Et furuncle er en purulent hudabscess som forekommer inne i den infiserte hårfollikelen og fortsetter vanligvis med dannelsen av en stor mengde pus og delvis nekrose av vevene som omgir folliklen. Oftere koker det seg i en ung alder fra 12 til 40 år.

Koking på ansiktet dannes mye oftere enn på andre deler av kroppen (ifølge statistikken er ca 65% av alle kokinger dannet på ansiktet). Det kan også forekomme på brystet, ryggen, baken, i lysken, i hodebunnen, i armhulene.

Hvis flere kuller samtidig ligger tett til hverandre, så kalles en slik lesjon allerede termen karbunkul. Hvis kullene dannes med misunnelsesverdighet, så kalles denne sykdommen termen Furunculosis.

Hva er det

Furuncle er en akutt sykdom i huden med dannelse av purulent innhold i det skadede området i forskjellige deler av kroppen. Prosessen er som regel purulent-nekrotisk i naturen, hvor det ikke bare observeres betennelse i vevet, men også prosessen med betennelse i hårsekkene, hvorfra hele patologisk prosess begynner.

Begynnelsen påtar seg follikulitt, etterfulgt av spredning til det omkringliggende bindevevet. Men kjelen fra follikulitt utmerker seg ikke bare av det store området av lesjonen, men også av kliniske manifestasjoner.

Utviklingsstadier

Utviklingssyklusen av en kjele består av 3 faser:

 1. Stage infiltrere. Huden over nidus av infeksjon og rundt den tykker, rødmer, svulmer. På dette stedet er det smertefulle opplevelser. I midten av infiltraten kan man se hårsekkelen. Daglige begrepet er "kokende kokende".
 2. Nekrosefall. Manifisert på 3-4 dager med utvikling. En "kjerne" dannes rundt håret med en betent follikkel, bestående av nekrotisk (dødt) vev og pus. På overflaten av huden vises hvit konveks abscess. Den tynne vevsmembranen dekker den åpner, og pusen er revet ut. Pasienten føler samtidig lindring og reduksjon av smerte. Puffiness minker, rødhet reduseres. Begrepet tradisjonell medisin, som betyr prosessen - "gjennombruddskoker".
 3. Helbredelsesstadiet. Huddefekten, som ligner et sår, dannet etter avvisning av "stangen" helbreder. Etter store koker forblir arr, arr.

I gjennomsnitt er hele syklusen av utvikling og helbredelse av kjelen ca 10 dager.

Hva en furunkel ser ut: foto

For å si at du har en koke, kan du ved observasjon av følgende tegn:

 • rødhet i hudområdet;
 • utseende av tuberkulose med en tetning i midten, plassert i hårsekkelen;
 • Videre økt hevelse av tilstøtende vev, som blir varme til berøring;
 • smerte ved den minste berøring eller bevegelse av kroppen;
 • i midten er en pustule dannet med en stang der pus ligger.

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg i mennesker.

Når skal jeg se en lege?

Ikke selvmedisinere, for diagnosen og behandlingen bør alltid kontakte en hudlege. Spesielt kan du ikke behandles uavhengig og bare av folkemidlene, hvis:

 1. Koket skjer igjen på samme sted. Behandling kan kreve fjerning av svettekjertlene, noe som forårsaker tilbakevendende betennelse.
 2. Svak pasient - pasienten har en alvorlig sammenhengende sykdom (onkologi, diabetes, etc.) eller han tar medisiner som undertrykker immunitet.
 3. Alvorlig kurs - i tilfeller der kjelen gir alvorlig smerte og er ledsaget av feber, alvorlig hevelse, hodepine og andre symptomer på en alvorlig smittsom sykdom.

Kok kan ikke klemmes ut

Når kjelen er fylt, begynner overflaten å tynne, og for å gjenopprette raskere, kan pasienten prøve å pierce den med en nål eller annen skarp gjenstand for å løsne pus.

Dette kan ikke gjøres, fordi med en unøyaktig eller dypere punktering kan infisert pus trenge inn i nabolaget vev eller inn i blodet, som sprer seg gjennom hele kroppen. Det er også mulig at stangen delvis forblir inne, noe som fører til en kronisk prosess og hyppige gjentakelser av furunkulose. Koken skal fylles og sprenge seg selv. Dette skjer vanligvis innen 1 til 2 uker.

Behandling av koke hjemme

Enkelt betennelser som ikke er på ansiktet, kan behandles hjemme. For å gjøre dette, bruk salver, trekke pus og folkemessige rettsmidler. Med riktig tilslutning til anbefalingene, bør kjelen helbrede innen en uke.

Behandlingsplan for kokerhus:

 • I første fase er det nødvendig å tørke betennelsen regelmessig med en oppløsning av anilinfargestoff 3-4 ganger om dagen. På samme tid må du sørge for at kjelen er tørr, og bytt gassbindene som beskytter betennelsen mot penetrasjon av infeksjoner fra utsiden.
 • Når et infiltreringsstadium oppstår, som er preget av rødhet og hevelse, er ultrafiolett stråling nyttig. Hjemme kan du sole deg i solen.
 • For at såret skal modnes raskere, må du bruke Ichthyol salve en gang om dagen. Det påføres forsiktig, og prøver å ikke skade betennelse. Dekk deretter med bomullsull, som er fastgjort med gasbind og hold kompresst i 6-9 timer.
 • Etter at absessen er åpnet, desinfiseres såret med hydrogenperoksid. Etterpå, til fullstendig helbredelse, blir kokesonen behandlet med natriumkloridoppløsning flere ganger om dagen.

Salve for furunkulose

For furunkulose brukes primært salver som inneholder antibakterielle preparater.

Påføringsmetode: Påfør på stedet som koke 2-3 ganger om dagen. Vanligvis varer behandlingen 7-14 dager.

Metode for tilførsel: Gjør bandasjer med kloramfenikol liniment, bytt en gang om dagen.

Påføringsmetode 1. Påfør en liten mengde salve til steder som kjeller 2-3 ganger om dagen.

Slik bruker du: Metting med en steril gaze salve og påfør såret. Påfør et bandasje. Bandasje daglig.

Påføringsmetode: Fukt et sterilt gazeserviett med dimexid. Fest på kjelen, legg på en bandasje. Gjør dressinger daglig.

Metode for bruk. Påfør linimentet på kjeleområdet. Sett et bandasje på toppen. Gjør dressinger daglig.

antibiotika

Antibakterielle legemidler i behandling av furunkulose:

 • "Zeporin" (tatt to ganger om dagen, en tablett, har tradisjonelle kontraindikasjoner for antibiotika, brukes til behandling av ikke bare sår på hudoverflaten, men eliminerer også den interne kjelen).
 • "Erytromycin" (det anbefales å ta en tablett to ganger om dagen, og effektiviteten av stoffet kan reduseres som følge av kroppens hurtige tilpasning til komponentene, det anbefales ikke i nærvær av sykdommer i fordøyelsessystemet og nyrene eller individuell intoleranse);
 • "Cefalexin" (doseringen er valgt i henhold til instruksjonene, bidrar til å bekjempe kokos, det anbefales å gjennomføre en bestemt behandling, den har typiske kontraindikasjoner - individuell intoleranse, enkelte sykdommer).

