Alle kvinner som ikke bor i en ubåt, og i hvert fall interessert i kosmetikk, har hørt om viktigheten av å bruke syrer i hudpleie. AHA, BHA, enzymer, peeling, peeling - disse betingelsene er dyktig kastet av markedsførere og dermatologer.

Men syre hudpleie er ikke en revolusjonerende løsning i det hele tatt. Bare avanserte kosmetikkprodusenter kunne korrekt angi og beskrive logikken om bruk av syrer i kosmetikk.

Faktisk er BHA salicylsyre, AHA er fruktsyrer. Den mest primitive, forståelige og vanlige fruktsyren er sitronsyre, eller som produsentene kaller det, Zitric acd. Denne ingrediensen finnes i 75% av dine kosmetiske produkter. Det er satt i sjampo, balsam, kremer, tonics, BB-krem, serum, etc.

Populariteten til denne komponenten i produktene av toppmerkene fører til nysgjerrige refleksjoner. Kvinner spør seg: "Kan jeg tørke ansiktet mitt med sitron eller sitronsaft og håper på et positivt resultat? Eller er det mer korrekt å bare bruke sitronsyre som en del av industriprodukter? " Det er ingen utvetydig svar på dette spørsmålet, men det er vanskelig å redusere fordelene med sitronsyre.

Hvordan påvirker sitronsyre huden?

Frukt syrer, inkludert sitronsyre, er en virkelig effektiv hjemmeomsorg ingrediens. Derfor anbefaler kosmetologer ofte å gni ansiktet med dem. Imidlertid kan slike prosedyrer med sitron gi både fordel og skade.

De virker i flere retninger samtidig: de fjerner døde celler, fornyer epidermis, forhindrer vekst av bakterier, løser sebum og derved lindrer huden fra svarte flekker og komedoner.

Du hører ofte om behovet for å opprettholde riktig pH i huden. Faktum er at huden har et surere miljø sammenlignet med andre organer. Men mange faktorer forstyrrer sin naturlige balanse. For eksempel har såper og andre rengjøringsmidler en alkalisk basis og reduserer surheten i huden. Derfor kan hyppig vask føre til tørrhet, følsomhet og utslett.

Hvis du fortsatt lurer på hvorfor du tørker ansiktet ditt med sitron og om det er nyttig, vet du at en slik prosedyre er den rimeligste måten å balansere huden på. Og den heroiske dosen av vitamin C og delikat peeling er hyggelige bonuser.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk for forskjellige hudtyper

Sitronsyre er en billig, effektiv og mest populær kosmetikk ingrediens. Konklusjonen antyder seg selv: den passer for alle hudtyper. Men i noen situasjoner er sitronsyre spesielt nyttig.

For fet hud

Hud sebum er en gunstig avl grunn for bakterier som provoserer akne, akne, akne og andre "gaver". Plus, overflødig fett har en tendens til å størkne i porene, forårsaker sorte prikker, ujevn tekstur, komedoner.

Syrer løser fast sebum, rene porer, fjern døde partikler fra dermis.

Syrer er en frelse for jenter med fet og problem hud. Hvis du er nybegynner, har du ikke prøvd avanserte BHA, AHA-produkter, bruk sitronsaft. Dette er en måte å forstå om huden din er utsatt for syrer og hvor mye. Oppgrader deretter din kosmetiske pose ved å kjøpe produkter med dyre syrer.

For hud med fregner og pigment flekker

Først og fremst, slik at nye flekker og fregner ikke vises, gjør venner med solkrem.

I flere århundrer har sitronsaft blitt brukt til å bleke ansiktet fra pigmentering og fregner. Ja, det hjelper virkelig å jevne ut hudfarge, lette spor av akne, pigmentering, etc., på grunn av egenskapen til å exfoliere gamle celler. Men det er umulig å kvitte seg med gamle pigmentplettene bare med sitron. Til slike problemer passer inn i et kompleks. I kombinasjon med sitronsyre, bruk glykolsyre eller melkesyre, arbutin og enzymer.

For moden og fading hud

Med alderen reduseres alle naturlige fornyelsesprosesser i epidermis. Derfor er vanlig peeling grunnlaget for anti-alderspleie. Scrubs, vaskebørster og andre traumatiske metoder er kontraindisert for moden hud.

Syrer er en fantastisk, delikat måte å stimulere til dermal fornyelse. Den mest sure syren er sitronsyre. Hun klarer denne oppgaven godt.

Den gamle bestemorens måte å skylle hår med en løsning av eplecider eddik eller sitronsyre er et nyttig liv hack, testet av flere generasjoner. Skyll håret med surgjort vann umiddelbart etter vask, det lindrer hodebunnen, gjør håret skinnende, mykt og elastisk.

Når og hva er effekten av å tørke?

Gode ​​produkter med syrer forandrer huden om noen dager. Det blir strålende, fuktet, godt preparert, hudfarge nivåer, inflammasjoner helbrede, selv små rynker utjevnes.

Men er det mulig å smøre ansiktet direkte med sitron, og ikke med syre? Sitronsaft er et mindre effektivt, men mer delikat alternativ for syrepleie. Resultatet av bruken vil ikke være så uttalt og umiddelbar som det kan være fra en syre, men det vil definitivt være. Huden blir jevnere og lettere, porene vil smale, ansiktet vil oppdatere.

anmeldelser

Anmeldelser om hvorvidt du skal tørke ansiktet ditt med sitron, er tilgjengelig på Internett i store mengder. Dette verktøyet er veldig populært blant kvinner, da det er en av de mest rimelige.

xHE3HAKOMKAx

Jeg har tørr hud, men med akne i midten av ansiktet mitt. Her er et så dårlig paradoks. Brukt sitronsaft, blandet med fettkrem. Betennelser tok 2-3 dager, og viktigst var det ingen skjebneblå spor av post-akne. Nå går jeg til skjønnhetspleieren, men jeg gjør også regelmessig en maske med sitronsaft.

Inna Berry

Jeg har en strukturert hud. Det er ingen porer på pannen, men kratere, selv primere hjalp ikke. Dermatologen anbefalte å gå for en "gul peeling", men for å forberede, anbefalte han å lage is fra sitronsaft og tørke ansiktet om morgenen. Jeg likte resultatet så mye at jeg aldri gikk for peeling. Huden er blitt jevnere, porene er ikke strammet, men har blitt mindre merkbare.

Hvor ofte kan jeg bruke sitronsaft?

