Sink salve er et desinfiserende (antiseptisk), astringent og tørking medisin som brukes i ulike typer hud patologier og sykdommer.

Det blir brukt lokalt (eksternt). Den viktigste aktive ingrediensen i stoffet er sinkoksid, som er preget av evnen til å ha en uttalt tørkeeffekt, noe som forhindrer forekomsten og utviklingen av macerasjonsfenomener på huden.

I denne artikkelen vil vi vurdere hvorfor leger foreskriver sink salve, inkludert bruksanvisninger, analoger og priser for dette stoffet i apotek. Reelle vurderinger av personer som allerede har benyttet Zinc salve kan leses i kommentarene.

Sammensetning og utgivelsesform

På grunn av sin enkle sammensetning har sink salve minst mulig begrensninger og brukes til å løse et svært stort antall hudproblemer. Dens bruk er egnet i nesten alle situasjoner: det er bleieutslett på delikat spedbarns hud eller blekingsfregner.

 • Aktiv ingrediens: 1 g salve inneholder sinkoksid 0,1 g. Hjelpestoff: myk hvit paraffin.

Formutgivelse: Zinksalve 10% ved 20 g i banker i rør.

Sink salve - fra hva hjelper?

Bruk av sink salve er indisert for voksne og barn. Dette er uten tvil et rimelig verktøy som ikke vil være overflødig i et hjemmets førstehjelpsutstyr. Positiv dynamikk med bruk av stoffet kan ses ved diagnose:

 • Den første fasen av stikkende varme, ikke forverret av komplisert viral vevskader;
 • overfladiske sår av sjokk-mekanisk natur;
 • herpes simplex;
 • streptoderma;
 • eksem (eller tilbakefall)
 • alle slags ulcerative foci (perifer degenerasjon av huden);
 • nedsatt vevsintegritet på grunn av kroppens fysiologiske struktur;
 • trykksår;
 • dermatitt og deres derivater.

Med andre ord, sink salve (vurderinger indikerer ekstremt lav toksisitet av ingrediensene, noe som eliminerer muligheten for overdose) - dette er et effektivt antiviralt og antiinflammatorisk middel med utprøvde sårheling egenskaper.

Handlingsmekanisme

Når det brukes på ansiktets hud, begynner stoffet å takle flere viktige oppgaver:

 1. Direkte eksponering for sink aktiverer enzymer som fornyer epidermis;
 2. Det stimulerer også enzymer som koordinerer de viktigste biologiske prosessene i kroppen, direkte relatert til stoffskiftet;
 3. Takket være bruken av salven holdes det øvre lag av dermis i god stand, porene åpnes og fettproduksjonen kontrolleres, noe som forhindrer utseendet av rynker og fettete skinner.

Ved behandling av akne er den viktigste effekten av salven å redusere sekresjonen av talgkirtler og å tørke betennelsen, slik at akne helbreder raskere. Og på grunn av stimulering av regenereringsprosesser og blekningsvirkning av legemidlet, vil selv flekker etter akne passere på kort tid. Med akne og dype subkutane pimples salve klare på grunn av en trekkverk. Samtidig akselererer sinkoksid prosessen med modning av det inflammatoriske fokuset, hvorefter det viser innholdet.

Instruksjoner for bruk

For de som bruker sink salve, forteller brukerveiledningen deg raskt og effektivt å håndtere akne med denne salven, må du følge følgende regler:

 1. Før du bruker stoffet, må du rengjøre huden fra sminke og ikke bruke grunnkrem og pulver umiddelbart etter behandling. Ved samtidig bruk av sinksalve og kosmetikk kan prosessen med dannelse av subkutan akne bare forverres.
 2. Påfør produktet skal være et tynt lag ikke mer enn fem ganger om dagen, mens du kan bruke en prikksalve - direkte på hvert betennelsessted.
 3. Det anbefales regelmessig å bruke sinksalve for akne, og det er bedre å nekte produkter som reduserer effekten av sinkoksid (for eksempel soya protein).
 4. Under behandling vil hvetekli, sesam, basilikum, spinat, bønner og linser - produkter som inneholder sink, være nyttige.
 5. Du kan ikke bruke verktøyet på øyet og slimhinnene i munnen og nesen, ved uhell kontakt - vask straks av med vann.

Salven har ingen egenskaper absorbert i huden, så vi anbefaler deg å forsiktig fjerne overflødig etter bruk. Dosen og hyppigheten av bruk avhenger av indikasjonene og doseringsformen av legemidlet:

 1. Ved diatese brukes midlet 5-6 ganger daglig. Om natten vaskes huden med en kamilleoppløsning, og hvis det begynner å skrelle, brukes babykrem.
 2. Når herpesmedisin kombineres med Gerpevir. På den første dagen av virusets utseende, blir de vekslende brukt hver time, og etter - hver 4. time.
 3. I tilfelle av å frata legemidlet i kombinasjon med behandlingen foreskrevet av en spesialist. Legemidlet påføres daglig 5-6 ganger.
 4. Når vannkopper bidrar til å lindre kløe. Det skal brukes 4 ganger om dagen.
 5. I tillegg skal du bruke sink salve til rynker. Det bidrar til å jevne ut ansiktsskyggen og bli kvitt akne. For dette verktøyet brukes før sengetid 1 gang.

Zinksalve for akne blir brukt opptil 6 ganger per dag. På behandlingstidspunktet er det forbudt bruk av kosmetikk, inkludert sminkebaser eller tonale ressurser, da de gjør verktøyet ineffektivt. Vurderinger viser at for å oppnå et positivt resultat, bør legemidlet brukes regelmessig.

Funnet sverget fiende MUSHROOM spiker! Neglene blir rengjort om 3 dager! Ta det.

Rimelig medisin sink salve - fra det som hjelper

Zink salve er en billig sinkoksidbasert medisin for behandling av hudsykdommer. Salve gjør jobben sin til tross for at den er billig. Derfor, selv når det er mange moderne produkter for behandling av dermatologiske problemer, fortsetter det å være populært.

Utgivelsesskjema

Finnes i rør og krukker i form av salve til ekstern bruk. Hovedstoffet er sinkoksid 1h, petrolatum 9h. Når innkjøp skal festes til sink salve instruksjonene for bruk.

