Tørt eksem er en ganske vanlig type dermatitt, hvor huden blir veldig tørr, sprekker på den og som er preget av sesongbaserte langvarige sykdommer. Som regel oppstår tilbakefall i vintermånedene, når luften i leilighetene er ganske lav.

Sykdommen påvirker ofte bena, men det kan likevel oppstå på andre deler av kroppen. De fleste andre i fare er pasienter som lider av åreknuter. Både kvinner og menn er syke, uansett alder.

Sykdommen er ikke smittsom og overføres ikke ved kontakt med en syke. Det er svært vanskelig å kurere tørt eksem, det blir ofte kronisk. Svært ofte kan sporer av sopp eller andre infeksjoner påvirke de skadede områdene i huden. Derfor, så snart de første tegnene på sykdommen dukket opp, bør de nødvendige tiltakene trekkes for å unngå fremtidige tilbakefall og komplikasjoner.

Hvorfor vises tørt eksem på føttene?

Oftest er tørt eksem resultatet av å tørke ut huden. Følgende faktorer kan forårsake dermatose:

 • Fysiske effekter fra utsiden. Disse kan være: kjemikalier, løsemidler, husholdnings kjemikalier, støv, pulver, solstråling, planter, medisiner, ulike materialer, inkludert dyrebare og ikke-verdifulle materialer.
 • Kroppens indre patologier. Tør eksem kan være en konsekvens av sykdommer i det endokrine systemet, fordøyelseskanalen, metabolske sykdommer, leverpatologier.
 • Redusert immunitet. Noen ganger skjer tilbakevendende dermatose under respiratoriske sykdommer, så vel som når det er noen inflammatorisk fokus eller traumer.
 • Psykologisk stress. Provokatører av tørt eksem kan være stress, intense følelser og følelser, nervøse sammenbrudd eller langvarig søvnmangel.
 • Arvelighet og predisponering for allergiske reaksjoner. De lider av dermatose oftere enn andre, personer som har slektninger med allergiske sykdommer, samt de som allerede har allergiske sykdommer, som pollinose eller astma i bronkier.
 • Åreknuter forårsaket av venøs insuffisiens. Overdreven trykk i beinene på beina forårsaker deres puffiness, og væsken i blodkarene kommer inn i det myke vevet, noe som forårsaker betennelse i huden, og deretter eksem.
 • Orminfeksjon. Tørr hud kan være et symptom på helminthiasis. Etter en viss tid kan du gå til eksem.
 • Krenkelser av indre organer. Metabolske sykdommer, fordøyelsessykdommer, skjoldbruskkjertel, lever, diabetes mellitus kan forårsake tørt eksem.

Noen ganger kan årsaken til sykdommen være akklimatisering, mangel på vitamin A og E i kostholdet, iført ulletøy, spesielt med hensyn til sokker.

Denne typen dermatose er ikke avhengig av alder, alt kan bli syk, fra bare født til gamle mennesker. Men bare hos voksne, som regel er kjøpte lidelser årsaken til sykdommen, hos nyfødte barn er arvelig predisposisjon skyld i utviklingen av denne patologien.

Ofte er årsaken til tørt eksem på beina eksponering for miljøet. Langsiktige observasjoner tyder på at forverringen av sykdommen oppstår i de kalde månedene. Ofte er det minste såret, et sår eller en forbrenning nok til at det ser ut som en eksemutøs utbrudd.

Jeg vil gjerne være spesielt oppmerksom på slitasje av ull og syntetiske ting. Det er bedre å ikke bruke klær laget av slike materialer, men å gi preferanse til hypoallergen naturlige stoffer. Du bør også være oppmerksom på at feil valgt vaskemiddel kan også provosere en allergisk reaksjon på føttene.

For gruvearbeidere eller byggherrer kan tørt eksem være et resultat av langvarige negative effekter av kullpartikler og sementstøv på huden på underekstremiteter.

Symptomer på tørt eksem på beina

Sykdommen kan være betydelig komplisert hvis pasientens kropp er påvirket av flere årsaker samtidig. Følgende symptomer vil bidra til å bestemme tørt eksem som er på føttene:

 • forverring av hudens elastisitet;
 • alvorlig tørrhet og konstant peeling av huden;
 • forekomsten av sprekker;
 • dannelsen av skorpe, gråt
 • kløe og brennende følelse;
 • hyperemi i det øvre laget av epidermis.

I begynnelsen manifesterer sykdommen nesten ikke seg selv. Kroppstemperaturen øker sjelden. I de første stadier klager pasientene bare på for mye tørrhet av føttene, sålene og andre hudområder av føttene. Bli kvitt disse symptomene ved hjelp av enkle kosmetikk kan ikke.

Den neste fasen av sykdommen er ledsaget av dannelsen (hovedsakelig på fingrene) av spesielle knuter, som er fylt med ugjennomsiktig ekssudat, og brister deretter etter noen dager. Det er en fuktighetsfase. Etter erosjonstørking dannes skorpen av grågul farge, noen ganger har de en grønn fargetone.

Tørt eksem, symptomene som er lyse rød plaketter, gir pasientens smerte og mye uleilighet og ubehag når som helst på dagen. En person lider av en smertefull brennende følelse, han ønsker stadig å kjenne sine sår, han kan ikke sove godt. I dette tilfellet foreskriver legene som regel regelmessige beroligende midler og beroligende midler.

I den siste fasen av sykdommen faller skorpeene bort og lyspunkter forblir i stedet for dem.

komplikasjoner

En komplikasjon av tørt eksem er utseendet på overfladiske sprekker på huden på underdelene. Når den inflammatoriske prosessen begynte å utvikle seg, er det første trinnet å utelukke tillegg av en sekundær infeksjon, noe som kan forverre pasientens tilstand betydelig.

Hvis behandlingen ikke starter umiddelbart, vil plakkene vokse og et stort inflammert område dannes. Visuelt, det ligner overflaten av jorda i dagene med en lang tørke. Et slikt syn gjenspeiles i en sykes psykiske tilstand. Siden pasienten er konstant bekymret, har han en følelse av sin egen inferioritet, irritabilitet, og mot denne bakgrunnen kan han utvikle depresjon.

Det er en type tørt eksem, som kalles tylottisk dermatose. Det går særlig vanskelig. Denne arten er preget av en lesjon av sålene, som kan nå et slikt stadium at det blir svært vanskelig å bevege seg. Pasienten lider av alvorlig kløe, smertefulle korn og vesikulære utbrudd.

Behandling av tørt eksem på beina

Det er opp til lege-dermatologen å sette riktig diagnose og foreskrive en kompleks behandling. Som regel, en slik sykdom som tør eksem, bestemmer spesialisten, undersøker pasienten uten å utføre ytterligere undersøkelser. Svært sjelden er en pasient foreskrevet en biopsi av det øvre laget av epidermis. Dette vil bidra til å identifisere årsaken til sykdommen.

Når du begynner å behandle tørre eksem på underekstremiteter, er det først å fjerne tørr hud, som er gjort ved hjelp av kompetent omsorg for nidus. For å oppnå en grunnleggende hygienisk effekt er det nødvendig å bruke hypoallergen baby såpe. Ofte gjør pasienter en feil, og for å dampe tørr og peeling, ta varme bad. Slik gjøres strengt forbudt; kontakt med vann bør være minimal. Badet kan byttes ut med en rask dusj, hvorpå ikke-tørkende næringsstoffer skal påføres huden. Dette er gjort med sikte på full ekstern ernæring av celler og for å kompensere for den tapte fuktigheten.

