Behandling av koker, som en av de vanligste purulent-inflammatoriske prosessene i dermatologi, utføres i henhold til stadiet. Ofte er det spørsmål om åpning av kjel, som bør være oppmerksom på.

Hvilke måter åpnes?

Å fjerne pus fra moden koke er en obligatorisk prosedyre. Ellers er det risiko for å utvikle ganske alvorlige komplikasjoner. Og risikoen for en ugunstig kurs er spesielt høy når en kjele ligger i ansiktet (lepper, nese, hake), siden disse sonene har en felles blodtilførsel med hjernens strukturer.

Koket skal åpnes på stadiet av abscessformasjon. Dette er nødvendig når et senter for purulent-nekrotisk smelting dannes i midten, som påvirker hårfollikkelen, sebaceous og svettekjertlene, omgitt av en akutt inflammatorisk reaksjon. Denne situasjonen har en rekke kliniske manifestasjoner:

 • Smertefull konisk formet forsegling med gul opplysning på toppen.
 • Rødhet, hevelse og spenning i huden.
 • Tilstedeværelsen av mykning i midten (svingning).
 • Øk lokal temperatur.

Kok, avhengig av sted, ledsages av smerte, forverres av palpasjon eller bevegelse av de underliggende musklene. Å være lokalisert på ansiktet, forstyrrer de å tygge, snakke, ler. I stadiet av abscessdannelse intensiverer smerten og kombineres med generelle lidelser (feber, malaise, svakhet). Etter at absessen går gjennom og med rensing avtar alle de angitte symptomene og forsvinner. Derfor krever enhver moden koking en obduksjon.

Kirurgisk fjerning

Å være en opphopning av pus i huden, er abscess furuncle utsatt for disseksjon. Og tradisjonelt er dette gjort kirurgisk, noe som gjør at det patologiske fokuset kan fjernes så trygt og så raskt som mulig. Umiddelbart før snittet er gjort, er lokalbedøvelse gjort, og huden behandles med et antiseptisk middel.

Når du utfører operasjonen, skjærer legen med en skalpell gjennom huden på stedet med det største fremspringet. Neste er utvinning av purulent-nekrotiske masser og vasking av såret med antiseptiske midler. På slutten av mini-operasjonen blir filmdrenering satt på (spesielt for store kokinger) og en dressing med hypertoniske stoffer påføres.

Kirurgisk behandling utføres vanligvis på poliklinisk basis, det vil si i kirurgens klinikk. Hospitalisering krever koker av ansikt og nakke, flere, store eller kompliserte. Dette er situasjoner med risiko for bivirkninger, og krever derfor økt oppmerksomhet.

Den mest nøyaktige og effektive metoden for å behandle en moden kok er dens kirurgiske åpning.

Er det mulig å gjøre dette hjemme?

Selvfølgelig kan furuncle åpne seg selv. Under trykket av akkumulert pus blir huden i stativets fremspring tynnere og utbrudd. Og det er mulig å øke modningsprosessen av det inflammatoriske elementet med tilgjengelige midler, men under tilsyn av en lege.

Hva å smøre for hans obduksjon?

For å gjøre koken moden og spre seg raskere, anbefales det å behandle det med medisinske løsninger med antiseptiske, antiinflammatoriske og oppløsningsegenskaper. Disse inkluderer følgende:

 • Ichthyol salve.
 • Fukortsin.
 • Borisk alkohol.
 • Levomycetinum liniment.

På bakgrunn av narkotikakorreksjonen, blir modningen av kokos akselerert av fysioterapi. UHF, tørr varme, ultrafiolett stråling og laserterapi - alt dette vil bidra til å myke infiltreringen og bidra til oppløsning. Men det er verdt å huske at i form av abscessdannelse er alle termiske prosedyrer allerede kontraindisert.

Hva å gjøre for å spre seg raskere?

I tillegg til tradisjonelle metoder for å akselerere modningen, er det en rekke populære metoder. Etter rådgivning med legen din kan du bruke følgende:

 • Aloe og Kalanchoe.
 • Blader av kål og burdock.
 • Stekt løk.

I tillegg til applikasjoner, anbefales det å søke på inflammert område komprimerer av avkok og infusjoner av medisinske urter. For dette er celandine, coltsfoot, St. John's wort, vervain egnet.

Hvordan behandle den åpnede koker?

Etter at det var mulig å åpne absessen - kirurgisk eller konservativt, må såret renses av patologisk ekssudat, lindre betennelse og øke hastigheten på helbredelse. Dette gjøres ved bruk av antiseptika, samt medikamenter med adsorberende og antibakterielle egenskaper:

På de åpnede kokerbindingene med hypertonisk løsning, og etter fullstendig rensing av såret lå i hennes salve. Selv med en enkelt kjele i ansiktet, utføres systemisk antibakteriell terapi parallelt.

For å oppnå maksimal effekt av behandlingen, bør du konsultere legen din, gjøre vanlige dressinger og følge andre anbefalinger.

Når såret brøt seg selv

Hvis kjelen eksploderer uavhengig, varierer handlingssekvensen lite fra de som allerede er beskrevet. Først og fremst bør såret behandles med et antiseptisk (hydrogenperoksid, furatsilin), deretter påfør en bandasje og kontakt kirurgen, fordi det er han som er engasjert i behandlingen av kokinger. Legen vil foreskrive ligering med hypertoniske og antimikrobielle midler.

Hvor mange helbreder?

Tiden for helbredelse etter at koken er åpnet, avhenger av mange faktorer: abscessens størrelse, lokaliseringen og tilstedeværelsen av komplikasjoner, behandlingsmetoder som brukes og den generelle reaktiviteten til organismen. I den gunstigste situasjonen (en liten kjele på armen eller benet, lett flyt) gjenopprettes innen 7-10 dager. Kok av moderat alvorlighetsgrad krever opptil 2 uker, og store og kompliserte sår i forhold til en svekket organisme kan helbrede opp til en måned.

Hva å gjøre hvis det ikke bryter?

Det er også situasjoner når kjelen ikke passerer lenge, det vil si at åpningen er forsinket, til tross for konservativ terapi. Årsaken til dette kan være flere faktorer:

 • Funksjoner av lokalisering (i øret eller nesen, armhulen og i popliteal sonen).
 • Tett hud (individuell funksjon, tilstedeværelse av arr).
 • Feil behandling.

I intet tilfelle kan du ikke prøve å presse kjelen - dette vil bare føre til ytterligere skade og penetrasjon av infeksjon i blodet. For å unngå farlige komplikasjoner, er det nødvendig å åpne furuncle kirurgisk og søke eksperthjelp fra en kirurg.

Furuncle kan brytes gjennom på egenhånd, men oftest er denne prosessen akselerert kirurgisk eller ved medisinering. I alle fall må pus fjernes fra vevet, såret er drenert, vasket og behandlet med medisiner. Når kjelen er på ansiktet, når en stor størrelse og ikke bryter i lang tid, er det fare for komplikasjoner, som utelukker uavhengige handlinger.

I hvilke tilfeller kan kjelen passere uten å bryte gjennom.

En furuncle er en betennelse i hårsekkene, sebaceous kjertel, bindevevet ved siden av det. Hvis behandlingen påbegynnes omgående, kan kjelen løses uten åpning.

Kan koker gå av seg selv

Furunkulose er forekomsten av flere purulent-nekrotiske foci. Den patologiske tilstanden blir raskt kronisk.

Chiryak kan hoppe på baksiden av hode, skulder, underarm, nese, ører, nedre rygg, ben, lår, underliv. Betennelse vises aldri på håndflatene og føttene. I de fleste tilfeller påvirker sykdommen menn. Det er ekstremt sjelden at barn blir syk.

I de første dagene klager pasientene på kløe, smerte, rødhet. Det tar 4-5 dager, det er en stang med pus. Klager med høy kroppstemperatur, hodepine, alvorlig svakhet, sløvhet, redusert ytelse. Etter 7 dager brøt innholdet ut. Smerten minker, tallene på termometeret går tilbake til det normale. Ytterligere sårheling skjer, et arr blir dannet. Selv uten behandling kan kjelen passere seg om et par uker.

Det er tilfeller når kjelen ikke går uavhengig. Hvis pasientens helsetilstand etter 1-2 uker ikke forbedres, og sykdommen fortsetter å utvikle seg, søk øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Eksperter anbefaler ikke å vente til spontan åpning av chiraka skjer. Ikke start den inflammatoriske prosessen, prøv å opptre på det patologiske fokuset med lokale forberedelser. Billige heparin- eller ichthyolsalver har en effektiv anti-inflammatorisk, desinfiserende effekt. Påfør et av stoffene på det patologiske stedet flere ganger om dagen, slik at betennelsen forsvinner på kort tid.

Komplikasjoner forekommer ikke på jorder, det fører til manglende handling.

I hvilke tilfeller er behandlingen ikke nødvendig.

Inntaket av bakteriell flora i talgkjertelen oppstår mot en bakgrunn av redusert immunitet. En svekket kropp kan ikke fullt ut beskytte mot utenlandske agenter. Med de første manifestasjonene av det inflammatoriske fokuset begynner pasienten å føle smerte og umotivert svakhet. Hver pasient vil bli kvitt ubehagelige symptomer og begynner behandling. Det er få situasjoner der chiryakbehandling ikke er nødvendig. Disse inkluderer:

 1. Det inflammatoriske fokuset er lite. Det gjelder ikke for nærliggende hud.
 2. Symptomene på sykdommen er ikke uttalt (det er ingen feber, sløvhet, svakhet, smerte innen patologi).
 3. Det tar flere dager etter sykdomsutbruddet, og kilden åpnes spontant, og etterlater en liten påminnelse om det i form av et grunt sår.
 4. Symptomene går raskt tilbake.
 5. Koket kan forveksles med akne, som ofte finnes i ungdomsårene og forekommer på bakgrunn av hormonelle forandringer i kroppen, krever ikke behandling. Riktig diagnose av sykdommen bidrar til å etablere den endelige diagnosen.

