solkrem.
  Jeg anbefaler en nærende og foryngende maske som vil endre fargen på lesjonene. Ingredienser: Tangfucus og marinider, kli med eller uten beta-karoten, gulrotjuice, rik rømme. Chop alger (fucus - i en kaffekvern, syltet marinide - med hendene). For en maske, ta 1 teskje fucus, 3-4 tabletter med marinid, 1 teskje kli, 1 ss. skje gulrotjuice og rømme. Alt dette blander og varme opp, du kan i et vannbad. Påfør på ren hud i 15-20 minutter, skyll deretter med varmt vann og skyll ansiktet med kaldt vann. Gjør denne masken 2-3 ganger i uka. Kurs - 15 prosedyrer.
  kilder:
  "Bulletin of healthy lifestyles" 2010, № 4, s. 28 - råd fra terapeut VG Gurevich;
  "Bulletin of a healthy lifestyle" 2004, nr. 17, s. 12 - Fra et intervju med kandidaten til medisinske fag, doktor i den høyeste kategorien Garina TA;
  "Bulletin of healthy lifestyles" 2006, № 7, s. 26-27 - råd fra en fytoterapeut VM Kosterov, kandidat for biologiske vitenskap;
  "Bulletin of healthy lifestyles" 2014, № 17, s. 8-9, råd fra en hudlege Ye.V. Baranova

  Hvite flekker på huden vasker bort johannesurt

  Behandling av vitiligo med jeger hjemme

  Vitiligo er en sykdom der hvite flekker vises på huden. De forårsaker ikke fysisk smerte, men direkte sollys kan forårsake alvorlige forbrenninger.
  Behandling av vitiligosykdom er en ganske lang prosess. Jeg vil gi noen oppskrifter fra min erfaring.
  1 ts tørr Hypericum helle et glass kokende vann (200 g) og insister 30 minutter. Ta daglig 1 ss. skje 3 ganger om dagen etter måltider. Etter tre uker, ta en uke pause. Åtte slike sykluser er vanligvis nok til å kurere.
  St. John's wort olje vil bidra til å gjenopprette, som er tilberedt som følger: Hell finhakkede tørre urter av St. John's wort med olivenolje i et forhold på 1:10 og hold det i vannet badet i 3 timer. Deretter avkjøles oljen, spenne den gjennom en nylonstrømpe (gaze er ikke egnet) og hell den i flasker med mørkt glass.
  Påfør oljen samtidig med tinkturen. Den vanlige måten: Foldet i 2-3 lag gasbind kledd med olje, legg på de berørte områdene av kroppen og tåle 30-40 minutter. Behandlingsforløpet er 40 dager.
  (Folkemetode fra avisen "Vestnik HLS" 2003, nr. 17, s. 25)

  Omtaler om behandling av vitiligojegere.

  Gjennomgang. Behandling av vitiligo folkemidlene.

  Kvinnen hadde lidd av vitiligo i 40 år, det var flekker på ansiktet og på kroppen, hun brukte ulike folkemidler for behandling, men uten stor suksess. Til slutt fant hun etter 40 år med sykdom en oppskrift på vitiligo, som hjalp henne med å helbrede blemmer.
  Hun drakk ekstraktet av Hypericum, i henhold til resept og i henhold til skjemaet beskrevet ovenfor, og laget komprimerer fra hypericumolien. Sykdommen er helt borte (Gjennomgang av avisen "Vestnik of the Healthy Living" 2005, nr. 5, s. 24)

  Gjennomgang. Hvordan bli kvitt vitiligo raskt og permanent

  En 22 år gammel kvinne har hvite flekker på huden på grunn av nervøs shock. Plettene var på skuldrene og på ryggen. Legene diagnostiserte øyeblikkelig vitiligo. I 2003, i HLS, fant jeg en artikkel med tittelen "Flekker på huden vasker bort St. John's wort", og straks satt på jobb. Kokt smør fra Hypericum. Hver dag ble hun smurt på de berørte stedene med denne eliksiren, jenta ventet 40 minutter, så gikk til dusjen for å vaske av. Hver dag, for å lindre stresset av sykdommen, drakk hun te fra beroligende urter. All behandling tok 30 dager. Og om et mirakel forsvarte flekkene på kroppen virkelig. 10 år har gått siden da, det var ingen tilbakefall, kvinnen ble kvitt vitiligo for alltid. (Populær metode fra avisen "Vestnik av sunn livsstil" 2013, nr 14, s. 7)

  Behandling av vitiligo duckweed hjemme.

