Akne, akne, utslett og hudskader av forskjellig natur - problemet er ikke bare ungdom, men også mange voksne. Alle hudproblemer kan kombineres til en stor gruppe - dette er akne.
Lesjoner vises som svarte flekker og pustler. I tillegg ser det seg ut, kan det også forårsake alvorlige problemer og indikerer sykdommer i kroppen.

Utslett på baksiden, brystet, men oftere på ansiktet. Hovedårsaken er økt fet hud. Imidlertid påvirker usunn kosthold, uønskede miljøfaktorer, genetikk, hormonelle lidelser i mindre grad. Uansett årsak til utvikling og hvilken type utslett som helst, bør behandlingen av akne i ansiktet være komplisert og umiddelbar. Videre er det mange måter å få hjemme, medisinsk og kosmetisk behandling. Men før du behandler problemet, må du forstå årsaken til problemet.

Årsaker til

Akne kalles ofte den "andre sykdommen i skitne hender". Men mange faktorer kan tjene som en årsak, og skitne hender kan bare forverre et eksisterende problem.
Hormonforstyrrelser er mulige, på grunn av en rekke omstendigheter og ikke-hormonelle, avhengig av organismenes arbeid.

Ikke-hormonelle årsaker til akne

 1. Genetisk predisposisjon (oftere hos menn). Arbeidet med sebaceous kjertlene lagt av naturen, trenger du bare å overvåke en bestemt type hud på riktig måte.
 2. Feil hygiene. For oljede hudtyper anbefales det ikke å vaske oftere enn to ganger om dagen, for ikke å overdrive huden og ikke å provosere det akselererte arbeidet i talgkjertlene, noe som vil føre til akne. I tillegg er det ønskelig å bruke spesialverktøy for fett typen. Ikke overflødig vil være bruk av antibakterielle tonics og umyvalok.
 3. UV stråler. Mange tror feilaktig at solen eller solsengene kan bokstavelig talt "tørke opp" akne. Imidlertid maskerer soling bare problemet. Overdreven sollys, tvert imot, utfordrer økt arbeid av celler som "prøver å kvitte seg" med ultrafiolett stråling.
 4. Feil i det endokrine systemet, som oftest er forårsaket av stress og depresjon. Mindre nerver - mindre akne. Det kan sies at akne er direkte relatert til emosjonell bakgrunn.
 5. Feil i fordøyelseskanalen. Hovedårsaken er feil, ubalansert ernæring. Som et resultat - akutt, så kronisk gastritt, steiner, dysbakterier og akne.

Hormonelle årsaker

For første gang kan hormonforstyrrelser bli "møtt" i alderen. Over tid, hormonene roe seg og utslett går bort.

Men i nesten 50% av befolkningen blir acne overført til voksenlivet, og dette skyldes forstyrrelsen av det endokrine systemet og økt produksjon av hormoner. Videre er det påvist at utslett på huden er et "kart" som du kan finne problemet inne i.

 • Akne på ryggen indikerer et overforbruk av steroider;
 • i T-sonen - om funksjonsfeil i mage-tarmkanalen;
 • på haken - om gynekologiske og ENT sykdommer;
 • på pannen - om problemer med tarmene.

Utslettene er også delt inn i arter, fra ufarlige til ganske alvorlige former.

Typer av akne

For øyeblikket er mange typer og typer akne blitt identifisert, som er klassifisert etter opprinnelse, sykdomsprogresjon, farge og tilstedeværelse eller fravær av infeksjon. Den vanligste:

 1. Svarte prikker. Dette er en stagnasjon på toppen av porene. I første omgang er korken gjennomsiktig, vassen, da fettet blir hardt, blir prikken hvit eller gul, blir overskyet og tykkere. Under påvirkning av oksygen oksiderer væsken, noe som resulterer i en karakteristisk svart farge.
 2. Hvite prikker. Fett samles i den nedre delen av porene, og danner tette blodpropper. Utvide, de blir synlige på overflaten i form av hvite hypodermiske pimples eller hillocks, følte av fingrene. Det er ingen vei ut.
 3. Papler. Dannet av infeksjon i subkutan akne. Formet knute opptil 3 cm, ledsaget av rødhet, suppuration, hevelse. Edematøs ball fra lys rosa til blåaktig farge uten betennende hode.
 4. Pustler. Det finnes forskjellige vanlige og uregelmessige former med purulent innhold inni. Formet uavhengig av hverandre eller når det kommer inn i en kviseinfeksjon. Vanligvis opptil 1 cm. Rød, inflammet rundt en sirkel med hvit, gjennomsiktig, gul eller grønn synlig pus. Uklarhet og alle nyanser, unntatt hvitt, indikerer en re-infeksjon.
 5. Dermatoser. Oppstår med betennelse i hårsekkene, men vanligvis uten akne. Denne typen er karakterisert ved inflammatoriske flekker, rødhet (rosacea og annen dermatitt) enn akne.
 6. Komedoner. De er dannet som følge av blokkering av hårsekkene med sebum. Uten betennelse trer ikke trusler.
 7. Papulopustulær akne. Oppstår i betennelse i komedoner. På deres sted dannes pustler og noder.
 8. Knotty cystisk akne. Dette er en cystisk opphopning av sår under huden med utgang til utsiden. Vanligvis går det hardt og lenge. Obligatorisk behandling.

Det finnes andre mindre vanlige typer som bare en hudlege kan bestemme: fulminant, steroid (bodybuilding acne), sen, invers, sfærisk (opphøyd), voksen akne, akne neonatal, kosmetisk, profesjonell, solfylt akne og andre.
Diagnosen og behandlingen avhenger også av alvorlighetsgraden og utviklingsstadiet.

Stadier av akne

Kviser forekommer i alle, selv i helt friske mennesker. Dette skyldes ulike faktorer. De innledende stadiene, som regel, krever ikke alvorlig behandling.

 1. Utseendet til mindre mindre lesjoner forbundet med midlertidig hormonell svikt (menstruasjon) eller mekanisk skade. Dette er vanligvis fra 1 til 10 hvite ål. For dette stadiet er nok de riktige kosmetiske prosedyrene.
 2. Utslettene øker. Antall utslett kommer til 30 stk. Lesjonene er smertefulle og røde, med pustler. Konsultasjonsspesialist og narkotikabehandling er nødvendig.
 3. Flere pustler, papiller, noder dannes. Nederlaget har et ganske stort område. Sår flekker er smertefulle, noe som ofte indikerer alvorlige brudd på indre organer. Krever obligatorisk intervensjonsspesialist og utnevnelse av antibiotika.
 4. Det stadium hvor cystisk multippel og omfattende akneområder dannes. Det er både perkutane og subkutane abscesser. I tillegg til de svært smertefulle opplevelsene, kan pasienten utvikle stress mot bakgrunnen av en psykologisk faktor. Som med det fjerde, veldig harde scenen, ser ansiktet, for å si det mildt, utilsiktet.

