Hormonelle forandringer i voksende kropp påvirker ganske ofte tilstanden til huden. De første tegnene på akne (et annet navn for sykdommen er akne) hos jenter begynner å vises fra 12-14 år, og hos gutter litt senere - ved 14-15 år. Jo før du begynner å behandle dette problemet, desto mer effektivt vil det være. Tross alt, hvordan å behandle akne hos ungdom er det viktigste spørsmålet.

Hjelp med rusmidler

Det må forstås at akne er en sykdom i hårsekkene og sebaceous kjertler. Deres arbeid er direkte relatert til hormonell bakgrunn, og avhenger av mengden av det mannlige hormonet androgen. Under pubertet hos ungdom av begge kjønn øker nivået av hormonet dramatisk. Dette fører til økt sebumproduksjon av kjertlene.

Fett samler seg i kanalene, det er mikrober på huden, de begynner å mate på dette fettet, og det oppstår betennelse. Epitelceller lukker sebaceous kjertlene, utgangen er blokkert og en kvise vises på huden. Derfor bør behandlingen rettes til:

 • reduksjon av sekret fra sebaceous kjertler;
 • bekjempe hudinfeksjoner;
 • fjerning av kanalblokkering.

Medisiner til ekstern bruk

Behandlingsregimet er valgt ut fra:

 • stadier av sykdomsutvikling;
 • arten av akneelementer (betent, ikke betent);
 • dybde og lokalisering av akne.

Videoen forteller om behandling av akne hos ungdom:

Hvis det bare er noen få akne, vil det være nok medikamenter til ekstern bruk. I første fase av akne, er retinoidpreparater foreskrevet. Hvis det ikke er behov for mer enn 10 akne antibakterielle kremer og salver på huden. For å redusere mengden utskilt sebum, kan du bruke slike hygieniske prosedyrer som vasking.

Du trenger ikke å bruke alkoholbaserte lotioner. For vask er det bedre å velge et spesielt verktøy for tenåringer. Det kan være hvilken som helst gel eller lotion for fet og problem hud. Du må vaske 2-3 ganger om dagen. Hvis dette ikke hjelper, trenger du kremer basert på retinoider.

retinoider

De opptrer lokalt: de løser hudskorpen, som ikke tillater fettet å gå fri, gjør den herdede hemmeligheten mer væske. Denne gruppen medikamenter inkluderer:

 • Adaklin krem ​​(Ranbaksi, India);
 • krem og gel Differin (Galderma, Frankrike) Her er det beskrevet, hva er forskjellen mellom krem ​​og gel Differin;
 • Retinoisk salve (retinoider);
 • gel Klenzit (Glenmark, India).

Påfør disse stoffene på ren hud i henhold til instruksjonene. Det er nok å bruke stoffet en gang om dagen. Den mest praktiske tiden for dette er kveld. Krem eller gel påføres på den berørte huden før sengetid.

Behandling varer 4 til 8 uker. I den første måneden kan en økning i akne bli observert. Men dette betyr ikke at stoffet skal kanselleres. Huden oppdateres om en måned. I løpet av denne tiden kan effekten ikke ses. Og bare noen få måneder senere, når huden går gjennom 3 sykluser av oppdateringer, kan du se resultatet. Aknebehandling hos ungdom kan ta opptil 6 måneder.

antiseptiske midler

Antiseptika tørker huden og reduserer betennelse.

Tenåringer kan bruke:

 • Skinoren (azelainsyre 20%, her kan du se om bruk av azelainsyre). Her finner du instruksjoner for bruk og prisen på Skinoren;
 • Baziron (basert på benzenperoksid). Her finner du instruksjoner for bruk og prisen på BazyroenAS;
 • Epidol (aktive ingredienser - adapalen og benzenperaksid).

antibiotika

Men hvis det er flere ål, og deres antall er langt fra ti, kan noen retinoider ikke gjøre. Terapi er rettet mot fjerning av inflammatorisk prosess i follikel. Tenåringer kan foreskrive antibiotika i form av effektive salver for akne i ansiktet og pulveret.

Til dette formål, bruk:

Disse antibiotika har et smalt bruksområde og handler utelukkende på infeksjonen som forårsaker betennelse i huden. Ta dem bare på råd fra en hudlege.

Ikke behandle akne med bredspektret antibiotika. Det er det såkalte begrepet motstandsavhengighet. Hvis akne behandles med chatter, som inkluderer erytromycin - et antibiotikum som erstatter penicilliner, kan kroppen utvikle motstand mot den. Og etter avbestilling av antibiotika, er det ofte observert gjentakelser av akne: akne kan komme tilbake.

I tillegg ble det i 2009 funnet at erytromycin ikke påvirker 95% av hudbakteriene hos mennesker med akne. I Russland brukes erytromycin i form av en spesiell form - stoffet Zenerit (Astellas (Nederland). Det inneholder også sinkacetat. Det er en sammenligning - som er bedre: Baziron eller Zenerit.

Anti akne produkter

Hva piller å drikke fra akne på ansiktet? Hvis lokal terapi ikke har effekt, må du ty til piller. Dette skjer vanligvis i tredje fase av akne.

Hormonale legemidler

Jenter kan bli gitt prevensjonsmidler for å redusere nivået av mannlige hormoner i kroppen. Legemidlet skal være desogestrel og etyninøstradiol. Navnene kan være forskjellige. På emballasjen skal være en innskrift at akne er en indikator på bruken av det.

Effekten av slike legemidler er svært langsom. Bare seks måneder senere er det positive endringer. Noen ganger tar det et helt år å kurere akne.

Det er ikke nødvendig å eksperimentere med slike hormonelle stoffer for akne uten å konsultere en lege. Og det bør forstås at så snart hormonet ikke lenger kommer inn i kroppen, kommer akne tilbake til sin plass. Gutter en slik metode er helt kontraindisert.

antibiotika

Hvis akne dekker nesten hele ansiktet, må du søke en mer aggressiv behandling. Vanligvis brukes systemisk terapi, inkludert orale antibiotika og preparater av retinsyre. Behandlingsplanen er valgt av legen. Oftest anbefales det å ta Lactofiltrum for akne.

Kan ikke brukes til behandling av narkotika med kortisoner. De tørker ut huden, og det forverres for alltid. Følgende antibiotika er foreskrevet: tetracykliner i tabletter (tetracyklin og tetracyklin monohydrat). Maksimal brukstid er 6 måneder. Tetracyklin har bivirkninger. En av dem er gule tenner. Og yellowness passerer ikke etter at antibiotika er kansellert.

