En av de vanligste hudsykdommene er akne. Dette problemet fører til at mennesker blir moralske og fysiske lidelser, og noen ganger etterlater merkbare spor av arr, dimples og blemishes. For å overvinne sykdommen, er det verdt å vite hvorfor det er akne i ansiktet og hvordan du kan bli kvitt dem på ulike måter.

Hva er de?

Hele overflaten av menneskekroppen (inkludert ansiktet) er dekket av mer eller mindre synlige hår som vokser fra folliklene - hårfollikler eller sacs. Hver pære ved hjelp av festet til den sebaceous glands gir håret rot med smøremiddel for å lette sin vekst. Hvis fettet er allokert for mye, er det akne, og tar ulike former. Hvordan ål ser forskjellige typer ut, kan ses på bildet.

1. Vanlig (deres andre navn er akne). Når follikkelen er tilstoppet med en blanding av talg og kornede celler, ser komedoner fram - svarte prikker, der det er en tykk, fettete hemmelighet. I isolerte kanaler vokser patogener raskt. Av denne grunn er akne dannet ved siden av komedoner - betent tuberkler av rød eller rosa farge. Ofte i smittet kjertel abscesser modne - de smelter snart epidermis og brister ut. Etter store koke forblir arr.

2. Subkutan. Manifisert i form av sel under det øverste laget av dekselet, og danner en hevelse i ansiktet. Pus samler seg inn i sebaceous kjertlene - hvis mengden er stor, vokser store knuter og jevn cyster under huden. Hvis intern akne er lokalisert i det subkutane vevet, kan abscessene forfølge innen noen få uker, med mulig penetrasjon av infeksjonen i dyptliggende vev.

3. Hvit. Disse er miliumer (populært kalt prosyanka) - hvite hypodermiske globuler som består av en blanding av fettete sekresjoner og døde epidermis celler. Whiteheads er smertefri, men ansiktet får en kosmetisk feil på grunn av dem. Milia er oftest observert på kinn og øyelokk, kun i sjeldne tilfeller blir klyngene store i størrelse.

4. Rosa (Rosacea). Det er en kronisk ikke-smittsom sykdom som påvirker ansiktet. Hans simpotomi - rød akne rundt øynene, på kinn og nese. Sannsynligheten for sår, seboré, dannelse av pustler eller papiller. Hvis behandling ikke startes i tide, blir denne typen akne omdannet til en alvorlig form for sykdommen - rhinofyma (økning i tuberøsitet og hypertrofi i nesens hud).

Hva forårsaker de?

Akne og akne har en annen etiologi, deres dannelse er forbundet med ulike helseavvik fra normen. Mange er bekymret for spørsmålet om hvorfor follikler er tilstoppede og hvordan du raskt kan bli kvitt utslett på ansiktet. De viktigste faktorene som forårsaker akne i ansiktet (så vel som på nakken, i decollete og på baksiden) er konvensjonelt delt inn i to typer.

1. De ikke-hormonelle årsakene til akne er vanlige sykdommer, usunt kosthold, hygieniske regler og dårlige vaner. Akne og akne er forårsaket av følgende faktorer.

 • Arvelighet. Det bestemmer ofte modusen og intensiteten til talgkjertlene. På grunn av genetisk predisposisjon er akne mest sett hos menn.
 • Sykdommer i indre organer. Tegn på akne vises i gastritt, hepatitt, dysbiose, nyrestein. Kviser på grunn av mageproblemer helles vanligvis på kinnene og vingene i nesen. Akne på pannen finnes hos de som lider av forstoppelse og dysbiose.
 • Hyperkeratose. Økt keratinisering av dekselet, forårsaker svarte flekker og hudormer, er forbundet med mangel i kroppen av vitamin B2 og A.
 • Røyker, overdreven bruk av alkohol, dårlig økologi, mangel på vitaminer i mat - alle disse er årsaker til en reduksjon i immuniteten til organismen generelt og spesielt i huden. Samtidig multipliserer patogen mikroflora raskt, provoserende akne, hudormer og magesår.
 • Alderrelaterte hudendringer. Hun blir flabby, hennes celler flater og fylt med keratin, som er en del av stratum corneum. Keratinfibrer og fett tette hårsekkene, på grunn av hvilke det er svarte prikker.
 • Subkutan mite Demodex. Med en svekket immunitet øker han stadig sine ranger, og sender ut skadelige produkter av vital aktivitet og nedbrytning ved slutten av livssyklusen. Alt dette provoserer betennelsesprosesser, alvorlig kløe. Andre tegn på demodikose er fettete glans, forstørrede porer og et klumpete ansikt (på grunn av dannelsen av grovt arrvev under huden).
 • Uegnede hygieneprodukter. Med en tendens til irritasjon og økt fettinnhold, brukes spesielle formuleringer for å eliminere forutsetningene for betennelse og utslett i ansiktet. For ikke å overdrive dekselet og raskt bli kvitt akne, bør det utføres adekvat behandling med farmasøytiske preparater og urter.

2. Hormonale årsaker til akne. Feil i endokrine kjertler forårsaker spesielt alvorlige manifestasjoner, noe som kan være vanskelig å bli kvitt. Selv en liten ubalanse i det endokrine systemet påvirker funksjonene til svette- og sebaceous kjertler, og utfordrer utslett på ansiktet eller individets akne.

Svingninger i hormonell bakgrunn er vanligere hos ungdom, og når de er modne, går det ut, og tar med alle manifestasjoner og symptomer på akne. Men noen ganger hormoner "hopper" hos voksne, og akne er en sidereaksjon av disse hoppene.

 • Overdreven androgen (mannlige hormoner) - forårsaker hypersekretjon. Videre, hos menn, påvirker akne ofte ryggen i stedet for ansiktet.
 • Behandling med hormonelle stoffer eller bruk av prevensjonsmidler bidrar til at ansiktet er dekket av akne.
 • Hos kvinner vises utslag på ansiktet før menstruasjon. Ved ovarial dysfunksjon, cervical erosion, dannes små kviser på haken.

For å klargjøre årsakene til akne, undersøker legen symptomene og gjør diagnosen: identifiserer utslettstedene, deres størrelse og dybde, graden av betennelse, tilstede av pigmentering og arrdannelse. Ved behov tas en allergitest for antibiotika, hormonprøver og sebumutskillelseshastigheter tas. Å bestemme hvorfor pasienten har akne på kinnene, haken og andre områder av ansiktsspesialisten bidrar til å kvitte seg med dem og benytter seg av komplisert terapi.

Salonbehandlingsmetoder

I dag har moderne maskinvareprosedyrer vist seg bra - de blir kontaktet av pasienter som ønsker å bli kvitt akne på en radikal måte. De mest populære er følgende salongmetoder:

1. Ultralyd rengjøring - det gjør at du kan rense ansiktet fra kviser og eliminere symptomene på akne ved å fjerne stratum corneum.

2. Ozonbehandling - etter 4-6 økter med å innføre problemområdene i oksygen-ozonblandingen, forsvinner akne og akne uten spor.

3. Laser hudbehandling. Bølger av de ultrafiolette og infrarøde sonene i spekteret har en skadelig effekt på aknebakterier og celler som fôrer kanalene på kjertlene - derfor reduseres fettproduksjonen.

4. Mesoterapi - bruk av injeksjoner, ansikt og kropp er mettet med vitaminer og næringsoppløsninger, som fremmer hudfornyelse.

5. Peels - Behandlingen gjøres ved å peeling det øvre laget av epidermis for å fjerne komedoner fra kanalene, tørking og helbredelse. Hvis akne ikke er betent, er ansiktet renset godt med pyrodruesyre, glykolsyre, salicyliske løsninger. Det skal bemerkes at i tilfelle av akne brukes bare overfladisk peeling (og i tilfelle av demodikose er det også forbudt).

6. Elos behandling - utført av et apparat som utsender korte bølger av blått lys. De, som laserstråling, påvirker aknebakterier og reduserer aktivitetene i kjertlene (hovedårsakene til ansikts utslett).

Gode ​​resultater oppnås med en kombinasjon av prosedyrer med spesielle dermatologiske midler, helsevesen og diettmat. I kostholdet inngår meieriprodukter, frukt og grønnsaker, svart brød, magert kjøtt. Hjemme og på kafeer må du unngå fettstoffer, begrense forbruket av karbohydrater og melprodukter.

Hjemmehjelp

Hvis de første tegnene på utslett ser ut på ansiktet, foreskriver skjønnhetspleieren vanligvis ekstern behandling. Rask slippe av med aknehjelpemidler, inkludert vitamin A - for eksempel 0,1% retinoisk salve. Retinoider eliminerer hovedårsakene: de hemmer aktiviteten til celler som utvikler seg i folliklene eller i kanalene i talgkjertlene. Vitamin A-salve brukes med hell hvis pasienten blir plaget av komedoner, inflammatorisk akne og sår.

I alvorlige former av sykdommen foreskrevne legemidler med retinoider for mottaket inne. Dosen bestemmes av en lege for å utelukke bivirkninger av behandlingen: neurologiske forstyrrelser, osteoporose, leversykdom, øket tørrhet i huden.

