Før du bestemmer deg for å gjøre med svimmelhet hjemme, anbefales det å gjennomgå en eksamen.

Førstehjelp er gitt til pasienten, idet man tar hensyn til graden av klinisk manifestasjon, generell trivsel og tilstedeværelse av comorbiditeter.

Medisinske indikasjoner

Ofte oppstår svimmelhet på grunn av oksygen sult i GM eller nedsatt blodsirkulasjon.

Noen ganger vises symptomet i bakgrunnen mot andre patologier. Selvhjelp med svimmelhet er fraværet av panikk.

Ellers kan permanent spenning provosere svakhet og tap av balanse. I slike tilfeller anbefales pasienten å legge seg ned.

For å forbedre blodsirkulasjonen, hold hodet og skuldrene på plass.

Pasienter som er innendørs kan klage på svimmelhet. For å forbedre deres trivsel anbefales det å gi frisk luft inn i rommet.

Forebyggende anbefalinger for utvikling av vertiligo:

 • bruke solbriller i varmt vær;
 • iført løs klær
 • drikke rikelig med vann.

Hvis svimmelheten fremkaller besvimelse, for å forhindre det hjemme, anbefales det å konsentrere seg om en stasjonær gjenstand.

Med hyppig manifestasjon av det antatte symptomet, bør pasienten bære en bomullsalkohol, ammoniakk.

For å redusere risikoen for vertiligo må du følge følgende regler:

 • revisjon av dietten
 • går i frisk luft;
 • bading,
 • fitness.
til innhold ↑

Terapi metoder

Hvordan lage en massasje, når svimmelhet er konstant bekymret, anbefales det å konsultere en lege. Manipulering utføres i den bakre tilstanden.

Hvis svimmelhet med smerte manifesterer seg i liten grad, utføres selvmassasje i en sittestilling.

Før du masserer pannen, anbefales det å plassere fingrene på to hender på frontbenet, noe å trykke på problemområdet. Lignende manipulasjoner utføres på baksiden av hodet.

Herbal terapi

Når svimmelhet hjelper noen urter. De kan brukes hjemme etter å ha konsultert en lege. Hva å gjøre med urter ber om terapeut, tar hensyn til etiologien av utviklingen av vertiligo.

Førstehjelp er gitt til pasienten ved hjelp av hvit mistelte. For forberedelsen må det brygges grener av planten med kokende vann.

Te bør gjøres hvis svimmelhet manifesterer seg i svak grad. Drikken er tilberedt bare før forbruk.

Melissa hjelper også med svimmelhet. Hjemme, bruk friskt og tørt gress.

For forberedelse av effektive midler må du helle kokende vann 1 ss. gress. Etter 3 minutter er den terapeutiske sammensetningen klar til konsum.

Klar-laget te er tatt direkte i manifestasjonen av et angrep av tap av balanse. Parallelt kan du bruke en kløver. På 1 ts. råvarer vil trenge 200 ml kokende vann.

Løsningen for svimmelhet kokes og kokes i 5 minutter. Den resulterende kjøttkraft blir filtrert og konsumert 5 ganger 15 ml per dag.

Svimmelhet kan elimineres hjemme med persille. Et glass vann vil kreve 1 ss. frøplanter.

Preparatet blandes og infunderes i 8 timer. Etter den angitte perioden blir legemidlet tatt 50 ml 4 ganger daglig.

Hvis pasienten er bekymret for svimmelhet i lang tid, bruker de lime, hvitpioen og mynte som en kompleks behandling. For å få medisinen, trenger du 75 g kalk, 50 g peon, 100 g mynteblader.

På 2 ss. urteblanding vil trenge 500 ml kokende vann. Etter 12 timer filtreres produktet, tar ½ kopp 15 minutter før et måltid. Plantain hjelper fra vertiligo.

Gresset er tørket. Ved 1 ss. råvarer vil trenge 200 ml kokende vann. Legemidlet er infundert til det avkjøles. Da blir sammensetningen filtrert.

Den ferdige tinkturen blandes med 1 ts. honning og drikke om natten. Terapi med et slikt folkemidlet varer i 10 dager.

Terapi på annen måte

Svimmelhet kan elimineres med juice. Det anbefales foreløpig å konsultere den behandlende legen.

Behandling med juice er kontraindisert for allergier. Hvis angrepet er skarpt, er gulrot juice full for å forbedre trivsel.

Drikkene forbrukes 100-200 ml før måltider flere ganger om dagen. Terapeuter anbefales å drikke bare ferskpresset appelsin gulrotjuice.

Legemidlet er forberedt før det tas. Ofte er dette verktøyet angitt for bruk når svimmelhet er ledsaget av hodepine.

Fra sterk vertiligo vil det hjelpe en blanding av flere typer juice:

Hver type juice tatt i varierende proporsjoner - 3 (gulrot) 2 (granateple): 1 (rødbete). Denne sammensetningen er full, tre ganger daglig før måltider.

For å bekjempe svimmelhet, brukes tungepulver ofte.

Forskere har vist at hyppige og alvorlige manifestasjoner av svimmelhet lett fjernes med tangpulver. Verktøyet kan kjøpes på apoteket eller i butikken.

Anbefalt 1 ts. pulver holder i munnen i flere minutter. Så svelges produktet, men ikke fylt med væske. Pulveret spises før måltider, helst før lunsj.

Effektiviteten av tunge fra svimmelhet ligger i det faktum at den består av mange nyttige sporstoffer. De forbedrer ytelsen til vestibulær apparatet.

Havkalk er rik på jod og fosfor. Disse sporelementene er viktige for kroppens normale funksjon. Når vertiligo forberedt hvitløk tinktur.

Et slikt folkemedisin er effektivt og nødvendig hvis pasienten ofte er svimmel.

For å forberede tinkturen må du rydde opptil 300 g hvitløk. Den er plassert i en 05 l beholder. Hvitløk helles kokende vann i 1 dag. Etter den angitte perioden blir agensen tatt i 20 dråper.

Pre-tinktur skilt kumelk. Med hjelp av denne medisinen kan COP-tømmeret bli fjernet av kolesterol.

Under behandlingen går blodtrykket tilbake til normalt. Hvis hvitløktinktur er tatt i lang tid, vil angrep av svimmelhet til slutt gå seg ned.

Av stoffene for ulike typer svimmelhet er effektiv betraktet hagtorntinktur. Dette legemidlet kan gjøres selvstendig. For å gjøre dette, trenger du 4 ss. tørre planter og kokende vann i et volum på 200 ml.

Komposittkomponenter er plassert i en beholder, som deretter er tett lukket. Legemidlet er infundert på et mørkt og kjølig sted i 1-2 dager. I løpet av denne perioden blir væsken omrørt.

Det resulterende produktet er tatt i 1 ts, som tidligere er fortynnet i 70 ml vann. Hawthorn tincture brukes hele dagen. Terapeutisk middel for vertiligo lagret på et sted som ikke er tilgjengelig for sollys.

En annen effektiv folkemedisin for svimmelhet er også forberedt på hagtornefrukt. Forkrosset i en mørtel.

For medisinen trenger du 1 glass bær og et glass 70% alkohol. Den fremstilte blanding blir plassert i en beholder og lagret på et mørkt sted i 21 dager.

Deretter filtreres tinkturen. Det brukes i løpet av dagen, som forrige medisin.

Før du tar noen form for hagtorn, anbefales det å konsultere legen din. Tinktur av hagtorn er ikke tildelt kvinner i stillingen.

Dette legemidlet er ikke brukt i lang tid, da det provoserer døsighet, som påvirker sinnet negativt.

