Karamba sa: 30.06.2004 00:27

SOS Hvordan erstatte Vishnevsky salve?

herrer,
hjelp, gi råd om hva som kan erstatte Vishnevsky salve?

PS Salve Vishnevsky - et middel for å trekke pus fra purulente betennelser som koker.

catty sa: 06/30/2004 00:43

herrer,
hjelp, gi råd om hva som kan erstatte Vishnevsky salve?

PS Salve Vishnevsky - et middel for å trekke pus fra purulente betennelser som koker.

skriv nøyaktig hva som skjedde med deg

Jeg har et lite russisk førstehjelpskit her, med alle slags salver, om nødvendig, vil jeg gjerne hjelpe

men generelt var det i min barndom mange koker, og en veldig billig folkemedisin er vanlig salt


suge en bomulls- eller gasbindpinne med saltoppløsning, leger gjør vanligvis 100 gram. vann og to eller tre spiseskjeer av vanlig bordsalt


Tro meg, det brenner ikke helt eller stikker, det drar bare ut døde leukocytter, dvs. pus

Det er en annen måte, men det er mest sannsynlig for en voksen, smertefull og ubehagelig, men effektiv

karamba, hvis det er bedre for barnet, er det bedre salt, men en slik ting, dessuten, hvis det er en stor koke, og hvis immuniteten ikke er sterk, så er det bedre å blande det med antibiotika, jeg har en sykepleiers lege hvis jeg raskt kan spørre henne

Karamba sa: 30.06.2004 10:34

Kjære Katty,
som jeg allerede har skrevet - jeg trenger Vishnevsky salve. Beklager, salt, da det. vil ikke hjelpe. Jeg har personlig stafylokok epidermal kronisk. Periodisk roter jeg, beklager. Jeg trenger Vishnevsky salve, men heller sin lokale erstatning.

PS Om furunkulose kan du skrive en bestselgende bok, dessverre.

Hva hjelper Vishnevsky salve og hvordan man bruker det riktig

Vishnevsky salve er en velkjent kjemiker medisin som brukes til å behandle mange sykdommer i kosmetologi, gynekologi, dermatologi, etc. Rimelig medisin har et minimum av bivirkninger og kontraindikasjoner, og bruken av stoffet er så bredt at det bare er nødvendig å alltid få den til stede i et hjemmets førstehjelpsutstyr.

Hva kan behandles med Vishnevsky salve og hvordan man bruker det i praksis hjemme?

Sammensetning og helbredende egenskaper av salven

I sin sammensetning har Vishnevsky salve (balsamisk liniment) svært enkle naturlige komponenter med sårheling og antiseptisk virkning, som utfyller hverandre, og i kombinasjon har en høy terapeutisk effekt.

Hva er en del av salven:

 1. Tar - et naturlig antiseptisk bredspektrum, med en skarp ubehagelig lukt. For Vishnevsky salve brukes birketjære, som i folkemedisin ble brukt til å behandle infeksjoner, betennelser, svulster, sår. Tradisjonelle healere brukt tjære for å behandle svampelesjoner, sår hals, sår, psoriasis, mastitt og gangrene. Tæren i salvenes sammensetning gir en antibakteriell og antiseptisk effekt, aktiverer blodsirkulasjonen i vevet, og har også antipruritiske, regenererende og anestetiske effekter.
 2. Xeroform er et syntetisk antiseptisk middel med astringent virkning. Det forårsaker døden av patogene mikroorganismer og brukes ofte til å behandle hudbetennelse og til behandling av eksterne sår.
 3. Castorolje er et sårheling og antimikrobielt middel som desinfiserer skadet hud og fremmer dannelsen av nye hudceller. Hjelper de to komponentene som er oppført ovenfor, bedre trenger inn i vevet. Nylig er ricinusolje noen ganger erstattet i sammensetningen av Vishnevsky-salven med fiskeolje.

Vishnevsky salve har en veldig skarp spesiell lukt, men dette forstyrrer ikke bruken av verktøyet i mange tiår for behandling av ulike sår og inflammatoriske prosesser.

Legemidlet har en kraftig antibakteriell, antiseptisk og desinfiserende effekt, akselererer helingsprosessen og irriterer ikke skadet hud.

Instruksjonene for stoffet indikerer følgende bruk av salve:

 • Trophic og varicose ulcers;
 • Slitasje, purulente sår, carbuncles;
 • Betennelse av lymfeknuter;
 • psoriasis;
 • tromboflebitt;
 • Frostbit, brannsår, trykksår;
 • Arteriell utslettende endarteritt;
 • Gråtende blærer;
 • acne;
 • abscesser,
 • Hemorroider.

Det er viktig! Salve Vishnevsky kan regenerere huden, selv med alvorlige forbrenninger på 2 og 3 grader uten å forlate arr og brenne merker.

Men dette er ikke en komplett liste over tilstander og sykdommer der den brukes og hjelper med vellykket behandling av Vishnevsky salve. Det er vellykket brukt i gynekologi, kosmetologi, dermatologi og andre sykdommer forbundet med inflammatoriske prosesser og vevskader.

Påføring av Vishnevsky salve

Effektiviteten til Vishnevsky salve avhenger av bruken av dens bruk:

 • Før du bruker salven til huden, bør du desinfisere huden med jod, alkohol eller en svak løsning av kaliumpermanganat.
 • Salven anbefales å brukes eksternt, og forårsaker sammensetningen av Vishnevsky på dressings, som påføres på de berørte stedene i 8-12 timer. Deretter endrer dressingen om nødvendig, og en slik endring finner sted til fullstendig gjenoppretting.
 • Du kan ikke bruke salven i nærvær av svulster ved nyresvikt.
 • Du kan ikke bruke salven på huden i den åpne solen (tar øker følsomheten mot ultrafiolett hud).
 • Det anbefales ikke å bruke stoffet til friske sår, umodne akne og koke.
 • Unngå kontakt med stoffet på slimhinner. Hvis dette skjer, bør du grundig skyll de områdene som salven har, og etter bruk, skyll hendene grundig.

I gynekologi

Komponentene av stoffet bidrar til restaurering av slimhinner, som tillater bruk av Vishnevsky salve i gynekologi. Legemidlet brukes som en del av kompleks terapi for behandling av:

Salven brukes som følger - en liten del av stoffet påføres en tampong laget av gasbind og injiseres over natten i vagina. Tamponger lindrer puffiness, reduserer inflammasjonsområdet, har epitel- og antiseptiske effekter.

Det er viktig! Det er mulig å bruke swabs med Vyshevsky's salve bare etter resept av en lege. Når ekstern behandling av kjønnsorganene (utslett, koke osv.) Kan du gjøre uten ekspertråd, men du bør bruke salven forsiktig slik at du ikke irriterer slimete områder.

Tampons med Vishnevsky's salve i gynekologi kan brukes til å behandle infertilitet hvis årsaken er forårsaket av en smittsom natur.

Med hemorroider

Legemidlet brukes til å behandle hemorroider som et supplement til å komplettere hovedterapien. Salven brukes i postoperativ terapi (etter fjerning av hemorroider) og til behandling av ytre hemorroider.

Hvordan Vishnevsky salve hjelper med hemorroider:

 • Reduserer puffiness;
 • Stimulerer blodsirkulasjonen;
 • Reduserer smerte;
 • Bidrar til stramming av sår.
 • Lindrer betennelse
 • Stimulerer utslipp av pus;
 • Starter prosessen med regenerering og vekst av epitelet.

I begynnelsen av sykdommen bidrar salven til å hemme den inflammatoriske prosessen, og bidrar også til resorpsjon av klumpene.

