Kok under øyet er et ganske vanlig fenomen. Det forårsaker ikke bare estetisk ubehag, men kan også forårsake uopprettelig synshemming. Derfor, ved de første symptomene, bør du umiddelbart kontakte en øyelege og gjennomgå adekvat behandling.

Kok under øyet - hva er det?

Kok under øyet har form av en godartet neoplasma, som dannes under betennelsesprosesser i hårsekkene eller sebaceous kjertlene.

Faren for denne patologien ligger i anklagene, utviklingen av denne er provosert av betennelse. I mangel av rettidig behandling eller ved behandling av dårlig kvalitet akkumuleres patogene mikroorganismer i purulent ekssudat. De kan forårsake utseende av ulike komplikasjoner, inkludert delvis eller total blindhet.

Kok under øyet vises vanligvis gradvis. Den har tre hovedstadier av utvikling:

 1. En liten hevelse vises i begynnelsen av lesjonen. Kanskje en liten rødhet i huden og tilstedeværelsen av kløe. En følelse av nærvær av fremmedlegeme i øyet vises, men ingenting blir avslørt under undersøkelsen av øyet.
 2. Den andre fasen kjennetegnes av følelsen av tråkking og utseendet av alvorlig rive. Det er også mulig rødhet i slimhinnen. I indre eller ytre hjørner av øynene dannes tykke, purulente utladninger som tørker raskt.
 3. I tredje fase av kokerutvikling kan du se signifikante visuelle endringer. Kjelen har formen av et segl med klare grenser, overflaten kan ha rød eller blåaktig fargetone. Også klart synlig er kokkens hode. Den har en gul eller hvit nyanse.

Den gjennomsnittlige varigheten av noen utbyggingsstadium er 3 dager. Men avhengig av utdannelsens etiologi kan perioden for utvikling av koker under øyet variere.

Hva kan årsakene være?

Forekomst av koker under øyet skjer ved utvikling av patologiske prosesser av hårsekk. Dette området er i lash linjen. Betennelse begynner når hvitt eller Staphylococcus aureus faller inn i follikel. Det begynner å formere seg raskt og forårsaker et respons fra kroppen, manifestert i en økning i størrelse, farge og utseende av ødemet i det berørte området.

I medisinsk praksis er hovedårsakene til koking under øyet uthevet. Disse inkluderer:

 • Dårlig personlig hygiene.
 • Bruk uegnet vaskemidler.
 • Påføring på huden av kosmetikk av lav kvalitet.
 • Tilstedeværelsen av kroniske dermatologiske sykdommer.
 • Beriberi.
 • Mekanisk skade på huden i øyet som slitasje og riper.
 • Økt fet hud.
 • Tendens til akne.
 • Parasitisme av Demodex-myt på ansiktets hud.

Det øker også risikoen for koking under øynene med langvarig eksponering for miljøforurensede områder og med konstant kontakt med støv.

Symptomer på koke under øyet

Den inflammatoriske prosessen med dannelse av pus, fremkalt av stafylokokker har karakteristiske trekk. Symptomer på å koke under øye manifest som:

 1. Utseendet av smerte under palpasjon av det berørte området.
 2. Rødhet av huden under øyet.
 3. Liten reduksjon i syn.
 4. Tilstedeværelsen av hevelse i huden.
 5. Smerte når du beveger øyebollet og øyelokk.
 6. Permanent komprimering av kjelens struktur.
 7. Den raske veksten og mangelen på klare grenser koker.
 8. Økt kroppstemperatur, som ikke faller om noen dager.
 9. Tilstedeværelsen av generell svakhet.
 10. Forstørrede regionale lymfeknuter.

På bakgrunn av utviklingen av en koker under øyet, blir den generelle tilstanden betydelig forverret og evnen til å arbeide reduseres. Derfor, ved første tegn, bør du kontakte en optiker.

Differensial diagnostikk

Hurtig korrekt diagnose påvirker suksessen til kjelen under øyet. Denne patologien har lignende symptomer med andre sykdommer, slik at differensialdiagnosen brukes i diagnosen. Det lar deg skille furunkulose fra abscess, bygg, dacryocystitis og dacryadenitt.

Diagnose av koker under øyet utføres vanligvis ved hjelp av en omfattende undersøkelse. Den inkluderer:

 • Fysisk undersøkelse.
 • Dermoscopy.
 • Bakteriologisk frøutspredning.
 • Klinisk og biokjemisk analyse av blod.
 • Ultralyd undersøkelse av det berørte området.

Basert på testresultatene, etableres type patogen og graden av utvikling av furunkulose. En slik undersøkelse er tilstrekkelig med et utseende av koke.

Hvis sykdommen stadig gjenopptas, utnevnes en ytterligere undersøkelse. Det består vanligvis av:

 1. Blodglukosetest.
 2. Bakteriologisk urinkultur.
 3. Rhinos.
 4. Gjennomlysning.
 5. Ultralyd av indre organer.
 6. Inspeksjon av smale spesialister.

