Det siste en kvinne kan ønske seg er problemene i ansiktet hennes. Hvis kroppen kan være skjult under klær, er det for problematisk å gjemme ansiktet. Det er alltid i sikte. Men ikke alltid speil kan glede oss. Det truer ikke renheten av huden vår. Akne, akne, irritasjon, flaking. En av de farligste plager som vi kan støte på er en furuncle.

Hva er furunkulose?

Furuncle (mer kjent som "koke") er en purulent betennelse i nekrotisk follikkel. Vevene i tilknytning til hårsekkene (follikler) er gradvis involvert i den patologiske prosessen. Akutt betennelse fører til bindevevsnekrose.

Sykdommen forbundet med forekomsten av koiler kalles furunkulose. Den inflammatoriske prosessen kan utvikles hvor som helst på kroppen. Men det farligste er en furunkulose i ansiktet. Det er farlig først og fremst av det faktum at en dyp nekrotisk infeksjon lett kan trenge inn i små fartøy, gå inn i venene.

Sirkulasjonssystemet på ansiktet har noen særegenheter. Et stort antall sammenflettede årer som ikke har innvendige ventiler. Dette bidrar til umiddelbar spredning av enhver infeksjon.

Infeksjon kommer lett i hjernen. Hva venter oss i dette tilfellet? Begynnelsen av inflammatoriske prosesser av meninges (meningitt), deretter sepsis (generalisert betennelse som kan føre til død eller alvorlig funksjonshemning). Hva å gjøre

Symptomer og utviklingsstadier

Helt begynnelsen av utviklingen av kjelen kan forveksles med den vanlige pimpleen. Men det virker bare. Faktisk er det enkelt å diagnostisere en sykdom, du trenger bare å kjenne noen av dens funksjoner og utviklingsstadier.

 • Fase 1 Vi begynner å føle seg litt kløe i et begrenset område av ansiktet. Det er en aktiv reproduksjon av mikroorganismer fanget i et gunstig miljø for dem.
 • Fase 2 På dette stedet er det rødhet i huden, det sveller litt og begynner å skade. Hevelsen har form av en kjegle. I midten er det berørt follikel, som sakte begynner å fylle med purulent innhold.
 • Fase 3 Etter 4-5 dager dannes en nekrotisk stang helt oppe i hevelsen. Dette er et svart punkt, bestående av dødt vev med et miljø av purulente masser. Nå blir hodepine, tretthet, svakhet tilsatt den smertefulle tilstanden til huden, og temperaturen kan øke.
 • Fase 4. Ca. i en måned brenner kjelen igjennom, vevene rengjøres, det resulterende såret blir satt i bevegelse.
 • Trinn 5 Hevelsen og smertefulle opplevelser forsvinner, såret helbredes helt. Nå blir et arr av en lys skygge dannet på dette stedet, som etter en tid lyser og praktisk talt slår sammen med huden.

Tror han er borte for alltid? Slike enkeltkoker kommer med en mild form for sykdommen, og de besøker ansiktet 2-3 ganger i året. Hvis du ikke behandler furunkulose i ansiktet på dette stadiet, kan flere furunkler komme til deg med en gang, som fusjonerer for å danne en stor purulent sone. Komplisert prosess ledsages av forgiftning og svekkelse av hele organismen, og går deretter inn i et kronisk stadium.

Årsaker til

I nesten 95% av tilfellene er Staphylococcus aureus synderen. Av og til blir aktiviteten aktiviteten til noen andre mikroorganismer (epidermale stafylokokker, streptokokker av gruppe B og A, etc.).

Staphylococcus aureus er en gram-positiv bakterie med sfærisk form. Den fikk navnet på grunn av den unike gyldne fargen for bakterier.

Nesten 20% av befolkningen er bærere av dette patogenet. I en sunn, sterk kropp manifesterer stafylokokker seg ikke, bor i menneskelig slimhinner, hud og venter i vingene.

Gunstig stafylokokk tid

Hvis vi vil vite de virkelige årsakene til koker, må vi grave mye dypere. Hva presser stafylokokker mikroflora til aktivitet? Hvilke forhold er nødvendig for å vekke en purulent-inflammatorisk prosess, som kan spre seg gjennom hele kroppen (i alvorlige tilfeller) i hele kroppen og provosere alvorlige komplikasjoner. Disse grunnene leger inkluderer følgende faktorer:

 • langvarig, permanent hudkontaminering;
 • ulike skader på huden (slitasje, sprekker, sterk skrape), hvor infeksjonen faller;
 • for tynn, sensitiv hud med mangel på syre-fettmetabolismen;
 • alvorlig hypotermi
 • Tilstedeværelsen av sykdommer som fører til nedsatt immunitet (diabetes mellitus, fedme, vitaminmangel, nervesystem, lever, hypovitaminose, feil diett, metabolske forstyrrelser);
 • kroniske sykdommer (tuberkulose, hepatitt, tonsillitt, pyelonefrit);
 • Noen hudsykdommer (eksem, dermatitt, soppinfeksjoner);
 • langvarig bruk av antibiotika.

Behandlingsmetoder

Hva skal du gjøre hvis du får koker på ansiktet? La oss bedre si det kategorisk du ikke kan gjøre. Og dette prøver å presse det. Gjør det ganske vanskelig (purulent fokus ligger i dermis dype lag). Ved å arbeide for å ekstrudere det, kan motsatt effekt oppnås. Styr infeksjonen enda mer og dypere. Hvis du fremdeles klarte å presse kjelen - vil konsekvensene fortsatt være (og ikke det beste). Og infeksjonen er fortsatt i kroppen.

Du kan ikke myke stoffet i furunkuleznogo hearth (komprimerer, våtservietter, damp). Dette vil øke infeksjonen.

Hva kan jeg gjøre? Gå til legen. Behandling av koker i ansiktet uten kjennskap til legen fører til svært triste konsekvenser. I alvorlige tilfeller er det også nødvendig med hjelp av en kirurg. På kyllingsstadiet er terapi rettet mot å akselerere denne prosessen. Bruk vanligvis Vishnevsky salve eller Ithtiolku. Etter å ha brutt abscessen, blir såret behandlet med antiseptika (jod, briljantgrønn, alkohol, betadin). Og de fortsetter å "suge ut" pusen ved hjelp av salver. Med mange furunkler blir fysioterapi og antibiotika tilsatt.

Nyttige tips fra våre lesere

Problemet med denne sykdommen var veldig alvorlig. Perioden for forverring av sykdommen var uten pause i to år. Noen ganger popper samtidig opp til 10 kokinger. Jeg har samlet en god opplevelse og vet hva jeg skal gjøre med furunkulose. Dette er hva jeg deler:

 • fjern sminke og trenger bare å vaske med kefir eller svakt surgjort melk;
 • Kategorisk kan du ikke forsøke å glosse over koker med fundament eller pulver;
 • To ganger om dagen etter rensing med kefir hud, bruk Clindovit gel (punkt), jeg vekslet det med Levomekol;
 • Glem husskrubb, ansiktsrensing, bruk ikke melk, kremer og såpe på denne tiden.
 • nekter å bruke noen ansikts kremer.

Nå litt mer detaljert: melk (eller kefir) har gunstige bakterier og har samtidig gode rensevner. Bare legg det på en bomullspute og behandle ansiktet. Jeg brukte det hele tiden flere ganger om dagen. Men i steder av koker ikke gni huden, men bare litt blotte disse områdene.

Tonale kremer provoserer utviklingen av furunkulose - de tetter tett porene. En makeup remover (lotions, mousses, melk, tonics) fullstendig drepe den nyttige mikrofloraen. Og det er viktig i tilfelle av furunkulose - immunitet og så svekket. Det samme gjelder skrubbing og skrubbing.

