På overflaten av abscessen er spesielt farlig, fordi det ikke bare gir estetisk ubehag, men kan betydelig undergrave helsen.

Hvis infeksjonen fra brystet kommer inn i en av de mange blodkarene, kan det føre til betennelse i hjernens forside og forårsake meningitt, meningoencefalitt.

Hvis stafylokokker kommer inn i blodkarene, vil infeksjonen spres gjennom hele kroppen og forårsake lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter, eller sepsis - blodinfeksjon.

Hva er furunkulose?

Mange utsetter turen til legen på grunn av forlegenhet, eller ikke legger stor vekt på betennelse. Ikke alle vet at uoppmerksomhet til suppuration, spesielt i ansiktet, kan føre til alvorlige komplikasjoner, sykehusinnleggelse og kirurgi.

Furunkulose er en patologisk prosess som manifesterer seg som purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene - follikler. Det forårsakende middel til furunkulose er Staphylococcus aureus.

Når den kommer inn i det subkutane fettlaget eller sebaceouskjertelen, fremkaller det betennelse og påfølgende vevnekrose.

Noen ganger koker det ofte på forskjellige deler av kroppen i lang tid. I slike tilfeller snakker de vanligvis om kronisk furunkulose.

Hvordan skille furuncle fra vanlig akne

 • De første dagene på stedet med fokus på betennelse er det en utbredt rødhet uten en klar grense og en liten kondensasjon;
 • huden på dette stedet er varmere enn i andre deler av kroppen - det betyr at det er en inflammatorisk prosess inne.
 • kløe og svakt prikking
 • i motsetning til vanlig kvise, er furuncle veldig smertefullt når det berøres fra de aller første dagene, et lite ødem dannes rundt seglet.
 • utseendet av en koke kan være ledsaget av økt kroppstemperatur, hodepine, forstørrede lymfeknuter;
 • Pimple modnes ganske raskt, og kjelen ligger i de dypere lagene i huden, slik at symptomene forverres hver dag, og sykdommen er mer smertefull.

Årsaker til

For å kurere raskt og forhindre utseende av nye betennelser, er det nødvendig å finne årsaken til absessen:

 • Utilstrekkelig hygiene - med dårlig hudrensing, porene er tette, svette og talg skaper et gunstig miljø for utvikling av mikrober.
 • Forringet immunitet, forkjølelse og smittsomme sykdommer - dette er den vanligste årsaken til forekomsten av koiler. En sunn kropp kan takle bakterier og bakterier, men i en svekket en begynner de å ødelegge vev og danne suppurasjoner.
 • Hormonalfeil, svekket metabolske prosesser - På grunn av ubalanse reduseres kroppens beskyttende funksjoner, og bakterier trenger gjennom hårsekkene uten hindring.
 • Infeksjoner i kroppen - svært ofte med et avbrutt behandlingsrunde med antibiotika i kroppen, forblir noen mikroorganismer som fremkaller utseendet av koke.
 • Ingroet hår og mikrotraumas gjennom hvilke infeksjonen enkelt trenger inn. Kok kan også oppstå som et resultat av klemming kviser med infeksjon under huden.
 • Langvarig fysisk og nervøs overarbeid, stress.
 • Sykdommer i tarmkanalen, alkoholisme.

symptomer

Tetningen har en konisk form, litt løftet over huden. Med nederlaget i ansiktet og nakken rundt follikkelen dannes omfattende hevelse, som øker pulserende eller kvelende smerte.

Smerte oppstår ikke bare når man trykker eller beveger ansiktsmuskulaturen, men også som et uavhengig symptom. Når presset, føles den fjærende bevegelsen av pus inne i folliklen.

Infiltreringsstadiet

Rødhet i lesjonens område er uttalt, utryddelse og hevelse opptrer gradvis, noe som raskt øker på mykt vev i ansiktet.

Stage suppuration

Etter at huden på brystet er revet, begynner utslipp av pus og den nekrotiske stangen kommer frem. Såret ryddes og smerten er redusert.

Stage av helbredelse

Å fullstendig bli kvitt arr etter helbredelse er ganske problematisk.

Behandlingsmetoder

Lokalisering av kjelen på ansiktet er allerede grunnlaget for pasientens sykehusinnleggelse, så behandlingen av furunkulose bør være under oppsyn av en hudlege, kirurg eller terapeut.

Noen ganger gir terapeuten en henvisning til en konsultasjon til tannlegen, spesielt i tilfelle av alvorlig furunkulose, fordi med feil behandling kan ansiktsnernene bli påvirket.

Pasienten er vist hviler på senga, hvis kjelen befinner seg i ørene eller nakken, bør friksjon av abss om klær utelukkes. Det er nødvendig å nekte fett, stekt og krydret mat under behandling, for å utelukke alkohol.

Lokal antiseptisk behandling

For behandling, kan du bruke:

 • 70% alkohol;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid (3%);
 • furatsilina løsning.

Rubbing huden, ikke gni furuncle, desinfiser inflammasjon senter flere ganger om dagen, endre putevar ofte og ikke rør koker med hendene.

fysioterapi

Disse prosedyrene er smertefri, medisinsk praksis har vist at etter flere prosedyrer forsvinner smerten, og den inflammatoriske prosessen slutter å øke.

Fysioterapi kan foreskrives i alle stadier av furunkulose. For å øke kroppens motstand, foreskrives ozonbehandling - metning av vevet med oksygen for å stimulere immun- og barriereegenskaper i huden.

Antibiotika til koker på ansiktet

Antibiotika er også foreskrevet slik at furunkulose ikke blir til kronisk tilstand og ikke kommer igjen. Legemidlet er valgt individuelt avhengig av pasientens tilstand og det kliniske bildet av sykdommen.

Oftest er cephalexin, amoxiclav, fuzidin natrium foreskrevet. Hvis kjelen oppstår mot bakgrunnen av andre sykdommer, og den generelle tilstanden til kroppen er utarmet, foreskrives antibiotika som intramuskulære injeksjoner.

Lokalt overlappende komprimerer med antiinflammatoriske stoffer, salver med antibiotika komponenter som består av: Tetracyclin salve, erytromycin, Bactroban, Baneotsin.

Påfør et tynt lag av salve på en bomullspute og legg det til koking to ganger om dagen. Etter at du har åpnet absessen, kan du også bruke kompresser, men allerede på området rundt furuncle.

Kirurgisk behandling

Etter fjerning av de purulent-nekrotiske massene vaskes såret og en bandasje påføres med et antibiotikum.

Ofte trener legen bare på flere steder, så det er ingen ar etter en slik prosedyre.

