Cellulitt er en av de vanskeligste oppgavene den kvinnelige halvdelen av menneskeheten noensinne har møtt. Vitenskapen er fortsatt ikke i stand til å gi et entydig klart og omfattende svar på spørsmålet "Hvordan bli kvitt cellulitt?" Men det kan anbefale noe.

Zozhnik bestemte seg for å lindre graden av forvirring fra leserne og utførte en undersøkelse, og hadde spratt mange vitenskapelige data og artikler om dette estetiske problemet. Den berømte forskeren og koordinator av vitenskapelige programmer fra University of New Mexico Dr. Len Kravitz vil hjelpe oss i denne saken.

Hva er cellulitt og hvor kommer det fra

For en bedre forståelse av hva som utgjør cellulitt, la oss gjøre en liten utflukt i mikroanatomien av huden.

Det øverste laget av hud kalles epidermis. Umiddelbart under det ligger dermis, fylt med hårsekk, svettekjertler, blodkar, nerve reseptorer og bindevev (sammensatt av kollagen og elastin - de harde fibrøse elementene i huden).

Det neste laget av vev danner det første av tre lag med subkutant fett og kalles hypodermis. Det er hypodermis som interesserer oss mest, fordi i dette laget av subkutan vev cellulitt stammer.

Den hypodermis er delt av bindevev, danner vertikale kolonner der fettceller er lokalisert. Vitenskapen mener at fettcellene som øker i disse kolonnene, legger press på de øvre lagene i huden, ødelegger kollagen og derved skaper ujevne uregelmessigheter. Disse uregelmessighetene og gir huden det utseendet som vi kaller cellulitt.

Cellulitt er normen, ikke sykdommen

For en dypere titt på problemet med cellulitt, citerer vi fra tidsskriftet International Journal of Cosmetic Science:

Cellulitt er et komplekst problem forårsaket av abnormiteter i mikrosirkulasjonssystemet (ansvarlig for transport av biologisk væske i vevet) og lymfesystemet. En av hovedårsakene til utseendet av cellulitt er tilstedeværelsen av et overskudd av subkutan fettvev, som hviler på dermis.

Cellulitt er ikke en sykdom - det er normen for den kvinnelige kroppen, siden det på grunn av retensjon av subkutant fett, er energi gitt under graviditet og amming (RawlingsA.V., 2006).

Bunnlinjen: cellulitt oppstår på grunn av økning i fettcellene, noe som forstyrrer blodsirkulasjonsprosessene og levering av nødvendige stoffer.

Belgiske spesialister i rapporten i 2000 bemerket også at utseendet av cellulitt er forbundet med svekkelse av bindevevet i dermis på grunn av den voksende opphopningen av fett, noe som fører til at fettcellene stikker ut.

Så cellulitt vises av disse grunnene:

økning i fettceller

o Sirkulasjonsforstyrrelser.

o Brudd på cellulær metabolisme.

o Destruksjon av bindevevet (hovedsakelig kollagen).

I rettferdighet skal det bemerkes at 4 av disse faktorene hovedsakelig koker ned til en ting - en økning i fettceller, som utløser en kaskade av påfølgende endringer.

Hvorfor skjer cellulitt hos kvinner, men ikke hos menn?

Ifølge Len Kravitz har det lenge vært fastslått at kvinner av natur har en høyere prosentandel av fett enn menn. Andelen fettinnhold hos friske kvinner er 20-25%, mens hos friske menn er denne prosentandelen 10-15% (Robergsetal).

Strukturen av kvinnelige og mannlige fettceller er forskjellig.

I tillegg er bindevevets struktur hos menn betydelig forskjellig fra hunnen. Husk de vertikale kolonnene der fettcellene rager opp og legg press på hverandre. På menn skjærer de samme kolonnene, derfor er fettcellene ordnet i kryssordre og kan ikke presse hverandre.

Men hvorfor disse "appelsinskallene" så sta "stikker" til baken og lårene? Denne selektive typen fettavsetning (og med det utseendet av uttalt cellulitt) har en vitenskapelig forklaring.

For lagring av fett er ansvarlig enzym kalt lipoprotein lipase (LPL), som ligger på vegger av blodårer gjennom hele kroppen. Dette enzymets rolle er å kontrollere fordelingen av fett i ulike kroppsfettbutikker. I 1990 ble det funnet at kvinner har en høy konsentrasjon av lipoprotein lipase i området av baken og lårene (Pollok Wilmore).

Stadier av cellulittutvikling

International Dermal Institute beskriver stadiene av cellulittutvikling på denne måten:

Stage 1 cellulitt er preget av en akkumulering av interstitial væske (som forårsaker puffiness) i området med høyeste konsentrasjon av fettvev og forverring av mikrosirkulasjonen. Den første fasen er vanskelig å gjenkjenne på grunn av mangel på uttalt tegn på den såkalte. "Appelsinskall".

Fase 2 - ytterligere forverring av mikrocirkulasjonen og utseendet av huden. Fettcellene begynner å sette press på blodkarene, inflammatoriske prosesser utløses, fortsetter væskenakkumulering. "Appelsinskall" er tydelig synlig.

På fase 3 i cellene i dermis forstyrres metabolske prosesser. Signifikant redusert proteinsyntese, noe som gjør dermallaget tynnere og svakere. Effekten av "appelsinskall" blir uttalt.

På stadium 4 er det en opphopning av fettceller, som danner harde rifter i form av mikrokanaler. Dette er den siste fasen av cellulitt.

Spesifikke årsaker til cellulitt

For å redusere alvorlighetsgraden av cellulitt, er det nødvendig å forstå klart hva som egentlig provoserer utseendet på "appelsinskall" og hva som kan gjøres.

Livsstil

Som Len Kravitz bemerker, reflekterer en høy mengde subkutant fettinnhold i stor grad en persons livsstil. Blant de faktorene som påvirker prosessen med fettakkumulering, og derfor utseendet av cellulitt, skiller seg ut:

o Lav motoraktivitet, på grunn av hvilken blodsirkulasjon er forstyrret.

o Irrasjonell diett med mangel på protein og store mengder transfett og enkle sukkerarter, som finnes i de fleste søtsaker. Ikke glem om faktoren for regelmessig kvittering av overskytende kalorier, som ikke har noe sted å gå, bortsett fra å bli avsatt i fett.

o røyking Sigarettrøyk reduserer blodtilførselen og påvirker dårligere dannelsen av kollagen, noe som til slutt fører til svekkelse av bindevevet.

arvelighet

Forskere hevder at det er en klar genetisk predisposisjon for utviklingen av cellulitt. Derfor, hvis din mor hadde og har uttalt cellulitt, øker sannsynligheten for utviklingen av dette estetiske problemet.

Hormonal ubalanse

Akkumuleringen av fett i ulike deler av kroppen bestemmes av kroppens hormonelle egenskaper. Cellulitt som en del av den naturlige prosessen (husk graviditet og amming) reguleres i stor grad av de kvinnelige hormonene østrogen. Denne konklusjonen ble gjort av den belgiske forskeren Pierard.

