I ulempene ved hver av hudtyper kan man finne fordeler. Et attraktivt og sunt ansikt gjør ikke bare naturen, men også riktig omsorg og utvalg av midler. Hver tredje kvinne har fet hud. Det ser ut til å være den mest problematiske, akne, komedoner, glans, betennelse, forstørrede porer vises hyppigere på den. Hvis du ser ut fra fordeler, er denne typen ikke aldrende lenger. Hvorfor huden på ansiktet ble fet, hvordan skal man håndtere det og skikkelig vare?

Oljeskinn overføres genetisk til menn og kvinner. Dette skyldes det faktum at en person har et tykt lag av epidermis, og sebaceous glands fungerer med særlig intensitet. Hvis talgproduksjonen blir produsert for mye, blir ansiktet usunt skinn, sminke om dagen blir til en uattraktiv maske, og kvinnen føler seg ubehagelig. I dette tilfellet har fettinnholdet kosmetiske og medisinske grunner som må tas opp.

Årsaker til fet hud

1. Hormonal bakgrunn. Eldre mennesker har nesten aldri slike problemer, fordi en av årsakene til fet hud er et økt nivå av kjønnshormoner. Med andre ord - et overskudd av testosteron. Dette hormonet stimulerer sebaceous kjertlene, som produserer talg. Hvis dette er tilfelle, går problemet over 30 år. Fet hud i kvinner avhenger av menstruasjonssyklusen, hormonet økning forekommer i kroppen under bærebarnet. Huden blir oljeaktig eller tørr, avhengig av testosteron. Hos menn er stimuleringen av talgkjertlene stimulert av androgener.

2. Feil ernæring fører ofte til fet hud. Hvis en person spiser et ubalansert kosthold, skarpe, søte, fete matvarer dominerer i kostholdet, misbruker han kaffe, alkohol, og ofte spiser på farten og tørr rug, huden tar hevn for en slik holdning til kroppen.

3. Krenkelse av metabolisme, overvekt, sykdommer i indre organer og det endokrine systemet, svekkende stress, abnormiteter i arbeidet i sentralnervesystemet og psyken er også årsaker til fet hud. Det er også forårsaket av en lang behandlingstid med visse stoffer, infeksjoner.

4. Feil bruk av kosmetikk. Misbruk av kremer på alkohol, scrubs, hyppige skreller tørker ut fet hud og gjør sebaceous kjertler jobbe enda mer aktivt. Lidenskap for noen salongprosedyrer som traumatiserer huden, fremkaller sterk fettproduksjon.

5. Klima- og værfenomener - En annen faktor som forårsaker fett.

De skyldige som har oppstått av patologi er permanente og midlertidige. Når du har funnet roten, kan du bekjempe fet hud med riktig omsorg og livsstil.

Symptomer og årsaker til seboré

Når en veldig fet hud i ansiktet ser skarpt ut, sannsynligvis er det seboré - et uhyggelig utseende av huden forårsaket av indre årsaker. Noen dermatologer anser det som en kronisk sykdom, andre - en midlertidig tilstand.

 • fet hud ikke bare på ansiktet, men også på den sentrale delen av ryggen, brystet, hodet, armhulen, navlen og andre såkalte seborrheic soner;
 • liten akne dukket opp, kan det være comedones, akne, akne og andre problemer som følger med seborrhea;
 • huden får usunn oljeaktig glans;
 • hvis ansiktet er flakket, det ser ut som tørr seborrhea;
 • Flass vises på hodet.

Seborrhea forekommer hos menn og kvinner. Ungdom er mest utsatt for sykdom, da det oftest er forbundet med hormonell bakgrunn. Irrasjonell ernæring, stress, påvirkning av eksterne faktorer, metabolske forstyrrelser og endokrine sykdommer betraktes også av dermatologer som tilstandsvansker. Arv kan ikke utelukkes.

Oljeskinn er et gunstig miljø for utvikling av mikroorganismer. Når kanalene til talgkjertlene er blokkert, dannes det svarte flekker eller hvite flekker. Begge kalles komedoner. Akne medfølgende seborré krever ekstra behandling.

Hvert tiende tilfelle av sykdommen blir kronisk seborisk dermatitt. Betennelse skjer i visse perioder.

Hva skal jeg gjøre og hvordan jeg skal håndtere det? Behandlingsmetoder

Før du starter behandling, er det nødvendig å identifisere årsaken til overdreven fet hud. Hvis det ligger i arvelighet, er det ingen mening å kjempe, du trenger bare å ordentlig ta vare på det. Men hvis fettinnholdet øker dramatisk, mens ansiktet skreller av og blir dekket med akne, er det en grunn til å besøke en hudlege og en kosmetolog. De vil bidra til å utvikle en strategi for omsorg for problemhud.

Etter å ha undersøkt tilstanden til huden, vil legen sende for test og bestemme videre behandling. Korrigere arbeidet med sebaceous kjertler prosedyrer som permanent avlaste ansiktet av fet skinn, bidra til å stoppe peeling. Disse inkluderer:

 • fordampning - dampende ansikt før rengjøring;
 • ansiktsrensing - ultralyd eller mekanisk;
 • kryoterapi (base - flytende nitrogen);
 • Mesoterapi - metning av problemområder av huden med vitaminer og mikroelementer;
 • darsonvalisering - virkningen på vekselstrømmen;
 • biorevitalisering - metning av hudfibrene med fuktighet;
 • helbredende massasje.

Prosedyrene utføres i klinikken og er ikke billig. Fettinnholdet forsvinner en stund, hvoretter kjertlene begynner å produsere talg med en ny kraft. Sammen med så radikale metoder, brukes terapi i skjønnhetssalongen.

2. Kosmetiske anbefalinger.

Etter at dermatologen bestemmer kilden til fet hud, bør du konsultere en kosmetolog. I tillegg til prosedyrene vil han gi følgende anbefalinger.

 • Vann for å vaske ansiktet, utsatt for fett, bør være ved romtemperatur. Hot fremmer forbedret fettproduksjon i fremtiden.
 • Alkoholtinkturer og såper har en lignende effekt.
 • Forsiktig studer komponentene i dekorative kosmetikk. Stiftelsen er bedre å velge på grunn av kaolin leire. Vel, hvis sammensetningen vil være sinkoksid.
 • Ikke bruk flytende skygger og rouge.
 • Pulver egnet tett tekstur, legg det bedre svamp. Dette vil bidra til å fjerne oljeaktig glans.
 • Kosmetikk bør ikke provosere fremkomsten av komedoner. Det er tilrådelig å være oppmerksom på merkingen "ikke-tysk".
 • Peeling utføres svært nøye, det er bedre hjemme med en myk børste. Først da vil ansiktet slutte å skrelle av. Kjemiske prosedyrer stimulerer sebaceous kjertlene.
 • Ta vare på et problem med desinfeksjonsmidler, antiinflammatoriske forbindelser. Krem, masker, melk, tonic bør merkes "for fet hud."

Hvilke verktøy vil bidra til å fjerne fett?

I tillegg til kosmetiske kan du bruke naturlige produkter. Dette er den rimeligste måten. For å gjøre ansiktet attraktivt, anbefaler tradisjonell medisin selvlagde scrubs.

 • Bland på gulvet en kaffeske med salt og kaffe, bruk på et vått ansikt, massasje i noen minutter.
 • 2 ts. brunt sukker blandet med 3 ts. melk, gjør en massasjebevegelse i 3-4 minutter.

