Kildens manifestasjon i øyet er ikke bare et ødelagt estetisk utseende, men også smerte hvoretter en person føler seg uvel, og i noen tilfeller kan temperaturen stige. For å vite hvordan du unngår en slik sykdom, må du forstå årsakene til forekomsten. Hvis problemet allerede har skjedd, vil kunnskap om de første tegnene og tidlig behandling bidra til å unngå ubehag og alvorlige konsekvenser.

årsaker til

Utseendet på en koker i øyet (på øyelokk, på øyenvippelinjen, under øyet) betyr en betennelsesprosess som begynte på grunn av infeksjon i hårsekkelen.

I begynnelsen av en utviklingssykdom er det kløen på et infisert sted. Etter rødhet og hevelse, bare 2-3 dager senere kan du se selve suppurasjonen.

Med en klar manifestasjon, myker det skadede vevet og oppnår en grønn fargetone, i løpet av denne perioden kan temperaturen stige og en følelsesløshet kan være tilstede.

Årsaker til koke kan tjene som:

 • et svekket immunforsvar på grunn av underernæring;
 • scuffs, sår, slitasje som infeksjonen har fått;
 • signifikante metabolske forstyrrelser;
 • gastrointestinale sykdommer;
 • manglende overholdelse av grunnleggende hygienregler
 • vital aktivitet av et slikt kryss som Demodex;
 • ubehandlede smittsomme sykdommer.

Den vanligste årsaken til å koke på øyet er tilstedeværelsen av Staphylococcus aureus.

Om denne sykdommen, som couperose på ansiktet, finnes i denne artikkelen.

Behandling av sykdommen

Slik behandler du koker på øyet? Hva kan ikke gjøres for å fjerne kjelen - er å klemme eller åpne seg selv. I dette tilfellet sprer purulente bakterier og fører til slike komplikasjoner som:

Under betennelsesprosessen anbefales det ikke å bruke kontaktlinser eller bruk kosmetikk. Det bidrar til rask spredning av staph infeksjon.

Chiri på øyet kan behandles med både narkotika og folkedrikk. I flere deprimerende tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi.

Folkemedisinene brukes hovedsakelig til raskere modning og oppbrytning av koker. Med tidlige medisinske metoder kan du stoppe betennelsen og drepe infeksjonen.

Les om de første tegnene, symptomene og behandlingen av scabies på vår nettside.

Hva er potnitsa og hvordan bli kvitt den, les denne adressen.

av narkotika

Narkotikabehandling begynner med et besøk til en øyelege. Behandlingen vil bli raskere og smertefri hvis besøket til legen oppstår når de første symptomene oppstår. Som regel er legemidlet foreskrevet i form av dråper eller salver med antibakteriell virkning.

 • Behandling dråper. Ved de første symptomene er dråpene tradisjonelt tilskrevet - 30% albumin. Avhengig av komplikasjonene, kan du også foreskrive dråper: tsiprolet, ciprofloxacin, chloramphenicol, tobrodex. Før bruk blir stoffet oppvarmet og holder i hendene i 3-5 minutter. Hvis det ikke er noen nærstående i nærheten som vil hjelpe til med innstillingsprosedyren, må du selv gjøre det. Først må du vaske hendene godt. Finger, som vil bli forsinket øyelokk vikle et bandasje eller gasbind. Sitt i en stilling slik at du kan komfortabelt vippe hodet. Rull øynene dine oppover slik at fallet faller faller inn i øyets indre hjørne (denne innstillingen vil tillate at medisinen blir distribuert gjennom hele problemområdet). Etter å ha brukt noen dråper, som kloramfenikol, kan en sterk brennende følelse følge.
 • Behandling med salver er ikke mindre vellykket enn å bruke dråper. Slike salver som tetracyklin, erytromycin og hydrokortisonavas inneholder gentomicin og kloramfenikol som er antibiotika. Salven er påført problemområdet og har fordelen over dråpene ved at den virker direkte på kjelen i stedet for å spre seg over hele øyet.
 • Kirurgisk inngrep utføres med omfattende infeksjon, som manifesteres av flere chirya samtidig. Legen under påvirkning av lokalbedøvelse åpner kokene og etter rensing forårsaker sårene legemidlet. Ofte kan etterfølgende behandling ledsages av innføring av antibiotika i form av injeksjoner.

Folk oppskrifter og metoder

Hvordan kurere koker på øyet hjemme? Ved de første tegn på manifestasjon i tradisjonell medisin brukes oppvarmingskompresser, til bruk er et varmt egg eller potet kuttet i halvparten. Hvis koker mer enn 2 dager å varme, kan det ikke. Etterfølgende behandlingsdager kan utføres ved bruk av kremer fra urter.

 • Komprimere basert på kalendere. For produksjonen trenger 2 ss. skjeer med tørrblomstring urter kokt vann. Etter 30 minutter fuktes en gasbindestrikk eller bomullspute i infusjonen og holdes på problemstedet i 10-15 minutter.
 • I stedet for tinktur bruker de også borsyre eller sterk brygget bladte.
 • Alo-basert komprimering. Mellomstort blad av planten er malt til en grøtaktig tilstand. Hell blandingen av 200 ml. kaldt vann insisterer på et par timer. Brukes som en infusjon av calendula.
 • Komprimer av lilla blad. Flere blader knuses og legges på en helhet. Denne komprimeringen gjentas opp til 7-8 ganger om dagen.
 • Salve fra melk, brød og plantain. 200 ml. Melk kokes med 100 gr. brød smule. Til slutt legger du til en skje av knust plantain og komprimerer med en bomullspinne eller gassbind.
 • Drikkeoppløsning kan gjøres ved bruk av 5 løvblader og 100 gr. vann. Laurelbladene helles kokende vann, og den resulterende sammensetningen er full i løpet av dagen.

Resultatet fra lotion kommer etter 10-15 dager etter bruk. For en bedre effekt kan du kombinere urte tinkturer med medisinering.

Kok på et barns øye

Den vanligste manifestasjonen av kjele foran et barn er ikke hygiene. Skitne penner strekker seg ofte inn i ansiktsområdet og den minste skaden på huden fører til infeksjon.

Koker i et barn blir ofte ledsaget av:

 • hodepine
 • redusert appetitt
 • føler seg dårlig,
 • hevet temperatur.

Det er bedre å betro løsningen av problemet til en spesialist, siden barnets kropp er svakere og fjerning av problemet i seg selv kan føre til blodinfeksjon eller vekst av furunkulose.

Faren for å koke på kropp eller øyes øyne er ikke bare i gjenværende arr etter en abscess. En liten abscess i fremtiden kan påvirke den generelle utviklingen av barnets kropp.

Finn ut årsakene til veldig tørr hud på kroppen i en egen artikkel.

Hvordan behandle det indre furuncle? Les alt om furunkulose på denne adressen.

