Vitiligo er en hudsykdom som oppstår som følge av ødeleggelsen av melanin, pigmentet som er ansvarlig for hudfarge. Som et resultat av denne patologiske prosessen, mister noen områder av huden bare fargen, noe som manifesterer seg i utseendet på hvite flekker. Problemet kan oppstå både hos voksne og barn.

La oss nå snakke om de umiddelbare årsakene som forårsaker sykdommen.

Hva fører til utvikling av hudpatologi?

Interessant er vitiligo ikke en medfødt sykdom, men en ervervet sykdom, og den påvirkes av både eksterne og interne faktorer. Vitiligo er ikke avhengig av befolkningen, men oftest forekommer det i svarte mennesker.

Årsakene til sykdommen inkluderer følgende:

 • autoimmune prosesser. Normalt produserer en persons immunitet antistoffer for å nøytralisere invaderende utenlandske agenter. Men som følge av autoimmune prosesser begynner antistoffer å infisere helt sunt vev, det er ganske enkelt, kroppen begynner å kjempe med seg selv;
 • arvelig faktor;
 • personer med brune øyne er mer sannsynlig å bli syke enn de som har for eksempel grå eller blå øyne. Dette er et vitenskapelig bevist faktum;
 • endokrine lidelser;
 • hormonell ubalanse;
 • skader, brannskader. I de berørte områdene av huden starter den inflammatoriske prosessen med en autoimmun komponent. Cellene som produserer melanin er mest utsatt for denne prosessen. Og denne prosessen utvikler seg enda mer aktivt hvis en person utsetter huden for langvarig eksponering for sollys;
 • bruk av visse stoffer;
 • kjemikalier, dårlig kvalitet kosmetikk;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen.

Pasienter med vitiligo trenger vanligvis psykologisk hjelp, da en kosmetisk defekt kan forårsake depressiv tilstand og en følelse av mindreverdighet.

Nå kan vi gå på spørsmålet om hvordan du skal behandle vitiligo.

Behandling av sykdommen

En hudlege utfører en differensialanalyse av vitiligo og andre hudsykdommer, for dette gjennomfører han en grundig undersøkelse, og tar også om nødvendig en prøve av materialet for å klargjøre diagnosen. Så kan vitiligo bli kurert?

Hvis ubehandlet, kan sykdommen utvikles. I tillegg kan vitiligo ledsages av alvorlige patologier, så det er viktig å nøye vurdere valget av stoffet. Dette bør gjøres av en spesialist.

Glukokortikosteroidmedikamenter er midler som kan undertrykke allergiske reaksjoner og autoimmune prosesser.

Denne gruppen medikamenter er foreskrevet for lokalisert form for vitiligo. I dette tilfellet foreskrive narkotika i form av salver.

I generalisert form foreskrives glukokortikosteroider i form av tabletter.

Når du behandler en sykdom, brukes en ultrafiolett lampe ofte, slik at pasienter foreskrives medikamenter som har en fotosensibiliserende effekt.

Når det gjelder systemisk terapi, er hovedoppgavene:

 • eliminering av hormonelle lidelser;
 • fjerning av pasienter fra depresjon.

Nye måter å kjempe på

laser

Radiasjoner av en viss lengde påvirker den berørte huden og eliminerer problemet. Spesielt er metoden effektiv i den lokale formen av sykdommen, som ikke syntes mer enn fem dager.

Det vil ta flere prosedyrer, den første av dem varer bare noen få sekunder. Laser terapi vil løse problemet permanent.

Hudbleking

Bleking prosedyrer gjør flekker mindre synlige. Slike prosedyrer utjevner hudtonen. Likevel bør du konsultere legen din, siden slike injeksjoner har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger. I tillegg har de en høy kostnad, dette bør huskes, siden bleking bør utføres regelmessig, er dette ikke en engangsprosedyre.

Operativ inngrep

Kirurgi er brukt i tilfeller der problemet har påvirket kun små områder av huden. En automatisk transplantasjon finner sted, det vil si at deres egen hud er transplantert, bare fra en annen del av kroppen. Likevel er denne metoden forbundet med noen risikoer. Transplantert hud kan avvises og suppurate. Det er ikke kjent hvordan kroppen vil oppføre seg, så eksperter kan ikke garantere en stabil og varig effekt av prosedyren.

Forskere prøver å utvikle en vaksine som kan eliminere autoimmune prosesser.

photochemotherapy

Moderne legemidler er fulle av en rekke stoffer som øker følsomheten for ultrafiolett stråling. Slike midler er tilgjengelige i form av salver, løsninger og tabletter.

Denne gruppen medikamenter kombinert med bruk av ultrafiolett lys. For å oppnå maksimal effekt, er det nødvendig med mange kurs på slike prosedyrer. Det bør være korte pauser mellom dem.

Fotokjemi har en rekke kontraindikasjoner, nemlig:

 • graviditet;
 • ondartede neoplasmer;
 • barn under fem år;
 • eldre over seksti;
 • sykdommer i hematopoietiske, fordøyelses-, kardiovaskulære, urinveisystemer.

La oss nå snakke om hvordan du kan bli kvitt sykdommen hjemme.

Folkemedisin vs Vitiligo

La oss snakke om vanlige folkemessige rettsmidler som har bevist sin effektivitet.
Hypericum og svart spidskommen - oljene i disse plantene eliminerer sykdomsfokuset.

Hypericum olje

St. John's wort bør knuses og plasseres i en krukke, og hell deretter vegetabilsk olje. Så betyr insistere i flere uker. Dette legemidlet har en helbredende effekt, men det vil fortsatt hjelpe svakt, så det er bedre å lage en konsentrert løsning.

For forberedelse av svært effektive midler må du bare bruke blomster av planten. Vi tamper dem i en krukke og fyll dem med enten raffinerte solsikkeolje eller noen medisinsk olje, for eksempel havtorn eller mandel.

Vanligvis er slike løsninger plassert i et mørkt kaldt sted, men her skal du gjøre det motsatte. Plasser legemidlet i solen og rist det jevnlig i to uker.

Etter to uker skal oljen presses ut og legge til en ny del av blomster av Hypericum, hvorefter vi igjen holder verktøyet i solen i to uker. Så vi gjør fem ganger.

Svart spisskum olje

Olje kan brukes både som eksternt middel og til internt bruk.

Berørt hud skal tørkes med en klut fuktet med eddik, og deretter påfør olje. Etter dette er det nødvendig å gå ut og holde seg i direkte sollys i en halv time.

Du kan også blande en teskje ren olje med et glass vann og bruk innsiden.

