Mange godt annonserte og dyre medisiner kan erstattes av tilgjengelige "kopier" - generikk. Samtidig vil effekten av behandlingen ikke lider i det hele tatt, og noen ganger overgår analogene til og med de opprinnelige preparatene i noen egenskaper. Så den populære gel Metrogyl Denta har en lite kjent "twin" i sammensetningen - Dentamegel. La oss finne ut hva slags stoff det er, når det brukes, hva slags vurderinger har Dentamet, og om det er verdt å betale for å kjøpe en dyrere motpart.

Dentamet er en tanngel. Instruksjoner til stoffet indikerer at den er beregnet utelukkende for tannbruk. Produksjon Dentameta organisert på anlegget til den russiske vitaminfabrikken Altaivitaminy, som er blant de største farmasøytiske selskapene i landet.

Tilgjengelig gel i aluminiumsrør på 25 gram. Gelen selv er viskøs, fargeløs, litt uklar. Den har en mint smaken.

Gel stomatologisk Dentamet.

Virkningen av gel Dentamet gir en kombinasjon av to stoffer - metronidazol og klorhexidin. Metronidazol er en antibakteriell og antimikrobiell komponent. Klorhexidin har en kraftig antiseptisk effekt, den er aktiv mot anaerober, aerober, gram-positive og gram-negative bakterier, gjær. Begge stoffene er inkludert i listen over viktige legemidler godkjent av Verdens helseorganisasjon.

De aktive komponentene i gel Dentamet når den kommer i kontakt med munnslimhinnen, har en skadelig effekt på den patogene floraen, noe som fremkaller utviklingen av tannhelsesykdommer. Gelen brukes til å behandle smittsomme og inflammatoriske sykdommer i munnhulen og deres forebygging. Dentamet kan være nyttig i behandling av:

 • gingivitt (både akutt og kronisk) - en inflammatorisk sykdom i tannkjøttet, manifestert av blødning, dårlig pust, ødem og smerte i tanntandens vev;
 • periodontitt - periodontal betennelse, ledsaget av tannkjøttets ødeleggelse og tannkreft;
 • periodontal sykdom - periodontale lesjoner av ikke-smittsom opprinnelse, der detudering av tenner og tenner løsner opp;
 • stomatitt (ulcerativ og aphthous) - inflammatoriske sykdommer der smertefulle sår dannes på munnslimhinnen;
 • cheilitis - skade på leppens hud;
 • gangrenøs pulpitis - betennelse i tannnerven, hvor nekrose av vevet oppstår;
 • alveolitis - betennelse i tannhullet, som oppsto etter utvinning av tannen;
 • periodontitt - en sykdom hvor en infeksjon faller utenfor tannens grenser - i tannbunnsområdet
 • tannpine forårsaket av tilsetning av infeksjon.

Komponentene av stoffets sammensetning.

I de fleste tilfeller bør gelen brukes som en del av kompleks terapi. Alene for å kurere sykdommer som periodontitt, periodontal sykdom, alveolit ​​eller periodontitt, er tanngelen ikke i stand, siden den ikke inneholder antiinflammatoriske komponenter.

Bruk av Dentagel som monoterapi gir kun mening for milde former for gingivitt og stomatitt. Videre, før behandling påbegynnes, er det nødvendig å eliminere den faktoren som fremkaller utviklingen av sykdommen. For eksempel, hvis gingivitt er forårsaket av feil oral pleie og overbelastning av bakteriell plakk og tartar i området med gingivalmarginen, vil smelting av tannkjøttet med en gel bli avfall. Først av alt, for å eliminere betennelse i tannkjøttet, må pasienten konsultere en tannlege for profesjonell tannrengjøring og fjerning av tannskudd. Og etter det kan du holde på bruk av tanngel.

Før du bruker gelen til behandling av gingivitt, må du rengjøre tannplakkene.

Når du løper former for gingivitt og etter fjerning av tannplakk, kan det hende at bruk av gel ikke er nok. Tannlegen kan foreskrive en kompleks behandling, som inkluderer lokal behandling av munnhulen med antiseptika og inntak av antibakterielle legemidler.

Ved behandling av stomatitt kan Dentagel kun virke i tilfelle av ulcerative og aphthous sykdomsformer. Det finnes ingen antivirale komponenter i sammensetningen av stoffet, så det er meningsløst å bruke det til behandling av herpetic stomatitt.

Viktig: De fleste sykdommene som er oppført i indikasjonene for bruk av gelen, med feil behandling, kan bli kronisk. Ikke medisinske. En effektiv behandling kan foreskrives av en lege.

Gelen er beregnet for lokal bruk.

Ifølge instruksjonene påføres Dentamet på de berørte områdene av tannkjøttet og munnslimhinnen to ganger om dagen. Etter bruk av stoffet, anbefales det ikke å spise eller drikke minst 25-30 minutter, siden bruk av mat og drikke vil svelge gelen, noe som vil negere effektiviteten. Av samme grunn bør du prøve å ikke svelge spytt i noen tid.

Med nederlaget til munnslimhinnen kan gelen påføres den med en ren finger eller å behandle smertefulle områder med en bomullspinne. Gelen kan også påføres tannkjøttet med en finger, for enkelhets skyld kan du bruke en tannbørste.

Tips: Effektiviteten av behandlingen blir høyere hvis du børster tennene grundig, skyll munnen og tørk slimhinnen fra spytten med en bomullspinne før du påfører gelen.

Varigheten av behandlingen avhenger av type sykdom og alvorlighetsgrad. I gjennomsnitt er varigheten av behandlingen 7-10 dager. I mildere former for gingivitt og stomatitt merker pasientene en synlig forbedring allerede ved 3-4 dager.

Tips: For å forbedre effektiviteten av gelen, er en av bruksområdene av verktøyet best gjort etter en kveld børsting tennene før sengetid. Så gelen forblir på den slimete lengre og kan ha en mer varig effekt.

Gelen kan brukes som et forebyggende tiltak. For å gjøre dette legges en liten mengde av produktet til tannkremet mens du børster tennene, eller gelen påføres direkte på slimhinnen etter en hygienisk prosedyre. Forebyggende kurs utføres ikke mer enn 2 ganger i året. Kursets varighet kan være fra 2 uker til en måned.

Vi anbefaler å vite hvorfor en ubehagelig lukt kan dukke opp under kronen og hvordan du kan eliminere den.

Les: Hva du trenger å gjøre for å øke hastigheten på helingen etter hullet etter tannutvinning.

Som vi har sagt, er Dentamet en analog av det velkjente stoffet MetroGil Dent gel. Dette betyr at de aktive ingrediensene, indikasjonene på bruk og form for frigivelse av legemidler er identiske. Begge produktene er egnet for behandling av voksne og barn over 6 år. På emballasjen og Dentameta og Metrogil Dent er det et tegn på at stoffene er godkjent av Tannforbundet i Russland. Dette indikerer høy kvalitet på medisiner.

Metrogil Denta har en mer viskøs og tykk konsistens.

Men forskjellene mellom dem er fortsatt der. En av de viktigste - prisen. Dentamet Gel koster ca 130 rubler, i enkelte apotek kan prisen på stoffet nå 180-190 rubler per rør. Metrogil Dent er dyrere med om lag 40%. Minimumskostnaden for Metrogil Dent-gel er 180 rubler, du kan møte prislappen på 240 rubler og mer.