Mange klandrer økt produksjon av kvinnelige hormoner ved å få overvekt og kollagen ødeleggelse, noe som til slutt fører til dannelsen av uttalt cellulitt. Imidlertid er det mange vitenskapelige data som bekrefter at en reduksjon i østrogenproduksjonen negativt påvirker alvorlighetsgraden av "appelsinskall". For eksempel kvinner som har en reduksjon i produksjonen av østradiol, foreskrevet behandling rettet mot å normalisere sekresjonen av dette hormonet, som i sin tur på en veldedig måte påvirker utvinningen av kollagen. Dette er bekreftet av data fra britisk (BrincatM.P.) Og brasilianske forskere (Sauerbronnetal.).

Resultatet - det er helt ulogisk å forsøke å redusere eller øke produksjonen av hormonene, der det er mer fornuftig og sikrere for helse (og viktigst, for å bevare reproduktiv funksjon) for å holde dem normale.

Anatomiske egenskaper av huden

Dr. Len Kravitz understreker at årsaken til cellulitt ligger i strukturens egenskaper i huden. Dette forklarer delvis hvorfor ikke bare overvektige kvinner, men også tynne mennesker lider av cellulitt.

alder

Få vil bli overrasket over det faktum at hudens elastisitet ved starten av 35-40 år går tapt. Det er ikke noe å legge til.

Ineffektive og midlertidige metoder for å håndtere cellulitt

Nå som vi har forstått hva som er cellulitt og hva er årsakene til utseendet, kan vi gå videre til neste viktige del av artikkelen - hensynet til populære metoder for å håndtere "appelsinskall". Men før det må vi gjenta igjen - fra et medisinsk synspunkt er cellulitt ikke en sykdom, men skjønnhetens sosiale normer gjør at vi ser etter måter å kvitte seg med.

Først bør du vurdere de populære, men ineffektive metoder for kamp.

fettsuging

Fettsuging er en av de mest mislykkede metodene for å håndtere cellulitt og fører ofte til en mer uttalt forverring av huden.

Kremer med aminofyllin og retinoider

Sammensetningen av kremer med aminofyllin inkluderer midler som forbedrer lipolyse (nedbrytning av fett). Den opprinnelige oppgaven til disse kremer bør imidlertid være deres evne til å trenge inn i store konsentrasjoner dypt inn i laget av subkutant fett og dvele der lenge. Dessverre kan disse kremer ikke gi en tilstrekkelig effekt nettopp på grunn av manglende evne til å nøle i fettlagene i lang tid på grunn av rask absorbsjon i huden. Selv om vitenskapen har bekreftet en liten nedgang i hoftefeltet på grunn av bruken av disse kremer, var det ingen signifikant kur for cellulitt.

Når det gjelder kremer med retinoider, har de kun bevist evnen til å øke tetthet og elastisitet i epidermis, og selv da bare i tilfeller der de har blitt brukt i årevis.

Urtebad

Oppgaven av urtebad er å forbedre mikrosirkulasjonen i dermis. Studier har vist en liten nedgang i hoftefeltet etter urte "terapi", det bemerkes at etter ferdigstillelse av prosedyrene, returnerer volumene raskt.

"Anti-cellulitt" massasje

Massasjer brukes til å fjerne overflødig væske fra dermis. Disse prosedyrene eliminerer ikke cellulitt, selv om de hjelper litt for å redusere hudens "grovhet". Vitenskapen mener at massasje gir kun en kortsiktig effekt.

Mesoterapi (injeksjoner)

Injiserbare legemidler i det subkutane lag av fett brukes med et formål som er kjent for oss - for å forbedre lipolysen. Til tross for eksistensen av data som bekrefter lipolytisk effekt av mesoterapi og små forbedringer når det gjelder cellulitt, bemerker mange eksperter at etter å ha brukt denne prosedyren, øker risikoen for negative bivirkninger, som hevelse og infeksjon. I 2003 forbød det brasilianske nasjonale helseforetak bruken av mesoterapi, nettopp på grunn av de negative effektene som er observert etter bruk av denne metoden.

I 2010 konkluderte eksperter fra India (Sivagnanaetal.) At effektiviteten av mesoterapi for å kvitte seg med "appelsinskall" er svært tvilsom og krever videre forskning. Forskere merker også at på grunn av mangelen på en klar forståelse av effekten og sikkerheten til mesoterapi, er det ganske mange tvister som ennå ikke er løst.

Endermologie

Metoden for endermologi ble oppfunnet i Frankrike og er en såkalt. Lipomassage. Prosedyren utføres ved hjelp av en spesiell enhet hvor to massasjevalser er koblet til strøm. Varigheten av en prosedyre varer fra 35 til 45 minutter, i løpet av hvilke problemområder masseres - lår, skinker, mage.

I eksperimentet, som ble utført av tyrkiske spesialister i 2009, deltok 33 friske kvinner. Deltakerne gjennomgikk prosedyren to ganger i uken og mottok totalt 15 økter av lipomassasje. Som et resultat viste alle kvinner betydelige reduksjoner i volumer på alle områder. Imidlertid ble en utprøvd anti-cellulitt effekt bare observert hos 15% av deltakerne.

thermo

Termoterapi forbedrer blodsirkulasjonen og avslapping av glatte muskler i blodkarets vegger. Amerikanske eksperter i 2005 bemerket at det ikke finnes vitenskapelige data som ville demonstrere effektiviteten av termoterapi i kampen mot cellulitt, og understreket at bruken av denne teknikken faktisk bare kan forbedre effekten av "appelsinskall".

Dessverre har ingenting i 10 år forandret seg, og det er ikke noe bevis for effektiviteten av bruken av termoterapi for å bekjempe cellulitt.

Shock wave therapy

Bruken av sjokkbølge-terapi regnes som en metode for å gjenopprette bindevev. I 2014 gjennomførte en gruppe sveitsiske og tyske forskere en undersøkelse og konkluderte med at sjokkbølgebehandling er en sikker og effektiv metode i kampen mot cellulitt.

Men som Len Kravitz noterer i sin artikkel, har denne metoden en meget kortvarig effekt.

Laser terapi - effektiv og dyr

Forskere mener at laserterapi er i stand til å gi en synlig effekt i kampen mot cellulitt ved å målrette bindevevet, noe som gjør den mer tett og passform.

I 2013 gjennomførte et amerikansk eksperiment i delstaten Indiana et eksperiment ved hjelp av en dobbeltblind metode (en av de mest objektive metodene) for å bestemme effektiviteten av laserterapi i kampen mot cellulitt. Som et resultat opplevde 21 av 34 kvinner en overgang til 1 eller 2 stadier av cellulitt.

Vær oppmerksom på at laserbehandling er en veldig dyr metode som ikke alle kvinner har råd til.

Naturlige metoder for å bekjempe cellulitter

Som du allerede har forstått, gir alle de ovennevnte metodene for å håndtere cellulitt enten en subtil og midlertidig effekt, eller er svært kostbare. Nedenfor gir vi anbefalinger som vil redusere synligheten av cellulitt ved hjelp av metodene som er tilgjengelige for alle. Så, hva er utfordringene mot de som er fast bestemt på å bekjempe cellulitt:

o Bli kvitt overflødig fett.

o Styr bindevev (kollagen).

o Forbedre blodsirkulasjonen.