Clindovit ble foreskrevet for meg av en hudlege. I tillegg til gelen tok jeg antibiotika, brusende Zink (et kosttilskudd som kompenserer for mangel på sink). Jeg drakk det i en måned, så byttet til tørr brygger gjær (det ville være ideelt å ta det i live, men jeg fant dem ikke). Levomekol og Clindovit vekslet. Doppet på kjelen, dekket med en bomullspinne og festet med en gips. Og også ledsaget av behandling av kokes folkemessige rettsmidler.

Nasjonalt apotek

Behandling av koker i ansiktet hjemme er bare mulig som en tilhørende metode til hovedrepresjonen. Hjem rettsmidler vil bidra til å glatte ut utseendet av furunculosis, øke effekten av medisiner og øke hastigheten på helbredelsesprosessen.

Hjemmelaget salve

Fra blandinger gjør noen slags kaker, som pålegger det purulente fokuset. Påfør dem regelmessig for å oppnå ønsket effekt.

For å rive opp raskt:

 • Bland salt (5 g), honning (18 ml), mel (30 g) og egg. Flappen endres to ganger om dagen.
 • En blanding av gniddt såpe (25 g) og mashedbakt løk (30 g). Bruk hver dag.

Ved begynnelsen av fødselen av en koker:

 • Krummet svart brød (24 gr), vann (1/2 kopp) og salt (1 ts). Bytt kaken en gang om 4 timer.
 • Knuste kalendulablader (20 g) og bensinatum (18 ml). Bytt masse på ansiktet hver 3. time.

Urte og urter

I lang tid visste folk hvordan å behandle en koking på ansiktet med urter. Prøv disse, tidsbestemte metodene til våre forfedre.

 • I et glass vann, legg til urt kirkazona (20 g). Kok blandingen i 7 minutter og komprimer fra avkokingen hver kveld.
 • I et glass melk legger du hørfrø og kamilleblomster (10 gr hver). Bring masse til koking. Påfør kompresser om natten til berørte områder.
 • Lag en blanding av like mange lingonbærblad og slå gress. Fyll gressmassen (10 g) med et glass kokende vann. Insister 1 time og belastning. Ta kjøttkraft inn i en halv time før måltider 4 ganger daglig for 16 ml.
 • Vi trenger marigoldblomster, kornblomst, valnøttblad, urter av Veronica, hestetail og nese (i 2 deler), en streng (3 deler), tricolor violet (4 deler). En blanding av urter (40 g), hell vann (1 liter). La natten skille seg ut, og kok deretter mye i 12 minutter. Ta denne buljongen inne daglig (drikke i 5 mottakelser).

Oljer for furunkulose

Mange etere og kosmetiske oljer er svært effektive i kampen mot koker. Pass på å følge oppskriften nøyaktig i fremstillingen av terapeutiske blandinger.

 • Bland olivenolje (du kan ta mandel eller fersken) med aloe juice i like deler. Våt gaze i blandingen og gjelde for purulente soner. Hold kompressen hele tiden, skift to ganger om dagen.
 • For å beskytte det nærliggende vevet med en abscess fra infeksjon, vask disse områdene 4 ganger daglig med en 2% løsning av lavendeleter i kokt vann.
 • Vel pus hot komprimerer fra en blanding av etere av lavendel, bergamot, kamille og malaleuki (5 dråper hver).

Pass på at du holder deg til en diett som inneholder matvarer som er høye i forskjellige vitaminer (spesielt grupper B, A og C) og sporstoffer. Din diett bør være mye frokostblandinger, frisk frukt, grønnsaksalat. På behandlingstidspunktet må man glemme fett, krydret, søt og salt mat. Kjøttet må dampes eller kokes. Ta 3 ganger daglig bryggers gjær tre ganger om dagen.

Ansiktsskjel: årsaker og behandling

Koket på det maksillofaciale området er en akutt inflammatorisk prosess, som kan ledsages av rødhet og hevelse av vev, smerte, forekomst av purulente sekresjoner og til og med økning i kroppstemperatur. Kausjonsmiddelet her er en infeksjon - Staphylococcus aureus.

Hva furuncle ser ut, selv om barnet vet, men hva skal jeg gjøre hvis en stor subkutan furunkel hoppet opp og ikke går over en lang tid, er ikke kjent for alle.

Foto 2 - En koker kan inneholde pus.

Derfor, et forsøk på å foreta noen handlinger, kjøpe salver eller løsninger for behandling av chirya - sørg for å benytte råd fra en spesialist.

Foto 3 - Bakterier staphylococcus aureus

Hyppige inflammatoriske sykdommer i huden kan indikere et brudd på metabolisme, hormonforstyrrelser, en reduksjon i kroppens beskyttende funksjoner eller unormaliteter i tarmene eller leveren.

Foto 4 - Koket ligner en stor kvise.

Derfor er purulent pimple på ansiktet - dette er bare en manifestasjon av den interne prosessen som krever spesiell oppmerksomhet. Enhver type koker, enten det er en liten abscess eller et indre furuncle, og muligens flere formasjoner på huden, som kan indikere tilstedeværelsen av en sykdom kalt furunkulose, krever rettidig medisinsk eller kirurgisk behandling.

Foto 5 - Før du behandler en koke, kontakt lege

Oppmerksomhet: Hvis kjelen ikke modnes i lang tid, og huden i sitt område klør konstant, det er rødhet og hevelse - det er ikke nødvendig å kaste bort tid på selvbehandling. Det er bedre å umiddelbart søke hjelp fra en hudlege eller kirurg.

Foto 6 - Hudutslett kan snakke om et brudd i kroppen

Koker på ansiktet: årsakene til

Hva forårsaker koker? Spørsmålet er bekymret, kanskje, til alle som møtte lignende problemer, og prøvde å finne ut årsakene til utseendet på ubehagelige sår i ansiktet. Det er viktig å bestemme på grunn av hvilken hudbetennelser som forekommer for å kurere ikke bare absessen, det er bare et symptom, men også for å eliminere selve årsaken til denne tilstanden.

Foto 7 - Furunkulose

Det er flere grunner til at koker oppstår.

  Foto 8 - Svak immunitet kan forårsake koke.

Hva er tegn på utvikling av furunkulose og hva å gjøre hvis tilstanden utvikler seg, vil vi vurdere nedenfor. I tillegg er det viktig å vite ikke bare hva koker kommer fra, og hvorfor alle nye foci vises, men også hvordan du tar kampen helt ut.

Hvordan behandle en koker på ansiktet?

Furuncle er en inflammatorisk prosess forårsaket av en anaerob bakterie som kalles Staphylococcus aureus.

Foto 11 - Mangel på vitaminer kan føre til koke

For å forstå hvordan å behandle absessen og hvordan å bli kvitt problemet en gang for alle må du gjøre maksimal innsats.

Foto 12 - Koker kan oppstå på grunn av forkjølelse.

Behandlingskoker på ansiktet hjemme er bare mulig hvis problemet ikke løper.

Foto 13 - Hormonale lidelser kan forårsake koke.

Det er flere måter å kurere på. Imidlertid er de alle forent av en regel - den obligatoriske fjerningen av purulent innhold av kjelen.

Foto 14 - Det er viktig å observere hygiene for å unngå koke.

Før du fjerner pus, må du enten åpne abscessen, eller vente til huden over den vil briste på egen hånd.

Foto 15 - Kok kan oppstå etter barbering.

Hvordan kurere raskt - legen vil fortelle deg etter en intern undersøkelse.

Spesialisten er mest sannsynlig å foreskrive en kirurgisk behandling, samt gi anbefalinger om hvordan man skal håndtere problemet i fremtiden. Vil du vite hvordan du fjerner kjelen raskt - kontakt en erfaren spesialist.