Til notatet: Foruten gel Metrogil Denta Dentamet har andre analoger, med en enda rimeligere pris, som Metrodent og Metrohex. Men i apoteksnettet for å finne dem vanskeligere.

Prisforskjellen er ikke den eneste forskjellen mellom stoffene. Effektiviteten av behandling med Dentamet gel for noen pasienter var høyere enn Metrogyl Dent. Kundevurderinger peker på andre forskjeller i geler:

 • Metrogyl Denta har en mer viskøs og tett konsistens, Dentamet er mer flytende og verre beholder seg på slimhinnen.
 • smaken av Metrogil Denta gel er mer behagelig; Denamet har en bitter smak;
 • Metrogils plasttuba er lettere å betjene enn Dentamet aluminiumsemballasje;
 • Volumet av røret Dentamet mer med 5 gram, men på grunn av konsistensen og forbruket av det større;
 • Metrogil Denta kan kjøpes på nesten alle apotek, Dentamet er mindre vanlig i salget.

Dentamet vil være et godt alternativ til den populære Metrogil Dent-gelen for de som vil spare på behandlingen, spesielt siden anmeldelser sier at det generiske stoffet er svært effektivt.

Lær hvordan du børster børster med en børste.

Vi anbefaler å lese om dyp fluoridering av tennene med stoffet Gluftored.

Les: Hvordan bruke Hexasprey med ondt i halsen.

Dentamet Gel er en brukervennlig og effektiv behandling for mange tannssykdommer. Den har nesten ingen kontraindikasjoner (ikke egnet for individuell intoleranse mot gelens komponenter) og forårsaker sjelden bivirkninger i form av allergiske reaksjoner. Legemidlet selges uten resept av en lege, men det er verdt å forstå at i sjeldne tilfeller vil det være nok å bruke en gel for å bekjempe sykdommen. Oftest er komplisert behandling nødvendig, noe som bør foreskrives av legen etter å ha undersøkt munnhulen. Ikke bli syk!

I dental praksis brukes Metrogil Dent til behandling av infeksiøse og inflammatoriske patologier i det myke vevet i periodontale og slimhinner.

Artikkelen gir informasjon om stoffet, dets farmakologiske virkning og indikasjoner for bruk. Beskriver også de viktigste billige analogene av stoffet.

Metrogyl Dent er en antimikrobiell tanngel som brukes i kombinasjonsterapi og som forebyggende tiltak for noen typer inflammatoriske sykdommer i munnhulen av en smittsom etiologi.

Farmakologisk aktivitet av stoffet er å ødelegge patogene mikroorganismer.

Aktive ingredienser som klorhexidindiglukonat, metranidazol har denne effekten.

Data er tilgjengelig i form av en gel i et aluminiumrør på 20 gram, pakket i en pappkasse med bruksanvisning.

Bruk av Metrogil Denta anbefales for sykdommer i inflammatorisk og smittsom etiologi.

Høy terapeutisk effekt observeres ved behandling av:

 • Periodontal sykdom.
 • Cheilitis.
 • Pulpit.
 • Aphthous stomatitt
 • Candida stomatitt
 • abscess
 • gingivitt
 • alveolitt
 • Mekanisk skade på slimhinnen.

Det er viktig! Ordningen av stoffet avhenger av type og grad av utvikling av patologien. Derfor bør avtalen utelukkende utføres av tannlegen etter en fullstendig undersøkelse.

Kostnaden for stoffet i apotek varierer innen 216 rubler for ett gelrør.

I sjeldne tilfeller kan Metrogyl ikke ha en terapeutisk effekt. Det avhenger av menneskets individuelle egenskaper.

I dette tilfellet er det mulig å erstatte det med andre stoffer. Også Metrogil-analoger kan brukes til å redusere kostnaden for terapeutisk kurs.

De beste erstatninger og hvor mye de koster:

Analoger av stoffet Metrogil Dent - hva kan erstatte et populært middel?

Aktuelle geler og salver er foreskrevet for behandling av ulike tannssykdommer.

De er inkludert i det generelle behandlingsforløpet og hjelper raskt og effektivt å lindre pasienten fra ubehag og symptomer på sykdommen.

En av de mest populære stoffene er Metrogil Dent.

Det er ganske effektivt i ulike betennelser i munnhulen, men det har visse kontraindikasjoner. Hvis du ikke kan bruke gelen i noen tilfeller, kan den erstattes av et lignende verktøy.

Metrogil Dent: sammensetning, egenskaper, anvendelse

Dette stoffet er et tannlege stoff som har en antimikrobiell effekt. Det brukes topisk til behandling av ulike smittsomme sykdommer i munnhulen, så vel som for forebyggende formål.

ingredienser

Den består av metronidazolbenzoat og klorhexidindiglukonat. De er de viktigste aktive komponentene. I tillegg til dem inneholder listen over komponenter hjelpestoffer.
Gelen har antimikrobielle og antiseptiske virkninger.

Indikasjoner for bruk

Dette verktøyet er ment for behandling av ulike smittsomme sykdommer:

 • gingivitt: akutt, kronisk, nekrotiserende;
 • periodontitt: akutt, kronisk, ungdommelig;
 • periodontal sykdom;
 • aphthous stomatitt;
 • cheilitis;
 • betennelse i slimhinnene på grunn av bruk av proteser;
 • periodontitt, periodontal abscess;
 • betennelse i sår etter fjerning av tenner.

Kontra

Dette legemidlet er ikke brukt til å behandle barn under seks år. Gel er kontraindisert under graviditet, spesielt i løpet av første trimester. Ved bruk under amming bør amming avbrytes.

Under behandling er bivirkninger mulige: kløe, utslett, urticaria, hodepine.

For å forhindre uønskede reaksjoner på stoffets komponenter hos pasienter utsatt for allergi, er det nødvendig å bruke en toleranse test før bruk.

For å gjøre dette må du bruke en liten gel på albuen og vent litt. Hvis allergiske manifestasjoner ikke følger, kan stoffet påføres.

I enkelte tilfeller er individuell intoleranse av stoffet mulig. Da skal legemidlet erstattes med en egnet analog.

søknad

Denne gelen brukes topisk, påføres med fingre eller en steril bomullspinne.

Når betennelse i tannkjøttet, blir stomatittprosedyren utført to ganger daglig etter børsting av tennene.

Munnhulen skylles med en antiseptisk løsning, hvoretter legemidlet påføres direkte på det berørte området.

Varigheten av behandlingen er foreskrevet av en tannlege, som regel er kurset 7-10 dager.

Når gingivitt eller periodontitt medisin er brukt i form av applikasjoner på betennelsen. Denne behandlingen begynner etter fjerning av tannplakk av en tannlege. Ellers vil sykdommen ikke virke, symptomene vil bli fjernet, men den inflammatoriske prosessen vil fortsette å utvikle seg.

Analoger Metrogil Dent

Grunner til å bytte stoffet kan være forskjellige. Hvis det anbefalte stoffet ikke er tilgjengelig eller kostnaden er for høy, kan du velge et middel basert på samme aktive ingrediens. Hvis du er allergisk eller intolerant av stoffet, må du velge en analog med andre komponenter.

identisk

Lige i sammensetning er Denmed og Metrodent. De har de samme indikasjonene på bruk og restriksjoner på bruk. De har en ganske lav pris, noe som gjør dem til ganske populære substitusjoner for de viktigste stoffet.