Med giddiness er ingefær effektivt å bekjempe melissa. Disse plantene bidrar til å eliminere vertiligo av noen etiologi.

For å forberede medisinen må du male ingefærrot til et pulver.

På ¼ t. pulver vil kreve en liten mengde varmt vann. Sammensetningen er tatt tre ganger om dagen.

Om nødvendig blandes dette legemidlet med 2 ss. knuste sitronbalsamblad. Sammensetningen er fylt med kokende vann, og insisterer det i 20 minutter.

Ofte, etter å ha spist, begynner hodet å snurre. I dette tilfellet anbefales det å måle blodtrykket.

De betraktede symptomene blir også eliminert ved hjelp av andre folkemiddagsmidler, hvor effektiviteten er testet av tid og mange studier.

Men før du bruker resept, anbefales det å konsultere legen din. Terapi er tildelt hver pasient individuelt.

Hva å gjøre med alvorlig svimmelhet - førstehjelp

De viktigste årsakene til ubehag

Umiddelbart er flere anatomiske integrerte systemer i menneskekroppen ansvarlige for kroppens steady state:

 • Det vestibulære apparatet er plassert inne i skallen og er ansvarlig for sensoriske organer som reagerer på bevegelsen av kroppen i sitt omliggende rom.
 • Visuelt system: Øynene gir mulighet til å oppnå grunnleggende informasjon om kroppens stilling i forhold til ulike objekter.
 • Følsomme periferemottagere som befinner seg i ledd, muskler og benvev gir hjernen de nødvendige dataene for bevegelse.

Stimulering av flere eller en av delene av de anatomiske systemene kan være hovedårsaken til svimmelhet. Hvis ubehag oppstår i fravær av irriterende faktorer, oppstår patologiens opprinnelse et annet tegn og indikerer forekomsten av sykdommen.

Ofte forårsaker systemisk vertigo, som ligger i anomaliene til det vestibulære apparatet. Hva å gjøre i dette tilfellet vil være i stand til å spørre kun den behandlende legen.

Sykdommer provoserende patologi

Ofte ligger årsakene til alvorlig svimmelhet i nærvær av følgende lidelser.

 1. Paroksysmal posisjons vertigo. Denne typen sykdom bærer ikke en spesiell trussel, angrepene opptrer plutselig, når du vipper eller slår på hodet. Årsaken til patologien er forskyvningen av formasjonene i det indre øret. Kan forårsake svakhet, kvalme.
 2. Labyrint er en inflammatorisk patologisk prosess av det indre høreapparatet.
 3. Ailment "Meniere" - opphopningen av væske i det indre øret, forårsaker en veldig sterk svimmelhet, gagrefleks, kvalme, lyder, hørselstap.
 4. Tumor av den hørbare sensoriske nerven.
 5. Barotrauma - skade på trommehinnen med en plutselig endring i trykk.
 6. Andre patologier av høreapparatet - svovelakkumulering, otitis.
 1. Migrene - et patologisk brudd på hjernestrukturer som styrer smerte. Svimmelhet i dette tilfellet er en harbinger av et angrep.
 2. Hjernetumorer og hodeskader.
 3. Hodeskader
 4. Sykdommer i den cervicale ryggraden (osteochondrose).
 • Gjelder ikke for ekte svimmelhet: tåke i hodet, følelse av ustabilitet, frykt for tap av bevissthet, fallende. Virker som en reaksjon på stress.

Alvorlig svimmelhet forårsaker, som er forankret i nærvær av andre sykdommer, opptrer plutselig og kan føre til tap av balanse. Men denne prosessen er reversibel, hvis tiden avslører hvorfor slike angrep forekommer.

Symptomer på ekte svimmelhet

Svimmelhet - vestibulær eller sann patologisk prosess som oppstår uten noen provoserende faktorer, og følger med de fleste plager. Symptomer på svimmelhet:

 • illusjonen av bevegelse øker mens du svinger eller løfter hodet;
 • følelse av rotasjon, vippe, svinging av objekter, ting;
 • svette, oppkast, konstant følelse av kvalme;
 • patologi av hørsel, støy;
 • tap av orientering med evnen til å falle;
 • en plutselig følelse av svakhet, som før en juks
 • rask puls, blanchering av huden;
 • trykkfall.

Et akutt behov for å konsultere lege hvis symptomer på svimmelhet:

 • kombinert med migrene, svakhet;
 • angrep går ikke lang tid;
 • forekommer hos en pasient med diabetes eller hypertensjon
 • ble årsaken til bevissthet, menneskets fall;
 • ledsaget av temperatur, oppkast.

Kun en lege etter riktig diagnose, undersøkelse, vil kunne avgjøre hvorfor flere symptomer vises under svimmelhet og hva som skal gjøres for å forhindre tap av bevissthet.

Tegn på svimmelhet forveksles ofte med falske angrep, ofte hos kvinner, i første trimester av svangerskapet. Hovedårsaken til dette fenomenet er en reduksjon i serumglukose. Som sådan eksisterer ikke terapien i dette tilfellet, med mindre naturligvis opprinnelsen til svimmelheten ligger i noe annet.

Klinisk diagnose

For å finne ut hvorfor anfallene forekommer og bestemme den nøyaktige diagnosen, må du søke råd fra terapeuten og gjennomgå en full undersøkelse. I tillegg til forskning ved hjelp av ulike teknikker:

 1. MR og CT;
 2. Røntgen av skallen og livmorhalsen;
 3. blodsukker testing og generell testing;
 4. Dopplerografi av hjernen gjennom ultralyd;
 5. audiografisk studie.

Basert på dataene som er innhentet, vil legen foreta den riktige diagnosen, bestemme hvorfor hodet kan være svimmel og foreskrive en tilstrekkelig omfattende behandling.

Førstehjelp

Hvis en person er veldig svimmel, må du legge den i horisontal stilling og gi frisk luft. Du kan gi ham 8 dråper av en løsning av atropin 0,1%. For å eliminere nervespenningen som følger med en slik tilstand, vises beroligende midler: 5 mg "Seduxen" og 0,5 gram "Grandaxine".

Svimmelhet og alvorlig svakhet

Svimmelhet og sløvhet kan oppstå i ulike situasjoner. Denne tilstanden indikerer ikke alltid forekomsten av sykdommen. Så hos ungdommer svimmelhet, samt svakhet på grunn av hormonforstyrrelser. Veksten i organene er akselerert, det vegetative nervesystemet gjenoppbygges. Slike endringer følger ofte besvimelse, svimmelhet og svakhet. I tillegg kan lignende symptomer indikere tilstedeværelsen av sykdommen. Ofte observeres svimmelhet og svakhet i nærvær av følgende patologier:

 • Anemi, onkologi.
 • Anomalier av blodsirkulasjon i hjernen: det kan være ringen i ørene, en reduksjon av konsentrasjonen, svarte flekker før øynene.
 • Skarp trykkbølge. I dette tilfellet, med svimmelhet, sløvhet, hodepine blir observert.
 • Neurokirkulær systematisk dystoni.

Ved hyppigere anfall, bør du umiddelbart søke hjelp fra en terapeut - dette kan bidra til å bestemme årsaken til svimmelhet i tide.

Kvalme og svimmelhet

En lignende tilstand for slike brudd blir observert i flere tilfeller:

 • patologi av den vestibulære sentrale nerven;
 • Meniere sykdom;
 • ondartede neoplasmer i hjernen;
 • veldig dårlig hodepine;
 • så vel som andre typer plager.