Dermatologer trener akne behandling med erytromycin. Men meninger om effektiviteten i akne har diverget nylig. Til vanedannelse mot antibiotika var mindre, de er kombinert med midler for rensing av huden: Baziron, Skinaren og Epidol.

Retinoider (vitamin A-generasjon)

I alvorlige tilfeller kan legen foreskrive en tablettert retinoid Roaccutane. Det endrer hudtype. Legemidlet virker på talgkjertlene. De atrofi og slutter å produsere talg. Behandling med dette stoffet er individuelt for alle. Behandling med dette legemidlet uten tilsyn av lege er forbudt.

Legemidlet har bivirkninger. Det tørker huden. Og ikke bare de områdene der akne, men resten. Han tørker også slimhinnene. Som et resultat av hvilke det oppstår sår i munnen, kan blod strømme fra nesen. Etter å ha tatt stoffet i blodet, vises kolesterol, som blokkerer leveren. Etter seponering av legemidlet, blir leveren gjenopprettet. En annen retinoid er farlig forverring av depresjon. Det kan ikke tas ungdom med en ustabil psyke.

Bruken av folkemessige rettsmidler

Tradisjonelle metoder er sikrere i behandling av akne hos ungdom. Deres tiltak bør også være rettet mot å tørke huden og bekjempe betennelse.

For denne bruken:

 • masker;
 • lotioner og lotioner;
 • dampbad.

For eksfolierende effekt trenger du produkter med syrer (sitronsyre, melkesyre, mandel og andre). Salisylsyre gir en god effekt. Det kan være en del av kosmetikk. Det beskriver hvordan du bruker salicylsyre fra akne.

Rubbing huden med salicylic og chloramphenicol alkoholer bidrar til å raskt bli kvitt akne. Det skal gjøres om morgenen og kvelden med en ren vatpinne. For å redusere fettsekresjonen ved å bruke tonic med sinkforbindelser. Talc vil også bidra til å redusere sekresjon.

masker

 • Cornmeal blandet med hvit for å få konsistensen av tykk krem. Påfør på ren hud. Vask av etter 15-20 minutter.
 • Kosmetisk leire fortynnet med avkok av kamille eller salvie. Maskens eksponeringstid er 15 minutter.
 • Honning blandes med gjær i et forhold på 1: 2 og legger en maske i 20 minutter.
 • Løkene er malt i en blender, honning tilsettes og påføres i 5-10 minutter.
 • Radisfrøolje brukes i form av applikasjoner. Det kan brukes ikke bare der, men også på andre berørte områder.
 • For ungdoms akne hjelper masker fra knust gresskar, agurk og gulrøtter. Honning kan legges til grønnsaker.

lotions

 • Medisinske urter er gode for å tørke ansiktet. Blomster av kamille, salvie, celandine og calendula blir strømmet med kokende vann, insistert i 20-30 minutter og frosset i form av kuber. Gni ansiktet med disse terningene om morgenen.
 • Aloe leaf cut, la i kjøleskapet i 10 dager, hakk, hell 100 ml. kaldt vann, varme blandingen i et vannbad, belastning og bruk som en lotion. Her finner du mer informasjon om hvordan aloe akne er påført ansiktet.
 • Fortynnet eplecider eddik er en fin cleanser.

Dampbad

For prosedyren med vann med tilsetning av:

Du kan ikke gjøre varme prosedyrer for inflammatorisk purulent akne. I dette tilfellet kan du ta oralt bryggers gjærekstrakt og tørke huden med salisylsyre.

Videoen forteller om behandling av akne hos ungdommer folkemidlene:

Elena Malysheva

En kjent foredragsholder og hennes fremtredende gjester hevder at i behandlingen av ungdomsakne bør det legges vekt på den medisinske løsningen av problemet. De advarer om farene ved den såkalte hudrensingen, som ofte tilbys til ungdom i skjønnhetssalonger.

I sitt program "Live Healthy" demonstrerer leger levende hva som skjer under denne rensingen: pus sprer seg til sunne deler av epidermis og akne griper til nye områder.

På videobehandling av akne hos ungdommer Malyshev:

Malysheva berører også emnet ernæring og utseendet av akne. Hun hevder at hun ikke er bevist. Det er egentlig. Men noen ungdommer sier at etter normalisering av kostholdet, forbedrer huden tilstanden betydelig.

I alle fall er behandlingen av teenage akne en alvorlig sak, og dessverre ikke en rask en. Her er sekvensen av handlinger viktig. Før du prøver de annonserte stoffene, kontakt din hudlege. En lege vil hjelpe deg med å velge en effektiv behandling for akne. Det blir billigere og tryggere.

Håndtering av motgang - Akne hos ungdom: Medisin, populær og moderne metoder

Akneutslett på ungdoms ansikt er ikke bare en merkbar kosmetisk feil og årsaken til utvikling av komplekser angående utseende. Utslett på huden forbundet med hormonell ubalanse under pubertet.

Det er ganske vanskelig å behandle ungdoms akne, men det er ikke verdt å ignorere akne eller sterkt maske utslett med et tykt lag av fundament. Sikkert vil du være interessert i informasjon om manifestasjoner av akne, effektive metoder for behandling og forebygging.

årsaker til

Hva skjer når modningstiden begynner:

 • hormonelle stormer begynner;
 • androgenfrigivelsen øker dramatisk - dette hormonet styrer funksjonen av talgkjertlene;
 • balansen mellom produksjonen av mannlige og kvinnelige kjønnshormoner er forstyrret;
 • med et overskudd av androgenforstyrret sebumproduksjon;
 • endringer i tilstanden til hårsekkene og epidermis;
 • kanaler tilstoppet, akkumulerer fettete hemmeligheter;
 • Døde hudskalaer er festet til den tykke massen, bakterier går inn i det gunstige miljøet;
 • utvikler en aktiv inflammatorisk prosess, det er sår, kjent for alle, som akne.

Dermatologer identifiserer flere viktige faktorer som utløser akne:

 • hyppig stress, konstant angst på grunn av mangel på utseende (eksisterende og imaginære);
 • bruk av fete, stekte, salte matvarer, et overskudd av søtsaker, røkt kjøtt, hurtigmat, ubegrenset forbruk av kaffe;
 • dårlig eller utilstrekkelig hygiene;
 • feil utvalgte hudpleieprodukter;
 • overflødig sminke produkter clogging porene;
 • vitamin mangel;
 • diabetes mellitus;
 • smittsomme sykdommer;
 • mindre ofte - arvelighet.

