En av de mest ubehagelige sykdommene i utøvelsen av ENT-legen er en furuncle i nesen. Pasienter kaller ham også en abscess eller koke, og til tider er han ubarmhjertig om behandlingen.

Til tross for den tilsynelatende enkelheten (tenk en triviell kvise), kan dette såret føre til alvorlige intrakranielle komplikasjoner og føre til alvorlige konsekvenser hos voksne og småbarn.

Hva er en koker nese?

Denne sykdommen er en akutt purulent betennelse i hårfollikel og omgivende vev - sebaceous kjertel og dets fiber. Det er slik en abscess i nesen: i vingenes område og i vestibulesonen, hvor det er hårsekk.

Når et furuncle hoppet opp i nesen, og etter at det oppstod lignende formasjoner på andre deler av kroppen (bryst, mage, ansikt, etc.), diagnostiserte legene "furunculosis".

Hvis flere nærliggende abscesser fusjonerer med hverandre, dannes en karbunkul. Med dette problemet øker kroppens inflammatoriske respons flere ganger, og sykdommen er mye vanskeligere.

I medisinske journaler har patologi en ICD 10-kode kalt J34.0. Disse dataene er ikke særlig viktige for pasienten, men er viktige for spesialisten og kontoret for statistiske data.

Årsakene til forekomsten

Hva gjør denne ømme nesen? Hovedårsaken er infeksjon. Oftest er disse forskjellige typer stafylokokker (Staphylococcus aureus og andre bakterier), sjeldent streptokokker forårsaker problemet.

I tillegg til infeksjon bidrar følgende faktorer til utviklingen av sykdommen:

 1. Nedkjøling.
 2. Beriberi.
 3. Mikrodiagnose av huden under støt, kaming, etc.
 4. Skade.
 5. Vanen med å klemme en purulent pimple kan føre til omfattende betennelse.
 6. Noen somatiske patologier (diabetes mellitus og andre.).

Noen stafylokokker og streptokokker kan normalt befinne seg i menneskets hud og slimhinner. Med sammenløp av negative faktorer utvikler sykdommen.

Klinisk bilde av sykdommen

I begynnelsen vises et begrenset område av rødhet på huden med uberørte grenser og vevsødem. Når du føler dette stedet er veldig sårt.

Etter en stund sprer puffiness til leppe, kinn og andre nærliggende områder av ansiktet.

En begrenset kegleformet infiltrering vises på huden, som gjør vondt skadelig når det berøres. De viktigste symptomene er skarp smerte og hevelse i det berørte området. Dette er infiltreringsstadiet.

Noen dager senere vises en gulhvit abscess på toppen av infiltraten, den såkalte stangen.

Gjennom sykdomsforløpet til åpningen av pasientens purulente fokus, er de generelle symptomene: svakhet, feber, hodepine, vondt ledd, tap av appetitt og andre tegn på beruselse. Den såkalte stadium av abscessing.

Etter at absessen i nesen er åpnet, begynner oppløsningsfasen. De generelle symptomene avtar og pasientens trivsel forbedrer seg betydelig.

Brystet åpnes uavhengig eller etter kirurgisk inngrep. I noen tilfeller er det et abortivt sykdomsforløp, når infiltratet absorberes uten spontan drenering. Kilde: nasmorkam.net

Mulige komplikasjoner

Slike betennelser med sammenløp av ugunstige forhold kan utvikles. Utilstrekkelig behandling, diabetes mellitus, nedsatt immunitet og andre problemer bidrar til spredning av infeksjonen.

Vene i denne sonen er nært forbundet med det baneformede og skullens venøse nettverk. Ifølge ham kan infeksjonen trenge inn i bane og hulrom i skallen, noe som forårsaker utvikling av alvorlige komplikasjoner. De farligste konsekvensene av sykdommen:

Trombose av kvernøs sinus. Alvorlig tilstand, som er ledsaget av cerebrale symptomer (forvirring, oppkast, hodepine).

Symptomer på hjernehinnebetennelse (stive nakke muskler, fotofobi, etc.) blir tilsatt. Hevelse i øyelokkene, eksophthalmos, kjemose, utelatelse av øyebollene, retinale blødninger og andre tegn på skade.