Foto 16 - Koket kan svampe

Mange som først oppdaget symptomene på sykdommen, er interessert i en rekke spørsmål om hvem som skal gå til, hvilken lege behandler kjelen, hva konsekvensene kan være etter å kurere en abscess, og om det blir et arr etter kjelen.

For eksempel, hvis en jente, uten å vite hvor farlig en koke er, klemte ut en abscess eller forsøkt å ta andre tiltak for å øke modningen av kjele, kan komplikasjoner være svært forskjellige:

 • Spredning av infeksjon til nærliggende vev og utvikling av furunkulose; Foto 18 - Furunkulose
 • infeksjon av såret på grunn av manglende overholdelse av de nødvendige hygieneregler; Foto 19 - Infeksjon
 • penetrasjon av purulent innhold i blodet, etterfulgt av alvorlige helseproblemer; Foto 20 - Pus fra en koke kan komme inn i blodet, hvis du ikke fjerner det i tide.
 • ufullstendig fjerning av purulent innhold av såret, noe som kan føre til en videre gjenopptakelse av betennelse. Bilde 21 - Fjerning av bare en del av pus vil føre til at problemet gjenoppstår

Det er viktig å finne riktig rette for å koke som vil bidra til å løse problemet og forhindre tilbakefall.

Når du kontakter sykehuset, kan legen foreskrive medisiner som akselererer prosessen med modning av abscessen, forklare hvordan du smmer ut området av betennelse til utseendet på et hvitt "hode" av kjelen, noe som indikerer at det tynne lag av huden over det snart vil bryte og innholdet vil bli fjernet.

Foto 22 - Det er narkotika for rask kylling

Også en spesialist vil foreskrive antibiotika. Tabletter og salver er ikke bare nødvendige på kyllingstrinnet, men også når pus er allerede fjernet fra såret.

Dette vil bidra til å forhindre sykdommens gjentakelse. Den vanligst foreskrevne antiseptiske krem ​​eller salve er levomekol.

Foto 24 - Levomekol virker som et antiseptisk middel

Viktig: I intet tilfelle bør du prøve å åpne en abscess alene eller trykke på betennelsesområdet med fingrene. Dette kan bare forverre situasjonen og føre til negative konsekvenser.

Kok på hodet og dets behandling

Eventuelle betennelser i hodebunnen krever spesiell oppmerksomhet. Behandling av chirya, som ligger i håret, hindres av lav tilgjengelighet og manglende evne til å utføre de nødvendige medisinske manipulasjonene.

Foto 25 - Koker på hodet

I tillegg, i starten av dannelsen, kan en koking se ut som en liten klump og skade når den presses. Det er viktig å ikke forveksle bryggekjelen med andre patologier.

Foto 26 - Brewing boil

En smertefull tetning under huden som ligger i et område utilgjengelig for øynene, er en god grunn til å kontakte en spesialist.

Koket under håret gir ikke bare ulempe, men også en stor fare for pasientens helse. Bruke kamme eller skarpe hårnåler kan skade absessen, og dermed bidra til spredning av infeksjonen.

Foto 27 - Koking på hodet forårsaker ulempe.

Derfor, hvis du har koke, er det bedre å umiddelbart kontakte en spesialist som vet hvordan du skal behandle denne tilstanden og hjelpe deg med å identifisere årsakene til forekomsten.

I håret utføres behandling av en abscess i henhold til en spesiell ordning. Du kan ikke stole på denne prosessen til en person som ikke har de nødvendige kvalifikasjoner, kunnskaper og ferdigheter.

Foto 28 - Kam kan skade absessen

Koken fjernes kun på sykehuset, av en erfaren kirurg, som har i sin besittelse det fulle arsenalet av nødvendige instrumenter og antiseptiske midler.

I de aller fleste tilfeller er bredspektret antibiotika foreskrevet, samt antiseptiske løsninger for behandling av det inflammatoriske området.

Foto 29 - Fjerning av kjele er bedre å stole på en spesialist

Bruk av salver på hodebunnen er begrenset av åpenbare årsaker. Derfor er de mest brukte stoffene og væske antiseptiske formuleringer.

Foto 30 - Fjerning av kjelen utføres med spesialverktøy.

Interne inflammatoriske prosesser kan forårsake det som forårsaker koke. Derfor må problemet med å løse problemet bli nærmet seg grundig.

Stor purulent furuncle på hodet åpnes kirurgisk. Hvis nødvendig, installer drenering. Legen gir også pasienten råd om hvordan man skal behandle såret, hvordan man behandler det riktig og for å hindre sykdomsproblemer.

Viktig: Furunkulose er en sykdom som kan overføres fra person til person. Det er viktig i løpet av behandlingen og etter at den er fullført for å observere de nødvendige hygieneglene, ikke å bytte ut personlige gjenstander som er i direkte kontakt med hodebunnen (kammer, barrettes osv.), Og også å desinfisere dem grundig.

Kok på pannen

Et furuncle i pannen, på templet eller på baksiden av hodet kan virke både på grunn av manglende overholdelse av regler for personlig hygiene og av en rekke andre årsaker som er nevnt ovenfor.

En slik abscess kan også forekomme hos et barn på grunn av mikrotrauma etterfulgt av infeksjon, en forkjølelse eller svekkelse av kroppens immunfunksjoner.

Foto 34 - Koker på pannen til et barn

Hva å gjøre hvis et barn har en furuncle, hvordan å behandle en abscess og hva er årsakene til utseendet sitt - barnelege vil svare.

Foto 35 - Hvis et barn har en furuncle, kontakt din barnelege.

Spesialisten kan foreskrive antibiotikabehandling, anbefaler ichthyol salve eller Vishnevsky salve, samt Levomekol for behandling av såret, dersom kjelen har utbrudd av seg selv.

På kinnet

Kinnene tilhører ansiktet med økt talgkjertelaktivitet. Derfor koker det på kinnene ganske ofte.

Det er viktig å vite hva du skal gjøre og hvordan du skal behandle en abscess, samt å forhindre mulige komplikasjoner i form av infeksjon i såret eller ufullstendig fjerning av purulent innhold.

Foto 36 - Koker på kinnet

Tidlig koking behandling utføres ved hjelp av salver som fremmer modning av abscesser og antibiotika.

Foto 37 - Koker på kinnet gir mye uleilighet

Tett smertefull utdanning i kinnet kan ikke bare ødelegge utseendet, men også gi mye uleilighet og ubehag.

Foto 38 - Skader på huden kan føre til komplikasjoner.

Situasjonen er komplisert når det oppstår koker i et barn som ikke kan forklares at absessen ikke kan røres, skrapes eller skades på annen måte.

Ethvert brudd på integriteten til huden kan føre ikke bare til videre spredning av infeksjon, men også til innføring av patogene bakterier i det resulterende såret. Konsekvensene av dette kan være trist.

Foto 39 - Ikke press kjelen hjemme

En koker på kinnet enn en kur vil bli bedt om av en lege etter en undersøkelse og grunnleggende diagnostiske prosedyrer.

Foto 40 - Det ser ut som en kjele

Det er viktig å ikke klemme en abscess, spesielt ikke å prøve å stikke på den eller gjøre et snitt på det berørte området. Hjemme, for å gjøre dette kvalitativt mislykkes.

Sterilitet av instrumenter og materialer, bruk av spesielle enheter, samt erfaring og teoretisk kunnskap er nødvendig.

Foto 41 - Kok hake

Derfor kan prosessen med kirurgisk fjerning av en abscess bare utføre en kirurg.

På haken

Koking er en intern kjele som kan forekomme både hos en voksen og et barn. Årsakene til utseendet er ikke alltid lett å oppdage uten undersøkelse.

Favorittsteder for lokalisering av abscesser er områdene med økt separasjon av talg: kinn, panne og hake.

Foto 42 - Unngå hygiene for å hindre koke.

I noen tilfeller påvirkes brystet og ryggen også.