Masker hjemme:

 • Kraftig krem ​​blandet med sitronsaft i forholdet 1: 1. Påfør om 15-25 minutter.
 • 3 ss. l. malt på en kaffekvern havregryn blandet med hvite egg. Påfør huden etter rengjøring med skrubbe.
 • 1 ss. l. hakket mynte hell 50 ml kokende vann, insisterer og belastning. Tørk to ganger om dagen etter vask.
 • Grapefruktskål helles over natten med kaldt vann. Om morgenen blir infusjonen et effektivt middel for å ta vare på en person som er utsatt for fett.

Selv å bruke de dyreste kremer, gjør moderne prosedyrer, vil problemet med fet hud ikke forsvinne hvis årsaken ikke er funnet. Ikke haste til skjønnhetssalongen uten å besøke en hudlege. Legen vil hjelpe til med å håndtere kilden til sykdommen og justere livsstilen din: juster ernæring, dagbehandling, unngå stress. Om nødvendig vil pasienten bli henvist til andre spesialister - en ernæringsfysiolog, en psykolog, en endokrinolog.

Forstå hvorfor huden på ansiktet har blitt fet, kraften til alle. Strategien om å ta vare på ansiktet ditt, avhenger bare av om det er viktig for en kvinne å se seg attraktiv, hvilke ressurser hun har og når hun er villig til å vie henne utseende.

Hva skal jeg gjøre hvis ansiktshuden er fet? Hjempleie og behandlingstips

Oljeskinn er et reelt problem for sine eiere. Den overflod av sebum, som sebaceous kjertler produserer, clogs porene, danner svarte flekker og betennelser som gjør ansiktet unaturlig skinnende og skinnende. For å løse problemet, må du lete etter svar på mange flere spørsmål: hvordan å begrense forstørrede porer, hvordan bli kvitt komedoner og akne, hvordan å normalisere arbeidet til talgkjertlene og mye mer. Alle som ikke vet hva de skal gjøre med fet hud i ansiktet, vil jeg forsikre meg om: disse er midlertidige vanskeligheter.

Med alder, når celler ikke kan beholde fuktighet i seg selv, er det denne typen hud som vil være i stand til å frigjøre seg fra den oljeholdige filmen, porene vil gradvis smale, de inflammatoriske prosessene vil forsvinne. Og selv rynker på et slikt ansikt ser mye senere og i mindre mengder enn på tørr og normal hud. Vel, for denne gangen har ikke kommet ennå, bestemmer vi hva vi skal gjøre nå.

Trinn 1. Finn ut og fjern årsaken til fet hud

Du kan bruke de dyreste kosmetikkene med virkning av tørking, men hver gang vil problemet med fettinnhold i huden komme tilbake igjen og igjen. For å bli kvitt denne plassen i lengre tid og til og med permanent, må du analysere mange faktorer som kan føre til at sebaceous kjertlene virker feil. Ja, ofte er denne typen hud på grunn av genetikk, arvelighet - omstendighetene som ingen kan fikse. Imidlertid mistenker de fleste kvinner og tenåringer ikke engang at årsakene til deres problemhud er helt forskjellige. Disse kan være:

 • ulike sykdommer i mage-tarmkanalen, nervesystemet, skjoldbruskkjertelen;
 • hormonelle sykdommer i en bestemt periode av liv: pubertet, graviditet, etter fødsel - etter denne tiden vil problemet forsvinne også;
 • usunt kosthold;
 • mangel på riktig hudpleie;
 • dårlige vaner: røyking, hyppig bruk av alkohol, narkotika;
 • feil valgt en serie kosmetikk.

Etter å ha funnet ut grunnen eller i det minste forutsatt det, bør du umiddelbart avtale med eliminering. Noen ganger er det vanskelig å gjøre, men verdt det. Hvis den provokerende faktoren ble bestemt korrekt og deretter fjernet fra livet konsekvent, ikke bare tilstanden til epidermis, men også håret, neglene og det generelle velvære bør forbedres: alle kroppssystemer er tett sammenkoblet. Men siden det ofte er flere årsaker til fet hud, er det nødvendig å endre livsstilen din radikalt.

Reglene for omsorg og hjemmemedisin for problemhud i ansiktet finnes i dette materialet >>

Trinn 2. Å justere en livsstil

Den epidermis er en litmus test som signalerer menneskets problemer. Hvis alt er i orden med helse, er det usannsynlig at sebaceous kjertlene vil produsere en månedlig norm for subkutan fett sprekker over hele ansiktet med en ubehagelig skinnende film. Så hvis du definitivt bestemte deg for å bli kvitt denne plassen, gjør deg klar til å jobbe med deg selv.

 1. Ta en medisinsk undersøkelse: Det vil bidra til å identifisere helseproblemer og eliminere dem ved rettidig behandling.
 2. Gi magen en vanlig jobb: se diettens diett, slik at den inneholder minst fettstoffer og krydret mat, krydder, marinader, hurtigmat, søtsaker; maksimal frisk frukt og grønnsaker. Spis samtidig. Kast monodiet.
 3. Ta vare på nervesystemet, unngå stress og depresjon. Hvis du føler at du ikke kan takle din følelsesmessige tilstand, ta kontakt med en psykolog.
 4. Slutte å røyke eller i det minste redusere antall sigaretter røkt per dag.
 5. Eliminer alkohol fra vanlig forbruk: Ett glass rødvin (250 ml) eller brennevin (50 ml) per uke vil være nok til å opprettholde ønsket tone.
 6. Prøv å være mer frisk luft.

Vanskelighetene vil bare være først, de første to eller tre uker. Da vil avhengighet begynne, og da vil de første merkbare resultatene inspirere deg til å fortsette den etablerte livsstilen. Sammen med dette må du følge enkle, men obligatoriske regler for omsorg for fet hud.

Trinn 3. Gi fet hud med full forsiktighet.

For at sebaceous kjertlene skal virke normalt, må de påvirkes ikke bare fra innsiden, justere mat og sove, men også fra utsiden. Dermatologer og kosmetologer i tandem har utviklet de grunnleggende reglene for omsorg for fet hud, som kan forbedre tilstanden betydelig.

 1. Alle butikkpleieprodukter må være merket "FOR OLJEHUD" og tilhører samme linje.
 2. Ikke bruk svamper for vasking: gjør det bare med hendene.
 3. Vannet skal være litt varmt eller romtemperatur. Hot fremkaller sebaceous kjertler for å produsere mer fett.
 4. Ikke bli borte med alkoholholdige tinkturer: De fører også til en intensiv frigivelse av subkutant fett i fremtiden.
 5. Forsiktig velg dekorative kosmetikk. Gi preferanse til et matte kremfundament med en tett tekstur, som vil inkludere kaolinklippe som kontrollerer fet hud. Sinkoksyd vil også være svært nyttig: det har en anti-inflammatorisk effekt. Gni krem ​​med fingrene anbefales ikke: slik at du vil stimulere sebaceous kjertlene til å produsere fett. Bruk sponzhikom. Fra pulver egnet matte, med tett tekstur. Krem og flytende rødme og øyenskygge er kontraindisert.
 6. Før prosedyren for rensing av ansiktet, lage dampbader i huden en gang i uken. Bruk for dem slike urter som calendula, St. John's wort, field horsetail, kamille, mynte, salvie, streng.

