Hei, mine favoritt jenter. I våre hjerter drømmer hver og en av oss om å være ung og vakker. Og uansett hvor mange ganger vi allerede har feiret våre bursdager, lever en liten prinsesse inne i enhver kvinne som er trist og fornøyd med oss.

I dag åpner jeg en ny bloggoverskrift som jeg dedikerer til kvinners problemer relatert til cellulitt. Medisinsk fagpersonell kaller denne sykdommen lipodystrofi. En slik hudfeil er nødvendig for å kvitte seg med ethvert stadium. Men løsningen er ikke alltid enkel og enkel.

Cellulite Artikkel

Kjære venner, jeg vet at du alltid har det travelt og ser gjennom lange tekster som en kjedelig oppgave. Derfor fortell deg kort hva jeg vil fortelle deg.

Fra min historie vil du lære: hvorfor og hvem opptrer cellulitt, hvor det oftest blir "distribuert" på kroppen vår, hvilke stadier sykdommen går gjennom og til slutt hvordan å bekjempe den.

Vet at det ikke er noen håpløse situasjoner: selv om en bjørn spiste deg, har du fortsatt to valg. Bare tuller selvfølgelig! Men hva med uten humor!

Hva er cellulitt?

Under den vanlige og ikke helt riktige termen cellulitt betyr leger gynoid lipodystrofi, noe som betyr et brudd på kostholdet i fettvev.

Fettcellene er tilstede i tykkelsen av huden til hver person, slik at sykdommen kan utvikle seg i alle aldre, men for et fantastisk innfall av naturen er bare kvinner som har nådd puberteten utsatt for det.

Innskudd av fettreserver eller gjenfødelse

Nylig medisinsk forskning har bevist det

Den viktigste, blant mange grunner for utviklingen av et slikt ubehagelig fenomen som cellulitt, er den karakteristiske strukturen av kvinnens hud - den er mer subtil og elastisk enn den mannlige, som gjør at huden kan strekke seg når fosteret er født.

Kollagenfibrene som passerer i sin tykkelse, i risikosonen er anordnet i form av celler kammer, mens andre steder er de ganske enkelt sammenflettet, som i lerretet.

En metabolsk forstyrrelse i lipidvev fremkaller stress i bindende strukturer, noe som skaper en barriere mot fjerning av vann og fett fra depotet.

Større enn hos menn, blir fettceller, omgitt av fibrøse formasjoner, med utviklingen av sykdommen lukket i et begrenset rom, som forhindrer normal utstrømning av væske fra vevet.

Puffiness følger nesten alltid med cellulitt - dette er vannet som ikke har muligheten til å forlate det intercellulære rommet. Sammen med det blir også forfallsproduktene fjernet fra cellene, noe som fører til brudd på deres indre sammensetning og stikker sammen i klynger.

Det er disse klyngene, herdet og lokalisert i "kokongene" av grov og tapt elastisitet av fibre, fremtrer gjennom epidermis, og gir overflaten av huden et karakteristisk utseende.

Hvem er cellulitt

Folk som lider av tilstedeværelsen av "appelsinskall" på huden, lurer på om alle har cellulitt? Eksperter på dette feltet hevder at dette problemet er ganske vanlig, og gjelder nesten 90% av kvinnene.

Når du blir spurt hvor mange år cellulitt dukker opp, er det ikke noe klart svar. Dette kan skje både under puberteten og i løpet av overgangsalderen.

Noen kvinner opplever en appelsinskall under graviditet eller etter fødsel. Derfor er den mest nøyaktige erklæringen at cellulitt oppstår under periodiske hormonforstyrrelser.

Men det er en annen grunn til dette problemet - spillet med vekt. Eksperter er enstemmige i den oppfatning at de kvinnene har cellulitt, som har en dramatisk endring i vekt.

Livet i "lost weight-recovered" -modus kan føre til en stygg "appelsinskall" på problemområder. Jenter, lær mer om hvordan man opprettholder en normal kroppsvekt, og sannsynligheten for cellulitt vil reduseres betydelig.

Nylig problemet med teenage cellulite. I tillegg til puberteten er årsakene en passiv livsstil, usunn kosthold og tilstedeværelse av dårlige vaner, slik at jenter som røyker og drikker alkohol, risikerer å utvikle denne sykdommen.

I tillegg til cellulitt i ungdomsårene kan dårlige vaner, mangel på fysisk anstrengelse og dårlig ernæring også provosere det hos voksne.

Det er allment antatt at cellulitt hos overvektige kvinner er mye mer vanlig enn hos tynne kvinner. Men det er det ikke. Utseendet til "appelsinskall" er ikke avhengig av byggingen av eieren. Ofte er det fulle kvinner med glatt, elastisk hud og tynne jenter med cellulitt på magen, baken og lårene.

Årsaker til cellulitt

Det kan være mange:

 • Stillesittende livsstil, stillesittende arbeid;
 • Underernæring, hyppige dietter;
 • Kronisk stress, tretthet og depresjon;
 • Hormonal svikt i kroppen og økt østrogen i blodet;
 • Forstyrrelse av det endokrine systemet, spesielt skjoldbruskkjertelen;
 • Lavt proteininnhold i blodet;
 • Innflytelsen av arvelighet;
 • Dårlige vaner.

Alle de ovennevnte påvirker kroppens prosesser, og i kombinasjon er det garantert å føre til cellulitt.

Utviklingsstadier av cellulitt

Ofte årsaken til feil i kampen mot cellulitt er en feil forståelse av patologienes natur, særlig de faktorene som fører til utvikling og progresjon. Vurder hvordan denne sykdommen utvikler seg og hvordan du bestemmer scenen av cellulitt.

Stadier av utvikling av cellulitt kan deles inn i 4 trinn. Umiddelbart trekker vi oppmerksomheten på det faktum at det ikke bare er forskjellige stadier av utvikling av cellulitt, men forskjellige former: solid, edematøs og trist.

Den første fasen av cellulitt

Eksterne manifestasjoner

Den første fasen av cellulitt er den mest ufarlige. I den første fasen av den beryktede "appelsinskallet" observeres ikke cellulitt, men noen endringer i huden kan allerede ses med det blotte øye.

Spesielt kan man observere:

 • Redusert elastisitet i huden (hovedsakelig i hofter);
 • En økning i hofte og balle størrelse på grunn av hevelse av disse sonene;
 • Utseendet til blåmerker med minimal innvirkning;
 • Mikroskopisk blødning.

Måter å kjempe

Den første fasen av cellulitt er en anledning til å høres alarmen. Men for å eliminere symptomene er det ganske enkelt - du må endre kostholdet, eliminere dårlige vaner, gjøre trening, gjøre et massasjegang (for eksempel kan du gjøre leksene selv ved hjelp av en rullemassasjeapparat).

Den andre fasen av cellulitt

Eksterne manifestasjoner

Den andre fasen av cellulitt er preget av dannelsen av sel på huden, som ikke bare er mulig å sonde, men å se med det blotte øye. Disse selene består av fettstoffer, så vel som væsker som ligger i kroppen og blir ikke utskilt.

På grunn av trykket av væsken i problemområdene, reduseres lymfe og blodstrøm. Som et resultat får kvinners hud ikke lenger mobilnæring tilstrekkelig og blir uklar.

Måter å kjempe

Den andre fasen av cellulitt er sykdommens tilstand. For å studere symptomene på sykdommen er det nødvendig å gjennomføre en hormonell studie. Hvis den hormonelle komponenten av sykdommen er utelukket, så er alt som trenger å bli gjort:

 1. justere dietten;
 2. eliminere dårlige vaner
 3. øke fysisk aktivitet
 4. besøke massasje parlor;
 5. utfør spesielle kosmetiske prosedyrer.

Den tredje fasen av cellulitt

Eksterne manifestasjoner

Cellulitt i tredje fase er selve "appelsinskall", som er perfekt synlig med det blotte øye. Slike tegn som:

 • Klemming av nerver og redusert følsomhet;
 • Skader på muskelvev, grovhet og tap av elastisitet;
 • Manglende evne til muskler å kontrakt
 • Grovdannelse av huden.

Måter å kjempe

På dette stadiet kan ikke-ledsagede fagfolk ikke gjøre det. Selvfølgelig er diettmat, fysiske øvelser nødvendige så vel som i første og andre trinn, men for en kardinaloppløsning er det nødvendig med massasje for å forbedre lymfestrømmen. Det kan være både manuell og maskinvare anti-cellulitt massasje.