Furuncle kan lokaliseres på nesten alle områder av ansikt og kropp. Hovedbetingelsen for utseendet er tilstedeværelsen av hårsekk, i hvilken region den inflammatoriske prosessen stammer fra.

Foto 43 - Ikke fjern kjelen selv

Blokkering av kanalen i sebaceous kjertelen eller dens mikrotrauma etterfulgt av tilsetning av infeksjon og kan forårsake en akutt inflammatorisk prosess. Kokbehandlingsprosessen er kompleks og krever en integrert tilnærming.

Ved manglende overholdelse av de grunnleggende hygieneregler eller ignorere anbefalingene fra legen, kan sykdommen ta en ny form.

Foto 44 - Kontakt lege

Som regel, når man prøver å selvkonsentere det purulente innholdet hjemme, blir såret raskt infisert, pus er ikke helt fjernet, bakteriene spredt seg til nærliggende områder av ansiktet, og furunkulose utvikler seg.

For å unngå dette må du følge enkle regler og anbefalinger fra en spesialist, og ikke å overse rettidig assistanse fra en lege.

Forebygging og behandling av koker på ansiktet

På overflaten av abscessen er spesielt farlig, fordi det ikke bare gir estetisk ubehag, men kan betydelig undergrave helsen.

Hvis infeksjonen fra brystet kommer inn i en av de mange blodkarene, kan det føre til betennelse i hjernens forside og forårsake meningitt, meningoencefalitt.

Hvis stafylokokker kommer inn i blodkarene, vil infeksjonen spres gjennom hele kroppen og forårsake lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter, eller sepsis - blodinfeksjon.

Hva er furunkulose?

Mange utsetter turen til legen på grunn av forlegenhet, eller ikke legger stor vekt på betennelse. Ikke alle vet at uoppmerksomhet til suppuration, spesielt i ansiktet, kan føre til alvorlige komplikasjoner, sykehusinnleggelse og kirurgi.

Furunkulose er en patologisk prosess som manifesterer seg som purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene - follikler. Det forårsakende middel til furunkulose er Staphylococcus aureus.

Når den kommer inn i det subkutane fettlaget eller sebaceouskjertelen, fremkaller det betennelse og påfølgende vevnekrose.

Noen ganger koker det ofte på forskjellige deler av kroppen i lang tid. I slike tilfeller snakker de vanligvis om kronisk furunkulose.

Hvordan skille furuncle fra vanlig akne

 • De første dagene på stedet med fokus på betennelse er det en utbredt rødhet uten en klar grense og en liten kondensasjon;
 • huden på dette stedet er varmere enn i andre deler av kroppen - det betyr at det er en inflammatorisk prosess inne.
 • kløe og svakt prikking
 • i motsetning til vanlig kvise, er furuncle veldig smertefullt når det berøres fra de aller første dagene, et lite ødem dannes rundt seglet.
 • utseendet av en koke kan være ledsaget av økt kroppstemperatur, hodepine, forstørrede lymfeknuter;
 • Pimple modnes ganske raskt, og kjelen ligger i de dypere lagene i huden, slik at symptomene forverres hver dag, og sykdommen er mer smertefull.

Årsaker til

For å kurere raskt og forhindre utseende av nye betennelser, er det nødvendig å finne årsaken til absessen:

 • Utilstrekkelig hygiene - med dårlig hudrensing, porene er tette, svette og talg skaper et gunstig miljø for utvikling av mikrober.
 • Forringet immunitet, forkjølelse og smittsomme sykdommer - dette er den vanligste årsaken til forekomsten av koiler. En sunn kropp kan takle bakterier og bakterier, men i en svekket en begynner de å ødelegge vev og danne suppurasjoner.
 • Hormonalfeil, svekket metabolske prosesser - På grunn av ubalanse reduseres kroppens beskyttende funksjoner, og bakterier trenger gjennom hårsekkene uten hindring.
 • Infeksjoner i kroppen - svært ofte med et avbrutt behandlingsrunde med antibiotika i kroppen, forblir noen mikroorganismer som fremkaller utseendet av koke.
 • Ingroet hår og mikrotraumas gjennom hvilke infeksjonen enkelt trenger inn. Kok kan også oppstå som et resultat av klemming kviser med infeksjon under huden.
 • Langvarig fysisk og nervøs overarbeid, stress.
 • Sykdommer i tarmkanalen, alkoholisme.

symptomer

Tetningen har en konisk form, litt løftet over huden. Med nederlaget i ansiktet og nakken rundt follikkelen dannes omfattende hevelse, som øker pulserende eller kvelende smerte.

Smerte oppstår ikke bare når man trykker eller beveger ansiktsmuskulaturen, men også som et uavhengig symptom. Når presset, føles den fjærende bevegelsen av pus inne i folliklen.

Infiltreringsstadiet

Rødhet i lesjonens område er uttalt, utryddelse og hevelse opptrer gradvis, noe som raskt øker på mykt vev i ansiktet.

Stage suppuration

Etter at huden på brystet er revet, begynner utslipp av pus og den nekrotiske stangen kommer frem. Såret ryddes og smerten er redusert.

Stage av helbredelse

Å fullstendig bli kvitt arr etter helbredelse er ganske problematisk.

Behandlingsmetoder

Lokalisering av kjelen på ansiktet er allerede grunnlaget for pasientens sykehusinnleggelse, så behandlingen av furunkulose bør være under oppsyn av en hudlege, kirurg eller terapeut.

Noen ganger gir terapeuten en henvisning til en konsultasjon til tannlegen, spesielt i tilfelle av alvorlig furunkulose, fordi med feil behandling kan ansiktsnernene bli påvirket.

Pasienten er vist hviler på senga, hvis kjelen befinner seg i ørene eller nakken, bør friksjon av abss om klær utelukkes. Det er nødvendig å nekte fett, stekt og krydret mat under behandling, for å utelukke alkohol.

Lokal antiseptisk behandling

For behandling, kan du bruke:

 • 70% alkohol;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid (3%);
 • furatsilina løsning.

Rubbing huden, ikke gni furuncle, desinfiser inflammasjon senter flere ganger om dagen, endre putevar ofte og ikke rør koker med hendene.

fysioterapi

Disse prosedyrene er smertefri, medisinsk praksis har vist at etter flere prosedyrer forsvinner smerten, og den inflammatoriske prosessen slutter å øke.

Fysioterapi kan foreskrives i alle stadier av furunkulose. For å øke kroppens motstand, foreskrives ozonbehandling - metning av vevet med oksygen for å stimulere immun- og barriereegenskaper i huden.

Antibiotika til koker på ansiktet

Antibiotika er også foreskrevet slik at furunkulose ikke blir til kronisk tilstand og ikke kommer igjen. Legemidlet er valgt individuelt avhengig av pasientens tilstand og det kliniske bildet av sykdommen.

Oftest er cephalexin, amoxiclav, fuzidin natrium foreskrevet. Hvis kjelen oppstår mot bakgrunnen av andre sykdommer, og den generelle tilstanden til kroppen er utarmet, foreskrives antibiotika som intramuskulære injeksjoner.

Lokalt overlappende komprimerer med antiinflammatoriske stoffer, salver med antibiotika komponenter som består av: Tetracyclin salve, erytromycin, Bactroban, Baneotsin.

Påfør et tynt lag av salve på en bomullspute og legg det til koking to ganger om dagen. Etter at du har åpnet absessen, kan du også bruke kompresser, men allerede på området rundt furuncle.

Kirurgisk behandling

Etter fjerning av de purulent-nekrotiske massene vaskes såret og en bandasje påføres med et antibiotikum.

Ofte trener legen bare på flere steder, så det er ingen ar etter en slik prosedyre.