Holder ansikt og ansikts muskler i ro

Det anbefales å snakke så lite som mulig, og spiser bare myk mat.

immunomodulators

For forebygging og behandling kan brukes Galavit, Estifan, Echinacea, Arbidol.

autohaemotherapy

Autohemoterapi er en vanlig metode for behandling av inflammatoriske prosesser, hvor pasienten er subkutant eller intramuskulært injisert med blod tatt fra sin egen vene.

Med reintroduksjonen av blod finner kilden til sykdommen og ødelegger den, som et resultat, stimulerer prosedyren immunsystemet og forbedrer metabolske prosesser.

Absorberbar salve

På apoteket er det mange merker av narkotika, basert på nesten alle absorberbare geler er heparin og silikon - midler som aktiverer blodstrømmen.

De mest populære rettsmidler for arr: Strataderm, Mederma, Contratubex, Heparinsalve, Bodyaga.

Hva ikke å gjøre

Raske enn forventet, vil det ikke passere, og smitte og pus vil spre seg til det omkringliggende friske vevet.

Når du prøver å klemme på kjelen på ansiktet, kan du utvikle hjernens trombose.

Her er de andre tingene som ikke kan gjøres med furunkulose:

 • Ikke børst og berør det berørte hudområdet så lite som mulig: Hvis en ekstra infeksjon kommer i kjelen, vil betennelsen øke, og jo større blir koker, jo mer sannsynlige komplikasjoner og vanskeligere å kvitte seg med det stygge arret i ansiktet.
 • Prøv å ikke våte det berørte området, og ikke bruk våte komprimerer slik at infeksjonen ikke kommer til nærmeste hudområder, og en koking forårsaker ikke furunkulose.
 • Du kan ikke varme opp kjelen og sette varmeren. Noen tror feilaktig at varmen bidrar til rask utbrudd av abscessen, men fordi kjelen dannes dypt i hudlaget, vil betennelsen bare øke, blodstrømmen øker, og sannsynligheten for at pus i blodet øker, som vil overføre det direkte til hjernen.

konklusjon

Selv en enkelt abscess kan etterlate en infeksjon i kroppen og undergrave immuniteten.

Hvis du opplever symptomer på koke, er det bedre å umiddelbart konsultere en lege for å starte behandlingen så snart som mulig og unngå å komme tilbake av sykdommen.

Den vanlige behandlingstiden for ansikts furunkulose inkluderer:

 • Bruken av antebakterielle legemidler som reduserer betennelse (Levomekol, tetratsilin, hyoxyson); og fysioterapi (UHF, UV), reduserer tiden for modning av magesår.
 • Rensing av kroppen gjennom blodtransfusjon, et spesielt kosthold og å ta vitaminer for å styrke den uthulede immuniteten.

Slik behandler du kjele på ansiktet - salver, hjemmemedisiner og mulige komplikasjoner

Vakker, godt preparert hud er et tegn på normal drift av systemer og organer. Integrene er en del av immunsystemet, utfører beskyttende funksjoner, og dukket opp wen på ansiktssignalens inflammatoriske prosesser. Liten utdanning i fravær av rettidig behandling er ekstremt farlig, kan føre til uopprettelige konsekvenser.

Hva er en koke

Furuncle er en betennelse dannet i hudhulen, fylt med en purulent masse. De varierer i størrelse, ikke kompliserte former - med en ert, den største - med en valnøtt kalles carbuncles. De kan ligge i en enkelt formasjon eller i hele kolonier, forårsaker ubehag, smertefulle opplevelser. Det er en abscess hos en voksen på grunn av inngrep av bakterier i hårsekkelen. Som et resultat av reproduksjon av patogen mikroflora, kaviteten ekspanderer, svulmer huden visuelt og danner et karakteristisk tuberkel. Sår på ansiktets hud er farlig penetrasjon av infeksjon i blodet og den påfølgende bevegelsen til hjernen. Derfor krever de første symptomene omgående behandling for å forhindre farlige forhold.

Hvordan skille furuncle fra vanlig akne

I de tidlige stadiene er koking på ansiktet ikke mye forskjellig fra akne. Det er en liten rødhet, en smertefull følelse oppstår på palpasjon. De viktigste forskjellene fra akne er årsaken til betennelse. Koket dannes på grunn av spredning av Staphylococcus-bakterier, som er en trussel mot hele organismen. Akne og akne selvpass, krever bare hygiene.

 1. Området blir rødt i begge tilfeller, kjelen vil forårsake økt smerte, selv uten trykk. Akne, som regel, er ikke ledsaget av ubehag, smertefulle opplevelser oppstår bare palpasjon.
 2. Med furunkulose er det kulderystelser, en økning i temperaturen, avhengig av plasseringen, et brudd på tyggefunksjonen, ansiktsuttrykk.
 3. Når kjelen er moden, er huden dypt berørt. Akne forårsaker også overfladisk rødhet, uten å deformere de omkringliggende områdene.
 4. Hvis det vises en koking på ansiktet, vil det ta omtrent 10 dager å danne. Akne forsvinner alene innen 2-3 dager.
 5. Den inflammatoriske prosessen med furunkulose utvikler seg i de dype lagene i huden. Akne dannes i epidermis på grunn av blokkering av folliklene, akkumulering av sebaceøse sekresjoner.
 6. Koken fører til et globalt respons av immunsystemet, forstørrede lymfeknuter. Når akne oppstår på huden, er bare en nidus av betennelse tykkere.
 7. Klemming av akne anbefales ikke, da det er mulig å spre infeksjon videre. Selvfjerning av kjelen er livstruende, kan bare utføres på et sykehus.

Akutt purulent betennelse eller koke skiller seg fra å koke i formasjonstrinnet. I nekrotiske skader i huden og subkutant vev rundt hårsekkene og sebaceous kjertlene, kalles lesjonen karbunklet.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. En skremmende figur - i 97% av sjampoene av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Disse kjemikaliene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig analyserte eksperter fra vårt redaksjonskontor de sulfatfrie sjampoene, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra firmaet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Årsaker til koke og furunkulose

Staphylococcus bakterier er stadig tilstede på huden av en sunn person. Normalt overstiger antall patogene mikroorganismer ikke 10% av totalmassen. I tilfelle av furunkulose, er mikrofloraen i huden ødelagt, og mengden stiger til 90%. Resultatet av patologiske prosesser kan være en kombinasjon av faktorer knyttet til brudd på hygienegler eller feil i immunsystemet.