Svart pepper

Ifølge eksperter er piperin en kjemisk forbindelse, som inneholder sammensetningen av sort pepper og gir den en spesiell smak og lukt, kjemper effektivt vitiligo.

For forberedelse av anti-melkholdige flekker, vil du trenge bakken pepper, som blandes i like mengder med natron. Det resulterende verktøyet gnides inn i den berørte huden. Som forskningsresultater viser over tid, vil huden begynne å skaffe seg et naturlig utseende.

Sulsensalve

I hjemmet kan du også bruke Sulsen mot en kosmetisk defekt.

Generelt er denne salven brukt til flass og hårtap, men det er også effektivt for hudsykdommer. Verktøyet skal gnides, og etter en halv time skylles det med rent vann.

Etter noen få prosedyrer vil du legge merke til resultatet!
Det bør bemerkes at du bør konsultere legen din før du behandler folkemidlene, og deres feil bruk kan føre til utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Birketjære

Kjøpt i apotek med bjørk-tjære smøre ømme flekker i en måned. Så gjør en to-ukers pause og fortsett behandlingen.

Apple Cider eddik

Den brukes både som ekstern agent og innsiden. I det første tilfellet gled eddikene flekker til en merkbar forbedring. Til intern bruk kokes de i henhold til følgende oppskrift: Bland et halvt glass vann med to ts eple cider eddik og samme mengde honning og drikk en halv time før måltider tre ganger om dagen.

sesamfrø

Sesamfrø skal knuses grundig i en kaffekvern og konsumerer en teskje i morgen og kveld. Dette bør gjøres før problemet forsvinner.

Marsh Marsh

Denne planten inneholder mye brom og jod. Dette skyldes handlinger i behandlingen av vitiligo. For å bekjempe sykdommen som forbereder infusjon. Hakkede duckweed er plassert i en beholder med mørkt glass og helles vodka. En teskje urt vil kreve 50 gram vodka eller fortynnet alkohol. Insister på et mørkt sted ved romtemperatur i 10 dager, og filtrer deretter. Tre ganger om dagen, ta tinkturen inne i 15 dråper, som fortynnes i vann (1/4 kopp). Oppbevar legemidlet i kjøleskapet.

valnøtter

For maskering flekker brukt blader og pericarp planter. De blandes med like mengder og helles med vodka i forholdet 1 til 10. Blandingen er infundert på et kjølig mørkt sted i omtrent to uker. En ferdig tinktur blir tørket daglig med flekker (en eller to ganger), etter at du tidligere har smurt sunn hud med en beskyttende krem. gjelder opptil flere måneder.

anmeldelser

Anmeldelser av de som helbredet vitiligo, hjelper til med å velge den optimale behandlingsmetoden, men fordelene bør gis til anbefalinger fra en spesialist, og ikke hva folk sier. Likevel kan eksemplene deres lære mye.

Oksana, 35 år gammel. Vitiligo kom til meg som barn. Min mor har også dette problemet, som jeg forstod, er sykdommen arvelig.

Ugyldige flekker undervurderte alltid min selvtillit og gav meg ikke hvile. Jeg snudde meg til en spesialist som fortalte meg om laser eliminering av sykdommen. Siden jeg ikke hadde midler til en slik prosedyre, bestemte jeg meg for å prøve tradisjonell medisin.

Det viser seg at svart pepper kan brukes ikke bare i matlaging, det er effektivt i behandlingen av vitiligo. Jeg blandet den knuste sort pepper med brus og gned det i den berørte huden.

Etter en stund ble jeg hyggelig overrasket. Selvfølgelig, hvis du ser nøye ut, kan du se at det er et problem, men hvite flekker har blitt mindre merkbare.

Julia, 22 år gammel. Jeg hadde hvite flekker akkurat så mye som jeg husker meg selv. Ved tjue år bestemte jeg meg for å bli kvitt problemet mitt, noe som førte meg til problemer og følelsesmessig nød. Jeg bestemte meg for en lasermetode. De første prosedyrene tok bare noen få minutter. Det tok mer enn en slik økt, men nå er jeg glad for å se på min vakre kropp, som om det ikke var noen problemer.

Så, vitiligo er en alvorlig sykdom som ikke bare er forbundet med en estetisk defekt, men kan også indikere alvorlige lidelser i kroppen din. Hvis du bestemmer deg for å bli behandlet med folkemetoder, må du fortsatt konsultere en spesialist. Uansett hvilken behandlingsmetode du velger, er det viktig å gjennomgå en diagnose, fordi kun en kvalifisert spesialist kan foreta en komparativ analyse og foreta en nøyaktig diagnose. Ikke kast bort dyrebar tid på selvdiagnose og selvbehandling, trene forsiktighet og nærmer seg kampen med helseproblemet!

Kan Vitiligo Cure? De mest effektive metodene

En av de mest bisarre og uutforskede fenomenene i medisin i dag er kanskje sykdommen av vitiligo, som oppstår når pigmentet av melanin er ødelagt, noe som er ansvarlig for fargen på huden. Denne sykdommen kalles immune leucoderma. Med utviklingen av denne patologien blir noen områder av huden fargeløs, som er visuelt manifestert i form av hvite flekker. Sykdommen kan utvikle uavhengig av alder og kan forekomme selv hos barn.

Moderne vitenskap og den høyeste teknologien er ikke i stand til å gi svar på noen spørsmål relatert til vitiligo, for eksempel påvirker sykdommen de indre organene til en person og hva er mekanismen for sykdommens utvikling. Hva forårsaker denne patologiske prosessen og om denne artikkelen kan kurere vitiligo.

Årsakene til utviklingen av denne patologien

Sykdommen er ikke medfødt, men oppstår i løpet av en persons liv. Utviklingen av vitiligo påvirkes av mange interne og eksterne årsaker, men mørkhudede mennesker er mer utsatt for det.

De viktigste provokerende årsakene er følgende:

 • utviklingen av autoimmune prosesser, det vil si ødeleggelsen av sunt vev av kroppen med antistoffer;
 • genetisk predisposisjon;
 • brune øyne (vitenskapelig bevist at eiere av mørke øyne har større risiko for vitiligo enn personer med blå eller grønne øyne);
 • endokrine forstyrrelser;
 • endokrin dysfunksjon;
 • skader som påvirker huden, som forbrenninger;
 • lenge opphold under aggressiv solskinn;
 • langsiktig medisinering;
 • kosmetikk av lav kvalitet;
 • eksponering for huden av aggressive kjemikalier;
 • gastrointestinale sykdommer.

Les om vitiligo er smittsom og hvordan den overføres i denne artikkelen.

I tillegg til behandling kan pasienter med vitiligo trenge hjelp på psykologisk nivå, siden denne patologien har en deprimerende effekt på pasienten, forårsaker en følelse av inferioritet og depresjon.