Med en annen sammensetning

Når intoleranse mot metronidazol er en analog med andre komponenter nødvendig.

Elugel- og parodiumgel inneholder det aktive stoffet klorhexidin, som også har en antimikrobiell og antiseptisk effekt.

I alle andre henseender er narkotika absolutte analoger av Metrogil Dent.

For å fungere som en erstatning for foreskrevet preparat, kan disse gelene også brukes i tilfeller der et barn trenger hjelp. I motsetning til Metrogil Dent, har de lov til å søke fra 1 år.
Kostnaden for analoger er ganske høy.

Med anestetisk effekt

I noen tilfeller er det nødvendig å erstatte stoffet med en annen på grunn av at sykdommen er ledsaget av et sterkt smertesyndrom. Metrogil Denta inneholder ikke analgetiske komponenter, så det er noen ganger tilrådelig å velge en annen agent som kan lindre smerte i behandlingsprosessen.

Diclorandent

Hovedkomponentene til gelen, i tillegg til hjelpestoffer, er diklofenaknatrium og klorhexidin glukonatløsning.

Den har antimikrobielle, antiinflammatoriske og smertestillende effekter.

Til tross for effektiviteten i bruk, har den en rekke kontraindikasjoner og er ledsaget av bivirkninger av forskjellige slag.

Stomatidin

Den aktive ingrediens er heksetidin.

Legemidlet har en antiseptisk, smertestillende og antiinflammatorisk effekt.

Kontraindisert hos barn under 5 år, gravid i første trimester, pasienter med atrofisk faryngitt.

Som en bivirkning, utslett, kløe, brennende og tørr munn, kan kvalme oppstå.

Den er produsert i form av en løsning, den brukes både til skylling og til påføring på det berørte området.

Holisal

Det er den mest berømte motparten for Metrogil Dent. Tilgjengelig i gelform, som inneholder kolinsalicylat og cetalconiumklorid. I tillegg til dem er det adjuvanser i sammensetningen.

Legemidlet har antiinflammatorisk, antimikrobiell, smertestillende effekt, og kan også bekjempe noen sopp og virus.

Det er få kontraindikasjoner for dette legemidlet. Det er ikke foreskrevet for barn under 1 år, det brukes med stor forsiktighet under graviditet og under amming. Individuell intoleranse av komponenter er også mulig.

Urtepreparater

Rotokan løsninger, Romazulan

Hvis sykdommen oppstår i svakt uttrykt form, kan Metrogil Denta erstattes med midler hvis sammensetning er forskjellig fra plantebase.

Antimikrobiell og antiinflammatorisk effekt oppnås ved hjelp av ekstrakter fra medisinske urter. På grunn av mangel på antibakteriell virkning, brukes disse midlene oftere for forebygging eller i de tidlige stadiene av sykdommen.

Tilgjengelig i form av løsninger. Avhengig av type betennelse, blir de påført i form av bad, skyll og applikasjoner på den skadede delen av slimhinnen.

Det skal bemerkes at stoffet som følge av etylalkoholen inneholdt i Rotokan, har en rekke begrensninger i bruk. Det er nødvendig å studere instruksjonene nøye og konsultere legen din.

Metrogil Denta er et ganske effektivt legemiddel foreskrevet av tannleger for orale sykdommer. I tilfelle om det er umulig å bruke det, er det ikke vanskelig å velge en effektiv analog.

Men det er bedre å først få råd fra den behandlende legen, som vil velge midler individuelt, avhengig av sykdommen og dens form. Instruksjoner for bruk av medisinske geler og løsninger, artikler som beskriver stoffene er kun til informasjons- og rådgivningsformål.

Holisal og Metrogil Dent - hva er forskjellen?

Gumsykdom er hovedårsaken til tanntap hos voksne. Blødende tannkjøtt når du børster tennene, forårsaker vanligvis ikke bekymring, men er et tegn på brudd på parodontalt vev. Over tid øker prosessen med betennelse og til slutt fører til tap av en sunn tann. Hvordan forhindre dette? God munnhygiene i kombinasjon med kvalifisert behandling kan hjelpe. Legemidler som Cholisal eller Metrogil Denta brukes til behandling av gingivitt og parodontitt.

Forskjell Cholisal gel fra Metrogil

Forberedelser er en tanngel. Deres sammensetning er annerledes. Metrogyl inneholder en kombinasjon av klorhexidin antiseptisk (0,5 mg) og metronidazol antibiotika (10 mg). Cholisal inneholder et analgetisk / antipyretisk kolinsalicylat (0,87 g) og antiseptisk cetalconium (0,1 mg).

Cholisal er tilgjengelig i flere former:

 • for voksne (for behandling av smittsomme og inflammatoriske sykdommer)
 • for barn (tenner)
 • for folk som har armbånd.

I sistnevnte tilfelle er stoffet kalt Holisal Dental. Det er ingen antiseptisk og smertestillende i sammensetningen, men aprotinin og mynteolje er til stede.

Metrogil Denta er et produkt av selskapet Unique Pharmaceutical Laboratories (India), det andre stoffet er produsert av det polske selskapet Elf under regi av det internasjonale selskapet Valeant.

Hvordan virker narkotika og hva er mer effektivt?

La oss prøve Metrogyl Dent å sammenligne med Holisal av spekteret og virkemekanismen av deres aktive stoffer.

Metronidazol, som er en del av det første legemidlet, ble tidligere plassert som et antiprotozoal legemiddel. De ble behandlet for sykdommer som er forårsaket av den enkleste - Giardia, Trichomonas, amoebas. På slutten av 70-tallet ble det antimikrobielle egenskaper oppdaget. Det skjedde ved en tilfeldighet da en kvinne hadde gingivitt etter foreskrevet antichrichomiasis kolpitt. Det viste seg at dette stoffet er aktivt mot bakteriestammer som forårsaker betennelse i munnhulen (Wolinella, Fusobacterium, Porphyromonas, Borrelia, Prevotella, etc.).

Klorhexidin (den andre komponenten av Metrogil Denta) er et kjent antiseptisk middel som er en del av mange midler for å skylle munnen, douching skjeden, og til og med løsninger for behandling og desinfisering av instrumenter. Dette skyldes sin allsidighet, siden den har det bredeste handlingsspekteret på mange aerobic og anaerobe bakterier.

Vi må imidlertid ikke glemme at overdreven bruk av denne antiseptiske kan føre til utvikling av resistente stammer. I tillegg utgav USAs mat- og stoffadministrasjon (FDA) i 2017 en rapportvarsel om alvorlige allergiske reaksjoner ved bruk av klorheksidinholdige antiseptika. Ifølge rapporten, mens negative reaksjoner sjelden blir observert, men siden salget av desinfeksjonsmidler er utbredt (antiseptika for hender, skylling etc.) og ikke er regulert av spesielle oppskrifter, er det mulig å øke antallet slike tilfeller.

Et derivat av salisylsyre, kolinsalicylat, et medlem av cholisal, har følgende fordelaktige egenskaper:

 • lindrer betennelse
 • lindrer smerte
 • fjerner varmen.

