Kok (furuncle) er en vanlig hudsykdom. En slik abscess kan til og med vises på den reneste personen på kroppen som er dekket av hår. Dette skjer når hårsekk og sebaceous kjertel blir betent på grunn av bakterier, noe som resulterer i en purulent pimple. Det er vanligvis ledsaget av alvorlig smerte, rødhet i huden og en purulent abscess. Alt dette gir en person merkbar ubehag, som han vil bli kvitt så snart som mulig. Derfor er det viktig å vite hvordan man skal behandle kokene hjemme.

Funksjoner av stoffbehandling

Chirya kan behandles både med medisinering og ved hjelp av tradisjonelle medisinske oppskrifter. Terapeutisk terapi er basert på følgende metoder:

 • Påfør våt, varm komprimerer.
 • Godkjennelse av antibiotika.
 • Kirurgisk behandling.

Bruken av varmekompresser hjelper kjelen til å modnes raskere, noe som fører til åpning av en abscess og til frigjøring av pus. Det er nødvendig å gjøre slike komprimerer flere ganger om dagen, og hold dem i 20 minutter. Og dette gjelder alle deler av kroppen unntatt ansiktet. På ansiktet bør slik behandling bare utføres etter rådgivning til en lege. Bruken av våte komprimerer vil hjelpe hjemme for å kurere små kokninger.

I stedet for en varm varm komprimering, kan du prøve å bruke Vishnevsky salve.

Laget dressinger basert på det vil være i stand til å akselerere blodsirkulasjonen på stedet der det er koke, og dermed bidra til rask modning. Og hvordan våt komprimerer bandasjer med Vishnevskys salve kan gjøres på noen områder unntatt ansiktet.

Antibiotisk forskrift og kirurgi

Antibiotisk behandling er kun foreskrevet når det er en uttalt kvelende inflammasjon, når en stor koking har oppstått i områder med overfølsomhet (inguinal region, neseslimhinne eller inne i øret), og også dersom symptomer på forgiftning allerede har oppstått. Medisiner bør bare foreskrives av en lege. I tillegg til å motta antibiotika, tilbyr spesialisten som en grunnleggende behandling chippingen av området der kjelen befinner seg, med medisiner. Det fortsetter til den nekrotiske massen er helt ut av en abscess.

Det er mulig å kvitte seg med kilden kirurgisk når den oppnår en myk form og når en nekrotisk stang danner i midten. Hvis kjelen ikke manifesterer seg på noen måte i to uker og ikke åpner spontant, så er det verdt å spørre kirurgen om hjelp. Hvis huden er dekket med kjeller av meget stor størrelse, bør de bare behandles ved hjelp av kirurgisk inngrep, ingen antibiotika kan trenge inn i dannelsen av en abscess. Etter åpning vil våte kompresser og dressinger med Levomekol salve bidra til å rense såret og bli kvitt pus. Det er umulig å åpne eller forsøke å klemme seg selv, spesielt hvis det har dannet seg på barnets kropp.

Det er forbudt å åpne kjelen på barnets kropp

På grunn av dette kan merkbare arr senere formes på hudoverflaten, og flere kokinger kan vises i tilstøtende områder. Og hvis tromboflebitt i ansiktsårene utvikler seg hjemme når kjelen åpnes, øker muligheten for sepsis.

Behandling av koke hjemme

Å ty til behandling av koker med folkemusikk er rettsmidler mulig når sykdommen ikke har blitt forsømt og ikke har noen fare for å utvikle komplikasjoner. Men du må følge visse regler.

Det er umulig å åpne en furuncle. Behandler kjelen, hendene må desinfiseres med antibakterielle midler. Etter at kjelen er åpnet spontant, må du forsiktig fjerne pus og vaske det resulterende såret med hydrogenperoksid. Deretter må du påføre et tørt gazebånd til hudområdet med en koker som må endres hver dag. Du bør ikke glemme å regelmessig behandle såret med peroksid.

I tillegg til slike anbefalinger, må du justere ditt vanlige diett litt. Avfall bør fra krydret, salt og søt mat. I tillegg må du ta et multivitamin. Så helingsprosessen går i et akselerert tempo, og du kan glemme kjelen på ansiktet og andre deler av kroppen.

Effektive oppskrifter mot koker

Ganske godt resultat i behandlingen av koke hjemme kan gi løk. Grønnsak sammen med skålen er bakt i ovnen, og deretter malt i mush. Ristet vaskesåpe legges til pæren, og hele blandingen blandes grundig. Deretter påføres blandingen på et stykke bandasje, som er bundet rundt kjelen og forlatt natten over. Og hvis en slik prosedyre gjentas flere ganger, vil kulden snart åpne opp og begynne å helbrede. Du kan prøve å bruke betesaft.

Rødjuice vil bidra til å bli kvitt kokt

Beets bør vaskes grundig og, uten å fjerne huden fra den, klemme saften, som deretter forlater for å insistere i tre timer. Den skal være full hver gang 30 minutter før du spiser, delt inn i fire doser. For å akselerere gjennombruddet av kjelen, vil svart brød komme til redning. En liten skive trenger å bli gjennomvåt og tilsatt en klype salt til den. Legg blandingen på kjelen, dekk med et serviett og bind med en bandasje. Med et slikt bandasje å gå i flere timer.

For inntak kan du forberede urtekolleksjon, som vil bekjempe betennelse fra innsiden, og samtidig vil det styrke epidermis immunegenskaper. I like store mengder er det nødvendig å ta birkløv og buktornbark, fiolett og blomster av svart elderbær, og til og med frukten av fennikel. Lakris er lagt til disse ingrediensene, men det må tas i mindre mengder enn alle andre ingredienser. Alle urter er blandet sammen. Den resulterende sammensetningen blir tatt en spiseskje, som helles med et glass vann og kokes i 15 minutter. Kjøttboksene avkjøles og filtreres og tas deretter i 100 ml tre ganger om dagen.

For å trekke ut pus fra en koke, kan du selv lage en spesiell salve. Dette vil kreve:

 • 1 ts gurkemeie;
 • en halv skje med revet ingefærrot;
 • en klype salt;
 • ss honning.

Alle komponenter blandes sammen og i form av salve som brukes til å behandle kokene. Og du kan ta en skje av revet bivoks, legg til det samme mengde smør. Hele blandingen er litt oppvarmet og brukes også som en medisinsk salve.

Healing Lotions

Det er mulig å behandle koker på beinet eller armen ved hjelp av medisinske lotioner:

 • basert på tranebærjuice;
 • bruker rå poteter;
 • fra aloe bladene.