Advarsel! Stress og depresjon, ofte ledsaget av tilstedeværelse av flere akne og noder, forverrer situasjonen. Derfor, i tredje og fjerde trinn, i tillegg til ekstern og intern behandling, er konsultasjon av en psykolog veldig ønskelig.

For å unngå de siste stadiene er det imidlertid nødvendig å diagnostisere sykdommen i tide.

For å diagnostisere en sykdom er det nok å vende seg til en endokrinolog og ta blodprøver: generelt, for hormoner (i 5-7 dager med menstruasjon for kvinner), for progesteronnivå. Du kan i tillegg gjennomgå ultralyd av binyrene, testikler, prostata.

Først når diagnosen har blitt utført og type, stadium og alvorlighetsgraden av sykdommen er identifisert, kan behandlingen påbegynnes.

Akne Behandlinger

Noen ganger er det nok behandling med riktig utvalgt kosmetikk, i andre tilfeller brukes flere medisiner. Noen ganger kompleks behandling, som inkluderer både kosmetikk og medisinske preparater. Det er ikke uvanlig å kvitte seg med saker bare ved hjelp av hjemmebehandling med de riktige forberedelsene.

preparater

I hvert tilfelle bør medisiner foreskrives av en spesialist. Men det er de som har bevist seg med verdighet.

Benzoylperoksid
Inhiberer og blokkerer betennelse i hårsekkene. I tillegg eksfolierer død hud. Den anbefalte dosen av legemiddelkonsentrasjonen i kremer og salver er opptil 5%. Ifølge mange studier har det vist seg at en stor konsentrasjon er meningsløs.

Proderma-krem, Proaktiv, Persa-gel 5 viste seg bra. Men antibiotika og retinoider anses å være de beste, for eksempel Epidoau (Frankrike), Duac-gel (Storbritannia).

Vanligvis brukes 2 ganger daglig i 1-1,5 måneder. Påfør bare de berørte områdene.
Benzoylperoksid har en blekende effekt, så du må være forsiktig med klærne.

Salisylsyre
Det regnes som en klassiker for å bekjempe hudproblemer. Men salicylic virker bare på akne. På akne, i tillegg til tørking, har ikke. I tillegg forårsaker applikasjonen rødhet, peeling, kløe og mulig utseende av pigmentering på den mørke huden.

Den mest kjente salisylsyrebaserte agensen er Klerasil. Men med vanlig bruk har den fortsatt en effekt flere ganger svakere enn retinoider.

retinoider
Disse er vitamin A-produkter som ikke bare forhindrer utbruddet av akne, men bidrar også til fjerning av purulente akkumuleringer. Effektiv mot akne og akne i ulike stadier. Den mest effektive - med tilsetning av benzoinperoksid og antibiotika (Klenzit-C, Deriva-C, Izoterixin.

En applikasjon per dag er nok, men varige resultater forblir bare etter 3 måneders bruk.

Forberedelser med svovel
Brukes til å behandle bare akne med en inflammatorisk prosess. Akne fungerer ikke. De har en veldig ubehagelig lukt, og den eneste fordelen er at du kan erstatte benzoyl en gang, noe som vil redusere infeksjonen av infeksjonen til peroksidet. Eksempel - Delex Akne av ulike retninger (fra akne, hudormer, forte).

Kortisoninjeksjon
De brukes til å unngå kirurgi for alvorlige former for akne med cystiske formasjoner. Disse er steroide antiinflammatoriske legemidler som raskt lindrer symptomene. Av bivirkningene: edderkoppårer, tynning av huden og andre mindre, som sammenlignet med cystisk akne, kan betraktes som en trifle.

I noen tilfeller er kosmetiske prosedyrer brukt som erstatning eller felleshjelp for akne.

Kosmetiske prosedyrer


Mesoterapi, laserpolering og kjemisk peeling er oftest brukt til å bekjempe dette problemet.

mesotherapy
Dette er en smittsom introduksjon under huden av spesiell helbredelse, såkalte cocktailer. Mezokteyl består av biologisk aktive komponenter: ferdigblandet eller blandet for hånd. Strukturen omfatter aminosyrer, vitaminer, mineraler (oftest svovel, kobolt, magnesium, selen, hyaluronsyre, elastan, kollagen, antibiotika, immunmodulatorer). Sammensetningen er valgt individuelt, basert på det spesifikke problemet. Legemidlet administreres manuelt eller mesoiler. Effekten påvirkes ikke bare av selve cocktailen, men også av hudirritasjon med mikropunktur.

Prosedyren er ikke veldig smertefull, heller ubehagelig, men gir et godt resultat. Mesoterapi øker lokal immunitet av huden, lindrer betennelse, fjerner pustler og forhindrer dannelsen av nye. Dessuten kan den glatte ut lindringen og oppløse arene igjen etter akne.

Face sliping
Ofte brukes til å behandle post-akne. Men med akne og akne er ikke mindre effektiv metode. Det oppstår ved kontaktløs (termisk) og kontaktstråling.

I alle fall virker laseren på cellene i talgkjertlene destruktivt. Dette reduserer produksjonen av sebum, rødhet, betennelse, hevelse. Svampe, bakterier blir drept, det øvre laget av epidermis blir fjernet som det var, og bidrar dermed til den raskeste regenerering. Sykdommer erstattes av friske.

Kjemisk peeling
Navnet snakker for seg selv. Dette peeling med organiske syrer. En sur sammensetning påføres huden, som bryter ned epidermisene. Prosedyren for handling er sammenlignbar med sliping, men fjernet imponerende imponerende lag. Grovt sett blir den syke huden fjernet, og i stedet forplantes friske celler raskt. Metoden påføres imidlertid etter fullstendig fjerning av betennelse og fjerning av sår.

Enhver prosedyre vil kreve behandling i opptil 10-15 økter i 1-2 uker til huden er fullstendig restaurert, men resultatet er allerede synlig etter første økt.

Med riktige kosmetiske prosedyrer, er det mulig å bli kvitt akne permanent, men noen ganger forebyggende periodisk vedlikehold er det nødvendig med gjentatte økter.

For å opprettholde resultatet, trenger du skikkelig hudpleie og den såkalte støttende hudkorreksjonen om 1 gang i 6-12 måneder.

For de som er redd for injeksjoner eller ikke liker mennesker i hvite frakker, finnes det hjemmeprocedurer som også kan redusere eller eliminere akne.

