Mange mennesker står overfor årsaken til hudens hud, og dette kan skje både om vinteren og om sommeren. Dermatologer anbefaler ikke å gå glipp av slike signaler fra kroppen, da dette kan være en indikasjon på forekomst av alvorlige helseproblemer. Det er viktig å huske på at et slikt avvik i sidste ende fører til tidlig hudalder, det vil si for tidlig aldring.

Hvorfor tørker huden på ansiktet?

For å oppsummere, kan alle grunnene deles inn i det interne, det vil si som følge av enkelte endringer i kroppen og ekstern, det vil si faktorene som omgir oss. På grunn av korrekt identifisering av negative faktorer, vil det være mulig å kvitte seg med det eksisterende problemet på kort tid.

Hvorfor oppstår tørr hud som fremkaller dette fenomenet?

 • Klima. Av stor betydning er miljøet og været. Hvis direkte ultrafiolette stråler ofte faller på ansiktet eller temperaturen endres dramatisk, for eksempel når en person kommer fra en kald gate til et varmt rom, forverres huden betydelig. Negativt påvirker huden og forårsaker alvorlige frost, vind og tørr luft. For å eliminere den negative effekten, anbefales det å bruke spesielt verneutstyr før du går ut;
 • Ekstremt tørr hud i ansiktet kan skyldes feil utvalgte kosmetikk eller på grunn av bruk av allerede sydd. Hvis det er et slikt problem, anbefales det å gjennomgå innholdet i din kosmetiske pose. Det er viktig å vurdere at høyprisen ikke er en garanti for mangel på et problem. Det anbefales å kontakte kosmetologen din for å bestemme hudtype og velge riktig sminke.
 • Skal av huden kan skyldes det faktum at mange sminkeprodukter blir brukt. I tillegg glemmer mange kvinner å vaske det og sminke seg i sminke. Bruk sminkefjerner, som selges i nesten alle kosmetiske butikker. Det er spesielle tonics som ikke bare rengjør overflaten, men også smal porene, hindrer forurensning;
 • Ofte er ansiktets hud veldig tørt og flakket på grunn av feil vasking. Det er viktig å velge en gel eller skum for vask, avhengig av hudtype. Mange foretrekker såpe, selv om det er dette som oftest er årsaken til tørrhet. I noen tilfeller påvirker klorert vann huden, så det må byttes ut med filtrert vann. Ta forsiktig et papirhåndkle eller serviett;
 • Hvis huden tørker, bør du helt eliminere bruken av kosmetikk, som inkluderer alkohol, fordi det fører til utseende av peeling, irritasjon og kløe.
 • Tørr ansikt kan skyldes allergi mot visse ingredienser i kosmetikk. Sjekk om lanolin eller lanolinsyre er i blandingen, da disse komponentene er kraftige allergener.

Interne tørrfaktorer

I noen tilfeller ligger problemet med peeling i kroppen, og det er ikke så lett å bestemme. For å gjøre dette, først og fremst må du gjennomgå den nødvendige medisinske eksamen og bestå test.

Ofte ligger årsaken til tørr hud på ansiktet i mangel på visse vitaminer. Hvis årsaken har oppstått for en kvinne med fetttype, er det sannsynligvis ikke nok vitaminer i gruppe B, A og E i kroppen. Det anbefales å endre dietten eller bruke vitaminkomplekset i tillegg, men bare etter å ha konsultert en lege.

Noen ganger er årsaken til tørrhet mangel på fuktighet. Den daglige mengden væskeinntak er minst 1,5 liter. Kanskje du drikker mye kaffe og alkohol, nemlig disse drikkene fører til dehydrering.

Blant annet kan problemer med mage-tarmkanalen, det endokrine systemet, samt dermatologiske sykdommer føre til flaking.

Hva skal jeg gjøre hvis ansiktets hud tørker?

Hvis problemet oppstod for første gang, og skaden er mindre, kan du prøve å håndtere det selv. Det anbefales å kjøpe for seg kosmetikk på fettbasis, som på overflaten lager en bestemt film som forhindrer fordampning av fuktighet. Du kan bruke fuktighetskrem, samt forberedelser til mykgjøring. Mange foretrekker de populære oppskrifter som allerede er testet etter tid.

