Svarte flekker i kjæledyrs kappe kalles akne i vitenskapelig veterinærmedisin. Hvis eieren av katten la merke til mørke utslett i form av prikker i ullen, bør han sørge for at det er hudormer (akne). Prøv å finne ut hvorfor de svarte flekkene i pelsen dukket opp i katten, og se hvor de befinner seg. Noen ganger oppstår mørke flekker som følge av parasittens vitale aktivitet eller bakte blodkorn.

Kjernen i problemet

Det vanligste stedet hvor en katt har akne er haken. Mindre mørke flekker kan ses på halen. Lopper eller andre parasitter forlater produktene i sitt liv på noe sted på dyret. I avanserte tilfeller er poengene på katten på pelsen lokalisert i slike områder:

 • bretter på bena;
 • indre overflaten av lårene;
 • noensinne;
 • brystvorter,
 • kjeve.

Mørke flekker kan oppdages rundt anus. Hvis det oppdages flere svarte lesjoner på kjæledyrets hud, skal du vise veterinæren.

symptomatologi

Hvis en katt har svarte korn på huden, bør dyrets eier se etter andre symptomer på sykdommen. For eksempel kan en katt lide:

 • hårtap;
 • hevelse i kroppen;
 • rødhet i huden;
 • små kviser, som over tid øker i størrelse og kvantitet.

Vær oppmerksom på kjæledyrets oppførsel. Utseendet til svarte flekker på kattens kropp er ofte ledsaget av kløe, på grunn av hvilket dyret blir rastløs og klør konstant. En nøyaktig diagnose kan kun utarbeides av en erfaren veterinær etter å ha gjennomført det nødvendige forskningsarbeidet.

Diagnostiske resultatene bidrar til å bestemme den eksakte årsaken til utseendet på mørke flekker på pels og hud på et kjæledyr. Det kan være at nuggets skyldes parasittaktivitet, en soppinfeksjon eller på grunn av hudbiopsi. Tidlig veterinær inspeksjon vil tillate å utelukke lignende sykdommer som tilhører:

 • demodicosis;
 • katt skabbene;
 • dermatophytosis;
 • allergiske reaksjoner;
 • eosinofil granulom.

De svarte flekkene som har dukket opp i katten under frakken, er mest sannsynlig hudbelastning, tilstoppet med overflødig fett eller en manifestasjon av en intern sykdom.

Hvorfor vises svarte flekker i katthår?

Akne hos katter synes oftest på haken. Dette skyldes det faktum at i denne delen av kroppen er det praktisk talt ingen ull. Det er konsentrert på ham et stort antall talgkirtler. De blir forurenset når de spiser mat når smuss kommer inn i dem. Men forurensningen er ikke alltid skyldig for den svarte utslett rundt kattenes munn. Alle katter er veldig rent, og omsorgsfulle eiere gir god omsorg til kjæledyret ditt. Det skjer bare noen ganger at svarte flekker vises i kattens pels på grunn av dårlig arvelighet.

Akne behandling kan være, men helt bli kvitt patologien vil ikke fungere. Det eneste som eieren kan gjøre i dette tilfellet er å kontrollere situasjonen ved hjelp av hygieniske preparater.

Svarte prikker vises i kjæledyrets jakke av følgende grunner:

 1. usunn, forstyrret diett;
 2. hormonell svikt;
 3. problemer i sentralnervesystemet
 4. problemer i leveren eller fordøyelseskanalen.

Utseendet til svarte flekker i ørene til en katt indikerer dårlig dyrepleie av dårlig kvalitet. Akne og akne i dette området av kroppen vises på grunn av akkumulering av store mengder svovel. I ørene av friske katter er svovel veldig liten, og derfor forstyrrer ikke sebaceous kjertlene. Men denne komponenten akkumuleres over tid, og hvis du ikke følger ørrens renhet, blir kjertlene tette og akne dannes. Dette problemet er spesielt aktuelt for katter med store og åpne ører.

Dannelsen av svarte flekker på kattens kropp bidrar også til overdreven omsorg for ham. Hvis eieren kontinuerlig og grundig renser svovelet fra kjæledyrets ører, blir det beskyttende laget slettet, og kjertlene, for å gjenopprette det, produserer svovel i dobbelt mengde.

Hvis en katt har svarte korn i håret, og samtidig bærer dyret en loppekrage rundt halsen, er det mulig at årsaken til problemet ligger i selve tilbehøret. Noen ganger følsomme dyr opplever irritasjon eller en allergisk reaksjon på materialet som kragen er laget av. Noen ganger klemmer et tilbehør på huden, ikke la luft inn i det, noe som også provoserer utseendet på svarte flekker i ullen.

Utslett i form av svarte prikker vises på grunn av utviklingen av kontaktdermatitt eller andre hudpatologier, noe som øker fettproduksjonen, og sebaceouskjertlene styrker sitt arbeid. I hvert fall for å forstå hvorfor svarte flekker dukket opp i pelsen og på kattens kropp, er det nødvendig å vise dyret til veterinæren og foreta en diagnose.

Hvilke katter er mest utsatt for patologi?

Utseendet til korn av svart farge i ull er ikke avhengig av rasen, dyrenes alder og dens kjønn. Sann, steriliserte (neutererte) katter har akne sjeldnere.

Hvordan behandle akne hos katter?

Verten kan behandle svarte flekker alene. For å gjøre dette må han smøre kjæledyrets hud med salicylalkohol, og også inkludere vitaminer i kostholdet hans. Men det er verdt å vurdere at salicylalkohol har en skarp, ubehagelig lukt, som er dårlig tolerert av katter. I stedet kan du bruke klorhexidin (stoffet gir en god effekt i behandlingen av akne). De anbefales å smøre en kattes hud og hår, og tørk det godt.

En god tørking har tjære sjampo eller såpe. Du kan takle komedoner ved hjelp av agurk lotion. Slike midler vil tørke huden, stabilisere sebaceous kjertlene. Mørkkorn tørker ut og faller av noen dager etter behandling. Hvis dyret har langt hår, blir kornene fast i det, og i dette tilfellet må de kammes med en hårbørste. Det er tilrådelig å overføre katten til et fettfattig diett, endre fôret til en dyrere og kurativ (minst til utvinning).