Farmakologiske egenskaper

Salven består av sinkoksid og medisinsk vaselin. På grunn av vaselin blir salven lett påført huden og skaper en beskyttende film som hjelper usunn vev til å bli oppdatert raskere.

Sinkoksid har følgende egenskaper:

 • utfører rollen som et antiseptisk middel;
 • godt myker og tørker
 • astringent handling;
 • anti-inflammatorisk effekt;
 • gjenopprettingseffekten;
 • reduserer utskillelsesprosessen av en blanding av lymf og pus fra skadet vev.

Indikasjoner for bruk av sink salve

Du bør være kjent med før du bruker sink salve, som hjelper dette stoffet. Når du kjøper en boks med sink salve, bør du følge instruksjonene. I denne håndboken kan du lese hvilke indikasjoner på bruk og hva som er kontraindikasjoner.

Salven behandler effektivt følgende dermatologiske problemer:

 1. Mekanisk skade på huden - brenning, slitasje, sår, irritasjon.
 2. Mye brukt til å behandle bleieutslett.
 3. Eksembehandling.
 4. Den positive effekten av sinkherpes salve på leppene.
 5. "Bleie" dermatitt hos små barn.
 6. The bedsores
 7. Streptoderma, stikkende varme, trophic ulcers.
 8. Vel hjelper sink salve fra akne.

Kontra

Med høy følsomhet for sink salve, er det ikke anbefalt å bruke det.

Metoden for bruk av sink salve for ulike hudsykdommer

For hver dermatologisk sykdom, metode for å bruke din egen salve.

 • For mindre slitasje, kutt og sår, er det nødvendig å bruke salve 5-6 ganger om dagen. Huden må forrenses og smøres med et tynt lag av sår. Salve krever ikke gnidning.
 • Hvis huden er sterkt påvirket av brannskader, er det nødvendig å lage dressinger med sink salve. Et tykt lag skal fylle såret og dekke med en steril bandasje eller gasbind, brettet i flere lag.
 • Ved behandling av ikke-smittsomme hudsykdommer blir salven påført 3 ganger om dagen til området som er påvirket av blærer, purulente utslett eller sår og rundt det. Det er viktig å fullføre et fullstendig behandlingsløp, som varer 30 dager. Selv om videoen lindrer symptomer, er det nødvendig å fortsette behandlingen.

Sinksalve for nyfødte er et ganske populært middel for behandling av bleieutslett. Salven er trygg for spedbarn og brukes effektivt til behandling av ikke bare bleieutslett, men også dermatitt.

Det kan brukes både til behandling og for å forebygge hudutslett. Salve absorberer fuktighet godt, tørker og desinfiserer. Hud må vaskes og tørkes. Spred deretter utslett eller bleieutslett med en liten mengde salve.

Siden stoffet ikke har en negativ effekt på barnets hud, kan den brukes ofte - med hver forandring av bleen.

Hevdet at sink salve er bra for akne. Hvis porene i huden er tilbøyelige til å tette seg, er et stort antall komedoner på ansiktet, så salven skal påføres med forsiktighet. Vaselin, som er en del av salven, kan forverre situasjonen med tilstopping.

Før behandling er bedre å teste. Innen få dager må du bruke salve på et lite hudområde. Hvis resultatet er positivt, er verktøyet egnet. Akne behandling med sink salve er en effektiv metode for å håndtere hud ufullkommenhet.

For å bli kvitt akne er det nødvendig å bruke stoffet to ganger om dagen til det tidligere rengjorte berørte området. Svarte prikker bør fjernes først. Behandlingsforløpet er 14 dager. Neste er en pause i 6-7 dager, etter at kurset kan gjentas.

Salven er effektiv for overdreven hudpigmentering og melasma. For behandling av pigmentplater, er det nødvendig å gni en liten mengde salve i huden daglig.

Det anbefales ikke å bruke salven i mer enn to måneder med pigmentspots.

For å bli kvitt bedsores må du følge følgende algoritme:

 1. Vasket hud med såpe bør behandles med en antiseptisk eller alkoholløsning.
 2. Påfør et fettete lag på det berørte området.
 3. Sett gasbind eller steril bandasje på toppen.
 4. Bytt bandasjen hver 3-4 timer.

Ved vanlig bruk, sårer sår ganske raskt.

Bivirkninger

Salven kan forårsake irritasjon og allergiske reaksjoner. Brann og rødhet i huden kan oppstå. Bivirkninger kan skyldes innholdet av sinkoksid i preparatet. I dette tilfellet kan huden bli en blek nyanse. Bruk av sinksalve for ansiktet i nærvær av allergiske reaksjoner må stoppes.

Zinksalve brukes ikke til behandling av sopp-, virale og bakterielle hudsykdommer. Salve er kontraindisert ved purulente infeksjoner i akutt form og sykdommer i det subkutane vevet.

Bruk zinksalve for barn under 2 år bør være forsiktig.

Undersøkelser om sikkerheten til sinksalve under graviditet er ikke utført.

Sink salve fra hva som hjelper instruksjoner for bruk

Zinksalve er et ikke-reseptbelagt dermatologisk legemiddel med milde astringerende og små antiseptiske egenskaper. Det brukes til ulike hudproblemer, enten små brannsår, blæreutslett i et barn, eller hudirritasjon fra insektbitt eller kontakt med giftige planter. Til tross for at den moderne farmasøytiske industrien i dag tilbyr mange stoffer som kan hjelpe med hudsykdommer, er denne salven etterspurt. Den er preget av effektivitet og lav pris. Hva hjelper sink salve, hvordan du bruker det riktig, vurderer vi i denne artikkelen.

Hva er nyttig sink salve

Zinksalve har lenge vunnet statusen som en trygg, effektiv, med få bivirkninger og kontraindikasjoner, stoff. Den viktigste aktive ingrediens er sinkoksid.

Sinkforbindelser har blitt brukt av mannen siden den tidligste sivilisasjonsperioden. Dessverre har deres doseringsformer og sammensetning ikke overlevd til denne dagen. I de indiske gamle medisinske referansebokene, som angivelig går tilbake til 500 f.Kr., er det nevnt at det ble brukt til å behandle øyne og åpne sår.

Salve basert på sinkoksid ble brukt av den gamle greske legen Dioscorides. Anvendt denne salven til behandling av ulike hudproblemer Avicenna.