Det absorberes godt gjennom slimhinnen, og er derfor effektivt når det påføres lokalt. Dette stoffet er aktivt mot visse typer sopp og bakterier.

Tsetalkoniya klorid har en dobbel effekt. Han er i stand til å:

 • infisere bakterier
 • endre overflateegenskapene til biologisk vev og lette penetrering av andre stoffer.

Begge disse egenskapene har vist seg å være nyttige når man lager produkter til ekstern bruk. For eksempel inngår tsetalkoniy ikke bare i Cholisal, men også i sammensetningen av øyedråper.

På grunn av den smertestillende effekten, som oppstår i løpet av få minutter etter påføring av gelen, er Holisal foreskrevet for stomatitt eller for barnsykdommer (gelen kan brukes fra 1 år gammel, i motsetning til Metrogil, som ikke anbefales til barn under 6 år).

Klinisk effekt

Det amerikanske akademiet for periodontologi har utgitt en studie om at rundt 3 av 4 amerikanere lider av sykdommer i tannkjøttet og munnhulen. Samtidig kronisk sykdom, usunn mat og livsstil bidrar til svekkelse av immunitet og utvikling av patogen flora i munnen. Som et resultat er det nødvendig med nye effektive midler til omsorg og behandling. La oss se på noen av resultatene av å anvende de ovenfor beskrevne tanngelene i klinisk praksis.

Effekten av topisk påføring av metronidazolgel i behandlingen av periodontitt ble evaluert i en randomisert studie. De brukte klassisk terapi, inkludert fjerning av subgingivale tannskudd (Scaling and Root Planing - SRP) og henne, men i kombinasjon med en gel. Ved slutten av studien på dag 90 hadde begge pasientgruppene en statistisk signifikant forbedring, men de som fikk kombinert terapi hadde en ytterligere terapeutisk effekt.

I 2004 ble det gjennomført en undersøkelse blant 318 pasienter som lider av orale sykdommer (stomatitt, glossitt). 75% av pasientene fikk standardbehandling, og 25 - kombinert med bruk av gelen Holisal. Det viste seg at helbredelsen av slimhinnen i den siste gruppen av pasienter skjedde 3 dager tidligere, og remisjonen varet lenger.

Kostnader for narkotika

Hvis du sammenligner ikke bare terapeutisk effekt, men også kostnaden for Metrogil eller Cholisal-legemidler og tviler på at det er bedre å kjøpe, så vil du være interessert i informasjon om prisene på disse farmakologiske produktene.

Et rør av Holisal gel koster fra 300 (10 g) til 400 (15 g) gni. Når det brukes to ganger om dagen, bør det være nok til munnslimhinnen er helt helbredet under stomatitt (selvfølgelig, hvis du har konsultert en lege og tatt medisinering som angitt).

Metrogil Denta selges i en større pakke (20 g). Derfor bør det være nok for en lengre periode av behandling. Det er ca 1,5-2 ganger billigere enn sin tannlege motpart.

Metrogil Dent: beskrivelse og gjennomgang av billige analoger (med priser)

I moderne apotek kan du enkelt kjøpe stoffet for behandling av orale plager. Farmasøytiske selskaper tilbyr et stort utvalg medisiner, blant annet Metrogil Dent-gel er kjent for effektiviteten.

Legemidlet har et bredt spekter av handlinger, men på grunn av kontraindikasjoner til bruken eller utseendet av bivirkninger, er det mulig å erstatte det opprinnelige stoffet med en analog.

Kostnaden for stoffet (fra 200 rubler) kan også være grunnen til at billigere analog Metrogil Dent er valgt.

Kjennetegn Metrogil Dent

Legemidlet har en kombinert effekt.

Dens hovedegenskaper er rettet mot ødeleggelse av patogene mikrober.

Den terapeutiske effekten oppnås på grunn av virkningen av de aktive komponentene: klorhexidindiglukonat og metronidazol.

Tilgjengelig i gelform.

Indikasjoner for bruk er inflammatoriske og smittsomme sykdommer:

 • periodontal sykdom;
 • cheilitis;
 • prekestolen;
 • stomatitt aphthous og candidal;
 • periodontal og peritonsillar abscess;
 • gingivitt av forskjellige former;
 • alveolitt;
 • traumer til munnslimhinnen.

Gelen kan påføres fra og med graviditetens andre trimester, men anbefales ikke under amming.

Direkte kontraindikasjoner er:

 • sammensetning intoleranse;
 • alder opp til seks år.

Du kan oppleve bivirkninger på bakgrunn av overdose: svimmelhet, kramper, fordøyelsesproblemer, anemi, allergier og migrene.

Vi vil forstå hva som kan erstatte Metrogil Dent.

Alle medisiner har egenskaper ved bruk, og derfor er det uønsket å foreta et slikt valg uavhengig, det er tilrådelig å konsultere en lege.

Blant de billige effektive analogene avgir:

Før du bruker Metrogil Dent eller dets analoger, er det nødvendig å studere instruksjonen.

Dentamet

Dentamet er et russisk stoff beregnet på behandling av tannssykdommer.

Den inneholder klorhexidin glukonat og metronidazol.

Produsenter produserer Dentamet i form av en gel.

Indikasjoner er lesjoner i munnhulen:

 • infeksjon;
 • gingivitt;
 • periodontal sykdom;
 • pulpitis og andre.

Dentamet er en direkte analog av Metrogil Dent. Den har identisk sammensetning, indikasjoner og kontraindikasjoner.

Narkotika varierer i volum av rør med gel, produsent og pris. Prisen på Dentamet er 120 rubler for 25 g.

Etter sår i munnen begynte små kviser å forme, noe som førte til ubehag og forårsaket alvorlig smerte. Tannlegen diagnostiserte aphthous stomatitt.

Foreskrevet et behandlingsforløp med gel Dentamet, samt gurgling med kamilledekok. Kostnaden for stoffet overrasket meg. Jeg trodde det ville være dyrt, men jeg kjøpte det på et apotek for 130 rubler.

Etter tre dagers bruk oppstod klare resultater - smerten forstyrret ikke, det var ingen nye lesjoner, og de gamle betennelsene begynte å forsvinne raskt. Behandlet hele kurset for å konsolidere resultatet. Angina, forresten, behandlet Faringosept.

Tatyana Ivanovna, Tomsk

Dentamet er ikke verre enn Metrogil, og sparer 100 rubler. Jeg ser ingen grunn til å overbetale for merkevaren.

Romazulan

Romersk medisinering - Romazulan.

Dette er en billig ekvivalent av Metrogil Dent.

Tilgjengelig i form av en løsning.

Det kan brukes til inntak og påføring på overflaten av vev og slimhinner.

Antimikrobiell effekt oppnås gjennom en kombinasjon av plantesammensetning og alkoholer:

 • ammoniakk;
 • etanol;
 • farmasøytisk kamille ekstrakt;
 • guaiazulene.

I form av en analog Metrogil brukt i inflammatoriske og smittsomme prosesser som forekommer i munnhulen og strupehodet. Romazulan anbefales ikke til barn opptil tolv år, og i tilfelle en allergisk reaksjon på sammensetningen.

Romazulan har en lavere kostnad - fra 110 rubler per flaske (50 ml), men den har en mindre effektiv effekt, da den oftest brukes som et antiseptisk middel for munnhulen.