Behandling av tørt eksem på underdelene med medisinering

Medisiner er grunnlaget for behandlingen av denne sykdommen. Men dessverre, med hjelp av narkotika, kan du bare oppnå langsiktig remisjon. Vanligvis gjør en hudlege som undersøker en pasient et behandlingsforløp som inkluderer følgende stoffer:

De lindrer symptomer på tørt eksem, som rødhet, kløe, hevelse. I behandlingen av denne sykdommen er de mest effektive følgende antiallergiske legemidler: tsetrin, fenistil, loratadin, zodak, suprastin. Som regel blir de tatt til de smertefulle manifestasjonene forsvinner.

 • Desensibiliserende stoffer (natriumtiosulfat, kalsiumglukonat).

Disse stoffene lindrer irritasjonen som forårsaker kløe. For raskt å oppnå den ønskede terapeutiske effekt administreres slike legemidler intravenøst.

For å fjerne den inflammatoriske prosessen, bruk ofte stoffer med ekstern handling. For alvorlige tilstander og forverringer, foreskriver legen eksterne agenter, både hormonelle og ikke-hormonelle, i form av kremer og salver. Svovelbaserte og sinkbaserte produkter er svært populære blant ikke-hormonelle legemidler, og sinaflan, hydrokortison salve og advantan har vist seg å være ganske gode blant glukokortikosteroider.

Biostimulanter basert på human interferon, som: immunomax, glutoksim, enterferon, introglobin, har vist seg å være gode.

Det er umulig å gjøre uten bruk av antibakterielle stoffer, dersom patogen mikroflora knytter seg i et gråtende sår. Men doktoren foreskriver et potent stoff, bare ved å oppnå resultatet av laboratorieanalyse, som kan bestemme typen smittsom patogen og dens følsomhet over for rusmidler.

Disse midlene er nødvendige for å opprettholde immunitet i kroppen og gjenopprette dermallaget fra utsiden.

Riktig ernæring for tørt eksem

Hvis du lider av tørt eksem, bør du overvåke dietten. Fra det er det nødvendig å utelukke halvfabrikata, syltet, røkt og saltet produkter, retter bestående av enkle karbohydrater, samt desserter. Hver dag, spis mat som inneholder fiber, vitaminer og mineraler, komplekse karbohydrater. Det skal også huskes at kroppen hver dag skal få tilstrekkelig mengde vann, ca 2, 5 liter per dag.

Hygiene med tørt eksem på bena

Uten å observere enkle hygieniske prosedyrer, vil det ikke være mulig å kurere tørt eksem. Mest av alt handler det om føttene.

 • Pass på å vaske føttene med varmt vann.
 • Etter vannet må du tørke huden grundig.
 • Ordne føttene dine "luftbad".
 • Hver dag, bytt sokker, de skal bare inneholde naturlige fibre (100% lin eller bomull).
 • Sko må være pustende.

Eksem salve på bena

Fuktighetskremer og næringsstoffer for denne sykdommen er bare nødvendig. Etter hver kontakt med vann med slike sammensetninger er det nødvendig å behandle henderens hud, og beinets hud behandles etter behov. Sammensetningen av slike midler bør bare omfatte naturlige ingredienser, glyserin og vitaminer. Forbudt å bruke kremer med fargestoffer og dufter, samt kremer som inneholder alkohol.

Vitaminbehandling

Hvis kroppen har mangel på vitaminer, kan deres mangel fylles ved å spise mer frisk frukt og grønnsaker, samt syntetiske multivitaminkomplekser.

Forebygging av tørt eksem

Før du går videre til behandling av tørt eksem, må du først finne årsaken til sykdommen, og prøv å eliminere den:

 • Bli kvitt parasitter hvis det er en orminfeksjon.
 • Eliminere de fysiske faktorene som bidrar til forekomsten av sykdommen.
 • Normaliser arbeidet med indre organer og nervesystemet.
 • Korrekt hormon ubalanse.
 • Bli kvitt foci av betennelse.
 • Bruk antihistaminer hvis allergiske reaksjoner er tilstede.

Hver pasient bør behandles individuelt. Tross alt kan bruk av medisiner gi et stabilt resultat bare når årsaken til dermatose er eliminert. Hvis dette ikke er gjort, vil sykdommen hele tiden komme seg igjen.

Eksem på føttene: en "gjeng" av årsaker og vanskelig behandling

Eksem er en vanlig inflammatorisk sykdom i de øvre lagene i huden. Vanligvis folk lider av det i lang tid, det kan "pester" en person i årevis. Katalia.ru vil snakke om årsakene til og behandling av eksem på føttene ved hjelp av medisinske og folkemessige rettsmidler, samt et spesielt kosthold.

5 typer sykdommer og deres symptomer

Med denne sykdommen vises et stort antall vesikler. Etter en stund blir de åpnet og i deres sted er serøse "brønner". Videre er i stedet for de tidligere vesiklene dannet skorper eller oserende betennelsesfoci. Også med eksem, føler pasienten ganske alvorlig kløe.

Eksem kan være tørt og gråtende. Det er 5 typer sykdommer:

 • Sann. Det begynner med en sterk rødhet i huden. Det har ingen klare grenser. Kan påvirke huden på hender, ben, torso, etc.
 • Mikrobiell. Ser ut som tydelige flakete områder på huden som er dekket av skorper. Oppstår på grunn av infeksjon i kroppen. Ofte påvirker denne sykdomsformen mennesker med dårlig immunitet.
 • Barn. Denne typen er preget av utslett på ansiktet, hodebunnen. Over tid kan de spre seg til andre områder av kroppen.
 • Seborrheisk eksem. Lokalisert på ansikt, hode, bryst, bak ørene, samt i interscapulær sone. Tilstedeværelsen av fete gulaktige skalerer er karakteristisk.
 • Professional. Denne typen eksem skyldes eksponering av huden til skadelige stoffer.

Foto - hvordan ser eksem ut i begynnelsen:

Legen forteller om typer eksem:

årsaker til

Blir håret ditt svakt, sprøtt og faller ut? For å bekjempe dette problemet krever en integrert tilnærming (ernæring, vitaminer, kompetent omsorg), som inkluderer naturlig olje.

Årsakene til eksem på beina er veldig, veldig mye, og hvert år er det flere og flere av dem. Vi lister de mest grunnleggende:

 • stress, nervøs sammenbrudd, depresjon;
 • genetisk predisposisjon;
 • hormonforstyrrelser;
 • allergier;
 • narkotika;
 • ugunstig miljø;
 • gastrointestinale sykdommer, dysbakterier.

Hos barn kan eksem på beina oppstå på grunn av eksudativ diatese eller andre hudsykdommer.

Mennesker som arbeider i noen skadelige bedrifter (kjemisk, metallurgisk, mat, farmasøytisk, etc.) kan oppleve profesjonelt eksem etter en stund. Og det vil ikke passere før en person endrer den type faglig aktivitet.

Det er også verdt å nevne at eksem ikke er smittsomt.

Finn ut hvilke andre grunner som kan forårsake røde flekker på kroppen.

diagnostikk

Ved den minste mistanke om beneksem, er det nødvendig å finne ut årsakene og starte behandlingen så snart som mulig. Rådfør deg øyeblikkelig med en hudlege slik at han foreskriver riktig medisinering for deg, gir anbefalinger om livsstilen generelt.