Metoden for behandling av furunkulose tabletter varierer i noen nyanser. Som antibiotika kan du bruke alle midler med ønsket effekt, men i tilfelle kronisk dannelse av sår, er bruk av slike legemidler suppleret med vitaminer eller midler som styrker immunforsvaret. Langvarig behandling med sterke legemidler kan føre til svekkelse av ytelsen til enkelte kroppssystemer.

Kirurgisk fjerning

Kirurgisk inngrep er indikert for spredningen av purulent infiltrasjon i det subkutane vevet med dannelsen av en massiv abscess. I dette tilfellet er kirurgisk åpning av lesjon og sanering (rengjøring av abscesshulen) nødvendig. Intervensjonen utføres på et operasjonssykehus.

Antibiotika til koker velges kun av en lege, avhengig av følsomheten av stafylokokkinfeksjonen for dem, samt tar hensyn til deres toleranse av pasienten. Også antimikrobielle legemidler påføres topisk med en langhelingsprosess.

Behandling av kjele i et barn utføres på samme måte som hos en voksen.

Folkemidlene

Koker blir ofte behandlet med folkemidlene. Og de gir en ganske god effekt, spesielt hvis de begynner å behandle den inflammatoriske prosessen i begynnelsen.

 1. Medisinsk honningkake. Bland en teskje kyllingegulv, en dessertskje med honning (ikke kandisert), 5 gram smør (uten salt) og knead en myk deig, og legg til etter hvert hvetemel. Pelleten påføres på kjelen og festes med et bandasje eller lapp. Deigen til prosedyren fremstilles og påføres daglig til fullstendig fjerning av de pyogene massene.
 2. Trekker pus med aloe eller "agave". Unge ømblære kutt, fjern ryggene og knead. Sett et bandasje på kjelen, som forandres 5-6 ganger om dagen. Når kjelen er moden, akselereres alle prosesser, og absessen åpner raskere. Påfør på ethvert tidspunkt. Når det ikke kokes i det tidlige stadium, er det mulig fullstendig reduksjon av inflammatoriske hendelser.
 3. Løk. Skalte løk bakes i ovnen til mykhet og kuttes i halvparten. En varm halvdel påføres på kjelen som er behandlet med hydrogenperoksid og festet med en gasbind. Pæren må endres en gang om dagen til pus er helt lekker fra såret. Under forandringen av dressing, ikke glem å behandle det berørte vevet med peroksid.
 4. Bokhvete grøt på vannet. Kokt bokhvete brukes også til å behandle koker. En skje med veldig tykk grøt smurt på gasbind, påført det betente området, og skiftet til en ny blanding etter 4 timer.

Fullstendig forsvinning av kjele tar fra 3 dager til flere uker. Hvis temperaturen stiger, alvorlig smerte, eksisterende kroniske sykdommer, kontakt legen din. Hjemmebehandling er utviklet bare for enkle former for sykdommen og er spesielt effektiv i begynnelsen av betennelse.

komplikasjoner

De fleste koker helbrede uten medisinsk inngrep eller komplikasjoner. Imidlertid kan det i sjeldne tilfeller føre til alvorlige konsekvenser, som sepsis. Denne komplikasjonen kan føre til alvorlige smittsomme lesjoner i hjertet, lungene, nyrene, beinene, leddene, hjernen og til og med døden. Også koking kan føre til arrdannelse etter helbredelse.

Feil bruk av antibiotika kan forårsake fremveksten av MRSA (meticellinresistent stamme av Staphylococcus aureus). I dette tilfellet kan behandlingen være svært vanskelig og lang, og risikoen for å spre infeksjonen i hele kroppen øker mange ganger.

Med ineffektiv behandling, langsiktig selvmedisinering, kan en stor mengde pus samle seg inne i kjelen, noe som kan føre til utvikling av en abscesskoking. Hvis dette skjer i ansiktet, kan tromboflebitt i ansiktsvenen eller en vinkel nesevein utvikle seg. Denne tilstanden kan være livstruende.

Rask behandling av kjele hjemme

Furuncle kalt betennelse i hårsekkene med dannelse av pus inni, som følge av en reduksjon i beskyttelsesfunksjonene til immunitet, samt at de ikke overholder regelverket for personlig hygiene. Sykdommen er ubehagelig, da det gir en viss ubehag og smerte, og når den plasseres på ansiktet eller synlige områder av kroppen - et estetisk ubehagelig utseende. Men sykdommen kan herdes hjemme, ved hjelp av tradisjonelle metoder for behandling av furunkulose.

Abscess Furuncle - Hva er det?

For å bestemme at furuncle som er dannet på kroppen, er det nødvendig å foreta en visuell inspeksjon av det berørte området. Inflammasjon har utseendet på en kegleformet forsegling, rød i fargen, med en gul stang innsiden. Det er på disse grunnene at man lett kan skille en furuncle fra andre hudformasjoner. Ved stangens størrelse kan det nå 7 eller 10 centimeter, mens det på grunn av abscessens spesielle plassering i hårsekkelen, i midten av papulen, kan det oppdages hår.

Når det kommer inn i infeksjonsområdet av infeksjonen, dannes i de fleste tilfeller en abscess furuncle, noe som provoserer en stor opphopning av pus i papulen.

Denne prosessen er ledsaget av ubehagelige symptomer:

 • alvorlig smerte;
 • dannelsen av en solid knute;
 • rødhet og betennelse i det berørte området
 • økning i kroppstemperatur opp til 40 grader;
 • svakhet.

Samtidig brister denne kilden ikke alene, men fortsetter å samle pus i det subkutane området, og danner en sterk segl. Når et segl er dannet i en abscesskoker, er det nødvendig å konsultere en spesialist, siden denne komplikasjonen krever kirurgisk inngrep og ikke overfører seg selv.

Årsaker til furunkulose

Koker er betent og smertefulle hulrom i huden, fylt med purulente masser. Når flere slike formasjoner dannes på huden, begynner sykdommen kalt furunkulose. Slike subkutane koker kan ha forskjellige størrelser, med en ert eller til og med være en valnøtts størrelse. Slike formasjoner krever obligatorisk behandling, som med hell kan utføres hjemme.

Lokalisering av furunkulose er mangfoldig og kan påvirke enhver del av menneskekroppen, men de mest berørte områdene er:

 • hals;
 • aksillære huler;
 • baken;
 • lyskeområde;
 • ansiktet;
 • brystkasse.