Victoria, Zhytomyr

Romazulan reddet meg bokstavelig talt. Jeg led av ondt i halsen da jeg var gravid. Tidligere brukt Lizobakt, men nå var hun redd for å ta medisin. Legen forsikret at Romazulan er egnet for gravide kvinner. Effekten er fantastisk, uten å skade barnet.

Semyon, Kaliningrad

På hytta våt i regnet, veldig sår hals. Det nærmeste apoteket er nesten hundre kilometer unna. Heldigvis kom Romazulan opp med sin kone, som hun tørker ansiktet fra akne... Det viste seg å være et middel mot sår hals, og hvilken smerte!

Neste morgen følte jeg meg mye bedre, den andre dagen jeg glemte halsen min. Og jeg leser også at de blir behandlet for hemorroider - et utrolig multifunksjonelt stoff...

Metrodent

En av de mest populære analogene av Metrogil Denta er Metrodent gel.

Legemidlet er beregnet for målrettet behandling av tannhelsesykdommer forbundet med betennelse i slimhinnen og tannkjøtt i munnhulen.

indikasjoner:

 • stomatitt;
 • gingivitt;
 • periodontitt;
 • periodontal sykdom og andre.

Metrodent brukes også til forebygging av tannhelsesykdommer ved bruk av proteser.

Sammensetningen av Metrodenta (metronidozol, klorhexidin) er kontraindisert for kvinner i første trimester av graviditet, med intoleranse overfor komponentene, samt til barn under seks år.

Det er ingen signifikante forskjeller mellom den analoge og den opprinnelige, bortsett fra prisen. Kanskje en lavere pris (fra 100 rubler) til Metrodent er forbundet med utgivelsen av stoffet fra en annen produsent.

Tatyana, Makeevka

For behandling av gingivitt brukt Metrodent. Brukt gelen i form av applikasjoner. Tannkjøttet, før det ble brukt, var dårlig blødning og sår.

Til min overraskelse, etter en applikasjon, forsvant smerten. Selv om resultatet dukket opp umiddelbart, brukte jeg stoffet for hele kurset (to uker). Behandlingen var effektiv og ganske billig.

Zosya, Pyatigorsk

Siden barndommen hater jeg narkotika. Metrodent bestikk meg med jordbærsmaken. Det viser seg at behandling kan være ikke bare effektiv, men også hyggelig! Jeg anbefaler det til alle.

Rotokan

Rotokan løsning brukt for sykdommer i munnhulen, er en alkoholinfusjon av urter.

I tillegg til etylalkohol inneholder den ekstrakter:

 • ryllik;
 • calendula blomster;
 • farmasøytisk kamille.

I form av en erstatning for de opprinnelige midlene brukes Rotokan for å desinfisere vevet i munnhulen i inflammatoriske prosesser forårsaket av infeksjon, samt i form av et legemiddel som akselererer prosessen med regenerering.

Rotokan er kontraindisert til bruk i barn opp til 16 år, personer med sammensatt intoleranse, kvinner under graviditet og amming.

Blant alle erstatninger for originalen er Rotokan det billigste middelet. Prisen på en 25 ml flaske er mellom 30 rubler. Rotokan har imidlertid ikke et mindre bredt spekter av handling.

Elena, Irkutsk

Rotokan - et gammelt bevist verktøy mislyktes aldri. Men nå foreskriver legene sjelden det, som andre billige, men effektive stoffer.

Nina Semenovna, Jekaterinburg

Jeg kjøpte datteren min på apotek, men hun gjorde det ikke, for i løpet av svangerskapet viser det seg at det er umulig. Forlatt meg selv - et godt stoff. Og hun kjøpte Romazulan.

Analoger av Metrogil Dent kan ha forskjellig sammensetning og form for frigjøring. Hvis vi sammenligner preparatene ovenfor, kan vi konkludere med at stoffer som Metrogyl Denta, Metrodent og Denamet ikke har noen forskjell i farmakologisk virkning. Forskjellen mellom disse stoffene er bare i pris og produsent.

Metrogil Denta eller Dentamed?

Nesten hver medisin har sine egne analoger, som nesten ikke kan variere i sammensetning og handling. For oral sykdom er de fleste pasienter foreskrevet det antimikrobielle stoffet Metrogil Dent, men ikke alle vet at dette legemidlet har tilsvarende Denamet. For å velge riktig stoff eller redusere kostnadene dine må du sammenligne dem.

Hva er forskjellen?

Til tross for de stort sett liknende parametrene, inkludert komplekset av aktive ingredienser, indikasjoner og begrensninger for bruk (alder opp til 6 år, graviditet (I trim.) Og GW) har Metrogil Denta og Dentamed gelene en rekke viktige forskjeller.

Volum og utgivelsesskjema

Metrogyl Denta er laget i form av en gel i en pakke med et 20 grams rør, samt Dentamed, men volumet av legemidlet er 20% større og beløper seg til 25 gram.

Konsistensen av gel Metrogil Denta overgår konkurrenten, da den har en mer tett struktur og holder seg godt på munnslimhinnen. Dentamets tekstur er litt mykere (vanninnholdet er 86,28 g / 100 g).

Sammensetningene

Begge preparatene inneholder 2 aktive ingredienser for behandling av infeksjoner i munnhulen: klorhexedin (20%) og metronidazol.

 1. Klorhexedin er et allsidig antiseptisk middel, som ofte brukes til behandling av slimhinner på grunn av fravær av irriterende virkning, i motsetning til for eksempel fra alkohol. Ulempen er at hvis det er uforsiktig inntatt, er det ganske giftig for leveren, så det er viktig å prøve å ikke svelge medisinen.
 2. Metronidazol gir en utmerket antibakteriell effekt i paradontitt og andre orale sykdommer forårsaket av mikroorganismer som er følsomme overfor det og noen protozoer. Handlingsspekteret er bredt og påvirker nesten alle typiske sykdomsfremkallende representanter for munnhulen.

Forskjellen mellom motstanderne i sammensetningen av hjelpestoffer, som ikke bare gir konsistens, men også organoleptiske egenskaper (smak og lukt). Dentamet inneholder i tillegg mentol, som gir en karakteristisk aroma og "kjøling" effekt. Sann, dette kan være unødvendig med en tendens til allergi, i dette tilfellet er det bedre å foreta et valg til fordel for Metrogil.

Metrogyl Dent-applikasjon og dosering:

 • Ved gingivitt utføres påføring av gelen med fingerputer eller en pinne med bomull på enden. Gelen påføres det berørte integumentet, og tannkjøttet er opptil 2 ganger om dagen, det anbefales å holde det i opptil en halv time uten å vaske eller skylle munnhulen.
 • For behandling av periodontitt gel som holdes på de berørte områdene opptil en halv time, også opptil 2 ganger om dagen. Gel brukes i en uke, i løpene 10 dager.

Dentam applikasjon og dosering:

 • For forebygging og behandling av gingivitt (betennelse) påføres lokalt til den berørte slimhinnen 2 ganger om dagen, morgen og kveld. Hold anbefalt i en halv time.
 • Dented for stomatitt brukes også 2 ganger om dagen. Det anbefales å utføre prosedyren innen en uke eller 10 dager.