Hvis eieren av katten besluttet å behandle kjæledyret alene, bør han ta hensyn til følgende anbefalinger:

 • kamme ullkornene bør være forsiktig, uten å bruke en metallbørste (det ødelegger huden mer);
 • områdene påvirket av svarte korn bør ikke smøres for rikelig med tørkesammensetninger, siden huden fra en slik eksponering vil tørke ut sterkt;
 • alkoholpreparater, jod og glans bør brukes forsiktig og ikke for lenge (hvis du smeder skadet hud i lang tid, vil sebaceous kjertlene begynne å jobbe mer aktivt, noe som vil føre til en forverring av tilstanden);
 • Det anbefales å bruke salven med en tynn ball, ellers vil kjæledyrets hud ikke puste og dermatitt vil dukke opp igjen.

For å fjerne de svarte punktene fra kattens hår, kan du bruke tradisjonelle forberedelser.

 • En avkok av gresskar brukes til å tørke de svarte flekkene på en kattes lepper.
 • Berørte områder kan behandles med celandine (eller lage lotion fra denne planten).
 • Svarte prikker i ull er smurt med fersk gresskar (kuttet) tre ganger om dagen.
 • En urteblanding av kamille og calendula blomster, der 2 knuste furatsilintabletter blir tilsatt, brukes til å behandle svarte flekker i en kattes hår 2 ganger om dagen.

Clotrimazol 1% eller Chlorophyllipt fungerer godt i behandlingen av svarte flekker på ansiktet av et kjæledyr. Slike preparater bør påføres punktvis, uten å gni inn i huden. Svovelsalve brukes fortsatt på toppen.

Behandling av svarte flekker i kappen bør stoppes hvis slike symptomer oppstår:

 • hudirritasjon (du må vente til rødmen går og inflammatorisk prosess er fjernet);
 • en økning i utslettsområdet (dette indikerer oftest at den valgte behandlingen var ineffektiv);
 • Det var en utvinning og poengene var borte.

Hvis katten ikke starter akne, så kan den herdes med kosmetikk, i 7 dager. Hvis de utførte medisinske tiltakene ikke ga det nødvendige resultatet, og mengden svarte punkter - økt, er det nødvendig å vise kjæledyret til veterinæren. Mest sannsynlig er problemet fysiologisk og krever tilleggsdiagnostisering og innlagt behandling.

Katt-akne forebygging

For å forhindre svarte flekker i kattens hår er det tilrådelig å mate dyret fra en keramisk, glass eller jernskål. Det er bedre å nekte plastvare. Det er nødvendig å ta vare på at katten alltid hadde rent vann. Det må endres minst en gang om dagen.

Hvis katten din er for godt matet, vurder dens kosthold. Mat bør være beriket med mikroelementer og vitaminer. Ta vare på kjæledyret og da vil de svarte flekkene i ullen ikke irritere deg eller han.

Hva indikerer de svarte punktene i en pels pels?

Folk som får kjæledyr, betaler ikke alltid behørig oppmerksomhet til helsen. For eksempel tar mange eiere ikke oppmerksomhet til forekomsten av svarte flekker i pelsen av en katt eller en katt. Og dette kan skyldes feil omsorg eller indikere utviklingen av ulike typer sykdommer.

Denne artikkelen vil nærmere undersøke årsakene til og symptomene på utseendet deres, samt behandlingsmetoder.

Årsaker til

Utseendet til svarte flekker indikerer en hudsykdom som er forbundet med en betennelse i talgkjertlene i et dyr. Oftest forekommer slike akneutbrudd i haken og hjørnene av leppene, men i avanserte tilfeller kan de forekomme ved bunnen av ørene, på underlivet, albuene, i kjønnsområdet og på innsiden av låret.

Før du begynner å søke etter behandling, er det viktig å sørge for at problemet ligger i akne, og er ikke et spor av det aktive livet til lopper. Utfør en detaljert inspeksjon - hvis de svarte prikkene er stramme på huden, bør du utelukke parasittene og begynne å søke etter en løsning på problemet.

For det første kan du identifisere hovedgrunnene til utseendet deres:

 • Lav immunitet og arvelighet;
 • Allergisk reaksjon på toalett filler eller krage av dårlig kvalitet materiale;
 • Feil omsorg og fôring;
 • Stressfulle situasjoner som fører til hormonforstyrrelser;
 • De primære symptomene på hudsykdommen;
 • Metabolske problemer;
 • Patologi av talgkjertlene;

Vær oppmerksom på - listen over årsaker til utseendet på svarte flekker i kattens pels er ikke fullført, utseendet på dette symptomet kan avhenge av de enkelte kjennetegnene til hvert kjæledyr.

For å gjøre en nøyaktig diagnose, må du kontakte din veterinær. Det er viktig å besøke en lege på et tidlig stadium av sykdomsutviklingen - dette vil bidra til å kvitte seg med ubehagelige symptomer uten alvorlige konsekvenser og på kortest mulig tid.

Symptomer på akne

Følgende symptomer er karakteristiske for denne sykdommen:

 • Rødhet i huden;
 • Utseendet av ødem i stedet for akkumulering av svarte prikker;
 • Utvikling av sår, håravfall;

Med langvarig fravær av behandling, forårsaker disse symptomene ofte bekymring, kjæledyret blir nervøst og irritabelt, og kan vise aggresjon. I tillegg begynner katten å kaste det skadede området, og dermed øke risikoen for å introdusere en ny infeksjon og forverres generelt velvære.

Undersøkelse av spesialist og skraping vil bidra til å eliminere forekomsten av sykdommer som har lignende symptomer. Disse inkluderer:

 1. Sykdommer i mage og lever. Forårsaket av feil diett eller komplikasjoner etter sykdom. Bly til utslett over kroppen til en katt eller katt.
 2. Acne. Det er preget av tilstedeværelsen av en subkutan myte. Distinguished av utseendet av sår, kløe og håravfall. Overføres enkelt til andre dyr.
 3. Allergi. Vanlige årsaker er reaksjoner på mat, krage, fyllstoff. Det er preget av utseende av akne eller svarte flekker i pelsskinnet, rødhet av huden og kløe.
 4. Zoster. Utviklingen utløses av en sopp, noe som resulterer i peeling og utslett på kattens hud, noe som fører til kløe og skallethet.

I tillegg til disse årsakene er et tyngende argument som peker på behovet for undersøkelse hos veterinæren, en forverring av kjæledyrets generelle velvære, avslag på å spise, oppkast, sløvhet og konstant døsighet. Etter en visuell inspeksjon vil legen foreskrive den nødvendige undersøkelsen, som kan omfatte ulike tester - hudskraping, analyse for utelukkelse av sopp og biopsi.

