Kildens manifestasjon i øyet er ikke bare et ødelagt estetisk utseende, men også smerte hvoretter en person føler seg uvel, og i noen tilfeller kan temperaturen stige. For å vite hvordan du unngår en slik sykdom, må du forstå årsakene til forekomsten. Hvis problemet allerede har skjedd, vil kunnskap om de første tegnene og tidlig behandling bidra til å unngå ubehag og alvorlige konsekvenser.

årsaker til

Utseendet på en koker i øyet (på øyelokk, på øyenvippelinjen, under øyet) betyr en betennelsesprosess som begynte på grunn av infeksjon i hårsekkelen.

I begynnelsen av en utviklingssykdom er det kløen på et infisert sted. Etter rødhet og hevelse, bare 2-3 dager senere kan du se selve suppurasjonen.

Med en klar manifestasjon, myker det skadede vevet og oppnår en grønn fargetone, i løpet av denne perioden kan temperaturen stige og en følelsesløshet kan være tilstede.

Årsaker til koke kan tjene som:

 • et svekket immunforsvar på grunn av underernæring;
 • scuffs, sår, slitasje som infeksjonen har fått;
 • signifikante metabolske forstyrrelser;
 • gastrointestinale sykdommer;
 • manglende overholdelse av grunnleggende hygienregler
 • vital aktivitet av et slikt kryss som Demodex;
 • ubehandlede smittsomme sykdommer.

Den vanligste årsaken til å koke på øyet er tilstedeværelsen av Staphylococcus aureus.

Om denne sykdommen, som couperose på ansiktet, finnes i denne artikkelen.

Behandling av sykdommen

Slik behandler du koker på øyet? Hva kan ikke gjøres for å fjerne kjelen - er å klemme eller åpne seg selv. I dette tilfellet sprer purulente bakterier og fører til slike komplikasjoner som:

Under betennelsesprosessen anbefales det ikke å bruke kontaktlinser eller bruk kosmetikk. Det bidrar til rask spredning av staph infeksjon.

Chiri på øyet kan behandles med både narkotika og folkedrikk. I flere deprimerende tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi.

Folkemedisinene brukes hovedsakelig til raskere modning og oppbrytning av koker. Med tidlige medisinske metoder kan du stoppe betennelsen og drepe infeksjonen.

Les om de første tegnene, symptomene og behandlingen av scabies på vår nettside.

Hva er potnitsa og hvordan bli kvitt den, les denne adressen.

av narkotika

Narkotikabehandling begynner med et besøk til en øyelege. Behandlingen vil bli raskere og smertefri hvis besøket til legen oppstår når de første symptomene oppstår. Som regel er legemidlet foreskrevet i form av dråper eller salver med antibakteriell virkning.

 • Behandling dråper. Ved de første symptomene er dråpene tradisjonelt tilskrevet - 30% albumin. Avhengig av komplikasjonene, kan du også foreskrive dråper: tsiprolet, ciprofloxacin, chloramphenicol, tobrodex. Før bruk blir stoffet oppvarmet og holder i hendene i 3-5 minutter. Hvis det ikke er noen nærstående i nærheten som vil hjelpe til med innstillingsprosedyren, må du selv gjøre det. Først må du vaske hendene godt. Finger, som vil bli forsinket øyelokk vikle et bandasje eller gasbind. Sitt i en stilling slik at du kan komfortabelt vippe hodet. Rull øynene dine oppover slik at fallet faller faller inn i øyets indre hjørne (denne innstillingen vil tillate at medisinen blir distribuert gjennom hele problemområdet). Etter å ha brukt noen dråper, som kloramfenikol, kan en sterk brennende følelse følge.
 • Behandling med salver er ikke mindre vellykket enn å bruke dråper. Slike salver som tetracyklin, erytromycin og hydrokortisonavas inneholder gentomicin og kloramfenikol som er antibiotika. Salven er påført problemområdet og har fordelen over dråpene ved at den virker direkte på kjelen i stedet for å spre seg over hele øyet.
 • Kirurgisk inngrep utføres med omfattende infeksjon, som manifesteres av flere chirya samtidig. Legen under påvirkning av lokalbedøvelse åpner kokene og etter rensing forårsaker sårene legemidlet. Ofte kan etterfølgende behandling ledsages av innføring av antibiotika i form av injeksjoner.

Folk oppskrifter og metoder

Hvordan kurere koker på øyet hjemme? Ved de første tegn på manifestasjon i tradisjonell medisin brukes oppvarmingskompresser, til bruk er et varmt egg eller potet kuttet i halvparten. Hvis koker mer enn 2 dager å varme, kan det ikke. Etterfølgende behandlingsdager kan utføres ved bruk av kremer fra urter.

 • Komprimere basert på kalendere. For produksjonen trenger 2 ss. skjeer med tørrblomstring urter kokt vann. Etter 30 minutter fuktes en gasbindestrikk eller bomullspute i infusjonen og holdes på problemstedet i 10-15 minutter.
 • I stedet for tinktur bruker de også borsyre eller sterk brygget bladte.
 • Alo-basert komprimering. Mellomstort blad av planten er malt til en grøtaktig tilstand. Hell blandingen av 200 ml. kaldt vann insisterer på et par timer. Brukes som en infusjon av calendula.
 • Komprimer av lilla blad. Flere blader knuses og legges på en helhet. Denne komprimeringen gjentas opp til 7-8 ganger om dagen.
 • Salve fra melk, brød og plantain. 200 ml. Melk kokes med 100 gr. brød smule. Til slutt legger du til en skje av knust plantain og komprimerer med en bomullspinne eller gassbind.
 • Drikkeoppløsning kan gjøres ved bruk av 5 løvblader og 100 gr. vann. Laurelbladene helles kokende vann, og den resulterende sammensetningen er full i løpet av dagen.

Resultatet fra lotion kommer etter 10-15 dager etter bruk. For en bedre effekt kan du kombinere urte tinkturer med medisinering.

Kok på et barns øye

Den vanligste manifestasjonen av kjele foran et barn er ikke hygiene. Skitne penner strekker seg ofte inn i ansiktsområdet og den minste skaden på huden fører til infeksjon.

Koker i et barn blir ofte ledsaget av:

 • hodepine
 • redusert appetitt
 • føler seg dårlig,
 • hevet temperatur.