Om nødvendig vil han henvise deg til andre spesialister:

Hvordan behandle eksem på bena

Man sjelden blir kvitt denne sykdommen helt. En integrert tilnærming øker imidlertid sjansene for et positivt utfall.

Så, hvordan å kurere eksem?

Medisin og fysioterapi

Følgende legemidler er ofte foreskrevet:

 • antiallergiske stoffer;
 • hormonelle glukokortikoid salver og tabletter;
 • beroligende midler og vitaminer;
 • antibiotika;
 • antivirale og antifungale midler.

Fra fysioterapi er det nyttig:

En veldig effektiv kurs av resort og spa terapi.

Behandlingstaktikk er foreskrevet avhengig av sykdomsstadiet. Ved oppstart er lokal terapi indikert (pulver, lotioner, salver, pastaer, talere). Hvis eksem er i akutt inflammatorisk form, brukes såkjølingskomprimerer og lotioner fra desinfeksjon og sammenhørende løsninger. Kronisk eksem kan behandles med lokale varme bad, varme komprimerer, ultrafiolette stråler, absorberbare salver.

Eksem på bena (inkludert foten, fingrene) bruker ofte følgende eksterne midler (salver, kremer, etc.):

 • Salisylsalve (antiseptisk + lindrer betennelse);
 • Dermasan (i begynnelsen);
 • Soderm (for kløe og smerte);
 • Hydrocortison-salve (for mikrobial eksem);
 • Prednisolon (lindrer irritasjon og betennelse).

Video om behandling av venøs (varicose) eksem:

Folkemidlene

Infusjonsnummer 1:

 1. Ta 1 ss. Følgende planter: løvetannrot, buckthorn, cikoria, fennikelfrukt, urblader.
 2. Fyll blandingen med 200 ml kokt vann og kok i 30 minutter.
 3. Sett infusjonen til side i en time.
 4. Ta et halvt glass 3 ganger om dagen.

Infusjonsnummer 2:

 1. Ta 1 spiseskje hver: urter av fiolett og arv, blader av valnøtt, jordbær og sort currant, cikoria rot og burdock, yarrow blomster.
 2. Hell det hele med et glass kokt vann.
 3. La det brygge i en halv time.
 4. Ta stoffet i ¼ kopp opp til 6 ganger daglig før måltider.

Infusjonsnummer 3: Det er tilberedt på samme måte som den forrige, bare ta følgende: Urter av malurt, hulevekst, centaury, nese, plantain, St. John's wort og horsetail, salvieblader, enebær frukter. Ta et halvt glass 5-6 ganger om dagen før måltider.

Liste over de beste rimelige, men effektive antifungal stoffene.

Andre folkemessige rettsmidler:

 • Rotoglavnik. Den brukes i form av kremer av ferskt gress av planten.
 • Rhizomes elecampane. Av dem forbereder pulveret, som er blandet med fersk bacon. Blandingen er smurt på de berørte stedene. Rhizomes av planter kan også brukes som avkok for vasking og bading.

Behandlingsbad for kronisk eksem:

 1. Ta 1 ss. Følgende planter: Valerian officinalis, en serie, kamille, St. John's wort, salvie, celandine.
 2. Fyll dem med kokende vann og la i en time.
 3. Stenn blandingen og hell den i badekaret.
 4. Vanntemperaturen skal ikke være høyere enn 38 grader.
 5. Prosedyren kan vare opptil 20 minutter. Behandlingsforløpet er om lag 10-15 bad.
 6. Du kan også bruke andre planter: oppreist og gooseling møll, felt glem meg ikke.

Behandlingen av eksem hjemme er mulig ved hjelp av poultices. Ta kålbladene kokt i melk, bland dem med kli. Også for denne perfekte tallerken friske poteter.

Rå potetkompress:

 1. Grøt poteter på en fin riper.
 2. Klem med gasbind.
 3. Påfør over det berørte området og fest med et bandasje. Hold minst en time. Du kan gjøre flere prosedyrer om dagen.

Du kan også drikke potet juice på morgen og kveld.

diett

Et terapeutisk kosthold (det vil si å spise sunne matvarer og eliminere skadelige allergifremkallende matvarer) er et svært viktig behandlingselement. Det bør være så lite som mulig å spise sitrusfrukter, sopp, kjøttbøtter.

Hvis barnet lider av eksem, bør sykepleiemannen ekskludere alle produkter som kan forårsake en allergisk reaksjon. Det er viktig å forsiktig matre maten som feilaktige tiltak kan øke risikoen for å utvikle sykdommen.

Hva anbefales ikke

Ikke våt eller vask det berørte området av kroppen. Det er mulig å rengjøre de syke områdene bare ved hjelp av spesielle oljer.

Ikke utsett disse stedene for følgende ytre irritasjonsmidler:

Du kan beskytte dem med bandasjer. Det er nødvendig å utelukke berøring av det syke området av kroppen med ull, pels. De kan forårsake forverring av sykdommen.

forebygging

For å forhindre forekomst av eksem på beina bør:

 • Ikke å bruke skadelige og allergifremkallende produkter;
 • bruk vaskemidler av høy kvalitet;
 • Bruk klær og undertøy fra hypoallergeniske stoffer;
 • prøv å være mindre nervøs;
 • Hvis du arbeider med farlig produksjon, må du bruke verneutstyr, sikkerhetssko, beskyttelsestøy;
 • velg hypoallergen hudpleieprodukter.

konklusjon

Eksem er en skadelig hudsykdom som må behandles umiddelbart etter at de første symptomene er oppdaget. Ikke gjør selvdiagnostikk på Internett, ikke velg stoffene "kanskje ta en tur". Husk å konsultere en hudlege for råd, slik at han nøyaktig fastslår årsakene og foreskriver riktig behandling av eksem på bena.

Eksem på bena - hvordan å kurere det?

I medisin refererer begrepet eksem til kronisk eller akutt hudsykdom. Med sykdommen i bena og føttene, kløe, brennende, øser erosive områder, oppstår tørrpulver og skumrende hudskall. Eksem er ikke smittsom, så kontakt med pasienten kan ikke forårsake sopp.

I fravær av behandling begynner eksem på beina å bli ledsaget av smittsomme lesjoner, en komplett lesjon av epidermis, purulent-inflammatoriske prosesser.

Video: Former og typer eksem

VIKTIG Å VITE! Et middel for en komplett kur mot allergi, som anbefales av leger Les mer >>>

Hva forårsaker eksem?

For effektiv behandling av sykdommen er det svært viktig å identifisere årsakene til forekomsten. De kan varieres, slik at pasienten gjennomgår en fullstendig undersøkelse av de indre organene før pasienten utsettes for test, for å identifisere allergenet. Ved spesifisering av diagnosen blir livsstil også tatt i betraktning.

 1. Problemer med mage-tarmkanalen.
 2. Allergisk reaksjon.
 3. Kronisk sykdom i indre organer.
 4. Brudd på nervesystemet.
 5. Virale eller smittsomme sykdommer.
 6. Hormonal svikt eller forstyrrelse av det endokrine systemet.
 7. Svak immunitet.

Men hovedårsakene til infeksjon er sykdommer i leveren eller nyrene, varicose leg sykdom. Svampen vises under alvorlige brannskader, når sår ikke heler i lang tid.