Etter å ha flyttet hit http://vseokozhe.com/bolezni/follikulit/kak-vylechit.html kan du lese interessant informasjon om follikulitt.

Forebyggingstips

Overholdelse av enkle regler vil redusere prosentandelen av koker på øyet betydelig:

 • ta vare på immunitet
 • rene hender;
 • noe smuss i ansiktet (spesielt området rundt øynene) vaskes med rennende vann eller infusjon av urter;
 • Ikke bruk andres hygieneprodukter eller kosmetikk.

Forebygging mot kjele kan betraktes som hyppige turer i frisk luft, noe som vil påvirke immunforsvaret positivt.

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Bli kvitt øyeskader hjemme

Sykdommen som følger med betennelsesprosessen i hårfollikel og omgivende vev kalles en furuncle (koke, byg). Kok i øyet vises av flere spesifikke årsaker, med tidlige symptomer og åpenbare tegn på en bestemt sykdom. Søk lege på en riktig måte for å unngå uønskede komplikasjoner av sykdommen.

Årsakene til og symptomene på sykdommen

Koking på øyet (eller byg) er opprinnelig dannet som en liten defekt av huden, som tverrligger over felles overflate, ser ut som en vanlig pimple. Slike underarter av kjelen etter en eller flere dager begynner å øke i størrelse, med det medfølgende smertesyndrom. Kok under øyet (koker på øyelokkets øyelokk) går gjennom flere stadier før prosessoppløsningen:

 • infiltrasjon;
 • purulent nekrotisk;
 • healing.

Ved første utdanningsnivå danner et furuncle of the century (et furuncle i nærheten av øyet) puffiness som ikke forstyrrer eieren. I prosessen med videre utvikling skaper utseendet på det skadede området av dermis et ubehagelig inntrykk. Kok på øyelokket fører til en økning i kroppstemperaturen, på grunn av overgangen av prosessen til det purulente stadium av formasjonen.

I det normative sykdomsforløpet åpner absessen selvstendig etter en viss tidsperiode, hvis dette ikke skjer, er det nødvendig med kirurgisk inngrep (for å åpne prosessen). Staphylococcus aureus anses å være hovedårsaken til sykdommen som forårsaket visse symptomer. Ytterligere utviklingsfaktorer inkluderer:

 • reduksjon i funksjonen til det autoimmune systemet;
 • stabil hypotermi eller overoppheting av kroppen;
 • endokrine forstyrrelser og en historie med diabetes mellitus;
 • brudd på reglene for riktig ernæring;
 • små kutt, riper, ikke behandlet etter å ha mottatt antiseptiske midler.

Koking på nesen, på nedre øyelokk, under øyet, på øvre øyelokk kan føre til flere symptomer:

 • vedvarende hodepine;
 • økt kroppstemperatur (øvre grense);
 • føler seg kvalm.

Behandlingsprosessen skal begynne på dannelsesstadiet for å unngå mulig forgiftning av den syke organismen.

Slik behandler du koke på øyet

Hjemmebehandling krever følgende enkle retningslinjer:

 1. I prosessen med behandling anbefales ikke bruk av dekorative kosmetikk, kontaktlinser.
 2. Progrevatelnye prosedyre (behandling med varm egg og andre midler) forbudt - en lokal økning i bakgrunnssmeltetemperatur av veggene kan skje nekrotisk stang og videre spredning prosessen på de tilstøtende vev.
 3. Puffiness, som dukket opp etter dannelsen av suppuration, kan fjernes ved hjelp av te-lotion, men videre behandling krever bruk av medisiner.

Kok på øyet hjemme for å bli behandlet med dekokser av calendula blomster, men som et ekstra verktøy i kompleks behandling av sykdommen. Komprimering fra friske blad av aloe hjelper lindrende betennelse, vil ha en antiseptisk effekt på de berørte områdene av dermis.

Eventuelle populære metoder kan kun brukes etter forutgående konsultasjon med en hudlege for å unngå mulige komplikasjoner.

Hvordan kurere medisiner

Hovedplanen for narkotikasituasjonen skjer i to hovedområder:

 • konservativ - ved hjelp av spesialiserte salver, komprimerer, lotioner;
 • operasjonell - ved å åpne absessen.

Den konservative ordningen begynner med behandling av det berørte området med antiseptiske midler. Grunnlaget for stoffene inkluderer et antibiotikum rettet mot ødeleggelse av stiftinfeksjon. Legemidler er representert ved salver:

 • "Levometsitinovoy";
 • "Erytromycin";
 • "Tetracycline".

I tillegg er dråper med antiseptisk og antibakterielt eksponeringsspekter foreskrevet:

Parallelt med de medisinske stoffene anbefales pasienten å gjennomgå bedøvelsesprosedyrer - å gjennomsyre det skadede området av huden med overflateanestetika.

En integrert tilnærming til behandling vil bidra til å lindre smerte, øke hastigheten på prosessen med modning av abscess. Ved dannelse av ekstra sår gir en hudlege en henvisning til kirurgisk behandling.

Operativ metodikk utføres i henhold til standardordningen:

 • forbehandlet område av operasjonsfeltet;
 • overflateanestesi administreres;
 • et snitt er gjort (punktering) purulent utdanning;
 • såroverflaten rengjøres av akkumulert pus, med fjerning av døde vevseksjoner;
 • såret vaskes med en antiseptisk oppløsning og en komprimering påføres med et middel av antibiotikagruppen.

I tillegg er et antibiotikaforløp (injeksjoner) og vedlikeholdstrening i form av immunstimulerende midler, foreskrevet vitaminbehandling til den syke personen. Med rettidig behandling er prognosen for sykdommen gunstig.

Forebyggende tiltak

Hva å gjøre for å ikke lenger koke? For å unngå gjenoppbygging av sykdommen og overgangen av prosessen til kroniske former (furunkulose), er det nødvendig å følge anbefalingene fra leger:

 • hyppigere håndhygiene;
 • Ikke rør området med forurensede hender;
 • bruk bevist kosmetikk med hypoallergen orientering;
 • Ikke å kjøpe dekorative kosmetikk på tvilsomme steder;
 • overvåke tilstanden til det personlige autoimmune systemet - utfør vitaminterapi i tide, spill sport og tilbringe mer tid utendørs;
 • For å unngå fremmedlegemer i øyet - Ved utmattelse av fremmedlegemer på slimhinner, kontakt lege i god tid.

Ved de første symptomene på kirurgi, må du søke hjelp - den primære fasen av sykdommen kan stoppes ved rettidig behandling uten videre utvikling av sykdommen.

Vanlige spørsmål

1. Hvordan behandle chirya i et barns øye?

Når de første tegnene på sykdommen oppstår, er det nødvendig å kontakte klinikken for kvalifisert hjelp - selvbehandling i barnetid er forbudt.