Slike masker er veldig populære:

 • Koble 0,5 ss. skjeer med honning, et par eggeplommer og 2 ss. skjeer av olivenolje. Bland alt godt og varme litt. Sett den varme blandingen på ansiktet ditt, la det stå i et par minutter og spre et annet lag. Hold deg i denne tilstanden i 20 minutter, og vask deretter av med varmt vann.
 • En slik maske er nyttig for hud: kombiner 1 ss. skje med stor fettost, varm melk, oppvarmet olivenolje og lite salt. Påfør forbindelsen i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann;
 • Du kan regelmessig lage en maske på grunnlag av havremel. Ta eggeplommen, 1 teskje flak, pre-knust i en kaffekvern, og 1 ss. skje av vegetabilsk olje. Spred blandingen i ansiktet og masser det forsiktig. Etter 15 minutter vask ansiktet ditt

Kjemp for perfekt hud!

Hvis ansiktets hud tørker ut om vinteren, kan du bruke en liten varm olivenolje daglig før du legger deg til sengs og enkelt slå den med fingrene. Hvis ovennevnte hjelpemidler ikke hjalp, anbefales det snarest å gå til en hudlege. Ofte foreskriver en spesialist en krem ​​som inneholder ikke mer enn 0,5% hydrokortison. Det påføres de berørte områdene en gang om dagen i 2 uker.

Hvis folk flager av sterkt, anbefales det å bruke legemidler med dexapantonol. Den mest praktiske måten å bruke verktøyet i form av en spray, som skal brukes 3 ganger om dagen. Etter 10 min. overskytende midler må fjernes.

Før du bruker medisiner eller masker, må du rengjøre huden. For å gjøre dette, anbefales det ikke å ta de vanlige skrubene, fordi det bare vil forverre problemet og skrelle alt blir enda mer. Det er verdt å bruke myke alternativer tilberedes hjemme, for eksempel produkter basert på havremel, agurk eller epler.

Det er viktig å ikke starte problemet og umiddelbart etter utseendet, bestem årsaken og utvikle avhendingstrinnene. Det er best å umiddelbart gå til en kosmetolog eller en hudlege, slik at en spesialist kan gjøre en korrekt diagnose og bidra til å kvitte seg med tørr hud på kortest mulig tid.

Hvorfor tørker huden på ansiktet? Årsaker, symptomer, metoder for dyp fuktighet

PhotoElf ansikts hudpleiemagasin presenterer en publikasjon fra boka av A. Margolin, E. Hernandez. "Ny kosmetologi", der spørsmålet er i detalj: Hvorfor tørker huden på ansiktet, brudd på barriereegenskapene i huden, årsakene til tørrhet i epidermis.

Hvorfor tørker huden på ansiktet? Er det en sykdom eller et symptom?

Tørr hud er ikke en sykdom, men et symptom. Vi hører ofte klager om svært tørr hud. Årsaken til slike klager kan være tetthet i huden, grovhet og smertefulle mikroskader som oppstår etter vasking. Det ser ut til at det ikke er noe lettere - bare bruk en fuktighetskrem til huden, og problemet er løst!

En tur til en kosmetikkbutikk skaper optimisme samtidig (våre tjenester inkluderer batterier av luftfuktere av ulike kosmetiske former, merker og priser) og en følelse av forvirring (hva skal du velge?). Hvorfor tørker huden på ansiktet? Du har sannsynligvis kommet over tilfeller (hvis ikke personlig, hørt fra venner eller kunder) når huden etter en ukes bruk av et dyrt "super-fuktighetsgivende" stoff av et elite-merke ble tørrere, mens en beskjeden krem ​​på Vaseline ga ekte hjelp.

"Bad cosmetics", - Den skuffede kjøperen gjør en dom og i fremtiden prøver å unngå ikke bare dette merkevaren, men også butikken, der han laget, et verdifullt oppkjøp.

I praksis er valg av fuktighetskrem nesten alltid problematisk. Før vi begynner på det, la oss definere hva vi mener når vi snakker om tørr hud.

Det viser seg ikke så lett. Tørr hud klages ofte av de som har mangel på talg. Samtidig er det ofte mennesker i hvem tverrsnittet i sebaceous kjertler øker, og huden er tydelig fet. Samtidig vurderer de også huden tørr og lider av ubehagelige opplevelser forbundet med denne tilstanden.

Så begynner å vurdere et av de vanligste og mest kontroversielle problemene i kosmetikk under den generelle tittelen "hvorfor huden i ansiktet tørker", la oss forstå at tørr hud ikke er en sykdom, men et symptom. Nærmere bestemt, et kompleks av symptomer (grovhet, reduksjon av plastisitet, mikrokaster, følelse av tetthet, små rynker, irritasjon, økt følsomhet), som utvikler seg som følge av en nedgang i fuktighetsinnholdet i det øverste laget av epidermis - stratum corneum.

Hvorfor tørker huden på ansiktet: et brudd på barriereegenskaper

Husk at en av de viktigste forskjellene i stratum corneum fra andre lag av epidermis er det relativt lave innholdet av vann i det - ca 15%.