Video: Hvordan ser eksem ut på beina?

Typer av sykdom

Hver type eksem har sine egne symptomer, lokalisering, men det er ikke en smittsom infeksjon. Hudsykdom oppstår av ulike årsaker:

 1. Med venøs sykdom i beina forverres blodstrømmen, hvor det forekommer varicoseeksem. Behandling av sykdommen krever en integrert tilnærming. Det første trinnet er å eliminere betennelse i huden og dens tørrhet. I dette tilfellet, narkotika nesten ikke hjelpe, og det er ingen måte å kurere sykdommen. Derfor blir varicose eksem kronisk.

For å behandle en sykdom, er det nødvendig å styrke veggene i blodårene og gjenopprette blodstrømmen i beina slik at huden ikke er tørr. Beslutningen om kirurgisk inngrep tas kun av den behandlende legen. Oftest forekommer eksem på knærne og under benet til ankelen. Varicose eksem kan stoppe lokaliseringen dersom en spesiell diett er strengt observert.

Selv "forsømte" allergier kan helbredes hjemme. Bare ikke glem å drikke en gang om dagen.

 1. Utseendet til sant eksem oppstår under påvirkning av ytre stimuli. Disse kan være forskjellige allergener eller kroniske sykdommer. Under behandling, plukk opp salve eller folkemedisiner for å eliminere årsaken. Samtidig må man følge en streng diett.
 2. Mikrobial foteksem forekommer som følge av forstyrrelser i nervesystemet eller immunsystemet. Svampen som forårsaker denne typen eksem, kan påvirke ulike deler av beina. Et positivt resultat oppnås ved behandling med legemidler rettet mot å eliminere infeksjonskilden og gjensidig forståelse mellom behandlende lege og pasienten. Spesielt kosthold er hovedbetingelsen for utvinning. Mikrobielt eksem er ikke smittsomt.
 3. Corny eksem på bena ved første øyekast ser ut som en normal callus. Men du kan kurere det ved å følge en bestemt behandling. Oftest forekommer det på grunn av en allergisk reaksjon, for under behandling brukes ikke bare salve, men også antihistaminer.

Eksem på foten er en kronisk sykdom, hvor årsaken kan være en nervøs sammenbrudd, allergier, overfølsomhet overfor irriterende stoffer. I første fase vises edemas, rødhet, vannbobler og skorper. Den andre fasen av sykdommen er preget av desquamation og alvorlig kløe. På siste kroniske stadium er hudmønsteret forbedret, hudpigmentering vises. Varicose eksem i tredje fase krever ofte kirurgisk inngrep av kirurger.

Symptomer på sykdommen

Alle typer hudsykdommer har forskjellig lokalisering og årsaker til utseende, men de er forenet av vanlige symptomer:

 1. Den første fasen er preget av tørr hud, som til slutt begynner å knekke. Gruppe tette knuter begynner å vises.
 2. Utseendet av bobler fylt med væske. De kan briste og danner våte flekker på huden.
 3. Sjelden kan sykdommen ledsages av tørre sprekker i huden.
 4. Hudpigmentering vises i de berørte områdene.
 5. Eksem på beina forårsaker hevelse.

Hvis du ikke utfører behandling i tide, kan det oppstå en dødelig form for sykdommen, som ikke behandles av noen medisiner. Salve og et spesielt diett bare midlertidig bidra til utryddelsen av infeksjonskilden.

Video: Eksem på føttene og hendene! Den riktige behandlingen av eksem

Eksembehandling

Når en hudsykdom oppdages, oppstår spørsmålet ofte: Hvordan behandler eksem på bena? Bruk av lokal behandling er obligatorisk for enhver form for sykdom. For å gjøre dette, bruk lotion, komprimerer og salver. Legemidler hemmer utviklingen av plakk, eliminerer utseende av arr og arr.

Behandling av eksem krever eliminering av årsaken til sykdommen. Ofte er det en sterk allergi mot irritasjon. Det er ikke smittsom, men kan føre til alvorlige konsekvenser. Til dette formål foreskrevet kalsiumklorid, kalsiumglukonat. Legemidlene injiseres intramuskulært ved injeksjon. For å kurere eksem, er det nødvendig å bruke salve på de berørte områdene i tide, huden må alltid være tørr og ren.

Et spesielt sted i behandlingen er kosthold. Pasienten må gi opp alkohol, nikotin, saltet og røkt mat, sukker i noen form, sjetonger, karbonatiserte drinker. Utelukket bruk av allergifremkallende matvarer: sitrus, bringebær, jordbær. Kostholdet bør ikke inneholde fete og tunge produkter til kroppen.

Hjemmelaget salve kan tilberedes fra propolis, honning, eddik, vegetabilsk eller essensielle oljer. Men folkemidlene kan forårsake en allergisk reaksjon og forverre bare situasjonen. For å gjøre dette må du først vende til spesialister. De vil gi råd om at det er bedre å bruke og hva som skal kasseres.

For effektiv behandling av allergier bruker våre lesere med suksess en ny effektiv allergimedisin. Den inneholder en unik patentert formel som er ekstremt effektiv i behandling av allergiske sykdommer. Dette er en av de mest vellykkede måtene til dato.

Hudsykdom i bena er ikke smittsom, men det er ønskelig å følge hygienevilkårene: Ikke bruk andres sko, sokker, ikke gå rundt huset uten tøfler.

Hva og hvordan å behandle eksem på føttene til et barn og en voksen, de beste salver og kremer

E kzema er en ubehagelig sykdom som gir mange problemer og ubehag for en person. Patologi er kronisk i naturen, det blir ofte forverret. De lesjonene som oppstår på beina, bør umiddelbart identifiseres.

For å lindre tilstanden, er komplisert terapi nødvendig under tilsyn av en lege. Behandling krever tid og krefter, bare på denne måten kan man takle utbrudd av patologi.

Hvordan behandle fuktig eksem på bena

Før du begynner behandlingen av gråtende eksem, identifiserer legen nødvendigvis årsaken til utviklingen, typen av sykdommen. Den første oppgaven med terapi er å fjerne de ubehagelige symptomene på sykdommen, for å eliminere faktoren som fremkaller en slik reaksjon.

Det er verdt å huske at sykdommen ikke kan helbredes helt. Ved etterlevelse av ekspertens anbefalinger er det lange tilbakefallet nådd. Mangel på behandling fører til akutte tilbakefall.

 • Aktivert karbon;
 • polisorb;
 • Enterosgel.

I behandlingsperioden er det nødvendig å ta immunostimulerende midler, vitaminkomplekser. Dette vil forbedre kroppens generelle tilstand, øke motstanden av sykdommen.

Hva og hvordan å behandle tørt eksem på bena

Tørt eksem er en vanlig form for dermatitt. Hennes behandling er kompleks for å oppnå en langvarig nedgang i patologi. Hun kommer som regel tilbake i den kalde perioden på året, når luftfuktigheten i rommene er lav.

Narkotikabehandling av denne typen patologi generelt avviger ikke fra behandling av gråtende eksem. For det første er antihistaminmedisinering nødvendig. De lindrer raskt kløe, reduserer manifestasjonen av den inflammatoriske prosessen.

Varigheten av opptaket er tildelt individuelt. Plukk opp medisiner i denne gruppen alene er umulig. De kan forårsake forverring. Det samme gjelder for brudd på foreskrevet dosering.