Hjemmebehandling

Det er verdt å merke seg at i sluttfasen med et stort antall pustler og et stort område av betennelse, er det bedre å kontakte en hudlege og en endokrinolog. Deretter kan du kombinere medisinsk behandling og populære oppskrifter. I utgangspunktet (ål og små kviser) er det ganske mulig å bare gjøre med masker og skrubbe.

Ansiktsmasker

Velprøvd maske basert på kli, hvitløk, brus og salt.
For basen kan du forberede arbeidsstykket og oppbevare den i en tett lukket glassbeholder: enhver kli og brus knust i en kaffekvern i like deler.

Acne Fruit Mask
ingredienser:

 • base av kli og brus - 1 ss. l.
 • noen sur frukt - 3 stk.

Fra frukt (sitron, sure epler, kiwi, grapefrukt, appelsin, fra bær - rød og svart currants, stikkelsbær, jordbær) klemme saften og hell underlaget. Mørk myk frukt i potetmos, legg til oppslemmingen av kli og syltetøy. Masser ansiktet ditt med masserende bevegelser. Soak i 15 minutter, skyll med varmt vann og bruk en nærende krem.

hvitløk

 • hvitløk - 1 hode;
 • salt - 1 ts;
 • protein - 1 stk.

Hopp hvitløkene gjennom en press, legg til det ødelagte proteinet og saltet. Påfør ansiktet, massasje i minst 2-3 minutter og la på 15. Skyll med varmt vann og påfør fuktighetskrem.

potet

 • potet juice - 3 ss. l.;
 • havremel - 1 ss. l.;
 • Aspirin - 2 tabletter.

Havremel helle saften av poteter og la i 15 minutter. I den hovne vannet legges pulverformet aspirinpulver. Opprettholde en masse på ansiktet i minst 25 minutter.

I tillegg til masker, 1-2 ganger i uka, anbefales det å bruke skrubbe.

scrubs

Honning kan tas som basis, noe som er et utmerket viskøst antibakterielt, antiinflammatorisk middel.
Som tilsetningsstoffer vil eventuelle komponenter med korn være egnet: bakken, havregryn, jordbær, jordbær, kanel, salt, brus. Du kan legge til farmasøytiske vitaminer og nikotinsyre.

Skrubbe er påført ansiktet med massasjebevegelser. Massasje tar 5-7 minutter (med en nikotin ikke mer enn 3). Massen kan stå igjen i 5 minutter på ansiktet eller skyll umiddelbart med kaldt vann.

For at alle ovennevnte metoder skal opprettholde sitt resultat i lang tid eller for alltid, må du følge den riktige dietten. Siden akne ofte indikerer en funksjonsfeil i de indre organer.

diett

Kosthold er ingenting som riktig ernæring. Å spise er fettfattige varianter av kjøtt og fisk, cottage cheese, grønnsaker, frukt og frokostblandinger. Reduser kaffe og melkforbruk til rimelige grenser.

For å utelukke: fett, stekt, overdrevent salt, bevaring, mel, søtt (unntatt honning).

Kosthold vil bidra til å kvitte seg ikke bare med akne, men også fra overvekt og helseproblemer.

Imidlertid bør i tillegg til behandling følges profylaktiske tiltak som inkluderer:

 • utvalg av individuelle hygieneprodukter for å ta vare på en bestemt type hud;
 • stikker til riktig ernæring;
 • bruk av antibakterielle midler for fet hud;
 • periodisk konsultasjon av en hudlege, endokrinolog og kosmetolog for å forhindre tilbakefall.

Akne i ansiktet er ikke en setning, selv i avanserte stadier. Med riktig behandling, opprettholde resultatet, og en diett som forhindrer gjenoppvekst, kan du bli kvitt

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet raskt og permanent?

skjønnhet

Innholdet

Hva å gjøre hvis tilstanden i ansiktets hud daglig ødelegger stemningen: Hva forårsaker akne, hvordan håndteres det og vinner?

I ungdomsår, under en hormonell justering av kroppen, noen ansiktet problemet med acne på ansiktet. Med alderen går dette ubehagelige fenomenet bort eller reduseres på grunn av utslett, men noen ganger fortsetter voksne av begge kjønn å lide av akne i ansiktet. Hvorfor skjer dette, hvordan kan du bli kvitt akne og glemme det for alltid?

Hvordan diagnostisere årsakene til akne i ansiktet?

Akne er en sykdom som kan skyldes mange faktorer. Derfor jobber kosmetologen eller hudlege ofte sammen med en endokrinolog, en gynekolog, en ernæringsfysiolog, og til og med en psykoterapeut for å finne årsakene til en ulykke.

I utgangspunktet blir de fleste til en skjønnhetspleie. En kompetent spesialist må spørre pasienten om dårlige vaner, allergier, livsstil. Etter denne konsultasjonen blir det klart om du må vende deg til andre fagpersoner og hva slags indre kroppsproblem utseendet på akne i ansiktet er forbundet med. Dette vil bidra til å behandle akne systematisk og grundig og gi raske resultater.

Hva er akne?

Til tross for at akne anses som en følgesvenn for ungdomsmognad, vises noen av utslettene i ansiktet bare på 30 år. Den såkalte senere akne kan forekomme i 40 og i overgangsalderen. Eksperter kaller dette fenomenet MARSH-syndrom:

M - melasma, det vil si manifestasjonen av pigmentering på huden, A - faktisk akne, som manifesterer seg i form av komedoner, papules, pustler, etterfulgt av dannelse av arr og blemmer. R - rosacea, der betennelse ikke forekommer i talgkjertelen, men på nivået av blodkar, forårsaker utseende av retikuler på nakken eller vingene i nesen og rødhet i ansiktets hud. S - seborrhea: en fettete eller oljeaktig filmform på huden, oksygen får ikke tilgang til epidermiscellene, den tykner og flak, og hudflekten er ujevn og usunn. Endelig er H hirsutisme, det vil si overdreven vekst av ansiktshår, uavhengig av kjønn.

Det som vanligvis kalles akne kan manifestere som summen av symptomene ovenfor eller hvilken som helst kombinasjon av dem. Årsakene til at de ligger, ligger i helt forskjellige planer, så tilnærmingen til behandlingen må individualiseres i hvert enkelt tilfelle.

Hvorfor vises akne?

Den vanligste og vanligste årsaken er ubalanse mellom kjønnshormoner. Det manifesterer seg som et brudd på syklusen og uregelmessig vekt i alle retninger, og kan skyldes blant annet inntak av feilvalgte hormonelle stoffer eller tilsetningsstoffer av tvilsom opprinnelse, en overdreven lidenskap for tøffe dietter.

