Kildens manifestasjon i øyet er ikke bare et ødelagt estetisk utseende, men også smerte hvoretter en person føler seg uvel, og i noen tilfeller kan temperaturen stige. For å vite hvordan du unngår en slik sykdom, må du forstå årsakene til forekomsten. Hvis problemet allerede har skjedd, vil kunnskap om de første tegnene og tidlig behandling bidra til å unngå ubehag og alvorlige konsekvenser.

årsaker til

Utseendet på en koker i øyet (på øyelokk, på øyenvippelinjen, under øyet) betyr en betennelsesprosess som begynte på grunn av infeksjon i hårsekkelen.

I begynnelsen av en utviklingssykdom er det kløen på et infisert sted. Etter rødhet og hevelse, bare 2-3 dager senere kan du se selve suppurasjonen.

Med en klar manifestasjon, myker det skadede vevet og oppnår en grønn fargetone, i løpet av denne perioden kan temperaturen stige og en følelsesløshet kan være tilstede.

Årsaker til koke kan tjene som:

 • et svekket immunforsvar på grunn av underernæring;
 • scuffs, sår, slitasje som infeksjonen har fått;
 • signifikante metabolske forstyrrelser;
 • gastrointestinale sykdommer;
 • manglende overholdelse av grunnleggende hygienregler
 • vital aktivitet av et slikt kryss som Demodex;
 • ubehandlede smittsomme sykdommer.

Den vanligste årsaken til å koke på øyet er tilstedeværelsen av Staphylococcus aureus.

Om denne sykdommen, som couperose på ansiktet, finnes i denne artikkelen.

Behandling av sykdommen

Slik behandler du koker på øyet? Hva kan ikke gjøres for å fjerne kjelen - er å klemme eller åpne seg selv. I dette tilfellet sprer purulente bakterier og fører til slike komplikasjoner som:

Under betennelsesprosessen anbefales det ikke å bruke kontaktlinser eller bruk kosmetikk. Det bidrar til rask spredning av staph infeksjon.

Chiri på øyet kan behandles med både narkotika og folkedrikk. I flere deprimerende tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi.

Folkemedisinene brukes hovedsakelig til raskere modning og oppbrytning av koker. Med tidlige medisinske metoder kan du stoppe betennelsen og drepe infeksjonen.

Les om de første tegnene, symptomene og behandlingen av scabies på vår nettside.

Hva er potnitsa og hvordan bli kvitt den, les denne adressen.

av narkotika

Narkotikabehandling begynner med et besøk til en øyelege. Behandlingen vil bli raskere og smertefri hvis besøket til legen oppstår når de første symptomene oppstår. Som regel er legemidlet foreskrevet i form av dråper eller salver med antibakteriell virkning.

 • Behandling dråper. Ved de første symptomene er dråpene tradisjonelt tilskrevet - 30% albumin. Avhengig av komplikasjonene, kan du også foreskrive dråper: tsiprolet, ciprofloxacin, chloramphenicol, tobrodex. Før bruk blir stoffet oppvarmet og holder i hendene i 3-5 minutter. Hvis det ikke er noen nærstående i nærheten som vil hjelpe til med innstillingsprosedyren, må du selv gjøre det. Først må du vaske hendene godt. Finger, som vil bli forsinket øyelokk vikle et bandasje eller gasbind. Sitt i en stilling slik at du kan komfortabelt vippe hodet. Rull øynene dine oppover slik at fallet faller faller inn i øyets indre hjørne (denne innstillingen vil tillate at medisinen blir distribuert gjennom hele problemområdet). Etter å ha brukt noen dråper, som kloramfenikol, kan en sterk brennende følelse følge.
 • Behandling med salver er ikke mindre vellykket enn å bruke dråper. Slike salver som tetracyklin, erytromycin og hydrokortisonavas inneholder gentomicin og kloramfenikol som er antibiotika. Salven er påført problemområdet og har fordelen over dråpene ved at den virker direkte på kjelen i stedet for å spre seg over hele øyet.
 • Kirurgisk inngrep utføres med omfattende infeksjon, som manifesteres av flere chirya samtidig. Legen under påvirkning av lokalbedøvelse åpner kokene og etter rensing forårsaker sårene legemidlet. Ofte kan etterfølgende behandling ledsages av innføring av antibiotika i form av injeksjoner.

Folk oppskrifter og metoder

Hvordan kurere koker på øyet hjemme? Ved de første tegn på manifestasjon i tradisjonell medisin brukes oppvarmingskompresser, til bruk er et varmt egg eller potet kuttet i halvparten. Hvis koker mer enn 2 dager å varme, kan det ikke. Etterfølgende behandlingsdager kan utføres ved bruk av kremer fra urter.

 • Komprimere basert på kalendere. For produksjonen trenger 2 ss. skjeer med tørrblomstring urter kokt vann. Etter 30 minutter fuktes en gasbindestrikk eller bomullspute i infusjonen og holdes på problemstedet i 10-15 minutter.
 • I stedet for tinktur bruker de også borsyre eller sterk brygget bladte.
 • Alo-basert komprimering. Mellomstort blad av planten er malt til en grøtaktig tilstand. Hell blandingen av 200 ml. kaldt vann insisterer på et par timer. Brukes som en infusjon av calendula.
 • Komprimer av lilla blad. Flere blader knuses og legges på en helhet. Denne komprimeringen gjentas opp til 7-8 ganger om dagen.
 • Salve fra melk, brød og plantain. 200 ml. Melk kokes med 100 gr. brød smule. Til slutt legger du til en skje av knust plantain og komprimerer med en bomullspinne eller gassbind.
 • Drikkeoppløsning kan gjøres ved bruk av 5 løvblader og 100 gr. vann. Laurelbladene helles kokende vann, og den resulterende sammensetningen er full i løpet av dagen.

Resultatet fra lotion kommer etter 10-15 dager etter bruk. For en bedre effekt kan du kombinere urte tinkturer med medisinering.

Kok på et barns øye

Den vanligste manifestasjonen av kjele foran et barn er ikke hygiene. Skitne penner strekker seg ofte inn i ansiktsområdet og den minste skaden på huden fører til infeksjon.

Koker i et barn blir ofte ledsaget av:

 • hodepine
 • redusert appetitt
 • føler seg dårlig,
 • hevet temperatur.

Det er bedre å betro løsningen av problemet til en spesialist, siden barnets kropp er svakere og fjerning av problemet i seg selv kan føre til blodinfeksjon eller vekst av furunkulose.

Faren for å koke på kropp eller øyes øyne er ikke bare i gjenværende arr etter en abscess. En liten abscess i fremtiden kan påvirke den generelle utviklingen av barnets kropp.

Finn ut årsakene til veldig tørr hud på kroppen i en egen artikkel.

Hvordan behandle det indre furuncle? Les alt om furunkulose på denne adressen.

Etter å ha flyttet hit http://vseokozhe.com/bolezni/follikulit/kak-vylechit.html kan du lese interessant informasjon om follikulitt.

Forebyggingstips

Overholdelse av enkle regler vil redusere prosentandelen av koker på øyet betydelig:

 • ta vare på immunitet
 • rene hender;
 • noe smuss i ansiktet (spesielt området rundt øynene) vaskes med rennende vann eller infusjon av urter;
 • Ikke bruk andres hygieneprodukter eller kosmetikk.