Det er viktig! Hvis du starter behandling i tide, ved hjelp av en salve, kan du unngå kirurgi og bli kvitt hemorroider permanent.

Ved behandling av hemorroider blir salve påført på det berørte stedet som en komprimering. Slik bruker du en komprimering:

 1. Vask det betente området med en svak løsning av kaliumpermanganat.
 2. Tørk behandlingssted med serviett.
 3. Påfør en komprimering i minst 2-3 timer, hvorpå du må bytte bandasje.
 4. Om dagen bør dressingen endres minst tre ganger.

Denne metoden vil bidra til å lindre betennelse og smerte etter en dag etter starten av behandlingen. For sprekker i rektum eller anus kan tamponger med salve dannes, som plasseres i anusen om natten.

Under graviditet og amming

Gravid stoff anbefales å bruke til behandling av eksterne problemer, intern bruk er kun tillatt etter en lege resept.

Hva behandler Vishnevsky salve under graviditet:

 • Hevelse av bena;
 • hemorroider;
 • Åreknuter;
 • trost;
 • Interne utslett.

Salve er vellykket brukt i postpartum perioden, hvis det er stagnasjon av melk i brystet. I stedet for selene settes komprimerer med salve, som hjelper raskt å lindre betennelse og smerte i brystet.

Når bihulebetennelse

Behandling med Vishnevsky-salve for sinus utføres når sykdommen er i utgangspunktet, dvs. Prosessen kjører ikke. Bomullsputer med salve påført dem legges i neseboret i 15-20 minutter for å undertrykke bakteriene og fremme utslipp av pus.

Bedre trekker pus en blanding av aloe juice, Kalanchoe, cyclamen rot og Vishnevsky salve. Alle disse ingrediensene er blandet i like store mengder og påføres bomullspinne, som plasseres i neseborene i en halv time. I løpet av dagen, bør slike prosedyrer utføres minst tre ganger i ca 20 dager, til problemet er fullstendig eliminert.

med mellomørebetennelse

Det anbefales Vishnevsky salve til barn for behandling av otitis externa for å redusere ørepine, eliminere inflammatorisk prosess og rask gjenoppretting av pasienten.

Bomull eller kompress impregnert eller turundy salve og settes inn i øret i noen timer (2-3 timer), er det ønskelig å rulle opp den øverste pannebånd skjerf eller håndkle. Deretter fjernes tampongen og øret gnides med salisylalkohol. Om nødvendig, hvis smerten ikke har gått ned, blir prosedyren gjentatt.

For akne

Vishnevsky salve for akne fungerer veldig effektivt - takket være ricinusolje, trengs stoffet dypt inn i huden, tørker og desinfiserer huden, lindrer rødhet, hevelse og betennelse.

Legemidlet brukes til akne av ulike etiologier, med omfattende utslett og enkelt akne.

Hvis en stor hudoverflate påvirkes av akne, brukes kompresser: Gass eller bandasje er brettet i flere lag, en salve påføres dem og påføres det berørte området. Fra toppen dekker en komprimering med bomullstoff og festes med en gips. Komprimeringen blir over natten, og etter at den er fjernet, behandles overflaten av huden med salicylalkohol for å fjerne den ubehagelige lukten og vaske av bakteriene.

Vær oppmerksom på! Hvis en kvise ikke modnes i lang tid og ikke trenger inn, bør den aldri bli presset ut. Om nødvendig kan du forsiktig stikke den med en nål, og igjen bruke salve på toppen.

For singel akne blir salve påført med en ørepinne til hver kvise separat. Pre acne punkt behandlet med jod. Det behandlede stedet er ikke dekket med en gips, og du kan bruke smøren på nytt hver annen time.

Fra kokker

Vishnevsky salve mot koker bidrar til å raskt eliminere problemet, drar øyeblikkelig pus, anesthetiserer og desinfiserer, eliminerer betennelse.

Legemidlet brukes når kjelen er moden, fordi På modningstrinnet kan bruk av salve forverre situasjonen og forhindre utslipp av pus til utsiden.

På en moden furunkel påkalle en komprimering med den påførte salve og fikse det med tape. Komprimeringstid - 2-3 timer (bedre - om natten). Etter fjerning av dressingen blir lesjonen behandlet med alkohol, og deretter gjentas prosedyren.

For den raskeste utvinningen, er behandling av koker best gjort ved alternerende kompresser med Vishnevsky salve og antibakterielle kremer. Så spor av koke vil være minimal, og huden vil helbrede raskere.

Behandling av andre sykdommer

Vishnevsky salve har bevist seg i behandlingen og eliminering av mange andre forhold og sykdommer:

 • Brannsår, bedsores, frostbit. Salven påføres på lesjonsstedet med et tykt lag, og en bandasje påføres på toppen. Det er nødvendig å gjenta manipulasjonen minst to ganger om dagen, mens du fjerner restene av stoffet før hver ny applikasjon.
 • Mastitt. Salven bidrar til å få pus, men bare hvis absessen er nær hudoverflaten. For dype betennelser anbefales ikke agensen til bruk, fordi kan bare styrke inflammatorisk prosess og bidra til utvikling av sepsis eller abscess.
 • Wen. Behandle formasjonen dannet fra subkutan fett, skal være Vishnevsky salve, ved å bruke komprimerer på problemområdet, til problemet er fullstendig eliminert.
 • Spiker sopp. Hvis sykdommen ledsages av opphopning av pus, brukes Vishnevsky salve til å trekke ut pus. En kompresjon med salve påføres sømmen, og cellofan er pakket på toppen, som er festet med et bandasje eller tape. Manipulering utføres daglig, om natten, til pus er helt ute.
 • Tromboflebitt. Salven påføres på gasbind, som brukes til å vikle nedre lemmer. Etter en kort periode er det en fullstendig restaurering av de skadede hudområdene av beina.

Alle prosedyrer som bruker Vishnevsky salve kan utføres hjemme, noe som gjør stoffet praktisk å bruke til behandling av mange sykdommer.

Hva kan erstatte Vishnevsky salve

Ligner sammensetningen av narkotika Vishnevsky salve - nei. Det er analoger like i handling og bruk, og besitter lignende egenskaper.

Ichthyol salve er blant de mest berømte salver med et lignende bruksområde. Hva er bedre - Ichthyol salve eller Vishnevsky salve er vanskelig å etablere: Brukerne indikerer at ichthyol mer effektivt trekker pus, men helingsprosessen er tregere enn å bruke Vishnevsky salve.

Et annet like populært stoff er Levomekol salve, som har et antibiotikum i sammensetningen, og er derfor mye mer effektivt i behandlingen av purulente sår og lesjoner.

Hvis du sammenligner det som er bedre - Levomekol eller Vishnevsky salve, må du være oppmerksom på egenskapene til disse stoffene. Levomekol inneholder et antibiotikum i sammensetningen, noe som betyr at det kan forårsake allergiske reaksjoner og har ulike kontraindikasjoner og bivirkninger. Men hvis pasientens tilstand er alvorlig og en rask terapeutisk effekt er nødvendig, er det bedre å foretrekke Levomekol enn Vishnevsky salve, som oftest brukes i mindre omfattende lesjoner.

Andre analoger av stoffet:

 • Dermatol pasta;
 • Balsam Shostakovsky;
 • solkoseril;
 • Sink lim;
 • dimexide;
 • Nitatsid.