Blant andre grunner kan det være en organismes reaksjon på medisinering av andre sykdommer, sykdommer i mage-tarmkanalen, ulike patologier av det kvinnelige reproduktive systemet, dysbiose eller enkelte typer infeksjoner. Ikke glem å fascinere mange mennesker med fastfood, stress og dårlig økologi i storbyene.

Hva forårsaker akne?

Godteri og sjokolade, krydret og fet mat, røkt mat og hurtigmat. Akne kan påvirkes av sterk te eller kaffe i store mengder, alkohol og til og med meieriprodukter. Denne gruppen inkluderer også dysbakterier, stress og depresjon, overdreven entusiasme for soling, feil bruk av dekorative eller kosmetiske midler.

Hva er akne?

Etter å ha oppdaget årsaken til utseende av ubehagelige manifestasjoner på huden, er behandling foreskrevet. Dette kan være inkludert medisinering - for eksempel retinoider eller hormonelle stoffer, avhengig av forstyrrelsen av et bestemt organ, eller til og med antibiotika. Samtidig bestemmes preparater som er egnet for ekstern bruk.

I skjønnhetsklinikker i dag er fototerapi en av de mest effektive behandlingene med lys. I 5-10 økter i kombinasjon med narkotika blir tilstanden til ansiktets hud merkbart forbedret.

Hvordan velge midler for hjemmepleie?

Det er veldig viktig å velge riktig hjemmepleieprodukter - det er best å gjøre dette sammen med en spesialist. Ofte velger vi krem ​​eller lotion, lytter til annonser eller råd fra venner. Logikken er ganske den samme: "Hvis jeg har akne, snakker det om problemhud" - henholdsvis i de bestselgere er det produkter laget for fet hud. Eiere av ung hud utsatt for sekresjoner, foreskrev ofte kosmetikk med salisylsyre.

Faktisk kan akne og betennelse vises på tørr, sensitiv hud, og også utsatt for aldersrelaterte endringer - og kosmetikk for fet hud vil bare forverre det vanlige problemet. Videre, ved hjelp av slike midler, er det mulig å forringe immuniteten til huden - i dette tilfellet er det mye mer rimelig å velge kosmetikk som vil nærme og fukte.

Hvordan bli kvitt akne: generelle prinsipper for omsorg

Det høres ikke for originalt, men slik hud skal regelmessig og riktig vedlikeholdes, da vil antallet akne og skinne synke betydelig, og porene blir smalere. Det er svært viktig å være oppmerksom på effektiviteten av et hvilket som helst valgt middel - hvis etter 3 ukers bruk ikke har endret tilstanden i huden, bør krem, lotion eller tonic endres. I tilfelle av forverring - nekter penger umiddelbart.

Daglig pleie

Huden skal rengjøres før sengetid: skummende mousses eller geler, deretter tonic. Etter det må huden fuktes med en ikke-fettete krem ​​med en mattende effekt.

En gang i uken

Det er nødvendig å lage aknemasker hjemme. De må velges riktig etter hudtype og årsakene til akne. Det kan være masker med leire, sink og forskjellige phytoextracts - de vil tørke huden, selv ut fargen og fjerne den oljeaktige glansen.

månedlig

Det er nødvendig å besøke en skjønnhetspleie i en skjønnhetssalong: han skal gjøre en profesjonell rengjøring, evaluere hudens generelle tilstand og gi faglige anbefalinger for videre pleie hjemme og valg av relevante produkter.

Hver 6. måned

Syreskall, gommazhi - det vil si enzymatisk rensing, mesoterapi og andre salongprosedyrer som kun kan gjøres av fagpersoner i hytta.

Hva er de mest vedvarende akne-mytene?

Her er de viktigste mytene som du trenger å slutte å tro på umiddelbart hvis du vil ha seieren over akne for å være rask og rask.

Leirmasker er påkrevd for alle

Clay virkelig trekker ut overflødig fett og reduserer sebum sekresjon, spesielt i den varme sesongen. Men i tilfelle av akneforverringer og smittsomme årsaker til forekomsten, kan slike masker ikke brukes. De er ikke sterile og kan føre til at bakteriene ser ut på allerede skadet hud. Som et resultat vil problemet med akne bare forverres og vil være vanskeligere å kurere.

Jo oftere ren - jo bedre

En veldig vanlig feil. Ved hyppig vask og endeløs smøring brytes den naturlige beskyttelsesbarrieren av huden, noe som fører til en forverring av sykdommen.

Pimples trenger å klemme

Hvis du gjør dette hjemme alene, er det fare for å spre infeksjonen over overflaten av hele ansiktet. Som et resultat, vil en sammenfattende kvise sammen være fem store og smertefulle. Bruk av slipende skrubber og børster til rengjøring kan føre til lignende konsekvenser.

Kostholdet vil definitivt hjelpe

Selvfølgelig er det veldig viktig å spise sunt og fullt. Men mat kan ikke direkte påvirke tilstanden til huden. Akne må behandles grundig - både ute og inne.

Akne er en utelukkende ekstern sykdom.

Noen ganger viser det sig at ingen innsats rettet mot ekstern behandling av akneproblemer virker. I slike tilfeller er det fornuftig å se på økologien til boligen - kanskje på en så ubehagelig måte som en allergi mot støv eller midd, husholdningskjemikalier, eller til og med materialer som sengetøy eller undertøy sys ut, manifesterer seg. Et klimaanlegg eller et ventilasjonssystem som er smittet med en sopp eller bare ikke rengjort i lang tid, kan også være en kilde til utslett på ansiktet.

Det er tilfeller der akne ble utløst av fyllstoffer av madrasser eller puter, allergifremkallende isolerende midler, som ble brukt av byggere i byggingen av huset. Mulige årsaker kan være jordforurensning som aknelidere opplever når de arbeider i hagen og går i parken, arbeider med mye gammelt og støvete papir som er smittet med sopp.

Psykologi påvirker ikke forekomsten av akne

Noen ganger avhenger den endelige kur på løsningen av psykiske problemer. Det er viktig å forstå at psykosomatiske prosesser er startet av en person med hudproblemer eller hans umiddelbare miljø. Psykologer hevder at sinne, avvisning av seg selv, ens kropp eller ens foreldre, fornektelse av ens natur og barnslighet, vrede og frykt kan komme ut på samme måte.

Det er svært viktig å håndtere slike mentale fenomener i alle aldre og for å rette opp oppførselen din: kanskje etter psykoterapi med en kompetent spesialist, vil vaner og kosthold og diett normalisere, noe som også vil hjelpe til med å bli kvitt akne og i alle fall vil være svært nyttig for enhver person.