Forebygging mot kjele kan betraktes som hyppige turer i frisk luft, noe som vil påvirke immunforsvaret positivt.

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Hvordan bli kvitt kylling eller øye på øyet?

Kok på øyet (koke) er en utdannelse som følge av utviklingen av inflammatoriske prosesser som oppstår i hårsekkene eller sebaceous kjertler som ligger i nærheten.

Slike prosesser er alltid ledsaget av suppurations, og hvis feil behandlet, kan patogene mikroorganismer som akkumuleres i purulente masser føre til negative konsekvenser for syn.

Hva koker?

Kok i øyet er dannet på grunn av betennelsesprosesser i hårsekkene.

Koket på øyelokk eller under øyet kalles populært "bygg", og et slikt brudd er knyttet til inngrep av bakterier i øyevippe hårsekkene.

Noen ganger kommer sykdomsfremkallende midler inn i øyenbrynens hårsekk, og i disse tilfellene dannes en koke over øyet.

Dette er den minst farlige formen av chirya, siden patologi ikke direkte påvirker synets organ.

På den annen side, hvis det er nødvendig med kirurgisk inngrep, er det nødvendig med profesjonalitet og forsiktighet for å fjerne koker på pannen.

Siden i denne sonen er et stort antall skip konsentrert, som gir næring til synlighetens organer og hjernen.

Uansett om tweeten hoppet på øyelokk, under øyet eller på øyenbrynene, kan patologien spre seg til øynene og til og med til slimhinnene i nesen, hvis tiden ikke tar til handling.

Utviklingsstadier

 1. For det første oppstår rødhet på det berørte området, og det er en svak hevelse.
  En person på dette tidspunktet gir inntrykk av at en fremmedlegeme har falt i øyet, men det blir ikke påvist tegn på flekker eller andre deler ved visuell inspeksjon.
 2. I neste stadium begynner kløe i det berørte området, kan pasienten utvikle ukontrollabel tåre.
  Rødhet i slimhinnene intensiverer, i øynens hjørner begynner å danne en tykk utladning som raskt tørker ut.
 3. Etter noen flere dager kan du tydelig se pannens hode: det er forskjellig i farger sammenlignet med sunn hud og oftest gul eller gulaktig hvit.

Stadier kan ha forskjellige varigheter. Dette skyldes den varierende grad av funksjon av immunsystemet i hver pasient, så vel som fra årsakens årsaksmiddel og alvorlighetsgraden av lesjonen.

Kok på øyet: bilde av symptomer

årsaker

Slike øye skader forekommer av følgende grunner:

 • vanlig kontakt med støv, luftforurensning eller kjemikalier;
 • utviklingen av allergiske reaksjoner på ytre stimuli og kosmetikk;
 • brudd på de indre organer;
 • mangel på riktig og regelmessig omsorg for delikat og sensitiv hud;
 • brudd eller manglende overholdelse av personlig hygiene
 • noen mindre eller alvorlig skade på øyet (riper, slitasje, øyekutt).

I disse tilfellene kan patogene og betinget patogene mikroorganismer som trer inn i kroppen, forårsake betennelsesprosesser i alle organer, inkludert øyet.

behandling

Siden pasienten kan bestemme utseendet av et furuncle alene, er det alltid en sjanse for gunstig og rettidig behandling.

Ofte utføres den på poliklinisk basis.

Det viktigste er å følge reglene for behandling, hvilken tilstand:

 1. Uavhengig og tidlig åpning av Chiriqui på øyet er uakseptabelt.
  Siden dette kan medføre tillegg av en ekstra infeksjon eller hvis prosedyren utføres ukorrekt i et sår etter åpning, vil pus forbli.
 2. Med åpenbar manifestasjon av suppuration behandles patologien med antibiotika.
  Men de kan ikke velges uavhengig, siden ikke alle legemidler kan ha den nødvendige terapeutiske effekten.
 3. Ved behandling av formasjoner hjemme, før noen prosedyrer, er det nødvendig ikke bare å vaske hendene grundig, men også å desinfisere området rundt furuncle.
  Dette vil bidra til å forhindre at andre bakterier kommer inn i synlighetens organer og koker seg selv hvis det åpnes spontant.
 4. Til tross for anbefalingene å sette komprimerer på kjelen, bør denne prosedyren utføres nøye, ettersom denne prosedyren i noen tilfeller bidrar til å øke suppurations.

Derfor er behandlingen alltid bedre å stole på spesialistene.

Medisinsk utstyr

Ved behandling av koke anses medisinering som den mest effektive, men bare hvis den er avtalt med øyeleggen og foreskrives i tide.

I de tidlige stadier av utvikling av patologien er behandling med antibakterielle oftalmiske løsninger (dråper) tillatt.

Men denne metoden er ikke egnet hvis kjelen hopper på pannen. Når slike dråper innsettes, vil deres aktive aktive ingredienser gradvis trenge inn i vevet i det berørte øyelokket og påvirke innsiden av kjelen.

Et av disse midlene er antibakterielle dråper albumin, som har en ekstra bakteriostatisk effekt.

Varigheten av behandlingen bestemmes av alvorlighetsgraden av sykdommen.

I tillegg til albucid kan du bruke bakteriedrepende dråper ciprofloxacin. Dette verktøyet påvirker aktivt patogener på mobilnivå.

Når det blir kokt, anbefales det å begrave agenten 4 ganger daglig, 1-2 dråper. Hvis formasjonen er for stor eller suppurasjonen er for sterk - i de to første dagene må det inntases hver annen time i to dråper.

Men vanligvis, med komplikasjoner, er dråpene allerede ineffektive: i slike tilfeller er det bedre å bruke salver.

De minste bivirkningene er i erytromycin salve.

Verktøyet er laget på grunnlag av antibiotisk makrolid erytromycin.

Påfør salven direkte på koker 2-3 ganger om dagen til den blir avslørt.

Et mer effektivt middel er Vishnevsky salve. Dette stoffet tilhører kategorien av liniment - produkter som er mer flytende i konsistens enn vanlige salver, derfor, når de brukes på kjel, vil dette produktet helt dekke det.

Dette er et stoff av komplisert handling, som har en immunmodulerende, bakteriedrepende, anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt. Salven påføres tre ganger om dagen med et tynt lag.

Hvilke tilfeller krever kirurgisk behandling?

Dette er vanligvis nødvendig hvis konservativ behandling har feilet. Også kirurgi indikeres dersom pasienten har flere kokinger.

Operasjonen foregår under generell anestesi.

Kirurgen kutter kjelen og fjerner purulent innhold, hvoretter såret vaskes, desinfiseres, og deretter påføres en spesiell drenering.

Rehabiliteringsprosessen varer vanligvis flere dager, og selve operasjonen påvirker ikke visjonens kvalitet.