 • kronisk patologisk prosess i ulike smittsomme sykdommer - tuberkulose, hepatitt, respirasjonssystempatologier;
 • metabolske sykdommer i diabetes, endokrine fedme;
 • Konsekvensen av medikamentterapien i behandlingen av svulster;
 • skade på integriteten til integumentet i dermatologiske sykdommer;
 • vises i en gravid kvinne på grunn av en naturlig reduksjon i immunitet med hormonelle endringer;
 • hos spedbarn er resultatet av feil hudpleie, manglende overholdelse av hygieniske standarder;
 • hos barn, forekommer subkutane sår med hyppig rennende nese, adenoider, alvorlig sår hals, bronkitt, betennelse i luftveiene;
 • hos ungdom som er assosiert med forsterket arbeid i sebaceous kjertler, feil hudpleie av ansiktet;
 • både hos barn og hos voksne, usunn kosthold, påvirker bruken av det daglige diett.

Utviklingsstadier

Et furuncle kan danne seg i noe område - på pannen, kinnet, haken, under øyet, på øyenbrynene og nesen. Det provoserer utseendet på et sted som er utsatt for hyppig friksjon, forurensning, samt mekanisk skade på integriteten til integumentet.

 1. På infiltrasjonstrinnet vises en lyse rødt segl rundt hårsekken. Øker i størrelse opptil 1-3 cm innen to dager, fortsetter vevskonsolideringen. Observert hevelse er spesielt uttalt når kjelen ligger på leppen, øyelokk, kinn, ledsaget av smertefull tinning.
 2. På scenen av kjernedannelse, som forekommer i 3-4 dager, blir en pustule synlig på ansiktet. Kokens kropp er fylt med purulente masser, og forårsaker akutt smerte i hele komprimeringsområdet. Etter full modenhet oppstår en åpning av dekselfilmen, pus strømmer ut, en stang kommer ut. Scenen er ledsaget av symptomer på rusmidler - hodepine, kvalme, svakhet, feber.
 3. Etter ferdigstillelse av utgangen av stangen kommer helbredelsesstadiet. Rask komprimering og ømhet. Granulasjon bindevev dannes i krateret av kjelen. Arret av rød og blå pigmentering lyser gradvis, under normal helingsprosess smelter det sammen med hudtonen. I enkelte tilfeller kan arr og arrdannelse av vevet oppstå.

Hele syklusen tar opptil 10 dager, det kan være akutt eller latent. Ukomplisert furuncle krever ikke komplisert behandling. Hvis en enkelt abscess krever bruk av bare eksterne midler. Det finnes andre typer - furunkulose, fordelingen av kronisk form i form av kokerpopulasjoner. I begynnelsen er det nødvendig med kompleks terapi for å lykkes med å overvinne sykdommen. Farlig og intern furuncle, ofte ledsaget av en generell forverring av tilstanden, det er risiko for abscess og sepsis.

Symptomer på furunkulose

For å bestemme den farlige inflammatoriske prosessen forårsaket av reproduksjon av patogen mikroflora er ganske enkel. Det er viktig å kjenne hovedsymptomene for raskt å søke medisinsk hjelp.

 • rødhet, komprimering med en diameter på ca. 3 cm;
 • dannelsen av smertefulle pustler;
 • kjernedannelse, med intern furunkulose, suppuration uten hode;
 • hevelse av tilstøtende vev;
 • hodepine, kvalme
 • temperaturøkning;
 • generell forverring av trivsel.

Behandlingsmetoder

antibiotika

For furunkulose kan bare en lege foreskrive antibiotikabehandling. Utnevnelse er tilrådelig hvis lymfeknuden er betent, også i dannelsen av mange smertefulle koke, med en gjentakende samt kronisk tilstand. Nødvendigvis er behandlingen ledsaget av inntak av immunmodulerende legemidler, vitaminer. Kosthold og fysioterapi er foreskrevet. Terapi utføres etter kirurgisk behandling, når en abscess blir kuttet, rengjøres det purulente innholdet. Etter furuncle blir ofte ar.

 • makrolidgruppe;
 • penicillin gruppe;
 • cefalosporiner;
 • aminoglykosider;
 • tetracykliner.

Farmasøytiske preparater av ekstern bruk - Iktyolsalve, Vishnevsky og Levomekol bidrar til å redusere betennelse, trekke ut pus, men ikke akselerere utgangen av stangen. Og brukes også til å akselerere sårheling etter åpning. Salver kan ikke gnides, påføres i form av et kompres, for ikke å provosere skader på den purulente formasjonen.

 • behandle tetningen med et antiseptisk middel - medisinsk alkohol, klorhekidin eller hydrogenperoksid;
 • smør, men ikke gni, et tykt lag av de valgte fondene;
 • en steril dressing, en bomullspute påføres på toppen, festet med en gips;
 • Bytt 3 ganger om dagen til åpningen.

Laserbehandling

Den moderne metoden lar deg cauterize betennelser, stoppe spredning av infeksjon. Effekten av laseren er rettet til en dybde på 4 mm, noe som gjør det mulig å nøytralisere patogen mikroflora og avsløre furuncle. Oppvarmet koking danner ikke arr og arr, det er mulig å fjerne absessen i en prosedyre. Økten er smertefri, krever ikke anestesi.

Hjem rettsmidler

Folkemetoder for behandling av koker vil fremskynde helingsprosessen, for å unngå komplikasjoner av sykdommen. For å bli kvitt for alltid, er det nødvendig å overvåke immunsystemets tilstand, overvåke ernæring, rengjør regelmessig integumentet, spesielt omhyggelig omsorg for fet, inflammatorisk hud.

Koker salve

Det er mulig å bli kvitt komprimering bare i de tidlige stadiene. Et effektivt middel lindrer smerte, bidrar til å akselerere helbredelse. En abscesskoker krever legehjelp.

komponenter:

 • 50 gr. bivoks;
 • 250 ml uraffinert olivenolje;
 • 2 løk;
 • 5 gr. gran svovel.

Smelt bivokset i et vannbad, tilsett olivenolje, rør hele tiden til den er helt oppløst. Kast hakkede løk og en klype av svovel i kokende masse, hold på brann i ytterligere 20 minutter. Etter belastning og la fortykkes. Smør problemområdet 3 ganger om dagen.

Såpe oppskrift

Effektivt middel for å nøytralisere patogen mikroflora i de tidlige stadier. Såpe bidrar til raskere helbredelsesprosessen, forhindrer infeksjon av nærliggende områder.

komponenter:

 • 50 gr. vaskeservietter;
 • 100 ml vann;
 • 5 dråper tea tree essensielle olje.

Rist såpe på en rist, legg til vann, kok til helt oppløst. Sett essensiell olje inn i den ferdigkjølte massen, bland godt sammen. Påfør agensen i kjelen, fest den med en steril dressing, gjenta prosedyren 3-4 ganger om dagen.