Det er bedre å betro løsningen av problemet til en spesialist, siden barnets kropp er svakere og fjerning av problemet i seg selv kan føre til blodinfeksjon eller vekst av furunkulose.

Faren for å koke på kropp eller øyes øyne er ikke bare i gjenværende arr etter en abscess. En liten abscess i fremtiden kan påvirke den generelle utviklingen av barnets kropp.

Finn ut årsakene til veldig tørr hud på kroppen i en egen artikkel.

Hvordan behandle det indre furuncle? Les alt om furunkulose på denne adressen.

Etter å ha flyttet hit http://vseokozhe.com/bolezni/follikulit/kak-vylechit.html kan du lese interessant informasjon om follikulitt.

Forebyggingstips

Overholdelse av enkle regler vil redusere prosentandelen av koker på øyet betydelig:

 • ta vare på immunitet
 • rene hender;
 • noe smuss i ansiktet (spesielt området rundt øynene) vaskes med rennende vann eller infusjon av urter;
 • Ikke bruk andres hygieneprodukter eller kosmetikk.

Forebygging mot kjele kan betraktes som hyppige turer i frisk luft, noe som vil påvirke immunforsvaret positivt.

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Kok på øyet: behandling

Kok på øyet er resultatet av penetrering av patogen mikroflora i øyevippfollikel eller sebaceous kjertel. Faktisk er det et furuncle, som ofte vises mot bakgrunnen av en nedgang i kroppens immunforsvar. Den mest vanlige av hans populære navn - "bygg".

Koker på øyet er dannet i 3 faser:

 • Jeg - infiltrere;
 • II - stadium av suppurasjon og nekrose;
 • III - helbredelse.

I utgangspunktet merker pasienten hevelse under øyet, men det forårsaker ikke noe ubehag. Denne hevelsen blir raskt til en formet koke. Utseendet til en subfebril tilstand, det vil si økt kroppstemperatur, indikerer overgangen av inflammatorisk form til purulent. Det er en hyperemi (rødhet av betent hud), samt en følelse av ubehag, kløe og brennende i øyelokkene. Etter en tid begynner pus å skille seg ut fra toppen av kjelen.

Vennligst merk: Kok på øyet kan føre til en forverring av pasientens generelle tilstand - en følelse av kvalme, lavfrekvent feber, hodepine.

Årsaker og symptomer

Koking i øyet er i de fleste tilfeller et resultat av et smittsomt middel, nemlig stafylokokker (vanligvis gylden). Derfor er behandlingen av sykdommen rettet mot å eliminere infeksjonen.

For alle kan utviklingen av patologi føre til:

 • endokrine forstyrrelser;
 • funksjonsfeil i fordøyelseskanalen;
 • mangel på grunnleggende hygiene (skitne hender hos barn);
 • redusert immunitet;
 • blefaritis (betennelse i århundret);
 • diabetes mellitus;
 • bruk av dårlig kvalitet kosmetikk;
 • generell hypotermi i kroppen.

En koke er intern og ekstern. Både i det første og det andre tilfellet vil pasienten føle smerte, nærværet av fremmedlegeme i området av chirya, en følelse av varme under palpasjon, og noen ganger tåre.

Det indre furuncle er en abscess på siden av øyelokket i kontakt med øyets overflate. I dette tilfellet kommer bakteriene inn i megibomkjertlene, som har som oppgave å gi tilstrekkelig fuktighet i øyet. For å se den indre bygg, skru øyelokket ut.

Ytre furuncle vil se ut som en gul flekk på øyelokk med rødhet. Det er mindre smertefullt enn internt, det utvikler seg flere ganger raskere og hovedsakelig på kanten av øyelokk.

Denne patologien kan forekomme på forskjellige måter, gitt det faktum at for noen det hele tiden oppstår, og for andre er det ekstremt sjeldent. Den hyppige dannelsen av bygg på øyet krever en mer detaljert diagnose av kroppens generelle tilstand for tilstedeværelse av kronisk infeksjonsfokus. Spesielt hvis kokene vises samtidig i begge øynene.

Generelle prinsipper for behandling av koker på øyet

Det er viktig å begynne å behandle koking på øyet umiddelbart etter at de første symptomene oppstår. Det er nødvendig å besøke en lege som vil etablere riktig diagnose, velg en tilstrekkelig behandlingsplan. Det er tilfeller når kjelen går uavhengig, men dette skjer sjelden. Tidlig diagnose vil garantere et mindre smertefullt forløb av patologien og raskere utvinning.

Viktig: Behandlingen starter alltid med eliminering av årsaken, som forårsaket dannelsen av chirya. Selvbehandling i dette tilfellet kan føre til komplikasjoner og forverring.

Terapi utføres i to retninger og kan være:

Øyekok: medisinsk behandling

Medikamentterapi begynner med behandling av bygg med antiseptiske og antibakterielle midler i form av dråper.

Til dette formål bruker du også salver:

 • Eritrometsinovuyu;
 • Levometsitinovuyu;
 • Tetracyklin.

De kjemper godt mot en stiftinfeksjon. inneholder et antibiotika. Vanligvis kombinerer jeg to stoffer, men fra forskjellige grupper, noe som øker behandlingen og tillater ikke å overskride den tillatte dosen av legemidlet.

I form av dråper foreskrive slike verktøy som:

Vær oppmerksom: Ulike typer komprimer gir også en god helbredende effekt. Samtidig påføres gaur på det berørte øyet, som er fukta med stoffer.

Kirurgisk behandling av chirya på øyet

Den kirurgiske metoden brukes når en konservativ behandling ikke gir den forventede effekten eller ved store mengder koking på øyet. Kirurgen under operasjonen gjør et lite snitt eller punktering på selve bygget for å utføre sin etterfølgende drenering. Således kommer kilden fra innholdet. Hvis kjelen er liten, er det mulig å fjerne den sammen med infiserte vev, dvs. med follikelvisker.

Vær oppmerksom: Utfør aldri slike manipulasjoner selv og ikke press kyllingen med fingrene. Dette kan føre til utvikling av slike komplikasjoner som keratitt (hornhinnebetennelse), hjernehinnebetennelse, øyneseflagm.

Behandling med tradisjonelle medisin oppskrifter

Hjemmemedisiner for chirya på øyet blir oftest brukt til den raskeste modningen og brudd på kjelen.

