Celandine har vært populært i århundrer på grunn av sin gode antiseptiske, anti-inflammatoriske og regenererende effekter.

De mest populære måtene å bruke celandine er: juice, tinktur, avkok, åndtinktur og ansiktsmaske. Om dem og vil bli diskutert.

Hjelper celandine akne, eller hva er planten hemmelig?

Interessant faktum: I lang tid brukes celandine til behandling av ca 250 hudsykdommer. Nyttige egenskaper av celandine er direkte relatert til sammensetningen. De viktigste aktive stoffene i celandine er: alkaloider, rav, eplesyre og sitronsyre, vitamin C (askorbinsyre), p-karoten (vitamin A).

De lyseste nyttige egenskapene til celandine:

 1. Antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt - den viktigste fordelen med celandine. Celandine desinfiserer huden, fjerner betennelse i kviser og bidrar til tidlig modning.
 2. Regenererende eiendom - det andre argumentet til fordel for celandine. På grunn av sin regenerering kvaliteter hjelper celandine perfekt mot røde flekker, spor og arr etter akne (etter akne).
 3. Resistance. Celandine styrker immunforsvaret i huden, slik at det bedre kan takle miljøets skadelige virkninger.
 4. Myk tørking Celandine tørker forsiktig uten fare for å brenne eller skade huden.
 5. Den nærende, toning og lette foryngende effekten av celandine vil hjelpe deg å bevare skjønnheten i huden i mange år.

Du kan kjøpe celandine for en krone, eller til og med få den gratis - celandine vokser i nesten hver hage.

Det er en plante som gjør sunn konkurranse til celandine i mange år. Jeg anbefaler deg å lese om hvorfor et tog hjelper fra akne i ansiktet ikke verre enn celandine (noen ganger enda bedre!).

Bruken av celandine: akne - på vei ut!

Først av alt er celandine verdt å prøve for de som ikke stoler på moderne medisin og farmakologi, men vil bli behandlet med gamle, bevist og viktigst sikre metoder.

Det er mange alternativer for behandling av akne celandine og valg av metode avhenger hovedsakelig av problemet ditt.

Før du - de beste måtene å bruke urten akne, akne, ansiktsflekker, wen og urticaria, som du bare kan finne på Internett.

Celandine juice - lettere akne rettsmidler ikke skje!

Den mest praktiske metoden for å bruke celandine for ansiktet. Naturligvis, for å få juice, trenger vi en frisk plante.

Kutt forsiktig stengene, tørk dem med et serviett (hvis vi vasker, mister vi noen av næringsstoffene) og går gjennom en kjøttkvern. Juice celandine smøre akne poeng 3 ganger om dagen.

Det er best å samle celandine under blomstringen - slik at du kan trekke ut den maksimale mengden næringsstoffer.

Infusjon av celandine akne

En av de mest populære måtene å bruke celandine. Måten er lett å skamme. Trenger å ta:

For å forberede infusjonen av celandine, trenger du 2-3 ss. l gressplanter og kokende vann (ikke mer enn 300-400 ml).

Finn et fartøy, fyll celandine med kokende vann, lukk fartøyet og la det blande i 6-8 timer på et mørkt sted. Den resulterende infusjonen av celandine må dreneres med gasbind.

Den beste måten å bruke infusjon av akne fra celandine vasker om morgenen. Fra slike vasker blir huden på en uke mye bedre.

Kjøttkraft fra celandine

Det adskiller seg fra tinkturpreparat ved at beholderen må beholdes på kokende vann i 5-8 minutter. Broths - en mer rå måte å skaffe næringsstoffer fra anlegget.

Selv om decoctions er tregere og svakere enn infusjoner, men deres handling varer lengre. Forbered en avkok av celandine akne er veldig enkelt. Vi tar:

 • 3 ss. l. urter av fersk celandine.
 • 500 ml vann.

Frisk celandine helles vann og brennes. Når kjøttkraften kokes, må den holdes på brannen i ytterligere 5 minutter. Etter dette får infusjonen avkjøles og filtreres.

Bruk: Fukt sponzhik infusjon og tørk ansiktet 2-3 ganger om dagen i 5 minutter (helst før sengetid). I tillegg kan denne infusjonen gjøre lotioner for hele natten uten frykt for brannskader.

Infusjon av celandine har en svært mild effekt på huden, noe som bidrar til rensing. Utmerket erstatning for dyre tonics og lotions!

Som infusjon og avkok av akne fra celandine lagres i kjøleskapet i bare 2-3 dager. Decoctions og infusjoner mister raskt deres gunstige egenskaper, så de skal brukes så snart som mulig.

Alkohol tinktur av celandine og agurk - den beste løsningen for fet og problem hud!

Den beste løsningen for fet og kombinert hudtype. For forberedelse av alkohol tinktur av celandine på vodka for akne, må du:

 • 3 ss. l. tørr celandine.
 • 250 ml vodka.
 • 2 mellomstore agurker.

Forberedelse av tinkturen er veldig enkel. I et fartøy heller vi celandine, smuldrer tilbake 2 agurker og hell alt sammen med vodka. Infusjonstinkur trenger minst 14 dager.

Søknad: Vi fukter svampen og tørker forsiktig av forsiktig. Den viktigste fordelen med alkoholtinkturer er å tørke huden og redusere utslipp av talg.

Vær veldig forsiktig så du ikke brenner. Etter påføring av denne tinkturen, anbefales det å bruke krem ​​til hudtype.

Hvis du har en tørr hudtype, kan denne tinkturen bare brukes til et punkt!

Ansiktsmaske av celandine - det beste alternativet for tørr og normal hud + fra flekker, merker og arr

Hvis åndsinstruksjon av celandine er et utmerket middel for fet hud, er denne masken egnet for tørr og normal hud. Så, vi trenger:

 • 1 ts. olivenolje.
 • 1 eggeplomme.
 • 8-12 dråper celandine juice.

Dosen av celandine juice avhenger av graden av følsomhet i huden din. Tør eggeplomme, tilsett olje og celandine juice. Den resulterende blanding blandes grundig.

Påfør masken i 15-20 minutter på ansiktet. Vask masken med varmt vann. Maske av celandine bidrar til å bli kvitt akne, gjør huden myk og glatt.

I tillegg lyser masken huden, noe som er svært nødvendig når det gjelder arr og akne arr.

Og nå skal vi se hva det farmakologiske markedet tilbyr oss, fordi de ikke kunne ignorere denne fantastiske planten.

Bee celandine - en panacea? Ikke få meg til å le!

Nylig opptrådte aknegelen "Celandine" på det russiske markedet. Ifølge deres skaper, etter deres rettsmidler, går akne og akne av alvorlighetsgrad i 2-3 dager.

En slik uttalelse er alarmerende og antyder at Bee Celandine bare er en kampanje for å få penger ut av lommene til lykkelige mennesker. Prisen på et rør av bee celandine er ca 100-150 rubler.

