Kok (koke) er en purulent nekrotisk betennelse i hårsekkelen, som påvirker vevet rundt den. Faktisk er denne nagende kvise som alltid kommer opp på et sted der det er hårsekkene - armhulen, lysken, på øyet (nær øyenbryn eller langs vippekanten). Vanligvis er det enkeltkoker, men når behandlingen er feil eller svak immunitet, vises flere sår.

Årsaker til

Menneskeskinn, som utfører funksjonen til en beskyttende barriere, blir stadig konfrontert med patogen mikroflora, som inkluderer stafylokokker. Penetrating dypt inn i det, forårsaker det utviklingen av koke under gunstige forhold:

 • økt svette;
 • microtrauma;
 • kontakt med en purulent utslipp av en syke person;
 • manglende overholdelse av grunnleggende hygienregler
 • redusert immunitet;
 • kroniske infeksjoner: adenoiditt, tonsillitt, faryngitt, bronkitt, bihulebetennelse;
 • immundefekt - HIV, onkologiske sykdommer;
 • regelmessig bruk av potente legemidler, spesielt cytostatika og immunosuppressive midler;
 • beriberi;
 • overkjøling eller overoppheting.

Dannelsen av koker bidrar også til blokkering av hudporer. For eksempel, når en infeksjon kommer inn i et sår, smør det med oljeaktige salver som vaselin provoserer utviklingen av betennelse.

symptomatologi

Det er veldig lett å gjenkjenne en koke selv hjemme. Den utvikler seg i tre faser.

 1. Infiltrering - rød tetning på huden på stedet for hårvekst. Hvis det ikke er tilstrekkelig behandling, øker den til 2 - 3 centimeter i diameter. På dette stadiet er kjelen litt smertefull, edematøs. Når berørt - det er en liten smerte. Hvis behandlingen påbegynnes umiddelbart, bryter koken gjennom og helbreder selv hjemme.
 2. Suppuration, nekrotiske endringer. De vises omtrent den tredje dagen etter utseendet av komprimering. Koket danner en purulent kjerne, og en pustule vises på overflaten av huden - et segl av hvit farge. På dette stadiet kan pasienten føle en økning i kroppstemperatur til 37 - 37,5 grader, mangel på appetitt, svakhet.
 3. På fjerde - femte dagen åpner furuncle, pus kommer ut, hevelsen minker, den generelle tilstanden forbedrer seg.
 4. Arrdannelse. I løpet av 4 til 5 dager, er kokingstedet dekket med granulert rød klut, som etter hvert får den vanlige skyggen.

Hvis kjelen ikke blir behandlet, kan det være to scenarier for utviklingen av sykdommen.

 1. Åpning av abscess og fullstendig gjenoppretting i 10 til 14 dager.
 2. Utviklingen av furunkulose med utseende av nye betennelser i noen del av kroppen: på nesen, under armen, i øyet eller på ryggen.

Symptomene varierer avhengig av plasseringen av chirya. For eksempel er betennelse i øyet ledsaget av tåre, i øret - nedsatt hørsel, koker i bena - alvorlig smerte når du går, har en kjel på ansiktet en uttalt puffiness. I tillegg skiller de seg separat fra den indre absessen, som ikke har pustler og ingen "utgang" til overflaten av hudintegumentet.

Hva ikke å gjøre med kjelen

Etter å ha funnet chiryas på et hvilket som helst stadium av utvikling, ta helsen din på alvor. Hvis du skal behandle suppuration hjemme, gjør du det riktig. I intet tilfelle ikke gjør hyppige feil.

 1. Ikke flekk furuncle med jod, strålende grønn. Hvis du går til en lege med en "malt" kjele, vil han rett og slett ikke kunne diagnostisere betennelse og vurdere strukturen.
 2. Ikke klem på kjelen! Dette gjelder spesielt for koker på øyet, nesen og generelt overalt i ansiktet. Ikke be om å klemme på presten, under armen eller på baksiden av huset. Pus kan komme inn og forårsake mer alvorlige sykdommer, og et arr blir nødvendigvis dannet på ekstruderingsstedet.
 3. Ikke pierre en moden kok med skarpe gjenstander, til og med desinfisert. Sjansene for sårinfeksjon og utvikling av et annet betennelsesfokus er høyt.
 4. Ikke våt stedet der det er kokt. Også, bruk ikke deodorant hvis betennelse har dukket opp under armen. Ikke bruk kontaktlinser når kulene er på øyet.
 5. Hvis det er flere koiler, og antallet deres fortsetter å øke, foreskrive ikke en behandling. Furunkulose i denne formen er nesten umulig å kurere hjemme.
 6. Ta ferie eller sykefravær. Arbeide med purulent koker, spesielt i laget, er farlig.

Det er viktig å skille furuncle riktig. Det er aldri på føttene, palmer, slimhinner (munn, dyp i nesepassene), under neglene. Du kan behandle hjemme en helt annen sykdom - panaritium, phlegmon, abscess, som er fulle av farlige konsekvenser.

Behandling av abscess på ansiktet

Blodforsyningen til alle mykt vev av hodet, spesielt plassert på nesen, har sine egne nyanser. Alle patogene mikroorganismer kan komme gjennom blodbanen til hjernen og forårsake alvorlige komplikasjoner, som for eksempel trombose av hjernehvelvet sinus. En abscess på nesen behandles strengt under medisinsk tilsyn.

Den tradisjonelle behandlingen av en koker på nesen eller øyet innebærer to doser.

 1. Obduksjon under lokalbedøvelse.
 2. Forbindinger med antiseptiske salver.

Hvis absessen på nesen er i begynnelsen av inflammatorisk prosess, og du har besøkt en lege i tide, blir behandlingen gjort hjemme med periodiske besøk til en spesialist som foreskriver:

 • antibiotikabehandling;
 • dressing med Vishnevsky eller Ichthyol salve;
 • folkemessige rettsmidler.

Sistnevnte inkluderer hjemmelagde kremer, salver. En infusjon av løvetanngress, aloe juice eller masse, en såpeoppløsning, samt desinfeksjon av overflaten av det inflammatoriske fokuset med løsninger av etyl eller salisylalkohol viste høy terapeutisk effekt.

Av antibiotika med koker på nesen utnevnes vanligvis:

Preparater foreskrevet av en lege, men å behandle furunkulose med antibiotika alene er meningsløs. Også hvordan å behandle et sår på nesen eller i øyet bare hjemme, uten lege resept.

Det er spesielt viktig å øyeblikkelig søke lege hvis kjelen er intern. I dette tilfellet kan pusen, uten tilgang til overflaten av huden, trenge inn i dypere og provosere komplikasjoner. Vist sin obduksjon, noen ganger rydder hulrommet, tar antibiotika.

Kok på baksiden, under armen

Koking på ben, øye, ansikt eller hånd er allerede merkbar i begynnelsen av den inflammatoriske prosessen. Og på baksiden eller under armen kan det gå ubemerket til utseendet av et smertefullt symptom. Derfor koker de hyppige komplikasjonene i dette området.