Kvinner er bekymret for spørsmålet om du kan tørke ansiktet ditt med sitron hver dag? Hvis det hjelper, så ja. Men overdriv det ikke. For intens eksfoliering er tynn epidermis. Rødhet, peeling, etc., indikerer at du må sette pause i syrepleie.

Regler for anvendelse

Hvis du integrerer sitronsyre eller sitrusjuice riktig i din daglige omsorg, vil det ikke være noen skade for det, bare fordelen. Men du må følge en rekke nyanser for å forhindre forekomst av bivirkninger:

 1. Ikke bruk juice på skadet eller irritert hud. Hvis det er sår, svært betent områder, brannskader, etc., vil syren bare forverre situasjonen og forlenges helbredelsesperioden.
 2. Kontroller "surhet" av din omsorg. Sjekk sammensetningen av tonic, lotion, serum, hvis de allerede inneholder syrer (merket Acid, BHA, AHA), du trenger ikke å tørke ansiktet med sitron. Slike omhu kan tynne huden.
 3. Unngå å få sitronsaft på leppene, nesevingene, øyesonen og andre følsomme områder.
 4. Hvis du ikke er en sur pro, ikke la sitronsaft på huden din. Tørk ansiktet med sitronsaft, vent 5-10 minutter og vask med vann. Syren har tid til å virke, huden vil absorbere alle slags vitaminer fra sitrus, og de eksfolierte partiklene vil bli fjernet etter vask.

Enhver type peeling gjør huden utsatt for ultrafiolett stråling, øker risikoen for pigmentflekker. Avanserte dermatologer har gjentatte ganger bevist at intens UV-stråling bidrar til fotoaldering av huden og utseendet av melanom. Men med vanlig peeling er solbeskyttelse ikke et anbefalt forebyggende tiltak, men en nødvendighet. Selv om du bare tørker ansiktet ditt med sitronsaft, må du ikke forsømme kremer med et SPF-filter.

Hjemmelagde oppskrifter med sitronsaft

Syr pads for eksplosjonssprøyting

På basis av sitron kan du lage et fasjonabelt produkt - sure pads for eksplisitt peeling. Slike pads for hudfornyelse produserer for tiden bare dyre merker: COSRX, Secret key (Korea), Dr. Deniss Gross, Laboratoire Dr Renaud (amerikanske dermatologer).

Dette er et primitivt, men genialt produkt: et sett med bomullsputer gjennomvåt i sur komposisjon. Prisen på slike "innovative produkter" ruller over: 3-6 $ for 1 pute. De inneholder alle et kompleks syrer, inkludert sitronsyre.

For håndlagde pads trenger du: et sett med bomullsputer, 1 ts. sitronsyre, 1 ts salicylic løsning fra apoteket, 1 ampul av apotek ascorbinsyre + 25 ml vann. Rist opp løsningen før bruk, fukt en bomullspute, tørk ansiktet, vask grundig om 3-5 minutter.

Denne enkle prosedyren gir et klart positivt resultat: huden fornyes, huden blir jevnere, betennelsen forsvinner, porene smalere.

Leremaske med sitronsaft

Denne masken strammer porene, fornyer epidermis, tørker betennelser. 2 ss. blå eller grønn leire, + 1 ss. sitronsaft + 1 ss. vann. Masken skal enkelt fordeles over ansiktet. Hvis massen er tykk, legg til mer vann. Påfør huden, unngå området rundt øynene. Vent til masken tørker og skyll forsiktig.

Ikke rart sitronsyre er den grunnleggende ingrediensen til kosmetiske produkter, det øker effektiviteten av hjemmets hudpleie. Ikke unnlater enkle sure midler, og huden din vil bli frisk, frisk og velpleies.

Hvor nyttig sitronsaft for ansiktets hud og hvordan du bruker den

Hver jente ønsker å bevare sin skjønnhet og friskhet i mange år. Erfarne unge damer er ideelle for seg selv, betyr å forlenge ungdommen. Noen oppdaget anti-aging kremer av et fasjonabelt merke, noen foretrekker å bruke naturlige oljer, og noen bruker frukt og grønnsaker masker - hver dame har sine egne hemmeligheter av ungdom. Men få mennesker vet at det er mulig å forbedre huden selv med en vanlig sitron. Det handler om hvorfor tørk ansiktet med sitron, hva det gir og hvem det passer, og vil bli diskutert videre.

Mr. Lemon

Denne sure og veldig duftende sitrusfruen lagres i kjøleskapet hos mange vertinneer. Den er satt i te, brukt som krydder for fisk, knuste zest legges til deigen, og juice blir lagt til salat dressing... Men hvordan kan en sitron være nyttig for ansiktets hud?

I tillegg inneholder sitronsaft mange verdifulle sporstoffer: vitaminer A, C, K, B1, den2, den3 og b9; kalium, natrium, jern og fluor; citrin, flavonoider og pektiner. Alle disse nyttige stoffene i komplekset:

 • gi en strikkeffekt, på grunn av hvilken de forstørrede porene smals;
 • redusere antall komedoner;
 • desinfiserer huden og regulerer dens syrebasebalanse
 • kjempe med pigment flekker;
 • stimulere kollagenproduksjon;
 • fungere som en antioksidant.

Som et resultat blir huden mer tonet, tett og matt, forbedrer hudflekk, glatter fine linjer, reduserer betennelse.

Den opplistede evnen til sitron vil være spesielt uunnværlig for eiere av fet og problem hud. Men alle kan bruke sitronsaft i ansiktet, bare damer med tørr og sensitiv hud bør gjøre det sjeldnere.

Og selvfølgelig, ikke glem allergi! Tross alt kan sitrusfrukter forårsake en negativ reaksjon, før du smør ansiktet med en sitron, må du sørge for at huden ikke reagerer på dette med utslett eller irritasjon.

Hvis kroppen oppfatter sitronjuice gunstig, så er alt i orden - du kan fortsette med prosedyrene!

Sitron hud skjønnhet oppskrifter

Den raskeste og enkleste måten er å tørke ansiktet ditt med sitron. For å gjøre dette, fjern sminke og vaske hendene, deretter med en skarp kniv, kut av en liten bit saftig sitrus og klem juiceet på en bomullspute. Deretter, unngår øyekontakt, tørk huden med denne svampen. Gi juice til å tørke, vaske og bruk en nærende krem. Dette vil bidra til å unngå tørrhet.