Kåt lag (et lag der det ikke finnes levende celler), er det nødvendig med en liten mengde vann først og fremst for å opprettholde plastisitet og integritet (disse cellene i stratum corneum er forskjellige fra cellene i de dypere lagene av epidermisene, som krever fuktighet for livet).

Hvis av en eller annen grunn reduserer fuktighetsinnholdet i stratum corneum, blir strukturen forstyrret, noe som fører til brudd på barriereegenskapene. Sistnevnte betyr at stratum corneum slutter å være en ugjennomtrengelig barriere for vann, og dens fordampning blir forbedret.

Som følge av det er fuktighetstap i de levende lagene i huden med alle de følgende konsekvensene - senker stoffskiftet, huden ikke så fort gjenopprette og helbrede, dets utseende forverres merkbart (det forsvinner, med tiden små rynker oppstår). I tillegg kan mikroorganismer lettere trenge gjennom den ødelagte barrieren og forårsake irritasjon.

Forsøk på å eliminere irritasjon og betennelse ved å bruke aktive stoffer av antiinflammatorisk og antibakteriell virkning, fører som regel ikke til resultater eller effekten er ustabil - i tilfeller av konstant mangel på fuktighet, blir kroppens fysiologi forstyrret og det er ikke lett å "kurere" dem.

Derfor, før du behandler symptomer (betennelse, kløe, desquamation), er det nødvendig å gjenopprette barriereegenskapene til stratum corneum og øke dens fuktighet til det optimale nivået. Hvorfor tørker huden på ansiktet?

Når vi snakker om å fukte huden, betyr det faktisk at vi smelter stratum corneum. Målet med en fuktighetsgivende kosmetisk prosedyre eller et produkt er å mette stratum corneum med fuktighet og holde den tilstrekkelig fuktig så lenge som mulig.

For dette problemet ble løst effektivt, bør du finne ut årsakene til tørrhet. La oss snakke om dem i detalj.

Hvorfor huden i ansiktet tørker: Årsaker til tørrhet

Det er mange grunner til dette, og de er alle veldig forskjellige. Det kan være en slags sykdom, og ikke nødvendigvis hud. Spekteret av patologier er bredt - det kan være hormonell ubalanse (husk diabetikere med kronisk tørr og irritert hud), sykdommer i kjønnsystemet, fordøyelsesproblemer, smittsomme sykdommer, genetiske syndromer.

Sunn hud kan imidlertid også bli tørr på grunn av ekstern påvirkning (UV-stråling, sterk vind, kulde, støv, mekanisk friksjon (for eksempel klær), tørt klima, kjemikalier som ødelegger barriere strukturer) eller på grunnlag av ubalansert ernæring.

Hva skjer med stratum corneum? Hvorfor slutter han å holde vann? Hvorfor tørker huden på ansiktet? For å svare på disse spørsmålene må vi huske de viktigste fuktighetsholdende konstruksjonene til stratum corneum:

1. Sebum - glatter horny skalaer, reduserer kontaktområdet av de intercellulære rom med luft (henholdsvis reduserer overflaten hvorfra fordampning skjer); skaper på overflaten av huden et ekstra vannavvisende lag som forhindrer fordampning av vann.

2. Lipidstrukturer (lipidbarriere) - fyll de intercellulære romene til stratum corneum og forhindre diffusjon av vannmolekyler og vannløselige stoffer.

3. Komponenter av den naturlige fuktighetsgivende faktoren (NMF)

NMF er forkortelsen av navnet på klassen av stoffer på overflaten av stratum corneum skalaene, hvis molekyler er i stand til å tiltrekke og beholde fuktighet. NMF inkluderer gratis aminosyrer, urea, melkesyre, natriumpyroglutamat, etc.

4. Keratin - er et stort proteinaggregat som fyller corneocytene. Uoppløselig, likesom alle proteiner, sveller det i vann og binder vannmolekyler.

Fuktbevarende strukturer av stratum corneum

Vann i stratum corneum kan være:

 1. Fritt (mellom lipid lag) og
 2. Associated (NMF, keratin).

Ved brudd (mangel, strukturelle endringer) av en eller flere vannholdige strukturer, faller vannet i det kåte laget. Riktig valgt kosmetikk kan enten bare redusere ubehag og midlertidig forbedre hudens utseende, eller til og med helt eliminere dette problemet, noe som forårsaker spørsmålet: Hvorfor tørker huden på ansiktet opp.

I dette formålet brukes tre hovedstrategier - å øke vanninnholdet i de øvre lagene i huden, gjenopprette barrieren og myke huden med mykgjørende stoffer.