Derfor bør en omfattende modell for bekjempelse av cellulitter inneholde tre hovedkomponenter - styrketrening, cardio trening og et balansert kosthold.

Ifølge Len Kravitz bør styrketrening være grunnlaget for noe kompleks for å bli kvitt overflødig fett. Siden det subkutane fettvev ligger på toppen av musklene, øker mangelen på trening av disse svært muskler kun "appelsinskall" -effekten.

Zozhnik anbefaler regelmessig å inkludere i øvelsesøvelsene som maksimalt bruker muskler i baken og bena (vi anbefaler å lese teksten Hvordan lage en rund butt).

Legg merke til at en ekstra fordel med styrketrening er deres evne til ikke bare å bli kvitt overflødig fett (forutsatt at maten er kalorierfattig), men også for å forbedre blodsirkulasjonen.

 1. Balansert næring

Balansert næring betyr å gi kroppen alle nødvendige makronæringsstoffer (BJU), samt vitaminer og mineraler. Og ikke glem at uten et lite kaloriunderskudd (i størrelsesorden 10-20%) for å bli kvitt overflødig fett, vil det ikke fungere (tellingen din er daglig, kaloriinntaket er enkelt - telleren - under logoen Zozhnik).

Spesiell oppmerksomhet bør gis til en tilstrekkelig mengde protein, fordi mangelen på protein vil påvirke den regenerative evne til kollagen negativt. På grunn av svekket regenerering av dette proteinet blir bindevev sårbart. Som et resultat er fettcellene i stand til å utøve et sterkere trykk på det øvre lag av huden på grunn av mangel på motstand.

Det er en ting du kan gjøre for å stimulere kollagenproduksjon - dette er inntaket av omega-3 fettsyrer. I 2004 fant Purdue University-eksperter at å ta omega-3 syrer forbedrer kollagen syntese. Det handler om eikosapentaensyre, som finnes i omega-3 fett og stimulerer produksjonen av dette proteinet.

Langtidskardi er ikke særlig egnet for kampen mot cellulitt. Det er mye mer effektivt å trene hjerte i HIIT-stil, som vi nylig skrev om. Ikke rart at mange eksperter anbefaler bruken av denne typen trening når du trenger å bli kvitt et lag av de mest stædige fettene.

Det er viktig! I de fleste tilfeller er det bare mulig å kvitte seg med cellulitt når prosentandelen fett i kroppen faller betydelig under de anbefalte (sunne) grensene på 20-25%. Husk: Det er ikke alltid trygt for både helse og bevaring av reproduktiv funksjon.

KONKLUSJON

Igjen, fra et medisinsk synspunkt, er cellulitt trygt for helse. Dette er et karakteristisk, unikt lag av subkutant fett, som naturen har tildelt kvinner, og regnes som et problem bare under presset av skjønnhetsstandarder som er pålagt av det moderne samfunn.

Delta i styrketrening, revidere ernæringsfilosofien din, legg til litt høyintensitetsintervallkardio og vær tålmodig. Bare tålmodighet og besluttsomhet vil, hvis ikke fullstendig bli kvitt "appelsinskallene", så minst redusere deres manifestasjon.

Les også på Zozhnik:

kilder:

o Hvordan bli kvitt cellulitt naturlig og sikkert av muscleforlife.com.

o Science frigjør hemmeligheten av cellulitt (del 1, del 2), bodybuilding.com.

o Len Kravitz, cellulitt: Alt du vil ha.

L. Kravitz, N. Achenbach, Cellulite: En gjennomgang av dens anatomi, fysiologi og behandling.

o Pierard G.E., Cellulittkommentar: hudmekanikk og midje-til-hofteforhold, Institutt for dermatopatologi, Universitetshospitalet i Liège.

o Rawlings, A.V., Cellulite og dets behandling.

o Savoia A., Landi S., lavt fett og fibrøs cellulitt.

o Jackson R. F., Roche G.C., en dobbeltblind, placebokontrollert, randomisert cellulitt.

o Schlaudraff K.U., Kisessling M.C., forutsigbarhet av de enkelte kliniske resultatet av eswt for cellulitt.

o Gulec A.T., Behandling av cellulitt med LPG-endermologi, Institutt for dermatologi, Başkent University Fakultet for medisin.

o Kutlubay Z., Songur A., ​​En alternativ behandlingsmodalitet av cellulitt: LPG endermologie, Institutt for dermatologi, İstanbul Universitet Cerrahpaşa Medical Faculty.

o Cellulite, National Library of Medicine.

o E. del Pino, Rosado R.H., Effekter av kontrollert volumetrisk vevsoppvarming, dermatologi kirurger, sykehus Angeles del Pedregal.

o Brincat M., Versi E., Hudkollagenendringer i postmenopausal terapi.

o Sauerbronn A.V., Fonseca A.M., Institutt for obstetrisk og gynekologi, Universitetet i São Paulo Medical School.

o Brincat M.P., School of Human Development, Queens Medical Center, hormonbehandling og huden.

o dr. Ananya Mandal, Hva forårsaker cellulitt?, News-medical.net.

o Ramos-e-Silva M., Pereira A.L., Oleoma: Sjeldne komplikasjoner av mesoterapi for cellulitt, Dermatologi og Post-Graduation, HUCFF / UFRJ og School of Medicine.

o G. Sivagnanam, Mesoterapi - Den franske forbindelsen, Medisinsk høyskole og forskningsinstitutt, Kadirkamam.

o B. Di Bernardo, G. Sasaki, En multisenterstudie for en enkelt celle, tre-trinns laserbehandling for cellulitt ved hjelp av en 1440 nm Nd: YAG laser, en termisk sensorkanyl, Universitetet for medisin og tannlege i New Jersey.

o Jia Y., Turek J.J, Polyenoic fettsyreforholdene endrer fibroblastkollagenproduksjon, PGE2- og PGE-reseptorsubtyperespons, Purdue University, Department of Basic Medical Sciences.

o LM Bernstein, endokrine funksjon av fettvev, eller som du nå kaller, Mr. J., "Nature", nr. 3, 2005.

o Cellulite - sannheten og mytene; Medisinsk senter for den europeiske klassen EuroFemme.

o E.A.Turova, S.A.Zubkova, Cellulite patogenese - moderne vitenskapelig syn, Journal of Mesotherapy, №2 / 2012 (18).

o Østrogener og vekt, EUROLAB Medical Portal.

cellulitt

Hva er cellulitt?

Spesialister foretrekker ikke å bruke termen "cellulitt", men dette fenomenet kalles "lipodystrofi" eller "liposklerose". Det er ingen konsensus om cellulitt i det medisinske samfunnet, mange leger anser ikke cellulitt å være en sykdom i det hele tatt.

Det var interessant for første gang at cellulitt ble kalt utseendet for ikke så lenge siden bare i 1973, da sidene i Vogue-magasinet publiserte en artikkel av skjønnhetssalong eieren Nicole Ronsard "Cellulite: disse klumper, støt og støt som du ikke kunne kvitte seg med før." Inntil da ble cellulitt ansett som normalt for kvinner.