Komprimere behandlingen

Det finnes flere alternativer for denne prosedyren:

 1. Krosset aloe-blad av middels størrelse helles med et glass varmt vann og infunderes i en time.
  Deretter blir gasbind eller myk klut fuktet med denne væsken og påført seg chiry.
  Ved bruk av en slik komprimering, er det nødvendig å unngå væske i øynene, siden aloe juice kan forårsake forbrenning i øynene.
 2. To spiseskjeer av tørket knust calendula helle et glass kokende vann og la for å infuse i en halv time.
  I det ferdige råmaterialet fuktes gaze og pålegges 2-3 ganger om dagen i 10-15 minutter.
 3. I et glass melk, tilsett 100 gram brødsmuler og en spiseskje av knuste bladene av plantain.
  Sammensetningen blandes grundig, hvorpå kluten fuktes med det, og flere ganger om dagen påføres en kompress på det berørte øyet.

Folkeveier

Det anbefales å bruke følgende oppskrifter:

 1. En spiseskje med såpe og honning blander seg sammen, smelter i et vannbad, og legger på denne tiden til blandingen en spiseskje mel.
  Og mens sammensetningen ikke er kald - lage en liten kake ut av den, som må påføres over natten, og fest den med et bandasje.
 2. Kokt egg blir såret i en ren klut og påført ømt øye til egget har avkjølt.
 3. En spiseskje av de tørkede knuste bladene av plantainen er strømmet med et glass kokende vann og etter avkjøling fuktes produktet med rent gaze, som påføres koking tre ganger om dagen i 20 minutter.

Funksjoner av chiriya behandling i et barns øye

Det er mulig å behandle et furuncle hos barn på samme måte som hos voksne.

Men hvis det er nødvendig, bør bruk av antibiotika være oppmerksom på at mange av disse legemidlene kun kan brukes i en viss alder.

Følgende antibiotika er egnet for barn:

 • levofloxacin;
 • meticillin;
 • vancomycin;
 • oxacillin;
 • moksifloksacin;
 • erytromycin;
 • dikloksacillin;
 • Cephalexin;
 • Metronidazole.

I tillegg, under behandlingen av barn, uansett hvilke stoffer som brukes, bør området rundt chirya regelmessig behandles med antiseptiske løsninger (hydrogenperoksid eller salisylsyre).

Hva om det er en klump etter kokingen?

Hvis det i løpet av fjerning av kjelen, blir minst en liten del av pus igjen i såret, dannes en klump eller segl på dette punktet.

For kvalifisert operasjon på et sykehus, er slike konsekvenser ukarakteristiske.

Men slik utdanning kan lett fjernes med alkoholkompresser.

Medisinsk alkohol for dette blandes med vann i forholdet 1: 1, og en bomullspinne fuktet i medisinen blir plassert på bumpen i tretti minutter.

Prosedyren kan gjentas to ganger om dagen til formasjonen har løst seg.

I stedet for alkohol kan du bruke eplecidereddike. Det er også fortynnet med vann i like store mengder og brukes på samme linje.

Men hvis forseglingen er for stor og vanskelig - er det ikke sannsynlig at folkeoppskrifter hjelper: Det er mer hensiktsmessig å kontakte en skjønnhetssalong hvor det blir fjernet laserbrann eller kjemisk peeling for å eliminere et slikt problem.

Men det er mulig å utføre slike prosedyrer først etter at arret er fullstendig helbredet, og dette kan ta flere måneder.

Forebygging av koker på øyet

Unngå utseendet av koker på øyet kan være underlagt forebyggende forskrifter:

 • eliminere bruk av kosmetikk av lav kvalitet;
 • følg regler for personlig hygiene;
 • Berør øynene så lite som mulig, spesielt utenfor hjemmet.

Nyttig video

Fra denne videoen lærer du hvordan i 20 sekunder hjemme kan du kvitte seg med furuncle på øyet:

Furuncle er en av de sikreste oftalmologiske patologiene. Men hvis du ikke tar skritt for å eliminere det ved første tegn på utseende - det kan utvikle seg til betydelige dimensjoner.

Og selv om alvorlige komplikasjoner i slike tilfeller er svært sjeldne, kan behandlingen være lang og smertefull.

Hvordan og hva er behandlingen av koker på øyet: en gjennomgang av effektive metoder

Utseendet av en koke skyldes tilstedeværelsen i kroppen av en stiftinfeksjon. Det begynner som en akutt betennelse i pæren, så er myk vev og sebaceous kjertel involvert i infiltreringen. Det er nødvendig å behandle koking på øyet i tide, slik at komplikasjoner ikke vises.

Årsaker og farer ved øyet

Vanligvis er stafylokokker på hudoverflaten betinget patogen. Mikroorganismer kan forårsake sykdom med en reduksjon i lokal immunitet. Den konstante makerasjonen av huden, for eksempel vannet øyne, mikrotraumas - kaming, kutt eller riper fremmer dannelsen av en koke.

En enkelt koker på ansiktet er farlig på grunn av risiko for sepsis eller purulent hjerneskade. Chiri har en tendens til å slå sammen, danner omfattende inflammatoriske konglomerater, som er vanskeligere å kvitte seg med enn ett element.

Lokaliseringsfunksjoner

Oftere er furuncle på øyelokk i øyet dannet i øvre seksjoner eller under øyenbryn. Sjelden lokalisering - kanten av århundret (under nedre øyelokk). Det kliniske bildet foregår av en kort episode av kløe, vannrike øyne. På det berørte hudfragmentet observeres dannelsen av en stram knute, merkbart smertefull, omgitt av ødem. I midten er det en mørk prikk, det er et vevelement som har gjennomgått nekrose. Puffiness strekker seg til øyelokk, nedsatt syn, eller kan dekke halvparten av ansiktet. På stadiet av suppuration er symptomer på rusmiddel notert.

 • moderat økning i kroppstemperaturen;
 • svakhet;
 • hodepine.

Etter noen dager danner en gulaktig kjerne i sentrum av bygget, og det myker seg i betydelig grad. Utdanning er åpnet og markerer en moderat mengde pus. Stangen beveger seg bort. Den postinflammatoriske defekten er granulert og danner et arr tatt innover. Hele prosessen tar omtrent to uker.

Furuncle på nesebroen møtes i praksis ikke ofte, favorittlokaliseringen er området foran nesehulene med økt hårvekst.

Behandlingsmetoder for øye chiriya

Diagnose av koker på øyet og behandling er ikke vanskelig. Diagnosen er laget på grunnlag av klinisk bilde og anamnese. Noen ganger koble dermatoskopi. Pasienten sendes for levering av en generell blodprøve og for såing av utslipp fra formasjonen. Hvis furunkulose er systemisk, foreslås det å utføre et immunogram, for å gjennomgå en serie undersøkelser for å oppdage mulige tilhørende patologier og komplikasjoner. Herdingen gjøres lokalt i henhold til kokingens modningstid. I noen tilfeller brukes en kirurgisk obduksjon.

Medisinsk utstyr

Det store flertallet av bygg blir behandlet lokalt i henhold til sykdomsplasseringen. I den første perioden, med utseende av ubehag, kan synlig formasjon smøres med jod. På modningsstadiet blir kompresser med ichthyol, levomekol eller Vishnevsky-balsam plassert på furuncleen, vannfri varme brukes og UHF-terapi brukes. Under dreneringen av formasjonen blir applikasjonen komprimert med en hypertonisk oppløsning, vist tamponger med metyluracilsalve. I tilfeller der avfallet av en nekrotisk stang er vanskelig, brukes trypsin eller chymotrypsin, proteolytiske midler av proteinopprinnelse. Terapi i granuleringsstadiet utføres i samsvar med prinsippene for behandling av purulente sår: behandlet med antibakteriell og preparater for helbredelse.