Risikoen for komplikasjoner øker hvis koker under nesen. Dette området av den nasolabiale triangelen (også kalt "dødenstrekanten") har god blodtilførsel, og infeksjonen kan raskt spre seg til kranialhulen.

Du kan aldri klemme deg på akne og magesår i dette området.

Differensial diagnostikk

Ikke hver kvise inne i nesen og på den bør betraktes som denne patologien. Det er flere sykdommer som trenger å skille mellom dette problemet:

Sykdommen er tilbøyelig til å spre og kronisk kurs. Små pustler åpner og tørker hele tiden, danner purulente skorper under hvilke det er blødende slimete.

Pasienten klager over kløe, forbrenning og ubehag i det berørte området, prosessen tar ofte ikke bare området på vestibulen, men også hårene på mannens skjegg.

Ikke alle kulde i nesen er en farlig abscess. Hvis du er i tvil, bør du besøke en spesialist for å klargjøre diagnosen og valg av terapi, siden en indre pimple i nesen kan være noe.

Hvordan behandle en furuncle i nesen?

Kok i nesen behandles konservativt og raskt. Medikamentterapi brukes på infiltrasjonstrinnet, mens den purulent-nekrotiske kjerne ennå ikke er moden. Tilordne systematisk:

 1. Antibakterielle legemidler fra gruppen av penicilliner, cephalosporiner eller makrolider.
 2. Antihistaminer (Suprastin, Tavegil). For å redusere hevelse og eliminere den allergiske komponenten i patologien.
 3. Analgetika og antipyretika (Diklofenak, Paracetamol, Ibufen).
 4. Balansert næring og vitaminer.
 5. Antikoagulantia (aspirin). Brukes til forebygging av orbitale og intrakraniale komplikasjoner.
 6. Fysioterapi prosedyrer.

Aktuell behandling inkluderer bruk av forskjellige salver og kremer som påføres det berørte området. bruke:

Levomekol. Den mest populære koker salve i nesen. Den består av kloramfenikol, som har antiinflammatoriske og antimikrobielle effekter. Brukes til purulent-nekrotiske prosesser, reduseres effektiviteten ikke i nærvær av pus.

Hvordan påføres det: Impregnere gasbind servietter og ligge på det berørte området, bytt disse dressings 2 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Hvordan utføre kirurgisk behandling?

På abscesseringsstadiet, når en dannet purulent stang er sett, utføres en bred åpning av absessen og purulente masser fjernes. En drenering plasseres i såret og en bandasje påføres med et antiseptisk middel. Denne prosedyren utføres under lokalbedøvelse eller kortere anestesi.

Kirurgi utføres på bakgrunn av konservativ terapi. Pasienten fortsetter å motta antibiotika, antikoagulantia og andre legemidler. Brystkammeret dreneres til pus-utslippet stopper.

Derefter fjernes dreneringen, og påføringer, impregnert med salver og løsninger (natriumklorid, levomekulevoy og andre) fortsetter å påføres sårområdet.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Hva å gjøre hvis det ikke finnes medisin for hånden, og det er umulig å få dem. Alternativ medisin tilbud å ta populære oppskrifter og å utføre behandling hjemme.

Hvilke metoder kan brukes:

 1. Kamferolje. Den har en antiseptisk effekt. Det er nødvendig å behandle det betente området med dette verktøyet 3-4 ganger om dagen.
 2. Rå poteter Grind en liten potet på en fin rist, suge gasbind i juice og gjelde det berørte området. Bytt dressings 2-3 ganger om dagen.
 3. Løkjuice og aloe. Bland i like store mengder juice av løk og aloe og tørk av absessen med denne blandingen.
 4. Calendula. 20 gr. tørr calendula blandet med vaselin og smøre det resulterende kremsåret.
 5. Innsiden i form av avkok og tinkturer tar midler som forbedrer immunsystemet og har antiinflammatoriske effekter (kamille, streng, eleutherococcus, ginseng, etc.).

Tradisjonelle behandlingsmetoder er gode for milde manifestasjoner av sykdommen og i kombinasjon med konservativ terapi.