Fuktighetsgivende maske for meget tørr hud

Tørr hud på ansiktet er hovedindikasjonen for bruk av en fuktighetsgivende maske. Følgende oppskrifter for hjemmelagde masker, valgt for deg av redaktørene av PhotoElf "Facial Skin Care" magasinet, er en utmerket måte å fukte tørr hud.

1. Maske med melon og agurk

 • Ripe melon - 50 gr.
 • Gurkesaft - 30 ml.
 • Olivenolje - 5 ml.

Forbered ferskpresset agurkjuice. Bland den hakkede melonen, og tilsett smøret. Påfør ansiktet.

2. Fuktighetsgivende ansiktsmaske med honning

Honning er en uunnværlig kilde til fordelaktige komponenter som er så nødvendige for huden i alle aldre. Det fremmer mild rensing av huden og fyller cellene med oksygen.

 • Honning - 30 ml.
 • Gresskar - 1 stk.
 • Vegetabilsk olje - 10 ml.

Tør eggeplommen med en blender eller en visp. Legg litt honning oppvarmet i et vannbad og enhver vegetabilsk olje. Det er best å bruke oliven eller linfrøolje. Påfør forsiktig masken med en børste, vent til den tørker litt ut og påfør et andre lag.

3. Rensende fuktighetsgivende ansiktsmaske

For ikke bare å fuktighet, men også å slå døde hudceller, kan du bruke potetstivelse. Det renser forsiktig huden og holder samtidig fuktighet i den.

 • Potetstivelse - 15 gr.
 • Yoghurt - 20 ml.
 • Egg hvit.
 • Sitronsaft - 5 ml.

Forbered alle ingrediensene og bland dem på en slik måte at det oppnås en tykk vann. Påfør huden ved å massere dem med fingertuppene. La blandingen skylles med varmt vann. Å gjøre en slik maske 2-3 ganger i uken i løpet av en måned, glemmer du i lang tid at du en gang lurte på hvorfor huden på ansiktet tørker.

4. Masochka med tomat for dyp hud fuktighetsgivende

Tomater har en unik evne til ikke bare å fukte, men forynge også huden. Basert på denne komponenten har mange dyre kosmetikk blitt opprettet, hvor effektiviteten kan oppnås hjemme.

 • Friske tomater - 100 gr.
 • Olivenolje - 10 ml.

Kombiner saftig tomatmasse med en liten mengde olivenolje og påfør huden på 10 minutter.

5. Universal fuktighetsgivende maske

Hvis du er ute etter et universelt middel som passer best for huden av enhver type og tilstand, anbefaler vi at du bruker en maske basert på aloe juice og rosenvann. Regelmessig bruk av denne masken vil bidra til å gjøre huden renere og mykere, samt fylle den med skjønnhet og helse.

 • Te rosenblad - 10 stk.
 • Aloe juice - 20 ml.
 • Grønne druer - 50 gr.
 • Sitron essensiell olje - 3-4 dråper

Først må du forberede rosevann. Dette er en infusjon av te rose kronblade. For å forberede det, hell varmt vann over kronbladene og insister i en time.

Deretter må du male med en blender grønne druer. Bruk bær helt, inkludert hud og bein, som har en anti-inflammatorisk effekt, forbedrer blodsirkulasjonen og fremmer fornyelsen av epidermis. For å forberede masken, bruk ferskpresset aloe juice. Bland de forberedte komponentene. Hvis nødvendig, legg til litt vann, slik at blandingen har konsistens av en tykk slurry.

Påfør på renset hud, og vask av etter 10 minutter. Denne super fuktighetsgivende masken bidrar til å fylle hudcellene med fuktighet, og normaliserer også vannet og fettmetabolismen av huden.

Nå vet du, kjære lesere, hvorfor huden på ansiktet tørker, så vel som hjemmelagde metoder for dyp fuktighetsgivende hud.

Tørr hud i ansiktet: hva skal du gjøre hjemme?

Vakre damer søker alltid etter måter å bli bedre, men tørr hud er en av hovedårsakene til frustrasjon. Det følger med peeling, dekorative kosmetikk på ansiktet av dårlig vedlikeholdt, ofte er det smertefulle områder. Nymodig kosmetikk hjelper ikke alltid. Alt avhenger av prinsippene om grunnleggende omsorg og de viktigste årsakene til tørrhet. La oss sortere ut de viktige nyansene i rekkefølge.

Tørr hud - hva er det?