Det er tillatt å bruke slike metoder som:

 • vask med sterk svart te brygging;
 • vaske med kamille avkok;
 • en kompress basert på buljongbuljong, som påføres øyet i 15 minutter;
 • tørr varme i form av å sette kokt, fortsatt varm, egg, tidligere innpakket i et skjerf.

Viktig: noen av de ovennevnte metodene for tradisjonell medisin kan bare brukes etter å ha konsultert en lege!

Metoder for å forhindre chirya på øyet

Det er viktig å behandle noen sykdom i tide og ikke å starte den for å hindre en reduksjon i kroppens beskyttende immunforsvar.

Hvis du vil redusere risikoen for å utvikle chirya på øyet og forhindre det påfølgende behovet for behandling, følg noen enkle tips:

 1. Bruk bare høy kvalitet og allergivennlige kosmetikk.
 2. Øyehygiene regelmessig.
 3. Ikke la støv, fremmedlegemer etc. komme inn i øynene.

Betsik Julia, medisinsk anmelder

10,834 totalt antall visninger, 1 visninger i dag

Slik behandler du koking på øyet med medisiner og populære oppskrifter

Kok på øyet kan oppstå av ulike årsaker. Det er tilstrekkelig mengder medikamenter som vil bidra til å kurere patologien raskt. Folks oppskrifter vil komme til redning. Imidlertid anbefales det ikke å engasjere seg i selvbehandling, det er nødvendig å konsultere en spesialist.

Innholdet

Nesten alle er kjent med fenomenet koker. Når det oppstår, gir det mye trøbbel for personen - det er smerte, rødhet, ikke noe hyggelig estetisk utseende. Dette er dobbelt bekymret når en koker vises på øyet. Hva er problemet, hvordan kan du håndtere det hjemme?

Hva er en koker på øyelokkene

Denne patologien har også et annet navn - bygg. Mange har kommet over dette fenomenet. Den inflammatoriske prosessen begynner etter inngrep av bakterielle celler i hårsekkene i øyevipper. Koking under øyet er ikke bare ubehagelig, men også et styggt utseende.

Øyekoker er et ganske vanlig fenomen, men ikke alle mistenker at dette kan indikere tilstedeværelse av smittsomme sykdommer eller andre problemer i kroppen

Er viktig. Årsaken til denne sykdommen er Staphylococcus aureus, så behandling er bare nødvendig for ikke å provosere mer alvorlige komplikasjoner.

Årsaker til chirya på øyet

Et øye koker kan dukke opp som følge av flere faktorer:

 • Tilstedeværelsen av kroniske inflammatoriske sykdommer.
 • Nedkjøling.
 • Forurensning av øynene.
 • Hyppige stressende situasjoner.
 • Ikke-overholdelse av personlig hygiene.
 • Mite demodex.
 • Mangel på noen mineraler og vitaminer i kosten.
 • Virussykdommer.

Hvis en person bruker en andens sminke, bør han ikke bli overrasket om det kommer en koking på øyet

Trenger å vite. Hvis en person har et svakt immunsystem, faller det automatisk inn i risikogruppen.

Hvis du vet hvorfor en kjele er dannet på øyet, hvordan å behandle denne patologien, så kan du raskt bli kvitt problemet.

Stadier av utvikling av koker på øyet

Når en koking vises under øyet, bør behandlingen starte så tidlig som mulig. For dette er det nødvendig å ta hensyn til at en kjele i sin utvikling går gjennom flere faser, som hver er preget av sine egne symptomer:

 1. Dannelse av infiltrering. Denne scenen er preget av utseendet av en liten solid formasjon under øyet, som ligner en pimple. Hevelsen har en litt rødaktig farge, personen er ikke særlig bekymret, den kan bare klø eller brenne.

En liten rødhet og kondens under eller over øyet bør varsle og tvinge et besøk til en spesialist.

 1. I den andre fasen vises purulent utslipp. Kok ser ganske stygge ut. Ødem blir mye mer, noen ganger svømmer øyet nesten. På dette stadiet vises ikke bare smerte, men også tegn på beruselse: hodepine, kvalme, høy feber.

Dannelsen av purulente koker krever obligatorisk behandling med rusmidler.

Council. Hvis koker på dette stadiet ikke bryter seg, er det nødvendig med riktig behandling.

Hvis behandlingen påbegynnes i tide, vil koker på øyet passere raskt og uten konsekvenser.

Kok på øyelokk øyet: behandling

Hvis en koking på øyet hopper opp, bør behandlingen startes allerede i første fase - så vil helbredelsesprosessen bli mye raskere. I terapi brukes flere områder:

 1. Behandling av koke med rusmidler.
 2. Bruken av folkelige oppskrifter.

Når du starter behandling, er det nødvendig å følge noen anbefalinger:

 1. På behandlingstidspunktet er det ønskelig å forlate bruken av kosmetikk
 2. Ikke bruk kontaktlinser.
 3. Ikke varme kjelen - akselerere utviklingen av en purulent prosess kan føre til negative konsekvenser.
 4. Hvis årsaken til kjelen er en smittsom sykdom, kan du ikke uten spesielle medisiner.

Er viktig. Terapi for koker bør begynne med å finne ut årsaken til patologien.

Narkotikabehandling

Drogbehandling bør foreskrives av en spesialist. Hvordan kurere koker på øyet, bare en øyeleger vil fortelle - så helingsprosessen vil finne sted uten komplikasjoner. Blant stoffene kan være følgende:

 1. Helbredende dråper. De mest populære stoffene er: Albucid, Ciprofloxacin, Tobramycin. Oppbevar verktøyet kun i kjøleskapet, men før bruk for å varme opp i hendene. Under innstillingsprosedyren er det svært viktig at hendene er helt rene.

Korrekt valgte medisiner vil bidra til å eliminere alle symptomer på koker på øyet.

 1. Hvis årsaken til koker er en bakteriell infeksjon, kan du ikke uten antibakterielle midler. For disse formål foreskrive salve: erytromycin, tetracyklin eller hydrokortison.

Trenger å vite. Hvis det oppstår koker på øyet, er bruken av salver mer effektiv enn andre midler, siden medisinen virker direkte på det berørte området.

 1. Medisinsk komprimering. Et serviett fuktet i oppløsningen av medikamentet påføres sårpunktet. Dette kan være en løsning av sølvnitrat 1%.

Bare en lege vil anbefale salve og andre midler for å kvitte seg med koker på øyet så snart som mulig.