Holdbarhet

Et viktig kriterium for de som skal lagre et av disse verktøyene i et hjemmets førstehjelpssett. Salve Dentamed har en holdbarhet på opptil 2 år, Metrogil Dent opp til 3 år.

Metrogil Denta er laget i India, og Dentamet er et produkt av den russiske farmasøytiske fabrikken Altaivitamins. På mange måter er dette årsaken til den nesten dobbelte fordelen av den innenlandske motparten, til tross for det større volumet av røret.

funn

Når du velger mellom Metrogil Denta eller Dentamed: Som er bedre - kjøpere først og fremst ta hensyn til effektivitet, handlingshastighet, kurstid og kostnadsforhold. Overvåking av vurderinger har vist at begge har positive egenskaper når de brukes. I de fleste tilfeller er behandlingen effektiv og på den tiden som er spesifisert av produsentene. Ingen alvorlige bivirkninger ble rapportert.

Dermed, hvis du trenger et bevist merke og muligheten for langsiktig lagring - Metrogil. I mangel av en predisponering for allergier eller hvis forskjellen på 100 rubler er grunnleggende, kan du ta den russiske ekvivalenten.

Gel Metrogil Dent og dets analoger

Metrogil Denta er et kombinert aktuelt preparat for behandling av smittsomme sykdommer i munnhulen. Legemidlet er tilgjengelig i form av en gel, som består av to sterke antibakterielle midler. Tannleger foreskriver ofte dette stoffet til pasientene sine. Og mange av dem til hvem den ble tildelt, vil lære mer om dette stoffet, om dets styrker og svakheter, samt om de legemidlene som kan erstatte gelen.

beskrivelse

Gelen inneholder to aktive ingredienser - metronidazol og klorhexidin. Begge forbindelsene har høy antibakteriell aktivitet. Bare noen få bakterier kan motstå dem. Men munnhulen er et sted i kroppen der bakterier føles som hjemme. Mulige årsaker til denne situasjonen er dårlig oral hygiene, tilstedeværelse av matrester, sykdommer i tennene og tannkjøttet. Alt dette gir gunstige betingelser for reproduksjon av patogene mikroorganismer.

Metronidazol er et antibiotikum som utelukkende virker på anaerobe bakterier. Blant de anaerobe bakteriene er det mange som forårsaker periodontal sykdom:

 • Porphyromonas gingivalis,
 • Prevotella intermedia,
 • Fusobacterium fusiformis,
 • Wolinella recta,
 • Eikenella corrodens,
 • Borrelia vincenti
 • Bacteroides melaninogenicus,
 • Ulike typer Selenomonas.

Metronidazol er et ekstremt effektivt legemiddel som ikke gir noen mulighet for mikrober.

Omfanget av klorhexidin er mye bredere, det påvirker mange aerobe bakterier. Klorhexidin er spesielt aktiv i kampen mot treponema, gonokokker, trichomonader, klamydia, ureoplasma, Bacteroides fragilis. Dermed komplementerer begge komponentene hverandres effekter. I dette tilfellet påvirker stoffet ikke laktobacillene som utgjør den normale mikrofloraen i kroppen.

vitnesbyrd

Metrogyl Denta brukes til behandling av mange sykdommer i munnhulen, årsaken til hvilken infeksjonen med patogene bakterier er:

 • gingivitt (akutt og kronisk, Vincent's gingivitt),
 • aphthous stomatitt,
 • cheilitis,
 • prekestol,
 • alveolitt,
 • periodontitt (akutt, kronisk, ungdommelig)
 • periodontal sykdom
 • peridontal og peritonsular abscess.

Det bør bemerkes at stoffet ikke kan brukes til alle smittsomme sykdommer i munnhulen, men bare for de som er forårsaket av bakterier. For eksempel, i tilfelle herpetic stomatitt, vil gelen være ubrukelig.

Etter operasjoner for å fjerne tannen, med betennelse i slimhinnen, som et resultat av å ha på seg proteser i den smittsomme prosessen, kan det også forekomme en smittsom prosess. I slike tilfeller kan stoffet brukes til å forhindre spredning av det.

Utgivelsesskjema

1 g av legemidlet inneholder 10 mg metronidazol og 0,5 mg klorhexidin.

Også inkludert i preparatet:

 • propylenglykol,
 • karbomer-980,
 • dinatriumedetat,
 • natriumsakkarinat,
 • levomenthol,
 • natriumhydroksyd,
 • vann.

Doseringsform i form av en gel er meget praktisk for behandling av tannssykdommer, da gelen holdes perfekt på de indre overflatene av munnhulen. Smaken og lukten av gelen ligner tannkrem, så det gir ikke ubehag. Legemidlet tilføres i rør som inneholder 5, 10 og 20 g gel. Det kan kjøpes på apotek uten resept.

søknad

I de fleste tilfeller må gelen påføres på overflaten av munnhulen 2 ganger om dagen. Dette bør gjøres med en ren finger eller en bomullspinne. I noen tilfeller (med periodontitt) anbefales det at gelen påføres tannkjøttet som er berørt av den smittsomme prosessen. I tillegg kan litt tid etter bruk av gelen hverken drikke eller spise. Behandlingens varighet er vanligvis 7-10 dager. Bruk av gel er ikke en grunn til å avbryte den daglige tannbørstingsprosedyren.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Gel Metrogil Denta anbefales ikke til barn (opptil 6 år). Under graviditet er stoffet tillatt, med unntak av 1 trimester. For kvinner ammer, er stoffet ikke anbefalt.

Legemidlet er heller ikke anbefalt for sykdommer i blodsystemet, inkludert i historien, for sykdommer i perifert og sentralnervesystemet, og for overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Når det brukes topisk, trenger Metrogil Denta gel ikke inn i den systemiske sirkulasjonen. Men hvis gelen svelges, kan en del av det komme inn i mage-tarmkanalen. Samtidig kan sidereaksjoner forekomme relatert til inntaket av metronidazol (klorhexidin absorberes praktisk talt ikke i mage-tarmkanalen). Disse reaksjonene kan omfatte allergiske symptomer, kvalme og oppkast, svimmelhet. I de fleste tilfeller oppstår imidlertid disse fenomenene ved utilsiktet eller forsettlig inntak av hele røret av stoffet. Hvis du bruker gelen i mengden som anbefales for behandling av sykdommer i munnhulen, bør det ikke gi skade. Negative vekselvirkninger av gelen med andre legemidler ble ikke påvist.

analoger

Metrogil Dent - effektive og rimelige midler. I enkelte tilfeller kan det imidlertid være nødvendig å erstatte det med et annet stoff. Denne erstatningen kan skyldes ulike årsaker - pasientens mistillid til produsenten Metrogil Dent, mangel på et legemiddel til salgs, en overpriced pris, intoleranse over komponentene i stoffet. Det er også nødvendig å huske på at Metrogil Denta gel har en betydelig ulempe. Det inneholder ikke antiinflammatoriske komponenter og komponenter med smertestillende effekt. Derfor hjelper Metrogil Denta Gel ikke med å bli kvitt smerte og betennelse.

Strukturelle analoger av stoffet, det vil si narkotika som inneholder klorhexidin og metronidazol, er stoffer Denamed, Metrozol Denta og Metrodent. Disse stoffene kan erstatte gel Metrogil Dent i fravær av det på apotek.