Tegn på cellulitt

Cellulitt utvikler seg vanligvis hos jenter i alderen 20 til 25 år, ofte under eller etter graviditet. For å finne ut om du har cellulitt, kan du utføre en enkel test: klem huden av låret med to hender, hvis en karakteristisk appelsinskall vises, er dette det første tegn på cellulitt. Hvis du, selv uten å klemme på huden, ser uregelmessigheter, dimples og støt på lår eller skinker, så er du, som de fleste kvinner, eiere av cellulitt.

Stadier av cellulitt

Beauticians utsender 4 stadier av cellulitt

Fase 1 - pre-cellulitt.

Alt begynner med å senke blodstrømmen i kapillærene, øke permeabiliteten til veggene deres, nedsatt venøs utstrømning og væskesirkulasjon i lymfesystemet. Det er ingen synlige tegn på dette stadiet. Det eneste hintet om tidlig cellulitt kan betraktes som utseendet på blåmerker fra mindre slag, en liten hevelse av vev.

2. trinn - den første.

Ødem utvikler seg gradvis, toksiner akkumuleres, lite oksygen leveres. Endringer er kun synlige når du tar huden i brettet eller muskelspenningen i form av effekten av "appelsinskall". Det er noen plager, en reduksjon av elastisiteten i huden i de berørte områdene.

3. trinn - mikronodulær.

Fettceller er loddet i klynger, elastiske partisjoner av fettvev blir grove, lik lår. Hevelse og nedsatt mikrocirkulasjon er i ferd med å utvikle seg. Eksternt er det en klar effekt av "appelsinskall" uten spesielle tester, stående og liggende. Huden kan ha et lite knust utseende. Du kan føle de små og mellomstore nodulene. Mulig merkbar hevelse av vev, kapillærstjerner, smerte med dypt trykk.

4. trinn - makronodulær.

I vevet er det stagnasjon av lymfe, ødem, og venøs utstrømning er forstyrret. Mangel på oksygen bidrar til dannelsen av flere arr og ødemer. Eksterne skilt i 4. trinn: Knottene er åpenbare, store, smertefulle, loddet i huden. Store knuter kan lett føles for hånd, det er hulrom og områder med herding. Uttalt vevsødem, ømhet til palpasjon av det berørte området, det er lokal endring i vevstemperatur.

Heldigvis er det fjerde stadiet ganske sjeldent. Den hyppigste 2. og 3.. Fase 4 krever medisinsk behandling, for 2. og 3. nok egen innsats.

årsaker

Mange leger anser ikke cellulitt som en sykdom i det hele tatt, men anser det som et uunnværlig trekk ved det subkutane fettlaget av en voksen kvinne.

Men i noen kvinner manifesteres cellulitt i en svært mild form, mens i andre i en mer uttalt. Hva er det avhengig av?

I tillegg til genetisk predisponering er risikofaktorer: nedsatt perifer blodtilførsel, ulike hormonelle lidelser, eller bare hormonelle forandringer (for eksempel pubertet eller graviditet), spiseforstyrrelser, stillesittende livsstil, og også røyking, stress og hyppige vektendringer. Samtidig er overvekt ikke en obligatorisk faktor, tynne mennesker kan også legge merke til løs hud og appelsinskall.

Vanligvis er milde manifestasjoner av cellulitt for en voksen kvinne normen, og i tillegg er deres fravær et mulig tegn på hormonelle lidelser. Samtidig, hvis cellulitt er for uttalt, kan det være en sykdom av subkutan fettvev, eller til og med hele kroppen (hormonelle problemer).

Vurder din tilstand

Det viktigste er å vurdere helsen til huden. Første og andre faser er, som sagt, normen og bør ikke være en grunn til bekymring. Ikke bli offer for reklame, ikke kast bort dine nerver og penger. Bare prøv å lede en sunn livsstil, flytte mer og ikke tenk på cellulitt.

Ekspressert cellulitt i tredje og i tillegg fjerde etappe er ikke bare stygg fra moderne mote, men kan også være en indikator på forstyrrelser i hormonsystemet. Pass på at du går inn for sport, vurderer kostholdet ditt og tar vare på kroppen din hjemme.

I fjerde fase bør du i det minste undersøkes av en hudlege, så vel som av en endokrinolog om nivået av kjønnshormoner, skjoldbruskkjertel og bukspyttkjertel.

Hva kan du gjøre

Selvfølgelig, de fleste kvinner, til tross for at medisin ikke anser cellulitt et alvorlig problem, gjør stor innsats for å kvitte seg med det. Dette er ikke overraskende i det moderne samfunnet, mote, blanke magasiner, fjernsynsprogrammer, bilder av stjerner og så videre. Hver kvinne ønsker å være perfekt og beseire natur, alder, vekt og cellulitt... Kosmetologi blomstrer og tilbyr en stor mengde verktøy for å bekjempe hatet fossa og støt. La oss se hva av disse løftene er sant og hva er en myte.

La oss si fra begynnelsen - det er umulig å kvitte seg med cellulitt helt og alltid. Alle krefter og innsats kan bare brukes for å gjøre det mindre merkbart. Videre krever det en integrert tilnærming for å oppnå det synlige resultatet.

 • Miste vekt
 • forbedre blodsirkulasjonen
 • aktivere metabolisme
 • styrke muskler og bindevev
 • forbedre hudtonen

Dette kan oppnås ved hjelp av et balansert kosthold, sport, avvisning av dårlige vaner og ulike typer prosedyrer for å forbedre hudtonen og blodsirkulasjonen.

Det viktigste er å gjenoppbygge livsstilen din, eliminere raffinerte matvarer, hurtigmat, kjøpte søtsaker, fett og røkt, slutte å røyke, pass på å delta i noen form for fysisk aktivitet. Du kan anbefale å gå, løpe, svømme, ski, tennis, aerobic, trening på simulatorer, yoga, Pilates. Hjemme, rask gange og jogging på trappene, vil også en enkel hoppetau og gymnastikk øvelser for muskler i bena og rumpe være effektive! Hvis du lider av overvekt, bør du bli kvitt den, men sørg for å gradvis, ellers blir huden enda mer uklar og uelastisk.

I hjemmet bør du bruke en hard vaskeklut eller mitten under badekaret og dusjen, gni problemområdene, etter vannprosedyrer bør du alltid massere, knede, klemme og tappe huden med fingrene eller fingermassasjene, med essensielle oljer (sitrusfrukter som sitronfrukter, appelsin, grapefrukt er spesielt gode), bergamot), og bruk deretter en spesiell krem. God bruk av anti-cellulitt scrubs kjøpt eller hjemmelaget, for eksempel fra malt kaffe, honning og sitronsaft. Kaffe og honning er de mest effektive hjemmemedisinene for cellulitt. De anbefaler også å besøke badstuen, gjennomføre honningmassasje (pattet med honning, pudder huden med håndflatene, på grunn av honningen, stikker huden litt i hendene, takket være dette, blodsirkulasjonen er effektivt forbedret), så vel som hermetisert massasje, wraps laget av leire, oljer eller honning.

