"Ichthyol salve" er et testet og velprøvd stoff fra midten av forrige århundre, som har egenskapene ved å desinfisere og undertrykke inflammatoriske legemiddelreaksjoner.

På grunn av dens egenskaper har den blitt mye brukt i behandlingen av inflammatoriske sykdommer i huden. Til tross for den ubehagelige, stikkende lukten, er ticholsalve fortsatt mye brukt i behandlingen av mange inflammatoriske prosesser i dag.

Ichthyol salve gir to praktiske former for behandling - myk, utstyrt for ekstern terapi og hard, i form av suppositorier - dette gjør at de kan brukes til behandling av inflammatoriske lesjoner av slimete vev i urologiske, proktologiske og gynekologiske patologier.

Grunnlaget for ichthyol salve er den vanlige medisinsk peeling vaselin. Hovedaktivstoffet er en svovelholdig forbindelse ichthammol, et derivat av skiferolje, oppnådd under bearbeiding av kerogen, som er en del av den organiske komponenten av skifer. Stoffet har en tarrystruktur av svart farge og en ganske spesifikk lukt som avviser mange pasienter.

Men på bakgrunn av alle dets fordeler og farmakologiske egenskaper er dette absolutt ikke en betydelig ulempe. Det er svovelinnholdet i ichthammol som skyldes den terapeutiske effekten av ichthyolsalve. Hva er uttrykt:

 • Analgetiske og antiinflammatoriske egenskaper;
 • Antiseptisk effekt på grunn av de destruktive egenskapene til svovel på protein og cellulær struktur av patogenet;
 • Forbedret mikrocirkulasjon i den berørte huden og på applikasjonsstedene;
 • Keratoplastisk effekt, som gir: forebygging av prosesser av vevsavfall, mykning og fjerning av infiltrasjon, tørking av vev, tidlig sårheling.

Den største effekten av behandling med Ichthyol salve skyldes den maksimale prosessen med akselerert regenerering av de berørte vevene, dets raske strukturelle og funksjonelle utvinning.

Ichthyol salve foto

Kombinasjonen av farmakologiske egenskaper gjorde det mulig å aktivt påføre agenten i behandlingen av ulike patologiske prosesser på huden forårsaket av en infeksjons-inflammatorisk lesjon.

Ved behandling av åpne sår med Ichthyol salve reduserer dets applikasjon sekresjonen av det flytende og purulente substratet, noe som gir en rask rensing av såroverflaten, noe som bidrar til sin hurtige helbredelse. Et spesielt tegn på den aktive komponenten av legemidlet, på grunn av den lokale effekten av salven, som bare strekker seg til anvendelsesområdet, blir absorbert utelukkende inn i blodbanen på stedet for vevskader.

Denne egenskapen av "Ichthyol" - ikke å bli introdusert i det generelle systemet for hemocirkulasjon, har gitt sitt brede bruk til behandling av gynekologiske, urologiske og proktologiske sykdommer.

Raskt overgang på siden

Hva hjelper Ichthyol salve?

Området der Ichthyol salve er påført er ganske omfattende. Dens effektivitet har blitt bevist i behandlingen av smittsomme hudsykdommer med en utprøvd inflammatorisk prosess med:

 • hydradenitt og pyoderma;
 • ulike former for dermatitt, koke og hudormer;
 • brenner, ulcerative og purulente sårflater av huden;
 • osteofollikulitt og erysipelas;
 • rosacea, sycosis, eksem og streptoderma.

Ved behandling av hudsykdommer viste kombinasjonspreparater med inkludering av ichthammol og sinkkrystaller en god effekt. En av dem, presentert i farmakologi - "Zink-Ichthyol salve."

Hva hjelper itiol salve med? For å redusere reaksjonene av betennelse og lindre smertesymptomer, sammen med et rent preparat, brukes ichthyol salve i en kombinasjon av kompleks behandling av neuralgi og leddgikt. Som en intern behandling:

 • andexites, metrites og parametrites;
 • vaginose, kolpitt og cervicitt;
 • prostatitt, salpingitt og endometritis.

Instruksjoner for bruk Ichthyol salve

I henhold til merknader og instruksjoner til stoffet, har "Ichthyol salve" et bredt spekter av applikasjoner. I form av ekstern behandling av inflammatoriske lesjoner i epidermis og som intern terapi, brukt i form av salve tamponger og lys med ichthammol komponenten.

For neuralgia, hudsykdommer og leddgikt, blir tyktolsalven påført og jevnt fordelt på problemområdet, med et anfall (1 cm) rundt omkringliggende sunt vev. Ved påføring av salve på huden, blir det ikke gniddt, huden skal ikke vise seg gjennom den. Overfra er det sterile serviett pålagt og festet. De farmakologiske egenskapene til ichthyol salve, når de påføres sår, gir og bidrar til deres raske vevregenerering.

Behandlingen utføres i en og en halv to uker. Endre salve komprimering bør utføres etter en åtte-timers periode. En ny komprimering blir bare brukt for å rense huden, etter at du tidligere har renset og vasket det forrige lag av kompresjon med varmt såpevann. Ved behandling av ledd og neuralgiske sykdommer - kursbehandling (opptil 2 uker hver) med 2 ukers pause.

Med koker, hydradenitt og furunkulose - effektiviteten av bruken av "Ichthyol salve" gir sin keratoplastiske egenskap, noe som er utmerket for å trekke og helles ut det purulente substratet til utsiden. Påføringsmetode ligner den forrige. Innførelsen av midler på en abscess, vil snart føre til dannelsen av brysthodet, og deretter dets gjennombrudd.

Deretter behandles det pusfrie området med en løsning av "klorhexidin". Videre bruk av legemidlet utføres med sikte på å forhindre infeksjon og abscesser, bidrar til tidlig sårstramming.

Ved gynekologiske betennelsessykdommer er det tilrådelig å utføre terapi med suppositorier på grunnlag av ichthammol, da administrering av salven selv, når den kommer i kontakt med slimhinnen, kan forårsake ubehag i form av kløe og symptomer. Ved behandling av proktologiske eller urologiske patologier injiseres salven gjennom en tampong - hygienisk eller selvstendig tilberedt.

Tampongen er fuktet med glyserin, opptil 15 gram salve påføres på toppen og injiseres så dypt som mulig i endetarmen. Prosedyren utføres opp til 3 ganger per dag i to uker. De blir utført etter avføring, eller rensing av tarmkanalen. Om nødvendig, etter tre ukes intervall kan behandlingen fortsette.

Bruken av salve i behandling av akne

Påvirkning, anvendt ichthyol salve for akne gir:

 • lettelse av inflammatoriske reaksjoner;
 • mykning av dermis rundt infiltratet;
 • tørking av huden ved å stoppe hevelse og redusere infiltrering;
 • forebygging av henfall av dødt vev;
 • akselerasjon av vevregenerering og helbredelse.