Når en purulent stang dannes, akutt beruselse, tegn på infeksjonsspredning, bør du umiddelbart stoppe den uavhengige kampen og søke hjelp.

Kok under graviditet

I denne spennende perioden skjer hormonelle endringer, og kvinnens immunitet er redusert slik at graviditeten kan utvikle seg normalt. På denne bakgrunnen kan en pimple komme inn i nesehulen eller utsiden.

Først må du besøke en spesialist for å finne ut nøyaktig diagnosen. Hvis det er en koke, er det ved infiltrasjonsfasen valgt medikamentmidler godkjent under graviditet (penicillin antibiotika, salve, antiseptisk).

Hvordan salve absessen i en gravid kvinne? Du kan bruke levomekolovoy salve, som er tillatt for bruk på dette tidspunktet.

I stadiet av abscessing utføres kirurgisk åpning av absessen. Dette problemet under graviditet er underlagt behandling og observasjon, siden bakgrunnen for hormonforstyrrelser øker sannsynligheten for komplikasjoner.

Kok i barnets nese

Ofte oppstår dette problemet i barndommen. Hovedårsaken er at barns kjærlighet kjenner og plukker dette stedet med skitne hender.

I sin utvikling går et sår gjennom alle de samme stadier som en voksen person:

 1. Infiltrasjon. Reddening og hevelse i huden, det er et smertefullt fremspring.
 2. Abstsedirovanie. En purulent stang dannes, en hvitaktig abscess fremstår på hodet.
 3. Recovery. Det tømmes fra pus og gradvis sårens kanter, og hevelse og rødhet avtar.

Prinsippene for behandling er de samme som hos en voksen. Dosering av antibiotika og andre midler er valgt i henhold til babyens alder. Om nødvendig åpnes den under kortvarig anestesi eller sedering.

Koker på nesen

Hvis en person har en vanlig kjele på nesen, så er det ikke en koke. Siden denne diagnosen innebærer betennelse i hårsekkene, og dypt i nesehulen eller ved spissen er det ikke hårfollikler, derfor er diagnosen "furuncle på nesespissen" feil.
[ads-pc-1] [ads-mob-1] Inflammasjon av nesespissen er oftere forbundet med blokkering og infeksjon i talgkjertlene. Denne prosessen kalles også akne, akne eller akne.

Hvordan bli kvitt denne prosessen? Kirurgisk fjerning er praktisk talt ikke brukt, bare i tilfelle av en vanlig purulent prosess.

Påfør konservative metoder: kremer, lotioner, salver som reduserer betennelse og reduserer talgproduksjonen. Normaliser metabolismen, gjenoppbygg næring og livsstil. I alvorlige tilfeller av akne, er hormoner og systemiske antibiotika foreskrevet.

Koker på nesen

På nesen kan sår dannes i øyenbrynens vekstsone, siden et stort antall hårsekk er konsentrert der.

De kliniske symptomene og behandlingen av prosessen er de samme som i andre steder. Utviklingen av orbitale komplikasjoner forekommer oftere på grunn av baneens nærhet.

Behandlingen er engasjert i en otorhinolaryngologist. Pasienter med denne patologien foretrekker å bli behandlet på et sykehus, slik at du dynamisk kan overvåke utviklingen av sykdommen og forhindre konsekvensene i tide.

Koker i nesen: hvordan og hva du skal behandle hjemme

En av de mest ubehagelige ENT-sykdommene er nesefuglen. Mange mennesker er ikke seriøse om dette problemet, men det kan faktisk føre til alvorlige intrakranielle patologier. Tidlig behandling vil bidra til å unngå ulike komplikasjoner.

Hva er en koker nese?

Furuncle i nesen kalles akutt betennelse i hårsekkene, ledsaget av suppuration. Folk kaller det en abscess eller chirie. Ofte er slike sår plassert på vingene, nesespissen, så vel som på eva av nesepassasjen. Hvis betennelsen i flere hårfollikler er ledsaget av omfattende nekrose (nekrose) av vev, så kalles denne patologien karbunklen.

Årsaker til å koke i nesen

Oftest utvikler betennelse på grunn av inntatt infeksjon. Årsaken blir staphylokokker bakterie. Staphylococcus aureus bryter ned fett takket være et spesielt enzym som kalles lipase, noe som resulterer i ødeleggelsen av fettpluggen som ligger ved utgangen av hårlommen.