Samtidig er dannelsen av dype kuller - karbuncyler, som raskt kan utvikle seg, spredt over overflaten av kroppen og trenge inn i blodet, og forverrer pasientens allerede farlige tilstand, veldig farlig. For å bestemme graden av furunkulose nøyaktig, er det nødvendig å kontakte en spesialist som skal gjennomføre en undersøkelse og foreskrive riktig behandling, med evnen til å utføre det hjemme.

Den mest effektive og raske måten å fjerne koker er bruken av bakte løk mens denne metoden ikke utelukker bruk av narkotika.

Årsaker til dannelsen av furunkulose eller enkelt chiryakov anses å være nederlaget for hudinfeksjonen av Staphylococcus aureus, med mulige skader og streptokokker type A og B, epidermale streptokokker og andre patogener.

Furunkulose kan danne når det er noen sykdommer i kroppen:

 • patologiske tilstander i fordøyelsessystemet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • nyresykdom;
 • reduksjon av beskyttelsesfunksjonene til epidermis;
 • redusert immunitet;
 • kroniske smittsomme sykdommer i historien.

Infeksjonssykdommer som forekommer i kronisk form inkluderer faryngitt, bihulebetennelse, tonsillitt og tarmdysbiose. Dessuten kan patogener som utfordrer utviklingen av koke, trenge inn i kroppen gjennom huden mikrotraumas, på det sted der koktene dannes. Derfor er en viktig faktor som påvirker forekomsten av koker immunitet, og med en reduksjon i sine beskyttende funksjoner, oppstår en høy sannsynlighet for å utvikle sykdommen.

Hvis immuniteten er på riktig nivå og beskytter kroppen mot infeksjoner, kommer utviklingen av furunkulose til ingenting, siden de penetrerte bakteriene ikke har noen sjanse for utvikling og reproduksjon. Samtidig øker ikke-overholdelse av regler for personlig hygiene sjansen for overlevelse av patogen mikroflora under uhelsemessige forhold.

En koking oppstod på menneskekroppen indikerer en nedgang i de beskyttende funksjonene i kroppen, og en alvorlig svikt i immunsystemet. Dette kan oppstå ved utvikling av enkelte avvik:

 • nedsatt blodgass;
 • stressende situasjoner;
 • psykologisk, fysisk og følelsesmessig overbelastning.

I tillegg kan en reduksjon i immunitet utløses av forstyrrelser i metabolske prosesser som påvirker arbeidet til hele organismen.

For å bli kvitt ubehagelig koking må du først kontakte en spesialist som vil anbefale effektive metoder for fjerning av kjelen. Samtidig anbefales det ikke å fjerne, klemme eller kutte abscessen hjemme, da du bare kan forverre tilstanden. Legen under undersøkelsen vil avsløre graden av kompleksitet av sykdommen og anbefale medisinbehandling, der du også kan bruke de populære metoder for behandling av koke hjemme.

Imidlertid anbefales det ikke å engasjere seg i selvbehandling, eller å utelukkende utelukke behandling med folkemidlene, uten bruk av farmasøytiske preparater. Bare i den komplekse behandlingen kan du oppnå varige resultater og fullstendig fjerning av koke.

Behandling av koke hjemme

Koket, og når flere fokser av betennelse akkumuleres - furunkulose, ledsages av suppuration, feber og kan føre til alvorlige konsekvenser, og noen ganger kirurgisk inngrep.

Hjemme kan du kvitte deg med stor suksess, hvis du bruker velprøvde metoder og overholder spesielle anbefalinger.

Først bør du vaske hendene med såpe og vann før du berører kjelen, samt etter kontakt med hodet og stammen. For det andre, antibakterielle midler, hvis foreskrevet av en lege, blir brukt forsiktig, uten å påvirke det berørte området, 3 eller 4 ganger om dagen.

Også en fin måte å varme og provosere på et naturlig gjennombrudd av kjelen er å bruke kompresser som legges over på det berørte området i 10-15 minutter, flere ganger om dagen, for eksempel med bakt løk eller honningkaker. Dermed er det mulig å redusere smerten i furuncle, og for å akselerere perioden etter modning. Etter det anbefales det å dekke det betente området med en ren gauzeforbinding og vente på at den skal bryte. Samtidig er det umulig å stikke, ripe og klemme seg selv, da dette kan forverre tilstanden og forårsake infeksjon.

Etter at kjelen har åpnet seg, bør du forsiktig fjerne alle akkumulerte pus, behandle det åpne såret med hydrogenperoksid og påfør et tørt og tett bandasje. Slike ordninger for behandling av åpnet kjele bør utføres daglig til det er fullstendig helbredet.

Som en folkebehandling av koker, bruk en rekke infusjoner, salver og komprimer, preparert uavhengig. For å gjøre dette kan du bruke velprøvde verktøy:

 • Yolk-honning masse vil bidra til å bli kvitt i kort tid. For forberedelsen er det nødvendig å kombinere 2 råblommer, 1 ss honning, 0,5 teskje brus og litt hvetemel. Alle ingrediensene blandes og den resulterende massen påføres på absessen før åpningen;
 • Aloe brukes ofte til å behandle kokos, for å gjøre dette, er det nødvendig å vaske, hogge og klemme saften ut av et nyskåret blad av en plante. En bandasje dyppet i aloe juice er festet til området som er berørt av furuncle og forlatt i 4 timer, hvorpå det erstattes. Hvis det ikke oppstår kokende kjele, forsvinner betennelsen.

I tillegg kan du i hjemmet bruke legemidler til behandling av koker. For eksempel på et apotek kan du kjøpe en rekke eksterne og lokale antibakterielle stoffer:

 • Ved oppmaling av kjelen kan det berørte området behandles med en løsning av borsyre eller salisylalkohol ved å påføre varmt vev fra oven for å varme og akselerere dens modning;
 • i den systematiske dannelsen av koker på kroppen, er det nødvendig å bruke vitaminkomplekser, kosttilskudd og medisinske preparater som øker kroppens naturlige motstand;
 • når du åpner kjelen, er det nødvendig å fjerne stangen med pus og en del av det infiserte blodet, deretter behandle såret med hydrogenperoksid, og påfør en steril dressing med Vishnevsky salve.

I dette tilfellet anbefales bruk av denne typen salve ikke med uåpnet furuncle, ellers kan cellulitt utvikles.

Det er viktig å huske at hvis en stang ikke oppstår i koker, i 4-5 dager, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en spesialist. Dette kan tyde på utvikling av komplikasjoner i løpet av sykdommen, siden normal maksimumstid for fullkoking er 7 dager. Den dannede klumpen brister ikke, men begynner å vokse, og den eneste måten å kvitte seg med er kirurgi.