Slike funksjoner er svært effektive når det gjelder behandling av dyp, ofte betent akne. Behandlingen utføres av punktmetoden, og påfører salven direkte på pimpleet i et par timer. Under sin handling akkumulerer pus i en munn av talgkjertlene (pore), som danner et purulent hode. Ytterligere behandling fører til et gjennombrudd av pus, det gjenværende såret behandles med et antiseptisk middel.

Hvis to timer ikke er nok til å bryte den purulente betennelsen, blir "ichtyol" påført med et tynt lag på kvise, festet med serviett og forlatt natten over. Hvis dette ikke fører til en uavhengig frigjøring av pus, fortsetter behandlingen. I unntakstilfeller, når en kvise forårsaker uutholdelig smerte, punkteres tippen forsiktig med en desinfisert nål, det purulente substratet presses ut og såret behandles.

For eksempel oppnås effektiviteten av behandlingen av komedoner (blackheads) først etter mer enn seks prosedyrer.

Hvordan søke om hemorroider?

Som en hoved terapeutisk egenskap for hemorroider er Ichthyol salve uholdbar - den kan brukes som et middel mot smerte og betennelse, som et antiseptisk middel, ødelegger smittsomme flora og som et stoff som har evne til å akselerere vevshelingsprosesser.

Når hemorroider anbefales Iktyolsalve for smøring av anal-banen. Prosedyren gjøres best ved sengetid, etter grundig vask og tørking av huden. Om morgenen er det nødvendig å fjerne rester av salve med serviett og vask huden med vann. Behandlingen utføres i 2 uker.

Disse prosedyrene kan lindre pasientens tilstand, men denne behandlingen er ikke i stand til å kurere hemorroider og kan brukes som beredskap hvis det er umulig å umiddelbart konsultere en lege.

For rask vevregenerering og helbredelse av den berørte huden på anusen, brukes Ichthyol salve som et supplement til hovedhemorroide terapi foreskrevet av en lege.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Kontraindikasjoner Iktyolsalve skyldes den individuelle intoleransen til pasienten til salvekomponenten, som kan uttrykkes ved bivirkninger i form av allergiske reaksjoner: hudutslett, irritasjon i huden, kløende ubehag og brennende.

Med slike tegn bør bruken av Ichthyol-salve bli forlatt og erstattet med et lignende stoff.

Er det noen analoger?

Dessverre eksisterer ikke preparater med et slikt virkestoff som iktyolsalven i dag. Men analoger på terapeutiske effekter er iboende:

 • "Vishnevsky salver",
 • "Levomekol"
 • "Levometrilu"
 • "Levosin"
 • "Netranu"
 • "Solicylo-sink salve" med en komponent av kloramfenikol.

Ichthyol salve

Dette godtgjorte verktøyet i løpet av årene er ikke dårligere i sammensetningen til flertallet av dyre lokale midler med tilsvarende egenskaper. Iktyolsalve brukes til å behandle ulike hud-, smittsomme, sopp-, neuralgiske og andre sykdommer. Den har en merkelig lukt av tjære og svart farge.

Hva er ichthyol

Dette stoffet oppnås ved destillasjon av brennbar skifer fra svovel. Som et resultat av denne prosessen isoleres ichthyololje, som behandles med svovelsyre. Neste trinn er nøytraliseringen av produktet med ammoniakk, noe som resulterer i at det blir sirupaktig, får en brun-rød nyanse og en bestemt lukt. Dette kalles ichthyol. Den resulterende blanding fortynnes med petrolatum for å danne et medikament. For første gang å bruke dette stoffet begynte på 1800-tallet: da ble de behandlet for revmatisme, hudpatologier, gikt. Egenskaper besatt av ichthyol:

 • anti-inflammatorisk;
 • antiseptisk;
 • lokalbedøvelse;
 • keratolytiske;
 • antibakterielle;
 • antifungal;
 • protivoseboreynoe.

Hva behandler salve med ichthyol

På grunn av sin unike sammensetning er salven brukt til å behandle psoriasis, koker, purulente abscesser, eksem, akne, svarte flekker på ansiktet (akne) og andre hudsykdommer. Andre indikasjoner for bruk av ichthyol-midler er:

 • hemorroider;
 • demodicosis;
 • talkum;
 • gynekologisk patologi;
 • øreinfeksjoner;
 • atheroma;
 • mastitt;
 • subkutan betennelse;
 • traumatiske og degenerative sykdommer i leddene;
 • flass, seborrhea;
 • hudsvamp (til og med en 0,2% løsning av ichthyol kan undertrykke vital aktivitet av soppinfeksjoner).

Iktyol er effektiv til å undertrykke reproduksjonen av forskjellige bakterier, men komponenten har en større effekt på gram-positive mikroorganismer som stimulerer utviklingen av bakterielle infeksjoner. Iktyolsalve kan undertrykke virkningen av enzymer som fremmer nedbrytningen av arakidonsyre. Fordelen med stoffet er at dets handlinger er sammenhengende: i tilfelle av hudsykdommer av sopp eller bakteriell natur, er den terapeutiske effekten av ichthyol rettet ikke bare mot eliminering av patogen flora, men også ved fjerning av betennelse.

Andre fordeler med ichthyol utendørs agent:

 • naturlig sammensetning
 • sikkerhet, mangel på allergiske reaksjoner;
 • sparing effekt på kroppen;
 • bredt spekter av handling;
 • reduksjon av ubehagelige symptomer (irritasjon, kløe, peeling);
 • redusere overdreven aktive sebaceous kjertler;
 • bli kvitt hudfeil.

Hvordan søke

Ifølge instruksjonene er bruk av ichthyol salve tillatt selv under graviditet og amming, men før behandling er det nødvendig å konsultere lege. Til tross for at stoffet er ufarlig, er det viktig å følge visse forholdsregler når du bruker den. Så, bør du unngå å få stoffet i øyet. I tillegg er en intern ichthyolmedisin kontraindisert.

Det er uønsket å bruke ichthyol til å behandle for dype sår. Stoffet er også svært dårlig vasket, så du må bruke den forsiktig slik at du ikke flekker klær eller møbler. For å gjøre dette, bruk en steril bandasje som dekker dem med det behandlede området i kroppen. For at preparatet skal være egnet i lang tid, er det bedre å lagre det ved en temperatur ikke høyere enn 20 grader og på et sted hvor solens stråler ikke faller. Det optimale stedet er hyllen til kjøleskapet.

Salve for brann og frostbit

Instruksjonene til ichthyolpasta sier at det hjelper med brannsår og frostbit i huden. Dosering avhenger av det berørte området. For eksempel, hvis en brenn / frostbit lokaliseres på en finger eller en håndflate, vil 3-4 g av legemidlet være tilstrekkelig. Slik bruker du salven hjemme:

 • midler påføres på det berørte området av kroppen i et jevnt, tynt lag;
 • masserer medisinen inn i huden;
 • Behandlingsområdet er dekket med gasbind / bandasje, brettet i flere lag;
 • bandasjen er festet med en lapp
 • Daglig erstatning av dressing anbefales.