2. Hvis kjelen hoppet over øyet og samtidig på nedre øyelokk, hvordan fjerner man dem raskt?

Når du kontakter en hudlege, vil du bli foreskrevet egnet terapi for symptomene, helingsprosessen vil ta flere dager. I slike tilfeller brukes en kirurgisk behandlingsmetode.

3. Hvordan fjerner byggebarnet i nesen?

Legen din vil foreskrive spesielle kompresser basert på antibiotika og bedøvelsesbehandling.

4. Hva skal jeg gjøre hvis barnets øyne ikke vil åpne med en furuncle?

Lag kremer for barnet ditt med te - for å redusere hevelsen av øyelokket (behandle daglig).

5. Hva er behandlingen for koker foran barn?

Kok barnet blir behandlet, så vel som i en voksenkompleks terapi. Forekomsten av flere koker er det første tegn på furunkulose. Det er nødvendig å lære om årsakene til sykdommen og bare da behandle symptombehandlingen.

6. Smurt øyelokk med øyesalve, etterfulgt av en koke?

Chiri på øyelokkene vises på bakgrunn av tidligere overførte øyesykdommer. På grunn av infeksjon i skadet hud. Det er nødvendig å behandle overflaten av øvre øyelokk med stor forsiktighet - mikrokaster bidrar til penetrering av bakterier.

7. Hva er behandlingen av indre furuncle?

Utseendet av bygg i dermis dype lag krever antibiotikabehandling og støttende stoffer. Spesiell oppmerksomhet til øynene i denne perioden, for å forhindre forekomst av synshemming.

8. Hvis en furuncle dukket opp samtidig på den nedre og øvre delen av øyelokket til en baby?

Barn er mer utsatt for infeksjonsspredning - en abss kan samtidig vises i ulike punkter i den øvre delen av øyelokket, som i de øvre. For å holde synet på øyet skrubbsår, antibiotika gjør - Specialist håndterer overflaten av øyelokk salver, gjør smertestillende hvis det er nødvendig.

9. Får en abscess opp hver høst over øvre øyelokk?

Hvis kulden først hoppet opp, og først etter at utviklingen av sykdommen begynte, er det nødvendig med konstant immunterapi - for å gjenopprette beskyttelsesbarrieren til kroppen. Koket er fjernet på vanlig måte - en omfattende behandling.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Det som koker ser ut i et barns øye, samt behandling og tiltak for å forhindre forekomsten

Koker (kok), hos folk bare "abscess", er en purulent-inflammatorisk prosess, forårsaket oftest av stafylokokker.

Utviklingssteder kan være follikelsekker og talgkirtler. Hjerte oppstår i både singular og flertall.

I denne artikkelen vil vi lære om symptomene på denne sykdommen, samt lære om metodene for behandling og forebygging. Vi vil også kunne finne ut hvilke typer kvelder som forekommer og hva som kan være komplikasjoner.

Varianter av koker

I lys av de ulike årsakene til forekomsten kan de individuelle karakteristikkene til hvert barns kropp, samt dannelsesstadiet, skape seg i forskjellige former.

Dermatologer skiller følgende klassifisering av kjelearter:

 1. Enkelt abscess. Det er denne typen formasjoner som oppstår oftest, å bli kvitt koker er ikke vanskelig.
 2. En liten gruppe sår, som går sammen i en (karbunkel).
 3. Betennelse, etterfulgt av forfall av de dype lagene i huden - cystisk-akne furunkulose. Ganske ofte dannet på ungdoms ansikt.

Det finnes andre arter som aldri er lokalisert foran barn.

Steder av utseende

Koking foran et barn er veldig lik en betent pimple, men det finnes en rekke særegne egenskaper, hvorav hovedfaren er fare for en slik utdannelse for barnets helse.

Øyenbryn - et ganske vanlig sted for lokalisering av absessen. Den inflammatoriske prosessen kan vare fra 8 dager til to uker. Av de ekstra symptomene kalles hodepine, feber, svakhet.

Favorittstedet for utseendet hans kan identifiseres av øvre øyelokk, nærmere øyenbrynene, i det minste - ved kantene og øyevippene.

årsaker til

Hovedårsakene til kjelen foran barn er følgende:

 • Hyppig kontakt, hengende på steder med store støvavvik, med forurenset luft.
 • Allergier til kosmetikk og ytre irritasjonsmidler.
 • Med problemer med indre organer.
 • Uegnet hudpleie.
 • Ignorer hygieneregler.
 • Skader på huden.
 • Lang opphold i kulde.
 • Klimaendringer.
 • Det kan også forekomme med diabetes og svak immunitet.

Symptomer (utviklingsstadier)

 1. Hudområdet er rødt, det er en svak hevelse.
 2. Kløe fremstår, i noen tilfeller, en vilkårlig strøm av tårer. Symptomer på første fase er forverret. Tykke utladninger begynner å vises.
 3. Etter et par dager vil kokerhodet være tydelig synlig. Vanligvis har en gulaktig (gulaktig-hvit) nyanse.

komplikasjoner

Siden det er en purulent betennelse, kan det forårsake sepsis, det vil si infeksjon i blodet. I tillegg kan betennelse i foringen av hjernen utvikle seg, så direkte betennelse i hjernen selv. Pasienter oppdaget ofte:

 • økt (eller redusert) kroppstemperatur;
 • generell svakhet;
 • en person kan oppleve alvorlige hodepine;
 • oppfordrer til å kaste opp;
 • noen ganger lammelse.

behandling

Med denne typen kjele er en uavhengig obduksjon svært uønsket. Det er mulig med større risiko for å få enda mer infeksjon.

medisinering

Når du refererer til en lege i de tidlige stadier, pleier du oftest å behandle med antibakterielle dråper, hvis vi snakker om en abscess i et århundre. Men det hjelper ikke alltid. Når komplikasjoner tyder på blødningstidene til bruk av forskjellige salver. Vishnevsky salve, erytromycin salve. Påfør stoffet kreves direkte på abscessen et par ganger i løpet av dagen før åpningen.

Hvordan og hva å behandle? Legen kan foreskrive et bredt spekter av antibiotika i en bestemt rekkefølge. Når moden blir praktisert, blir en obduksjon praktisert, etterfulgt av fjerning av pus. En steril dressing påføres etterpå. Salve smøres på huden.

I nærvær av en koker på øyelokket, blir utviklingen av et sår stoppet av antibiotika. Injeksjoner av penicillin, cefotaxim, etc. er foreskrevet. Koken er smurt med salver, og øyedråper er gravd inn før sengetid. Bredspektrum antibiotika er foreskrevet. I dette tilfellet kan prosessen påbegynnes i en slik grad at det er nødvendig med innlagt behandling.

Bruk prosedyren for tørr oppvarming, UV, UHF. Det foreslås å smøre huden med kamferolje, og alkoholkomprimerer kan også foreskrives.

kirurgi

Den brukes i ekstreme tilfeller, hvis ingen andre metoder har hjulpet eller prosessen har blitt startet for mye. I dette tilfellet behandlet kirurgisk.