Behandling av denne sykdommen

Det er mange metoder for behandling av denne patologien, men hver av dem tar lang tid og garanterer ikke effekten for alltid. Derfor maskerer mange enkelt stedene med hjelp av fundamentet.

Ved første manifestasjoner av denne sykdommen, må du søke hjelp fra en kvalifisert hudlege som arbeider i en medisinsk institusjon hvor vitiligo blir behandlet. Under den første behandlingen undersøker spesialisten nøye pasienten og tar om nødvendig prøver av biomaterialet for ytterligere analyser.

Hvis du ikke starter rettidig behandling, begynner patologien å utvikle seg. I tillegg begynner comorbiditeter å forekomme, noe som betydelig kompliserer behandlingen av vitiligo.

Er det en kur for vitiligo?

Det er nødvendig å nøye nærme seg valget av medisiner for behandling av vitiligo. Bare en lege kan gjøre dette. Ofte, på lokalisert stadium av sykdommen, foreskrives pasienten kortikosteroider, som har antiallergene effekter, og eliminerer også autoimmune prosesser. I utgangspunktet er disse stoffene tilgjengelige i form av kremer og geler, og du kan også bruke en salve for vitiligo. Hvis vitiligo har en generalisert form, så er piller foreskrevet.
Terapi komplekset inkluderer bruk av en ultrafiolett lampe. I denne forbindelse har de fleste medisiner for behandling av vitiligo en fotosensibiliserende effekt.

Hovedoppgavene til systemisk terapi er:

 • hormonell stabilisering;
 • normalisering av pasientens psykologiske tilstand og hans tilbaketrekking fra depresjon.

Innovative behandlinger for vitiligo

I dag er det flere kjente, men effektive metoder for å bli kvitt vitiligo i tillegg til behandling med medisiner og vitaminer:

 • laser terapi;
 • bleking av epidermis;
 • kirurgisk inngrep;
 • photochemotherapy;
 • ultrafiolett bestråling.

Hvordan behandle vitiligo ved hjelp av disse metodene er beskrevet nedenfor.

Legemidler som hjelper til med å behandle vitiligo, eksisterer ikke i dag. Denne patologien er imidlertid en konsekvens av dysfunksjonene til noen av kroppens mekanismer, og det er disse forstyrrelsene som må behandles. Ofte foreskriver legen vitaminbehandling som supplerer tilførsel av makro- og mikronæringsstoffer. En pasient som lider av vitiligo bør bruke vitaminer som inneholder riboflavin, tiamin, askorbinsyre og pantotensyrer, jern, kobbersalter. Etter hvert måltid skal 1 prosent dråper kobbersulfatløsning tas. Høy effekt av behandling ved elektroforese på blekede flekker basert på en 0,5 prosent løsning av kobbersulfat er også notert.

Laser terapi for vitiligo

Eliminere problemområder vil bidra til påvirkning av laserstråling på det berørte området. Spesielt effektiv laserterapi hjelper i den første fasen av utviklingen av patologi, hvorav tegn har dukket opp de siste fem dagene.

For å bli kvitt fargeløse flekker på huden, må du gjennomgå flere økter med laserterapi. Ved hver økt øker prosedyrens varighet. I de første stadiene av behandlingen varer prosedyren noen få sekunder.

blekemiddel

Bleking av de øvre lagene i epidermis gjør det mulig å jevne ut hudtonen og gjøre flekkene ikke så merkbare. Blekingprosedyren består av innføring av et spesielt preparat i huden. Før du tar injeksjoner, bør du konsultere en lege, da de har noen kontraindikasjoner og en rekke bivirkninger. Whitening prosedyren er dyr og krever periodisk repetisjon av økter.

Hudtransplantasjon for vitiligo

Hvis sykdommen rammer små områder av epidermis, så utfører legene kirurgi - sunn hud blir transplantert til de berørte områdene. Til tross for effektiviteten av denne metoden er det fare for at den transplanterte huden blir avvist og suppurate. I denne forbindelse garanterer leger ikke et absolutt resultat av kirurgisk inngrep. Til dags dato arbeider forskere med å utvikle en spesiell vaksine som stopper autoimmune prosesser.

photochemotherapy

Metoden for fotokjemoterapi er bruk av spesielle legemidler som øker følsomheten for ultrafiolett eksponering. Apotekere har utviklet slike legemidler i form av tabletter, salver og løsninger. Legen foreskriver pasienten ett av disse stoffene og kombinerer dem med prosedyren for eksponering for huden med ultrafiolett lys. Det vil si at pasienten tar medisinen innvendig eller bruker stoffet direkte til sykdomsstedet, og etter en time eller to bestråles dette hudområdet med ultrafiolett lys. For å få en positiv effekt fra en slik behandling, vil det ta 3-4 prosedyrer i uken i en måned. Det vil ta flere behandlingsformer med fotokjemoterapi, som utføres med korte intervaller.

Kontraindikasjoner til denne metoden for behandling er følgende:

 • bærer et barn;
 • Tilstedeværelsen av ondartede svulster;
 • pasientalder mindre enn 5 år eller mer enn 60 år;
 • Tilstedeværelsen av sykdommer i sirkulatoriske, kardiovaskulære, genitourinary, fordøyelsessystemer.

Det er verdt å merke seg at denne metoden forårsaker noen bivirkninger - kvalme, oppkast, kløe, blæring, økt pigmentering. Sannsynligheten for å utvikle hudkreft. Sannsynligheten for en positiv effekt er imidlertid dusinvis av ganger høyere enn risikoen for negative konsekvenser.

For behandling av denne patologien hjemme brukes en ultrafiolett lampe 311. Fordelene ved å behandle vitiligo av lampen 311 har følgende fordeler:

 • utbredt biologiske effekter av ultrafiolett stråling (kroppens immunforsvar aktiveres, metabolisme forbedres, vitamin D-produksjonsnivå øker);
 • Krever ikke ekstra inntak av fotosensibiliserende legemidler som påvirker lever og nyrer betydelig.
 • Sannsynligheten for å få brann eller arr er utelukket;
 • bidrar ikke til utvikling av kreft.

Vitiligo - behandling ved folkemetoder

Vitiligo kan også herdes hjemme. I mange år har tilhengere av tradisjonell medisin samlet mange effektive midler. Hvordan behandle vitiligo hjemme? Hovedkomponenten på mest populære måter å bekjempe vitiligo er svart spidskommen og St. John's wort.