Salve mot kokninger og betennelser

Ichthyol utendørs middel bidrar til å eliminere ulike betennelser, koke, koke og andre hudpatologier. I følge instruksjonene bidrar salven fra purulente sår til raskt å trekke ut infeksjonen fra under huden og tørke vevet. Hvis du lager en ichthyolforbinding for natten, vil morgenen furuncle åpne og såret blir desinfisert. Siden stoffet er i stand til å dehydrere vev, er det nødvendig å forsiktig anvende en salve for purulente betennelser i ansiktet eller nakken.

Hvordan er ichthyol salve brukt til betennelser:

 • et tynt lag med medisin brukes på ren, tørr hud;
 • Overfra er området dekket av en bakteriedrepende gips (hvis salven påføres ansiktet, hoppes dette trinnet over);
 • Legemidlet er igjen i 4-5 timer for behandling av sår i ansiktet (med nederlaget i andre deler av kroppen er det bedre å forlate legemidlet for natten);
 • prosedyren gjentas daglig om kvelden.

Salve for subkutan akne

For å kvitte seg med de subkutane formasjonene, er det nødvendig å bruke ichthyol-middel daglig. Ved hjelp av 2-3 prosedyrer blir huden gjenopprettet, og akne vil løse seg. Effektiv måte å bruke stoffet på:

 • før du går til sengs, rengjør huden med spesielle kosmetikk;
 • Påfør ichthyolpasta på en kvise med en bomullspinne;
 • Legg et stykke klyngfilm over toppen og lim med en gips;
 • Etter 1-2 timer vasker du salven med vann;
 • Gjenta prosedyren hver dag til pimple forsvinner.

Ichthyol salve: billig men effektiv. Hva hjelper og hvordan du bruker ichthyol?

En svært effektiv løsning trenger ikke nødvendigvis å være dyrt og publisert, noen ganger er mirakler av kur vist ved budsjettmessige, men tidsbestemte forberedelser. Dette er akkurat ichthyol salve. Hva hjelper Ichthyol salve og hvordan man bruker det, les vår artikkel.

beskrivelse

Ichthyol salve er en mørkbrun substans med en tykk konsistens og en uvanlig lukt. Hun skylder dette utseendet og ubehagelig aroma til sin naturlige opprinnelse. Dens hovedbestanddel, ichthyol, er produsert ved destillasjon av brennbare skifer fra svovel. Det definerer ovnens hovedhelbredende egenskaper. Den fete basen er petroleums gelé, noe som letter applikasjonen og gni på huden.

Medisinske egenskaper

Iktyolsalve har et stort antall medisinske egenskaper:

• forbedrer den regionale sirkulasjonen.

På overflaten av huden kjemper ichthyol effektivt mot gram-positiv flora (streptokokker, stafylokokker), gjærsvepp.

Ichthyol salve på grunn av keratoplastiske egenskaper regulerer cornering av erysipelas, noe som gjør den mer elastisk og mykere, eliminerer desquamation, aktiverer metabolismen av hudceller.

Iktyolsalve forårsaker en liten irritasjon av nerveenden av huden eller slimhinnet, noe som fører til refleksminnet i blodkarene og en reduksjon av følsomheten til smertestillende midler. Bedøvelseseffekt på applikasjonsstedet skjer innen få timer. Fungerer i ytre lag av huden, blokkerer det prosesser av betennelse, lindrer rødhet, hevelse, kløe, reduserer sekresjonen av væske. Utseende, det ser ut som å trekke pus ut av de dypere lagene i huden, eliminere suppuration og akselerere helbredelse, så Ichthyol er populær hos kosmetologer for behandling av subkutan akne og for å forhindre dannelsen etter dyp rensing av huden.

Indikasjoner for bruk

Iktyolsalve er mye brukt i mange inflammatoriske sykdommer i dermatologi, kirurgi og gynekologi.

Eksternt påføres huden på huden med:

• Første grad brannsår;

• Neuralgi forårsaket av traumer eller betennelse i nerven;

• hudlidelser med lupus erythematosus;

• hudirritasjon ved å stikke med nese eller andre planter;

Ichthyol salve hjelper med smittsomme og inflammatoriske sykdommer i huden, hvorfra den har funnet sin bruk i behandlingen av:

• mikrosporia og trichophytia (purulent prosess);

Ved sykdommer i bekkenets indre organer som:

Påføring av ichthyol salve

Før du bruker ichthyol salve, bør det berørte området først rengjøres med en alkoholløsning, tinktur av calendula eller kamille. Deretter fordeler du salven over den berørte huden. For å øke effektiviteten, kan du gni salven i en sirkulær bevegelse for leddgikt, neuralgi, eksem, psoriasis.

For ikke å utilsiktet tørke av salven med klær, lukk applikasjonsstedet med en gasbind og pakk den eller lim den med en gips. Forkleet endres minst 8 timer senere.

Iktyolsalve er tilgjengelig i to typer: 10% av innholdet av det aktive middel i salven og 20%.

Jo høyere konsentrasjonen av ichthyol er, jo mer uttalt dens farmakologiske egenskaper. Jo sterkere betennelsen, jo større bør konsentrasjonen av ichthyol velges. Dermed er 20% salve effektiv for hydradenitt, furunkulose, karbunkulose. Mens med eksem, kan akne tørke ut huden og forårsake overdreven peeling. I disse tilfellene er det bedre å bruke 10% salve.

Ved brannskader hjelper Ichthyol salve når det bare er rødhet, uten blister, og overflaten på den berørte overflaten overstiger ikke 10 cm2.

Vær oppmerksom på at Ichthyol salve ikke brukes når det er åpne sårflater av huden og slimhinnene (kutt, slitasje, sår, sår). På grunn av dets irriterende egenskaper, kan det øke smerte og forverre betennelsen.

Jeg vil gjerne fremheve bruken av denne medisinen i behandling av akne og akne.

Ichthyol salve hjelper til å "modne" dyp subkutan akne, og etter å ha gjort en abscess fjerner pus og akselererer sårheling. Smerteprosess og rødhet passerer på kortest tid, noe som er viktig når en kvise på ansiktet, og det er vanskelig å gjemme det med kosmetikk.

Et annet hyggelig poeng i kosmetologi er evigheten til ichthyol salve til å oppløse komedoner eller ganske enkelt svarte prikker. Legemidlet myker og fjerner korken med sin grunne plassering, glatter huden og strammer porene. For å gjøre dette, bruk salven prikket til et kvise eller et problemområde. Pass på at salven ikke kommer i øynene dine! Etter noen timer, fjern overflødig stoff med serviett og vask med varmt vann. Det er bedre å gjøre dette om kvelden når du ikke lenger planlegger å forlate huset. Det svake utseendet på salven på ansiktet ser ujevne ut, dessuten kan den ubehagelige lukten skje for andre, selv om den forsvinner ganske raskt.

For behandling av betennelse i indre organer, er tampongen dekket med salve og injisert i endetarmen eller skjeden til en dybde på 2-4 cm. I slike tilfeller er det mulig å bruke stearinlys med ichthyol.