Hvis huden er fet, kan gnidning gjenta i tre dager på rad. Hvis det er tørt, en eller to ganger i uken. Og for svært sensitiv er det bedre å fortynne sitronen med vann i et forhold 1: 1. Når fading hud for dette formålet er ideelt mineralvann. Og sitronsaft for ansiktet hver gang skal presses fersk.

Men du kan til og med gjøre uten svamp, gni huden med en tynn skive av denne duftende sitrus. Denne prosedyren vil gi ansiktet mykhet, elastisitet, forsiktig rense porene og virke som et eksfolierende middel. Men vi bør ikke glemme det, som etter noen peeling, etter det kan du ikke vises i solen uten en beskyttende krem ​​med SPF 15 og høyere.

Men det er andre litt mer komplekse oppskrifter. For eksempel, mineral tonic. For å forberede det, må du brygge en halv kopp sterk svart te uten tilsetningsstoffer, og i stedet for vanlig vann, ta ikke-karbonert mineralvann til dette. Deretter avkjøles og spenne infusjonen og tilsett 5-7 dråper fersk sitronsaft. Alt bland og tørk ansiktet om morgenen og kvelden.

Det vil være spesielt nyttig for sliten, flabby, slap hud. Sitron og te tone den opp, forbedre farge og gjøre den mer matt og tett.

Men en oljeaktig tonic er perfekt for aldrende hud. Forbered det enkelt. Det er bare nødvendig å mette olivenoljen med fersk sitrusjuice. Forholdet mellom ingrediensene skal være lik. Denne olje tonic brukes to ganger i uken. Det forbedrer synlig huden og glatter fine linjer.

De som kronisk mangler søvn, jobber mye og trenger en lang ferie, som reflekteres i ansiktet i form av mørke sirkler under øynene, vil hjelpe isen med sitron. Slike sitrus kryoterapi vil oppdatere huden og forbedre fargen. Alt du trenger er å forberede sitronvann, hell det til mugg og frys, og tørk deretter ansiktet ditt hver morgen. Forholdene er som følger: et glass ikke-karbonert mineralvann for et halvt glass frisk.

Om fordelene med sitroneter

Og hva med essensiell olje? Er det egnet for å forbedre ansiktet? Mer enn det! Hver skjønnhet bør vite at forskere har gjort en fantastisk oppdagelse: sitroneter kan redusere effekten av et stoff som kalles elastase. Men det er nettopp dette ekkel enzymet som akselererer hudvising, splitting av kollagen og elastinfibre. Dermed vil kvinner som bruker sitronolje til ansiktet, kunne forlenge ungdommen uten store problemer! Og selvfølgelig har den samme egenskaper som fersk sitronsaft - det lyser, reduserer porene, dreper bakterier, glatter rynker og toner.

Det er bare viktig å kjøpe, faktisk, høy kvalitet kringkasting. Så, hvis de ber om en mistenkelig liten flaske, bør det være skremmende. Tross alt, for å få hele liter ekte sitronolje, må du behandle mer enn tre tusen frukter. Et slikt arbeid kan ganske enkelt ikke koste en krone.

Olje av høy kvalitet er lys, litt gulaktig eller grønn, frisk og duftende. Den oppnås ved kaldpressing og inneholder 90% limonene.

I tillegg må du ikke glemme å ta hensyn til utløpsdatoen og overholde lagringsregler.

Og her er noen måter å bruke denne fantastiske ansiktsoljen.

Det enkleste er å bruke sitroneter med baseolje i stedet for nattkrem. Samtidig blir en dråpe ethereal tatt på en spiseskje naturlig. Hvis huden er fet, er druefrøolje perfekt som base, hvis huden er fersken eller kokosnøtt, og hvis du trenger å kvitte seg med fregner og alder flekker, er det bedre å ta havtorn. For tørr og normal hud, ville oliven være bra.

Du kan også lage et kurs med potetmasker som vil hjelpe til med å jevne ut hudfarge og helbrede huden. For å lage en slik maske må du peel en liten potet, koker den, bland den i potetmos og bland den med en teskje naturlig jojobaolje og 8-10 dråper sitroneter. Massen påføres ansiktet varm og holder kvart på en time. Fjern deretter serviet og vask.

I tillegg vil sitroneter bidra til å takle akne. Til dette formål kan du til og med bruke oljen i ren form, bare forsiktig, punktvis, dyppe en bomullspinne i en flaske eter og smøre betennelse.

Kort sagt, hver dame kan finne en prosedyre som passer deg. Og husk at å gni et ansikt med en sitron eller lage en tonic er ikke i det hele tatt vanskelig, og resultatet vil overstige alle forventninger. Ikke vær lat for å være vakker!

Tørk ansiktet med sitronsaft: Vekk og tone opp huden

Daglig ansikts hudpleie er ikke nødvendigvis dyr, ofte finnes ideelle komponenter for tonic eller maske i hvert kjøleskap.

Sitron, til tross for at den ikke vokser i våre breddegrader, er et svært populært produkt blant de fleste husmødre.

Men ikke begrenset deg til bruken av denne frukten i baking og salater - en sitron vil tjene perfekt for mild hudpleie.

Sammensetning og egenskaper

Den mest verdifulle kvaliteten på denne representanten for sitrus - innholdet i et stort antall fruktsyrer (malinsyre, sitronsyre, askorbinsyre), som er et utmerket eksfolieringsmiddel for huden. Sammensetningen av sitronsaft inkluderer:

 • vitamin A;
 • vitamin C;
 • vitamin K;
 • B-vitaminer;
 • pektiner;
 • flavonoider;
 • jern,
 • kalium;
 • natrium;
 • fluor.

Rik på vitaminer, sitronsaft når det påføres eksternt, har en komplisert effekt på huden:

 1. Smaler forstørrede porer.
 2. Bekjemper betennelse og akne.
 3. Desinfiserer huden.
 4. Gir eksfolierende virkning.
 5. Stimulerer dannelsen av nye celler.
 6. Bekjemper fregner og pigmentspots.

De beste oppskrifter for havremel ansiktsmasker finnes bare på vår hjemmeside.

Vilkår for bruk

Kan jeg tørke ansiktet mitt med sitronsaft? De fordelaktige egenskapene til sitron vil ha en positiv effekt på tilstanden til hvilken som helst hud.

De damene hvis hud er utsatt for høyt fettinnhold, vil bruken av sitron bare ha nytte. Sitron vil smale porer, redusere aktiviteten til talgkjertlene, forhindre utseendet av akne. Hvis du dessuten vil bli kvitt fregner eller hyperpigmentering, vil saften av denne fantastiske frukten effektivere huden din og gjøre huden mer jevn.