Etter at passeringen til håret har åpnet, begynner bakterien å formere seg raskt. Som et resultat dannes purulente akkumuleringer, som utvendig ser ut som en oppblåst purulent blære. Også merket rødhet av huden rundt.

Hvorfor koker det? Oftest utvikler disse inflammatoriske prosessene mot bakgrunnen av forringelse av immunsystemet. Det er mange faktorer som bidrar til å redusere kroppens forsvar. Disse inkluderer:

 • alle varianter av bihulebetennelse, ledsaget av neseutslipp;
 • langvarig eller kronisk rhinitt;
 • ARVI, ORZ, FLU;
 • diabetes mellitus;
 • metabolske forstyrrelser.

I tillegg til stafylokokker, kan årsaken til utviklingen av en abscess være streptokokker. De er forårsaket av tonsillitt, scarlet feber, glomerulonephritis og kan også påvirke huden hvor håret vokser. Kok kan også utvikle seg som følge av manglende overholdelse av nasal hygiene.

Klinisk bilde

Kokdannelsesperioden består av tre trinn: den direkte dannelsen av selve abscessen, dannelsen av pus og vevnekrose, helingen av såroverflaten. Det er ganske vanskelig å bestemme inkubasjonsperioden, siden sykdommen er forårsaket av patogene mikroorganismer, som under normale forhold er konstant tilstede i menneskekroppen i en inaktiv form. Med en reduksjon i immunitet begynner bakterier å formere seg raskt, noe som fører til dannelsen av ulike patologier, inkludert koke.

Den første fasen av sykdommen er preget av følgende symptomer: En fortykkelse oppstår, som øker over tid og kan nå tre centimeter i diameter. I midten er det en stang bestående av døde celler og leukocyttrester. Huden i kokerområdet er strukket, blir skinnende. Hvis lesjonen er stor nok, kan pasienten: utvikle hypertermi (feber), samt tegn på generell forgiftning av kroppen.

Furuncleens pause forekommer på den tredje dagen fra begynnelsen av kompresjonsdannelsen. Det er en utgivelse av pus, blod, hvoretter en stang kommer ut. Rensing av kjelen påvirker pasientens tilstand gunstig. Kroppstemperaturen er normalisert, sårheling oppstår. I stedet for abscessen forblir ofte et arr.

Hvordan og hvordan å behandle en kjele hjemme?

Liten koker i nesen og koker av nasalvestibulen krever ofte ikke behandling. Men hvis infeksjonsområdet er stort, har pasienten feber og andre ubehagelige symptomer vises, det er nødvendig å konsultere en lege. Selv etter helbredelse kan det oppstå tilbakefall av denne sykdommen: en annen vises i nærheten av helbredet. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Et riktig valgt behandlingsforløp er nødvendig, avhengig av sykdomsstadiet, dets alvorlighetsgrad.

Narkotika terapi

Hvordan behandles og hvilken lege som skal kontakte? Behandlingen av denne sykdommen er en lege otolaryngologist. På infiltreringsstadiet (dannelsesperioden) for en abscess, klarer de oftest med konservativ behandling. Legene anbefaler å behandle det betente området med antiseptiske forbindelser flere ganger om dagen. For å gjøre dette kan du bruke:

Hvis du har utviklet en furuncle av nesepartiet eller vingene, anbefales det også å bruke anti-inflammatorisk salve. Vel hjelp bandasjer med salve "Vishnevsky" eller "Levomekol." Med lokalisering av absessen i nesen, kan du bare smøre det betente området med disse midlene.

I tillegg er bruken av antibakterielle stoffer for å ødelegge sykdomsfremkallende middel. Bruk bredspektret verktøy:

Ved forhøyet kroppstemperatur kan antipyretiske legemidler foreskrives. Paracetamol og Ibuprofen regnes som den mest effektive. Hvis det etter behandlingen vises blistere periodisk, vil det bli nødvendig med et spesielt behandlingsforløp med bruk av antistapylokok immunoglobulin.