Spesiell kosmetikk til hjemmebruk bør velges avhengig av hvilken type utslett i ansiktet som plager pasienten:

 • komedoner - Skinoren, Retasol, Klenzit, Salisylsyre, Differin, Curiosin;
 • svarte prikker - Skinoren, salicylsyre;
 • purulent akne, vanlig akne - Differin, Baziron, Retasol, Klenzit, Salisylsyre, Isotreksin, Skinoren;
 • Rosacea - Rosex, Metrogil, Rosamet;
 • symptomer på demodikose - Delex-Akne, Aknebay;
 • akne på tørr hud - emulsjon Setafil, syntomycin salve.

Pasientene har ikke alltid vilkårene og fasilitetene for å besøke salonger og kjøpe dyre kosmetikk. Bevist oppskrifter av tradisjonell medisin og tradisjonelle farmasøytiske preparater bidrar til effektivt å bekjempe akne hjemme og rense ansiktet fra akne.

1. Lotion av calendula tinktur. Til 50 g tilsett 40 ml vann og 5 ml av en 5% alkoholholdig løsning av borsyre. 3-4 ml glyserin blir tilsatt til lotionen. Hvis akne, akne eller arr av post-akne er bekymret, blir ansiktet gnidd med blandingen 3 ganger om dagen.

2. Aloe juice. Bladene på planten er kuttet og plassert i 10 dager i kjøleskapet, deretter knust og presset juice. Det påføres ansiktet med en bomullspinne 2-3 ganger om dagen. Komprimerer fra aloe lar deg raskt fjerne subkutan akne. Casting sette skiver til de betente tubercles om natten, festing tape.

3. Salisylsyre eller kamferisk alkohol. Med disse verktøyene kan du smøre hvite åler i flere dager. Etter slike manipulasjoner brøt huden over gresset, og den fete sekresjonen kommer ut.

4. Dampbrett. De ekspanderer porene, slik at du kan fjerne døde hudceller, komedoner og fettoppsamlinger fra milium fra huden. For dampbad må du ta i like store mengder bladene av salvie og valerian, kamille og calendula blomster (2 ss. Skjeer) og hell dem med en liter kokende vann. Etter å ha kokt blandingen i 20 minutter, filtreres buljongen, holder ansiktet over det i 5-7 minutter, dekket med et teppe. Etter damping fjernes akne og indre akne med en ekstraktor.

5. Soda lotions. Forbered en løsning av brus og vann, ligner en tykk slurry og legger på akne i bare 1 minutt. Midler blir brukt en gang om dagen til de mest betente nettstedene.

Hvordan behandle akne

Hjelp huden din fra innsiden!

Huden er et organ som reflekterer eventuelle problemer som oppstår i kroppen. Hvorfor skjer dette? Gjennom huden fjernes ulike giftige og skadelige stoffer som kommer inn i kroppen. Derfor, hvis du bruker mye skadelige produkter inne, ikke spis en tilstrekkelig mengde frisk frukt og grønnsaker, og i stedet for rent vann absorberer du sterk kaffe, så du bør forvente et svar fra huden - porene er forurenset med giftige stoffer og akne.

Begynn med ernæring. Fra kostholdet bør utelukkes fett og røkt, samt produkter som inneholder mye salt. Du bør ikke sitte på et stivt diett, kroppen stress er ubrukelig, de kan bare forverre situasjonen og bryte den vanlige metabolisme. Bare gjennomgå noen matvaner: Ikke steik kjøtt, men småkoke, spis steames grønnsaker. Se etter en kombinasjon av produkter: Sidenretter som inneholder stivelse (ris, poteter) serveres bedre med grønnsaker, ikke kjøtt. For kjøttretter serverer salater. Bytt de vanlige søtsaker for mer sunne matvarer. Disse inkluderer tørket frukt, søte bær, fruktmousses, honning. De inneholder også de nødvendige vitaminer og sporstoffer, og i smak er de ikke dårligere enn sjokolade og søtsaker!
Noen ganger årsaken til akne er hormonelle forstyrrelser i kroppen. Derfor, hvis du lider av akne, til tross for forsiktig omsorg, besøk en endokrinolog.

Se gjennom daglig pleie

Før du begynner å behandle akne med en skjønnhetspleie, vurder hvordan du tar vare på huden din hver dag, gjennom hvilke tester det går. Noen ganger er det verdt å endre bare noen få kjente ritualer. Så, for problematisk hud trenger du forsiktig forsiktighet. Dens viktigste grunnlag er daglig rensing. Ikke gå til sengs med sminke på ansiktet ditt, bruk myke skinn og geler med naturlige antiseptiske ingredienser. Vær forsiktig: Produktene skal ikke være aggressive og harde, og i tillegg bør du ikke vaske ansiktet med vanlig såpe basert på alkalier: - fordi de oftest gjorde feil i omsorg for fet hud, overdriver det med forskjellige rensemidler. Alkoholinnholdet i tonika og lotioner er akseptabelt, men bør være minimal og kompenseres av tilstedeværelsen av fuktighetsgivende ingredienser, som svar på dehydrering, vil huden reagere med enda sterkere produksjon av talg.

Skrubbe er et utmerket verktøy for fjerning av døde hudceller. Imidlertid bør den ikke brukes mer enn tre ganger i uka (dessuten velg tilstrekkelig milde midler!) Og du bør ikke bruke den på betente områder.
Bruk seboregulatoriske kremer med antiseptiske komponenter, og vær ikke lat for å lage rensemasker og masker to ganger i uken for å opprettholde hudton og immunitet. For det første er leirebaserte masker perfekte, og for sistnevnte er masker basert på frukt og andre naturlige komponenter som inneholder vitaminer som vil forbedre hudimmuniteten og bidra til å bekjempe betennelse.

Hvordan raskt kurere akne hjemme

Neste artikkel: Acne Map

Ren og jevn hud er ikke bare en standard for skjønnhet, men også en indikator for helse.

Det er få mennesker på jorden som aldri har lidd av akne i livet.

 • Teenakne forekommer hos 90% av gutter og jenter som har gått inn i puberteten, og gir dem mye trøbbel.
 • Men selv i voksen alder, av ulike årsaker, påvirker sykdommen mer enn 20% av menn og kvinner.

Dessverre er det ikke alltid mulig å få en avtale med en erfaren spesialist - en hudlege eller en kosmetolog. Men ikke bli opprørt og avsløre kroppen til de negative effektene av stress.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Tross alt er det mange måter å effektivt kurere akne på ansiktet eller kroppen hjemme.

Folkemedisinske midler, ved hjelp av avkok og tinkturer av urter, fruktjuicer og farmasøytiske preparater, er det ganske mulig å raskt slippe av med hatfulle utslett.

Selvfølgelig, på en dag vil akne ikke forsvinne, men etter noen uker vil integumentet se mye renere ut.

Årsaker til

I de fleste tilfeller oppstår utslett på grunn av dårlig hygiene.

Patogen flora lever på skitten hud, klar til den første muligheten til å trenge inn i porer, epidermier og dermis.

Berøring av ansiktet med skitne hender, ubevisst å skrape, rive ut små sår, rive av skorpe, vi bidrar også til dannelsen av akne. Bakterier fanget i mikroskopiske lesjoner provoserer en inflammatorisk prosess, på grunn av infeksjon er pus dannet.

Men årsaken kan være skjult dypt inne.

Tross alt er huden et speil som gjenspeiler helheten til hele organismen.

En viktig rolle i integumentet er spilt av arvelighet, ernæring, livsstil og til og med den emosjonelle sfæren.

Hormonale svikt

Hormonal akne er mer kjent for ungdom i alderen 12-18 år.

På grunn av overflod av mannlige androgenhormoner, spesielt testosteron, jobber sebaceous og svettekjertlene i en akselerert hastighet. Huden på unge menn og kvinner blir porøs, vokser raskt fett, svette og glirter.

Foto: utslett på hud utsatt for fett

Men forstyrrelser av hormonet kan forekomme hos mennesker etter 25. Faktorer som påvirker det er som følger:

 • endokrine sykdommer (goiter, diabetes);
 • genitourinske patologier (polycystisk ovarie, svulster av forskjellige etiologier, prostatitt);
 • langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler;
 • dysfunksjon av binyrene eller hypothalamus;
 • misbruk av steroider, anabole steroider og annen "kjemi" for å bygge muskler.

Hvilken kvinne hadde ikke en eneste purulent pimple på pannen, nesen, haken i begynnelsen av menstruasjonssyklusen? Visste ikke små utbrudd på ryggen eller på paven under graviditet, amming?

Alt dette er fordi den hormonelle bakgrunnen i disse perioder er ustabil.

 • En særegen omorganisering skjer i kroppen, noe som medfører en funksjonsfeil i talgkjertlene.
 • Huden er mer utsatt for betennelse, og lokal immunitet er svekket og kan ofte ikke motstå infeksjon.

Dette observeres i overgangsalderen, når eggstokkene ikke lenger kan produsere kvinnelige kjønnshormoner i tilstrekkelige mengder.

tilstoppede porer

Prosessen med akneformasjon begynner med tilstoppede porer.