Denne forbindelsen er mye brukt i maling og lakk, olje raffinering næringer, for produksjon av glass og keramikk, bil dekk, plast, papir. Kosmetisk industri og veterinærvitenskap gjør det ikke uten det.

Sinkoksid gir salven antiinflammatoriske, antiseptiske, astringente, tørkeegenskaper og beskytter huden mot ekstern påvirkning.

Det er en del av mange andre, mer moderne, farmasøytiske salver, kremer, linimentov. Den mest kjente er lassara pasta eller salicylisk sink salve.

Sink har mange egenskaper, blant annet:

Stimulering av hjernen og vedlikehold av intellektuelle evner;

Deltakelse i syntese av proteiner og nukleinsyrer;

Fremmer absorpsjon av kalsium og fosfor;

Fremskynder helbredelsen av sår og sår;

Hjelper med å opprettholde hudens elastisitet.

Det lindrer betennelse og irritasjon, danner et beskyttende overflatelag på huden.

Egenskaper av sink salve

Zinksalve fjerner betennelse, desinfiserer og tørker huden på grunn av sinkens evne til å påvirke produksjonen av subkutant fett. De viktigste nyttige egenskapene inkluderer sin evne:

Fjern betennelse og berolig huden;

Gjenopprett skadede områder av epidermis;

Gi hudens elastisitet;

Fjern overflødig greasyhet i huden;

Å tørke huden uten å frata næringsstoffene;

Stimulerer helbredelsen av sår, kutt og mer.

Anti-inflammatoriske egenskaper i salven kan redusere arbeidet med inflammatoriske mediatorer, og forhindre symptomene på videre utvikling av betennelse.

Zinkens evne til å binde seg til proteiner skaper en beskyttende film på overflaten av huden som forhindrer ytterligere spredning av infeksjon og utvikling av komplikasjoner. I tillegg trekker den pus og væske, og derved berøver næringsmediet for utvikling av mikroorganismer.

De antimikrobielle og antiseptiske egenskapene til salven er ikke veldig sterke. Derfor, med omfattende infeksjoner, bør den brukes sammen med antibakterielle legemidler.

Tørkeegenskapene er spesielt viktige for å kontrollere akne og akne. Sink reduserer talgkjertlene og akne tørker ut og går bort.

Hva behandler og hva som hjelper sink salve

Ifølge anmerkningen til stoffet er salven kun beregnet for ekstern bruk. Anti-inflammatoriske egenskaper i salven gjør det svært effektivt for ulike irritasjoner i form av hudutslett. Det stimulerer helingsprosessen av sår og kutt, brenner, akselererer regenerering og restaurering av huden.

Dette rimelige verktøyet hjelper med:

Perspirasjon, ikke ledsaget av bakteriell skade;

Enkel herpesvirus;

Eksem i akutt stadium

Overflate hudlidelser som kutt, sår, riper, brannskader, etc.

I pediatri brukes salve til å behandle bleputslett, utslett, bleieutslett hos nyfødte. Blæreutslett hos nyfødte er vanligvis forbundet med økt fuktighet, dårlig luftcirkulasjon og langvarig kontakt med urin eller avføring. Ved å bruke en salve under bleen forhindres hudkontakt med irriterende.

Noen ganger er det brukt i gynekologi for behandling av inflammatoriske sykdommer som påvirker vulva og vaginale vegger under livmoderhalsen erosjon. Før du bruker dette verktøyet selv, må du konsultere legen din. Salve er ikke direkte ment for behandling av gynekologiske sykdommer.

Det er anbefalinger om bruk av salver i nærvær av hemorroider og sprekker. Det hjelper å minimere noen av symptomene og øker hastigheten til helbredelsen av skadet vev. Men det kan ikke være det eneste stoffet som behandler dette problemet i alvorlige tilfeller.

I kosmetologi brukes den ofte til akne og akne, hudpigmentering og beskyttelse mot solen. Sink har evnen til å bleke huden og er inkludert i anti-tanning produkter.

Men oftest anbefales det å søke fra en viss alder. Zinksalve er det eneste middelet som kan brukes til nyfødte til dette formålet.

Hvordan bruke sink salve

I de offisielle instruksjonene anbefales det å bruke salven 2-3 ganger om dagen, påfør huden på huden som har blitt renset og behandlet med et antiseptisk middel.

For herpes

På den første dagen påføres salven på det berørte området prikket hver time. Deretter kan du søke 3-4 ganger om dagen til utslett er tørt.

Det er lov å blande salven med preparater mot herpes eller alternativt påføre dem.

Med hemorroider

Hvis det er eksterne knuter og sprekker, blir salven påført med et tynt lag til det skadede området etter grundig rensing 2-3 ganger om dagen. For interne knuter, bruk en liten salve på en bomullspinne og injiser den.

Med omfattende hudskader

I tilfelle av utslett og andre lesjoner brukes sinksalve som en dressing. For å gjøre dette, bruk salven på en steril bandasje eller klut. Fest på det berørte hudområdet. Bandasjer blir brukt om kvelden og over natten.

Zinc salve instruksjoner for bruk for barn

Før du bruker babyen salve, må du suge og tørk huden med et håndkle. Påfør et tynt lag av salve til det berørte området 3-4 ganger om dagen. Du kan blande salven med noen baby krem.

Når diateser, må du først vaske huden og tørke tørk. Påfør et tynt lag på 5-6 ganger i løpet av dagen.

Ved peeling skylles huden først med avkok av kamille og deretter påføres over natten salve blandet med baby krem.

For kyllingpoks blir salven påført hver 3 timer. Det lindrer kløende betennelse.

Når du frata, er salven blandet med medisin foreskrevet av legen. Den brukes fra 5 til 6 ganger per dag.

Sinksalve Søknadsveiledning for akne

Den mest effektive sink salve vil være ved samtidig bruk av passende kosmetikk.

Før huden påføres, skal den renses godt fra rester av kosmetikk og sebaceøsekresjoner.

Påfør et tynt lag på huden (med store lesjoner) eller pek direkte på hver kvise.

Du kan søke opptil 5-6 ganger om dagen for å oppnå et positivt resultat. Fra bruk av fundament, pulver på dette tidspunktet er det bedre å nekte.

Ved behandling av akne er den viktigste effekten av salven å redusere sekresjonen av talgkjertlene, utvise pus og tørke betennelsen. Dette akselererer prosessen med modning av fokuset på betennelse og helbredelse. Whitening-effekten lar deg fjerne mørke flekker fra dem.