Symptomer og manifestasjon av sykdommen

Akne hos ungdom og ungdom provoserer utviklingen av alvorlige komplekser, og tvinger dem til å begrense kontakten med jevnaldrende. Antall utslett øker ofte, sår dekker nye områder av kroppen.

De viktigste stedene for lokalisering:

Manifestasjoner av akne er varierte:

 • I de tidlige stadiene akkumuleres sebum i dypene av porene, men kan ikke komme ut. Den tykke massen er under laget av epidermis, etter hvert blir utslippet mer og mer, og en bult med en hvit topp vises på overflaten. Dette er en lukket komedie;
 • Hvis hudsekretjonen kommer seg ut, blir det støv, skitt, gulaktig masse mørkere. Så sorte prikker vises. Denne hemmeligheten er lettere å fjerne enn fra lukkede komedoner (hvite åler eller miler). Det er ingen inflammatorisk prosess i dette tilfellet;
 • penetrasjon av infeksjon fra utsiden, aktivering av patogene bakterier som lever på huden, for eksempel Staphylococcus aureus, micrococci, Candida sopp fører til en inflammatorisk prosess. Huden rundt follikelrøddene, det er smerte, en abscess vises. Husk at ål er betent comedoner.

Lær instruksjonene for bruk Metrogyl gel fra akne og svarte flekker på ansiktet.

Hva er dysplastisk hud nevus og er det farlig? Les svaret på denne siden.

Generelle anbefalinger og behandlingsregler

Å få en tenåring til å gå til en hudlege er vanskelig nok. Snakk med ham som en voksen. Forklar at selvmedisinering, forsøk på å presse akne, kan eksperimenter med tvilsomme prosedyrer avsluttes i katastrofal helse.

Under høringen vil legen, om nødvendig, sende til eksamen:

 • til en nevrolog
 • endokrinolog;
 • gastroenterolog.

Hvordan bli kvitt akne? Etter undersøkelsen begynner komplekse terapi. Ved å begrense påvirkning av en av faktorene er det umulig å oppnå et godt resultat.

 • redusere produksjonen av sebum sekresjon;
 • rene porer fra akkumulerte sebaceøse sekreter;
 • redusere antall skadelige bakterier som forårsaker betennelse;
 • gå tilbake til huden sunt utseende.

Initialt stadium

Spesialisten er forpliktet til å forklare for foreldrene og ungdommen visse regler, uten hvilke ingen akne kan elimineres. Noen ganger vil det ta en viss innsats for å overbevise en ung om viktigheten av de foreslåtte tiltakene. Voksenstøtte er nødvendig for å styrke selvtillit.

Tips for personer som lider av akne:

 • daglig omsorg for problem hud;
 • morgen og kveld, grundig rengjør epidermis fra akkumulering av talg, støv, hudpartikler;
 • bruk sminkeprodukter så sjelden som mulig, bruk hypoallergeniske produkter;
 • Ikke masker sår med grunnlag. Det ser ikke ut til å være veldig attraktivt, porene blir tilstoppet enda mer, betennelsen øker;
 • spis riktig Inkluder i menyen meieriprodukter, grønnsaker, frukt. Anbefalt kli, fullkornsbrød, grønnsaker, magert fisk, vegetabilske oljer, krydret stewed frukt;
 • prøv å være mindre nervøs, tilbringe tid i frisk luft, sove 7-8 timer;
 • i tilfelle utslett på ryggen, obligatorisk klær laget av naturlige stoffer. (Les om akne på ryggen på denne adressen).

Drogbehandling og medisinsk kosmetikk

På forskjellige stadier av utslett anbefales visse stoffer. Med lukket og åpen komedones hjelp:

Det er viktig! Vær oppmerksom på den tilgjengelige løsningen, med en tørking, anti-inflammatorisk effekt. Salisylsyre er en pålitelig assistent i kampen mot akne. Alkoholoppløsning brukes i ren form for behandling av sår og komedoner. Gunstig effekt på hudmasken, talere med salisylsyre. Billig effektiv løsning fortjente mye positiv tilbakemelding.

Inntrenging av infeksjon, utseende av sår krever utnevnelse av antibiotika og antifungale midler. effektiv:

 • tetracyklin;
 • erytromycin;
 • sulfametoksazol;
 • klindamycin;
 • Doksycyklin.

Varigheten av mottaket bestemmes av legen avhengig av alvorlighetsgraden av saken, kroppens reaksjoner. Noen ganger er det bivirkninger. Av denne grunn bør medisiner være under kontroll av en erfaren hudlege.

Anbefalt medisinsk kosmetikk for akne:

 • Dalatsin-T gel. Det aktive stoffet er clindamycin. Verktøyet reduserer mengden av fett på overflaten av epidermis, renser porene godt, eliminerer betennelse;
 • stoffet Zener. Hovedkomponentene er erytromycin (lindrer betennelse) og sink (tørker perfekt overflaten av epidermis). Smør problemområder i minst to uker;
 • stoffet Differin. Det aktive stoffet er naftinsyre. Det letter fjerningen av komedoner, renser de fete kanalene, reduserer mengden av fettsekresjon. (Vi har en egen artikkel om Differin analog - Baziron)
 • Roaccutane stoff. Den aktive ingrediensen er isotretinoin. Søknad hemmer aktiviteten til talgkjertlene. Verktøyet renser kroppen fra innsiden. Overdreven hudutspresjon ikke tette porene, komedoner og akne forsvinner gradvis. Ta kapslene strengt i henhold til instruksjonene;
 • Skinoren krem ​​/ gel. Det aktive stoffet er azelainsyre. Fordeler: Veksten av keratinceller som blokkerer porene stopper, gunstige forhold for akkumulering av overflødig sebum forsvinner. Azelainsyre er skadelig for propionobakterier - årsaken til inflammatoriske prosesser på overflaten av epidermis;
 • medisinsk kosmetikk Propeller for akne. Russisk merkevare tilbyr problem hudpleieprodukter. I linjen - mer enn tretti titler. De aktive komponentene av geler, skrubber, skum, kremer, lotioner - Zinkidon, sink, Bio-salicylat, nyttige syrer, planteekstrakter, panthenol og andre. Regelmessig bruk av rettsmidler vil lindre akne, betennelse, åpne og lukkede komedoner.

Finn ut de beste folkeoppskrifter og rettsmidler for hevelse under øynene.

Om metoder for behandling av rødt flatt lag hjemme er skrevet på denne adressen.

Følg lenken http://vseokozhe.com/bolezni/varikoz/ven.html for å lese en interessant artikkel om symptomene på åreknuter.