Forfallskoker uten medisinsk behandling kan bare hos personer med sterk immunitet. Immunsystemet hemmer raskt veksten og reproduksjonen av patogene bakterier inne i sebaceous kjertlene. Furuncle kan passere seg uten medisinske inngrep. Slike tilfeller er isolert. Det er bedre å ikke vente på et mirakel, men fra de første dagene av sykdommen begynner en aktiv anti-inflammatorisk, antiseptisk behandling. Du kan ikke sitte hjemme med høy kroppstemperatur, som oppsto mot bakgrunnen av sykdommen. Hvis feberen ikke går etter tre dager, er det nødvendig å ty til intensiv antibiotikabehandling.

Hva er komplikasjonene hvis ubehandlet koker

En enkeltkoker virker som en ufarlig sykdom, men det resulterer ofte i en massiv katastrofe. Et furuncle kan oppløses spontant, men i de fleste tilfeller sprer inflammasjon til tilstøtende vev. Komplikasjoner vises hvis:

 1. En abscess er lokalisert i regionen av nasalvestibulen eller nasolabialområdet.
 2. Pasienten begynte å ta antibiotika sent.
 3. Det er ingen lokal behandling av det inflammatoriske stedet.
 4. Pasienten rørte den inflammatoriske stammen med skitne hender og ødela en sekundær infeksjon. Bakteriene vil komme inn i det patologiske fokuset hvis kulden bryter og personen ikke behandler såret med antiseptika.
 5. Pasienten har en svak immunitet, som ikke klarer å takle sykdommen.
 6. Hvis du åpner absessen med ikke-sterile instrumenter (nål, skalpell).
 7. Det er en ekstra skade på fokuset (under barberingen).

Komplikasjoner av kjelen er delt inn i lokal, ekstern, systemisk. Lokale inkluderer:

 1. Abscess er en inflammatorisk forandring i huden med dannelsen av et begrenset purulent hulrom. Det oppstår som følge av frigjøring av pus under huden. Vevet betent, et purulent hulrom dannes.
 2. Et karbunkul er en formasjon som ligner på en koke, kun betennelse dekker flere hårsekkene samtidig, og flere purulente hull dannes. De briste ut med sårdannelse. Sykdommen går over noen uker.
 3. Cellulitt - purulent fusjon av vev, er ikke begrenset til hulrommet, men sprer seg til det omkringliggende vevet. Det absorberer ikke selv, krever kirurgisk inngrep.

Blant de langsiktige effektene av en koke er:

 • lymphangitt - inflammatoriske endringer i lymfekarene;
 • lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter;
 • flebitt - betennelsesendringer i venøs veggen.

Systemiske komplikasjoner av den patologiske prosessen inkluderer: septisk sjokk, encefalitt, furunkulose, spredning av betennelse i indre organer. Eksterne, lokale komplikasjoner forsvinner etter opptak av hovedfokus for infeksjon. Systemisk må behandles i intensivavdelingen.

Når skal du besøke en lege

Obligatorisk medisinsk konsultasjon er nødvendig:

 1. Hvis kjelen selv ikke har blitt løst, fortsetter pus å flyte, eller ichor utskilles fra det inflammatoriske stedet.
 2. Ekstra purulent foci vises på andre deler av kroppen. Furunkulose utvikler seg.
 3. Det inflammatoriske fokuset er lokalisert på ansiktet (nese, kinn, hake, øre). Denne plasseringen av kjelen behandles utelukkende på sykehuset. Ellers vil infeksjonen spre seg gjennom venene i ansiktet til hjernen. Pasienten kan fortsatt være deaktivert.
 4. Sykdommen varer mer enn to uker.
 5. Det er ingen positiv dynamikk fra behandlingen (kjelen begynner å skade intensivt, temperaturen stiger til 40 ° C, det er dårlig forvirret med antipyretiske legemidler).
 6. Et septisk sjokk utvikler seg.
 7. Utdanningen øker i størrelse, absorberer ikke selv. Slike tilfeller krever kirurgisk inngrep, infeksjonen kan spre seg til de underliggende strukturer.
 8. Kjelen er på scenen av purulent fusjon, som krever kirurgisk inngrep.
 9. Purulent betennelse i hårsekkene på bakgrunn av kroniske endokrine sykdommer (diabetes mellitus).
 10. Fra dannelsen av å spre røde striper (indikerer forekomsten av lymphangitt).

Furuncle - purulent-nekrotisk lesjon av sebaceous kjertel, hårfollikel, omgivende vev. Det inflammatoriske fokuset er preget av alvorlig rødhet, kløe, ømhet. Det kan kun løse seg selv med sterk immunitet og rettidig konservativ behandling.

Tips for å gjøre i en situasjon der kjelen ikke modnes i lang tid

Kok - en purulent svulst på huden, som kan oppstå hvor som helst på kroppen.

Et lite rødt tuberkul med en purulent kjerne i midten ligner en vanlig pimple, men det er farligere.

Kokinfeksjonen sprer seg raskt og smitter nærliggende vev.

Koken gir sårhet og krever spesiell behandling. Hvor mye koster en abscess og kan denne prosessen akselereres?

Maturering Generell informasjon

Prosessen med modning av abscessen er ganske smertefull og lang. Den endelige perioden avhenger av størrelsen på kjelen, dens plassering og individuelle egenskaper av organismen. Gjennomsnittlig tid er 7-10 dager. Når den er moden, føles personen smerte av et blinkende tegn på den berørte huden. I denne perioden er det viktig å følge en rekke regler:

 • Ikke rør kjelen med hendene dine (hvis dette skjedde - vask hendene med antibakteriell såpe);
 • Hvis en abscess klemmer seg til klær - dekk den med gasbind eller et bandasje, fest bandasjen med tape.
 • Andres personlige hygieneprodukter, sengetøy og håndklær er forbudt.

Prosess trinn

Modningsprosessen består av flere stadier. Den første kalles infiltrering. Det starter fra det øyeblikket infeksjonen trer inn i lagene av epidermis. Symptomer - sløret hevelse på huden, kløe og smerte når det trykkes, lokal bankende. Varighet - opptil 4 dager.

Neste trinn er sekundær eller umiddelbar modning. På dette tidspunktet danner en purulent stang, kanten på kjelen er tydelig merket, og stangens hode er synlig. Denne fasen tar opptil 5 dager. Resultatet er en moden koke. Den endelige fasen er et gjennombrudd eller en selvstendig obduksjon av neoplasma, fjerning av pus og gradvis selvrensende av såret.

Så hvor lenge koker det vanligvis? Med et normalt kurs tar hele syklusen (med tanke på gjennombruddet) fra 9 til 15 dager. Hvis en person bruker støttende tiltak, blir prosessen enda kortere (uke). Kvaliteten på modning avhenger også av immunsystemets generelle tilstand.

Nedenfor kan du se et bilde av en umodig og moden koke.

Hva om i løpet av den angitte perioden koker ikke modnes?

Hvis kjelen ikke er moden, og stangens hode er i første trinn i mer enn 6 dager og ikke går på noen måte, er det nødvendig med medisinsk hjelp. Manglende konsultasjon med legen vil føre til en rekke komplikasjoner:

 • høy feber;
 • utviklingen av prosessen med betennelse;
 • abscess dannelse;
 • vaskulær trombose;
 • provoserende farlige patologier (meningitt, sepsis).

Hva å gjøre med den lukkede absessen kommer endelig ut?

Første obligatoriske tiltak - justering av den vanlige livsstilen.

Det er viktig å normalisere balansen mellom væskeinntaket - drikk minst 2 liter per dag. Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til kroppshygiene (vaskehender, behandle hud med antibakterielle midler). Hvis etter å ha utført alle handlingene, kommer kjelen ikke ut og forblir den samme, mer radikale metoder kreves.

Medisinske metoder

På medisinske kontorer skjer akselerasjonen av chirya modning vanligvis ved hjelp av følgende metoder.

 1. Eksponering for ultrafiolett stråling. Formålet med prosedyren er ødeleggelse av patogene mikroorganismer, regenerering av skadede vev, forbedring av oksygenforsyning.
 2. Termisk effekt. Indikasjon - hurtig fjerning av pus fra såroverflaten.
 3. Behandling av huden med antiseptiske midler. Til dette formål benyttes hydrogenperoksid, jod, boralkohol eller salisylsyre.
 4. Søknader med medisinske salver (Ithtiol, Vishnevsky salve, Tetracyklin).

Etter at absessen har brutt seg gjennom, vises påføring av forbindinger med antibiotika. Prosedyren er nødvendig for å stoppe prosessen med betennelse og desinfeksjon av nekrotisk vev.

Ekstremt alternativ - operasjonen. I fravær av effekten av konservativ behandling, ty til kirurgisk pleie. Legen gjør pasienten lokalbedøvelse og åpner kaviteten i kjelen med en skalpell.

Kirurgen renser såret fra pus, fjerner stangen og nekrotisk vev. Pass på at du setter inn en drenering i det behandlede såret i 5-6 dager. Deretter påføres en dressing med en desinfiserende løsning på såroverflaten. Pasienten foreskriver samtidig et kurs for å ta antibiotika og vitaminer.