Når du bruker salven, unngå kontakt med slimhinner og øyne. Skyll straks med vann i tilfelle av et uhell.

Sink salve for rynker instruksjoner for bruk

Mange kvinner bruker denne anti-rynke salven. I tillegg bidrar det til å lette alder flekker.

Denne effekten oppnås ved:

Aktivering av enzymer som oppdaterer epidermis;

Stimulering av enzymer som koordinerer de viktigste biologiske prosessene i kroppen assosiert med metabolisme;

Opprettholder det øvre lag av dermis i god stand og kontroller frigivelsen av subkutant fett, som forhindrer utseendet av fet skinn.

Påfør det en gang om dagen om natten på en forrenset hud med et tynt lag. Siden salven ikke absorberes, må overskuddet fjernes med et serviett.

Bivirkninger

Når du bruker salven, er det generelt ingen bivirkninger. Dette utelukker imidlertid ikke muligheten for utseende. Derfor, hvis utslett, kløe, irritasjon eller andre mer alvorlige tegn på en allergisk reaksjon (svimmelhet, kvalme, hevelse i halsen etc.), bør du slutte å bruke salven og konsultere en lege.

Kontra

Zinksalve har lenge tjent retten til å bli kalt et trygt, giftfritt stoff. Det forårsaker sjelden noen bivirkninger og komplikasjoner. Til tross for alle fordelene er det noen forholdsregler som må observeres når du bruker salven.

Ikke bruk salven for individuell intoleranse mot rusmidler med sink eller bensin.

Det er nødvendig å bruke det bare etter konsultasjon med legen og for deres tiltenkte formål. Hvis du har spørsmål angående bruken, bør du også konsultere legen din eller apoteket.

Unngå kontakt med øyne og slimhinner i munnen, nesen. Ved utilsiktet kontakt, skyll straks med vann.

Hvis du opplever ubehagelige symptomer, må du slutte å bruke salven og konsultere en lege.

Du bør også rådføre deg med legen din dersom det ikke er noen forbedring i løpet av uken når du bruker salven. Det kan være verdt å erstatte det med et annet stoff.

Det er nødvendig å informere legen om eventuelle helseproblemer, om behandlingstiden med andre legemidler, for å eliminere interaksjonen.

Sørg for å si om graviditeten din eller amming.

Ikke bruk salve på purulente sår og pimples, da det dekker huden med en tynn film som hindrer penetrering av oksygen og dermed skaper et gunstig miljø for reproduksjon av patogene mikroorganismer.

Når du behandler psoriasis, må du vurdere at salven er vanedannende. Derfor kan den brukes i ikke lenger enn 1 måned. Så ta en pause.

overdose

Med ekstern bruk av tilfeller av overdose ble notert. Det kan bare være hvis salven svelges. I dette tilfellet må du straks kontakte et medisinsk anlegg.

Sammensetning og utgivelsesform

Zinksalve er tilgjengelig i mørke glassburker eller rør pakket i pappkasser med 25 og 30 gram.

Hver 100 gram stoffet inneholder 10 gram sinkoksid og 90 gram vaselin, dvs. salve er bare tilgjengelig 10 prosent.

Selges uten resept. Kostnaden varierer fra 18 til 56 rubler, avhengig av volum og form for utgivelse.

Hvordan og hvor å lagre sink salve

Zinksalve har lang holdbarhet, som er oppført på pakken. Hold det på et mørkt sted ved en temperatur på 2 til 22 grader. Lagring bør ikke være tilgjengelig for barn og kjæledyr.

Etter utløpsdatoen kan salve ikke påføres.

Hva kan erstatte sink salve

Det er ganske mange analoger av sink salve, der den viktigste aktive ingrediensen er sinkoksid. De kan avvike fra det med prosentandel av sink og hjelpekomponenter.

Du kan erstatte salven:

Brygger gjær med sink.

Sinkpasta

Med lignende antiinflammatoriske, antiseptiske, tørkeegenskaper og indikasjoner for bruk. 100 gram inneholder 25 gram sinkoksid, samme mengde potetstivelse og 50 gram vaselin.

Tsindol

Det er en suspensjon som inneholder sinkoksid (12,5 gram), stivelse (12,5 gram), talkum (12,5 gram), 70% etanol (20 gram). Resten er destillert vann.

Desitin

Fransk narkotikabedrift Johnson Johnson. Tilgjengelig i form av salve eller krem.

1 gram inneholder 400 mg sinkoksyd. Som hjelpestoffer: petrolatum, lanolin, torskeleverolje, talkum, metylparaben, vann, hydrosyanisol. Hovedformålet er å forhindre bleieirritasjon hos spedbarn og brukes under bleier.

Brewer's gjær er et kosttilskudd med en gruppe vitaminer B.

Kan jeg bruke sinksalve under svangerskapet

Salve er ikke tillatt å bruke under graviditet når som helst og er vanligvis ansett som trygt.

Kan jeg bruke sinksalve til amming?

Salven anses som trygg og potensielt godkjent for bruk i denne perioden av en kvinnes liv. Men før du starter søknaden, er det nødvendig å konsultere en lege, da det ikke er kjent hvordan det virker på babyen gjennom morsmelk.

Sink salve er et gammelt bevist middel som har nesten ingen bivirkninger. Og prisen på den, i sammenligning med mange moderne stoffer, er ganske demokratisk.

Hva hjelper Zinksalve og dets bruk for behandling av ulike sykdommer

Sink salve er mye brukt i medisin på grunn av sin unike, ufarlige sammensetning og effektivitet av eksponering.

Det er mange hud og andre sykdommer som hjelper sink salve.

Narkotikabeskrivelse

Zinksalve har et internasjonalt navn - sinkoksid og påføres eksternt.

Zinksalve er et eksternt stoff og er tilgjengelig uten resept.

Legemidlet er tilgjengelig i spesielle banker eller rør og i utseende er en tett masse av en homogen struktur, fra hvitt til gulaktig.

Oppbevar salve i det tørre, beskyttet fra solplassen ved en temperatur fra 0 ° C til 25 ° C. Med forbehold om lagringsregler, holdbarhet er 2-4 år. Etter utløpet av denne perioden kan du ikke bruke sinksalve.