Holder ansikt og ansikts muskler i ro

Det anbefales å snakke så lite som mulig, og spiser bare myk mat.

immunomodulators

For forebygging og behandling kan brukes Galavit, Estifan, Echinacea, Arbidol.

autohaemotherapy

Autohemoterapi er en vanlig metode for behandling av inflammatoriske prosesser, hvor pasienten er subkutant eller intramuskulært injisert med blod tatt fra sin egen vene.

Med reintroduksjonen av blod finner kilden til sykdommen og ødelegger den, som et resultat, stimulerer prosedyren immunsystemet og forbedrer metabolske prosesser.

Absorberbar salve

På apoteket er det mange merker av narkotika, basert på nesten alle absorberbare geler er heparin og silikon - midler som aktiverer blodstrømmen.

De mest populære rettsmidler for arr: Strataderm, Mederma, Contratubex, Heparinsalve, Bodyaga.

Hva ikke å gjøre

Raske enn forventet, vil det ikke passere, og smitte og pus vil spre seg til det omkringliggende friske vevet.

Når du prøver å klemme på kjelen på ansiktet, kan du utvikle hjernens trombose.

Her er de andre tingene som ikke kan gjøres med furunkulose:

 • Ikke børst og berør det berørte hudområdet så lite som mulig: Hvis en ekstra infeksjon kommer i kjelen, vil betennelsen øke, og jo større blir koker, jo mer sannsynlige komplikasjoner og vanskeligere å kvitte seg med det stygge arret i ansiktet.
 • Prøv å ikke våte det berørte området, og ikke bruk våte komprimerer slik at infeksjonen ikke kommer til nærmeste hudområder, og en koking forårsaker ikke furunkulose.
 • Du kan ikke varme opp kjelen og sette varmeren. Noen tror feilaktig at varmen bidrar til rask utbrudd av abscessen, men fordi kjelen dannes dypt i hudlaget, vil betennelsen bare øke, blodstrømmen øker, og sannsynligheten for at pus i blodet øker, som vil overføre det direkte til hjernen.

konklusjon

Selv en enkelt abscess kan etterlate en infeksjon i kroppen og undergrave immuniteten.

Hvis du opplever symptomer på koke, er det bedre å umiddelbart konsultere en lege for å starte behandlingen så snart som mulig og unngå å komme tilbake av sykdommen.

Den vanlige behandlingstiden for ansikts furunkulose inkluderer:

 • Bruken av antebakterielle legemidler som reduserer betennelse (Levomekol, tetratsilin, hyoxyson); og fysioterapi (UHF, UV), reduserer tiden for modning av magesår.
 • Rensing av kroppen gjennom blodtransfusjon, et spesielt kosthold og å ta vitaminer for å styrke den uthulede immuniteten.

Årsaker, symptomer og behandling av koker på ansiktet

En koker, eller furuncle, er en patologisk prosess av en akutt natur, som er eksternt manifestert som betennelse i hårsekkene. Dette fører til dannelsen av purulent chirya, som medfører en masse negative konsekvenser. I prosessen med betennelse er det subkutane fettlag og sebaceouskjertelen aktivt involvert. Faren for denne prosessen er at betennelse fører til vevnekrose.

Koking i ansiktet er det farligste fenomenet, da det har vidtgående konsekvenser, ikke bare av en visuell natur, men kan føre til alvorlige komplikasjoner for hele organismen. Bildet av kjelen på ansiktet gir et svært ubehagelig inntrykk, og enda verre kan pasienten få skadede ansikter hvis han ikke begynner å behandle ham i tide.

Årsaker og effekter av koker på ansiktet

I tillegg til at en slik betennelsesprosess helt kan ødelegge ansiktet til ansiktet, har det en alvorlig smittsom effekt på de indre organene, hvis du ikke behandler fokuset på betennelse. Infeksjonen trenger inn i de små fartøyene, som ligger i umiddelbar nærhet, og gjennom dem går inn i de venøse karene i ansiktet. Så fortsetter infeksjonen uten å stoppe og går inn i skallen. I noen tilfeller fører dette til utvikling av meningitt, det vil si betennelse i foringen av hele hjernen. En slik prosess kan også provosere sepsis, det vil si generalisert betennelse. For å forstå hvordan man skal behandle seg hjemme, er det nødvendig å forstå prosessen med sin utvikling og årsakene.

Kjelen får sin utvikling som et resultat av utviklingen av stafylokokker i kroppen. Dette fører til dannelsen av en purulent stang, som kan måles flere centimeter i lengde, noe som indikerer effekten av purulent dannelse på hele organismen som helhet. Et rødt sted danner rundt betennelsen, som sett på mange bilder. Egenheten ved denne formasjonen er at dens fokus ligger i selve senteret av stangen, noe som er ganske vanskelig å behandle.

Til tross for de negative effektene av forekomsten og utviklingen av en koke, rusher et relativt lite antall mennesker til å behandle det på en profesjonell måte. Det er en feilaktig oppfatning at for riktig behandling er det nok å klemme pus. Denne tilnærmingen er veldig farlig, siden et slikt operasjon resulterer i et åpent sår, hvor infeksjonen sprer seg videre inn i kroppen, og det blir enda vanskeligere å behandle kjelen.

Den inflammatoriske prosessen med frigjøring av pus ikke bare stopper, men forverres bare. Faktisk, før du behandler en koke, er det nødvendig å vite arten av forekomsten.

Hovedårsakene til

Ganske ofte opptrer en purulent formasjon på stedet som er utsatt for den negative påvirkning av faste gjenstander. Dette kan være et ansiktskutt under barberingen. Det kan også være vanlig gnidning av klær, noe som fører til en liten betennelse. Hvis slike steder har hårsekk, er det stor sannsynlighet for at forurensning kan komme inn gjennom et åpent sår som smitter det hudområdet som må behandles.

Hovedinitiatoren for hudinfeksjon, som er svært vanskelig å behandle hjemme, er stafylokokker. I de fleste tilfeller starter sykdommen stafylokokker aureus, som er oppkalt etter fargen. Den spesielle egenskapen til denne bakterien er at den kan leve lenge på slimhinnen eller hudområdet og samtidig ikke definerer seg på noen måte hjemme. Staphylococcus aureus begynner å fungere når de nødvendige forholdene for utviklingen fremkommer.

Menneskekroppen, som regel, takler slik infeksjon uten problemer, men under visse omstendigheter kan de beskyttende funksjonene ikke fungere, og dette vil føre til dannelse av koke. Det er verdt å merke seg følgende situasjoner:

 • hudkontaminering;
 • immunitet slipp;
 • signifikante hormonelle lidelser i kroppen;
 • hypotermi;
 • alvorlig metabolsk lidelse;
 • betydelig mangel på nødvendig for kroppen av mineraler og vitaminer.

Gitt det faktum at hovedkilden til infeksjon i kroppen er huden, bør kroppshygiene komme først.

Viktigste symptomer

På begynnelsen er furuncleen ganske vanskelig å bestemme, og mange av dens symptomer ligner symptomene på andre sykdommer. Det kan være:

 • liten kløe på huden;
 • noe ubehag i en bestemt del av kroppen;
 • liten tinning.

Slike symptomer kan sjelden forårsake noen bekymringer for noen, og derfor på dette tidspunktet blir behandling av chirya ikke utført. Den aller neste dagen endres situasjonen, og den berørte delen av kroppen endrer fargen, blir mer rød, så vel som tett. Nå er det ikke så lett å berøre det berørte området, da det forårsaker smerte.

Det smertefulle punktet blir gradvis deformert og blir til et lite tuberkul, inne som er pus. Størrelsen på purulent utdanning kan øke og dette ødelegger betydelig utseendet til en person, som det kan ses i mange bilder av pasienter. Etter at kjelen er moden, går den gjennom. Dette betyr imidlertid ikke at problemet er løst, siden såret er dekket med en skorpe, der den nye pus begynner å samle seg.