Folk oppskrifter

For å koke raskt åpnet, har den berørte huden lov til å håndtere noen folkemidlene. Behandling hjemme er tilrådelig å starte med den første fasen av dannelsen av en koker - når kløe og rødhet opptrer på huden. Hvis absessen allerede er åpnet, er folkemetoder forbudt.

Et utvalg av effektive oppskrifter:

  Forbered en blanding av salt, honning, bakken ingefær og gurkemeie (1 ts hver). Ingredienser blander.

For bedre oppløsning, varme dampbadet, bland godt. Bruk den resulterende løsningen til å koke i form av en komprimering. Gruel fra såpe og løk. Løk må stekes i ovnen, så slip gjennom en kjøttkvern. Legg til henne revet vaskesåpe.

Plasser forsiktig, varmt på dampbadet til alle såpestykkene er helt oppløst. Bruk blandingen som komprimering. Hjelp aloe. Aloe blad skal vaskes, kuttes i halve og feste i koker i 1-2 timer. Aloe kan festes med gips.

Anlegget aktiverer frigjøring av intern pus - modningen av kjelen vil akselerere. I stedet for aloe, kan du bruke Kalanchoe eller et kålblad etter en identisk oppskrift.

Det er forbudt å åpne innholdet i kjelen. Det purulente innholdet vil falle på tilstøtende vev og inn i blodstrømmen. Dette kan føre til farlige komplikasjoner - fra sepsis til døden.

Så avkjølingsperioden for koker avhenger av dens størrelse og tilstand av immunitet. Normal tidsindikator - fra 7 til 15 dager. Hvis etter denne perioden absessen ikke har bristet, er det første å gjøre med å søke medisinsk hjelp. Fremskynde modningstiden, i tillegg til medisinske prosedyrer, folkeoppskrifter. Hvis det ikke er noen terapeutisk effekt, indikeres kirurgi eller laserfjerning av kjelen.

Klem boil - hva du trenger å vite om denne prosedyren

Furuncle er en purulent betennelse i huden, som alltid er lokalisert i hårsekkelen og involverer omkringliggende vev og talgkjertler i den inflammatoriske prosessen. Klemming i noen tilfeller kan være en reell kirurgisk operasjon, og derfor er det svært viktig å overvåke utviklingen og, om nødvendig, ta passende tiltak for å unngå alvorlige komplikasjoner.

Egenskaper av sykdommen

Koken utvikles under påvirkning av mange årsaker. Mange er interessert i hvor mange dager kjelen forfaller. Denne patologiske prosessen tar som regel fra sju til ti dager. Inflammasjon har uttalt utviklingsstadier:

 • den første er infiltrering. Huden på det berørte området blir betent, puffiness og fortykning vises, som gradvis øker over tid. Dette stadiet er preget av forekomsten av smerte. Intensiteten avhenger av hvor stor kjelen er;
 • den andre er purulent-nekrotisk. Observert på den fjerde dagen og til den naturlige ødeleggelsen av chiryaen. Karakteristiske symptomer - dannelsen av en stang i midten av ødemet, som består av pus, som dukket opp som følge av død av nærliggende vev. Tykkelsen på stangen, så vel som dens lengde - parametrene er strengt individuelle. Det er synlig for det blotte øye - det kan sees som en abss som rager over overflaten av huden. Den tynne huden som dekker stangen, før eller senere briste, som resulterer i en stang under trykk, kommer ut. Denne prosessen er ledsaget av en signifikant forbedring i tilstanden til pasienten.
 • den tredje er helbredende. Etter at kjelen har åpnet, forblir et sår på plass. Det kan helbrede lenge - alt avhenger av hvor stor kjelen var, og hvordan personen tar seg av den.

Hva å gjøre hvis kjelen brøt

Det er viktig å forstå at gjennombruddet av kjelen er den siste fasen av dens formasjon og utvikling. Derfor er det nødvendig å håndtere det selv før det brister. Det er flere regler som må overholdes. Først av alt, bør du ikke forsøke å presse en purulent formasjon selv. Du trenger heller ikke å pierce den og gjøre andre mekaniske effekter på det betente elementet.

Faktum er at dette ikke bare vil føre til en betydelig økning i smerte, men kan også provosere infeksjon av den patogene mikrofloraen i nærliggende vev, så vel som sepsis og furunkulose. Dette er ekstremt alvorlige komplikasjoner, noe som vil være mye vanskeligere å takle enn en enkeltkoker.

Etter at kjelen går i stykker, må det utføres flere viktige prosedyrer:

 • lys massasje bevegelser for å prøve å bli kvitt restene av pus i såret. Samtidig bør du forstå at kjelen maksimalt rengjøres kun uavhengig. Dine handlinger er laget for å gjøre det raskere. Du kan ikke kraftig presse og bruke tilgjengelige verktøy - bare rene, fortrinnsvis desinfiserte hender. Når du svarer på spørsmålet - hvordan å koble kjelen riktig, må vi huske at denne prosessen bare gjelder de tilfellene når den allerede har bristet;
 • Det er viktig å desinfisere fossaet dannet på stedet i tide. Hvis dette ikke er gjort, er risikoen for infeksjon av de patogene bakteriene i det omkringliggende vevet svært høy. Dette vil føre til det faktum at i stedet for en koker vil en person umiddelbart motta en stor mengde. Denne sykdommen kalles furunkulose;
 • rettidig og kompetent behandling av såret for raskere helbredelse. Det beste alternativet her - ichthyol komprimere. For å gjøre dette, bruk ichthyol salve 1-2 ganger om dagen på såret, og bruk deretter cellofan på toppen, for eksempel fra en vanlig pose og pakk den med et rent håndkle. Graden av vevregenerering vil overraske selv de mest krevende pasientene. Om nødvendig kan ichthyol salve bli erstattet med Vishnevsky salve.

Lagre på sårheling er ikke verdt det.

Det anbefales sterkt å behandle ikke bare såret selv etter kjele, men også tilstøtende vev, ca. 3-4 cm i diameter.

Dette skyldes det faktum at pus, som gir kokingen, kan provosere inntrengningen av bakterier utenfor furuncle. En slik mulighet kan ikke utelukkes, for ellers vil såret ikke bare helbrede, men også provosere betennelse og hevelse i huden rundt den.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke modner

I dette tilfellet er det alt avhengig av hvor lenge kjelen modnes. Som nevnt ovenfor tar denne prosessen omtrent en uke, pluss flere dager. Etter dette skjer det som regel selvrensende. Men i noen tilfeller er det ikke så enkelt. Individuelle egenskaper av kroppen, virkningen av ulike tredjepartsfaktorer og andre faktorer kan ha en direkte innvirkning på modningsgraden til chirya.

Hvis pasientens ønske er å bli kvitt fysisk og estetisk ubehagelig formasjon så raskt som mulig, kan du prøve å fremskynde prosessen med utvikling og modning. Dette kan gjøres ved hjelp av ulike metoder:

 • smør kjelen med Levomekolem, Ichthyol salve eller Vishnevsky salve. Alle disse stoffene har en god antibakteriell effekt. Derfor vil de bidra til å redusere betennelse, så vel som å trekke infeksjonen ut;
 • ta antibiotika. Dette bør utføres utelukkende under tilsyn av den behandlende legen. Essensen av denne terapien er at antallet bakterier som fremkallet purulent betennelse vil redusere, og derfor vil kjelen rive mye raskere, og samtidig vil det ikke være så smertefullt og stort.
 • bruk av folkemidlene - perfekt passform infusjoner av arnica eller nässel. Også på kjelen kan påføres lotion med aloe juice eller Kalanchoe;
 • oppvarming - til tross for at temperaturøkningen fremkaller en mer aktiv spredning av bakterier, vil det i sluttfasen av sykdomsutviklingen bidra til å oppnå raskere modning og som et resultat et gjennombrudd;
 • Du må også beskytte kroppen mot hypotermi, stress, forkjølelse og andre patologiske prosesser som fører til en reduksjon i immunsystemets funksjonalitet.

Må jeg åpne kjelen

Hvis furuncle ikke åpnes, indikerer dette ikke alltid noen problemer. Faktum er at hver person har denne prosessen på forskjellige måter. I det overveldende flertallet av tilfeller vil kjelen fortsatt eller snart åpne seg - du må bare vente. Sannt er det en ting når han hopper ut på kroppen, for eksempel under armen, og det er helt annerledes når han er til stede i ansiktet hans. Det er usannsynlig at noen vil ønske å vente mer enn en uke for å modne chirya, siden det inflammatoriske elementet vil være veldig tydelig synlig, noe som vil bringe mye ubehag ut fra et moralsk synspunkt.

Men hjemme, med egne styrker, er det strengt forbudt å åpne absessen. Du må forstå at kjelen er full av stor fare. Dette kan bare gjøres i en sykehusinnstilling. Moderne medisin gir mange forskjellige løsninger på dette problemet. Du kan bli kvitt koker selv i begynnelsen av utviklingen. Noen klinikker tilbyr selv en smertefri fjerning av en patologisk purulent formasjon, uten å etterlate spor.

Uansett hvor lenge kjelen modnes, bør den åpnes og rengjøres ordentlig etter brudd. Det er uønsket å ignorere eksisterende krav og anbefalinger, da dette kan føre til alvorlige konsekvenser.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke modnes?

Furuncle er en purulent inflammatorisk patologi som påvirker hårsekken og huden ved siden av den. Neoplasma kan være enkelt eller flere. Det er situasjoner når modningen av kjele er forsinket. Hvor mange koker matures og hvordan å øke hastigheten på denne prosessen?