Koker av øregangen

En furuncle i den hørbare kanalen kan oppstå som følge av infeksjon av hårsekkene, svovel- eller svettekjertlene av stafylokokker. Det er slike lesjoner med skade på ørevæv med:

 • rensende hulrom fra akkumulert svovel;
 • klør når kløende dermatoser;
 • beriberi;
 • purulent utstrømning fra mellomøret
 • redusert immunsystemresistens;
 • diabetisk sykdom;
 • tretthet i kronisk stadium;
 • tuberkulose;
 • allergiske manifestasjoner.

De viktigste symptomene på en koke i den eksterne hørskanalen er:

 • irritasjon og kløe inne i øret;
 • smerte av skarp natur;
 • smerte med rebound i kjeveområdet, øyne, hode, forverret under tygging og gjentakelse;
 • feber og feber;
 • mangel på appetitt;
 • økte ubehagelige symptomer under søvn;
 • søvnløshet og søvnforstyrrelser;
 • dårlig lydflyt til auditoriene;
 • dannelsen av et gul hode over hevelsen;
 • delvis hørselstap i det berørte øre;
 • Hvis økets vekst er skadet, kan det være rikelig og pus kan lekke.

For å få koke i øret kan du søke hjelp fra en lege, og du kan ty til populære metoder for behandling av koke hjemme. En av de raskeste og sikreste måtene å kurere på er å bruke bakt løk i en ovn eller mikrobølgeovn. For å gjøre dette, lage en trakt i løk, hell linolje inn i den, lukk den formede bolle med et stykke brød og bake i flere minutter. Etter det blir den klemt juice innpodet i den syke øregangen.

Også, du kan bruke tinkturen av jod, med utseendet av de første symptomene på å koke i øret, smøre det berørte området til fullstendig kur. Hvis du tar en linduk og suge den i vegetabilsk olje, gni hvitløk, rull den opp og legg den i øregangen, kan du raskt behandle kjelen. For å gjøre dette, anbefales det å bruke denne metoden to ganger om dagen, hjemme.

Kok på halebenet

Kokdannelsen oppstår etter smitte i hårsekkelen. Gitt at i dette området et stort antall hårfollikler må du nøye følge regler for personlig hygiene eller forsiktig fjerne overflødig vegetasjon, gjennomføre desinfeksjon etter slike prosedyrer. Utviklingen av kjelen på halebenet skjer når patogene mikroorganismer injiseres i hudporene.

Hovedårsaken til kokingen på kokesen, som i andre soner, er en reduksjon i immunitet, fordi i dette tilfellet kan kroppen ikke bekjempe infeksjoner. Derfor er det nødvendig å gjøre alt for å eliminere negative faktorer som utfordrer en slik stat:

 • mangel på hvile;
 • mangel på hygiene prosedyrer;
 • stressende stater;
 • autoimmune og kroniske sykdommer;
 • dårlige vaner.

Behandlingen av koker avhenger direkte av modningstrinnet. Først av alt, hvis du mistenker å koke, bør du umiddelbart konsultere en lege for en nøyaktig diagnose, og vellykket behandling kan utføres hjemme.

Som en integrert behandling kan du bruke antiseptiske salver foreskrevet av lege og folkemidlene. Samtidig er det umulig å klemme, trekke ut eller på noen måte prøve å fjerne furuncleen selv, ellers kan du oppnå komplikasjoner av sykdommen og tiltredelsen av en sekundær infeksjon.

De beste kokekurene er følgende oppskrifter:

 • honningkake - laget av mel og honning, som er kombinert i proporsjoner for å danne en stiv deig. Den støpte kaken påføres på kjelen, dekket med gasbind såpe i alkohol eller vodka og festet med en gips. Denne metoden gjør at du raskt kan trekke ut av kokerrotten, vanligvis i 1-5 økter;
 • En av de effektive måtene å behandle koke hjemme er å bruke bakt løk. For å forberede tilberedningen er det nødvendig å bake 1 stor løk i ovnen, kutte den i to deler og påfør et varmt kutt i kjelen, fikse det med en tett bandasje og la den stå i 20-30 minutter. Det er et annet alternativ når en oppslemming av bakt løk og et par dråper kamferolje påføres. Denne oppskriften tillater deg å trekke de akkumulerte purulente massene fra svulsten;
 • En rask metode for å øke kjelen er bruken av svartbrød. For å gjøre dette, er brødssnittet myket, en klype salt er tilsatt den og påført til formasjonen, dekket med et serviett og fikset.

Tradisjonelle behandlingsmetoder tillater kjelen å passere så raskt som mulig, spesielt siden de anbefales å brukes sammen med medisiner.

Ansiktsskjel

Et furuncle på ansiktet er ikke bare et estetisk problem, men også en farlig sykdom, da den har nær lokalisering fra hjernen. Samtidig oppstår koger i regionen av nasolabial trekant av særlig fare. Denne sonen er mest intensivt forsynt med blod, og det er stor sannsynlighet for infeksjon i blodet, noe som forårsaker skade på hele kroppen.

For å diagnostisere koking i ansiktet, er det nok å sammenligne bildene og bildene av pasientene med den nøyaktige diagnosen, og også å sammenligne symptomene:

 • en støt dypt i huden, med en gul stamme i midten;
 • smerte og betennelse i det berørte området;
 • Den gradvise utvidelsen av sonen av betennelse;
 • dannelse av purulent hode (etter 2-3 dager).

Det er mulig å behandle en furuncle hjemme bare under veiledning av en spesialist og etter å ha konsultert ham. Det er forbudt å klemme, trekke og knuse koker, det er heller ikke anbefalt å smøre en lukket koker med Vishnevsky salve, til dens gjennombrudd.

I begynnelsen av abscessdannelsen kan det betente området behandles med jod. En slik begivenhet reduserer smerte og reduserer betennelse. Samtidig er det mest effektive stoffet som brukes hjemme, stoffet Dimexidum, i form av væske.

Behandling med dette legemidlet bør utføres daglig, da stoffet trer inn i de dype lagene i epidermis og har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter. Hvis det oppstår koker på nakken, ansiktet eller baksiden din, kan du bruke ichthyol klistremerker, men du bør ikke hygiene det berørte området, da det er en mulighet for at problemet sprer seg over ikke-infiserte områder.

Som en kombinasjonsterapi med folkemidlene kan du bruke følgende oppskrifter:

 • En av de effektive metoder for behandling av kokere er løkkaker med såpe. For utarbeidelsen av dette verktøyet er det nødvendig å kombinere den bakte løk med sjetonger av vaskesåpe og fest den resulterende kaken til formasjonen i forholdet 2: 1 og fikse det med et gips i et par timer;
 • også raskt kurere kjelen vil hjelpe propolis, som er nødvendig for å insistere på alkohol, og smøre den med purulent betennelse;
 • Infusjonen av calendula blomster har den sterkeste antimikrobielle effekten, derfor anbefales det å vaske kjelen.