Det er bare mulig å behandle dem hjemme under visse forhold:

 • Det er ingen tegn på intens forgiftning;
 • ingen feber;
 • en abscess på ryggen oppstod nylig og ble umiddelbart oppdaget;
 • betennelse i liten størrelse og enhet.

Metoder for å behandle betennelse i armhulen eller på ryggen:

 • når de første symptomene - rødhet, abscess - påfører et bandasje med antibakteriell salve på hudoverflaten;
 • endre det minst 3 ganger om dagen;
 • Etter å ha åpnet absessen, tørk huden med hydrogenperoksid;
 • fra hjemmet rettsmidler bruker disse: bakt løk (montert på ryggen med tape til det berørte området over natten), kremer fra tranebærjuice, revet rå poteter (med osteklange), Vishnevsky salve.

Det er viktig å ordne bandasjen på baksiden og spesielt under armen, slik at den ikke skader absessen og ikke gni huden. Klipp et lite stykke sterilt gasbind (nok 3 - 4 lag), fest til stedet for betennelse, fest med et tynt klebemiddel på en papirbunn, noe som gjør at luften kan passere gjennom. Under armen må bandasjer endres oftere på grunn av svette, spesielt i varmen. Forbindelsen festet på ryggen bør ikke flyttes med stropper eller kjeder.

En abscess på baken

Den vanligste grunnen til at kyllingen vises på presten, er en banal hypotermi - satt på bakken, steintrinn, ikke varm nok på en kul dag. Området i baken er også rik på hårsekk, og derfor er det ikke uvanlig at det er inflammatorisk fokus. Manglende hygieneregler kan også provosere suppuration.

Behandle koker på paven må begynne så tidlig som mulig:

 • Fest et stykke gassbind med Vishnevsky's salve eller "Levomekol" på magesåret;
 • Bytt minst en gang om dagen hvis absessen allerede har åpnet og det er en aktiv separasjon av pus - om nødvendig (opptil 5 - 6 ganger);
 • behandle området rundt såret med hver forandring av dressing med hydrogenperoksid, en svak løsning av kaliumpermanganat;
 • Når alt pus er ute, ikke legg et bandasje, men smør såret daglig med jod eller grønt til helbredelse.

Kjelen på presten er også ubehagelig fordi det ofte gjør det umulig for en person å sitte komfortabelt. På dette området kan det oppstå et indre furuncle på grunn av det tykke fettlaget, som kun kan helbredes ved en obduksjon. Hvis pus ikke adskiller seg selv når du bruker salveforbindinger i 3-4 dager, øker tilstandenes forverring, kroppstemperaturen stiger, alvorlig akutt smerte vises - du bør umiddelbart konsultere en lege uten å forsøke selvbehandling.

Hvis slike kofferter opptrer med en "misunnelsesverdig" periodicitet, er det verdt å tenke på å gjennomføre en omfattende undersøkelse av kroppen. Det er viktig å behandle en skjult sykdom som fører til svekkelse av immunsystemet og brudd på kroppens beskyttende funksjon generelt og spesielt i huden.

I utgangspunktet svarer kokene godt på behandlingen, og arr på huden er nesten ikke igjen. Grunnleggende forebygging - personlig hygiene, styrking av immunforsvaret. Begynn behandlingen umiddelbart, optimalt - hos legen.

Purulente formasjoner på baksiden: Hvordan overvinne sykdommen?

Purulente smittsomme og inflammatoriske sykdommer i huden er ganske vanlige, de er farlige for komplikasjoner. Deres patogener er stafylokokker, streptokokker, eller begge deler. Disse er pyogene pyogene bakterier som forårsaker dyp og overfladisk pyoderma. Oftere utvikle stafilodermii. Blant dem kjenner de mest kjente (chiri), hvor lokaliseringen er forskjellig. En av de vanligste manifestasjonene av patologi er en furuncle på ryggen.

Etiologiske faktorer

Sykdommen er forårsaket av Staphylococcus aureus - den mest patogene bakterien som er vanskelig å kurere. Det trenger lett inn i hårsekkene og påvirker huden dypt. Mange mennesker er bærere av denne farlige infeksjonen, men blir ikke syke selv. Mikroorganismer kan være på huden og manifesterer seg ikke for å skape en gunstig situasjon. De er betingelsesmessig patogene, ettersom de trenger inn i en svekket organisme, forplantes raskt, øker sykdomsfremkallende egenskaper og provokerer på kroppen.

Furuncle er en purulent betennelse i follikel og sebaceous kjertler festet til den. Samtidig påvirkes tilstøtende bindevev, med delvis utryddelse. Derfor kalles sykdommen purulent-nekrotisk. Ofte er en abscess en komplikasjon av betennelse i hårsekkene (follikulitt). Det vil si at patologi vises på de hårete områdene i huden.

Sykdommen utvikler seg i alle aldre og påvirker menn mer. Det hyppigste stedet for lesjonen i sterkere kjønn er brystet og ryggen, sjeldnere er det kokende på nedre rygg. Det kan være en furuncle i lysken, i armhulene, på ansikt, nakke, lår og andre steder. Hos ungdom blir det største antallet pustler avslørt i perioden med hormonell ustabilitet.

Når det inflammatoriske infiltratet sprer seg til hele hårfollikkelen, dens talgkjertler og tilstøtende vev, virker det som en konisk knute over huden. Dens størrelse i diameter kan nå 3-4 cm. Hvis det er mye koker, og de vises etter hverandre, diagnostiserer de furunkulose.

I tillegg til forekomsten av infeksjon, forårsaker årsaker som fremmer utviklingen av chirya på kroppen er nødvendige. Eksterne risikofaktorer er:

 • skitten hud hvis du ikke følger regler for kropps- og klærhygiene;
 • konstant kontakt med støv og smuss knyttet til profesjonelle aktiviteter;
 • hudskade fra mekanisk støt (riper, kutt, slitasje, sprekker, riper);
 • hypotermi eller overoppheting;
 • kjemisk skade eller irritasjon av dermis.

Interne etiologiske faktorer som svekker menneskekroppen er som følger:

 • utslett;
 • langvarig nervespenning, stress;
 • fedme;
 • diabetes mellitus type 1 eller 2;
 • hudsykdommer;
 • kronisk tretthet;
 • beriberi;
 • akutte inflammatoriske sykdommer;
 • kroniske infeksjoner hvis behandling ikke er fullført
 • hormonelle forandringer i kroppen;
 • HIV-infeksjon;
 • langvarig bruk av visse stoffer;
 • rusmisbruk, alkoholisme, røyking.

Mekanismen for utvikling og manifestasjoner av kjelen

Etter overtredelse av beskyttelsesfunksjonen i huden, penetrerer stafylokokker hårfollikkelen, aktiverer, multipliserer og provoserer en inflammatorisk prosess i den. Deretter vises sebaceous kjertler, bindevev og betennelse på overflaten av huden.

Bakterier avgir giftige stoffer som ødelegger vevsceller. Samtidig dannes en purulent kjerne i midten av kjelen. Inflammatorisk infiltrat har en uttalt rød farge, med utviklingen av sykdommen, det sprer seg og skiller seg ut på kroppen.