 1. Hvis flere koiler vises på øyet, foreskriver legen obkalyvaniya novocaine, som vil bidra til å lindre smerte.

Med stor skade på øynene og fraværet av et positivt resultat etter bruk av konservativ terapi, kan det være nødvendig med kirurgi. Ved hjelp av lokalbedøvelse åpner kirurgen kokene, og behandler så nøye stedet for kirurgi med antiseptika. Pass på at du bruker salver med antibiotika for å hindre utviklingen av den inflammatoriske prosessen.

Tradisjonelle metoder for behandling koker på øyet

Husk. Hvis det er koker på øyet, er hjemmebehandling også mulig hvis det ikke er noen komplikasjoner. Terapi med folkemidlene bør begynne i de tidlige stadiene av patologienes utvikling, da vil effekten bli bedre.

Behandling kan utføres ved hjelp av følgende midler:

 1. Vel hjelper et komprimere fra calendula. For å forberede det, trenger du 2 ss råvarer, hell et glass kokende vann og insister i minst en halv time. Deretter fuktes en steril klut og påføres det berørte stedet.

Medisinske planter bidrar til å raskt kurere koker på øyet

 1. Hvis det ikke finnes noen calendula, kan du bruke sterk te.
 2. Ta et blad av aloe, slip det og hell et glass varmt vann. Etter en time med infusjon, bruk for å koke komprimering.
 3. Kok over øyet vil passere raskere hvis knuste løvblader brukes som komprimering.
 4. Forbered en blanding av et glass melk, 100 gram brødsmul og en spiseskje knust plantain. Påfør den ferdige sammensetningen med et serviett på en furuncle.

Trenger å vite. Folkterapi vil gi et godt resultat hvis det brukes sammen med medisinsk behandling.

Forebygging av koke

Slik at du ikke trenger å stille et spørsmål, når det kommer en koking på øyet, er det bedre å følge noen forebyggende tiltak:

 1. Styr immunitet.
 2. Hold hendene rene.
 3. Ikke rør ansiktet med hendene, spesielt rundt øynene.
 4. Eventuell forurensning skal vaskes med vann.

Ikke rart de sier: renslighet er en garanti for helse. For å forebygge koker er det like viktig

 1. Ikke bruk andres hygieneprodukter eller kosmetikk.
 2. Å gå i frisk luft bør være hver dag og i alle vær.
 3. I dietten bør være tilstrekkelig friske grønnsaker og frukt.

Det er mye lettere å forebygge utviklingen av koker på øyet enn senere å engasjere seg i behandlingen. Det viktigste er å være oppmerksom på helsen din - da vil øyeinfeksjoner omgå.

Hvordan kurere raskt koker på øyet hjemme?

Tønne på øyet, eller som det ofte kalles av folket, er bygg en ganske vanlig sykdom. Det har alltid vært mange legender og overtro om ham. Det ble for eksempel antatt at den syke personens "misunnelsesøyne" var skyld i alt.

Og psykologer, som ble interessert i denne versjonen, konkluderte til og med at det ofte forekommer at kokker på øynene skjer hos mennesker som ser på verden rundt dem med fiendtlighet, irritasjon, sinne og selvfølgelig av misunnelse.

Hva koker?

Legends er legender, og en sykdom er en sykdom, og det krever en veldig spesifikk, fortrinnsvis hurtigvirkende behandling, så det er veldig viktig å forstå sin natur. Den eksterne manifestasjonen er hevelse og rødhet i øyelokket, forårsaket av betennelse i hårfollikel eller sebaceous kjertel som følge av infeksjon.

Koking kan ikke bare danne seg på overflaten av øyelokket (som nesten umiddelbart fanger øyet), men også fra innsiden. I sistnevnte tilfelle oppdager personen først øyelokkets hevelse og ømhet, undrer seg hva som skjedde med ham, og allerede doktoren under undersøkelsen avslører en infiltrering som fører til at pasienten lider og diagnostiserer: det er koker eller koker.

Hva er årsakene til det?

Eksperter mener at Staphylococcus aureus er en av de vanligste årsakene til koke. Denne skadelige bakterien, oppdaget hos 15 til 30 prosent av praktisk sunne mennesker, kan ikke manifestere seg på helt eller delvis i lang tid, men hvis en persons immunitet svekkes (på grunn av ulike omstendigheter), vil han få tilbake i de lange årene med tvungen inaktivitet.

Her er noen årsaker til kokeformasjon:

 • ignorerer regler for personlig hygiene;
 • forurensning av slitasje, kutt;
 • ubalansert ernæring;
 • sykdommer i mage og tarmen;
 • Demodex Subkutan Tick Aktivitet;
 • ikke helt kurert smittsomme sykdommer;
 • metabolske forstyrrelser;
 • stress,
 • hypotermi.

Hvordan ser han ut?

Chiri har en tendens til å dukke opp på lash linjen. I begynnelsen, selv om det ikke er noen åpenbare ekte tegn på sykdommen, får de seg til å føle seg med en liten rødhet, en følelse av varme (hvis du berører øyelokket med en hånd) og smertsyndrom. Noen ganger kan det virke som en person at noe fremmedlegeme bare treffer øyet, og hvis du får det, vil alt passere. Noen ganger øynene vann uten noen åpenbar grunn.

Tegnene som er typiske for chirya virker imidlertid ganske raskt: hevelsen blir tydeligere, fargen blir svakt rosa til lilla, og en gul abscess danner midt i rødheten. Prosessen med modning av magesår varer vanligvis to dager.

Etter det blir tetningen mykere, og kjelen gir seg en grønn fargetone. Vanligvis begynner pasienten på dette tidspunktet å oppleve generell ulempe, noen ganger stiger temperaturen. Og i den sentrale delen av furuncleen (hvis den ikke ble åpnet kirurgisk) dannes et sår i form av en trakt, og kjelen åpnes uavhengig, ødemet faller, rødheten minker først og forsvinner helt og holdent. Imidlertid forsvinner kjelen ikke uten spor, et arr kan dannes på plass.

Hvis kjelen er på innsiden av øyelokket, så for å få bedre kik på det, må du vri øyelokket litt utover, men dette kan bare gjøres av lege ved hjelp av spesialverktøy. Ekstern kjele utvikler seg raskere enn internt, og viktigst - det er mindre smertefullt for kroppen.

Hvordan kurere en furuncle?