Veldig bra for koker hjelper lotion laget med tranebærjuice. Berry kan tas frisk eller frossen. Juice er presset ut av det, en bit av gasbind er fuktet i den.

Denne dressingen påføres på stedet der det kokes i noen timer. Du kan også bruke rå poteter. Det må gnides og i form av blandingen legges på kaminen med koking. Potetgrus sikre med bandasje og la en slik kompress i tre timer. Deretter fjerner bandasjen og lager en ny. Poteter kan kombineres med revet gulrøtter, som også bidrar til å bekjempe furunkulose.

Trekk pus og har en bakteriedrepende effekt på betennelseskarmen aloe. Det må vaskes og kuttes i halvparten, hvorpå den våte siden skal festes til stedet der kjelen ble dannet. Du kan prøve en blender å male sireneblader til en tilstand av vassel og med en gasbind for å påføre en bandasje, som da må endres flere ganger om dagen.

En annen lotion som bidrar til å åpne kjelen raskt, er laget av to råukker, en spiseskje honning og mel. Den resulterende blandingen blir kokt inntil den åpnes på egenhånd.

Behandling av koker på ansiktet

Vanskeligheter kan oppstå med hvordan du selv kan helbrede kjelen på øyet, nesen eller leppen. Når det gjelder ansiktet, bør du ta vare på det. På øyet dannes kjelen helt uventet, og betennelsen begynner å fortsette i en akselerert hastighet.

Du kan umiddelbart bruke en dråpe antibakterielle effekter (Albucid), og du kan prøve å bruke tradisjonell medisin. For å gjøre dette, kok et egg, og mens det er varmt, pakk det med en klut og legg det på kokerområdet tre ganger om dagen.

Det må tas forsiktighet å behandle koker på ansiktet.

Urteinhalasjoner vil bidra til å fjerne koker i nesen som fremdeles er modnet. Du kan bruke:

 • mynte og fiolett;
 • St. John's wort;
 • salvie blomster;
 • pilbark.

Disse plantene kan brukes både separat og ved å forberede en blanding av dem, som blokkerer inflammatorisk prosess i bihulene. For å gjøre dette skal 30 g gresskolleksjon brygges i 500 ml vann og forsiktig innhalere den resulterende avkok med nesen.

Hvis kjelen er dannet under armen, må du bruke ichthyol salve, hvorfra kompresser er laget. De bør endres flere ganger om dagen. For å hindre komplikasjoner i dette området er det også nødvendig å observere nøye hygiene og tilstrekkelig drikkeregime.

Når kjelen er dannet i øret og forårsaker alvorlig ubehag, må du bruke metoder som hjelper det å bryte gjennom raskere. For å gjøre dette kan du påføre et varmt varmepute til øret i 15 minutter. Og hvis kjelen kun er i opprinnelig form, så kan den bli behandlet med jodoppløsning.

Det indre furuncle, som nettopp har begynt å danne på ansiktet i de subkutane lagene av epidermis, kan helbredes ved å drikke et kurs av bryggergær i form av et vitaminkompleks. På grunn av dette vil ansiktets hud bli renset, den totale immuniteten vil øke og prosessen med infeksjon gjennomtrengning i det subkutane vevet vil stoppe. En kjele som har oppstått på leppen, kan herdes med propolis, som bare må smøres på det betente området.

Kok, som vises på en hvilken som helst del av kroppen, gir en person merkbar ubehag. Furuncle får startet form, det kan provosere alvorlige komplikasjoner. For å unngå kirurgisk inngrep bør det treffes tiltak i løpet av modningen. Å velge å behandle koke og hvordan du kan øke gjennombruddet, kan du prøve oppskriftene på tradisjonell medisin, som allerede har bevist sin effektivitet i kampen mot furunkulose.

Rask behandling av kjele hjemme

Furuncle kalt betennelse i hårsekkene med dannelse av pus inni, som følge av en reduksjon i beskyttelsesfunksjonene til immunitet, samt at de ikke overholder regelverket for personlig hygiene. Sykdommen er ubehagelig, da det gir en viss ubehag og smerte, og når den plasseres på ansiktet eller synlige områder av kroppen - et estetisk ubehagelig utseende. Men sykdommen kan herdes hjemme, ved hjelp av tradisjonelle metoder for behandling av furunkulose.

Abscess Furuncle - Hva er det?

For å bestemme at furuncle som er dannet på kroppen, er det nødvendig å foreta en visuell inspeksjon av det berørte området. Inflammasjon har utseendet på en kegleformet forsegling, rød i fargen, med en gul stang innsiden. Det er på disse grunnene at man lett kan skille en furuncle fra andre hudformasjoner. Ved stangens størrelse kan det nå 7 eller 10 centimeter, mens det på grunn av abscessens spesielle plassering i hårsekkelen, i midten av papulen, kan det oppdages hår.

Når det kommer inn i infeksjonsområdet av infeksjonen, dannes i de fleste tilfeller en abscess furuncle, noe som provoserer en stor opphopning av pus i papulen.

Denne prosessen er ledsaget av ubehagelige symptomer:

 • alvorlig smerte;
 • dannelsen av en solid knute;
 • rødhet og betennelse i det berørte området
 • økning i kroppstemperatur opp til 40 grader;
 • svakhet.

Samtidig brister denne kilden ikke alene, men fortsetter å samle pus i det subkutane området, og danner en sterk segl. Når et segl er dannet i en abscesskoker, er det nødvendig å konsultere en spesialist, siden denne komplikasjonen krever kirurgisk inngrep og ikke overfører seg selv.

Årsaker til furunkulose

Koker er betent og smertefulle hulrom i huden, fylt med purulente masser. Når flere slike formasjoner dannes på huden, begynner sykdommen kalt furunkulose. Slike subkutane koker kan ha forskjellige størrelser, med en ert eller til og med være en valnøtts størrelse. Slike formasjoner krever obligatorisk behandling, som med hell kan utføres hjemme.

Lokalisering av furunkulose er mangfoldig og kan påvirke enhver del av menneskekroppen, men de mest berørte områdene er:

 • hals;
 • aksillære huler;
 • baken;
 • lyskeområde;
 • ansiktet;
 • brystkasse.

Samtidig er dannelsen av dype kuller - karbuncyler, som raskt kan utvikle seg, spredt over overflaten av kroppen og trenge inn i blodet, og forverrer pasientens allerede farlige tilstand, veldig farlig. For å bestemme graden av furunkulose nøyaktig, er det nødvendig å kontakte en spesialist som skal gjennomføre en undersøkelse og foreskrive riktig behandling, med evnen til å utføre det hjemme.