Av ulike årsaker produserer sebaceous kjertler fettutskillelse i store mengder. Sebum, beveger seg langsomt langs ekskretjonskanalene, stivner og blir til et tett rør.

Foto: Ikke-brennbare elementer (svarte prikker)

Tette porer er ikke-betent lukket eller åpne komedoner.

 • Før eller senere begynner skadelige mikroorganismer å formere seg aktivt i hulrom uten oksygen.
 • I dem samler pus, sebaceous kjertler innflytelse.
 • Og så dannet overflate eller indre akne.

I tillegg tilrettelegges blokkering av porene ved:

 • støv og smuss partikler;
 • Dekorativ kosmetikk ikke fjernet om natten;
 • komedogene hudpleieprodukter;
 • kosmetikk som ikke passer for typen integument;
 • døde celler av stratum corneum av epidermis.

Ernæringsfeil

En mann består helt av det han spiser. En av de viktigste funksjonene i tarmen er utskillelse.

Men ikke all mat bidrar til kroppens normale funksjon. Gradvis smitter giftstoffer sine vegger, hvorfra de absorberes i blodet. Lider hud, som også er designet for å kvitte seg med giftige stoffer.

Foto: Ifølge forskere, forårsaker melk akne

Ifølge den kjente ernæringseksperten fra USA F. Lipman, oppstår akne på grunn av tilstedeværelsen i dietten av tre typer produkter:

 • kumelk, da den inneholder mange veksthormoner utviklet for rask utvikling av unge kalver;
 • hvete, på grunn av tilstedeværelsen i det av gluten - gluten, som den menneskelige magen ikke er i stand til å fordøye fullstendig;
 • sukker, økende insulin nivåer i blodet. Et overskudd av dette hormonet har vist seg å øke testosteron. Spesielt raskt foregår prosessen hos personer med overvekt.

Foto: Produkter som har en skadelig effekt på huden

Negativt påvirker tilstanden til huden daglig forbruk av andre matvarer:

 • fet, stekt, hurtigmat;
 • pølser og røkt kjøtt;
 • marinade;
 • majones, sauser og ketchup;
 • øyeblikkelig kaffe;
 • restaurert juice;
 • soda;
 • sjokolade, kakao;
 • syltetøy, krem, syltetøy;
 • alkohol.

Det er mange kunstige tilsetningsstoffer - fargestoffer, smakforsterkere og konserveringsmidler.

påkjenninger

Det kan ikke sies at stress direkte påvirker utseendet på akne.

Foto: Stress kan utløse utslett.

Men systematisk nervestrøm, depresjon, tretthet og søvnløshet svekker gradvis kroppen.

Selv på hud som ser rent ut, lever millioner av forskjellige bakterier.

 • Patogener er klare når som helst for å begynne å formere seg aktivt, forårsaker utslett.
 • Også i løpet av opplevelser gnider folk ofte uvitende om ansiktene sine.
 • Noen kammerer pannen og gir seg i sorgfulle refleksjoner.
 • Andre gni nesen, templene, bite sine lepper.

Alt dette traumatiserer integumentet, åpner døren for penetrasjon av infeksjon i vevet.

Video: "Bli kvitt kvise på en dag"

Hvordan kurere akne

Ideelt sett bør du kontakte en erfaren hudlege for å kurere akne.

 • Han vil diagnostisere, identifisere årsakene til utslett.
 • Det er mulig at konsultasjoner av smale spesialister kreves. Leger som en gastroenterolog, gynekolog, allergist eller endokrinolog.

Men i praksis blir få folk til spesialister, og foretrekker å håndtere akne alene.

Tross alt går klinikken og undersøkelsene mye tid, som ikke alle kan isoleres fra den travle arbeidsplanen.

Hjemme

Er det mulig og hvordan å kurere akne i ansiktet hjemme raskt?

Et spørsmål som interesserer alle mennesker med problemhud. Faktisk er det ikke så vanskelig å sette dekslene i orden.

Det viktigste er å kombinere ulike metoder for påvirkning av utslett, samt å følge en sunn livsstil.

Bare et kompleks av terapeutiske tiltak kan gi en positiv effekt.

Riktig hudpleie

Til å begynne med en full rensing av huden. Ethvert middel på en skitten overflate vil ikke ha den riktige handlingen.

Foto: hudpleie bør starte med rensing

Det er ikke vanskelig å ta vare på deksler, det er nok å følge visse regler.

 1. Vask ansiktet etter å ha våknet om morgenen og før sengetid. Varmt vann, antibakteriell gel eller skum, helbredende tjære såpe - hovedassistentene i dette.
 2. Lag separate håndklær for ansikt, kropp, hender og føtter. Prøv å holde dem rene ved å vaske regelmessig ved høye temperaturer.
 3. Ta en dusj eller et bad minst en gang om dagen. Om sommeren, i varmen, bør det gjøres oftere, ettersom kroppen er forurenset.
 4. Skyll vaskemiddelet grundig fra hud og hår. Alt dette skum inneholder natriumlaurylsulfat - komedogen substans. Å holde på dekslene bidrar til blokkering av talgkjertlene.
 5. For å begrense porer gjelder tonics uten alkohol.
 6. Folk med fet eller kombinert hudtype bør ikke bruke nærende krem. Det er bedre å foretrekke en lett fuktighetskrem. For å tørke utslett, kan du legge til noen dråper jojobaolje eller hvetekim.
 7. Når du velger dekorative kosmetikk, bør du være oppmerksom på mineralprodukter som ikke inneholder kunstige urenheter og har helbredende egenskaper.
 8. Hvis kroppen har mye inflammet eller purulent akne, er det uønsket å bruke en vaskeklut. Hard friksjon bare provoserer spredning av infeksjon til sunt vev.
 9. Klær og undertøy laget av naturlige materialer vil tillate porene å puste. Og overflødig svette - å fordampe, og ikke slå seg ned på kroppen, og skape et avlsmiljø for bakterier.
 10. Ikke klem, rip eller velg akne. Dette fører til sekundær infeksjon og alvorlig vevskader. Etter slike manipulasjoner forblir pigmentplasser, arr, arr uunngåelig.

ernæring

Den andre komponenten av kompleks behandling av lesjoner er et balansert kosthold.

Til, så snart som mulig, besvimte kroppen sykdommen, den må forsynes med vitamin C, A og E, sink, jern, kalium, folsyre. Disse sporelementene akselererer vevregenerering.

Foto: Matvarer som burde være i kosten

I dietten bør du definitivt inkludere:

 • en rekke ferske grønnsaker, frukt, bær og greener;
 • magert kjøtt kalkun, kylling, kalvekjøtt;
 • sjøfisk;
 • rosiner, tørkede aprikoser, datoer og andre tørkede frukter;
 • naturlig yoghurt eller kefir;
 • bokhvete, grøt, frokostblandinger, kli;
 • linfrø og vegetabilsk olje;
 • rikelig med mineralvann uten gass.

Mat må dampes, i ovnen, multi-komfyr eller kokk.

 • I tillegg bør du gi opp alkohol. Forfallets produkter av etylalkohol forgifter hele kroppen.
 • Røyking reduserer vevsreparasjon, metabolisme og vekst av nye sunne hudceller.

"Polysorb" - en kur mot forgiftning, vil bidra til å rense tarmene raskt.

 • Verktøyet absorberer skadelige stoffer og fjerner dem fra kroppen.
 • Når det tas oralt, eliminerer det forstoppelse, behandler allergier.

Hvordan håndtere subkutan akne i ansiktet? Finn ut her.

Påføring av masker

Riktig valgt maske ingredienser kan mette huden med vitaminer, hvite, rene, smale porer og fjerne fettete skinner.

Pisket kyllingeprotein er ideelt for fet hud. Etter at det hvite skumet tørker på ansiktet, vaskes det av med vann.

Kefir maskeoppskrift
 • kefir - 1 kopp;
 • malt havremel i en blender eller kaffekvern - 1 ss. hytter.
 • et stykke sitron.

Alle komponenter blandes, drypper litt sitronsaft inn i blandingen og påføres det på problemområder.

Eksponeringstiden er 20-25 minutter.

Mask-skrubbe fra husholdnings såpe
 • rist såpe;
 • gradvis legge til vann, slå skummet;
 • legg til 2-3 pinner av bordsalt;
 • suge på huden i 30 minutter;
 • vaske av;
 • Gjenta hver annen dag i en måned.
honning

Foto: En maske med protein og honning fjerner glans og smale porer

 • eggeplomme - 1 stk.
 • naturlig honning - 2 stk. hytter.

Alle blandes og tett spredes med en blanding av ansikt, og etter 10 minutter skylles.

Behandlingsforløpet er fra 3 til 5 prosedyrer.

Fra badyagi

Foto: maske med badagi renser effektivt porer

 • Midler til oppløsning med vann for å oppnå ikke for tykk vass.
 • Hold vekten på dekslene trenger 10 minutter.

Siden badyaga øker blodsirkulasjonen, kan rødhet forekomme.