Elugel inneholder bare klorhexidin alene. Det kan brukes dersom metronidazol inneholdt Metrogil Denta gel, forårsaker bivirkninger.

Analoger med klorhexidin og antiinflammatoriske stoffer

Sammensetningen av stoffet Dicloran Dent, i tillegg til klorhexidin, inneholder også et antiinflammatorisk og smertestillende middel - diklofenak. Dette legemidlet er egnet for de pasientene som, i tillegg til den antimikrobielle effekten, også trenger antiinflammatorisk og smertestillende. Imidlertid er Dicloran Dent vanligvis dyrere enn Metrogil Dent gel.

Parodium gel inneholder også klorhexidin. Men i tillegg til ham er hemostatisk, formaldehyd og antiinflammatorisk rabarber-ekstrakt, inkludert i preparatet.

Legemidler med lignende effekt

Cholisal er ikke en strukturell analog av stoffet. Den består av kolinsalisylat (antiinflammatorisk middel) og tsetalkoniyaklorid (antiseptisk).

En annen analog av stoffet, ikke relatert til strukturelle - Stomadin. Den består av antiseptisk heksatidin.

Preparater for behandling av orale infeksjoner av plantebaserte

Det er også antimikrobielle preparater for munnhulen på plantebasis. Disse inkluderer narkotika Rotocan og Romazulan. De kan foretrekkes av folk som ikke stoler på syntetiske antibiotika og antiseptika.

Romazulan - rumensk stoff, som inkluderer:

 • guaiazulene,
 • kamille ekstrakt,
 • ammoniakk,
 • etanol.

Rotokan - urtepreparat, som er en alkoholisk tinktur av ekstrakter:

Denne gruppen kan også inkludere Acepts gel, som inkluderer propolis ekstrakt 10%.

Forberedelser med naturlige ingredienser har vanligvis ikke samme effektive desinfiserende effekt som Metrogil Dent. Men i motsetning til ham har de en viss anti-inflammatorisk effekt.

Hva er bedre å velge Cholisal eller Metrogil Dent: en gjennomgang av medisiner, bruksanvisninger, effektivitet og tilbakemelding

Redusert immunitet, forverring av kroniske sykdommer, mangel på hygiene fører til utvikling av dentalpatologier. For behandling av gingivitt, stomatitt, periodontitt, antiinflammatoriske og antimikrobielle midler brukes. De mest foreskrevne legemidlene i tannpleie er Cholisal og Metrogil Dent. På grunn av den sammensatte sammensetningen eliminerer de raskt smerte, hevelse og rødhet i munnslimhinnen. Umiddelbart etter påføring av gelene, dør de patogene bakteriene som forårsaker tannkjøttbetennelse.

Pasienter er ofte interessert i leger som det er bedre å bruke til behandling - Holisal eller Metrogil Denta. I noen tilfeller vil svaret på dette spørsmålet hjelpe til med studiet av laboratorieresultater. Ingrediensene i gelene utviser bakteriedrepende aktivitet til forskjellige grupper av mikrober. Derfor er Cholisal og Metrogil Denta forskjellig i bruksområdet, effekten av terapeutiske effekter. Det anbefales at du bare bruker dem etter å ha konsultert en lege.

Hvordan stoffene fungerer, og hva som er mer effektivt

Dental sykdommer utvikles under påvirkning av eksterne eller interne negative faktorer. SARS, en allergisk reaksjon og til og med skade på slimhinner med fast mat kan provosere stomatitt. Alvorlighetsgraden av sykdommen påvirkes av personens alder og kroppsresistens mot smittsomme stoffer. For stoffer som er preget av komplisert klinisk effekt ved behandling av tannkjøtt:

 • reduksjon av aktiviteten til patogene mikroorganismer og deres fullstendig ødeleggelse;
 • lettelse av inflammatorisk prosess lokalisert på tannkjøttet, tungen, indre overflaten av kinnene;
 • eliminere ødem, hindre at det sprer seg mot sunt vev;
 • normalisering av blodsirkulasjon og mikrosirkulasjon i skadede vev;
 • forebygging av soppinfeksjon og sekundær mukosal betennelse;
 • forebygging av suppuration og åpning av blødning.

Cholisal har en sterkere terapeutisk effekt. Den inneholder komponenter som direkte påvirker betennelsestiden og smertemekanismer. Metrogil Dent er foreskrevet til pasienter mye sjeldnere på grunn av det smalere anvendelsesområdet.

I hvilke tilfeller brukes

Legemiddelkomponenter av legemidler har en god terapeutisk effekt på den betennte slimhinne i munnhulen. Dette tillater bruk i smittsomme tannssykdommer.

Regelmessig påføring av geler på tannkjøttet eliminerer ikke bare symptomene, men også årsaken til patologien.

Metrogyl Dent og Cholisal brukes i tannlegen for behandling av patologier i et hvilket som helst stadium av inflammatorisk prosess. De samhandler ikke med andre antiseptiske preparater, urte skyller, hygieneprodukter.

Forskjell Cholisal gel fra Metrogil

Til tross for at narkotika ofte brukes til å behandle visse sykdommer, varierer de vesentlig. Så Metrogil Denta brukes ikke til behandling av barn under 6 år. Og et vitnesbyrd om Kholisala er lindring av tilstanden til babyer når tennene deres går ut. Etter å gni gelen inn i de betente tannkjøttet, forsvinner smerte, hevelse og rødhet raskt. Ved barnet drømmen er normalisert, forbedrer fordøyelsen og peristaltikken. Metrogil Dent og Cholisal kan sammenlignes med terapeutiske egenskaper:

 • lettelse av inflammatorisk prosess. Metrogyl Denta viser kun anti-inflammatorisk aktivitet ved å forhindre vekst og reproduksjon av patogene mikroorganismer. Cholisekomponenter hemmer cyclooxygenase-enzymet som utløser prostaglandinbiosyntese. Legemidlet virker direkte på mekanismen til den inflammatoriske prosessen;
 • undertrykkelse av smittsomme patogener. Tannlegemidler effektivt ødelegger patogene bakterier - enterokokker, stafylokokker, streptokokker. Disse mikrober tilhører betinget patogen mikroflora og aktiveres med en reduksjon i immunitet. Men med svekkelsen av beskyttende krefter begynner å formere patogene sopp, og noen ganger virus. Deal med dem kan bare Holisal.

Ulike narkotika og pris. Kostnad Holisala - 380 rubler, Metrogil Dent - 260 rubler. Sistnevnte betyr mer giftig, sjelden brukt i pediatrisk praksis. Hvis Metrogil Dent er svelget, kan fordøyelsen og peristaltikken være litt svekket.

Beskrivelse av legemidler

Produsenten produserer Holisal og Metrogil Denta i form av tanngeler. Bruk av denne doseringsformen er optimal i behandlingen av gingivitt, stomatitt, periodontitt. De aktive ingrediensene trer inn i inflammatoriske foci innen noen få minutter og har umiddelbart en terapeutisk effekt. For narkotika preget av andre positive egenskaper:

 • lav toksisitet på grunn av manglende evne til å trenge inn i systemisk sirkulasjon;
 • kompleks effekt på årsaken til sykdommen;
 • reduksjon av symptomer i den første behandlingsdagen.