Sammensetning og farmakologiske egenskaper

Den aktive ingrediensen i sink salve er sinkoksid, det er 10 gram, de resterende 90 gram er petrolatum.

Zinksalve lindrer betennelse, har en tørkeeffekt, bidrar til å lindre irritasjon, reduserer sebaceous kjertelaktivitet, noe som resulterer i redusert fet hud, og salven bidrar til å øke hudens regenerative funksjoner.

Indikasjoner og metode for bruk av salven i medisin er varierte.

Oftest brukes den i nærvær av følgende patologier:

 • hudutslett;
 • 1. grad brannsår;
 • baby bleie utslett;
 • herpes;
 • akne og akne;
 • eksem og dermatitt;
 • kylling pox;
 • psoriasis;
 • diatese;
 • hemorroider;
 • prostatitt.

Salven er helt ufarlig, og det kan derfor ikke bare brukes til nyfødte, men også til gravide, samt under amming, etter samråd med lege.

I tillegg er sink en immunmodulator, den deltar i modningen av lymfocytter og immunitetsreaksjoner på mobilnivå. I denne forbindelse anbefales sink å være aktivt brukt i den kalde årstiden, når virusinfeksjoner spres aktivt. Zink er i stand til å stoppe utviklingen av viral infeksjon, frata virus av deres evne til å reprodusere, er et effektivt verktøy i tilfelle av noen øye sykdommer, spesielt xerophthalmia.

Bruken av sink salve til behandling av prostatitt

Zinkbehandling for prostatitt er svært effektiv og gir et positivt resultat for enhver form og kompleksitet av sykdommen.

Forskere har fastslått at sink er et uunnværlig stoff for det mannlige reproduktive systemet, det spiller en viktig rolle for å opprettholde integriteten til celler, forbedrer libido og immunsystem som helhet.

Den maksimale konsentrasjonen er inneholdt i sæd. Effektiviteten av sink i behandlingen av prostatitt er at den reduserer størrelsen på prostata, lindrer betennelse, forbedrer regenerative funksjoner, og reduserer også alvorlighetsgraden av prostata adenom.

Et stort antall pasienter som tok sink i behandlingen av prostatitt, selv kroniske former, gir positiv tilbakemelding. Sink kan brukes i form av tilsetningsstoffer, salver eller ved å bruke produkter som er rike på innholdet.

Det finnes en rekke produkter med høyt sinkinnhold, som anbefales å bruke som en omfattende behandling av prostatitt. Disse er solsikkefrø, nøtter, bryggergær, linser, hvetekli, bønner.

Zink brukes også i form av salver, suppositorier og tabletter. En av de sikreste anbefalte produktene er Prostatilen-Zink, som er svært effektiv i behandlingen av kronisk prostatitt, da den har en komplisert effekt på forbindelsene i den patologiske prosessen. Dette legemidlet er tilgjengelig i form av rektal suppositorier, som er mest effektive i behandlingen av prostatitt, siden stoffet ikke absorberes i det generelle blodstrømssystemet.

Et annet like effektivt verktøy er sink salve som inneholder 10% sink. Det brukes i prosessen med prostata massasje, gni inn i rektumets vegger. Zinksalve fjerner smerte og forbedrer vevregenerering.

Hva hjelper Zinc salve innen kosmetikk

Det har blitt fastslått at sink salve er et trygt middel for huden, som et resultat av hvilken det har vært mye brukt i kosmetikk.

Til tross for forekomsten av bruk av sink salve til medisinske formål, vet mange ikke hvorfor og hvordan man bruker salven i kosmetikk.

Zinksalve fikk sin popularitet i kosmetikk på grunn av tilstedeværelsen av mange positive egenskaper som påvirker huden:

 • Sink salve gir nesten ingen allergi og bivirkninger, det finnes i svært sjeldne tilfeller.
 • Salven tetter ikke porer og brukes aktivt til behandling av akne og akne. Sink reduserer den økte funksjonaliteten til sebaceous kjertlene, reduserer inflammatorisk prosess, øker regenerative funksjoner i huden, fjerner giftstoffer.
 • Sink salve er en av de få stoffene som er offisielt tillatt og anbefales å bruke som solkrem. Salven absorberer de aggressive effektene av ultrafiolett stråling og bidrar til å redusere rødhet og hudirritasjon etter langvarig soling. Dessuten har eksperter bevist at sink salve er effektiv for å bekjempe for tidlig aldring og reduserer risikoen for hudkreft betydelig.
 • På grunn av de sikre egenskapene til sinkolje, brukes det ofte til å avlaste bleieutslett hos babyer, lindre betennelse og rødhet i huden.
 • Sinksalve lindrer signifikant symptomene på dermatitt.
 • Også salven brukes til å behandle mindre riper og brannsår.

For behandling av akne, akne og bleieutslett hos barn, er det ikke nødvendig å få en lege resept; sink salve kan brukes uavhengig. Før du bruker salven, må huden rengjøres grundig, deretter påfør et tynt lag av salve og la det absorberes i huden. Mask av sink salve blir fortrinnsvis påført over natten. I tillegg, hvis tetracyklin salver brukes sammen med sink salve, er effektiviteten av behandlingen sterkt forbedret.

Siden sink salve ofte tørker huden og forårsaker en liten peeling, anbefales det å bruke det, kombinert med ekstra fuktighetskrem.

På hvordan riktig bruk av sink salve avhenger av effektiviteten og resultatet av behandlingen:

 • Umiddelbart før du bruker salven til de berørte områdene, bør huden rengjøres grundig med såpe eller antibakteriell lotion.
 • Sirkulære bevegelser av salven skal påføres huden med et tynt lag, ikke gni, hvis salven påføres skade på kroppen, anbefales det å påføre et gazebånd fra oven, da salven er fet og kan absorberes i klær.
 • Gi salven suge inn i huden. I tilfelle at salven påføres ansiktets hud, er det forbudt å bruke dekorative kosmetikk etter bruk. I denne forbindelse anbefales det å bruke det over natten, eller bare på den berørte huden med en prikkmetode, ved behandling av akne.
 • Hvis salven brukes til å eliminere bleieutslett hos små barn, så blir det brukt på de områdene som kommer i kontakt med bleier eller bleier. Det er nødvendig å bruke salven 3 ganger om dagen i ferd med å bytte bleier.
 • For behandling av dermatitt, så vel som i nærvær av sår og kutt, blir salven brukt 3 ganger om dagen og, om nødvendig, er bandasje med et ikke tett bandasje.
 • Når du bruker salven til gynekologiske formål, må den påføres eksternt, slik at du ikke kommer i kontakt med slimhinnene i kjønnsorganene.