Etter å ha prøvd deg selv og lest anmeldelser fra andre, kan du si at verktøyet, selv om det har noen positiv effekt (du kan håndtere et par små kviser), men oftest er folk veldig skuffet over verktøyet.

Bee Celandine er ikke et paradis, så sterke og radikale resultater bør ikke forventes. Hvis du bestemmer deg for å bruke bee celandine, les instruksjonene svært nøye for å unngå alvorlige konsekvenser.

Mountain celandine

Et annet apotek verktøy, men uten løfter om umiddelbar effekt. Det skal bemerkes at balsam "Fjellkland" ble opprinnelig opprettet for å bekjempe vorter, som han klare seg ganske effektivt.

Men i tillegg kan fjelllandskap hjelpe akne. Prøv, fjelllandskap er verdt en krone (ca 30-40 rubler).

Celandine olje

Celandine Oil har antibakterielle, smertestillende og anti-inflammatoriske effekter. I tillegg fremmer celandineolje helbredelse av sår og hudregenerering.

Handlingsspekteret er bredt: bruk olje av celandine fra akne på ryggen, akne, akne og kokker, samt eksem, seborrhea og mange andre hudsykdommer. Celandine olje kan kjøpes på apoteket, eller laget hjemme.

Prisen er bare latterlig - du kan kjøpe celandineolje for 45-60 rubler.

Vil celandine hjelpe fra wen?

Celandine kjemper mot Wen, og veldig bra. For behandling av fett vin, trenger vi sin juice (hvordan får vi det, vi har allerede sagt). Dot smear wen juice av celandine.

Å smøre celandine wen trenger for en uke hver dag. Resultatet er ikke lenge i kommer.

Vil celandine med urticaria takle?

Celandine urticaria har vært brukt i svært lang tid, det er synd at gamle oppskrifter er glemt over tid.

Når urticaria, som en ekstra behandling, hjelper bad med celandine og andre urter.

For å gjøre dette må du først forberede et avkok av celandine, salvie, kamille og en serie på samme prinsipp som avkok av celandine (fremgangsmåten for fremstilling er beskrevet ovenfor). Ta et bad med slik avkok ikke mer enn 15 minutter en gang hver annen dag i 2 uker.

Kontra

Men det må huskes at celandine har kontraindikasjoner. Blant dem er:

 • Dermatitt i kronisk form.
 • Vaskulære sykdommer.
 • Åpne sår.
 • Intoleranse celandine (allergisk reaksjon).
 • Smittsomme hudsykdommer.

Noen mennesker har en vanedannende hud over tid. Konsekvensen - celandine mister sin styrke og krever en pause.

I celandine nesten null sjanse for bivirkninger.

Celandine akne på ansiktet: anmeldelser

Ikke nok av hele artikkelen til å beskrive så bred er handlingsspekteret av denne planten. Anmeldelser av resultatene av å bruke celandine fra akne og akne i ansiktet er positive og optimistiske og oppfordrer alle til å prøve anlegget i kampen for ren hud.

Mange merker positive resultater på den andre dagen. I tillegg er de sammen med de som har behandlet celandine wen, urticaria, eksem og hudsykdommer. Og til slutt, vurderinger.

Personlig erfaring

Han beskrev alle kunnskapsrike metoder for å behandle arr, siden han selv kjørte inn i en keloid arr etter tarmoperasjon (2). Vil bare si at 1-2 prosedyrer fra arr og arr vil ikke lagre. Det er nødvendig å forstå at det er umulig å bli kvitt arr, men det er mulig å forbedre tilstanden til huden (nivå, gi elastisitet).

Gjør alle kursene og se hva som passer best. Det er mange salver og kremer for arr og arr, men det er ingen universell som har hjulpet alle. Vi må forstå at dette ikke er arr etter akne eller etter brannsår som lett absorberes. Siden mekanismen for resorpsjon av arr til slutten vet ingen.

Resultatet av folkemidlene for arrene vil være, men ved gradvis å velge den som vil hjelpe deg. Du kan spørre, så du kan akseptere arret, korrigere eller polere arret, og kan peeling? Alle disse metodene har en risiko for komplikasjon. Etter forsyn av prosedyrer, kan arret vokse og bli større enn det var. For dette, kontakt en spesialist og fra populære verktøy du kan bruke ovenfor nevnt.

Arr behandling, arr fjerning, arr på livmor, kolloid arr, keloid arr, ansikts arr, arr og arr, akne arr, arr polering, akne arr, arr arr, postoperative arr, arr krans, hvordan bli kvitt arr, arr etter kirurgi, hvordan du fjerner arr, arr etter keisersnitt, salve for arr og arr, atrofisk arr, svangerskap arr, cicatricial phimosis, rette for arr, for arr, krem ​​for arr og arr, akne arr hvordan bli kvitt arr resorpsjon, arrheling, cicatricial vev, kontraktubex for arr, fjerning av laser arr, hypertrofiske arr, hud arr, arr etter brannskader, arr fjerning, arr korrigering, arr gel, hvordan å fjerne arr i ansiktet, arr på ansiktet hvordan du blir kvitt, arr på arrene, arr etter akne et arr gjør vondt, hvordan å behandle arr, et middel mot arr og arr, typer arr, oppløs et arr, rødt arr, peeling for arr, strekker arr, arr fra akne

Publisert: 15. desember 2013 i overskriften: Alt om menneskelige arr

Behandling av vorter og kelloid arr med infusjoner av urter

Immundefekt er en medfødt eller oppnådd immunitetsforstyrrelse, manifestert, særlig ved tap av evne til å beskytte mot infeksjoner og neoplastiske sykdommer. Spesielt redusere immuniteten til stråling, stress, forgiftning, sykdom. Tilstedeværelsen av immundefekt kan indikere herpes, sopphudssykdommer, eksem, vorter.

For å øke immuniteten kan infusjon av urter:

 • Drikk en stimulerende infusjon daglig: ta 1 ss. skje enebær bær, salvieblader, eucalyptus, calendula blomster, bryg 4 kopper kokende vann, la i 30 minutter, belastning, klem gjennom gasbind. Ta 1/3 kopp etter et måltid. Behandlingsforløpet er 1 måned.
 • Styrker immunsystemets tinktur av fjellaske: Hell 1 glass fjellaske 1/4 liter vodka. Insister 2 uker. Mottak: 20-30 ml to ganger daglig før måltider. Resultatet: kraft, økt effektivitet.
 • For å bli kvitt vorter, bruk for eksempel mamma utad. Ta apotek Altai mummie piller. Om natten vasker føttene daglig og smør vevsmumien, fukter tavlen med spytt. En gang i uken er det nyttig å dampe opp bena og gni vorter med pimpsten. Vorter vil krympe rett foran øynene dine!