Utnevnelse av beroligende midler er nødvendig i tilfelle av nervøs overbelastning, pasienten er i en stressende tilstand. I noen tilfeller fremkaller utviklingen av sykdommen en parasittisk infeksjon. Antihelminthic medisiner er foreskrevet. Etter et behandlingsforløp må en person gjennomgå en gjentatt analyse av påvisning av parasitter.

Med tørt eksem er huden veldig tørr, peeling, sprekker. Det er nødvendig å bruke nærende, fuktighetsgivende salver, kremer. Når du velger kosmetikk, bør du være oppmerksom på sammensetningen - den må være naturlig.

Preference er bedre å gi midler med glycerin, vitaminer. Salver og kremer med parfymer, kunstige farger er forbudt å bruke - det kan provosere forverring av sykdommen.

Medikamenter for behandling av varicose eksem

Årsaken til varicose eksem blir et brudd på den venøse blodstrømmen i nedre ekstremiteter. Ofte er patologi diagnostisert hos personer i eldre, eldre alder. Sykdommer er mer utsatt for kvinner. Varicose eksem blir raskt kronisk og preges av hyppige tilbakefall.

Før du begynner reseptbelagte legemidler, foreskriver legen pasienten å bære kompresjonsbandasje. Spesielle elastiske strømper må brukes til å lette tilstanden. De øker blodsirkulasjonen, eliminerer stagnasjon i nedre ekstremiteter.

Bruk av elastisk bandasje er kontraindisert i den våte formen av eksem.

Ved tørr form av varicose eksem er det nødvendig å bruke fettbaserte salver. De vil myke godt og fukte huden. Til hud tørker ikke ut, du kan bruke baby kremer uten dufter.

Til dette formål vil spesielle oljer, vannkrem takle. Utnevnelsen av steroidsalver er nødvendig for lindring av den inflammatoriske prosessen.

De aktive ingrediensene i salver eliminerer de ubehagelige symptomene på patologi. Raskt avlaste kløe. De kan ikke brukes i lang tid. Begrensninger fastsatt av legen, basert på arten av sykdomsforløpet.

Bruk av salver er en uunnværlig del av behandlingen av varicose eksem.

Hva er farlig eksem på bena

årsaker

Eksem på bena er en kronisk hudsykdom, ofte av allergisk opprinnelse, med tilbakevendende natur. Sykdommen er ikke smittsom.

Årsakene kan være følgende faktorer:

 1. patogene sopp;
 2. langvarig stress, nervøs sammenbrudd;
 3. sykdommer i mage-tarmkanalen;
 4. immunforstyrrelser, følsomhet overfor allergier;
 5. hormonforstyrrelser;
 6. lever, nyresykdom;
 7. mekaniske, termiske, kjemiske effekter (profesjonell og husholdning);
 8. sår som ikke helbreder over en lang periode, brenner;
 9. i noen tilfeller, åreknuter.

Risikofaktorer

Det er visse faktorer som skyldes eksem på føttene:

 1. genetisk predisposisjon, tilstedeværelsen av sykdommen i nære slektninger;
 2. spesifisitet av produksjonsaktivitet (kontakt med farlige kjemikalier);
 3. ubalansert ernæring:
 4. fet hud;
 5. varicose leg sykdom.

Foto: Kronisk

Hovedtyper:

 • sant eksem, når sykdommen går gjennom alle stadier av utvikling og, i flertallet, forvandles til en kronisk form;
 • mikrobiell form som utvikler seg rundt de infiserte områdene av lesjonen etter skade;
 • profesjonell form, kampen mot som krever en endring av profesjonell aktivitet, utelukkelse av provokerende faktorer fra pasientens liv;
 • den maisformede form som oppstår på en grov hud av såler;
 • varicose form, hvor eksemmatøse foci er konsentrert i steder av åreknuter.

mikrobiell

Mikrobielt eksem på beina oppstår ved lokalisering av kronisk infeksjonsfokus.

Det er slike underarter av det:

 1. mykotisk form, som oppstår i tilfelle av tilsetning av soppkomponenten,
 2. Paratraumatisk form: Eksemutslede utslett dannes på skadestedet.
 3. varicose form: oppstår på bakgrunn av en utviklende varicose sykdom, den mest karakteristiske plasseringen av lesjonene er på beina, utslett er asymmetrisk, blåaktig-lilla;
 4. myntformet (numular) form: avrundede utslett, 1-3 cm i diameter, dannes, blåaktig-rosa, med gulbrune skorper, pus med blod, gråtende;
 5. dishydrotisk form er lokalisert på sidens overflate av fingrene, sålen er preget av gråt, hevelse, utseende av bobler og knuter.

Åreknuter

Dette er en alvorlig form for denne patologien, som:

 • i flertallet utvikler det seg hos kvinner etter 40 år, på grunn av at overvekt, trombose som ofte opptrer etter graviditet, benskader, sekundær infeksjon virker som provokasjonsfaktorer for utseendet av sykdommen;
 • preget av alvorlig hevelse, kløe;
 • Fokus på sykdoms manifestasjon er lokalisert over ankeldelen av beina og utvikles som et resultat av dårlige tilstander i venene og utilstrekkelig oksygenrikt blod;
 • Over tid vises pus på de berørte områdene, sårdannelser, som følge av infeksjon;
 • i neste fase blir de fuktige områdene i huden tørket opp, skorpe og flak dannet;
 • i fremtiden blir huden på disse stedene grove, blir spottete og tette, rynker, bretter av mørk brun nyanse vises.

Utviklingen av sykdommen i kronisk form forårsaker utseende av sklerose i huden og subkutant vev. Legge til samme infeksjon fører til trofasår.

Symptomer på manifestasjon

Viktigste symptomer på manifestasjon:

 1. hyperemi (rødhet), hevelse og tørr hud på bena;
 2. sprekker av det øvre lag av huden, peeling, kløe;
 3. Utseendet til små bobler med flytende innhold, som deretter brister og såkalte, vises i deres sted. økematiske brønner - mikroerosjoner;
 4. dannelsen av tørre skorper i stedet for å briste vesikler etter fjerning av hvilken tynn rosa hud er synlig;
 5. arr og pigment flekker forblir i stedet for de berørte områdene.

Video: Viktige fakta

Utviklingsstadier

Det er seks hovedfaser:

 • akutt - utseende på hevelse og rødhet i huden, kløe.
 • papulovesikulose - dannelse av utslett, utseende av bobler;
 • gråtende - åpning av boblene, uttalt gråtende.
 • cortical-tørking skorper
 • subakutt - reduserer intensiteten av betennelse, utseende av sprekker, vekter, tørr hud.
 • kronisk - huden på de berørte områdene forblir tørr, edematøs, pigmentert.

komplikasjoner

Blant komplikasjonene er følgende:

 1. En farlig komplikasjon er en vedvarende bakteriell eller soppinfeksjon og purulent betennelse i huden. Den generelle tilstanden til pasientens helse forverres, temperaturen stiger. Bobler dannes med purulent innhold, som ved åpning avgir en ubehagelig skitten lukt. I nærvær av slike manifestasjoner av sykdommen, er det nødvendig å behandle pasienten på et sykehussykehus;
 2. Erythroderma - det vil si generalisert betennelse som strekker seg til nesten hele integumentet. Dette er en ekstremt farlig tilstand som behandles i en sykehusinnstilling.