Gradvis, regelmessig og strengt overholde disse anbefalingene - og snart vil du ikke bare merke de første forbedringene. Folk rundt deg vil sikkert begynne å hylle komplimenter om det friske og blomstrende utseendet på huden din. I dette tilfellet må du bare gratulere: du har oppnådd målet ditt. Det er imidlertid tider når problemet er skjult for dypt, og det går ikke bort selv etter at du har gått gjennom disse tre trinnene. Deretter blir ingenting igjen, hvordan man kan avtale med en kunnskapsrik person - en spesialist.

Trinn 4. Søk hjelp fra spesialister

Forstyrret sebaceous kjertler - en hudsykdom som kan behandles på et sykehus eller en skjønnhetssalong. Etter undersøkelsen, vil legen kunne rådføre seg med medisinske prosedyrer som vil gi lang tid til å løse problemet med fet hud. Effektive moderne teknikker anerkjent:

 • mekanisk og ultralyd ansiktsrengjøring;
 • fordamping;
 • terapeutisk massasje;
 • kryoterapi basert på flytende nitrogen;
 • darsonvalisering - bruk av pulserende strøm.

Teknikkene er svært effektive, vist seg å være effektive. De har imidlertid to betydelige ulemper. Først av alt, etter en stund (i et halvt år eller et år) vil den fete filmen vises på ansiktet ditt igjen, og alle prøvelsene vil starte igjen. For det andre er slike prosedyrer ikke tilgjengelige for alle personer på grunn av relativt høye priser. Hvis du ikke er fornøyd med disse to manglene, vær ikke opprørt: det er på tide å bruke populære oppskrifter for omsorg for fet hud.

Trinn 5. Bruk regelmessig til fet hud

Du kan kjøpe en spesiell produktlinje for fet hud i butikken, og du kan forberede dem selv hjemme.

 • Geler og skum for vasking

Det skal være forsiktig og mykt, ikke traumatisk for huden, uten alkohol, ha en pH på ikke mer enn 4,5, inneholder alkali, antibakterielle komponenter. Passer perfekt til geler med essensielle oljer av te-tre, basilikum, sitron. Hvis du ikke stoler på butikken, vask med sur melk eller kefir - resultatet blir tydelig.

 • Rensing Scrubs

To ganger i uken, rengjør ansiktet grundig med en skrubbe. Dette vil bli kvitt sorte prikker og gi celler med riktig pust.

Bland salt med naturlig malt kaffe (på toppen av en teskje begge deler). Påfør på et vått ansikt, massasje i et par minutter, skyll.

Sukker + melk

Bland brunt sukker (2 ss.) Med kjølt melk (3 ss. Kasser). Massasje ansikt med blanding i 2-3 minutter, skyll.

 • Masker for fet hud

Masker gjør hver gang etter prosedyren for å rense huden med en skrubbe. Tiden av handlingen er fra 10 til 30 minutter.

Svart leire

Pass på å lage masker av leire: de har en utmerket tørkeeffekt. Det er nødvendig å fortynne det svarte leirepulveret med vanlig vann til en kremaktig tilstand og sett på ansiktet i 20 minutter.

Sitron + Krem

Bland lavt fett krem ​​(2 ss. Lounger.) Med sitronsaft (samme mengde).

Havremel + protein

Bland bakken havremelflakene (3 tabeller. Lodges.) Med rå protein.

Camphor olje + protein

Slå proteinet, sakte, drop-by-drop, hell kamferolje inn i det (15 dråper). La i 10 minutter. Det anbefales å gjøre det ikke mer enn en gang i uken. Kamfer kan erstattes med sitronsaft.

 • Tørkekrem

Lotioner kan tørke fet hud to ganger om dagen, etter vask med gel eller skum. Du kan bruke isterninger i stedet for lotioner.

Vin isbiter

Bland tørre urter av salvie og hypericum (2 ss hver), hell kokende vann (100 ml). La i en time, belastning, kjølig, hell i hvit halvtørr vin (100 ml). Hell inn i formene, send fryseren inntil den er helt frossen. Tørk ansiktet med terninger i 1-2 minutter.

Borsyre

Fortynn borsyre (te. Lodge.) Tilsett glycerin (20 dråper) med kokende vann (200 ml). Kul, tilsett vodka (350 ml).

Kryss ferske mynteblader, hell kokende vann (20 ml) (bordkasse). Kule, belastning.

Skal grapefrukten, brett skelen i porselen, hell litt kaldt kokt vann, gå over natten.

Tørk urter av salvie, kamille, calendula, eucalyptus, yarrow, coltsfoot mix (på bordet. Box), hell kokende vann (liter). Kok i ca 15 minutter, lukk tett med lokket. La i 4 timer. Stamme, legg til alkohol apotek tinktur av eukalyptus eller calendula (50 ml).

 • Krem for fet hud

Må være lys, luftkonsistens. Påfør daglig etter vask og rubbing lotion.

Berry + lanolin

Bland jordbær og currant juice (på bordet. Lodges.). Smelt lanolin (dessertboks.) I et vannbad tilsetter du blandet juice og havregryn (etterfølgerboks). Bland alt grundig.

Multikomponent nærende krem

Vegetabilsk olje (4 ss.), Smeltet voks, glyserin (bord), sitronsaft (2 ss.), Borsyre (20 dråper) vil være nødvendig. Voks med olje, tilsett syre, smelter blandingen i et vannbad. I ferd med å avkjøle massen, gni den og sakte tilsett glycerin og sitronsaft. Sitronsaft kan erstattes med agurk.

 • Komprimerer for fet hud

Varm urte komprimerer, som kan gjøres to ganger i uken etter vask, vil bidra til å rydde porene blokkert av sebaceous innskudd.

For å komprimere, må du blande St. John's wort, søt flagg, yarrow, calendula, horsetail, coltsfoot, eucalyptus, hell opp samlingen (2 ss) kokende vann (500 ml). La på i 15 minutter, belastning, blett ut terry håndkle med infusjon, gjelder på huden til det er kaldt. Etter det kan du tørke huden med en isbit.

Du trenger ikke å behandle fet hud som uunngåelig, ta opp med problemet. Hvis du vil skinne med ungdom og skjønnhet, vær sikker på å bruke råd fra eksperter - og snart bli overrasket over den nye kvaliteten på livet ditt. Nyt ungdommen og helsen til huden uten et snev av fettete skinn og utslett. Og ikke glem å fortelle vennene dine hvordan du ble kvitt fet hud: kanskje din erfaring vil være verdifull for noen andre.

Fet hud i ansiktet - hva skal du gjøre hjemme?

En kvinne er klar til å kjempe for perfekt hud hver dag, uten helger og helligdager gjennom hele livet. Og alt fordi vi alltid vil se frisk, velpleied og ung. Vi sliter uendelig med rynker, fregner, alder flekker. Vi prøver å endre hudtypen og bli kvitt tørrhet eller oiliness. Og med god grunn. Fet hud i ansiktet er et alvorlig kosmetisk problem som ikke er så lett å bli kvitt. Oljeskinn skaper et ubehagelig skinnende lag på epidermis, dekorative kosmetikk på slike hudstrømmer, sminke "sminke".

I tillegg er oljeaktig hudtype ofte ledsaget av forstørrede porer. Illiterat omsorg og aktiv bruk av alkoholforbindelser fjerner ikke fettinnholdet, men tørker overflatelaget av huden, fører til peeling og kløe. Så hva skal jeg gjøre? Er fet hud så vanskelig å kurere? Faktisk kan du redusere aktiviteten til talgkjertlene, men for dette må du utføre et sett med prosedyrer som vil hjelpe deg å gjøre ansiktet ditt mer mat og attraktivt. I dag la oss snakke om fet hud - egenskapene av denne typen, årsakene til aktiviteten til talgkjertlene og de mange måtene å eliminere denne kosmetiske feilen.