Aloe salve

Verktøyet brukes til å akselerere modningen av kjelen, slik at den går raskere, sprer seg ikke til nærmeste områder. Naturlige salver til furunkulose bør brukes etter å ha konsultert en lege for å forhindre risikoen for komplikasjoner.

komponenter:

 • 30 ml aloe;
 • 10 gr. honning;
 • Hypericum root;
 • 20 ml olivenolje.

Hakk roten og hell et glass varmt vann. Insistere om en halv time, belastning, skriv inn de resterende ingrediensene. Soak en bandage agent, gjør en komprimere om natten. Bruk innen 3-5 dager, etter at stangen er sluppet, kontakt lege.

Brewer's Yeast

Behandle kjelen kan være et middel til lokal handling. Gjærekomprimer brukes med hell for å gjenopprette kroppens beskyttende egenskaper og bekjempe den inflammatoriske prosessen.

komponenter:

 • 20 gr. gjær;
 • 5 gr. Dimexidum;
 • 50 ml vann.

Dimexid fortynnet med vann, tilsett brygger gjær. Soak en bandasje agent i, fikse det i problemområdet med en lapp over natten. Å gjennomføre behandling i minst 5 dager.

Hva ikke å gjøre

Det er mange måter å kvitte seg med inflammatoriske prosesser. Men for å kurere koker hjemme er det ikke så lett. Det er risiko for forverring, utvikling av farlige konsekvenser. For å unngå mulige komplikasjoner med utseendet av karakteristisk ødem, indurasjon og smertefulle opplevelser, bør du derfor konsultere en lege. Avhengig av type og sykdomsforløp er konservativ behandling eller kirurgi nødvendig.

Hva er forbudt å gjøre:

 • Det er umulig å håndtere komprimert infiltrering med fargepreparater - smør med jod, strålende grønt, fucorcin, dette kompliserer diagnosen, det er umulig å bestemme den sanne omfanget av betennelse;
 • Selvfjerning av kjelen er livstruende, spesielt plassert i den nasolabiale trekant, blodstrømmen som passerer gjennom hjernens venøs system, som truer med ødem, sepsis, abscess;
 • Hvis kjelen åpnes av seg selv, trenger du ikke å prøve å trekke ut nekrotisk stang, behandle med antiseptika eller salver, et sterilt serviett eller bandasje påføres krateret, festet med bandasje, viderebehandling fortsetter hos legen.
 • Når det oppstår en intern kjele eller furunkulose, er det umulig å utføre kosmetiske prosedyrer for traumatiske hudintegritater - skrubbe, peeling, mekanisk rensing, også det betente området bør ikke fuktes;
 • ingen grunn til å vente på modning og utgang av stangen, det er farlig utviklingen av cellulitt, abscess og det påfølgende komplekse kirurgiske inngrep.

Hva kan være komplikasjoner

Til tross for lokal betennelse er kokos farlig med alvorlige komplikasjoner, det er risiko og død. De vanskeligste anses å være plassert på templet, og i regionen av den nasolabiale trekant. Utviklingen av komplikasjoner bidrar til ekstrudering, skade, utilstrekkelig stadium hjemme terapi. For vellykket behandling av koke, må du konsultere lege.

Hva er farlig koking:

 1. Abscess og phlegmon er purulent-inflammatoriske sykdommer. Bare i tilfelle av en abscess oppstår akkumuleringen av purulent masse i kapselen. Med en konstant økning går inn i et stadium av phlegmon, spilt infeksjon av intermuskulær plass og fiber.
 2. Carbuncle - svart furuncle, ledsaget av en abscess og hevelse av vev. Det er farlig at pus kommer inn i blodet, utviklingen av flebitt og tromboflebitt, betennelse i venerveggene, dannelse av blodpropper. Det er brudd på blodpropp, funksjonsfeil i blodstrømssystemet.
 3. Lymfadenitt - Betennelse i lymfeknude kan føre til spredning av purulente masser i hele kroppen.
 4. Meningitt, encefalitt - inflammatoriske prosesser fører til endringer i foringen av hjernen. Hjerne hevelse, epilepsi, døvhet, lammelse, hydrocephalus er farlig.
 5. Sepsis er en blodinfeksjon, i fravær av rettidig behandling, er risikoen for død høy.

forebygging

For å forhindre forekomst av koke, er det viktig å følge grunnleggende om en sunn livsstil, følg reglene for personlig hygiene. Det er nødvendig å øke stressmotstanden, ustabil emosjonell bakgrunn påvirker immunitetsparametrene.

Hvordan raskt og trygt bli kvitt kokt i ansiktet: lokal terapi eller kirurgi

Dannelsen av koker på ansiktet medfører fysisk og psykologisk ubehag. I motsetning til vanlig akne, uten riktig behandling, kan en abscess forårsake en rekke konsekvenser som er farlige for en persons liv. Behandle koker på ansiktet med forsiktighet, etter rådgivning med lege.

Stadier av aldring og lokalisering funksjoner på ansiktet

Fra begynnelsen av de første symptomene på ubehag til gjenoppretting av hudvev, går kjelen gjennom 3 faser.

 1. På infiltrasjonstrinnet vises rødhet på huden med en liten komprimering. Tetningen øker i størrelse. Det er hevelse, kløe, lokal hypertermi, ømhet. Den hypodermiske bumpen er inaktiv.
 2. I den purulent-nekrotiske perioden på forseglingen vises kjernen av kjelen - et hvitt purulent hode. Gjennom kurset i det etterfølgende purulente innholdet i chiri vil komme ut. Ledsaget av akutt smerte, prikking. En liten berøring bringer ubehag.
 3. Hjertefasen begynner etter å ha brutt absessen. I stedet for tetningen er hulrommet dannet. Størrelsen avhenger av dybden, omfanget av kirurgi. I gjennomsnitt varer helingsprosessen 2-4 uker.

Koken kan hoppe på hvilken som helst del av ansiktet. Ofte funnet på haken, kinnene, i nasolabial trekant. Vis på pannen i hårveksten, ha en stor størrelse. Mindre vanlig chirya kan ses på øyenbrynene, nesen. Stor størrelse har koke i templet. Ansiktsår er farligst. Med infeksjonsspredning er det stor risiko for farlige sykdommer, inkludert meningitt.

Metoder for behandling for å koke på ansiktet

Behandling av furunkulose i ansiktet er en nødvendig ansvarlig prosess. Mangel på handling forsinker helingsprosessen, ledsaget av fysisk og følelsesmessig ubehag. Ved feil behandling kan en person forverre sykdomsforløpet. Før du begynner terapeutiske tiltak hjemme, bør du konsultere legen din.