Hvis en pasient blir plaget av systematisk gjentatte angrep (eller et kompleks av forskjellige symptomer - kvalme, migrene, svimmelhet - eller svimmelhet og sløvhet - eller følelse av kvalme og svimmelhet), bør du umiddelbart kontakte en terapeut eller en nevrolog. I enkelte tilfeller kan det bli nødvendig med en kompleks undersøkelse for å fastslå den eksakte årsaken til den patologiske prosessen, samt å utelukke tilstedeværelse av farlige sykdommer.

Kompleks terapi

Symptomatisk tilstrekkelig behandling av anfall utføres av medisiner foreskrevet av terapeuten fra følgende grupper: antihistaminmedisiner (Mecklizin), antikolinergika (for eksempel Scopolamine), antipsykotika (Meterazin), antiemetiske legemidler Metoklopramid, Nikotin. Hovedformålet med terapi er å redusere symptomene på svimmelhet.

Ved å identifisere den patologiske prosessen foreskriver legen etiotropisk kompleks behandling, som ikke bare nøytraliserer hovedårsaken til sykdommen, men hjelper også til å takle angrepene. Ved behandling av ikke-spesifikk svimmelhet brukes alternative metoder: fysioterapi, manuell terapi.

Hvis det ikke ble identifisert alvorlige brudd som følge av undersøkelsen, kan anfallene administreres uten medisinering alene.

Noen anbefalinger for å redusere symptomer på svimmelhet:

 • avvisning av dårlige vaner
 • aktiv livsstil;
 • går i frisk luft;
 • sport: ski, gymnastikk, jogging, svømmebasseng.

Alt dette kan ganske gunstig påvirke det nervøse og vestibulære systemet. Kroppen bør få tilstrekkelig stor mengde væske, fordi det bidrar til å forbedre trivsel, styrke, god tone og ikke koffein, som er en del av mange drikker.

Behandling av folkemetoder

Tilhengere av ikke-medisinering kan bruke enkle behandlingsmetoder: Drikk Ginko Biloba tinktur, ingefærte. Antikkenes vismenn behandlet alvorlig svimmelhet med saften av friske rødbeter og gulrøtter. Også ikke mindre effektivt er granat, noe som bidrar til forhøyning av hemoglobin.

Her er noen enkle oppskrifter:

 • Du kan lage te fra knuste korianderfrø (en teskje for et glass vann). Han insisterer 6 timer, filtreres, forbruker små porsjoner hele dagen.
 • Te laget av medisinske sitronbalsam, limeblomst og mynte- eller kløverblomstrer (en glassskje) bidrar til å eliminere de svært sterke symptomene på angrepene. Det er tatt etter middag og lunsj.
 • Rent tangpulver inneholder fosfor, jod, bidrar til å gjenopprette funksjonene til det vestibulære apparatet.

Svimmelhet representerer ikke fare for menneskers helse, liv, men det kan tyde på at en alvorlig patologisk prosess forekommer i kroppen. Derfor, hvis angrepene skjer skarpt og systematisk, ledsaget av hodepine, et brudd på talende, nummenhet av alle eller visse lemmer og svakhet, kan det hende at akutt medisinsk hjelp er nødvendig. Bare rettidig diagnose vil tillate deg å foreskrive den eneste riktige behandlingen og unngå alvorlige konsekvenser.

Hvorfor svimmel - hva skal jeg gjøre?

Svimmelhet, bedre kjent som svimmelhet, er et vanlig symptom at hver person har opplevd minst en gang i livet. Det kan signalere problemer i kroppen, alt fra mangel på søvn eller sult og slutter med en ondartet hjernesvulst. Hva å gjøre hvis det er svimmel? Narkotikabehandling og viktige regler for å eliminere svimmelhet.

Alle var svimmel

Hvorfor svimmel?

Svimmelhet er et av symptomene på ubehag, i moderne medisin er det omtrent 80 patologiske forhold hvor hodet spinner.

Vanlige årsaker til svimmelhet er:

 1. Tretthet, søvnmangel, feil dagrutine.
 2. Stress, angst, følelsesmessig sjokk.
 3. Skader på skallen, blødning av forskjellig opprinnelse.
 4. Sykdommer som forårsaker svimmelhet.

Mulige sykdommer

Svimmelhet kan signalere sykdommer i ulike kroppssystemer: hjerne, ryggsøyle, kardiovaskulær system og mage-tarmkanalen, samt i psykosomatiske lidelser.

Andre faktorer

Hodet kan spinne ikke bare på grunn av sykdommen. Det er andre eksterne og interne årsaker til dette symptomet, hvorav de fleste er relatert til livsstil.

Svimmelhet kan oppstå:

 1. På grunn av mangel på søvn. Mangel på søvn fører til alvorlig nervøs utmattelse, som er ledsaget av en overflod av bivirkninger. Svimmelhet er en av dem.
 2. På grunn av sult. Diett eller unormale diettforhold forårsaker mangel på glukose i kroppen, noe som kan føre til kvalme og svimmelhet.
 3. Ved graviditet. Svimmelhet når kroppen endres eller når den er vippet, skyldes feil oksygenfordeling i denne perioden. Også årsaken kan være mangel på glukose, jern eller osteokondrose.
 4. Under stress og angst. Sterke erfaringer fremkaller produksjonen av adrenalin, som bryter med cerebral blodstrøm. Som et resultat begynner hodet å snurre, hjertebanken og pusten øker.
 5. Når du arbeider på datamaskinen. Den konstante spenningen i øynene forårsaker intrakranielt trykk, og ubehagelig holdning og økt tone i skulder og spinal muskler forverrer hjernens sirkulasjon. Som et resultat er det "fluer" og svømmer i øynene.
 6. Når du tar medisiner. Noen sovepiller, beroligende midler, beroligende midler og orale prevensiver kan forårsake mild svimmelhet som en bivirkning.
 7. Med fysisk anstrengelse. Når spenningen i flere muskelgrupper eller løfter tunge vekter, er det mangel på oksygen i hjernen. Symptom oppstår hos uutdannede personer og forsvinner etter at de har vasket seg med lasten.
 8. Med bevegelsessykdom. Reise ved sjø og land kan forårsake svimmelhet og kvalme på grunn av økt stress på vestibulær apparatet. Av samme grunn kan svimmel på karusellen spinne.
 9. Når temperaturen faller. Hvis du har vært i kulde i lang tid, og etter at du har kommet inn i et veldig varmt rom, kan hodet ditt spinne. Dette skyldes en kraftig utvidelse av blodkar på grunn av endring i temperatur. Det samme skjer når du forlater kulde fra varmen.
 10. Hos eldre. Etter 50 år begynner aldersrelaterte endringer i vestibulær apparatet og kardiovaskulærsystemet, noe som kan føre til nedsatt koordinasjon, svimmelhet og nedsatt motilitet.

Fra lang sitte på datamaskinen kan begynne å snurre

Hvilken lege å kontakte?

Først av alt, hvis du føler deg svimmel, bør du kontakte terapeuten. Han skal gjennomføre en undersøkelse og undersøkelse, foreta foreløpige analyser og avgjøre hvilken spesialist du skal henvise til.

Avhengig av de medfølgende symptomene og testresultatene, må du:

 • nevrolog - osteokondrose, IRR, migrene;
 • otolaryngologist - indre ørepatologi
 • gastroenterologist - dysbacteriosis, IBS, tarminfeksjoner;
 • hematolog - anemi;
 • psykolog - stressende tilstander av ulike genese;
 • kardiolog - hypotensjon og hypertensjon, slag;
 • endokrinolog - diabetes, tyrotoksikose;
 • onkolog - hjernesvulster;

Uavhengig av hvilken av de legene du trenger å gå til, vil det ikke fungere. De fleste sykdommer som forårsaker svimmelhet har lignende symptomer.

diagnostikk

For å finne ut hva som forårsaker svimmelhet, utfører terapeuten følgende diagnostiske tiltak:

 1. Forhør og undersøkelse av pasienten, studiet av historien.
 2. Levering av analyser: OAK, OAM, BH blodprøve.
 3. Maskinvare metoder: CT-skanning, MR, EEG, ultralyd, røntgen.