Hvorfor huden blir fet

Generelt er kvinner delt inn i flere grupper avhengig av hvilken type hud de har. Separat tørr, fet, følsom, normal og kombinasjonshud. Oljeskinn har sine fordeler. Siden det alltid er et tykt lag av sebum på den, er epidermis mindre utsatt for de skadelige strålene i ultrafiolett og andre skadelige effekter. Oljeskinn forblir alltid fuktig, rynker i slike kvinner ser mye senere ut enn i deres samtidige med tørr hud. Oljete hud får en jevnere og vakrere brunfarge. Men ikke glem manglene. Den dristige typen epidermis er preget av økt sebumsekresjon, utseendet til akne og akne, akne, komedoner. Ofte blir porene til eieren av fet hud forstørret, mens det påføres sminke er tilstoppet med kosmetikk. Og dette fører til flere problemer. Men hvorfor blir huden fet?

  Hormoner. Problemet med fet hud er ofte forbundet med hormonelle forandringer og aktiv testosteronproduksjon. Det er derfor hos menn det blir observert fet hud mye oftere. Puberty of adolescents, fødsel, laktasjon, overgangsalder - alt dette kan ledsages av økt arbeid av talgkjertlene. Dette problemet forsvinner som regel i voksen alder, siden aktiviteten til kjønnshormoner reduseres.

I tillegg kan den oljeaktige huden være forbundet med forstyrrelser i bukspyttkjertelen. Huden er skadet sterkt med vanlig stress og angst. For å bli kvitt dette må du ta vare på huden på en spesiell måte.

Fungerer omhyggelig for fet hud

Det er tid for en persons hud å være en liten pose, i midten av hvilken er en hårpære. På sidene ligger sebaceous glands, som produserer talg. Hvis det er tid for en eller annen grunn tilstoppet, er komedoner dannet. Mange lurer på hvorfor akne er svart? Det er enkelt - når sebum møter luft på overflaten, oksiderer den oksygen og danner en svart skorpe. Hvis en mikrobe eller bakterie er inne i pore, begynner aktiv betennelse, en pimple blir født. Det kan sies at hovedårsaken til akne og svarte flekker er den aktive produksjonen av talg. Her er noen tips og råd om hudpleie som vil hjelpe deg med å undertrykke dette fettinnholdet.

 1. Glem varmt vann. Ikke vask med varmt vann, gjør ikke varmt damping og lignende oppvarmingsprosedyrer. Ved høye temperaturer øker aktiviteten til talgkjertlene.
 2. Vi har allerede bemerket at huden ikke kan skrubbe for ofte. Denne saken er imidlertid ikke verdt å kjøre. Det er optimalt å gjøre en mild peeling en gang i uken for å fjerne det øverste keratiniserte laget, som kan tette porene og forårsake akne.
 3. Pass på å desinfisere overflaten av huden, men ikke alkoholforbindelser. Dette vil beskytte deg mot betennelse og akne, fordi fett er den beste maten for skadelige mikroorganismer.
 4. Kast bort eventuelle alkoholbaserte pleieprodukter - de tørker det øverste laget av fet hud, men påvirker ikke talgkjertlene. For øvrig trenger fet hud også fuktighetsgivende. Bruk for denne lyskrem med en ikke-fettete tekstur som raskt absorberes. I intet tilfelle kan du ikke bruke tette formuleringer som forblir på huden i et tykt fettlag.
 5. Det er nødvendig å justere dietten, hold en streng diett, i hvert fall for første gang. Spis fersk frukt og grønnsaker, frokostblandinger, magert kjøtt og fisk, meieriprodukter. Ta kurs sorbenter slik at de fjerner giftstoffer fra tarmene, slaggen og kreftfremkallende. Mat bør varieres slik at kroppen ikke opplever mangel på vitaminer og mineraler.
 6. Vasking av huden med såpe anbefales heller ikke. Bruk for rensing av spesielle skinn og kremer uten alkohol. De bør utformes spesielt for fet hud. Rengjør ansiktets hud minst to ganger om dagen.
 7. Tørk huden ofte med isbiter for å smale forstørrede porer. I stedet for enkelt vann kan du bruke avkok av urter - dette vil øke effekten av prosedyren.
 8. Ikke forlat kosmetikk på huden for natten - vær sikker på å utføre en trippel rensing - fjerne smuss, toning og fuktighet.
 9. For å unngå infeksjon og forekomsten av akne, må du forlate terryhåndklær og bruke bare engangspapirservietter.

Disse enkle regler og anbefalinger vil hjelpe deg å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene og forbedre tilstanden til ansiktet ditt betraktelig.

Kosmetiske prosedyrer i kampen mot fet hud

Hvis hjemmemedisiner ikke hjelper deg med å bli kvitt overflødig fett, kan du ty til profesjonell hjelp. Ultralydrengjøring vil bidra til å dype porene dypt, fjerne kåt hudvoks, stimulere regenereringsprosessen. For rengjøring, bruk også kjemiske og maskinvare peeling. I det første tilfellet er de døde hudflakene erodert av spesielle syrer. Apparat peeling innebærer fjerning av død hud med et spesielt slipemiddel. Det er mulig å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene og tone huden ved hjelp av mikrostrømmer og en bio-cybernetisk prosedyre. Mot fet hud er effektiv og vakuum-nakkemassasje, som utføres ved bruk av apparatet. Det øker blodsirkulasjonen i vevet, nærer huden med oksygen og vitaminer. Aktiviteten til sebaceous kjertlene er vellykket undertrykt av innføring av spesielle vitamin cocktails under huden. Mesoterapi hjelper ikke bare med å bli kvitt overflødig fett, men forbedrer også tilstanden til personen som helhet.

Når olje og problem hud med akne og comedones trenger rengjøring. Husk, en god spesialist vil ikke tilby deg varm damping med fet hud. Du kan forberede huden din til rensing med kaldt vann og en ren klut. Kluten fuktes i væske og påføres ansiktet. Huden bløter raskt, porene er åpne - du kan gjøre rengjøringen. For den beste effekten, bruk ikke bare vann, men avkok av urter.

Masker og andre folkemessige rettsmidler mot fet hud

Her er noen oppskrifter som vil hjelpe deg med å eliminere overflødig fett hjemme.