Folkemetoder

Det er mange påvist metoder for behandling av kokende hjemme. De har vært brukt i lang tid og har vist seg å være de mest effektive og tilgjengelige metodene. Nedenfor er de vanligste.

Oppskrift nummer 1 - Løk

Vanlige løk brukes til å behandle mange sykdommer. I tilfelle av koke anses det også for å være et effektivt middel. For behandling av denne patologien er løk brukt som følger:

 1. Skalte løk kuttes i halv og bakt i ovnen til det er mykt.
 2. Koken i nesen er forbehandlet med hydrogenperoksid, deretter påføres det et varmt stykke løk på det og festes med et bandasje.
 3. La løkene koka i omtrent en halv time.
 4. Denne prosedyren bør utføres flere ganger om dagen til det øyeblikket når pus begynner å skille seg ut.

Stoffer som finnes i løk, håndter raskt avlsbakterier og bidrar til gjennombruddet som er samlet i den indre delen av pus. Koker i nesen etter at en slik behandling går bort om noen dager.

Oppskrift nummer 2 - Aloe

Hvis furuncle hopper opp, hjelper agave (aloe) godt. For behandling av en abscess, mens den fremdeles ser ut som en liten pimple, brukes de laveste bladene. Gjør det slik:

 1. Bunnplaten av aloe er kuttet og kuttet sammen i halvparten.
 2. Et stykke av anlegget påføres massen med koker i nesen og festes med et bandasje eller gips.
 3. Bytt bivirkning 3-4 ganger om dagen.

Aloe juice, som løk, ødelegger patogene mikrober, lindrer smerter og hjelper stangen til å komme seg raskere ut. Det skal imidlertid huskes at bruken av hjemmemedisiner kun er mulig i begynnelsen av sykdommen. Ved alvorlig smerte, høy temperatur, er det nødvendig å søke på sykehuset for kirurgisk inngrep, siden en slik sykdom ikke kan helbredes av seg selv.

Kirurgi for å fjerne koker fra nesen

Åpning av hoppet furuncle skjer i forhold til et sykehus. Denne prosedyren utføres i siste stadium, når absessen er allerede moden, og stangen kan ikke bryte. Fjern abscess anbefales også ved temperaturer over 39 grader, hvis det varer i flere dager, eller når tegn på generell forgiftning oppstår.

Fjerning utføres som følger:

 1. Før prosedyren utfører lokalbedøvelse. Oftest for disse formål er det nok injeksjon "Lidocaine" eller "Novocain".
 2. Kaviteten i kjelen åpnes med en skalpell.
 3. Innholdet i kjelen fjernes, kirurgisk område behandles med antiseptiske løsninger.
 4. Noen ganger kan det være nødvendig å installere en drenering - en spesiell gummistrikk som gjør at gjenværende pus kan komme ut.
 5. For spesielt store kokter og ganske store kutt sydde.

I noen tilfeller vil det bli nødvendig med ytterligere bruk av antibiotika. Etter operasjon gjenopprettes det på omtrent 3-5 dager.

Egenskaper ved behandling av kokos hos barn

Siden løpet av en slik sykdom i nesen til et barn er mer akutt, bør bare en lege være involvert i koking. Temperaturen på et barn kan være veldig høyt. Som et resultat utvikler den generelle forgiftningen av kroppen raskt, noe som kan føre til alvorlige konsekvenser.

Behandlingen av koke hos barn er den samme som hos voksne. For terapi brukes antibiotika, overflaten av abscessen blir behandlet med antiseptiske formuleringer, anti-inflammatoriske salver påføres. I noen tilfeller kan behandling av en babyskjel kreve kirurgi.

Mulige komplikasjoner

Utviklingen av en kokende nese kan føre til alvorlige komplikasjoner. For en slik sykdom er preget av deformering av nesespissen eller sidevæggen, avhengig av plasseringen av absessen. Uten rettidig behandling eller hvis foreskrevet behandling feiler, kan infeksjonen trenge inn i dypere vev eller gå inn i systemisk sirkulasjon. Som et resultat, utvikle alvorlige forhold som selv kan føre til døden.