Pasienten er under generell anestesi, doktoren gjør et snitt med den etterfølgende ekstraksjonen av pus. Deretter vaskes området, drenering påføres.

Legen kan bruke en spesiell nål eller likevel gjøre et snitt for å frigjøre pus ut. Det anbefales sterkt ikke å gjøre dette selv.

Det er tilbakefall av abscess på øyelokkene - tilbakevendende furunkulose. I slike tilfeller er immunterapi foreskrevet. Øvelsen av mottak av stafylokokker-vaksine.

Folkemetoder

 1. En skje med såpe og samme mengde honning blandet i et vannbad, tilsett en spiseskje mel til blandingen under blandingsprosessen. Fra den resulterende blandingen lag en kake og legg den på natten og fest bandasjen.
 2. Du kan koke egget for å vikle i en ren klut og søke på det infiserte stedet til det avkjøles.
 3. Hell kokt vann på knuste plantainblader, la det brygge. Dip deretter et stykke gassbind inn i væsken, og bruk det deretter på absessen opp til en halv time flere ganger om dagen.
 4. Folk praktiserer bruk av calendula. I den tørkede og knuste formen, hell over to skjeer av det med kokende vann, la det fylles og deretter virke som i fremgangsmåten ovenfor.
 5. Kamillebasert komprimering påføres en kvart time for å lindre smerte og øke hastigheten på frigjøring av pus. Dekk deretter koker med et salvebandasje (for eksempel Vishnevsky). Hvis absessen åpnes - fjern forsiktig pus, skyll med hydrogenperoksid.
 6. Vask svart te brygging.
 7. Setter friske agurkskiver.

forebygging

 1. Det bør utelukkes fra bruk av kosmetikk av lav kvalitet av alle slag og variasjoner.

Sår er trygge oftalmologiske patologier, men ikke la denne betennelsen uten oppmerksomhet og behandling, fordi komplikasjoner kan forekomme her. Chiri hos barn er en hyppig forekomst. I tillegg til ansiktet kan de utvikles på kroppen i alle aldre på grunn av helt forskjellige årsaker.

I dette tilfellet kan foreldrene i ingen tilfelle vente på en spontan kur av en purulent koke. Du bør umiddelbart ta alle tiltak for å kvitte seg med infeksjonen. Tross alt er furunkulose fortsatt en farlig sykdom som kan føre til komplikasjoner.

Hvis det likevel ikke var mulig å legge merke til noe som var galt og for å hindre utvikling, er det nødvendig å behandle det i tide og ikke tillate en slik utvikling av hendelser lenger, aktivt engasjert i gjennomføring av forebyggende tiltak.

Hvordan bli kvitt kylling eller øye på øyet?

Kok på øyet (koke) er en utdannelse som følge av utviklingen av inflammatoriske prosesser som oppstår i hårsekkene eller sebaceous kjertler som ligger i nærheten.

Slike prosesser er alltid ledsaget av suppurations, og hvis feil behandlet, kan patogene mikroorganismer som akkumuleres i purulente masser føre til negative konsekvenser for syn.

Hva koker?

Kok i øyet er dannet på grunn av betennelsesprosesser i hårsekkene.

Koket på øyelokk eller under øyet kalles populært "bygg", og et slikt brudd er knyttet til inngrep av bakterier i øyevippe hårsekkene.

Noen ganger kommer sykdomsfremkallende midler inn i øyenbrynens hårsekk, og i disse tilfellene dannes en koke over øyet.

Dette er den minst farlige formen av chirya, siden patologi ikke direkte påvirker synets organ.

På den annen side, hvis det er nødvendig med kirurgisk inngrep, er det nødvendig med profesjonalitet og forsiktighet for å fjerne koker på pannen.

Siden i denne sonen er et stort antall skip konsentrert, som gir næring til synlighetens organer og hjernen.

Uansett om tweeten hoppet på øyelokk, under øyet eller på øyenbrynene, kan patologien spre seg til øynene og til og med til slimhinnene i nesen, hvis tiden ikke tar til handling.

Utviklingsstadier

 1. For det første oppstår rødhet på det berørte området, og det er en svak hevelse.
  En person på dette tidspunktet gir inntrykk av at en fremmedlegeme har falt i øyet, men det blir ikke påvist tegn på flekker eller andre deler ved visuell inspeksjon.
 2. I neste stadium begynner kløe i det berørte området, kan pasienten utvikle ukontrollabel tåre.
  Rødhet i slimhinnene intensiverer, i øynens hjørner begynner å danne en tykk utladning som raskt tørker ut.
 3. Etter noen flere dager kan du tydelig se pannens hode: det er forskjellig i farger sammenlignet med sunn hud og oftest gul eller gulaktig hvit.

Stadier kan ha forskjellige varigheter. Dette skyldes den varierende grad av funksjon av immunsystemet i hver pasient, så vel som fra årsakens årsaksmiddel og alvorlighetsgraden av lesjonen.

Kok på øyet: bilde av symptomer

årsaker

Slike øye skader forekommer av følgende grunner:

 • vanlig kontakt med støv, luftforurensning eller kjemikalier;
 • utviklingen av allergiske reaksjoner på ytre stimuli og kosmetikk;
 • brudd på de indre organer;
 • mangel på riktig og regelmessig omsorg for delikat og sensitiv hud;
 • brudd eller manglende overholdelse av personlig hygiene
 • noen mindre eller alvorlig skade på øyet (riper, slitasje, øyekutt).

I disse tilfellene kan patogene og betinget patogene mikroorganismer som trer inn i kroppen, forårsake betennelsesprosesser i alle organer, inkludert øyet.

behandling

Siden pasienten kan bestemme utseendet av et furuncle alene, er det alltid en sjanse for gunstig og rettidig behandling.

Ofte utføres den på poliklinisk basis.

Det viktigste er å følge reglene for behandling, hvilken tilstand:

 1. Uavhengig og tidlig åpning av Chiriqui på øyet er uakseptabelt.
  Siden dette kan medføre tillegg av en ekstra infeksjon eller hvis prosedyren utføres ukorrekt i et sår etter åpning, vil pus forbli.
 2. Med åpenbar manifestasjon av suppuration behandles patologien med antibiotika.
  Men de kan ikke velges uavhengig, siden ikke alle legemidler kan ha den nødvendige terapeutiske effekten.
 3. Ved behandling av formasjoner hjemme, før noen prosedyrer, er det nødvendig ikke bare å vaske hendene grundig, men også å desinfisere området rundt furuncle.
  Dette vil bidra til å forhindre at andre bakterier kommer inn i synlighetens organer og koker seg selv hvis det åpnes spontant.
 4. Til tross for anbefalingene å sette komprimerer på kjelen, bør denne prosedyren utføres nøye, ettersom denne prosedyren i noen tilfeller bidrar til å øke suppurations.