  Den mest berømte folkemidlet for vitiligo er duckweed. Hjemme er den berørte huden smurt med juice, infusjon eller tinktur, komprimerer. Drikk infusjon (1 spiseskje. Duckweed på et glass kokt vann - drikk om dagen for 3 doser, et kurs på 2-3 måneder). Eller gnidd 1 ss. l. Duckweed med 1 ss. l. honning er en daglig rate på 3 primer (i andre kilder sies det at baller med 1-2 g vekt er laget av en blanding av duckweed og honning og ta en ball 2-3 ganger om dagen). Forbered tinktur: 1 ss. l. Duckweed til 200 ml vodka, drikk 1 ts. 3 ganger om dagen.
  Om sommeren kan du spise en salat av duckweed: Legg skivede løk, 1 hakket egg på skiver med kokt potet (100 g). 30 gram vasket duckweed blandes med 50 gram surkål og legger seg på toppen. Hell surkrem. Denne salaten vil kurere mange sykdommer og rense blodet. (Tips fra avisen "Vestnik of the Healthy Living" 2009, nr. 13, s. 12-13. Fra et intervju med lederen av dermatovenerologisk avdeling i dispensar nr. 13, kandidat for medisinsk vitenskap Shulgina I. G.; Healthy Living 2005, nr. 11, s. 18-19, Teslyakov, allmennlege)

  Fra vitiligo vil hjelpe duckweed med rent vann.
  For å forberede duckweed, må du velge et klart reservoar med en steinete eller sandbunn, ellers kommer duckweed å lukte som en sump. Du kan vokse duckweed i hjemmelagde dammer.
  Det er praktisk å scoop det med en colander og legg det umiddelbart på sekk, sortere ut fra fremmede rusk. Vask husene i rennende vann, legg dem i gasbind og heng dem slik at vannet strømmer. Rå duckweed trenger å samle to bøtter. Tørk på stoffet, ofte blande. Tørketørket duckweed gjennom en metallsikt. Det resulterende pulveret er blandet med honning for å lage en tett "deig". Oppbevares i glassglass med plastlokk.
  Du kan lage tinktur fra duckweed: fyll en krukke med 1/3 av ikke-rynket duckweed og fyll opp med vodka. Insister på et mørkt sted i 21-30 dager. Det er bedre for barn å gi en blanding av duckweed og honning.
  Disse to stoffene - de beste folkemidlene for vitiligo. Dessverre, få personer vet om dette. Hos mennesker med denne sykdommen, etter behandling med duckweed, var det en fullstendig restaurering av hudfargen uten gjentakelse. Men det er ikke alt. Begge stoffene fra duckweed forbedrer tilstanden til pasienter med blodsykdommer betydelig og permanent. (Folkebehandling fra avisen "Vestnik HLS" 2003, nr 14, s. 13)

  Noen retningslinjer for innsamling og bruk av duckweed for behandling av vitiligo.
  Det er nødvendig å samle duckweed i den varmeste tiden, når røttene er lengst. Servietter smurt med duckweed og påføres hvite flekker på huden. I tillegg drikker tinktur av duckweed: 1 ts., Fortynnet med 20 ml vann, 2-3 ganger daglig etter måltider. (Oppskrift fra avisen "Vestnik HLS" 2005, nr. 5)

  Anmeldelser av kurert vitiligo med duckweed
  Kvinnen har lette områder på huden dukket opp i 6 år. Da hun kom til resepsjonen på det regionale sykehuset, undersøkte legene henne og sendte henne hjem og sa at sykdommen ikke ble behandlet. I avisen Vestnik HLS for 2005 leser hun en populær oppskrift for å behandle vitiligo duckweed. Hun fant en ren dam med denne planten bare da hun besøkte slektninger i Kaluga-regionen. Vogner scoret mye, tørket dem. En kvinne tok en vanninfusjon (1 ts. Duckweed til 1 kopp kokende vann, drikk hele volumet om dagen), laget baller med honning og svelget 1-2 ganger om dagen. Smurt flekkene med konsentrert ekstrakt av Hypericum før du går ut i solen. Denne behandlingen ga betydelige forbedringer.
  Da fant kvinnen et folkemidlet som hun var i stand til å helbrede vitiligo for alltid. Oppskriften leses i avisen. Det er nødvendig å bestille på apoteket 300 gr 5% salisylalkohol. En gang om dagen, våt kluten og tørk hele kroppen. Etter 10 dager vil alle brune flekker forsvinne, hvis noen, og hvite flekker på huden vil forsvinne når kroppen lyser i solen. Men det er nødvendig å sole seg og legge til noen minutter hver dag. Og hvis begge blir behandlet og solbad, blir huden vakker med en jevn brunfarge. (Tilbakekall fra avisen "Vestnik ZOZH" 2010, nr. 8, s. 10)