Operasjonelle teknikker

Kirurgi for koktene i ansiktet benyttes i tilfeller der fokuset på betennelse er stort, er det fare for brudd på pus kapsel inni. Indikasjoner for kirurgi - Tilstedeværelsen av alvorlige samtidige symptomer - feber, hevelse, forgiftning av kroppen.

Metoden for kirurgisk excision er en effektiv måte å kvitte seg med på kjolen på ansiktet. Etter injeksjon av bedøvelsesmedikamentet kutter kirurgen huden over furuncleen og frigjør en purulent kapsel. Snittstedet er desinfisert, vasket. En drenering plasseres i den resulterende hulrommet, som fjerner væskeansamlinger og bidrar til å fremskynde helingsprosessen. Såret er bundet opp med en steril dressing med et antibiotikum.

Operasjonstiden avhenger av størrelsen på kjelen, antall purulente foci. I gjennomsnitt tar det 30-40 minutter å kutte koking.

Laseroperasjon på operasjonsprinsippet ligner kirurgi med en skalpell. Forskjellen i fjerning er flere faktorer:

 • snittet er laget ved hjelp av en laserstråle;
 • enheten har evnen til å koagulere - cauterization av små blodkar;
 • metoden utelukker direkte kontakt med huden;
 • prosedyren er smertefri, krever ikke bruk av analgetika;
 • etter operasjon er det ingen sannsynlighet for resterende symptomer - arr, arr.

Kontakt mellom instrumentet og huden er utelukket, det er ingen risiko for spredning av et smittsomt patogen, tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon.

Salver, kremer

Konservativ behandling er bruk av salver og kremer fra apoteket. Forberedelser utmerker seg ved handlingsprinsippet, bruksstadiet, hensikten.

Å trekke salver varme absessen, som bidrar til å modne. Midler brukes i første fase, til pus begynte å komme ut.

Et effektivt og populært stoff er ichthyol salve. Har en merkelig lukt, tett viskøs konsistens. Ichthyol bør smøres med et tykt lag på det berørte området, påfør bomullsull, sikre med en gips. Komprimeres slitt i 2 timer etter at rester av stoffet er fjernet fra huden. Daglig bruk vil bidra til å kurere raskt og strekke innholdet i en purulent kapsel.

Vishnevsky salve har en lignende effekt ichthyol. Fritt fett koker på ansiktet, påfør et bandasje. Gjenta prosedyren 3-4 ganger om dagen. Balsam liniment kan bli salvet under modning og etter å ha brutt en abscess, for rask sårheling.

Salver med antibiotika er laget for å bekjempe kausjonsmiddelet og årsaken til abscess-stafylokokker. Ha en utprøvd antibakteriell effekt, blokkere mikroorganismernes evne til å reprodusere. Bruk av medisiner bidrar til å bli kvitt den inflammatoriske prosessen, tilhørende symptomer, fremskynde helbredelsesprosessen.

Levomekol er et vanlig antibakterielt middel for å bli kvitt hudutslett. Den har en depressiv effekt på patogenet. Legemidlet kan spres under modning av chiria og under helbredelsesfasen. Salven forhindrer spredning av infeksjon, fremmer resorpsjon av sår, akselererer vevregenerering.

Oflokain - salve med en utprøvd antibakteriell, smertestillende effekt. Komponentene av stoffet påvirker infeksjonen, blokkerer evnen til å reprodusere. Etter påføring er den antiinflammatoriske effekten merkbar, de smertefulle symptomene blir mindre uttalt.

Tetracyklin er et stoff som bidrar til å behandle purulente prosesser på huden. Tilordne å bekjempe patogener og eliminere det inflammatoriske symptomet. Ikke foreskrevet for behandling av koker på ansiktet av et barn under 11 år, gravide, ammende kvinner.

Healing salver akselerere prosessen med vev regenerering. Forhindre kolonisering av bakterier i såret, lindre hevelse og kløe.

Zinksalve har en utpreget antiseptisk, anti-inflammatorisk, regenererende effekt. På grunn av komponentets innflytelse, tørker salven såroverflaten, og akselererer gjenopprettingsprosessen. Legemidlet forårsaker ikke bivirkninger.

Solkoserylgel er indikert for gjenvinningsperioden. Legemidlet bidrar til å fjerne betennelse, kløe. Når det påføres, oppretter ikke gelen en film på huden. Det trenger godt inn i stoffet. Fremmer rask tørking av purulente sår.

Behandle huden, såret kan være antiseptiske løsninger - hydrogenperoksid, furatsilinom, kaliumpermanganat.

Hjemmebehandling

Behandle koken, plassert på ansiktet, i hjemmet bare etter å ha konsultert en spesialist. For hjemmebehandling gjelder folkoppskrifter.

En populær måte å fjerne koker på ansiktet er bakt løk. Løket er bakt i ovnen, etter at 1 kutt av grønnsaken er lagt på modningen. På toppen har en oppvarming bandasje. Kompressen holdes på betennelse i 2 timer, deretter fjernet.

Godt bevist honningdeig. I tanken kombineres mel, smør, honning, blande. Den resulterende deigen påføres på kjelen, festet med et bandasje. Forkleet endres 3-4 ganger om dagen.

For å chiryak kunne modne raskere, bruk komprimerer med varm vodka, barbent infusjoner, vaskesåpe, aloe leaves, kalanchoe, hakket hvitløk, masse av svart brød.

Hvordan ikke å skade utseendet

For å bevare ansiktets skjønnhet og helse, må du følge noen regler:

 1. Det er forbudt å klemme, kamme, puste seg, kan provosere en indre åpning av en purulent kapsel. Vil føre til ødem, infeksjonsspredning, komplikasjoner. Klemming øker risikoen for den påfølgende dannelsen av arr og arr på ansiktets hud.
 2. Det er uakseptabelt å varme moden koke.
 3. Turer til bad, badstue, svømmebassenger, offentlige badeplasser er kontraindisert.
 4. Fra bruk av kosmetikk under utviklingen av kjelen og for å fullføre helbredelse av såret, er det bedre å nekte. Noen midler kan provosere en obduksjon på kjelen, noe som fører til utvikling av farlige konsekvenser.
 5. Hvis chiry befinner seg i den nasolabiale triangelen, på haken, bør menn avstå fra barbering. Høy risiko for skade på abscessen.
 6. Scrubs, masker, slipemidler brukes ikke.
 7. Etter vask må du tørke ansiktet forsiktig, uten unødig friksjon.
 8. Bruk av narkotika uten avtale er kontraindisert. En person som bestemmer seg for å bli behandlet alene kan forverre situasjonen. Forsink helingsprosessen, forårsake en økning i symptomer.