Utviklingsstadier

Når en kjele oppstår på en menneskekropp, dannes en kosmetisk defekt, hvorav man vil bli kvitt raskere. Neoplasmen utvikler seg i flere stadier. Totalt kokes over 10 dager.

Stage av formasjon

Den første utviklingsfasen er direkte dannelse av en kvise på huden med rødt fargetone og uberørte grenser. I begynnelsen har den en liten størrelse, men over tid begynner den å øke, forårsaker hevelse og ømhet. Formasjonstrinnet tar 3-4 dager.

Fase av reproduksjon av patogenet

På dette stadiet er kjelen modning, prosessen med pusformasjon begynner. Koket har form av en kjegle, inne som er en purulent nekrotisk kjernen. I midten av utslett er hodet hvitt. Ofte punkterer folk og trykker ned for å trekke ut innholdet. Imidlertid er slike handlinger strengt forbudt.

Når påfyllingsprosessen skjer i furuncle, kan personen ha feber, forstyrre generell svakhet. 3-4 dager er igjen før kjelen åpnes.

Stage av gjennombrudd og helbredelse

Etter 7-8 dager mogner og bryter på egen hånd uten menneskelig innblanding, kommer pus ut. I stedet for abscessen forblir et arr dekket av en skorpe, som helbreder raskt innen et par dager.

Hvis kjelen ikke åpnes

Når kjelen ikke modnes i lang tid, er det nødvendig å konsultere en lege. Han vil fortelle deg hvilke metoder som er best å bruke til en kvise for raskt å bryte gjennom. Vanligvis brukes til denne medisinen i form av salver, kremer, termiske prosedyrer, folkemidlene. Men noen ganger er det nødvendig med kirurgi for å fjerne svulsten.

Hvordan akselerere modning?

Det er flere måter å akselerere kollens gjennombrudd på.

Narkotika terapi

Legene foretrekker å foreskrive lokale akselererende legemidler for hurtig modning av kjelen og utvinning av pus. Hvis kjelen ikke går i stykker, bruk følgende stoffer:

 • Vishnevsky salve;
 • Ichthyol salve;
 • "Levomekol".

Legemidlene påføres på en gasbind bandasje og påføres den berørte huden. Aktivstoffer trer inn i integumentet, som bidrar til rask frigjøring av pus, eliminerer betennelse og ødelegger patogene mikroorganismer.

For å akselerere modningen av kjelen, bruk og antibiotika. De administreres i form av injeksjoner i huden rundt nidus. Et antibakterielt stoff administreres regelmessig. Hyppigheten og varigheten av behandlingen avhenger av graden av utvikling av sykdommen.

Kirurgiske manipulasjoner

Hvis koker ikke modnes i lang tid, utfør en operasjon. Fjerning av abscess er engasjert i kirurgen. Før direkte utskjæring, smitter legen lesjonen med en løsning som har en antiseptisk effekt. Videre går inn i lokalbedøvelsen.

Etter noen minutter bryter legen med et spesielt skarpt verktøy gjennom formasjonen og trekker ut pus fra den. De resterende sårene med frigjøring av bloddesinfeksjoner, toppbandasjer.

Folk oppskrifter for hjemmebruk

Hvis kjelen ikke er moden, er hjemmehjelpemidler laget av naturlige ingredienser mye brukt. Det er mange oppskrifter av tradisjonell medisin, derfor vil vi vurdere den mest effektive av dem.

Med utseendet av koke er å vedta noen effektive stoffer som brukes hjemme. Følgende oppskrifter hjelper til med å motvirke koking:

 • Bland celandine, coltsfoot, fugl kirsebær og vervain, hell kokende vann, la kjølig, deretter belastning. Soak en bomullsull i det resulterende verktøyet og søk på pimpleet i noen minutter.
 • Rist rødbeter på en rist, kok opp og fest. Hold komprimeringen i 15 minutter før sengetid. Utfør prosedyren til kjelen avsløres.
 • Lag en blanding av rå eggeplomme fra kyllingegg, 5 g salt og 5 g honning, tilsett litt mel for å lage deig. Blind kake og fest til koking. Gjenta hver dag til neoplasm gjennombrudd.
 • Matte med vegetabilsk olje og gni laken med hvitløk. Vik den i halv og fest den til sårpunktet, lås det på toppen. Bytt bandasjen 2 ganger om dagen.

For å gjøre koken ripen raskere, gjør varmen komprimeres med natriumkloridoppløsning. Du kan kjøpe produktet på et apotek eller gjøre det selv, og løsne en spiseskje salt i et halvt glass kokende vann. Soak en bomullspinne i denne medisinen og søk på akne i 10 minutter. I løpet av denne tiden vil oppløsningen varme opp kjelen og provosere dens modning.

Hva ikke å gjøre?

Ved koker er det strengt forbudt å vaske det berørte området med såpe. Dette kan føre til infeksjon i andre deler av ytterdekselet.

Hvis koker ikke bryter seg selv i lang tid, er det ikke tillatt å klemme det ut for å øke hastigheten. Mekanisk skade er farlig fordi den provoserer forlengelsen av modningsprosessen, penetrasjonen av infeksjonen.

Tiltak etter å ha brutt kjelen

Ofte bryter en neoplasme seg selv. Hvis kjelen har brist, er det nødvendig å utføre en rekke tiltak for å desinfisere såret og forhindre komplikasjoner. Hvis kjelen har åpnet, må du:

 1. Behandle såret med hydrogenperoksid for å drepe patogener.
 2. Påfør et bandasje. Slik at den har antibakterielle egenskaper, er den mettet med natriumklorid. Hver morgen må gassen bli endret dersom den purulente utladningen ikke kommer ut umiddelbart.
 3. Desinfiser huden rundt pimpleet. Dette bør gjøres med hver forandring av dressing. Håndtering er tillatt med medisinsk alkohol eller annet steriliseringsmiddel. En slik manipulasjon vil bidra til å forhindre at smitte kommer inn i kroppen.
 4. Fjern intern purulent kjerne. Den har en grønn fargetone. Hvis kjelen er ødelagt, er det umulig å trekke ut pus umiddelbart etter åpningen. Det vil være nødvendig å vente på det øyeblikket han selv begynner å skille seg fra. Bruk bare sterile pincet til fjerning, gni hendene med alkohol.

Hvis du utfører disse manipulasjonene på riktig måte, vil huden på lesjonens side helbrede raskt, men et svakt arr vil forbli. Hvis det er tvil om at disse tiltakene ble utført på riktig måte, er det bedre å umiddelbart kontakte en hudlege.

Mulige komplikasjoner

Fjernelse av koker må gjøres i tide, og kun den erfarne spesialisten kan stole på denne saken for å forhindre utvikling av bivirkninger. Tenk på komplikasjonene som observeres etter operasjonen.

forsegling

Fremveksten av et tett område på stedet for fjerning av kjelen forårsaker ubehagelige følelser hos pasienter. Men det kan være to scenarier. Hudspenning vises selv med riktig operasjon og riktig sårbehandling. Dette skyldes at epidermis er skadet, og det trenger tid til å gjenopprette. Det tette området vil løse seg selv innen en måned.

Men noen ganger viser seglet ufullstendig fjerning av purulent stang. I dette tilfellet må du konsultere en lege. Hvis versjonen er bekreftet, vil legen utføre en annen operasjon. Det er veldig viktig å håndtere furunkulose helt. Hvis det fortsetter, vil det komme nye kokter på kroppen. Det faktum at problemet ikke er løst, sa forverringen av den generelle tilstanden, utseendet av kvalme, svakhet, døsighet.

Forekomsten av puffiness på stedet for fjerning av kjelen er en hyppig og naturlig forekomst. Etter en operasjon svulmer huden. Pastoznost observert svakt og forsvinner raskt innen få dager.

Hvis hevelsen omfatter et stort område, bringer smertefulle opplevelser, kan den mulige årsaken være infeksjonspenetrasjon. I dette tilfellet er det nødvendig å virke til den behandlende legen.

Etter å ha fjernet kjelen, er det alltid et lite fotavtrykk. Du kan bli kvitt det på flere måter:

 • Laser polering. Teknikken bidrar til å eliminere et arr av enhver form. Prosedyren utføres ved hjelp av en laser, under påvirkning av hvilken det øvre lag av epidermis er fjernet. I stedet for arr er det et lite sår, helbredelse uten spor.
 • Kjemisk peeling. Prosedyren innebærer å påføre en medisinsk løsning på arret, som ødelegger overflatelaget av huden og aktiverer prosessen med cellefornyelse, noe som gjør at arret kan passere raskt.
 • Injeksjon. De brukes til defekter med deprimert form. Spesielle stoffer som kalles fyllstoffer injiseres i det berørte området. Takket være dem øker dekselet og blir jevnt.

Forebygging av et arr er mulig bare ved rettidig koking. For å forhindre at det oppstår en kosmetisk defekt, er det lett selv i ansiktet. Imidlertid er det vanskelig å forbli uten arr etter å ha fjernet kjelen på slike deler av kroppen som lysken og armhulen.

forebygging

Hovedhendelsen for å forhindre dannelse av kokninger - personlig hygiene. Det er nødvendig å rengjøre huden daglig, spesielt i varmt vær, når det slipper ut mye svette.

Forebygging inkluderer også følgende:

 • Valget av løse klær av høyverdig materiale, godt åndbar og ikke forårsaker hudabrasjoner.
 • Styr immunsystemet.
 • Spis riktig.
 • Ta vitaminer.
 • Overstyr ikke kroppen.