Begge de ovennevnte tilstandene kommer fra:

 • feil behandling;
 • skrape de berørte områdene.

Kan true pasientens liv: med feil, kan utilstrekkelig behandling av disse komplikasjonene resultere i vevnekrose og sepsis.

diagnostikk

Differensial diagnostikk utføres av en hudlege eller allergiker på grunnlag av å undersøke pasienten og bestemme faktorer som forårsaker eksem.

Generelle og biokjemiske blodprøver, allergenstester, et immunogram og helminth egg test utføres også. Det er svært viktig å skille eksem fra scabies, dermatitt, hos barn fra diatese.

Er diatese på barnets kinn farlig? Følg lenken.

Behandlinger for eksem på beina

For effektiviteten av behandlingen må den startes så tidlig som mulig.

Før behandling påbegynnes, bør bivirkninger som fremkallet sykdommen elimineres:

 • endre dietten, nødvendigvis eliminere alle mulige allergener, krydret, salt, stekt mat, røkt kjøtt;
 • eliminere død hud på sålen og behandle åreknuter;
 • hvis profesjonelle faktorer har forårsaket eksem, er det nødvendig å endre arbeid;
 • behandle kroniske smittsomme sykdommer i kroppen;

Behandlingen bør starte først etter et besøk til legen.

Behandlingsprosessen bruker metoder for generell og lokal terapi.

Gjennom generell terapi behandles indre sykdommer, og den lokale er brukt til å behandle overfladisk hudforing fra blærer, utslett, sår, avhengig av graden og størrelsen på lesjonene, samt arten av blærene.

Utendørsanlegg

Blant de eksterne behandlingsmetoder for denne patologien er følgende de mest populære:

 1. med tørt eksem på føttene, ved begynnelsen av sykdommen, brukes fuktighetsgivende preparater som inneholder glykolsyre, melkesyre og bensinatum
 2. Under spredning av inflammatorisk prosess brukes anti-inflammatoriske salver, kremer, pasta basert på kortikosteroider og hormonpreparater: "Elokom", "Advantan", "Lokoid", hydrokortison, prednisolonsalve og også "Soderm" salve. kortikosteroider, tynner huden og svekker immunforsvaret, så en soppinfeksjon, så vel som en bakteriell infeksjon, er ofte forbundet med den underliggende sykdommen. Disse legemidlene skal bare brukes som beskrevet av legen og under hans tilsyn, da disse rettsmidler, til tross for deres effektivitet, har en rekke bivirkninger.
 3. bruk av ikke-hormonelle legemidler: "Dermasan" (legemidlet anbefales ikke i nærvær av åpne sår og magesår, graviditet, amming, "Skin Cap" brukes til infeksiøst eksem. Egnet for alle pasientkategorier, da det ikke fremkaller bivirkninger, "Aurobin" brukes i de tidlige stadiene av sykdommen.

Komponenter av salven er i stand til å helbrede huden godt, sink salve har de samme gode helbredende egenskaper. Du bør imidlertid ikke bruke dette verktøyet for purulente prosesser av akutt natur, særlig allergi.

Generell terapi

Bruk av narkotika med generell effekt avhenger av typen eksem på bena. Ved tilføyelse av soppinfeksjon brukes antifungale legemidler, i tilfelle mikrobiell form - antibakterielle stoffer.

Også mye brukt:

 1. antihistaminer;
 2. vitaminterapi;
 3. antioksidanter;
 4. fysioterapi;
 5. UV-terapi, beroligende midler.

Hjemme

Behandling av eksem på føttene hjemme inkluderer tradisjonelle behandlingsmetoder. Blant de populære oppskriftene - den utbredt bruk av urtemedisin.

Urte tinkturer, urte salver, komprimerer, lotioner er alle ganske effektive adjuvante behandlinger som kun kan brukes etter å ha konsultert en lege.

Noen effektive folkelige oppskrifter for behandling av denne patologien:

 • celandine salve: hakk celandine blader, bland til homogen med lanolin og petroleum gelé i forholdet 2: 1: 1. Behandle den berørte huden 3-4 ganger om dagen;
 • En effektiv oppskrift på "salting opp patologien": Bland i like store mengder havsalt og tørket lakris knust i kjøttkvern, legg på ekzematøse områder, bandasje, hold i en time. Stram bandasjen er ikke mye. Etter at rester av blandingen er avvasket. Å bli behandlet i tre dager, en pause på tre dager og igjen tre dager med behandling. Fjernelse bør oppstå innen tiende behandlingsdag;
 • grind en koldefot i en kjøttkvern, legg til frisk melk til den. Påfør blandingen på de ømme flekkene, pakk disse områdene med vanntett papir eller film og binde med en ren, tørr klut. Prosedyren utføres ved sengetid til ettergivelsesstadiet;
 • En salve av følgende sammensetning er meget effektiv: ta tre glass av samme størrelse, bryt først et friskt kyllingegg, hell vann inn i den andre, og bord eddik eller epleeddike sist. Mengden innhold må være det samme i alle tre beholderne. Hell deretter ingrediensene i en krukke, lukk og rist til en homogen masse.

Før du legger deg til sengs, behandle de berørte områdene med et tynt lag, sett på bomullssokker hvor du skal sove til morgenen. Ikke vask føttene om morgenen, bruk bare rene sokker. På kvelden vasker du føttene uten såpe, tørker du grundig og salve igjen;

 • Yarrow urt med blomster - 50 g. - Bland med samme antall kalendula blomster og hell 250 ml. kokt vann. Insistere om to timer. Infusjon sveve sår flekker, samt drikke et halvt glass 3-4 ganger om dagen
 • Havtorn olje å drikke - 2 ml per dag, og også brukt eksternt - i form av 5% salve fra havtornolje. Sjøtornolje reduserer smerte og brenner, hevelse, bidrar til å forsvinne kløe, stopper peeling;
 • føttene stiger i varm, 40-50 graders løsning fra svart te brygget i et basseng, hvor det tilsettes 5 dråper jod og en spiseskje salt. Etter prosedyren, tørk føttene, ikke tørk. Bruk sokker av bomullst stoff, sove i dem til morgenen. Behandling til ettergivelsesstadiet.

Alle metoder for å behandle eksem i hendene på folkemessige rettsmidler her.

Hvordan oppstår eksem hos barn? Klikk for å gå.

forebygging

Forhindre forekomst av eksem ligger i flere grunnleggende faktorer:

 • begrense inntaket av fete, krydrede, salte matvarer, konserveringsmidler og skadelige tilsetningsstoffer;
 • maksimalt fylle dietten med sunn mat, frukt, grønnsaker;
 • unngå kontakt med potensielle allergener;
 • unngå stressende situasjoner, og hvis det er noen, ikke forsøm det mildt beroligende middel;
 • fuktighet tørr hud på føttene;
 • rettidig behandle smittsomme sykdommer, samt åreknuter;
 • gi opp alkohol og røyking
 • Ikke å bruke syntetiske stoffer, flaneller og klær laget av ull, fortrinn bør gis til bomullsklær og undertøy;
 • Utseendet til de første tegn på sykdommen er en grunn til akutt behandling til legen, fordi i begynnelsen er sykdommen lett å behandle.