Iktyolsalve i sjeldne tilfeller kan forårsake intoleranse, som ser ut som allergisk dermatitt (rødhet, kløe, brennende følelse). Derfor, hvis du tidligere har hatt overfølsomhet overfor andre legemidler, må du for første gang bruke salven med forsiktighet, punktvis.

Bruk av salve hos gravide og ammende kvinner forårsaker bekymring. Men er de sanne? Iktyolsalve trenger ikke gjennom huden og absorberes ikke i blodet, derfor er det trygt for både fosteret og det nyfødte.

Pakkealternativ: Hvordan velge?

Selg salven i glass mørke krukker med et tettsittende plastlokk eller aluminiumsrør. Det sistnevnte alternativet er mer økonomisk i forbruk, siden det er praktisk å presse ut den nødvendige mengden av stoffet. Videre, i et rør, påvirker salven ikke oksygen i luften, oksiderer ikke, og derfor vil effektiviteten ikke reduseres under lagring etter åpning. Derfor, hvis det innebærer et betydelig forbruk av salve til behandling av store hudoverflater, velg en glassburk. Hvis stoffet vil bli brukt punktvis i enkelte tilfeller, for eksempel for å behandle akne, kjøp salven i et rør.

I dag har ichthyol salve blitt uberettiget glemt av leger, men tilgjengeligheten og effektiviteten har hjulpet henne til å ta et fast sted i tradisjonell medisin. Dette stoffet kan definitivt anbefales til alle for hjemmapotek.

Ichthyol salve

Iktyolsalve er et eksternt antiseptisk middel. Instruksjonen anbefaler at du bruker den til akne, sår, så vel som for leddbetennelse. Bruken av salve er tradisjonell og populær for å trekke langrennende koker. Hva gir ichthyol salve? Hvordan er det best å bruke det i behandlingen? Og hjelper ichthyol salve med virale hudlesjoner (vannkopper, herpes)?

Iktyol - antiseptisk

Iktyol (eller ingammol, eller i kjemisk terminologi - ammoniumbituminosulfat) er en harpiksholdig substans fra skiferstein. Det er et konsentrat av organiske stoffer med stor mengde svovel. Ichthyol er produsert ved flerlagsbehandling av organisk harpiks, som er inneholdt i sedimentære skiferstein.

Til notatet: navnet "ichthyol" på gresk betyr "fisk" eller "fiskeolje". Dette skyldes det faktum at rester av skjeletter av forhistorisk fisk ofte finnes i skifer.

Ved fremstilling av ichthyol blir skiferharpikser sublimert og destillert, hvoretter de blir behandlet med alkali-, svovelsyre- og ammoniakkvann og deretter inndampet for å oppnå en medisinsk substans.

Det ble introdusert i behandlingsbehandlingen på slutten av 1800-tallet av den tyske legen Paul Unna. Anti-inflammatorisk, antiseptisk og smertestillende effekt ble gitt til legemidlet. Det var ment for ekstern terapi av hud- og leddsykdommer, betennelser.

I dag er ichthyol salve et tradisjonelt middel for behandling av purulente sår. Den kommer i en konsentrasjon på 10%. Iktyol salvebehandling brukes i dermatologi, urologi, gynekologi og veterinærmedisin. I dette tilfellet varierer veterinærpreparatet i konsentrasjon (20% i stedet for 10%). Ichthyol salve 20% har en mer uttalt effekt. Derfor bruker noen ganger veterinærpreparatet til en rask terapeutisk effekt. Iktyol inneholder mye organisk svovel. Derfor er dens virkning lik svovelsalve (også antiseptisk og antiinflammatorisk).

Effekten av ichthyol i salven

Ichthyol salve 10% er et effektivt middel for behandling av hud- og leddbetennelse. Hvordan virker salve?

Det aktive stoffet (ichthyol) hemmer produksjonen av inflammatoriske mediatorer. I dette er dens innflytelse likt arbeidet med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, som følge av at eksponering for smerten i leddene reduseres, og utviklingen av betennelse er begrenset. Iktyolsalve med betennelse virker som smertestillende - reduserer betennelse og reduserer smerte.

Iktyol er også litt irriterende nerveender, og dette øker blodsirkulasjonen og vaskulær tone i applikasjonsområdet til salven. Som et resultat, øker næringen av vevet (i medisinsk terminologi, deres trofisme), blir utskillelsen av metabolske produkter akselerert, og som et resultat avtar området betennelse og mengden av pus reduseres (hvis noen). På grunn av den vaskulære tonen, blir deres lumen innsnevret og innstrømningen av væske til stedet for betennelse reduseres. Som fører til en reduksjon i puffiness.

Dermed trekker ichthyol salve ut pus, botmer betennelse på huden (med kokker, dermatitt, rødbrent etterbrenning) og i subkutan vev (ledd).

Behandling av betennelse påvirker reduksjon av smerte. Derfor kalles ichthyol salve ikke bare anti-inflammatorisk, men også en smertestillende.

Hva brukes ichthyol salve?

Iktyolsalve i bruksanvisningen refererer til antiseptiske legemidler. Det manifesterer en bakteriedrepende effekt hovedsakelig mot gram-positive bakterier - Staphylococcus aureus, streptokokker. Det har også en depressiv effekt mot patogene sopp. Derfor er det brukt til å behandle hudbetennelser av bakteriell og sopp opprinnelse, samt leddsmerter.

Vi viser hva som hjelper ichthyol salve, og når det brukes til ekstern behandling:

 • For hudinfeksjoner (akne av forskjellig opprinnelse - koker, sår, akne, hydradenitt - purulent betennelse i svettekjertlene i armhulen).
 • Ved hudskader (brenner, frostbit) etter primær epitelisering.
Merk: Iktyol salve er ikke påført på et åpent sår. Derfor blir det ikke smurt på åpne brennsår, men brukes etter den første helbredelsen, den såkalte primære epithelialiseringen.
 • Ved allergiske hudbetennelser (eksem, dermatitt).

I gynekologi brukes ichthyol salve til å behandle betennelse (i brystet, mastitt, i bukhulen, egglederørene, eggstokkene, livmoren og endometritis). I urologi brukes salve til behandling av prostatitt.

Merk: for betennelse i bekkenorganene brukes ichthyol rektal suppositorier. De injiseres i endetarmen, hvor ichthyol transporteres til mageorganene. Slik behandling brukes i gynekologisk og urologisk praksis.

I reumatologi brukes ichthyolsammensetning til å redusere inflammasjonsområdet med leddsmerter (leddgikt, neuralgi av noe opprinnelse).

Ichthyol salve for koke og sår

Den viktigste egenskapen til ichthyol salve er manifestert som evnen til å trekke purulent exudat. Ichthyol salve med en abscess brukes til å akselerere kokingen av kjelen (hvis sår har dannet seg og ikke har det travelt å modne, de sitter dypt og skadet).

Bruken av ichthyol salve til koker kan påskynde prosessen med dannelse av absessen. Det akselererer spenningen og etterfølgende gjennombrudd. Etterpå klynges forsiktig med alkohol.

Merk: Hvis kvise er liten, kan den forsvinne uten aldring. I dette tilfellet absorberes pus fra ichthyol salve ganske enkelt, og en abscess blir ikke dannet.