For å identifisere årsakene til svimmelhet, ta en blodprøve.

Hva å gjøre hvis du er svimmel hjemme

Å overvinne ubehagelige symptomer som forårsaker ubehag og ømhet vil hjelpe medikamenter eller en liste over vanlige regler som anbefales for alle å følge.

Narkotikabehandling

Hvis årsaken til svimmelhet ligger i sykdommen, kan du bruke medisiner for å kvitte seg med dette symptomet.

Hvordan bli kvitt svimmelhet?

Rotasjonen av omliggende gjenstander rundt din egen kropp, tap av stabilitet, tap av balanse, ledsaget av kvalme, oppkast, blek hud, svakhet og tinnitus kalles svimmelhet. Denne tilstanden kan skyldes ulike grunner, både patologiske og fysiologiske. I slike tilfeller kan du ikke gjøre en diagnose og ta noen stoffer, fordi analfabeter kan forverre tilstanden til offeret. Spesialisten vil gjennomføre en undersøkelse og etablere den sanne årsaken til uorden, gi råd om at det hjelper fra alvorlig svimmelhet,

Hvorfor kan det være svimmel

Fremveksten av dette fenomenet skyldes det faktum at det indre øret gir forvrengt informasjon til hjernen, noe som er svært forskjellig fra det som høre- og visjonsorganene mottar.

Slike patologier kan forårsake svimmelhet:

 • Nyresvikt og leversvikt.
 • Massiv blødning.
 • Nervesystemet.
 • Migrene.
 • Epilepsi.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Sykdommer i det indre øret.
 • Plutselig hopper i blodtrykk.
 • Cerebrale vaskulære sykdommer
 • Mangel på glukose i blodplasma.
 • Nederlaget for vestibulær nerve.
 • Osteokondrose i nakken.
 • Onkologiske sykdommer.
 • Hjernerystelse.
 • Hode og nakke skader.

Når det er svimmel, kan årsaken gjemme seg under graviditet, overgangsalder, hormonets svikt, overgangsalder, langvarig fasting, varmeslag, hypotermi. Hvis du ofte føler deg svimmel, bør du søke medisinsk hjelp, da årsakene til svimmelhet er svært varierte, og de fleste krever omfattende, tilstrekkelig behandling.

Førstehjelp for svimmelhet

Hvis en person på gaten (hjemme / på jobben) plutselig klager over hodepine og svimmelhet, ikke bli panikk og gå seg vill. Det er viktig å kompetent hjelpe ham med å håndtere dårlig helse.

Hjelpen ved svimmelhet består av slike påfølgende handlinger:

 • Offret er plassert på en flat overflate slik at hodet og skuldrene er litt opphøyet.
 • Noe kaldt påføres på pannen (et håndkle fuktet i vann, en kjølt flaske vann, en varmtvannflaske med is). Om mulig kan du søke på hodet et bandasje dyppet i eddik.
 • Pasienten er utstyrt med fri tilgang til luft (åpne vinduene, slå på viften, opphev de øverste knappene, slapp av beltet, ta av skoene).
 • Ambulansen skal kalles umiddelbart, hvis personen blir svimmel og føler seg kvalme og oppkast oppstår, blir pulsen raskere.

Etter å ha lagt merke til at en person står usikkert på føttene, i svak og svimmel tilstand, må han tilby sin hjelp. Dette vil redde den skadde fra å falle på grunn av desorientering i rommet.

diagnostikk

I de fleste tilfeller er tretthet, bevegelsessykdom i transport og veldig sterk spenning forbundet med svimmelhet. Da er det ingen mening å behandle patologien: pasienten trenger å slappe av, sove og roe seg ned.

Velvære kan forverres på grunn av dårlig syn. Deretter trenger en person å bruke kontaktlinser eller briller.

For andre sykdommer, må du gå gjennom:

 • Tomografi av hjernen.
 • Elektrokardiogram.
 • Røntgen av ryggraden.
 • Ryggmargen punktering.
 • Doppler sonografi.
 • Audiograph.

Hvilke diagnostiske metoder som skal brukes, bestemmer nevrolog eller terapeut - alt avhenger av pasientens ytterligere klager.

Narkotikabehandling

Symptomatisk terapi er nødvendig for å kvitte seg med svimmelhet. Legen kan foreskrive:

 • Antihistaminer (Meklozin, Promethazine).
 • Anticholinergika (scopolamin).
 • Neuroleptika (Meterazin).
 • Antiemetisk (Metoklopramid).

Ved påvisning av patologiske prosesser i kroppen foreskrives kompleks terapi, nøytraliserende ikke bare uttalt symptomer, men også hovedårsaken til forekomsten deres.

Hvis en pasient har arteriell hypertensjon, vil han bli foreskrevet medisiner for å forhindre utvikling av et slag:

 • Telektol.
 • Cavinton.
 • Ginkor Fort.
 • Nitroglyserin.
 • Stugeron.
 • Foridon.

I fedme og aterosklerose anbefales det å følge en diett. Bruken av mel, fett, salt, røkt, stekt, krydret mat er strengt begrenset. Det meste av dietten bør være frukt, grønnsaker, frokostblandinger, grønnsaker. Det er nødvendig å sikre rikelig å drikke, eliminere fysisk inaktivitet, svømme, lett løpe og gå.

Hvis årsaken til den patologiske tilstanden var vaskulære sykdommer, er det nødvendig å ta medikamenter som styrker nervesystemet. I slike tilfeller hjelper hagtorns tinktur godt.

For problemer med fordøyelsen, foreskrive:

For problemer med muskel-skjelettsystemet anbefales det å ta antiinflammatoriske legemidler:

Hvis du føler deg svimmel hos eldre, foreskrives behandlingen, som for pasienter av andre aldersgrupper. Men ikke alle legemidler er ment for bruk av eldre mennesker.

Ofte bidra til å fjerne et ubehagelig symptom slike stoffer som:

Folkebehandling

For å unngå angrep av svimmelhet, anbefaler eksperter å drikke te med ingefær, mynte, lind. Sørg for å bruke havkål og andre produkter beriket med jod og fosfor.

Du kan bruke disse populære metodene hjemme:

 • Et halvt glass gulrotjuice er full før hvert hovedmåltid.

1/3 kopp gulrotjuice er blandet med 1/2 kopp granatäpplesaft. Ta en fortified drink før måltider tre ganger om dagen.

 • Hvitløk tinktur. Hyppige anfall av svimmelhet kan stoppes av denne enkle, rimelige måten. 300 g hvitløk er plassert i en halv liter krukke og fylt med alkohol. Tett godt, skjul på et mørkt sted i 2 uker. Ta 20 dråper, skilt i et glass kokt melk.
 • Gingerrot er malt i pulver. En fjerdedel av en teskje fortynnet i et glass varmt vann og drikk tre ganger om dagen. I drikken kan du legge til 2 spiseskjeer av knuste sitronbalsamblad. Før bruk må legemiddelet insisteres 20 minutter.
 • Hawthorn frukt grind. Et glass knuste bær helles med alkohol, dekket med lokk og insisterer 3 uker. Etter filtrering tas tinkturen i en teskje med et glass varm væske etter lunsj og middag.