 1. De spesielle egenskapene til tørt ansiktstype inkluderer følsomhet for kosmetikk og eksterne faktorer. Huden er fortsatt vakker, matt, med en behagelig rødme akkurat så lenge det er passet. Så snart det stopper, mister ansiktet sin tidligere attraktivitet og begynner å skrelle seg.
 2. Om vinteren er situasjonen komplisert. Under virkningen av vind og frostig luft blir ansiktet veldig rødt og kan forbli det i flere dager.
 3. Etter vask av epidermis, vil personen alltid bruke en krem ​​eller vask, for i det minste å lindre ubehag. Disse følelsene antyder at huden mangler dyrebar fuktighet.
 4. Tapet av væske passerer ikke umiddelbart, men under virkningen av fremmede stimuli. Huden består av flere lag, den øverste av dem beskytter mot væskeuttak. Men hvis det kåte laget er tynt og blottet for sine beskyttende funksjoner, begynner ansiktet å tørke og skrelle av.
 5. Det handler om funksjonene i den tørre typen. Det øvre laget er for tynt, og det er derfor ikke i stand til å holde tilbake all fuktighet i de nedre lagene av dermis. Også denne typen epidermis har lav lipidbalanse, i motsetning til normal eller fet hud.
 6. Men det er lipider (fett) som bidrar til å beholde fuktighet. Med deres mangel eller mangel på praktisk funksjon blir huden enda tørrere på grunn av omsorg for væsken. Disse prosessene er raske, de forsterkes under påvirkning av ultrafiolett stråling, kosmetikk av dårlig kvalitet, dårlig ernæring og andre forhold.
 7. Det skal forstås at mellom tørr og dehydrert hud har sine egne forskjeller. Det første alternativet innebærer at epidermis er tynn og delikat av natur, mer utsatt for negative miljøeffekter.
 8. Den andre typen sier at under visse omstendigheter (sykdom, vær, dårlig ernæring, etc.) har huden mistet fuktighet og lipider. Dehydrering oppstår på grunn av sterk tørking av fet eller kombinasjonshud på spesielle måter.

Et utvalg av kosmetikk for tørr hud

Hver type hud, enten det er for mye fett eller tørrhet, må behandles ordentlig.

 1. Med selvbehandling er det viktig å velge riktig kosmetikk som passer deg og systematisk bruke den. Det anbefales å gi preferanse til hydrogeler eller serum, som for det meste består av vann (fuktighetsgivende).
 2. Også, som en ekstern fuktighetskrem, bruk produkter som inneholder hyaluronsyre. Det dekker epidermis med en beskyttende "pustende" film, som beholder fuktighet i dermis dype lag, men tetter samtidig ikke porene. Som et resultat ser ansiktet alltid hydrert, rødt og sunt ut.
 3. Det er viktig å opprettholde riktig struktur av tørr hud. Som hovedprodukter som skal brukes 3-5 ganger i uken, velg formuleringer av retningsvirkning (for tørr hud). De må inneholde laktater, aminosyrer, B-gruppe vitaminer, syrer, naturlige sukkerarter.
 4. Hvis huden er utarmet under påvirkning av utilsiktede irritasjoner, for eksempel værforhold, lavkvalitets dekorative kosmetikk, manglende overholdelse av drikkeregimet, velger du ekstra midler for å gjenopprette lipidlaget. Du kan gjenopprette det med passende kosmetikk. Det må inneholde organiske syrer (for eksempel linolensyre, linolsyre), ceramider, estere og naturlige oljer. Sistnevnte inkluderer argan, karitt, agurk, soyabønne, sesam, havtorn, solsikkeolje, olivenolje.
 5. Det er verdt å huske for alltid at alt kosmetikk, omsorg eller dekorasjon, må inneholde et minimum av urenheter. Foretrekker naturlig hypoallergen kosmetikk. Det holder fuktighet, gjenoppretter lipidbalansen. Gi opp harde skrubber, bruk noen ganger syrebaserte peeling.

Daglig pleie for tørr hud

Selv om du velger riktig kosmetikk, inkludert alle slags naturlige stoffer for å opprettholde fuktighet og øke fettvev i ansiktet, kan du ikke gjøre det uten daglig pleie. Det regnes som grunnleggende og inneholder flere grunnleggende trinn. La oss sortere dem ut.