Oppskrifter for honningmasker for akne og akne er beskrevet her; agurk masker - her; Kefir - på denne siden; jordbær - i denne artikkelen; hjemme scrubs - på denne adressen. På bruken av svart leire fra de svarte prikkene, les her; blå leire - på denne adressen.

Folk rettsmidler og oppskrifter

For å bekjempe ungdommelig akne er mange oppskrifter av tradisjonell medisin kjent. Medisinske urter lindrer betennelse, reduserer sebum sekresjon, rengjør epidermis, fjern skadelige stoffer fra kroppen. Sørg for å rådføre deg med en hudlege, spesifiser om hjemme urtemedisin passer for deg eller ikke.

Akne behandling hjemme. Utprøvde oppskrifter:

 • kamille avkok. Et rimelig middel for betennelse. Proportjoner: 1 liter kokende vann - 2 ss. l. tørkede blomster. Insister 30-40 minutter. Vask kjøttkraft to ganger om dagen. Erstatt halv kamille calendula. Effekten vil bli enda mer merkbar;
 • bringebær infusjon. Kryss bladene og blomstene, ta en dessertskje med blandingen, hell 250 ml kokende vann. Etter 30 minutter er rette for akne klar. Vask om morgenen og om kvelden, bruk urtete for kremer flere ganger om dagen.
 • hjemmelaget salve. Vel slå proteinet, tilsett 25 g mais mel, gni. Påfør blandingen på problemområder, etter tørking, skyll;
 • salvie akne. Hell 200 ml varmt vann 2 des. l. tørr råmateriale, koke, la det brygge i en halv time. Stamme, legg til 1 ts. honning. Påfør gasbind, fuktet med en helbredende buljong, to ganger om dagen på de berørte områdene;
 • buljong celandine. Bruk det aktive middelet ikke mer enn to ganger i uken. Hell 2 ss. l. forlater med en liter vann, koke. Etter 45 minutter er den naturlige eliksiren fra akne klar. Lag kremer i 15 minutter;
 • hjemmelaget calendula lotion. Kryss av friske eller tørkede blomster, velg 2 ss. l. råvarer, hell en fjerdedel kopp 40% alkohol eller god vodka. Tilsett 1/5 kopp vann, 1/3 kopp kologne, 5 ml borsyreoppløsning, 3 ml glyserin. Forbered verktøyet for å tørke ut utslett på morgen og kveld. For behandling av post-akne (akne karakterer), bruk stoffet 3-4 ganger. Tørk huden daglig;
 • agurk lotion. Det vil ta 2 middels agurker, 200 ml vodka av høy kvalitet. Skal grønnsaker, tynt kutt, fyll en krukke, hell i vodka. Insister på lotionen i 14 dager på vinduskarmen. Stamme, gni acne to ganger om dagen. Holdbarhet - 3-4 uker. Hold hjemmelaget lotion i kjøleskapet. (Mer om agurk lotion er skrevet på denne siden).

Akne behandling med ultralyd

Husk den viktige regelen: Uavhengig presse ut akne er forbudt! Du kan bære infeksjonen, provosere utviklingen av en alvorlig inflammatorisk prosess. Etter helbredelse vil gale arr og blemmer forbli på huden.

Kontakt en kosmetikkklinikk. Spesialisten vil utføre en ultralyd ansiktsrengjøring. Aktiv påvirkning på epidermis vil tillate å fjerne maloestetichesky utslett.

 • ultralyd penetrerer i de dype lagene i epidermis, åpner tilstoppede porer, fjerner akkumulert fett, døde hudpartikler;
 • Blodet og lymfestrømmen forbedres, muskler strammes;
 • rødhet, hevelse etter at prosedyren er fraværende, samt smerte under ultralydrengjøring;
 • En moderne teknikk gjør at du raskt og effektivt kan rense huden uten skade.
 • Prosedyren anbefales for personer med sensitiv hud.

Forebygging av ungdomsproblemer

 • riktig ernæring;
 • grundig hygiene;
 • ta vare på problemområder ved hjelp av spesiell medisinsk kosmetikk;
 • avvisning av fett, "tunge" typer dekorative kosmetikk med tett struktur;
 • går i frisk luft;
 • fysisk trening;
 • vanlig hormonell kontroll;
 • slutte å røyke og alkohol.

Neste video. Elena Malysheva vil fortelle mer om ungdoms akne:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Håndtere motgang - akne hos ungdom: medisinering, populære og moderne metoder: 6 kommentarer

Her er det verdt å legge stor vekt på mat. I ungdomsår er dette problemet generelt "bombet!" Men jeg tror at alt vi har på ansiktet vårt er en refleksjon av hva som skjer i magen. Så i denne perioden (ungdom og hormonal) er det verdt å følge kostholdet svært nøye. Jeg prøvde å spise mer frukt / grønnsaker, sur melk. Mindre søtt og mel, dette vil øyeblikkelig være et problem.
Det er ingenting du kan gjøre (mye avhenger av huden og predisposisjonen.
Men det er bedre å overmanne deg litt som en tenåring enn å lide og lider av hudproblemer.
Generelt er det sant at de sender til en lege. Det er sant å gå til en endokrinolog, fordi hvis det er hormoner, må du skrive dem ut i tide! Ellers vil det med tiden ikke være noen spesiell effekt (jeg tar selv hormoner, det hjelper veldig bra).
+ skinoren god krem

Teen utslett - det er bare et slags mareritt. Det viktigste er at ungdom ikke forstår at dette vil passere alle sammen med alderen, og med riktig behandling om en måned eller to. For dem er utseendet på en kvise på ansiktet lik apokalypsen. For tiden kan en ungdomsutslett bli kurert veldig raskt.

Det viktigste er ikke å berøre eller trykke på. Jeg husker for meg selv veldig lybil undertrykke, og nå skjeller jeg barnet. Men ingenting ble funnet rette Klirvin ayurvedisk lotion i 2 måneder, nesten alt gikk.