Forvent ikke mirakler fra allment reklamerte kremer og serum, de forbedrer bare hudtone, strammer den midlertidig og dermed skjuler utseendet av cellulitt. Når du slutter å bruke dem, forsvinner effekten raskt. Men å forlate dem gir ikke mening disse fondene gir ofte, men begrenset, men raske resultater, de vil ikke la deg fortvile og kan til og med inspirere deg til videre transformasjon.

For å oppnå bærekraftige resultater er kun en integrert tilnærming effektiv. Men hvis du endrer din livsstil og følger alle anbefalingene, vil du i løpet av en måned definitivt merke resultatet. Og om noen få måneder vil du kunne flaute en kort skjørt og shorts!

Hva kan en spesialist gjøre

Beauticians tilbyr et bredt spekter av anti-cellulitt prosedyrer fra massasje og wraps til behandling med essensielle oljer og alger, fra peeling til mesoterapi og maskinvare teknikker.

Selvfølgelig er en profesjonell anti-cellulittmassasje et veldig effektivt verktøy som virkelig forbedrer hudtilstanden merkbart. Med en endring i livsstilsresultater fra massasje vil være langsiktig og bærekraftig. Hvis du har en tilstrekkelig uttalt cellulitt, er det kanskje en god start og en drivkraft for å forbedre din livsstil, kanskje med å starte med en massasje fra en pålitelig spesialist. Det er imidlertid verdt å huske at en stund etter løpet av massasje, hvis du ikke fortsetter å ta vare på huden din hjemme, for å observere kosthold og mosjon, cellulitt, alas! vil returnere i samme beløp.

Som for andre kosmetiske prosedyrer, hydromassasje, SPA, thalassoterapi, etc., er de selvsagt veldig hyggelige og umiddelbart etter prosedyren ser huden elastisk ut og fornyes, men ofte er de veldig dyre, og deres effekt er dessverre ikke sjelden. Selvfølgelig, hvis du har råd til å utføre kurs på slike prosedyrer regelmessig, så er dette en flott og hyggelig måte å alltid se bra ut. Hvis slike utgifter er ublu for deg, kan du godt oppnå gode resultater hjemme, men dette vil kreve disiplin, tålmodighet og innsats fra deg.

Slike radikale metoder som mesoterapi og maskinvare metoder (vakuumapparat massasje, myostimulering, elektrolipolyse og andre) bør tas svært nøye. De bør bare brukes med svært alvorlige manifestasjoner av cellulitt og bare etter å ha konsultert en lege, da det kan være kontraindikasjoner. I tillegg kan du bare betro din kropp til slike prosedyrer med kvalifiserte spesialister. Disse metodene kan være svært effektive og vil bidra til å kvitte seg med de patologiske og alvorlige former for cellulitt, men med feil i prosedyren, komplikasjoner og helseproblemer er mulige.

forebygging

Hvis du er en ung jente og du ikke har cellulitt ennå, men du er redd for at han kommer til å vises, er det noen enkle anbefalinger:

Hvorfor vises cellulitt og hvordan man kan unngå det

85-95% av kvinnene er kjent med ham, blant dem er supermodeller og sportsvenner, yoginier og adepter med riktig ernæring, fett og tynn, jenter, damer, fremtidige mødre... "guinoid lipodystrofi" eller mer vanlig - "cellulitt".

For å beseire denne skandaløse fienden av kvinner, må du være litterat i denne saken - å vite hva som er cellulitt, og av hvilke årsaker det ser ut.

Hva er cellulitt?

Det moderne verdensmedisinske samfunn har ikke nådd enstemmig oppfatning av den smertefulle naturen av cellulitt. Er det en sykdom hvis den er karakteristisk for flertallet av den kvinnelige befolkningen på planeten? La det ikke være en sykdom, men en kosmetisk defekt som er så viktig i tiden med åpne ben - uten tvil.

Medisinsk definisjon av cellulitt - endringer i strukturen av det subkutane vevet med nedsatt mikrocirkulasjon og lymfutstrømning.

Hvorfor ser cellulitt ut?

Et visst lag av hud syntetiserer fett, forvandler dem og introduserer dem i sirkulasjonssystemet. Denne funksjonen utføres av spesielle celler - adipocytter. Som et resultat av visse faktorer vokser de, trenger ny ernæring, samler avfallsprodukter og fjerner dem ikke.

Som følge av dette skjer det samme med overvektige mennesker - cellene blir større, vokser sammen med bindevev, som begynner å dukke opp fra de beryktede hagene, noe som ødelegger utseendet til den kvinnelige huden, spesielt på lårene og skinnene.

Alle kvinner, både fulle og slanke, har adipocytceller, så cellulitt sparer ikke noen. Hvis du har overvekt, vil det bare være mer merkbar.

Stadier av cellulitt

Trinn 1 cellulitt

"Du ser ham ikke, men han er." Huden er fortsatt jevn, men lymfestrømmen er allerede brutt inne i det, slik at kvinnen kanskje tror at hun hadde litt gjenopprettet eller drakk for mye vann, noe som førte til en følelse av hevelse.

Trinn 2 cellulitt

"Fett er komprimert." Evnen til å drenere lymfe er blokkert, den akkumulerer og bekjemper karene, øker intracellulært ødem. Oksygen går ikke inn i fettcellene, og innskuddene begynner å koble til et nettverk som ligner på celler.

Stage 3 cellulitt

"Klem og se." "Honeycomb" av fibrøst vev fanger øyene til flere celler. Ved første øyekast er cellulitt ennå ikke synlig, men hvis du samler huden i en brett og klemmer, vises "appelsinskall" med all sin herlighet.

Trinn 4 cellulitt

"Cellulitt, som er veldig dårlig." Hvis veksten av bindefettvev har nådd dette nivået, opplever kvinnen ikke bare estetisk ubehag. I sones av høyder kaster huden en blå og kaldere på grunn av dårlig blodsirkulasjon. Cellulitt påvirker nerveendene, smerten er følt på egenhånd, med klemning, gnidning, pressing.

Årsaker til cellulitt

Hvorfor cellulitt skjer i dag er definitivt ikke bevist. Medisinsk vitenskap kan bare identifisere faktorer som har mer eller mindre viktig:

økte nivåer av østrogen - kvinnelige hormoner, hvis de er i en tilstand av ubalanse, har en direkte effekt på huden;

rase, nasjonale, familiefaktorer - genetisk predisposisjon. Så europeere lider av "appelsinskall" oftere enn asiater og svarte. Hvis familien hadde cellulitt hos mor og bestemor, vil datteren og barnebarnet trolig møte ham.

problemer med blodårer - eventuelle brudd på lymfatisk drenering har direkte innvirkning på nedbremsing av cellulær metabolisme;

brå endringer i vekt - økningen er fulle av fedme og raskt tap - tapet av kollagenfibrer som gir hudens elastisitet;

stress, dårlig søvn er fulle av vaskulære spasmer, problemer med det endokrine systemet og følgelig sirkulasjonsforstyrrelser;

ubalansert kosthold - de nødvendige næringsstoffene i visse proporsjoner må være til stede i dietten. En stor mengde sukker med minst fiber og protein vil redusere syntesen av bindevev, fremmer opphopningen av toksiner og subkutan fett;

dårlige vaner - snacking, røyking, stillesittende livsstil, alt dette hemmer prosessen med å dele fett.