Hos mennesker med diabetes multipliserer patogener raskere og mer aktivt. Derfor har disse pasientene ofte kokker. For å forhindre forekomst, må pasientene holde glukoseindikatoren under kontroll.

Hvis furuncle ikke passerer lenge, bør du se legen for å finne ut hvorfor svulsten har oppstått og hvordan å bekjempe den. Hvis du ignorerer patologien, vil det medføre smerte og ubehag, samt utvikle seg til kronisk furunkulose.

Kok på kroppen bryter ikke, forårsaker ubehagelig situasjon

Koken skiller seg fra den vanlige pimple fordi den er mye større, er veldig smertefull, inneholder mye pus.

Men ganske ofte har denne pus ingen mulighet til å gå utenfor, noe som ikke bare gir betydelig ubehag, men er ekstremt farlig.

Det er flere grunner til at en koke ikke kan brytes gjennom og helbrede, som hver skal betraktes nærmere.

Årsak: Gikk dypt under huden.

Med riktig utvikling av den inflammatorisk-purulente prosessen, noen dager etter utseendet av en rød knute, dannes en kokerstang. Det var da en signifikant ømhet manifesterer seg, fordi prosessen innebærer et dypt lag av myke vev.

Samtidig begynner kokerhodet å gradvis komme seg ut, blir stort, har en gulaktig farge. Hvis dette ikke skjer i svært lang tid, har personen muligheten til å observere en svært stor rødhet, føles smerte og står overfor en betydelig økning i kroppstemperatur, noe som betyr at følgende skjer i kroppen:

 1. Kjernen av kjelen begynte å utvikle seg i feil retning.
 2. Pus, i stedet for å spre seg nærmere de øvre lagene i huden, gikk dypt.
 3. Innholdet i kjelen modnes i de dype lagene av myk vev og har evnen til å sprekke når som helst, smitte hele kroppen.

En slik struktur og plassering av koke er katastrofal for en person. I løpet av sykdommens normale løpet begynner kjelen å danne en purulent sent i 3-4 dager etter utseendet av en rød segl, og om en uke senere går den gjennom. Hvis en person ikke innen merket tid ser merkbare endringer, bør han umiddelbart konsultere lege.

Årsak: Ikke moden

Prosessen med modning koker i hvert tilfelle er en universell og uforutsigbar prosess. Alt avhenger av størrelsen på kjelen, ytterligere tiltak av behandling eller deres fravær, graden av reproduksjon av stafylokokker og faktorer av lignende art. Hvis kjelen ikke går i stykker, men personen ser tydelig sin indre, purulente stang, kan følgende være årsaken til denne forsinkelsen:

 • kjelen har ennå ikke hatt tid til å rive fullstendig og du må vente en ekstra dag
 • purulent innhold har ikke muligheten til å bryte gjennom det tette lag av hud, fordi det fortsatt er for lite;
 • kjelen vil fortsatt vokse og utvikle seg.

Hvis kjelen ikke er fullt moden, vil den aldri bryte seg selv. Det er ikke nødvendig å klemme på pusinnholdet, forutsatt at dette allerede kan gjøres, fordi et ubehagelig fenomen kan oppstå igjen, med alvorligere konsekvenser.

For å koke hadde muligheten til å modne raskere og uavhengig åpen, må den behandles riktig hver dag. For å gjøre dette kan du bruke slike antiseptiske apotek som etyl- eller salisylalkohol, hydrogenperoksid, Vishnevsky-salve eller ichthyolsalve, saltvann.

Fremskynde prosessen med modning og brudd på kjele kan bruke metodene for tradisjonell medisin, metoden for oppvarming. Det må huskes at oppvarming kun kan brukes hvis kjelen finnes i en enkelt versjon. Hvis dette forbudet blir brutt, vil kullene til stede ikke bryte og mange nye vil vises.

Årsak: plassering

Ofte kan du møtes med en så ubehagelig situasjon som kildenes plass i øret, nesen, det intime området og andre vanskelige områder. Det vil være spesielt vanskelig å bryte gjennom kjelen hvis den ligger i nesen eller øret. På disse områdene i kroppen har den ikke nok plass til å utvikle seg og modne, det kan gå dypt under huden, noe som vil forstyrre gjennombrudd av purulent innhold.

Hvis kjelen befinner seg under hjulene, under armene eller i lignende vanskelige områder, vil det være mye vanskeligere for den å riktig modne og bryte gjennom. I tillegg er det fare for at en liten mengde av det indre innholdet i kjelen kan gå ut før det er fullstendig modnet, fordi friksjon ofte observeres i disse kroppsdelene.

Problemet blir ikke herdet og vil fortsette å utvikle seg, med enda større effektivitet, men samtidig vil personen være fast overbevist om at kjelen ennå ikke er modnet og ikke har brutt. Ofte varer en slik prosess i flere uker eller måneder, og bare slike perioder av sykdomsløpet gjør pasienten til å tro at noe er galt her.

For stram hud

Hvis kjelen ikke har en stor størrelse, og mest sannsynlig ligner en vanlig pimple i sin struktur, men ligger i kroppen der huden komprimeres, vil det være svært vanskelig for den å bryte gjennom. Å løse dette problemet på egenhånd vil ikke lykkes, forskjellige farmasøytiske antiseptiske midler og hjemmemedisin vil heller ikke hjelpe.

Ofte oppstår en problematisk situasjon av denne typen nøyaktig i slike tilfeller:

 • en koking dannet på stedet der det var en slags arr eller arr - det er alltid tykkere hud;
 • en person som har opplevd dette problemet er overvektig, noe som bidrar til komprimering av huden og kjelen ikke kan bryte gjennom;
 • Den inflammatoriske prosessen ble dannet i områder av kroppen som oftest gjennomgår en barberingsprosess - etter permanent hårfjerning blir huden tettere.

Nærværet av dette problemet og umuligheten av å bryte kjelen - dette er grunnen til å gå til legen, som sannsynligvis vil tilby pasientkirurgi.

Hvordan påvirker den menneskelige faktoren utseendet til dette problemet?

Hvis det er mange pålitelige og velprøvde folkemetoder av cheriya-behandling, og mange av dem hjelper til med å håndtere et ubehagelig fenomen. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, og mannen selv vasker seg ved hjelp av ulike oppskrifter. Ikke alle populære metoder fra Internett er korrekte, effektive og positive, og mange gjør enda mer skade enn godt.

Hyppige årsaker til ikke modning og åpning av kjelen er bare slike prosesser:

 1. Feil bruk av tradisjonell medisin, uten å respektere proporsjoner og forholdsregler.
 2. Bruke noen ukjente oppskrifter som har muligheten til å gi motsatt effekt.
 3. Uavhengig kjøp og bruk av potente farmasøytiske stoffer, antibiotika.
 4. Mannen er konstant i kulde og koker har ingen mulighet til å modne.

En persons uforsiktighet vil bli en faktor ved at han må gjennomgå behandling i svært lang tid, og prosessen med modning og kvelning blir mer smertefull enn det som skjer i vanlige tilfeller. Hvis en person kjøper farmasøytiske preparater uten å ta hensyn til vanlige antiseptika, uten den anbefalte legenes anbefaling, risikerer han sin egen helse og til og med livet.

Hvis kjelen ikke modnes i lang tid og ikke bryter gjennom personens feil, kan han møte slike fenomener som en sterk økning i kroppstemperaturen og en økning i tettheten av lymfatiske ondskap.

Forbudte inngrep

Hvis kjelen ikke går bort i lang tid, kan pus ikke bryte seg gjennom, formasjonen er for sår, en person bør ikke sitte hjemme eller stole utelukkende på folkebehandlingsmetodene.

Hvis kjelen ikke åpnes, og flere uker allerede har gått siden utseendet, må offeret gjøre det:

 1. Kontakt en erfaren kirurg øyeblikkelig.
 2. Følg alle anbefalinger og instruksjoner fra legen, ta antibiotika.
 3. Om nødvendig, godta en akutt kirurgisk inngrep.

Den eneste måten som koker kan bidra til å bryte gjennom i 95% av slike tilfeller er kirurgi. Selve prosessen er ikke komplisert og utføres under generell anestesi. Rehabiliteringsperioden vil være flere dager.

Hvis kjelen ikke kan brytes gjennom, ikke vil gjemme seg selv selv etter modning, bør du ikke engasjere seg i selvaktivitet og utføre følgende handlinger:

 1. Klem ut pus uavhengig, selv om hendene behandles med en antiseptisk løsning.
 2. Åpne furuncle med nagelfiler, nagelsaks, kniver og lignende skarpe gjenstander.
 3. Pierce innholdet av kjelen med en nål, en hårnål eller noe lignende.
 4. Lag oppvarming komprimerer og fortsett å bruke metodene for folkebehandling.

Bruken av forbudte gjenstander og metoder kan føre til at en person vil bli utsatt for blodinfeksjon og livet vil være i fare.

Hvis kjelen ikke ønsker å bryte gjennom på egen hånd i lang tid, bør du ikke røre ved den. En person bør innse alvorlighetsgraden av dette problemet og konsultere en lege så snart som mulig. Når kjelen er moden, kan den åpne seg selv, og hvis en slik prosess ikke er mulig, bør en kvalifisert lege utføre fjerning av den inflammatoriske purulente formasjonen under sterile forhold.