Dens hevelse øker, huden over svinget mykner og blir hvit. Under det er det purulente innholdet dannet på grunn av betennelse. Den består av nøytrofile leukocytter ødelagt etter infeksjonskontroll, celler av dødt vev, proteiner og et stort antall stafylokokker.

Snart blir kulden på ryggen i stedet for mykning åpnet, det purulente innholdet utløper. Det er rengjort, fylt med nytt bindevev (granulasjon) og arrdannelse. Betennelsen svimper bort. Prosessen med utvikling og helbredelse av en abss varer i ca 2 uker. Den generelle tilstanden til pasienten varierer lite.

Det er viktig å starte behandlingen i tide, og ikke å forvente en obduksjon. Dette vil forhindre utvikling av furunkulose eller andre alvorlige komplikasjoner.

Symptomene på sykdommen avhenger av utviklingsstadiet av chirya på kroppen:

 1. Den første er inflammatorisk infiltrasjon. Visuelt manifestert av rødhet, hevelse, indurasjon og ømhet på skadestedet. I løpet av sykdommen øker disse symptomene.
 2. Den andre fasen - dannelsen av purulent-nekrotisk stang. På slutten av den tredje dagen er det dannet. Dette er et lite hulrom med purulent innhold, som rager litt over baksiden av ryggen. Samtidig er det tegn på mindre forgiftning. Det er en liten økning i kroppstemperatur, svakhet, tap av appetitt, ubehag. Smerte i kjelen blir mer uttalt.
 3. Tredje - onkotomi (obduksjon) av en abscess. Den modne furuncle åpnes, pus med en kjerneblader. Det er et sår på kroppen i hele dybden av kjelen. Dens symptomer reduseres.
 4. Det fjerde stadiet er helbredelse og arrdannelse. Forsvinner puffiness, hyperemi, smerte. Hulrommet er overgrodd med granulasjonsvev, et arr er dannet. Den har en blåaktig tint. Over tid lyser det, men arrene forblir.

Fra forekomst for å fullføre helbredelse uten komplikasjoner tar det 10-14 dager. I dette tilfellet er høy temperatur sjelden. Pasienten opplever ubehag fordi han ikke kan lyve på ryggen. Mild sykdom kan utvikles uten kjernedannelse og disseksjon.

Komplikasjoner og klassiske behandlingsmetoder

Selvmedisinering, klemmer avføringen, dets utilsiktede skade kan føre til alvorlige komplikasjoner:

 1. Furunkulose er en manifestasjon av flere eller mange sår på baksiden av huden.
 2. En abscess er en opphopning av purulente masser, deres penetrasjon i det subkutane vevet, fordi kjelen ikke kan åpnes og kjernen ikke kommer ut.
 3. Carbuncle er en betennelse i flere hårsekkene som ligger ved siden av hverandre, fusjonert i ett infiltrat med en enkelt stamme.
 4. Cellulitt - ubegrenset spredning av betennelse i det subkutane vevet.
 5. Lymfadenitt, lymphangitt - betennelse i tilstøtende lymfeknuter og lymfekar.
 6. Sepsis - penetrasjon av stafylokokker i blodet, og adskillelse i organer og vev. Nyrene er mest berørt (pyelonefrit, glomerulonephritis). Det må huskes at den uavhengige klemmen av kjelen er en direkte vei til sepsis, noe som er en trussel ikke bare for helse, men også for livet.

Behandling for koker på ryggen kan være medisinsk. I dette tilfellet er følgende metoder gjeldende:

 1. På infiltreringsstadiet behandles huden over huden med antiseptiske midler - Furacilin-løsning eller salisylalkohol.
 2. Også i perioden med dannelse av en purulent stang, brukes trekke pus og salve rensing hulrommet - Ithiol eller Vishnevsky.
 3. På heling og arrdannelse brukes behandling med salver med antibiotika og stoffer som bidrar til gjenopprettelse av bindevev. Levomekol, Dermoveit, Inflarax.
 4. Antibiotika til oral administrasjon er foreskrevet hos eldre, svekket, med alvorlig rus og et stort sår - Amoxiclav, Hemomycin, Sulacilin.
 5. Foreskrevet vitaminkompleks.
 6. UHF-terapi og ultralyd er foreskrevet som en anti-inflammatorisk behandling.
 7. Legen kan bestemme seg for å åpne en abscess på scenen når den er modnet. Scalpel utføre et snitt og klemme pus. Såret vaskes, behandles med antibiotika, gir en utstrømning. Påfør salven og lukk med et bandasje, som skiftes daglig til helbredelse. Samtidig foreskrevet antibiotika og sengen hviler.

Siden kjelen som har oppstått på ryggen, er oftest resultatet av skader og en reduksjon i beskyttelsesegenskapene til organismen, og forhindrer forekomsten og utviklingen av koker inkluderer:

 • konstant overholdelse av standardene for kropps- og klærhygiene
 • rettidig behandling av sykdommer;
 • utelukkelse av overoppheting og hypotermi, utvikling av fedme;
 • behandling av hormonforstyrrelser;
 • forebygging av hudskader;
 • riktig ernæring;
 • styrke kroppen ved herding, sport, oppholder seg i friluft;
 • sunn livsstil med riktig dagbehandling, unntatt alkohol, røyking.
til innhold ↑

Bruken av tradisjonell medisin

Koker på ryggen er vellykket behandlet med folkemessige rettsmidler. Påfør, fremfor alt, stoffer og blandinger som akselererer modningen av absessen og dens rensing:

 1. Tradisjonelt brukt bakte løk. Det blir skrelt, bakt i ovnen, avkjølt, kuttet og satt på overflaten av kjelen. Deretter dekke med en steril dressing, fikse, bytt hver 4. time, til disseksjon.
 2. En del av husholdningenes såpe gnides, blandes med 2 deler bakt løk, påført på et serviett, påført en abscess, sikret. Betyr godt forsinkelser pus. Du kan bare bruke såpe, men det er litt fortynnet med kokt vann.
 3. Friskt kålblad lindrer smerte, hevelse, betennelse, trekker pus. Platen er pre-doused med kokende vann, lagt på en ren overflate, fast. Påfør for å fjerne koker.
 4. En flat kake med like store deler av rugmel og honning påføres den berørte delen av ryggen, dekket, sikret. Denne behandlingen lindrer betennelse.
 5. Effektiv kompleks salve som inneholder bi-produkter. 100 g bivoks og kolofonium, 50 g ricinusolje og propolis blandes, satt på en stille brann. Etter 5 minutter, tilsett 15 ml terpentin, smør i 30 minutter, kjølig. Påfør på et tykt serviett og påfør lesjonen 2 ganger om dagen - om morgenen og om natten, i 20 minutter, i løpet av opptil 40 dager. Det er viktig å ta hensyn til intoleransen av honning og bi-produkter.
 6. Bruk antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper av aloe. Et rent ark av planten er kuttet og påført abscessen, festes.
 7. Undertrykk betennelse også poteter. Det er rengjort, gnidd, påført på en steril bandasje, påført på lesjonen, fast, endret etter 3 timer.
 8. Et varmt bad med noen dråper essensiell olje av furu nåler lindrer betennelse, har antibakterielle og smertestillende egenskaper. Gjør prosedyren daglig - ikke mer enn 20 minutter. Behandling foreskrevet kurs på 10-15 dager. Disse badene er kontraindisert for gravide, eldre, med individuell intoleranse for nålene, for alvorlige sykdommer.
 9. Tørket calendula pulver (5 g) blandes med petrolatum (25 g), salven påføres på kjelen. Fungerer anti-inflammatorisk og som et antiseptisk middel.
 10. Påfør vodka-komprimering fra en blanding av blomster av calendula (30 g) og enebær bær (15 g) for å kvitte seg med koker på baksiden. Deres blanding vaskes med kokende vann. Deretter helles vann, hell 100 g vodka, insister 22 timer. I form av en kompress på kokes i 10 dager.