Ichthyol akne salve

Ichthyol salve bidrar til å forbedre utseendet på huden med purulent akne. Det trekker pus fra det dype, subkutane laget. Og dette akselererer deres modning og behandling. Hvordan bruke ichthyol salve til kosmetiske formål?

 • Fjerning av akne - etter å ha strekket pimpleen, hvis den ikke åpner seg, er den presset eller gjennomboret med en nål. Etter - fjern pus og behandlet med et antiseptisk middel. Om nødvendig, bruk ichthyol salve igjen. Når pus er helt ut, oppstår epitelisering (helbredelse) av hudvev.
 • Kosmetisk ansiktsrensing - ichthyol påføres ansiktet i 30-40 minutter. Mekken av ichthyol salve viser hvor de inflammatoriske prosessene fortsatt skjer og krever gjentatt "rensing".
Til notatet: I tillegg til den kosmetiske "rensing" -prosedyren, i andre tilfeller, anbefales ikke ticholsalve å bli brukt på hele ansiktet. Det er bedre å bruke det pointwise - utelukkende på kvise, comedone, furuncle, abscess.

Iktyol trekker også innholdet i blokkerte sebaceous kanaler (comedones).

 • Fjerning av svarte flekker - med fet hud, sebaceous kanaler burrow med den såkalte "plug". Det skaper utseendet til en svart prikk. Akkumuleringen av svarte flekker på nesen, kinnene, kinnbeinene, i nasolabial trekant kalles akne. Ihtol løser fettpropper og leder kanalens innhold til utsiden. Dermed er den kosmetiske effekten av ichthyol salve fra svarte flekker manifestert.
 • Behandling av inngrodd hår - evne til ichthyol salve til å fjerne smuss og fett er brukt. Anti-akne medisiner brukes ofte til terapi. De løser opp fettete fett som akkumuleres i hårpæren. Dermed gir ticholsalve fra inngrodd hår håret til å vokse utover, ikke innover.
 • Behandling av chalazion - evnen til ichthyol til å korke sebaceous kanaler er også hevdet. Denne sykdommen er forbundet med betennelse i sebaceous kjertel i øyelokk, blokkering og dannelse av segl, en svulst. I tilfelle av chalazion, blir ticholsalve påført fra utsiden ved siden av øyelokket (for å forhindre at det kommer på hornhinnen). Den trekker ut den dannede "bygg" og botmer betennelse.
Viktig: Etter gjennombrudd av en purulent formasjon under behandling av en chalazion, må en stang nødvendigvis oppstå. Først da vil utvinningen bli fullført.

Ichthyol salve og wen

For behandling av såkalte ungdommer, avhenger behandlingen av behandlingen av hvor fullt fettkapselen har vært i stand til å trekke seg ut under huden (internt exsudat og skall). Hvis behandlingen vil bestå kun i å fjerne innholdet i kapselen, så etter en stund dannes wen igjen.

Når du danner wen under huden, brukes ichthyol salve som et ekstra middel for ekstern behandling. Det reduserer betennelse etter punktering, laserkorreksjon, fjernelse av radiobølger.

Ichthyol salve i gynekologi

Ichthyol salve har blitt brukt i gynekologi. Hvordan bruke ichthyol salve til behandling av kvinnelige kjønnsorganer?

Salveblandingen brukes i form av tamponger. Du må vite at ichthyol i henhold til instruksjonene ikke er brukt på slimete overflater. Derfor, med innføring av tamponger med Ichthyol salve inn i skjeden, blir salven fortynnet med glyserin. I tillegg til glyserin kan ichthyol salve til tamponger fortynnes med kamferolje. Fortynning av ichthyol salve reduserer konsentrasjonen av ichthyol og reduserer slimhinneirritasjon.

På grunn av irritasjonsvirkningen av ichthyol på vaginal slimhinnen, blir noen ganger tamponger satt inn i endetarmen (gjennom anus). I endetarm kommer ichthyol inn i den lokale blodstrømmen inne i bekkenet og langs den til de betente kvinnelige kjønnsorganene.

Merk: Iktyolsalve kan ikke brukes til livmoderhalsenosjon. Det kan øke irritasjon og betennelse. På grunn av irritasjon av slimhinner, uten fortynning, påføres vanligvis vanlig ticholsalve på leppen eller i nesen uten fortynning.

Glyserin i seg selv har også en viss effekt. Det forbedrer sekresjonen av slim i livmorhalsen, og dette akselererer rensingen av skjeden fra patogener. Det er derfor tamponger med ichthyol salve forårsake rikelig slimutslipp fra skjeden.

Iktyolsalve for kryssbårne infeksjoner

Demodicosis - tick-båret hud infeksjon, der ansiktet er dekket med stor rosa akne. For behandling av sykdom og kvitt parasittet, er det nødvendig med antiparasittisk ekstern terapi og eksfolierende midler. Ichthyol salve for demodikose kan brukes som ekstern salve til exfoliating cornified hudområder (etter fullstendig ødeleggelse av tick).

Ichthyol salve for hemorroider

Med utviklede hemorroider i anuset, dannes knutende noder (støt). De blir ofte betent og bløder. For deres behandling ved hjelp av lokale sårhelingmidler (salver).

Iktyol-sammensetning kan brukes som eksternt antiseptisk middel. Imidlertid bør det forstås at den viktigste effekten av ichthyol salve er antiseptisk, desinfiserende. Hun har nesten ikke helbredende egenskaper. Derfor bør man ikke håpe at med hemorroider kan ichthyol salve slutte å bløde og stramme blødende støt.

Iktyolsalve hos barn og under graviditet

Salven er godkjent for bruk hos gravide, ammende kvinner. Men ichthyol salve anbefales ikke for barn under 6 år. Ichthyol salve brukes ikke til babyer. Bruk i stedet andre antiseptika i huden.

Måter å bruke ichthyol salve

Iktyolsalve brukes i ren og fortynnet form. Ufortynnet sammensetning brukes til å behandle koke og leddsmerter. Fortynning av ichthyol er nødvendig når du bruker salven på slimhinnene.

Om nødvendig blandes fortynning av ichthyol med glycerin eller kamferolje (til glatt), deretter brukt som en lotion (for streptoderma) eller tamponger (for behandling av gynekologisk betennelse).

Ufortynnet ichthyol salve kan gni inn i huden uten en dressing, eller den kan påføres under dressingen (i lange perioder). Hvis det brukes uten bandasje, gni det inn i huden til varme opplevelser. Deretter brytes de sammen med et varmt skjerf, et skjerf for å spare varme og en bedre terapeutisk effekt.

Hvis du legger salven under bandasjen, så påføres huden uten å gni. En slik kompress med Ichthyol salve brukes til behandling av ledd så vel som for purulente kokinger.

Noen ganger (med sterk felles smerte) brukes ticholsalve for dyr (20%). Hvordan bruke ichthyol salve? For komprimering smøres det med et jevnt lag flere millimeter tykk. Etter - lukke med gasbind eller annet naturmateriale. Og la ichthyol salve for natten.