Metode nummer 1 - bruk av St. John's wort olje

For å få Hypericum-olje må du hogge et nytt medisinsk plante og plassere det i en ren krukke, tilsett raffinerte solsikkeolje eller noen medisinsk olje (for eksempel havtorn eller mandelolje) og la det stå på et solfylt sted i to eller tre uker. I løpet av denne tiden må banken rive opp fra tid til annen. Den resulterende løsningen har en svak effekt. For å oppnå et høyt effektivt middel, er det nødvendig å bruke bare blomstringene av planten til fremstilling av hypericumolje.

Metode nummer 2 - bruk av svart spidseolje

Denne oljen påføres innvendig og utvendig. Når det påføres topisk, må huden tilberedes før du påfører svart spidseolje - tørk den med en klut eller svamp dyppet i eddik. Etter påføring må oljen være under påvirkning av sollys.

Til intern bruk legges en teskjef svart cuminolje til et glass vann og full.

Metode nummer 3 - bruk av sort pepper

Svart pepper inneholder piperin, et stoff som effektivt eliminerer vitiligo og gir en spesiell lukt og smak til dette krydderet. For å ha svart pepper hjulpet i kampen mot denne patologien, må du blande den med natron i samme forhold. Den resulterende blanding skal gnides i de fargeløse flekkene på huden. Over tid forsvinner de og huden får en normal farge.

Metode nummer 4 - bruk av salve "Sulsen"

For å rette opp de fargeløse stedene hjemme, kan du bruke salven "Sulsen". En indikasjon på bruken av dette verktøyet er tilstedeværelse av flass og / eller håravfall. Men salven er også effektiv for hudsykdommer. "Sulsen" gnides inn i den berørte huden og vaskes av med varmt vann etter tretti minutter. De første resultatene vil bli merkbare etter tre eller fire prosedyrer.

Metode nummer 5 - bruk av bjørk tjære

Du kan kjøpe dette verktøyet på apoteket. Essensen av behandling av vitiligo med bjørk tjære er at innen en måned det utmerker den berørte huden. Deretter tas en pause i to uker, og behandlingen gjenopptas igjen.

Metode nummer 6 - bruk av eple eddik

Det er to måter å behandle misfarging av huden med eplecidereddike. Når de brukes topisk, tørker de skadet hud inntil effekten er merkbar. For å bruke eple cider eddik inne må du forberede følgende oppskrift: to teskjeer av bit og honning blandes i et halvt fullt glass vann. Drikk denne løsningen bør være tre ganger om dagen i en halv time før måltider.

Metode nummer 7 - bruk sesam

Sesamfrø blir malt i en kaffekvern og påføres i en teskje to ganger om dagen, til de misfarvede flekkene i huden blir naturlige.

Metode nummer 8 - behandling med duckweed marsh

Marshland er rik på jod og brom, derfor bidrar det effektivt til behandling av denne patologien. For å behandle vitiligo med duckweed, må du lage en spesiell tinktur. For å gjøre dette blir planten knust, plassert i en mørk beholder og helles vodka der i et forhold på 50 g vodka til en teskje knuste urter. Deretter er beholderen igjen på et mørkt sted i ti dager. Den resulterende tinkturen filtreres og tas tre ganger om dagen. For å ta medisinen, er det nødvendig å fortynne 15 dråper tinktur i et ¼ glass vann og drikke. Oppbevaring av tinktur skal utføres i kjøleskapet.

Metode nummer 9 - bruk av valnøtter

Ved hjelp av blader og perikarp valnøtter kan maske de fargeløse flekkene på huden. De må knuses og blandes i like deler, plasseres i en beholder med mørkt glass og helles med vodka i forholdet mellom 1 og 10. Sett beholderen på et kjølig og mørkt sted i to uker. Etter denne tiden filtreres tinkturen, og deretter 1-2 ganger om dagen blir den tørket med flekk. Før du bruker tinkturen på huden, må du bruke en beskyttende krem ​​på den. Behandlingsforløpet er flere måneder.

Metode nummer 10 - behandling av vitiligo urte blanding

Bland den knuste salvie, St. John's wort (4 ss), en streng, calendula (3 ss) og oregano (2 ss). Hell blandingen i en termo og hell kokende vann (0,5 l). Insistere om to timer, deretter press og ta tre ganger om dagen en halv time før måltider for en halv kopp. Behandlingsforløpet er 7-8 uker.

Før du begynner å behandle vitiligo folkemidlene, må du konsultere legen din. Hvis du ignorerer råd fra en spesialist, kan du forverre problemet, siden mange folkemidlene har kontraindikasjoner eller bivirkninger.

Vitiligo behandling og vitaminer

Vitaminer med vitiligo kan ikke selvstendig kurere denne patologien. De kan imidlertid forbedre effekten av primær terapi. Hittil er det ikke noe spesielt kompleks designet for pasienter med denne diagnosen. I hvert tilfelle undersøker legene pasienten og bestemmer hvilke vitaminer som ikke er nok i kroppen.

Det finnes et standard sett med vitaminer som kan tas av en person som lider av vitiligo. Den inneholder vitaminer fra gruppe B, og også vitamin C og E (askorbinsyre, folik og pantotensyre, tokoferol).

Les også relaterte artikler:

Moderne leger har utviklet flere effektive måter å kurere vitiligo på. I hvert tilfelle tar legene hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens kropp og velger den optimale behandlingsmetoden. For å fremskynde helbredelsesprosessen må du vite hvordan du skal behandle vitiligo hjemme og kombinere dem med konvensjonell terapi. Dette bør imidlertid gjøres så nøye som mulig, fordi ellers kan du skade pasientens helse.

Hvordan behandle vitiligo?

Vitiligo (leukopati) eller som det kalles av folket "hund" i dag tilhører en av de få dårlig studerte sykdommene med uklar etiologi og patogenese. Til tross for at det kan manifestere seg i alle aldre, er folk fra 10 til 30 år mest utsatt for det.

Årsakene til vitiligo er ikke helt bestemt, men det har blitt fastslått at forekomsten av "pesyu" på en bestemt måte er påvirket av:

 • arvelige faktorer (genetisk predisposisjon);
 • endokrine forstyrrelser;
 • brenner huden ved solens ultrafiolette stråling,
 • noen smittsomme sykdommer;
 • brudd på psyko-emosjonell tilstand (stress).

På grunn av den lite kjente sykdommen, er behandlingen ikke utarbeidet og er ganske vanskelig, men som praksis viser, skjer i 5% tilfeller spontan kurering. I tillegg tror dermatologer at effektiviteten av behandlingen avhenger av opplevelsen av sykdommen og den tidligere behandlingen er startet, jo større er sannsynligheten for å kvitte seg med sykdommen.

Hva er Vitiligo?