 1. For tørr hud må du bare påføre de mykeste og naturlige kosmetikkene du finner. Hårde geler virker ikke hvis de inneholder kull, slipende partikler, acetylsalisylsyre, etc.
 2. Foretrekker myk melk eller ansiktsvask, spesielt designet for tørr og sensitiv hud.
 3. Vær oppmerksom på formuleringer som inneholder algenekstrakt, naturlige oljer, azulene eller bisabol.
 4. Rengjøring utføres 1 gang per dag - etter morgenoppvåkning. Ikke utfør prosedyren oftere, for ikke å forverre tørrhet.
 1. Tørr hud kan ikke uten systematisk bruk av fuktighetsgivende lotion eller tonic. Dette verktøyet brukes 2-3 ganger om dagen etter vasking.
 2. Tonic bør ikke inkludere alkohol eller andre tørkemidler. Velg produkter for din hudtype som vil gjenopprette pH-balansen.
 3. Når det kommer i kontakt med kranvann, blir det alkaliske miljøet forstyrret, og den tilsvarende lotionen vil bringe den tilbake til normal og forberede ansiktet for å påføre serumet (krem, hydrogel).

Regenerering og ernæring

 1. For å oppnå ønsket resultat og overvinne tørr hud, bør du bruke en tykkere nattkrem. Kosmetologer anbefaler at man prefererer kosmetikk på halvsyntetisk basis.
 2. Naturlig fettblanding anses å være vanskeligere for en så mild type epidermis. Eksperter insisterer på bruk av kremer med nærvær av fettsyrer, vegetabilske oljer og ceramider.
 3. I sammensetningen av slike kremer kan det være myseprotein, algenekstrakt, elastin og kollagen. Før du bruker kosmetikken, må ansiktet være forberedt og rengjort. Sprer sammensetningen 1 time før sengetid.
 4. Spred kremet i et tykt lag og vent i ca 20-25 minutter. Deretter får det overskytende produktet å fjerne et papirhåndkle.

Beskyttelse og hydrering

 1. For å gi huden alt du trenger, er det viktig å bruke daglig krem ​​daglig. Husk at dette verktøyet nødvendigvis inneholder spesielle enzymer som beskytter epidermis mot miljøets negative virkninger.
 2. Blant slike antioksidanter kan man skille askorbinsyre, UV-filtre og tokoferol. Slike stoffer motstår for tidlig aldring av huden. Kremet bør også inkludere hyaluronsyre, kollagen og melkeprotein.
 3. Som et resultat av systematisk bruk av kosmetikk, vil huden få et sunt og stramt utseende. For å fylle cellene fra innsiden, er det viktig å inkludere honning ekstrakt, algen ekstrakt, drue frø ekstrakt og lecithin i produktet.
 1. En slik prosedyre bør utføres obligatorisk 1 gang i uken. Det er viktig å fjerne de kåte partiklene fra huden. Det anbefales å bruke bare retningsmidler for følsom og ømhinn epidermis.
 2. Det er verdt å ta hensyn til kosmetikk i form av masker på olje- og krembasis. Foretrekker homaser, enzymskiller og masker med fruktsyrer i form av mandel og melkesyre.
 3. Det er forbudt å bruke aggressive midler som ikke passer for din type epidermis. Slike produkter inneholder i de fleste tilfeller glykolsyre og salisylsyre.

Ernæring og dyp hydrering

 1. Masker av den rettede handlingen anbefales å utføres minst to ganger i uken. Slike kosmetikk bør tilnærme og fukte vevet av epidermis. For å oppnå maksimale resultater, anbefales det å rengjøre ansiktet med masker med fruktsyrer eller gommage før du bruker masker.
 2. Som regel inkluderer produsenter sporstoffer og ekstrakter av bilobo, alger, guarana og ginkgo. De aktive ingrediensene øker vevets tone og deres beskyttende funksjoner betydelig. Fuktighetsgivende masker inkluderer chitosan, kollagen, melkeproteiner og hyaluronsyre.
 3. Slike midler skal distribueres til den forberedte rensede huden i ikke mer enn en tredjedel av en time. Vent på den angitte tiden og vask med varmt vann. Etter det, fukte ansiktet med en retningskrem. For å opprettholde effekten så lenge som mulig, er det viktig å utelukke tørkeprodukter fra kosmetikk.
 4. Det er nødvendig å fullstendig forlate midler for å ta vare på ansiktet i form av masker, sammensetning for vask og tonics, hvis du etter påføring føler deg tinning og følelse av tetthet.

Masker mot tørr hud

 1. Kamille med hoppkegler. Kombinere i like mange blader av björnbær og jordbær, karasj, knust hummer, kamille. Ta 30 gr. samling og hell 200 ml. kokende vann. Insister komponenter en kvart time. Avstiv sammensetningen og tilsett 30 ml. eplejuice, eggeplomme og 15 gr. honning. Få fra komponentene av enhetlighet. Spred produktet over ansiktet, vask det etter en tredjedel av timen.
 2. Olivenolje med salat. Finhakk 2 ferske salatblader og bland med 15 ml. olivenolje, 15 gr. rustikk rømme. Nå ut fra komponentene i en homogen masse, gjelder på huden. Vent i ca. 25 minutter, vask med varmt vann.
 3. Solsikkeolje med sennep. Kombiner i en liten tallerken 10 gr. sennepspulver og 30 ml. solsikkeolje. Hvis sammensetningen er for tykk, fortynn komponentene med mineralvann uten gass. Spred masken over ansiktet i ikke mer enn 5 minutter. Vask på den klassiske måten. Etter det, fukte ansiktet ditt med en dagkrem.