Kontra

Zinksalve er trygt og har ingen kontraindikasjoner. Hovedkontraindikasjonen er økt individuell følsomhet for sinkoksid eller andre komponenter i salven. Dette fenomenet er imidlertid ekstremt sjeldent. Imidlertid, hvis peeling, utslett og kløe begynte på applikasjonsstedet for salven, bør bruken avbrytes.

Zinksalve med forsiktighet og under oppsyn av en lege bør brukes i nærvær av slike patologier som:

 • seborrhea;
 • virale og bakterielle sykdommer i huden;
 • neoplasmer av huden;
 • kylling pox;
 • hud tuberkulose;
 • herpes;
 • pyoderma;
 • syfilis av huden.

I tillegg er sinksalve kontraindisert for bruk i nærvær av trykksår og dype sår, så vel som i purulente sykdommer i det subkutane vev.

Under svangerskapet bør sink salve brukes med forsiktighet, etter å ha konsultert en lege.

Bivirkninger ved bruk av sink salve er ekstremt sjeldne og har en individuell karakter. De viktigste bivirkningene indikerer individuell intoleranse mot noen av komponentene i salven og manifestet som utslett, kløe og rødhet i huden. Oftest forekommer bivirkninger et par timer etter den første applikasjonen av salven. Ved bivirkninger, må du slutte å bruke salven og konsultere legen din om valg av lignende midler.

Ikke bruk sink salve etter utløpsdatoen, da dette kan forårsake bivirkninger, selv om det ikke er noen individuell intoleranse overfor komponentene.

analoger

En av de vanligste analogene av sink salve er Desitin, som har en identisk sammensetning. Desitin er produsert av legemiddelfirmaet Pfizer, og har en høyere kostnad. Gjennomsnittlig pris på stoffet i apotek i landet er ca 300 rubler, mens gjennomsnittskostnaden for sinkpasta er opptil 20 rubler.

Desitin har imidlertid en sterkere effekt på grunn av at den inneholder 40% sinkoksid. I sammensetningen av sink salve er konsentrasjonen av dette stoffet 10%. Også den økte effekten av legemidlet Desitin skyldes tilstedeværelsen i sammensetningen av talkum, som forbedrer tørkeeffekten og torskeleverolje, som gir den nødvendige fuktighet.

En annen kjent og effektiv analog av sink salve er Zindol suspensjon. Dette verktøyet er litt dyrere enn sink salve, men betydelig billigere enn Desitin, gjennomsnittlig pris er rundt 100 rubler. Tsindol har en flytende form, som noen ganger kalles "mash", og er en solid stoffpartikler som er i væsken og ikke løses i den. Før bruk må preparatet rystes forsiktig.

Sammensetningen av Zindol er litt forskjellig fra sinksalve. Konsentrasjonen av sinkoksid i sammensetningen av dette legemidlet er 12,5%. Den terapeutiske effekten forsterkes av det faktum at blandingen inneholder medisinsk talkum og stivelse. Den flytende delen av legemidlet Zindol består av medisinsk alkohol, destillert vann og glyserin. Indikasjoner for bruk av stoffet er de samme som for sink salve.

Også, sammen med sink salve, brukes ofte sinkpasta, som har en tettere konsistens og en identisk sammensetning. Imidlertid er sinkoksyd i det 25%, i forbindelse med hvilket det overgår Zinksalve i effektivitet. Koster i gjennomsnitt opptil 50 rubler.

En annen effektiv analog av sink salve er Lassara pasta, eller som den kalles: Zink-salicylic pasta. Dette preparatet inneholder 25% sinkoksid, 25% stivelse, 48% petrolatum og 2% salisylsyre. I tillegg til de samme indikasjonene som sink salve, brukes dette verktøyet for sår og sår med nærvær av en gråtprosess. Prisen på Lassarpasta i gjennomsnitt er fra 30 til 50 rubler.

Zinksalve - ekstern antiseptisk for behandling av dermatitt og bleieutslett

Sinksalve - et farmasøytisk preparat for tørking av senger. Instruksjonen regulerer bruken av salve som eksternt antiseptisk middel. Hva hjelper sink salve? Og hvordan å bruke den fra dermatitt, betennelse, bleieutslett?

Sinkoksyd

Den viktigste aktive ingrediens er sinkoksid. At den har antiinflammatorisk og tørkende effekt. For tjue år siden forbereder de reseptfrie avdelingene forskjellige talere, og sink ble inkludert i sammensetningen av noen salve til behandling av dermatitt. Og i dag inneholder mange babypulver, solkrem sink i sammensetningen.

Bruken av et element for å behandle huden har en dyp historie. I traktater fra de gamle helbreder ble sink inkludert i mange formuleringer av hudbetennelse. I det gamle Kina gnidd kvinnene sine ansikter med knust perlemor (som også inneholdt sink). Lagt den i en skygge, pulver, leppestift.

Hva gir dette elementet, og hvorfor er det så etterspurt i ulike kremer for hudpleie?

Sink for hudens helse

Sink - et sporelement som er 99% konsentrert i kroppens celler, og den største konsentrasjonen i hjernen. Med mangel på sink, bufferorganer (negler, hår) og hud, påvirkes primært. For å gjenopprette det, bruk sinkholdige forbindelser (kremer og salver). Zinksalve er en av de mest rimelige alternativene for å gi huden et viktig sporelement.

Interessant: det er en enkel test som lar deg vite om sink er nok i huden din. Hvis sårene dine setter sakte - betyr det at du ikke har nok sink.

Sammensetningen av sink salve

Grunnlaget for sink salve er vaselin. Mengden sinkoksid og petroleumsgel er relatert til 1:10. Ulike produsenter legger til grunnkomponenten ytterligere komponenter - mentol, fiskeolje, parabener, lanolin, mineraloljer, voks. Dette bestemmer ytterligere egenskaper og pris på salven.