Derfor er det bedre å lage en slik maske før sengetid, slik at i morgen vil alle prosesser normalisere seg.

Med leire

Du kan bruke kosmetisk pulver av hvilken som helst farge.

Foto: En maske med tørrutbrudd i leire

Men grønn eller hvit leire er mest effektiv mot akne.

 • Det fortynnes med vann til tilstanden med rømme og sprer seg på problemområder.
 • Vask av blandingen etter tørking etter 15-20 minutter.

Tørke infusjon og juice planter

Infusjoner og avkok av urter brukt i stedet for tonic.

Foto: Kamille isbiter kan tørke ømme elementer

 • Du kan fryse helbredende væske i isbiter, og tørk deretter huden med terninger.

Foto: urteekstrakter har antiinflammatoriske og beroligende effekter.

 • Kamille, St. John's wort, calendula, streng, salvie, coltsfoot - eliminere betennelse, tørr, tone opp. Ta 2 ss. losjer. noen urt, hell et glass kokende vann, kok i 5 minutter over lav varme og la den brygge i en halv time.

Foto: agurk lotion blekemiddel flekker

 • Hakk 2 friske agurker, hell 200 ml vodka, insister i kjøleskapet i 3 uker. Få en bleking og desinfiserende lotion.

Foto: Aloe juice vil lindre betennelse og hovnepus

 • Helbreder sår aloe juice, plantain. Avlaster pigmentering med sterk avkok av fersk persille eller juice.

apotek agenter

For å rense huden fra svarte flekker, drepe bakterier, redusere betennelse og tørr akne kan gjøres ved hjelp av farmasøytiske midler:

Foto: Aknemedisiner

 • azelainsyre (Skinoren, Azelik);
 • retinoider ("Differin");
 • Salicylsyre (Klerasil kosmetiske serien);
 • sink, svovelsyre, tikthol, heparinsalve;
 • antibakterielle stoffer (Zinerit, Clindovit, Metrogil);
 • badyagi;
 • calendula tincture;
 • Vishnevsky salve;
 • sintomitsina.

Påfør dem i henhold til instruksjonene.

 • Som regel brukes geler og kremer til hele ansiktet.
 • Løsninger kan brukes til å rengjøre foci av betennelse eller for å forbrenne aknepunktet. Dermatologer anbefaler ikke å gjøre dette med jod, spesielt i ansiktet. Siden denne metoden kan forårsake en brenning, hvorpå det blir merkbare spor.
 • Salve pålegges på en gauze bandage eller bomullspute for komprimering om natten.

skreller

Ved peeling kan du kvitte seg med døde epidermis skalaer.

Produktet fordeles over huden og masseres forsiktig i sirkulære bevegelser i 10-15 minutter. Det anbefales å gjøre prosedyren en gang i uken.

havre

Foto: peeling med havremel

Knuste flager "Hercules", pulverisert melk og 2-3 dråper essensiell olje av mynte eller enebær.

kaffe

Malt kaffe eller brukt tykk og sur krem ​​blandet i like store mengder.

salt

Salt og brus i samme mengde, yoghurt.

Moderne metoder

Hvis akne blir forsømt, kan du forny huden din ved hjelp av salongprosedyrer:

Foto: Ultralyd ansiktsrengjøring

 • vakuum- eller ultralydrengjøring;
 • kjemisk eller laser peeling;
 • ozon terapi;
 • mesotherapy.

Folkemidlene

Folkets metoder som er bevist i løpet av årene, sparer fra akne:

 • en hvitløksklær, anvendt ved å kutte til problemområdet, vil ødelegge infeksjonen;
 • gni et stykke gresskar vil hjelpe akne ripen;
 • rå poteter lindre svarte prikker;
 • sitron sirkler vil drepe bakteriene;
 • sterk grønn te - anti inflammasjonslotion;
 • Bakt løk påføres om natten og bidrar til å bryte gjennom pus.

Hvordan søke Dimexide fra akne? Finn ut her.

Kan jeg bruke salicylalkohol for akne i ansiktet mitt? Les videre.

Etter å ha prøvd det mest likt av dem, er det enkelt å velge den mest hensiktsmessige og effektive.

Ikke glem å gå i frisk luft, sport og høy fysisk aktivitet. Bevegelsen stimulerer blodsirkulasjonen og derved øker metabolismen, og starter gjenopprettingsprosessene.

Ansiktsbehandling av akne hjemme

✓ Artikkel verifisert av lege

Akne gjelder ikke for farlige sykdommer, men gir en person en masse problemer. I tillegg til de smertefulle opplevelsene, er det også psykologiske komplekser om utseendet, fordi ansiktet dekket med akne, neppe kan kalles attraktivt. For å bli kvitt problemet, er det ikke nødvendig å besøke et kosmetologisenter eller salong, du kan også bli behandlet hjemme.

Hvorfor vises ål

Før behandling påbegynnes, er det nødvendig å identifisere årsaken til akne, ellers vil effekten være midlertidig.

Ordning av hudutslett

Akne er et resultat av betennelse i sebaceous kjertlene på grunn av blokkering av kanaler. Sebum, som ikke har tilgang til utsiden, stagnerer og dekomponerer, noe som skaper et optimalt miljø for utviklingen av mikroorganismer. Formade pustler kan være enkle eller dekke ansiktet med utslett, avhengig av graden av betennelse. Ofte vokser inflammatoriske knuter, blir svært tette og smertefulle, etterlater merkbare arr for livet.

Akne arr

Obstruksjonen av sebaceous kanaler kan utløses av ulike grunner:

 • ekstern clogging av porer (overdreven lidenskap for kosmetikk, bruk av produkter av lav kvalitet, dårlig hudpleie i ansiktet);
 • hormonelle endringer under pubertet, graviditet eller menstruasjon;
 • sykdommer i indre organer;
 • arvelighet;
 • forstyrrelser i nervesystemet.

Årsakene til akne er forskjellige

De fleste av de ovennevnte grunnene er umulig å bestemme for deg selv, derfor med dette problemet må du gå for å se en hudlege, så gå gjennom de nødvendige diagnostiske tiltakene. I normale tilfeller er disse generelle og biokjemiske blodprøver, bestemmelse av hormonell status (også blod er donert), parasittiske undersøkelser, konsultasjoner med en endokrinolog, gynekolog (kvinner) og en urolog (menn). Det kan også være nødvendig å ha en avføringstest for å kontrollere funksjonen av hele tarmkanalen. Alt dette vil hjelpe legen til å velge riktig behandling og fikse problemet.

En hudlege vil foreskrive tester for å kurere akne og deres årsak.

Samtidig kan du begynne å behandle akne ved hjelp av lenge beviste, effektive folkelige oppskrifter.

Akne behandling

Hvordan behandle akne

Hjemme, for behandling av akne bruk kremer, masker, lotioner, decoctions av urter, komprimerer. Før du bruker midler, er huden veldig grundig rengjort, ellers blir porene bare tettere.

Obligatorisk rensing av huden før bruk av terapeutiske midler

Det er også svært viktig å observere følgende regler:

  vask ansiktet ditt ikke mer enn to ganger om dagen, det er bedre å erstatte såpe med en gel for fet eller problemhud. Du kan ikke bruke til å vaske varmt eller for kaldt vann, det er bedre hvis temperaturen er i området 18-25 grader. Også når du vasker, kan du ikke sterkt gni huden;

Vask skum eller gel to ganger om dagen

Ikke press ut utslettene

Et tykt lag av pulver tetter porene.

Vi nekter søtt og fett

Det er bedre å kjøpe råvarer til behandling på apotek

Midler til internt bruk

 1. Nettle infusjon. Friske neseblader er tatt, de vaskes grundig under rennende vann, knuses. 2 spiseskjeer av massen er strømmet med to kopper kokende vann og infunderes i ca to timer. Drikk et halvt glass før et måltid minst 4 ganger om dagen. Du må forberede infusjonen hver dag, dens effektivitet avtar under lagring.

Infusjon av løvetannrøtter

Det anbefales også å drikke sitron- og gulrotjuice, bryggergis fortynnet i melk (alltid om morgenen på tom mage), avkok av dill og persille.

Utendørsanlegg

 1. Lotions. En liten håndfull tørkede blomster av calendula helle 300 ml kokende vann og insisterer 1,5-2 timer. Deretter filtreres infusjonen, oppvarmes til 40 grader, en serviette er fuktet i den og vridd litt, påført ansiktet. Bytt flere ganger ettersom servietten avkjøles. I stedet for calendula kan du bruke kamille, salvie, hestetail, St. John's wort og plantain.

Aloe Vera Mask

Sauerkraut med blackheads

Ansiktsmaske med kanel og honning

Knust løk for en ålmaske

Mask med honning og aspirin

Havremel Ansiktsmaske

En god effekt er gitt ved å gni huden med persille juice, fortynnet i halvparten av vann, aloe juice, fersk juice og viburnum avkok.

Aloe persille juice

Du kan erstatte vask om morgenen ved å tørke ansiktet med isbiter. For å gjøre dette, frøs de anstrengte avkokene av medisinske urter eller nåler, en infusjon av viburnum eller rosehip i boksene.