Sykdommen er preget av mangel på pigment i enkelte områder av huden (effekten av "pinto" hud). I fravær eller mangel i melaninhuden, vises lyse (vanligvis hvite) flekker med vilkårlig form på menneskekroppen. Med utviklingen av sykdommen i fravær av effektiv behandling, øker flekkene i størrelse og fusjonerer med hverandre. De berørte områdene kan gjenopprette den opprinnelige fargen. Pasienten føler ikke noen negative følelser, man er bekymret for brudd på hudens æstetikk.

En annen manifestasjon av vitiligo kan være misfarging av øyhinnen.

Den fysiologiske mekanismen for sykdomsutbrudd og utvikling - ødeleggelsen av melanocytter - celler som produserer melanin - pigment av hud, hår og iris.

Hvordan får du nydelig hår fra en vaskeklut på hodet?
- Hårvekst over hele overflaten av hodet på bare 1 måned;
- Den organiske sammensetningen er helt hypoallergenisk;
- Påfør 1 gang per dag;
- Mer enn 1 MILLION fornøyde kjøpere av menn og kvinner over hele verden!
Les hele historien.

Årsaker til sykdom

Foreløpig er årsaken til sykdommen ikke klart fastslått. Det antas at en genetisk predisponering spiller en rolle i forekomsten av sykdommen, og dens "trigger" kan være en negativ psyko-emosjonell tilstand eller permanent fysisk overbelastning (fysisk stress).

Merkede tilfeller av forekomsten av sykdommen under akkumuleringen i kroppen av visse kjemikalier og etter tidligere smittsomme sykdommer.

Leukopati klassifisering

I medisinsk praksis har to klassifikasjonsnivåer blitt vedtatt for karakterisering av vitiligo - i henhold til forekomsten av depigmenterte områder og av deres farge.

Ifølge forekomsten av flekker kan sykdommen uttrykkes:

 • lokalisert form, når misfarging er preget av brennpunkt (på kroppen er det 1-2 depigmenterte områder av forskjellige størrelser), segmenter (flekker ligger bare på halvparten av kroppen) eller slimete (lokalisering av flekker bare på slimhinner) ved plassering av flekker;
 • en generalisert form med acrocyphal (flekker plassert på ansikt og lemmer) og et vulgært (symmetrisk arrangement av flekkene) underform;
 • universell form der 80% av huden er depigmentert.

Etter farge er sykdommen delt inn i:

 • tricolor form, når det er mellom det bleke området og den sunne huden, er det en overgangssone;
 • en fargeskjema når det er mørkere pigmentert hud mellom sunn hud og et mindre bleket område;
 • den betent form er preget av tilstedeværelse av betennelse rundt det bleke stedet;
 • Den blå form er preget av en blåaktig tint av det bleke hudområdet.

Symptomer på sykdommen

En pasient med vitiligo opplever ikke subjektivt negative følelser. Noen individer opplever en liten kløe på tidspunktet for dannelsen av et nytt sted, som klør litt. Ifølge de fleste dermatologer er ikke vitiligo skadelig for pasientens generelle helse.

I de fleste tilfeller er sykdommen manifestert av utseendet av depigmenterte, veldefinerte områder, som etter hvert lyser, blir melke i farge og kan fusjonere. Imidlertid blir det ikke observert noen defekter av de berørte delene av huden.

Strukturen til den depigmenterte huden ligner på sunn hud, den har samme glatthet og elastisitet, det er ikke fuktet, hudmønsteret blir ikke forstyrret. Disse faktorene tillater differensiering av vitiligo fra andre dermatologiske sykdommer.

Sykdommen er vanligvis lokalisert på ansikt, hender, albuer og knær. Progresjonen i hver pasient individuelt.

Til tross for at sykdommen ikke truer pasientens helse og liv, mener moderne medisin at vitiligo er et tegn på alvorlige forandringer i kroppen. Derfor må det behandles med samme oppmerksomhet som en annen sykdom.

Leukopati behandling

Behandling av vitiligo, inkludert valg av terapi og utnevnelse av et emne av medisin-fysiologiske prosedyrer, er strengt individuelt og utføres under tilsyn av en hudlege. Varigheten av behandlingen avhenger av pasientens individuelle egenskaper og kan vare fra fire måneder til et år. Samtidig kan effekten av medisinering bekreftes med minst tre måneders kurs.

Den vanligste "PUVA" er en behandlingsmetode der inntaket av "Ammifurin" ("Ammifurin") eller "Psoralen" ("Psoralen") legemidler som øker kroppens følsomhet overfor ultrafiolett stråling kombineres med intens soling (kunstig ultrafiolett stråling av de berørte områdene).

Ikke mindre populært er bruken av hormonale salver "Protopic" ("Protopic") eller "Elidel" ("Elidel"), som forhindrer ødeleggelsen av hudpigment-melanin.

Fototerapi ved stråling av smalbølgelamper eller en excimerlaser er ganske vanlig, som er svært effektiv, men har en høy pris og garanterer ikke mot tilbakeslag.

Noen dermatologer anbefaler behandlingen med Melagenin (Melageninum) - et stoff som intensiverer i kroppen produksjon av eget pigment - melanin.

Når et lite område av depigmented områder i skjønnhetssalonger og skjønnhetssenter, praktiseres hudtransplantater. For tiden gjennomgår klinisk testing av melanocyttransplantasjon.

Medisinske og kosmetiske behandlinger inkluderer bleking av sunne hudområder. I dette tilfellet er det ofte en naturlig gjenoppretting av melaninproduksjon i de berørte områdene av huden.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

I forbindelse med den uklare patogenesen og etiologien av vitiligo, bruker pasientene ofte behandling med "bestemors" oppskrifter - tradisjonell medisin, hvorav tørking av huden er mest vanlig med pepperrotinfusjon.
For å klargjøre løsningen, blir pepperrotrøtter (Armoracia rusticana) passert gjennom kjøttkvern eller tinder på en fin rist, fortynnet i forholdet 1: 3 med kokt vann og infundert i to timer. Etter dette filtreres sammensetningen, og de berørte områdene av huden gnides med en flytende fraksjon.

Komprimerer fra fersk marsh duckweed (Lemna minor) er like populære. I tillegg er fra denne planten forberedt avkok, som jeg tar inne. For å forberede arbeidsløsningen trenger du en teskje tørket urter for å insistere på et vannbad i 0,25 liter vann i 0,25 timer.

Etter dette blir sammensetningen infundert i en time, og etter at den er avkjølt, blir den filtrert og hele volumet oppnådd er full 15 minutter før måltider. Mottak infusjon utføres tre ganger om dagen, mens behandlingsforløpet er minst tre til fire måneder.