Den mest effektive og raske måten å fjerne koker er bruken av bakte løk mens denne metoden ikke utelukker bruk av narkotika.

Årsaker til dannelsen av furunkulose eller enkelt chiryakov anses å være nederlaget for hudinfeksjonen av Staphylococcus aureus, med mulige skader og streptokokker type A og B, epidermale streptokokker og andre patogener.

Furunkulose kan danne når det er noen sykdommer i kroppen:

 • patologiske tilstander i fordøyelsessystemet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • nyresykdom;
 • reduksjon av beskyttelsesfunksjonene til epidermis;
 • redusert immunitet;
 • kroniske smittsomme sykdommer i historien.

Infeksjonssykdommer som forekommer i kronisk form inkluderer faryngitt, bihulebetennelse, tonsillitt og tarmdysbiose. Dessuten kan patogener som utfordrer utviklingen av koke, trenge inn i kroppen gjennom huden mikrotraumas, på det sted der koktene dannes. Derfor er en viktig faktor som påvirker forekomsten av koker immunitet, og med en reduksjon i sine beskyttende funksjoner, oppstår en høy sannsynlighet for å utvikle sykdommen.

Hvis immuniteten er på riktig nivå og beskytter kroppen mot infeksjoner, kommer utviklingen av furunkulose til ingenting, siden de penetrerte bakteriene ikke har noen sjanse for utvikling og reproduksjon. Samtidig øker ikke-overholdelse av regler for personlig hygiene sjansen for overlevelse av patogen mikroflora under uhelsemessige forhold.

En koking oppstod på menneskekroppen indikerer en nedgang i de beskyttende funksjonene i kroppen, og en alvorlig svikt i immunsystemet. Dette kan oppstå ved utvikling av enkelte avvik:

 • nedsatt blodgass;
 • stressende situasjoner;
 • psykologisk, fysisk og følelsesmessig overbelastning.

I tillegg kan en reduksjon i immunitet utløses av forstyrrelser i metabolske prosesser som påvirker arbeidet til hele organismen.

For å bli kvitt ubehagelig koking må du først kontakte en spesialist som vil anbefale effektive metoder for fjerning av kjelen. Samtidig anbefales det ikke å fjerne, klemme eller kutte abscessen hjemme, da du bare kan forverre tilstanden. Legen under undersøkelsen vil avsløre graden av kompleksitet av sykdommen og anbefale medisinbehandling, der du også kan bruke de populære metoder for behandling av koke hjemme.

Imidlertid anbefales det ikke å engasjere seg i selvbehandling, eller å utelukkende utelukke behandling med folkemidlene, uten bruk av farmasøytiske preparater. Bare i den komplekse behandlingen kan du oppnå varige resultater og fullstendig fjerning av koke.

Behandling av koke hjemme

Koket, og når flere fokser av betennelse akkumuleres - furunkulose, ledsages av suppuration, feber og kan føre til alvorlige konsekvenser, og noen ganger kirurgisk inngrep.

Hjemme kan du kvitte deg med stor suksess, hvis du bruker velprøvde metoder og overholder spesielle anbefalinger.

Først bør du vaske hendene med såpe og vann før du berører kjelen, samt etter kontakt med hodet og stammen. For det andre, antibakterielle midler, hvis foreskrevet av en lege, blir brukt forsiktig, uten å påvirke det berørte området, 3 eller 4 ganger om dagen.

Også en fin måte å varme og provosere på et naturlig gjennombrudd av kjelen er å bruke kompresser som legges over på det berørte området i 10-15 minutter, flere ganger om dagen, for eksempel med bakt løk eller honningkaker. Dermed er det mulig å redusere smerten i furuncle, og for å akselerere perioden etter modning. Etter det anbefales det å dekke det betente området med en ren gauzeforbinding og vente på at den skal bryte. Samtidig er det umulig å stikke, ripe og klemme seg selv, da dette kan forverre tilstanden og forårsake infeksjon.

Etter at kjelen har åpnet seg, bør du forsiktig fjerne alle akkumulerte pus, behandle det åpne såret med hydrogenperoksid og påfør et tørt og tett bandasje. Slike ordninger for behandling av åpnet kjele bør utføres daglig til det er fullstendig helbredet.

Som en folkebehandling av koker, bruk en rekke infusjoner, salver og komprimer, preparert uavhengig. For å gjøre dette kan du bruke velprøvde verktøy:

 • Yolk-honning masse vil bidra til å bli kvitt i kort tid. For forberedelsen er det nødvendig å kombinere 2 råblommer, 1 ss honning, 0,5 teskje brus og litt hvetemel. Alle ingrediensene blandes og den resulterende massen påføres på absessen før åpningen;
 • Aloe brukes ofte til å behandle kokos, for å gjøre dette, er det nødvendig å vaske, hogge og klemme saften ut av et nyskåret blad av en plante. En bandasje dyppet i aloe juice er festet til området som er berørt av furuncle og forlatt i 4 timer, hvorpå det erstattes. Hvis det ikke oppstår kokende kjele, forsvinner betennelsen.

I tillegg kan du i hjemmet bruke legemidler til behandling av koker. For eksempel på et apotek kan du kjøpe en rekke eksterne og lokale antibakterielle stoffer:

 • Ved oppmaling av kjelen kan det berørte området behandles med en løsning av borsyre eller salisylalkohol ved å påføre varmt vev fra oven for å varme og akselerere dens modning;
 • i den systematiske dannelsen av koker på kroppen, er det nødvendig å bruke vitaminkomplekser, kosttilskudd og medisinske preparater som øker kroppens naturlige motstand;
 • når du åpner kjelen, er det nødvendig å fjerne stangen med pus og en del av det infiserte blodet, deretter behandle såret med hydrogenperoksid, og påfør en steril dressing med Vishnevsky salve.

I dette tilfellet anbefales bruk av denne typen salve ikke med uåpnet furuncle, ellers kan cellulitt utvikles.

Det er viktig å huske at hvis en stang ikke oppstår i koker, i 4-5 dager, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en spesialist. Dette kan tyde på utvikling av komplikasjoner i løpet av sykdommen, siden normal maksimumstid for fullkoking er 7 dager. Den dannede klumpen brister ikke, men begynner å vokse, og den eneste måten å kvitte seg med er kirurgi.