Tilbakemelding om bruk av Vishnevsky salve er ekstremt positiv. Pasientene mener at den eneste ulempen av stoffet er en ubehagelig lukt, men det blir lett fjernet etter behandling med salisylalkohol. En svært lav pris (kostnaden for salve fra 30 rubler) gjør stoffet tilgjengelig for enhver pasient, og derfor et uunnværlig verktøy for behandling av mange hud- og andre helseproblemer.

En populær Vishnevsky salve for hva den brukes og hvilke analoger som er

I begynnelsen av det tjuende århundre (i 1927) kjente den velkjente militær kirurg A.V. Vishnevsky skapte en salve med god antiseptisk effekt. Nå har mange moderne stoffer av denne effekten oppstått, men denne salven brukes fortsatt aktivt. Det er uunnværlig i hjemmets førstehjelpsutstyr, og er en ambulanse for slike hudproblemer som koker, abscesser, akne.

Fordelene ved salven inkluderer lavkost, naturlig sammensetning og rask healing effekt, og den mest "forferdelige" ulempen er den karakteristiske skarpe lukten av produktet.

Og selvfølgelig har salven motstandere som hevder at det er ubrukelig. Selv om salven for en så lang "lengden på tjeneste" allerede hadde gått i bruk hvis den ikke hadde vært effektiv.

Tenk på hva som utgjør en Vishnevsky-salve og hva er dens sterke og svake sider.

Sammensetningen av midlene og formen av

Vishnevsky salve produsert under navnet Liniment balsamic (Vishnevsky). Liniment er en tykk væske som smelter ved kroppstemperatur.

Liniment balsamisk består av tre komponenter.

Vishnevsky salve sammensetning:

 • Birketjære. I mange år ble tjære brukt i tradisjonell medisin for behandling av hudsykdommer.
 • Xeroform. Dette pulveret med en sterk antimikrobiell effekt, i veterinærpraksis, brukes den selv i sin rene form for behandling av sår.
 • Castor olje. Det er grunnlaget for midlene. Den har en myknende effekt og forbedrer effekten av de andre to komponentene, gir en dypere penetrasjon.

Takket være de naturlige ingrediensene er salven praktisk talt uskadelig.

I farmakologi, er Vishnevsky salve balsamisk liniment tilgjengelig i glass krukker som inneholder 25, 40, 50 eller 100 gram produkt, eller i rør med 30, 35 eller 40 gram.

Farmakologisk aktivitet

Etter å ha studert instruksjonene for bruk for Vishnevsky salve, kan det sies at agenten har en antimikrobiell, antiinflammatorisk og tørkende effekt på intradermale og eksterne infeksjonsfokus. I tillegg forbedrer salven restaureringen av skadet hud.

Hovedvirkningen har xeroform med følgende egenskaper:

 • ødelegger bakterier
 • skaper en beskyttende film på det berørte vevet,
 • tørker såret
 • har en hemostatisk effekt.

En del av tjære har gode antiseptiske egenskaper. Det irriterer også huden og forårsaker at blodet strømmer til det berørte området. Dette bidrar til resorpsjon av infiltrater. I tillegg trekker Vishnevsky salve deg godt.

Indikasjoner for bruk

Tenk på Vishnevsky-salven, som den brukes på.

Salve brukes aktivt i kirurgisk praksis. Dette skyldes gode helbredende egenskaper og fravær av bivirkninger. Påfør salven i dermatologi, spesielt når du fjerner akne.

Indikasjoner for bruk av Linix balsamico er:

 • carbuncles, koke, abscesser på infiltreringsstadiet og helbredelse;
 • bein sykdommer;
 • gamle brannsår, frostbit, trykksår - for å lindre smitte og arrdannelse;
 • lymfadenitt;
 • psoriasis;
 • trophic og varicose ulcers;
 • I tillegg brukes tamponger med Vishnevsky salve i gynekologi til behandling av inflammatoriske prosesser i livmorhalsen;
 • i proctology bruk salve for hemorroider.

Det anbefales ikke å bruke Vishnevsky salve på et åpent sår. I disse tilfellene bør du bruke kraftigere antiseptika som ikke lager en film over såret. Bortsett fra at Vishnevsky salve blokkerer tilgangen av oksygen til såret, noe som bidrar til utseendet til anaerobe bakterier.

Det er mye mer effektivt å bruke salven i behandlingen av purulente sår.

Det er viktig å forstå at det er bedre å ikke starte behandlingen uten å konsultere en lege. Til tross for produktets sikkerhet kan feil bruk føre til komplikasjoner. For eksempel bør du ikke bruke verktøyet i begynnelsen av purulent betennelse.

Kontra

Salve Balsamimedisin ifølge Vishnevsky er kontraindisert for personer med allergiske reaksjoner på komponentene.

I alle andre tilfeller er salven ufarlig.

Metode for bruk

Liniment balsamico påføres eksternt i form av kompresser, tamponger, dressinger.

I tilfelle av hudskader med salve, blir en gasbind bandasje impregnert og påført på lesionsstedet 2-3 ganger om dagen. Behandling utføres før rensing og helbredelse av såret.

Vishnevsky salve mot akne er ganske effektiv. Den påføres direkte til kvise. Kanskje pålegg av et lite bandasje, fast tape. Ofte gjør slike komprimeringer om natten.

Ikke bruk salven på hele ansiktet, det kan provosere uønskede inflammatoriske prosesser.

Mange lurer på hva som er bedre å bruke Levomekol eller Vishnevsky salve. Det bør bemerkes at disse midlene fungerer på forskjellige måter. Liniment balsamico er godt brukt for purulente prosesser på huden, og Levomekol kan brukes etter å ha renset såret for bedre healing.

En spesifikk behandling for ulike problemer er foreskrevet av en lege.

Bivirkninger

Vanligvis er Vishnevsky salve godt tolerert og forårsaker ikke bivirkninger.

Det er derfor du kan bruke Vishnevsky salve til barn, men bare på resept.

Vishnevsky salve under graviditet er også brukt. Komponentene påvirker ikke utviklingen av fosteret. Men konsultasjon av ekspert før søknad er ønskelig.

Det antas at salven forårsaker melanom - hudkreft. Det er noen sannhet i denne uttalelsen. Lang kontakt med tjære, som er en del av salven, kan bidra til dannelsen av melanom. Men dette gjelder hovedsakelig eldre pasienter som bruker salve i lang tid, i flere måneder, bekjemper leddgikt.

Når det behandles i 7 - 15 dager, er salven helt trygg. Dette har blitt bevist av mange års praksis ved hjelp av dette verktøyet.

analoger

Vishnevsky salve har ingen analoger. Du kan bare velge stoffer med lignende effekt, som Levomekol eller Ichthyol salve.

Vishnevsky salve for nesten et århundre søknad har fått et utmerket rykte. Den har en utmerket antimikrobiell effekt, hjelper med å rense og helbrede purulente sår, bidrar til å takle akne.

Denne billige salven kan ofte erstatte en rekke dyre produkter og er mer effektiv. Det er viktig å huske at selvmedisinering er farlig og bruk av narkotika etter å ha konsultert en lege.

Instruksjoner for bruk Liniminta balsamic Vishnevsky

Liniment balsamic eller Vishnevsky drug - et stoff som har vært kjent i nesten hundre år og er mye brukt i medisin. Legemidlet ble utviklet av den russiske militærkirurgen Alexander Vishnevsky, som blandet samme mengder birketjære, xeroform og ricinusolje.

Balsam liniment, eller vismut tribromphenolat og tjære, er en unik sammensetning som brukes til å behandle dermatologiske sykdommer.

Vishnevsky salve sammensetning og utgivelsesform


Sammensetningen av stoffet inkluderer tre aktive ingredienser: bjørk tjære, xeroform og ricinusolje, som i moderne formuleringer noen ganger erstattes med fiskeolje.