Koken går ofte, uten alvorlig behandling, innen en uke. I vanskelige tilfeller er det nødvendig med hjelp fra en lege, og hvis pasientene er barn, er legens deltakelse i behandlingsprosessen nødvendig.

Faktum er at en ung organisme er mye svakere enn en voksen, og ethvert forsøk på å takle sykdommen i seg selv er risikoen for enten blodinfeksjon eller utvikling av furunkulose, som vil fange andre deler av kroppen og bli kronisk.

medisiner

Chirya blir vanligvis ikke behandlet med antibiotika, kroppen kan klare seg uten dem, med unntak av bare den mest komplekse, kroniske formen av sykdommen kalt "chalazion".

Tradisjonelt, anti-koker på øyet, anbefaler leger at det er dråper og salver. Av dråpene er albucid den mest populære, så vel som:

Disse stoffene hemmer godt infeksjonen, har en antibakteriell effekt. Før du bruker dem, anbefales det å varme dem litt, bare holde dem i omtrent fem minutter. Levomitsetin etterlater noen ganger en brennende følelse, dette er normalt. Andre dråper gir ikke tilsvarende effekt.

Fordelen med salver (tetracyklin, erytromycin og andre) over dråper er at du får muligheten til å jobbe spesielt med kjelen, og ikke helt på hele øyet.

I tillegg til disse legemidlene kan legen anbefale fysioterapi til pasienten, for eksempel oppvarming ved bruk av UHF. Dette er gjort slik at koker modner og bryter raskere, samt eliminerer eller minimerer muligheten for alle slags komplikasjoner som ofte følger med langvarig behandling.

Hvordan kurere akne hos ungdom? Mulige årsaker og effektive behandlinger.

Hvordan ta brygger gjær for å bli kvitt akne? Les i denne artikkelen.

Folkemidlene

Støtter selve faktumet av å bruke folkemidlene for å behandle koker, legger leger vekt på den grunnleggende forskjellen: Disse midlene har til formål å akselerere modningen og gjennombrudd av bygg og medisinske - ved å stoppe betennelse (hvis sykdommen er fanget i tidlig stadium) og ved å undertrykke infeksjon.

Hva kan en person gjøre hvis han finner en koke? Først og fremst - vask øynene eller infusert (kjølt) te eller avkok med medisinsk kamille. Det neste trinnet er en oppvarmingskompress eller kremer. Et mykt serviett eller terryhåndkle bør dyppes i varmt vann og påføres øyet.

Vær forsiktig med temperaturen: For høyt kan forvandle seg til en brenning, ikke tillat dette. Kompressen skal holdes i flere minutter, og gjenta denne enkle prosedyren tre ganger om dagen.

Hennes mål er å fremskynde prosessen og hjelpe innholdet i kjelen komme ut. Pusen fjernes forsiktig med et stykke gasbind bandasje, og deretter med en bomullspinne tørke områder av huden som kan bli farget. Tampongen bør fuktes i vann som barnas sjampo er lagt til (hvorfor er det barn? Hvorfor, fordi det vasker uten tårer). Pass på å tørke øyelokket og vask deretter øynene med vann.

Her er noen alternativer for komprimerer:

 • fra calendula - et par spiseskjeer av tørket blomstrende av calendula insisterer en halv time i kokende vann, bruk, fukting bomullsskiver og sette dem på de betente områdene i omtrent ti minutter;
 • fra aloe - de gjør det uten å koke, bare lage en vassel fra et nytt blad av en plante, fortynn den med en liten mengde vann, la den stå i noen timer, fukt et stykke bandasje og kok det på
 • fra lilla bladene - bladene skal vaskes grundig, knuses for å oppnå en slurry og påføres ømt øye, med samme lilla blad i stedet for en vattet skive, blir effekten av denne behandlingen oppnådd underlagt hyppig gjentakelse av prosedyren, opptil syv ganger om dagen.
 • fra kamille og eyebright urter - tørre planter tas like og brygges med kokende vann, den fortsatt "tykk" pakket i et stykke gasbind og påført, til det har avkjølt, å koke;
 • fra brød og melk - et hundre gram brødsmuler og en håndfull tørket plantain kokes i melk, blandingen som er innpakket med gasbind, plasseres på det betente stedet;
 • Herbal sortiment - denne oppskriften krever ganske mange ingredienser (lakris, kopechnik, tog, Leuzea, kamille og alder), de er alle grundig blandet, helles i en termo, helles med kokende vann og overlatt natten over, brukt ikke bare for kompresser, men også for oral administrering som et antibakterielt middel.

Det har lenge vært populært folkemidlet, fordi kokos anses å være et kyllingeg, hardkokt og ikke hadde tid til å kjøle seg, det blir brukt på sårpunktet. På samme måte bruker jeg kokt potet kuttet i halvparten. Et viktig punkt: slike tiltak kan utføres til kjelen ikke er mer enn to dager, kan oppvarming på et senere tidspunkt være farlig.

Hvis du holder kombucha hjemme, kan det være nyttig for deg i kampen mot koker. Du bør sette bomullsullet i væske så ofte som mulig, slik at det ikke tørker ut, fordi det er lite bruk i tørket. Ikke glem å drikke kombucha oftere, fordi sykdommen må utvises ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden, og denne drinken er kurativ.

Fjerningsprosedyrer / operasjoner

Beslutningen om en slik prosedyre tas av legen i tilfeller hvor det betennte området blir mer og mer og det er fare for ny koking, og når pasienten opplever alvorlig smerte, som han har problemer med.

Kirurgisk inngrep utføres med lokalbedøvelse: En punktering eller et lite snitt gjøres for å fjerne akkumulert pus. I noen situasjoner fjerner legen øyenvippen med roten, hvorfra den første infeksjonen kom.

Hva anbefales ikke å gjøre?

Først av alt, kan du ikke prøve på bildet av en kirurg og selvstendig gjøre manipulasjonene som bare en spesialist kan gjøre. Også, bør du ikke prøve å klemme kjelen med fingrene: Hvis du har gjort noe som dette med akne på noen annen del av kroppen, så her har du å gjøre med øynene - dette er en uberettiget risiko. Det er tilfeller der slik selvaktivitet førte til komplikasjoner: hjernehinnebetennelse, øyets cellulitt og andre ubehagelige konsekvenser.

For behandlingsperioden er det nødvendig å slutte å bruke kontaktlinser. Og for kvinner som har bygg på øynene, må vi midlertidig forlate kosmetikk, ellers er det fare for smitteutbredelse.