  Pepperrot behandling
  Det er rimeligere og ikke mindre effektivt enn duckweed, et folkemiddel for vitiligo. Dette er pepperrot. Det skal rulles i kjøttkvern, kokt vann skal legges til oppslemmingen i forholdet 1: 3, insistere på 2 timer, avløp. Infusjon tørker huden.
  (Populær metode fra avisen "Vestnik of the Healthy Living" 2011, №20, s. 12-13)

  Barnekrem og aspirin

  Mennets nakke og skuldre var dekket med hvite flekker. Lang kunne ikke forstå hva slags sykdom. En hudlege diagnostisert vitiligo. Min kone leste i en journal og forberedte en salve: 20 pulveriserte aspirintabletter blandet med et rør av babykrem. Legemidlet ble holdt i kjøleskapet, smurt den skadede huden til mannen 2-3 ganger daglig, daglig. Allerede på den femte dagen begynte tegnene på sykdommen å forsvinne. Nå er huden ren, det var ingen gjentagelse (HLS 2015, №22, s. 29)

  Mannen hadde en liten, hvit flekk på nakken. I tre år, "multiplisert". Alle rygg og skuldre ble hvite. Legene foreskrev salver og kremer, ulike medisiner for vitiligo, men denne behandlingen hjalp ikke. Min kone leser om salven: Et rør av babykrem eller vaselin skal blandes med 20 aspirintabletter. De smurt vitiligo flekker med denne blandingen i bare 10 dager, og sykdommen var borte. (Gjennomgang av behandlingen av vitiligo fra avisen "Bulletin of healthy lifestyles" 2015, nr. 7, s. 26.)

  Hvordan fjerne flekker av vitiligo pepper tinktur

  Denne populære oppskriften ble testet mange ganger og hjulpet mye. Ta 6-7 tørkede pods med rød pepper, legg til 0,5 liter vodka til dem. Insister 25 dager, daglig risting av krukken. Stamme, tørk rensede, misfarvede områder på kroppen 5-10 minutter 3 ganger om dagen. Etter gnidning, hold dem i solen i 20-30 minutter (start med små doser av stråling). (Folkebehandling fra avisen "Vestnik HLS" 2005, nr. 3, s. 31)

  Behandling av vitiligo eggeskall og peppertinktur.
  Jentene klarte å kvitte seg med tegn på vitiligo ved hjelp av dette folkemidlet. Ta noen ferske skall fra nyutviklede kyllinger. Hell vann og kok i 3 minutter.
  Denne avkok flere ganger om dagen gjorde hun lotioner på flekkene. En dag senere ble de smurt med tinktur av rød pepper (6-7 bøtter for 0,5 l vodka - insistere 25 dager). Hudfargen begynte å gradvis avta, da forsvarte alle tegn på sykdommen. 5 år har gått siden da har det ikke vært tilbakefall. Jenta ga oppskriften til en venn - hun hjalp også. (Gjennomgang fra avisen "Vestnik of the Healthy Living" 2005, nr. 5, s. 26)

  Behandling for Vitiligo - Anmeldelse kurert.