Hvor mye å holde ichthyol salve under dressingen avhenger av omfanget av leddbetennelse. Det brukes vanligvis i 8-12 timer (kveld + natt) og vaskes ut for en dag (ichthyol har en bestemt lukt, derfor kan bruken av dagen forårsake psykologisk ubehag).

Viktig: ichthyol salve brukes ikke på såret. Derfor kan det ikke behandles med betennelse i huden, som er ledsaget av sår, blødning, og kan heller ikke smitte ichthyol friske kutt, brannskader og andre skader på huden.

Anbefal heller ikke å sette ufortynnet salve i øynene eller på andre slimete overflater (nasale bihuler, munnslimhinner, kjønnsorganer).

Analoger av ichthyol salve

Den første analogen av ichthyol salve er Vishnevsky salve. Det tilbys ofte som et middel til samme handling. Samtidig har det noen forskjeller som gjør det mulig å skille bruken av ichthyol og Vishnevsky salve. Hva er de?

Ichthyol salve eller Vishnevsky salve: hva bedre hjelper fra kokker

Vishnevsky salve er også et eksternt antiseptisk middel som brukes til å behandle infiserte sår. Det er forskjellig i sammensetning, inneholder bjørk tjære og xeroform (desinfiserer, fenolprodukt). Ichthyol salve trekker raskt abscessen. Derfor er det bedre å bruke nøyaktig ichtyol i løpet av modningen Etter å ha brutt absessen - kan du gå til Vishnevsky salve. Det har sterkere bakteriedrepende egenskaper, så det behandler betennelse bedre enn Ichthyol salve.

I tillegg er ichthyol brukt til å redusere ledsmerter. Og Vishnevsky-salve har ingen artikulær terapeutisk virkning.

Iktyolsalve eller Levomekol: en sammenligning av sammensetning og virkning

Levomekol er en salve som inneholder et bredtvirkende antibiotisk levomycetin og sårhelingstoffet metyluracil. Levomekol er også ment for behandling av hudbetennelser, men det har ikke mulighet til å "trekke ut" pus. Det har imidlertid en sterkere antibakteriell effekt og evnen til å akselerere regenerering (helbredelse) av hudvev.

Levomekol gjør det mulig å behandle alvorlig betennelse. Den brukes til dype hudskader og med omfattende purulente infeksjoner, påført åpne purulente sår. Ichthyol - mer effektiv i lokale purulente formasjoner (kokker, kviser).

Den kombinerte behandlingen bruker begge salveformuleringer. Ved første - ichthyol salve (for å trekke pus fra dyp vev). Og etter - Levomekol (for effektiv behandling av betennelse og rask epithelialisering).

anmeldelser

Den gamle kjente betyr. Du setter på det infiserte såret - om morgenen blir det større, blir absessen hellet. Først virker det - forferdelig, det ble veldig dårlig. Så kommer pus ut og alt heler raskt. Ichthyol salvepus trekker kraftig på overflaten av huden.

Hvis absessen er liten - du kan trekke den ut. Og hvis såret er stort, vil pus bli trukket ut for mye. Jeg hadde et lite sår fra en burr. Begynte å feire. Jeg smurt det med en ichthyol og helbredet i et par dager. Men da det var et stort kutt på hele fingeren, og det skjedde så at hun tok infeksjonen, risikerte hun ikke å smøre den med en ichthyol. Feier hele hånden. Hun smurte levomecol med dimexidum og pakket det med et bandasje på toppen.

Jeg bruker ofte ichthyol salve for akne - jeg smør hver kvise om kvelden, dekk den med bandasje og gips, la det gå hele natten. Om morgenen - eller en kvise er allerede åpnet, eller pierce den med en nål og cauterize den med alkohol.

All informasjon er kun gitt til informasjonsformål. Og er ikke en instruksjon for selvbehandling. Hvis du føler deg ubehag, kontakt legen din.

Ichthyol salve. Hva hjelper

Ichthyol salve er et gammelt, tidstestet verktøy som ikke er dårligere i egenskapene til mange dyre stoffer som har de samme egenskapene. Iktyolsalve er veldig populær i tradisjonell medisin. Til tross for sin spesielle lukt, gjør de helbredende egenskapene muligheten til å glemme dens egenskaper. Jeg tror mange av dere har brukt denne salven minst en gang. Og mange har det hele tiden i hjemmets førstehjelpsutstyr. Så for hva de elsker så mye ichthyol salve, hvilke egenskaper den har og fra hva det hjelper å lære av denne artikkelen.

Ichthyol salve sammensetning

Ichthyol salve er en mørk viskøs masse med en bestemt lukt av tjære, som raskt forsvinner. Så vi kan anta at meningen med hennes ubehagelige lukt er litt overdrevet.

Denne spesifikke lukten og fargen på salven gir ichthyol, som er den viktigste aktive ingrediensen i salven. Ichthyol er et naturlig produkt avledet fra skifer. Les mer om hva Ichthyol er, hvordan det er oppnådd, og om de helbredende egenskapene til denne artikkelen.

Egentlig er diktiol en hovedaktiv ingrediens med en helbredende effekt. Alle andre additiver er bærere, dvs. hjelpestoffer. I farmasøytiske salver er det oftest petrolatum. I hjemmelagde salver kan være parafinvoks eller bivoks, glyserin.

I tillegg kan andre naturlige ingredienser, som arnica, comfrey, vitamin E, settes til ichthyol salven, noe som kan forbedre den terapeutiske effekten i visse sykdommer.

I et apotek er klargjort ichthyol salve 10 eller 20 prosent.

På forespørsel kan tilberedes med høyere innhold av ichthyol, opptil 50 prosent.

Legemidler til ichthyol salve

Ichthyol salve har uttalt:

Antimikrobielle og antibakterielle egenskaper;

Lokalt blekingsegenskaper.

Antiseptiske og desinfiserende egenskaper av salven er gitt av svovel, hovedkomponenten av ichthyol. Iktyolsalve har en bakteriedrepende effekt på gram-positive bakterier og sopp, mens de ikke påvirker gram-negative. Disse egenskapene til salven gir sin bruk i mange hudsykdommer forårsaket av sopp- eller bakterieinfeksjoner.

Ved bruk av salven på såret, observeres en innsnevring av karene, samt en reduksjon i væskesekresjon, noe som øker healing og regenerering av det skadede vevet.

Salven har noen antipruritiske egenskaper, myker keratiseringsprosesser, forbedrer elastisiteten, styrker metabolske prosesser i huden og eliminerer desquamation.

Ifølge vurderinger av personer som bruker ichthyol salve har det noen anti-aging egenskaper innen få timer etter påføring på huden.

Ichthyol salve for det som brukes

Når ichthyol ble brukt til inntak. For tiden er bruken av denne kun begrenset til ekstern bruk.

Ichthyol salve brukes i urologi og gynekologi i form av tamponger og stearinlys.