Hjemmelaget lifehacks for å bli kvitt akne

Noen ganger er det situasjoner der det kreves en akutt "ambulanse": i henhold til loven om meanness, kan en stor kvise midt i nesen eller pannen krype ut før en viktig intervju, dato eller bryllup. I dette tilfellet kan de nasjonale metoder for eksperthjelp hjelpe.

Barberskum

Som regel inneholder det antiseptiske og fuktighetsgivende ingredienser som ikke legger fett til epidermis, så vask det vil fjerne irritasjon fra huden - i alle fall vil det ikke være verre. Resepsjonen er også egnet for de tilfellene når vanlig mousse eller ansiktsvask er plutselig over, og det er ikke tid til å gå til butikken.

Isbiter

Eventuelt ekstrakt eller lotion av urter, som anbefales av en kosmetolog, kan helles i mugg og tørke ansiktet med en isbit istedenfor en bomullspute. Denne metoden perfekt toner huden og smalner porene, men bidrar også til å raskt våkne om morgenen.

tannkrem

Noen ganger kan du få rask lindring fra det plutselige utseendet til en stor og smertefull akne. De aktive ingrediensene i tannkrem er bleking og antiseptisk, kjøling og beroligende. Det er nødvendig å sette en prikk på problemområdet og la det tørke, så skyll forsiktig.

Øyedråper "Visin"

Det er umulig å forklare med sikkerhet hvorfor, men verktøyet virker. Øyedråper, som brukes til å kvitte seg med rødhet og tretthet, kan raskt fjerne betennelse fra huden. De må påføres direkte på det betente stedet med en bomullspinne, og innen en time vil det falle av merkbart. Pimpleen selv vil sannsynligvis ikke gå hvor som helst - og vil kreve obligatorisk kompetent behandling i fremtiden, men rødheten og bølgen i området rundt det vil definitivt bli mindre eller forsvinne helt, og ansiktet vil bli renere og friskere.

Hva er akne. Hvordan bli kvitt akne (akne) på ansiktet hjemme

Akne (akne, vanlig akne, akne vulgaris og akne blant folket) er en kronisk tilbakevendende sykdom som påvirker talgkjertlene og hårsekkene. Akne påvirker omtrent 80% av befolkningen i alderen 12-25 år. Akne oppstår i barndommen, ungdomsårene, ungdommen og i en senere alder, men oftere forekommer akne under pubertet i alderen 14-16 år hos menn. 30% av dem trenger alvorlig og langsiktig behandling med spesialister.

Huden påvirkes i de områdene hvor sebaceous kjertlene ligger i et stort antall - ansikt, rygg og bryst. Akne i ansiktet gjør en persons utseende unattractive. Etter deres helbredelse forblir arr igjen. Alt dette forårsaker ungdoms angst og depresjon, reduserer selvtillit. De har ofte ingen venner, og unge har problemer med å finne arbeid. Akne blir ofte forverret i høst-vinterperioden.

Fig. 1. Akneutslett på ansiktet.

Årsaker til akne

Aknepropionobakterier (Propionibacterium acne), epidermal stafylokokker (Staphylococcus epidermidis), Pitirosporum oval og orbitalt (Pityrosporum oval og orbiculare) ligger på ansiktets hud. Propionobakterier produserer lipase og øker desquamation av epitelet i munnene av hårsekkene, noe som fører til blokkering.

Bidra til utviklingen av akneutslett mange faktorer:

 • En av årsakene til akne i ansiktet er en "hormonell bølge" hos ungdom. Hårfollikler, sebaceous og svettekjertler er følsomme for androgener. Under påvirkning begynner sebaceous kjertelen å produsere og utskille en økt mengde talg.
 • En økt mengde mannlige kjønnshormoner kan være arvelig. Arvelig disposisjon er den utilstrekkelige responsen hos talgkjertlene til forhøyede nivåer av androgene hormoner i blodet.
 • Alvorlig akne forekommer hos menn med XYY karyotypen (høy, mild mental retardasjon og aggressiv oppførsel).
 • Fremmer utviklingen av akne seboré.
 • Bruken av store mengder karbohydrater og diabetes mellitus skaper gunstige forhold for infeksjonsutvikling (karbohydrater er et godt næringsmedium for pyogene mikrober).
 • Feil i kroppens termoregulerende system.
 • Langvarig bruk av kortikosteroider.
 • Langvarig stress og depresjon.
 • Oljeprodukter, smøreoljer og dioksin kan forårsake utvikling av akne hvis de kommer i kontakt med huden.
 • Akne er provosert ved administrering av orale prevensjonsmidler, preparater som inneholder brom, fenytoin og litiumsalter.
 • Langvarig klemming av huden eller friksjonen fører til mekanisk lukking av kanalene i folliklene og utviklingen av akne.

Fig. 2. På bildet er hårfollikkens struktur. Gul er sebaceous kjertel.

Hvordan oppstår akne

Akne på ansiktets, brystets og baksiden av huden opptrer på steder av et stort antall talgkirtler. Med vanlige former for akne vises på huden på skuldrene og underarmen. Sykdommen kan oppstå lett (åpne komedoner), har moderat alvorlighetsgrad (lukkede komedoner og papiller), og alvorlige (pustler).

Fase I: dannelsen av komedoner

Når brudd på eksfoliering av stratum corneum i huden utvikler retensjons hyperkeratose (forsinket eksfoliering). Follikkelenes munn er tilstoppet med kåt vekter, noe som resulterer i at sebum akkumuleres i follikelens hulrom. Formet microcomedo (milium), okklusiv (avsluttende) utskillelseskanal av sebaceous kjertel. Over tid dannes åpne og lukkede komedoner - ikke-inflammatoriske elementer for akne.

Fig. 3. Microcomedo dannet ved akkumulering av talg i kanalene i talgkjertlene og munnene av folliklene. De har utseendet på små halvkuleformede knuter med en melaktig farge.

Fig. 4. På foto komedones åpne i området av den eksterne hørbare kanalen. Med åpne komedoner er munnen av folliklene åpne. Under påvirkning av miljøet oksygen oksideres fettene som gjør opp sebum, noe som gir comedo svart.

Fig. 5. På bildet åpne komedier på ansiktet.

Fig. 6. I fotokompetoen på ansiktet stengt. Med lukkede komedoner, lukkes munnen av folliklene. Kåt vekter og talg, uten utvei, forblir under et lag av epitel.

Fig. 7. I fotoelementene i akne. Mild - mild sværhet. Modtrant - moderat alvorlighetsgrad. Alvorlig - alvorlig kurs - rikelig med papules og pustler, abscessdannelse og dannelse av fistulous passasjer.