 1. Gurk og kefir. Dette er det enkleste, men samtidig den mest effektive måten å fukte oljeaktig hud på. Bland massen av agurk med kefir og bruk på renset ansikt. La det stå i 15 minutter og vask det av.
 2. Sitronsaft, havregryn og kyllingprotein. Disse er de beste ingrediensene for fet hud. Slå to egggehviter, legg til en spiseskje sitronsaft og havregryn, knust i en mørtel. Påfør våt i ansiktet, la det tørke helt. Egghvide undertrykker sebaceous kjertlene perfekt, strammer de forstørrede porene. Sitronsaft tørker forsiktig, gir huden en kjedelighet. Og havregryn er et utmerket adsorbent som absorberer hele sebum direkte fra porene og renser ansiktet perfekt. Virkningen av masken er merkbar etter første søknad.
 3. Melk, leire, honning. Ta en tredjedel av en kopp varm melk, legg til en teskje smeltet honning og rør. Legg til hvit eller blå leire for å gjøre vassel. Påfør preparatet i huden, skyll ikke tidligere enn i en time. Melk perfekt nærer og fukter epidermis, leire absorberer overflødig fett, og honning beroliger og lindrer betennelse.
 4. Apple Cider eddik Løs opp en liten mengde eplecidereddike med to deler vann, hell i en praktisk flaske og tørk huden med en forberedt sammensetning hver kveld før du går til sengs. For å kvitte seg med den ubehagelige syrlige lukten og gi væsken en sitrus duft, kan du legge til et stykke sitron og glede innvendig.
 5. Aspirin, brus, yoghurt. Tre tabletter av acetylsalisylsyre må knuses, blandes i like mengder med brus og tilsett litt yoghurt for å lage en homogen blanding. Påfør bare en maske på fet og problem hud. Masken undertrykker ikke bare aktiviteten til talgkjertlene, men kjemper også perfekt for akne og betennelser.
 6. Kalk og eple. Disse fruktene inneholder spesielle syrer som effektivt toner opp ansiktets hud og strammer porene. Og med jevne mellomrom undertrykker produksjonen av fettete fett. Frukt skal skrelles og skrelles, males i en blender og påføres ansiktets hud. Masken bekjemper ikke bare mot fet hud, men strammer også epidermis, oppretter et vakkert, ovalt ansikt.
 7. Majsstivelse med agurkjuice. Hvis du trenger å bli kvitt glans og lagre resultatet i 3-4 timer, vær sikker på å lage denne masken før du går ut. Kryss agurk og klem juice ut av det. På grunnlag av agurkjuice og maisstivelse skal du lage en slurry, bruke den på huden og la den stå i en halv time. Skyll med kaldt vann og fukt med en lett krem. Masken vil gi deg en lang følelse av kjedelighet.

Omsorgsmasker må skiftes slik at huden ikke blir vant til ingrediensene. Du vil sikkert finne en oppskrift som vil hjelpe deg.

Fet hud i ansiktet er ikke en setning. Med riktig integrert tilnærming kan problemet løses, men du må alltid følge reglene for en sunn livsstil. Et sunt kosthold, avvisning av dårlige vaner, kompetent hjem og profesjonell omsorg, fuktighetsgivende og nærende masker, smart bruk av kosmetikk, tidsriktig rensing - alt dette vil hjelpe deg med å endre tilstanden til huden din. Ta vare på deg selv og nyt en sunn matte ansiktstekstur!

Hva skal jeg gjøre hvis ansiktets hud er veldig fet?

Fet hud i ansiktet oppstår på grunn av økt arbeid i talgkjertlene, også på grunn av at blodsirkulasjonen i hudcellene forstyrres, porene begynner å tette og en fettig glans vises. Huden blir betent og forurenser raskt, etter at akne og svarte flekker opptrer. Fordelen ved slik hud er at den langsomt alder sammenlignet med andre typer. For å bli kvitt fet hud må du stadig rense den, bruke spesialverktøy.

Funksjoner av rensende fet hud

Konstant må denne typen hud rengjøres; det er forbudt å bruke produkter som inneholder alkohol. Etter å ha brukt forskjellige tinkturer på alkohol, begynner huden å intensivt gjenopprette mengden fett, og deretter vises oljeaktig glans.

Det er bedre å gi preferanse ikke til kremer på alkohol, men til spesielle geler, skum, som kan vaskes to ganger om dagen.

I intet tilfelle kan du ikke vaske med varmt vann med fet hud, fordi på grunn av høye temperaturer øker mengden fett. Det er best å bruke kaldt vann eller den optimale romtemperaturen. Ved hjelp av kaldt vann kan du begrense porene, stimulere og tone huden.

Det anbefales å vaske med midler som du kan forbedre immunsystemet, beskytte mot infeksjonssykdommer og normalisere sebaceous kjertlene. Du kan ikke bruke såpe til ansiktet, det kan tørke ut huden.

Vær oppmerksom på at kosmetikk for fet hud skal vaskes av normalt. Du kan ikke bruke gel, skum, som inneholder alkali, det er bedre å gi preferanse til produkter med antibakterielle egenskaper, også i sammensetningen, som inkluderer basilikum, sitron og tea tree.

Regler for omsorg for fet hud hjemme

1. Vask med kefir eller yoghurt. For å gjøre dette, fukt opp vattpinnen og tørk huden, alle bevegelser skal være glatte, spesielt vær oppmerksom på pannen, nesen, haken. Tross alt må du vaske av med vann, alltid varm. Dette verktøyet vil ikke bare rense huden, men også hvite det, lindre hyperpigmentering, fregner.

2. Bruk malt kaffe og salt. Med den kan du kvitte seg med sorte prikker. Verktøyet tørker betent hud, bidrar til å rengjøre porene som er tilstoppet.

Peeling for fet hud

Du må bruke den ikke mer enn tre ganger i uken. Med det kan du rense huden av smuss, bli kvitt wen, gjenopprette sebaceous kjertlene. Peeling er en av de beste profylaktiske midler av inflammatorisk prosess i huden, det forhindrer utseendet av akne, akne. Prosedyren bør utføres etter at personen har vasket, best av alt før du går i seng, om natten kan huden ha tid til å hvile, fordi peeling er stress for henne.

Scrubs for fet hud

1. En av de beste remediene for huden er leire, med hjelp av det kan du absorbere overflødig fettsekresjon, det sparer huden mot forurensning, døde hudceller. Et effektivt middel for fet hud vil være en mørk brun, svart type leire. For å lage en skrubbe maske, må du ta en blanding av leire - en spiseskje er nok, tilsett kokt vann. Kremkonsistensen skulle komme ut. Påfør deretter jevnt på ansiktet. Å opprettholde til full tørking. Etter vask først med varmt, deretter med kaldt vann, utfør en ansiktsmassasje.

2. Det vil bidra til å bli kvitt fet hudskrubbe basert på brunt sukker, for å forberede det, er det nødvendig å oppløse to spiseskjeer sukker i kald melk. Påfør masken og forsiktig masser ansiktet opp til 3 minutter. Etter skyll med varmt vann.

3. Eliminer oljeaktig glans ved hjelp av denne skrubbeoppskriften, det vil kreve granulert sukker og vaskegel, for å danne et skum og påføre det på ansiktet. Tørk forsiktig av ansiktet.

4. En utmerket forebygging av akne på fet hud er en slik skrubbe, det vil kreve sitronsaft, havsalt, bland alt grundig og bruke en stor mengde til problemområder i ansiktet. Kan ikke brukes hvis huden er sterkt betent.

5. Hvis for fet hud utvidet porene, er det nødvendig å forberede en skrubbe basert på grønn leire. Du må blande fettfattig yoghurt med leire. Etter gnidning i ansiktet med massasjebevegelser.

6. For fet hud, som det ofte forekommer akne, må du klargjøre en skrubbe med svart brød, hogge det først, legg til litt melk, en tynn våt bør dannes. Etter påføring i 5 minutter på ansiktet og vask med varmt vann.

Mask Oppskrifter for fet hud

Denne hudtypen trenger også næring og hydrering, for dette må du lage en maske med sitronsaft og rømme. Påfør om 20 minutter. Ved hjelp av en maske er huden mettet med C-vitamin og perfekt fornyet.

Om sommeren, i varmt vær, når porene er spesielt forstørret, anbefales det å bruke en bringebærmask. For å gjøre dette knuses bærene, legger mel fra ris. Etter påført maske på ansiktet. Vask av med vann.