En oftalmolog foreskrev dråper for å koke på øyet som en behandling. Aktive terapeutiske komponenter trer gjennom øyelokkvevet til inflammet nidus.

Det valgte stoffet er øyedråper med antibiotika. I det berørte, sunne øyet for å forebygge overgangen til suppuration, faller dropp 2 4-6 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden. I stedet for albumin kan ciprofloxacin-produkter innsettes. Ved utvikling av komplikasjoner, er behandling med dråper erstattet med salvebehandling.
Ved sammenfylling av koker eller et enkelt tilbakefall utføres behandling som er rettet mot å øke immuniteten. Autohemoterapi, laser og ultrafiolett blodbehandling, oppstart av gamma globulin injeksjoner, vaksiner, stafylokokker anatoksin brukes. Terapi er foreskrevet av legen, basert på resultatene av immunogrammet gitt av pasienten.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk fjerning er indikert for manglende konservativ behandling. Self piercing sår hjemme er ikke tillatt. Furuncle åpnes i en ren manipulativ setting under lokalbedøvelse, mer sjelden under anestesi. Etter evakuering av pus og antiseptisk rengjøring i hulrommet legger drenering, fast bandasje.

Folkemidlene

Spørsmålet om hvordan å behandle chyryak i øyet hjemme, er bestemt til fordel for en kombinasjon av medisiner og tradisjonell medisin. Formålet med å akselerere modning bygg.

Komprimer oppskrift fra honning og husholdnings såpe:

 1. En spiseskje med såpe planlagt.
 2. Bland med samme mengde honning.
 3. Smelt blandingen i et vannbad.
 4. Kjør en skje med mel.
 5. Støpt fra den varme massekake.
 6. Fest på ømt øye under bandasjen.

Du kan bruke et kokt egg. Varmt innpakket i et rent bandasje eller klut og påført på chiriya til det er kaldt.

Fra fotoreceptorene kan stoffet fra bladene av plantainet brukes, som har en utbredt antiinflammatorisk effekt på grunn av innholdet av phytoncider, tanniner. En stor skje med tørkehakkede urter fyller kokende vann (glass). I en varm oppløsning fuktes gausen rikelig, og påfør 3 p / d for en kvart time til øyet. Fra blomstene av medisinsk søt kløver lagre en salve fra to skjeer tørket råvarer og mykt smør (2 ss). For den fulle modningen av bygg, smør 2 r / d under en ren dressing. Chiry kan rengjøres med varme, svarte teposer som holder det kult.

Mulige komplikasjoner

Å bli kvitt er ikke vanskelig, men sykdommen kan føre til alvorlige komplikasjoner. De vanligste symptomene er betennelse i neseslimhinnen og bygg, lokalisert i nasolabialtrekanten. En provokerende faktor er forsøket på å fjerne koker på egenhånd, eller den konstante, unpremeditated traumatization of the boil, mens barbering, curling dine øyevipper eller prøver å skjule en abscess under sminke.

Mekanismen er forklart av det faktum at den patogene utladningen av formasjonen kan infisere rene hudfragmenter.

Fjern abscess kan være komplisert av lymfadenitt, flebitt eller lymphangitt. Av de vanlige er ikke ofte merket sepsis, abscess av indre organer. Kullene i århundret har stor risiko for å forårsake meningitt, araknoiditt. Ved denne lokaliseringen er bruk av antibiotika i tabletter nødvendig, de er angitt for tilbakevendende kokinger.

Forebygging tar sikte på å hindre dem. Det er nødvendig å observere hudhygiene, forhindre macerasjon, kurere hyperhidrose, konjunktivitt. Vises rettidig behandling av mindre sår og riper. Hvis furunkulose følger med en metabolsk lidelse eller en kronisk sykdom, bør hovedfokuset være å bli kvitt dem.

Hvordan kurere raskt koker på øyet hjemme?

Tønne på øyet, eller som det ofte kalles av folket, er bygg en ganske vanlig sykdom. Det har alltid vært mange legender og overtro om ham. Det ble for eksempel antatt at den syke personens "misunnelsesøyne" var skyld i alt.

Og psykologer, som ble interessert i denne versjonen, konkluderte til og med at det ofte forekommer at kokker på øynene skjer hos mennesker som ser på verden rundt dem med fiendtlighet, irritasjon, sinne og selvfølgelig av misunnelse.

Hva koker?

Legends er legender, og en sykdom er en sykdom, og det krever en veldig spesifikk, fortrinnsvis hurtigvirkende behandling, så det er veldig viktig å forstå sin natur. Den eksterne manifestasjonen er hevelse og rødhet i øyelokket, forårsaket av betennelse i hårfollikel eller sebaceous kjertel som følge av infeksjon.

Koking kan ikke bare danne seg på overflaten av øyelokket (som nesten umiddelbart fanger øyet), men også fra innsiden. I sistnevnte tilfelle oppdager personen først øyelokkets hevelse og ømhet, undrer seg hva som skjedde med ham, og allerede doktoren under undersøkelsen avslører en infiltrering som fører til at pasienten lider og diagnostiserer: det er koker eller koker.

Hva er årsakene til det?

Eksperter mener at Staphylococcus aureus er en av de vanligste årsakene til koke. Denne skadelige bakterien, oppdaget hos 15 til 30 prosent av praktisk sunne mennesker, kan ikke manifestere seg på helt eller delvis i lang tid, men hvis en persons immunitet svekkes (på grunn av ulike omstendigheter), vil han få tilbake i de lange årene med tvungen inaktivitet.

Her er noen årsaker til kokeformasjon:

 • ignorerer regler for personlig hygiene;
 • forurensning av slitasje, kutt;
 • ubalansert ernæring;
 • sykdommer i mage og tarmen;
 • Demodex Subkutan Tick Aktivitet;
 • ikke helt kurert smittsomme sykdommer;
 • metabolske forstyrrelser;
 • stress,
 • hypotermi.

Hvordan ser han ut?

Chiri har en tendens til å dukke opp på lash linjen. I begynnelsen, selv om det ikke er noen åpenbare ekte tegn på sykdommen, får de seg til å føle seg med en liten rødhet, en følelse av varme (hvis du berører øyelokket med en hånd) og smertsyndrom. Noen ganger kan det virke som en person at noe fremmedlegeme bare treffer øyet, og hvis du får det, vil alt passere. Noen ganger øynene vann uten noen åpenbar grunn.

Tegnene som er typiske for chirya virker imidlertid ganske raskt: hevelsen blir tydeligere, fargen blir svakt rosa til lilla, og en gul abscess danner midt i rødheten. Prosessen med modning av magesår varer vanligvis to dager.

Etter det blir tetningen mykere, og kjelen gir seg en grønn fargetone. Vanligvis begynner pasienten på dette tidspunktet å oppleve generell ulempe, noen ganger stiger temperaturen. Og i den sentrale delen av furuncleen (hvis den ikke ble åpnet kirurgisk) dannes et sår i form av en trakt, og kjelen åpnes uavhengig, ødemet faller, rødheten minker først og forsvinner helt og holdent. Imidlertid forsvinner kjelen ikke uten spor, et arr kan dannes på plass.