Nye metoder innen kosmetologi gir oss de mest effektive måtene å bekjempe cellulitt. De er mindre smertefulle og mer effektive - dette er ultralydeksponering, lipolipolyse og elektrolipolyse. Ikke glem om wraps, masker, badstue og andre fasiliteter for deg og din hud.

Det fjerde stadiet av cellulitt

Eksterne manifestasjoner

Cellulitt i fjerde etappe er en ganske alvorlig patologi, selv i medisinsk forstand. Det fjerde stadiet av cellulitt er preget av storskader på hud og muskelvev.

Huden i lesjonene ligner en svamp - den er prikket med tuberkler og depressioner, noen steder har det hevelse. Redusert blodgass gir huden en blåaktig farge, og til berøring er det hardt og kaldt.

Måter å kjempe

Cellulitt fra den siste etappen ser veldig uattraktivt ut fra et estetisk synspunkt: i tillegg er det fare for nekrotiske prosesser i vevet. På dette stadiet bør cellulitt definitivt behandles i en spesialisert institusjon med medisinering.

"Lev sunn" - Malysheva om cellulitt

Generelle prinsipper for å bli kvitt cellulitt

Det finnes dusinvis av tilgjengelige medisinske, kosmetiske, alternative måter å kvitte seg med cellulitt: Noen av dem er veldig effektive, andre løser problemet bare midlertidig.

Vurdere metoder for å håndtere cellulitt hjemme.

Massasje fra cellulitt

Kan massasje fjerne cellulitt? Ja, hvis patologien ikke har nådd et kritisk stadium. Massasje mot cellulitt er designet for å eliminere stagnasjon i problemområder i kroppen og er ikke vanlig, men ganske målrettet og lokal. Målet med anti-cellulitt manuell terapi er som følger:

 • Normalisering av blodstrøm og sirkulasjon av lymfatisk væske;
 • Forbedring av metabolske prosesser;
 • Stimulering av ødeleggelsen av melkesyre i vevet;
 • Stimulering av muskelvev.

Manuell og apparatmassasje kan ikke eliminere cellulitt helt, men vil forbedre utseendet på problemområdet betydelig.

Cellulite wraps

Anti-cellulitt innpakning med terapeutiske masker skaper effekten av å besøke badstuen uten overdreven temperatur eksponering.

Innpakning øker virkningen av aktive anti-cellulittprodukter og bidrar til eliminering av overflødig væske og toksiner gjennom porene.

Den mest effektive cellulittfolie er gjort med blå leire. Den synlige og håndgribelige effekten vil også være fra algeomslag laget av tørr eller levende kelp.

Cellulite øvelser

Et bærekraftig resultat i kampen for den perfekte kroppen er umulig uten fitness og gymnastikk. Effektive øvelser mot cellulitt vil gi støtte til muskler, hud og hele kroppen i konstant tone, og spesielt utvalgte komplekser vil bidra til å normalisere metabolske prosesser og øke sirkulasjonen av væsker.

Hvordan fjerne cellulitt i treningsstudioet, best kjenner en erfaren instruktør i fitness og fysioterapi. Ved å kontakte en spesialist, vil du nå målet så snart som mulig.

Andre metoder, for eksempel en diett mot cellulitt

Det er mange andre måter å bekjempe cellulitt på, eller i det minste gjøre det mindre uttalt. Det finnes spesielle teknikker som utføres i salonger: mesoterapi, ultralydsbehandling og andre.

Men jeg vil tilby deg prosedyrene, etter å ha lest hvilke du vil lære å fjerne cellulitt i badekaret, hvordan du fjerner cellulitt i bassenget eller hvordan du kan kvitte deg med "appelsinskall" med honning eller kaffe. Jeg vil minne deg på dette fra sidene på bloggen min.

Og vi bør ikke glemme en annen lovende og effektiv måte å bekjempe - kostholdsterapi. Ved å fjerne overflødig mat fra kostholdet - salte og fede matvarer, "hurtigmat", brus og andre "raske karbohydrater" - du normaliserer sikkert og raskt stoffskiftet.

Det vil være flott hvis du sikrer konstant tilstedeværelse av ferske grønnsaker, bær, frukt, fullkornsprodukter og diettmat og kjøttpålegg i menyen.

Og ikke glem det fulle forbruket av væske: rent vann, avkok av urter og grønn te fjern slagg og bidra til nedbrytning av fettoverskudd.

Vakker kropp - drømmen om hver jente

På grunn av fysiologiske egenskaper påvirker cellulitt det meste den kvinnelige delen av befolkningen - det vil si den halve menneskeheten som bryr seg mest om kroppens skjønnhet.

Uttalte cellulitt tillater deg ikke å bruke erotisk blonder undertøy, ødelegger gleden av å besøke stranden, svømmebasseng, gjør deg til å bruke lukkede klær.

Effektive måter å bekjempe cellulitt vil tillate kvinner å få intern og ekstern frihet og gjenopprette tapt intern harmoni. Den beste måten å bli kvitt cellulitt er å øve kombinasjonsbehandling og ikke la deg slappe av.

Cellulittforebygging

Først av alt, tenk på forebygging av cellulitt, som inkluderer to hovedpunkter:

 • trenings- og anti-cellulittprogrammer;
 • riktig ernæring.

Det er verdt å merke seg at beslutningen om å drastisk redusere mengden mat som forbrukes ikke bidrar til å finne en vei ut av situasjonen. Derfor, i tillegg til dette, er det bedre å legge til mat som inneholder enumettede fettstoffer og hele korn til kostholdet ditt.

Tenk på at overdreven kjærlighet til dietter ikke vil ha noen endringer i behandlingen av cellulitt i magen og kan til og med spille motsatt effekt. Faktum er at det er konstante endringer i kostholdet som fører til økning i fettmasse. Besluttet å holde det hele tiden.

Predisposition og de første manifestasjonene av cellulitt

Men ikke panikk og ikke gi opp hvis du merker slike problemer med kroppen din. Jeg forsikrer deg om at jeg vil bruke mange artikler i bloggen min til emnet cellulitt. Vi vil lære å analysere feilene som førte til sykdommen. Vi vil finne ut hvordan du skal håndtere problemhud og få mest mulig ut av denne informasjonen i fremtiden.

Hvis du ikke har cellulitt, men det er en frykt for at det kan vises, lytt til medisinske spesialisters mening:

 • Hvis du er en idrettsutøver, kast ikke skarp sport.
 • Ikke spis hurtigmat, reduser forbruket av søtsaker.
 • Ikke røyk, reduser alkoholforbruket.
 • Tren og styrke lårmusklene dine.
 • Bruk kroppsskrubb og en hard vaskeklut når du bader.
 • Besøk badstuene og massasje så mye som mulig.

Hva å gjøre: behandling eller kamp

De fleste kvinner forstår at de er utsatt for fylde og utseendet av cellulitt. Alle vil bli kvitt denne sykdommen, men få vet hvordan de skal gjøre det hjemme.

Tross alt, prosedyrer og metoder for behandling tilbys av medisinske sentre og spa er effektive, men veldig dyrt. Selv med økonomiske muligheter, vil ikke alle jenter finne den nødvendige tiden for hele kurset.

Hvis denne situasjonen er kjent for deg, og du er desperat for å bli kvitt cellulitt, ikke bekymre deg. Du kan kjempe med ham hjemme, i en kjent og avslappende atmosfære. Som de sier, hjelper hus og vegger.

Derfor, min kjære, vær tålmodig og husk: Ikke vær lat, du må lete etter årsaker, utrydde dem, fjern konsekvensene, oppnå flotte resultater. Følg mine anbefalinger fra sidene på bloggen din, og du vil se at i tide vil du overvinne sykdommen.

Der forekommer cellulitt

Å bli kvitt cellulitt har noen spesifikke funksjoner, avhengig av plasseringen på kroppen din. Vurder dette spørsmålet mer detaljert.

Cellulitt på lår og rumpe

årsaker

Oftest forekommer cellulitt på baksiden av låret når en metabolsk forstyrrelse forekommer i bindevevet - lymfene stagnerer og blodstrømmen begynner å svekkes.

Årsaker til cellulitt er her:

 • Sittende arbeid;
 • Feil ernæring;
 • Hormonale lidelser;
 • Høye hæler og tette klær;
 • Utilstrekkelig blodsirkulasjon i nedre lemmer;
 • Vanen med å sitte med bena krysset.

Hvordan bli kvitt

For å bekjempe cellulitt på lår og rumpe, anbefaler eksperter at man eliminerer fra kostholdet fett kjøtt, pølser, søt og salt, alkohol, te og begrense kaffe. En forutsetning bør være bruk av minst en og en halv liter vann per dag.