Cellulitt behandling

Cellulitt er vanskelig å behandle, men det kan bli betydelig redusert og til og med permanent slippe av med det. Den moderne arsenalen av effektive metoder for å bekjempe denne skandaløse fienden av kvinnelig skjønnhet er ganske stor. Dette er prosedyrer for å gjenopprette mikrosirkulasjon av blod og lymf, samt å redusere mengden av subkutant fett:

massasje og selvmassasje (for hånd, spesielle enheter, naturlig børstebørste);

scrubs (kaffe, salt);

yoga mot cellulitt

"Enkle" måter som fettsuging kan bare forverre situasjonen, noe som provoserer videre vekst av subkutant fett med dobbelt hastighet.

Formelen for suksess i behandling av cellulitt: fysisk aktivitet + riktig ernæring + hudpleie.

Øvelse, som "bryter" subkutant fett, bør rettes mot dannelsen av "fylling" for huden.

kardiovaskulære øvelser - løping, svømming, gå brennende fett;

øvelser i treningsstudioet - fettceller erstattes av muskelvev

yoga utgjør - strekking og vridning bidrar til total eliminering av giftstoffer, overflødig væske, studier av "bortgjemte" steder som er utilgjengelige for andre typer fysisk aktivitet.

I dietten bør man følge prinsippet om balanse og ikke redundans. Det er nødvendig å begrense søte og meieriprodukter. Bevist effektivitet i kampen mot cellulitt av enkelte produkter, selv om de ikke er et universalmiddel:

bær (på grunn av innholdet av resveratrol og pterostilbene);

tomater, vannmeloner (nyttige stoffer - karotenoider);

fet fisk (dette fettet er ikke farlig, kroppen trenger omega-3 fettsyrer);

citruses (rutin, hesperidin, quercetin og askorbinsyre);

naturlig kaffe (klorogen syre);

chia, linfrø;

brokkoli og andre cruciferous (sulforaphane);

Drikkebehandling er svært viktig - å fjerne giftstoffer og holde huden din slik at du trenger å drikke minst 1,5 liter rent vann per dag i tillegg til flytende mat og ulike drikker.

Hudpleie er ikke bare massasje og skrubbing. For en bedre kosmetisk effekt, må du øke elastisiteten til de øvre lagene i huden, som du bør bruke hudkrem, som inkluderer retinol-A og vitamin C.

Bare en integrert tilnærming kan gjøre en forskjell. Men det skal huskes at når du går tilbake til den gamle livsstilen og det vanlige ubalanserte dietten, kan "appelsinskall" angripe deg igjen. Skynd deg - med alderen reduseres mengden av østrogen som produseres, noe som fører til en reduksjon i hudens elastisitet og gjennomtrengelighet av blodkar, noe som betyr at det blir vanskeligere å kvitte seg med cellulitt.

cellulitt

For å fastslå forekomsten av cellulitt er det lett nok av eksterne tegn. På steder av lokalisering av cellulitt, hudlindring endringer, dimples og bump vises på kroppen, utvikler seg med alderen. I cellulittzonene er huden kaldere, og en liten spenning er dekket med oransje flekker. I nærvær av cellulitt, kan huden på underarmene, lårene og rumpene ikke være jevnt solbrunte, det er flere depigmenterte (lette) områder på den.

cellulitt

Tradisjonelt ble cellulitt gjenkjent ved hjelp av en klemme: Hvis du skjønner huden med pekefingeren og tommelen, var det hull i hudfoldet som ble dannet. For tiden bestemmes cellulitt av tilstedeværelsen av "appelsinskall", som skyldes opphopning av væske i de indre lagene av huden.

Valget av den optimale metoden for cellulittbehandling avhenger av stedet der utviklingen foregår. Forskellige deler av kroppen reagerer annerledes på visse typer eksponering. Ifølge statistikken fra Galen-laboratoriet, er det oftest cellulitt hos kvinner dannet i baken og lårene (96% av tilfellene), på underliv og knær (44%) og på hendene (16-40% avhengig av alderskarakteristikker).

Stedet hvor cellulittfokus ligger er påvirket av komorbiditeter. I strid med venøs blodstrøm, manifesteres lymfatisk drenering og avsetning av overskytende fettcellulitt i hofter og skinker. Cellulitt i mageområdet indikerer mulige funksjonsforstyrrelser i lymfesystemet, fordøyelsessystemet (forstoppelse, flatulens, diaré) og stresset som er tilstede eller tilstede. Lokalisering av cellulitt i nakken kan være tegn på sykdommer i muskler eller bein (muskelkramper, leddgikt), en tilstand av stress.

Årsaker til cellulitt

Det antas at cellulitt oftest forekommer hos kvinner, og nesten aldri forekommer hos menn. Dette fenomenet har to forklaringer. Først forskjellene i strukturen og funksjonelle egenskaper av huden av menn og kvinner. For det andre, spesifisiteten av handlingen av kvinnelige kjønnshormoner.

Hos kvinner er hudtykkelsen mindre, men tykkelsen på det fete subkutane laget er større. Tvert imot er kollagen inne i menns hud mer enn i den kvinnelige huden. Disse forskjellene vedvarer i alle aldre. I perioden fra 6 til 12 år øker andelen subkutant fett med mer enn tre ganger hos barn, da i jenter er det en ytterligere økning i massen av subkutan fett, og hos gutter stopper denne prosessen.

Avhengig av gulvet på forskjellige måter er fordelingen av subkutane fettvev: kvinner - som oftest i den nedre del av kroppen (hofter og sete) hos menn i - i den øvre del av legemet (i magen, skuldrene og bryst). Hos kvinner med noen, selv den mest skjøre kroppen, er det et høyere innhold av subkutant fett enn hos menn.

Den kvinnelige hudens anatomiske egenskaper skyldes barnefaget. Under graviditeten skal huden kunne strekke seg betydelig, slik at naturen har gitt stor fleksibilitet til kvinnelig hud. Dens bindevev er svakere og mer sprø enn en mans hud. I den kvinnelige huden er det et parallelt arrangement av bindevevsfibre, derfor kan celler av fettvev bli "presset gjennom" gjennom dem. Hos menn, tvert imot, skjer dette ikke, siden fibrene i bindevevet er anordnet i tverrsnitt, og danner en barriere for å klemme fettceller. Denne forskjellen forklarer egenartet av de eksterne manifestasjonene av cellulitt hos menn og kvinner.

Påvirkning av kvinnelige kjønnshormoner (østrogener) på huden er meget viktig: det forbedrer nivået av hyaluronsyre i dermis, øker aktiviteten av talgkjertlene og dermed - økende vanninnhold fremmer endre løselig kollagen, og dens omdannelse til en uløselig form. Til tross for forskjeller i strukturen av vev av mannlig og kvinnelig hud, kan menn også bli utsatt for dannelsen av cellulitt på grunn av ubalansen i det indre miljøet og utviklingen av stagnasjon. På menn er cellulitt oftest lokalisert i form av en fettrull i midjeområdet (den såkalte "ølmagen") og på forsiden av lårene ("fotballspillerens ben").