I tillegg bekjempes i kampen mot koker på ansiktet vitaminer, særlig brygger gjær, de renser ansiktets hud, hindrer penetrasjon av infeksjoner i vev og øker kroppens generelle tilstand.

Under graviditet

Kok som har oppstått på kroppen, er et ubehagelig fenomen, spesielt under graviditeten. Kurset og dannelsen av koker under graviditeten fortsetter i henhold til standardordningen, uten unntak. Det skal huskes at kvinnekroppen i en slik delikat tilstand gjenoppbygges på hormonnivå, noe som kan skape noen komplikasjoner, pluss det meste av bruk av de fleste medisiner, og til og med nesten alt, anbefales ikke. I denne situasjonen vil nasjonale metoder for behandling av furunkulose hjemme komme til redning.

Først og fremst bør du søke hjelp fra en spesialist, fordi bare legen vil identifisere årsaken til kjelen, og dette kalles en infeksjon som kan skade ikke bare kvinnen, men også fremtidens baby.

For behandling av årsaken til sykdommen, kan legen foreskrive sikre antibakterielle midler, i kombinasjon med naturlige preparater tilberedt hjemme.

Virkningen av populære metoder er rettet mot å redusere betennelse og rask gjennombruddskoking:

 • bakt eller kokt løk knust inn i en slurry, tilsett hakket hvitløk og påført det berørte området;
 • komprimerer av tomatsaft vil bidra til å raskt bringe kjelen til modenhet. For å gjøre dette, tilsett 250 ml tomatjuice, tilsett 2 spiseskjeer glyserin og rør. Blandingen påføres på gasbind til koking 3 ganger om dagen, til kjelen er fullt åpnet;
 • urte komprimerer vil lindre betennelse og smerte. Forbered dem fra kamille og salvie, som blandes i like mengder, brygges og påføres furuncle i 30 minutter.

Samtidig er det nødvendig å gjennomføre immunforsterkende tiltak - ta vitaminer, mineraler og spis et balansert kosthold.

Hos barn

Behandling for furunkulose bringer noen ganger foreldre til ekstreme tiltak. Noen til og med ty til konspirasjon, men det kan bare ikke gjøre for å kurere deres barn. I dette tilfellet vil det mest korrekte være å gå til en lege og observere hygienestandarder.

Behandling av furunkulose hos barn kan vellykkes utføres hjemme, under medisinsk tilsyn. Koker i barn med stafylokokkinfeksjoner i huden dannes, og behandlingen bør være spesifikk - rask, effektiv og sikker. Det er derfor mange eksperter anbefaler, sammen med medisiner, tillatt for bruk av barn å ty til tradisjonelle behandlingsmetoder.

For sikker behandling av babyen, bør du ikke prøve å fjerne koker, klemme den ut eller følge anbefalingene fra provoserende videoen. Først av alt er det nødvendig å forstå graden av modning av kjelen, om det er en tett støt under huden eller en kjele går gjennom første utviklingsstadium, og snart vil det bli et pustulært hode.

For behandling av koke med lokalisering på hvilken som helst del av kroppen, det være seg baksiden, ansiktet eller barnets rumpe, kan du bruke en burdock-avkok. Det renser barnets kropp fra giftstoffer, toksiner og infeksjoner. Det anbefales å ta barnet tre ganger om dagen, i 5 dager. Echinacea er også et effektivt middel til å forbedre immuniteten hjemme. I tillegg til å øke beskyttelsesfunksjonene, har den en antiviral effekt, og eliminerer årsaken til kjelen.

Eksterne og interne midler for samtidig behandling av kjele, med høy effektivitet, er gulrot. Det er nødvendig å brygge i en andel av 2 ss tørt pulver per 250 ml kokende vann, insister i 30 minutter og ta oralt 2 ts per dag, eller smør med koker. Det må huskes at selvekstrudering, kutting av fjernelse av koke, kan føre til reinfeksjon og videre spredning av suppuration på huden.

Furuncle - årsaker, symptomer og behandling av koke

God dag, kjære lesere!

I dag vil vi vurdere et slikt ubehagelig fenomen på huden, som - furuncle, så vel som alt som er knyttet til dem. Så...

Hva koker?

Kok (koke) er en pustulær hudsykdom preget av akutt purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene og omkringliggende bindevev.

Den viktigste årsaken til at koker - en bakteriell infeksjon, hovedsakelig Staphylococcus aureus, mindre hvit.

Furunkulose er en massiv, repeterende, kronisk dannelse av koke.

Utseendet på furuncle kan være hvor som helst, med unntak av føttene og håndflatene, men ofte blir det kokt på baksiden av hode, underarmer, nedre rygg, skinker, mage, underdeler. Den mest smertefulle er furuncle i øret, i nesen, på ansiktet og på kjønnsorganene.

Prognosen for furuncle er positiv, men det er fortsatt komplikasjoner i denne sykdommen - trombose, lymfadenitt, sepsis, som skyldes dannelsen av koker er en ganske alvorlig sykdom.

Koker har en viss sesongmessighet - oftest dannes de om høsten og våren. I tillegg sier leger at det ofte oppstår kokos hos menn, og hos barn er det generelt sjeldent.

Utvikling av kjelen

Utviklingen av kjele kan forekomme primært på sunn hud og sekundært når utviklingen skjer mot bakgrunn av andre patologiske forhold og sykdommer i kroppen, for eksempel staphyloderma.

Utviklingen av kjelen skjer i 3 stadier, hvis varighet i mangel av komplikasjoner er opptil 10 dager:

Koker stadium 1 (utbrudd) - preget av betennelse i follikelet, der i dette stedet er det en solid infiltrering (komprimering) av lyse rød farge med fuzzy grenser. I stedet for de betente folliklene er det smerte og prikking. Når kjelen vokser, vokser seglet i størrelse, utvides, og det omkringliggende vevet svulmer.

Kokstadiet 2 (3-4 dager) - kjennetegnet ved at kokken ekspanderer til 3 cm i diameter, mens det i midten av forseglingen dannes en purulent-nekrotisk stang med en pustule på overflaten. Ikke bare hårsekkelen er involvert i suppurasjonsprosessen, men også svettekjertelen med det omkringliggende bindevevet, mens fartøyene rundt seg ekspanderer, oppleves hevelse av kollagen. Kilden begynner å skaffe seg en konisk, som om voksende fjell, form. Inne i "fjellene" ødela elastiske og kollagenfibre. Kollageniserte fiberbunter danner en tykk beskyttelsesring inne i kjelen, noe som forhindrer at den smittsomme, purulente formasjonen kommer inn i kroppen og den videre infeksjonen. Det er derfor svært viktig å ikke klemme kjelen uten å forstå konsekvensene av denne prosessen. En obduksjonskoker bør være riktig.