Medisinske stoffer som inneholder calendula, personer med urolithiasis, gravide og overfølsomhet overfor blomstene i anlegget er kontraindisert.

 • Bruk også rugbrød, hvitløk, kamille, nettleser og andre midler som applikasjoner.
 • I noen tilfeller kan kjelen brytes gjennom og trekke seg ut på egenhånd. Dette skjer imidlertid sjelden. Du kan ikke forvente selvhelende koking på baksiden, det er nødvendig å konsultere en lege og behandle sykdommen i fellesskap. I dette tilfellet er prognosen for utvinning gunstig og utviklingen av komplikasjoner vil bli holdt til et minimum.

  Kok på baksiden

  Smertefulle blister på huden, som kalles koker, er et vanlig problem og kan forekomme hos noen, uavhengig av kjønn eller alder. Disse purulente formasjonene gir mye uleilighet, inkludert estetiske forhold, spesielt hvis de ligger på åpne områder av kroppen. Men det verste er at slike abscesser ofte fører til alvorlige komplikasjoner hvis du ikke starter behandlingen i tide. Tenk på hva du skal gjøre hvis det oppstår en koke på baksiden, og hvilke tiltak som vil bidra til å bli kvitt det mest effektivt.

  Hvorfor koker vises

  I medisin er en furuncle definert som en purulent-nekrotisk betennelse som oppstår i sebaceous kjertel, hår og pære og bindevevet som omgir dem. Betennelse er forårsaket av ulike pyogene mikroorganismer, oftest - Staphylococcus aureus, og preges av et akutt kurs. Kok på baksiden dannes sjeldnere enn på nakke, hofter, i armhulen eller på ansiktet, men likevel anses slike lokalisering å være felles.

  Årsakene som forårsaker utseendet av kokker, mye:

  • utilstrekkelig kroppshygiene, spesielt med økt svette;
  • alvorlig overoppheting eller overkjøling av kroppen
  • arbeide i forhold til alvorlig forurensning av huden - på gruven, i feltet, på visse typer produksjon;
  • hormonforstyrrelser, for eksempel på grunn av sykdommer i skjoldbruskkjertelen, diabetes, å ta visse medisiner;
  • stress, langvarig følelsesmessig stress;
  • forskjellige hudsykdommer som utløser epithelial mikrotraumas og penetrasjon av patogene bakterier i dem;
  • Feil behandling av skader på huden, spesielt i forurensede forhold.

  Det er viktig! Sannsynligheten for purulent betennelse øker betydelig hos personer med nedsatt immunforsvar, for eksempel etter antibiotikabehandling eller fysisk utmattelse. Også i fare er overvektige mennesker.

  Karakteristiske manifestasjoner

  Det første tegn på koker er en knapt merkbar hevelse og rødhet på huden på ryggen rundt håret. På den første dagen kan det tas for en vanlig pimple, men i løpet av de neste to eller tre dagene opptrer andre symptomer, tydelig tyder på en purulent abscess. Generelt tar perioden for dannelse og modning av furuncle fra en uke til 10 dager, lettelse kommer umiddelbart etter frigjøring av purulent innhold til overflaten. Hele prosessen er konvensjonelt delt inn i tre faser, som hver har sine egne manifestasjoner.

  Tabell. Faser av utviklingen av kjelen

  Det skal bemerkes at det åpne såret lett er infisert, så det er nødvendig å utføre antiseptisk behandling av det berørte området så grundig som mulig til fullstendig helbredelse.

  Mulige komplikasjoner

  Dessverre gir mange ikke særlig hensyn til behandlingen av sårhulen, da smerten går bort, og koker ikke lenger plager. I mellomtiden kan reinfeksjon utløse utviklingen av andre koker over ryggen og ikke bare. Denne tilstanden kalles furunkulose, og det vil være mye vanskeligere å takle det enn med en enkelt abscess.

  Enda større komplikasjoner kan oppstå hvis pasienten prøver å åpne abscessen alene før den er full moden:

  • utvikling av abscesser i det subkutane lag
  • Spredningen av koiler til andre deler av kroppen, kronisk furunkulose;
  • okklusjon av fartøy i området suppuration;
  • blodforgiftning;
  • med lokalisering av kokos i lumbale sone, kan den inflammatoriske prosessen gå til nyrene;
  • purulent meningitt og sepsis.

  Men selv i fravær av komplikasjoner forblir de ubehagelige effektene av koker i form av små hvite arr på huden. Spesielt tydelig sett settes de på solbrent hud, noe som betydelig ødelegger utseendet.

  Behandling av koke

  For vellykket behandling krever en integrert tilnærming, som gjør at du kan eliminere de eksterne manifestasjonene, kvitte kroppen av infeksjon og styrke immunforsvaret. I de fleste tilfeller er en tilstrekkelig konservativ terapi, som er basert på bruk av rusmidler. Kirurgisk inngrep er kun indikert i alvorlig tilstand, når det er en trussel mot pasientens helse.

  Etter å ha funnet smertefull konsolidering på ryggen, bør du konsultere en lege for å eliminere risikoen for komplikasjoner. Dette er spesielt viktig i tilfeller hvor en abscess er stor eller det er flere koiler på en gang, det er en svakhet, en høy kroppstemperatur er tilstede. Hvordan behandlingen utføres av en spesialist:

  • hevelsen selv og huden rundt den blir behandlet med antiseptiske midler;
  • Hvis absessen ikke er moden, bruk en bandasje med Vishnevskys salve;
  • komprimerer med ichthyol salve, som bidrar til frigjøring av pus, blir brukt på moden koke;
  • Den åpnede absessen vaskes med hydrogenperoksid (3% løsning) og salver med sårheling og antibakterielle egenskaper påføres for eksempel levomekol.

  Om nødvendig foreskrive antibiotika som er effektive mot stafylokokkinfeksjon (oksacillin, meticillin, erytromycin), så vel som vitaminkomplekser for å styrke kroppens beskyttende egenskaper. I tillegg til disse tiltakene er det nødvendig å identifisere og eliminere årsaken til sykdommen, ellers vil det ikke unngå tilbakevending av abscesser.

  I tillegg til medisinering, er fysioterapi ofte foreskrevet. God effekt gir bruk av infrarød stråling. Påvirkningen på det betente området er forsynt med enheter som genererer infrarøde bølger i en pulserende eller kontinuerlig modus. Bestråling utføres med obligatorisk fangst av sunt vev innen 10 mm rundt omkretsen av absessen. Denne metoden brukes i alle stadier av kokeproduksjon, med åpne sår, overflaten er forrenset med antiseptiske midler. Behandlingsforløpet er vanligvis fra 3 til 5 dager, varigheten av en prosedyre er ca. 5 minutter.