Gni ansiktet med is

For behandling av akne er velegnet teolje, som har antiseptiske egenskaper. Påfør det tre ganger om dagen til de berørte områdene til ålene forsvinner.

Tea Tree Essential Oil for Acne

Masker har lov til å bruke ikke mer enn 2 ganger i uken, samtidig som de holder på ansiktet mer enn foreskrevet tid kan ikke være. Lotioner og tørking gjøres daglig, forutsatt at komponentene ikke forårsaker allergi. Med en integrert tilnærming til behandling, om 2-3 måneder kan du helt bli kvitt akne og glemme dette problemet for alltid.

Akne i ansiktet - behandling hjemme, foto

Akne, akne eller som de kalles, er akne et resultat av nedsatt sebaceous kjertler.

Akne kan forekomme både under puberteten (ungdommelig) og i voksen alder (vanlig). Akne er lokalisert på huden i ansiktet, brystet, ryggen. Vanlig (eller vulgær) akne er vanligst observert. Deres forekomst er forbundet med blokkering av sebaceouskanalen. Akne på bakgrunn av økt funksjon av sebaceous kjertler er oftest observert i puberteten. Dette er den såkalte ungdoms akne.

Generelt er hormonelle endringer en viktig faktor i starten av akne. Det er hormonene i sebaceous kjertlene som reproduserer ikke en liten mengde talg, som deretter tetter porene, så vel som utseendet av sebaceous plugger under huden.

I denne artikkelen vil vi snakke om akne i ansiktet (foto), og hvordan bli kvitt dem hjemme. Å fjerne akne bør følge et bestemt behandlingsregime ved hjelp av legemidler og folkemidlene.

Ansiktsbehandlinger i hjemmet

Hvordan behandle akne hjemme? Nesten hver person venter på svar på dette spørsmålet siden Akne - fienden er fullt bevæpnet og på vakt, hvem prøver å ødelegge vårt utseende. Riktig hudpleie er halv kampen for akne og akne. Pleie av huden vil stoppe nye utslett, forkorte behandlingstiden, redusere behovet for medisiner og kosmetiske prosedyrer.

 1. Diet. Siden akne er tegn på sebaceous kjertelfunksjon, er nøkkelen til en vellykket kur for akne en bestemt diett. Fra kostholdet bør utelukkes fete og stekte matvarer, samt søtsaker. Eksperter anbefaler å minimere bruken av krydder og øke mengden ferske grønnsaker og frukt i det daglige dietten.
 2. Regime av dagen. Den riktige daglige rutinen med distribuert belastning og hvile lar deg kvitte deg med mange problemer, og ikke bare med huden. En viktig rolle blir spilt av daglig mosjon og en full otte timers søvn.
 3. Hudpleie. Problem hud trenger regelmessig rensing og ernæring. To ganger om dagen må du vaske med varmt vann - denne prosedyren tillater deg å dampe ansiktet og utvide porene. Etter det, i ansiktet, avhengig av hudtype, bør du bruke en rensemaske. Til slutt må du bruke en krem ​​som hjelper til med å bli kvitt hudfeil.
 4. Medisiner. Det mest effektive middel for akne er forskjellige salicyliske salver og kremer. På et apotek kan du kjøpe et spesielt stoff for akne. Søknaden av disse verktøyene bør være et punkt, minst to ganger om dagen.

Hovedproblemet med akne er at det er umulig å bli kvitt dem heller ikke i noen dager, heller ikke i en uke eller i en måned. Du kan behandles på forskjellige måter, men dette må gjøres i lang tid, og du vil alltid ta vare på huden din. Hvis du har mye akne og et stort antall papiller og pustler, eller hvis over-the-counter medisiner ikke har hjulpet, bør du gå til legen. Du trenger sannsynligvis reseptbelagte legemidler.

Hvordan bli kvitt akne og akne i ansiktet

Folk rettsmidler er enkle å forberede og søke hjemme for å bli kvitt akne og utslett i ansiktet. De er basert på bruk av medisinske urter og planter som naturen er så rik på.

 1. I en blender skal du knuse en kopp rugbrenn. Deretter legger du til 1-2 teskjeer brus. Bland godt. Denne sammensetningen kan lagres i en glassburk og påføres etter behov. Fortynn en del av den resulterende massen med vann - til en middels konsistens dannes. Hold denne vasselen på ansiktet i 5-10 minutter, skyll deretter med varmt vann, hvor du legger til en klype soda på forhånd.
 2. For å fjerne svarte flekker i ansiktet, er det effektivt å tørke huden med tinktur av eikebark, kamille, limeblomst eller coltsfoot. En teskje utvalgte urter å brygge i et glass kokende vann, for å insistere ti minutter. Den ferdige tinkturen kan lagres i kjøleskapet i en dag. Vurderinger er gode.
 3. For å fjerne acne i ansiktet, er det nødvendig å forberede agurk lotion for hudbehandling. For å gjøre dette må 2-3 friske agurker rive på en fin rist og helle 200 ml. vodka. Denne tinkturen legges i kjøleskapet, du kan bruke den umiddelbart etter klargjøring, morgen og kveld. Behandlingsforløpet er en måned, hvorefter huden blir matt og ren.
 4. Dette verktøyet er testet i praksis, har hjulpet mange bli kvitt akne i ansiktet. Det er nødvendig å ta et stykke revet babysepe, tilsett en halv kopp kokende vann, slå med en gaffel til skummet, tilsett 25 ml kamfer, ammoniakk og salisylalkohol, 1 ts. salt "ekstra" og 1 ts. Boers. Beat alt og legg i en krukke. 1-2 ganger i uken for å bruke denne hjemmemasken på ansiktet i 20 minutter. Ifølge vurderinger er resultatet garantert.
 5. Hjemmelagde aloe masker er laget hver tredje dag. I ren gazet klut, lage hull for øyne, munn og nese. Mettatgass med aloe juice og forsiktig på ansiktet. Sett et terryhåndkle over masken. Prosedyren varer ikke mer enn ti minutter. Totalt trenger de tjue.
 6. Baking soda: to spiseskjeer brus, en skje med vann, bland blandingen til en kvise for et øyeblikk, vil brusen fjerne fet hud og strammer porene tett på ansiktet.
 7. Calendula mot subkutan akne er det beste middelet, en avkok som brukes som en lotion for å gni huden tre ganger i løpet av dagen; Forberede en enkel, en teskje tørkede blomster blir dampet med et glass kokende vann i en halv time.

Prøv folkoppskrifter, de må bidra til å bli kvitt akne i ansiktet av huset.

Ansikts akne kort

Hvordan fjerne acne fra ansiktet

I tillegg til tradisjonelle metoder kan du bruke apoteksmedisiner som selges uten resept.

 1. Gå inn i et apotek 1% salicylsyre løsning, i alle fall ikke 2% - det vil brenne huden din, som er full av konsekvenser. Tørk som en vanlig lotion to ganger om dagen. Rull opp en bomullspinne, fukt og søk på problemområder i huden. Utfør disse manipulasjonene minst en gang. Siden første gang har du oppløst (smurt) smusset som er tilstede i ansiktet, og den andre gangen er det allerede rengjort. Tilbakemeldinger om dette stoffet er positive.
 2. Det mest populære stoffet på hjemmemarkedet er Zener, de sier at det kan brukes til å bli kvitt akne i ansiktet i en uke. Det faktum at det er ganske enkelt å bruke, forfører også: om kvelden og om morgenen bruker vi salve på ren hud, bruk den hver annen dag. Generelt, eventuelle midler som er forbundet med å rense huden, bør du prøve å ikke bruke daglig.
 3. Benzoylperoksid. 20 minutter før du bruker lotion eller gel, vaskes den berørte huden grundig. Krem, gel og lotion kan brukes flere ganger om dagen. Legemidlet påføres de berørte områdene i små mengder for å unngå hyperemi og flak.

Kosthold for akne

Hudtilstanden avhenger av resultatet av en god metabolisme i menneskekroppen. Ansiktets hud er menyen av kostholdet vårt, som vi kan justere på egen hånd.

 1. Du kan ikke: røkt, krydret og salt mat, søtsaker. Kjøtt (spesielt lam og svin), bakevarer, kaffe. Avstå fra å spise røde bær (de provoserer utviklingen av betennelse).
 2. Du kan: melkesyreprodukter, frukt, ris, magert kjøtt (fjærkre og kalvekjøtt), lever, frokostblandinger, fisk. Mørk grønn og mørk oransje grønnsaker er rik på vitamin A. Valnøtter og mandler er kilder til vitamin E.

Whiteheads på ansiktet: bilde

Hovedfaktoren som fremkaller dannelsen av en utvekst i ansiktet, er akkumulering av talg i strupen i sebaceous kjertel, noe som igjen fører til at den strekker seg, på grunn av hvilken innholdet begynner å skinne gjennom kutikulaen og danner en hvitaktig knute.

Enkelt sagt, milium er en liten plugg som tetter opp i kanalene i sebaceous kjertelen. I de fleste tilfeller forekommer whiteheads mot bakgrunnen av hormonelle lidelser, så vel som arvelige faktorer.