Tradisjonell medisin anbefaler følgende metoder for fjerning av vorter:

 • Skraver vettet lett med et desinfisert kniv eller knivblad. Legg henne et stykke gasbind, brettet i halvt og gjennomvåt i alkoholtinktur av celandine. Tetning gipset på dagen. Gjenta prosedyren i 7-10 dager. Det er nødvendig å krysse en vorte bare for første gang.
 • Hver kveld smør vorten med eddik essens. Pre vorte litt med fingrene.
 • Smerteløs vorte fjerner en sterk infusjon eller avkok av malurt, som smøres med dem flere ganger om dagen.
 • Daglig vask med en svak avkok av celandine (en teskje per kopp kokende vann) bidrar også til at vorter forsvinner.
 • For å fjerne vorter, anbefales det å smøre dem 4-5 ganger om dagen med celandine juice (i begynnelsen av blomstrende planter).
 • Fest et stykke propolis til vorten og forsegle med en gips i 1-2 uker.
 • Et raskt resultat er bruk av hvitløk. Gni hvitløk og legg denne våpen på vorten. Hold så lenge du kan stå. Skyll med kaldt vann. Gjenta prosedyren etter to timer.
 • Noen ganger er psykologisk fjerning nok til å fjerne vorter. Her er den gamle måten: Ta en streng, knytt så mange knuter på den som pasienten har vorter og begrave den i bakken (helst på stedet der det er vannstrøm); Når tråden råtner, vil vorter forsvinne.
 • Bioenergetisk metode for behandling av vorter - gjør en slik bevegelse: med tommelfingerglasset fra spissen av litenfingeren langs spissene av de andre fingrene, som om salting av maten. Gjenta daglig i 20 minutter over vorten, brenn den.
 • Vorter kan være en konsekvens av det onde øyet. Etter å ha fjernet det onde øyet, blir de behandlet med populære metoder, for eksempel blir de slikket i en måned. Morgen spytt - det mest nyttige, som de sier.

Metode for behandling av vorter som påvirker håndflatene og sålene:

Pund 1 - 2 skiver hvitløk, tilsett en skje full av eddik, bland med mel. I båndet, klipp et hull på størrelse med en vorte med 1-2 mm, sett på vorten. Sett en tortilla på toppen, knytt et bandasje. Etter 2-3 dager, fjerne og vorte vil bli fjernet sammen med bandasje. Hvis det ikke hjelper første gang - gjenta. I stedet for vorten vil være et smertefullt hull. Påfør et bandasje på det med et blad av aloe til healing.

Gode ​​resultater i behandlingen av vorter gir tamponger med tinktur av celandine. Hvis det er mange vorter, knead en kake laget av mel og eddik essens. Flytt hånden, skrape vorter og legg kaken på natten. Om morgenen, fjern den med vorter.

Keloid arr

Sværheten ved å behandle slike keloid arr er at tiden går sitt merke på de helbrede sårene, huden skal gjenopplives for å fjerne gamle hudskader og stimulere dannelsen av nye hudceller. Best gjort av medisinske leeches. De brukes som i kirurgiske operasjoner for å akselerere helbredelsen av postoperative suturer, de bidrar til resorpsjonen av keloid arr. Legene anbefaler vanligvis bruk av fysioterapi metoder, som som regel ikke gir positive resultater. I folkemedisin er det flere oppskrifter som er nyttige å bruke for å observere deres effektivitet.

En av disse metodene er en vodka-lotion eller komprimere. Det er nødvendig å vaske gasbindet med vodka, slik at det ikke er flekker og legg på et arr for natten, fest en film eller bomullstopp på toppen. Komprimer vodka daglig, det tar 2-3 måneder.

Det finnes flere typer urter for rensing av gamle hudlesjoner. Det er best å lage vodka likører fra slike urter for å forberede en salve basert på dem.

Basen på salven skal bestå av fett, som lett absorberes i menneskekroppen - internt fett eller fettfett. Tinktur er utarbeidet fra like deler av gresset og vodkaen. Infundert i minst to uker. Vannbadet varmes opp fettet, som legges til tinkturen i forholdet 1: 1. Etter 15-20 minutters blanding får salven avkjøles eller umiddelbart helles i preparerte beholdere for oppbevaring.

Det er nyttig å forberede flere typer salver til periodisk (etter 7-10 dager for å bytte en av dem til en annen). Før du starter salven, bør du rense huden, der det er arr, med mintinfusjon i et forhold på 1: 5. Hvis det er Althea rot, ta en spiseskje av det, tolk det fint og hell det med et glass kaldt vann. Etter 6-8 timer, fukte arrene 4-5 ganger om dagen.

Tinkturer er bedre for å forberede fra friske planter, det er bedre selv å bruke juice av planter. Juice er tatt med en hastighet på 20% av volumet av blandingen. (80 ml vodka blir tatt for 20 ml juice.)

Tinkturen er laget av kalendula blomster, planter eller juice av celandine, løvetann, milkweed, kalanchoe, malurt, hvitløk, fjell aske, plantain blader.

Du kan lage en infusjon eller napar fra blomstringene av calendula, urten av St. John's wort, plantainens blader, nettets gres, blomstrer av kamille, urteknotweed og tørket mosgress i like store mengder. Vi må ta 1 ss. Jeg hakkede blandingen av urter, hell et glass kokende vann, insistere på varme i 1 time og påfør en komprimering fra kluten fuktet i denne infusjonen over natten. Dette bør gjøres regelmessig i 1-2 måneder.

Først må du kontrollere alle prosedyrene på hendens hud, om det vil være en allergisk reaksjon og se på reaksjonen i kroppen. Effekten av hudrevitalisering kan være merkbar ved en endring i fargen.

Arr kan fjernes hvis du insisterer malt kirsebærfrø (2 kopper per 0,5 liter solsikkeolje - oppvarming) og gni i øre flekker.

Ta roten av celandine, kutt den i lengderetningen og fest kuttsiden til arret. Varigheten av aldring bør justeres avhengig av følsomheten i huden - fra 2 til 8 timer. Juice celandine fett sår flekk.

A. Baranov, doktor i biologiske vitenskap,
T. Baranov, journalist

Hvordan behandle en brenning fra celandine

Celandine er en medisinsk plante som brukes til å behandle mange sykdommer. Forberedelser basert på denne planten må brukes med stor omhu, ellers kan du bli brent. Fra denne artikkelen lærer du hvordan du behandler en brenning fra celandine, og hvilke tiltak du skal ta for å forhindre forekomsten.

Årsaker til forbrenning fra celandine

Celandine inneholder etere (alkaloider) som kan forårsake forgiftning, forbrenning, alvorlige allergier og smertefulle utslett. Den giftige planten er hel, og saften er spesielt farlig ("gelé" med gulaktig oransje farge).

De brennende egenskapene er iboende i tinkturen av celandine. I denne forbindelse er det to hovedårsaker til en brenning fra celandine:

 • en utilsiktet forbrenning oppstår som følge av kontakt med gresset - mens du hviler eller jobber på steder der celandine vokser;
 • juice eller farmasøytisk preparering brennes under selvbehandling.

Forberedelser på basis av celandine brukes til å eliminere vorter, papillomer og andre neoplasmer. Brennende tinktur er mulig med feil behandling: manglende overholdelse av anbefalt konsentrasjon eller tidspunkt for bruk av legemidlet.