Koker av øregangen

En furuncle i den hørbare kanalen kan oppstå som følge av infeksjon av hårsekkene, svovel- eller svettekjertlene av stafylokokker. Det er slike lesjoner med skade på ørevæv med:

 • rensende hulrom fra akkumulert svovel;
 • klør når kløende dermatoser;
 • beriberi;
 • purulent utstrømning fra mellomøret
 • redusert immunsystemresistens;
 • diabetisk sykdom;
 • tretthet i kronisk stadium;
 • tuberkulose;
 • allergiske manifestasjoner.

De viktigste symptomene på en koke i den eksterne hørskanalen er:

 • irritasjon og kløe inne i øret;
 • smerte av skarp natur;
 • smerte med rebound i kjeveområdet, øyne, hode, forverret under tygging og gjentakelse;
 • feber og feber;
 • mangel på appetitt;
 • økte ubehagelige symptomer under søvn;
 • søvnløshet og søvnforstyrrelser;
 • dårlig lydflyt til auditoriene;
 • dannelsen av et gul hode over hevelsen;
 • delvis hørselstap i det berørte øre;
 • Hvis økets vekst er skadet, kan det være rikelig og pus kan lekke.

For å få koke i øret kan du søke hjelp fra en lege, og du kan ty til populære metoder for behandling av koke hjemme. En av de raskeste og sikreste måtene å kurere på er å bruke bakt løk i en ovn eller mikrobølgeovn. For å gjøre dette, lage en trakt i løk, hell linolje inn i den, lukk den formede bolle med et stykke brød og bake i flere minutter. Etter det blir den klemt juice innpodet i den syke øregangen.

Også, du kan bruke tinkturen av jod, med utseendet av de første symptomene på å koke i øret, smøre det berørte området til fullstendig kur. Hvis du tar en linduk og suge den i vegetabilsk olje, gni hvitløk, rull den opp og legg den i øregangen, kan du raskt behandle kjelen. For å gjøre dette, anbefales det å bruke denne metoden to ganger om dagen, hjemme.

Kok på halebenet

Kokdannelsen oppstår etter smitte i hårsekkelen. Gitt at i dette området et stort antall hårfollikler må du nøye følge regler for personlig hygiene eller forsiktig fjerne overflødig vegetasjon, gjennomføre desinfeksjon etter slike prosedyrer. Utviklingen av kjelen på halebenet skjer når patogene mikroorganismer injiseres i hudporene.

Hovedårsaken til kokingen på kokesen, som i andre soner, er en reduksjon i immunitet, fordi i dette tilfellet kan kroppen ikke bekjempe infeksjoner. Derfor er det nødvendig å gjøre alt for å eliminere negative faktorer som utfordrer en slik stat:

 • mangel på hvile;
 • mangel på hygiene prosedyrer;
 • stressende stater;
 • autoimmune og kroniske sykdommer;
 • dårlige vaner.

Behandlingen av koker avhenger direkte av modningstrinnet. Først av alt, hvis du mistenker å koke, bør du umiddelbart konsultere en lege for en nøyaktig diagnose, og vellykket behandling kan utføres hjemme.

Som en integrert behandling kan du bruke antiseptiske salver foreskrevet av lege og folkemidlene. Samtidig er det umulig å klemme, trekke ut eller på noen måte prøve å fjerne furuncleen selv, ellers kan du oppnå komplikasjoner av sykdommen og tiltredelsen av en sekundær infeksjon.

De beste kokekurene er følgende oppskrifter:

 • honningkake - laget av mel og honning, som er kombinert i proporsjoner for å danne en stiv deig. Den støpte kaken påføres på kjelen, dekket med gasbind såpe i alkohol eller vodka og festet med en gips. Denne metoden gjør at du raskt kan trekke ut av kokerrotten, vanligvis i 1-5 økter;
 • En av de effektive måtene å behandle koke hjemme er å bruke bakt løk. For å forberede tilberedningen er det nødvendig å bake 1 stor løk i ovnen, kutte den i to deler og påfør et varmt kutt i kjelen, fikse det med en tett bandasje og la den stå i 20-30 minutter. Det er et annet alternativ når en oppslemming av bakt løk og et par dråper kamferolje påføres. Denne oppskriften tillater deg å trekke de akkumulerte purulente massene fra svulsten;
 • En rask metode for å øke kjelen er bruken av svartbrød. For å gjøre dette, er brødssnittet myket, en klype salt er tilsatt den og påført til formasjonen, dekket med et serviett og fikset.

Tradisjonelle behandlingsmetoder tillater kjelen å passere så raskt som mulig, spesielt siden de anbefales å brukes sammen med medisiner.

Ansiktsskjel

Et furuncle på ansiktet er ikke bare et estetisk problem, men også en farlig sykdom, da den har nær lokalisering fra hjernen. Samtidig oppstår koger i regionen av nasolabial trekant av særlig fare. Denne sonen er mest intensivt forsynt med blod, og det er stor sannsynlighet for infeksjon i blodet, noe som forårsaker skade på hele kroppen.

For å diagnostisere koking i ansiktet, er det nok å sammenligne bildene og bildene av pasientene med den nøyaktige diagnosen, og også å sammenligne symptomene:

 • en støt dypt i huden, med en gul stamme i midten;
 • smerte og betennelse i det berørte området;
 • Den gradvise utvidelsen av sonen av betennelse;
 • dannelse av purulent hode (etter 2-3 dager).

Det er mulig å behandle en furuncle hjemme bare under veiledning av en spesialist og etter å ha konsultert ham. Det er forbudt å klemme, trekke og knuse koker, det er heller ikke anbefalt å smøre en lukket koker med Vishnevsky salve, til dens gjennombrudd.

I begynnelsen av abscessdannelsen kan det betente området behandles med jod. En slik begivenhet reduserer smerte og reduserer betennelse. Samtidig er det mest effektive stoffet som brukes hjemme, stoffet Dimexidum, i form av væske.

Behandling med dette legemidlet bør utføres daglig, da stoffet trer inn i de dype lagene i epidermis og har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter. Hvis det oppstår koker på nakken, ansiktet eller baksiden din, kan du bruke ichthyol klistremerker, men du bør ikke hygiene det berørte området, da det er en mulighet for at problemet sprer seg over ikke-infiserte områder.