  Hjemmebehandling

  Bli kvitt koker kan være hjemme ved hjelp av tradisjonell medisin. En slik tilnærming er berettiget dersom absessen er liten og det er ingen komplikasjoner, men likevel vil det være nyttig å konsultere en hudlege. Nedenfor er de mest effektive oppskrifter, testet og godkjent av leger.

   Kartoffel komprimerer. Rå poteter har antiinflammatoriske egenskaper, så det hjelper godt i det tidlige stadiet av dannelsen av koker. Det du trenger å gjøre: vask grundig potet, hell den med kokende vann, rist på en fin rist. Den ferdige massen er spredt på gasbindet brettet i halvparten, dekker toppen med samme lag av materiale og kokes i 3-4 timer, og deretter skift potetene til frisk. Prosedyren gjentas flere ganger til betennelsen forsvinner. Poteter kan erstattes med råbiter eller friske kålblad - de har samme effekt.

  Samtidig kan du ta penger for å rense blodet fra infeksjon. En av de beste er en nettle avkok: friske blader vaskes, knuses, helles i beholderen to spiseskjeer av råvarer og helles 0,5 liter kokende vann. Etter et par timer, når det er godt infundert, kan du ta et halvt glass fire ganger om dagen. Behandlingsforløpet er minst en uke. Barndosering skal halveres. I stedet for nettle kan du også bruke friske eller tørrede svarte elderbærblomster. Godt rengjort blod og brygger gjær, som selges i apotek som kosttilskudd.

  Det er viktig! Alle disse verktøyene har egne kontraindikasjoner, så før du bruker dem, bør du definitivt konsultere en lege.

  Under behandlingen er det ønskelig å begrense bruken av melprodukter, søtsaker, fettstoffer og karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer. Det er viktig å unngå overoppheting av kroppen og hypotermien, for å behandle utbruddene i tide, for å sikre at infeksjonen ikke trenger inn i sårene. Forebygging av furunkulose består i å opprettholde kroppshygiene, riktig ernæring, styrke immunforsvaret og unngå dårlige vaner.

  Video - Koker på baksiden

  Lokalisering av koke i ryggraden kan ha alvorlige helsekonsekvenser. Hvordan de purulente formasjonene påvirker parvertebrale vev, hvordan det truer, og hvordan å forebygge utviklingen av sykdommen, finnes på vår nettside.

  Kok (kok) på baksiden: årsaker, symptomer og behandling

  En person må hele tiden overvåke helsen sin. Tross alt er det ofte problemer som ikke kan løses uten å konsultere spesialister. En av disse sykdommene er furunkulose på ryggen. Det ser ut når hårfollikel og tilstøtende vev blir betent, og en form for abscess. Hva er kilden til purulente betennelser, og hvordan behandles de?

  Kok på baksiden - det mest ubehagelige fenomenet

  Årsaker til kjelen

  Chiryak på ryggen er en ganske smertefull lidelse. Det betente området blir vanskelig når pus begynner å samle seg i hårsekkelen. På denne tiden blir smerten mye sterkere. Etter at en abscess bryter ut, svinder smerten, er inflammasjonsprosessen lettet.

  Våren er den mest hensiktsmessige perioden for dannelsen av koke, siden menneskekroppen er svært svak og lett utsatt for ulike infeksjoner.

  Årsaker til koke kan være forskjellige:

  • Svekket immunforsvar. Det kan provosere aktiviteten til Staphylococcus aureus. For en svekket kropp vil behandlingen bli mye lenger. Behandlingsprosessen kan ta opptil tre måneder. En aktiv livsstil vil bidra til rask gjenoppretting, og det er også nødvendig å bruke økologiske produkter og anvende spesielle metoder og metoder for hudpleie.
  • Brudd på personlig hygiene.
  • Når man overkjøler kroppen.
  • Endringer i hormonell bakgrunn.
  • Krenkelse av metabolske prosesser, forverring av kroniske sykdommer.

  Symptomer på koiler

  Det første symptomet på kjelen er hevelse i huden. En hevelse dukker opp rundt håret. Følelsen av smerte kan være svak eller sterk. Lesjonen blir rød. En abscess forårsaker prikking og kløe. Etter 3-4 dager, øker rødhet og hevelse, vises en purulent stamme midt i kjelen, har en hvit eller gulaktig farge, begynner smerten å pulsere.

  Bryt gjennom absessen kan selvstendig eller ved åpningen. Etter det forbedrer helsetilstanden. En sykdom uten komplikasjoner varer opptil tolv dager.

  Kok på baksiden kan være stor og ikke ha en stang. Hvis endringer ikke observeres til det bedre, bør du konsultere en lege. Noen ganger er dimensjonene tre centimeter. Under modning blir abscessen dekket med en hard skorpe eller pus strømmer fra den. Det kan være en økning i kroppstemperaturen.

  Koker stadier fra formasjon til gjennombrudd

  behandling

  Etter å ha lagt merke til selene på baksiden, er det nødvendig å konsultere en spesialist for å virkelig finne ut om dette koker. Hvis diagnosen er bekreftet, må du vite hvordan du skal behandle kjelen på baksiden.

  Påfør uavhengig eller spesiell behandling. Den første metoden kan prøves i tilfelle at en liten liten abscess og dukket opp første gang. Det må huskes at klemme den umodne kjelen fører til komplikasjoner. Behandlingsprosessen må derfor overholde visse regler. Førstehjelp er å påføre et antibakterielt middel på det berørte området, som er lukket med gasbind brettet i et tykt lag.

  Prosedyren gjentas opptil fire ganger om dagen, pus begynner å strømme ut av såret. Forbindingen blir fjernet, og såret blir behandlet med hydrogenperoksid og en ny tørr dressing påføres. Tiltak utføres til fullstendig helbredelse.

  Koker på ryggen blir i noen tilfeller et stort problem i behandlingen. De gir alvorlig smerte i forhold til andre deler av kroppen. Dette avhenger av dybden av penetrasjon av abssestangen, samt vanskeligheten ved å påføre et bandasje. I tillegg er klærne alltid i kontakt med sykdommen og forårsaker ytterligere irritasjon av huden. Nye mikroorganismer kommer inn i en abscess gjennom svette.

  Den mest populære behandlingen er tørr varme. Det påføres de berørte områdene. Varme kompresser fra kokt vann brukes. Hovedpunktet i denne metoden er bevaring av varme. Den sistnevnte metoden er mye brukt av amerikanske leger.

  Det er tilfeller som ikke kan gå uten kirurgi. En liten operasjon med fjerning av purulent stang. For å hindre tilbakefall, gjør pasienten lotioner fra Ichthyol salve hjemme. Sårheling skjer i et raskt tempo og det er ingen arr.

  Ved hjelp av selvbehandling, er det nødvendig å følge hele utløpet av pus fra en abscess. Ellers vil såret helbrede, og kroppen vil motta en ny infeksjon som kan forårsake tilbakefall av sykdommen.