For behandling av "pesi" har folk lenge brukt pasternak. For forberedelse av medisinsk infusjon knuses blader av pastinett til en pastaaktig tilstand og helles et glass kokende vann. Sammensetningen er infundert i to timer og etter filtrering, ta 50 ml 15 minutter før hvert måltid. En uke senere økes en enkelt dose til 100 ml. Samtidig med inntak av samme infusjon kan tørke av misfarget flekker på huden.

Reseptet for samlingen av syv urter er ganske populært blant pasientene. For å forberede arbeidstiltaket:

 • tre deler av Hypericum (Hypericum) og salvie (salvia);
 • to deler av neseblader (Urtica), plantain (Plantage);
 • på en del av urtens oregano (Origanum), kamilleblomster (Matricaria) og calendula (Calendula).

Alle ingrediensene kan kjøpes i phyto-drugstores eller som urte i vanlige apotek.

Fire spiseskjeer av gressblandingen er fylt med 0,5 liter vann og infundert i et vannbad i 15 minutter. Etter filtrering av sammensetningen blir den filtrerte oppløsningen fullstendig 150 ml tre ganger daglig 15 minutter før måltider.

Forebygging av leukopati

For å øke effektiviteten av behandlingen, fremskynde helbredelsesprosessen og forhindre tilbakefall, er det nødvendig å følge en rekke anbefalinger for å gjenopprette funksjonen av mage-tarmkanalen, det endokrine systemet og leveren.

Pasienten anbefales å følge et detox diett som intensiverer eliminering av giftstoffer fra kroppen og reduserer belastningen på leveren. Saltete og krydrede retter, syltet og røkt produkter bør utelukkes fra kostholdet. Når du lager mat, bør du unngå å bruke overflødige mengder animalsk fett, erstatte dem med vegetabilske oljer. Mat i kafeer og restauranter av "fast food" er kontraindisert, alkoholholdige drikkevarer, sterk te og kaffe er uakseptabelt.

For å unngå å provosere tilbakefall av sykdommen, bør naturlige matallergener som citrusfrukter, jordbær, sjokolade, egg utelukkes fra dietten.

Mange praktiserende dermatologer anbefaler årlige opphold på badebyer som et forebyggende tiltak. Ikke mindre effektivt regelmessig besøk til solariumet.

Hvordan kan moderne vitiligo bli kurert ved hjelp av moderne metoder?

Vitiligo er en sykdom som til vår tid anses uutforsket og den mest uvanlige. Det er ganske enkelt ikke mulig å svare ved hjelp av vitenskap eller høyteknologi alle spørsmålene som oppstår om vitiligo. Sykdommen er i stand til å slå absolutt enhver person. Til tross for at sykdommen påvirker hvert år mer og mer av verdens befolkning, har mekanismen for utvikling av vitiligo og årsakene til forekomsten ikke blitt fastslått. Det er også ukjent om sykdommens effekt på de indre organene.

Vitiligo vises på den menneskelige huden med hvite flekker, det vil si at det er områder av huden som er helt blottet for melaninpigment. Det er melanin som er ansvarlig for hudens naturlige farge. Miste farge og hår.

Drogbehandling metoder og metoder

Diagnose av vitiligo skjer uten noen spesielle problemer, siden symptomene er spesielt spesifikke. En person som konfronteres med denne sykdommen blir spurt mange spørsmål. Kan vitiligo bli kurert raskt og permanent? Hvis ja, hvordan og hvor er det gjort? Vi hjelper deg med å svare på alle spørsmål. Legemidler til behandling av denne sykdommen hittil er ikke utviklet. Men som enhver annen sykdom er vitiligo en konsekvens av abnormiteter i menneskekroppen, og disse forholdene bør behandles.

Vitaminerapi og mikro- og makronæringsbehandling

Blant vitaminer som er foreskrevet for vitiligo er utbredt: riboflavin (B2), tiamin (B1), askorbinsyre, para-aminobenzoic og pantothensyre. Askorbinsyre i store mengder regulerer dannelsen av pigmentplettene. Anbefaler også å ta jern- og kobbersalter. Etter å ha spist kan en 1% løsning av kobbersulfat i dråpene administreres. Et positivt resultat ble observert etter påføring av kobbersulfatelektroforese (0,5% løsning) til de berørte områdene av huden.

Fotokjemi eller PUVA-terapi

En metode som kombinerer bruk av UVA (smalspektret fototerapi) og fotosensibilisatorer for repigmentering av huden. Foreskrevet i en halv time, topisk eller påført oralt i 1-2 timer på nidus, utføres kunstig bestråling med en ultrafiolett lampe. 3 eller 4 doser per uke i 2-3 uker, fotokjemoterapi utføres, dosen øker hver gang.

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet, graviditet, hematopoietisk, fordøyelsessykdom, kardiovaskulær og urinveisykdom, samt barn under 5 år og personer i alderen (over 60 år).

Bivirkninger: oppkast, kvalme, kløe, brenneblærer, økt pigmentering, risiko for hudkreft og katarakt.

Glukokortikosteroidbehandling

For den beste effekten tas også tabletter med ultrafiolett, alkoholløsninger og salver brukes: melagenin, meladinin, metoksalen, beroxan, psoralen, lamadin, puvalen, psoberan, oksoralen, amfifin.

Helium-neon laser eller laser terapi.

Laser terapi er en ny, moderne metode for behandling av vitiligo. Det har flere fordeler over fotokjemoterapi:

 • behandlingstiden er kortere
 • høy effektivitet
 • færre kontraindikasjoner
 • ingen bivirkninger

Under behandling for bedre effekt ta:

 • preparater som må være askorbinsyre og kobber
 • løpet av kortikosteroidhormoner
 • fotosensibiliserende stoffer
 • immunmodulatorer, slik som echinacea-tinktur eller immunal)

Gjør prosedyren annenhver dag, varigheten av en økt på 30 minutter. Pigmentering reduseres merkbart med 5-6 økter, men for at huden skal kunne fullstendig gjenvinne sin tidligere sunne utseende (gjenopprettet), er det nødvendig å gjennomgå et fullstendig behandlingsløp i 20 prosedyrer.

Kirurgisk metode

En av de mest effektive, men heller dyre behandlingene for å kvitte seg med overdreven pigmentering, er transplantasjon av hud fra giveren. Slike hud prepareres på forhånd ved PUVA-metoden.

Ytterligere behandlinger for vitiligo

I tillegg til medisiner, bør du følge en diett, bruke kosmetikk og bruke tradisjonelle oppskrifter for å eliminere pigmentering.