Som en kombinasjonsterapi med folkemidlene kan du bruke følgende oppskrifter:

 • En av de effektive metoder for behandling av kokere er løkkaker med såpe. For utarbeidelsen av dette verktøyet er det nødvendig å kombinere den bakte løk med sjetonger av vaskesåpe og fest den resulterende kaken til formasjonen i forholdet 2: 1 og fikse det med et gips i et par timer;
 • også raskt kurere kjelen vil hjelpe propolis, som er nødvendig for å insistere på alkohol, og smøre den med purulent betennelse;
 • Infusjonen av calendula blomster har den sterkeste antimikrobielle effekten, derfor anbefales det å vaske kjelen.

I tillegg bekjempes i kampen mot koker på ansiktet vitaminer, særlig brygger gjær, de renser ansiktets hud, hindrer penetrasjon av infeksjoner i vev og øker kroppens generelle tilstand.

Under graviditet

Kok som har oppstått på kroppen, er et ubehagelig fenomen, spesielt under graviditeten. Kurset og dannelsen av koker under graviditeten fortsetter i henhold til standardordningen, uten unntak. Det skal huskes at kvinnekroppen i en slik delikat tilstand gjenoppbygges på hormonnivå, noe som kan skape noen komplikasjoner, pluss det meste av bruk av de fleste medisiner, og til og med nesten alt, anbefales ikke. I denne situasjonen vil nasjonale metoder for behandling av furunkulose hjemme komme til redning.

Først og fremst bør du søke hjelp fra en spesialist, fordi bare legen vil identifisere årsaken til kjelen, og dette kalles en infeksjon som kan skade ikke bare kvinnen, men også fremtidens baby.

For behandling av årsaken til sykdommen, kan legen foreskrive sikre antibakterielle midler, i kombinasjon med naturlige preparater tilberedt hjemme.

Virkningen av populære metoder er rettet mot å redusere betennelse og rask gjennombruddskoking:

 • bakt eller kokt løk knust inn i en slurry, tilsett hakket hvitløk og påført det berørte området;
 • komprimerer av tomatsaft vil bidra til å raskt bringe kjelen til modenhet. For å gjøre dette, tilsett 250 ml tomatjuice, tilsett 2 spiseskjeer glyserin og rør. Blandingen påføres på gasbind til koking 3 ganger om dagen, til kjelen er fullt åpnet;
 • urte komprimerer vil lindre betennelse og smerte. Forbered dem fra kamille og salvie, som blandes i like mengder, brygges og påføres furuncle i 30 minutter.

Samtidig er det nødvendig å gjennomføre immunforsterkende tiltak - ta vitaminer, mineraler og spis et balansert kosthold.

Hos barn

Behandling for furunkulose bringer noen ganger foreldre til ekstreme tiltak. Noen til og med ty til konspirasjon, men det kan bare ikke gjøre for å kurere deres barn. I dette tilfellet vil det mest korrekte være å gå til en lege og observere hygienestandarder.

Behandling av furunkulose hos barn kan vellykkes utføres hjemme, under medisinsk tilsyn. Koker i barn med stafylokokkinfeksjoner i huden dannes, og behandlingen bør være spesifikk - rask, effektiv og sikker. Det er derfor mange eksperter anbefaler, sammen med medisiner, tillatt for bruk av barn å ty til tradisjonelle behandlingsmetoder.

For sikker behandling av babyen, bør du ikke prøve å fjerne koker, klemme den ut eller følge anbefalingene fra provoserende videoen. Først av alt er det nødvendig å forstå graden av modning av kjelen, om det er en tett støt under huden eller en kjele går gjennom første utviklingsstadium, og snart vil det bli et pustulært hode.

For behandling av koke med lokalisering på hvilken som helst del av kroppen, det være seg baksiden, ansiktet eller barnets rumpe, kan du bruke en burdock-avkok. Det renser barnets kropp fra giftstoffer, toksiner og infeksjoner. Det anbefales å ta barnet tre ganger om dagen, i 5 dager. Echinacea er også et effektivt middel til å forbedre immuniteten hjemme. I tillegg til å øke beskyttelsesfunksjonene, har den en antiviral effekt, og eliminerer årsaken til kjelen.

Eksterne og interne midler for samtidig behandling av kjele, med høy effektivitet, er gulrot. Det er nødvendig å brygge i en andel av 2 ss tørt pulver per 250 ml kokende vann, insister i 30 minutter og ta oralt 2 ts per dag, eller smør med koker. Det må huskes at selvekstrudering, kutting av fjernelse av koke, kan føre til reinfeksjon og videre spredning av suppuration på huden.

Behandling av koke hjemme

Kok eller koke er en av de vanligste inflammatoriske hudsykdommene.

Til tross for deres tilsynelatende harmløshet, kan de være en kilde til store helseproblemer hvis deres behandling blir forsømt.

Derfor, ved de første symptomene må du begynne å ta tiltak.

Hva koker?

Et furuncle kan vises på hvilken som helst del av kroppen. Men oftest dannes de der det er mange talgkjertler, eller hvor huden ofte blir utsatt for friksjon. Som et resultat vises mikrokaster på den, hvor infeksjon kan trenge inn.

Svette øker risikoen for sår. Oftest opptrer kokos på baken, i lysken og armhulen, på hodet.

Hovedårsaken til dannelsen av koke betraktes som svekkelsen av kroppens beskyttelsesmidler.

Koker kan være:

I det første tilfellet ligger en abscess på hudoverflaten. I det andre modnes det i tykkelsen av vevet.

Tegn på

 • rødhet;
 • skarp smerte;
 • purulent innhold.

Etter at hodet blir synlig, øker smerten. På grunn av akkumulerende pus innhold, ser abscesshodet hvitaktig ut.

Som kjelen forfaller, kan det virke:

 • økt kroppstemperatur;
 • forstørrede lymfeknuter;
 • lokal endring i blodsirkulasjon.

Etter gjennombrudd av kjelen, strømmer pus ut og gjenopprettingsstadiet begynner. Etter helbredelse kan et arr ligge på plass.

Hva er farlig koking?

Den største faren er indre stormer.

Når de bryter gjennom, er det purulente innholdet i tykkelsen av vevet og kan føre til blodinfeksjon, utvikling av sepsis og til og med død i fravær av rettidig behandling.

Fra eksterne furunkler er de som befinner seg i ansiktet og først og fremst i nesen av stor fare. Her er huden riddled med et stort antall blodårer, noe som øker risikoen for å spre infeksjonen. I tillegg bidrar nærhet til hjernen til utvikling av mer formidable komplikasjoner.

Flaring i nesen kan føre til utvikling av meningitt - betennelse i meningene.