  Varm komprimering av kokt vann vil bidra til å koke for å danne

  De viktigste metodene for terapi

  Koker, som vises på nedre rygg, den sikreste. Derfor, for deres behandling ved hjelp av uavhengige metoder. De utføres på enkelt eller lite formasjoner.

  Blant de viktigste metodene for terapi er følgende:

  • Påføring av Vishnevsky salve. Prosedyren utføres på denne måten. En liten mengde salve blir påført bandasje eller bomullspinne, deretter påført stedet for betennelse og festet med tape. Forbandet endres daglig. Etter å ha åpnet abscess- og pus-frigjøringen, brukes Levomekol salve. Den består av antibiotika, med hjelpen hindrer den inflammatoriske prosessen.
  • Bruk bakt løk. Skal løk bakt i ovnen. Etter avkjøling, er den kuttet i to og en del påføres chiryakuen. Forbandet endres periodisk og såret blir behandlet med hydrogenperoksid.
  • Kok på baksiden er også behandlet med urte ingredienser. En av dem er aloe. Bladet på den medisinske planten er kuttet og den våte siden påføres det berørte området. For å fikse bandasjen eller lappen er tatt.

  I mange tilfeller brukes folkemidlene. En effektiv måte å trekke pus ut av en abscess er kokt bokhvete. Grøt er pakket i et bandasje og påført såret. Komprimere må konstant forandres.

  Rå poteter brukes til å lindre den inflammatoriske prosessen. I tillegg, i behandling av furunkulose, brukes tranebærsaft, hvorfra kremer fremstilles.

  Hvis årsaken til kjelen ser ut til å være i strid med hygienevilkårene, i folkemedisin bruker de medisinske bad som kaliumpermanganat er tilsatt. Det må huskes at en abscess er forbudt å gni.

  Blodet kan bli ryddet av infeksjonen med et middel som inkluderer tørrblodsblomster. De er fylt med kokende vann, insisterer en halv time og tatt inn i tre spiseskjeer om dagen. Pasta, konditori, krydret krydder er ekskludert fra kostholdet under behandling. Spesiell oppmerksomhet bør tas på bruken av frukt og grønnsaker.

  Tranebærjuice brukes til kremer

  Hva bestemmer effektiviteten av behandlingen

  Uansett sykdom er først nødvendig for å bestemme årsaken. Denne handlingen utføres også med en furuncle dannet på nedre rygg. Etter å ha oppdaget årsaken til sykdommen, er behandling foreskrevet. Hvis det er forårsaket av en annen sykdom, foreskrives legemidler som fjerner eller reduserer virkningen av hovedkilden.

  I de første stadier av utvikling av furunkulose, er eksterne agenter foreskrevet. Disse inkluderer løsninger fra alkohol eller bruk Ichthyol salve. I tillegg er det nødvendig å gjennomføre prosedyrer ved hjelp av hvilke det er en dyp oppvarming av problemområder.

  Alvorlig betennelse krever antibiotika. De fleste er foreskrevet injeksjoner. Deres mottak tillater ikke bakterier å formere seg og vokse. Menneskesimmunsystemet forbedrer seg, og infeksjonen er ikke i stand til å spre seg i kroppen. For å øke immuniteten, foreskrives vitamin A, C, B. Rensing er utført med avkok av medisinske planter.

  Levomekol brukes etter å ha åpnet kjelen

  komplikasjoner

  Furunkulose kan forårsake komplikasjoner. I de fleste tilfeller skjer det med feil behandling, og særlig selvbehandling. Ekstremkoking er veldig farlig. På grunn av dette kan infeksjonen spres gjennom hele kroppen. Oppvarmingsprosedyrer må utføres med forsiktighet slik at det ikke overopphetes. Dette vil bidra til å forhindre spredning av infeksjon.

  Hvorfor opptrer furunkulose?

  Ifølge eksperter, utseendet av chiryakov signaliserer at kroppen har et skjult problem, og det trenger å komme seg ut. Dette manifesteres med utilstrekkelig mobilitet av membranen, ribben, ryggraden.

  Innflytelsen av slike faktorer vises på plasseringen av mage-tarmkanalen, dets aktivitet forverres. I tilfelle av funksjonsfeil i bukspyttkjertelen kan det forekomme tarmkoking.

  Forekomsten av furunkulose bidrar til en stillesittende livsstil, brudd på den daglige rutinen. Derfor er det nødvendig å opprettholde en aktiv holdning for å unngå uønskede problemer.

  Tross alt er huden refleksoverflaten av indre organer. Hvis arbeidet med minst ett organ er forstyrret, vil resultatet bli betennelse, utslett, koker på huden.

  Hvorfor koker det seg på baksiden og hvordan bli kvitt dem

  Kok på ryggen er en purulent nekrotisk betennelse i sebaceous kjertel, hårfollikkel, som oppstår mot bakgrunnen av redusert immunitet, hypotermi, endokrine patologi. Det er viktig å kjenne regler for behandling og fjerning av utdanning, for ikke å ha komplikasjoner.

  Utseendefunksjoner og ICD 10-kode

  En furuncle på ryggen (ICD-10 kode L02.0) vises som et resultat av en metabolsk forstyrrelse i kroppen eller tilstedeværelsen av kronisk patologi. Det skjer på hvilken som helst del av kroppen hvor håret er plassert. Typisk lokalisering er midje, ansikt, ben, nakke, hender, unntatt føttene og håndflatene.

  Grunnlaget for utviklingen av sykdommen er aktiviteten til bakterielle midler (stafylokokker). På bakgrunn av svekkede beskyttelsesfunksjoner i kroppen, trenger mikrober seg i hårsekkene, så sebaceouskjertelen gjennom mikrotrauma, riper, sprekker, riper. Bakterier begynner å formere seg aktivt. Dette er et signal for aktivering av immunceller: makrofager, nøytrofiler. Celler går inn i lesjonen, griper utenlandske agenter. Betennelse utvikler seg med typiske manifestasjoner (rødhet av hudområdet, hevelse, smerte, lokal feber, dysfunksjon i kjertelen). Over tid dannes en abscess, som åpnes med innholdet ut.

  På huden kan det oppstå flere koiler. Patologisk tilstand kalles furunkulose. Riktig diagnose, rettidig behandling tillater ikke utviklingen av sistnevnte.

  Statistisk medisinsk bevis tyder på at menn er sykere oftere. De har en uttalt hårlinje, hvor mikroorganismer lett finner et sårbart sted. Koker i kvinner og barn er sjeldne.