Hvis kjelen er på innsiden av øyelokket, så for å få bedre kik på det, må du vri øyelokket litt utover, men dette kan bare gjøres av lege ved hjelp av spesialverktøy. Ekstern kjele utvikler seg raskere enn internt, og viktigst - det er mindre smertefullt for kroppen.

Hvordan kurere en furuncle?

Koken går ofte, uten alvorlig behandling, innen en uke. I vanskelige tilfeller er det nødvendig med hjelp fra en lege, og hvis pasientene er barn, er legens deltakelse i behandlingsprosessen nødvendig.

Faktum er at en ung organisme er mye svakere enn en voksen, og ethvert forsøk på å takle sykdommen i seg selv er risikoen for enten blodinfeksjon eller utvikling av furunkulose, som vil fange andre deler av kroppen og bli kronisk.

medisiner

Chirya blir vanligvis ikke behandlet med antibiotika, kroppen kan klare seg uten dem, med unntak av bare den mest komplekse, kroniske formen av sykdommen kalt "chalazion".

Tradisjonelt, anti-koker på øyet, anbefaler leger at det er dråper og salver. Av dråpene er albucid den mest populære, så vel som:

Disse stoffene hemmer godt infeksjonen, har en antibakteriell effekt. Før du bruker dem, anbefales det å varme dem litt, bare holde dem i omtrent fem minutter. Levomitsetin etterlater noen ganger en brennende følelse, dette er normalt. Andre dråper gir ikke tilsvarende effekt.

Fordelen med salver (tetracyklin, erytromycin og andre) over dråper er at du får muligheten til å jobbe spesielt med kjelen, og ikke helt på hele øyet.

I tillegg til disse legemidlene kan legen anbefale fysioterapi til pasienten, for eksempel oppvarming ved bruk av UHF. Dette er gjort slik at koker modner og bryter raskere, samt eliminerer eller minimerer muligheten for alle slags komplikasjoner som ofte følger med langvarig behandling.

Hvordan kurere akne hos ungdom? Mulige årsaker og effektive behandlinger.

Hvordan ta brygger gjær for å bli kvitt akne? Les i denne artikkelen.

Folkemidlene

Støtter selve faktumet av å bruke folkemidlene for å behandle koker, legger leger vekt på den grunnleggende forskjellen: Disse midlene har til formål å akselerere modningen og gjennombrudd av bygg og medisinske - ved å stoppe betennelse (hvis sykdommen er fanget i tidlig stadium) og ved å undertrykke infeksjon.

Hva kan en person gjøre hvis han finner en koke? Først og fremst - vask øynene eller infusert (kjølt) te eller avkok med medisinsk kamille. Det neste trinnet er en oppvarmingskompress eller kremer. Et mykt serviett eller terryhåndkle bør dyppes i varmt vann og påføres øyet.

Vær forsiktig med temperaturen: For høyt kan forvandle seg til en brenning, ikke tillat dette. Kompressen skal holdes i flere minutter, og gjenta denne enkle prosedyren tre ganger om dagen.

Hennes mål er å fremskynde prosessen og hjelpe innholdet i kjelen komme ut. Pusen fjernes forsiktig med et stykke gasbind bandasje, og deretter med en bomullspinne tørke områder av huden som kan bli farget. Tampongen bør fuktes i vann som barnas sjampo er lagt til (hvorfor er det barn? Hvorfor, fordi det vasker uten tårer). Pass på å tørke øyelokket og vask deretter øynene med vann.

Her er noen alternativer for komprimerer:

 • fra calendula - et par spiseskjeer av tørket blomstrende av calendula insisterer en halv time i kokende vann, bruk, fukting bomullsskiver og sette dem på de betente områdene i omtrent ti minutter;
 • fra aloe - de gjør det uten å koke, bare lage en vassel fra et nytt blad av en plante, fortynn den med en liten mengde vann, la den stå i noen timer, fukt et stykke bandasje og kok det på
 • fra lilla bladene - bladene skal vaskes grundig, knuses for å oppnå en slurry og påføres ømt øye, med samme lilla blad i stedet for en vattet skive, blir effekten av denne behandlingen oppnådd underlagt hyppig gjentakelse av prosedyren, opptil syv ganger om dagen.
 • fra kamille og eyebright urter - tørre planter tas like og brygges med kokende vann, den fortsatt "tykk" pakket i et stykke gasbind og påført, til det har avkjølt, å koke;
 • fra brød og melk - et hundre gram brødsmuler og en håndfull tørket plantain kokes i melk, blandingen som er innpakket med gasbind, plasseres på det betente stedet;
 • Herbal sortiment - denne oppskriften krever ganske mange ingredienser (lakris, kopechnik, tog, Leuzea, kamille og alder), de er alle grundig blandet, helles i en termo, helles med kokende vann og overlatt natten over, brukt ikke bare for kompresser, men også for oral administrering som et antibakterielt middel.

Det har lenge vært populært folkemidlet, fordi kokos anses å være et kyllingeg, hardkokt og ikke hadde tid til å kjøle seg, det blir brukt på sårpunktet. På samme måte bruker jeg kokt potet kuttet i halvparten. Et viktig punkt: slike tiltak kan utføres til kjelen ikke er mer enn to dager, kan oppvarming på et senere tidspunkt være farlig.

Hvis du holder kombucha hjemme, kan det være nyttig for deg i kampen mot koker. Du bør sette bomullsullet i væske så ofte som mulig, slik at det ikke tørker ut, fordi det er lite bruk i tørket. Ikke glem å drikke kombucha oftere, fordi sykdommen må utvises ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden, og denne drinken er kurativ.

Fjerningsprosedyrer / operasjoner

Beslutningen om en slik prosedyre tas av legen i tilfeller hvor det betennte området blir mer og mer og det er fare for ny koking, og når pasienten opplever alvorlig smerte, som han har problemer med.

Kirurgisk inngrep utføres med lokalbedøvelse: En punktering eller et lite snitt gjøres for å fjerne akkumulert pus. I noen situasjoner fjerner legen øyenvippen med roten, hvorfra den første infeksjonen kom.

Hva anbefales ikke å gjøre?

Først av alt, kan du ikke prøve på bildet av en kirurg og selvstendig gjøre manipulasjonene som bare en spesialist kan gjøre. Også, bør du ikke prøve å klemme kjelen med fingrene: Hvis du har gjort noe som dette med akne på noen annen del av kroppen, så her har du å gjøre med øynene - dette er en uberettiget risiko. Det er tilfeller der slik selvaktivitet førte til komplikasjoner: hjernehinnebetennelse, øyets cellulitt og andre ubehagelige konsekvenser.

For behandlingsperioden er det nødvendig å slutte å bruke kontaktlinser. Og for kvinner som har bygg på øynene, må vi midlertidig forlate kosmetikk, ellers er det fare for smitteutbredelse.

Forebyggende tiltak

En av de viktigste forebyggende tiltak mot chirya er, men banal det kan høres, bekymring for helheten til hele organismen. Hvis han har nok forsvar, kommer ingen infeksjon nær ham. Legene anbefaler å styrke immunsystemet går i frisk luft, fortified mat. Det er også viktig å ikke overse hygienekravene:

 • Ikke bruk andres sminke og et håndkle;
 • Berør ansiktet og øynene med skitne hender.