Som praksis viser, er hud og øyne oftest utsatt for brannskader. Skader på synets organ er mye farligere og krever hjelp fra en øyelege.

Symptomer på brannsår fra celandine

Celandine alkaloider er meget giftige, og når de inntas kan de drepe en person. Samtidig er de medisinske egenskapene til planten mye brukt til fremstilling av eksterne medisiner, nyttige, inkludert for fjerning av hudtumorer (vorter, papillomer).

Skader oppstår ved uforsiktig påføring, overdosering av juice eller alkoholtinktur ved behandling av vorter eller papillomer.

Symptomer på hudskade:

Hvis huden er skadet, bør prosedyren forlates og området behandles med en helbredende salve.

En overdose av oral bruk forårsaker betennelse i fordøyelseskanaler, en reduksjon i trykk. Manifisert av tørst, tyngde i mage og hode, oppkast og diaré, forverring, opp til bevissthetstap. Slike symptomer krever akutt sykehusinnleggelse, og før ambulansen kommer, er det tilrådelig å drikke flere tabletter med aktivert karbon og rikelig med vann for å indusere oppkast.

Første tegn

En brenning er en hudskade forårsaket av en rekke faktorer: høy temperatur, elektrisk eller strålingseksponering, kjemiske reagenser, giftstoffer.

Skader er delt inn i to grupper: overfladisk og dyp. De førstnevnte er i stand til å helbrede alene, uten dannelse av arr. Sistnevnte er ikke i stand til fullstendig helbredelse.

De første tegnene på mild celandine brenner: alvorlig smerte, hyperemi, hevelse.

Fire grader av brennskade er klassifisert.

 • Den første er den enkleste. Øvre epitheliale lag påvirkes. Hyperemi og ødem forsvinner uten spor i noen dager.
 • Den andre er diagnostisert ved skade på det keratinøse epitelet opp til vekstlaget. Et karakteristisk tegn - blærer dannes, fylt med ekssudat. Healing varer en halv til to uker.
 • I den tredje graden strekker skaden seg til alle lag av epidermis og dermis. Store blister ser ut som er utsatt for sammensetning. Væsken i dem er serøs hemoragisk.
 • Det fjerde stadiet er preget av døden av vev, forkullingen av muskler, beinvev og subkutant fett.

Brenne fra celandine på ansiktet

Brenn fra celandine på ansiktet for å få enkelt og enkelt. Tross alt sliter mange med hudfeil primært på ansikt, nakke, hender, det vil si på åpne områder av kroppen. I tilfelle uforsiktig håndtering av ren juice eller et stoff, oppstår en overfladisk forbrenning fra celandine, som manifesteres av hyperemi, smerte og brennende følelse.

I nødstilfeller er bruk av potetstivelse tillatt. Det fortynnes med vann ved romtemperatur til konsistensen av pastaen og påføres i et tynt lag. Prosedyren gjentas flere ganger om dagen.

Etter å ha gitt førstehjelp (vask med vann, behandling med såpe eller brusoppløsning, avkjøling med is), påfør et bandasje med en salve, for eksempel sink, til det skadede området. Det vil tørke steder med brannsår, akselerere fornyelsen av epidermis. Videre behandling bør videreføres i henhold til medisinske anbefalinger.

stadium

Brann fra celandine tilhører kjemiske arter. Dybden av lesjonen avhenger av konsentrasjonen av stoffet og varigheten av kontakt med huden eller slimhinnen.

Det er fire stadier av utvikling av brenningsprosessen:

 • sjokk (fra flere timer til 2 - 3 dager);
 • toksemi (opptil en og en halv til to uker);
 • septikotoksemi (opptil en måned eller mer);
 • konvalescens (gjenoppretting).

Støt fra brannskader med giftige planter ledsages av smerte, akselerasjon av hjertefrekvens, kulderystelser og lavere blodtrykk.

Den andre fasen er preget av feber, nedsatt appetitt, svakhet, oppkast, tørst.

Septikotoksemi er en forverring av en forbrenning ved en infeksjon som er fulle av pasientens utmattelse og død. En slik utvikling er mulig med dype brannsår i tredje grad.

Med riktig behandling, sår helbrede, er kroppen fullstendig restaurert og normaliserer aktiviteten. Dette stadiet kalles rekonvalescens.

Giftige planter forårsaker vanligvis kun overfladiske hudskader.

Grunne brenner fra celandine

En grunne brenn fra en celandine kan skyldes cauterization av den giftige juice av en papilloma eller et vorte. Etter at den døde neoplasmen faller av, forblir et rødt sted på huden, som vanligvis ikke forsvinner i lang tid. For å øke sårets helbredelse og fjerne arret, brukes røret-salve.

God effekt er oppnådd ved bruk av celandine for behandling av koker, kokker, herpes, scabies, tørre korn.

Når uforsiktig bruk av stoffet kan lide sunt vev rundt svulsten. Det er lokal rødhet, brennende og kløe, ømhet. Det totale arealet av lesjonen øker og bør også behandles med salver som helbreder sår.

Hvis brenningen fra celandine er overfladisk og liten i området, så etter vasking av lesjonen, er det tilstrekkelig å påføre en steril bandasje. Slike brannskader helbrede snart.

Når et mildt øye brenner opp, føles smerte, rødhet, hevelse i øyelokkene, sløret syn ser ut. Øyet føles irritasjon, refleksstenger, svømmer i tårer.

form

Typer av brannskader er delt avhengig av de traumatiske faktorene (termisk, elektrisk, kjemisk, sol, stråling). Brann fra celandine tilhører kjemiske arter. Ofte påvirker hud, øyne, slimhinner i fordøyelseskanalen.

Komplikasjoner og konsekvenser

Konsekvenser og komplikasjoner avhenger av alvorlighetsgraden av lesjonen, lokalisering. Brann fra celandine første grad helbrede uten komplikasjoner. Konsekvenser av en lokal karakter kan manifestere seg for lange, ikke-helbredende sår, røde flekker. Omfattende tregradige brannskader kan være livstruende.

For å forhindre uønskede konsekvenser, er celandine og dets preparater kontraindisert i følgende kategorier:

 • gravide og ammende mødre;
 • pasienter med epilepsi, angina pectoris;
 • pasienter med psykiske lidelser;
 • barn opptil 3 år.

Med samme formål anbefales det ikke å overdose stoffet. Når du fjerner huddefekter, blir frisk juice eller tinktur dryppet punktvis, rettet mot neoplasmaene, og unngår bruk på sunn hud.

Generell anbefaling for behandling av celandine

For å forberede celandine infusjon for kreftbehandling, må du ta 1 ss pulverisert knust råland, hell 1 kopp kokende vann (i termo), la det brygge i 1 eller 1,5 timer, da må du tømme produktet og ta 1-2 ss 3 ganger om dagen i 20-30 minutter før måltider. Denne infusjonen skal brukes til kreft i indre organer, svulster i huden, polypper i endetarmen. Enda større effekt vil være hvis du bruker juice av celandine eller infusjon lokalt.