Videre blir huden på stedet for betennelse en jevn, blåaktig tinge, mens smerten intensiverer. I tilfelle av omfattende infeksjon i kroppen (i tilfelle av et stort antall kokinger) kan en person oppleve symptomer på rusmidler, som uttrykkes ved generell ubehag, svakhet, kvalme, appetittmangel, hodepine og økning i kroppstemperatur til 38 ° C.

Fase 2 av utviklingen av kulden ender ved spontan eller kunstig disseksjon av pustlene og slippes ut på utsiden av innholdet. Innholdet i pustlene er en gulgrønn nekrotisk stamme med en purulent formasjon, noen ganger med tilsetning av blod.

Kok 3 etappe - preget av utseendet på åpningen av abscess "krateret", som i begynnelsen er fylt med granuleringer, og etter 2-3 dager oppstår arrdannelse på dette stedet. Arret i begynnelsen av helbredelsen er rød i farge, men som det heler, blir den hvit og blir nesten umerkelig.

Hele syklusen av strømmen kan slettes, for eksempel foregår det hele prosessen noen ganger bare med dannelsen av infiltrasjon, uten pus og nekrose. I andre tilfeller, furuncle mot bakgrunnen av svekket immunitet og andre sykdommer, kjøper en abscessing eller flegmonøs form.

Furuncle - ICD

ICD-10: L02;
ICD-9: 680.9.

Koker - årsaker

Den viktigste årsaken til at koker - en infeksjon av bakteriell natur, hovedsakelig Staphylococcus aureus, sjelden hvit.

Denne infeksjonen er tilstede på overflaten av huden på nesten alle mennesker, men på grunn av sterk immunitet, normal funksjon av alle andre organer og systemer, samt fravær av brudd på hudens integritet, påvirker stafylokokker ikke helse. Forresten er et svekket immunforsvar en av hovedårsakene til mange smittsomme sykdommer.

Furuncle får sin utvikling når den kombineres med 2 forhold - forekomsten av infeksjon og en patologisk faktor, som kan være ekstern (eksogen) eller intern (endogen).

Eksterne årsaker til kjelen:

 • Hudkontaminering;
 • Hudtrauma - mikrotraumas, sprekker, kutt (spesielt ved barbering), kamme med negler, gni huden med ubehagelige klær eller sko;
 • Dårlig kvalitet mat;
 • Hypotermi eller overoppheting;
 • Konstant stress.

De indre årsakene til kjelen;

 • Redusert immunitet;
 • Økt svette og sebaceous utskillelser;
 • Krenkelse av metabolske prosesser - metabolisme;
 • Alkoholmisbruk, røyking;
 • Tilstedeværelsen av slike sykdommer som - staphyloderma, eksem, anemi, diabetes, hypovitaminose, fedme, akutte luftveisinfeksjoner, samt andre sykdommer i mage-tarmkanalen, endokrine og nervesystem, infeksiøs etiologi.

Kok - symptomer

Hovedsymptomet på en furuncle er dannelsen av en rød segl (infiltrere) i området av betent follikkel, opp til 3 cm i diameter, på overflaten av hvilken en pustule dannes over tid. Inne i chirya er det en purulent-nekrotisk kjerne og purulent masse, noen ganger med blod. I noen tilfeller koster bare en kjele dannelsen av et rødt infiltrat.

Blant andre symptomer på koker, smerte og prikking i det betente området, samt hevelse av omkringliggende vev kan identifiseres.

På bakgrunn av svekket immunitet og infeksjonsspredning i kroppen, kan generell malaise, økt tretthet, døsighet, tap av appetitt, kvalme, kroppstemperatur og hodepine økt til 38 ° C observeres.

Etter avvisning av det nekrotiske vev oppstår helbredelse ved arrdannelse. Det vanligste furuncleet forekommer på nakken, nakke, ansikt, rygg og lår. Forekomsten av koke i ulike stadier av utvikling kalles furunkulose, og den purulente nekrotiske betennelsen i huden og subkutant vev rundt hårfolliklene og sebaceous glandsgruppene kalles karbunklet. Når du finner en koke på ansiktet, kan det være alvorlige komplikasjoner (purulent meningitt, sepsis).

Kok komplikasjoner

Komplikasjonen med en koke kan være:

Typer av koke

Klassifiseringen av kjelen er som følger...

adrift:

 • Akutt furuncle - den klassiske utviklingen av chirya;
 • Kronisk furunkulose (furunkulose) - preget av et stort antall kokinger i ulike stadier av utvikling i lang tid.

Av opprinnelse:

 • Primærutvikling skjer i strid med integriteten til huden og gjennomtrengning til dette infeksjonsstedet.
 • Sekundær utvikling utvikler seg mot bakgrunnen av allerede eksisterende hudsykdommer - eksem, staphyloderma og andre.

Furuncle Diagnostics

Diagnose av kjele inkluderer:

 • Visuell inspeksjon;
 • medisinsk historie;
 • dermoscopy;
 • Støtter innholdet i kjelen.

Ytterligere diagnostiske metoder kan være:

 • Fullstendig blodtall;
 • urinanalyse;
 • Urin teller;
 • pharyngoscope;
 • rhinos;
 • Radiografi av bihulene;
 • røntgen;
 • ultralyd;
 • Beregnet tomografi (CT);
 • Magnetic resonance imaging (MR) i hjernen.

Furuncle behandling

Hvordan koker du? Behandlingen av koker er i hovedsak avhengig av scenen i den inflammatoriske prosessen.

I den første fasen av koker (infiltrasjonstid) brukes ultrafiolett bestråling.

I den andre fasen (modningstid) blir en blokkering satt på plass for å stoppe infeksjonen og bedøvelse. En koker rundt omkretsen blir avskåret med løsninger av antibakterielle stoffer og novokain. Injeksjoner utføres i kirurgisk avdeling.

Antibiotika er valgt ut fra diagnosen og resistansen mot infeksjon.

Blant de mest brukte antibiotika til behandling av kokos er: "Amoxicillin", "Methicillin", "Oxacillin", "Cefalexin", "Erytromycin".

Sammen med antibakteriell terapi, er sulfonamider ofte foreskrevet.

For å unngå allergiske prosesser i kroppen fra bruk av antibiotika, brukes antihistaminer: "Dimedrol", "Pipolfen", "Suprastin".

Effektiviteten av blokkaden i det "klassiske" løpet av en kjele er preget av rask gjenoppretting. I andre tilfeller fører det til en raskere sykdomssyklus - aktivering av inflammatorisk prosess, avgrensning og raskere helbredelse.