Derfor er behandlingen alltid bedre å stole på spesialistene.

Medisinsk utstyr

Ved behandling av koke anses medisinering som den mest effektive, men bare hvis den er avtalt med øyeleggen og foreskrives i tide.

I de tidlige stadier av utvikling av patologien er behandling med antibakterielle oftalmiske løsninger (dråper) tillatt.

Men denne metoden er ikke egnet hvis kjelen hopper på pannen. Når slike dråper innsettes, vil deres aktive aktive ingredienser gradvis trenge inn i vevet i det berørte øyelokket og påvirke innsiden av kjelen.

Et av disse midlene er antibakterielle dråper albumin, som har en ekstra bakteriostatisk effekt.

Varigheten av behandlingen bestemmes av alvorlighetsgraden av sykdommen.

I tillegg til albucid kan du bruke bakteriedrepende dråper ciprofloxacin. Dette verktøyet påvirker aktivt patogener på mobilnivå.

Når det blir kokt, anbefales det å begrave agenten 4 ganger daglig, 1-2 dråper. Hvis formasjonen er for stor eller suppurasjonen er for sterk - i de to første dagene må det inntases hver annen time i to dråper.

Men vanligvis, med komplikasjoner, er dråpene allerede ineffektive: i slike tilfeller er det bedre å bruke salver.

De minste bivirkningene er i erytromycin salve.

Verktøyet er laget på grunnlag av antibiotisk makrolid erytromycin.

Påfør salven direkte på koker 2-3 ganger om dagen til den blir avslørt.

Et mer effektivt middel er Vishnevsky salve. Dette stoffet tilhører kategorien av liniment - produkter som er mer flytende i konsistens enn vanlige salver, derfor, når de brukes på kjel, vil dette produktet helt dekke det.

Dette er et stoff av komplisert handling, som har en immunmodulerende, bakteriedrepende, anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt. Salven påføres tre ganger om dagen med et tynt lag.

Hvilke tilfeller krever kirurgisk behandling?

Dette er vanligvis nødvendig hvis konservativ behandling har feilet. Også kirurgi indikeres dersom pasienten har flere kokinger.

Operasjonen foregår under generell anestesi.

Kirurgen kutter kjelen og fjerner purulent innhold, hvoretter såret vaskes, desinfiseres, og deretter påføres en spesiell drenering.

Rehabiliteringsprosessen varer vanligvis flere dager, og selve operasjonen påvirker ikke visjonens kvalitet.

Komprimere behandlingen

Det finnes flere alternativer for denne prosedyren:

 1. Krosset aloe-blad av middels størrelse helles med et glass varmt vann og infunderes i en time.
  Deretter blir gasbind eller myk klut fuktet med denne væsken og påført seg chiry.
  Ved bruk av en slik komprimering, er det nødvendig å unngå væske i øynene, siden aloe juice kan forårsake forbrenning i øynene.
 2. To spiseskjeer av tørket knust calendula helle et glass kokende vann og la for å infuse i en halv time.
  I det ferdige råmaterialet fuktes gaze og pålegges 2-3 ganger om dagen i 10-15 minutter.
 3. I et glass melk, tilsett 100 gram brødsmuler og en spiseskje av knuste bladene av plantain.
  Sammensetningen blandes grundig, hvorpå kluten fuktes med det, og flere ganger om dagen påføres en kompress på det berørte øyet.

Folkeveier

Det anbefales å bruke følgende oppskrifter:

 1. En spiseskje med såpe og honning blander seg sammen, smelter i et vannbad, og legger på denne tiden til blandingen en spiseskje mel.
  Og mens sammensetningen ikke er kald - lage en liten kake ut av den, som må påføres over natten, og fest den med et bandasje.
 2. Kokt egg blir såret i en ren klut og påført ømt øye til egget har avkjølt.
 3. En spiseskje av de tørkede knuste bladene av plantainen er strømmet med et glass kokende vann og etter avkjøling fuktes produktet med rent gaze, som påføres koking tre ganger om dagen i 20 minutter.

Funksjoner av chiriya behandling i et barns øye

Det er mulig å behandle et furuncle hos barn på samme måte som hos voksne.

Men hvis det er nødvendig, bør bruk av antibiotika være oppmerksom på at mange av disse legemidlene kun kan brukes i en viss alder.

Følgende antibiotika er egnet for barn:

 • levofloxacin;
 • meticillin;
 • vancomycin;
 • oxacillin;
 • moksifloksacin;
 • erytromycin;
 • dikloksacillin;
 • Cephalexin;
 • Metronidazole.

I tillegg, under behandlingen av barn, uansett hvilke stoffer som brukes, bør området rundt chirya regelmessig behandles med antiseptiske løsninger (hydrogenperoksid eller salisylsyre).

Hva om det er en klump etter kokingen?

Hvis det i løpet av fjerning av kjelen, blir minst en liten del av pus igjen i såret, dannes en klump eller segl på dette punktet.

For kvalifisert operasjon på et sykehus, er slike konsekvenser ukarakteristiske.

Men slik utdanning kan lett fjernes med alkoholkompresser.

Medisinsk alkohol for dette blandes med vann i forholdet 1: 1, og en bomullspinne fuktet i medisinen blir plassert på bumpen i tretti minutter.

Prosedyren kan gjentas to ganger om dagen til formasjonen har løst seg.

I stedet for alkohol kan du bruke eplecidereddike. Det er også fortynnet med vann i like store mengder og brukes på samme linje.

Men hvis forseglingen er for stor og vanskelig - er det ikke sannsynlig at folkeoppskrifter hjelper: Det er mer hensiktsmessig å kontakte en skjønnhetssalong hvor det blir fjernet laserbrann eller kjemisk peeling for å eliminere et slikt problem.

Men det er mulig å utføre slike prosedyrer først etter at arret er fullstendig helbredet, og dette kan ta flere måneder.

Forebygging av koker på øyet

Unngå utseendet av koker på øyet kan være underlagt forebyggende forskrifter:

 • eliminere bruk av kosmetikk av lav kvalitet;
 • følg regler for personlig hygiene;
 • Berør øynene så lite som mulig, spesielt utenfor hjemmet.

Nyttig video

Fra denne videoen lærer du hvordan i 20 sekunder hjemme kan du kvitte seg med furuncle på øyet:

Furuncle er en av de sikreste oftalmologiske patologiene. Men hvis du ikke tar skritt for å eliminere det ved første tegn på utseende - det kan utvikle seg til betydelige dimensjoner.

Og selv om alvorlige komplikasjoner i slike tilfeller er svært sjeldne, kan behandlingen være lang og smertefull.

Kok på øyet

En koking på øyet eller, som det også kalles av leger, er en furuncle en patologisk formasjon som oppstår mot bakgrunnen av ulike inflammatoriske prosesser som påvirker talgkjertlene eller hårsekkene. Ofte, når en koke vises, oppstår suppuration, og feil behandling kan føre til nedsatt visuell funksjon og utvikling av alvorlige sykdommer.