Trinn II: utviklingen av betennelse

Mangelen på oksygen, døde kåt skalaer og talg skaper forhold for reproduksjon av propionobakterier acne - faste representanter for hudmikrofloraen.

 • Aknepropionobakterier har evnen til å bryte ned sebum og forårsake betennelse i omgivende vev, noe som fører til utvikling av papiller. Under dannelsen av store inflammatoriske infiltrater utvikler en induktiv form for akne.
 • Når du går med en stafylokokkinfeksjon, utvikler pustler (sår) og mikroabscesser - pustulær, abscess, nekrotisk og flegmonøs akne. Disse former for akne er vanskelige.
 • I nekrotiserende akne utvikler betennelse i folliklens dybde. Oftest forekommer akne på huden på pannen og det tidlige området. Pustler med hemorragisk innhold vises på toppene. Etter å ha åpnet dem, dannes en scab. Sykdommen slutter med utviklingen av en kopper arr.
 • I tilfelle av flegmonøs akne, trenger den inflammatoriske prosessen og utvikler seg i det subkutane fettvevet. Ved åpningen av et purulent fokus blir tykt kremaktig pus utskilt. Forløpet av sykdommen er lang. I stedet for akne forbli dype arr.
 • Med utviklingen av flere abscesser dannes en infiltrering med flere fistulous passasjer (nodular cystic acne). Omfattende infiltrater etter helbredelse forlater cysteformasjonen.
 • Den fulminante formen for akne er oftere registrert hos unge menn mellom 14 og 17 år og hos kvinner. Sykdommen er ekstremt vanskelig, har et ondartet kurs. Symptomer på rusforgiftning uttrykkes vesentlig, symptomer på artralgi er notert, arbeidet i mage-tarmkanalen er forstyrret.

I begynnelsen utvikler hudrødene, ødem. Etter noen dager opptrer furunkuloidutslett på huden. Pustler kan nå store størrelser. Foci av nekrose er dannet. Etter helbredelse forblir det grove arr igjen.

Fig. 8. På bildet, akne på ansiktet (papulær akne).

Fig. 9. På bildet, akne på ansiktet. Når du går med en stiftinfeksjon, utvikler pustler (sår) og mikroabscesser - pustulær og abscesserende akne.

Fig. 10. I fotacnepustulatoren.

Fig. 11. På bildet er en induktiv form for akne. Den inflammatoriske prosessen påvirker tilstøtende områder og penetrerer dypt inn i vevet. Pustler er plassert på en stram base. Infiltrater er ofte omfattende, overflaten er ujevn. Sykdommen forlater en grov disfiguring arr.

Fig. 12. I bildet nodulær akne. Knuter mer enn 1 cm i diameter, alltid smertefull, trenger dypt inn i dermis, ofte sammenkalkning, danner omfattende infiltrater med fistulous passasjer. Når helbredelse gjenstår av en cystisk formasjon. Ofte påvirker ansiktets hud.

Fig. 13. I foten akne cystisk.

Fig. 14. På bildet er akne på ryggen og brystet konglobat (sfærisk). Noder, ulcerasjoner, cyster og abscesser er de viktigste elementene i betennelse. Nodens diameter når 1 - 4 cm. Sammenslåingen danner knutepunktene sterkt smertefulle konglomerater. Ofte dannet ikke-helbredende abscesser. Heling skjer ved dannelse av grove brolignende arr. Hud på stammen og brystet påvirkes, mye mindre ofte i ansiktet. Konglobatakne forekommer hos menn med et ekstra Y-kromosom, mindre ofte hos kvinner som lider av polycystiske eggstokkene.

Fig. 15. På fotoekvoterte ål. Sykdommen oppstår når du kliper og klemmer på akne. Noen ganger blir denne tilstanden en neurose, som preges av unormal oppførsel.

Trinn III: Healing Akne

Alle typer juvenile ål etterlater arr. Ved helbredelse av pustlene forblir små atrofiske (lik kopper) arr, noen ganger pigmenterte.

Under helbredelsen av sfærisk, abscess og flegmonøs akne, hypertrofiske rester, sjeldnere keloid arr, disfiguring huden.

Fig. 16. Atrofiske arr blir dannet etter herding av pustulær akne.

Fig. 17. Den kroniske sykdommen av sykdommen slutter ofte med dannelsen av arrvæv.

Fig. 18. I akne-keloidfotoet (keloid akne). I nakkeområdet er det tykke rosa utslett, som er betennelse i folliklene som ligger på grensen til jevn hud og hodebunn. Sykdommen er langvarig, torpid. De berørte områdene er sklerotiske over tid.

Seboré og akne

Hårfollikler, sebaceous og svettekjertler er følsomme for mannlige kjønnshormoner. Under påvirkning begynner sebaceous kjertelen å produsere og utskille en økt mengde talg. Jo mer sebum er utskilt, jo strengere er akne. Balansen mellom kvinnelige og mannlige kjønnshormoner (i retning av å øke sistnevnte) i perioden 14-25 år er forstyrret.

Økt sebumproduksjon observeres med seborré. Seborrheic bakgrunn er tykk, flytende og blandet. Akne utvikler seg mot bakgrunnen av en tykk eller blandet form av fet seboré, som oftest blir registrert hos ungdom, mindre ofte hos gutter. Blandet seborrhea opptrer oftere på ansiktets hud, tørr - på hodebunnen. Bidra til utvikling av seborrhea langvarig bruk av glukokortikoider, anabole steroider, testosteron og progesteron, funksjonsfeil i det autonome nervesystemet.

Fig. 19. På bildet, steroid akne. Sykdommen skyldes langvarig bruk av fluoriserte og ikke-fluorinerte kortikosteroider. Komedoner er fraværende. Utfall av samme type, finner sted etter avskaffelsen av legemidlet.

Utseendet til akne hos en voksen er en grunn til å konsultere en doktorgrad endokrinolog.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet hjemme

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet? Dette spørsmålet ble spurt og spurt i sitt liv 9 personer ut av 10. Akne er registrert hos 85% av ungdommene og 20% ​​av voksne. De vises på ansikt, rygg og bryst. Halvparten av alle kvinner har regelmessig akne på ansiktet. Akne forekommer hos mennesker opp til 50 år.

Akne ligger på ansiktets, brystets og baksiden av huden - i stedet for det største antallet talgkjertler. Sykdommen kan oppstå lett (åpne komedoner), har moderat alvorlighetsgrad (lukkede komedoner og papiller), og alvorlige (pustler).