Som konklusjon

Årsakene til at kjelen ikke modner og ikke går gjennom, er ganske mye, og alle av dem krever spesiell oppmerksomhet. Ofte skjer dette nettopp på grunn av den personen som uheldigvis brukte medisiner og ulike behandlingsmetoder. Hvis kjelen ikke går i lang tid, må pasienten løpe til legen uten å nøle for ikke å møte problemet med infeksjon av hele organismen.

Det er ikke ofte mulig å oppleve et slikt problem som mangelen på utskillelse av pus fra kjelen, men hvis dette skjer, må du reagere umiddelbart, og ikke vente til problemet blir større og farligere.

Hvis kjelen åpnes i sykehusforhold, er det ikke noe forferdelig i det, men det er strengt forbudt å utføre en slik prosess hjemme, for med et slikt problem kan vanlig hydrogenperoksid ikke hjelpe.

Hvis kjelen har modnet og åpnet seg, må du forsiktig fjerne pusen med rene hender og behandle såret med en antiseptisk løsning, og fikser området av pusfrigjøring med en antibakterisk gips.

Koken bryter ikke på grunn av at den ikke har blitt modnet eller problemet har blitt feil behandlet, det kan ligge i de dypere lagene av epidermis. Den eksakte årsaken til dette fenomenet kan kun anerkjennes av en erfaren doktor, og det er Tepa som trenger å søke hjelp, slik at selvbehandling ikke blir en dødelig feil for en person.

Det som skal gjøres for å gjøre koker pause raskere

Hva skal jeg gjøre hvis kjelen brøt?

Koker, eller som de kalles koker, åpnes uavhengig om 10 dager etter forekomsten. For å sprøyte kjelen raskere, bruk antiseptisk, men ikke gjennombor med kjelen med en nål eller klem som en pimple. Hvis kjelen ikke går i stykker etter to uker - dette er en grunn til å kontakte medisinsk institusjon for hjelp.

Brytningen av furuncle er den "logiske" ferdigstillelse av denne hudformasjonen.

Hva er faren for en sprengende koking?

Kok er en akutt smittsom betennelse i hårsekkene. Det er forårsaket av Staphylococcus aureus. Bakterien kommer inn i kroppen gjennom sår eller som følge av dårlig hygiene. Klemme kjelen, som en vanlig kvise, med to fingre, er det en risiko for å sette infeksjonen på sunn hud rundt betennelsen, eller skyve den videre inn i de dypere lagene av epidermis. Ved å bli enda dypere, går stafylokokker inn i blodet, infeksjonen sprer seg over hele kroppen og kan forårsake:

De farligste betennelsene i ansiktet er pannen, nesen og nasolabial trekant. Pus fra seglet sammen med blodbanen kan gå rett til hjernen. Slike betennelser krever behandling bare på sykehuset. Når kjelen har brist, må du tilbringe litt tid for å se en lege og ta antibiotika. Når det oppstår koker på kroppen, er det ikke nødvendig med sykehusinnleggelse, du kan få hjemmebehandling.

Hva skal jeg gjøre når en koker vises?

De første tegn på utseendet av en koke er rødhet i huden på stedet for betennelse, vevet blir tett, hovent, smerte og kløe blir følt under palpasjon. På den tredje og fjerde dagen begynner furuncle å modne, en hvit, purulent stang fremstår på rødhetsstedet, som er synlig for det blotte øye. Det er en jerking smerte - suppuration oppstår inne i betennelsen. For å unngå spredning av infeksjon, må huden rundt kjelen behandles med alkohol eller "klorhexidin". Furuncle selv kan smøres med jod de første dagene for å lindre betennelse. I dette tilfellet er det strengt forbudt:

 • på egenhånd for å drikke antibiotika;
 • varme stedet for betennelse;
 • kjør igjennom.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Kok behandling

Behandlingen av koker er rettet mot å akselerere frigjøring av pus og forhindre arrdannelse.

Hvis kjelen har åpnet og pus slippes ut, må du sørge for at det ikke er stang i såret, og vask det med hydrogenperoksidoppløsning. Behandle burstkoker med en gasbind eller et stykke bandasje dyppet i peroksid. Vata i dette tilfellet vil ikke fungere, fordi partiklene kan forbli i såret og føre til gjentatt suppuration. Det er nødvendig å flytte tampongen fra midten av hulrommet til kantene. Etter påføring av et bandasje med et antibakterielt middel. Når kjelen brøt, bør du ikke knuse den, pus skal drenge seg selv.

Når kjelen vil briste for å bruke Ichthyol salve eller Vishnevsky balsam, bør du ikke. Preparatene inneholder komponenter som kan føre til tilbakevending av såret. Som antibakterielt middel er det bedre å bruke Levomekol. Hvis koker på ansiktet har brist, er det nødvendig å se lege.

Når pus er fjernet, og smerten og hevelsen fortsatt er igjen, betyr det at kjernen fortsatt er i såret. I dette tilfellet, for å rydde opp kjelen må du besøke en hudlege og muligens en kirurg. For å forhindre spredning av infeksjon, kan legen foreskrive antibiotika. Når innholdet i kjelen er fjernet, dannes et dypt sår på plass. Det må behandles med sårheling og ikke å skrelle. I noen tilfeller forblir en litt synlig arr i stedet for kjelen. Når furuncle ikke går gjennom i lang tid, øker ikke i størrelse, men fortsetter å skade - dette er en grunn til å konsultere en lege.

Hvordan koker du pause raskere?

Ved normal betennelse bør kjelen brytes igjennom om 10-14 dager. For at furuncle burstes raskere, bør forseglingen behandles med antiseptiske midler, og forandre dressingen 3-4 ganger om dagen. Som hjelpemiddel kan du vaske med avkjøling av celandine, calendula. Hvis kjelen ikke går i stykker, gjør det vondt - du må besøke en hudlege. Husk at når det oppstår betennelse, bør du ikke stole på populære metoder og bruke bestemors oppskrifter, siden dette er en kompleks infeksjon med alvorlige komplikasjoner. Trenger å besøke en hudlege for råd. Legen vil undersøke betennelsen og velge den mest hensiktsmessige behandlingsmetoden.

0 475 visninger

Du kan også være interessert.

Hva vil bidra til å akselerere modningen av koking

Om furuncle skrevet i detalj i medisinsk katalog, og på sidene av populære magasiner. Men når en rød segl vises på kroppen utad som denne sykdommen, forstyrrer panikk sinnet. Blant pasienter er et presserende spørsmål: "Hvordan akselerere modningen av en kjele?" Uten å vite det riktige svaret, presser folk en koking. Hvordan er dette farlig, og hvilke tiltak å ta for å akselerere?

Koket kan ikke presses ut, men du kan få dem til å motnes raskere

Hva trenger du å vite om koker?

Furuncle (også kalt chirie) er en purulent betennelse i epitelet. Infeksjon er forårsaket av Staphylococcus aureus. Når patogenet kommer i positive forhold for seg selv, begynner den å formere seg aktivt, og gradvis bli patogen. Inntil gunstige forhold inkluderer:

 • redusert immunitet på grunn av langvarig sykdom eller mangel på vitaminer;
 • likegyldighet til personlig hygiene;
 • tilfeller av overdreven svette;
 • nervøse opplevelser, vanlig stress;
 • uttømming av kroppen som et resultat av virussykdommer, veneriske sykdommer;
 • klimaendringer, etc.

Kjelen gir mye trøbbel, for i ferd med modning er den fylt med pus, og du bør alltid sørge for at pus ikke brister innvendig. Purulent betennelse forekommer ofte i åpne områder av kroppen som er lett forurenset. Selv om det i praksis er forskjellige situasjoner der det kan dannes koker.

Smerte, hevelse, rødhet i det infiserte området av huden vil fortsette til kjelen åpnes og pus er renset.

Personer med overdreven svette er mer sannsynlig å ha koke.

Faser av utviklingen av kjelen

Det naturlige spørsmålet om pasienter: "Hvor mange koker modne?". Alle vil helst vil bli kvitt en kosmetisk feil som følge av utseendet av en koke. Gjennomsnittlig modes den opp til 10 dager. I løpet av denne tiden er det tre stadier av betennelse i kroppen:

Fase av formasjon - infiltrasjon

På infeksjonsstedet dannes en rød kvise, som ikke har klart definerte kanter. I begynnelsen er den dannet i små størrelser. Ripening furuncle forårsaker ulempe i lyse farger og svakt kløe. Gradvis vokser svulsten, hevelse øker, smerte er palpabel. Størrelsen på hevelsen avhenger av antall blodårer rundt chirya. Dannelsesperioden tar fra tre til fire dager.

Fase av reproduksjon av patogenet - suppuration

Et uttalt fremgang i utviklingen av stafylokokker-bakterier er dannelsen av pusdannelse. Koken anskaffer utseendet til en kegle, som er en purulent kjerne. Et hvitt hode er synlig på kanten av keglen, hvilke pasienter prøver å bryte seg gjennom på egenhånd ved å trykke eller piercing. Slike handlinger er forbudt. Ellers vil resultatet bli negativt. På suppurasjonsstadiet er det mulig å øke kroppstemperaturen og fysisk svakhet. Tilfyllingsstadiet varer også 3-4 dager. Det er lett å beregne at tidsintervallet fra utseende til modning er 7-8 dager.

Gjennombrudd og helbredelsesfase - sluttfase

Hvis det ikke var noen komplikasjoner i alle perioder, vil prosessen med å bryte gjennom purulent stang oppstå uten menneskelig inngrep. Den gule stangen skal lett separeres fra hudvevet. Etter 2-3 dager dannes et arr med en skorpe på det infiserte stedet, som snart vil forsvinne.