Kostholdsterapi

Kostholdet inkluderer: lam, torskelever, kål, sjømat, mais, ris, epler, havre.

kosmetikk

Bruk også UV-beskyttelse (merket 30): Vitaday, Debrosan, dihydrooksyaceton.

Herbal medisin og tradisjonell medisin

Bruken av tradisjonell medisin vil ha en positiv effekt seks måneder etter starten av behandlingen. De mest populære oppskrifter vurderes:

Oppskrift nr. 1. Hvis pigmenteringen er lokalisert på ansiktet - gjør avkok av persillefrø, som er fortynnet halvdel med sitronsaft.

Oppskrift nummer 2. Renset valnøtter insisterer på alkohol, den resulterende infusjonen smører pigmentet steder daglig, 2 ganger om dagen. Denne prosedyren er gjort i 2-3 måneder.

Oppskrift № 3,2 st.l. Hypericum helles med 1 glass vann og halvparten blir fordampet over en stille brann. Filter kjøttkraft, mens godt vri ut saften fra gresset. Buljongen gnides på huden, der det ikke er pigmentering flere ganger om dagen.
Les mer om behandling av vitiligo folkemidlene her.

Er det mulig å kurere vitiligo hos et barn?

Prognosen for behandling, samt selve behandlingen, er mer gunstig og effektiv i barndommen. Siden behandling av vitiligo er ganske stort, brukes nesten alle av dem til barn og voksne.

Med narkotikabehandling er det viktigste å være oppmerksom på aldersbegrensninger. Generelt, fra 4-5 år, brukes ikke medisiner og prosedyrer, men pasienten bør undersøkes jevnlig, da depigmentering kan være en indikator på forekomsten av infeksjon i kroppen.

Legemidler som kan brukes til behandling av vitiligo til barn, bør være basert på placenta ekstrakt eller medisinske urter. Behandling med folkemidlene er kjent, men man bør ikke glemme at dette både kan forbedre og forverre tilstanden til huden. Veldig effektivt påvirke turen i solen på ettermiddagen. Unngå aktiv sol og bruk kosmetikk med høy UV-beskyttelse.

Det er viktig å være oppmerksom på kostholdet til barnet. Det må være riktig og balansert. Samtidig er produkter av rød, oransje, gule farger inkludert i sammensetningen. Gode ​​hjelpetomater, gulrøtter, sitrus og persimmon. For å lage melanin til frokost, vil et barn være nyttig i servering bokhvete grøt.

Du bør vite at selvmedisinering for vitiligo ikke er akseptabelt. Bare en spesialist bør være strategi og taktikk for behandling. Det viktigste er ikke å forsinke et besøk hos en hudlege, slik at sykdommen ikke sprer seg til huden på andre steder.

Hvordan og hvordan å behandle vitiligo hjemme: de beste oppskrifter og tips

Vitiligo (pece) er en kronisk hudpatologi preget av utseendet på hvite, depigmenterte flekker på grunn av fravær av melanin. De kan være forskjellige i form og størrelse. Hvis vitiligoens foci vises på hodet, blir håret på dette stedet hvitt. Depigmentering av huden er sjelden en medfødt defekt. For det meste er han utsatt for unge kvinner.

Det er ingen bestemt svar på hvordan du skal behandle vitiligo. Hver person med denne patologien krever individuell og langsiktig behandling. Sammen med medisinering metoder brukes som lar deg effektivt håndtere problemet hjemme.

Generelle behandlinger

Korrekt valg av behandling vil avhenge av hvor raskt og effektivt personen løser problemet. Hovedterapi er rettet mot å normalisere metabolismen av celler som har mistet evnen til å produsere melanin, for å stimulere dem.

Hvordan behandle vitiligo hos voksne i ansiktet? De vanligste måtene å bekjempe vitiligo på:

 • PUVA-terapi er bestråling av hvite områder med ultrafiolett lys med en gitt bølgelengde og intensitet. Foreløpig inne i midlene er akseptert, som bidrar til oppfatningen av bølger, så i flere timer blir ultrafiolett påført på enkelte områder. For å bli kvitt flekker tar det flere økter.
 • Helium-neon laser - ved hjelp av spesialutstyr, blir en laser påført de depigmenterte områdene.
 • Glukokortikosteroidmedikamenter brukes både oralt og som et lokalt middel.
 • Godkjennelse av makro- og mikronæringsstoffer, vitaminer.
 • Kostholdsterapi er bruk av produkter som bidrar til produksjon av melanin.

Planter for behandling av sykdom

Bruk av urtemedisin er ganske effektiv og uten bivirkninger. Det er nødvendig å ha tålmodighet, fordi behandlingen tar ganske lang tid.

For oral administrering:

 • Insister på 20% alkoholjuice fra bladene av bælgplanter. Legg St. John's wort til infusjonen og ta 1 skjef to ganger eller tre ganger om dagen. Kurs 3 uker.
 • For oral administrering, gjør avkok av gress verbena. Ta 1 skje knuste planter, hell kokende vann (en halv liter). Forsvar 1 time. Strained avkok tatt tre ganger om dagen, 100 ml. Det er mulig å lage lotioner fra dette verktøyet om kvelden i 15-20 minutter.
 • Drikk 2-3 ganger om dagen birksap, 1 kopp om gangen. Ta daglig.

Lemna i behandlingen av vitiligo:

 • Slip eller grind chokeren gjennom en sikt. Bland med honning til konsistensen av tykk krem. Oppbevares på et mørkt sted i en lukket beholder, ta oralt.
 • På den tredje fyll en tre-liters krukke med gress. Oppløs vodkaen (eller alkoholen) med vann 1: 1, hell duckweed. Å insistere på et mørkt sted måned. Ta noen dråper en gang om dagen.

Mørk båndet er tatt ikke bare innover, men også eksternt, i form av lotioner, applikasjoner, komprimerer. For ekstern bruk, brukes også ren urtejuice.

Hvordan bli kvitt sorte prikker på nesen? Lær effektive metoder.

På denne siden kan du lære hvordan du bruker akne cindol og lese anmeldelser brukt.