For å eliminere tørr hud er det viktig å identifisere årsakene til et slikt problem. Om nødvendig, besøk en skjønnhetspleie. Hvis midler tillater det, er det verdt å bruke retningslinjer. Ikke glem å overvåke huden din daglig og gi den riktig forsiktighet, ernæring, hydrering. Bruk masker av egen matlaging.

Hud tørker sterkt (årsaker og behandling)

Noen står overfor dette problemet bare i vintermånedene, noen må kjempe konstant. Hvorfor tørker huden på ansiktet og kroppen, hvordan kan man hjelpe det og avhenger behandlingen av årsakene til tørrhet?

Tørr hud: hvordan det uttrykkes og hvor farlig

Under en sterk økning, ligner denne huden en ørken, sprukket av den brennende solen. På overflaten er det en hel hær av fiender - kåte skalaer som forstyrrer sunn pust og cellefornyelse. Derfor er det en skuffelse i speilet: kjedelig, gråaktig hudfarge, i stedet for elastisitet og mykhet - følelsen av en strukket maske, fine rynker, peeling, rødhet og kløe.

Det sparer ikke sminke, fordi fargekosmetikk ikke holder bra, tett i små sprekker. Hud trenger hjelp. Men først må du finne ut hvorfor det tørker.

Kjertlene er ansvarlige for den naturlige hydrering av huden. Svette og sebaceous kjertler secrete en hemmelighet som dekker ansiktet av den tynneste vann-lipidfilmen. Dens lag er seks mikron - det menneskelige øye og ikke se. Faktisk er det en naturlig krem ​​rik på omega-3 fettsyrer. Når det eget vann-lipidlaget blir tynnere, begynner huden å lide av mangel på fuktighet. Det er mange faktorer som er ansvarlige for reduksjonen av den naturlige fettfilmen. Noen av dem er konsekvensene av ytre påvirkninger. Del på grunn av ulike endringer i kroppen.

Årsaker til problemet

Vanligvis rusher kvinner til å fylle opp med tonn fuktighetskrem, ikke tenker på kildene til problemet. Men uten "å jobbe med bugs", vil alle kosmetiske triks gi bare midlertidige resultater. Hvis huden tørker, må du først finne årsakene.

Virkning av naturlige faktorer

 • Den største fienden for ungdom og helse er ultrafiolett. I medisin er det til og med begrepet "fotoalder", som betegner en kombinasjon av endringer i huden under solens stråler.

Soling og soling er de mest stressende faktorene for huden, spesielt utsatt for tørrhet. Overdreven lidenskap for soling fører til alvorlige forandringer i epidermis, og påvirker også de dypere lagene.

Fra et lengre opphold i solen blir huden tørrere, mister sin elastisitet, vitalitet og fortvinner raskt. Det er ingen tilfeldighet at de delene av legemet som stråler sjelden faller på (for eksempel på armene, i armhulen) er preget av ømhet, mykhet og elastisitet.

 • Frost og vind er en annen ekstern fiender av huden, frarøver den av nødvendig fuktighet. De er farlige for ansiktets hud, så vel som for den delikate huden på leppene. Forvitrede lepper maler ikke eieren, i tillegg bidrar små sprekker til infeksjon. Den negative virkningen av eksterne faktorer (vind, kulde, sol) på hendene forverres av en annen faktor - hyppig vask med alkalisk såpe: huden som er berøvet naturlig beskyttelse, kan ikke bare tørke, men også sprekke, bløde.
 • Uønsket økologi påvirker hele kroppen. Huden er tvunget til å ta seg av seg selv - endeløs bilutslipp, skadelige utslipp fra fabrikker, vann fra sprøytetapet mettet med tungmetaller. Det er ikke overraskende at dets forsvarsmekanisme svekkes under den konstante innflytelsen av megalopolis negative miljøfaktorer.

Irriterende konsekvenser er tørrhet, rødhet, irritasjon, peeling. Selvfølgelig vil den ideelle veien ut være livet i naturskjøtet, men det er vanskelig å oppnå et så radikalt alternativ for de fleste kvinner. Kosmetikk rik på antioksidanter og regelmessige restaureringsprosedyrer av en kosmetolog vil komme til redning: mesoterapi, plasmaløfting, biorevitalisering.