Svarte prikker av en katt i ullfoto

Behandling av et kjæledyr fra oppstått sykdom

Etter undersøkelsen foreskriver en kvalifisert spesialist en omfattende behandling, som utføres hjemme eller på veterinærklinikk. Den inkluderer:

 1. Lokal behandling. Tar såpe, spesialisert sjampo, antiseptiske løsninger, dressing gjennomvåt med calendula tinktur brukes.
 2. Mottak av foreskrevne medisiner. Utnevnt i mer avanserte tilfeller, i nærvær av utviklingen av en sekundær infeksjon. En månedlig inntak av individuelt utvalgte vitaminkompleks anbefales.
 3. Injeksjon. Om nødvendig velges medisiner av den behandlende legen.
 4. Justering av det vanlige kostholdet. På tidspunktet for behandling og utvinning overføres kjæledyret til et fettfattig kosthold.

Listen over tiltak for å forhindre forekomsten av sykdommen

For forebyggende kontroll av utseendet på svarte flekker i pelsen på en katt anbefales det ikke å bruke engangs- eller plastskål til fôring av et kjæledyr, noe som er et gunstig miljø for utseende og reproduksjon av bakterier.

Det må tas vare på å holde katten boller ren. Det er viktig å bytte vann minst en gang om dagen. Det må tas hensyn til å hente fyllstoffene og mate - de kan inneholde kjemikalier som forårsaker en allergisk reaksjon og som følge derav alvorligere sykdommer.

Ikke glem dyrets immunitet - to ganger i året skal en katt eller en katt drikke et månedlig vitaminkompleks.

Akne hos katter: årsaker til akne

Akne hos katter er en hudsykdom, ledsaget av utslett i haken og roten av halen. Ofte er skiltene milde og gå ubemerket. Men i alvorlige tilfeller er akne så åpenbart at det bokstavelig talt skjuler et dyr og er vanskelig å behandle.

Noen teori

Akne eller, som de også kalles akne, hudormer - resultatet av blokkering av talgkjertlene. Disse kjertlene produserer hele tiden talg, som er nødvendig for å fukte håret og opprettholde hudens elastisitet.

Den største opphopningen av kjertler blir observert i haken, på leppene, i roten av halen, i øyelokkene, og på kjønnens ytre kjønnsorganer (forhud og skrot).

Organene med ekstern sekresjon utskiller en oljeaktig væske med en bestemt lukt. Det tjener som en slags personlig plassmerker. Alle har gjentatte ganger sett en katt som gnider ulike gjenstander med haken, hodet og hodet - en måte å markere et territorium og definere egne grenser for eierskap.

Hvorfor vises akne?

Det antas at hovedårsaken til akne hos katter er hyperaktivitet av talgkjertlene:

 • hårfollikler produserer en overdreven mengde oljeaktig sekresjon og keratin (hudprotein),
 • hemmeligheten har ikke tid til å gå helt ut gjennom kanalene og tette dem,
 • til slutt slutter det hele i en inflammatorisk prosess.

I sin tur skyldes overdreven arbeid av kjertlene en konsekvens av innvirkningen på kroppen av interne eller eksterne forhold:

 • hormonforstyrrelser, for eksempel forekommer akne hos ungdomskattunger som er i puberteten eller hos hannprodusenter med forhøyede testosteronnivåer,
 • metabolske forstyrrelser som følge av den samme fedme,
 • leversvikt,
 • dårlige forhold til frihetsberøvelse, når eierne glemmer de grunnleggende hygieneregler og ikke overvåker rensligheten av huden på sine avdelinger.

Hvem er syk?

Faktisk kan en katt og en katt av enhver rase og i alle aldre bli syk. Men ifølge statistikk er sykdommen mer vanlig i sfinxer og kjæledyr med et flatt ansikt (persere, eksotiske, etc.).

La oss prøve å finne ut hvorfor?

Et karakteristisk trekk ved huden på alle dyrehårløse raser er økt sebumsekresjon. Over tid samler fett på overflaten av kroppen, danner en brun skorpe. Mangelen på periodiske hygiene prosedyrer fører til dermatitt, den beryktede blokkering av kjertler og utseendet av akne. Ofte observeres et lignende fenomen i sfinxer i haleområdet.

For perserne er haken et karakteristisk sted for å lokalisere akne. Og dette skyldes de strukturelle egenskapene i ansiktet. Eierne av ekstreme mennesker vet veldig godt hvordan dette området er forurenset under fôring.

Hvis det er smuss, vil det være mikrober, og mikrober betyr betennelse. Hele sirkelen er stengt.

Det ble også bemerket at steriliserte kjæledyr lider av akne, sjeldnere, ikke nøytrert. Men det er ingen klar sammenheng, så det kan ikke argumenteres for at sterilisering vil redde dyret fra sykdommen.

symptomatologi

På haken manifesterer sykdommen seg som følger:

 • fettete skinnpels
 • ull blir skitten gul, dette er spesielt merkbar på lyse kjæledyr,
 • Det er svarte flekker på huden, som ofte forveksles med smuss eller loppeegg.

Lignende symptomer på akne hos katter blir observert og bunnen av halen. Mann er hovedsakelig påvirket, noe som er forbundet med påvirkning av testosteron, et mannlig kjønnshormon, på denne sonen.

I milde tilfeller ser akne ut som svarte prikker - komedoner. Når prosessen er komplisert, når sekundær mikroflora begynner å utvikle seg i betent kjertel, oppstår follikulitt (betennelse i hårfollikel) med dannelse av pustler og papiller.

Det er vanlig å skille mellom fire stadier av akne:

 • I begynnelsen blir huden rød.
 • Etter hvert som den inflammatoriske prosessen utvikler seg under huden, kan det oppdages en liten tett bump - den berørte folliklen.
 • Etter en tid begynner den å "modne", som manifesteres av utseendet av pus på toppen og bryter gjennom.
 • Under gunstige forhold helbreder såret, skorpe, under hvilket cellene i epidermis gjenopprettes.

Det er viktig! Prosessen går ikke alltid jevnt: i tilfelle svak immunitet infiserer pus som inneholder kokosmikroflora tilstøtende områder og betennelsen blir ondartet.

Når et stort antall kjertler er involvert i prosessen, forverres prosessen ytterligere, den utvikler seg til pyoderma (purulent betennelse i huden), noe som fører til alvorlig smerte, hevelse og ubehag. Når dette betennelsesområdet svulmer ut, øker størrelsen betydelig.