Urter fra svimmelhet

Det er planter som hjelper med kvalme og alvorlig svimmelhet. De er brygget, insisterte, parret og tatt i kurs på 10-12 dager:

 • Nettle decoction hjelper med svakhet og svimmelhet. Til fremstilling av medisinske legemidler spiser 1 spiseskje tørket neseblader et glass kokt vann. Etter 2-3 timers infusjon og spenning blandes avkok i samme mengder med eplejuice. Bruk medisinen før hovedmåltid, ta 50 ml. Ofte forsvinner symptomene på denne ubehagelige tilstanden etter 2 ukers behandling.
 • Urte samling. Nyttige egenskaper av linden har lenge vært kjent for tradisjonelle healere. Det bekjemper svimmelhet veldig bra og er spesielt effektiv i sammensetningen av avgifter. 100 g tørket løv av peppermynte, 75 g lindblomster, 50 g peonrot er blandet. 2 ss. skjeer av råvarer mottatt, helles 0,5 liter. kokende vann og sett på et varmt sted i 10-12 timer. Det er bedre å forberede medisinen i en termos. I løpet av dagen er kjøttkraft full før du tar hovedmåltidet, delt inn i 3-4 deler.
 • 1 ss. l. Melissa helles kokende vann og venter 1 time. Etter anstrengelse drikk kjøttkraft i små søppel hele dagen.
 • 1 ts. Kløverblomster helle et glass kokende vann. Kok på en sakte flamme i 5-7 minutter, kald, filtrer. Drikk 1 ss. l. fire ganger om dagen før måltider.
 • På 1 ts. knust persillefrø ta et glass varmt vann. Verktøyet er igjen i 8 timer, og etter å ha belastet drikke i små porsjoner hele dagen.
 • Melissablomstene som er samlet inn før blomstringen, klemmes ut, og den resulterende saften blir tatt i 40-50 dråper blandet med 1 ts. honning.
 • 1 ss. l. knuste blader av plantain helle et glass kokende vann, deksel og la til infusjon. Infusjonsfiltreringsfeltet blandes med en skje honning og tas før sengetid med en teskje. Behandlingsforløpet er 10 dager.

aromaterapi

Hjemme kan behandling utføres med slike essensielle oljer:

Stoffer i dem har forfriskende, toning, forfriskende egenskaper. Hvis du føler deg kvalme og følelsen av å sirkle gjenstander rundt deg, må du sette noen dråper olje på en bomullspute og ta den til nesen.

Self-massasje

Det er nødvendig å ta medisiner for svimmelhet hvis legen har avslørt en viss sykdom, et symptom som er kvalme, tap av orientering i rom, svakhet. For å lindre symptomene på svimmelhet forårsaket av fysiologisk tilstand, kan du ty til selvmassasje. Du burde bruke den til å ligge og plassere hodet og skuldrene på en behagelig måte:

 • Fingerputer skal utføre rotasjonsbevegelser i pannen med urviseren og mot.
 • Når du går til templene, må du massere huden fra kronen til kronen, øvre del av ørene og på baksiden av hodet.
 • Fingre skal bringes inn i lås, trykk på håndflatene på baksiden av hodet og utfør flere sirkulære bevegelser fra topp til bunn, fra høyre til venstre.

Selvmassasje er en effektiv måte å lindre på hodepine og svimmelhet.

Forebyggende tiltak

For å unngå hyppige kretsløp i hodet, bør du følge disse anbefalingene:

 • Gi opp dårlige vaner.
 • Begrens bruken av salt, sjokolade, koffein.
 • Daglig trening (fitness, gymnastikk, turgåing), spesielt når stillesittende arbeid.
 • Ventil rommet regelmessig.
 • Spis mat som er beriket med vitaminer og næringsstoffer.
 • Unngå uro og stress.
 • Prøv å ikke stå opp skarpt.
 • Hvis du trenger en lang tur i transport, ta en spesiell medisin for bevegelsessykdom.
 • Ikke overarbeid, slapp av.

Svimmelhet utgjør ikke en alvorlig fare for en persons liv dersom det er forårsaket av en fysiologisk tilstand, for eksempel en rask oppgang fra sengen, på en karusell. I dette tilfellet vil angrepet passere uten medisinsk inngrep. Men hvis det er ledsaget av tinnitus, mørkere øynene, presser, bankende smerter i hodet, oppkast, besvimelse, obligatorisk diagnose og passende terapi er nødvendig.

Jo før en person går til et medisinsk anlegg og finner ut hva han skal gjøre hvis han har alvorlig svimmelhet, jo raskere vil han bli kvitt ubehagelige symptomer.

Artikkel forfatter: Shmelev Andrey Sergeevich

Neurolog, refleksolog, funksjonell diagnostiker

Hva å gjøre hvis det hele tiden er svimmel, syk, svak, staggers

I dag vil jeg fortelle deg hva du skal gjøre hvis du føler deg svimmel, vi vil vurdere alvorlige grunner til bekymring og årsaker til ubehag som ikke kan forårsake angst. Tilstanden om å plutselig lede oss til siden, når du går, står opp skarpt eller bøyer seg, skremmer oss. Noen ganger svinger hodet, selv når du lyver, og sirklingen kan vare ganske lang tid eller foregå om 1-2 sekunder. Og spørsmålet oppstår: "Hvorfor skjedde dette?".

Svimmelhet kan oppstå plutselig, i de fleste tilfeller med normalt trykk, i tillegg blir ofte en person syk. Når dette skjer hele tiden, er det på tide å finne ut hvorfor problemet oppstår. Den eneste grunnen til at det ikke burde føre til følelser - når hodet gikk rundt med lykke.

Faktisk er sirkling (den medisinske termen svimmelhet) ikke en sykdom, men et signal om at noe er galt med deg. Som for eksempel høy feber og hodepine, som jeg skrev, les ved å klikke på linken.

Hvorfor oppstår problemer? Svaret på spørsmålet om hvorfor hodet spinner skal bare gis av en lege, men det er situasjoner der det ikke er behov for å gå til klinikken. Hva slags? La oss forstå...

Hvorfor svimmel

Hovedårsaken til svimmelhet med normalt trykk er ujevn blodtilførsel til ulike deler av hjernen. Det er mange grunner til dette.

Ikke vær redd:

 • Du bør ikke bekymre deg når problemet oppstår når du kjører på et motorskip, kjører et motorskip på sjøen, på en karusell.

Skyldig uopplært vestibulær apparat. Under bevegelsen analyserer hjernen samtidig flere signaler samtidig, og det oppstår en merkelig forvirring, der vi opplever ubehagelige opplevelser. Dette kalles "sjøsykdom" og vil passere så snart den provokerende kilden forsvinner.

 • Den neste grunnen til at et ubehag kan skje er et tap av balanse, hvis du har kastet hodet ditt, har du gjort øvelser relatert til å snu hodet.

Symptom på sykdommen dette øyeblikket er ikke - trene vestibulært apparat, og du vil bli bra.

 • Mange av oss er redd for høyder, noe som er en normal tilstand. Når det er en hvirvel i dette tilfellet, bare lang se bort og uendigheten vil raskt passere.
 • Med langsiktig diett (hei, mister vekt!), Eller når du ikke har spist i tid, kan du også føle deg svimmel. Årsaken er mangel på glukose i blodet.

Svimmel etter å ha stresset

Sirklingen begynner abrupt, noen ganger kvalm. Ofte oppstår etter at sjefens ubehagelige skurring, under en forestilling på scenen, foran et publikum, plutselig skremt. Dette er ganske vanlig og helsen din er i orden.

Årsaken - for mye adrenalin, som forårsaket en spasme av blodårer, på grunn av hvilken blodtilførselen til hjernen har forverret seg.