Cellulitt av bena (shins)

Ofte går problemet med cellulitt på lårene sammen med cellulitt og på bena på bena. Kontroller regelmessig tilstanden på beina dine.

årsaker

Utseendet til cellulitt på beina på grunn av endringer i det subkutane fettvevet. Hovedfaktorene for utviklingen av problemet på beina inkluderer:

 • genetisk predisposisjon;
 • hormonell faktor; usunt kosthold;
 • dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen;
 • hyppig drikking og røyking.

Det er derfor, for å fjerne selv den mest forferdelige cellulitten på beina, er det først og fremst nødvendig å løse problemet med sin forekomst - begynn å bruke de riktige produktene og avslutt dine dårlige vaner.

Hvordan bli kvitt

Det er nødvendig å styrke muskler i bena, forbedre blodsirkulasjonen og normalisere hudtonen. Det er mange effektive måter å gjøre dette på.

En av de beste er trening. De bidrar til styrking av muskelmasse og ødeleggelse av kroppsfett.

Her er noen av dem:

 • Benløftene fra ryggen og magen;
 • svinger (kjent som "saks");
 • squats, som er best gjort med dumbbells på 2-4 pounds;
 • Lunge ben til side fra stående.

I tillegg er hjemme- eller salonginnpakninger som bidrar til å forbedre blodstrømmen i problemområder, ganske effektive. På noen typer kroppsinnpakninger og anti-cellulittmasker har jeg allerede fortalt på sidene i bloggen.

Cellulitt på magen

årsaker

Et annet populært sted å samle fett er magen. Cellulitt i magen gir det rette kjønn så mye som noen andre helsemessige eller skjønnhetsproblemer.

Forresten, i magen ser vi ofte ubehagelige endringer etter fødsel, spesielt hvis du har to eller tre barn, og de er gamle.

Hvordan bli kvitt

Eliminering av cellulitt i magen bør utføres øvelser rettet mot press, massasje og selvmassasje.

Du kan også gjøre anti-cellulitt innpakning, og etter det med en hard vaskeklut for å lage sirkulære bevegelser med urviseren på magen.

Cellulite på hånden

Cellulitt kan dannes på nesten hvilket som helst sted for opphopning av fett på kroppen. Og hvis på bena eller midjen det kan bli skjult under klær, så kan cellulitt på hendene betydelig ødelegge ideen om skjønnhet.

Ved behandling av cellulitt på hendene hjelper en integrert tilnærming, som inkluderer: massasje, diett, anti-cellulitt wraps, essensielle oljer, mesoterapi, etc.

Av øvelsene er de mest effektive push-ups og pull-ups. Komplekse oppstart kan finnes i seksjonen videokurs.

Alt kan endres, det ville være et ønske.

Girls! Følg disse enkle regler for forebygging av cellulitt, og stranden blir ditt favorittsted, hvor det ikke er synd å se. Sett inn i livet ditt vil hele komplekset av anti-cellulitt tiltak og drømmene dine av elastisk og glatt hud bli oppfylt.

I nær fremtid vil vi holde flere konsultasjonsforedrag som dekker anti-cellulittmasker. Vi lærer å velge passende komponenter for kroppen og lage masker hjemme.

Og nå sier jeg farvel til deg. Venter på tilbakemelding, spørsmål og forslag. Del denne artikkelen med venner i sosiale nettverk. Far alle sammen

Det faktiske problemet er cellulitt og metoder for å kvitte seg med det.

Cellulitt er en av de mest presserende kvinners problemer når det gjelder kropps skjønnhet. Det kan virke både hos unge slanke jenter, og hos kvinner og hos menn i alderen, fordi utviklingsmekanismen til denne "sykdommen" ikke er direkte avhengig av volumet av subkutant fettvev, som det ofte antas.
Denne artikkelen vil fortelle leseren hva som er cellulitt og hvordan det oppstår, dets typer, samt effektive måter å befri.

Cellulitt konsept

Cellulitt er et brudd på mikrosirkulasjon og lymfedrenering, noe som fører til strukturelle forandringer i det subkutane fettvevet. Mange leger anser ikke denne tilstanden for å være en sykdom, men det medisinske uttrykket cellulitt er - gynoid lipodystrofi eller cellulitt, som ikke bør forveksles med cellulitt (purulent inflammatorisk prosess i subkutant fett).

Årsaker til cellulitt:

 1. Burdened arvelighet. Som regel, hvis en person i familien har nære slektninger med lipodystrofi, så er sannsynligheten for forekomsten av dette problemet og han veldig høy.
 2. Irrasjonell mat. Folk som består av fett og fettsyrer består ofte av cellulitter. Sjokolade, bakverk og bakervarer, hurtigmat bidrar også til en økning i volumet av fettceller og en reduksjon i elastisiteten av kollagenfibre i huden.
 3. Kronisk stress og stillesittende livsstil. Hypodynamien har en negativ effekt på blodsirkulasjonen gjennom hele kroppen, noe som fører til stillestående væsker i vevet. Hyppige og langvarige negative effekter på nervesystemet fører til forstyrrelse av mange systemer: fordøyelsessystemet, endokrine, kardiovaskulære etc. Eventuelt stress er ledsaget av frigjøring av hormoner, som begrenser forskjellige fartøy, senker utløpet av venøst ​​blod og lymfatisk væske.
 4. Ukontrollert inntak av orale prevensjonsmidler. Disse stoffene inneholder en viss dose mannlige og kvinnelige kjønnshormoner, derfor vil en feil valgt agent forstyrre både fett og karbohydratmetabolismen. Følgelig øker risikoen for å utvikle cellulitt.
 5. Misbruk av alkoholholdige og koffeinholdige drikker. Disse produktene bidrar til frigjøring av frie radikaler i kroppen, som igjen skader vev og celler, inkludert fett.
 6. Røyking. Nikotin og tjære har en negativ effekt, ikke bare på huden, men også på kroppen som helhet.
 7. Slike faktorer som scoliotisk holdning, langvarig sitteposisjon, vandre i høyhælte sko, iført tette jeans, fører også til svekket mikrocirkulasjon i vev.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Hvordan ser cellulitt ut?

Etter å ha håndtert det faktum at slik cellulitt hos kvinner, må du også kjenne sin mekanisme av forekomst. Under påvirkning av provokerende faktorer oppstår en forbedret syntese av østrogen, noe som påvirker blodkarene negativt. På grunn av dårlig sirkulasjon i småkaliberkar, blir oksygenavgivelse til vev, inkludert fett, forstyrret, noe som resulterer i dannelse av foci av døde lipofile celler i form av klumper. Akkumuleringer av fettceller (adipocytter) ligger mellom lagene av bindevev, det vil si, cellulitt er "fett" innkapslet i celler. Dermed vises uønsket grovhet på huden.

Tegn på cellulitt

Som regel vet hver kvinne å gjenkjenne cellulitt, men denne prosessen har sine egne stadier. Tegnene på cellulitt er som følger: Den fine tuberøsiteten i huden, tatt i krone eller i ro, kan dukke opp på baksiden og sideflatene på hofter, rumpe, mage. I avanserte tilfeller påvirkes huden på den fremre delen av lår, underben og hender.

Stadier av cellulitt

Stage lipodystrofi:
0. Ingen tegn på cellulitt.
I. Edema av vev uttrykkes litt, hudrøykhet vises når tatt i en brett eller presset.
II. Den patologiske prosessen sprer seg, du kan finne "appelsinskall", mindre hule - depressioner i huden.
III. Krenkelser er grove, det er flere knuter plassert under huden, hevelse og fordybelse.
IV. Tung grad. Det er preget av hardt ("gammelt") ødem, store subkutane knuter, smertefulle opplevelser når det berøres.