Naturligvis vil akne endre kattens oppførsel:

 • oppfører seg rastløs
 • slikker sår flekk
 • opplever uutholdelig kløe, kløe hele tiden: huden er enda mer traumatisert, og infeksjonen sprer seg innover og til sidene.

Diagnostikkproblemer

Et svært viktig punkt - å gjøre diagnosen riktig. Faktum er at ikke alle "svarte prikker" er akne. Uerfarne eiere tar loppehus for komedier - egg lagt på hårrotten.

Du kan forveksle med frata eller demodikose, som også kan ledsages av purulent utslett.

Derfor, før du fortsetter med behandling av akne hos katter, ville det ikke skade å skille. For å gjøre dette blir hudskraping sendt til veterinærlaboratoriet, hvor de identifiserer patogenet og hjelper til med å bestemme riktig diagnose.

Hvordan behandles?

Behandling av akne hos katter hjemme er å fjerne overflødig fettsekresjon og forhindre dannelse av komedoner, utvikling av sekundær mikroflora.

Den omtrentlige ordningen er som følger:

 • Ull i området for skade barbering.
 • Sanitiser det berørte området med en desinfiserende løsning (klorhexidin, peroksid) to eller tre ganger om dagen.
 • Oppløsning av de øvre epitelceller, det kan gjøres med vanlig salisylsyre.
 • Anvendelse av bakteriedrepende, tørke- og sårhelende salver.


Legge til en opportunistisk infeksjon krever en annen tilnærming til hvordan å behandle akne på en kattes hake, og reseptbelagte antibiotika i bredspektret kan ikke unngås.

For ikke å gjette valget av antibakterielt stoff, er det tilrådelig å ta analysen til laboratoriet, hvor de vil isolere bakteriekulturen og sette på en antibiotisk sensitivitetstest.

Forskning anbefales av en annen grunn. I tillegg til bakterier kan svampinfeksjoner forårsake en inflammatorisk prosess, der antibiotika reseptbelagte er kontraindisert!

I alvorlige tilfeller av sykdommen er aktuelle preparater av begrenset verdi, da katten kan slikke dem før de viser sine kurative egenskaper.

Behandlingstips

Når selvbehandlende akne på haken (halen) av en katt, følges følgende regler:

 • Akne kan ikke klemme - de må åpnes selvstendig;
 • det berørte området bør ikke børstes;
 • desinfeksjonsmidler gnides ikke på den skadede overflaten, men de er oppdaget på akne, ellers vil huden tørke ut, noe som vil forårsake en kjemisk brenning;
 • langvarig bruk av narkotika basert på alkohol øker sekresjonen av kjertler, provoserer en annen blokkering og bidrar til spredning av akne til nærliggende områder;
 • Medikert krem ​​påføres i et tynt lag, slik at filmen ikke hindrer penetrering av luft.

Det er viktig! Med ofte forekommende akne, utføres en fullstendig undersøkelse av katten, fordi huden er kjent for å reflektere kroppens tilstand. Det er mulig at årsaken til alle sykdommer - en sykdom i leveren eller tarmen.

forebygging

Enkle aktiviteter vil bidra til å forhindre forekomst av akne hos kjæledyr som er utsatt for store utslett:

 • daglig rehabilitering av steder med hyppig lokalisering av akne med desinfeksjonsmiddelløsninger,
 • bruk av retinoider kurs: foreskrive vitamin A oralt og i form av salver - karoten har en gunstig effekt på metabolske prosesser i epidermis celler,
 • matte rene metall- eller keramiske plater
 • pet hake behandling umiddelbart etter å ha spist, noe som vil bidra til å holde det rent og redusere sannsynligheten for akne.

Og til slutt, et par ord. Svært ofte bekymrer dyreeiere at akne hos katter er smittsom for mennesker. Faktisk er utsagnet falskt: En kattesykdom er ikke inkludert i listen over dyre-antroponoser - sykdommer som er felles for dyr og mennesker.

Forfatteren av artikkelen: Marina Chuprina,
veterinær, parasitolog

Video om hva andre hudsykdommer hos katter er og hvorfor de oppstår:

Svarte prikker på kattens hale: Grunner og hva å gjøre?

Den cellulære strukturen til kattens hud er ikke for mye - den er veldig forskjellig fra den menneskelige, så det er ikke noe overraskende om den kjære katten kan ha nøyaktig samme hudproblemer som eieren. En av disse vanlige dermatologiske problemer hos mennesker og katter anses å være utseendet til akne, eller de såkalte svarte flekkene.

Svarte prikker i en katt på halen er ikke så vanlige, de kan vanligvis settes på baksiden av halen.

Mekanismen for utseendet på sorte prikker

Denne patologiske prosessen oppstår på grunn av et brudd på stoffskiftet i en kattes hud. Dyret har et brudd på keratinisering (korrekt dannelse av subkutant fett, keratin, som gir hudens elastisitet og styrke) og forstyrrelse av den normale funksjonen av de subkutane kjertlene.

Ideelt sett skal det døde laget av epitelet bli eksfoliert, flaking med keratiniserte hudceller. I patologi finner et helt annet bilde sted: gamle celler fjernes ikke, mens nye blir intensivt dannet. Som et resultat blir gamle celler blandet med yngre, skape rader av skalaer limt sammen med hjelp av en fettete hemmelighet. Celler som samler seg i heller, tetter porene i huden - og dermed er det svarte prikker på kattens hale.

Årsaker til svarte flekker på kattenes hale

Hittil har veterinærer identifisert 2 faktorer som påvirker utseendet til akne hos katter i haleområdet:

 • Endogen - den interne opprinnelsen til sykdommen, basert på hormonforstyrrelser, metabolske forstyrrelser, dårlig leverfunksjon.
 • Eksogen - basert på dårlig kattpleie.

Følsomhet for denne sykdommen

Det er ikke noe spesielt mønster om hvilken ras av katter som er sykere oftere med disse plager. Imidlertid er en rekke moderne veterinærer tilbøyelige til at synspunktene i de fleste tilfeller forekommer oftere i sfinxer.

Denne sykdommen kan forekomme i enhver katt: rasen, alder i dette tilfellet spiller ingen rolle.

Symptomer på sykdommen

Svarte prikker, eller som de vanligvis kalles komedoner, er synlige for det blotte øye i sfinxer, og i ull raser, kan de undersøkes med forsiktig undersøkelse.