Men hva med avhandlingen om "misunnelige øyne"? Selv om eksperter vil kalle en slik tilnærming til problemet uvitenskapelig, er det helt klart: For å være sunn er indre åndelig komfort viktig for en person - da er du syk og mindre sannsynlig, og noe sår heler raskere.

Kok på øyet hjemme behandling

Kok behandling på øyet

 • Symptomer og behandling
 • Narkotikabehandling
 • Behandling med populære oppskrifter

Kok på øyet ser ut som et hovent øyelokk som ble dannet uten åpenbar fysisk påvirkning. Hevelse oppstår på grunn av infeksjon i en av flere øyenvippefollikler som ligger ved roten. Koking kalles på annen måte en koking. Det oppstår på grunn av den svekkede immuniteten til en smittet person. Inflammet hårsekk eller sebaceous kjertel, som ligger i nærheten.

Et vanlig patogen er Staphylococcus aureus. Denne ufarlige bakterien lever vanligvis i nesehulen eller på huden. I 9 av 10 tilfeller av infeksjon oppstår på grunn av penetrering av bakterier. Feil kan oppstå både på innsiden av øyelokk og på overflaten. I medisinsk terminologi ble denne sykdommen gitt navnet hordeolum.

Det indre furuncle er en abscess på øyelokkets bakside. Årsaken til forekomsten er infeksjon av megibomkjertlene. De er plassert i midten av århundret, nærmere kanten av øyevipper og forhindrer øyet i å tørke ut. Deres blokkering kan føre til utvikling av en chalazion.

Det kan også oppstå koke på grunn av manglende overholdelse av hygienevilkårene. Barn kan ha skitne hender. Kvinner bør ta hensyn til renheten til kosmetikk. Du bør ikke gi blekk, en blyant i bruk av andre mennesker. Koket kan oppstå som følge av forverring av gastrointestinale sykdommer eller diabetes. Betennelse i kanten av øyelokk eller blefaritt kan være det forrige trinnet av byg manifestasjon.

Symptomer og behandling

Kok på øyet kalles også bygg. Avhengig av hvor den befinner seg, er symptomene på intern og ekstern bygg preget. Vanlige symptomer inkluderer smerte, rødhet og følelse av varme når det kommer i kontakt med en furuncle. En person kan føle nærvær av fremmedlegemer i øyet. Det er tilfeller som øynene vann. Når den ytre furuncle er observert gul abscess, som ligger hovedsakelig på kanten av århundret. Den indre bygen ligger på øyelokkets indre overflate, som kan ses ved å snu den utvendig. Det ser ut som rødhet og en gul flekk på overflaten. Den eksterne kjelen utvikler seg raskere, og det er mindre smertefullt. Noen mennesker blir smittet en eller to ganger i hele livet, andre lider under deres livstid. Sistnevnte anbefales å gjennomgå en seriøs undersøkelse for identifisering av kroniske eller systemiske sykdommer. Tilfeller av utseende av flere koker på ett øye eller samtidig på begge er registrert.

Kok på øyet går i de fleste tilfeller av seg selv om noen dager eller en uke. I slike tilfeller er behandlingen av bygg valgfri.

Hvis det ikke er observert forbedringstiden, er behandling nødvendig for å unngå komplikasjoner. Det finnes flere behandlingsmetoder. Blant dem er det to viktigste. Det er narkotika og folkemusikk.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Narkotikabehandling

Med hensyn til antibiotikabehandling anbefales ikke behandlingen av følgende grunner. For tiden har en liten mengde bevis blitt samlet inn i bruken av behandlingen på denne måten. I hyppige tilfeller krever furuncle ikke medisinsk behandling. Bortsett fra tilfeller der byg går i komplisert form - en chalazion. Albucidum bra, undertrykker infeksjonsdråper.

Cure boil kan brukes til kirurgisk behandling. Hvis kjelen er stor og behandlingen ikke gir de forventede resultatene, kan legen bruke en nål for å få en punktering eller et lite snitt over kjelen for drenering.

Dette vil bidra til utgang innholdet.

I tilfelle bygg av liten størrelse, kan legen fjerne øyevipper fra roten, hvor røttene har vært infisert vev. Pasienten anbefales sterkt ikke å engasjere seg i denne saken hjemme. Ikke klem fingrene med koking. Alle handlinger skal gjøres av en kunnskapsrik spesialist.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Behandling med populære oppskrifter

Ved oppdagelse av de første tegn på betennelse, bør koker på øyet vaskes grundig med kamille te eller infusert te. Behandlingen kan utføres hjemme, men det er bedre å konsultere en lege oftalmolog. En ganske enkel, rimelig og effektiv måte å behandle er en varm komprimering eller lotion. Du kan fukte en terryduk eller et håndkle i varmt vann og feste til det betente området. Se temperaturen på kompressoren. Du trenger ikke å varme vannet i en slik grad at det kan brenne huden. Det anbefales å holde kompressen i noen minutter om morgenen, til lunsj og om kvelden, til en merkbar forbedring kommer. Denne prosedyren hjelper pus ut. Huden som får pus må rengjøres. Dette kan gjøres med en fuktet vattpinne. Det er dyppet i vann, fortynnet med baby sjampo. Tørk deretter øyelokket og skyll øynene med vann.

Kvinner for å unngå mulig forringelse anbefales ikke å bruke kosmetikk og bruke sminke til de er fullstendig herdet. Ellers er det høy sannsynlighet for at sykdommen vil bli forsinket.

Alo, lilla eller calendula blader kan brukes som lotioner. Fra sistnevnte er buljonger tilberedt, og etter en halv time infusjon, brukes som en lotion. Calendula anses som det beste middelet for betennelsesprosesser. Kjøttkraft må ofte fortynnes med vann.

Før suge i kaldt vann, er aloe best knust. Insistere om 8 timer. Etter skal filtreres og du kan begynne å lage lotioner. En annen metode for sliping av aloe er å klemme saften. Deretter fortynnes med avkjølt vann, observerer andelen 1 til 10. Bladene av lilla blir knust til oppslemmingen er oppnådd og påkjølt.

Du kan bruke buljonger og agenter som øker immunforsvaret. Dens modulatorer kan være skinnende blomster. De anbefales å spise 4-5 ganger om dagen i mengden av flere biter. Du kan også bruke et bladblad. Det er gjennomvåt i varmt vann. Glasset fylles til en fjerdedel av volumet, venter i 15 minutter og forbrukes.

For å unngå øyesykdom, inkludert koking, er det nødvendig å overvåke immunsystemet, gå utendørs og ikke overse hygiene.

 • sykdom
 • neoplasmer
 • Berørte områder
 • symptomer

Slik behandler du koking på øyet med medisiner og populære oppskrifter

Kok på øyet kan oppstå av ulike årsaker. Det er tilstrekkelig mengder medikamenter som vil bidra til å kurere patologien raskt. Folks oppskrifter vil komme til redning. Imidlertid anbefales det ikke å engasjere seg i selvbehandling, det er nødvendig å konsultere en spesialist.