Trinn for trinn etter anbefalingene, vil en person være i stand til å kvitte seg med abscesser raskt, smertefritt, med minimal risiko for sitt eget utseende.

Mulige komplikasjoner

Koker plassert på ansiktet anses som den farligste. I tilfelle infeksjonsspredning er det stor risiko for inflammatoriske prosesser i de indre organene. Økt risiko for meningitt.

Listen over mulige komplikasjoner av koker inkluderer: karbunkul, sårdannelse, fistel, vevnekrose, sepsis. Det er mulighet for utvikling av sykdommer: erysipelas (inflammatoriske allergiske formasjoner), cellulitt (purulent inflammatorisk lapp).

Utseendet av kolloidale arr på huden kan tilskrives komplikasjoner, oppstår når feil sår pleier i helbredelsesperioden.

Koking på ansiktet av en person er et farlig fenomen som må behandles riktig, ansvarlig. Du kan ikke overse kampanjen til legen. Kun en spesialist kan fullt ut vurdere tilstanden til huden, foreskrive en effektiv behandling. Jo før selve behandlingen starter, jo lavere er risikoen for utvikling av konsekvenser farlig for helse og liv.

Kok på ansikt og nakke: foto hvordan å kurere koker

Koking på ansiktet er et ubehagelig fenomen, ikke bare fra et estetisk synspunkt. Purulent koker forårsaker smerte, krever omhyggelig behandling, og noen ganger truer med farlige konsekvenser.

Koker - Resultatet av den skadelige virkningen av patogen mikroflora, hovedsakelig - Staphylococcus aureus. Bakterien påvirker hårsekken, tilstøtende sebaceous kjertler og tilstøtende vev.

Koket har vanligvis en kegleformet form, midt i denne formasjonen er det en purulent-nekrotisk kjerne.

I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, er hudabsess, koker og karbonhinner i ansiktet merket med L02.0. Purulente lesjoner i nakken har sin kode for ICD-10 - L02.1.

En furuncle i hodebunnen (sammen med en abscess og et karbunkel) er angitt med koden L02.8.

Årsaker og risikofaktorer

En sunn kropp er i stand til å bekjempe patogen mikroflora, men en reduksjon i beskyttende funksjoner kan føre til utvikling av inflammatoriske prosesser.

En av hovedgrunnene til dannelsen av kokos er en svak immunitet i bakgrunnen:

 • kroniske sykdommer;
 • ikke helt kurert infeksjoner;
 • endokrine forstyrrelser;
 • bruk av antibiotika, hormonelle stoffer, stoffer som undertrykker immunforsvaret i lang tid.

Mindre vanlige er patogener andre patogener - Staphylococcus aureus, Streptococcus-grupper A og B.

Det er flere grunner for hvilke purulente abscesser dannes i den maksillofaciale regionen:

 • hudpatologier - akne, akne, soppinfeksjoner, eksem, atopisk dermatitt;
 • overdreven svette, økt sebumsekresjon;
 • dårlig hygiene - porene i utilstrekkelig renset hud er tilstoppet med fett og smuss;
 • skader på huden - kutt, slitasje, riper, brannskader, hos menn mikrotrauma forekommer ofte med uforsiktig barbering;
 • hudkontaminering på grunn av skadelige arbeidsforhold - støvdannelse, kontakt med kjemikalier;
 • klemme akne, noe som forårsaker infeksjon under huden;
 • hormonforstyrrelser - ofte under ungdomsårene, under graviditet og overgangsalder;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner, spesielt avhengighet av alkohol, usunt kosthold;
 • stress og overarbeid.

Hos barn er sykdommen mer vanlig enn hos voksne av flere grunner:

 • barna er ennå ikke vant til regler om personlig hygiene, de bringer infeksjonen med uvaskede hender;
 • barn med atopisk dermatitt eller andre manifestasjoner av allergi kan ikke tåle kløe og ripe på huden, skadet det; Les om egenskapene til atopisk dermatitt hos barn i dette materialet;
 • barnet har en spesiell struktur av huden - et nettverk av kapillærer er utviklet i tynn stratum corneum, bakterier sprer seg lett med blodet gjennom kroppen.

Symptomer på en abscess

Hvordan forstå at det ikke er en enkel pimple dukket opp på huden, men en purulent koke - koker?

Hvilke karakteristiske symptomer signaliserer dette problemet, spesielt ubehagelig når det er lokalisert på ansiktet og hodet i håret:

 • huden i fokus av betennelse blir rød og varm til berøring;
 • det berørte området er tett, hevelse oppstår rundt det;
 • det ømme punktet gjør det føles kløende, prikkende, bankende;
 • den kegleformede tetningen vokser raskt i størrelse og gir smertefulle opplevelser;
 • Utviklingen av koker er ledsaget av feber, hodepine, hovne lymfeknuter, svakhet og noen ganger feber.

Sørg for å besøke legen i tilfelle når ansiktet dannet flere koiler, tett avstand til hverandre.

Dette er et tegn på utviklingen av karbunkulen, som uten riktig behandling kan provosere at infeksjon kommer inn i blodet. Om hva et karbuncle er, hva er årsakene til og behandlingsmetoder finner du her.

Hovedårsakene, behandlingsmetoder og foto heylita på leppene presenteres i denne artikkelen.

Hvordan streptoderma begynner hos barn (med bilder) finnes i vår publikasjon.

Lokalisering av abscess på hodet

Koker blir ofte dannet på ansiktet og i hodebunnen, da disse områdene inneholder et stort antall sebaceous og svettekjertler og hårsekk. Patogene bakterier penetrerer der forårsaker utvikling av subkutane purulente prosesser.

Vurder de vanligste lokaliseringsstedene ved å koke. På symptomene og metodene for behandling av koker i øret, fortalte vi i denne artikkelen.

Kok i nakken er farlig fordi infeksjonen i blodkarene som ligger her kan føre til hjerneskade - purulent meningitt. Det er også mulig å utvikle en nakkebryst.

Utseendet på kokker i dette området er provosert av konstant forurensning (utskillelse av svette og fett, støvpartikler fra miljøet) og utilstrekkelig hygiene.

Nakken kan også lett bli skadet fra konstant kontakt med kragen på klærne. Dette gjør det mulig for bakterier å trenge inn microcracks.

Deres reproduksjon inne i hårsekkelen forårsaker dannelse av koke. Pustler hopper ofte opp på baksiden og sidene av nakken.

Chin opp

Med et slikt problem som koker på haken, står ansikt oftere. Under barberingen er det vanskelig å beskytte seg mot skader på huden gjennom bakterieinfeksjon.