Forebyggende tiltak

En av de viktigste forebyggende tiltak mot chirya er, men banal det kan høres, bekymring for helheten til hele organismen. Hvis han har nok forsvar, kommer ingen infeksjon nær ham. Legene anbefaler å styrke immunsystemet går i frisk luft, fortified mat. Det er også viktig å ikke overse hygienekravene:

 • Ikke bruk andres sminke og et håndkle;
 • Berør ansiktet og øynene med skitne hender.

Men hva med avhandlingen om "misunnelige øyne"? Selv om eksperter vil kalle en slik tilnærming til problemet uvitenskapelig, er det helt klart: For å være sunn er indre åndelig komfort viktig for en person - da er du syk og mindre sannsynlig, og noe sår heler raskere.

Bli kvitt øyeskader hjemme

Sykdommen som følger med betennelsesprosessen i hårfollikel og omgivende vev kalles en furuncle (koke, byg). Kok i øyet vises av flere spesifikke årsaker, med tidlige symptomer og åpenbare tegn på en bestemt sykdom. Søk lege på en riktig måte for å unngå uønskede komplikasjoner av sykdommen.

Årsakene til og symptomene på sykdommen

Koking på øyet (eller byg) er opprinnelig dannet som en liten defekt av huden, som tverrligger over felles overflate, ser ut som en vanlig pimple. Slike underarter av kjelen etter en eller flere dager begynner å øke i størrelse, med det medfølgende smertesyndrom. Kok under øyet (koker på øyelokkets øyelokk) går gjennom flere stadier før prosessoppløsningen:

 • infiltrasjon;
 • purulent nekrotisk;
 • healing.

Ved første utdanningsnivå danner et furuncle of the century (et furuncle i nærheten av øyet) puffiness som ikke forstyrrer eieren. I prosessen med videre utvikling skaper utseendet på det skadede området av dermis et ubehagelig inntrykk. Kok på øyelokket fører til en økning i kroppstemperaturen, på grunn av overgangen av prosessen til det purulente stadium av formasjonen.

I det normative sykdomsforløpet åpner absessen selvstendig etter en viss tidsperiode, hvis dette ikke skjer, er det nødvendig med kirurgisk inngrep (for å åpne prosessen). Staphylococcus aureus anses å være hovedårsaken til sykdommen som forårsaket visse symptomer. Ytterligere utviklingsfaktorer inkluderer:

 • reduksjon i funksjonen til det autoimmune systemet;
 • stabil hypotermi eller overoppheting av kroppen;
 • endokrine forstyrrelser og en historie med diabetes mellitus;
 • brudd på reglene for riktig ernæring;
 • små kutt, riper, ikke behandlet etter å ha mottatt antiseptiske midler.

Koking på nesen, på nedre øyelokk, under øyet, på øvre øyelokk kan føre til flere symptomer:

 • vedvarende hodepine;
 • økt kroppstemperatur (øvre grense);
 • føler seg kvalm.

Behandlingsprosessen skal begynne på dannelsesstadiet for å unngå mulig forgiftning av den syke organismen.

Slik behandler du koke på øyet

Hjemmebehandling krever følgende enkle retningslinjer:

 1. I prosessen med behandling anbefales ikke bruk av dekorative kosmetikk, kontaktlinser.
 2. Progrevatelnye prosedyre (behandling med varm egg og andre midler) forbudt - en lokal økning i bakgrunnssmeltetemperatur av veggene kan skje nekrotisk stang og videre spredning prosessen på de tilstøtende vev.
 3. Puffiness, som dukket opp etter dannelsen av suppuration, kan fjernes ved hjelp av te-lotion, men videre behandling krever bruk av medisiner.

Kok på øyet hjemme for å bli behandlet med dekokser av calendula blomster, men som et ekstra verktøy i kompleks behandling av sykdommen. Komprimering fra friske blad av aloe hjelper lindrende betennelse, vil ha en antiseptisk effekt på de berørte områdene av dermis.

Eventuelle populære metoder kan kun brukes etter forutgående konsultasjon med en hudlege for å unngå mulige komplikasjoner.

Hvordan kurere medisiner

Hovedplanen for narkotikasituasjonen skjer i to hovedområder:

 • konservativ - ved hjelp av spesialiserte salver, komprimerer, lotioner;
 • operasjonell - ved å åpne absessen.

Den konservative ordningen begynner med behandling av det berørte området med antiseptiske midler. Grunnlaget for stoffene inkluderer et antibiotikum rettet mot ødeleggelse av stiftinfeksjon. Legemidler er representert ved salver:

 • "Levometsitinovoy";
 • "Erytromycin";
 • "Tetracycline".

I tillegg er dråper med antiseptisk og antibakterielt eksponeringsspekter foreskrevet:

Parallelt med de medisinske stoffene anbefales pasienten å gjennomgå bedøvelsesprosedyrer - å gjennomsyre det skadede området av huden med overflateanestetika.

En integrert tilnærming til behandling vil bidra til å lindre smerte, øke hastigheten på prosessen med modning av abscess. Ved dannelse av ekstra sår gir en hudlege en henvisning til kirurgisk behandling.

Operativ metodikk utføres i henhold til standardordningen:

 • forbehandlet område av operasjonsfeltet;
 • overflateanestesi administreres;
 • et snitt er gjort (punktering) purulent utdanning;
 • såroverflaten rengjøres av akkumulert pus, med fjerning av døde vevseksjoner;
 • såret vaskes med en antiseptisk oppløsning og en komprimering påføres med et middel av antibiotikagruppen.

I tillegg er et antibiotikaforløp (injeksjoner) og vedlikeholdstrening i form av immunstimulerende midler, foreskrevet vitaminbehandling til den syke personen. Med rettidig behandling er prognosen for sykdommen gunstig.

Forebyggende tiltak

Hva å gjøre for å ikke lenger koke? For å unngå gjenoppbygging av sykdommen og overgangen av prosessen til kroniske former (furunkulose), er det nødvendig å følge anbefalingene fra leger:

 • hyppigere håndhygiene;
 • Ikke rør området med forurensede hender;
 • bruk bevist kosmetikk med hypoallergen orientering;
 • Ikke å kjøpe dekorative kosmetikk på tvilsomme steder;
 • overvåke tilstanden til det personlige autoimmune systemet - utfør vitaminterapi i tide, spill sport og tilbringe mer tid utendørs;
 • For å unngå fremmedlegemer i øyet - Ved utmattelse av fremmedlegemer på slimhinner, kontakt lege i god tid.