Akne er en veldig ubehagelig ting, spesielt når du vil at jenter liker det! Jeg begynte å følge kostholdet med Ilon salve. To uker senere var resultatet allerede synlig på ansiktet mitt. Akne er nesten borte, og huden er ikke lenger fet!

en infusjon laget av like, blandede deler av en streng, salvie, lakris, kamille, karasj, bjørkeknopper og johannesurt, tatt i en mengde 1 spiseskje, strømmet med 400 ml kokende vann, skal holdes på lav varme i 5 minutter, deretter deksel med et lokk og la det fylles timer. Du må presse buljongen og ta den 100 ml 2 ganger om dagen en halv time før måltider i 1,5 måneder. Les mer på CareFace: http://careface.ru/lechenie-pryshhej-na-lice-u-podrostkov/

Hormonale pimples vil forsvinne, dette er sant, men hva tenåringer spiser er bare gift til tider. Etter mine forelesninger går datteren min ofte til spisestuen med noen kjærester, de spiser disse hamburgerne, og så behandler vi akne. Jeg la merke til at hvis du legger enterosgel til alle kremer og avskum, vises resultatet raskere, fordi årsaken til akne er inne.

Hvorfor har tenåringer akne? Egenskaper ved behandling av ungdomsutslett

Barndommen kommer en gang til og erstattes av ungdomsår, som også kalles pubertaleperiode.

I løpet av denne perioden er kroppen ikke lenger et barn, men også ikke en voksen, globale endringer forekommer, organer utvikler seg aktivt, vokser og forbedrer seg.

Det er en restrukturering av alle systemer: nervøs, bein, kardiovaskulær. Men de mest dramatiske endringene endokrine systemet gjennomgår. Det er hun som er ansvarlig for produksjonen av hormoner som endrer atferd, utseende av en person.

På denne tiden har mange ungdommer en rekke problemer. En av de vanligste er hudproblemer.

La oss snakke om årsakene til akne hos ungdom, så vel som mulige måter å behandle dem på.

Årsaker til akne i tenåringer

Faktisk kan årsakene til utseendet på akne være mange.

Imidlertid er hovedårsaken den økte mengden av sebum som produseres, samt endringer i sammensetningen. Jo mer fett akkumuleres på overflaten og under huden - jo større er sannsynligheten for reproduksjon av patogene mikroorganismer, noe som provoserer akne.

La oss se nærmere på hovedårsakene til overdreven sebumproduksjon, så vel som andre faktorer som fremkaller akne hos ungdom.

Hormonelle endringer

Under puberteten i en tenårers kropp øker mengden av dette hormonet dramatisk, hvilket henholdsvis øker produksjonen av talg.

I tillegg til testosteron, er en lignende reaksjon forårsaket av dehydroepiandrosteron og dihydrotestosteron.

I kroppene av barn og voksne er disse to hormonene svært få, men i ungdomsårene er det en sterk økning i antallet deres for å sikre den normale prosessen med puberteten.

Hold deg i konstant stress og følelsesmessig stress

Årsakene til frustrasjon og stress i en tenåring kan være en masse, alt fra uberørt første kjærlighet og ender med misnøye med deres utseende.

Emosjonell stress i alle aldre går ikke ubemerket av kroppen. Og i overgangen - enda mer.

Å holde seg under konstant stress fremkaller det endokrine systemet for aktivt å produsere alle slags hormoner. Så vil aktiviteten til talgkjertlene øke.

Ernæringsfeil

De fleste av ungdommene foretrekker å spise i tørketræret, spise smørbrød med fete sauser, og i stedet for frukt - sukker og kaker med høy kalori.

I tillegg til det faktum at uriktig ernæring fører til utseende av overflødig vekt, påvirker overdreven forbruk av "skadelige" matvarer og retter retteren i mage-tarmkanalen.

I mellomtiden er helsen til huden avhengig av helsemessig helseproblemer. Feil diett bidrar til akkumulering av giftstoffer i kroppen, som til slutt "kryper ut" i form av akne og hudormer.

Feil hudpleie

Mange ungdommer bruker vanlig alkohol til å ta vare på huden deres. Tross alt er det kjent at med hjelpen er det mulig å fjerne huden på mikrober og bakterier som forårsaker akne.

Men her er alt ikke så enkelt: alkohol dreper ikke bare patogene mikroorganismer, men også normale friske celler i epidermis, noe som gjør at huden ikke klarer å tåle nye mikrober, som naturlig vil konstant oppstå.

Alkohol- og alkoholbaserte rensemidler tørker huden veldig mye, og mikroskraper vises på huden, som, selv om de ikke er synlige, er ekstremt farlige. Bakterier kan lett trenge inn i slike sprekker, som senere vil multiplisere under huden, noe som betyr at det ikke kan ende med akne og akne.

Arvelig faktor

Eksperter, dermatologer hevder at akne, eller på en vitenskapelig måte, akne, er i stor grad et arvelig problem.

Ofte bringer foreldre en ung mann eller jente til legen, og i prosessen med å intervjue og samle anamnese viser det seg at pasientens mor eller far også lider av akne i sin ungdom.

Det er bemerkelsesverdig at akne er vanligere hos gutter og er mer uttalt enn hos jenter.

Kosmetisk misbruk

Hvor mange mennesker tror ikke lenger jenter, men ikke kvinner ennå? Det antas at jo mer kosmetikk - jo bedre blir resultatet. Dette er en fundamentalt feil mening.

Hvis en ung jente begynte å bruke dekorative kosmetikk, så er foreldrenes hovedoppgave å fortelle hvordan man gjør det riktig.

Bruk av fettkrem, kremer, kremer krever høykvalitets rensing av huden, som tenåringen ikke alltid vil trene. I dette tilfellet akkumuleres restene av kosmetikk i kanalen av talgkjertlene, noe som resulterer i blokkering, og etter en stund begynner de å øke.

Noen kosmetikk er veldig praktisk for reproduksjon av patogene bakterier, som er den vanligste årsaken til akne.

Derfor, hvis en jente bruker sminke, er det viktig å fortelle henne hvordan du skal rense huden og hvor viktig det er for helsen og det vakre utseendet.

Hormonale lidelser

Under puberteten kan hormonnivåene endres dramatisk, opptil flere ganger om dagen.

Som et resultat av denne ubalansen, oppstår hormonelle lidelser som påvirker helheten til hele organismen. Først og fremst er disse forstyrrelsene manifestert i form av hudutslett - akne eller hudormer.

Når en persons hormonnivåer er høyere eller omvendt, mindre enn normalt, forekommer sirkulasjonsforstyrrelser som resulterer i betennelse i huden.

Akne behandling

Akne, men ikke en dødelig, men veldig ubehagelig sykdom som ikke må ignoreres.

Lansert akne i fravær av tilstrekkelig behandling kan skjemme huden for en levetid, og danner stygge arr.

Hovedoppgaven i behandling av akne er maksimal mulig reduksjon i talgproduksjonen, samt fjerning av døde hudceller og rensing av huden fra patogene bakterier.