Denne sykdommen har følgende symptomer:

 1. Utdannelse pustulær nodule.
 2. Den hyperemi av huden.
 3. Dannelse av papler og pustler, i noen lange tilfeller kan kokinger dannes på haler.

Diagnose av sykdommen

Hvis en våken vert bemerket at svarte flekker på kattenes hale viste seg relativt nylig, bør det i dette tilfellet kontrolleres om de ikke er tegn på den vitale aktiviteten til noen parasitter, for eksempel lopper.

I form av en svart prikk kan huden se ut som en parasitthud, på toppen av hvilken det er tørket blod. Hvis det ikke er blod, men akne er et svart sted, så er det best å gå til nærmeste veterinærklinikk.

Akne kan forekomme på halen av et dyr under pubertet, i så fall bør du ikke engang bekymre deg for en katt, for i tide vil et problem av denne natur forsvinne av seg selv. Terapi i dette tilfellet vil bare være nødvendig hvis de svarte prikkene vil forårsake ulempe. Svarte prikker kan bare forveksle eieren av en katt, spesielt hvis dyret er en sfinx.

Før en foreskrevet acnebehandling foreskrives, vil en erfaren veterinær skrape kattens hale, eller rettere fra hvor de sorte prikkene befinner seg. Denne skrapingen blir nøye undersøkt i laboratorieundersøkelser ved hjelp av et mikroskop.

Behandling av sykdommen

For terapi, må eieren prøve å lage sine ideelle sterile forhold for katten sin. Du bør også prøve å unngå å treffe de svarte flekkene av skadelige mikroorganismer.

Det er mulig å oppnå alt dette ved å utføre de vanligste hygieniske prosedyrene daglig:

 • Vask med sjampo, som er basert på tjære,
 • Gni huden med 3% hydrogenperoksidoppløsning.

Før prosedyren skal håret på halen rages av, dette gjelder ikke for sfinxer.

Etter rehabilitering med bruk av salisylsyre, oppløses det øvre keratinøse laget av huden. Det neste trinnet vil være bruk av bakteriedrepende legemidler som bidrar til tørking og helbredende effekt (YAM Salve, Zenerit).

For svært alvorlige avanserte tilfeller brukes et antibiotikabehandling (Amoxiclav, Bitsilin, Ampicillin, etc.).

Renser haler katter med scrubs og lotions, denne prosedyren utføres på en veterinær klinikk. Alle medisinske kosmetiske produkter er laget i laboratoriet.

Når du behandler svarte flekker på en kattes hale, bør du være oppmerksom på dyrets ernæring. Svært ofte er det den dårlige maten som kan forårsake en metabolsk forstyrrelse i en katt og som følge av utseendet på svarte prikker på halen.

Hjemme er det ikke anbefalt å uavhengig klemme de svarte flekkene på en kattes hale, siden i tilfelle feil behandling kan dyret få hudinfeksjon i stedet for forventet utvinning fra akne.

Svarte prikker på kattens hale

Akne blant representanter for kattfamilien virker ganske ofte. For eksempel kan du se de sorte prikkene på sfinxens hale. Ofte viser de svarte prikkene på sfinksens hale feil omsorg for dyret, men de kan også oppstå som et resultat av utviklingen av ulike sykdommer i katten eller katten.

Hvis ål har oppstått i et dyr ganske nylig, så vil det først og fremst være nødvendig å sjekke om eieren har forvirret dem med spor av vital aktivitet av parasitter. For eksempel, akkurat som svarte prikker fra akne, ser ut som tørket blod etter loppebitt. Hvis det er nettopp akne, er det best å umiddelbart konsultere veterinæren, som vil fortelle deg hvordan du skal håndtere problemet så trygt og effektivt som mulig.

Sphynx ål er oftest plassert på halen, tilbake (langs ryggraden), på nakken, på overflaten av magen og på nesen. Hvis akne er plassert på nakken eller ansiktet, er feilen oftest feil omsorg for dyret og dårlige kasseroller for mat og vann. For eksempel er det et problem hvis dyret regelmessig spiser fra plastrater, som sjelden vaskes. I dette tilfellet kan du fikse det ved å bytte bøllene på glasset. Behandling av ålene vil hjelpe behandling med hydrogenperoksid, og deretter ytterligere smøring av det berørte området med havtornolje. Det viktigste å gjøre det regelmessig (daglig) er best 2-3 ganger om dagen.

Akne i en sfinx på halen kan forekomme hos unge dyr i løpet av den aktive puberteten. Hvis problemet oppsto på dette tidspunktet, bør du ikke bekymre deg, det vil passere på egen hånd. I dette tilfellet kan du ikke engang gå videre til behandling av akne. Terapi vil bare være nødvendig hvis de forstyrrer dyret sterkt. Selvfølgelig ser de "teenage" ålene på halen av sfinxen seg ikke veldig attraktivt og kan i stor grad skremme kjæledyrets eier med utseende, men de bærer ingen fare for hans helse.

Et slikt fenomen som ål, forstyrrer ikke bare skallet, men også langhårede katter. Det er sant at eierne av sistnevnte legger merke til dem mye sjeldnere. Det forhindrer å se problemet med ull. De kan lett se akne bare på ansiktet, så vel som i nakken og haken.

Interessant, arvelighet påvirker ofte forekomsten av akne i en sfinx. Derfor, for å forstå om de vil plage, vil dyret hjelpe foreldrene sine. I tillegg påvirker selv fargen til representanten for kattfamilien dette. For eksempel er katter med rød, blåaktig eller kremfarge mer utsatt for deres utseende.

Noen ganger oppstår problemet som et resultat av den livsviktige aktiviteten av sopp på huden til et dyr. Det er i dette tilfellet at sfinxene krever umiddelbar kompleks behandling, som bør være under tilsyn av en spesialist.

Med en liten mengde akne på huden på et dyr som ikke forstyrrer det for mye, er det mulig å utføre behandling med salicylisk oppløsning eller gel. De fett problemområdet 3 ganger om dagen. Med mer alvorlige former for sykdommen for behandling, kan du bruke "Zener".

Noen ganger blir svarte flekker på sphinxens hale multiplisert raskt og som et resultat vises harde skallformede formasjoner på hudoverflaten, som ikke bare ser ubehagelig ut, men forårsaker også mye trøbbel for katten. Slike nodulære cystiske akne, hvis de ikke behandles, kan føre til forskjellige farlige konsekvenser.