For å hindre at det betennte området blir skadet, noe som forårsaker smerte og risiko for brudd på den indre beskyttende "ringen" der det purulente innholdet er plassert, påføres en avtagbar gipsskinne på kjelen.

I fravær av effektiviteten av blokkaden, intensiverer den inflammatoriske prosessen med smerte, det gjentas annenhver dag eller hver dag til koken blir avslørt, og den purulente nekrotiske stangen kommer ut. Samtidig påføres et bandasje på det betente området med en 1% løsning av sølvnitrat, som må endres daglig.

Et effektivt middel for smertelindring, desinfeksjon og fjerning av inflammatorisk prosess er "Ichthyol". Håret fjernes fra midten av kjelen, hvorpå "Ihtyol salve" påføres med et tykt lag, der du må påføre løsnet bomullsull. Ved tørking danner bomullsull den såkalte "ichthyol flat cake", som lett vaskes av med varmt vann. Slike dressinger bør gjøres 1-2 ganger om dagen. Husk imidlertid at slike "kaker" ikke kan gjøres på det åpnede furuncle, siden de vil forstyrre den normale utladningen av purulent innhold og kjerne fra den.

Etter åpning av kjelen vaskes hulrommet med 3% hydrogenperoksidoppløsning og bandasjer påføres med en hypertonisk løsning av natriumklorid, som er beregnet for rensing fra nekrotiske masser. Den purulent-nekrotiske kjernen i kjelen kan fjernes først etter fullstendig adskillelse fra de omkringliggende vevene.

Det er viktig! I ingen tilfelle kan du åpne kjelen ved å klemme, fordi det er stor sannsynlighet for å bryte den indre beskyttelsesringen, hvorpå infeksjonen kan spre seg gjennom hele kroppen som forårsaker en rekke alvorlige og livstruende komplikasjoner!

I tredje trinn (helbredelsesperioden), etter ekstrahering av innholdet i chirya, behandles huden rundt kjelen med alkohol, strålende grønn (lysebrun) eller metylenblå.

I stedet for furuncle dressings med Vishnevsky salve eller "Levomekol", endre dem hver 2-3 dager. Ved tilstedeværelse av granuleringer pålegges likegyldige fettforbindelser, som er basert på fiskeolje, steril vaselinolje, syntomycinemulsjon og andre.

Kirurgisk behandling brukes til komplikasjoner av kjeleflegmon, avanserte former for karbunkul eller abscess koker. Kirurgisk behandling av koker innebærer å utføre en kuttkoking og ekstrahering av innholdet, hvoretter det vanlige behandlingsregime påføres. Av og til blir det ferdig med suturering

Behandling av chirya utføres til fullstendig infiltrasjon (komprimering) er løst, ellers kan forskjellige komplikasjoner av kjelen oppstå.

Kompliserte kokter behandles bare på sykehus. Med furunkulose, så vel som med ulike tilleggskomplikasjoner, utføres behandling av tilknyttede sykdommer.

Ytterligere behandlingsmetoder for kokere er noen ganger:

 • fysioterapi metoder - ultrafiolett stråling, infrarød stråling (Solux), UHF;
 • diett - inkluderer begrensning av krydret og fet mat, krydder, alkoholholdige drikkevarer;
 • ekstra inntak av vitaminer og mikroelementer - A, C, B1, B2, B3 (PP), jern, fosfor, som er rettet mot å styrke immunsystemet og andre systemer, normalisere metabolske prosesser og raskere utvinning av pasienten;
 • autohemoterapi blir ofte et effektivt middel for furunkulose.

Hva ikke å gjøre med å koke?

 • Klem kjelen, spesielt under modningen;
 • Masserer stedet for betennelse;
 • Påfør oppvarmingskompresser, poultices og andre våte prosedyrer.

Behandling av koke hjemme

Det er viktig! Før du bruker folkemedisiner for å koke behandling hjemme, må du kontakte legen din!

Salve fra kokos fra gurkemeie. Følgende salve har en trekkegenskaper. For forberedelsen er det nødvendig å blande 1 teskje gurkemeiepulver med en halv teskje ingefær, 1 ss. skje med honning og en klype salt. Alt blandes grundig og ristes i osteklær, festes til koker. For å øke effektiviteten, pakk en bandasje med klamfilm på toppen og fest den på toppen med et skjerf eller bandasje.

Salve fra kokker fra voks. Smelt godt smør i retter, og legg deretter ølvokschips i et forhold på 4: 1. Tomya-blandingen over lav varme, rør den inntil voksen er helt oppløst, men ikke koking. Påfør voks salve mot kjelen bør være i form av en varm, som kompress, i 2 dager uten skift.

Honning. Bland 1 ss. skje med honning med mel, bringe blandingen til konsistensen av leire, fest denne kaken til koker, påfør et bandasje og hold til åpningen av absessen.

Aloe. Ta et stort ark med voksent aloe, vask det, fjern prickles og fjern det øverste laget av peeling med en kniv, fra den flate siden. Fest arket til furuncle cut-siden og fest det på toppen av bandasjen. Bytt arket 2 ganger om dagen til kjelen er moden og brast.

Banan. Vask og brett flere lag med store plantainblader i flere lag, fest dem med bandasje. Bytt bandasjen hver 1-2 timer til absessen åpner.

Behandle det åpnede furuncle med sølvvann, alkohol, hydrogenperoksid eller Chlorgeskydine, slik at krateret og det omkringliggende vevet blir ryddet av infeksjon.

Forebygging av koke

Forebygging av utseendet til koker inkluderer følgende anbefalinger:

 • Følg regler for personlig, husholdnings og industriell hygiene, bruk ikke andre personers hygieneartikler til personlig bruk;
 • Prøv å spise mat beriket med vitaminer og microelements;
 • Hvis hudflaten er skadet, behandle såret;
 • Unngå hypotermi;
 • Unngå stress, eller lær å overvinne dem uten å skade helsen din;
 • Ikke la ulike sykdommer ta kurset slik at de ikke blir kroniske, særlig diabetes, fedme, eksem, hæmhydermia og andre.

Behandling av koke hjemme

Kok eller koke er en av de vanligste inflammatoriske hudsykdommene.

Til tross for deres tilsynelatende harmløshet, kan de være en kilde til store helseproblemer hvis deres behandling blir forsømt.

Derfor, ved de første symptomene må du begynne å ta tiltak.

Hva koker?

Et furuncle kan vises på hvilken som helst del av kroppen. Men oftest dannes de der det er mange talgkjertler, eller hvor huden ofte blir utsatt for friksjon. Som et resultat vises mikrokaster på den, hvor infeksjon kan trenge inn.

Svette øker risikoen for sår. Oftest opptrer kokos på baken, i lysken og armhulen, på hodet.