Blant annet kan følgende komplikasjoner oppstå når kjelen vokser mens svekkelsen av immunsystemets funksjoner virker:

 • betennelse i brusk vev;
 • abscess (omfattende suppuration) av vingene i nesen eller neseseptumet;
 • utseendet av kokes i andre deler av ansiktet;
 • tromboflebitt (årebetennelse).

For å unngå utvikling av slike forhold, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en lege ved de første tegn på sykdommen. Tilstrekkelig terapi vil bidra til å raskt takle sykdommen og unngå ubehagelige konsekvenser.

Nes furuncle, inne og ute: hvordan å helbrede, hvorfor det ser ut

Furunculosis er en betennelse i hårposen eller sebaceous kjertel i nesen. Det er forbundet med infeksjon og blir ofte en purulent-nekrotisk prosess. Uten medisinsk inngrep kan en koker i nesen føre til en rekke komplikasjoner, sepsis, trombose og til og med død.

Årsaker til sykdom

Oftest forårsaker furunkulose stafylokokker. Disse er ofte funnet bakterier, som preges av rask vekst på grunn av evnen til å dele seg i flere plan. De er motstandsdyktige mot aktive oksygenproducerende antiseptika (hydrogenperoksid, ureaperoksid), samt enkelte antibiotika: stafylokokker undertrykker den aktive komponenten av penicilliner og cefalosporiner med β-laktomer.

Hos mennesker kan disse bakteriene unnslippe immunresponsen: deres konvoluttprotein blokkerer antistoffer. Staphylococci koloniserer ofte epitelet (hud og slimhinner), festet til cellene på grunn av en slags "lim" - teikosyre.

Mer sjelden forårsaker furunkulose streptokokker. De foretrekker å kolonisere slimhinnene, festet til cellene ved hjelp av spesielle cilia eller drakk. Utenfor er bakteriene dekket med en kapsel som beskytter dem mot immunresponsen i menneskekroppen.

Vanligvis er stafylokokker og streptokokker representanter for den normale mikrofloraen i huden og slimhinnene. Infeksjon oppstår bare når det er en rekke relaterte faktorer.

I sjeldne tilfeller kan andre mikroorganismer også forårsake sykdommen. Disse inkluderer spesielt ikke-tuberkulære typer mykobakterier. De er preget av høy grad av patogenitet, og det kan være vanskelig å endelig kurere de infeksjoner de forårsaker.

Med nedsatt immunitet forårsaker bakterier suppuration. De blir oftest tatt med hendene i porene (og gjennom dem i talgkjertlene) i hud- og hårposene i neseslimhinnen.

Ytterligere faktorer for utviklingen av sykdommen er:

 • Diabetes mellitus.
 • Vitaminmangel.
 • Generell svekkelse av kroppen (for eksempel som følge av en langvarig sykdom, kald, ARVI) i barndommen.
 • Teknisk luftforurensning.
 • Hormonal ubalanse.
 • Orminfeksjon.

Hvordan er utviklingen av furunkulose?

Uten behandling fortsetter sykdommen i flere stadier med stadig økende relapses. Det er ganske vanskelig å kvitte seg med det uten riktig behandling.

Den første fasen (mild kurs)

Etter at bakteriene kommer inn i hårposen i nesen eller i sebaceouskjertelen, begynner de å skade cellemembranen og også oppløse hyaluronsyre (dette er en slags "sement" som danner grunnlaget for vevet). Resultatet er en lokal kroppsreaksjon. Cellene i immunsystemet rush til det berørte området, og væske begynner å samle seg i det berørte området (en infiltrering dannes).

På dette stadiet kan pasienter observere følgende symptomer i seg selv:

 1. I det berørte området er det smerte, riper.
 2. Antallet danner koker - 1-3.
 3. Mulig økning i regionale lymfeknuter.
 4. Noen pasienter har en følelse av varme i det berørte området.

Etter 3-4 dager dannes kjelen selv. Den har en konisk form som slutter på toppen med en hvit "cap". Noen dager senere blir kjelen åpnet, purulent innhold løper ut fra såret.