Behandlingen må være omfattende, inkluderer bruk av medisinske legemidler, kosthold og (om nødvendig) visse kosmetiske prosedyrer.

Hvis ønskelig, for å oppnå maksimale resultater, kan du bruke oppskrifter av tradisjonell medisin.

medisiner

Apotekskjeder tilbyr et omfattende utvalg av produkter, men det vil fortsatt være bedre hvis medisinen foreskrives av en hudlege eller annen smal spesialist.

Alle anti-utslett medisiner har antimikrobielle effekter.

I tilfeller der et stort antall inflammerte foci vises på huden, anbefales det å bruke midler som inneholder azelainsyre, for eksempel Skinoren gel. Det er den som tørker huden så mye som mulig, eliminerer overskytende talg, men på samme tid skader ikke sunne epitelceller (i motsetning til alkohol).

Vitamin A-preparater er også nyttige. Dette vitaminet tar en aktiv rolle i behandlingen av hudheling og forhindrer arrdannelsen, noe som har en positiv effekt på frekvensen av akneavlastning.

Tradisjonell medisin

God hjelp avkok av planter, som utmerker seg ved utprøvde astringerende og gode antiseptiske egenskaper: blad av bjørk, myrte, solbær, laurbær. Infusjoner av disse plantene må tørke renset hud to ganger om dagen i to måneder. Men vanligvis er effekten merkbar etter en uke med slike daglige manipulasjoner.

God hjelper viburnum. Juice bærene må tørke ren hud. Skyll av juice er ikke nødvendig! Etter fem dager, vil ål være betydelig mindre.

Aloe juice er også nyttig. Det lindrer ikke bare betennelse på huden, men akselererer også helbredelsen av arr.

diett

Det er bevist at disse matene fremkaller akne hos ungdom.

Kosthold i behandling av akne bør inkludere en stor mengde grønnsaker, grønnsaker og frukt. Spesielt nyttige er de som inneholder en stor mengde vitamin A og E (spinat, nøtter, bønner, agurker, gulrøtter og aprikoser).

Nyttig mat med høyt sinkinnhold - fettfisk, bifflever, asparges, sjømat.

Kostholdet skal ledsages av tung drikking. Det er bedre hvis det er enkelt renset vann og grønn te.

Det er nødvendig å nekte kakao, svart te og kaffe. Vann fjerner akkumulerte toksiner i kroppen, noe som forhindrer fremveksten av nye ål.

Kosmetiske prosedyrer

For å gjøre dette, bruk spesiell massasje taktikk.

Å fjerne døde hudceller ved hjelp av peeling. Men peelingene skal være myke, milde. Fortrinnsvis fra naturlige ingredienser, så som kaffegrunder eller pulverisert havremel.

Overfladisk kryoterapi gir gode resultater - eksponering for huden ved lave temperaturer.

Hvis det ikke er noen inflammatoriske lesjoner på hudoverflaten, kan laserterapi brukes.

Effektive stoffer

Salicyl-, retino- og sinksalver anses som de mest budsjettmessige, men samtidig effektive. Hver av disse salver skal brukes på grundig rengjort hud.

Salisylsalve blir påført huden over natten. Sett en gasbind eller bandasje over salven. Om morgenen skal salven vaskes av med vann ved romtemperatur.

Retinoisk salve skal brukes på områder som er rammet av akne. Hud skal være tørr og ren før påføring. Å søke 2 ganger om dagen - om morgenen og om kvelden.

Zinksalve har gode antimikrobielle og tørkeegenskaper. Den kan brukes ganske ofte - opptil 5 ganger om dagen.

Zerkalin - et moderne medisinsk produkt beregnet på behandling av akne og akne hos mennesker i ulike aldre. Det antibiotika som forstyrrer reproduksjon av bakterier er en del, og det er forårsaket effektivitet av dette.

Zenerit er et av de mest populære stoffene for kampen mot akne og kviser. Designet for bruk i både voksen og ungdomsår. Den har gode antimikrobielle egenskaper. Effektiviteten er høy.

forebygging

Forebygging er å utelukke faktorene som fremkaller forekomsten av akne.

For å redusere risikoen for hudproblemer, er det nødvendig å ta vare på det, hovedsakelig - for å rengjøre det.

Bruk av kosmetikk av lav kvalitet er uakseptabelt!

Det er nødvendig å skape alle forholdene slik at en tenåring i en så vanskelig livstid føler seg godt følelsesmessig. Det er nødvendig å strebe etter det mest åpne forholdet, for om nødvendig å komme til hjelp og forhindre stress på det voksende barnet.

Viktig fysisk aktivitet og riktig ernæring. Kostholdet skal balanseres og bestå hovedsakelig av sunne matvarer.

I tilfelle av akne, må du kontakte en hudlege. Fordi i noen tilfeller kan akne indikere alvorlige problemer i kroppen.

Akne behandling hos ungdom

Akne (eller akne) er en av de vanligste sykdommene hos ungdom.

Vanligvis har jenter dette problemet tidligere (12-14 år) enn gutter (14-15 år).

Akne forårsaker betennelse i talgkjertlene og hårsekkene. Behandling av akne hos ungdom begynner med forsiktig hudpleie: vask og gni det med spesielle midler.

Effektive midler kan også utarbeides av deg selv.

Hvis slike metoder for å bli kvitt akne ikke hjelper, bør du konsultere en lege som vil foreskrive mer effektive prosedyrer.

Hvordan håndtere akne og gjenopprette hudens helse?

årsaker

Følgende faktorer påvirker vanligvis akne hos ungdom:

 • genetisk;
 • sesongmessige og klimatiske;
 • restrukturering av hormonelle nivåer under puberteten;
 • sykdommer i leveren og mage-tarmkanalen;
 • usunt kosthold;
 • stress,
 • endokrine kjertelfunksjon
 • feil hudpleie eller mangel på det: for eksempel misbruk av pulver, concealer;
 • lenge bli i solen.

Overdreven produksjon av talg fører til tilstoppede porer. Også porene kan være tilstoppet med kåt vekter av follikulærkanalen, da dannes mikrokomedo - lukket eller åpen ("sorte prikker").

Kanalen er skadet, revet, og deretter utvikler betennelse.

Blokkering av sebaceous kirtelkanalen bidrar til opphør av lufttilgang, hvorfra bakterier multipliserer.

behandling

Hvordan behandle akne hos ungdom?

En komplett kur for akne er en vanskelig og lang prosess.