Måter å befri

 • Skal starte med en endring i kostholdet. Ekskluder eller begrense forbruket av matvarer fra karbohydrater med høy karbohydrat: pasta og konditori, melkk sjokolade, boller og andre bakverk, helkorn full hvete brød. Det anbefales å fjerne røkt mat, marinader, fete og krydrede retter, karbonatiserte drinker. Det burde være mer sannsynlig å spise grønnsaker, frukt om morgenen, vanskelig å absorbere karbohydrater.
 • Drikkemodus. Det er nødvendig å oppnå tilstrekkelig mengde væske per dag (vanligvis 1,5-21.). Urtete, grønnsaker og fruktjuicer (gulrot, kål og selleri) har en god effekt i kampen mot cellulitt.
 • Røykeslutt. Nikotin ødelegger de aktive formene av vitamin C, som spiller en viktig rolle i dannelsen av kollagenfibre i bindevevet, forstyrrer normal blodstrøm og metabolske prosesser i celler.
 • Nære og smale klær, sko med høye hæler, som fører til nedsatt blodsirkulasjon i perifere kar, bør unngås. For personer som på grunn av arbeid har lenge vært i samme stilling, anbefales det å bytte kroppsposisjon, gjøre korte øvelser, selvmassasje.
 • Siden en stillesittende livsstil også provoserer utseendet av cellulitt, må du regelmessig delta i sport, fitness, besøke bassenget. Eventuell øvelse øker tonen i muskler, hud og blodårer, forbedrer lymfestrømmen og eliminerer stagnasjon.
 • Effektiv måte å bidra til å forbedre bevegelsen av blod i karene, regnes som en kontrastdusj. En abrupt temperaturendring fremkaller enten spasmer eller dilatasjon av blodkar, og bidrar dermed til regresjonen av stagnasjon i vevet.
 • Prøv å unngå stressende situasjoner.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Maskinvare behandlingsmetoder

I kampen mot kvinnelig cellulitt har kosmetologer utviklet ulike maskinvarebehandlingsmetoder:

 • Vakuummassasje med bokser. Fett splitting er aktivert, ernæring av alle lag av huden er forbedret, toksiner elimineres fra kroppen.
 • Kavitasjon ved ultralyd. Det bidrar til å myke det fete laget av huden, forbedre lymfatisk drenering fra problemområder.
 • Elektrolipolyse terapi. Takket være denne metoden skjer ødeleggelsen av foci av "døde" adipocytter.
 • Projeksjon og overflate lymfatisk dreneringsmassasje. Projeksjon har i sin tur direkte effekt på lymfatisk væske, forbedrer sirkulasjonen, og overflaten øker elastisiteten i kapillærene og hudtonen. Det finnes ulike teknikker for lymfatisk drenering: Trykkbehandling (trykkområder legges på forskjellige deler av kroppen, som komprimeres under påvirkning av forskjellen i trykk i luftgapet), vakuumbehandling og mikrostrøm (under påvirkning av impulsstrømmer øker utstrømningen av væske).
 • Moderne metoder for å bli kvitt cellulitt - sjokkbølgebehandling. Ved hjelp av en punktvirkning av akustiske bølger brytes celler, som omslutter fettløft.
 • CO2-terapi. Injiseringer er laget med karbondioksid, noe som skaper hypoksi på injeksjonsstedene. Effekten er basert på responsen - økt O2 transport til de berørte områdene og utvidelse av blodkar. Deretter øker hastigheten til celleutvinning, produksjon av kollagen og elastinfibre, splitting av fett.
 • Endermologisk lipomassasje. Den er laget ved hjelp av en spesiell rulleapparat som virker på problemområder i kroppen.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Med cellulitt kan kvinner hjemme lage wraps fra forskjellige blandinger: honning med sennep eller kaffe, essensielle oljer. Før prosedyren er det tilrådelig å bruke en skrubbe, deretter distribuere den tilberedte blandingen til problemområdene og pakk den til slutt med en matfilm. Varigheten av denne prosedyren er ikke mer enn en time.
Et interessant faktum: cellulitt hos menn skjer også. Spesielt påvirker denne sykdommen obese representanter for det sterkere kjønn. Overdreven mengder fettceller produserer østrogen, som, som nevnt ovenfor, spiller en viktig rolle i dannelsen av en appelsinskall.
Så, cellulitt kan ikke bare være kvinnelig, men også mannlig problem. Årsakene til dannelsen er mange, men alle fører til nedsatt blodsirkulasjon, metabolske prosesser og stagnasjon av lymfatisk væske. Det er nok metoder for å eliminere lipodystrofi, men den beste effekten vil ha kompleksiteten.

cellulitt

For å fastslå forekomsten av cellulitt er det lett nok av eksterne tegn. På steder av lokalisering av cellulitt, hudlindring endringer, dimples og bump vises på kroppen, utvikler seg med alderen. I cellulittzonene er huden kaldere, og en liten spenning er dekket med oransje flekker. I nærvær av cellulitt, kan huden på underarmene, lårene og rumpene ikke være jevnt solbrunte, det er flere depigmenterte (lette) områder på den.

cellulitt

Tradisjonelt ble cellulitt gjenkjent ved hjelp av en klemme: Hvis du skjønner huden med pekefingeren og tommelen, var det hull i hudfoldet som ble dannet. For tiden bestemmes cellulitt av tilstedeværelsen av "appelsinskall", som skyldes opphopning av væske i de indre lagene av huden.

Valget av den optimale metoden for cellulittbehandling avhenger av stedet der utviklingen foregår. Forskellige deler av kroppen reagerer annerledes på visse typer eksponering. Ifølge statistikken fra Galen-laboratoriet, er det oftest cellulitt hos kvinner dannet i baken og lårene (96% av tilfellene), på underliv og knær (44%) og på hendene (16-40% avhengig av alderskarakteristikker).

Stedet hvor cellulittfokus ligger er påvirket av komorbiditeter. I strid med venøs blodstrøm, manifesteres lymfatisk drenering og avsetning av overskytende fettcellulitt i hofter og skinker. Cellulitt i mageområdet indikerer mulige funksjonsforstyrrelser i lymfesystemet, fordøyelsessystemet (forstoppelse, flatulens, diaré) og stresset som er tilstede eller tilstede. Lokalisering av cellulitt i nakken kan være tegn på sykdommer i muskler eller bein (muskelkramper, leddgikt), en tilstand av stress.

Årsaker til cellulitt

Det antas at cellulitt oftest forekommer hos kvinner, og nesten aldri forekommer hos menn. Dette fenomenet har to forklaringer. Først forskjellene i strukturen og funksjonelle egenskaper av huden av menn og kvinner. For det andre, spesifisiteten av handlingen av kvinnelige kjønnshormoner.

Hos kvinner er hudtykkelsen mindre, men tykkelsen på det fete subkutane laget er større. Tvert imot er kollagen inne i menns hud mer enn i den kvinnelige huden. Disse forskjellene vedvarer i alle aldre. I perioden fra 6 til 12 år øker andelen subkutant fett med mer enn tre ganger hos barn, da i jenter er det en ytterligere økning i massen av subkutan fett, og hos gutter stopper denne prosessen.

Avhengig av gulvet på forskjellige måter er fordelingen av subkutane fettvev: kvinner - som oftest i den nedre del av kroppen (hofter og sete) hos menn i - i den øvre del av legemet (i magen, skuldrene og bryst). Hos kvinner med noen, selv den mest skjøre kroppen, er det et høyere innhold av subkutant fett enn hos menn.

Den kvinnelige hudens anatomiske egenskaper skyldes barnefaget. Under graviditeten skal huden kunne strekke seg betydelig, slik at naturen har gitt stor fleksibilitet til kvinnelig hud. Dens bindevev er svakere og mer sprø enn en mans hud. I den kvinnelige huden er det et parallelt arrangement av bindevevsfibre, derfor kan celler av fettvev bli "presset gjennom" gjennom dem. Hos menn, tvert imot, skjer dette ikke, siden fibrene i bindevevet er anordnet i tverrsnitt, og danner en barriere for å klemme fettceller. Denne forskjellen forklarer egenartet av de eksterne manifestasjonene av cellulitt hos menn og kvinner.

Påvirkning av kvinnelige kjønnshormoner (østrogener) på huden er meget viktig: det forbedrer nivået av hyaluronsyre i dermis, øker aktiviteten av talgkjertlene og dermed - økende vanninnhold fremmer endre løselig kollagen, og dens omdannelse til en uløselig form. Til tross for forskjeller i strukturen av vev av mannlig og kvinnelig hud, kan menn også bli utsatt for dannelsen av cellulitt på grunn av ubalansen i det indre miljøet og utviklingen av stagnasjon. På menn er cellulitt oftest lokalisert i form av en fettrull i midjeområdet (den såkalte "ølmagen") og på forsiden av lårene ("fotballspillerens ben").

Stadier av cellulittutvikling

Utviklingen av cellulitt utløses ofte av hormonelle forandringer i kroppen: pubertet, graviditet, menopausale endringer. Cellulitt lokaliseringssoner blir som regel de ytre overflatene av lårene, rumpene, bukområdet, sideflatene på kroppen og brystet.

En enkelt generelt akseptert klassifisering av stadier av utvikling av cellulitt eksisterer ikke. Ulike forskere avgir 4 til 6 stadier av sykdommen.