Andre fase (moderat alvorlig furunkulose)

Hvis du ikke utfører noen terapeutiske prosedyrer, vil sykdommen komme tilbake igjen (opptil flere ganger i året). Boils blir større, antallet øker hver gang. Kanskje deres sammenslåing med dannelsen av et karbunkul. Over tid vil følgende symptomer bli lagt til symptomene:

 • Voldelig inflammatorisk reaksjon.
 • Høy temperatur
 • Generell svakhet, tap av arbeidsevne.
 • Økt svette.

Disse symptomene indikerer maksimal aktivitet av human immunitet. Alle forsvar er kastet i kampen mot patogener.

Tredje fasen

I den siste fasen av sykdommen vil symptomene gå ned. Koker vil skje konstant (under nesen, på slimhinnen, på vingene - deres distribusjonsområde vil øke betydelig), men hevelse før formasjonen vil være nesten ubetydelig. Den generelle tilstanden til pasienten vil bli ledsaget av svakhet, konstant utmattelse, manglende evne til å lede et normalt aktivt liv.

Dette skyldes depresjon av immunsystemet. Generell forgiftning av kroppen forårsaket av bakteriens aktivitet. Til blodet inntas stadig giftige forbindelser utsatt for stafylokokker eller streptokokker.

Ikke alle tilfeller, populært kalt "koke", er manifestasjoner av alvorlige koiler, derfor anbefaler vi et vurderingsmateriale på sår i nesen til ulike etiologier.

Diagnose av sykdommen

For å bestemme furunkulosen må legen utføre visse typer forskning:

 1. Klinisk. Kontroller nesen, undersøk innerflaten i detalj. Å samle anamnese i henhold til pasientens klager.
 2. Laboratory. Ta en vattpinne av innholdet i kjelen for å bestemme patogenet, for å utføre en blodprøve for å utelukke sepsis (blodinfeksjon).
 3. I alvorlige tilfeller overvåker du periodisk sikkerheten til funksjonene i nervesystemet.

I tillegg kan legen foreskrive sukkerforsøk for å utelukke diabetes, kontrollere hormonnivåer, avføring på ormegg. Furunkulose er ganske enkelt bestemt, sjelden er det vanskeligheter med diagnosen denne sykdommen.

Følgende observasjoner vil bidra til å mistenke dannelsen av en abscess hos et barn som ennå ikke kan uttrykke sine følelser i ord:

 • Gutten er sløv, apatisk, noe plager ham.
 • Barnet berører hele tiden nesen.
 • Hvis kjelen ligger inne, på slimhinnen, rystet babyen hodet, nekter å spise.
 • Barnets nese er rød eller det er små områder med rødhet, smertefullt med trykk.

Grunnleggende behandlingsstrategier

Avhengig av stadium av furunkulose og tilstanden til pasienten, er det tre mulige typer behandling:

 1. Lokal terapi;
 2. Generell terapi;
 3. Kirurgisk obduksjon av en abscess.

Legen bestemmer sin kombinasjon, så vel som de foretrukne stoffene, basert på typen av patogen.

Midler til lokal handling

For furunkulose brukes følgende legemidler:

 • Borisk alkohol for å behandle huden rundt koker. Den har en antiseptisk effekt som forhindrer spredning av infeksjon.
 • Iktyol og balsamisk salve (et annet navn er Vishnevsky salve). Preparatene påføres strengt til kjelen er moden. De har en antiseptisk effekt, forbedrer regenerative prosesser i vev.
 • Fuzidovy syre og mupirocin (i form av salve). Preparatene inneholder naturlige antibiotika som undertrykker aktiviteten av patogenbakterier. Salven kan brukes til å koke under hele sykdomsperioden. Mupirocin er spesielt verdifullt fordi den er egnet for intranasal bruk (salven injiseres direkte inn i nesepassasjen).
 • Saltløsning (1%). De er fuktet med bandasjer og påføres til koker og omegn (med skinnskader på spissen eller vingene i nesen). Prosedyren kan utføres på et hvilket som helst stadium av sykdommen, spesielt etter at kjelen er åpnet (salt for å sikre god utstrømning av væske med purulent innhold).

I noen tilfeller kan oppvarming angis. Dens mulighet bør bestemme legen.

Generell terapi

I tillegg til salver, er antibiotika vanligvis foreskrevet for å undertrykke den patogene mikrofloraen. De er tatt i perioden med forverring av sykdommen - dannelsen og modningen av kokosene.