Ved passering av det diagnostiske komplekset er det viktig å observere alle regler for testing. Dette reduserer nøyaktigheten av resultatene og lar deg raskt lage en nøyaktig diagnose.

Metoder for behandling av koke under øyet

Kok under øyet er en farlig sykdom, så selvbehandling i dette tilfellet er uakseptabelt. Det er også strengt forbudt å bruke folkemetoder og spesielt oppvarming. Dette kan bidra til spredning av infeksjon gjennom hele kroppen og forårsake utvikling av sepsis.

I medisinsk praksis brukes flere terapeutiske metoder for å behandle koker under øyet. De viktigste er:

Som ytterligere metoder tillot bruk av tradisjonell medisin. Vanligvis foreskrevet avkok av urter til oral bruk, styrke immunforsvaret.

Narkotikabehandling

Ved behandling av koker under øyet, medisinske stoffer beregnet for symptomatisk og lokal behandling.

Ofte utnevnt av oftalmologer:

 1. Salven som består av antibiotika av forskjellige grupper: Erytromycin, Tetracyklin, Levomecitin.
 2. Antiseptiske og antibakterielle dråper: Ciprofloxacin, Albucidum, Tobramycin.
 3. Anvendelser med antiseptiske og antiinflammatoriske legemidler.
 4. Antibiotika til oral bruk: Ampioks, Cefipim, Sumamed.

Ved behandling av koker under øyet brukes sterke stoffer. Derfor bør bare en øyeleger eller en økologen foreskrive dem.

Høy terapeutisk effekt observeres ved kompleks behandling. Samtidig bruk av orale medisiner og salver kan fjerne ødem, betennelse og øke hastigheten på kokeprosessen.

Også med denne behandlingen, såres såret raskt etter å ha brutt kjelen, noe som forhindrer dannelse av arr og vev på huden.

Kirurgisk behandling

Denne teknikken brukes med ineffektiviteten til konservativ terapi. Operasjonen utføres på et sykehus, av en lege, under lokalbedøvelse. For denne kjelen er avskåret med bedøvelse. Deretter åpnes kjelen, pus fjernes fra den, og hulrommet vaskes med en antiseptisk oppløsning. For rask helbredelse helles en spesialmedisin i såret.

Når behandling koker under øyet med medisiner foreskrevet av lege, er prognosen for utvinning alltid positiv. Kvalifisert medisinsk behandling for denne patologien bidrar til å raskt stoppe de inflammatoriske prosessene, for å fjerne kaviteten i kjelen fra pus og fjerne den nekrotiske kjerne. Dette forhindrer spredning av infeksjon gjennom hele kroppen og forhindrer gjentagelse.

Behandling av koker under øyet utføres vanligvis på poliklinisk eller hjemme. Bare i en forsømt tilstand koker terapi krever innlagte forhold.

Mulige komplikasjoner

Kok under øyet reagerer godt på første behandling. Hvis det ikke utføres, tar sykdommen en alvorlig form. I denne formen følger patologi ofte med utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

Oftest er de negative effektene av å koke under øyet manifest utvikling:

Disse patologiene reduserer ikke bare generelt generell helse, men kan også føre til uopprettelig tap av syn og til og med død.

Også, når du behandler en løpende kjele, øker sannsynligheten for uetisk ansikts arr, som kan forstyrre den visuelle appellen i stor grad.

Forebyggende metoder

Forebygging gjør det mulig å forhindre utseendet av en koke under øyet. Som slike aktiviteter, anbefaler leger:

 1. Vask hendene grundig med såpe etter å ha besøkt offentlige steder og gå utendørs.
 2. Styr immunsystemet ved hjelp av urte og medisinske preparater.
 3. Bruk kun høykvalitets hygieneprodukter og vaskemidler til hudpleie.
 4. Bruk høy kvalitet dekorative kosmetikk.
 5. Ofte gå i frisk luft.
 6. Unngå kontakt med øynene til griser og andre fremmedlegemer.
 7. Følg systemet med riktig ernæring.
 8. Minimer oppholdet ditt i støvete rom.
 9. Ikke rør ansiktet med skitne hender.
 10. Ikke bruk andres dekorative og hygieniske kosmetikk.

Effektiviteten av forebygging avhenger av hyppigheten av dens overholdelse. Konstant overholdelse av disse anbefalingene kan ikke bare hindre utviklingen av koker under øyet, men også eliminere tilbakefall av sykdommen.

Uansett årsak til utseendet, har koker under øyet levende symptomer. Derfor kan sykdommen identifiseres allerede i begynnelsen og i tide for å gjennomgå adekvat behandling.

I videoen nedenfor snakker oftalmologene om en sykdom som ligner på kjele - bygg:

Lagt merke til en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter for å fortelle oss.

Flere Artikler Om Typer Acne