Det beste middelet for fet hud er en maske med havremel. For matlaging trenger du havregryn og egghvite, bland godt, puss på ansiktet, stå i 15 minutter.

Sørg for å fukte huden, for bruk en maske med havregryn, honning, olivenolje. Påfør på renset ansikt.

Prøv å fryse vinen, smør deretter ansiktet med isbiter. Også effektive kuber fra salvie urter, St. John's wort, kan du legge til dem tørr hvitvin.

Ernæring for fet hud

Slik at huden ikke forurenser, må du spise riktig. Overgi krydret - sennep, eddik, pepper, fett, stekt. Inkluder i diett meieri, meieriprodukter, frukt, grønnsaker, ved hjelp av dem kan du forbedre arbeidet med talgkjertlene, lindre irritasjon fra dem. Spis hvitt brød så lite som mulig.

Således, hvis du har fet hud, må du ordentlig ta vare på det, pass på at du bruker spesielle tonics, kremer, geler, skrubber, masker som vil bidra til å bli kvitt oljeskinn og forhindre dannelse av fettete punkter. Anbefaler også å revidere kostholdet ditt.

Oljeskinn i ansiktet: hvordan håndteres problemet og hva er årsakene til det?

Hvorfor ansiktshuden blir fet: de viktigste årsakene

Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene fører til et overskudd av sebum - sebum. Som et resultat blir dermis oljeaktig og skinnende. Forstyrrelsen kan bli anskaffet eller medfødt.

Produksjonen av sebum aktiverer ofte hormoner. Derfor oppstår problemer med dermis ofte hos jenter under pubertet, graviditet og etter fødsel. Men gutta er mer sannsynlig å lide av overskytende sebum. Krenkelser provoserer mannlige kjønnshormoner - androgener. Blant de viktigste årsakene til fettinnhold er også:

 • arvelighet;
 • hormonell svikt;
 • stress, nervøse lidelser;
 • gastrointestinale sykdommer, hyppig forstoppelse;
 • dårlig ernæring;
 • dårlige vaner: røyking, alkohol, narkotika;
 • feil hudpleie eller mangel på det;
 • feil valgt kosmetikk.

Alle kroppsproblemer projiseres på huden. Å kvitte seg med fettinnhold vil hjelpe den riktige livsstilen. Det er nødvendig å forlate dårlige vaner og mono-kosthold, eliminere stressende situasjoner, ofte gå i frisk luft. Det er nødvendig å fjerne søtt, fett, krydret og røkt fra kostholdet. Viktigheten i ernæring er på korn, frukt, grønnsaker og meieriprodukter.

Funksjoner av fet hudpleie

Formålet med behandlingen er å åpne porene, fjerne overflødig talg og redusere kjertelaktiviteten. En rekke regler vil bidra til å oppnå oppgaven:

 1. Minimum alkohol. Stoffet eliminerer øyeblikkelig glans. Overdriming gir imidlertid kjertlene til å produsere enda mer fett. Bruk av alkoholbasert kosmetikk bør være begrenset.
 2. Maksimal fuktighet. Med mangel på fuktighet, er det en overdreven frigjøring av talg og peeling. Som et resultat blir blokkering av porene forverret. Dag og natt moisturizers vil bidra til å redusere betennelse og fett.
 3. Kompetent matting. Det er verdt å bruke de kombinerte kremer. Kosmetikk bør samtidig ha en matt og fuktighetsgivende effekt.
 4. Omsorg. Oljeskinn vask kun med vann ved romtemperatur. Kontakt med et varmere væske aktiverer talgkirtlene. Når du vasker ansiktet massert med hender, uten svamp eller svamp.
 5. Det riktige valget av kosmetikk. Ideelle kremer med lett tekstur, som en gel eller væske. Denne sminke tetter ikke porene og etterlater ingen film. Komponent nummer 1 i midlene for fet hud - salicylsyre. Stoffet fungerer som en kjemisk peeling og antiseptisk, glatter dermis.

Hvordan bryr seg om fet hud om dagen?

Fet hud krever daglig kompleks omsorg i henhold til følgende skjema:

 1. Rensing. Vask bør være lett gel, skum eller mousse. Effektive sammensetninger med salisylsyre, aktivert karbon, essensielle oljer av te tre, kamille, calendula, sitron, basilikum. Verktøyet skal være helt vaskbart, mykt og delikat i konsistens.
 2. Toning. Ansiktet gnides med alkoholfri tonic basert på salicylsyre, sink, svovel og urteekstrakter. Prosedyren lar deg fjerne resterende smuss, rense porene og gjenopprette pH-balansen.
 3. Fukte. En lett dagkrem med fuktighetsgivende, matt og anti-inflammatorisk effekt påføres huden.
 4. Sminke opp Optimal fundament med kaolin leire eller sinkoksid, matt pulver. Produkter med matting effekt påføres med en svamp. Flytende rødme og skygger er kontraindisert.

Kveld (en time før sengetid):

 1. Sminkefjerning og rensing. Kosmetikk blir fjernet ved hjelp av en morgenrens. For å fjerne øye sminke, må du kjøpe en spesiell sammensetning. For kvelden rensing, kan du bruke apparatet med en børste dyse for vasking og dyp rensing av porene.
 2. Toning. Ansiktsglass tonic for fet hud, uten alkohol.
 3. Fuktighetsgivende og ernæring. En halv time før sengetid, en nattkrem blir påført ansiktet. Formler med rosmarin og lavendeloljer er effektive. Ekstrakter regulerer talgkjertlene, nærer og fukter dermis. Det er viktig at emballasjen merkes "ikke-medisinske".

Om nødvendig bør matte våtservietter brukes hele dagen. Papir absorberer fett øyeblikkelig og eliminerer glans. Du kan bruke servietter et ubegrenset antall ganger.

Når en punktbetennelse oppstår i form av en kvise eller et rødt tuberkul, vil SOS-verktøy komme til redning: blyanter og korrigatorer.

Ekstra forsiktighet

En eller to ganger i uken trenger fet hud spesiell omsorg:

 1. Gress. Forsiktig rengjør dermis og lindrer betennelse vil hjelpe dampbad, komprimerer ved romtemperatur. Kamille, calendula, streng, salvie, St. John's wort og mynte brukes som base. Urter kan også legges til vann for vask.
 2. Scrub. Dermatologer anbefaler bruk av eksfolierende midler med glatte polymerpartikler. Scrubs med knuste bein kan skade huden, forårsake betennelse eller irritasjon.
 3. Masker. Masker for dyp rensing gjør umiddelbart etter skrubbe. Foretrukne sammensetninger med leire.

Salon prosedyrer

Tilstanden for fet hud forbedrer betydelig og kosmetiske prosedyrer:

 • kjemisk, ultralyd eller mekanisk rengjøring av ansiktet;
 • gass-væske peeling;
 • microdermabrasion;
 • darsonvalisering (pulsstrøm);
 • biocybernetisk (mikrostrøm) terapi;
 • kryoterapi med flytende nitrogen;
 • laser polering;
 • fordamping;
 • mesotherapy;
 • plasma injeksjon;
 • massasje.

Hver av metodene er effektiv, den har sine fordeler og ulemper. Effekten av løpet av prosedyrene varer imidlertid ikke mer enn seks måneder. Etter at programmet må gjentas.

Oljeskinn er ikke en setning. Riktig livsstil og regelmessig omsorg vil bidra til å takle problemet en gang for alle. Det viktigste er ikke å fortvile. Spesielt siden denne typen dermis vil behage eieren i modenhet. Oljete hud blir eldre sakte og er ikke utsatt for tidlig utseende av rynker.

Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

Oljig ansiktshud - mange mennesker lider av dette problemet. Det provoserer en irriterende glans, utseendet på akne. For å eliminere fet hud brukes vanligvis tørkeskjønn, produsenter som lover en raskt oppnåelig effekt.

Imidlertid vil de gi et stabilt resultat, forutsatt at årsaken til fet hud blir eliminert. Derfor er det første trinnet i å løse dermalproblemet normaliseringen av talgkjertlene.

Tegn og opprinnelse av fet hud

Oljeskinn er resultatet av overproduksjon av fett ved talgkjertlene. Disse kjertlene ligger under overflaten av huden.

Sebum er et stoff som består av fett. Det er ikke så ille som det beskytter og fukter huden og holder håret på hodet skinnende og sunt.

For mye sebum kan imidlertid føre til fet hud som vil provosere tilstoppede porer og hudormer.

Utseende av komoneser (svarte flekker), fettkjertelcyster, seborrhea er ikke uvanlig. Huden ligner på appelsinskallet, siden den har porer på den.

En ubestridelig fordel for personer med fet hud - rynker begynner å vises senere.

Den epidermis skinnende med greasiness er et ubehagelig fenomen for sine eiere. På grunn av overdreven arbeid av fettkjertlene på huden, dannes en grov, porøs tekstur med en usunn tone og fettete glans, overflaten av huden kan overdried som pergament.

Genetikk, hormonelle endringer eller stress kan øke talgproduksjonen.

Lokalt fettdeksel på ansiktet i T-sonen: panne, hake og nese. På kroppen er fettete epidermis plassert på ryggen og brystet. Egenskapene til fet hud og fet hår på hodet.

Dette skjer av følgende grunner:

 1. Genetisk innlemmet. Under disse omstendighetene er epidermis fet gjennom hele livet.
 2. Teenage periode. Tenåringer er kjente manifestasjoner av fet hud, som i løpet av 25-30 årene blir en kombinasjon.
 3. Intensivt arbeid av fettkjertlene. Dette skyldes den arvelige disposisjonen mot fet hud, forstyrret gastrointestinale prosesser (cholecystitis, kolitt, forstoppelse) og hormonelle endringer. Grunnlaget for overdreven fettproduktivitet på hudoverflaten er kostholdet (avhengighet av krydret, fett, melaktig mat, alkohol, brus), arbeid når temperaturen stiger, i et rom fylt med sigaretter, UV-stråling.
 4. Hormonelle. Dette skjer under seksuell utvikling og 2. fase i menstruasjonssyklusen. Hormonfeil oppstår under overgangsalder, graviditet, stress. Liknende skjer på grunn av behandling med hormoner eller abrupt bruk, langvarig bruk av orale prevensiver.
 5. Lidelser i det endokrine systemet. Dette skjer når tørr hud blir observert, så vel som fett i ansiktshuden i hypothyroidisme.

Berørt av forekomsten av sebaceous overflate av epidermis er også redusert immunitet.

7 sykdommer som fremkaller fet hud

For å finne ut hvorfor pasientens hud i ansiktet er fet, vil legen kunne. Fordi den fete epidermis oppstår hos pasienter:

 • diabetes;
 • cachexia (sløsing);
 • fedme;
 • med svulster, polycystiske eggstokkene;
 • hyperandrogenisme;
 • hypertrikose;
 • med leversykdom.

Fremme utseendet av overflødig fett på hudens analfabeter hygienisk pleie ved bruk av aggressiv rensing av hudens overflate-kosmetikk med alkoholinnhold.

Det kan også føre til bruk av skrubbe, vanlig avfetting av epidermis, forbruk av fettkrem, etc.

Ikke stole på egen kunnskap. Det er bedre å stole på en hudlege som bestemmer årsaken til overdreven greasiness på overflaten av huden. Dette vil eliminere forekomsten av alvorlige helseproblemer.

Hva å gjøre hvis ansiktshuden er fet? Hvordan kan du hjelpe deg selv?

10 regler for fet hud

Bør følge reglene for å forhindre sykdommer på den oljeaktige overflaten av huden. Her er en liste over dem:

 1. Unngå (begrense) forbruket av fete og stekte matvarer. Bedre å si nei, saltet og røkt, syltet og søtt mat. Foretrukket i menyen er retter av magert fisk og hvitt kjøtt, grønnsaker og frukt, kli.
 2. Kosmetikk velger med redusert innhold av lipider og det som antibakterielle og antiseptiske stoffer er representert av etanol til 10%.
 3. Ikke rør ansiktet med uvaskede hender.

Kjøpet av allergivennlige kosmetikk, inkludert planteekstrakter, for å berolige sensitiv og irritert hud, er å foretrekke.

Alle pleieprodukter å velge med notatet "for kombinasjon eller fet hud."

Det er også viktig å overholde slike regler:

 1. Velg riktig vask (gel eller skum, melk bør unngås). Under forbudet - bruk av såpe, vaskekluter, varmt vann.
 2. En gang hver 7. dag, bruk vanlig peeling, ansiktsrensing (for eksempel salicylic).
 3. UV-beskyttende krem ​​UVA og UVB bør konsumeres hele året (for eksempel Bioderma AKN).
 4. Ikke del med fundamentet, reduser bruken til to ganger i uken.
 5. Sminke bør velges klokt, for eksempel pulver med mineraler.
 6. Det er tillatt å ty til hjemme masker ikke mer enn 1-2 ganger om 7 dager. For prosedyrene ved bruk av hvit, grønn, blå leire, epler, kiwi, sitronsaft. Et positivt resultat oppnås ved en maske med grøt-lignende friske poteter.
 7. Effektiv bruk av lotion med havsalt. De utføres hver 7. dag, tar 500 ml smeltevann og 1 ts for en oppløsning. salt. Stå verktøyet i 5-10 minutter.
 8. Fukt huden bare med kremer og serum for kombinasjon eller fet hud.
 9. Vurder penger med retinol. Medikamentet med A-vitamin akselererer utvekslingen av celler, noe som gjør den til en av de beste måtene å bekjempe aldring. Han jobber også underverk for akne. Differin har nylig blitt tilgjengelig over disken uten resept.
 10. Hjelper turer til badstuen.

Ved å følge enkle anbefalinger, er det lett å kvitte seg med overdreven fettinnhold i dermis hjemme.

Green Pharmacy (5 helbredende urter)

Hvordan bli kvitt problemet hjemme? Det anbefales å behandle fettete hud med gresskledde planter.

Tilstedeværelsen i flavonoider, tanniner, saponiner (nitrogenfri og alkalisk fri organiske naturlige stoffer), kiselsyre, plantehormoner og sporstoffer har en positiv effekt på fettete epidermier.

 1. Kamille er et naturlig antiseptisk middel mot anti-inflammatorisk virkning. Hennes ekstrakt er i stand til å rengjøre og myke hudflaten på ansiktet, gjenopprette elastisitet og glatthet.
 2. Salvia officinalis har en bakteriedrepende, beroligende, regenererende kraft. Calendula officinalis inneboende evne til å helbrede, gjenopprette den skadede epidermis.
 3. Eik (bjørk) bark er kjent for sine antiseptiske og tanniske egenskaper. Tricolor violett ekstrakt er rettet mot rensing, stimulerende metabolske prosesser og ridding kroppen av skadelige stoffer.
 4. Grønn teekstrakt har en antioksidantrolle som reduserer effekten av frie radikaler på huden.
 5. Ekstraktet fra løvetannroten øker kroppens beskyttende krefter, bidrar til livets vitale aktivitet, galleblære og nyrer. Plantekstraktet er involvert i utslipp av kroppen fra metabolske produkter, som har en positiv effekt på hudoverflaten.