Andre årsaker til kokeformasjon inkluderer overdreven svetting, brudd på hygienegler, hyppig heking med hendene, svekket immunitet.

Lokalisering av koker på ytre siden av leppen, vanligvis den øvre, anses farlig.

Denne delen av ansiktet er nært beslektet med dura materens cavernous sinus og den fremre ansiktsvenen.

Du kan enkelt sette infeksjonen der når du prøver å klemme deg selv.

Kanskje utviklingen av meningitt, og i noen tilfeller til og med dødelig. Noen ganger dannes en abss i hjørnet av munnen. Prosessen er ledsaget av sterk hevelse.

For å unngå komplikasjoner må du ikke berøre kjelen med hendene. Og behandlingen må overlates til en spesialist.

Kok på kinnet er ubehagelig ikke bare smertefulle opplevelser, men også estetisk unattractiveness.

I begynnelsen av utseendet kan det bli tatt for en vanlig kvise, men forsøk på å presse formasjonen kan slutt slutt - kinnet vil ganske enkelt "spre".

Den beste behandlingen for koker på kinnet er under oppsyn av en lege. Dette vil unngå risiko for ytterligere spredning av infeksjonen.

Pannen er en ekstremt ubehagelig estetisk og foruten farlig lokalisering av koker.

I mangel av smør, vil en furuncle ødelegge utseendet. Men dette er ikke en grunn til å kvitte seg med det ved å klemme.

En abscess på pannen gir ofte hevelse i øyet.

Det er en patologi på grunn av utilstrekkelig hygiene, mikrotraumas i huden, kroniske sykdommer og nedsatt immunitet.

Templet

Lokalisering av kjelen på templet er farlig på grunn av sin nærhet til øynene, og selvbehandling er full av penetrasjon av infeksjon i hjernen. Slik behandler du koker på øyet, les her.

Chiryak kan dannes som følge av dårlig ansiktshygiene, overdreven fet hud, skade, beriberi, hormonell ubalanse og forstyrrelser av metabolske prosesser.

Hodebunn

Koker i håret er farlig fordi det med uriktig behandling i det berørte området vil oppstå hårtap (alopecia). Vi må søke hjelp fra en tricholog.

En kjele på hodebunnen skjer av flere grunner:

 • bruk av utenlandske hygieneartikler (håndklær, hårbørster);
 • bruk av uegnet type hår og hodebunns sjampo;
 • overdreven aktivitet av sebaceous kjertler, seborrheic dermatitt;
 • for sjeldne shampooing;
 • hudskade under kaming.

Rygg på hodet

En kjele som hopper opp i hodebunnen, er ofte lokalisert på baksiden av hodet.

Behandle dem selv er ikke verdt det, ikke bare på grunn av den ubeleilige beliggenheten. Dette kan føre til tap av hår i det berørte området og utviklingen av furunkulose.

For å gi tilgang til kjelen, må du i enkelte tilfeller klippe håret på dette stedet (ikke barber!).

Det ser ut som en koker på ansiktet (bildet)

Utviklingsstadier

Utviklingen av koker på ansiktet går gjennom flere faser, som hver har sine egne karakteristiske manifestasjoner:

 1. Infiltrering - ved dette innledende stadium (de første 2 - 3 dagene) begynner dannelsen av kjelen. Bakterien som har invadert kroppen, multipliseres aktivt, forårsaker en betennelsesprosess. På skadestedet blir hudens rødme, tykkelse og hevelse observert. Pasienten føler seg kløende og prikker. Modningen av kjelen er ledsaget av håndgripelig smerte. Infiltrering øker raskt i størrelse. Alvorlig puffiness forårsaker koking på overleppen, kinnene og øyelokkene.
 2. Suppuration og nekrose - i gjennomsnitt 3 dager etter at en abscess begynner i den, danner en nekrotisk stang, som ligger i midten av infiltraten og rager ut over huden i form av et purulent deksel. I løpet av denne perioden kan pasienten ha feber, og det berørte området er spesielt smertefullt. Symptomer på rusmidler kan oppstå - utilpashed, hodepine, tap av matlyst. Deretter åpnes kjelen - purulent innhold med stangen kommer ut. Prosessen er ledsaget av lindring av pasientens generelle tilstand, smerten går nesten ned.
 3. Helbredelse - etter frigjøring av pus reduseres hevelsen av det syke området. I krateret, som forblir etter åpning av kjelen, dannes granulasjonsvev. I stedet for å koke er det dannet et arr med rødblå farge. Over tid, blir arret og blir usynlig.

Hvordan definere den

For å bekrefte eller avvise diagnosen "ansikts furuncle", må du kontakte en hudlege.

I de fleste tilfeller er det nok for spesialisten å undersøke pasienten og identifisere karakteristiske tegn på sykdommen.

I noen tilfeller vil laboratorietesting være påkrevd:

 • blod og urintester;
 • dermatoskopi av det berørte området;
 • bakposeva innholdet i absessen;
 • Ultralyd av nyrene og mageorganene.

For å klargjøre diagnosen kan legen henvise pasienten til en konsultasjon med en gastroenterolog, endokrinolog, kirurg, otolaryngologist.

Differensialdiagnostikk utføres med hydradenitt, atherom, follikulitt, akne, erysipelas, dyp trichofytose, miltbrann. Du kan finne ut hva det er og hvordan å behandle hydradenitt (suge yver) i neste innlegg.

Metoder for behandling av koker i ansiktet hjemme

Raskt og effektivt kur koker hjemme kan, etter anbefaling fra legen.

Derfor bør du ved første symptomer på patologi konsultere en hudlege, og hvis du ikke kan komme til denne spesialisten, kan terapeuten ordinere behandling.

I tilfelle når kirurgi er nødvendig, vil kirurgen hjelpe.

Lokal antiseptisk behandling

For å forhindre spredning av den inflammatoriske prosessen, ved det første tegn, behandles det berørte området med et antiseptisk middel.

 • hydrogenperoksid;
 • salicylalkohol;
 • Furacilin løsning;
 • tinktur av calendula;
 • alkohol 70%.

For å oppløse bare begynner å danne en koke, begynner behandling med antiseptika umiddelbart etter de første symptomene dukker opp.

Mogningen og åpningen av absessen kan akselereres ved hjelp av salicylsyre - den påføres på sårpunktet og festes med et bandasje.

For å raskt åpne kjelen og det purulente innholdet kommer ut, er det nødvendig å salve det med følgende salver som har en trekkende effekt: Vishnevsky, Ichthyol, Heparin. En fullstendig liste over kokesalver er gitt her.