 • Fase 1 cellulitt er preget av svak hevelse og hevelse i huden. Hudavlastningen er fortsatt jevn og jevn, men i de berørte områdene tar regenereringsprosessene lengre (blåmerker varer lenger og sår heler). Vev observeres i vevet, væskeretensjon i det subkutane fettvevet, akkumulering av nedbrytningsprodukter i det intercellulære fluidum.
 • Stage 2 av cellulitt er manifestert av en humpete hudtekstur, spesielt uttalt med muskelspenning. De venøse og lymfatiske systemene takler ikke utstrømningen av væske fra vevene, det interstitiale væsketrykket på karene øker. På grunn av hevelse, vevspenning og opphopning av slagg, blir fettinnholdet komprimert.
 • Stage 3 cellulitt (mikronodulær) er godt synlig for øyet. Når du plukker opp huden, er den appelsinskalleteffekten tydelig manifestert. Ødemvæv klemmer blodårene. Stagnasjon av venøs og kapillær blodsirkulasjon utvikler seg. Veggene i kapillærkarene svekkes og deres permeabilitet øker. Lymfe og blodsvette i vevet, blir permanente blåmerker dannet på huden. Bindevevet vokser og i form av en kapsel omgir fettcellene - "mikronodulet" tetningsformen.
 • Det fjerde stadiet av cellulitt er preget av brutto synlige forandringer i de berørte områdene: huden er ujevn, ujevn, selv når musklene er avslappet. Mikronoduler, sammenslåing i konglomerater, danner makronoduler, eller "cellulittstein". Bindevev vokser enda mer. Dårlig blodtilførsel til cellulittzonene gjør huden kald og blåaktig. Pressing eller klemming av huden manifesteres av smertefulle opplevelser.

Under 5 og 6 stadier av cellulitt betyr spredning av det berørte området og alvorlighetsgraden av endringer. På disse stadiene forekommer forekomsten av cellulitt på skuldrene og underarmen.

Cellulite behandlingsmetoder

Cellulittbehandling er basert på bruk av et sett med tiltak for å stimulere mikrosirkulasjon i problemområder. Disse inkluderer fysisk trening, fitness, massasje og andre teknikker.

Kosmetiske prosedyrer som brukes til cellulitt, har følgende mål:

 • Lipolyse - Aktivt fettbrudd
 • Undertrykking av fettdannelse
 • Aktivering av utstrømning av væske fra vev, lymfatisk drenering, fjerning av toksiner
 • Økt vaskulær tone i huden og normalisering av blodstrømmen i dem
 • Mykning og løsning av faste fettavsetninger i det subkutane fettet
 • Muskelstimulering
 • Øk hudens fasthet og elastisitet, hudnivåering.
FORBEREDELSER FOR EKSTERNE TILTAK OG SKRIFT

De gunstige effektene på det marine miljøet ble observert i antikken. Moderne medisin utvikler en hel retning basert på sjømatbehandling - thalassoterapi. Sjøklima, vann, alger, sand, gjørme er mye brukt i dag for å bekjempe cellulitter.

Thalassoterapi utføres i medisinske institusjoner. Dens handling er primært rettet mot å normalisere funksjonene i endokrine og nervesystemet, regulere prosesser for akkumulering og splitting av fett, for å fjerne overflødig væske og fettavsetninger fra kroppen. I kompleks terapi med massasje, kosthold, fysioterapi, gymnastikk, behandling med "havmiljøet" fører til en reduksjon i effekten av "appelsinskall".

Alger prosedyrer har en uttalt anti-cellulitt effekt. Alger i store mengder inneholder jod og andre sporstoffer, penetrerer aktivt og metter alle lagene i huden med dem - epidermis, dermis, hypodermis. Et to-ukers forløb av thalassoterapi ved et spesialisert spa er nok til å rense kroppen, rydde opp huden og lade kroppen din opp med energi og kraft et år i forveien.

Alger behandling er mulig ikke bare i badebyene. I dag er thalassoterapiprosedyrer tilpasset til bruk i skjønnhetssalonger, selv i fjerne områder av verden. Takket være bearbeidede og konsentrerte alger, havsalt, leire og gjørme, kan du gjenskape atmosfæren av helbredende sjøklima i et enkelt kosmetisk senter. En type thalassoterapi er wraps-prosedyren.

For innpakninger bruk kremer, gjørme, spesielle formuleringer som inneholder saltkonsentrater, sjølera og gjørme, ekstrakter av brune alger, essensielle oljer, ekstrakter av legeplanter. Komplekset av disse komponentene stimulerer lymfedrenering og perifere sirkulasjon, styrker karveggen, normaliserer metabolske prosesser i hudcellene, fremmer lipolyse og eliminering av toksiner, reduserer ødem, og fornyer huden leges. Strukturen av anti-cellulitt midler som antioksydanter og hud beskyttere er også inkludert vitamin komplekser A, E, C, F, B5 (panthenol), ekstraktene Spirulina og hvetespirer, samt en toniske komponent - koffein.

Effektiviteten av wraps er forbedret i kombinasjon med manuell lymfatisk drenering - prosedyrer for manuell anti-cellulitt massasje. Det hjelper til med å myke og bryte opp fettkapsler, fjerner væske og giftstoffer fra vev, forbedrer blodsirkulasjonen, forenkler strømmen av anti-cellulittprodukter til vev og normaliserer lokal og generell immunitet. Kontraindikasjoner for å gjennomføre en dyp anti-cellulittmassasje er sykdommer i bekkenorganene og huden, så denne massasjen er foreskrevet og utført bare av spesialister.

Anti-cellulittprogrammer utvikles individuelt for hver pasient og kan bli underlagt korreksjon under implementeringen. Under og etter behandlingsprosedyrer er vedlikeholdsbehandling nødvendig: supplerende inntak og ekstern bruk av anti-cellulittmedikamenter, diettmat, mosjon. Med nøyaktig implementering av alle avtaler og anbefalinger, vil resultatet av cellulittbehandling være godt uttalt og vedvarende.

HARDWARE CORRECTION OF THE FIGURE

Apparatteknikker for lymfatisk drenering, både uavhengig og i kombinasjon med andre anti-cellulittprosedyrer, brukes i stor grad til å behandle cellulitt i moderne estetisk kosmetologi. Det er nødvendig å foreta en reservasjon at det er umulig å ty til maskinvaremetoder for figurkorreksjon i nærvær av sykdommer i bekkenorganene (endometriose, fibromatose, polycystisk sykdom, etc.). I slike tilfeller utføres lokale prosedyrer på hoftene. Absolutte kontra i maskinvaren limfodrenazha er vaskulær sykdom (tromboflebitt flatlige og dype vener) og huden (fuktig eksem, utslett, allergiske reaksjoner til eksterne preparater som benyttes i massasje).

Vakuum - massasje gjør at du effektivt, raskt og smertefritt kan ødelegge de faste fettavsetningene under huden. Den sjeldne luften som leveres med et spesielt apparat, har en kraftig effekt - løsner kapsler som inneholder faste fettavsetninger. Disse fettkapslene skaper hudspenning og ujevn lindring av figuren med cellulitt. Etter at kapslene løsnes, myker fettet og begynner å splitte mer aktivt, lymfestrømmen øker og vevet blir mettet med oksygen, hevelsen forsvinner, huden blir jevnet.

Endermology er en prosedyre som kombinerer effektene på huden og subkutan vev med vakuum, vibrasjon og æltning. Den sjeldne luften leveres gjennom en spesiell individuell drakt, noe som forårsaker et rush av blod, og deretter massasje ruller griper vevet og intensivt ælt dem. Effekten av "rullende bølger gjennom kroppen." Når du utfører endermologi, behandles hele overflaten av kroppen, mens de mest problematiske sonene blir utsatt for mer intense effekter. Manipuleringsprogrammet er satt på enheten individuelt for hver pasient, prosedyren er behagelig og helt trygg, godt tolerert. Den kosmetologiske effekten av prosedyren er forsvinner av ødem, forbedrer blodtilførselen til vevet, huden strammer og blir elastisk.

Trykkbehandling (pneumomassasje eller pressomassasje) - påvirker lymfesystemet med trykkluft, økende lymfatisk drenering. Som et resultat av lymfatisk dreneringsmassasje fjernes overskytende interstitialvæske, slagger fra kroppen, og lymf og blodsirkulasjon er normalisert. Alt dette fører til at cellulitten forsvinner og forbedrer hudens utseende.