Celandine salve. Ta 20 g pulver laget av urteklandine, 10 g lanolin, 70 g petroleumjell. Alle ingrediensene må blandes grundig og brukes til å behandle hudkreft (det er nødvendig å smøre de berørte områdene 2-3 ganger per dag). Denne salven bidrar også til å takle calluses, vorter, papillomer, kondylomer, og er et godt middel for psoriasis, eksem og hudt tuberkulose.

For å forhindre vekst av metastase kan det godt bidra til infusjon av celandine i en blanding med calendula og nettle. Alle urter må tas i like deler, grundig hakket og bland 1 spiseskje urter samling med et glass kokende vann i en termos. Infusjon anbefales å ta 0,5 glass på tom mage om morgenen, og andre halvdel av glasset - om kvelden før middag.

Hvordan bruke celandine

Vær oppmerksom på at det ikke er noen anbefaling for intern bruk på apoteket, men mange steder har noen oppskrifter. Offisiell medisin anbefaler at du bare avtar en avkok av denne urten.

De mest effektive egenskapene, men også spesielt giftige i rotsaften. Bedre bruk fersk juice på utklipp av stengler. Bryt avdelingen, vent noen få sekunder for at den oransje helbredende juice skal skille seg ut. Smør dem forsiktig en gang om dagen med en liten vorte, papillom eller pimple. Forbindelsen er ikke nødvendig å gjøre, la væsken tørke. Gjenta prosedyren til gjenoppretting. Bruk juice forsiktig, det skal ikke komme inn i øynene eller i et åpent sår, ettersom det brenner. For behandling av akne og vorter er en dråpe per dag nok.

Celandine ekstrakt er i noen farmasøytiske og kosmetiske kremer og sjampo. Leger anbefaler noen ganger terapeutiske bad og mikrolysere. I små doser har det desinfiserende og smertestillende egenskaper. Kun i folkemedisin har lenge brukt avkok og tinkturer for inntak. Jeg bladde gjennom mye litteratur, men fant ikke en viss bokrecept for matlaging av celandine for å drikke.

Celandine Behandling: Kontraindikasjoner

Tilsynelatende ville det ikke vært så mye makt i denne lille planten hvis det ikke hadde vært slike alkaloider i det, hvorav noen anses å være giftige. De forårsaker merkbar irritasjon av slimhinnene. Den viktigste giftige alkaloid er chelidonin. Også i juice inneholder chelerythrine, berberin og andre. Selv om antallet ikke overstiger 1%, men det er nødvendig å observere en streng dose i søknaden, ellers kan ikke en formidabel mat unngås. Ellers kan det ligge på vente fra forskjellige sider. Disse organiske stoffene, som er av vegetabilsk opprinnelse, virker på nervesystemet som depressiva, selv om de i noen forårsaker opphisselse, en lignende reaksjon på legemidlet.

Når du tar noen av stoffene på grunn av celandine, må respekteres dosering. Dens overskudd fører til:

 • Utseendet av alvorlig visceral smerte
 • Krenkelse av nervesystemet og luftveiene
 • Akutt hepatitt hvis leverproblemer oppstår.

Celandine - giftig plante! Ikke rart at husdyr i beitemarker aldri blir tatt for å tygge celandine. Celandine inneholder chelidonin, som i utgangspunktet er i stand til å forårsake en undertrykt tilstand hos dyr, hvoretter en fullstendig lammelse av hele nervesystemet av dyret oppstår. Dette stoffet har meget lignende effekt på morfin. Av denne grunn, når du bruker dette anlegget, må du være ekstremt forsiktig eller bruke den i små mengder med andre urter.

Celandine kan forårsake alvorlig irritasjon og betennelse i hele fordøyelseskanalen, og kan også senke blodtrykket. I tilfelle av overdosering eller ved forgiftning med celandine, oppleves følgende symptomer: alvorlig tørst, hodepine, mage, kvalme, oppkast og diaré, svimmelhet er mulig, i sjeldne tilfeller er det enda et tap av bevissthet eller hallusinasjon. Dette skjer på grunn av at det er et ganske stort antall alkaloider i saften av celandine.

Ved forgiftning. Hvis forgiftning med celandine skjedde, bør du umiddelbart slutte å ta det, skyll magen grundig, og deretter bør du konsultere lege.

Med epilepsi. Personer som lider av epilepsi, bør ikke ta celandine, da det har evnen til å forårsake anfall. Ikke bruk celandine og personer som lider av alvorlige psykiske lidelser, spesielt de som har en psykose.

Med andre sykdommer. Kontraindikasjoner for bruk av celandine inkluderer bronkial astma, angina pectoris, hjerte dekompensering av I og II grad, samt ulike nevrologiske sykdommer. Du kan ikke bruke juice av celandine, hvis det er en sannsynlighet for at den faller på huden der det er skade, da det vil forårsake en sterk inflammatorisk prosess.

Tarmproblemer. Når celandine påføres på innsiden, kan forstoppelse eller dysbiose oppstå. Dette kan skje fordi juice av celandine kan føre til brudd på tarmmikrofloraen. For å bli kvitt dette, kan du bruke den gode gamle oppskriften: varme melken slik at den er varm, oppløs et smør i det og lage en emalje. Beregning av proporsjoner - 300 ml melk per 30 g olje. Når enema er laget av melk eller smør, er det best å legge hodet litt under bekkenet. Enema melk og smør er nok til å gjøre 1-2 ganger om dagen for to, eller kanskje enda fem uker, det er lettere å si - hvor lang tid det tar å fjerne dette problemet.

Tilfeller av individuell intoleranse til celandine er sjeldne, men hvis du er allergisk overfor det, vil du legge merke til dette ved første kontakt. Ved hjelp av medisinske urter, bør du alltid lytte til dine følelser - selve kroppen vil fortelle deg at den ikke passer til denne planten. Alvorlig kløe, rødhet og spesielt puffiness når huden kommer i kontakt med celandine, snakker om faren for videre bruk.

Til slutt, la oss gå tilbake til spørsmålet om muligheten for behandling med celandine. Som vi har sagt, å bestemme seg for bruk av en bevisst giftig plante, er bare tilrådelig når fordelene ved bruken av dette sikkert utgjør skade. Dette betyr at du må behandles med celandine, med god grunn, og ikke bare for forebygging eller eksperiment. Vær forsiktig og vær sunn!

Anmeldelser om behandling av brannsår etter celandine

miki1911 jul 31 2014, 12:34

Det er nødvendig å smøre brennstoffet med havtornolje, dette vil øke hastighetsprosessen litt. Hvis brenningen er åpen, er det nødvendig å bruke et antibakterielt middel for å unngå infeksjon. Og så innen en uke brenner seg selv vil passere, du kan skjule dem med kosmetikk, om nødvendig. Men med celandine må du være ekstremt forsiktig, da brenner fortsatt kan gå til arrene, er dette et mer alvorlig problem. Men arr, hvis de er små, kan smøres med en gel mot arr, for eksempel Contractubex.