Ichthyol salve brukes til:

 • brannskader, eksem, psoriasis, erysipelas;
 • acne;
 • rosacea;
 • koker;
 • artritt;
 • traumatisk og inflammatorisk neuralgi;
 • bekkenbetennelser
 • streptoderma;
 • hidradenitis;
 • discoid lupus erythematosus;
 • ostiofollikulit;
 • sycosis;
 • trihofitii;
 • mikroskopi i infiltrativ-suppurativ form;
 • sol eksem og kopper;
 • betennelse i prostata - prostatitt;

I gynekologi brukes ichthyol salve til inflammatoriske sykdommer, for eksempel:

Som du kan se, er salven mye brukt for ulike sykdommer forbundet med betennelse, dannelsen av pus: akne, hudpulverende betennelse. På grunn av sin egenskap fant ichthyol salven en slik bred bruk i disse sykdommene, som bokstavelig talt trekker pus på seg selv, eliminerer suppuration og akselerere helbredelse. Salve hjelper på kort tid for å kvitte seg med problemet, og etterlater ingen spor.

For det første lindrer salven smerten forårsaket av betennelse, og reduserer dermed betennelsen. I tillegg tørker salven det berørte hudvevet og hjelper til med å øke hastigheten på de regenerative prosessene i det skadede vevet.

Iktyolsalve reduserer signifikant tilstanden for hemorroider. For å gjøre dette må du smøre sprekker minst en gang om dagen.

I tillegg kan ichthyol salve brukes til:

myggbitt og andre insekter;

irritasjoner av vegetabilsk opprinnelse, som for eksempel stikkende med nese eller giftig eføy;

behandling av ikke store hudinfeksjoner, inngrodd spiker;

behandling av mindre irritasjoner på huden på kjæledyr.

Hvordan bruke ichthyol salve

For å bruke salven må du først rengjøre det berørte området grundig. Påfør deretter et tynt, jevnt lag med salve. Smør lett salven lett til den føles behagelig varm. Gniddet salve er vanligvis for ulike dermatitt, brannskader, eksem.

Ved behandling av leddgikt, eksem, brannskader, neuralgia og erysipelas, smør først det berørte området, og bruk deretter et gasbind serviett og fest det med et bandasje eller gips. Forbandet bør skiftes daglig, og renser huden godt fra den forrige.

Mengden salve som brukes avhenger av størrelsen på lesjonen. Ved påføring av dressinger for betennelse i sakrum eller kneledd, er vanligvis 2-4 gram salve nok.

For streptokokker og streptokokkinfeksjoner benyttes 10% ticholsalve i form av applikasjoner. For å gjøre dette, bruk et tynt lag av salve på pergamentpapir og legg det på det syke området, fest det med et gips. Bytt bandasjen flere ganger om dagen.

For behandling av koker og hydradenitt, kan du bruke ren ichthyol eller salve minst 20 prosent. Bomullspinne fuktet med salve (ca. 2 gram) og satt på en abscess. Fest deretter sikkert. Du må bytte tampong hver 8-10 timer. Som regel bryter furuncle gjennom de første dagene.

Du kan direkte bruke salven til å koke og dekke med gasbind eller bandasje, og fest det med en gips.

For koker og lesjoner på ansiktets hud, bruk 10 prosent salve. Ved bruk av salven for å unngå kontakt med øynene.

For akne, akne, akne, salve er best fortynnet med apotek glycerin og brukes til å tørke som en lotion.

Iktyolsalve er mye brukt i gynekologi i form av stearinlys med ichthyol eller tamponger gjennomvåt i salve.

Gynekologi bruker 10% ichthyol salve. En tampong (gasbind eller bomull) er impregnert med salve og injisert i endetarmen til en dybde på ca. 2 til 4 centimeter etter naturlig tarmbevegelse eller etter enema.

Kontraindikasjoner for bruk av ichthyol salve

Iktyolsalve kan betraktes som en naturlig medisin. Hun har praktisk talt ingen kontraindikasjoner.

Ichthyol salve brukes kun eksternt. Ikke bruk den innvendig.

Ikke bruk salve for ichtiol allergi.

Anbefal ikke bruk av salve for barn under 6 år.

Unngå kontakt med salven med slimhinner eller øyne. Ved kontakt med øynene, skyll med vann.

Under svangerskapet eller amming, må du bare bruke salven etter å ha konsultert en lege.

Ichthyol salve er tilgjengelig i rør eller mørke glassperler. Kostnaden for salve er ikke veldig høy og kan ikke variere mye i forskjellige apotek.

Hold salven på et kjølig, mørkt sted. Holdbarhet i salve er stor og med riktig lagring kan det være opptil 3 år.

Selv om bruk av ichthyol salve er nå mindre populær, men i egenskapene er det ikke dårligere enn nye, toppmoderne og svært publiserte produkter. Og det kan hjelpe med så mange sykdommer.

Ichthyol salve

Ichthyol salve er et utmerket middel, og det er ganske rart at det sjelden brukes. Folk gjør noen ganger en stor feil - de bruker store mengder penger på populære og velfremmet produkter og kremer. Og de glemmer helt eller til og med ikke mistenker noe som kan løse absolutt alle sine problemer, med samme hastighet, men for mindre penger.

I denne artikkelen vil vi vurdere hvorfor leger foreskriver Ichthyol salve, inkludert bruksanvisninger, analoger og priser for dette stoffet i apotek. Reelle vurderinger av personer som allerede har brukt Ichthyol salve kan leses i kommentarene.

Sammensetning og utgivelsesform

Ichthyol salve er tilgjengelig i mørke glassperler. Dette stoffet finnes på hyllene til apotek i krukker for:

 • 1800 gram 20%. Denne salven inneholder 20 gram av det viktigste stoffet og 80 gram av hjelpemidlet.
 • 800 gram 20%. Denne salven inneholder 20 gram av det viktigste stoffet og 80 gram av hjelpemidlet.
 • 25 gram 10%. Denne salven inneholder 10 gram av det viktigste stoffet og 90 gram av hjelpen.

Iktyolsalve har antiinflammatorisk og lokal antiseptisk effekt.

Hva hjelper Ichthyol salve?

Iktyolsalve hjelper effektivt i slike situasjoner:

 • sycosis;
 • streptoderma;
 • koker;
 • prostatitt;
 • hidradenitis;
 • ostiofollikulit;
 • eksem, brannsår, erysipelas;
 • lyspoks, rosacea, lupus erythematosus discoid;
 • leddgikt, inflammatorisk og traumatisk neuralgi;
 • i gynekologi: matrit, salpingitt, parametritis, andre betennelser i bekkenorganene.

Det kan ikke sies at ichthyol salve ofte brukes i utvidelsen av hemorroidea årer. Slik bruk av stoffet skyldes evnen til å eliminere de smertefulle manifestasjonene og arrestere betennelsen i noderne, desinfisere dem, akselerere prosessene for cellereparasjon og epithelialisering av vev, fremme helbredelse av analfissurer.

Etter å ha brukt medisiner på hemorroider, blir kløe redusert, utblåsning av venøst ​​blod stimuleres, blodsirkulasjonen er forbedret og ubehag elimineres i anus.