Mikrostrøm og elektromyostimulering - eksponering for elektriske impulser på hud og muskelfibre. Intensiv sammentrekning av muskler fører oppvarming til økte metabolske prosesser i fettvev. Som et resultat av dagens stimulering, er fete forekomster brutt, splittet, lymfestrømmen forbedres. I tillegg dannes muskelmasse og silhuetten av huden forbedrer seg. Elektrisk stimulering har fått apt navnet på "fitness for lat." Det gir deg mulighet til å trene muskler og bli kvitt fettmasse, uten å benytte seg av fysisk trening.

Elektrolipolyse er en av typene elektromyostimulering ved vekslende frekvensstrøm, matet av elektroder. Det resulterende elektromagnetiske feltet stimulerer blodsirkulasjonen og lymfestrømmen, forårsaker nedbrytning av fettceller, fører til en nedgang i volumet av fettmasse. Varigheten av behandlingsforløpet bestemmes av alvorlighetsgrad av cellulitt og gjennomsnitt 15-20 prosedyrer i 2-3 måneder. Elektrolipolyse gir en god effekt i kombinasjon med massasje.

Ultralydsbehandling har lenge vært utbredt innen fysioterapi. I de senere år har ultralyd blitt effektivt brukt til integrert behandling av cellulitt i estetisk kosmetologi. Ultralydbølger, gjennomtrengende dypt inn i vev, ødelegger adhesjoner mellom fettceller og forbereder dem på anti-cellulittprosedyrer. Bruken av ultralyd er spesielt effektiv når man kjører former for cellulitt. Den lokale effekten av ultralyd er manifestert i forbedring av vev-trofisme og normalisering av strukturen av kollagenfibre.

Mesoterapi er basert på injeksjon av mikrodoser av stoffet i det berørte området. En spesiell cocktail av narkotika og vitaminer introdusert i huden øker nedbrytningen av fettceller og eliminering av overflødig væske. Mesoterapi behandler vellykket gammelt cellulitt. Forløpet av mesoterapi prosedyrer er en prosedyre per uke i to måneder. For den beste effekten anbefales det først å miste vekt på den fysiologiske normen. Mesoterapi gir et varig estetisk resultat i kombinasjon med andre metoder for cellulittbehandling: wraps, massasje. Ikke utfør mesoterapi i nærvær av lesjoner og hudutslett under graviditet eller menstruasjon.

Forberedelser for internt tiltak

Omfattende behandling av cellulitter involverer ikke bare bruk av eksterne prosedyrer, men også orale medisiner, spesielt biologisk aktive mattilsetninger (BAA) basert på urte ingredienser. Sirkulerer med blodet i kroppen, legger kosttilskudd inn i huden og øker effekten av lokale anti-cellulittprosedyrer. Det er spesialdesignede anti-cellulittprogrammer som inkluderer spesielt utvalgte midler til intern og ekstern bruk.

OM KOMPLEKSITET AV ANTI-CELLULITE PROGRAMMER

Formelen for effektivt bekjempelse av cellulitt er å bruke en kompleks effekt. Kombinasjonen av aktive maskinvareteknikker med eksterne preparater og bruk av biologisk aktive mattilsetninger gir håndgripelige resultater i kampen mot cellulitt. Det komplekse anti-cellulittprogrammet inneholder også anbefalinger om kosthold, fysisk aktivitet og tilleggsprosedyrer: avslappende og undervannsmassasje, vannmassasje, bad med havsalt og tang, mudder og perlebad, sirkulær Charcot dusj og dusj, aqua aerobic.

Prognose, prospekter for behandling av cellulitt

Korrigering av cellulitt i første fase gir raskt konkrete resultater. Noen ganger er det nok å eliminere årsaken som fører til brudd på fettmetabolismen (bakgrunnssykdommer, endokrine lidelser, feil i kosthold, dårlige vaner), og resultatet av behandlingen vil ikke ta lang tid å vente. Terapeutiske tiltak på dette stadiet er rettet mot å øke utstrømningen av væske fra vevet, utskillelse av toksiner. Viser lymfatisk drenering, badstue og bruk av anti-cellulitt kosmetiske preparater.

Den andre fasen av utviklingen av cellulitt krever bruk av mer aktive metoder: intensiv mosjon, regelmessige lymfatiske dreneringsprosedyrer. I tredje fase av cellulitt er det effektivt å bruke ultralyd terapi, dyp massasje av de berørte områdene, maskinvare lipolyse teknikker (inkludert kryolipolyse). Lansert, fjerde etappe er preget av gamle, dype forandringer og krever fettsuging kirurgi - fjerning av fettforekomster fra de berørte områdene.

Således kan behandlingen av cellulitt i hvilken som helst av stadiene være effektiv. Men jo raskere du begynner å løse dette problemet, jo mindre innsats, tid og penger må du bruke på det. Og din innsats vil komme tilbake til deg hundrefold: en vakker og slank figur vil være din belønning for denne vanskelige banen.

Guide: Hva er cellulitt?

Cellulitt er en av de vanskeligste oppgavene den kvinnelige halvdelen av menneskeheten noensinne har møtt. Vitenskapen er fortsatt ikke i stand til å gi et entydig klart og omfattende svar på spørsmålet "Hvordan bli kvitt cellulitt?" Men det kan anbefale noe.

Zozhnik bestemte seg for å lindre graden av forvirring fra leserne og utførte en undersøkelse, og hadde spratt mange vitenskapelige data og artikler om dette estetiske problemet. Den berømte forskeren og koordinator av vitenskapelige programmer fra University of New Mexico Dr. Len Kravitz vil hjelpe oss i denne saken.

Hva er cellulitt og hvor kommer det fra

For en bedre forståelse av hva som utgjør cellulitt, la oss gjøre en liten utflukt i mikroanatomien av huden.

Det øverste laget av hud kalles epidermis. Umiddelbart under det ligger dermis, fylt med hårsekk, svettekjertler, blodkar, nerve reseptorer og bindevev (sammensatt av kollagen og elastin - de harde fibrøse elementene i huden).

Det neste laget av vev danner det første av tre lag med subkutant fett og kalles hypodermis. Det er hypodermis som interesserer oss mest, fordi i dette laget av subkutan vev cellulitt stammer.

Den hypodermis er delt av bindevev, danner vertikale kolonner der fettceller er lokalisert. Vitenskapen mener at fettcellene som øker i disse kolonnene, legger press på de øvre lagene i huden, ødelegger kollagen og derved skaper ujevne uregelmessigheter. Disse uregelmessighetene og gir huden det utseendet som vi kaller cellulitt.

Cellulitt er normen, ikke sykdommen

For en dypere titt på problemet med cellulitt, citerer vi fra tidsskriftet International Journal of Cosmetic Science:

Cellulitt er et komplekst problem forårsaket av abnormiteter i mikrosirkulasjonssystemet (ansvarlig for transport av biologisk væske i vevet) og lymfesystemet. En av hovedårsakene til utseendet av cellulitt er tilstedeværelsen av et overskudd av subkutan fettvev, som hviler på dermis.

Cellulitt er ikke en sykdom - det er normen for den kvinnelige kroppen, siden det på grunn av retensjon av subkutant fett, er energi gitt under graviditet og amming (RawlingsA.V., 2006).

Bunnlinjen: cellulitt oppstår på grunn av økning i fettcellene, noe som forstyrrer blodsirkulasjonsprosessene og levering av nødvendige stoffer.

Belgiske spesialister i rapporten i 2000 bemerket også at utseendet av cellulitt er forbundet med svekkelse av bindevevet i dermis på grunn av den voksende opphopningen av fett, noe som fører til at fettcellene stikker ut.

Så cellulitt vises av disse grunnene:

økning i fettceller

o Sirkulasjonsforstyrrelser.

o Brudd på cellulær metabolisme.

o Destruksjon av bindevevet (hovedsakelig kollagen).

I rettferdighet skal det bemerkes at 4 av disse faktorene hovedsakelig koker ned til en ting - en økning i fettceller, som utløser en kaskade av påfølgende endringer.

Hvorfor skjer cellulitt hos kvinner, men ikke hos menn?

Ifølge Len Kravitz har det lenge vært fastslått at kvinner av natur har en høyere prosentandel av fett enn menn. Andelen fettinnhold hos friske kvinner er 20-25%, mens hos friske menn er denne prosentandelen 10-15% (Robergsetal).

Strukturen av kvinnelige og mannlige fettceller er forskjellig.