Birketjære er et naturlig produkt som er hentet fra bjørkebark. Det er en mørk oljeaktig væske med sterk antiseptisk og antibakteriell effekt. Birketjære forbedrer blodsirkulasjonen i de berørte områdene, regenererer vev, bidrar til å eliminere kløe.

Xeroform eller vismut har en astringent og antiseptisk effekt på huden.

Castorolje forbedrer effekten av tjære, fremmer rask inntrengning i vev, fukt og beroliger inflammet hud.

Legemidlet har en merkelig lukt. Fargen på blandingen kan være mørk gul eller mørk brun.

I motsetning til salven er strukturen av liniment lettere og mer flytende. Dette gjør det enkelt å fordele stoffet over den skadede overflaten.

Vishnevsky salve: hva er det brukt til?


Til tross for det store antallet moderne verktøy, er Vishnevsky salve fortsatt aktivt brukt i medisinsk praksis.

Legemidlet har antiseptiske og antibakterielle egenskaper, irriterer ikke den skadede overflaten, fremmer rask helbredelse av sår.

Vishnevsky salve: hva som brukes i moderne medisin, det brukes til å behandle følgende sykdommer og patologiske forhold:

 • sår, slitasje, carbuncles, abscesser;
 • akne og akne;
 • betennelse i hårsekkene;
 • brenner og frostbit;
 • trykksår;
 • psoriasis;
 • trophic og varicose ulcers;
 • tromboflebitt;
 • betennelse i lymfeknuter;
 • gråtende blærer;
 • bihulebetennelse;
 • en rekke gynekologiske sykdommer.

Kontra

På grunn av stoffets naturlige sammensetning har det nesten ingen kontraindikasjoner og har ingen bivirkninger.

Unntaket er overfølsomhet overfor de enkelte komponentene i stoffet.

Det anbefales heller ikke å bruke liniment under følgende forhold:

 • akutte purulente sykdommer i huden;
 • individuell intoleranse mot komponentene av stoffet;
 • allergiske reaksjoner av forskjellig opprinnelse;
 • svulst.

Ved langvarig bruk av stoffet kan det forårsake utslett og rødhet på huden.

Vishnevsky salve: bruksanvisning

For at effekten av Vishnevsky salve skal være effektiv, er det nødvendig å behandle overflaten av huden med en desinfiserende løsning: salicylalkohol, jod, en svak løsning av mangan og klorhexidin.

Legemidlet har gjentatte ganger bevist sin effektivitet for behandling av abscesser. Ved bruk av liniment er det en økning i blodstrømmen til stedet for betennelse som følge av en abscessform og bryter flere ganger raskere. Salven blir brukt som en dressing, som påføres i 8 til 10 timer til den er fullstendig herdet.

For behandling av akne og akne, påføres salven på kvelden til et punkt på stedet for betennelse og en gasbind bandasje påføres. Legemidlet eliminerer raskt sykdommen, da stoffet trer inn i huden, varme, reduserer betennelse og rødhet.

Ved behandling av hemorroider brukes legemidlet som et hjelpemiddel til hovedterapien av legemidlet. Ved hjelp av salve reduserer Vishnevsky risikoen for kirurgi. Sammensetningen brukes til å akselerere purulent utslipp, rensing av betent overflate og smertelindring. Salve regenererer effektivt vev.

Liniment brukes i gynekologi for å gjenopprette slimete overflater. Legemidlet brukes i kompleks terapi for behandling av vedheft, postpartum tårer, infertilitet, endometriose, cervikal erosjon. Bruk av stoffet må avtales med legen din.

Legemidlet brukes i form av en komprimering med en liten mengde av legemidlet, som påføres på den rensede og tørkede overflaten. Tidsbrukstidspunktet for stoffet - 3 timer. Legemidlet er introdusert i vagina med standard hygieniske tamponger, preimpregnert med stoffet. Deretter injiseres tampongen i 6-8 timer, fortrinnsvis om natten. Etter at du har fjernet tampongen, må du ta en pause samtidig.

Tampongen kan gjøres selvstendig ved hjelp av medisinsk gassbind. Prosedyren for bruk av en slik tampong er den samme som fabrikken en.

Når du bruker Vishnevskijs liniment i behandlingen av gynekologiske sykdommer, er det nødvendig å huske at en enkelt bruk av stoffet ikke vil bidra til å oppnå et resultat. Behandlingsforløpet er utformet i 10-15 dager.

For behandling av bihulebetennelse, påføres salven på den slimete overflaten av bihulene i 20-30 minutter. Behandlingens varighet er en måned.

For behandling av brennoverflate, påføres balsamisk liniment med et tykt lag under en bandasje. Dressing utføres en gang om dagen. Før du skal bruke salven, bør du rense såret fra restene av stoffet. Bruk av salve utføres til fullstendig gjenoppretting. På grunn av egenskapene renser salven effektivt hudflaten og gjenoppretter epitelet.

For purulente betennelser, koker, karbuncler, panaritium, blir en liten salve påført under bandasjen. Etter 10-12 timer er omklædning. Legemidlet brukes til fullstendig gjenoppretting. Liniment har en bakteriedrepende, antiseptisk og smertestillende effekt på den berørte overflaten, eliminerer raskt den inflammatoriske prosessen.

For otitis media, er salve brukt til å lindre betennelse i form av en komprimering sammen med alkoholisk propolis tinktur. Sammensetningen påføres på en bomullspinne som lå i det ømme øre. Toppfiks med et varmt håndkle eller skjerf.

I henhold til bruksanvisningen hjelper salven godt til behandling av åreknuter, tromboflebitt, endarteritt. Legemidlet øker blodsirkulasjonen og akselererer helbredelse. Liniment er påført under en bandasje, som byttes to ganger om dagen, festet med elastisk bandasje. Bruken av Vishnevsky salve er effektiv i veksling med preparater som inneholder heparin.

Vishnevsky salve under graviditet

Salven er helt trygt å bruke under graviditet og under amming. Det brukes aktivt til å behandle hemorroider, åreknuter, lindre hevelse i beina. Bruk av stoffet under graviditet må avtales med legen din.

Analoger av Vishnevsky salve

Den moderne farmakologiske industrien tilbyr en rekke mer praktiske og effektive legemidler i bruk, som er analoger av balsamisk liniment. Disse inkluderer: ichthyol salve, Actovegin, Levomekol, Solcoseryl, Acerbin, Heppiderm, Nitatsid, Ebermin, Bepantin. Det bør bemerkes at disse stoffene har en høyere pris.

Liniment balsamisk Vishnevsky refererer til ikke-reseptbelagte legemidler. Det kan kjøpes på apotek eller nettbutikk. Prisen på Vishnevsky salve er fra 25 rubler per pakke.

Om Vishnevsky salve hørte i lang tid. Brukte den til å behandle en wen på ryggen. Legemidlet var effektivt. Han komprimerte to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Etter en stund begynte Wen å svulme og briste. Behandlingsforløpet var en måned.

Jeg brukte liniment for å behandle brannen, hvoretter huden rødmet, fingrene på hånden svulmet opp, det var veldig smertefullt. Salven som brukes i form av dressinger, som endres tre ganger om dagen. Smerten gikk veldig fort. Svulsten minket neste dag. Etter brenningen er det ingen arr. Legemidlet er veldig fornøyd. Tilbakemeldingen er positiv.

Jeg bruker salve som en sportsbalsam for å varme opp musklene før treningen. Det pleide å fjerne akne med det. Salven helbreder godt, helbreder raskt og varmer godt. Den inneholder bare naturlige ingredienser, og derfor trygt.