Fading hud vanlig vask med sitron tonic og masker basert på sitrus vil bidra til å bli kvitt døde celler og stimulere produksjonen av nye elastin molekyler og kollagen. Antioksidanter finnes i overflod i frukten, gir huden med alle nødvendige næringsstoffer og beskytter mot påvirkning av det ytre miljø.

Du kan utføre omsorgsprosedyrer ved hjelp av de fineste sitronskivene.

Men det vil være mye mer praktisk å klemme saften, fukt dem med bomullsputer.

For hver prosedyre anbefales det å bruke bare fersk juice.

For sensitiv hud, bør du fortynne saften med mineralvann, og bruk den resulterende væsken som tonic for vasking. Du kan forberede tinkturen ved å blande den revet sitronen med vodka og vann (alle komponenter tas i like mengder).

Hvordan lage sitron is? Hvis du ikke vil tilbringe tid hver morgen, klemme på juice, forberede du et mirakelverktøy for ansiktet om kvelden. For å lage is er både konsentrert og vannfortynnet juice egnet. Morgen hudpleie vil ta et par minutter - fjern kuben fra fryseren og tørk ansiktet og nakken med den. Er det nyttig å tørke ansiktet med sitron is?

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Resultatet

Regelmessig bruk av sitron i hjemmepleier vil ha en helbredende og foryngende effekt på huden. Dette skyldes den aktive innflytelsen av vitaminer og mineraler, som er rikelig inneholdt i frukten. Vask juice av denne fantastiske sitrusen har en positiv effekt i flere retninger samtidig.

Som peeling: De organiske syrer som finnes i frukten hjelper forsiktig huden til å kvitte seg med gamle celler, og stimulerer dermed regenerative prosesser. Myk "skade" forårsaket av epidermisjuice forårsaker aktiv syntese av kollagen og cellefornyelse av de øvre lagene i huden.

Som blekemiddel: eksfoliering av døde celler forårsaket av påvirkning av fruktsyrer, fjerner cellene i overflaten av epidermis sammen med pigmentet. Regelmessige prosedyrer vil bidra til å gjøre fregner og alder flekker mindre synlige.

Som foryngelsesmiddel: antioksidanter som finnes i juice øker beskyttelsesegenskapene til epidermis og nøytraliserer de negative effektene av frie radikaler.

Rubbing sitron forbedrer mobilnæringen, gir huden med essensielle vitaminer og forbedrer kollagenproduksjonen. Ansiktet er merkbart strammet, små rynker og folder forsvinner.

Kan jeg bruke myse å ta vare på huden min? Finn ut svaret akkurat nå.

Frekvens i bruk

Kan jeg tørke ansiktet mitt med sitron hver dag? Eiere av tørr hud anbefaler ikke daglig tørking av ansiktet - det er verdt å begrense omsorget med to prosedyrer per uke. For meget fet hud er det tillatt å vaske med sitron tonic i tre dager på rad. Da bør du ta en pause i noen dager.

Hvis huden er overfølsom, bør sitronsaft fortynnes i halvparten av vann. Du kan vaske med sitron tre ganger i uken.

Kontra

Til tross for de anerkjente helbredende egenskapene til sitron for huden, er det under noen forhold ikke anbefalt å bruke det:

 • sitrusallergi;
 • Tilstedeværelsen av sår på huden;
 • omfattende utslett på ansiktet.

En relativ kontraindikasjon er også sommerperioden. Tørre ansiktet med juice før langvarig eksponering for solen kan føre til utseendet på alder flekker.

Sitron anses å være en verdifull hudpleiefrukt.

Den kombinerer mirakuløst tilgjengelighet og nyttige kvaliteter.

Et naturlig produkt som med hell hjelper å bekjempe en forkjølelse, vil bidra til å bevare ungdom og sunn hud.

Du kan lære å lage ansiktsmasker fra ris fra vår artikkel.

Sitron Whitening Mask Oppskrift i denne videoen:

Tørker ansiktet med sitronsaft

For at ansiktets hud skal være elastisk, elastisk, ha et friskt, sunt utseende og farge, er det nødvendig å utføre toningprosedyrer som gjør det mulig å oppnå ønsket resultat. Å vaske vanlige kranvann er mye mer skadelig enn det kan virke, fordi dette vannet inneholder en stor mengde stoffer som påvirker den delikate huden i ansiktet negativt. For på en eller annen måte å redusere den negative virkningen av hardt vann, som tetter porene og tørker huden, er det nødvendig å legge til en liten mengde syrer til sammensetningen. Slike syrer kan fås fra sitronsaft, som vil gjøre vanlig vann til et kvalitetsprodukt for vasking og næring av dermis.

Kan jeg tørke ansiktet mitt med sitron hver dag?

Et utvetydig svar på dette spørsmålet er umulig, siden alt avhenger av de individuelle egenskapene til ansiktets hud. Men mange eksperter hevder at for høy kvalitet, pleie, rensing og lette huden, må du bruke sitronsaft to ganger om dagen, tørke. Hvis det er under påvirkning av juice i ren form, observeres negative reaksjoner av integritene, da kan produktet fortynnes med en liten mengde vann og, skriv litt på bomullsputen, gjenta prosedyren igjen.

Med forbehold om forekomst av tørr eller sensitiv hud, brukes verktøyet ikke mer enn en gang i uken. Og slik at sitronsyre ikke har noen negative virkninger, det fortynnes med vann og inkluderer flere næringsrike essensielle oljer.

Fordelene med sitronsaft for hud

Det er verdt å merke seg at sitron er en av de mest mettede fruktene med fordelaktige vitaminer og mikroelementer. Vitamin C, som er inneholdt i denne frukten, virker som den kraftigste antioksidanten, noe som igjen muliggjør anti-aldrende hudterapi. Den inneholder også andre vitamingrupper: A, B, C, D, P, etc.

I kosmetikk praksis brukes sitron til:

 1. lyn og fjerning av pigmentplater, inkludert fregner;
 2. fjern fett og fettstoffer;
 3. smale porer;
 4. forbedre hudtone, exfoliere død hud og ryd ansiktet på alle slags svarte prikker;
 5. gjør ansiktet kjedelig og glatt
 6. desinfisere og desinfisere hudskader og redusere eksisterende betennelser;
 7. foryngelse, siden vitamin C bidrar til en bedre produksjon av kollagen.