Siden kjelen er dannet på ansiktet, kan dette bli ledsaget av ytterligere smertefulle symptomer og negative konsekvenser i fravær av profesjonell hjemmebehandling under tilsyn av en lege. I prosessen med dannelse av en purulent stang kan pasienten oppleve alvorlige hodepine, samt alvorlig svakhet. I noen tilfeller kan du observere et hopp i temperatur.

Det verste skjer i hele fraværet av behandlingsprosessen hjemme. Omtrent en uke senere kommer den purulente formasjonen ut, og såret heler gradvis med et arr, som vil forbli i ansiktet og vil skille seg ut mot bakgrunnen til den underliggende huden med lys skygge. Det er situasjoner når sykdommen er lokal i naturen, og det betyr at det ikke finnes en furuncle i ett område, men flere. Dette kan bli ledsaget av svært alvorlig hevelse i ansiktet og sløret syn. Årsakene til sykdommen og dens symptomer indikerer at hjemmebehandling er ekstremt nødvendig.

Behandlingsprosess

Når du behandler en koke hjemme, er det verdt å huske på forsiktighet, siden du utfører ulike operasjoner, kan du få en ekstra infeksjon. Til dette formål, når du håndterer kokene, er det nødvendig at hendene er sterile. Dette er nøkkelen til alle manipulasjoner hjemme i behandlingen av purulent utdanning.

Det er verdt å unngå følgende vanlige feil i behandlingen av purulent utdanning på ansiktet:

 • Du kan ikke massere det;
 • klem deg selv;
 • gjelder dressinger;
 • prøv å kutte den av.

Først og fremst bør kokes behandles med en løsning av alkohol eller ichthiol. Denne prosedyren er av bevarings natur og bør utføres regelmessig. I begynnelsen, når det behandles et sår med jod, kan forekomsten av en purulent formasjon forebygges.

I løpet av behandlingen må alle manipulasjoner utføres under forutsetning av at hendene er helt sterile. I dette tilfellet vil infeksjonen forhindres i å gå inn i såret.

Noen pasienter hjemme gjør en varm komprimering for å akselerere modningen av kjelen, men ifølge noen leger er dette en ekstremt farlig prosedyre. Det bidrar ikke bare til raskere modning, men øker også kraftig blodstrøm. i dette tilfellet er det ødeleggende, fordi kjelen inneholder en infeksjon som vil spre seg gjennom hele kroppen. Det kan også komme inn i hjernen, noe som vil forverre situasjonen.

Hvis pus blir utskilt, er det nødvendig å bruke salver under behandling som inneholder antiseptika og komponenter som har antibakterielle egenskaper. I alle fall bør behandlingsmedisiner foreskrives av en lege, og ikke uavhengig av hverandre, da kostnaden av en feil under behandlingsprosessen kan være et bortskjemt ansiktssyn, noe som vil være ganske vanskelig å gjenopprette. I tillegg kan infeksjonen påvirke sviktet av behandling og andre organer negativt. I noen tilfeller er det rimelig å innlegge en pasient og ikke selvmedisinere. Dette er en klok beslutning, spesielt hvis det er en økning i temperatur, noe som indikerer en inflammatorisk prosess.

I løpet av behandlingen kan antibiotika bli foreskrevet. En pasient undersøkes for å bestemme årsakene til sykdommen. Dette vil tillate deg å forstå hvilke spesifikke legemidler som trengs i dette tilfellet. Det er situasjoner når for alle tiltak ikke den purulente formasjonen i ansiktet elimineres. I dette tilfellet vil det være riktig å introdusere en stafylokokker-vaksine. Samtidig kan pasienten ta slike stoffer som sera og brygger gjær.

En enkelkoking kur er ikke vanskelig. For å gjøre dette, bruk ekstern terapi, som inkluderer:

 • UHF;
 • tørr varme;
 • ichthyol klistremerker;
 • ultralyd.

Situasjonen er mye mer komplisert hvis den purulente formasjonen ikke har noen klare grenser. I dette tilfellet er kirurgi nødvendig. Etter at furuncle er fjernet, er det nødvendig å bruke helbredende salver som hindrer reinfeksjon av kroppen. Med tanke på de alvorlige konsekvensene av kjelen på ansiktet, er det verdt å ta seriøst forebyggende tiltak, noe som tar litt tid, men vil redde deg fra et så alvorlig problem.

Det er viktig å ta personlig hygiene seriøst, noe som vil bidra til å forhindre infeksjon i kroppen. Ved kutt på ansiktet, er det nødvendig å ta vare på desinfeksjon. Styrke immuniteten og ta vare på den, vil også beskytte kroppen mot infeksjon. Slike enkle tips vil beskytte ansiktet mot koker.

Kok på ansikt og nakke: foto hvordan å kurere koker

Koking på ansiktet er et ubehagelig fenomen, ikke bare fra et estetisk synspunkt. Purulent koker forårsaker smerte, krever omhyggelig behandling, og noen ganger truer med farlige konsekvenser.

Koker - Resultatet av den skadelige virkningen av patogen mikroflora, hovedsakelig - Staphylococcus aureus. Bakterien påvirker hårsekken, tilstøtende sebaceous kjertler og tilstøtende vev.

Koket har vanligvis en kegleformet form, midt i denne formasjonen er det en purulent-nekrotisk kjerne.

I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, er hudabsess, koker og karbonhinner i ansiktet merket med L02.0. Purulente lesjoner i nakken har sin kode for ICD-10 - L02.1.

En furuncle i hodebunnen (sammen med en abscess og et karbunkel) er angitt med koden L02.8.

Årsaker og risikofaktorer

En sunn kropp er i stand til å bekjempe patogen mikroflora, men en reduksjon i beskyttende funksjoner kan føre til utvikling av inflammatoriske prosesser.

En av hovedgrunnene til dannelsen av kokos er en svak immunitet i bakgrunnen:

 • kroniske sykdommer;
 • ikke helt kurert infeksjoner;
 • endokrine forstyrrelser;
 • bruk av antibiotika, hormonelle stoffer, stoffer som undertrykker immunforsvaret i lang tid.

Mindre vanlige er patogener andre patogener - Staphylococcus aureus, Streptococcus-grupper A og B.

Det er flere grunner for hvilke purulente abscesser dannes i den maksillofaciale regionen:

 • hudpatologier - akne, akne, soppinfeksjoner, eksem, atopisk dermatitt;
 • overdreven svette, økt sebumsekresjon;
 • dårlig hygiene - porene i utilstrekkelig renset hud er tilstoppet med fett og smuss;
 • skader på huden - kutt, slitasje, riper, brannskader, hos menn mikrotrauma forekommer ofte med uforsiktig barbering;
 • hudkontaminering på grunn av skadelige arbeidsforhold - støvdannelse, kontakt med kjemikalier;
 • klemme akne, noe som forårsaker infeksjon under huden;
 • hormonforstyrrelser - ofte under ungdomsårene, under graviditet og overgangsalder;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner, spesielt avhengighet av alkohol, usunt kosthold;
 • stress og overarbeid.

Hos barn er sykdommen mer vanlig enn hos voksne av flere grunner:

 • barna er ennå ikke vant til regler om personlig hygiene, de bringer infeksjonen med uvaskede hender;
 • barn med atopisk dermatitt eller andre manifestasjoner av allergi kan ikke tåle kløe og ripe på huden, skadet det; Les om egenskapene til atopisk dermatitt hos barn i dette materialet;
 • barnet har en spesiell struktur av huden - et nettverk av kapillærer er utviklet i tynn stratum corneum, bakterier sprer seg lett med blodet gjennom kroppen.

Symptomer på en abscess

Hvordan forstå at det ikke er en enkel pimple dukket opp på huden, men en purulent koke - koker?