Den rimeligste prisen er for en enkel forbindelse (sinkoksid + bensinatum). Dyrere - salve med mineraloljer og parabener. Noen komponenter (salisylsyre, svovel) forsterker salvenes effekt.

Sink og salisylsyre

Sammensetningen med salisylsyre kalles salicylisk sink salve eller Lassar pasta. Sammensetningen ble oppfunnet for mer enn 100 år siden av en hudlege. Det behandler effektivt akne og hudbetennelse, har en merkbar bleking effekt.

Salisylkomponenten i sammensetningen er keratolytisk, den forbedrer pastas antiseptiske egenskaper. De keratolytiske egenskapene til salicyl tillater bruk av en salve for å myke korn.

Salisylsyre forårsaker ofte hudirritasjon og en allergisk reaksjon. Derfor er det ikke brukt under graviditet og i pediatrisk behandling (ikke behandle barn under 12 år).

Svovel og sink

Sammensetningen med tilsetning av svovel fikk navnet på svovel-sink salve. Når det påføres huden, danner svovelkomponenten sulfider, noe som forbedrer den anti-inflammatoriske effekten. I tillegg er svovel et adsorbent. Kombinasjonen av svovel og sink gir fungicid og anti-parasitiske egenskaper til salven. Det gjør at du kan bruke sammensetningen for gråtende sår, purulent eksem, soppsykdommer, scabies.

Sink salve: indikasjoner for bruk

Den antiseptiske effekten av sinkoksid er relativt svak. Derfor brukes den til hudirritasjoner og brukes ikke til purulente sår, infeksjoner.

Hva gjør salven:

 • Tørker (brukes til "våte" sår).
 • Lindrer betennelse (fra røde områder av irritert hud).
 • Reduserer puffiness (på grunn av reduksjon av betennelse).
 • Fremskynder epitelisering av huden, regenerering og dannelse av nye hudceller, sårheling.
 • Beskytter mot irriterende stoffer. På grunn av dette blir sinkoksid innført i sammensetningen av solkrem (beskyttelse mot solbrenthet).

Hva gjør sink salve beskytte huden mot:

 • Fra ultrafiolett.
 • Fra overdreven sterk sekresjon av talg (reduserer aktiviteten til talgkjertlene).
 • Fra bakterier (desinfeksjonsmiddel).

Zink kalles en sikker ingrediens og legges til krem ​​for gravide og nyfødte barn.

Sinksalve: bruksanvisning

Farmasøytisk salve er tilgjengelig i banker og rør. Instruksjoner for bruk av sink salve regulerer bruken av det for ikke-purulent hudbetennelse. Sink sammensatt smøre dermatitt, bleieutslett, sengetøy. Det legges vekt på at sink behandler de inflammatoriske prosessene som ledsages av frigjøring av ekssudat (væske).

Bruken av sink salve er ekstern. Den antibakterielle effekten av sink er svak. Salven behandler ikke sopp- eller virusinfeksjoner. Det tørker bare og lar deg raskt fjerne irritasjon, betennelse. Instruksjoner til salven regulerer bruken av dermatitt, bleputslett, streptoderma, akne, samt behandling av grunne sår, mindre kutt.

Bruk av sinksalve for barn er tillatt fra de første dagene av livet. Hun advarer og behandler bleputslett som forekommer hos babyer etter våte bleier. Det lindrer også irritasjonen som gjenstår på huden etter avføring (ofte med diaré og dysbiose - huden irriterer, gjør vondt).

Tillatte også bruk av sinksalve under svangerskapet. I svangerskapet bruker kvinner en sinkforbindelse for bleking av kosmetiske defekter (for eksempel pigmentering).

Sinkoksid bør ikke svelges, og sinkgasser må ikke innåndes. Å komme inn i dette elementet forårsaker forgiftning. Derfor anbefales det ikke å bruke sinksalve for sprekker i brystvorten til en sykepleier. Kontakt med sink i barnets matkanal er fulle av giftig forgiftning. Ekstern bruk av salven fører ikke til inntrengning av sink inn i blodet, forårsaker ikke toksisitet.

Og nå vurdere hva som er behandlet med sink salve. I tillegg til dermatitt og bleputslett, hvor ellers er sinkforbindelsen gunstig?

Zink pinworm salve

For behandling av pinworms, er anus av et barn smurt med salve for natten. Så gjør det i 3-4 uker. Hver natt kryper ormene gjennom anuset for å legge egg i foldene av anusen. Imidlertid frigjør de stoffer som forårsaker alvorlig kløe. Skrape rumpa, barnet legger eggark under neglene. Etter - tar hendene i munnen og blir smittet igjen.

Påføring av sink salve reduserer irritabilitet og fjerner kløe. Barnet klør ikke og blir ikke smittet med ormer.

Sink salve for dermatitt (diatese, eksem)

Diatese eller dermatitt er en allergisk reaksjon som ofte manifesterer seg i barndommen til den ufordelte matkomponenten. Dette er forskjellige navn for samme inflammatoriske prosess. Folk langt fra medisin kaller det diatese. Leger refererer til dermatitt, eksem eller hudbetennelse.

Merk: Dermatitt er bokstavelig talt betennelse, og eksem er et resultat av betennelse (skorper, skalaer).

Diatesbetennelse på huden kan være fuktig og tørr. Zinkforbindelse er spesielt effektiv for våt diatese-dermatitt. Zinksalve for eksem med frigjøring av flytende ekssudat er det beste middel for tørking og forebygging av bakterielle infeksjoner. Zinksalve for tørr crusted diatese er også en effektiv behandling.

Zinksalve for akne og svette

Bruken av sinksalve for svarte flekker har sine egne egenskaper. Hvis det er svarte prikker, blir de først fjernet, og deretter påføres zinkpasta. Det vil si at sink salve brukes etter kosmetisk rensing av ansiktet (damping, fjerning av hudormer og påfølgende tørking). Salve fra svarte flekker (ifølge vurderinger) bremser utseendet til et nytt akneutslett.

Zinkforbindelse eliminerer effektivt lukten av svette. Hvis du ofte svetter og ikke bruker svetteblokkere, får du en sinksalve. Etter morgendusjen tørk armhulen godt og påfør en sinkforbindelse. Lukt vil ikke være hele dagen.

Sinksalve i kosmetikk

Sink er ikke for ingenting kalt mineral av skjønnhet. Sinkoksid er inkludert i ulike kosmetiske og farmasøytiske salver og pastaer for kropp og ansikt. Sinksalve for huden er en viktig del av helse og visuell appell.