I tillegg er bindevevets struktur hos menn betydelig forskjellig fra hunnen. Husk de vertikale kolonnene der fettcellene rager opp og legg press på hverandre. På menn skjærer de samme kolonnene, derfor er fettcellene ordnet i kryssordre og kan ikke presse hverandre.

Men hvorfor disse "appelsinskallene" så sta "stikker" til baken og lårene? Denne selektive typen fettavsetning (og med det utseendet av uttalt cellulitt) har en vitenskapelig forklaring.

For lagring av fett er ansvarlig enzym kalt lipoprotein lipase (LPL), som ligger på vegger av blodårer gjennom hele kroppen. Dette enzymets rolle er å kontrollere fordelingen av fett i ulike kroppsfettbutikker. I 1990 ble det funnet at kvinner har en høy konsentrasjon av lipoprotein lipase i området av baken og lårene (Pollok Wilmore).

Stadier av cellulittutvikling

International Dermal Institute beskriver stadiene av cellulittutvikling på denne måten:

Stage 1 cellulitt er preget av en akkumulering av interstitial væske (som forårsaker puffiness) i området med høyeste konsentrasjon av fettvev og forverring av mikrosirkulasjonen. Den første fasen er vanskelig å gjenkjenne på grunn av mangel på uttalt tegn på den såkalte. "Appelsinskall".

Fase 2 - ytterligere forverring av mikrocirkulasjonen og utseendet av huden. Fettcellene begynner å sette press på blodkarene, inflammatoriske prosesser utløses, fortsetter væskenakkumulering. "Appelsinskall" er tydelig synlig.

På fase 3 i cellene i dermis forstyrres metabolske prosesser. Signifikant redusert proteinsyntese, noe som gjør dermallaget tynnere og svakere. Effekten av "appelsinskall" blir uttalt.

På stadium 4 er det en opphopning av fettceller, som danner harde rifter i form av mikrokanaler. Dette er den siste fasen av cellulitt.

Spesifikke årsaker til cellulitt

For å redusere alvorlighetsgraden av cellulitt, er det nødvendig å forstå klart hva som egentlig provoserer utseendet på "appelsinskall" og hva som kan gjøres.

Livsstil

Som Len Kravitz bemerker, reflekterer en høy mengde subkutant fettinnhold i stor grad en persons livsstil. Blant de faktorene som påvirker prosessen med fettakkumulering, og derfor utseendet av cellulitt, skiller seg ut:

o Lav motoraktivitet, på grunn av hvilken blodsirkulasjon er forstyrret.

o Irrasjonell diett med mangel på protein og store mengder transfett og enkle sukkerarter, som finnes i de fleste søtsaker. Ikke glem om faktoren for regelmessig kvittering av overskytende kalorier, som ikke har noe sted å gå, bortsett fra å bli avsatt i fett.

o røyking Sigarettrøyk reduserer blodtilførselen og påvirker dårligere dannelsen av kollagen, noe som til slutt fører til svekkelse av bindevevet.

arvelighet

Forskere hevder at det er en klar genetisk predisposisjon for utviklingen av cellulitt. Derfor, hvis din mor hadde og har uttalt cellulitt, øker sannsynligheten for utviklingen av dette estetiske problemet.

Hormonal ubalanse

Akkumuleringen av fett i ulike deler av kroppen bestemmes av kroppens hormonelle egenskaper. Cellulitt som en del av den naturlige prosessen (husk graviditet og amming) reguleres i stor grad av de kvinnelige hormonene østrogen. Denne konklusjonen ble gjort av den belgiske forskeren Pierard.

Mange klandrer økt produksjon av kvinnelige hormoner ved å få overvekt og kollagen ødeleggelse, noe som til slutt fører til dannelsen av uttalt cellulitt. Imidlertid er det mange vitenskapelige data som bekrefter at en reduksjon i østrogenproduksjonen negativt påvirker alvorlighetsgraden av "appelsinskall". For eksempel kvinner som har en reduksjon i produksjonen av østradiol, foreskrevet behandling rettet mot å normalisere sekresjonen av dette hormonet, som i sin tur på en veldedig måte påvirker utvinningen av kollagen. Dette er bekreftet av data fra britisk (BrincatM.P.) Og brasilianske forskere (Sauerbronnetal.).

Resultatet - det er helt ulogisk å forsøke å redusere eller øke produksjonen av hormonene, der det er mer fornuftig og sikrere for helse (og viktigst, for å bevare reproduktiv funksjon) for å holde dem normale.

Anatomiske egenskaper av huden

Dr. Len Kravitz understreker at årsaken til cellulitt ligger i strukturens egenskaper i huden. Dette forklarer delvis hvorfor ikke bare overvektige kvinner, men også tynne mennesker lider av cellulitt.

alder

Få vil bli overrasket over det faktum at hudens elastisitet ved starten av 35-40 år går tapt. Det er ikke noe å legge til.

Ineffektive og midlertidige metoder for å håndtere cellulitt

Nå som vi har forstått hva som er cellulitt og hva er årsakene til utseendet, kan vi gå videre til neste viktige del av artikkelen - hensynet til populære metoder for å håndtere "appelsinskall". Men før det må vi gjenta igjen - fra et medisinsk synspunkt er cellulitt ikke en sykdom, men skjønnhetens sosiale normer gjør at vi ser etter måter å kvitte seg med.

Først bør du vurdere de populære, men ineffektive metoder for kamp.

fettsuging

Fettsuging er en av de mest mislykkede metodene for å håndtere cellulitt og fører ofte til en mer uttalt forverring av huden.

Kremer med aminofyllin og retinoider

Sammensetningen av kremer med aminofyllin inkluderer midler som forbedrer lipolyse (nedbrytning av fett). Den opprinnelige oppgaven til disse kremer bør imidlertid være deres evne til å trenge inn i store konsentrasjoner dypt inn i laget av subkutant fett og dvele der lenge. Dessverre kan disse kremer ikke gi en tilstrekkelig effekt nettopp på grunn av manglende evne til å nøle i fettlagene i lang tid på grunn av rask absorbsjon i huden. Selv om vitenskapen har bekreftet en liten nedgang i hoftefeltet på grunn av bruken av disse kremer, var det ingen signifikant kur for cellulitt.

Når det gjelder kremer med retinoider, har de kun bevist evnen til å øke tetthet og elastisitet i epidermis, og selv da bare i tilfeller der de har blitt brukt i årevis.

Urtebad

Oppgaven av urtebad er å forbedre mikrosirkulasjonen i dermis. Studier har vist en liten nedgang i hoftefeltet etter urte "terapi", det bemerkes at etter ferdigstillelse av prosedyrene, returnerer volumene raskt.

"Anti-cellulitt" massasje

Massasjer brukes til å fjerne overflødig væske fra dermis. Disse prosedyrene eliminerer ikke cellulitt, selv om de hjelper litt for å redusere hudens "grovhet". Vitenskapen mener at massasje gir kun en kortsiktig effekt.

Mesoterapi (injeksjoner)

Injiserbare legemidler i det subkutane lag av fett brukes med et formål som er kjent for oss - for å forbedre lipolysen. Til tross for eksistensen av data som bekrefter lipolytisk effekt av mesoterapi og små forbedringer når det gjelder cellulitt, bemerker mange eksperter at etter å ha brukt denne prosedyren, øker risikoen for negative bivirkninger, som hevelse og infeksjon. I 2003 forbød det brasilianske nasjonale helseforetak bruken av mesoterapi, nettopp på grunn av de negative effektene som er observert etter bruk av denne metoden.

I 2010 konkluderte eksperter fra India (Sivagnanaetal.) At effektiviteten av mesoterapi for å kvitte seg med "appelsinskall" er svært tvilsom og krever videre forskning. Forskere merker også at på grunn av mangelen på en klar forståelse av effekten og sikkerheten til mesoterapi, er det ganske mange tvister som ennå ikke er løst.

Endermologie

Metoden for endermologi ble oppfunnet i Frankrike og er en såkalt. Lipomassage. Prosedyren utføres ved hjelp av en spesiell enhet hvor to massasjevalser er koblet til strøm. Varigheten av en prosedyre varer fra 35 til 45 minutter, i løpet av hvilke problemområder masseres - lår, skinker, mage.

I eksperimentet, som ble utført av tyrkiske spesialister i 2009, deltok 33 friske kvinner. Deltakerne gjennomgikk prosedyren to ganger i uken og mottok totalt 15 økter av lipomassasje. Som et resultat viste alle kvinner betydelige reduksjoner i volumer på alle områder. Imidlertid ble en utprøvd anti-cellulitt effekt bare observert hos 15% av deltakerne.

thermo

Termoterapi forbedrer blodsirkulasjonen og avslapping av glatte muskler i blodkarets vegger. Amerikanske eksperter i 2005 bemerket at det ikke finnes vitenskapelige data som ville demonstrere effektiviteten av termoterapi i kampen mot cellulitt, og understreket at bruken av denne teknikken faktisk bare kan forbedre effekten av "appelsinskall".