Effektivt å virke på fett dermagresset, velger hver pasient hver for seg. Bytt vann når du vasker infusjoner av urter fra kamille, mynte, nese, kalkblomst.

Oljer for å bekjempe fet hud

Oljepreparater brukes i stedet for nattkrem. De legger et tynt lag på en ren hudoverflate.

Oljene virker på porene tilstoppet med smuss og fast fett, strømlinjeforme produksjonen av fett og påvirke celleregenerering.

Hvilke oljer å adoptere? Her er en liste over dem:

 1. Hasselnøtt i ren form eller som en del av andre oljer. Overflaten av huden under påvirkning av midler rengjort, glatt og restaurert, porer stramme.
 2. Druefrø, hvorpå overflaten av dermis ser fuktig ut og uten merkbare porer.
 3. Bær, knopper, blad av sort currant - et middel utstyrt med antibakterielle egenskaper, huden etter at den blir elastisk, tonen stiger.
 4. Sesamfrø, som påvirker normaliseringen av funksjonen av sebaceous kjertler, innsnevring av porene.
 5. Almond kjerner som takler rengjøring porene, irritasjon av røde flekker.
 6. Tea tree leaves - en oljeaktig sammensetning sparer fra akne og normaliserer tilstanden til dermis.
 7. Lavendel gir huden sløvhet, virker på dermis med antiinflammatorisk effekt.

Påfør hasselnøttolje (50% blanding) med tilsetning av 10% av andre utvalgte oljer. Hvis du tar essensielle oljer (fra sandeltre, rosmarin, enebær, bergamot, grapefrukt, cedar), legg 1-2 dråper til baseoljesammensetningen.

Kosmetiske prosedyrer for fettete hud

Hva skal jeg gjøre hvis huden er fet og akne vises? For å eliminere problemet med hudfettighet, er det akseptabelt å inkludere følgende tiltak:

 • bruken av scrubs (fra mandel, aprikos, salt, leire, etc.), det vil ut og rense huden;
 • bruk av peeling med syrer (melkesyre, frukt, pyrodruesyre, trikloreddiksyre, glykolsyre etc.), det vil redusere pH, regulere fettproduksjon og redusere dermisfettinnholdet;
 • forbruket av masker (leire, leire, på grunnlag av alger), og dette desinfiserer, beroliger hudoverflaten og fjerner overflødige fettformasjoner.

Det anbefales å kontakte en kosmetolog i et spesialisert senter for å utføre profesjonell rensing av epidermis.

Spørsmål - svar

Må jeg bruke fuktighetskrem til eiere av fet hud?

Hvordan håndtere skinne hele dagen?

Hvorfor anbefaler mange kosmetologer å tørke ansiktet med papirhåndklær, og ikke vanlig?

Topp 5 behandlingsmetoder

Huden med overflødig fett, utsatt for flaking, krever ekstra behandling foreskrevet av en hudlege eller en kosmetolog.

Behandlingsforløpet bestemmes av en spesialist etter å ha mottatt resultatene av blodprøver (for glukose, hormoner), kjent med arvelige tendenser, anamnese osv.

Hud overflaten og maskinvare tiltak er kurert av greasiness:

 1. Laser biostimulering. Strålen induserer fotokjemiske transformasjoner i dermis. På øktene blir epidermis jevnet, oppdatert og regenerert. Hans elastisitet og tone endres til det bedre.
 2. Microdermabrasion av dermis. Basert på virkningen av overflod av mikroskopiske partikler. De vil polere huden uten smerte, eliminere rynket manifestasjoner, smale porer, redusere strekk.
 3. Iontoforese. Det virker på fettete derma ved mikrostrømmer. Som et resultat forbedrer blodstrømmen til det, ernæring og mikrosirkulasjon. Kuren gjenoppretter hudoverflaten på grunn av dyp diffusjon av næringsstoffer, eliminerer fett.
 4. Kavitasjon (ultralyd) peeling. Støtbølgen renser huden uten smerte, fjerner overflødig sebum fra hårsekkene i porene, renser den keratinøse derma.
 5. Ultralyd fonophorese. Basert på mekaniske vibrasjoner. Prosedyren oppnår massasje, ødeleggelse av fibrøst vev, lymfatisk drenering (tilbaketrekking av overflødig væske). Metoden tillater ikke blokkering av hårsekkene med fett, reduserer hudutslett og irritable manifestasjoner på dermis.

Darsonvalisering ved pulserende høyfrekvent strøm påvirker huden med vakuumelektroder. Som et resultat er huden tørket, økt ernæring og vevsreparasjon.

Hvilken metode for behandling av derma fettinnhold passer til en bestemt pasient, bestemmer legen ved resepsjonen.

10 medisiner som normaliserer fettmetabolismen

Etter å ha besøkt dermatologen hjemme, er det mulig å bruke narkotika som inneholder følgende aktive ingredienser:

 • azaleinsyre, som antibakteriell, antiinflammatorisk og eksfolierende agent for huden;
 • sink, hvilken keratolytisk orientering;
 • svovel med evnen til å blokkere produksjonen av fett ved talgkjertlene;
 • D-Panthenol, dexpanthenol, brukt i gjenvinningsprosessen ved slutten av fysioterapi, for rengjøring, regulering av metabolske prosesser i cellene i dermis;
 • adapalen, som en profylaktisk substans mot dannelse av komedoner og betennelser på overflaten av huden;
 • benzoylperoksid for å exfoliere hornhinnen i dermis og renovere cellestrukturen;
 • kobber regulerende sebum produksjon;
 • isotretinoid med en splittende effekt på det kåte laget og undertrykkelsen av syntesen av fettdannelse;
 • bakteriociner og pyocyaniner - produkter av metabolske prosesser i mikroorganismer som øker epidermis immunitet og er involvert i restaureringen;
 • Vitaminer PP og gruppe B, positivt påvirker dermis, blodtilførsel og fettmetabolismen i den.

Narkotikabehandling mot fett av dermis hjemme er utført, og overholder anbefalingene fra legen.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Å redusere fettinntaket i mat endrer ikke situasjonen. Sørg for å bruke spesialverktøy under vask, bare vann kan ikke rense huden grundig. Men overdriv ikke det, da det kan føre til overdreven avfetting eller overdrying.

Aisha Baron

plastikkirurg

For vask, bruk geler, skum, egnet for hudtype, kaldt vann. Bruk tonic, og før du bruker kosmetikk, fukter huden med krem. Jeg anbefaler også ikke å glemme solkrem. Daglig rengjør huden om kvelden fra smuss, kosmetikk. Og igjen påfør krem, bare natt. Dette er enkle regler, men de vil bidra til å opprettholde huden din.

Riktig omsorg og en sunn livsstil vil eliminere overflødig fet hud. Det gjør overflaten av dermis attraktiv, lindrer akne, fettete glans. Samtidig er det ikke vanskelig å bevare ansiktets visuelle ungdom.

For å gjøre dette, følg de enkle reglene, ta vare på huden din. Hvis du ikke kan løse problemet med overflødig fett alene, bør du konsultere en lege.

Flere Artikler Om Typer Acne