Ofte, ulike terapeutiske metoder, samt kosmetiske produkter fører til remisjon, oftere - for å løse problemet. Når du velger terapi, er det nødvendig å stole ikke bare på alvorlighetsgraden av akne, men også å ta hensyn til den generelle tilstanden til ungdommen.

Hovedmålene med behandlingen:

 • hindre dannelsen av komedoner;
 • fjern komedoner;
 • redusere talgproduksjonen;
 • hindre åpningen av komedoner og utviklingen av betennelse;
 • bruk kombinationsbehandling
 • forhindre arrdannelse.


Akne narkotika

De effektive metodene for å behandle akne i ansiktet hos ungdommer av middels og mild grad inkluderer kombinering av legemidler beregnet for ekstern bruk (terapeutiske geler, kremer) med daglig hudpleie og rensing.

Moderne og sikre preparater for behandling av akne hos ungdom er Skinoren og Baziron.

Baziron

Baziron AC inneholder benzenperoksid, derfor tørker kremet og peeling, forbedrer strukturen i epidermis.

Også stoffet kan undertrykke frigivelsen av subkutant fett og prosessen med reproduksjon av bakterier, oksidere huden, forhindre utseendet av komedoner.

Benzenperoksid penetrerer dypt inn i de eksterne sekretkjertlene, løsner sebaceouspluggen, bekjemper bakterier som forårsaker akne.

Kremet kommer nesten ikke inn i kroppen gjennom huden. Ved påføring blir nesten alt benzenperoksid benzosyre etter rensing av ansiktet. Den går inn i blodet, utskilles av nyrene.

Benzoic acid har en antimikrobiell effekt, finnes i store mengder i lingonberries og tranebær.

Bokstavene "AC" i stoffets navn indikerer innholdet av akrylpolymeren i den, slik at urenheter fjernes fra porene.

Kremet påføres daglig, to ganger om dagen, peker på ål. Før bruk må du vaske hendene, rense ansiktet og tørke det med et håndkle. Kanskje utseendet på tørrhet og peeling av huden.

Hvis det etter å bruke stoffet blir irritasjon og forbrenning av huden, bør bruken av krem ​​reduseres til en gang om dagen.

Overdreven tørr hud kan behandles med en base av naturlige oljer (hvis noen av disse produktene passer deg). Påfør det etter å ha absorbert krem ​​Baziron i huden. Vanligvis bør resultatet forventes etter en måned med regelmessig bruk av stoffet.

Skinoren

Et annet effektivt middel for å behandle akne hos ungdom er Skinoren (eller Azelaic acid).

Det er i stand til å hemme veksten og reproduseringen av bakterier, exfoliere huden, redusere betennelse og pigment flekker etter utbrudd.

I begynnelsen av å bruke Skinoren på ansiktet, er prikking, rødhet, irritasjon mulig.

Huden skal bli vant til stoffet, så den første uken er å bruke verktøyet en gang om dagen. En liten effekt av peeling og hudtetthet er normen.

Men hvis huden vil oppleve gelen så videre, bør den brukes til punktet. Eller helt forlate det.

Hvor lenge varer behandlingen? De første resultatene skal være synlige i en måned. Etter to måneder er effekten løst. Legemidlet må brukes i minst 90 dager.

Zinerit

Et annet effektivt stoff er antibiotika Zenerit.

Den viktigste aktive ingrediensen er erytromycin, som stopper veksten av bakterier.

Det er mykt og giftfritt. Under påvirkning av dette stoffet kan bakterier ikke formere seg, så dø.

Det andre stoffet - sink - lindrer betennelse.

Zener kan brukes som en lotion ved hjelp av en bomullspute. Påfør det på hele ansiktet eller på de berørte områdene. Ved begynnelsen er tørr hud mulig. For å eliminere det bør du bruke en fuktighetskrem. Behandlingsforløpet er 2 måneder.

Folkemidlene

Folk rettsmidler hjelper også mot akne hos ungdom.

Mot akne, infusjoner og decoctions av bjørk blader, nettle, løvetann er effektive. Du kan tørke ansiktet med calendula juice, aloe, eucalyptus, som er kjent for sin anti-inflammatoriske og anti-bakterielle virkning.

Sammensetningen av aloe inneholder vitaminer fra gruppe B, vitamin C, E, beta-keratin. Juice av anlegget er kjent for sine antiinflammatoriske, regenererende, bakteriedrepende egenskaper. For bruk mot akne egnet aloe, som er mer enn tre år.

Bladene på planten skal holdes på et mørkt sted i ca 10 dager.

Klem deretter juiceen i en glassfat, lukk tett. Tinktur lagret i kjøleskapet.

Du kan også blande tinkturen med alkohol i forholdet 1/5. For intern bruk er det bedre å konsultere en lege. Kan tas eksternt.

Nyttig for problem hud og aloe maske. Bland egghvite i en blender, legg hakkede aloe-løv, rør, tilsett en dråpe sitronsaft. Påfør ansiktet og hold ca en halv time.

Vask av med varmt vann. Protein vil redusere porene. Sitron inneholder vitaminer som er bra for huden med akne, det toner og helbreder. Huden vil stramme, få et sunt utseende, bli kvitt betennelse. Masker brukes to ganger i uken. Fix egenskapene til masken av aloe vera trenger akne krem.

Det bidrar også til å tørke huden med akne med isbiter fra et avkok av urter. For eksempel, tusenfryd. Forbedre utseendet på huden og bli kvitt flekker vil hjelpe maske fra kli, gjær, gulrøtter, kosmetisk leire. Pustler og akne vil gå veldig fort.

Kosmetiske prosedyrer

Det er en oppfatning at salongprosedyrer er kontraindisert for ung hud.

Men en god kosmetolog kan anbefale trygge alternativer for profesjonell omsorg for tenåringens problem hud.

Disse alternativene inkluderer:

 • maskinvare rengjøring av huden;
 • lett peeling;
 • arsonvalisasjon;
 • flytende nitrogenbehandling.

Ultralydrengjøring (peeling)

Ultralydrengjøring av ansiktet er en mild behandling. Det er indisert for ungdom som ikke har sterke utslett.

Huden under en slik rengjøring er ikke skadet, prosedyren er smertefri, etterlater ingen spor. Under påvirkning av denne prosedyren oppstår:

 • renser huden mot forurensning;
 • fjerning av døde epidermis celler;
 • reduksjon i den sebaceøse kjertelenes synlige størrelse;
 • mikro-ansiktsmassasje (på grunn av virkningen av høyfrekvente vibrasjoner);
 • forbedret blodtilførsel.

Før du utfører kosmetikeren, tømmer huden.