Hvordan bruke sitron: oppskrifter betyr

Sitron er et universelt middel med stort potensial. Det brukes til å behandle det mest varierte settet av sykdommer, blant annet når man arbeider med problemhud. Ofte er sitron kombinert med ekstra komponenter som myker det aggressive miljøet av den sure frukten og forbedrer virkningen av elementene som inngår i sammensetningen. Følgende er de mest populære og effektive metodene for bruk av sitron som et kosmetisk preparat.

Akne tonic og å begrense porene på ansiktet

Sitron juice basert tonic er et effektivt verktøy for behandling av akne, fuktighetsgivende, lysende og utjevne huden i ansiktet. I dette tilfellet er verktøyet ganske enkelt å forberede hjemme. For å lage tonic for å vaske dine egne hender trenger du en sitron, en agurk og en flaske mineralvann.

Før bruk skal sitronen vaskes grundig med såpe og deretter kuttes i to deler. Sitronblankene senkes i et glass mineralvann i noen minutter. For at effekten skal være mest effektiv, kan juice klemmes ut av sitronskivene, og jo mer juice blir presset ut, desto mer blir syremediet av produktet oppnådd. Nå må du helles en liten mengde agurkesaft i blandingen (du kan få det ved å hakke en grønnsak i en blender eller juicer). Etter blanding av alle ingrediensene er tonic klar til bruk. Det skal bemerkes at denne sammensetningen kan lagres i ikke lenger enn fire dager i kjøleskapet.

Anti-aldring maske fra alder flekker

En maske laget av honning og sitronsaft er ikke bare en god måte å kvitte seg med aldersplassene, det er en helbredende sammensetning som kan brukes til å rense, exfoliere, fukte huden i ansiktet. Kombinasjonen av produkter vil redusere graden av betennelse og utslett i ansiktet, fuktighet, tone opp huden og forhindre et stort antall kosmetiske problemer.

For å lage et verktøy, må du blande 2 ss sitronsaft med en skje med spiseskje honning. Det er bedre om biavlproduktet vil referere til mørke varianter - de er mer befæstede. I en situasjon hvis honning er kandisert, må den smelte i et vannbad, og deretter blandes med juice til en jevn konsistens. Masken påføres i 20 minutter, hvorpå den kan vaskes av med vann uten anstrengelser.

Sitron med protein for fet hud

Veldig nyttig for korrigering av fet hudmaske, laget av sitronsaft, havregryn og eggprotein. For å forberede verktøyet, bør du blande i en beholder pisket hvit, to spiseskjeer frokostblandinger og fem dråper sitronsaft. Etter blanding ble blandingen påført ansiktet i to lag i 20 minutter.

På slutten av tiden fjernes sammensetningen fra huden ved hjelp av litt konsentrert sitronvann.

Hvordan lage lotion hjemme

Lotion er en effektiv metode for å behandle tørr og utarmet hud for å fukte og tone den opp. Den enkleste og mest effektive oppskriften på lotion er en blanding av sitronsaft i et volum på 15 dråper og en halv kopp med renset vann. Det tilberedte produktet skal brukes to ganger om dagen for å tørke ansiktet, samtidig som områdene rundt øynene og leppene unngås.
For å takle akne er det nødvendig å endre sammensetningen og komponentene i lotionen litt. For å få et mer aggressivt middel som brukes lokalt med en bomullspinne, må du blande:

 • sitronsaft - 2 ss;
 • heksehalsdefekt - 2 ss;
 • 2 ss vodka, skilt med en skje med vann.

Anti-aging rette med rynke krem

For fremstilling av en foryngende blanding må blandes i like store mengder surkrem, fortrinnsvis hjemmelaget og sitronsaft. Det er verdt å merke seg at produktet kan påføres alle hudtyper, nærer det og utfører løfteeffekt ved å redusere porene og stramme hudlagene.

Hva er bruk av essensiell olje av sitron?

Det viktigste å merke seg er at sitronolje konsentrere betydelig reduserer prosessen med elastan fiber sammenbrudd. Denne komponenten er ansvarlig for elastisitet og tone i huden. Dermed bruker du sitron essensiell olje til kosmetiske formål, kan du forlenge ungdommen betydelig og unngå for tidlig utseende av rynker.

Skader og kontraindikasjoner til bruk

Å bruke sitron til kosmetiske formål er forbudt i tilfelle rikelig betennelsesprosesser og sår på steder av hudbehandling. Kontraindikasjoner er også en allergisk reaksjon av kroppen til sitron og andre reseptbelagte komponenter. For tørr hud, bør fruktjuice brukes svært nøye, da det har en tørkeeffekt og kan skade dermis.

anmeldelser

Anna: For nylig lærte jeg at sitronvann kan ha en gunstig effekt på huden, jeg er veldig glad for at jeg oppdaget dette middelet for meg selv.

Inna: Det er veldig viktig at vitamin C, som er en del av sitron, er en naturlig katalysator for kollagen, det er veldig bra for ansiktets hud.

Alexandra: Jeg har nylig byttet til naturlig kosmetikk, oftest gjør jeg det selv hjemme, og sitron er min hovedkomponent når du lager alle midler for vasking. Siden jeg har fet hud, hjelper det meg mye, effekten er ikke verre enn når du bruker dyre kremer.

Sitron for ansiktet. Ansiktsmasker med sitronsaft

De fleste av dere kjøper alltid ferske sitroner, fordi denne fantastiske frukten er så nyttig for å forbedre menneskers helse.

I dag vil jeg fortelle deg om en av sine unike egenskaper - hudpleie, du vil lære hvordan du bruker sitron og sitronsaft til ansiktet.

Det er verdt å merke seg at hudpleie med sitron er ganske enkel og kan lett brukes når ønsket oppstår, for dette trenger du bare å tørke ansiktet med en sitronskive.

Sitron for ansiktet - gunstige egenskaper for huden

Sitronsaft har naturlige desinfiserende egenskaper, takket være det det er svært nyttig i bekjempelse av hud arr og akne.

Den saftige og duftende sitronen, unik i sammensetningen, vil tillate oss å forynge og rense hudpleie uten unødvendige økonomiske kostnader.