Vishnevsky salve

Bakteriedrepende, antiseptisk medikament. Søknad: psoriasis, eksem, hemorroider, sår, brannskader. Pris fra 34 gni.

Analoger: Balsam Shostakovsky, Solkoseril, Zinksalve, Dimexid, Nitatsid. Mer informasjon om analoger, priser, og om de er erstatninger, kan du finne ut på slutten av denne artikkelen.

I dag la oss snakke om Vishnevsky salve. Hva et middel, hvordan påvirker det kroppen? Hva er indikasjonene og kontraindikasjonene? Hvordan og i hvilke doser brukes? Hva kan bli erstattet?

Hva en salve

Hovedegenskapene til dette legemidlet er antiseptisk og sårheling.

Det viktigste anvendelsesområdet - hudsykdommer, inkludert lesjoner med frigjøring av pus.

Kremet fungerer raskt nok til å fjerne ubehagelige utslett før noen viktig hendelse for dagen.

Vishnevsky salve kan administreres til barn, siden hovedkomponentene er naturlige elementer.

Aktiv ingrediens

Det viktigste aktive elementet, på grunn av hvilket den medisinske effekten oppnås - xeroform, har stoffet imidlertid en kompleks effekt, derfor er hvert stoff fra sammensetningen ekstremt viktig.

Til sammen bidrar de til en økning i frekvensen av vevregenerering, har en antibakteriell effekt, spiller rollen som et antiseptisk middel, og samtidig irriterer huden (som bidrar til blodstrøm og rask utslipp av pus).

Den eneste minus er en ganske ubehagelig lukt, men samtidig er Vishnevsky salve brukt til betennelse i vedleggene og er ganske effektiv.

struktur

Solgt i form av balsamisk liniment ifølge Vishnevsky (tynnere enn andre kremer for enkel bruk).

Komponenten har en ganske uttalt ubehagelig lukt og farge av den generelle konsistensen - fra gul til lysebrun. Hvis noen av disse elementene er ødelagte, bør du se på utløpsdatoen.

Vishnevsky salve for brann hjelper veldig raskt og uten negativ reaksjon fra huden, takket være den naturlige sammensetningen:

 • naturlig tjære;
 • ricinusolje;
 • musmuth tribrofenolat (den såkalte xenoformen);
 • renset vann.

Medisinsk petrolatum blir ikke tilsatt for mer flytende form, slik at preparatet er lettere å påføre på omfattende hud.

Farmakologiske egenskaper

Liniment har flere effekter på huden:

 1. Bakteriedrepende.
 2. Antiseptisk.
 3. En anti-inflammatorisk.
 4. Immunmodulatorisk (lokal).

Samtidig forårsaker en av komponentene ekstern irritasjon slik at pus slippes raskere og utslett forsvinner raskere, da er det en rask helbredelse på grunn av stimulering av cellevekst.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Tiltak som et antiseptisk middel er uttrykt i ødeleggelsen av en ondartet mikroorganisme som er trygt fjernet fra menneskekroppen uten penetrering.

I tillegg er huden renset, noe som bidrar til å redusere nivået av giftstoffer i blodet og i laget av det øvre epitelet.

I medisin hjelper det celler å gjenopprette flere ganger raskere, men det bør ikke få lov til å re-infisere.

Analoger av Vishnevskys luktfrie salve har ikke et lignende sett med kvaliteter på grunn av fraværet av et spesielt element i sammensetningen. I andre tilfeller legges erstatninger og kjemikalier som kan oppfattes negativt av kroppen.

Stoffet absorberes raskt i blodet, men i små mengder. Hos barn under 3 år kan dette forårsake et problem med sentralnervesystemet:

 • tap av oppmerksomhet;
 • reduksjon i konsentrasjon på objekter;
 • synproblemer;
 • humørsvingninger (lunger).

I dette tilfellet må du først konsultere en barnelege.

vitnesbyrd

Hovedformålet med legene - kampen mot inflammatorisk utslett på huden. Hva hjelper Vishnevsky salve? fra:

 1. Langvarig akne.
 2. Forverring av psoriasis i kronisk form.
 3. Forskjellig type eksem.
 4. Betennelse i endetarm (hemorroider, vaginitt).
 5. Brenner første og andre grader.
 6. Purulente sår.
 7. Trophic ulcers.
 8. Bedsores og omfattende områder av nekrose.
 9. Chilblains lemmer.
 10. Koker og stor betent akne.

Med hyppig bruk noter en reduksjon i mengden væske i leddene, noe som bidrar til ekstra komplisert terapi.

Den maksimale effekten oppnås når den blandes med Shostakovsky-balsam, men det er verdt et besøk på sykehuset og spør om dette.

Kontra

Kontraindikasjoner salve Vishnevsky ganske liten. Det kan være:

 1. Overfølsomhet overfor en bestemt komponent. Det er ganske enkelt å sjekke: En liten del av innholdet gnides i håndflaten, hvis det ikke er ubehagelig brennende følelse (sterk) i 15-20 minutter, så er det ikke.
 2. Allergi.
 3. Problemet med nyre-ekskresjonssystemet, hvis noen, uten tillatelse fra den behandlende legen, anbefales ikke å starte rehabilitering.

Metode for bruk og dosering

Instruksjoner for bruk Vishnevsky salve er ganske enkelt. Til aktuell bruk påføres en liten mengde krem ​​eksternt til området av betennelse.

For problemer med det intime området, bør du bruke en bomullspinne. Behandlingsforløpet bør ikke overstige en uke, og prosedyren utføres best ved sengetid (med etterfølgende fjerning for ikke å skade slimhinnen).

For behandling av koker bør bare brukes på den "modne" absessen, ellers kan det oppstå komplikasjoner ved etterfølgende frigjøring av pus. Etter at det lekker ut, må du smøre området flere ganger for å øke hastighetsprosessen og forhindre re-infeksjon.

Gravide og ammende kvinner i barndommen

Komponenter er giftfri, slik at de lett tolereres av gravide og ammende kvinner, mens fosterskader er minimal eller praktisk fraværende, men ekstra forsiktighet vil ikke skade. Foreløpig er det bedre å utføre analysen i klinikken for å unngå unødvendig irritasjon.

Barn under 3 år er kontraindisert av grunnen til at bivirkningene, til tross for effektiviteten, kan være ganske sterke, opp til problemer med minne og utvikling. Tenåringer bør redusere doseringen.

Bivirkninger

Under kliniske studier ble følgende symptomer identifisert:

I andre tilfeller var medisinen helt smertefri.

Spesielle instruksjoner

For å øke effektiviteten, bør du ta forholdsregler:

 1. Ved kontakt med øynene, skyll grundig. Så snart smerten forsvinner - kan du stoppe prosedyren.
 2. Påfør bare på et rent område, siden tilstedeværelse av smuss og bakterier, til tross for antiseptisk effekt, kan føre til tilbakefall av sykdommen.

overdose

Ingen tilfeller av overdose er identifisert.

Ved inntak av store mengder (mer enn 10 gram), er det nødvendig å fremkalle brekninger ved hjelp av en vandig oppløsning av brus.

Hvis feber og generell svakhet i kroppen vedvarer i lang tid, er det et presserende behov for å gå til sykehuset.

Drug interaksjon

Negativ effekt ved bruk av andre legemidler observeres ikke.

analoger

Med lignende symptomer er det ofte foreskrevet:

 1. Shostakovsky-balsam (bedre å kombinere med noe) fra 137 rubler.
 2. Solkoseryl - fra 413 rubler.
 3. Sink salve - fra 48 rubler.
 4. Dimexid fra 40 gnid.
 5. Sink salve.
 6. Nitatsid.