Utendørsanlegg

 • For å gjøre huden mørkere om morgenen og om kvelden, tørk den med teekoksjon (1 teskje per 50 ml vann). Oppbevar verktøyet i kjøleskapet i maksimalt 2 dager. Rist godt før påføring.
 • For pigmentering av huden er tinktur av valnøttblader egnet.
 • I løpet av en måned, bruk hvite flekker på de hvite flekkene med St. John's wortolje i 10 minutter.
 • Behandle flekkene med rabarber juice flere ganger om dagen. Etter påføring av produktet, smør huden med en krem ​​for å forhindre tørrhet.
 • Grind persillefrøene, tilsett vodka (100 ml). Insister betyr 2 uker. Hell deretter sitronsaft inn i den (1 kopp). Behandle vitiligoens foci flere ganger i løpet av dagen.
 • 6 pods med rød pepper plassert i en krukke og hell vodka (0,5 liter). Dekkbeholder med klut. La i 25 dager, slik at agenten infunderes. Etter infusjonen, fjern paprika og behandle flekkene tre ganger om dagen med væske. Etter påføring bør vitiligo plasseres i 30 minutter i solen. Behandlingen skal være kontinuerlig.
 • Krymp aspirintabletten, bland med petroleumjell. Påfør på flekken, hold deg i solen, skyll med vann.
 • Det anbefales å tørke den berørte huden med salisylalkohol.

Helbredende bad

 • Kjøp en pakke med salt fra Dødehavet. Å gjøre på grunnlag (1 kopp salt) et bad hver morgen i 15-20 minutter. Det anbefales ikke å ta lengre tid, for ikke å forårsake irritasjon.
 • Ta 2 skjeer med nåle ekstrakt, 50 ml valerian tinktur, hell i varmt vann for å bade. I stedet for ekstrakt vil furuolje (10 dråper) gjøre. Kurset tar 15 bad.
 • 50 g av røttene av geranium blodrød grind, hell 1 liter kokende vann. Etter at avkokingen er infundert, hell den i badvannet (36 ° C). Prosedyren gjøres best om kvelden i 2 uker.
 • Baths for depigmentering av huden brukes også til St. John's wort, streng, salvie, calamus.

Alternativ medisin

Noen av de ukonvensjonelle metoder for å håndtere vitiligo er:

 • akupunktur,
 • fotsoneterapi,
 • auripunktura.

Disse metodene er ikke et paradis, men det er positive vurderinger om dem. Noen pasienter, hvis de ikke ble kvitt sykdommen, var i stand til å stoppe veksten av hvite flekker. I tillegg har disse metodene en gunstig effekt på kroppen som helhet. Kostnaden for en økt varierer fra 500 s. Du trenger gjennomsnittlig 10 økter.

Noen healere hevder at det kun er mulig å behandle vitiligo på spesielle måter: dugg fra vinduet, eggeskall fra nyutviklede kyllinger. Alle disse metodene har rett til å eksistere. Deres effektivitet eller skadelighet er ikke bevist. I prosessen med behandling med slike teknikker kan en stor rolle spilles av placebo-effekten.

På vår side kan du lære å fjerne kornene. De mest effektive metodene.

Hvordan bli kvitt comedos på ansiktet ditt? Denne artikkelen har svaret!

På http://vseokozhe.com/bolezni/gusinaya/kozha.html, les nyttig informasjon om hvordan du fjerner gåsebud på hendene.

Riktig ernæring

For å forbedre metabolismen og mette kroppen med mineraler som bidrar til produksjon av melanin i huden (jern, sink, kobber, jod), trenger du et balansert kosthold.

Menyen skal være laget av naturlige produkter uten syntetiske tilsetningsstoffer. Frokost er bedre frukt og salater med vegetabilske oljer. Til lunsj kan du spise suppe med ingefær, kjøtt, dampet og vegetabilsk salat.

Produkter anbefalt for vitiligo:

 • frukt og grønnsaker;
 • frokostblandinger (bygg, bokhvete, hirse, etc.);
 • tirazino-holdige produkter (belgfrukter, gresskar og frø fra det);
 • produkter som inneholder kobber (sjømat, lever);
 • sink og jern inneholder persille, selleri, bokhvete, bjørnebær, valnøtt;
 • mynte;
 • sjøkale;
 • sopp.

Måltider er best krydret med iodisert salt. Kostholdet bør ikke inneholde hermetikk, bakervarer, røkt kjøtt, fettstoffer, kaffe, alkohol og krydret krydder.

Kostholdet bør være en del av en omfattende behandling. Takket være henne kan du stoppe fremveksten av nye depigmenterte lesjoner.

Nyttige anbefalinger

 • Hvis det er en allergisk reaksjon på noen del av et folkemidlet, bør det utelukkes, og andre metoder for å bli kvitt vitiligo bør bli funnet.
 • Barn under 4 år med fytoterapi gjelder ikke. Og eldre barn angir doseringen er halvparten så mye som voksne.
 • Behandlingen vil være mer effektiv hvis du oppretter en riktig livsstil - unngå stressende situasjoner, nok søvn, gå i frisk luft.
 • Med lokale lesjoner av vitiligo kan flekkene maskeres ved hjelp av kosmetiske prosedyrer (sminke, kamuflasje, tatovering).
 • Personer med svakt hudfarge bør begrense kontakten med direkte sollys. Mot det bleke ansiktet blir vitiligo flekker mindre synlige.
 • Fra tid til annen kan huden bli opplyst av kjemisk peeling eller dermabrasion.

Fra følgende video kan du lære noen flere populære oppskrifter for behandling av vitiligo:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Hvordan og hvordan å behandle vitiligo hjemme: de beste oppskrifter og tips: 6 kommentarer

De sier at denne sykdommen ikke blir behandlet... Jeg sympatiserer med alle som står overfor det. Det viktigste er å se på det som en fordel, et høydepunkt, noe spesielt og vakkert. Spesielt hvis det ikke er andre helseproblemer)

Den eksakte årsaken til vitiligos utseende på ansiktet kan ikke kalles selv en erfaren hudlege. Bare du er i stand til å analysere forholdene og omstendighetene i livet ditt som foregikk utseende på disse hvite flekkene på huden for å trekke de riktige konklusjonene. Den viktigste betingelsen for utvinning (hvis det ikke er en genetisk faktor) er utelukkelse av kontakt med skadelige og aggressive forhold i hverdagen eller yrkesaktivitet. Les mer på CareFace: http://careface.ru/vitiligo-na-lice/

Jeg helbredet full vitiligo ved hjelp av Hypericum, nese, duckweed, Manjour nut.

fortell meg hvordan du ble behandlet?

Nettopp returnert fra Cuba, etter å ha behandlet vitiligo. Før turen var det stor tvil om at en slags "krem" ville hjelpe meg, siden jeg prøvde mange av dem, både dyre og billige. Og forestill deg min overraskelse, da flekkene begynte å passere og passere til denne dagen, foreskrev de meg et stoff i et år. Jeg prøvde å planlegge turen selv, men jeg skjønte at jeg ikke ville ta risiko og brukte tjenestene til et firma som spesialiserer seg på det og sendte mange pasienter til smc russia, de tok vare på alle nyanser, og jeg kunne bare få behandling og slappe av.

Flere Artikler Om Typer Acne