 • Sitronsaft - har naturlige blekningsegenskaper. Det lyser fregner, akne flekker og akne, bidrar til den perfekte fargen på huden;
 • Naturlige, naturlige syrer inneholdt i sitron har en sterk antibakteriell og immunostimulerende virkning. bryter ned skadelige mikrober som forårsaker akne og kviser;
 • Den viktigste aktive ingrediensen som inneholder sitronsaft er hydroksy-syre, L-absorberende syre. Det går bra med å peeling døde, gamle hudceller og fremmer veksten av nye og sunne celler;
 • Syre exfoliating prosessen virker som en naturlig astringent at, tørking på overflaten, fjerner overflødig olje, minimerer mulig utseende av akne;
 • Sitronsaft er en god peeling for ansiktets hud, det rydder rent døde og gamle celler, gjør ansiktet vakkert, ung og huden er myk og smidig;
 • Sitron er en kilde til vitamin C - det er en antioksidant som bremser aldring av celler, forynger huden og gjør den mer elastisk.
 • I tillegg har sammensetningen av sitronen slike vitaminer: B, K, B1, B2, B3, A, E, og sporstoffer som jern, kalium, fluor, natrium;
 • Vitaminer Et vitamin K vil bidra til å eliminere overdreven hudpigmentering, og kalium gjenoppretter den normale ytelsen til talgkjertlene;
 • Vitamin A vil bidra til å lindre betennelse i huden, og fruktsyrer inneholdt i sitron og dens juice, hvite, rens ansiktet ditt fra fregner, ujevn tanning eller pigmentering.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk av sitron

Til tross for alle fordelene og tilstedeværelsen av mange vitaminer, er sitron et allergen, så det bør brukes med stor omhu for ikke å forårsake allergi eller irritasjon på huden.

La oss ta en nærmere titt på spørsmålet om hvem som kan tørke sitronen til å ta vare på huden din, og hvem er disse prosedyrene kontraindisert?

Indikasjoner for bruk:

 • Normal og fet hud.
 • Pigmentering, flekker på huden, fregner;
 • Akne, akne, akne;
 • Aldring, sliten, fading hud.

Kontra:

 • Allergi, individuell intoleranse;
 • Åpne sår på huden, svulster.

Masker med sitron holdes i ansiktet i ikke mer enn 10-15 minutter, dette gjelder også for sitronsaft: tørk ansiktet, la det gå en stund og vask av med vann.

Skyll ansiktet, bortsett fra vann, kan være en varm avkok av kamille.

For masker må alle ingrediensene være helt friske og naturlige, sitroner friske, dette er en viktig betingelse for en kosmetisk prosedyre av høy kvalitet.

Hvordan bruke sitron til ansiktet?

Nå som du har lært om fordelene som en sitron kan bringe til ansiktet ditt, er det på tide å lære å bruke det på hudpleie på riktig måte.

Hvis du vil ha blekksprut og fregner, hvis du har vanlig eller fet hud, tørk ansiktet med en sitronskive opp til 4-5 ganger om dagen, la juice på huden i 5 minutter, og skyll deretter med varmt vann.

Denne prosedyren bør gjøres ikke mer enn tre dager på rad.

For fet og skitten hud med forstørrede porer, er det nødvendig å lage en forfriskende lotion fra like deler av sitronsaft og mineralvann.

Tørk ansiktet med sitronkrem hver dag, skyll ikke med vann og la det tørke.

Sitron is for ansikt

Perfekte hudpleieprodukter er sitronbiter. De renser og hvitner huden, strammer porene og desinfiserer huden.

Å lage sitron kuber er veldig enkelt:

 1. Kut sitronen i to halvdeler, klem ut juiceen.
 2. Vi filtrerer saften gjennom en sigte og hell den i isform.
 3. Skiver med juice fryser i fryseren.

Hvordan søke:

 1. Vi vasker, ta en sitron isbit og tørk ansiktene med den.
 2. Vi ruller av i 10 minutter, etter at vi vasker igjen og vi smør ansiktet med vår favorittkrem.

Hvordan kan du ellers bruke sitron til ansiktet?

Det er to enkle måter: tørk ansiktet med et stykke sitron eller sitronsaft, som du trenger å fukte en bomullspute.

 1. For kosmetiske prosedyrer, bruk bare moden og fersk sitron.
 2. For kutting er det nødvendig å bruke en skarp kniv og en trehakk.
 3. Klipp lemon forsiktig i to halvdeler for å klemme ut juiceen.
 4. Rengjør hender, klem citronsaft på en bomullspute.
 5. Vi renser ansiktet og påfører juice på den berørte huden med en bomullspute, og unngår kontakt med området rundt øynene.
 6. La juiceet stå i noen minutter, og vask deretter ansiktet med varmt vann.
 7. Etter prosedyren bruker vi en nærende krem ​​på huden slik at det ikke er følelse av tetthet og peeling av huden.

Ved å bruke sitron og sitronsaft to ganger i uken, vil du snart merke at huden er blitt renere, sunnere og yngre.

Masker med sitron for ansiktet. Beste oppskrifter

Fordelen med å bruke sitron i hjemmet kosmetikk er at den kan brukes til å gjøre ansiktsmasker med sitron til ansiktsmasker. Slike prosedyrer er spesielt relevante om sommeren og vil hjelpe til med mislykket soling, fregner, hudpigmentering og andre problemer.

Hvordan hvite ansiktet med sitron?

 1. Fersk sitron god kvalitet vask, kutt i to halvdeler og klem juice. Vi kan bare kutte av et lite stykke og tørke huden med den.
 2. Rengjør huden og tørk med sitronskive hele ansiktet eller dets enkelte deler.
 3. Du kan utføre denne prosedyren med en skive med bomull dyppet i sitronsaft.
 4. La juiceet stå på huden i 10 minutter, og vask deretter med vann eller avkok av kamille og påfør kremet.

Ansiktsblitsprosedyren utføres en gang om dagen, i tre dager, til ønsket resultat oppnås.

Akne Sitron

Fra akne og utslett på huden, kan du tørke steder der det er utslett, bomullspute dyppet i sitronsaft.

For å bekjempe akne, bruk en blanding av havsalt med sitronsaft i forholdet 1: 1. Bomuldsull blir påført på kviser på kviser, vendt, igjen i 10 minutter, og deretter vasket av.

Sitron reduserer betennelse, desinfiserer og tørker og reduserer fet hud, renser svarte flekker.

Honning med sitron for ansikt

En av de beste anti-aging rettsmidler for aldring, fading, flabby og rynket hud er en maske laget av naturlig bi honning og sitron.