årsaker til

En smittsom prosess som påvirker sunt vev kan provosere utseendet av en koke under øyet. Som regel virker stafylokokkinfeksjon som forårsakende middel. Men infeksjonen i seg selv er ikke nok for utviklingen av patologi. Det krever ekstra effekter på pasientens kropp, noe som provoserer utviklingen av den inflammatoriske prosessen.

Kok under øyet oppstår av ulike årsaker.

Blant alle faktorene som bidrar til utseendet til chirya, bør følgende fremheves:

 • blodforgiftning på grunn av kutt eller mikrotraumas;
 • lav temperatur eksponering;
 • alvorlig stress;
 • hormonelle lidelser;
 • brudd på metabolske prosesser i kroppen;
 • svekkelse av immunforsvaret;
 • utviklingen av akutte smittsomme sykdommer;
 • kroniske sykdommer;
 • Overvekt på grunn av ubalansert eller usunt kosthold
 • manglende overholdelse av personlig hygiene.

Hva bidrar til utseendet

Infeksjon med en stafylokokkinfeksjon i kombinasjon med en eller flere faktorer, som er oppført ovenfor, fører ofte til dannelse av en furuncle på øyelokk eller øyenbryn.

Staphylococcus infeksjon (stafylokokker)

Karakteristiske symptomer

I utgangspunktet indikerer utseendet av en koke ved rødhet av et lite område av huden nær øyet, men over tid begynner ødem å danne - pasienten beveger ikke øyet på grunn av smertefulle opplevelser som følger med denne prosessen. På et tidlig stadium av utviklingen er patologi lett cured, men hvis du ignorerer symptomene, utvikler en purulent prosess som krever spesiell behandling.

Hvordan utvikler kjelen?

De medfølgende symptomene på sykdommen bør omfatte:

 • økt døsighet;
 • generell svakhet i kroppen;
 • kvalmeforstyrrelser;
 • feber,
 • tretthet,
 • alvorlig hodepine.

Utseende av kjelen

Kok på øyet kan være internt (oppstår på innsiden av øyelokkets slimhinne) og eksternt (kjelen ligger på utsiden). I det første tilfellet er smerten mye sterkere, men de resterende symptomene er de samme. Det er rikelig tåre, kvalme eller hodepine. Hvis du merker de første tegnene på koke, så for å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner, bør du umiddelbart søke hjelp fra en lege.

Diagnostiske funksjoner

For å fastslå nøyaktig diagnose og tilordne riktig behandlingsforløp ved første tegn, bør du kontakte øyeologen din for en diagnostisk undersøkelse. Til å begynne med vil legen foreta en visuell undersøkelse av pasienten, undersøke symptomene som har oppstått av denne patologiske prosessen og gjøre et omtrentlig bilde.

I resepsjonen hos øyeologen

Ofte er pasienten foreskrevet ekstra prosedyrer, inkludert biomikroskopi av konjunktiv i det berørte øyet, en blodprøve for tilstedeværelse av infeksjon og andre laboratorietester. Basert på resultatene av testene og diagnostisert. Først etter at legen vet nøyaktig hvilken form for patologi, vil han kunne foreskrive riktig behandlingsforløp.

Behandlingsmetoder

Det har allerede blitt notert at effektiviteten av behandlingen avhenger av tidspunktet for diagnosen og behandlingen initiert. Så du kan eliminere symptomene på patologien på kort tid og forhindre forekomsten av komplikasjoner. I medisin er det tre hovedmetoder for terapi - medisinsk, ved hjelp av folkemidlene og kirurgisk.

Men før du starter en terapeutisk kurs, må du lære om de viktige reglene:

 • ikke bruk kosmetikk under behandlingen;
 • kontaktlinser må ikke brukes
 • unngå eksponering for varme på kjelen som dannes;
 • ta bare medisin som angitt av legen din.

Men det er en annen, den viktigste regelen - det er umulig å klemme ut kjelen alene, da dette har mange konsekvenser for kroppen. Nå vil vi vurdere hver av terapimetoder separat.

Kontaktlinser må overgis en stund.

Farmasøytiske preparater

I første fase av medisinsk behandling blir overflaten av chirya behandlet med spesielle antibakterielle og antiseptiske preparater, produsert i form av øyedråper. Visse typer salver, for eksempel Tetracycline Salve, Erytromycin eller Levomekol (basert på levomycetin) lykkes med å takle denne oppgaven.

"Tetracyclin salve" og øyedråper

På grunn av innholdet i antibiotika, gjør disse stoffene en utmerket jobb med ulike typer infeksjoner, inkludert stafylokokker. Som regel, for å oppnå maksimal terapeutisk effekt, kombinerer leger narkotika fra forskjellige grupper. Dette tillater ikke bare å øke effekten av narkotika, men også for å unngå overdosering. Blant øyedråper foreskrevet ved behandling av kokos, foreskrevet oftest "Tobramycin", "Albucid" og "Ciprofloxacin".

Tips! En god terapeutisk effekt har forskjellige typer komprimerer. For å gjøre dette, behandles et lite stykke gasbind med spesielle preparater, og påføres deretter på sårøya i 10-15 minutter. Disse kompressene er ofte kombinert med andre stoffer.

Folkemidlene

Som nevnt tidligere, er behandling av chirya på øyet ofte brukt til bruk for tradisjonell medisin. i de tidlige stadiene av sykdomsutviklingen er de ganske effektive, men oftest kombineres de med tradisjonell terapi. Nedenfor er de vanligste folkemidlene.

Tabell. Tradisjonell medisin i behandling av koker på øyet.

Aloe komprimerer

Effektiviteten av folkebehandling avhenger av når de første symptomene oppdages. Ved rettidig behandling kan en koker avhendes innen få dager. Men hvis tegn på sykdom ikke går bort, må du søke hjelp fra en spesialist for å foreskrive en mer effektiv terapeutisk kurs.

Operativ inngrep

Til kirurgisk behandling brukes som regel med ineffektiviteten til konservativ terapi. Under kirurgi gjør kirurgen med et spesielt verktøy et lite snitt over kjelen for videre avløp. Denne metoden lar deg fjerne alt innhold fra kjelen. Hvis størrelsen på formasjonen er liten, vil legene fjerne koker sammen med de berørte vevene (med ciliary follicle). Som et resultat gjenstår en mindre arr på pasientens kropp, som helbreder ganske raskt.

Tips! Du kan ikke fjerne koker selv, da slike manipulasjoner kan medføre alvorlige konsekvenser, som flegmon i øyet eller hornhinnebetennelse. Alle handlinger skal utføres av den behandlende legen.