  Tilbakemelding om behandling av tinktur av golden mustache.
  Kvinnen hadde gamle flekker av vitiligo på armene hennes, foruten hennes ledd skadet. Hun gjorde en tinktur for behandling av syke ledd, og insisterte på plantespirer "golden mustache". Og når hun gnidd knærne med tinktur, gniet hun samtidig flekker på hendene. Hun gjorde dette i 10 år. De misfargede områdene ble gradvis rosa, og ble deretter like farge til hele huden. (Husk fra avisen "Vestnik ZOZH" 2010, nr. 10, s. 10)

  Farmasøytisk preparering Bifungin bidro til å kurere vitiligo hjemme.
  Jenta tok det i henhold til instruksjonene i 1 måned. Samtidig drømte jeg ikke krydret alkohol. Jenta hadde lette flekker av vitiligo på huden i en måned. Hvis etter det første kurset ikke hjalp, må du gjenta det månedlige løpet av behandlingen etter 3-4 uker. (Tilbakekall fra avisen "Vestnik for sunn livsstil" 2008, nr. 18, s. 30)

  Gjennomgang. Hvordan helbrede vitiligo med sitronsaft.
  Kvinnen var i stand til å kurere hennes sønn av hvite flekker på huden, gni ansiktet og kroppen med sitron (eller agurkjuice). I tillegg drakk han en infusjon av salvie, plantain, nettle, kamille, calendula. Behandlingen varer i 6 måneder. (Tilbakekall fra avisen "Vestnik ZOZH" 2007, nr. 23, s. 31)

  Hvordan kurere vitiligo kål juice hjemme.
  Mannen hadde flekker av vitiligo på fingrene. En arbeidskammerat la merke til dette og sa at hans kone var i stand til å kurere denne sykdommen med juice fra kålstengler. Juice må presses, dreneres til et hetteglass, lagret i kjøleskapet. Tørk saften flekker om natten. En mann hadde 6 stilker. Etter at han hadde denne behandlingen, ble sykdommen straks redusert. Og til og med de stedene som han ikke smette, sluttet å vokse. Nå er sykdomssporene nesten usynlige. (Folkemetode fra avisen "Vestnik HLS" 2006, nr. 13, s. 30)

  Behandling med persille juice og soling.
  Kvinnen hadde flekker av vitiligo på armene og bena. Behandlet dem med persille og pastinett:
  Friske blader ble malt på stedet til juice dukket opp. Deretter erstattet hendene solens hender. Du må starte med 1-2 minutter, prosedyren utføres i 20-30 dager, ikke mangler en enkelt dag, og legger 1-2 minutter daglig.
  Fullstendig justere fargen på hendene mislyktes. Begynte å lete etter andre folkemidlene for vitiligo. En av oppskriftene hjalp henne. Det er nødvendig å kjøpe gult svovelpulver - 30 gram og bland med 100 ml alkohol, rist godt og bruk med bomullsull på sår flekker. Ikke tørk av. Svovel selv vil bli dusjet med tiden, og alkohol vil bli absorbert. Etter to behandlinger begynte blemishene å falme. (Folkemetode fra avisen "Vestnik HLS" 2006, nr. 23, s. 8-9)

  Svovel hjalp
  Mannen led av lange flekker på beina og armer. Behandlingen av vitiligo med medisiner foreskrevet av leger og folkemidlene hjalp, men midlertidig. En venn ga ham en oppskrift med svovel og alkohol (se ovenfor). Blandingen ble påført bare to ganger, og sykdommen av vitiligo var borte for alltid. Det var 40 år siden, ingen blemishes siden. (Husk fra avisen "Vestnik of Healthy Living" 2006, nr 14, s. 30)

  Hvordan helbrede vitiligo raskt med løk og hvitløk.
  Et barn på 7 år syntes en hvit flekk på øyelokket, som begynte å vokse. Håret på hodet begynte å falme. Gammel bestefar ga enkel. Gni hvite områder løk og hvitløk. En dag løk, en annen - hvitløk.
  Friske hvite flekker forsvant raskt, og den gamle ble igjen i et år. Etter dette returnerte barnet ikke vitiligo. (Oppskrift fra avisen "Vestnik HLS" 2006, nr. 11, s. 32-33)

  Gjennomgang. Hvordan helbrede vitiligo hjemme med tamerisk vann for alltid.
  Jenta gled kjemisk vann inn i de hvite flekkene på huden og klarte helt og fullt å helbrede vitiligo. Dette verktøyet selges på apotek, det er faktisk fra lus, men bidrar også til å gjenopprette håret på det skallede stedet. (HLS 2001, nr. 4, s. 12)