Farmakologisk aktivitet

Ichthyol salve har desinfiserende og antiseptiske egenskaper, behandler effektivt smittsomme hudsykdommer. Den har en lokal anti-inflammatorisk effekt. Legemidlet er også kjent for dets antipruritiske og keratostatiske effekter.

Den bakteriedrepende effekten av ichthyol salve manifesterer seg mot streptokokker og stafylokokker, gjærlignende sopp. Det myker keratiniseringen av huden, forbedrer elastisiteten, regenerering, eliminerer desquamation, utviser dyp analgetisk effekt noen få timer etter påføring.

Instruksjoner for bruk

I henhold til instruksjonene er ichthyol salve kun beregnet for aktuell bruk. Bruk det enten i ren form eller i form av glycerin-lotion (blandet til en homogen masse i like mengder 20% salve og glyserin).

 1. Hvordan brukes ichthyol salve for subkutan akne? Anmeldelser av leger sier at for behandling av utslett i ansiktet er det bedre å bruke stoffet i form av masker. Denne metoden passer godt til pasienter med omfattende akne. Legemidlet påføres i et tykt lag på ansiktet, og unngår områdene rundt leppene og øynene. I denne tilstanden blir salven inkubert i to timer, og deretter fjernet ved hjelp av en bomullspute og tørk ansiktet med kosmetisk melk. Etter prosedyren må området med lesjoner behandles med krem ​​eller lotion, som inkluderer salisylsyre. Det er ønskelig å lage en slik maske minst to ganger i uken. På grunn av at stoffet har en ubehagelig lukt, bør den brukes før sengetid.
 2. Ved bruk av medisiner fra vanlige pimples, er det nødvendig å bruke en prikk på det betente området og dekke med en bomullspinne. Etter 120 minutter må rester av medisinen fjernes.
 3. Når streptoderma og staphyloderma Itiol salve skal brukes i form av glycerin lotion - det påføres på det berørte stedet, dekket med pergamentpapir og laget en dressing som endres flere ganger om dagen.
 4. Ichthyol salve til koker og hydradenitt brukes ufortynnet som ichthyol pastiller. For å gjøre dette, skal ca 2 g salve påføres og kokes med en bomullspinne. Imbyol impregnert vattpinne må festes fast på hudoverflaten med gips. Vanligvis oppstår forbedring i løpet av den første dagen. Tamponger med salve skifter hver 8-10 timer.
 5. For innføring av salve i rektum eller skjede, ta en klar hygienisk tampong eller selvstendig lage den av bomullsull. For å lette innsetting, fuktes tampongen i en 10% glycerinløsning for å gjøre det glatt. Deretter påføres 15 g salve (omtrent en teskje uten lysbilde) til tampongen og injiseres i vagina eller endetarmen. I vagina eller rektum swabs med Ichthyol salve injiseres 1 til 2 ganger om dagen i 10 til 14 dager. Om nødvendig kan behandlingsforløpet gjentas ved å holde et intervall på minst 2 til 3 uker.
 6. I hemorroider kan stoffet brukes både i ren form og i kombinasjon med glyserin. For fremstilling av lotioner med glycerin, tas ingrediensene i like deler og blandes for å oppnå en homogen masse.
 7. I tilfelle eksem, brannskader, leddgikt, erysipelas og neuralgi, er lesionsstedet etter påføring av salven dekket med et gasbind servietter og festet med gips eller bandasje. Dressings bør endres daglig.

Ifølge vitnesbyrd er Ithiolovoy salve brukt utelukkende og lokalt, bør du ikke bruke den i nærvær av åpne sår.

Kontra

Ikke bruk stoffet i slike tilfeller:

 1. Individuell intoleranse mot stoffet eller dets komponenter;
 2. Bruk hos pasienter yngre enn 12 år;
 3. Overfølsomhet overfor Ichthyol salve eller dens komponenter;

Samtidig bruk av narkotika med andre legemidler til lokal bruk på ett område av huden.

Bivirkninger

Ekstremt sjelden på bakgrunn av bruken av ichthyol salve, kan hudreaksjoner oppstå: brennende, kløe, rødhet, prikking. Disse bivirkningene er egne, har en lav grad av alvorlighetsgrad, og varigheten av manifestasjonen deres går vanligvis ikke over 1-3 dager.

analoger

Fullstendig erstatte "Ichthyol salve" kan ikke noe stoff. Men følgende stoffer har en lignende effekt:

 • Liniment Vishnevsky;
 • Antiseptol H;
 • Elon;
 • Klorofyllin.

Alle disse stoffene er relativt billige, de selges på apotek uten resept. Mye kontrovers reiser spørsmålet om hva som er bedre, ichthyol salve eller Vishnevsky, men alt avhenger av det spesielle tilfellet.

Pris Ichthyol salve

Hvor mye koster kostnadene avhenger av produsentens prispolitikk og rørets / volumets volum. I russiske apotek varierer prisen på Ichthyol salve fra 16 til 125 rubler. I Ukraina koster stoffet fra 6 til 18 UAH.

Lagringsforhold

Oppbevares på et kjølig, mørkt og fuktsikkert, vanskelig tilgjengelig sted for barn. Lagringstemperatur - 15-25 ° C.

Salgsbetingelser

Over-the-counter produkt.

Jeg leste at Ichthyol salve hjelper med akne. På samme dag bestemte jeg meg for å sjekke om dette er sant. Jeg dro til apoteket og kjøpte salven. Det var noe å sjekke, siden disse problemene ofte forekommer i ansiktet mitt. Om natten, ved hjelp av en bomullspinne, ble det brukt et middel mot den største akne, dekket den med en bomullspinne og forseglet den med en gips.

Om morgenen, før jeg kunne våkne normalt, skyndte jeg meg å se i speilet. Dette er virkelig et mirakel. Pryshchiki etter bruk av verktøyene var mindre enn 2 ganger og rødheten redusert. Etter 3 dagers bruk forsvant kviser helt. Jeg er glad.

Jeg spiller i teatret, så ser bra ut er min faglige plikt. Og det var nødvendig for en slik ting å skje at to dager før forestillingen på kinden hoppet en veldig stor og smertefull pimple opp.

Hun løp til apoteket med en forespørsel om å gi meg noen midler, om bare det ville hjelpe. En farmasøyt rådgav ichthyol salve. Hun sa at først bør en pimple være cauterized med alkohol eller alkohol lotion, og deretter bruke verktøyet. Det gjorde jeg bare. Jeg påførte en kvise tre ganger om dagen (igjen i 3-4 timer, hvoretter jeg vasket av). Den andre dagen brøt han i magen, og alt pus strømmet ut.

Igjen brukte jeg salve (etter foreløpig desinfeksjon), og neste dag ble det bare et lite flekk på kinnet mitt, som lett ble forkledd ved hjelp av tonale midler. Det tok akkurat to dager å fikse problemet! Nå holder jeg alltid i førstehjelpsutstyret, plutselig vil det komme til nytte igjen.

Flere Artikler Om Typer Acne