Sammenligning med Levomekol

Pasientene lurer på: hva du skal velge - Levomekol eller Vishnevsky salve? Det er vanskelig å gi et entydig svar, men Levomekol har en høy forekomst av bivirkninger, mens anvendelsesområdet er noe smalere. Denne krem ​​er ikke foreskrevet for gravide og ammende mødre, så Vishnevsky salve vil være en tryggere løsning.

Bruk på barns alder etter 3 år er mulig

Den maksimale effekten oppnås når den blandes med Shostakovsky-balsam

Ikke giftig

Kan brukes under graviditet og amming.

Vishnevsky salve: analoger, fra hva hjelper?

Vishnevsky salve ble opprettet i krigen, og siden da har det fortsatt vært populært. Det bidrar til å gjenopprette vev, fjerne purulent prosess og har antiinflammatoriske, sårhelende egenskaper.

Den brukes overalt og hjelper i tilsynelatende håpløse tilfeller. Mange mennesker liker ikke salven på grunn av den svært ubehagelige lukten, men det er nødvendig å overvinne seg selv, siden det er dette verktøyet som kan avlaste deg mange problemer.

Suppurations oppløses bokstavelig talt om noen dager, og under betennelse i huden og andre organer, reddet salve tusenvis av mennesker fra operasjoner.

Sammensetningen av midlene og formen av

Sammensetningen av salven er ganske enkel, den inkluderer:

 • xeroform;
 • Bjørk tjære;
 • Castor olje.

Birketjære bidrar til å forbedre ernæringen og blodsirkulasjonen i vev, xeroform er et antiseptisk middel, og ricinusolje hjelper ingrediensene til å trenge inn i huden og gjenopprette strukturen. Siden alle ingrediensene har en naturlig sammensetning, er det trygt å bruke.

Vishnevsky salve er tilgjengelig i mørke glassburer med et volum på 50-100 gram. Den har en ganske tykk tekstur og spesiell lukt. Denne salven er vanskelig å forvirre med noen andre.

Lukten kommer fra xeroform og tjære, slik at ikke alle liker det. Til tross for dette er produktet ekstremt effektivt. Derfor, den som noen gang har møtt panaritium, vet dette.

For rask lindring av åreknuter anbefaler våre lesere HELTIG Gel. Åreknuter - kvinnelig "pest i XXI århundre". 57% av pasientene dør innen 10 år med trombose og kreft! Livstruende komplikasjoner er: THROMBOPHLEBIT (blodpropper i blodårene har 75-80% av åreknuter), TROPHISK ULCERS (vevrot) og selvfølgelig ONKOLOGI! Hvis du har åreknuter, må du handle raskt. I de fleste tilfeller kan du uten kirurgi og andre tunge inngrep, med egen hjelp.

Farmakologisk aktivitet

Salven har en sårheling, antiinflammatorisk, tørkeeffekt, hypoallergen, som den består av naturlige preparater.

Den har antiseptiske egenskaper og lindrer litt. Tørking og anti-inflammatorisk effekt brukes i stor grad av dermatologer og kosmetologer.

Blodstrømmen i det lokale segmentet gir rett til å påføre det for ulike skader, som forstuinger og forstuinger.

Mange bruker salven, ikke bare for å behandle kutt og brenner, men også helbrede postoperative masker. Du bør imidlertid rådføre deg med legen din om hva slags midler du skal bruke.

Påføring av Vishnevsky salve

Bruken av salven er veldig bred, men det oppnådde særlig betydning ved purulent kirurgi.

Salven brukes i gynekologi og i ENT sykdommer, i kirurgi og i hudsykdommer. Det brukes ofte til mastitt, gjør kremer for hemorroider. Verktøyet er nesten universelt, det eneste du ikke bør sette det på slimhinnene, inkludert nesen uten råd fra en lege.

Tar kan brukes til ondt i halsen og gangrene, svampelesjoner og sår, mastitt og psoriasis. Derfor er salven betraktet som et veldig godt antiseptisk middel.

Xeroform brukes til behandling av sår etter tårer under arbeid, for behandling av et navlestangssår av en baby, for brannskader, eksem, for hudtransplantater. Som du kan se, er han også i sammensetningen av midlene. Castorolje brukes til peeling av huden, for brann og frostbit, ødelegger cellene av sopp og bakterier.

Alle komponenter i salven sliter med ulike sykdommer, og i komplekset blir de enda sterkere. Bare som en bivirkning kan det forekomme utslett, men etter seponering forsvinner stoffet.

For akne

Salve brukes ofte til å bekjempe akne. Det er to måter å bruke det på ansiktet. Første stedet, når de kviser er valgt som må tørkes og fjernes. Den andre er anvendelsen av en maske laget av klut, der det er nødvendig å lage kutt for nese, munn og øyne.

Masken holdes vanligvis i minst 2 timer, men hvis huden klemmer seg, er det bedre å fjerne det tidligere. I tillegg hjelper liniment perfekt med carbuncles og koiler, så brett bare bandasjen i flere lag og fest med salve til stedet for betennelse.

Du kan gå om natten eller gå med et bandasje hele dagen, alt avhenger av arbeidets spesifikasjoner. Etter 12 timer fjernes dressingen, og stedet for betennelse behandles med alkohol.

I gynekologi

Vishnevsky salve brukes i gynekologi. Dette hjelper spesielt etter operasjoner. For å gjøre dette, tampongen er gjennomvåt med medisin og anvendt på skadestedet for rask gjenvinning av vev. I tillegg er legemidlet brukt til å behandle appendager, eggstokkene, for denne brukstampongen som varer opptil en uke.

Med hemorroider

Salven brukes til hemorroider. Den brukes til eksterne dressinger i form av kompresser og tamponger, dressinger. Antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper av salven brukes mye i denne sykdommen.

Etter behandlingsforløpet trekkes den utfallende delen av tarmene tilbake og betennelsen fjernes. Først tørk det berørte området med en svak løsning av mangan, og gjør deretter applikasjonen.

Under graviditet

Siden stoffet er ufarlig, brukes det til og med under graviditeten. Det har ingen giftig effekt på mor og barn.

Oftest brukes Vishnevsky salve til ødem. En gasbind dressing brukes på hevelse av beina, som er gjennomvåt med denne salven. På grunn av dette blir betennelse, åreknuter fjernet.

Noen ganger, med utviklingen av tromboflebitt, er det mulig på denne måten å bidra til å bringe fosteret uten morens operasjon. Oppbevar slike dressinger til innholdet er fullstendig absorbert.

Når bihulebetennelse

Siden verktøyet er et utmerket antiseptisk middel og reduserer betennelse i vevet, brukes det til bihulebetennelse. Spesielle kompresser er laget, som settes inn i hulrommet i neseborene og forlatt det en stund.

Sammensetningen av kompressen inkluderer aloe, kalanchoe, cyclamen og Vishnevsky salve, alt må tas i like store mengder. Deretter fuktes et stykke gassbind i løsningen og injiseres i neseboret i en halv time. Behandlingsforløpet med dette verktøyet kan vare opptil 3 uker.

Med mastitt og amming

Mens du ammer en kvinne i arbeid, kan du starte mastitt. Alvorlig hevelse og betennelse forstyrrer kvinnen, temperaturen kan stige. Hvis behandlingen ikke er startet i tide, kan det åpnes en purulent hulrom av kirurgen.

I dette tilfellet vil Vishnevsky salve, som påføres det berørte området som komprimering, hjelpe. I tillegg brukes den til andre problemer med brystkjertelen.