Effekten av ultralydbølger utføres av emitteren (metall "spatel").

Kosmetologen beveger seg jevnt og forsiktig over huden. Under prosedyren er det ingen ubehag.

Huden blir mykere, mer hydrert, hudflekten kommer ut. Prosedyren eliminerer puffiness. Det kåte laget av huden blir tynnere. Ultralydrengjøring er en kompleks prosedyre som inkluderer hudrensing og bruk av kremer, masker og andre kosmetikk.

Lys (overfladisk) syre peeling

Ved hjelp av syrer kan en tenåring også kvitte seg med akne, overdreven fet hud og smale porer. For ung hud, kosmetologer bruk lett peeling.

Syre brenner øvre lag av huden, regenereringsprosesser aktiveres. Det er bedre å ikke utføre sur peeling for en tenåring, men å overlate denne prosedyren til en spesialist.

Betraktet den sikreste fruktskalingen. For prosedyren ved bruk av drue, sitronsyre, appelsin og vinsyre.

Slike syrer blekes og desinfiseres.

Før prosedyren blir huden rengjort og avfettet.

En syreoppløsning blir deretter påført med en kosmetisk børste eller bomullspute i en stund, og unngår området rundt øynene.

Etter at løsningen er fjernet med vann eller et spesielt middel. For å stimulere regenereringsprosessene er det nødvendig å bruke en nærende og fuktighetsgivende krem.

Denne prosedyren har kontraindikasjoner:

 • skadede områder på huden: riper, kutt, åpne sår;
 • følsomhet overfor allergier;
 • smittsomme sykdommer: herpes, rosacea, psoriasis;
 • onkologi;
 • fødselsmerker, moles, vorter på ansiktet;
 • betennelse i huden;
 • graviditet.

arsonvalization

Darsonvaliseringsprosedyren er en av de mest effektive, som hjelper til med ulike sykdommer i huden, leddene, musklene, luftveiene.

Enheten for darsonvalisering er en anordning for generering av elektriske svingninger med lav frekvens.

Prosedyren krever ikke forberedelse.

Utvider venøse, arterielle kar, kan øke permeabiliteten til de vaskulære veggene, stimulere metabolske prosesser.

Også darsonvalisering eliminerer hudproblemer, hvis de brukes i kombinasjon med andre metoder og metoder for behandling av akne.

Til tross for høy effektivitet har prosedyren kontraindikasjoner:

 • graviditet;
 • arytmi;
 • dårlig blodpropp;
 • hirsutisme;
 • tromboflebitt;
 • tuberkulose.

Darsonvalisering - darsonval - kan kjøpes av deg selv. Men i utgangspunktet er det nødvendig å få ekspertråd og ikke å glemme kontraindikasjoner.

kryoterapi

Flytende nitrogenbehandling er en annen metode for akne.

Basert på kjøling av det patologiske vevet i huden til meget lave temperaturer.

Dette er en vanlig og effektiv metode for å fjerne benigne lesjoner, akne.

Prosedyren utføres ved bruk av apparatet - kryostestruktur, som er fylt med flytende nitrogen. Spissen på applikatoren presses på den berørte huden, enheten blir avkjølt til nesten -196 grader.

Kontakt med huden i ikke mer enn to minutter. Etter slik frysing av det intracellulære, ekstracellulære fluidet blir vevene ødelagt. Så blir vevet gradvis erstattet av sunt. Denne prosedyren har også en rekke kontraindikasjoner.

Fordeler med behandling med flytende nitrogen:

 • det behandlede området bløder ikke;
 • etter det er det ingen arr og arr;
 • smertelindring er ikke nødvendig;
 • stabil positiv effekt;
 • ingen gjentakelse.

Kryoterapi er en pålitelig og nesten smertefri metode for behandling av akne hos ungdom. Kan bli ledsaget av en svak brennende følelse.

diett

Når akne hos ungdom er ernæring av stor betydning.

I fravær av kosthold og balansert kosthold, vil ingen prosedyrer eller verktøy hjelpe med å bli kvitt akne.

Det anbefales å spise mer friske grønnsaker, frukt, grønnsaker, som inneholder mye fiber. Daglig bruk av korn fra hirse, bokhvete, havremel og andre kornblandinger vil forbedre hudtilstanden. Du bør ikke bli båret med brød, eller spiser fullmelte rugbrød.

Fermenterte melkeprodukter har en gunstig effekt på fordøyelsessystemet. Du bør også spise magert kjøtt.

Hva kan du drikke? Grønn te, mineralsk ikke-karbonert vann, fersk juice. Rent drikkevann renser kroppen av giftstoffer og metter hudcellene med fuktighet.

Det er også nødvendig å spise mat som er rik på vitamin A (fiskeolje, gulrøtter, solbær, mais og andre), E (oliven, linfrøolje), vitaminer fra gruppe B (ost, egg, lever, nyrer, belgfrukter, spinat), sink, lever, magert biffsprut, asparges).

I kostholdet må du inkludere fisk. Eller spis fiskeolje og linfrø. Linfrø kan legges til kefir og grøt.

Det er nødvendig å utelukke fra dietten:

 • røkt kjøtt;
 • krydder;
 • fet fisk og kjøtt;
 • karbonatiserte drinker;
 • sterk kaffe, te;
 • søtsaker;
 • mel, stekt, salt mat;
 • hurtigmat

Eggforbruket bør reduseres til to per uke.

Du må også inkludere i kosten av hvitløk, ingefær, sitron, persille.

Noen flere tips

Huden krever daglig rensing med kosmetikk valgt for å eliminere akne.

I gelen for vasking bør ikke være alkohol.

Jenter bør slutte å bruke grunnlag og pulver, og vask alltid sminke før de går i seng.

Hvis det ikke er kontraindikasjoner, bør aknebehandling suppleres med sportsaktiviteter. For dette passformet løp, rask gange, motorsykkel. Når du spiller sport, forbedrer blodsirkulasjonen. Vev og organer får mer oksygen.

Du må også huske at du ikke kan knuse akne. Du kan bringe smuss, "spred" ål over hele ansiktet ditt og la arr og arr i stedet for ekstrudert akne.

Nå er det mange metoder og verktøy som kan hjelpe en tenåring til å korrigere for akne. Mange av dem er effektive, men noen kan forårsake alvorlig skade på huden.

Hvis du har akne i ansiktet ditt, bør du ikke høre på råd fra venner. Bare en hudlege vil velge behandlingsforløpet som passer deg.

Flere Artikler Om Typer Acne