  Årsaker til ryggsmerter

  Årsakene til kjelen på ryggen er forbundet med redusert immunitet og bakteriell infeksjon. Staphylococcus er på huden av alle friske mennesker. Under påvirkning av predisponerende faktorer aktiveres mikroorganismer, forårsaker hudsykdommer. Det er flere grunner som bidrar til fremveksten av patologi:

  • brudd på personlig hygiene fører til blokkering av talgkjertlene;
  • alkoholmisbruk;
  • røyking eller narkotikabruk;
  • endokrine sykdommer (diabetes, myxedema), som reduserer kroppens beskyttende egenskaper;
  • dårlig ernæring;
  • manglende overholdelse av regimet for hvile og arbeidskraft;
  • konstant traumer av huden;
  • fedme, som bidrar til metabolske forstyrrelser, blokkering av talgkjertler, hudporer;
  • Feil sårbehandling, infeksjon;
  • opphold i høye / lave temperaturforhold;
  • Psykosomatiske problemer (konstant stress);
  • svikt i hormonsystemet (svulst);
  • motta immunosuppressive midler, cytostatika, hormonelle stoffer;
  • immunsviktstilstander (HIV-infeksjon, onkopatologi);
  • hyppige forkjølelser;
  • utilstrekkelig inntak av vitaminer.

  Det er fortsatt et stort antall forhold som bidrar til forekomsten av å koke tilbake. Det er viktig å etablere den sanne årsaken til sykdommen og starte behandlingen omgående.

  Aldring scener

  I henhold til den internasjonale klassifiseringen er følgende stadier av dannelse av chirya preget:

  1. Stageinfiltrasjon - preget av dannelse av en subkutan abscess. Mikroorganismer går inn i hårsekkene, begynner å proliferere og frigjøre toksiner. Som blandes med blod, lymf, danner en segl med klare konturer. Huden over koker rød, hovent. På palpasjon av det betente området er det uttalt ømhet. Pasienter merker forløperne til den patologiske tilstanden - sløvhet, redusert ytelse.
  2. På stadiet av abscessdannelse dannes en abscess og innholdet slippes ut. I midten av infiltratet vises tett flekk, som representerer toppen av chiryak. Utdanning inneholder mye pus inni (døde celler, leukocytter, døde bakterier, giftstoffer, proteinpartikler). En nekrotisk stang dannes, som øker i størrelse og åpner seg. Etter et par dager, brenner innholdet av infiltratet ut. Inntil utgivelsen av pus, føler pasientene tretthet, umotivert svakhet. Deres kroppstemperatur stiger til 38 ° C. Det blir smertefullt å ligge på ryggen. Symptomer avtar når pus bryter ut. Markert stabilisering av pasientens generelle tilstand.
  3. Helbredelsesfasen karakteriseres ved å fylle pustene med bindevev. Såret strammer og danner et arr.

  Metoder for behandling av koker nær ryggraden

  Behandling av den resulterende chiri på ryggen begynner med å bestemme scenen av sykdommen. Avhengig av oppmålingsstadiet brukes ulike behandlingsmetoder.

  På infiltreringsstadiet benyttet seg medisinske behandlingsmetoder. Lokal terapi hjelper til med å desinfisere det patologiske området i kroppen, for å redusere alvorlighetsgraden av ubehagelige symptomer.

  Kirurgiske behandlingsmetoder blir anvendt i abscessformasjonen, for å åpne absessen under aseptiske forhold for å forhindre infeksjon med sekundær flora.

  Oppskrifter av tradisjonell medisin kan brukes til behandling av en patologisk tilstand.

  Operasjonelle teknikker

  Hvis koker ikke bryter seg selv, må den fjernes kirurgisk. Prosedyren utføres på poliklinisk basis. Operasjonen varer 15-20 minutter. Kirurgi utføres trinnvis:

  1. Kirurgen behandler operativfeltet med et antiseptisk middel (jod).
  2. Deretter gjør han pasienten lokalbedøvelse (introduserer lidokain, Novocain).
  3. Deretter finner legen spissen av den inflammatoriske formasjonen (fremspringende svart prikk).
  4. Kirurgen åpner absessen ved et mindre snitt. Fra kjelen begynner å strømme pus.
  5. Legen fjerner restene av innholdet med en bomullspinne smurt med aseptiske preparater.
  6. Deretter setter han en drenering, som fikserer en gasbind bandasje.

  Det er situasjoner når en abscess bryter gjennom på egen hånd. Pasienten må gjøre fjerning av gjenværende innhold. Fukt bare en bomullspinne i aseptisk tilstand og behandle såret. Nærhet til ryggraden kan forårsake komplikasjoner, ikke vær lat til å besøke kirurgen igjen.

  preparater

  Det anbefales å bruke disse legemidlene til lokal behandling av koker i infiltrasjonstrinnet:

  1. Liniment Vishnevskogo hjelper til med å fjerne den irriterende kjelen på den kvinnelige eller mannlige ryggen. Legemidlet har sårheling, antiseptisk, anti-inflammatorisk egenskaper. Salvens sammensetning omfatter tjære, ricinusolje, vismut. Salve fjerner betennelse i noen dager. Ulempen med stoffet er en bestemt lukt. Hvis kjelen har dukket opp i et barn, er det bedre å bruke et annet ikke-luktende stoff. Liniment skal brukes som komprimering. Ta en gasbind og klem medisinen tykt på den. Påfør komprimeringen med innsiden til det betente området på kroppen. Fest gass med bandasje. Dressing er ønskelig å gjøre flere ganger om dagen.
  2. Ichthyol salve anbefales av eksperter å søke etter å ha åpnet kjelen. Verktøyet trekker gjenværende pus ut, desinfiserer det dannede såret. Det er ønskelig å smøre en abscess med 3% hydrogenperoksid før påføring av medisinen. Behandle det patologiske området av huden 2-3 ganger om dagen.
  3. Salisylalkohol er en billig antiseptisk behandling for å behandle såroverflaten. Den inneholder salisylsyre og alkohol. Legemidlet desinfiserer huden, hjelper til med å bli kvitt bakterier. Det er nødvendig å bruke alkohol flere ganger om dagen.
  4. Levomekol består av antibiotikumet kloramfenikol og det immunostimulerende legemidlet, metyluracil. Den første komponenten hemmer multiplikasjon av bakterier, den andre stimulerer reparasjonsprosessene. Det er nødvendig å bruke salve på sterile servietter og søke på absessen. Fest kompressen med et bandasje. Bytt dressings bør være 2-3 p / dag.

  Hjemmebehandling

  I utgangspunktet kan kjelen behandles hjemme. Berømte homøopatiske oppskrifter vil komme til redning:

  1. Hver husmor har en felles løk. Det er nødvendig å fjerne det øverste laget av grønnsak, kutt i ringer og sett i ovnen for å bake i 10-15 minutter. Det resulterende produktet påføres på kokestedet. Sikre med tape eller bandasje. Løk trekker intensivt pus. Pæren ringen skal byttes hver 4. time. Hoved tegn på helbredelse - kjelen begynner å klø.
  2. Det vanlige bladet av kål fuktet med kokende vann vil raskt kurere betennelse. Påfør hver 4-5 time på baksiden.
  3. Tilsett et par dråper essensiell olje til det varme badet. Ligge i det i ikke mer enn 10-15 minutter. Essensiell olje lindrer betennelse og hevelse.

  Mulige komplikasjoner

  Undervurder ikke skadene fra kjelen. En abscess på ryggen kan føre til alvorlige komplikasjoner som er lokale og systemiske.

  Lokale komplikasjoner inkluderer:

  • abscess - vevbetennelse med dannelsen av et begrenset purulent hulrom. Patologi kan kun behandles ved kirurgi;
  • phlegmon - spredning av pus på det omkringliggende vevet. I motsetning til en abscess, har phlegmon ikke en kapsel. Det er en purulent fusjon av subkutan vev, muskler og indre organer.