 1. For å kvitte seg med hvite ål, passe maske basert på såpe og salt. Du må ta en halv teskje sjøsalt og litt skum fra toalettsåpe. Sett den sammen. Gruel legger til akne i ansiktet for en kvart time. Skyll deretter med varmt vann.
 2. Et annet middel for akne i ansiktet er et urtebad. Ta eikeskinn, kamille og mynte. Steam denne blandingen med vann. Bøy over en bolle, dekk deg selv med et håndkle og damphud.

Rosacea (rosacea) på ansiktet: bilde

Dette er en kronisk sykdom i talgkjertlene og hårsekkene i ansiktets hud, kombinert med økt følsomhet av kapillærene til varme og andre faktorer. De oppstår vanligvis i 30-50 år, oftest 40-50 år.

Årsakene til rosacea har ennå ikke blitt nøyaktig avslørt. Ifølge observasjonene dannes de på grunn av endringer i driften av kapillærene på grunn av forstyrrelser i det normale virkemidlet til endokrine og nervesystemer, samt fordøyelseskanaler. I tillegg kan alkoholmisbruk, krydret mat, eksponering for sol eller frost være årsaken til rosacea. Kvinner som har gått i nærmenopausal perioden faller oftest inn i risikosonen.

Tilordnet til diett med unntak av alkohol, varme drikker, krydder. Hvis aktuell behandling ikke er effektiv nok eller hvis rosacea er sterkt behandlet, er antibiotika foreskrevet.

 1. Det valgte stoffet: tetracyklin 1,0-1,5 g per dag.
 2. Reserve medisiner: minocyklin eller doxycyklin, 50-100 mg 2 ganger daglig.

Etter hvert som staten forbedrer, reduseres dosen gradvis:

 1. Tetracyklin - opptil 250-500 mg / dag,
 2. Minocyklin og doxycyklin - opptil 50 mg / dag.

Kursets indikasjoner på metronidazol er vist, spesielt i nærvær av demodikose.

Svarte ål på ansiktet: bilde

Svart akne, eller åpne komedoner, kalles vanligvis et hudproblem forårsaket av fet seboré. Generelt skjer komedoner når munnen av sacen som håret vokser er tilstoppet med en blanding av eksfolierte døde hudceller og det produserte fettet. Mange mennesker forvirrer sorte prikker og hudormer: prikker kan oppstå hos personer med tørr hud, og tette porene, men akne oppstår der sebaceous kjertlene er aktive.

For behandling av komedoner, først og fremst, er det nødvendig å rense huden riktig. Du bør vaske ansiktet to ganger om dagen med varmt (ikke varmt!) Vann og mild såpe. Eventuelt kan du bruke en rekke rensende lotioner - bare uten alkohol, for ikke å overdrive huden. I tillegg kan over-the-counter produkter med benzoylperoksid og salicylsyre være nyttige med komedoner. I noen tilfeller kan legen foreskrive mer potente legemidler.

Hva er akne. Hvordan bli kvitt akne (akne) på ansiktet hjemme

Akne (akne, vanlig akne, akne vulgaris og akne blant folket) er en kronisk tilbakevendende sykdom som påvirker talgkjertlene og hårsekkene. Akne påvirker omtrent 80% av befolkningen i alderen 12-25 år. Akne oppstår i barndommen, ungdomsårene, ungdommen og i en senere alder, men oftere forekommer akne under pubertet i alderen 14-16 år hos menn. 30% av dem trenger alvorlig og langsiktig behandling med spesialister.

Huden påvirkes i de områdene hvor sebaceous kjertlene ligger i et stort antall - ansikt, rygg og bryst. Akne i ansiktet gjør en persons utseende unattractive. Etter deres helbredelse forblir arr igjen. Alt dette forårsaker ungdoms angst og depresjon, reduserer selvtillit. De har ofte ingen venner, og unge har problemer med å finne arbeid. Akne blir ofte forverret i høst-vinterperioden.

Fig. 1. Akneutslett på ansiktet.

Årsaker til akne

Aknepropionobakterier (Propionibacterium acne), epidermal stafylokokker (Staphylococcus epidermidis), Pitirosporum oval og orbitalt (Pityrosporum oval og orbiculare) ligger på ansiktets hud. Propionobakterier produserer lipase og øker desquamation av epitelet i munnene av hårsekkene, noe som fører til blokkering.

Bidra til utviklingen av akneutslett mange faktorer:

 • En av årsakene til akne i ansiktet er en "hormonell bølge" hos ungdom. Hårfollikler, sebaceous og svettekjertler er følsomme for androgener. Under påvirkning begynner sebaceous kjertelen å produsere og utskille en økt mengde talg.
 • En økt mengde mannlige kjønnshormoner kan være arvelig. Arvelig disposisjon er den utilstrekkelige responsen hos talgkjertlene til forhøyede nivåer av androgene hormoner i blodet.
 • Alvorlig akne forekommer hos menn med XYY karyotypen (høy, mild mental retardasjon og aggressiv oppførsel).
 • Fremmer utviklingen av akne seboré.
 • Bruken av store mengder karbohydrater og diabetes mellitus skaper gunstige forhold for infeksjonsutvikling (karbohydrater er et godt næringsmedium for pyogene mikrober).
 • Feil i kroppens termoregulerende system.
 • Langvarig bruk av kortikosteroider.
 • Langvarig stress og depresjon.
 • Oljeprodukter, smøreoljer og dioksin kan forårsake utvikling av akne hvis de kommer i kontakt med huden.
 • Akne er provosert ved administrering av orale prevensjonsmidler, preparater som inneholder brom, fenytoin og litiumsalter.
 • Langvarig klemming av huden eller friksjonen fører til mekanisk lukking av kanalene i folliklene og utviklingen av akne.

Fig. 2. På bildet er hårfollikkens struktur. Gul er sebaceous kjertel.

Hvordan oppstår akne

Akne på ansiktets, brystets og baksiden av huden opptrer på steder av et stort antall talgkirtler. Med vanlige former for akne vises på huden på skuldrene og underarmen. Sykdommen kan oppstå lett (åpne komedoner), har moderat alvorlighetsgrad (lukkede komedoner og papiller), og alvorlige (pustler).

Fase I: dannelsen av komedoner

Når brudd på eksfoliering av stratum corneum i huden utvikler retensjons hyperkeratose (forsinket eksfoliering). Follikkelenes munn er tilstoppet med kåt vekter, noe som resulterer i at sebum akkumuleres i follikelens hulrom. Formet microcomedo (milium), okklusiv (avsluttende) utskillelseskanal av sebaceous kjertel. Over tid dannes åpne og lukkede komedoner - ikke-inflammatoriske elementer for akne.

Fig. 3. Microcomedo dannet ved akkumulering av talg i kanalene i talgkjertlene og munnene av folliklene. De har utseendet på små halvkuleformede knuter med en melaktig farge.

Fig. 4. På foto komedones åpne i området av den eksterne hørbare kanalen. Med åpne komedoner er munnen av folliklene åpne. Under påvirkning av miljøet oksygen oksideres fettene som gjør opp sebum, noe som gir comedo svart.

Fig. 5. På bildet åpne komedier på ansiktet.

Fig. 6. I fotokompetoen på ansiktet stengt. Med lukkede komedoner, lukkes munnen av folliklene. Kåt vekter og talg, uten utvei, forblir under et lag av epitel.

Fig. 7. I fotoelementene i akne. Mild - mild sværhet. Modtrant - moderat alvorlighetsgrad. Alvorlig - alvorlig kurs - rikelig med papules og pustler, abscessdannelse og dannelse av fistulous passasjer.

Trinn II: utviklingen av betennelse

Mangelen på oksygen, døde kåt skalaer og talg skaper forhold for reproduksjon av propionobakterier acne - faste representanter for hudmikrofloraen.

 • Aknepropionobakterier har evnen til å bryte ned sebum og forårsake betennelse i omgivende vev, noe som fører til utvikling av papiller. Under dannelsen av store inflammatoriske infiltrater utvikler en induktiv form for akne.
 • Når du går med en stafylokokkinfeksjon, utvikler pustler (sår) og mikroabscesser - pustulær, abscess, nekrotisk og flegmonøs akne. Disse former for akne er vanskelige.
 • I nekrotiserende akne utvikler betennelse i folliklens dybde. Oftest forekommer akne på huden på pannen og det tidlige området. Pustler med hemorragisk innhold vises på toppene. Etter å ha åpnet dem, dannes en scab. Sykdommen slutter med utviklingen av en kopper arr.
 • I tilfelle av flegmonøs akne, trenger den inflammatoriske prosessen og utvikler seg i det subkutane fettvevet. Ved åpningen av et purulent fokus blir tykt kremaktig pus utskilt. Forløpet av sykdommen er lang. I stedet for akne forbli dype arr.
 • Med utviklingen av flere abscesser dannes en infiltrering med flere fistulous passasjer (nodular cystic acne). Omfattende infiltrater etter helbredelse forlater cysteformasjonen.
 • Den fulminante formen for akne er oftere registrert hos unge menn mellom 14 og 17 år og hos kvinner. Sykdommen er ekstremt vanskelig, har et ondartet kurs. Symptomer på rusforgiftning uttrykkes vesentlig, symptomer på artralgi er notert, arbeidet i mage-tarmkanalen er forstyrret.