Akne er en alvorlig sykdom. Hvordan bli kvitt akne i ansikt, rygg og bryst vet kun legen. Men du kan gjøre mye selv hjemme.

Klinisk og laboratorieundersøkelse av pasienten, å finne ut årsakene til akne og identifisere risikofaktorer er ansvaret til legen før behandlingen påbegynnes.

Behandlingen av akne i ansiktet, brystet og ryggen er ikke en lett oppgave. Så snart akne dukket opp, bør du umiddelbart konsultere en lege. Legen vil bidra til å forstå årsakene til sykdommen. Kanskje, sammen med ekstern terapi, vil legen anbefale generell terapi, hyposensibilisering, avgiftning og vitaminterapi. En obligatorisk del av kompleks behandling er et balansert og rasjonelt kosthold.

 • Seksuelt overførte infeksjoner, polycystisk ovariesyndrom, gastritt, forårsaket av Heliobacterium, blir ofte kombinert med tidlige former for akne.
 • Uterin fibroids, mastopati, bekkenbetennelse inflammatoriske sykdommer, tilbakevendende candidiasis, bakteriell vaginose og andre sykdommer forårsaket av hormonell dysfunksjon kombineres ofte med sena former for akne.

Narkotikabehandling av akne bør være tilstrekkelig og konsistent.

Ekstern terapi er foreskrevet for mild til moderat akne. Det antas bruken av kremer, geler, salver og lotioner som inneholder stoffer som:

 • forstyrre dannelsen av komedoner eller ødelegge dem,
 • redusere talgproduksjonen,
 • hemmer utviklingen av betennelse.

Generell terapi er foreskrevet for ineffektiviteten til lokal terapi og alvorlig akne, og innebærer bruken av:

 • antibiotika,
 • syntetiske derivater av vitamin A (isotretinoin),
 • spesifikke immunterapi medisiner,
 • antiandrogener.

Begrensning av bruk av fordøyelige karbohydrater, mengden animalsk fett, ekstrakter og salt - de grunnleggende prinsippene for diett i behandlingen av akne.

Rensing er en viktig del av daglig pleie.

Daglig hudrensing er en obligatorisk prosedyre for behandling av akne i ansiktet og andre deler av kroppen. Skum, geler og lotioner brukes til dette formålet. De fjerner overflødig greasyhet og tørker ikke ut huden. Ikke anbefalt å bruke såpe. Hyppigheten av vasking i behandling av akne bør ikke overstige 1-2 ganger daglig.

 • God renser hudgelen "Klinans" (Frankrike). Samtidig blir ikke lipidfilmen forstyrret.
 • Cleansing gel er en del av medisinsk kosmetikk serien Exfoliak (Frankrike).
 • Cleansing lotion og gel for vask er en del av forberedelsene til serien "Clerasil Ultra".
 • Gel for rensing av ansiktet er en del av serien "Setafil", "Sebium" og "Sfingogel."
 • Rengjøringsgel for fet hud er en del av serien "Zeniak".

Alkoholløsninger med antibiotika (5% kloramfenikolalkohol), 2% resorcinol, 1 - 2% salicylsyreoppløsning, 5 - 10% kamferalkoholoppløsning avfett og desinfiserer huden.

Hyppig vask fører til økt tørrhet i huden og reduserer beskyttelsesegenskapene.

Renset hud behandles med tonic. Med akne bør det gis fortrinn til tonika som inneholder keratolytika og komedolytika. Disse midlene har evnen til å exfoliere døde celler, forhindre opphopning av talg og kåt vekter i munnene av folliklene, redusere effekten av betennelse.

Fig. 20. På fotkviser på ansiktet.

Reduser produksjonen av talg, normaliser prosesser av keratinisering og dø av epidermale celler, undertrykker mikrofloraen og reduserer betennelse - de grunnleggende prinsippene i behandling av akne.

Bruken av keratolytika i behandling av akne hjemme

I cellene i epidermis forekommer keratinisering konstant, som et resultat av hvilket keratinproteinet og fettene blir avsatt i stratum corneum, på grunn av hvilket det blir sterkt og elastisk. Ved brudd på avskallingen av stratum corneum utvikler retensjons hyperkeratose. Follikelens munn er tilstoppet med kåt vekter, med det resultat at sebum akkumulerer i follikelens hulrom, danner mikrokomaner og komedoner åpne og lukkede.

Keratolytiske preparater normaliserer keratiniseringsprosesser som forekommer i munnstykkene av folliklene, hindrer dannelsen av mikrokomo og betingelser for utvikling av bakterier.

Benzoylperoksid (Baziron, OHU-5, OHU-10, Klerasil-Ultra)

Benzoylperoksid er en organisk forbindelse. Legemidlet har blitt brukt i behandling av akne i mange år. Det har evnen til å drepe propionsyrebakterier uten å forårsake resistente stammer. Keratolytisk og komedolytisk virkning gjør at stoffet kan brukes ikke bare for korrigering av åpne og lukkede komedoner, men også for behandling av inflammatoriske elementer av akne. Benzoylperoksid påvirker ikke sebumproduksjonen. Legemidlet er tilgjengelig i forskjellige former (gel for rensing, tonic, skrubbe, korrigerende stoffer), som gjør det praktisk å bruke i forskjellige miljøer (hjemme, på jobb, på turer, etc.).

Fig. 21. På bildet Baziron og Retin-A er keratolytika og comedonolitics, mye brukt i behandling av akne av forskjellig lokalisering.

Preparater av retinoidgruppen

Preparater av retinoidgruppen er strukturelt nær vitamin A. En representant for retinoidgruppen er Retin-A, som inneholder tretinoin. Den har keratolytisk og komedolytisk virkning, reduserer talgproduksjonen, har en svak anti-inflammatorisk effekt, og fremmer hudutjevning. Legemidlet bidrar til åpningen av lukkede komedoner og overgangen til papulene, etterfulgt av helbredelse uten arr.

Adapalen (Klenzit, Differin) er en syntetisk analog av retinsyre. Den blir brukt topisk med komedoner. Adapalen i kombinasjon med et antibiotika (Klenzit-C) brukes når akne inflammatoriske elementer opptrer. Retinoid isotretinoin (Roaccutane) er foreskrevet for alvorlig akne.

Fig. 22. På bildet er Klenzit og Klenzit-C syntetiske analoger av retinsyre. Legemidler er mye brukt i behandlingen av komedoner.

Azelesyre

Azeløsyre er en del av Skinoren, Azelik, Azix-Derm preparatene. Det stopper veksten og reproduksjonen av propionsyrebakterier. Under påvirkning avtar fraksjonen av frie fettsyrer i hudens overflate lipider, og proliferasjonen av keratinocytter hemmes. Legemidlet er tilgjengelig i form av en krem ​​og gel.