Mulige komplikasjoner

I de fleste tilfeller oppstår komplikasjoner ved selvuttrenging av kjelen. Dette kan føre til spredningen av infeksjon gjennom ansiktsårene, noe som til slutt vil føre til infeksjon av synets organer. Mangelen på medisinsk behandling i slike tilfeller fører til utvikling av en abscess av øyelokk, tromboflebit eller cellulitt i bane. I sjeldne tilfeller opptrer purulent meningitt eller til og med død.

Ikke fullt helbredet koker blir til en kronisk patologi og fører til hyppige gjentakelser av infeksjon. Ofte er komplikasjoner av den interne kjelen ofte chalazion, en kronisk proliferativ betennelse som krever umiddelbar kirurgisk inngrep.

Forebyggende tiltak

Du kan forhindre utseendet av koke i øyet, men for dette må du utføre følgende forebyggende tiltak:

 • Unngå noen form for skade på huden. Som regel oppstår de som følge av skader mottatt under fysisk aktivitet, for eksempel under okkupasjon av visse typer kampsport;
 • Følg regler for personlig hygiene. Det er veldig lett å smitte i øynene med skitne hender, så de skal vaskes med såpe og vann så ofte som mulig. Det anbefales også å kutte negler kort, fordi de kan skade ansiktets hud i øyet når det kammeres;
 • Bruk kun personlige hygieneprodukter, spesielt når det gjelder ansiktet ditt (tørk bare med rene håndklær). Hvis du er en elsker av en badstue eller et bad, ta alltid et rent håndkle med deg;

Bruk bare håndkleet ditt.

 • Bytt sengetøy regelmessig. Eksperter anbefaler at du bytter minst 4 ganger i måneden. Dette vil spare deg ikke bare for utseendet til chirya, men også fra andre helseproblemer;
 • Bruk bare kosmetikk av høy kvalitet. Kosmetikk av lav kvalitet kan utløse en allergisk reaksjon eller utviklingen av en infeksjon;
 • bruke nok tid og energi til å styrke immunforsvaret. Dette vil øke kroppens beskyttende funksjoner, som i sin tur vil redusere sannsynligheten for ulike sykdommer. Dette er et balansert og sunt kosthold, vanlig fysisk aktivitet, etc. Prøv å gå oftere i frisk luft;
 • Hvis du er allergisk, prøv å unngå irriterende stoffer for å hindre bivirkninger. Forsiktig holdning til kroppen din vil tillate deg å unngå mange helseproblemer.

Koker på øyet - hvordan å unngå?

I tillegg anbefales det å ta vitaminkomplekser, spesielt om vinteren, når kroppen lider av mangel på vitaminer og mineraler. Også for å hindre behovet for å herde, men gjør det fra en ung alder, er det gradvis. Regelmessig undersøkelse med lege er en annen måte å unngå ulike sykdommer, inkludert koker på øyet.

Hvordan kurere raskt koker på øyet hjemme?

Tønne på øyet, eller som det ofte kalles av folket, er bygg en ganske vanlig sykdom. Det har alltid vært mange legender og overtro om ham. Det ble for eksempel antatt at den syke personens "misunnelsesøyne" var skyld i alt.

Og psykologer, som ble interessert i denne versjonen, konkluderte til og med at det ofte forekommer at kokker på øynene skjer hos mennesker som ser på verden rundt dem med fiendtlighet, irritasjon, sinne og selvfølgelig av misunnelse.

Hva koker?

Legends er legender, og en sykdom er en sykdom, og det krever en veldig spesifikk, fortrinnsvis hurtigvirkende behandling, så det er veldig viktig å forstå sin natur. Den eksterne manifestasjonen er hevelse og rødhet i øyelokket, forårsaket av betennelse i hårfollikel eller sebaceous kjertel som følge av infeksjon.

Koking kan ikke bare danne seg på overflaten av øyelokket (som nesten umiddelbart fanger øyet), men også fra innsiden. I sistnevnte tilfelle oppdager personen først øyelokkets hevelse og ømhet, undrer seg hva som skjedde med ham, og allerede doktoren under undersøkelsen avslører en infiltrering som fører til at pasienten lider og diagnostiserer: det er koker eller koker.

Hva er årsakene til det?

Eksperter mener at Staphylococcus aureus er en av de vanligste årsakene til koke. Denne skadelige bakterien, oppdaget hos 15 til 30 prosent av praktisk sunne mennesker, kan ikke manifestere seg på helt eller delvis i lang tid, men hvis en persons immunitet svekkes (på grunn av ulike omstendigheter), vil han få tilbake i de lange årene med tvungen inaktivitet.

Her er noen årsaker til kokeformasjon:

 • ignorerer regler for personlig hygiene;
 • forurensning av slitasje, kutt;
 • ubalansert ernæring;
 • sykdommer i mage og tarmen;
 • Demodex Subkutan Tick Aktivitet;
 • ikke helt kurert smittsomme sykdommer;
 • metabolske forstyrrelser;
 • stress,
 • hypotermi.

Hvordan ser han ut?

Chiri har en tendens til å dukke opp på lash linjen. I begynnelsen, selv om det ikke er noen åpenbare ekte tegn på sykdommen, får de seg til å føle seg med en liten rødhet, en følelse av varme (hvis du berører øyelokket med en hånd) og smertsyndrom. Noen ganger kan det virke som en person at noe fremmedlegeme bare treffer øyet, og hvis du får det, vil alt passere. Noen ganger øynene vann uten noen åpenbar grunn.

Tegnene som er typiske for chirya virker imidlertid ganske raskt: hevelsen blir tydeligere, fargen blir svakt rosa til lilla, og en gul abscess danner midt i rødheten. Prosessen med modning av magesår varer vanligvis to dager.

Etter det blir tetningen mykere, og kjelen gir seg en grønn fargetone. Vanligvis begynner pasienten på dette tidspunktet å oppleve generell ulempe, noen ganger stiger temperaturen. Og i den sentrale delen av furuncleen (hvis den ikke ble åpnet kirurgisk) dannes et sår i form av en trakt, og kjelen åpnes uavhengig, ødemet faller, rødheten minker først og forsvinner helt og holdent. Imidlertid forsvinner kjelen ikke uten spor, et arr kan dannes på plass.

Hvis kjelen er på innsiden av øyelokket, så for å få bedre kik på det, må du vri øyelokket litt utover, men dette kan bare gjøres av lege ved hjelp av spesialverktøy. Ekstern kjele utvikler seg raskere enn internt, og viktigst - det er mindre smertefullt for kroppen.

Hvordan kurere en furuncle?

Koken går ofte, uten alvorlig behandling, innen en uke. I vanskelige tilfeller er det nødvendig med hjelp fra en lege, og hvis pasientene er barn, er legens deltakelse i behandlingsprosessen nødvendig.