Eksem på føttene: årsaker og behandling av folkemidlene

Det dermatologiske problemet med inflammatorisk natur på beinets hud er forstyrret av et stort antall mennesker i alle land i verden. Eksem manifesterer seg som en klynge av hybrider med hevende sår som forårsaker mange ubehagelige opplevelser i form av brenning og kløe.

For lenge siden ble eksem referert til som en allergisk manifestasjon på huden, og bare nylig ble denne sykdommen identifisert som en separat nootropisk patologi. Eksem som opptrer på beinet er lokalisert over hele underkanten av underbenet, favorittstedene er hudfold i poplitealområdet.

Hvorfor danner eksem

Årsakene og de tilhørende faktorene kan være helt motsatte. Oftere, for sykdommens utseende, skyldes flere provokerende farer avvik i nervesystemet, immunsystemet, fordøyelsessystemet, samt genetisk predisponering.

 1. En allergisk reaksjon på flere stimuli som oppstår regelmessig, manifesteres av gråtende sår som ikke går bort i lang tid. Eksem er kronisk, og med gjentatt eksponering for allergenet oppstår igjen.
 2. Mekaniske skader av traumatisk karakter bærer risikoen for en inflammatorisk reaksjon som festes til huden ved sårets kanter, og er spesielt uttalt med nedsatt immunitet.
 3. Sterk stress fører nervesystemet til en svekket tilstand, utløsende en patologisk reaksjon i forskjellige organer, inkludert i form av en kompleks dermatologisk patologi.
 4. Et brudd på metabolske prosesser som oppstår som følge av autoimmune sykdommer, har en historie om hud manifestasjon - eksem.
 5. Fordøyelsesproblemer forbundet med underernæring og bruk av næringsmiddel og hurtigmat øker risikoen for matallergi, noe som er et symptom på eksem på bena. Syntetiske fargestoffer og smakforsterkere gjør maten mer appetittvekkende og velsmakende, men påvirker kroppen som en helhet negativt.
 6. Brudd på syntesen av skjoldbruskkjertelhormoner fører til funksjonsfeil i kroppen, i symptomene på hvilke hudpatologier kan observeres.
 7. En reduksjon i kroppens immunrespons når fremmede proteiner og antigener kommer inn i den menneskelige blodstrøm påvirker tilstanden til dermis og epidermis.
 8. Smittsomme sykdommer med en svak prosess forårsaker alvorlige reaksjoner på innføring av patogene mikroorganismer.
 9. Genetiske kombinasjoner med en predisposisjon til overføring fra generasjon til generasjon eksem. Sykdommen kan være i inaktiv tilstand for resten av livet, men med de minste provokerende tilstandene vil patologi først og fremst utvikle seg til pasienter med lignende arvelighet.
 10. Arbeid i produksjon med økt fare for å innføre i kroppen av skadelige stoffer, konstant kontakt med allergener under industrielle behov forårsaker responsresponsrespons og signaler fra kroppen om den patologiske tilstanden i form av eksem på bena.
 11. Langvarig opphold i klimatiske forhold som er svært forskjellige fra det vanlige, som kan være forbundet med endring av opphold, reise eller reise.

Hvordan manifesterer eksem seg selv

Hvordan ser eksem ut på beina? De første manifestasjonene på bena ligner andre hudsykdommer. En lege kan bare differensiere patologier riktig etter undersøkelser og analyser. Betydningen av å gå til en lege er ubestridelig, andre uønskede konsekvenser kan bli med eksem. Å vite en rekke karakteristiske tegn vil hjelpe en person til å orientere seg i tide for å søke kvalifisert medisinsk hjelp.

Symptomer som trenger oppmerksomhet:

 1. På foten er det et segl med en liten rødhet, noe som gir ubehagelige opplevelser og et ønske om å ripe. Lokalisering på underdelene kan varieres fra tær til lår.
 2. Ytterligere hyperemi blir mer uttalt med utseendet av tørr hud og påfølgende sprekkdannelse, eller det oppstår et lite bobleutslett på rødt sted.
 3. Boblene brister med dannelsen av små sår som forårsaker smerte. Overflaten av eksem kan være i en våt tilstand i lang tid med den påfølgende dannelsen av tørre skorper.
 4. Alvorlig kløe følger med pasienten dag og natt, i løpet av søvnen forsvinner dette symptomet ikke, og personen forblir ubevisst skadet eksem.

Former for patologi

Avhengig av årsaken til sykdommen og det mulige årsakssystemet til den patologiske prosessen, finnes det flere former for eksem på beinets hud. Hver av dem adskiller seg ikke bare i etiologi, men også i symptomer, deres alvor og skadeområde.

idiopatisk

True (idiopatisk) eksem forekommer plutselig og akutt. Utseendet til inflammatoriske områder ledsaget av utslett med små bobler, som straks briste, forvandlet til kløende sår. Grå eksem på beina gjennomgår flere stadier:

 • utseende av erytem
 • spre utslag
 • dannelse av gulaktige skorper;
 • healing.

Sann eksem adskiller seg fra andre former ved å kombinere de to første stadiene. En annen karakteristisk forskjell er fortsettelsen av de akutte inflammatoriske prosessene når tørr skorpe opptrer: sammen med helbredende sår, blir vesikler med serøst innhold igjen utøst, som uttømmes etter åpning.

I stedet for boblen dannes en serøs brønn hvor en væske dannes som forhindrer såret i å helbrede. Dannelsen av flere og flere nye foci av betennelse er ikke begrenset, og nederlaget kan spre seg til hele beinet. Alvorlig kløe forårsaker psykisk nedsatthet: irritabilitet, søvnløshet, tårer, dårlig humør.

Over tid, sårene helbreder, og i deres sted tørre steder med peeling og knitrende form. Våt eksem på bena kan forstyrre pasienten i lang tid, hvis den blir kronisk.

mikrobiell

Mikrobielle lesjoner er funnet med kutt, brannskader, alvorlig riper, ikke-helbredende purulente sår, kutt og trofasår. Mikrobielt eksem på beina forekommer i begrensede områder av huden og er preget av betennelse med flere lag av purulent skorpe. Manifestasjoner oppstår rundt sår komplisert ved infeksjon eller direkte på stedet for inntak av bakterier.

Varicose eksem av nedre ekstremiteter er en type mikrobiell sykdom. Eierne av denne patologien er pasienter med åreknuter i nedre ekstremiteter i tredje fase, noe som er komplisert ved ikke-helbredende trofasår. I dette tilfellet er såret den primære årsaken til eksemens utseende som dannes rundt et farlig sår.

Den myntformede form av mikrobial eksem ser ut som flere formasjoner av små cornified foci med en diameter på ikke mer enn tre centimeter. Lesjonene svulmer og blir betent, purulente vesikler brister og danner rikelig våt eksem på bena.

mycotic

Fungal lesjoner av huden er ledsaget av forekomsten av mykotisk eksem. Patologi ser ut som små foci av betennelse med klare grenser. Svampen produserer avfallsprodukter som bidrar til produksjon av histamin. Allergisk respons i kroppen - utslett på betente røde områder med utslett dannet av bobler. Utdanning forårsaker kløe og ubehagelig smerte.

seboreisk

En av de mest kompliserte allergiske sykdommene, hvor lokalisering er hudfoldene og hodebunnen. I poplitealområdet vises fuktig eksem på beina, forbundet med å kontakte allergenet med en person. Strømmen av denne formen er komplisert av stedet, som er konstant skadet på grunn av kneleddets bøyningsbevegelser.