Svimmelhet hos kvinner

Årsakene som førte til konstant sirkling av hodet hos kvinner er mer sannsynlig å bli sykdommer, de er lavere. Men det er to forhold, de fysiologiske egenskapene som anses som normen, og problemet bør ikke forårsake bekymring.

Ved graviditet. Endringer forekommer i kroppen som helhet, som ikke kan påvirke den generelle helsen.

En kvinne som forventer en baby reagerer mer akutt på endringer i situasjonen: Hun føler seg uvel i transport og reagerer negativt på overoppheting og tøffhet.

I tilfelle av lengre utsettelse, som førte til reeling, tap av balanse, alvorlig svakhet, kvalme, konsultere en lege for hjelp.

Tips: Svimmel - legg deg ned, sett deg ned og legg hodet ned.

Den andre kvinnelige staten er klimaks. I løpet av perioden med hormonelle endringer, reagerer kroppen på ubehag. Spesielt ofte er kvinnen bekymret for tidevannet, noe som kan forårsake mye sirkling.

Problemet skyldes den rikelige blodstrømmen til den øvre delen av hodet. I tillegg er tidevannet ledsaget av svakhet, kvalme, mørkere øyne, tinnitus.

Hva kan gjøres i dette tilfellet:

 • Hold normal trykkavlesning.
 • Ikke stå opp eller bøy over skarpt.
 • Sørg for god søvn.
 • Besøk legen og behandle dine viktigste sykdommer - overgangsalderen forverrer dem, forårsaker svimmelhet.

Vertigo sykdommer

Ofte, i tillegg til å sirkle under normalt trykk, er det en rekke symptomer som bør varsle:

 • Hodet fører plutselig, uten tilsynelatende grunn.
 • Kvalme, liten, du blir bare kvalm, men noen ganger ganske sterk.
 • Svakhet.
 • Malaise varer lenge, hele dagen eller flere dager.
 • Reeling når du står opp om natten.
 • Krenkelse av koordinering av bevegelser.
 • Usikker gang, tøft (mange pasienter klager: han bærer rundt), mens det går plutselig, fører plutselig til siden.
 • Rister i utsatt stilling.

Selv om sykdommen varer noen få sekunder og raskt går, er staten en grunn til å søke medisinsk hjelp.

 1. Vestibulær apparat. Otitt kan være en tidligere sykdom, vær oppmerksom på dette - det vestibulære apparatet er i vårt indre øre. Sykdommen manifesterer seg skarpt - det ser ut til at du beveger deg i rommet til din egen kropp eller gjenstander rundt deg. Kvalme, oppkast, kald svette er symptomer på svimmelhetssykdom, eller ekte svimmelhet.
 2. Meniere sykdom. Indisposisjonen plager i lang tid, oppstår ved et angrep, uventet. Det er støy og plystre i ørene, hørselen er redusert betydelig. Med denne sykdommen blir væsken som vasker de vestibulære og hørbare deler av øret større enn nødvendig, eller forholdet mellom elektrolytter har endret seg. Det er interessant at en person kan høre hvisker perfekt, men han kan ikke høre vanlig tale. Oppstår etter otitis, traumatisk hjerneskade.
 3. Godartet posisjonsparoksysmal. Den neste grunnen forbundet med sykdommen i vestibulær apparatet. Det starter når du plutselig reiser seg, lene seg, det vil si, endre kroppens stilling, og bare med en viss helling på hodet. Angrepet varer ikke lenge, passerer i hvile. Kjernen i sykdommen er at noen reseptorer blir ødelagt i vestibulær apparatet. Det er vanskelig å gjøre en diagnose, fordi pasientene ofte klager over svakhet enn hodepine.
 4. Hjernesvulst Problemet begynner gradvis, umerkelig, ledsaget av hørselstap på den ene siden. Umiddelbart til legen!
 5. Rupturen av membranen mellom indre og mellomøret. Hørselstap skjer samtidig med svimmelhet, det skjer plutselig. Et ekstra symptom på sykdommen - når nysing og hosting spinner hodet ditt enda mer.
 6. Migrene. Kvalme, lys og lyd frykt, tinnitus, pluss reeling og whirling.
 7. Craniocerebral skade, som resulterer i hjernerystelse. Et ekstra symptom er hodepine, kvalme.
 8. Krenkelse av hjernecirkulasjon. Omkrets begynner abrupt, kombinert med synshemming, svakhet, svekket koordinasjon og noen ganger tap av bevissthet. Den minste mistanke om et slag, ring kalt ambulansen. Slik gjenkjenner du et slag, kan du lese mer ved å klikke på linken.
 9. Psykogen - neurose, depresjon - en annen årsak til utilsiktethet. Den syke personen opplever tåke i hodet, kvalme og frykt samtidig som virvlende hvirvler. Kan vare lenge, uker eller måneder.
 10. Osteokondrose i livmoderhalsen. Malaise øker bevegelsen, spesielt når du svinger nakken.
 11. på legemidler. Noen medisiner kan forårsake et problem - antiallergisk diphenhydramin, suprastin, kaldremidler - coldrex, teraflu, sovepiller, noen antibiotika. Kontakt lege og bytt stoffet.

Hva å gjøre hvis det er svimmel

 • Ofte ledsages ubehag av kvalme. I dette tilfellet, ikke prøv å begrense deg selv.
 • Sett deg ned, legg deg ned. Hodet og skuldrene skal være på samme nivå, i denne posisjonen øker blodtilførselen til hjernen.
 • Ligge ned, det er ønskelig at rommet var mørkt. Legg is på pannen, et håndkle fuktet i kaldt vann.
 • Lukk øynene dine, eller fest ditt blikk på et fast emne.
 • Drikk kald sterk kaffe.
 • Infusjon av peppermynte. Spesielt nyttig om morgenen, umiddelbart etter å ha kommet opp. Drikk i stedet for te etter lunsj og middag, og problemet vil passere.
 • Ofte inkluderer matvarer rik på fosfor - fisk, nøtter, ost og egg - i daglige måltider.
 • Gode ​​fordeler vil gi daglig dusj. Ikke start abrupt, tørk først føttene, la først vannet være ved romtemperatur, men gjør det gradvis kjøligere.

Folk rettsmidler for å hjelpe deg

 • For 1 kopp kokende vann brygg som te, 1 ss. skje med sitronmelisse.
 • Før du spiser 1 ss. skje av tang.
 • Nettle decoction. 1 ss. skje nettle, hell 0, 5 kopp kokende vann og la i 4 timer. Stamme, tilsett 100 ml. eplejuice og drikk tre ganger om dagen i 20 minutter før hvert måltid.
 • 10ml. enebær olje, 30 ml. granolje, 100 ml. Vi blander 100% kamferolje, rist godt. For svimmelhet, smør punktene over øyenbrynene, over overleppen, templer, bak ørene.

Til slutt vil jeg gi et sett med øvelser som vil bidra til å takle den konstante sirklingen av hodet. Den eneste betingelsen som krever streng overholdelse er regelmessig overholdelse.

Koordinering og balanseøvelse

 1. Langsomt vippe hodet fremover mot haken, så lavt som mulig. Og også, veldig sakte, uten spenning, løft.
 2. Alternativt vippe hodet til høyre og venstre til skulderen. Utfør veldig sakte.
 3. Beskriv de åtte fra venstre til høyre, så ned og fremover.
 4. Som i forrige øvelse, kun i vertikal og horisontal retning.