 1. Bland honning med sitronsaft - honning 1 ss. skje, juice - 2 ts.
 2. Hvis honning er kandisert, smelter den i et vannbad, men ikke varme det mye. Vi utarbeider en maske før søknad.
 3. Vi bruker masken på ren hud med et tynt og jevnt lag, la det stå i 15 minutter, og så vasker vi ansiktet med varmt vann.
 4. Etter masken bruker vi krem ​​på ansiktet.

Honning - sitronmaske toner huden, gir næring, fuktighet, foryngelse, reduserer betennelse. I tillegg glatter det rynker og lyser ansiktet.

Mask av brus og sitron

Soda i kombinasjon med sitron fjerner giftstoffer, renser og nærer huden, fjerner forsiktig det øverste keratiniserte laget på huden, virker som peeling. Hvis du legger til honning til denne masken, blir effekten enda bedre.

Mask av brus og sitron, før du bruker, test på håndleddet ditt slik at det ikke er rødhet og allergier.

Det er nødvendig å lage en maske før den brukes, slik at den er frisk. Soda bør også brukes frisk, ikke bruk den som har gått ut.

 1. Skje naturlig flytende honning (hvis honning er tykk, smelter deretter i et vannbad) blandet med en skje med brus og en skje sitronsaft.
 2. Alt er blandet til en grøt og uniform tilstand.
 3. Påfør slurry i sirkulære bevegelser på huden.
 4. La i 10 minutter og skyll med lunkent vann.

Sitron og brus vil fjerne overflødig fett og smuss, tørr akne og lindre utslett, noe som er svært viktig for folk som lider av dette problemet.

Protein med sitron for ansikt

Denne masken er en av de beste, som fjerner glans og lukker forstørrede porer. Det anbefales å gjøre etter å rense ansiktet fra de svarte prikkene.

Matlaging er ikke dette miraklet - midlene vil ta litt tid.

 1. Vi pisk ett protein med to ts sitronjuice og påfør det på et renset ansikt.
 2. La i 10 minutter, skyll deretter med vann og fukt huden med krem.

Ansiktsmaske sitron med rømme

Denne masken anbefales for kombinasjon og fet hud. Sitron i kombinasjon med rømme renser, whitens og nærer huden.

 • Det er tilrådelig å ta rømme til masken frisk og hjemmelaget, slik at den er av god kvalitet og uten skadelige konserveringsmidler. Og selvfølgelig en god sitron.
 • En spiseskje sitronsaft blandet med spiseskje med rømme.
 • Mask påført på huden. Hold i 15 minutter, vask deretter med vann og påfør kremet. Denne masken skal gjøres en gang i uken.

Huden etter denne masken blir ungdommelig, frisk og renset.

Mask av agurk og sitron

For forberedelsen blandes vi i like store mengder honning, sitronsaft og en rynke av revet, skrelt, agurk, revet på en fin rist.

Påfør den resulterende masken på et renset ansikt og la det stå i 15 minutter, og vask deretter med vann.

Jeg foreslår å se videoen, som forteller hvordan man lager en maske med honning, agurk og sitron.

Hvordan bruke sitron på huden

Sitronsaft til ansiktet i folkeskjønnhet brukes som et blekings- og tørkemiddel. Dette er en ekte frelse for personer med fet hud, ungdommer med akne og for de som lider av alder flekker og fregner. Sitron blandet med forskjellige produkter, håper å få en jevn og lys hud, bli kvitt akne og hudormer. Effekten kommer veldig raskt, og med systematisk bruk er det betydelig fast.

Fersk sitronsaft på grunn av tilstedeværelsen av syrer har blekingsegenskaper. Det bidrar til å lette fregner, bli kvitt pigmentering uten å skade huden.

Sitron godt tørker fet hud og desinfiserer den. Og saften, som inneholder en stor mengde vitaminer, nærer og toner dermis.

Sitronsaft er et verdifullt produkt som er oppnådd ved å klemme modne frukter. Den har en bestemt sur smak og rik aroma, utseendet som skyldes innholdet i essensielle oljen. For kosmetiske formål er det bedre å bruke hjemmelaget sitronsaft, fordi de ferdige produktene som selges i butikkene inneholder smaker og konserveringsmidler.

Sitronsaft har en rik kjemisk sammensetning, som inneholder et stort antall organiske syrer, mineraler og vitaminer (riboflavin, rutin, tiamin, askorbinsyre, etc.) I tillegg inneholder den fytoncider med kraftig antimikrobiell virkning og hesperidin - en unik komponent som aktiverer perifer blodstrøm og reduserer hevelse i huden.

Sammensetningen av sitron og eriocytin er en antioksidant som beskytter celler fra den oksidative prosessen og reduserer irritasjon fra syrer. Takket være ham er bruken av denne saften mulig for personer med sensitiv hud.

Juice av denne sitrus har en imponerende mengde fordelaktige egenskaper for ansiktets hud:

 • Naturlige syrer har en sterk immunostimulerende og antibakteriell effekt. De bryter ned skadelige mikrober og bakterier som forårsaker akne.
 • Den viktigste aktive løsningen av sitronsaft er vitamin C, eller askorbinsyre. Med hjelpen blir de døde hudcellene avskallet og ny vekst aktivert. Dette elementet fungerer som et naturlig bindemiddel, som eliminerer overflødig olje, tørker overflaten av dermis og reduserer risikoen for akne.
 • Sitron renser porene, eliminerer rødhet, huden blir glatt, og arrene er ikke så merkbare. Det fjerner også fettete glans.
 • Det er et blekemiddel laget av naturen. Sitronsaft lyser flekker etter akne og hudormer; takket være ham, fargen på huden blir feilfri.

Indikasjonene for bruk av sitron for kosmetiske formål er mye større. De viktigste inkluderer:

 • ansikts pigmentering;
 • økt hudfettighet;
 • sorte prikker og ål;
 • forstørrede porer;
 • ujevn hud;
 • tørr hud;
 • tap av elastisitet;
 • slags tretthet;
 • redusert tone;
 • fading derma.

Dette unike produktet vil være til nytte for nesten alle representanter for svakere kjønn.

Påfør en maske av sitrus kan ikke alle mennesker. Kontraindikasjoner inkluderer:

 • nærvær av allergi mot frukt;
 • rosacea;
 • ansikts sår;
 • store foci av betennelse og utslett;
 • onkologiske sykdommer.

En enkel måte å lette og rense huden på - gni ansiktet med et stykke sitrus. Det er nødvendig å gjennomføre prosedyren to ganger om dagen. Et alternativ er å tørke huden med en bomullspute dyppet i ren eller fortynnet juice.