Dessverre har ingenting i 10 år forandret seg, og det er ikke noe bevis for effektiviteten av bruken av termoterapi for å bekjempe cellulitt.

Shock wave therapy

Bruken av sjokkbølge-terapi regnes som en metode for å gjenopprette bindevev. I 2014 gjennomførte en gruppe sveitsiske og tyske forskere en undersøkelse og konkluderte med at sjokkbølgebehandling er en sikker og effektiv metode i kampen mot cellulitt.

Men som Len Kravitz noterer i sin artikkel, har denne metoden en meget kortvarig effekt.

Laser terapi - effektiv og dyr

Forskere mener at laserterapi er i stand til å gi en synlig effekt i kampen mot cellulitt ved å målrette bindevevet, noe som gjør den mer tett og passform.

I 2013 gjennomførte et amerikansk eksperiment i delstaten Indiana et eksperiment ved hjelp av en dobbeltblind metode (en av de mest objektive metodene) for å bestemme effektiviteten av laserterapi i kampen mot cellulitt. Som et resultat opplevde 21 av 34 kvinner en overgang til 1 eller 2 stadier av cellulitt.

Vær oppmerksom på at laserbehandling er en veldig dyr metode som ikke alle kvinner har råd til.

Naturlige metoder for å bekjempe cellulitter

Som du allerede har forstått, gir alle de ovennevnte metodene for å håndtere cellulitt enten en subtil og midlertidig effekt, eller er svært kostbare. Nedenfor gir vi anbefalinger som vil redusere synligheten av cellulitt ved hjelp av metodene som er tilgjengelige for alle. Så, hva er utfordringene mot de som er fast bestemt på å bekjempe cellulitt:

o Bli kvitt overflødig fett.

o Styr bindevev (kollagen).

o Forbedre blodsirkulasjonen.

Derfor bør en omfattende modell for bekjempelse av cellulitter inneholde tre hovedkomponenter - styrketrening, cardio trening og et balansert kosthold.

Ifølge Len Kravitz bør styrketrening være grunnlaget for noe kompleks for å bli kvitt overflødig fett. Siden det subkutane fettvev ligger på toppen av musklene, øker mangelen på trening av disse svært muskler kun "appelsinskall" -effekten.

Zozhnik anbefaler regelmessig å inkludere i øvelsesøvelsene som maksimalt bruker muskler i baken og bena (vi anbefaler å lese teksten Hvordan lage en rund butt).

Legg merke til at en ekstra fordel med styrketrening er deres evne til ikke bare å bli kvitt overflødig fett (forutsatt at maten er kalorierfattig), men også for å forbedre blodsirkulasjonen.

 1. Balansert næring

Balansert næring betyr å gi kroppen alle nødvendige makronæringsstoffer (BJU), samt vitaminer og mineraler. Og ikke glem at uten et lite kaloriunderskudd (i størrelsesorden 10-20%) for å bli kvitt overflødig fett, vil det ikke fungere (tellingen din er daglig, kaloriinntaket er enkelt - telleren - under logoen Zozhnik).

Spesiell oppmerksomhet bør gis til en tilstrekkelig mengde protein, fordi mangelen på protein vil påvirke den regenerative evne til kollagen negativt. På grunn av svekket regenerering av dette proteinet blir bindevev sårbart. Som et resultat er fettcellene i stand til å utøve et sterkere trykk på det øvre lag av huden på grunn av mangel på motstand.

Det er en ting du kan gjøre for å stimulere kollagenproduksjon - dette er inntaket av omega-3 fettsyrer. I 2004 fant Purdue University-eksperter at å ta omega-3 syrer forbedrer kollagen syntese. Det handler om eikosapentaensyre, som finnes i omega-3 fett og stimulerer produksjonen av dette proteinet.

Langtidskardi er ikke særlig egnet for kampen mot cellulitt. Det er mye mer effektivt å trene hjerte i HIIT-stil, som vi nylig skrev om. Ikke rart at mange eksperter anbefaler bruken av denne typen trening når du trenger å bli kvitt et lag av de mest stædige fettene.

Det er viktig! I de fleste tilfeller er det bare mulig å kvitte seg med cellulitt når prosentandelen fett i kroppen faller betydelig under de anbefalte (sunne) grensene på 20-25%. Husk: Det er ikke alltid trygt for både helse og bevaring av reproduktiv funksjon.

KONKLUSJON

Igjen, fra et medisinsk synspunkt, er cellulitt trygt for helse. Dette er et karakteristisk, unikt lag av subkutant fett, som naturen har tildelt kvinner, og regnes som et problem bare under presset av skjønnhetsstandarder som er pålagt av det moderne samfunn.

Delta i styrketrening, revidere ernæringsfilosofien din, legg til litt høyintensitetsintervallkardio og vær tålmodig. Bare tålmodighet og besluttsomhet vil, hvis ikke fullstendig bli kvitt "appelsinskallene", så minst redusere deres manifestasjon.

Les også på Zozhnik:

kilder:

o Hvordan bli kvitt cellulitt naturlig og sikkert av muscleforlife.com.

o Science frigjør hemmeligheten av cellulitt (del 1, del 2), bodybuilding.com.

o Len Kravitz, cellulitt: Alt du vil ha.

L. Kravitz, N. Achenbach, Cellulite: En gjennomgang av dens anatomi, fysiologi og behandling.

o Pierard G.E., Cellulittkommentar: hudmekanikk og midje-til-hofteforhold, Institutt for dermatopatologi, Universitetshospitalet i Liège.

o Rawlings, A.V., Cellulite og dets behandling.

o Savoia A., Landi S., lavt fett og fibrøs cellulitt.

o Jackson R. F., Roche G.C., en dobbeltblind, placebokontrollert, randomisert cellulitt.

o Schlaudraff K.U., Kisessling M.C., forutsigbarhet av de enkelte kliniske resultatet av eswt for cellulitt.

o Gulec A.T., Behandling av cellulitt med LPG-endermologi, Institutt for dermatologi, Başkent University Fakultet for medisin.

o Kutlubay Z., Songur A., ​​En alternativ behandlingsmodalitet av cellulitt: LPG endermologie, Institutt for dermatologi, İstanbul Universitet Cerrahpaşa Medical Faculty.

o Cellulite, National Library of Medicine.

o E. del Pino, Rosado R.H., Effekter av kontrollert volumetrisk vevsoppvarming, dermatologi kirurger, sykehus Angeles del Pedregal.

o Brincat M., Versi E., Hudkollagenendringer i postmenopausal terapi.

o Sauerbronn A.V., Fonseca A.M., Institutt for obstetrisk og gynekologi, Universitetet i São Paulo Medical School.

o Brincat M.P., School of Human Development, Queens Medical Center, hormonbehandling og huden.

o dr. Ananya Mandal, Hva forårsaker cellulitt?, News-medical.net.

o Ramos-e-Silva M., Pereira A.L., Oleoma: Sjeldne komplikasjoner av mesoterapi for cellulitt, Dermatologi og Post-Graduation, HUCFF / UFRJ og School of Medicine.

o G. Sivagnanam, Mesoterapi - Den franske forbindelsen, Medisinsk høyskole og forskningsinstitutt, Kadirkamam.

o B. Di Bernardo, G. Sasaki, En multisenterstudie for en enkelt celle, tre-trinns laserbehandling for cellulitt ved hjelp av en 1440 nm Nd: YAG laser, en termisk sensorkanyl, Universitetet for medisin og tannlege i New Jersey.

o Jia Y., Turek J.J, Polyenoic fettsyreforholdene endrer fibroblastkollagenproduksjon, PGE2- og PGE-reseptorsubtyperespons, Purdue University, Department of Basic Medical Sciences.

o LM Bernstein, endokrine funksjon av fettvev, eller som du nå kaller, Mr. J., "Nature", nr. 3, 2005.

o Cellulite - sannheten og mytene; Medisinsk senter for den europeiske klassen EuroFemme.

o E.A.Turova, S.A.Zubkova, Cellulite patogenese - moderne vitenskapelig syn, Journal of Mesotherapy, №2 / 2012 (18).

o Østrogener og vekt, EUROLAB Medical Portal.

Flere Artikler Om Typer Acne