Venner, hvis du hele tiden føler deg svimmel, mens du opplever andre plager, må du kontakte en nevrolog og, så nøyaktig som mulig, beskrive symptomene i sin helhet. En detaljert og detaljert beskrivelse vil hjelpe spesialisten å forstå og korrekt diagnostisere.

Vær sunn, og hvis du er syk, så bli frisk. Jeg fant en video der E. Malysheva, vert for et velkjent TV-program, gir gode råd om hvordan man skal takle sykdom. Med kjærlighet... Galina Nekrasova.

Hvorfor svimmel

Alvorlig svimmelhet (vertigo) er en tilstand av desorientering i menneskekroppen eller en følelse av bevegelse av gjenstandene rundt den.

Han ble opplevd minst en gang i sitt liv av de aller fleste mennesker siden barndommen. Dette fenomenet kan sammenlignes med ridning på en sving eller lang hvirvling på ett sted.

Hvis dette symptomet er disponibel, så er det helt ufarlig. Men når et tap av orientering følger deg med jevne mellomrom, er dette en grunn til bekymring.

Det er mange typer og årsaker til "illusjonen av bevegelse". For hvilke sykdommer de ser ut:

 • vestibulære analysatorforstyrrelser;
 • indre sykdommer;
 • synshemming;
 • lesjoner av livmoderhalsen;
 • dysfunksjon av blodtilførselen til hjernen;
 • fysiologisk svimmelhet.

Etter hodepine, klager til leger om den ubevisste tilstanden, når "jorden dreier seg rundt", okkuperer 2. plass.

Alvorlig svimmelhet er ikke en egen sykdom. Dette er det vanligste symptomet på forekomsten av patologi i kroppen, opp til en svulst.

Det er sjelden isolert, vises i kombinasjon med hodepine, kvalme, oppkast, alvorlig svakhet eller en følelse av frykt. Dette er et alvorlig problem som krever medisinsk inngrep og handling.

Derfor, hvis du lider av anfall av desorientering i rommet, som forstyrrer et normalt liv, bør du umiddelbart konsultere en lege.
Bare en fullstendig medisinsk undersøkelse er i stand til å identifisere de reelle årsakene til alvorlig svimmelhet.

Hva gjør ekte alvorlig svimmelhet

Sann svimmelhet eller svimmelhet er en patologi av det vestibulære apparatet. Svimmelhet oppstår når følgende sykdommer er tilstede i menneskekroppen:

 • TBI, samt skader på livmorhalsen;
 • hjerneslag (hemorragisk eller iskemisk);
 • dysfunksjon av blodstrømmen i vertebralarterien;
 • neoplasmer (svulster) i hjernen;
 • synkopal (basilar) migrene;
 • epilepsi, multippel sklerose, vaskulær vaskulitt;
 • encefalopati på grunnlag av alkoholmisbruk;
 • otitis av forskjellige typer;
 • Meniere sykdom.

Det er verdt å merke seg at svimmelhet ofte oppstår etter å ha tatt psykotrope stoffer eller legemidler som påvirker sentralnervesystemet.

Årsaker til falsk svimmelhet

Når falsk svimmelhet (eller lipotomii) beskriver en rekke ubehag for pasienten og sykdom som ikke har noe å gjøre med svimmelhet.

Når lipotomii kan kvalme, er det en svakhet, ofte er det frykt i påvente av besvimelse.

 • hypo - og hypertensjon, aterosklerose;
 • krenkelse av kardiovaskulærsystemet;
 • med et angrep av hypoklemi (diabetes mellitus);
 • blodforstyrrelser;
 • neurose, stress, fobier;
 • ryggmargsforstyrrelser;
 • øye dysfunksjoner;
 • infeksjon;
 • kronisk alkoholisme;
 • Shay-Drager syndrom.

Ofte er lipotomi manifestert hos unge og unge barn på grunn av brudd på IRR (vaskulær dystoni).

Svimmel kvinner

Det kvinnelige kjønn er spesielt utsatt for smerte og blodtrykkssvingninger, som ofte ledsages av alvorlig svimmelhet.

Endringer i hormonell bakgrunn under svangerskapet, PMS (månedlig), i overgangsalderen, utfordrer på samme måte en tilstand av desorientering.

De fleste kvinner har dårlig utviklet likevektsapparat (vestibular). Selv en flytur med fly eller en vanlig tur i transport kan føre til svak tilstand.

Følsomheten til det kvinnelige nervesystemet for stress, følelser, depresjon, samt overarbeid, tretthet eller kronisk søvnmangel kan føre til hyppig svimmelhet.

Hos menn

Av representantene til det sterkere kjønnet påvirker denne sykdommen oftere arbeidere og eiere av dårlige vaner.

Feil diett uten diett, bakrus etter oppvåkning, stillesittende arbeid og stress er de viktigste provokatører av svimmelhet hos menn.

Personer som lider av osteokondrose, sirkulasjonsforstyrrelser er også i risikosonen.

For hannen er hyppig svimmelhet en alvorlig grunn til å se en lege, da dette faktum indikerer utvikling av patologi.

For eksempel kan prostata dysfunksjon eller sykdommer i organene i reproduktive systemet føre til tap av orientering.

Under normalt trykk

Hvorfor det er en usunn tilstand av svimmelhet ved normalt trykk er lite studert. Klager hos pasientene er som følger: hele dagen var tilstanden full.

Årsaken til dette kan være en skarp bevegelse av hodet (vende, hengende), hodeskader (hodeskader) eller blåmerker i livmorhalsområdet.

Svimmelhet med kvalme og svette oppstår når vestibulen er forstyrret, og evnen til å koordinere bevegelsene deres går vanligvis tapt.

Hvis svimmelhet med kvalme er ledsaget av diaré, kan dette signalisere forgiftning eller gastrointestinale forstyrrelser.

Hvert tilfelle er individuelt og er vanligvis forbundet med bestemte situasjoner.

Med kvalme og svakhet

Usunn tilstand kan være ledsaget av flere ubehag. Ofte kommer svimmelhet sammen med kvalme og alvorlig svakhet.

Årsakene til denne sykdommen er mange - det kan være et normalt trykkfall forårsaket av endring i værforhold eller et svært alvorlig symptom.

For eksempel forekomsten av infeksjon, rus, hodeskader eller utvikling av andre alvorlige patologier.

Når du reiser deg (når du endrer kroppens stilling)

Hovedårsaken til denne sykdommen er et brudd på den vestibulære analysatoren. Traumatisk hjerneskade eller slag kan også etterlate spor i form av en feilaktig vurdering av kroppens stilling i rommet.

Inflammatoriske prosesser i ørene, nevritt og plutselige hopp i press kan føre til endringer i følelser av koordinasjon og balanse når de går ut av sengen om morgenen.
Det antas at den mest utsatt for svimmelhet når du endrer plasseringen av kroppen når du står opp folk som har stillesittende arbeid, eller fører en passiv liv. Symptomene forverres av tilstedeværelsen av osteokondrose.

Med smerte

Den vanligste er svimmelhet med hodepine. Slike opplevelser kan være trygge og farlige for helse.

Ufarlig er øyestamme eller fysisk, mangel på mat eller næringsstoffer, stress, plutselige bevegelser og så videre. Alt som er rettet uten medisinsk hjelp.

For farlig er smerte med svimmelhet forårsaket av alvorlig patologi. For eksempel pre-stroke tilstand, aterosklerose, hypertensjon, etc.

Svimmelhet kan være ledsaget av smerte i ørene, magen, ryggraden eller nakken. I alle fall er det alltid betraktet som et tegn på utviklingen av sykdommen.

Hva er svimmelhet syndrom?