Stadier av cellulittutvikling

Utviklingen av cellulitt utløses ofte av hormonelle forandringer i kroppen: pubertet, graviditet, menopausale endringer. Cellulitt lokaliseringssoner blir som regel de ytre overflatene av lårene, rumpene, bukområdet, sideflatene på kroppen og brystet.

En enkelt generelt akseptert klassifisering av stadier av utvikling av cellulitt eksisterer ikke. Ulike forskere avgir 4 til 6 stadier av sykdommen.

 • Fase 1 cellulitt er preget av svak hevelse og hevelse i huden. Hudavlastningen er fortsatt jevn og jevn, men i de berørte områdene tar regenereringsprosessene lengre (blåmerker varer lenger og sår heler). Vev observeres i vevet, væskeretensjon i det subkutane fettvevet, akkumulering av nedbrytningsprodukter i det intercellulære fluidum.
 • Stage 2 av cellulitt er manifestert av en humpete hudtekstur, spesielt uttalt med muskelspenning. De venøse og lymfatiske systemene takler ikke utstrømningen av væske fra vevene, det interstitiale væsketrykket på karene øker. På grunn av hevelse, vevspenning og opphopning av slagg, blir fettinnholdet komprimert.
 • Stage 3 cellulitt (mikronodulær) er godt synlig for øyet. Når du plukker opp huden, er den appelsinskalleteffekten tydelig manifestert. Ødemvæv klemmer blodårene. Stagnasjon av venøs og kapillær blodsirkulasjon utvikler seg. Veggene i kapillærkarene svekkes og deres permeabilitet øker. Lymfe og blodsvette i vevet, blir permanente blåmerker dannet på huden. Bindevevet vokser og i form av en kapsel omgir fettcellene - "mikronodulet" tetningsformen.
 • Det fjerde stadiet av cellulitt er preget av brutto synlige forandringer i de berørte områdene: huden er ujevn, ujevn, selv når musklene er avslappet. Mikronoduler, sammenslåing i konglomerater, danner makronoduler, eller "cellulittstein". Bindevev vokser enda mer. Dårlig blodtilførsel til cellulittzonene gjør huden kald og blåaktig. Pressing eller klemming av huden manifesteres av smertefulle opplevelser.

Under 5 og 6 stadier av cellulitt betyr spredning av det berørte området og alvorlighetsgraden av endringer. På disse stadiene forekommer forekomsten av cellulitt på skuldrene og underarmen.

Cellulite behandlingsmetoder

Cellulittbehandling er basert på bruk av et sett med tiltak for å stimulere mikrosirkulasjon i problemområder. Disse inkluderer fysisk trening, fitness, massasje og andre teknikker.

Kosmetiske prosedyrer som brukes til cellulitt, har følgende mål:

 • Lipolyse - Aktivt fettbrudd
 • Undertrykking av fettdannelse
 • Aktivering av utstrømning av væske fra vev, lymfatisk drenering, fjerning av toksiner
 • Økt vaskulær tone i huden og normalisering av blodstrømmen i dem
 • Mykning og løsning av faste fettavsetninger i det subkutane fettet
 • Muskelstimulering
 • Øk hudens fasthet og elastisitet, hudnivåering.
FORBEREDELSER FOR EKSTERNE TILTAK OG SKRIFT

De gunstige effektene på det marine miljøet ble observert i antikken. Moderne medisin utvikler en hel retning basert på sjømatbehandling - thalassoterapi. Sjøklima, vann, alger, sand, gjørme er mye brukt i dag for å bekjempe cellulitter.

Thalassoterapi utføres i medisinske institusjoner. Dens handling er primært rettet mot å normalisere funksjonene i endokrine og nervesystemet, regulere prosesser for akkumulering og splitting av fett, for å fjerne overflødig væske og fettavsetninger fra kroppen. I kompleks terapi med massasje, kosthold, fysioterapi, gymnastikk, behandling med "havmiljøet" fører til en reduksjon i effekten av "appelsinskall".

Alger prosedyrer har en uttalt anti-cellulitt effekt. Alger i store mengder inneholder jod og andre sporstoffer, penetrerer aktivt og metter alle lagene i huden med dem - epidermis, dermis, hypodermis. Et to-ukers forløb av thalassoterapi ved et spesialisert spa er nok til å rense kroppen, rydde opp huden og lade kroppen din opp med energi og kraft et år i forveien.

Alger behandling er mulig ikke bare i badebyene. I dag er thalassoterapiprosedyrer tilpasset til bruk i skjønnhetssalonger, selv i fjerne områder av verden. Takket være bearbeidede og konsentrerte alger, havsalt, leire og gjørme, kan du gjenskape atmosfæren av helbredende sjøklima i et enkelt kosmetisk senter. En type thalassoterapi er wraps-prosedyren.

For innpakninger bruk kremer, gjørme, spesielle formuleringer som inneholder saltkonsentrater, sjølera og gjørme, ekstrakter av brune alger, essensielle oljer, ekstrakter av legeplanter. Komplekset av disse komponentene stimulerer lymfedrenering og perifere sirkulasjon, styrker karveggen, normaliserer metabolske prosesser i hudcellene, fremmer lipolyse og eliminering av toksiner, reduserer ødem, og fornyer huden leges. Strukturen av anti-cellulitt midler som antioksydanter og hud beskyttere er også inkludert vitamin komplekser A, E, C, F, B5 (panthenol), ekstraktene Spirulina og hvetespirer, samt en toniske komponent - koffein.

Effektiviteten av wraps er forbedret i kombinasjon med manuell lymfatisk drenering - prosedyrer for manuell anti-cellulitt massasje. Det hjelper til med å myke og bryte opp fettkapsler, fjerner væske og giftstoffer fra vev, forbedrer blodsirkulasjonen, forenkler strømmen av anti-cellulittprodukter til vev og normaliserer lokal og generell immunitet. Kontraindikasjoner for å gjennomføre en dyp anti-cellulittmassasje er sykdommer i bekkenorganene og huden, så denne massasjen er foreskrevet og utført bare av spesialister.

Anti-cellulittprogrammer utvikles individuelt for hver pasient og kan bli underlagt korreksjon under implementeringen. Under og etter behandlingsprosedyrer er vedlikeholdsbehandling nødvendig: supplerende inntak og ekstern bruk av anti-cellulittmedikamenter, diettmat, mosjon. Med nøyaktig implementering av alle avtaler og anbefalinger, vil resultatet av cellulittbehandling være godt uttalt og vedvarende.