Ved de første symptomene på kirurgi, må du søke hjelp - den primære fasen av sykdommen kan stoppes ved rettidig behandling uten videre utvikling av sykdommen.

Vanlige spørsmål

1. Hvordan behandle chirya i et barns øye?

Når de første tegnene på sykdommen oppstår, er det nødvendig å kontakte klinikken for kvalifisert hjelp - selvbehandling i barnetid er forbudt.

2. Hvis kjelen hoppet over øyet og samtidig på nedre øyelokk, hvordan fjerner man dem raskt?

Når du kontakter en hudlege, vil du bli foreskrevet egnet terapi for symptomene, helingsprosessen vil ta flere dager. I slike tilfeller brukes en kirurgisk behandlingsmetode.

3. Hvordan fjerner byggebarnet i nesen?

Legen din vil foreskrive spesielle kompresser basert på antibiotika og bedøvelsesbehandling.

4. Hva skal jeg gjøre hvis barnets øyne ikke vil åpne med en furuncle?

Lag kremer for barnet ditt med te - for å redusere hevelsen av øyelokket (behandle daglig).

5. Hva er behandlingen for koker foran barn?

Kok barnet blir behandlet, så vel som i en voksenkompleks terapi. Forekomsten av flere koker er det første tegn på furunkulose. Det er nødvendig å lære om årsakene til sykdommen og bare da behandle symptombehandlingen.

6. Smurt øyelokk med øyesalve, etterfulgt av en koke?

Chiri på øyelokkene vises på bakgrunn av tidligere overførte øyesykdommer. På grunn av infeksjon i skadet hud. Det er nødvendig å behandle overflaten av øvre øyelokk med stor forsiktighet - mikrokaster bidrar til penetrering av bakterier.

7. Hva er behandlingen av indre furuncle?

Utseendet av bygg i dermis dype lag krever antibiotikabehandling og støttende stoffer. Spesiell oppmerksomhet til øynene i denne perioden, for å forhindre forekomst av synshemming.

8. Hvis en furuncle dukket opp samtidig på den nedre og øvre delen av øyelokket til en baby?

Barn er mer utsatt for infeksjonsspredning - en abss kan samtidig vises i ulike punkter i den øvre delen av øyelokket, som i de øvre. For å holde synet på øyet skrubbsår, antibiotika gjør - Specialist håndterer overflaten av øyelokk salver, gjør smertestillende hvis det er nødvendig.

9. Får en abscess opp hver høst over øvre øyelokk?

Hvis kulden først hoppet opp, og først etter at utviklingen av sykdommen begynte, er det nødvendig med konstant immunterapi - for å gjenopprette beskyttelsesbarrieren til kroppen. Koket er fjernet på vanlig måte - en omfattende behandling.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Kok på øyet

En koking på øyet eller, som det også kalles av leger, er en furuncle en patologisk formasjon som oppstår mot bakgrunnen av ulike inflammatoriske prosesser som påvirker talgkjertlene eller hårsekkene. Ofte, når en koke vises, oppstår suppuration, og feil behandling kan føre til nedsatt visuell funksjon og utvikling av alvorlige sykdommer.

årsaker til

En smittsom prosess som påvirker sunt vev kan provosere utseendet av en koke under øyet. Som regel virker stafylokokkinfeksjon som forårsakende middel. Men infeksjonen i seg selv er ikke nok for utviklingen av patologi. Det krever ekstra effekter på pasientens kropp, noe som provoserer utviklingen av den inflammatoriske prosessen.

Kok under øyet oppstår av ulike årsaker.

Blant alle faktorene som bidrar til utseendet til chirya, bør følgende fremheves:

 • blodforgiftning på grunn av kutt eller mikrotraumas;
 • lav temperatur eksponering;
 • alvorlig stress;
 • hormonelle lidelser;
 • brudd på metabolske prosesser i kroppen;
 • svekkelse av immunforsvaret;
 • utviklingen av akutte smittsomme sykdommer;
 • kroniske sykdommer;
 • Overvekt på grunn av ubalansert eller usunt kosthold
 • manglende overholdelse av personlig hygiene.

Hva bidrar til utseendet

Infeksjon med en stafylokokkinfeksjon i kombinasjon med en eller flere faktorer, som er oppført ovenfor, fører ofte til dannelse av en furuncle på øyelokk eller øyenbryn.

Staphylococcus infeksjon (stafylokokker)

Karakteristiske symptomer

I utgangspunktet indikerer utseendet av en koke ved rødhet av et lite område av huden nær øyet, men over tid begynner ødem å danne - pasienten beveger ikke øyet på grunn av smertefulle opplevelser som følger med denne prosessen. På et tidlig stadium av utviklingen er patologi lett cured, men hvis du ignorerer symptomene, utvikler en purulent prosess som krever spesiell behandling.

Hvordan utvikler kjelen?

De medfølgende symptomene på sykdommen bør omfatte:

 • økt døsighet;
 • generell svakhet i kroppen;
 • kvalmeforstyrrelser;
 • feber,
 • tretthet,
 • alvorlig hodepine.

Utseende av kjelen

Kok på øyet kan være internt (oppstår på innsiden av øyelokkets slimhinne) og eksternt (kjelen ligger på utsiden). I det første tilfellet er smerten mye sterkere, men de resterende symptomene er de samme. Det er rikelig tåre, kvalme eller hodepine. Hvis du merker de første tegnene på koke, så for å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner, bør du umiddelbart søke hjelp fra en lege.

Diagnostiske funksjoner

For å fastslå nøyaktig diagnose og tilordne riktig behandlingsforløp ved første tegn, bør du kontakte øyeologen din for en diagnostisk undersøkelse. Til å begynne med vil legen foreta en visuell undersøkelse av pasienten, undersøke symptomene som har oppstått av denne patologiske prosessen og gjøre et omtrentlig bilde.

I resepsjonen hos øyeologen

Ofte er pasienten foreskrevet ekstra prosedyrer, inkludert biomikroskopi av konjunktiv i det berørte øyet, en blodprøve for tilstedeværelse av infeksjon og andre laboratorietester. Basert på resultatene av testene og diagnostisert. Først etter at legen vet nøyaktig hvilken form for patologi, vil han kunne foreskrive riktig behandlingsforløp.