Vertigo syndrom er en illusorisk tilstand av selvrotasjon eller rom, ledsaget av manglende evne til å koordinere sine bevegelser.
Selve navnet inneholder essensen av problemet. Svimmelhet - følelsen av roterende gjenstander rundt kroppen med tap av balanse. Når en person begynner å forskyve, føler han seg ikke støttet.

I menneskekroppen er det to organer - labyrinter ansvarlig for koordinering:

 • vestibulært apparat, plassert i det indre øre;
 • cerebellum og hjernebark, der hovednervesentrene er lokalisert.

Dette forårsaker svimmelhet syndrom - irritasjon eller dysfunksjon av en av labyrintene fører til ubalanse av signaler inn i hjernen.

Sentral vertigo

Sentral vertigo - dette betyr at svimmelhet preges av langsom utvikling, mild symptomatologi, men samtidig er det permanent.

CV skyldes funksjonsfeil i hjernen. Vanligvis ledsaget av økt svette, kvalme, uvanlig hjerterytme.

Tegn er svake, reaksjonen av den vestibulære analysatoren er fraværende. Med terapeutisk terapi er forbedringen langsom.

 • epilepsi;
 • hevelse;
 • hodetraume;
 • sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen;
 • migrene.

Tallrike studier har avdekket svimmelhet av psykogen opprinnelse, som er provosert av følelser og erfaringer.

perifer

Perifert svimmelhet er forbundet med brudd på vestibulært apparat og sentralnervesystemet. Det starter plutselig og stopper også uventet.

Hver dag er plager vanskelig, impotens kan forsinkes på ubestemt tid. En person kan ikke bare forskyve mens han går, men faller også, hodet hans blir grumt.

 • hørselshemmede, kan gi støy i ørene;
 • gagrefleks, magekramper;
 • varme, feber, overdreven svette;
 • mørkere øynene
 • senke blodtrykket;
 • hjertebanken.

Komplekset av disse symptomene er begrepet vestibulo-ataktisk syndrom.

system

Systemisk (eller sann) svimmelhet er den vanligste, ellers kalt vestibulær ataksi.

I tillegg til ubehag av kvalme om morgenen, ustabilitet, mangel på koordinering har et symptom på pågripelse av et fall eller tap av bevissthet.

Provokative faktorer er forskjellige:

 • nevrologisk;
 • otolaryngological;
 • kardiovaskulær;
 • metabolsk;
 • psykogen.

Systemisk svimmelhet går paroksysmalt. Kan være permanent eller paroksysmal.

fysiologiske

Ofte er en tilstand når hodet spinner en reaksjon på livssituasjoner. Denne tilstanden refererer til trygt syn på svimmelhet.

Hva er symptomene på:

 • adrenalin rush - overarbeid, stress, eller tvert imot en følelsesmessig bølge i øyeblikk av glede og lykke;
 • rask bevegelse - forventes å bevege seg i en retning, men det skjer i motsatt retning;
 • brudd på øyets fokus - forekommer vanligvis i en høyde eller lang peering i avstanden;
 • sult - alle slags dietter, lange pauser mellom måltider eller lavt sosialt nivå;
 • skarpe svinger, svinger, rotasjonsbevegelser - forekommer vanligvis i ungdoms- og ungdomsmiljøet på grunn av det vegetative systemets umodenhet.

Bevegelsessammenheng svekket: sykdommer

Svimmelhet er ofte ledsaget av manglende evne til å koordinere sine bevegelser. Symptomer kan utløses av ulike sykdommer.

Tabellen med de vanligste årsakene:

Hva skal jeg gjøre med sykdommen?

Det er måter hvor du kan kvitte deg med ubehag eller lindre et angrep selv.

Hvordan fjerne angrepet og hvordan du hjelper deg med svimmelhet:

 1. Ikke panikk, juster pusten.
 2. Påfør is eller et vått håndkle på pannen.
 3. Det er tilrådelig å drikke sterk kaffe.
 4. Gjør akupressur av templene og kronen.
 5. Det er nødvendig å ligge på en flat overflate for rask tilførsel av oksygen. Lig deg ned slik at hodet og skuldrene er nivået.
 6. Det hjelper personvern i et mørkt rom med lukkede øyne.
 7. Sørg for tilgang til luft.
 8. Prøv å fokusere på ett emne.

Hvis svimmelhet ikke går bort, med alvorlig hodepine og kvalme, må du ta riktig medisinering og konsultere lege.

diagnostikk

For å identifisere årsakene til vestibulære lidelser, vil pasienten trenge en grundig undersøkelse. Det første trinnet er å konsultere en terapeut eller en nevrolog.
Ifølge resultatene av undersøkelsen og undersøkelsen kan legen gi retning til følgende spesialister: otoneurolog, vestibulolog, oculist, infeksjonsspesialist, vaskulær kirurg, kardiolog og ENT.

 • Studie av den cellulære sammensetningen av blod og urin;
 • radiografi, EEG, CT eller MR i ryggraden;
 • passasje av vestibulometri, stabilografi, rotasjonstester, etc.

Ifølge pasientens klager og innledende analyser velges en bestemt type forskning, som er angitt ovenfor.

Hvordan ta piller (førstehjelp)

Svimmelhet kan forstyrre arbeid og daglige aktiviteter, forårsaker frykt for å gå ut. Derfor er det nødvendig ikke bare å stoppe angrepene, men også å engasjere seg i behandling.
Ambulanse hjemme:

 • antihistaminer: pipolfen, difenhydramin og andre;
 • beroligende midler: andaksin (forårsaker døsighet);
 • medisiner for oppkast og kvalme: cerculated, metoclopramid;
 • kraftige antipsykotika som lindrer angst og frykt: lorazepam, merazine, diazepam;
 • vasodilatorer (vasodilatatorer): vazobral, nikotinsyre.

Det er verdt å vurdere at med konstante tegn på svimmelhet, anbefales ikke selvbehandling. Drikkepiller uten medisinsk tilsyn er farlig. Kan kaste opp og pleier å sove, som er full av konsekvenser.

Hjemmebehandling med folkemidlene

Alternativ medisin har bevist sin effektivitet i løpet av årene av bruk. Selv leger anbefaler at du tar folkemedisiner veldig alvorlig.
Hvordan bli kvitt svimmelhet, bestemors oppskrifter:
garlicky
Kryss 350 g hvitløk, hell 500 ml alkohol. La det brygge i 15 dager. Ta hvis du føler deg uvel som følger: 25 dråper per halv kopp melk.
mynte
Frisk eller tørket sitronbalsemblad (1 ss. L.) Hell et glass kokende vann over det. Kjøl og drikk i stedet for te.

For hyppig svimmelhet som forstyrrer dagliglivet, bør du konsultere en lege. Spesielt hvis svimmelhet ledsaget av kvalme og andre symptomer.

Regelmessige angrep indikerer tilstedeværelsen av patologi. Det er mange tilfeller der folk har lidd på en microstroke på denne måten.

forebygging

Det er enkle regler, som vil bidra til å unngå ubehagelige forhold.

Hvordan bli kvitt svimmelhet for alltid:

 1. Avvisning av dårlige vaner.
 2. Ikke misbrukt mottak av kaffe og sterk te.
 3. Få deg en ortopedisk pute og madrass på sengen.
 4. Lær å kontrollere dine følelser for å unngå stressende situasjoner.
 5. Gå til riktig ernæring med inkludering av produkter beriket med vitaminer og mineraler.
 6. Varm opp hver dag, gjør terapeutiske øvelser.
 7. Hvis arbeidet er koblet til en datamaskin, bør hver 1-2 timer få lov til å hvile øynene
 8. Oftere på naturen eller skianleggene.

Flere Artikler Om Typer Acne