HARDWARE CORRECTION OF THE FIGURE

Apparatteknikker for lymfatisk drenering, både uavhengig og i kombinasjon med andre anti-cellulittprosedyrer, brukes i stor grad til å behandle cellulitt i moderne estetisk kosmetologi. Det er nødvendig å foreta en reservasjon at det er umulig å ty til maskinvaremetoder for figurkorreksjon i nærvær av sykdommer i bekkenorganene (endometriose, fibromatose, polycystisk sykdom, etc.). I slike tilfeller utføres lokale prosedyrer på hoftene. Absolutte kontra i maskinvaren limfodrenazha er vaskulær sykdom (tromboflebitt flatlige og dype vener) og huden (fuktig eksem, utslett, allergiske reaksjoner til eksterne preparater som benyttes i massasje).

Vakuum - massasje gjør at du effektivt, raskt og smertefritt kan ødelegge de faste fettavsetningene under huden. Den sjeldne luften som leveres med et spesielt apparat, har en kraftig effekt - løsner kapsler som inneholder faste fettavsetninger. Disse fettkapslene skaper hudspenning og ujevn lindring av figuren med cellulitt. Etter at kapslene løsnes, myker fettet og begynner å splitte mer aktivt, lymfestrømmen øker og vevet blir mettet med oksygen, hevelsen forsvinner, huden blir jevnet.

Endermology er en prosedyre som kombinerer effektene på huden og subkutan vev med vakuum, vibrasjon og æltning. Den sjeldne luften leveres gjennom en spesiell individuell drakt, noe som forårsaker et rush av blod, og deretter massasje ruller griper vevet og intensivt ælt dem. Effekten av "rullende bølger gjennom kroppen." Når du utfører endermologi, behandles hele overflaten av kroppen, mens de mest problematiske sonene blir utsatt for mer intense effekter. Manipuleringsprogrammet er satt på enheten individuelt for hver pasient, prosedyren er behagelig og helt trygg, godt tolerert. Den kosmetologiske effekten av prosedyren er forsvinner av ødem, forbedrer blodtilførselen til vevet, huden strammer og blir elastisk.

Trykkbehandling (pneumomassasje eller pressomassasje) - påvirker lymfesystemet med trykkluft, økende lymfatisk drenering. Som et resultat av lymfatisk dreneringsmassasje fjernes overskytende interstitialvæske, slagger fra kroppen, og lymf og blodsirkulasjon er normalisert. Alt dette fører til at cellulitten forsvinner og forbedrer hudens utseende.

Mikrostrøm og elektromyostimulering - eksponering for elektriske impulser på hud og muskelfibre. Intensiv sammentrekning av muskler fører oppvarming til økte metabolske prosesser i fettvev. Som et resultat av dagens stimulering, er fete forekomster brutt, splittet, lymfestrømmen forbedres. I tillegg dannes muskelmasse og silhuetten av huden forbedrer seg. Elektrisk stimulering har fått apt navnet på "fitness for lat." Det gir deg mulighet til å trene muskler og bli kvitt fettmasse, uten å benytte seg av fysisk trening.

Elektrolipolyse er en av typene elektromyostimulering ved vekslende frekvensstrøm, matet av elektroder. Det resulterende elektromagnetiske feltet stimulerer blodsirkulasjonen og lymfestrømmen, forårsaker nedbrytning av fettceller, fører til en nedgang i volumet av fettmasse. Varigheten av behandlingsforløpet bestemmes av alvorlighetsgrad av cellulitt og gjennomsnitt 15-20 prosedyrer i 2-3 måneder. Elektrolipolyse gir en god effekt i kombinasjon med massasje.

Ultralydsbehandling har lenge vært utbredt innen fysioterapi. I de senere år har ultralyd blitt effektivt brukt til integrert behandling av cellulitt i estetisk kosmetologi. Ultralydbølger, gjennomtrengende dypt inn i vev, ødelegger adhesjoner mellom fettceller og forbereder dem på anti-cellulittprosedyrer. Bruken av ultralyd er spesielt effektiv når man kjører former for cellulitt. Den lokale effekten av ultralyd er manifestert i forbedring av vev-trofisme og normalisering av strukturen av kollagenfibre.

Mesoterapi er basert på injeksjon av mikrodoser av stoffet i det berørte området. En spesiell cocktail av narkotika og vitaminer introdusert i huden øker nedbrytningen av fettceller og eliminering av overflødig væske. Mesoterapi behandler vellykket gammelt cellulitt. Forløpet av mesoterapi prosedyrer er en prosedyre per uke i to måneder. For den beste effekten anbefales det først å miste vekt på den fysiologiske normen. Mesoterapi gir et varig estetisk resultat i kombinasjon med andre metoder for cellulittbehandling: wraps, massasje. Ikke utfør mesoterapi i nærvær av lesjoner og hudutslett under graviditet eller menstruasjon.

Forberedelser for internt tiltak

Omfattende behandling av cellulitter involverer ikke bare bruk av eksterne prosedyrer, men også orale medisiner, spesielt biologisk aktive mattilsetninger (BAA) basert på urte ingredienser. Sirkulerer med blodet i kroppen, legger kosttilskudd inn i huden og øker effekten av lokale anti-cellulittprosedyrer. Det er spesialdesignede anti-cellulittprogrammer som inkluderer spesielt utvalgte midler til intern og ekstern bruk.

OM KOMPLEKSITET AV ANTI-CELLULITE PROGRAMMER

Formelen for effektivt bekjempelse av cellulitt er å bruke en kompleks effekt. Kombinasjonen av aktive maskinvareteknikker med eksterne preparater og bruk av biologisk aktive mattilsetninger gir håndgripelige resultater i kampen mot cellulitt. Det komplekse anti-cellulittprogrammet inneholder også anbefalinger om kosthold, fysisk aktivitet og tilleggsprosedyrer: avslappende og undervannsmassasje, vannmassasje, bad med havsalt og tang, mudder og perlebad, sirkulær Charcot dusj og dusj, aqua aerobic.

Prognose, prospekter for behandling av cellulitt

Korrigering av cellulitt i første fase gir raskt konkrete resultater. Noen ganger er det nok å eliminere årsaken som fører til brudd på fettmetabolismen (bakgrunnssykdommer, endokrine lidelser, feil i kosthold, dårlige vaner), og resultatet av behandlingen vil ikke ta lang tid å vente. Terapeutiske tiltak på dette stadiet er rettet mot å øke utstrømningen av væske fra vevet, utskillelse av toksiner. Viser lymfatisk drenering, badstue og bruk av anti-cellulitt kosmetiske preparater.

Den andre fasen av utviklingen av cellulitt krever bruk av mer aktive metoder: intensiv mosjon, regelmessige lymfatiske dreneringsprosedyrer. I tredje fase av cellulitt er det effektivt å bruke ultralyd terapi, dyp massasje av de berørte områdene, maskinvare lipolyse teknikker (inkludert kryolipolyse). Lansert, fjerde etappe er preget av gamle, dype forandringer og krever fettsuging kirurgi - fjerning av fettforekomster fra de berørte områdene.

Således kan behandlingen av cellulitt i hvilken som helst av stadiene være effektiv. Men jo raskere du begynner å løse dette problemet, jo mindre innsats, tid og penger må du bruke på det. Og din innsats vil komme tilbake til deg hundrefold: en vakker og slank figur vil være din belønning for denne vanskelige banen.

Flere Artikler Om Typer Acne