Hvilke karakteristiske symptomer signaliserer dette problemet, spesielt ubehagelig når det er lokalisert på ansiktet og hodet i håret:

 • huden i fokus av betennelse blir rød og varm til berøring;
 • det berørte området er tett, hevelse oppstår rundt det;
 • det ømme punktet gjør det føles kløende, prikkende, bankende;
 • den kegleformede tetningen vokser raskt i størrelse og gir smertefulle opplevelser;
 • Utviklingen av koker er ledsaget av feber, hodepine, hovne lymfeknuter, svakhet og noen ganger feber.

Sørg for å besøke legen i tilfelle når ansiktet dannet flere koiler, tett avstand til hverandre.

Dette er et tegn på utviklingen av karbunkulen, som uten riktig behandling kan provosere at infeksjon kommer inn i blodet. Om hva et karbuncle er, hva er årsakene til og behandlingsmetoder finner du her.

Hovedårsakene, behandlingsmetoder og foto heylita på leppene presenteres i denne artikkelen.

Hvordan streptoderma begynner hos barn (med bilder) finnes i vår publikasjon.

Lokalisering av abscess på hodet

Koker blir ofte dannet på ansiktet og i hodebunnen, da disse områdene inneholder et stort antall sebaceous og svettekjertler og hårsekk. Patogene bakterier penetrerer der forårsaker utvikling av subkutane purulente prosesser.

Vurder de vanligste lokaliseringsstedene ved å koke. På symptomene og metodene for behandling av koker i øret, fortalte vi i denne artikkelen.

Kok i nakken er farlig fordi infeksjonen i blodkarene som ligger her kan føre til hjerneskade - purulent meningitt. Det er også mulig å utvikle en nakkebryst.

Utseendet på kokker i dette området er provosert av konstant forurensning (utskillelse av svette og fett, støvpartikler fra miljøet) og utilstrekkelig hygiene.

Nakken kan også lett bli skadet fra konstant kontakt med kragen på klærne. Dette gjør det mulig for bakterier å trenge inn microcracks.

Deres reproduksjon inne i hårsekkelen forårsaker dannelse av koke. Pustler hopper ofte opp på baksiden og sidene av nakken.

Chin opp

Med et slikt problem som koker på haken, står ansikt oftere. Under barberingen er det vanskelig å beskytte seg mot skader på huden gjennom bakterieinfeksjon.

Andre årsaker til kokeformasjon inkluderer overdreven svetting, brudd på hygienegler, hyppig heking med hendene, svekket immunitet.

Lokalisering av koker på ytre siden av leppen, vanligvis den øvre, anses farlig.

Denne delen av ansiktet er nært beslektet med dura materens cavernous sinus og den fremre ansiktsvenen.

Du kan enkelt sette infeksjonen der når du prøver å klemme deg selv.

Kanskje utviklingen av meningitt, og i noen tilfeller til og med dødelig. Noen ganger dannes en abss i hjørnet av munnen. Prosessen er ledsaget av sterk hevelse.

For å unngå komplikasjoner må du ikke berøre kjelen med hendene. Og behandlingen må overlates til en spesialist.

Kok på kinnet er ubehagelig ikke bare smertefulle opplevelser, men også estetisk unattractiveness.

I begynnelsen av utseendet kan det bli tatt for en vanlig kvise, men forsøk på å presse formasjonen kan slutt slutt - kinnet vil ganske enkelt "spre".

Den beste behandlingen for koker på kinnet er under oppsyn av en lege. Dette vil unngå risiko for ytterligere spredning av infeksjonen.

Pannen er en ekstremt ubehagelig estetisk og foruten farlig lokalisering av koker.

I mangel av smør, vil en furuncle ødelegge utseendet. Men dette er ikke en grunn til å kvitte seg med det ved å klemme.

En abscess på pannen gir ofte hevelse i øyet.

Det er en patologi på grunn av utilstrekkelig hygiene, mikrotraumas i huden, kroniske sykdommer og nedsatt immunitet.

Templet

Lokalisering av kjelen på templet er farlig på grunn av sin nærhet til øynene, og selvbehandling er full av penetrasjon av infeksjon i hjernen. Slik behandler du koker på øyet, les her.

Chiryak kan dannes som følge av dårlig ansiktshygiene, overdreven fet hud, skade, beriberi, hormonell ubalanse og forstyrrelser av metabolske prosesser.

Hodebunn

Koker i håret er farlig fordi det med uriktig behandling i det berørte området vil oppstå hårtap (alopecia). Vi må søke hjelp fra en tricholog.

En kjele på hodebunnen skjer av flere grunner:

 • bruk av utenlandske hygieneartikler (håndklær, hårbørster);
 • bruk av uegnet type hår og hodebunns sjampo;
 • overdreven aktivitet av sebaceous kjertler, seborrheic dermatitt;
 • for sjeldne shampooing;
 • hudskade under kaming.

Rygg på hodet

En kjele som hopper opp i hodebunnen, er ofte lokalisert på baksiden av hodet.

Behandle dem selv er ikke verdt det, ikke bare på grunn av den ubeleilige beliggenheten. Dette kan føre til tap av hår i det berørte området og utviklingen av furunkulose.

For å gi tilgang til kjelen, må du i enkelte tilfeller klippe håret på dette stedet (ikke barber!).

Det ser ut som en koker på ansiktet (bildet)

Utviklingsstadier

Utviklingen av koker på ansiktet går gjennom flere faser, som hver har sine egne karakteristiske manifestasjoner:

 1. Infiltrering - ved dette innledende stadium (de første 2 - 3 dagene) begynner dannelsen av kjelen. Bakterien som har invadert kroppen, multipliseres aktivt, forårsaker en betennelsesprosess. På skadestedet blir hudens rødme, tykkelse og hevelse observert. Pasienten føler seg kløende og prikker. Modningen av kjelen er ledsaget av håndgripelig smerte. Infiltrering øker raskt i størrelse. Alvorlig puffiness forårsaker koking på overleppen, kinnene og øyelokkene.
 2. Suppuration og nekrose - i gjennomsnitt 3 dager etter at en abscess begynner i den, danner en nekrotisk stang, som ligger i midten av infiltraten og rager ut over huden i form av et purulent deksel. I løpet av denne perioden kan pasienten ha feber, og det berørte området er spesielt smertefullt. Symptomer på rusmidler kan oppstå - utilpashed, hodepine, tap av matlyst. Deretter åpnes kjelen - purulent innhold med stangen kommer ut. Prosessen er ledsaget av lindring av pasientens generelle tilstand, smerten går nesten ned.
 3. Helbredelse - etter frigjøring av pus reduseres hevelsen av det syke området. I krateret, som forblir etter åpning av kjelen, dannes granulasjonsvev. I stedet for å koke er det dannet et arr med rødblå farge. Over tid, blir arret og blir usynlig.

Hvordan definere den

For å bekrefte eller avvise diagnosen "ansikts furuncle", må du kontakte en hudlege.

I de fleste tilfeller er det nok for spesialisten å undersøke pasienten og identifisere karakteristiske tegn på sykdommen.

I noen tilfeller vil laboratorietesting være påkrevd:

 • blod og urintester;
 • dermatoskopi av det berørte området;
 • bakposeva innholdet i absessen;
 • Ultralyd av nyrene og mageorganene.

For å klargjøre diagnosen kan legen henvise pasienten til en konsultasjon med en gastroenterolog, endokrinolog, kirurg, otolaryngologist.

Differensialdiagnostikk utføres med hydradenitt, atherom, follikulitt, akne, erysipelas, dyp trichofytose, miltbrann. Du kan finne ut hva det er og hvordan å behandle hydradenitt (suge yver) i neste innlegg.

Metoder for behandling av koker i ansiktet hjemme

Raskt og effektivt kur koker hjemme kan, etter anbefaling fra legen.