Som en vanlig måte, aktiv mot stafylokokker og streptokokker, foreskrevet:

 1. Vancomycin. Legemidlet er meget aktivt mot coccal flora, men er ubrukelig når det smittes med mykobakterier. Det danner hull i mikroorganismeskallet, forstyrrer arbeidet med deres genom. Vancomycin kan tas oralt eller ved injeksjon. Sistnevnte metode er anerkjent som mer effektiv.
 2. Cefazolin. Antistoffet administreres intravenøst ​​eller intramuskulært. Det passer godt med et bredt spekter av patogener, men det er stafylokokker som har utviklet motstand mot det.
 3. Amoxiclav og analoger. Slike produkter inneholder i tillegg clavulansyre - et stoff som ikke gir enzymer Staphylococcus (β-laktose) for å inaktivere antibiotikum ampicillin.
 4. Tetracyklin. Legemidlet har et bredt spekter av tiltak, egnet for ekstern og intern bruk (metoden bestemmes av legen). Av sine mangler kan vi merke et stort antall bivirkninger, samt sannsynligheten for at det er motstand mot det hos noen representanter for den patogene floraen.

Utnevnelsen av antibiotika bør utføres først etter identifisering av patogenet. Et stort pluss vil være bestemmelsen av følsomheten til bakterier til bestemte stoffer for å øke effektiviteten av behandlingen.

Ved kronisk furunkulose i nesen i perioder mellom eksacerbasjoner, anbefales det å gjennomgå et kurs av immunmodulerende legemidler:

 • Polyoxidonium. Legemidlet aktiverer lokal immunitet, og øker kroppens motstand mot infeksjoner.
 • Likopid. Inneholder deler av bakterielle cellevegger. Dette tillater dannelse av immunitet mot disse patogener. Den har lav toksisitet, bivirkninger er sjeldne og ubetydelige.
 • Galavit. Narkotika med immunostimulerende og antiinflammatorisk virkning. Det mobiliserer alle deler av immunsystemet, akselererer helbredelse av sår og restaurering av slimhinnen.

Autohemoterapi er en metode for ambulant behandling, dets effektivitet er ikke anerkjent av alle spesialister. Det er en serie injeksjoner av blod fra den cubitale venen. Det administreres subkutant i små doser (opptil 10 ml). Mønsteret for furunkulose er en gradvis økning i volumet av transfusert blod i de første 5 dagene av kurset, og deretter en gradvis reduksjon i de neste 5 dagene.

Det er også mulig å utnevne antihistaminer for å lindre sykdomsforløpet, redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Men i medisinsk praksis er de foreskrevet ganske sjelden. Før oppvarming, blir pasienten ofte plaget av smerte på stedet for betennelse, i disse tilfellene er det mulig å ta smertestillende midler.

Kirurgisk fjerning av kjelen

Indikasjonen for kirurgisk inngrep er utvikling av omfattende abscess og vevnekrose. Pasienten er innlagt på sykehus, under generell eller lokalbedøvelse, et snitt blir gjort og pus utstrømning er organisert. Operasjonen er rask og vanligvis uten konsekvenser. Spor av en obduksjon kan forbli når kjelen er for nær nasalvestibulen.

Det er viktig! Selvåpning en kjele er veldig farlig! I fravær av sterile forhold og ferdigheter er risikoen for patogene bakterier som kommer inn i blodet og utviklingen av sepsis høy.

Selv under betingelse av en vellykket obduksjon hjemme, er arrene fra en slik operasjon mer sannsynlig enn med en spesialist handlinger. Legen vil prøve å kutte ved hjelp av naturlige hudfeller. Med vingenes nederlag eller nesenes spiss gir dette muligheten til å bevare sin estetiske utseende.

Furunkulose er en sykdom som ikke utgjør en umiddelbar trussel mot pasientens liv, men kan være farlig med konsekvensene. Det er avgjørende at umiddelbart etter å ha oppdaget en abscess, ikke å prøve å behandle det hjemme, men å henvende seg til en kompetent spesialist og gjennomføre en full undersøkelse.

Flere Artikler Om Typer Acne