  Blant de systemiske komplikasjonene er:

  1. Septisk sjokk - utvikler seg når mikroorganismer kommer inn i blodet. Bakterier forårsaker forgiftning av kroppen. Funksjonene til alle systemer og organer er svekket. Betingelsen behandles i intensivavdelingen.
  2. Encefalitt, meningitt - inflammatoriske endringer i hjernens membraner og ryggmargen, som uten rettidig behandling kan ende i døden.

  Kok på baksiden: hvordan å behandle?

  Av hudsykdommer er pyoderma den vanligste. Og ofte foregår prosessen som en koke, som kan lokaliseres på hvilken som helst del av huden, inkludert ryggen. Den oppdagede absessen fortjener nøye og bør være grunnlaget for å søke legehjelp. En spesialist vil forklare opprinnelsen til kjelen på baksiden og fortelle deg hvordan du skal behandle den.

  Årsaker og mekanismer

  Koking på baksiden skyldes mikrobiell aggresjon. Staphylococcus anses som det viktigste årsaksmedlet, men en purulent prosess kan også oppstå når andre bakterier blir introdusert i huden. Inflammasjon utvikler seg på uendret hud eller på bakgrunn av en eksisterende patologi (dermatitt, eksem, follikulitt).

  I tillegg til egenskapene til patogenet i seg selv, er eksterne og interne faktorer viktige i utviklingen av koker. De første inkluderer hudkontaminering, mekaniske skader (slitasje, kutt), gni med klær, riper under kløende dermatoser. Dette skaper en inngangsport for innføring av smittsomme stoffer. Og blant de interne faktorene er det nødvendig å være oppmerksom på slike:

  • Nedkjøling.
  • Dårlig ernæring, hypovitaminose.
  • Bytte metabolske sykdommer (diabetes, fedme).
  • Sykdommer i fordøyelsessystemet.
  • Neuroendokrin patologi.
  • Fysisk utmattelse.

  Disse forholdene bidrar til å redusere den totale reaktiviteten til organismen, som igjen skaper gunstige forhold for bakteriell invasjon og utvikling av den inflammatoriske prosessen. Sistnevnte har en purulent-nekrotisk natur, påvirker hårsekkene, sebaceous, svettekjertlene og tilstøtende bindevev.

  Den direkte årsaken til abscesser på ryggen er bakterier som penetrerer huden og forårsaker utvikling av purulent-nekrotisk betennelse i den.

  symptomer

  Utviklingen av Chirii på ryggen går gjennom flere stadier: infiltrasjon, purulent fusjon og nekrose, helbredelse. For det første, en stigende segl uten klare grenser som omgir hårsekkene. Huden over den blir rød, det er en følelse av prikking og ømhet under palpasjon. Infiltrere øker i størrelse og tar form av en tett svulst. Økt smerte og hevelse i bløtvev.

  Den andre fasen oppstår 3-4 dager etter sykdomsutbruddet. En pustule dannes på forseglingsoverflaten, hvilket indikerer dannelsen av en purulent-nekrotisk stang. Huden over kjelen blir jevn og skinnende. På dette tidspunktet er det pulserende smerter, feber, tegn på beruselse (malaise, svakhet).

  Den dannede furuncle bryter gjennom med utslipp av gulgrønn pus og nekrotisk stang, med litt blod kan slippes ut. Etter åpningen av brystet, svulmer svinger, smerten forsvinner, blir det generelle velvære normalisert. Såret er fylt med granuleringer, og om få dager er det arrdannelse.

  En abscess på ryggen er i stand til å motta en slettet strøm når den er liten og ligner follikulitt. I svekkede pasienter og de som lider av komorbiditeter, kokes ofte til en abscess eller phlegmon, gir purulente screenings til de indre organene. Hvis kokene oppstår etter hverandre, ta på flere tegn og ofte gjenta, er det et spørsmål om furunkulose.

  Det kliniske bildet med koker er ganske typisk. Den består av lokale og generelle tegn som indikerer en inflammatorisk prosess.

  diagnostikk

  Diagnose er vanligvis ikke vanskelig. Det er nok for legen å analysere anamneseinformasjonen og gjennomføre en undersøkelse. Hvis en pasient har tilbakevendende furunkulose eller sår komplisert ved abscessdannelse, vil det bli nødvendig med ytterligere studier for å bestemme årsaken til sykdomsforløpet. Vanligvis anbefaler leger at de skal gjennomføre generelle og biokjemiske blodprøver, for å undersøke utslipp av kjelen.

  behandling

  Mange pasienter spør seg selv hvordan man skal behandle koker hjemme. Det skal imidlertid huskes at feil handlinger kan få negative konsekvenser. Du bør alltid konsultere en lege og gjøre akkurat det han anbefaler.

  konservative

  Når kokes på ryggen, innebærer en systemisk og ekstern effekt på den inflammatoriske prosessen. Den første er antibiotikabehandling, tatt hensyn til følsomheten til patogenet (penicilliner, cephalosporiner, makrolider). Det er antimikrobielle legemidler som spiller en sentral rolle i den konservative korreksjonen. Og for å øke motstanden til organismen, foreskrives også immunmodulerende midler parallelt:

  • Antistapylokokk gamma-globulin.
  • Hyperimmunplasma.
  • Pentoksil.
  • Natriumnukleinat.
  • Methyluracilum.
  • T-activin.

  Disse legemidlene er spesielt relevante for gjentakende furunkulose og hos sviktede pasienter. Som tonisk effekt anbefaler vi også multivitaminer, autohemo og pyroterapi. Omfattende behandling av sår i infiltrasjonstrinnet er ikke komplett uten fysioterapi (UFO, UHF, laser, elektro- og fonophorese).

  Spesiell oppmerksomhet er gitt på ekstern terapi. Kok på baksiden behandles med antiseptika (briljant grønn, salisylalkohol, fukortsin), og smøres deretter med antimikrobielle salver (tetracyklin, kloramfenikol). På singel koker for å akselerere modning forårsaker ichthyol. Etter åpning blir sårene behandlet med legemidler med en adsorberende effekt (Levomekol). Alt dette kan gjøres hjemme, men slektninger vil hjelpe pasienter med medisin på ryggen.

  Det er to retninger i konservativ terapi: systemisk og lokal. Og i hver av dem er det sentrale stedet okkupert av agenter med antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter.

  kirurgi

  Med en moden kok på ryggen, utføres behandlingen kirurgisk. Operasjonen utføres på poliklinisk basis og under lokalbedøvelse. Legen åpner absessen, fjerner den nekrotiske kjerne og vasker såret med antiseptika. Videre blir vanlige dressinger laget med antibakteriell salve inntil arrdannelse oppstår.

  I noen tilfeller er furuncle lokalisert på baksiden. Dette er et område som er gjenstand for uavhengig tilgang, så det er vanskelig å takle koke hjemme. For å beskytte deg mot negative konsekvenser og få kvalifisert hjelp, bør du kontakte legen din.

  Flere Artikler Om Typer Acne