Analoger av Vishnevsky salve

Som sådan finnes ikke analoger av Vishnevsky salve, men det finnes en rekke medikamenter som har lignende antiseptiske egenskaper og kan bidra til helbredelse og regenerering av huden.

For eksempel:

 • Levomekol og Sintomitsinovaya salve;
 • Levomitsetinovaya og Methyluratsilovaya salve.

I denne artikkelen finner du mange analoger av Lyoton.

Bivirkninger

Salve gir nesten ikke bivirkninger, bare hudutslett eller irritasjon kan begynne, som umiddelbart forsvinner etter uttak av stoffet. De fleste av alle pasientene liker ikke lukten, noe som er veldig spesifikt.

Kontra

Intoleranse til salven er svært sjelden, ikke la stoffet komme på slimete øyne, munn. Ikke bruk en forsinket versjon av salven.

Kontra:

 • Allergi til komponentene i sammensetningen, individuell intoleranse. Vi anbefaler også å lese vår artikkel om allergi mot Ascorutin.
 • Kan ikke brukes til suppuration av talgkjertlene;
 • Kan ikke brukes i nyrefeil;
 • Det anbefales ikke å bruke ved skade på et stort hudområde.

Fordelen med salven er at den er billig og hjelper med mange sykdommer. Det er derfor folk ofte holder det i førstehjelpsutstyret i tilfelle av betennelse i huden, felon eller andre problemer. Det vil hjelpe med spiker inntrukket, burr betennelse, purulent sår og hud lesjoner.

Ofte er liniment påført i flere timer, hvorefter betennelse og hevelse av vev raskt fjernes. Det ideelle verktøyet vant og kjærligheten til leger, så vær ikke overrasket over at gynekologer eller kirurger foreskriver dette øreverktøyet som raskt takler jevn komplisert betennelse.

Salven er økonomisk, gir praktisk talt ikke bivirkninger bortsett fra sterk lukt. Dens komponenter ødelegger sopp og bakterier, er et utmerket desinfeksjonsmiddel. Ikke glem at bruk av Vishnevsky salve er nødvendig for å pålegge det i lang tid, så sett opp med en ubehagelig lukt og gjør alt for å løse problemet med betennelse. Noen ganger tar behandlingsprosessen opptil 2-3 uker, så du må lide.

Riktig og effektivt bruk Vishnevsky salve

Sammensetningen av salven og medisinske egenskaper

Skaperen av salven - Dr. Vishnevsky - var en militær kirurg. For utøveren var det viktig å få et effektivt middel til å behandle infiserte sår (krigsår blir ofte ledsaget av infeksjon, suppuration). Derfor inneholdt sammensetningen svært enkle, rimelige stoffer, med en antiseptisk og sårhelende effekt.

Salve (eller liniment) Vishnevsky består av tre komponenter:

Hver av de listede komponentene har en bestemt effekt. I komplekset komplementerer de hverandre og gir en generell terapeutisk effekt.

Castorolje - sårhelingskomponent

Castorolje er et kjent sårhelingstilbud. Den klemmes fra de giftige frøene til kjernehjernen. Verktøyet brukes ofte til ekstern behandling av utslett, peeling, for helbredende sår, forbrenning, frostbit. Også ricinusolje har antimikrobielle egenskaper - dets komponenter ødelegger cellene av bakterier og sopp.

Tar - antiseptisk bred handling

Tar er et produkt av tre-tjære sublimering. Den har en skarp ubehagelig lukt, som er bevart i sammensetningen av Vishnevskijs liniment. Avhengig av hvilken type bark der det fordampes, kan tjære være asp, bjørk, furu. For produksjon av Vishnevsky liniment ved hjelp av bjørk tjære.

I folkemedisin er björktjære et middel for behandling av sår, betennelser, infeksjoner, svulster. Det brukes i sår hals, gangrene, sopplidelser, så vel som sår, mastitt, psoriasis. Healers anbefaler taren for å kvitte seg med ormer og eksterne parasitter (flått, luer).

Birk tjære er således et bredspektret antiseptisk middel. Den består av mer enn 100 nyttige komponenter som motvirker mikrober, desinfiserer sår. De antimikrobielle egenskapene til tjære i sammensetningen av Vishnevsky danner den antiseptiske effekten av midlet.

Xeroform - syntetisk antiseptisk

Xeroform er en syntetisk komponent, pulver, hvor to aktive stoffer er vismutsalt og karboksylsyre. Det oppnås under kjemiske reaksjoner. Vismut som en del av xeroform oxiderer patogene bakterier. Karboksylsyre - Krenker strukturen til bakteriecellen.

Dette syntetiske stoffet er et kjent antiseptisk middel. Det binder patogener, forårsaker deres død. Brukes til behandling av ytre sår, behandling av hudbetennelse. Salver med xeroform foreskrives ofte etter operasjoner og for behandling av postpartum tårer, navlestrengen i et spedbarn, med eksem og brann, etter hudtransplantasjon.

Instruksjoner for Vishnevsky salve

Instruksjoner for bruk Vishnevsky salve regulerer kontraindikasjoner og indikasjoner på behandling og anvendelsesmetoder. Liniment anbefales for behandling av sår av forskjellig opprinnelse - kirurgiske inngrep, postpartum traumas, purulente prosesser, eksterne betennelser.

Og en annen ting: Det anbefales ikke å bruke Vishnevsky's liniment på de åpne områdene i kroppen i sommerperioden (bjørketæren øker hudens følsomhet mot ultrafiolett stråling).

Holdbarheten til legemidlet er 3 år (i et mørkt, kjølig sted til + 18ºC).

Hva bestemmer effektiviteten av søknaden

Sammensetningen av Vishnevsky ble oppfunnet for mer enn hundre år siden. I medisinske sirkler var det uenigheter om hensiktsmessigheten av bruken. Det ble diskutert at under påføring av linimentet - en film som er ugjennomtrengelig til luft, dannes på overflaten av såret. Under en slik film er det opprettet forhold for utvikling av anaerobe bakterier. Så, kanskje intensiverende purulente prosesser.

For at Vishnevskijs liniment bare skal kunne gi fordeler, er det nødvendig å bruke det ordentlig. Før det påføres huden, er det nødvendig å desinfisere overflaten med salisylalkohol, jod eller en svak manganoppløsning.

Praksis har vist effektiviteten av legemidlet til behandling av koke. Som et resultat av en økning i blodstrømmen, dannes en abscess raskere, går gjennom og helbreder.

Instruksjonen anbefaler at du bruker Vishnevskys komposisjon eksternt i form av dressinger i 8-12 timer, om nødvendig, lengre (med periodisk forandring av dressinger) til fullstendig gjenoppretting.

Korrekt bruk av Vishnevsky salve

Liniment Vishnevsky er en behandling for purulente betennelser. Det akselererer modningen av koker og deres gjennombrudd etterfulgt av helbredelse.

Prosessen, som kan vare 7-10 dager, tar 12-24 timer.

En kvise, sår, en annen type kjele modnes, danner et purulent hode, sprekker, etterfulgt av utløpet av purulent ekssudat. Videre bruk av liniment fjerner pusrester og helbreder såret uten arrdannelse. Liniment brukes til å behandle en rekke purulente betennelser.

Hva hjelper Vishnevsky salve:

 • akneutslett;
 • gynekologisk betennelse;
 • trengsel i leddene (tromboflebitt, endarteritt, åreknuter, trophic ulcers, gangrenous prosesser);
 • psoriasis;
 • brannsår, trykksår, frostbit;
 • hevelse, dropsy.