I tillegg begrenser vasking med sitronsaft porene og reduserer antall komedoner.

Whitening mask

Følgende ingredienser vil være nødvendige:

 • masse 1 medium sitron;
 • 3 ss. l. mel.

Frukt må først bli malt. For å forhindre at huden tørker under prosedyren, bør den smøres med fettkrem. Alle komponenter blandes til glatt og påføres ansiktet. Å opprettholde en maske ikke mer enn 15 minutter. Skyll deretter med rent vann.

Mask for fet hud

For denne typen hudmaske er nyttig fra:

 • pisket hvit hvitt;
 • 2 ss. l. havremel;
 • 5 dråper ferskpresset sitronsaft.

Resultat: før og etter drikkemasker med havremel og sitronsaft

Alle ingrediensene må blandes og påføres i 2 lag, og deretter la det stå i 20 minutter. Skyll alt bedre "sitron" vann. Lys av huden oppstår på grunn av rensing og ytterligere innsnevring av tilstoppede porer. Masken strammer og toner også huden.

En effektiv og nyttig maske kan utarbeides fra:

 • 1 ss. L.Soka sitrus;
 • 1 ss. l. fett krem;
 • 1 ts. rømme.

Blandingen bør stå på ansiktet i 20 minutter; etter at det er best å fjerne det med en kosmetisk spatel. Etter alle manipulasjonene, tørk ansiktet med "sitron" vann.

Denne masken har tonisk effekt og bekjemper de første tegn på aldring; Med regelmessig bruk er det bra for rynker.

Fra trøtt derma

Å takle løs og sliten hud med forstørrede porer vil hjelpe maske med en astringent egenskap.

For henne er nødvendig:

 • 1 ss. l. skje av medisinsk talkum;
 • 30 dråper sitronsaft;
 • 1 ts. honning.

Bytte av talcumpulver kan være et vanlig babypulver uten tilsetningsstoffer. Det vil bidra til tørking av fete områder i huden.

Påfør blandingen i 25 minutter, og det beste er å gjøre det med en spatel.

Honning fyller huden med energi, og saften påvirker aktivt produksjonen av kollagen og elastin.

Hvis du tørker ålene med fersk sitronsaft, forsvinner de raskt fra ansiktet. Det viktigste - å observere moderering, ellers kan du tørke ut ansiktet.

For de med sensitiv og tørr hud, vil lotion gjøre. For å lage mat, må du ta:

 • 100 ml rent vann
 • 15 dråper naturlig sitronsaft.

Denne enkle måten bør tørke ansiktet, men ikke påvirke leppene og området rundt øynene.

Når du velger sitronsaft som et kosmetisk, må du huske at det inneholder syre. Kosmetologer sier at det ikke er nødvendig å bruke det om sommeren, siden huden tørkes så mye med ultrafiolett lys.

Vær forsiktig med å oppføre seg med ham og med sensitiv hud.

Hvorfor tørk ansiktet med sitron

På grunn av sin naturlige desinfiserende egenskaper, hjelper sitronsaft perfekt å bekjempe akne og hud arr.

Denne frukten er så allsidig og nyttig at du kan skrive odes om det. Jeg husker en arabisk fortelling der en fange fange i et kaldt fangehull i mange år overlevde ved hjelp av sitron og sitronsaft.

Sitron heler ikke bare kroppen vår, men passer også perfekt til huden. Videre er hudpleie ved hjelp av sitron så enkelt at det enkelt kan utføres hver dag, for å gjøre dette, tørk du bare ansiktet med sitron eller sitronsaft.

På grunn av sin naturlige desinfiserende egenskaper, hjelper sitronsaft perfekt å bekjempe akne og hud arr.

Derfor kan det med tillit inngå i listen over produkter for å ta vare på problemhud. Naturlige syrer inneholdt i sitronsaft har en kraftig immunostimulerende og antibakteriell effekt, bryter ned skadelig, forårsaker akne, mikrober og bakterier.

Den viktigste aktive ingrediensen i sitronsaft er L-absorberende syre. Det exfoliates døde hudceller og stimulerer veksten av nye celler. Den eksfolierende prosessen med L-absorberende syre i sitronsaft virker som en naturlig astringent som fjerner overflødig olje, tørker ut på hudens overflate og minimerer mulig fremtidig akne. I tillegg rydder sitronsaft porene, reduserer rødhet, gjør hudoverflaten jevnere og arr mindre synlig, det tørker huden, eliminerer fet glans.

Sitronsaft er et naturlig blekemiddel. Det lyser flekker fra akne og akne, bidrar til den perfekte fargen på huden.

Sitronsaft er en utmerket ansiktsskille, det peels av og fjerner døde celler, noe som gjør ansiktet ser yngre ut, og huden er mykere og mer elastisk.

For fet og vanlig hud å hvite fregner og alder flekker, kan du tørke ansiktet med et stykke sitron opptil 5 ganger om dagen, la juice på ansiktet i 5-10 minutter, og skyll deretter med varmt vann.

For løs og fet hud med dilaterte porer, er det nødvendig å lage lotion fra like deler av mineralvann og sitronsaft.

I dette tilfellet er det nødvendig å tørke ansiktet daglig, la det tørke og ikke vaske det av med vann.

Hvordan bruke sitron til hud?

Det er to alternativer: tørk ansiktet med en tynn plast med fersk sitron eller en bomullspute dyppet i sitronsaft.

 1. Bruk bare frisk og moden sitron.
 2. Bruk et treskjær og en skarp knivkniv.
 3. Kutt forsiktig sitronen i halv for praktisk bruk av saften.
 4. Med rene hender klemmer du sitronsaft rett på en bomullspute.
 5. Rengjør ansiktet før du legger på en tampong med sitronsaft, og tørk deretter de berørte områdene, unngå området rundt øynene. Vask ansiktet ditt.

Etter at sitronsaft har blitt brukt, må huden behandles med en nærende krem ​​for ikke å forårsake peeling og følelse av tetthet.

Du kan også legge sitronsaft til hjemmelagde masker og kremer for ansikt og kropp.

Bruk en sitron til å tørke ansiktet, etter noen uker vil du legge merke til en kvalitativ forbedring i tilstanden til huden din.

VIKTIG.

Sitronsaft kan forårsake en allergisk reaksjon, med spesielt sensitiv hud, tynn og delikat hud. Det anbefales å fortynne sitronsaft i halvparten av vann.

Flere Artikler Om Typer Acne