Artemida »31. juli 2014, 18:27

Jeg vil ikke anbefale selvtillit av celandine til behandling hvis du ikke vet hvordan. Ellers kan du skade huden slik at du ikke kan fikse det. Jeg var heldig i denne forbindelse, fordi bestemoren min behandlet meg. Som barn var hele hælen min på venstre fot i noen merkelige hull, og med en anstendig diameter. Hjalp bare juice celandine. Det var nødvendig under blomstringen å plukke stengelen og straks presse saften direkte inn i dette hullet. Magi, men alt gikk og gikk uten et sykehus og kirurger. Jeg har fortsatt ingen brannsår, alt var fint. Det viktigste er at behandlingen ikke berører juice som omgir sunt vev. Og også fokusere på at dette er hælen. Likevel, vorter og papillomer på mer synlige områder av kroppen, ville jeg ikke behandle celandine. Det er mer milde midler.

Natalia Kitik 01 Aug 2014 11:40

Ved behandling av vorter og papillomer trenger ekstrem forsiktighet, er det bedre her å gjøre uten amatør. For det første, under dekke av disse neoplasmer, kan ulike svulster gjemme seg - både godartet og ondartet; For det andre, som følge av en aggressiv innflytelse, blant annet er juvelen av celandine, kan vorter og papillomer bli gjenfødt mye raskere i noe dårlig. Før øynene mine er et eksempel på min bestemor, som en gang bestemte seg for å kvitte seg med papillomer på ansiktet hennes ved hjelp av celandine juice, noe som resulterte i en ufarlig utdannelse til en av kreftformer som vi kjempet for i flere år, men ikke kunne overvinne den.

Enkle folkemedisiner for arr

Menneskeskinn er et komplekst og største organ i menneskekroppen. Huden er elastisk, de pålidelig beskytter kroppen mot ytre påvirkninger. Imidlertid er huden i seg selv ofte utsatt for ulike skader. Riper, brennmerkene, kokker og pimples, sår og blåmerker, strekkmerker med raskt vekttap - etter disse lesjonene, er arr og arr igjen på huden. Dermed regenererer huden den skadede overflaten, det er en slags beskyttende reaksjon i kroppen. Arrene som virker forvrenger utseendet på huden, det er ganske vanskelig å kvitte seg med dem; men nesten hver person vet et bevist folkemiddel for arr.

Måter å fjerne arrvev

Huden på arret er ikke helt fullstendig deksel. Det vokser ikke hår, det inneholder ikke svettekjertler og har ingen nerveender. I tillegg er det forskjellige behandlingsmetoder for ulike typer arr.

Postoperative arr

Camphor alkohol hjelper til med å helbrede sår og utjevne arr oppnådd etter operasjonen. En bomullspute skal fuktes med kamferalkohol og påføres på arr i en måned. Ved hjelp av dette enkle verktøyet oppnås et utmerket resultat.

Tinkturen av røtter av den medisinske plantens larkspur (Delphinium elatum L. er en årlig, herbaceous plante av buttercup familien) på vodka hjelper i helbredelsen av arr.

Måter å fjerne forskjellige arr

Tykk salve på grunnlag av naturlig dyrefett og frukt av Sophora japansk hjelper rask full helbredelse av den skadede overflaten av huden. Ferske frukter blir malt i en blender og legger til like dumpe eller gåsfett. Fem dager blir sammensetningen oppvarmet daglig i 2 timer i et vannbad, og insisterer på varme. Deretter skal det kokes og helles i en ren glassburk. Bruk til fullstendig resorpsjon av kolloidale arr.

Utmerket helbredende og absorberende effekt har oljer: havtorn, mais, rosehip olje. Olje og bivoks smelter og kokes i et vannbad i ikke mer enn 10 minutter. Den resulterende sammensetningen gis i det berørte område daglig, to ganger om dagen. Påfør til fullstendig gjenoppretting. Blandingen av olje og voks hjelper bedre enn noen terapeutiske legemidler, i tillegg inneholder den ikke skadelige stoffer og forårsaker ikke bivirkninger.

Akne forlater små, men ubehagelige merker på huden. Selvfølgelig er disse hudlesjonene små, og de kan bli skjult av et lag av dekorative kosmetikk. Men juice fra flere planter, blandet i like store mengder, vil bidra til å rense ansiktets hud fra effekten av akne og pustler. Du vil blande saften av løvetann blomster og calendula, legge til dem saften fra plantain bladene. Den andre sammensetningen: saft av bitter malurt, juice av rowanbær og celandine, hell vodka med en hastighet på 1: 1. Begge infusjoner holder på et mørkt sted i 2 uker. Etter dette bør blandingene blandes og påføres i form av applikasjoner.

Opptil seks ganger om dagen kan du smøre overflaten av arrinfusjonen av altea rot (althaea officinalis). Hell 1 spiseskje Althea rot i et glass avkjølt kokt vann. Insister 8 timer. Bruk til fullstendig gjenoppretting.

Mørking og mørke arr kan behandles med agurkekstrakt, og påføres det i 15 minutter om dagen. Skyll av med vann etter påføring.

Banan er en veldig øm og sunn frukt. Bare fem minutter om dagen vil bli pålagt for påføring, knust i fostrets masse, på det berørte stedet for permanent å kvitte seg med deformiteten av huden. Fortsett behandlingen til fullstendig fjerning av desinfiserende spor.

Sitron hjelper med mange sykdommer, det vil hjelpe med å bli kvitt arr. Rubbing av masker med sitron gjør arr mindre merkbar.

Fjerner raskt utvidelsesverktøyet med en naturlig substans - mumiyo. 1 gram av stoffet må blandes med 100 gram vanlig baby krem. Påfør den resulterende salven daglig i 30 minutter. Effektiviteten av metoden er svært høy, strekkmerker forsvinner på øynene.
Beslektede videoer:

celandine arr

Å fjerne arrene hjemme vil ta tid og tålmodighet. Arsenal av tradisjonelle medisin oppskrifter for å glatte huden og bli kvitt arr, er enorm. Du må velge flere verktøy og bruke dem til du oppnår et tilfredsstillende resultat. Det er ikke nødvendig å kjøpe spesielle salver på apoteket, som ikke er billige og pakkes i små rør. Alle dyre krem ​​- kun kunstige erstatninger for naturlig, som kan brukes med større fordel og uten helsehelse.

Løkjuice

Den beste måten å bli kvitt arr er løk. Den inneholder enzymer som utløser hudregenerering. Pre-dampet hud i arret skal smøres flere ganger om dagen med frisk løkjuice. Og om natten for å lage en komprimering av bakt løk. Daglig i flere måneder. Forbered deg på å se resultatet ikke umiddelbart merkbar. Men han vil sikkert, hvis du ser regelmessig behandling og ikke slutter.