Antiseptiske midler vil være nødvendige etter å ha åpnet kjelen. Kaviteten rengjort av pus behandles med natriumklorid, Sintomycin emulsjon, Miramistin, klorhexidin, huden rundt såret smøres med grønn maling.

antibiotika

Antibiotika for koker på ansiktet foreskrevet oftere enn når de er lokalisert til andre områder av kroppen.

Bredspektret medisiner bidrar til å bekjempe patologien, forhindre komplikasjoner og utvikling av kronisk furunkulose.

Antibiotika ordineres oralt eller ved injeksjon, bruk av slike legemidler er mulig:

 • Amoksiklava;
 • Cephalexin;
 • doksycyklin;
 • azitromycin;
 • Fuzidin natrium;
 • Lincomycin.

Varighet av antibiotikabehandling varierer fra 5 til 10 dager.

Det anbefales å komprimere med salver, som består av antibiotika komponenter:

 • erytromycin;
 • tetracyklin;
 • Baneotsinom;
 • Oflokainom;
 • levomekol;
 • Baktrobanom.

Anvendelse av antibakterielle salver fremmer raskere helbredelse av koke.

Om mottak av antibiotika for furunkulose har vi en egen artikkel.

Folkebehandling

Fra arsenalen av folkemessige rettsmidler, kan du velge mange oppskrifter som hjelper til med å behandle koker på ansiktet:

 1. 2 stk. Ovnbakt løk knuses, blandes med 1 del av gniddsåpe og påføres i kjele i form av en komprimering. Hver 6-7 timer blir blandingen erstattet med ferskt tilberedt.
 2. Et burdockblad kokt i noen minutter i melk påføres hele natten til sårpunktet og festes med en gips, varmes opp med et bandasje på toppen.
 3. Friske vasket plantainblader i flere lag lå på kjelen, festet med en gips. Komprimer hold ikke mer enn en og en halv time, og deretter bytt til en ny.
 4. For å øke modningen og åpningen av absessen, lag en blanding av honning og salt (1 spiseskje) og eggeplomme med ferske kyllingegg. En liten mengde medikamentet påføres, kokes med folie og festes i opptil 6 timer.
 5. Kok smør med aloe juice eller rødbeter flere ganger i løpet av dagen.

Hvordan kurere koker hjemme med folkemetoder, les den detaljerte artikkelen.

Fysioterapi og andre

Fjern den inflammatoriske prosessen, akselerere modningen av en abscess, hjelp vevregenerering er mulig ved hjelp av fysioterapi prosedyrer:

 • UV - ultrafiolett bestråling;
 • UHF - elektriske felt effekter;
 • laser terapi;
 • elektroforese ved bruk av sink- og kobbersalter;
 • arsonvalisasjon;
 • ozonterapi.

Fysioterapi prosedyrer er smertefri, de brukes på forskjellige stadier av utviklingen av kjelen.

Ofte koker den skjulte årsaken til dannelsen av ansiktet og hodet er svekkelsen av kroppens forsvar.

Immunostimulerende midler, immunoglobuliner, bruk av interferon vil bidra til å gjenopprette immunitet.

For å bekjempe furunkulose foreskrives en autohemoterapiprosedyre - pasienten administrerer sitt eget venøse blod (subkutant eller intramuskulært).

Slik at vevene som berøres av kjelen, gjenopprettes raskere, og arene forsvinner, påfør salver med absorberende virkning: Kontraktubeks, Bodyagu, Heparinsalve, Dermatiks.

kirurgi

Hvis konservativ behandling har sviktet, og den purulente prosessen sprer seg til det subkutane vevet, er kirurgisk inngrep angitt.

Abscessing furuncle fjernet på et sykehus:

 • purulent fokus åpent;
 • fjern nekrotisk vev;
 • utføre rehabilitering av hulrommet;
 • sett drenering for å tømme innholdet;
 • bandasje med antibakterielt stoff.

Hjelper å kvitte seg med chirya - oppdraget til legen. Forsøk på å fjerne det selv vil føre til at kjelen kan bli betent og den purulente prosessen vil påvirke tilstøtende sunt vev. Mer informasjon om prosessen med å åpne og fjerne koker kan leses i dette materialet.

Mulige komplikasjoner

Koket er ikke så ufarlig, selv en enkelt abscess med feil behandling kan forårsake farlige konsekvenser. Komplikasjoner er spesielt fulle av koker på nasolabial trekant. Hvordan å behandle en koker inne i nesen, skrev vi i denne artikkelen.

Uavhengige forsøk på å presse koker, hudtrauma under barbering og feil behandling kan føre til alvorlig sykdom.

Kjelen kan forårsake infeksjon i tilstøtende hudområder, forårsaker lokale typiske komplikasjoner i form av:

 • abscess;
 • carbuncle;
 • flater;
 • phlegmon mykt vev (mer her).

Utseendet til flere koker er allerede en mer kompleks form av sykdommen, kalt furunkulose.

Spredningen av infeksjon gjennom lymfekarene fører til utvikling av lymfadenitt, lymphangitt, flebitt.

Den vanlige purulente absessen med tidlig behandling truer med å bli alvorlige konsekvenser for kroppen:

 • abscess av indre vev;
 • sepsis;
 • meningitt;
 • meningoencefalitt;
 • arachnoiditis;
 • osteomyelitt;
 • pyoderma sår;
 • hjerne abscess;
 • hjertepatologier;
 • nyreskade (pyelonephritis), ledd (leddgikt).

Epstein-Barr virus - hva er det? Se etter svaret på spørsmålet i dette materialet.

Hvis du er interessert i hva strep impetigo er, hva er årsakene til sykdommen og hvordan det ser ut, les denne artikkelen.

forebygging

Kok på hodet påvirker primært de med svakt immunsystem. Når beskyttelsesfunksjonene er svekket, kan kroppen ikke motstå patogene bakterier.

Derfor er det viktig for å forebygge utseendet av koke for å overvåke helsen sin:

 • spise rett, eliminere fra kosten fett, krydret, hermetisert mat, bidrar til utseendet på hudproblemer;
 • ta vitaminkomplekser;
 • behandle kroniske sykdommer;
 • unngå smittsomme sykdommer;
 • Flytt mer og besøk vakrere oftere;
 • å engasjere seg i fysisk trening og temperering prosedyrer.

Det er viktig å følge hygiene og pleie av hodebunnen og ansiktet, bruk egnede kosmetiske produkter, og behandle skader på huden omgående.

Kok på ansiktet og i hodebunnen er ikke bare stygg i utseende, men også farlig for helsen. Det er urimelig å betrakte det litt sårt.

Kontakt lege øyeblikkelig for å unngå uønskede komplikasjoner.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Flere Artikler Om Typer Acne