Innholdet

 • Hva er en koker på øyelokkene
 • Årsaker til chirya på øyet
 • Stadier av utvikling av koker på øyet
 • Kok på øyelokk øyet: behandling
  • Narkotikabehandling
  • Tradisjonelle metoder for behandling koker på øyet
 • Forebygging av koke

Nesten alle er kjent med fenomenet koker. Når det oppstår, gir det mye trøbbel for personen - det er smerte, rødhet, ikke noe hyggelig estetisk utseende. Dette er dobbelt bekymret når en koker vises på øyet. Hva er problemet, hvordan kan du håndtere det hjemme?

Hva er en koker på øyelokkene

Denne patologien har også et annet navn - bygg. Mange har kommet over dette fenomenet. Den inflammatoriske prosessen begynner etter inngrep av bakterielle celler i hårsekkene i øyevipper. Koking under øyet er ikke bare ubehagelig, men også et styggt utseende.

Øyekoker er et ganske vanlig fenomen, men ikke alle mistenker at dette kan indikere tilstedeværelse av smittsomme sykdommer eller andre problemer i kroppen

Er viktig. Årsaken til denne sykdommen er Staphylococcus aureus, så behandling er bare nødvendig for ikke å provosere mer alvorlige komplikasjoner.

Årsaker til chirya på øyet

Et øye koker kan dukke opp som følge av flere faktorer:

 • Tilstedeværelsen av kroniske inflammatoriske sykdommer.
 • Nedkjøling.
 • Forurensning av øynene.
 • Hyppige stressende situasjoner.
 • Ikke-overholdelse av personlig hygiene.
 • Mite demodex.
 • Mangel på noen mineraler og vitaminer i kosten.
 • Virussykdommer.

Hvis en person bruker en andens sminke, bør han ikke bli overrasket om det kommer en koking på øyet

Trenger å vite. Hvis en person har et svakt immunsystem, faller det automatisk inn i risikogruppen.

Hvis du vet hvorfor en kjele er dannet på øyet, hvordan å behandle denne patologien, så kan du raskt bli kvitt problemet.

Stadier av utvikling av koker på øyet

Når en koking vises under øyet, bør behandlingen starte så tidlig som mulig. For dette er det nødvendig å ta hensyn til at en kjele i sin utvikling går gjennom flere faser, som hver er preget av sine egne symptomer:

 1. Dannelse av infiltrering. Denne scenen er preget av utseendet av en liten solid formasjon under øyet, som ligner en pimple. Hevelsen har en litt rødaktig farge, personen er ikke særlig bekymret, den kan bare klø eller brenne.

En liten rødhet og kondens under eller over øyet bør varsle og tvinge et besøk til en spesialist.

 1. I den andre fasen vises purulent utslipp. Kok ser ganske stygge ut. Ødem blir mye mer, noen ganger svømmer øyet nesten. På dette stadiet vises ikke bare smerte, men også tegn på beruselse: hodepine, kvalme, høy feber.

Dannelsen av purulente koker krever obligatorisk behandling med rusmidler.

Council. Hvis koker på dette stadiet ikke bryter seg, er det nødvendig med riktig behandling.

Hvis behandlingen påbegynnes i tide, vil koker på øyet passere raskt og uten konsekvenser.

Kok på øyelokk øyet: behandling

Hvis en koking på øyet hopper opp, bør behandlingen startes allerede i første fase - så vil helbredelsesprosessen bli mye raskere. I terapi brukes flere områder:

 1. Behandling av koke med rusmidler.
 2. Bruken av folkelige oppskrifter.

Når du starter behandling, er det nødvendig å følge noen anbefalinger:

 1. På behandlingstidspunktet er det ønskelig å forlate bruken av kosmetikk
 2. Ikke bruk kontaktlinser.
 3. Ikke varme kjelen - akselerere utviklingen av en purulent prosess kan føre til negative konsekvenser.
 4. Hvis årsaken til kjelen er en smittsom sykdom, kan du ikke uten spesielle medisiner.

Er viktig. Terapi for koker bør begynne med å finne ut årsaken til patologien.

Narkotikabehandling

Drogbehandling bør foreskrives av en spesialist. Hvordan kurere koker på øyet, bare en øyeleger vil fortelle - så helingsprosessen vil finne sted uten komplikasjoner. Blant stoffene kan være følgende:

 1. Helbredende dråper. De mest populære stoffene er: Albucid, Ciprofloxacin, Tobramycin. Oppbevar verktøyet kun i kjøleskapet, men før bruk for å varme opp i hendene. Under innstillingsprosedyren er det svært viktig at hendene er helt rene.

Korrekt valgte medisiner vil bidra til å eliminere alle symptomer på koker på øyet.

 1. Hvis årsaken til koker er en bakteriell infeksjon, kan du ikke uten antibakterielle midler. For disse formål foreskrive salve: erytromycin, tetracyklin eller hydrokortison.

Trenger å vite. Hvis det oppstår koker på øyet, er bruken av salver mer effektiv enn andre midler, siden medisinen virker direkte på det berørte området.

 1. Medisinsk komprimering. Et serviett fuktet i oppløsningen av medikamentet påføres sårpunktet. Dette kan være en løsning av sølvnitrat 1%.

Bare en lege vil anbefale salve og andre midler for å kvitte seg med koker på øyet så snart som mulig.

 1. Hvis flere koiler vises på øyet, foreskriver legen obkalyvaniya novocaine, som vil bidra til å lindre smerte.

Med stor skade på øynene og fraværet av et positivt resultat etter bruk av konservativ terapi, kan det være nødvendig med kirurgi. Ved hjelp av lokalbedøvelse åpner kirurgen kokene, og behandler så nøye stedet for kirurgi med antiseptika. Pass på at du bruker salver med antibiotika for å hindre utviklingen av den inflammatoriske prosessen.

Tradisjonelle metoder for behandling koker på øyet

Husk. Hvis det er koker på øyet, er hjemmebehandling også mulig hvis det ikke er noen komplikasjoner. Terapi med folkemidlene bør begynne i de tidlige stadiene av patologienes utvikling, da vil effekten bli bedre.

Behandling kan utføres ved hjelp av følgende midler:

 1. Vel hjelper et komprimere fra calendula. For å forberede det, trenger du 2 ss råvarer, hell et glass kokende vann og insister i minst en halv time. Deretter fuktes en steril klut og påføres det berørte stedet.

Medisinske planter bidrar til å raskt kurere koker på øyet

 1. Hvis det ikke finnes noen calendula, kan du bruke sterk te.
 2. Ta et blad av aloe, slip det og hell et glass varmt vann. Etter en time med infusjon, bruk for å koke komprimering.
 3. Kok over øyet vil passere raskere hvis knuste løvblader brukes som komprimering.
 4. Forbered en blanding av et glass melk, 100 gram brødsmul og en spiseskje knust plantain. Påfør den ferdige sammensetningen med et serviett på en furuncle.

Trenger å vite. Folkterapi vil gi et godt resultat hvis det brukes sammen med medisinsk behandling.

Forebygging av koke

Slik at du ikke trenger å stille et spørsmål, når det kommer en koking på øyet, er det bedre å følge noen forebyggende tiltak:

 1. Styr immunitet.
 2. Hold hendene rene.
 3. Ikke rør ansiktet med hendene, spesielt rundt øynene.
 4. Eventuell forurensning skal vaskes med vann.