Du kan dampe ut huden med dampbad. Hvilke andre gadgets for ansiktet? og for det de trenger, se i plottet fra showet "Juryens skjønnhet":

Ansikts gadgets

Melon Seed Mask

En god måte å glatte arrvev på er en maske av melonfrø. De må tørkes, males i pulver, legger til et lite eggskjell. Bland med olivenolje og bruk den resulterende vasselen over natten som en komprimering til det berørte området. Minst en måned. I en måned vil et inspirerende resultat bli merkbart, noe som vil gi mulighet til å "holde ut" i ytterligere to måneder, til arret forsvinner.

Banan Sitron Agurk

I tillegg til komprimerer (parallelt med dem), skal det røde hudområdet smøres flere ganger om dagen med fersk agurkjuice, et stykke banan eller et stykke sitron.

urter

Fra urter, kamille, salvie, nettle, calendula, persille, plantain, euphorbia, løvetann, grønn te, mynte, St. John's wort og yarrow har en regenererende effekt. Det er godt å lage lotioner av disse plantene, alternerende dem, eller bland dem i like store mengder. Lotioner må også gjøres regelmessig i to til tre måneder.

Badger eller Bear Fat

Smør smertene på aren eller bære fett effektivt. Dette må også gjøres regelmessig og i lang tid. Du kan legge til fett alkohol infusjoner av juice av celandine, fjell aske, malurt, Kalanchoe, blandet i like deler med vodka. Dessuten kan saften av disse plantene brukes autonomt.

honning

Godt bevist i behandlingen av arr honning. Det må gnides i arrvevet to ganger om dagen. Etter flere måneder med å bruke honning blir selv ikke veldig friske arr merkbart blekere og glattet ut.

Eteriske oljer

Helbredende og regenererende effekt på huden har essensielle oljer. Ledere er lavendel, rosmarin og tea tree olje. Passer også med havtorn og ricinusolje arr.

Parafin eller bivoks

Hjemme kan du glatte huden med masker av varm paraffin. Og også bivoks. Med voks er det best å lage en salve. Ta en del bivoks og tre deler solsikkeolje. Varm oljen, smelter voksen i den (i vannbadet). Påfør kaldt for å smøre arr.

Celandine akne og akne hjemme

Hvilke problemer bidrar til å løse celandine for ansiktet? Kan jeg bruke den til å bekjempe akne og akne, i hvilken form? Er apotek effektive, eller bør du være oppmerksom på hjemmemedisiner? Egenskaper ved bruk av medisinske planter i kosmetikk.

Celandine er tradisjonelt brukt til å behandle hudsykdommer. Sok-planter fjerner vorter og tørre ringer, avkok og lotioner brukes til å redusere inflammatorisk prosess i psoriasis, dermatose, brannsår. Offisiell medisin bekreftet den antiinflammatoriske effekten av medisinske urter, evnen til å hemme patogener som smitter sår, brenner overflater.

Muligheter for en medisinsk plante

Antibakteriell og antimikrobiell aktivitet av celandine er basert på nærvær av berberin og chelidoninalkaloider i urt. De har en depressiv effekt på grupper av mikroorganismer, inkludert E. coli, dysenteri bacillus og stafylokokker. Når det gjelder den siste handlingen selektivt, kan derfor behandling av stafylokokkinfeksjoner finne sted med ulike indikatorer på produktivitet.

For fet hud

Bruken av celandine i kosmetologi er først og fremst forbundet med sin antiinflammatoriske og antimikrobielle virkning. I folkemedisin anses det som en god måte å løse problemene med fet hud.

Det er preget av:

 • store merkbare porer;
 • økt sebumsekresjon, som manifesteres av en fett glans i pannen, kinnene og haken;
 • okklusjon av porene, synlig merkbar, som svarte prikker;
 • dannelsen av brennpunktsbetennelser - akne, feil fjerning som fører til dannelse av arr og spor av post-akne.

På grunn av det faktum at fet hud er utsatt for forekomst av betennelse, og celandine for akne reduserer disse betennelsene, er det logisk å inkludere verktøyet i hverdagsomsorgen. Men med bruk av medisinske urter, så vel som med omsorg for problemhud, er ikke alt så enkelt.

Det antas at med fet hud akne vil nødvendigvis bry. Men med riktig omhu kan du minimere risikoen for deres forekomst.

Årsakene til å redusere aktiviteten av lokal immunitet er mange - fra hormonal justering til vane med å klemme hudormer med hendene.

Derfor vil den riktige løsningen for fet hudpleie være riktig og regelmessig rensing. Daglig vasking av fetthemmeligheten med et spesielt skum eller gel, reduserer risikoen for opphopning og utvikling av betennelse. Bruk celandine akne kan være som et supplement til å redusere alvorlighetsgraden av inflammatoriske hendelser.

For problem hud

Rådfør deg med en kosmetolog om valg av kosmetikk til daglig pleie eller stopp ditt valg på kosmetikk av medisinske serier, som kan kjøpes på apoteket. Din grunnleggende omsorg bør omfatte morgen og kveld rensing, toning og fuktighetsgivende. Med denne tilnærmingen vil hudtilstanden bli betydelig, og utslettet vil bryte mye mindre.

Med eksisterende utslett, bruk antiinflammatoriske, seboregulerende midler. Hjemme, kan du bruke celandine, observere følgende anbefalinger.

 • Ikke bruk ren juice til huden. "Når en celandine kommer inn i sunn hud, kan det oppstå en brenning," sier dermatovenerologen Tigran Galstyan. - Det bryter integriteten til huden. " På slike områder utvikler infeksjonen aktivt, siden den lokale immuniteten er redusert, trenger mikroorganismer lett inn i epidermis og under det belagte lag av huden. Dets områder er betent, og i nærvær av skadede og tynne områder av epidermis i umiddelbar nærhet, sprer infeksjonen videre. Også skadede områder er utsatt for hyperpigmentering. Spesielt levende tegn på fotografering og dannelse av aldersflater vises under solens handling.
 • Bruk alkoholløsninger prikket. Det antas at tinkturen av celandine er mest effektiv mot utslett og hudormer. Men du kan bare bruke den lokalt, forsiktig påføre en bomullspinne direkte på pimple. Alkohol har en tørkeeffekt, og ekstrakten av det medisinske anlegget hemmer den patogene mikrofloraen - en kilde til betennelse og rødhet. Tørk hele ansiktet med dette verktøyet er helt uakseptabelt. Alkohol bryter mot normal bruk av huden, tørker bokstavelig talt sitt ytre beskyttelsesdeksel. Dette provoserer et økt fettinnhold, da epidermis prøver å gjenopprette beskyttelsesbarrieren. I dette tilfellet er huden dehydrert, den ser tørr ut, fine rynker vises raskt på den. Men akne blir igjen, de blir mer, da epidermiene mister sin lokale immunitet og evne til å takle infeksjonen.
 • Ikke damp ansiktet ditt eller påfør skrubemidler. Ofte kan du imøtekomme anbefalingene fra gjennomføringen av dampbad med celandine mot akne og akne, hvoretter du må gni huden med sjø eller salt. Slike prosedyrer er en direkte vei til den totale inflammatoriske prosessen, som vil påvirke alle områder av ansiktet uten unntak. I form av et dampbad er celandine ubrukelig, siden dets aktive stoffer ikke kommer i kontakt med huden. Samtidig stimulerer dampprosessen spredningen av infeksjonen til sunne hudområder, som fullfører og forverrer skrubbing med et hardt slipemiddel. Havsalt, sukker og andre stoffer med skarpe skrubbepartikler forårsaker mikroskopisk skade på epidermis. De tjener som en ny gateway for infeksjon og følgende foci av betennelse.