Dyreieren må fjerne neoplasmer fra halen med hydrogenperoksid. For å rengjøre sengetøyet bør det regelmessig, så nøye som mulig, men samtidig nøye. Effektiviteten av behandlingen avhenger av den. Som et ekstra middel for terapi, anbefaler eksperter ofte å bruke zenerit + doxycyklin. I behandlingsprosessen skal dyret unngå sollys. Dosen av legemidler vil avhenge av alder og vekt av kattfamiliens representant.

Hvis dyret lider av nodulær akne og de ikke umiddelbart mottok den nødvendige behandlingen, kan standardmetoder ikke føre til resultater. I slike avanserte tilfeller bidrar kastrering eller sterilisering til å eliminere problemet.

Svarte prikker på sfinxen på halen kan virke av en rekke årsaker. Bare en erfaren veterinær kan bestemme dem og finne ut om et dyr trenger behandling. For ikke å starte problemet, bør du regelmessig undersøke kjæledyret ditt for tilstedeværelse av akne.

Akne (akne, hudormer og sorte prikker) hos katter og katter

Hva er akne hos katter og katter?

Hvordan forekommer akne hos katter og katter?

Årsaker til akne hos katter og katter

Diagnose av akne hos katter og katter

 • Acne.
 • Infeksjon med gjær fleksibel Malassezia.
 • Spedalskatter (spedalskatter).
 • Dermatofytose (soppsykdommer).
 • Tumorer av talgkjertlene, andre follikulære eller epidermale svulster.
 • Allergi (inkludert eosinofil granulomkompleks).

Hvilke katter er mest utsatt for akne?

Denne sykdommen har blitt vanlig blant et bredt spekter av husdyr, men akne hos hunder synes mindre ofte enn hos katter.

Symptomer på akne hos katter og katter

 • Rødhet i huden.
 • Utseendet på infiltrasjon og smertefulle pustulære formasjoner kegleformet eller sfærisk.
 • Follikkelmodning, når toppene blir svarte eller blir hvite, og når de trykkes på en kvise, blir pus frigjort fra den.
 • Tørking av abscess, forsvinning av sporet fra follikkelen - den siste fasen av strømmen av akne hos kjæledyr, spesielt hos katter.

Ikke-medisinske behandlinger for akne hos katter og katter

Medisinske metoder for behandling av akne hos katter og katter

 • Systemisk antibiotika - amoxicillin med klavulansyre (12,5 mg / kg, oralt 2 ganger om dagen, 2 ukers behandling) eller enrofloksacin, som monoterapi (5 mg / kg en gang om dagen subkutant, fra 2- uker), eller cephalosporin antibiotika, som monoterapi, (10-20 mg / kg oralt, intramuskulært, et kurs på 2 uker). Utført i nærvær av smerte og tegn på follikulitt.
 • Sjampoer - 1-2 ganger i uken med antiflass aktivitet (sammensatt d b svovel / salisylsyre, benzoylperoksyd, etyllaktat, for eksempel "Laktaderm" sjampo "Doctor" uten bjørk tjære, katter kan ikke tolerere den..).
 • Lokale rengjøringsmidler - benzoylperoksid eller salisylsyre, i løsninger i vanlig apotek, 1-2 ganger daglig utad.
 • Lokale antibakterielle midler - mupiroci, salve eller gel i et vanlig apotek 1 gang om dagen, ikke gi en slikke.
 • Andre midler - løsninger eller salver clindamycin eller erytromycin, 1-2 ganger daglig, i et vanlig apotek, gir ikke slikke, gjelder eksternt.
 • Kombinerte preparater - geler med benzoylperoksid og antibiotika (benzamycin).
 • Lokale retinoider (Retin-A 0,01% gel); tretinoin (vitamin A-syre, retinsyre).

Behandlinger for akne hos katter og katter

 • Vask huden, i nærvær av en sykdom som akne i katter, produsere et hygienisk verktøy, etterfulgt av tørking av epidermis.
 • Rengjør de berørte områdene forsiktig med en bomullspinne fuktet med hydrogenperoksid.
 • Steaming kokes med dampet varmt vann med en bomulls håndkle.

 • Kosmetikk applikasjon.
 • Gjennomføringen av urtemedisin ved naturlig opprinnelse.
 • Bruk av antiseptiske legemidler.
 • Bruk av salve sammensetning.
 • Kombinasjonen av antiseptisk og salve i ett skjema.

Hva bør unngås når man behandler akne hos katter og katter?

 • Ekstrudering av koker.
 • Bruk av harde kammer, børster for kaming og vasking av ull.
 • Påføring av antiseptika på hele overflaten av huden på haken, leppene. Du trenger bare å behandle akne, ellers kan du provosere epidermis irritasjon i kjæledyret ditt.
 • Misbruk av avfetting og tørking prosedyrer. Som svar på tørke hudbeskyttende reaksjon av organismen opphører å virke økte talgkjertler, økt produksjon av sebaciøs sekresjon, noe som fører til enda mer alvorlig tilstopping av porene. Derfor, etter bruk av sjampo, bør alkohol og antiseptiske løsninger brukes på de berørte områdene av kattens hudsalvepreparat.
 • Anvendelsen av salven er for tykk og intens rubbing av stoffet inn i epidermis, da dette vil hindre flyten av luft til magesår og komplisere akne behandling i huskatter.

Saker hvor behandling av akne hos katter eller katter bør stoppes

 • Hudirritasjon øker. Selv om akne behandling hos katt viste seg å være effektive, vil det ha å utsette for tidlig helbredelse av epidermis, da effekten kan bare være helhetlige deksler.
 • Området som er rammet av akne, krymper ikke, men utvides. I dette tilfellet stoppes behandlingen i flere dager, hvorefter den gjenopptas ved bruk av andre terapeutiske midler.
 • Akne forsvant på grunn av effektiviteten av behandlingen. Men her er det nødvendig å kontrollere tilstanden til dyrets hud, da akne hos katter kan fortsette igjen.

Katt eller katt akne hudpleie tips

 • Daglig rengjøring av huden med akne.

Bruk en mild eller antibakteriell såpe og vask huden en eller to ganger om dagen, bruk en liten svamp dyppet i varmt vann. Etter prosedyren kan du bruke aloe vera gel eller en liten mengde antibakteriell salve for å tørke sårene.

Lindre smerter og hjelp til å åpne sebaceous kjertlene kan varme - det kan være en varm svamp eller en sokk med ris. Bare legg katten på fanget ditt, klør det med en hånd, og med den andre hold varmen på problemområdet i fem minutter eller så. Vær forsiktig så du ikke overoppheter risen til den brenner.