Særegenheter ved hjemmebehandling

Essensen av behandlingen kommer i første fase i akselerasjonen av disse prosessene, og deretter i akselerasjonen av vevregenerering og eliminering av sårinfeksjon.

Til dette formål gjelder:

 • Antibiotika.
 • Lokal salve.
 • Folkemidlene.

Den første fasen - et sår blir bare dannet.

På dette stadiet kan du synge for å lindre betennelse og forhindre dets utvikling. Med denne takten oppvarming. Til dette formål kan du søke:

 • Oppvarming med en blå lampe;
 • Bad og bad;
 • kirurgi alkohol

Den andre fasen - furuncle har allerede utviklet seg

På dette stadiet vil oppvarming ikke hjelpe og kan til og med være farlig. Det er nødvendig å akselerere modningen av hodet og oppnå gjennombrudd. Til dette formål, anvendt behandling med lokale salver. I alvorlige tilfeller kan du trenge et antibiotika som vil bli foreskrevet i form av salve eller injeksjoner.

Den tredje fasen - åpner absessen

Såret ryddes av purulent innhold og ble behandlet med antiseptiske midler. Deretter påføres en tørr dressing på den for å forhindre re-infeksjon.

I ekstremt sjeldne tilfeller fjernes kjelen.

levomekol

Medikamentet hjelper ikke bare kjelen til å modnes raskere, men bidrar også til helbredelsen.

Ichthyol salve

I tillegg har den antibakterielle egenskaper.

Hennes negative egenskaper er ubehagelig lukt.

Vishnevsky salve

antibiotika

Erytromycin og Cefalexin brukes som antibiotika.

Her er selvbehandling uakseptabel - legen foreskriver stoffer.

Probiotika og vitaminer er festet til antibiotika for å forhindre tarmdysfunksjon.

Folkemidlene

Koker blir ofte behandlet med folkemidlene. Og de gir en ganske god effekt, spesielt hvis de begynner å behandle den inflammatoriske prosessen i begynnelsen.

Medikert deig

For å akselerere modningen av kjelen kan gjøres ved hjelp av en medisinsk test. En tortilla er støpt av mel og honning og påføres såret. Pelleten må festes. Gjør det bedre om natten. Neste dag forandres bandasjen. Hver gang du trenger å lage en ny kake.

Du kan lage en kake fra honning, mel og tynt skrubbet vaskevann. Det er mye mer effektivt. Det vil ta flere prosedyrer.

Les mer om effektiviteten av såpe i bekjempelse av hudproblemer.

Brewer's Yeast

I flytende form blir de tatt 2 ganger om dagen i en spiseskje en halv time før måltider.

Brygger gjær bidrar til å styrke kroppens forsvar.

Hvitløk og løk komprimerer

For dette formålet blir hvitløk gnidd og påført såret i et par timer. Hvis hvitløk kommer i kontakt med huden i lang tid, er det fare for forbrenning, så det blir blandet med potetmos.

For løkkompress, blir løkene bakt i ovnen og påført absessen i form av varme. Forkleet er over natten. For å øke effekten, kan løk blandes med såpe. I dette tilfellet ta 2 stykker løk og ett stykke såpe.

Varm komprimerer akselererer modningen av absessen.

Som et middel kan du bruke honningkaker, bakt løk, oppvarmet saltløsning, noe som akselererer modningen av abscessen og forhindrer infeksjonen i å spre seg. Varme komprimerer gjør flere ganger om dagen, og pålegger dem i 2-3 timer. Det er viktig at de er varme.

Etter å ha fjernet komprimeringen på et sårt sted, påkaller et tørt bandasje.

gurkemeie

Legemidlet er full, to ganger om dagen i tre dager.

Samtidig påføres en varm komprimering på lesjonsstedet: bomullsull er gjennomvåt med salt bouillon av gurkemeie, ingefær og honning, og festet til en abscess for natten.

Beet juice

Rødjuice har gode trekk- og antiseptiske egenskaper. Det kan påføres abscess flere ganger om dagen.

Pine bad

Løsningen legges til badet. Dens varighet bør være 20 minutter.

Etter prosedyren påføres et tørt bandasje på sårpunktet.

Metoden er god i utgangspunktet.

Infusjon Dymyanki

Det bidrar til å styrke kroppens forsvar, blodrensing.

En spiseskje med røykflaske helles med et glass kokende vann og infunderes i 30 minutter. Deretter blir infusjonen full på en tredjedel av et glass daglig til kokene forsvinner.

Etter at furuncle har åpnet, kan et ark med aloe eller bomull fuktet med sin juice påføres såret for raskest mulig helbredelse.

Behandling av koke hos barn

Prinsippene for å behandle koker hos barn er de samme som hos voksne.

Du kan bruke ichthyol salve og folk oppskrifter. Behandle sår bedre med alkohol, hydrogenperoksid. Det viktigste er å binde stedet for betennelse godt for å forhindre infeksjon.

resultater

 • Kok kan ikke fuktes og klemmes.
 • For å øke modningen bør du bruke salver og folkemidlene ved hjelp av såpe, honningkaker, varme komprimerer.
 • Det er mulig å akselerere helbredelse ved hjelp av antibakterielle midler og aloe juice.
 • For å forebygge furunkulose kan du drikke et kurs av bryggergær.

Bli kvitt boils kan være ganske raskt. Det viktigste er å være tålmodig og nøye følge regler for behandling.

Crap kom ut: hvordan å behandle og hva å gjøre

Mange er redd for sår eller ukjent akne. Folk er tapt og vet ikke hva de skal gjøre hvis det har oppstått en koke, hvordan man skal behandle koker og diagnostisere riktig. I motsetning til akne aktiverer den en mer akutt inflammatorisk prosess som begynner med hårfollikel og går til hudvevet. Koking eller koking kan forårsake mye trøbbel for en person, og hvis det blir verre, vil konsekvensene bli dårlige.

Irriterende faktorer

Årsakene til furuncle er svært varierte. Imidlertid er utseendet alltid forbundet med dårlig hudtilstand. Helse mennesker er også i fare. Medisin vet nøyaktig hva som koker, hva skal jeg gjøre i dette tilfellet, vil en bestemt ekspert si det.

Hovedårsaken til problemet er Staphylococcus aureus (den farligste av sin klasse). På grunn av ulike faktorer trengs det gjennom huden, multipliserer og fremstår som en stor, stygg pimple.

På dette grunnlaget kan du nøyaktig forstå hva en koke. I dette tilfellet blir helsekken eller follikelen betent og ødelegger vevets integritet.