La oss se nærmere på hvordan og for hvilken Vishnevsky salve er brukt.

Vishnevsky salve for akne

For å redusere og bli kvitt akne, bruker pimples av ulike etiologier dressinger og sprøyter. Bandasjer brukes til omfattende utslett. For å gjøre dette, ta et bandasje eller gasbind (brettet i flere lag), bruk liniment på dem, gjelder for det berørte området (kind, hake, panne). Dekk med en bomullsklut, fest med en gips. La overnatte. Om morgenen - fjern og tørk huden med salisylalkohol eller klorhexidin (for å fjerne bakterier og lukt av salve).

Den andre metoden - pek applikasjon av liniment uten komprimering. I dette tilfellet brukes Vishnevsky salve for akne på ansiktet separat for hver kvise (bruk en pinne for ørene eller en kamp med bomull). Pre-acne blir behandlet med jod (flekk), på toppen av - sette liniment. Ikke dekk med gips, det er nødvendig å oppdatere salven hver annen time. Hvis kjelen er moden og ikke gjennomsyrer på egenhånd, kan du pierce den med en nål og bruke forbindelsen igjen. Klemme pimple kan ikke.

Bruken av Vishnevsky salve i gynekologi

Vishnevsky salve i gynekologi brukes til å behandle ulike betennelser (appendages, eggstokkene, vaginal inflammasjon, tubal infertilitet - obstruksjon av eggleder). Tamponger med liniment reduserer området betennelse, reduserer puffiness. I tillegg bidrar sammensetningen av Vishnevsky til rask helbredelse av tårer, postpartum suturer, resorbsjon av adhesjoner.

Tamponger med Vishnevsky salve i gynekologi har en antiseptisk og epithelial effekt. De legges på kvelden i skjeden. Opptil 15 g salve forbrukes for hver tampong, behandlingstid - opptil 10 dager med en pause på 10 dager.

Tamponger med Vishnevsky salve bidrar til behandling av endometriose. De gjenoppretter det indre laget av livmorrøret, noe som gjør at det befruktede egget kan bevege seg gjennom det i livmoren og implantert med utbruddet av ønsket graviditet.

Vishnevsky salve for hemorroider

Vishnevsky salve brukes til behandling av ytre hemorroider og for postoperativ behandling for å fjerne hemorroider. Salve bidrar ikke bare til dannelsen av ny hud, men forhindrer også sårinfeksjon.

Ved behandling av de første stadiene av hemorroider hjelper linimentet med å stoppe prosessen og forhindre kirurgi, fremmer opptaket av klumper. Med tidlig behandling (i utgangspunktet), kan du bli kvitt hemorroider helt.

Hvordan virker linimentet i hemorroider:

 • øker blodsirkulasjonen i applikasjonsområdet;
 • reduserer puffiness;
 • helbreder sår;
 • reduserer smerte.

Liniment Vishnevsky pålegger bare på en ren overflate. Dette er en obligatorisk behandlingsbetingelse, ellers kan sammensetningen skade. Hvis det er fekepartikler i fettfilmen, aktiverer de anaerobe prosesser, øker infeksjonen.

Derfor, før det påføres en medisinsk sammensetning, behandles anuset med en svak manganoppløsning (eller varme, sessile bad er laget i vann med mangan). Det anbefales å behandle anus med en manganløsning for en dag, og først etter at behandlingen med linimentet er startet.

Salve pålegges i form av kompresjon om natten. Du kan søke på et annet behandlingsregime - bruk liniment i 2-3 timer flere ganger om dagen.

Hemorroider blir ofte aktivert under graviditet. Kan gravide kvinner behandle hemorroider med Vishnevsky's liniment?

Vishnevsky salve under graviditet

Ekstern bruk av liniment under graviditet er trygt og tillatt for følgende sykdommer:

 • Hemorroider.
 • Åreknuter i bena - bruk av salve reduserer fremspringet av vener, reduserer smerte i spill.
 • Hevelse av føttene - salven reduserer utseendet av hevelse.
 • Gynekologisk betennelse (tamponger med liniment under graviditet, slik behandling er foreskrevet i tilfelle av akutt behov).

Egenskaper ved behandling: Tørk huden med alkohol før du påfører liniment. Dette fjerner bakterier som kan multiplisere under anaerobe forhold.

Analoger av Vishnevsky salve

I hundrevis av år etter oppfinnelsen av Vishnevsky salven ble mange komposisjoner utviklet og frigjort - mer effektivt uten sterk lukt, noe som gir oksygen til såret. Hvilke formuleringer tilbyr den moderne apoteksindustrien som et alternativ til den gamle måten (Dr. Vishnevsky)?

 • Ichthyol salve. Den viktigste aktive ingrediensen (Ichthyol) er aktiv mot stafylokokker, streptokokker, gjærlignende sopp. Den har antiinflammatorisk og smertestillende effekt. I tillegg til behandling av koker, brukes den til eksem, streptoderma, brannsår og erysipelas. Den viktigste effekten av ichthyol - den trekker pus, men forbedrer ikke helbredelsen av såret.
 • Levomekol - antibiotisk salve. Gir en uttalt effekt på behandlingen av purulente sår. Mye mer effektivt enn Vishnevskys foredrag.

Og også følgende stoffer:

 • Actovegin (krem og gel, som aktiverer absorpsjon av glukose, oksygen, og dermed stimulerer sårheling).
 • Solkoseryl (salve og gelé aktiverer også absorpsjon av oksygen og glukose).
 • Acerbin (inneholder malinsyre og benzoesyrer, som gir antimikrobiell virkning).
 • Hepiderm (krem, som består av antiseptisk klorhexidin og dexpanthenol - en hudepiteliseringsstimulator).
 • Nitatsid (krem med antibakteriell komponent - nitazol, streptotsid).
 • Ebermin er et stoff som inneholder naturlig antiseptisk (sølv).

Og også Bepantin (krem, lotion, salve), Panthenol (skum eller salve), Redningsmiddel, Miramistin (antiseptisk løsning). Fra folkemessige rettsmidler - tinktur av calendula, propolis, aloe leafmasse.

Levomekol - hva er forskjellene og egenskapene

Legemiddelindustrien tilbyr Levomekol som en analog av Vishnevsky's liniment. Dette er en salve som inneholder et antibiotika og et immunostimulerende middel (metyluracin og levomycetin). Levomekol brukes også til purulente sår, brannsår, trophic ulcers og andre smittsomme hudlesjoner. Den antibakterielle effekten av Levomekoli er mer uttalt enn Vishnevsky. I tillegg inneholder sammensetningen ikke komponenter med skarp ubehagelig lukt.

Hva er bedre Levomekol eller Vishnevsky salve? Dette bestemmes av alvorlighetsgraden av hudlesjonen og tilstanden til den syke personen.

Hvis tilstanden er alvorlig og en rask terapeutisk effekt er nødvendig, bruk Levomekol med antibiotika. Hvis den purulente prosessen ikke er omfattende - referer til den mer tilgjengelige sammensetningen av Vishnevsky.

De antibakterielle komponentene i Levomecoli, når de absorberes i blodet, kommer inn i hulromene i indre organer og kan forstyrre mikrofloraen. Levomekol er også bedre å ikke bruke gravide, særlig i de tidlige stadiene (de første fire månedene).

Vishnevsky salve er en enkel, billig og ganske effektiv behandling for sår og koke. Før du bruker sammensetningen, er det nødvendig å behandle huden med en antiseptisk løsning. Dette vil forhindre anaerobe prosesser og forhindre økt betennelse.

Flere Artikler Om Typer Acne