Som et resultat, med normal utvikling vil furuncle forsvinne etter en uke eller to. Men det er fare for kroppen når kjelen ikke modnes i lang tid.

Det er farlige symptomer for pasienten, som vil bidra til å eliminere kun spesialistlegen.

Symptomer fulle av negativ innvirkning på menneskers helse:

 • suppurationstrinnet ble forsinket i mer enn en uke, stangets leder kunne ikke danne seg i lang tid;
 • økning i furuncle mer enn 5 mm, pasienten reduserer ikke temperaturen og stopper ikke den uutholdelige smerten;
 • Andre purulente formasjoner dukket opp rundt furuncle, som førte til dannelsen av et karbunkul.

Hvis symptomene ovenfor vises, ta kontakt med sykehuset så snart som mulig. Den behandlende legen vil foreskrive tiltak for å akselerere modningen av kjelen, inkludert salver, antibiotika, folkemidlene.

Gjennombrytkoking bør skje uten menneskelig innblanding

Slik hjelper du å koke ut? Medisinering

Inntil kjelen er full moden, er det bedre å ikke røre sårpunktet, for ikke å bære infeksjonen, for ikke å skade. Leger (dermatolog, kirurg) hevder at det er nødvendig å vente på at kjelen brister seg uavhengig. Men når kjelen ikke modnes i tide, må han bli hjulpet ut. Dette kan gjøres både av narkotika og folkemetoder. For å unngå negative resultater, bør du alltid konsultere en lege.

For å gjøre koking moden raskere, bruker de i medisinsk praksis:

 1. Ultrafiolett bestråling.
 2. Chipping rundt kjelen med antibiotika.
 3. Bruk av salver som fremmer resorpsjon av pus.
 4. Bruken av dressinger og komprimerer med desinfeksjonsegenskaper.

Et kurs med ultrafiolett bestråling brukes til å koke akselerert deres modning. Denne metoden brukes sjelden, brukes i spesielt vanskelige situasjoner. Virkningen av strålene aktiverer suppuration, men kan også forårsake fullstendig utryddelse.

Chipping er det andre navnet "antibakteriell blokkade". De ty til det hvis smertefulle opplevelser skaper barrierer for normal vital aktivitet.

En populær og mindre farlig er metoden for å legge salver og varme komprimerer på et sårt sted. Avlastede salver bidrar til å myke det indre furuncle og trekke ut en purulent stang ut:

Disse midlene er virkelig effektive i kampen mot koker. Gauze dressings med påføring av salve akselerere frigjøringen av pus, fjern den inflammatoriske reaksjonen, desinfiser det stedet som er berørt av bakterier.

Egnet for å akselerere modningen av kjelen og den vanlige varmen komprimerer. En av dem kan være en hypertonisk løsning av natriumklorid. Det selges på apotek, du kan gjøre hjemme: bland 1 spiseskje salt og en halv kopp kokende vann.

Levomikol vil hjelpe kjelen til å modnes raskere

Forberedelser for rask modning av kjelen

Anbefalinger for bruk av narkotika:

 • når kjelen har åpnet, kan du ikke bruke ichthyol salve, for ikke å hindre frigjøring av pus;
 • tamponger med påført Vishnevsky salve skal ikke påføres koker som ligger på ansiktet;
 • bruk "Levomikol" når kjelen brøt, som et resultat av antiseptisk effekt, vil salven bidra til rask rensing;
 • med koker større enn 5 mm, kontakt lege, kirurgisk inngrep kan være nødvendig.

Hvis du er i tide for å bestemme furuncle og kontinuerlig overvåke ham, så blir det ingen komplikasjoner etter bruk av medisinbehandling. I tillegg må du observere kroppens generelle tilstand. Når temperaturen, kollaps, svimmer så snart som mulig, kontakt legen din. I dette tilfellet utføres behandlingen på et sykehus.

Slik hjelper du å koke ut? Folkemidlene

På spørsmålet: "Hva skal jeg gjøre når kjelen ikke modnes og ikke brister ut?" Svaret antyder tradisjonell medisin. Fordelene ved å appellere til folks råd er som følger:

 • I sammensetningene av salver og løsninger som bidrar til å åpne opp kjelen, brukes medisinske urter, hvor skaden er mye mindre enn fra de medisinske komponentene.
 • Stoffer som er nødvendige for hjemmeterapi er alltid til stede, så behandlingsprosessen blir ikke forsinket.
 • I henhold til anbefalingene fra legen, er enkelte komponenter valgt som passer til din sak (akselerasjon av modning, desinfeksjon, reduksjon av betennelse, etc.).
 • Konsekvenser (arr, brann) etter at de aksepterte folkemidlene ikke forblir.

Når problemet med å forsinke modningen av en koke på suppurasjonsstadiet begynte å modnes, ville hjemmelagde oppskrifter hjelpe til med å løse det. Blant folkemessige rettsmidler, salver, kremer er laget, eller urter brukes i naturlig form.

Knust hvitløk brukes til kompresser

Flere oppskrifter av komprimerer og salver:

 • Linnet stoff fuktet i vegetabilsk olje, gni med hvitløkgrøte til et tynt lag dannes. Fest en stripe med stoffet med den smarte siden innover. Fest kompressen til kjele, pakk med et bandasje eller gasbind. Hvitløk bidrar til å eliminere blokkaden for frigjøring av pus. Bytt bandasje to ganger om dagen.
 • Til to deler bakt løk, hakket, legg til en del av den gniede såpen. Bland alt opp til en eneste vekt. Smør tampongen og fest på sårpunktet, fest med en gips. En blanding av bakt løk og såpe vil akselerere kjørens modning og bidra til å rense den purulente absessen.
 • Et annet alternativ med bakt løk: kutt det i halvparten, ta innsiden til en furuncle, bandaged. Bytt pære regelmessig med et intervall på 3-4 timer. Det er tilrådelig å sette en nybakte grønnsak i varm stand.
 • For å øke hastigheten på utgangen av pus ut ved hjelp av fiken, dampet i kokende vann. Slurry av dampede fiken plassert i et stykke gasbind og prilazhivaem til koking.

Vi lager kremer fra medisinske urter:

 • En mulighet til å lage en medisinsk lotion for å forbedre kokerpusreaksjonen, er en gul film av furubarkgrener. Filmen er fylt med kokt vann. Deretter påføres et stykke det på sårpunktet og festes med et bandasje.
 • Bruk Kalanchoe blader eller kål. Påfør om natten, sikring med bandasje.
 • Vil hjelpe lotion av celandine, St. John's wort, coltsfoot og andre urter. Damp en tampong i varmt vann fra bryggede urter, legg det på kjel.

Vi bruker medisinske planter i naturlig form:

 1. En påvist måte å få pus ut av en abscess er en aloe leaf. Klipp blomsten i halve og fest den slimete delen til det berørte området, pakk det med en bandasje. Etter et par timer, erstatt den brukte delen med en ny.
 2. Påfør på sårpunktet et blad av burdock, kokt i melk.

Anbefalinger for bruk av folkemidlene:

 • bruke bandasjer eller bruk av lotioner, vær oppmerksom på å være laget av ren gasbind;
 • det er ikke nødvendig å stramme bandasjer, luft må passere til såret;
 • Bytt regelmessig komprimerer i 10-20 minutter, fukt flere ganger;
 • Hvis kokeforholdet ikke endres, og helsen din forverres, kontakt legen din for å få hjelp.

Prosessen med cheria modning i slike situasjoner, når det er nødvendig å akselerere pus sekresjon, varer lengre enn 10 dager. Behandling og gjenoppretting av kroppen kan ta en måned.

Om enn lengre, men uten dødsfall. Ikke press kjelen, i alle fall ikke skade med egne hender.

Kok på kroppen bryter ikke, forårsaker ubehagelig situasjon

Koken skiller seg fra den vanlige pimple fordi den er mye større, er veldig smertefull, inneholder mye pus.

Men ganske ofte har denne pus ingen mulighet til å gå utenfor, noe som ikke bare gir betydelig ubehag, men er ekstremt farlig.

Det er flere grunner til at en koke ikke kan brytes gjennom og helbrede, som hver skal betraktes nærmere.

Hudproblemer og konstante utslett av en uforståelig natur - dette er et signal fra kroppen om forekomst av parasitter i det! De multipliserer og defekerer i menneskekroppen mens de mater på menneskelig kjøtt.

Årsak: Gikk dypt under huden.

Med riktig utvikling av den inflammatorisk-purulente prosessen, noen dager etter utseendet av en rød knute, dannes en kokerstang. Det var da en signifikant ømhet manifesterer seg, fordi prosessen innebærer et dypt lag av myke vev.

Samtidig begynner kokerhodet å gradvis komme seg ut, blir stort, har en gulaktig farge. Hvis dette ikke skjer i svært lang tid, har personen muligheten til å observere en svært stor rødhet, føles smerte og står overfor en betydelig økning i kroppstemperatur, noe som betyr at følgende skjer i kroppen:

 1. Kjernen av kjelen begynte å utvikle seg i feil retning.
 2. Pus, i stedet for å spre seg nærmere de øvre lagene i huden, gikk dypt.
 3. Innholdet i kjelen modnes i de dype lagene av myk vev og har evnen til å sprekke når som helst, smitte hele kroppen.

En slik struktur og plassering av koke er katastrofal for en person. I løpet av sykdommens normale løpet begynner kjelen å danne en purulent sent i 3-4 dager etter utseendet av en rød segl, og om en uke senere går den gjennom. Hvis en person ikke innen merket tid ser merkbare endringer, bør han umiddelbart konsultere lege.