Hovedårsaken til dannelsen av koke betraktes som svekkelsen av kroppens beskyttelsesmidler.

Koker kan være:

I det første tilfellet ligger en abscess på hudoverflaten. I det andre modnes det i tykkelsen av vevet.

Tegn på

 • rødhet;
 • skarp smerte;
 • purulent innhold.

Etter at hodet blir synlig, øker smerten. På grunn av akkumulerende pus innhold, ser abscesshodet hvitaktig ut.

Som kjelen forfaller, kan det virke:

 • økt kroppstemperatur;
 • forstørrede lymfeknuter;
 • lokal endring i blodsirkulasjon.

Etter gjennombrudd av kjelen, strømmer pus ut og gjenopprettingsstadiet begynner. Etter helbredelse kan et arr ligge på plass.

Hva er farlig koking?

Den største faren er indre stormer.

Når de bryter gjennom, er det purulente innholdet i tykkelsen av vevet og kan føre til blodinfeksjon, utvikling av sepsis og til og med død i fravær av rettidig behandling.

Fra eksterne furunkler er de som befinner seg i ansiktet og først og fremst i nesen av stor fare. Her er huden riddled med et stort antall blodårer, noe som øker risikoen for å spre infeksjonen. I tillegg bidrar nærhet til hjernen til utvikling av mer formidable komplikasjoner.

Flaring i nesen kan føre til utvikling av meningitt - betennelse i meningene.

Særegenheter ved hjemmebehandling

Essensen av behandlingen kommer i første fase i akselerasjonen av disse prosessene, og deretter i akselerasjonen av vevregenerering og eliminering av sårinfeksjon.

Til dette formål gjelder:

 • Antibiotika.
 • Lokal salve.
 • Folkemidlene.

Den første fasen - et sår blir bare dannet.

På dette stadiet kan du synge for å lindre betennelse og forhindre dets utvikling. Med denne takten oppvarming. Til dette formål kan du søke:

 • Oppvarming med en blå lampe;
 • Bad og bad;
 • kirurgi alkohol

Den andre fasen - furuncle har allerede utviklet seg

På dette stadiet vil oppvarming ikke hjelpe og kan til og med være farlig. Det er nødvendig å akselerere modningen av hodet og oppnå gjennombrudd. Til dette formål, anvendt behandling med lokale salver. I alvorlige tilfeller kan du trenge et antibiotika som vil bli foreskrevet i form av salve eller injeksjoner.

Den tredje fasen - åpner absessen

Såret ryddes av purulent innhold og ble behandlet med antiseptiske midler. Deretter påføres en tørr dressing på den for å forhindre re-infeksjon.

I ekstremt sjeldne tilfeller fjernes kjelen.

levomekol

Medikamentet hjelper ikke bare kjelen til å modnes raskere, men bidrar også til helbredelsen.

Ichthyol salve

I tillegg har den antibakterielle egenskaper.

Hennes negative egenskaper er ubehagelig lukt.

Vishnevsky salve

antibiotika

Erytromycin og Cefalexin brukes som antibiotika.

Her er selvbehandling uakseptabel - legen foreskriver stoffer.

Probiotika og vitaminer er festet til antibiotika for å forhindre tarmdysfunksjon.

Folkemidlene

Koker blir ofte behandlet med folkemidlene. Og de gir en ganske god effekt, spesielt hvis de begynner å behandle den inflammatoriske prosessen i begynnelsen.

Medikert deig

For å akselerere modningen av kjelen kan gjøres ved hjelp av en medisinsk test. En tortilla er støpt av mel og honning og påføres såret. Pelleten må festes. Gjør det bedre om natten. Neste dag forandres bandasjen. Hver gang du trenger å lage en ny kake.

Du kan lage en kake fra honning, mel og tynt skrubbet vaskevann. Det er mye mer effektivt. Det vil ta flere prosedyrer.

Les mer om effektiviteten av såpe i bekjempelse av hudproblemer.

Brewer's Yeast

I flytende form blir de tatt 2 ganger om dagen i en spiseskje en halv time før måltider.

Brygger gjær bidrar til å styrke kroppens forsvar.

Hvitløk og løk komprimerer

For dette formålet blir hvitløk gnidd og påført såret i et par timer. Hvis hvitløk kommer i kontakt med huden i lang tid, er det fare for forbrenning, så det blir blandet med potetmos.

For løkkompress, blir løkene bakt i ovnen og påført absessen i form av varme. Forkleet er over natten. For å øke effekten, kan løk blandes med såpe. I dette tilfellet ta 2 stykker løk og ett stykke såpe.

Varm komprimerer akselererer modningen av absessen.

Som et middel kan du bruke honningkaker, bakt løk, oppvarmet saltløsning, noe som akselererer modningen av abscessen og forhindrer infeksjonen i å spre seg. Varme komprimerer gjør flere ganger om dagen, og pålegger dem i 2-3 timer. Det er viktig at de er varme.

Etter å ha fjernet komprimeringen på et sårt sted, påkaller et tørt bandasje.

gurkemeie

Legemidlet er full, to ganger om dagen i tre dager.

Samtidig påføres en varm komprimering på lesjonsstedet: bomullsull er gjennomvåt med salt bouillon av gurkemeie, ingefær og honning, og festet til en abscess for natten.

Beet juice

Rødjuice har gode trekk- og antiseptiske egenskaper. Det kan påføres abscess flere ganger om dagen.

Pine bad

Løsningen legges til badet. Dens varighet bør være 20 minutter.

Etter prosedyren påføres et tørt bandasje på sårpunktet.

Metoden er god i utgangspunktet.

Infusjon Dymyanki

Det bidrar til å styrke kroppens forsvar, blodrensing.

En spiseskje med røykflaske helles med et glass kokende vann og infunderes i 30 minutter. Deretter blir infusjonen full på en tredjedel av et glass daglig til kokene forsvinner.

Etter at furuncle har åpnet, kan et ark med aloe eller bomull fuktet med sin juice påføres såret for raskest mulig helbredelse.

Behandling av koke hos barn

Prinsippene for å behandle koker hos barn er de samme som hos voksne.

Du kan bruke ichthyol salve og folk oppskrifter. Behandle sår bedre med alkohol, hydrogenperoksid. Det viktigste er å binde stedet for betennelse godt for å forhindre infeksjon.

resultater

 • Kok kan ikke fuktes og klemmes.
 • For å øke modningen bør du bruke salver og folkemidlene ved hjelp av såpe, honningkaker, varme komprimerer.
 • Det er mulig å akselerere helbredelse ved hjelp av antibakterielle midler og aloe juice.
 • For å forebygge furunkulose kan du drikke et kurs av bryggergær.

Bli kvitt boils kan være ganske raskt. Det viktigste er å være tålmodig og nøye følge regler for behandling.

Flere Artikler Om Typer Acne