I små doser fungerer Echinacea som et antibiotika hos katter. Det eneste som noen katter har problemer med å fordøye det.

 • Hva ikke å gjøre med akne i en katt.

Å åpne kviser - det kan bare forverre situasjonen, akkurat som hos mennesker. Ikke bruk anti-akne rettsmidler beregnet på mennesker, mange menneskelige medisiner kan bare gjøre ting verre.

Sebaceous kjertler på halen av katter

Sebaceous kjertlene ligger i huden på dyr og skiller ut en spesiell oljeaktig hemmelighet - sebum eller sebum, som smører og fukter overflaten av huden og frakken. Et spesielt område, plassert ved roten av halen og rikelig i talgkjertler, har det komplekse navnet supracaudal organ, eller mer enkelt halekjertelen.

I kattene på halen er sebaceous kjertler spesielt godt utviklet - de utskiller mer sekresjon enn de andre kjertlene, og utsender en helt umerkelig lukt for oss som tiltrekker seg individer av det motsatte kjønn. Kanalene åpner seg i hårsekken, og hvis katten ikke har noe hår, så bare til overflaten av epidermis.

Økt sekresjon av kjertelaktivitet

Den sebaceous kjertelen i halen er umulig å skille, og eierne realiserer sin eksistens bare når utgivelsen av for mye sebum begynner.

Overdreven sekresjon påvirker hårets utseende på halen av dyret - det svimmer, blir fettete, kan danne matter, skifte farge og til og med falle ut. Flass vises ofte.

I hårløse katter, som sfinxer, kan kanaler være tilstoppet med fettplugger som danner komedoner. Utover ser de ut som poeng, og i store mengder - som svart, fettete patina på kattens hale. Samtidig er sebum selv luktfri, men i tilfelle betennelse kan det lukte ganske ubehagelig.

Betennelse i sebaceous kjertler i kattens hale

Sebum er et utmerket avlsmiljø for utvikling av patogene bakterier og sopp. Ved å legge til en sekundær flora med overdreven sekresjon av sebaceous kjertel kan det føre til purulent betennelse i dette området. Betennelse i sebaceous kjertler i katten på halen er et ganske ubehagelig problem, men det er mer kosmetisk i naturen, selv om det i alvorlige tilfeller er nødvendig med alvorlig behandling.

Vi har allerede snakket om behandling av hyperplasi og betennelse i sebaceous kjertel i halen i artikkelen "Behandling av fettete halen i en katt". Bare en delikat rensing og fjerning av overskytende hemmeligheter sammen med lokale og generelle antibakterielle behandlinger kan gi en klinisk effekt.

Hvordan behandle akne hos katter hjemme

Svarte prikker forekommer hos katter på grunn av blokkering av talgkjertlene. Kork bestående av smuss, bakterier og fettstopp porene. Betennelse begynner, pustler form. Første akne dekker bare haken og nesen til dyret. Hvis akne ikke blir behandlet, sprer seg utslett til mage og hale. Inflammet porene er fylt med pus, øker i størrelse og bringer ubehag til kjæledyret.

Symptomer og årsaker

For det første merker eieren at haken av dyret er dekket med små, svarte prikker. Noen ganger ligner de skitt, men forsvinner ikke etter svømming. Dette er den første fasen av akne. Hvis du ikke raskt går til veterinæren, forverres kattens tilstand:

 1. En infeksjon penetrerer de blokkerte porene, på grunn av hvilket kjæledyrets hud blir rød og betent.
 2. Follicles vil fylle med pus, snu til koniske eller sfæriske seler størrelsen på en hirsefrø eller ert.
 3. Ufødte sår er tette og varme til berøring. De sår, så katten blir nervøs og rastløs.
 4. I modne formasjoner vises et svart eller hvitt hode. Innholdet kommer ut av absessen under mildt trykk.
 5. Etter å ha brutt gjennom den betent ål, dannes sår. I unge og sterke dyr strammer de raskt og dekker med en skorpe. I gamle og svake katter kan sårene bløde for en stund eller utstråle ichor med pus.

Den nest siste fasen av akne er den farligste. En infeksjon eller bakterier som forårsaker komplikasjoner kan komme inn i åpne sår. Nekrose av sebaceous kjertel utvikler seg, et stort tuberkel dannes, fylt med pus. Hvis katten "åpner" den med sine klør, vil infeksjonen spre seg til sunne hudområder, flere kuller vil dukke opp.

Etter å ha sprungt purulente formasjoner forblir arr og skallete flekker som er vanskelig å kvitte seg med.

Eieren, som la merke til de svarte prikkene, blir til veterinæren. Bare en lege er i stand til å skille mellom akne og frata parasitter. En katt er foreskrevet en skraping, det kan bli anbefalt å donere blod for hormoner, kontroller arbeidet i fordøyelseskanaler.

Akne oppstår hos dyr på grunn av dårlig metabolisme og leverproblemer. Porene blir tilstoppet hvis smuss eller partikler hele tiden samler seg på huden rundt munnen. Sårdannelse dannes i katter som regelmessig kammeres med stive børster. De skader det øvre laget av epidermis, forårsaker betennelse.

Akne forekommer hos unge og voksne dyr. Sykdommen overføres ikke til en person, så eieren kan trygt slå og bade på kjæledyret.

Aknepleie

Huden dekket med utslett eller pustler, daglig vask, ved hjelp av spesielle sjampo. Egnede geler til behandling av teenage akne, tjære såpe eller sjampo. Som en del av det rette kosmetiske produktet som fjerner sorte prikker, bør det være:

 • svovel;
 • salicylsyre;
 • etyl laktat;
 • benzoylperoksid.

Egnet sjampo Laktaderm og Doctor. De normaliserer talgkjertlene og tørker kjæledyrets hud.

Kosmetikk brukes bare til områder som er rammet av akne. Sjampo gnidd med bomullspinne på haken eller bart, slik at de myker ålene. Resterne av skummet rengjøres med vått gasbind, tørkes med et vått håndkle, og deretter påføres en tørr klut, slik at den absorberer gjenværende væske.

Etter hygieneprosedyrer blir den inflammerte epidermis tørket med en bomullspinne fuktet med et antiseptisk middel. Et billig alternativ er peroksid. Du kan bruke klorhexidin eller Miramistin, behandle huden din med lotioner fra teenage akne eller farmasøytisk tinktur av calendula.