Derfor bør du ved første symptomer på patologi konsultere en hudlege, og hvis du ikke kan komme til denne spesialisten, kan terapeuten ordinere behandling.

I tilfelle når kirurgi er nødvendig, vil kirurgen hjelpe.

Lokal antiseptisk behandling

For å forhindre spredning av den inflammatoriske prosessen, ved det første tegn, behandles det berørte området med et antiseptisk middel.

 • hydrogenperoksid;
 • salicylalkohol;
 • Furacilin løsning;
 • tinktur av calendula;
 • alkohol 70%.

For å oppløse bare begynner å danne en koke, begynner behandling med antiseptika umiddelbart etter de første symptomene dukker opp.

Mogningen og åpningen av absessen kan akselereres ved hjelp av salicylsyre - den påføres på sårpunktet og festes med et bandasje.

For å raskt åpne kjelen og det purulente innholdet kommer ut, er det nødvendig å salve det med følgende salver som har en trekkende effekt: Vishnevsky, Ichthyol, Heparin. En fullstendig liste over kokesalver er gitt her.

Antiseptiske midler vil være nødvendige etter å ha åpnet kjelen. Kaviteten rengjort av pus behandles med natriumklorid, Sintomycin emulsjon, Miramistin, klorhexidin, huden rundt såret smøres med grønn maling.

antibiotika

Antibiotika for koker på ansiktet foreskrevet oftere enn når de er lokalisert til andre områder av kroppen.

Bredspektret medisiner bidrar til å bekjempe patologien, forhindre komplikasjoner og utvikling av kronisk furunkulose.

Antibiotika ordineres oralt eller ved injeksjon, bruk av slike legemidler er mulig:

 • Amoksiklava;
 • Cephalexin;
 • doksycyklin;
 • azitromycin;
 • Fuzidin natrium;
 • Lincomycin.

Varighet av antibiotikabehandling varierer fra 5 til 10 dager.

Det anbefales å komprimere med salver, som består av antibiotika komponenter:

 • erytromycin;
 • tetracyklin;
 • Baneotsinom;
 • Oflokainom;
 • levomekol;
 • Baktrobanom.

Anvendelse av antibakterielle salver fremmer raskere helbredelse av koke.

Om mottak av antibiotika for furunkulose har vi en egen artikkel.

Folkebehandling

Fra arsenalen av folkemessige rettsmidler, kan du velge mange oppskrifter som hjelper til med å behandle koker på ansiktet:

 1. 2 stk. Ovnbakt løk knuses, blandes med 1 del av gniddsåpe og påføres i kjele i form av en komprimering. Hver 6-7 timer blir blandingen erstattet med ferskt tilberedt.
 2. Et burdockblad kokt i noen minutter i melk påføres hele natten til sårpunktet og festes med en gips, varmes opp med et bandasje på toppen.
 3. Friske vasket plantainblader i flere lag lå på kjelen, festet med en gips. Komprimer hold ikke mer enn en og en halv time, og deretter bytt til en ny.
 4. For å øke modningen og åpningen av absessen, lag en blanding av honning og salt (1 spiseskje) og eggeplomme med ferske kyllingegg. En liten mengde medikamentet påføres, kokes med folie og festes i opptil 6 timer.
 5. Kok smør med aloe juice eller rødbeter flere ganger i løpet av dagen.

Hvordan kurere koker hjemme med folkemetoder, les den detaljerte artikkelen.

Fysioterapi og andre

Fjern den inflammatoriske prosessen, akselerere modningen av en abscess, hjelp vevregenerering er mulig ved hjelp av fysioterapi prosedyrer:

 • UV - ultrafiolett bestråling;
 • UHF - elektriske felt effekter;
 • laser terapi;
 • elektroforese ved bruk av sink- og kobbersalter;
 • arsonvalisasjon;
 • ozonterapi.

Fysioterapi prosedyrer er smertefri, de brukes på forskjellige stadier av utviklingen av kjelen.

Ofte koker den skjulte årsaken til dannelsen av ansiktet og hodet er svekkelsen av kroppens forsvar.

Immunostimulerende midler, immunoglobuliner, bruk av interferon vil bidra til å gjenopprette immunitet.

For å bekjempe furunkulose foreskrives en autohemoterapiprosedyre - pasienten administrerer sitt eget venøse blod (subkutant eller intramuskulært).

Slik at vevene som berøres av kjelen, gjenopprettes raskere, og arene forsvinner, påfør salver med absorberende virkning: Kontraktubeks, Bodyagu, Heparinsalve, Dermatiks.

kirurgi

Hvis konservativ behandling har sviktet, og den purulente prosessen sprer seg til det subkutane vevet, er kirurgisk inngrep angitt.

Abscessing furuncle fjernet på et sykehus:

 • purulent fokus åpent;
 • fjern nekrotisk vev;
 • utføre rehabilitering av hulrommet;
 • sett drenering for å tømme innholdet;
 • bandasje med antibakterielt stoff.

Hjelper å kvitte seg med chirya - oppdraget til legen. Forsøk på å fjerne det selv vil føre til at kjelen kan bli betent og den purulente prosessen vil påvirke tilstøtende sunt vev. Mer informasjon om prosessen med å åpne og fjerne koker kan leses i dette materialet.

Mulige komplikasjoner

Koket er ikke så ufarlig, selv en enkelt abscess med feil behandling kan forårsake farlige konsekvenser. Komplikasjoner er spesielt fulle av koker på nasolabial trekant. Hvordan å behandle en koker inne i nesen, skrev vi i denne artikkelen.

Uavhengige forsøk på å presse koker, hudtrauma under barbering og feil behandling kan føre til alvorlig sykdom.

Kjelen kan forårsake infeksjon i tilstøtende hudområder, forårsaker lokale typiske komplikasjoner i form av:

 • abscess;
 • carbuncle;
 • flater;
 • phlegmon mykt vev (mer her).

Utseendet til flere koker er allerede en mer kompleks form av sykdommen, kalt furunkulose.

Spredningen av infeksjon gjennom lymfekarene fører til utvikling av lymfadenitt, lymphangitt, flebitt.

Den vanlige purulente absessen med tidlig behandling truer med å bli alvorlige konsekvenser for kroppen:

 • abscess av indre vev;
 • sepsis;
 • meningitt;
 • meningoencefalitt;
 • arachnoiditis;
 • osteomyelitt;
 • pyoderma sår;
 • hjerne abscess;
 • hjertepatologier;
 • nyreskade (pyelonephritis), ledd (leddgikt).

Epstein-Barr virus - hva er det? Se etter svaret på spørsmålet i dette materialet.

Hvis du er interessert i hva strep impetigo er, hva er årsakene til sykdommen og hvordan det ser ut, les denne artikkelen.

forebygging

Kok på hodet påvirker primært de med svakt immunsystem. Når beskyttelsesfunksjonene er svekket, kan kroppen ikke motstå patogene bakterier.

Derfor er det viktig for å forebygge utseendet av koke for å overvåke helsen sin:

 • spise rett, eliminere fra kosten fett, krydret, hermetisert mat, bidrar til utseendet på hudproblemer;
 • ta vitaminkomplekser;
 • behandle kroniske sykdommer;
 • unngå smittsomme sykdommer;
 • Flytt mer og besøk vakrere oftere;
 • å engasjere seg i fysisk trening og temperering prosedyrer.

Det er viktig å følge hygiene og pleie av hodebunnen og ansiktet, bruk egnede kosmetiske produkter, og behandle skader på huden omgående.

Kok på ansiktet og i hodebunnen er ikke bare stygg i utseende, men også farlig for helsen. Det er urimelig å betrakte det litt sårt.

Kontakt lege øyeblikkelig for å unngå uønskede komplikasjoner.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Flere Artikler Om Typer Acne