I begynnelsen utvikler hudrødene, ødem. Etter noen dager opptrer furunkuloidutslett på huden. Pustler kan nå store størrelser. Foci av nekrose er dannet. Etter helbredelse forblir det grove arr igjen.

Fig. 8. På bildet, akne på ansiktet (papulær akne).

Fig. 9. På bildet, akne på ansiktet. Når du går med en stiftinfeksjon, utvikler pustler (sår) og mikroabscesser - pustulær og abscesserende akne.

Fig. 10. I fotacnepustulatoren.

Fig. 11. På bildet er en induktiv form for akne. Den inflammatoriske prosessen påvirker tilstøtende områder og penetrerer dypt inn i vevet. Pustler er plassert på en stram base. Infiltrater er ofte omfattende, overflaten er ujevn. Sykdommen forlater en grov disfiguring arr.

Fig. 12. I bildet nodulær akne. Knuter mer enn 1 cm i diameter, alltid smertefull, trenger dypt inn i dermis, ofte sammenkalkning, danner omfattende infiltrater med fistulous passasjer. Når helbredelse gjenstår av en cystisk formasjon. Ofte påvirker ansiktets hud.

Fig. 13. I foten akne cystisk.

Fig. 14. På bildet er akne på ryggen og brystet konglobat (sfærisk). Noder, ulcerasjoner, cyster og abscesser er de viktigste elementene i betennelse. Nodens diameter når 1 - 4 cm. Sammenslåingen danner knutepunktene sterkt smertefulle konglomerater. Ofte dannet ikke-helbredende abscesser. Heling skjer ved dannelse av grove brolignende arr. Hud på stammen og brystet påvirkes, mye mindre ofte i ansiktet. Konglobatakne forekommer hos menn med et ekstra Y-kromosom, mindre ofte hos kvinner som lider av polycystiske eggstokkene.

Fig. 15. På fotoekvoterte ål. Sykdommen oppstår når du kliper og klemmer på akne. Noen ganger blir denne tilstanden en neurose, som preges av unormal oppførsel.

Trinn III: Healing Akne

Alle typer juvenile ål etterlater arr. Ved helbredelse av pustlene forblir små atrofiske (lik kopper) arr, noen ganger pigmenterte.

Under helbredelsen av sfærisk, abscess og flegmonøs akne, hypertrofiske rester, sjeldnere keloid arr, disfiguring huden.

Fig. 16. Atrofiske arr blir dannet etter herding av pustulær akne.

Fig. 17. Den kroniske sykdommen av sykdommen slutter ofte med dannelsen av arrvæv.

Fig. 18. I akne-keloidfotoet (keloid akne). I nakkeområdet er det tykke rosa utslett, som er betennelse i folliklene som ligger på grensen til jevn hud og hodebunn. Sykdommen er langvarig, torpid. De berørte områdene er sklerotiske over tid.

Seboré og akne

Hårfollikler, sebaceous og svettekjertler er følsomme for mannlige kjønnshormoner. Under påvirkning begynner sebaceous kjertelen å produsere og utskille en økt mengde talg. Jo mer sebum er utskilt, jo strengere er akne. Balansen mellom kvinnelige og mannlige kjønnshormoner (i retning av å øke sistnevnte) i perioden 14-25 år er forstyrret.

Økt sebumproduksjon observeres med seborré. Seborrheic bakgrunn er tykk, flytende og blandet. Akne utvikler seg mot bakgrunnen av en tykk eller blandet form av fet seboré, som oftest blir registrert hos ungdom, mindre ofte hos gutter. Blandet seborrhea opptrer oftere på ansiktets hud, tørr - på hodebunnen. Bidra til utvikling av seborrhea langvarig bruk av glukokortikoider, anabole steroider, testosteron og progesteron, funksjonsfeil i det autonome nervesystemet.

Fig. 19. På bildet, steroid akne. Sykdommen skyldes langvarig bruk av fluoriserte og ikke-fluorinerte kortikosteroider. Komedoner er fraværende. Utfall av samme type, finner sted etter avskaffelsen av legemidlet.

Utseendet til akne hos en voksen er en grunn til å konsultere en doktorgrad endokrinolog.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet hjemme

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet? Dette spørsmålet ble spurt og spurt i sitt liv 9 personer ut av 10. Akne er registrert hos 85% av ungdommene og 20% ​​av voksne. De vises på ansikt, rygg og bryst. Halvparten av alle kvinner har regelmessig akne på ansiktet. Akne forekommer hos mennesker opp til 50 år.

Akne ligger på ansiktets, brystets og baksiden av huden - i stedet for det største antallet talgkjertler. Sykdommen kan oppstå lett (åpne komedoner), har moderat alvorlighetsgrad (lukkede komedoner og papiller), og alvorlige (pustler).

Akne er en alvorlig sykdom. Hvordan bli kvitt akne i ansikt, rygg og bryst vet kun legen. Men du kan gjøre mye selv hjemme.

Klinisk og laboratorieundersøkelse av pasienten, å finne ut årsakene til akne og identifisere risikofaktorer er ansvaret til legen før behandlingen påbegynnes.

Behandlingen av akne i ansiktet, brystet og ryggen er ikke en lett oppgave. Så snart akne dukket opp, bør du umiddelbart konsultere en lege. Legen vil bidra til å forstå årsakene til sykdommen. Kanskje, sammen med ekstern terapi, vil legen anbefale generell terapi, hyposensibilisering, avgiftning og vitaminterapi. En obligatorisk del av kompleks behandling er et balansert og rasjonelt kosthold.

 • Seksuelt overførte infeksjoner, polycystisk ovariesyndrom, gastritt, forårsaket av Heliobacterium, blir ofte kombinert med tidlige former for akne.
 • Uterin fibroids, mastopati, bekkenbetennelse inflammatoriske sykdommer, tilbakevendende candidiasis, bakteriell vaginose og andre sykdommer forårsaket av hormonell dysfunksjon kombineres ofte med sena former for akne.

Narkotikabehandling av akne bør være tilstrekkelig og konsistent.

Ekstern terapi er foreskrevet for mild til moderat akne. Det antas bruken av kremer, geler, salver og lotioner som inneholder stoffer som:

 • forstyrre dannelsen av komedoner eller ødelegge dem,
 • redusere talgproduksjonen,
 • hemmer utviklingen av betennelse.

Generell terapi er foreskrevet for ineffektiviteten til lokal terapi og alvorlig akne, og innebærer bruken av:

 • antibiotika,
 • syntetiske derivater av vitamin A (isotretinoin),
 • spesifikke immunterapi medisiner,
 • antiandrogener.

Begrensning av bruk av fordøyelige karbohydrater, mengden animalsk fett, ekstrakter og salt - de grunnleggende prinsippene for diett i behandlingen av akne.

Rensing er en viktig del av daglig pleie.

Daglig hudrensing er en obligatorisk prosedyre for behandling av akne i ansiktet og andre deler av kroppen. Skum, geler og lotioner brukes til dette formålet. De fjerner overflødig greasyhet og tørker ikke ut huden. Ikke anbefalt å bruke såpe. Hyppigheten av vasking i behandling av akne bør ikke overstige 1-2 ganger daglig.

 • God renser hudgelen "Klinans" (Frankrike). Samtidig blir ikke lipidfilmen forstyrret.
 • Cleansing gel er en del av medisinsk kosmetikk serien Exfoliak (Frankrike).
 • Cleansing lotion og gel for vask er en del av forberedelsene til serien "Clerasil Ultra".
 • Gel for rensing av ansiktet er en del av serien "Setafil", "Sebium" og "Sfingogel."
 • Rengjøringsgel for fet hud er en del av serien "Zeniak".

Alkoholløsninger med antibiotika (5% kloramfenikolalkohol), 2% resorcinol, 1 - 2% salicylsyreoppløsning, 5 - 10% kamferalkoholoppløsning avfett og desinfiserer huden.

Hyppig vask fører til økt tørrhet i huden og reduserer beskyttelsesegenskapene.

Renset hud behandles med tonic. Med akne bør det gis fortrinn til tonika som inneholder keratolytika og komedolytika. Disse midlene har evnen til å exfoliere døde celler, forhindre opphopning av talg og kåt vekter i munnene av folliklene, redusere effekten av betennelse.

Fig. 20. På fotkviser på ansiktet.

Reduser produksjonen av talg, normaliser prosesser av keratinisering og dø av epidermale celler, undertrykker mikrofloraen og reduserer betennelse - de grunnleggende prinsippene i behandling av akne.

Bruken av keratolytika i behandling av akne hjemme

I cellene i epidermis forekommer keratinisering konstant, som et resultat av hvilket keratinproteinet og fettene blir avsatt i stratum corneum, på grunn av hvilket det blir sterkt og elastisk. Ved brudd på avskallingen av stratum corneum utvikler retensjons hyperkeratose. Follikelens munn er tilstoppet med kåt vekter, med det resultat at sebum akkumulerer i follikelens hulrom, danner mikrokomaner og komedoner åpne og lukkede.