Disgidroticheskaya

Eksem av foten eller palmen med dannelsen av tørre lesjoner fylt med store enkeltbobler med den påfølgende dannelsen av sprekker. Dyshidrotisk eksemstopp er forskjellig fra andre former ved utseendet av "sago-korn", dette fusjonerer små bobler til store elementer fylt med en gjennomsiktig væske. Når sykdommen utvikler seg, åpner blærene seg og blir dekket av skorper, under hvilke epitelisering skjer.

Tiloticheskaya

Eksem på hælene over hele overflaten av foten, så vel som håndflatene, vises som korn med dannelsen av et hulrom med flytende innhold. Eksemet på føttene på føttene blir tykkere, de kåtlagene ekspanderer. Den opprinnelige rødheten er mild, på utslettstedet vises blister, som senere vises periodisk.

barnehage

Allergi hos barn forekommer mye oftere enn hos voksne, på grunn av de fysiologiske egenskapene til mangler i immunsystemet og andre systemer. Bryst og yngre alder er mottakelig for mat, bleie dermatitt, eksem i denne alderen er seborisk, mikrobiell eller sann.

Symptomatologi ser ut som i voksen manifestasjoner, den eneste forskjellen er økt ekssudatproduksjon. Rikelig våt overflate er vanskeligere å behandle, og gråtende eksem på beina blir stadig traumatisert og riper av barnet.

Terapeutiske prosedyrer

Hvordan kurere eksem på huden på underekstremitetene? Dette spørsmålet spør et stort antall saker. Riktig behandling er viktig for effektiv utvinning, så for å forstå hvordan man skal behandle, er det nødvendig å avgjøre hvorfor sykdommen dukket opp.

Tilstedeværende lege bør være ansvarlig for å bestemme arten av patologien. Slutten utfallet av medisinske prosedyrer avhenger av årsaken til sykdommen, siden eliminering av provokerende faktorer vil bidra til å eliminere den videre komplikasjonen av prosessen.

Hvordan behandle eksem hjemme hos deg kan også fås hos en hudlege, som i sin tur kan gi råd til en allergiker eller smittsomme spesialist. Selvmedisinering kan føre til forverring av prosessen og generell forverring.

Narkotika terapi

Velg medisiner for behandling, deres metode for bruk er gitt til en kvalifisert medisinsk spesialist:

 1. Antibiotika for eksem er foreskrevet i form av salver til ekstern bruk eller generell antibiotikabehandling. Spesielt relevant denne typen behandling med betydelig betennelse med generell forgiftning. Verktøyet lindrer effektivt betennelse og kjemper direkte mot mikrober som førte til infeksjonen.
 2. Kortikosteroidhormonpreparater i form av salver er ofte foreskrevet og hjelper godt i bekjempelse av eksterne tegn på eksem. Hydrocortisone salve er den beste salven og en av de populære botemidler.
 3. Beroligende kostnader eller medisiner vil lindre irritabilitet, forbedre søvn og normalisere tilstanden. Disse kan være valerian-baserte piller eller morwort eller syntetiske tranquilizers.
 4. Antihistaminer for eksem spiller en stor rolle. De kan administreres oralt eller lokalt, i alvorlige tilfeller og store lesjoner, kan desensibiliserende midler injiseres.
 5. Ved sopplidelser med salve på eksem på bena parallelt med antimykotiske midler.
 6. Sårene må behandles forsiktig med antiseptiske løsninger, og for å øke hastigheten på vevregenerering, er det nyttig å anvende syntomycin liniment.

Folkemetoder

Behandling med folkemidlene hjelper den viktigste behandlingen, som en ekstra terapi. Hver metode må avtales med legen for å utelukke kontraindikasjoner:

 1. Fjern manifestasjoner vil hjelpe salve mot eksem, kokte deg selv: valnøtter i skallet bake i ovnen før oppkjøpet av skallet av en mørk farge; Kule og fint pund kjerner med membraner; Den resulterende massen er blandet med fiskeolje for å oppnå en fett konsistens. Påfør på de berørte områdene med et tynt lag flere ganger om dagen.
 2. Råttegrytpoteter, pakk inn osteklær og fest på stedet med eksem.
 3. Noen hoveder av hvitløk er hakket og blandet med 50 gram frisk honning. Søknader trenger ikke å gjelde for personer med en historie med allergi mot honning.
 4. De knuste hvite kålbladene er kombinert med egghvite, den resulterende vasselen påføres på bena med betennelsesskader.
 5. For effektivt å bekjempe allergiske manifestasjoner kan de bli konsumert i en avkok av bukblad etter måltider tre ganger om dagen.

Eksem diett

Normalisering av ernæring er en behandling av eksem på beina fra innsiden av kroppen. Tilstrekkelig inntak av vitaminer og mineraler vil styrke immunforsvaret for å fremskynde helbredelsesprosessen og forhindre tilbakevendende tilstand.

Ikke-anbefalte produkter:

 • saltede og røkt produkter;
 • krydret og stekt mat;
 • egghvite;
 • helmelk;
 • sitrusfrukter;
 • honning;
 • alkoholprodukter.

Grunnlaget for medisinsk ernæring bør baseres på bruk av store mengder grønnsaker og frukt, meieriprodukter, hvitt kjøtt og magert fisk. Det er viktig å spise i små porsjoner, som ikke tillater overdreven forbruk. I små barn skal delen være tydelig i samsvar med normen. Underfeeding et barn er ikke mindre skadelig enn overfeeding.

Generelle anbefalinger om behandling og hygiene

Viktigheten av hygieniske årsaker til å behandle eksem på fingre eller føtter er like viktig som for hele overflaten av foten. Daglig pleie for rensing fra smuss og døde hudlag omfatter ikke bare vasking med vann, men også bruk av desinfeksjonsmiddelløsninger som forhindrer overføring av infeksjon.

Mottak av syntetiske vitaminer er begrunnet i kaldt eller i klimatiske forhold, når fersk frukt er begrenset, og sollys er ikke nok for optimal produksjon av vitamin D.

Besøkende sanatorier i feriestedet har en positiv effekt på kronisk patologi. Konstant overvåking av dermal doctor og vanlige prosedyrer i forebyggende institusjoner i løpet av lavkonjunkturperioden vil bidra til å kvitte seg med gjentatte manifestasjoner av eksem på bena.

Varicose eksem på beina vil ikke oppstå hvis du bruker kompresjon plagg eller bruke metoden for bandasje med elastiske bandasjer. Det er verdt å merke seg at hvis det er eksem på bena, er det å foretrekke å bruke bandasjer, men bare med naturlig bomullssammensetning.

Vanlig våtrengjøring av leiligheten vil avlaste støv som kan forårsake allergi. Klær, sengetøy bør ikke inneholde mye syntetiske fibre. Husholdningskjemikalier som brukes til å vaske klær, bør være fra allergivenlige serier.

Forebyggende tiltak

For å hindre eksem på beina, må du følge noen enkle regler:

 • spis riktig;
 • bruke naturlige stoffer;
 • Rådfør deg straks med en lege for å stoppe de første stadiene av sykdommen, i tillegg til infeksjonsfokus.
 • få nok søvn og ikke bli opprørt over bagatellene;
 • Ikke forsøm personlig hygiene.

Flere Artikler Om Typer Acne