Kosmetiske produkter basert på celandine er til salgs. I hjemmet omsorg for aktive utslett kan du inkludere "Bee celandine", som inneholder essensielle oljer, salicylsyre og sølvioner. I det komplekse stoffet har antiinflammatorisk effekt og hemmer utviklingen av akne, akne.

Løsning for foryngelse

"Det er en universell oppskrift for å forlenge ungdommen i huden, forfriskende huden," sier kosmetolog Elena Tselkovskaya. - Ta en kvist av en plante, fyll med et og et halvt glass vann, varm opp og kok i omtrent fem minutter. Deretter forlater infusjonen i en time, kul.

Ifølge Elena Tselkovskaya kan denne oppskriften brukes til å behandle hudsykdommer, inkludert akne, dermatitt. Og som en tonic, anti-aging middel.

Det er imidlertid ikke helt riktig å plassere celandine mot rynker. Vanninfusjon av medisinplanter forbedrer hudhelsen, da det normaliserer mikrofloraen, eliminerer sentrene av betennelse og forhindrer dannelsen av nye. Men han har ingenting å gjøre med formasjonen eller omvendt reduksjonen av rynker.

For å eliminere rynker krever vanlig hydrering av huden og prosedyrer som fanger dype lag av dermis. Celandine i noen form fungerer bare på overflaten av epidermis, og vil ikke bidra til å takle enten etterligne rynker eller spor av hudens aldring som følge av dehydrering.

Bekjemp mot pigment flekker

I folkemedisin anbefales det å rense ansiktet fra pigmentflettene. Men leger advarer om farene ved populære oppskrifter.

"Etter å ha brukt celandine, oppstår traumatisk hudpigmentering på stedet for dens innvirkning," sa Inna Voloschenko, sjef ved Kiev Institute of Beauty. "Hvis en person som prøvde å kvitte seg med hudproblemer, appellerer til meg i resepsjonen, sender vi ham for konsultasjon til en onkolog, fordi i dette området fikk huden en ekstremt alvorlig skade."

Ren juice av celandine som brukes til å bekjempe pigmentplettene, er uakseptabelt. De fjerner ikke problemet, men tvert imot forverrer det. Løsningen på pigmenteringsproblemet kan bare være kosmetiske produkter basert på syrer, mens virkningsmekanismen til dette medisinske anlegget er helt forskjellig.

I form av løsninger eller oljer av celandine, har planten ingen signifikant effekt på epidermis, stimulerer ikke eksfoliering av stratum corneum, der det naturlige pigmentet beholdes. Forvent at hudbleking i dette tilfellet er håpløst.

Hjem rettsmidler oppskrifter

Trygt og effektivt hjemme vil være bruk av celandine for å bekjempe utslett i ansiktet. Du kan bruke infusjonen i ren form eller kombinert oppskrift med andre medisinske planter.

Anti-inflammatorisk infusjon

Bruk for flere betennelser i ansikt, nakke, dekolleté og rygg. Infusjon har en antiseptisk, antiinflammatorisk effekt.

 1. Hell fire spiseskjeer av tørt gress i en termos.
 2. Hell kokende vannvolum på fem hundre milliliter.
 3. La det stå i en time, belastning.

Til infusjonen er ikke bortskjemt, hold den i kjøleskapet. Hell produktet i en liten krukke, hvorfra du kan sette den på en bomullspute, og ikke dyppe en tampong inn i en anti-inflammatorisk tonic.

Celandine acne, ifølge skjønnhetseksperter, kan tjene som et ekstra middel for omsorg for fet og problem hud. Det reduserer akne, men med svarte prikker kan ikke noe. Bare vanlige renseprosedyrer og masker basert på fruktsyrer vil bidra til å bli kvitt dem.

Kamilleinfusjon

Kombinere celandine med kamille og salvie, vil du berike sammensetningen av terapeutisk tonic for problem hud, øke sin anti-inflammatoriske effekt.

 1. Bland tørt gress av celandine, kamille og salvie to spiseskjeer.
 2. Hell kokende vannvolum på fem hundre milliliter.
 3. La det stå i en time.
 4. Strain.

Det anbefales å bruke infusjonen med forverring av akne, aktiv fordeling av akne. Etter å ha renset huden, tørk den av med en bomullsstoff fuktet i infusjonen, bruk en krem ​​for dag- eller nattpleie.

Anti-inflammatorisk maske

Teknikken for å forberede en anti-inflammatorisk maske basert på celandine og kamille, vil bidra til å takle utviklingen av akne, stoppe utslett på ansiktet.

 1. Kross det tørkede gresset av celandine og kamilleblomster.
 2. Bland to spiseskjeer.
 3. Hell en spiseskje med alkohol, la i tre timer.
 4. Trykk massen, fjern væsken.
 5. Kake miks med en teskje honning.
 6. Tilsett to spiseskjeer av lanolinkrem.

Oppbevar den resulterende sammensetningen er nødvendig i kjøleskapet. Den inneholder flere aktive, antiinflammatoriske komponenter. Før bruk må du ta en spiseskje av produktet og smelte det i et vannbad, fordi når det er avkjølt, er massen viskøs og tykk.

Påfør det to til tre ganger i uken på ren hud. La opp i 15 minutter, skyll deretter og bruk tonisk krem.

Gruel med salviehår

Det er nyttig å bruke celandine for hår. Vanninfusjon eller vassel fra brygget gress påføres røttene. Sammensetningen har en mild irriterende effekt, noe som resulterer i forbedret blodtilførsel til hodebunnen, ernæring av hårsekkene.

 1. Hell en spiseskje av hakket celandine gress inn i beholderen.
 2. Bland med salvieblader i et volum på tre spiseskjeer.
 3. Hell i femti milliliter varmt vann.
 4. Protome i et vannbad i 20 minutter.
 5. Kjøle det ned.

Gni den resulterende våpen i røttene 2-3 ganger i uken. Legg på huden i 40 minutter, skyll og skyll håret som vanlig. Bruk betyr innen en måned.

Celandine kan brukes hjemme. Medisinske infusjoner basert på det brukes til å redusere betennelse, eliminere foki av infeksjoner på huden med akne, akne. Men å bruke juice i sin rene form er ikke tillatt, og alkoholformuleringer skal bare brukes på punktet. Vanninfusjon av en medisinsk plante, som må brukes regelmessig som tonic etter vask i morgen og kveld, har en aktiv antiinflammatorisk effekt.

Flere Artikler Om Typer Acne