Keratolytiske preparater normaliserer keratiniseringsprosesser som forekommer i munnstykkene av folliklene, hindrer dannelsen av mikrokomo og betingelser for utvikling av bakterier.

Benzoylperoksid (Baziron, OHU-5, OHU-10, Klerasil-Ultra)

Benzoylperoksid er en organisk forbindelse. Legemidlet har blitt brukt i behandling av akne i mange år. Det har evnen til å drepe propionsyrebakterier uten å forårsake resistente stammer. Keratolytisk og komedolytisk virkning gjør at stoffet kan brukes ikke bare for korrigering av åpne og lukkede komedoner, men også for behandling av inflammatoriske elementer av akne. Benzoylperoksid påvirker ikke sebumproduksjonen. Legemidlet er tilgjengelig i forskjellige former (gel for rensing, tonic, skrubbe, korrigerende stoffer), som gjør det praktisk å bruke i forskjellige miljøer (hjemme, på jobb, på turer, etc.).

Fig. 21. På bildet Baziron og Retin-A er keratolytika og comedonolitics, mye brukt i behandling av akne av forskjellig lokalisering.

Preparater av retinoidgruppen

Preparater av retinoidgruppen er strukturelt nær vitamin A. En representant for retinoidgruppen er Retin-A, som inneholder tretinoin. Den har keratolytisk og komedolytisk virkning, reduserer talgproduksjonen, har en svak anti-inflammatorisk effekt, og fremmer hudutjevning. Legemidlet bidrar til åpningen av lukkede komedoner og overgangen til papulene, etterfulgt av helbredelse uten arr.

Adapalen (Klenzit, Differin) er en syntetisk analog av retinsyre. Den blir brukt topisk med komedoner. Adapalen i kombinasjon med et antibiotika (Klenzit-C) brukes når akne inflammatoriske elementer opptrer. Retinoid isotretinoin (Roaccutane) er foreskrevet for alvorlig akne.

Fig. 22. På bildet er Klenzit og Klenzit-C syntetiske analoger av retinsyre. Legemidler er mye brukt i behandlingen av komedoner.

Azelesyre

Azeløsyre er en del av Skinoren, Azelik, Azix-Derm preparatene. Det stopper veksten og reproduksjonen av propionsyrebakterier. Under påvirkning avtar fraksjonen av frie fettsyrer i hudens overflate lipider, og proliferasjonen av keratinocytter hemmes. Legemidlet er tilgjengelig i form av en krem ​​og gel.

Fig. 23. På bildet betyr hudacne Skinoren og Azelik for aktuell bruk med azelosyre.

Salisylsyre

Salisylsyre har antimikrobielle og keratolytiske egenskaper (koagulerer proteiner, inkludert mikrobiell), forbedrer vevstrofi, reduserer smerte.

Fig. 24. På bildet anti-acne - salicylsyre (løsning for ekstern bruk).

resorcinol

Resorcinol er et antiseptisk middel. Koagulerende proteiner, stoffet har således en keratolytisk effekt, har antipruritisk effekt.

Når du bruker medisiner for akne, les nøye instruksjonene for bruk av legemidlet og følg nøye instruksjonene. Følg ordningen med bruk av stoffet! Rådfør deg med legen din dersom du opplever bivirkninger og diskuterer resultatene av aknebehandling med ham.

Antimikrobielle midler til akne behandling

For inflammatoriske elementer av akne i form av papiller og pustler, kan antibakterielle legemidler til ekstern bruk brukes uavhengig, siden de ikke har den utprøvde effekten av systemisk antibiotikabehandling.

Undertrykke spredning av bakterielle topiske preparater:

 • Benzoylperoksid (Baziron AS) gel.
 • Tretinoin (Retin-A) krem.
 • Azeløsyre (Skinoren) gel og fløte.
 • Fuzidovaya syre salve, krem.
 • Erytromycin salve.
 • Clindamycin (Dalatsin-gel).
 • Lincomycin salve.
 • Metronidazol gel.
 • Pyolysin salve.
 • Zeneritt (erytromycin / sinkacetat) pulver.
 • Sink hyaluronat (curiosin) gel.

Alkoholløsninger med antibiotika (5% kloramfenikolalkohol), 2% resorcinol, 2 - 5% salicylsyreoppløsning, 5 - 10% kamferalkoholoppløsning avfett og desinfiserer huden.

Ikke klem på akne! Når ekstruderes, sprer infeksjonen til de dypere lagene av huden og til ikke-inflammatoriske elementer.

Medisinsk kosmetikk for aknebehandling

Å bli kvitt akne vil hjelpe moderne medisinsk kosmetikk. Hennes valg bør være basert på formen av akne og alvorlighetsgraden av sykdommen. Preparater av medisinsk kosmetikk bør ha keratolytisk, seborrhea og antibakteriell virkning, velgjøre og fukte huden.

I dag har markedet mange medisinske kosmetikklinjer for behandling av akne:

 • Exfoliac serien produkter (Frankrike), inkludert gel for hygiene og kremer for behandling av akne av varierende alvorlighetsgrad.
 • Medisinsk kosmetikk "Aven" linje "Klinans". Den har en seboregulerende og kerato-regulerende effekt.
 • Midler av serien "Klerasil Ultra", "Setafil", "Zeniak".

Rettsmidler for akne med sensitiv hud er representert av termisk vann "La Rosh Pose", beskyttende emulsjon "Toleranvæske", preparater av "Rosaliac" -skalaen.

Spesielt for fet hud er Efaklar-produkter og Klerasil Ultra-medisinske serier ment.

De forhindrer utviklingen av arrvev og glatter hudavlastningen med Curiosin og Mederma geler, Piolizin salve og Diaknel krem ​​med en unik kombinasjon av retinaldehyd og glykolsyre. De bidrar til justering av hudavlastning, forhindrer dannelse av arr.

Fig. 25. På foto rettsmidler for acne Klerasil linje.

Når akne ikke kan sole seg. Når overdreven isolasjon øker talgproduksjonen.

Generell Acne Therapy

I tilfelle når bruk av ekstern terapi i 3 måneder ikke resulterte i resultater, så vel som i alvorlige former for akne, brukes generell (systemisk) behandling som inkluderer bruk av antibiotika, syntetiske derivater av vitamin A, spesifikk immunterapi og antiandrogener.

Antibiotisk terapi

For akne er antibiotikabehandling vist for makrolid- og tetracyklingrupper i 2 til 3 uker. Antibiotika av cephalosporins gruppen og gentamicin er indisert for flegmonøs akne.

Syntetisk vitamin A-derivater

Isotretinoin er et syntetisk derivat av vitamin A. Retinoid isotretinoin (Roaccutane) er en dermatoprotector. Legemidlet har antiinflammatorisk, anti-akne og anti-seborisk virkning. Ved bruk normaliserer terminalcelledifferensiering, spredning av epitelet av kanalene i talgkjertlene er hemmet, dannelsen av detritus reduseres og evakueringen dannes, produksjonen av talg reduseres og utmattelsen av talg lettes.

Fig. 26. På bildet er resultatene av aknebehandling med Roaccutane.

antiandrogener

Legemidler i denne gruppen (Andokur, Diane-35, Janine, Tsiproteron, Spironolactone, Tsiproteron) reduserer produksjonen av talg. Antiandrogener er foreskrevet for kvinner i tilfelle av lang tid med akne, med ineffektiviteten av antibiotikabehandling og lokal anvendelse av isotretinoin. Antiandrogener brukes kun etter å ha konsultert en gynekolog og en endokrinolog. Muntlig inntak av antiandrogener må kombineres med bruk av et kompleks av medisinsk kosmetikk.

Spesifikk immunterapi

Spesifikk immunterapi er indisert ved behandling av flegmonøs akne. Behandlingen er foreskrevet og utført under tilsyn av en lege. Brukt toksoid, antifagin, gamma globulin og andre legemidler.

Fig. 27. På bildet, akne på ansiktet. Heavy current. Krever systemisk behandling.

Ekstra akne behandlinger

For å øke hastigheten på oppløsningen av betennelse i akne, brukes ytterligere behandlingsmetoder:

 • Elektroforese med ichthyoloppløsning og kryomassasje.
 • Når den nodulære cystiske formen av akne er vist, indikeres administreringen av hormonmedikamentet Triamcinolone med antibiotikametamikinet inni nidusen.
 • For alvorlig akne, er autohemoterapi indikert.
 • I tilfelle hyperpigmentering, arrdannelse og pseudoatrofier, vises mikrokrystallinsk dermabrasjon og overflate kjemisk peeling. Dyp sliping kan føre til en gjentakelse av sykdommen.

Fig. 28. I fotoreffekten fra bruk av laser i behandling av akne.

Akne er en alvorlig sykdom. Hvordan bli kvitt akne i ansikt, rygg og bryst vet kun legen. Akne behandling er for det meste gjort hjemme.

Flere Artikler Om Typer Acne