  Ved vitiligo blir den berørte huden smurt ut med en blanding av uraffinert solsikkeolje med ricinusolje 1: 1, vattpinnen utføres fra kantene til midten. Dette verktøyet hjelper også med ujevn tanning når hvite flekker vises. (Folkoppskrift fra avisen "Vestnik HLS" 2005, nr. 6, s. 31)

  ASD-3 og eddik fra vitiligo.
  Mannen hadde hvite flekker på brystet og ryggen. Min kone bestemte meg for å behandle det med folkemessige rettsmidler. Behandling for vitiligo fortsatte i et år. Som et resultat oppnådde vi en stabil positiv effekt - vi klarte å fjerne de hvite flekkene på ryggen og brystet helt.
  Her er det de gjorde:
  Blandet 70% eddiksyre med vegetabilsk olje 1: 1 og smurt problemområder - 7 dager.
  Smurt flekkfraksjonen av SDA - 3. Også 7 dager.
  Behandling med eddik og ASD vekslet hver uke. En mann vasket bare med tjære såpe. Under behandlingen dro han ikke huden fra solen. (Gjennomgang av behandlingen av vitiligo ASD fra avisen "Vestnik of the Healthy Living" 2013, nr. 21, s. 36)

  Hjem behandling av vitiligo med sesamfrø
  Hvis det blir hvite flekker på huden, vil en enkel folkemedisin bidra til å fjerne dem: du må spise en håndfull sesamfrø for natten. Du bør ikke gjøre dette i løpet av dagen - de forårsaker døsighet. (Folkemetode fra avisen "Vestnik HLS" 2010, nr 14, s. 31)

  En kvinne led av tegn på vitiligo i mange år. Ingenting bidro til å bli kvitt sykdommen, selv om jeg prøvde mange stoffer. En gang jeg leste om sesamens helbredende egenskaper og bestemte meg for å teste dem for meg selv. Grind i en kaffekvern 10 ss. skjeer av sesam og begynte å ta 1 ts om morgenen og kvelden. Snart begynte de hvite flekkene å vises gul flekker, som fregner. Kvinnen ble oppmuntret og fortsatt behandling. Hun tok sesampulver i flere måneder, til de hvite flekkene på kroppen forsvant helt. (Gjennomgang fra avisen "Vestnik ZOZH" 2013 g, №22, s. 36).

  Behandling av vitiligo folkemidlene bidro til å kvitte seg med sykdommen for alltid.
  Kvinnen hadde hvite flekker på kroppen hennes. Hun brukte følgende oppskrifter:
  Hun tok en blanding av urter: St. John's wort, nettle, salvie - i 4 deler, en serie, calendula blomster - i 3 deler, oregano - 2 deler. 2 spiseskjeer av blandingen helles i en termos 2 kopper kokende vann, insisterte 2 timer. Så 0,5 kopper 3 ganger om dagen i 2 måneder. Etter en pause på to måneder ble kurset gjentatt.
  12 ledd av planten gylden bart poured 0,5 liter vodka, insisterte 10 dager, drakk 1 ss. l 3 ganger daglig 30 minutter før måltider.
  Rabarbrarot er en kinesisk folkemåte. Roten vaskes, knuses, fylles med eddik, slik at nivået av eddik var litt høyere enn rotnivået. Den resulterende infusjonen smører de berørte områdene, jo oftere jo bedre.
  Brukt en blanding av Shevchenko. Hell i en beholder 30 ml uraffinerte solsikkeolje og samme mengde vodka. Tett tett og rist i 5 minutter for å oppnå en emulsjon. Smør problemområder.
  Etter en slik behandling, 6 år har gått, kommer tegnene på vitiligo aldri tilbake. Flekker klarte å fjerne for alltid. (Oppskrift fra avisen "Vestnik ZOZH" 2014 g, nummer 2, s. 17)

  Hvordan behandle vitiligo urter

  Eksemplene ovenfor viser at de mest effektive folkemidlene for denne sykdommen er duckweed og St. John's wort. Men det er mange andre medisinske planter som du kan kvitte seg med tegn på vitiligo. Motta infusjoner fra en blanding av urter vil bidra til å gjenopprette pigmentet melanin på misfargede områder av huden, motstå stress og kurere samtidig sykdommer. Juice av noen planter er nyttig å bruke på huden slik at det tar et sunt utseende. På behandling av vitiligo urter finnes i denne artikkelen.

  Flere Artikler Om Typer Acne