Hva gjør sink for ansiktets hud:

 • Støtter helsen til hudceller (som er spesielt nødvendig for daglig bruk av dekorative kosmetikk, nattkrem med sinkholdig komponent lindrer betennelse, som dannes under daglig kosmetisk innredning).
 • Whitens brunfarge - effekten av lightening påvirker fargen på alder flekker og fregner.
 • Behandler akne.

Sinksalve for ansiktet påføres oljeaktig hud (tilbakekall tørkeeffekten). For tørr hudtype sammensetning er ikke brukt. Mask av sink salve for tørr hud er laget av sinkoksid, petroleumjell og kosmetisk nærende olje, baby krem ​​(for eksempel sammensetningen av Johnson Baby). Du kan også myke effekten av sinkpasta med smør (det legges til sammensetningen i stedet for krem). Dette bevarer den anti-inflammatoriske effekten uten å tørke huden.

Merk: Zinksalve brukes ikke som en base for sminke. Det kan være en nattkrem, og kan ikke være dagtid, tonal.

Salve for sengetøy og bleieutslett

Utseendet av trykksår, bleputslett er typisk for sengetepper. Dette skyldes langvarig hudkontakt med urin, avføring. Derfor er den beste måten å forhindre forekomsten på, å ha en fuktighetsabsorberende bleie. Det tillater ikke at huden blir våt i rygg og lår.

Hvis hudirritasjon allerede har oppstått, bruk deretter sink salve. Det lindrer irritasjon, behandler hudbetennelse.

Viktig: Før påføring av sammensetningen, vaskes huden og tørkes tørk. Og bare etter - smøre salve. Det vil forhindre hudkontakt med irritasjon.

Hvor sink salve er ineffektiv

Siden sinkoksid er et mediumvirkende antiseptisk middel, er det ikke alltid i stand til å behandle hudbetennelser. Når det er ineffektivt:

 • Zinksalve for berøvelse har ingen terapeutisk effekt. Det kan tørke lavplaster, men kan ikke begrense spredningen, for å forhindre utseende av nye flekker. Zinksalve fra soppen (patogen berøver) hjelper ikke, så vel som fra viruset eller fra pyogene bakterier.
 • Zinksalve for herpes er ineffektiv. Det kan bare tørke eksisterende bobler, men påvirker ikke deres antall og omfanget av spredningen drastisk.
 • På samme måte brukes sinksalve for vannkopper i helbredende fase. Når viruset tas under kontroll og nye utslett har sluttet å vises. I løpet av denne perioden behandles utslettet med et antiseptisk hud. Anvendelse av salven i det akutte stadium, når utslett bare vises, reduserer kløe.

Bruken av sink salve: hvordan og hvor

Zinksalve påføres intakt hud. Derfor begynner behandling med sinksalve så snart irritasjon og rødhet oppstår, før dannelsen av sterke sår (trykksår, skorper).

Hvordan smøre sink salve? Sammensetningen påføres i et tynt lag. Dette bør gjøres 2-3 ganger om dagen.

Er det mulig å smøre hår med sink salve? Ja, sinkholdige pastaer brukes til fet hår. De blir brukt i hodebunnen og forlatt det i 40-60 minutter. Hvis håret er veldig fett - er sink salve igjen på hodet for natten (iført polyetylen og en hette - for ikke å pudse jorden). Om morgenen - vask av. Denne prosedyren kan kurere fet seboré.

Resultatet av å bruke sink salve er ikke alltid merkbar. Utseendet avhenger av hvor sterk irritasjonen var. Zinkforbindelse behandler små betennelser. Bildene nedenfor viser hvordan sinkoksid hjelper til med å behandle dermatitt.

analoger

Sink er en antiseptisk middelvirkning. Det kan lindre irritasjon, men er ikke alltid i stand til å kurere betennelse. Alvorlige inflammatoriske prosesser og hudinfeksjoner behandles med lignende stoffer med en mer uttalt effekt (Levomekol salve, Panthenol krem).

Når du bestemmer deg for hva som er best - sinksalve eller panthenol, bør du vurdere årsaken til betennelse i huden. Hvis det er en patogen bakterie eller en virusinfeksjon, vil sinkforbindelsen ikke hjelpe deg.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Sink er nesten ikke absorbert gjennom huden i blodet og har ingen systemisk effekt på andre organer. Derfor har sink salve minst kontraindikasjoner.

Den eneste viktige faktoren mot bruk av salven er dens individuelle intoleranse (overfølsomhet eller allergi). Tilstedeværelsen av en allergisk reaksjon er diagnostisert ved kløe, rødhet, ødem, som oppstår etter bruk av salven.

Hva annet er viktig å vurdere? Salve skal ikke påføres skadet hud (steder med kutt, sår). Ikke kom i øynene. Dessuten er sinkpreparat kontraindisert for behandling av akutte purulente prosesser.

Det er få bivirkninger av sink salve: mørkere på huden på applikasjonsstedet er mulig.

anmeldelser

Salve tørker acne og reduserer betennelse. Og det er billig.

Og salven hjalp meg ikke mye før jeg renset tarmene mine. Det er mye informasjon om rengjøring med enterosorbenter. Så etter rengjøring begynte salven å hjelpe godt.

Hvem vet hva seborrheisk dermatitt er - han vil forstå. De kjørte meg til forskjellige leger, foreskrevne medisiner dyrt. Resultatet er ujevnt. Bestemor nabo sa - kjøp sink salve. Hjalp - nesten borte.

Jeg hadde diates i barndommen. Fra hode til tå var hun dekket av skumle flekker. Smurt alle sink salver. Alt gikk uten spor.

Og jeg har smurt ansiktet mitt i en uke nå. Akne er fortsatt der, men huden har blitt jevnere.

Bedre ennå, legg til sink salve - Erytromycin. Effekten blir sterkere og mer merkbar. Sink i seg selv er svak.

Salicylo-sinkpasta - alt bruk akne, og jeg behandler korn. På sommeren betyr penn for å peke på en pedikyr.

All informasjon er kun gitt til informasjonsformål. Og er ikke en instruksjon for selvbehandling. Hvis du føler deg ubehag, kontakt legen din.

Flere Artikler Om Typer Acne