Faktum er at en ung organisme er mye svakere enn en voksen, og ethvert forsøk på å takle sykdommen i seg selv er risikoen for enten blodinfeksjon eller utvikling av furunkulose, som vil fange andre deler av kroppen og bli kronisk.

medisiner

Chirya blir vanligvis ikke behandlet med antibiotika, kroppen kan klare seg uten dem, med unntak av bare den mest komplekse, kroniske formen av sykdommen kalt "chalazion".

Tradisjonelt, anti-koker på øyet, anbefaler leger at det er dråper og salver. Av dråpene er albucid den mest populære, så vel som:

Disse stoffene hemmer godt infeksjonen, har en antibakteriell effekt. Før du bruker dem, anbefales det å varme dem litt, bare holde dem i omtrent fem minutter. Levomitsetin etterlater noen ganger en brennende følelse, dette er normalt. Andre dråper gir ikke tilsvarende effekt.

Fordelen med salver (tetracyklin, erytromycin og andre) over dråper er at du får muligheten til å jobbe spesielt med kjelen, og ikke helt på hele øyet.

I tillegg til disse legemidlene kan legen anbefale fysioterapi til pasienten, for eksempel oppvarming ved bruk av UHF. Dette er gjort slik at koker modner og bryter raskere, samt eliminerer eller minimerer muligheten for alle slags komplikasjoner som ofte følger med langvarig behandling.

Hvordan kurere akne hos ungdom? Mulige årsaker og effektive behandlinger.

Hvordan ta brygger gjær for å bli kvitt akne? Les i denne artikkelen.

Folkemidlene

Støtter selve faktumet av å bruke folkemidlene for å behandle koker, legger leger vekt på den grunnleggende forskjellen: Disse midlene har til formål å akselerere modningen og gjennombrudd av bygg og medisinske - ved å stoppe betennelse (hvis sykdommen er fanget i tidlig stadium) og ved å undertrykke infeksjon.

Hva kan en person gjøre hvis han finner en koke? Først og fremst - vask øynene eller infusert (kjølt) te eller avkok med medisinsk kamille. Det neste trinnet er en oppvarmingskompress eller kremer. Et mykt serviett eller terryhåndkle bør dyppes i varmt vann og påføres øyet.

Vær forsiktig med temperaturen: For høyt kan forvandle seg til en brenning, ikke tillat dette. Kompressen skal holdes i flere minutter, og gjenta denne enkle prosedyren tre ganger om dagen.

Hennes mål er å fremskynde prosessen og hjelpe innholdet i kjelen komme ut. Pusen fjernes forsiktig med et stykke gasbind bandasje, og deretter med en bomullspinne tørke områder av huden som kan bli farget. Tampongen bør fuktes i vann som barnas sjampo er lagt til (hvorfor er det barn? Hvorfor, fordi det vasker uten tårer). Pass på å tørke øyelokket og vask deretter øynene med vann.

Her er noen alternativer for komprimerer:

 • fra calendula - et par spiseskjeer av tørket blomstrende av calendula insisterer en halv time i kokende vann, bruk, fukting bomullsskiver og sette dem på de betente områdene i omtrent ti minutter;
 • fra aloe - de gjør det uten å koke, bare lage en vassel fra et nytt blad av en plante, fortynn den med en liten mengde vann, la den stå i noen timer, fukt et stykke bandasje og kok det på
 • fra lilla bladene - bladene skal vaskes grundig, knuses for å oppnå en slurry og påføres ømt øye, med samme lilla blad i stedet for en vattet skive, blir effekten av denne behandlingen oppnådd underlagt hyppig gjentakelse av prosedyren, opptil syv ganger om dagen.
 • fra kamille og eyebright urter - tørre planter tas like og brygges med kokende vann, den fortsatt "tykk" pakket i et stykke gasbind og påført, til det har avkjølt, å koke;
 • fra brød og melk - et hundre gram brødsmuler og en håndfull tørket plantain kokes i melk, blandingen som er innpakket med gasbind, plasseres på det betente stedet;
 • Herbal sortiment - denne oppskriften krever ganske mange ingredienser (lakris, kopechnik, tog, Leuzea, kamille og alder), de er alle grundig blandet, helles i en termo, helles med kokende vann og overlatt natten over, brukt ikke bare for kompresser, men også for oral administrering som et antibakterielt middel.

Det har lenge vært populært folkemidlet, fordi kokos anses å være et kyllingeg, hardkokt og ikke hadde tid til å kjøle seg, det blir brukt på sårpunktet. På samme måte bruker jeg kokt potet kuttet i halvparten. Et viktig punkt: slike tiltak kan utføres til kjelen ikke er mer enn to dager, kan oppvarming på et senere tidspunkt være farlig.

Hvis du holder kombucha hjemme, kan det være nyttig for deg i kampen mot koker. Du bør sette bomullsullet i væske så ofte som mulig, slik at det ikke tørker ut, fordi det er lite bruk i tørket. Ikke glem å drikke kombucha oftere, fordi sykdommen må utvises ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden, og denne drinken er kurativ.

Fjerningsprosedyrer / operasjoner

Beslutningen om en slik prosedyre tas av legen i tilfeller hvor det betennte området blir mer og mer og det er fare for ny koking, og når pasienten opplever alvorlig smerte, som han har problemer med.

Kirurgisk inngrep utføres med lokalbedøvelse: En punktering eller et lite snitt gjøres for å fjerne akkumulert pus. I noen situasjoner fjerner legen øyenvippen med roten, hvorfra den første infeksjonen kom.

Hva anbefales ikke å gjøre?

Først av alt, kan du ikke prøve på bildet av en kirurg og selvstendig gjøre manipulasjonene som bare en spesialist kan gjøre. Også, bør du ikke prøve å klemme kjelen med fingrene: Hvis du har gjort noe som dette med akne på noen annen del av kroppen, så her har du å gjøre med øynene - dette er en uberettiget risiko. Det er tilfeller der slik selvaktivitet førte til komplikasjoner: hjernehinnebetennelse, øyets cellulitt og andre ubehagelige konsekvenser.

For behandlingsperioden er det nødvendig å slutte å bruke kontaktlinser. Og for kvinner som har bygg på øynene, må vi midlertidig forlate kosmetikk, ellers er det fare for smitteutbredelse.

Forebyggende tiltak

En av de viktigste forebyggende tiltak mot chirya er, men banal det kan høres, bekymring for helheten til hele organismen. Hvis han har nok forsvar, kommer ingen infeksjon nær ham. Legene anbefaler å styrke immunsystemet går i frisk luft, fortified mat. Det er også viktig å ikke overse hygienekravene:

 • Ikke bruk andres sminke og et håndkle;
 • Berør ansiktet og øynene med skitne hender.

Men hva med avhandlingen om "misunnelige øyne"? Selv om eksperter vil kalle en slik tilnærming til problemet uvitenskapelig, er det helt klart: For å være sunn er indre åndelig komfort viktig for en person - da er du syk og mindre sannsynlig, og noe sår heler raskere.

Flere Artikler Om Typer Acne