Alkoholbaserte produkter påføres nøye. Det er umulig for et antiseptisk å komme på sunn hud eller slimhinner. Stoffer forårsaker irritasjon og brannskader. Koker etter bading og behandling med antiseptiske midler kan dampes ut. En ren bomullsklut fuktet i varmt vann eller kamille kjøttkraft er påført akne fylt med pus. Dampet utslett gniddes med salisylsyre. Legemidlet fjerner betennelse og tørker acne, trekker pus og desinfiserer epidermis.

Antiseptika kombinert med fuktighetsgivende salver. Alkoholbaserte produkter tørker ut huden. Sebaceous kjertlene begynner å jobbe hardere, slippe mer fett som tette porene. De blir betent og magesår. For å forhindre at dette skjer, blir næringsfull aknesalve hos katter gnidd inn i desinfisert hud.

 • salicylsyre eller svovelsalve;
 • flutsinar;
 • Linemet syntomycin;
 • sink salve;
 • perkutan;
 • tetracyklin eller erytromycin salve;
 • levomekol;
 • Yam salve.

Narkotika tørker ut utslett, rydder opp sår. Hjelper krem ​​Belosalik, som brukes til punktet. Fukt en bomullspinne i verktøyet og smør hudområdene dekket med akne.

Du må vente 30-40 minutter til stoffet er absorbert. Resterne fjernes med en bomullspinne. Det er umulig for katten å slikke medisinen, ellers kan dyret bli forgiftet. Den valgte salven er påført med et tynt lag. Hvis det er for mye penger, vil det tette porene og forverre hudtilstanden.

Akneforverring

Svarte og hvite, betent ål som brister og blir sår, smøres med antibiotika geler. Veterinærer ordinerer vanligvis Bactroban eller Mupirocin. Preparatene påføres en gang daglig med et tynt lag og sørg for at katten ikke slikker rester.

Hvis kjæledyret hele tiden kammerer akne, blir såret vasket med et antiseptisk middel, fortynnet med vann og deretter behandlet med jod eller briljantgrønt. I de tørkede skorpene gned sink salve. Legemidlet akselererer helbredelse og lindrer kløe.

Et dyr hvis svarte flekker har blitt betent sår, er kuttet sine klør. Katten vil ikke kunne bekjempe utslett og bringe en sekundær infeksjon inn i sprengkjelen. Husdyr kan ikke slippes ut på gaten eller balkongen, solen er kontraindisert til den.

I alvorlige tilfeller tilbyr veterinæren kastrering. Etter operasjonen normaliserer hormonene i kattene, og utslettet forsvinner gradvis.

Folkemidlene

Akne i kjæledyr er behandlet med buljonger og lotioner:

 1. Ål tørke med et stykke frisk gresskar. Huden er desinfisert med et antiseptisk middel, og deretter påfør massen i 3-4 minutter.
 2. Betennelse fjernet lotion fra celandine. Kok en teskje urter i et glass vann i et vannbad. Kok i 5 minutter, etter avkjøling, spenne og fukte bomullspinne i kjøttkraft. Påfør på acne to ganger om dagen, oppvarming betyr til 37-40 grader.
 3. Bland et glass vann med 20 g tørket eller friskt karrow. Blomster helle kokende vann, insisterer time under lokket. Påfør i stedet for lotion, gni acne to ganger om dagen.
 4. Hell i en krukke med 15 g calendula og kamille. Tilsett en kopp varmt vann, kom med koking i et vannbad eller langsom brann. Varmbuljong filtreres, blandes med furatsilinom. Krymp 2 tabletter av legemidlet, hell 10-15 ml væske for å danne en tykk gruel. Påfør masken på akne hver dag, la i 15 minutter. Ryd opp rester av et vått håndkle.

Folkemedisiner er kombinert med narkotikabehandling for å øke hastigheten på utvinningen av kjæledyret.

Katter akne diett

Feil i sebaceous kjertler er forårsaket av en sakte metabolisme. Metabolske prosesser vil akselerere frokostblandinger som inneholder langsomme karbohydrater og fibre. Katter trenger å lage grønnsaker eller fruktgryter, hvor mye grov diettfibre.

Hermetisert mat og tørr mat er kontraindisert. Du kan ikke behandle kjæledyrpølse, stekte kjøttboller eller svinekjøtt. Fettmat forverrer leverenes arbeid, øker produksjonen av talg. Betennelsen begynner, ålene blir til sår.

Akne oppstår på grunn av redusert immunitet, slik at katter foreskrives vitaminkomplekser. De hjelper dyrets kropp til å bekjempe infeksjon og gjenopprette epitel etter gjennombrudd av koker. Katter bør spise mat rik på vitamin A, tokoferol og askorbinsyre.

Ytterligere anbefalinger

Husdyrgjenoppretting er avhengig av hygiene. I katter som holdes rene, vises ål mindre sjeldnere og går raskere.

Eieren må følge noen enkle retningslinjer:

 1. I noen dyr oppstår akne på grunn av plastallergi. Det anbefales at du legger jern- eller keramikkskåler til mat og vann.
 2. Etter hvert måltid gis kattens hake med en våt klut for å fjerne fett og kornblanding. Pet vanskelig å ta vare på huden rundt munnen. På dette området samler mikrober seg, noe som forårsaker betennelse.
 3. Skåler renses daglig slik at bakterier ikke forblir på veggene. Vannet byttes to ganger om dagen, og mat hver 4-5 timer.
 4. Katten er badet regelmessig, kammet med myke børster, ikke tillatt å gå utendørs hvis det regner eller smuss.
 5. Kvinner utsatt for akne bør ikke gis medisiner for estrus. De forårsaker en hormonell ubalanse som forårsaker inflammatorisk akne.

Boils bør ikke presses ut for ikke å forårsake sekundær infeksjon. Du kan fjerne restene av pus fra ål som har brist på egen hånd. Men før prosedyren, må du desinfisere fingrene og behandle modne kviser med et antiseptisk middel.

Du kan ikke skrelle eller kamme skorpeene, som ble dannet i stedet for akne. Under dem dannes en ny epidermis. Når hudlaget blir tykk nok, vil skorpene forsvinne alene. Hvis de blir revet av, vil et arr eller skallet lapp forbli.

Akne er en sykdom som oppstår hos mennesker og katter. Det er nødvendig å behandle akne i et kompleks, bruke salver og spesielle sjampo. Medisinsk metode supplement folkemessige løsninger. Revidere dietten av dyret og injiser mat som er rik på vitaminer for å få raskere utvinning og forhindre forekomsten av akne.

Flere Artikler Om Typer Acne