Behandlingsmetoder

Det har allerede blitt notert at effektiviteten av behandlingen avhenger av tidspunktet for diagnosen og behandlingen initiert. Så du kan eliminere symptomene på patologien på kort tid og forhindre forekomsten av komplikasjoner. I medisin er det tre hovedmetoder for terapi - medisinsk, ved hjelp av folkemidlene og kirurgisk.

Men før du starter en terapeutisk kurs, må du lære om de viktige reglene:

 • ikke bruk kosmetikk under behandlingen;
 • kontaktlinser må ikke brukes
 • unngå eksponering for varme på kjelen som dannes;
 • ta bare medisin som angitt av legen din.

Men det er en annen, den viktigste regelen - det er umulig å klemme ut kjelen alene, da dette har mange konsekvenser for kroppen. Nå vil vi vurdere hver av terapimetoder separat.

Kontaktlinser må overgis en stund.

Farmasøytiske preparater

I første fase av medisinsk behandling blir overflaten av chirya behandlet med spesielle antibakterielle og antiseptiske preparater, produsert i form av øyedråper. Visse typer salver, for eksempel Tetracycline Salve, Erytromycin eller Levomekol (basert på levomycetin) lykkes med å takle denne oppgaven.

"Tetracyclin salve" og øyedråper

På grunn av innholdet i antibiotika, gjør disse stoffene en utmerket jobb med ulike typer infeksjoner, inkludert stafylokokker. Som regel, for å oppnå maksimal terapeutisk effekt, kombinerer leger narkotika fra forskjellige grupper. Dette tillater ikke bare å øke effekten av narkotika, men også for å unngå overdosering. Blant øyedråper foreskrevet ved behandling av kokos, foreskrevet oftest "Tobramycin", "Albucid" og "Ciprofloxacin".

Tips! En god terapeutisk effekt har forskjellige typer komprimerer. For å gjøre dette, behandles et lite stykke gasbind med spesielle preparater, og påføres deretter på sårøya i 10-15 minutter. Disse kompressene er ofte kombinert med andre stoffer.

Folkemidlene

Som nevnt tidligere, er behandling av chirya på øyet ofte brukt til bruk for tradisjonell medisin. i de tidlige stadiene av sykdomsutviklingen er de ganske effektive, men oftest kombineres de med tradisjonell terapi. Nedenfor er de vanligste folkemidlene.

Tabell. Tradisjonell medisin i behandling av koker på øyet.

Aloe komprimerer

Effektiviteten av folkebehandling avhenger av når de første symptomene oppdages. Ved rettidig behandling kan en koker avhendes innen få dager. Men hvis tegn på sykdom ikke går bort, må du søke hjelp fra en spesialist for å foreskrive en mer effektiv terapeutisk kurs.

Operativ inngrep

Til kirurgisk behandling brukes som regel med ineffektiviteten til konservativ terapi. Under kirurgi gjør kirurgen med et spesielt verktøy et lite snitt over kjelen for videre avløp. Denne metoden lar deg fjerne alt innhold fra kjelen. Hvis størrelsen på formasjonen er liten, vil legene fjerne koker sammen med de berørte vevene (med ciliary follicle). Som et resultat gjenstår en mindre arr på pasientens kropp, som helbreder ganske raskt.

Tips! Du kan ikke fjerne koker selv, da slike manipulasjoner kan medføre alvorlige konsekvenser, som flegmon i øyet eller hornhinnebetennelse. Alle handlinger skal utføres av den behandlende legen.

Mulige komplikasjoner

I de fleste tilfeller oppstår komplikasjoner ved selvuttrenging av kjelen. Dette kan føre til spredningen av infeksjon gjennom ansiktsårene, noe som til slutt vil føre til infeksjon av synets organer. Mangelen på medisinsk behandling i slike tilfeller fører til utvikling av en abscess av øyelokk, tromboflebit eller cellulitt i bane. I sjeldne tilfeller opptrer purulent meningitt eller til og med død.

Ikke fullt helbredet koker blir til en kronisk patologi og fører til hyppige gjentakelser av infeksjon. Ofte er komplikasjoner av den interne kjelen ofte chalazion, en kronisk proliferativ betennelse som krever umiddelbar kirurgisk inngrep.

Forebyggende tiltak

Du kan forhindre utseendet av koke i øyet, men for dette må du utføre følgende forebyggende tiltak:

 • Unngå noen form for skade på huden. Som regel oppstår de som følge av skader mottatt under fysisk aktivitet, for eksempel under okkupasjon av visse typer kampsport;
 • Følg regler for personlig hygiene. Det er veldig lett å smitte i øynene med skitne hender, så de skal vaskes med såpe og vann så ofte som mulig. Det anbefales også å kutte negler kort, fordi de kan skade ansiktets hud i øyet når det kammeres;
 • Bruk kun personlige hygieneprodukter, spesielt når det gjelder ansiktet ditt (tørk bare med rene håndklær). Hvis du er en elsker av en badstue eller et bad, ta alltid et rent håndkle med deg;

Bruk bare håndkleet ditt.

 • Bytt sengetøy regelmessig. Eksperter anbefaler at du bytter minst 4 ganger i måneden. Dette vil spare deg ikke bare for utseendet til chirya, men også fra andre helseproblemer;
 • Bruk bare kosmetikk av høy kvalitet. Kosmetikk av lav kvalitet kan utløse en allergisk reaksjon eller utviklingen av en infeksjon;
 • bruke nok tid og energi til å styrke immunforsvaret. Dette vil øke kroppens beskyttende funksjoner, som i sin tur vil redusere sannsynligheten for ulike sykdommer. Dette er et balansert og sunt kosthold, vanlig fysisk aktivitet, etc. Prøv å gå oftere i frisk luft;
 • Hvis du er allergisk, prøv å unngå irriterende stoffer for å hindre bivirkninger. Forsiktig holdning til kroppen din vil tillate deg å unngå mange helseproblemer.

Koker på øyet - hvordan å unngå?

I tillegg anbefales det å ta vitaminkomplekser, spesielt om vinteren, når kroppen lider av mangel på vitaminer og mineraler. Også for å hindre behovet for å herde, men gjør det fra en ung alder, er det gradvis. Regelmessig undersøkelse med lege er en annen måte å unngå ulike sykdommer, inkludert koker på øyet.

Flere Artikler Om Typer Acne