Ikke rart de sier: renslighet er en garanti for helse. For å forebygge koker er det like viktig

 1. Ikke bruk andres hygieneprodukter eller kosmetikk.
 2. Å gå i frisk luft bør være hver dag og i alle vær.
 3. I dietten bør være tilstrekkelig friske grønnsaker og frukt.

Det er mye lettere å forebygge utviklingen av koker på øyet enn senere å engasjere seg i behandlingen. Det viktigste er å være oppmerksom på helsen din - da vil øyeinfeksjoner omgå.

Innholdet

 • Hva er en koker på øyelokkene
 • Årsaker til chirya på øyet
 • Stadier av utvikling av koker på øyet
 • Kok på øyelokk øyet: behandling
  • Narkotikabehandling
  • Tradisjonelle metoder for behandling koker på øyet
 • Forebygging av koke

Vi anbefaler å lese:

Kok på øyet: behandling

Kok på øyet er resultatet av penetrering av patogen mikroflora i øyevippfollikel eller sebaceous kjertel. Faktisk er det en furuncle. som ofte vises på bakgrunn av en nedgang i kroppens immunforsvar. Den mest vanlige av hans populære navn - "bygg".

Koker på øyet er dannet i 3 faser:

 • Jeg - infiltrere;
 • II - stadium av suppurasjon og nekrose;
 • III - helbredelse.

I utgangspunktet merker pasienten hevelse under øyet, men det forårsaker ikke noe ubehag. Denne hevelsen blir raskt til en formet koke. Utseendet til en subfebril tilstand, det vil si økt kroppstemperatur, indikerer overgangen av inflammatorisk form til purulent. Det er en hyperemi (rødhet av betent hud), samt en følelse av ubehag, kløe og brennende i øyelokkene. Etter en tid begynner pus å skille seg ut fra toppen av kjelen.

Vennligst merk:Kok på øyet kan føre til en forverring i pasientens generelle tilstand - en følelse av kvalme. feber, hodepine.

Årsaker og symptomer

Koking i øyet er i de fleste tilfeller et resultat av et smittsomt middel, nemlig stafylokokker (vanligvis gylden). Derfor er behandlingen av sykdommen rettet mot å eliminere infeksjonen.

For alle kan utviklingen av patologi føre til:

 • endokrine forstyrrelser;
 • funksjonsfeil i fordøyelseskanalen;
 • mangel på grunnleggende hygiene (skitne hender hos barn);
 • redusert immunitet;
 • blefaritis (betennelse i århundret);
 • diabetes mellitus;
 • bruk av dårlig kvalitet kosmetikk;
 • generell hypotermi i kroppen.

En koke er intern og ekstern. Både i det første og det andre tilfellet vil pasienten føle smerte, nærværet av fremmedlegeme i området av chirya, en følelse av varme under palpasjon, og noen ganger tåre.

Det indre furuncle er en abscess på siden av øyelokket i kontakt med øyets overflate. I dette tilfellet kommer bakteriene inn i megibomkjertlene, som har som oppgave å gi tilstrekkelig fuktighet i øyet. For å se den indre bygg, skru øyelokket ut.

Ytre furuncle vil se ut som en gul flekk på øyelokk med rødhet. Det er mindre smertefullt enn internt, det utvikler seg flere ganger raskere og hovedsakelig på kanten av øyelokk.

Denne patologien kan forekomme på forskjellige måter, gitt det faktum at for noen det hele tiden oppstår, og for andre er det ekstremt sjeldent. Den hyppige dannelsen av bygg på øyet krever en mer detaljert diagnose av kroppens generelle tilstand for tilstedeværelse av kronisk infeksjonsfokus. Spesielt hvis kokene vises samtidig i begge øynene.

Generelle prinsipper for behandling av koker på øyet

Det er viktig å begynne å behandle koking på øyet umiddelbart etter at de første symptomene oppstår. Det er nødvendig å besøke en lege som vil etablere riktig diagnose, velg en tilstrekkelig behandlingsplan. Det er tilfeller når kjelen går uavhengig, men dette skjer sjelden. Tidlig diagnose vil garantere et mindre smertefullt forløb av patologien og raskere utvinning.

Viktig: Behandlingen starter alltid med eliminering av årsaken, som forårsaket dannelsen av chirya. Selvbehandling i dette tilfellet kan føre til komplikasjoner og forverring.

Terapi utføres i to retninger og kan være:

Øyekok: medisinsk behandling

Medikamentterapi begynner med behandling av bygg med antiseptiske og antibakterielle midler i form av dråper.

Til dette formål bruker du også salver:

 • Eritrometsinovuyu;
 • Levometsitinovuyu;
 • Tetracyklin.

De kjemper godt mot en stiftinfeksjon. inneholder et antibiotika. Vanligvis kombinerer jeg to stoffer, men fra forskjellige grupper, noe som øker behandlingen og tillater ikke å overskride den tillatte dosen av legemidlet.

I form av dråper foreskrive slike verktøy som:

Vær oppmerksom:Ulike typer komprimer gir også en god helbredende effekt. Samtidig påføres gaur på det berørte øyet, som er fukta med stoffer.

Kirurgisk behandling av chirya på øyet

Den kirurgiske metoden brukes når en konservativ behandling ikke gir den forventede effekten eller ved store mengder koking på øyet. Kirurgen under operasjonen gjør et lite snitt eller punktering på selve bygget for å utføre sin etterfølgende drenering. Således kommer kilden fra innholdet. Hvis kjelen er liten, er det mulig å fjerne den sammen med infiserte vev, dvs. med follikelvisker.

Vær oppmerksom:Utfør aldri slike manipulasjoner selv og ikke press kyllingen med fingrene. Dette kan føre til utvikling av slike komplikasjoner som keratitt (hornhinnebetennelse), meningitt. phlegmon øyne.

Behandling med tradisjonelle medisin oppskrifter

Hjemmemedisiner for chirya på øyet blir oftest brukt til den raskeste modningen og brudd på kjelen.

Det er tillatt å bruke slike metoder som:

 • vask med sterk svart te brygging;
 • vaske med kamille avkok;
 • en kompress basert på buljongbuljong, som påføres øyet i 15 minutter;
 • tørr varme i form av å sette kokt, fortsatt varm, egg, tidligere innpakket i et skjerf.

Viktig: noen av de ovennevnte metodene for tradisjonell medisin kan bare brukes etter å ha konsultert en lege!

Metoder for å forhindre chirya på øyet

Det er viktig å behandle noen sykdom i tide og ikke å starte den for å hindre en reduksjon i kroppens beskyttende immunforsvar.

Hvis du vil redusere risikoen for å utvikle chirya på øyet og forhindre det påfølgende behovet for behandling, følg noen enkle tips:

 1. Bruk bare høy kvalitet og allergivennlige kosmetikk.
 2. Øyehygiene regelmessig.
 3. Ikke la støv, fremmedlegemer etc. komme inn i øynene.

Betsik Julia, medisinsk anmelder

1.585 totalt antall visninger, 11 visninger i dag

Flere Artikler Om Typer Acne