Årsak: Ikke moden

Prosessen med modning koker i hvert tilfelle er en universell og uforutsigbar prosess. Alt avhenger av størrelsen på kjelen, ytterligere tiltak av behandling eller deres fravær, graden av reproduksjon av stafylokokker og faktorer av lignende art. Hvis kjelen ikke går i stykker, men personen ser tydelig sin indre, purulente stang, kan følgende være årsaken til denne forsinkelsen:

 • kjelen har ennå ikke hatt tid til å rive fullstendig og du må vente en ekstra dag
 • purulent innhold har ikke muligheten til å bryte gjennom det tette lag av hud, fordi det fortsatt er for lite;
 • kjelen vil fortsatt vokse og utvikle seg.

Hvis kjelen ikke er fullt moden, vil den aldri bryte seg selv. Det er ikke nødvendig å klemme på pusinnholdet, forutsatt at dette allerede kan gjøres, fordi et ubehagelig fenomen kan oppstå igjen, med alvorligere konsekvenser.

For å koke hadde muligheten til å modne raskere og uavhengig åpen, må den behandles riktig hver dag. For å gjøre dette kan du bruke slike antiseptiske apotek som etyl- eller salisylalkohol, hydrogenperoksid, Vishnevsky-salve eller ichthyolsalve, saltvann.

Fremskynde prosessen med modning og brudd på kjele kan bruke metodene for tradisjonell medisin, metoden for oppvarming. Det må huskes at oppvarming kun kan brukes hvis kjelen finnes i en enkelt versjon. Hvis dette forbudet blir brutt, vil kullene til stede ikke bryte og mange nye vil vises.

Årsak: plassering

Ofte kan du møtes med en så ubehagelig situasjon som kildenes plass i øret, nesen, det intime området og andre vanskelige områder. Det vil være spesielt vanskelig å bryte gjennom kjelen hvis den ligger i nesen eller øret. På disse områdene i kroppen har den ikke nok plass til å utvikle seg og modne, det kan gå dypt under huden, noe som vil forstyrre gjennombrudd av purulent innhold.

Hvis kjelen befinner seg under hjulene, under armene eller i lignende vanskelige områder, vil det være mye vanskeligere for den å riktig modne og bryte gjennom. I tillegg er det fare for at en liten mengde av det indre innholdet i kjelen kan gå ut før det er fullstendig modnet, fordi friksjon ofte observeres i disse kroppsdelene.

Problemet blir ikke herdet og vil fortsette å utvikle seg, med enda større effektivitet, men samtidig vil personen være fast overbevist om at kjelen ennå ikke er modnet og ikke har brutt. Ofte varer en slik prosess i flere uker eller måneder, og bare slike perioder av sykdomsløpet gjør pasienten til å tro at noe er galt her.

For stram hud

Hvis kjelen ikke har en stor størrelse, og mest sannsynlig ligner en vanlig pimple i sin struktur, men ligger i kroppen der huden komprimeres, vil det være svært vanskelig for den å bryte gjennom. Å løse dette problemet på egenhånd vil ikke lykkes, forskjellige farmasøytiske antiseptiske midler og hjemmemedisin vil heller ikke hjelpe.

Noen statistikker: Parasitter er infisert i varierende grad 7 av 10 russere. Avhengig av habitatet kan parasitter føre til ulike typer konsekvenser. For et par år siden trodde det medisinske samfunnet at parasitter svekker menneskelig immunitet mot det maksimale. Men er ikke årsaken til sykdommen. Nå, med akkumulering av statistikk og forskning, blir det klart at det er infeksjon med parasitter som fører til fremveksten av nesten alle alvorlige sykdommer hos mennesker, som fører til døden. Lær hvordan du blir kvitt parasitter raskt og permanent >>>

Ofte oppstår en problematisk situasjon av denne typen nøyaktig i slike tilfeller:

 • en koking dannet på stedet der det var en slags arr eller arr - det er alltid tykkere hud;
 • en person som har opplevd dette problemet er overvektig, noe som bidrar til komprimering av huden og kjelen ikke kan bryte gjennom;
 • Den inflammatoriske prosessen ble dannet i områder av kroppen som oftest gjennomgår en barberingsprosess - etter permanent hårfjerning blir huden tettere.

Nærværet av dette problemet og umuligheten av å bryte kjelen - dette er grunnen til å gå til legen, som sannsynligvis vil tilby pasientkirurgi.

Hvordan påvirker den menneskelige faktoren utseendet til dette problemet?

Hvis det er mange pålitelige og velprøvde folkemetoder av cheriya-behandling, og mange av dem hjelper til med å håndtere et ubehagelig fenomen. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, og mannen selv vasker seg ved hjelp av ulike oppskrifter. Ikke alle populære metoder fra Internett er korrekte, effektive og positive, og mange gjør enda mer skade enn godt.

Hyppige årsaker til ikke modning og åpning av kjelen er bare slike prosesser:

 1. Feil bruk av tradisjonell medisin, uten å respektere proporsjoner og forholdsregler.
 2. Bruke noen ukjente oppskrifter som har muligheten til å gi motsatt effekt.
 3. Uavhengig kjøp og bruk av potente farmasøytiske stoffer, antibiotika.
 4. Mannen er konstant i kulde og koker har ingen mulighet til å modne.

En persons uforsiktighet vil bli en faktor ved at han må gjennomgå behandling i svært lang tid, og prosessen med modning og kvelning blir mer smertefull enn det som skjer i vanlige tilfeller. Hvis en person kjøper farmasøytiske preparater uten å ta hensyn til vanlige antiseptika, uten den anbefalte legenes anbefaling, risikerer han sin egen helse og til og med livet.

Hvis kjelen ikke modnes i lang tid og ikke bryter gjennom personens feil, kan han møte slike fenomener som en sterk økning i kroppstemperaturen og en økning i tettheten av lymfatiske ondskap.

Forbudte inngrep

Hvis kjelen ikke går bort i lang tid, kan pus ikke bryte seg gjennom, formasjonen er for sår, en person bør ikke sitte hjemme eller stole utelukkende på folkebehandlingsmetodene.

Hvis kjelen ikke åpnes, og flere uker allerede har gått siden utseendet, må offeret gjøre det:

 1. Kontakt en erfaren kirurg øyeblikkelig.
 2. Følg alle anbefalinger og instruksjoner fra legen, ta antibiotika.
 3. Om nødvendig, godta en akutt kirurgisk inngrep.

Den eneste måten som koker kan bidra til å bryte gjennom i 95% av slike tilfeller er kirurgi. Selve prosessen er ikke komplisert og utføres under generell anestesi. Rehabiliteringsperioden vil være flere dager.

Hvis kjelen ikke kan brytes gjennom, ikke vil gjemme seg selv selv etter modning, bør du ikke engasjere seg i selvaktivitet og utføre følgende handlinger:

 1. Klem ut pus uavhengig, selv om hendene behandles med en antiseptisk løsning.
 2. Åpne furuncle med nagelfiler, nagelsaks, kniver og lignende skarpe gjenstander.
 3. Pierce innholdet av kjelen med en nål, en hårnål eller noe lignende.
 4. Lag oppvarming komprimerer og fortsett å bruke metodene for folkebehandling.

Bruken av forbudte gjenstander og metoder kan føre til at en person vil bli utsatt for blodinfeksjon og livet vil være i fare.

Hvis kjelen ikke ønsker å bryte gjennom på egen hånd i lang tid, bør du ikke røre ved den. En person bør innse alvorlighetsgraden av dette problemet og konsultere en lege så snart som mulig. Når kjelen er moden, kan den åpne seg selv, og hvis en slik prosess ikke er mulig, bør en kvalifisert lege utføre fjerning av den inflammatoriske purulente formasjonen under sterile forhold.

Som konklusjon

Årsakene til at kjelen ikke modner og ikke går gjennom, er ganske mye, og alle av dem krever spesiell oppmerksomhet. Ofte skjer dette nettopp på grunn av den personen som uheldigvis brukte medisiner og ulike behandlingsmetoder. Hvis kjelen ikke går i lang tid, må pasienten løpe til legen uten å nøle for ikke å møte problemet med infeksjon av hele organismen.

Hvordan løse du løpende hudproblemer?

Hudproblemer og konstante utslett av en uforståelig natur - dette er et signal fra kroppen om forekomst av parasitter i det! De multipliserer og defekerer i menneskekroppen mens de mater på menneskelig kjøtt.

For å bekjempe parasitter må du bruke et nytt naturlig middel!

Det er ikke ofte mulig å oppleve et slikt problem som mangelen på utskillelse av pus fra kjelen, men hvis dette skjer, må du reagere umiddelbart, og ikke vente til problemet blir større og farligere.

Hvis kjelen åpnes i sykehusforhold, er det ikke noe forferdelig i det, men det er strengt forbudt å utføre en slik prosess hjemme, for med et slikt problem kan vanlig hydrogenperoksid ikke hjelpe.

Hvis kjelen har modnet og åpnet seg, må du forsiktig fjerne pusen med rene hender og behandle såret med en antiseptisk løsning, og fikser området av pusfrigjøring med en antibakterisk gips.

Koken bryter ikke på grunn av at den ikke har blitt modnet eller problemet har blitt feil behandlet, det kan ligge i de dypere lagene av epidermis. Den eksakte årsaken til dette fenomenet kan kun anerkjennes av en erfaren doktor, og det er Tepa som trenger å søke hjelp, slik at selvbehandling ikke blir en dødelig feil for en person.

Flere Artikler Om Typer Acne