Cholisal og Metrogil Denta er utbytbare bare i behandlingen av visse patologier.

Derfor er årsaken til ineffektiviteten ofte upassende bruk. For eksempel, med allergisk stomatitt, vil Holisal utvise en utpreget terapeutisk effekt. Og bruken av Metrogil Dent vil på ingen måte forbedre pasientens velvære.

Farmakologisk aktivitet og gruppe

Tanngeler er inkludert i den kliniske og farmakologiske gruppen av legemidler med antimikrobielle egenskaper. De har ikke bare bakteriostatisk, men også bakteriedrepende virkning. Hovedbestanddelene hindrer syntese av spesifikke proteiner som er nødvendige for bygging av cellemembraner. Hvis det i munnhulen flyttes pH-nivået til den sure siden, utviser Holisal også antimykotisk aktivitet. Ved bruk av en gel, mister patogene sopp deres evne til å reprodusere og dø. Tannlegemidler har en variert effekt på sykdomsforløpet:

 • De undertrykker betennelse og hevelse, blokkerer følsomme nerverøtter, eliminerer ubehag;
 • fylle reserver i det berørte vevet av næringsstoffer og biologisk aktive stoffer;
 • akselerere regenerering av skadede celler.

Under behandlingen styrker Holisalom og Metrogil Denta betydelig lokal immunitet. Motstanden av munnhulen i munnhulen til infeksjon av bakterier, virus, gjærlignende sopp og protozoer øker. Dette reduserer risikoen for gjentakelse av tannssykdommer selv med en reduksjon i systemisk immunitet.

Sammensetning og utgivelsesform

Hver tanngel har sine egne fysiske og kjemiske egenskaper. For eksempel, da Holisal utviklet seg, ble det tatt hensyn til dets formål for å behandle barn. Det er trygt, har en hyggelig smak og lukt. Metrogil Dent har en tykkere gelatinøs konsistens. Myntsmak gir det levomentol, som har en lokal bedøvelsesvirkning. Legemidler varierer vesentlig i sammensetningen:

 • Cholisal inneholder kolinsalicylat, cetalconiumklorid, metylparaben, glyserol, propylparaben, hyetillose, etylalkohol, vann, spiselig spiselig olje;
 • Metrogyl Dent inneholder klorhexidin, metronidazol, karbopol, edetat dinatrium, propylenglykol, natriumsakkarinat, natriumhydroksid, levomentol, vann.

Den primære emballasje av gelene er et hermetisk forseglet aluminiumsrør. Den er plassert i en kartong med merknad. Preparatene lagres på et mørkt sted ved romtemperatur.

Når du velger et stoff, prøver tannleger å unngå unødvendig farmakologisk stress på menneskekroppen. Metrogil Denta gjør en utmerket jobb med å håndtere mindre tannkjøttskader. Derfor er det ikke nødvendig å bruke kraftigere antiseptiske midler. Bestemme hva som er bedre - Metrogil Denta eller Cholisal for pasienten, doktoren tar hensyn til mange faktorer. Hans beslutning er påvirket av graden av vevskader, pasientens alder, sykdomsstadiet.

Instruksjoner for bruk

Daglig og enkelt dosering, samt behandlingsvarighet bestemmes av tannlegen. Han informerer pasienten og om funksjonene ved bruk av lokale rettsmidler Holisal og Metrogil Dent:

 • Legemidler skal brukes regelmessig i henhold til foreskrevet doseringsregime;
 • De påføres på berørte områder med rene hender, behandlet med antiseptiske løsninger;
 • Etter behandlingsprosedyren bør matinntak unngås i en time.

Under behandling må tanngeler kombineres med antiinflammatoriske skyll. Virkningen av Metrogil Dent og Holisal styrker varme infusjoner av kamille og salvie. Også i behandling av stomatitt og gingivitt har Furacilin og Miramistin vist seg bra.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Cholisal brukes også som profylaktisk middel. Det forhindrer utviklingen av betennelse i de tidlige stadier av å bære dental pads. Og bruken av Metrogil Denta bidrar til å unngå suppurasjon av sår og magesår på slimhinnene. Begge legemidlene er inkludert i terapeutiske ordninger for diagnostisering av slike periodontale sykdommer:

 • stomatitt provosert av gram-positive og gram-negative bakterier;
 • gingivitt, komplisert av alvorlig blødning;
 • patologier som oppstår mot dannelse av flekker og hevelse i munnhulen.

Cholisal eller Metrogil Denta må forskrives til pasienter etter operasjon. For eksempel, etter tannutvinning, forhindrer de infeksjon av vev skadet under operasjonen.

For å etablere arter av patogener, foreskriver tannleger biokjemiske analyser.

Resultatene deres gjør det også mulig å identifisere mikroberens følsomhet overfor antibakterielle midler. Men forskning kan ta flere dager. Slik at pasienten ikke lider av smerte, er han foreskrevet bredspektret antimikrobielle stoffer. Å velge hvilken av dem som er bedre - Cholisal eller Metrogil Denta, tannlegen fokuserer på alvorlighetsgraden av symptomer.

Disse midlene brukes ikke under graviditet og amming. De er kontraindisert hos pasienter med overfølsomhet overfor ingrediensene.

Dosering og administrasjon

Tanngeler blir brukt 2-4 ganger om dagen på områdene som er rammet av stomatitt og gnidd til de er fullstendig absorbert. Den gjennomsnittlige enkeltdosen er 1 cm stripe av legemidlet, ekstrudert fra røret. Cholisal behandling fortsetter til pasienten er fullstendig herdet. Men Metrogil Dent er uønsket å bruke i mer enn 2 uker.

Bivirkninger og spesielle instruksjoner

I sjeldne tilfeller, utviklingen av lokale allergiske reaksjoner. Økt hevelse og rødhet i tannkjøttet, øker intensiteten av kløe. Et karakteristisk tegn på intoleranse mot tanngeler er tørrhet i munnslimhinnen. I motsetning til salver trenger de inn i mage-tarmkanalen i små mengder. En slik lav konsentrasjon er ikke i stand til å forårsake farlige spiseforstyrrelser.

Cholisal er mer effektiv som en bedøvelse. Dens ingredienser hemmer produksjonen av smertefulle opplevelser i mediatorens kropp. Metrogil Denta forbedrer også effektivt en persons tilstand. Den inneholder levomenthol, som blokkerer sensoriske nerve reseptorer. Men de anestetiske egenskapene til midlene er dårlig uttrykt, noe som reduserer effektiviteten i behandlingen av stomatitt. Den har lokalbedøvelse og distraherende effekt. Derfor ikke bruk en overflødig mengde gel i håp om å raskt eliminere smerten.

anmeldelser

Maria, Perm: Jeg gir en god vurdering om behandlingen av stomatitt av Holisal og Metrogil Dent. Jeg kan ikke engang velge hvilken som er bedre. Noen få minutter etter påføring forsvant kløe, brennende og prikkende. Kanskje Holisal er mer effektivt i å håndtere smerte.

Elena, Nizhny Tagil: Metrogil Dent hjalp meg ikke i det hele tatt fra gingivitt. Men Holisal ble kvitt sykdommen om noen dager. Under behandlingen var det ingen bivirkninger, og trivsel ble raskt forbedret.

Flere Artikler Om Typer Acne