Fig. 23. På bildet betyr hudacne Skinoren og Azelik for aktuell bruk med azelosyre.

Salisylsyre

Salisylsyre har antimikrobielle og keratolytiske egenskaper (koagulerer proteiner, inkludert mikrobiell), forbedrer vevstrofi, reduserer smerte.

Fig. 24. På bildet anti-acne - salicylsyre (løsning for ekstern bruk).

resorcinol

Resorcinol er et antiseptisk middel. Koagulerende proteiner, stoffet har således en keratolytisk effekt, har antipruritisk effekt.

Når du bruker medisiner for akne, les nøye instruksjonene for bruk av legemidlet og følg nøye instruksjonene. Følg ordningen med bruk av stoffet! Rådfør deg med legen din dersom du opplever bivirkninger og diskuterer resultatene av aknebehandling med ham.

Antimikrobielle midler til akne behandling

For inflammatoriske elementer av akne i form av papiller og pustler, kan antibakterielle legemidler til ekstern bruk brukes uavhengig, siden de ikke har den utprøvde effekten av systemisk antibiotikabehandling.

Undertrykke spredning av bakterielle topiske preparater:

 • Benzoylperoksid (Baziron AS) gel.
 • Tretinoin (Retin-A) krem.
 • Azeløsyre (Skinoren) gel og fløte.
 • Fuzidovaya syre salve, krem.
 • Erytromycin salve.
 • Clindamycin (Dalatsin-gel).
 • Lincomycin salve.
 • Metronidazol gel.
 • Pyolysin salve.
 • Zeneritt (erytromycin / sinkacetat) pulver.
 • Sink hyaluronat (curiosin) gel.

Alkoholløsninger med antibiotika (5% kloramfenikolalkohol), 2% resorcinol, 2 - 5% salicylsyreoppløsning, 5 - 10% kamferalkoholoppløsning avfett og desinfiserer huden.

Ikke klem på akne! Når ekstruderes, sprer infeksjonen til de dypere lagene av huden og til ikke-inflammatoriske elementer.

Medisinsk kosmetikk for aknebehandling

Å bli kvitt akne vil hjelpe moderne medisinsk kosmetikk. Hennes valg bør være basert på formen av akne og alvorlighetsgraden av sykdommen. Preparater av medisinsk kosmetikk bør ha keratolytisk, seborrhea og antibakteriell virkning, velgjøre og fukte huden.

I dag har markedet mange medisinske kosmetikklinjer for behandling av akne:

 • Exfoliac serien produkter (Frankrike), inkludert gel for hygiene og kremer for behandling av akne av varierende alvorlighetsgrad.
 • Medisinsk kosmetikk "Aven" linje "Klinans". Den har en seboregulerende og kerato-regulerende effekt.
 • Midler av serien "Klerasil Ultra", "Setafil", "Zeniak".

Rettsmidler for akne med sensitiv hud er representert av termisk vann "La Rosh Pose", beskyttende emulsjon "Toleranvæske", preparater av "Rosaliac" -skalaen.

Spesielt for fet hud er Efaklar-produkter og Klerasil Ultra-medisinske serier ment.

De forhindrer utviklingen av arrvev og glatter hudavlastningen med Curiosin og Mederma geler, Piolizin salve og Diaknel krem ​​med en unik kombinasjon av retinaldehyd og glykolsyre. De bidrar til justering av hudavlastning, forhindrer dannelse av arr.

Fig. 25. På foto rettsmidler for acne Klerasil linje.

Når akne ikke kan sole seg. Når overdreven isolasjon øker talgproduksjonen.

Generell Acne Therapy

I tilfelle når bruk av ekstern terapi i 3 måneder ikke resulterte i resultater, så vel som i alvorlige former for akne, brukes generell (systemisk) behandling som inkluderer bruk av antibiotika, syntetiske derivater av vitamin A, spesifikk immunterapi og antiandrogener.

Antibiotisk terapi

For akne er antibiotikabehandling vist for makrolid- og tetracyklingrupper i 2 til 3 uker. Antibiotika av cephalosporins gruppen og gentamicin er indisert for flegmonøs akne.

Syntetisk vitamin A-derivater

Isotretinoin er et syntetisk derivat av vitamin A. Retinoid isotretinoin (Roaccutane) er en dermatoprotector. Legemidlet har antiinflammatorisk, anti-akne og anti-seborisk virkning. Ved bruk normaliserer terminalcelledifferensiering, spredning av epitelet av kanalene i talgkjertlene er hemmet, dannelsen av detritus reduseres og evakueringen dannes, produksjonen av talg reduseres og utmattelsen av talg lettes.

Fig. 26. På bildet er resultatene av aknebehandling med Roaccutane.

antiandrogener

Legemidler i denne gruppen (Andokur, Diane-35, Janine, Tsiproteron, Spironolactone, Tsiproteron) reduserer produksjonen av talg. Antiandrogener er foreskrevet for kvinner i tilfelle av lang tid med akne, med ineffektiviteten av antibiotikabehandling og lokal anvendelse av isotretinoin. Antiandrogener brukes kun etter å ha konsultert en gynekolog og en endokrinolog. Muntlig inntak av antiandrogener må kombineres med bruk av et kompleks av medisinsk kosmetikk.

Spesifikk immunterapi

Spesifikk immunterapi er indisert ved behandling av flegmonøs akne. Behandlingen er foreskrevet og utført under tilsyn av en lege. Brukt toksoid, antifagin, gamma globulin og andre legemidler.

Fig. 27. På bildet, akne på ansiktet. Heavy current. Krever systemisk behandling.

Ekstra akne behandlinger

For å øke hastigheten på oppløsningen av betennelse i akne, brukes ytterligere behandlingsmetoder:

 • Elektroforese med ichthyoloppløsning og kryomassasje.
 • Når den nodulære cystiske formen av akne er vist, indikeres administreringen av hormonmedikamentet Triamcinolone med antibiotikametamikinet inni nidusen.
 • For alvorlig akne, er autohemoterapi indikert.
 • I tilfelle hyperpigmentering, arrdannelse og pseudoatrofier, vises mikrokrystallinsk dermabrasjon og overflate kjemisk peeling. Dyp sliping kan føre til en gjentakelse av sykdommen.

Fig. 28. I fotoreffekten fra bruk av laser i behandling av akne.

Akne er en alvorlig sykdom. Hvordan bli kvitt akne i ansikt, rygg og bryst vet kun legen. Akne behandling er for det meste gjort hjemme.

Flere Artikler Om Typer Acne