Ofte kan det vises i flertallsform. En slik manifestasjon kalles furunkulose, hvis behandling må være rettidig og korrekt. Dette skjer hvis barrierevernet på huden er sterkt svekket og stafylokokker sprer seg gjennom hele kroppen.

Denne prosessen skjer når kjelen brister. I dette tilfellet overføres det forårsakende middelet til betennelse gjennom utgivelsen.

Vanligvis kan en abscess eller flere koker spre seg opp til 10 cm².

Staphylococcus kan komme inn i huden på grunn av følgende faktorer:

 1. En hyppig årsak til utseendet til chiriyev er forsømmelse av personlig hygiene. Mange fettavsetninger på huden spredt med gjørme er ideelle forhold for å støtte den vitale aktiviteten til skadelige bakterier.
 2. Koket vises på grunn av skader på huden: kutt eller slitasje. Staphylococcus trenger inn i sår og provoserer utviklingen av chiria. Ofte oppstår de på grunn av kutt med barberkniv.
 3. Et furuncle kan oppstå på grunn av generell eller lokal overkjøling av hudområdet. Det bidrar også til inflammatoriske prosesser i kroppen.
 4. Redusert immunitet, hyppig stress og justering, smittsomme sykdommer er også grunnen til at disse store akne opptrer. Svekket helse er ikke i stand til å motstå sterke bakterier.
 5. Tilstedeværelsen av kroniske sykdommer er den samme hyppige årsaken til koker. Hos personer med diabetes oppstår hudbetennelse på grunn av metabolske sykdommer.

Spørsmålet om kokingen er smittsom kan besvares positivt. Chiry overføres lett til andre, som alle andre smittsomme sykdommer. Staphylococcus passerer fra person til person gjennom personlige hygieneprodukter, derfor kan de samme håndklær, barbermaskiner og tannbørster ikke brukes av smittede og sunne mennesker. Hvis hygiene observeres og huden ikke er skadet, kan betennelse passere.

Stadier og symptomer

Symptomene på koker direkte avhenger av scenen av sykdommen. Som regel er levetiden ikke mer enn 12 dager. Men for å snakke om hvor mye kjele modnes, kan det bare være etter å identifisere utviklingsstadiet.

Livsstadier av chiriya:

 1. Den første varer fra 3 til 4 dager. I løpet av denne tiden er det røde støt som forårsaker smerte ved berøring. Koken modnes ikke i løpet av denne perioden, blodet blandes bare med bakterier som danner pus.
 2. Den andre fasen gir en tidsperiode på 4-6 dager. Det var da at den purulente staven av kjelen endelig dannet, som ser ut som en hvit prikk. På dette tidspunktet oppstår de mest smertefulle symptomene på chiria: hodepine og feber. Dens dimensjoner kan være opptil 4 cm brede.
 3. I tredje fase av kjelen, er veksten revet. Dette skjer fra 6 til 12 dager. Hvit pus og en kork av grønn gul nyanse følger av chiriya. Sprengningstempel skal rengjøres fra utgående væske og behandles med antiseptisk middel. Dette vil forhindre spredning av stafylokokker.

Når du blir spurt om hva kjelen er farlig for, vil noen spesialist påpeke risikoen for blodforgiftning i en hvilken som helst inflammatorisk prosess.

Hvis helsen er for svak, kan døde hudceller som ikke kontrolleres av kroppen, føre til gangren, men dette skjer sjelden. Denne risikosonen inkluderer personer som har lidd av denne sykdommen. Derfor bør en medisinsk undersøkelse ikke ignoreres.

Etter å bli kvitt chiria, bør du sikre det gjenværende såret.

Når pus løper ut, må stedet behandles med hydrogenperoksid. Den skal fuktes i et stykke bomullsull, festes og bandasjeres i 2 dager. Dermed vil re-forekomst bli utelukket.

Varianter av problem

Koktypene avhenger av hvor de stammer fra. Dette skyldes også at huden i forskjellige deler av kroppen har sin egen grovhet og tetthet. En viktig rolle spilles av plasseringen av sirkulasjonssystemet og nærliggende organer.

Purulent furuncle i hodeområdet er en økt fare, på grunn av at pus er svært nær hjernen. Hvis utfallet er ugunstig, kan patologi forårsake meningitt, derfor koker behandling er nødvendig umiddelbart. I dette tilfellet er en akutt undersøkelse av en lege nødvendig. Det er stor sannsynlighet for at han vil utnevne kirurgi.

Formasjoner i ansiktet, så vel som på hodet, er spesielt farlige fordi venøs veggen ligger svært nær denne delen av kroppen. Hvis smittet, kan meningitt utvikle seg. Infeksjon av blodet skyldes det faktum at hoved blodkarene ligger ganske nær huden. Derfor, før du hurer kjelen på ansiktet, er det nødvendig å nøye undersøke legen.

Folkemuligheter i dette tilfellet er utelukket. Hvis du torturerer chirii, bør du kontakte legen. Slike personer bør ikke forsinke behandling og selvmedisinere.

Det skjer ofte at koker modner i øyet. Lesjonen skjer i øyelokkene, øyenbrynene og rett under den. Hvordan bli kvitt chiria i dette området av kroppen bør bli funnet ut av en optiker. I et ugunstig tilfelle kan konjunktivitt utvikle seg, noe som kan føre til blindhet.

Ved forekomst av koker i munnen er det mye bevis fra eksperter. Forløpet av sykdommen er komplisert av det faktum at slimhinner kommer under påvirkning av bakterier, og standardbehandlingsmetoder er kraftløse.

Hvordan å behandle koker i dette tilfellet, vet tannlegen. Han kan utnevne en spesiell ordning for eliminering av pus. Siden staphylococcus multipliserer raskt i det munnhulenes fuktige miljø, er det umulig å utsette avtalen til legen.

Svært ofte koker det seg i armhulene. Dette skyldes neglisjering av hygiene og sår etter barbering. Hvis kjelen er moden med streng renhet av huden, var det mest sannsynlig at årsaken til dette var hyppig bruk av deodorant. Når porene blir tette, blir de betent.

Forekomsten av en pubic furuncle og kjønnsorganer er ofte diagnostisert. De fleste tilfeller er uløselig forbundet med barbering intim sone. Utseendet til et slikt fenomen som koker på dette stedet kan føre til sykdommer i kjønnsorganene, så hvis det er en koke på kjønnsdelen av kvinner, bør behandling være presserende.

Spesialister ofte ty til kirurgi, som ikke er for smertefullt.

Chiri på brystvorten er svært sjeldne, men de er ikke mindre farlige enn de som oppstår på hodet. Tegn på koker i dette tilfellet - en gruppe av hvite vekst, ledsaget av kløe og klemme. I dette området kan mange fartøy som raskt sprer pus gjennom kroppen, så fjerning av chiria bør være umiddelbar. Leger mammologer eller kirurger gjør dette. Det er farlig å engasjere seg i selvmedisinering.

Arbeidsterapi

Det anbefales å behandle koker hos legen hver gang dette problemet oppstår. Men vær sikker på å besøke en medisinsk spesialist i tilfeller der det oppstår et stort kvise på ansikt og hode, på kjønnsorganene, brystvorter og munn. Gravide kvinner og barn bør undersøkes av en lege.

Behandling av koker avhenger av sykdomsstadiet. I første fase tar de vanligvis til metoden for ultrafiolett terapi. Under behandlingen av chiriya ved denne strålen dør de patogene bakteriene inne i den, og forhindrer dem i å nå de neste stadiene.

Behandling av koker på ansiktet ved hjelp av ultrafiolett lys utføres ikke. Terapi er trygt, men bruken er kontraindisert for gravide, barn og personer som lider av psoriasis.

Fjernelsen av kjelen utføres kirurgisk i andre trinn når en purulent kjerne dannes. Feriestedet til det, hvis kjelen ikke brister innen en og en halv uke. Derfor, før du drar pus ut av kjelen, åpner legen forsiktig den og fjerner den farlige massen med spesielle enheter, vasker såret.

Hvis det er kokt i ansiktet, vil kirurgen i maxillofacialprofilen forklare i detalj årsakene og behandlingen, i andre tilfeller - legen med generell spesialisering.

En annen måte å eliminere denne patologien på, som å koker på ansiktet og andre deler av kroppen, er å bruke antibiotika. Det foreskrives i sjeldne tilfeller når kokker ligger på følsomme områder av kroppen, og det er tegn på beruselse. Før du fjerner en stor pimple på denne måten, vil en spesialist være oppmerksom på størrelsen.

Hvis diameteren ikke når 5 mm, er ikke antibiotika foreskrevet. Bare en lege kan ordinere slike legemidler. I intet tilfelle er det umulig å medisinere, ellers vil det bli alvorlige komplikasjoner.

Behandling av chiria med komprimerer, salver utføres under tilsyn av leger. Slike leveringsmetoder vil bidra til å svare på spørsmålet om hvordan man skal akselerere kjørens modning, slik at pus kommer ut raskere og det er ingen komplikasjon.

Av sikkerhetsgrunner komprimeres sist ikke mer enn 15 minutter, 2 ganger om dagen. Salver kan ikke påføres ansiktet, da dette er full av komplikasjoner. Det må tas hensyn til at akne ikke viser seg å være karbunkler eller lymfadenitt, som ikke kan påføres salve.

Folkemidlene

Det finnes utallige oppskrifter for hvordan man fjerner og hvordan man skal behandle kokter i ansiktet. Hvis de ikke er plassert på hodet og ikke er kompliserte, kan slike metoder brukes. Mange populære oppskrifter er laget for bestemte områder av kroppen.

Hvis det ikke er noen anelse om hva man skal gjøre med kjelen i baken, er det en metode basert på bruk av løk. For å gjøre dette, må 2 middelsløk bakt i ovnen før de blir brune. Mens de er varme, bør de knyttes til grøtstaten.

Før du slipper av med en bue, må du smøre plassen med alkohol. Deretter påføres oppslemmingen kjelen og bindes med et bandasje eller bakteriedrepende gips. De bør byttes 3 ganger om dagen.

Pærene kan brukes på andre måter. For å fjerne en stor pimple må løk slipes og blandes med melk. Deretter påføres blandingen på furuncle og bundet. Det bør endres 3 ganger om dagen.

På hvordan du kan kurere kyllingen, kjenner du først i landsbyene. Denne mirakelherdingen skal blandes med mel for å lage en flat kake. Deretter skal det brukes på chiriya, med jevne mellomrom erstatte til det helt går i stykker.

Du kan bli kvitt chiria ved hjelp av et egg. For å gjøre dette må 2 blommer blandes med 25 g honning, 1 ts. salt og mel. Dette vil resultere i en flat kake, som skal festes til koker og knytte. Denne metoden gir en trekkende effekt, så det anbefales å bruke det i andre trinn før de store pimplebruddene. Bandasje 2 bør endres daglig.

Fjern koker trygt og pålitelig i stand til aloe. For behandling skal rive det tykkeste stykket. Deretter er det nødvendig å kutte av huden og fjerne ryggene. Deretter kuttes arket i halvparten, og begge halvdelene påføres på kjelen. Fest bedre limgips. Hvis torturert chirii er denne metoden spesielt god, da anlegget har smertestillende egenskaper og en rask trekkende effekt.

Kok kan herdes på alternative måter. For eksempel ved å bruke svart rugbrød til det. For å gjøre dette, ta et par stykker, tygge dem grundig og knytte til betennelse. Slik medisin krever dressing.

Behandling av chiria med kål er trygg og effektiv. Små blader skal presses ut for å lage juice. De bør tørke de berørte områdene, og deretter pakke et stort ark og bandasje i en periode på 4 timer. Hvis furunkulose er diagnostisert, involverer behandlingen det interne inntaket av kåljuice. Det må være full en halv time før frokost og lunsj.

En ganske vanlig måte å raskt kvitte seg med chiria med calendula. Blomsten av denne planten må knuses til pulver. Deretter skal det blandes med petroleumjell, til du får salven. Det bør behandles med koking 2 ganger om dagen: om morgenen og om kvelden.

Forebyggende tiltak

Kampen mot koker kan utføres av forebyggende tiltak. Det viktigste er å følge enkle, men viktige regler. Det er verdt å merke seg at forebygging er delt inn i primær (for å unngå utseende) og sekundær (hva skal man gjøre hvis en koke vises).

Først av alt må du strengt overholde regler for personlig hygiene. Det er nødvendig å vaske minst 1 gang om 2 dager. Alle slitasje og sår skal behandles med grønn maling eller jod. Det anbefales at du følger dietten og opprettholder balansen mellom vitaminer.

Når kjelen vises, kan den ikke berøres. Gjør det verre hvis du begynner å presse. En pimple burde briste seg selv, og bare en lege kan manipulere i nærheten av den. Stedet som er berørt av boils skal holdes rent.

Flere Artikler Om Typer Acne