 • I varmesesongen er hovedårsaken til hudproblemer tørr luft. Ubehag er observert selv av kvinner med normal og blandet hudtype, som på andre tider av året ikke klager over tetthet og flak. Luft er berøvet livgivende fuktighet sentralvarme batterier, varmeovner, klimaanlegg. Huden reagerer på mangel på vann med tørrhet og irritabilitet. "Luft" -faktor er lett å beregne og tørke slimhinner. Hvis bruken av varmeovner og klimaanlegg ikke kan overlates, løses problemet ved hjelp av en luftfukter eller "bestemors" metoder i form av vanntanker, våte ark etc.

Feil hudpleie

Passion for kosmetikk, spesielt med aggressive kjemiske komponenter i sammensetningen, kan føre til tørr hud. Disse er alle slags såper, dusjgeler, scrubs og exfoliating cleansers, peels og lotions på alkohol, som er i arsenalen til mange kvinner. De vasker vaske bort ikke bare forurensning, men også et usynlig beskyttende lag av naturlige lipider.

Noen studier innen kosmetologi tyder på at fuktighetsgivende kremer med glyserin, lanolin og petroleumsgel tørker normal hud. I teorien må disse stoffene beholde væske i huden. Men i et altfor tørt rom eller tørt naturklima trekker komponentene vann fra dermis dype lag og bidrar til dens fordampning. Derfor blir bruken av et slikt verktøy til en ekte avhengighet: den må brukes igjen og igjen. Mange kvinner har notert denne effekten, spesielt med håndkrem.

Obligatorisk regel - vask av kosmetikk før du går i seng. Resterende sminke over natten forverrer tørr hud og forårsaker irritasjon.

 • Varmt vann og lange bad har en dårlig effekt på huden. Det ser ut til at en oppvarming dusj og bad er det beste du kan tenke på i den kalde årstiden. Kun disse prosedyrene vaskes aktivt det tynneste vann-lipidlaget av epidermis. Utgang - reduser temperaturen på vannet og reduser tiden på badet. Etter vannbehandlinger, sørg for å fukte ansiktet og kroppen med kremer, lotioner eller olje.
 • Huden på utrettelige kvinnelige hender kan tørke fra bruk av vaskemidler, rengjøring, vask og andre husholdningskjemikalier som inneholder overflateaktive stoffer i høye konsentrasjoner. Hold hendene dine vil hjelpe vanlige husholdningshansker. Det anbefales å bruke en beskyttende krem ​​under dem. Hvis det er mulig, er det verdt å erstatte aggressiv "kjemi" med mer miljøvennlige vaskemidler og rengjøringsmidler.
 • Sjøvann eller klorert vann fra springen, økter i bassenget kan bokstavelig talt tørke ut huden på hele kroppen. Når du svømmer i sjøen eller i bassenget, er det bedre å ikke fordyre ansiktet ditt i vann. Etter svømming - sørg for å skylle under dusjen og påfør en fuktighetskrem til ansikt og kropp. På stranden ikke glem om den nye delen av solkrem etter svømming. Hvis kranvann er av dårlig kvalitet, er det mulig å sette filter på kranene hvis det er mulig.

Interne årsaker

 • Feil drikking regime - problemet med indre karakter. Ofte inkluderer kvinner supper, juice, te og kaffe, til og med saftige frukter i dagpenningen. Dette er feil. Kroppen, inkludert epidermis, trenger vanlig vann i mengden av to liter (i mangel av medisinske kontraindikasjoner). Dehydrering av kroppen som følge av ukontrollert bruk av diuretika eller avføringsmidler (mye brukt til vekttap) er også fulle av tørr hud.
 • Feil ernæring fører til en uønsket effekt: På den ene side, med et overskudd av salt, skarp og søt mat, derimot, med mangel på hudvennlige stoffer. Kvinne skjønnhet lider særlig av mangel på fettsyrer, vitamin A, C og E, en rekke sporstoffer. Hvis huden ikke spiser fra innsiden, vil alle eksterne kosmetiske metoder ikke ha den ønskede effekten.
 • Dårlige vaner - røyking og alkoholmisbruk - vil definitivt påvirke utseendet. Kvinner, som fører til en usunn livsstil, er huden ikke bare tørr, men grove, dype rynker virker på det mye tidligere enn aldersnormen.
 • For tørr, skummel, irritert hud kan signalere noen sykdom eller hormonell ubalanse (for eksempel under graviditet eller amming). Symptomet vil forsvinne bare når legen etablerer diagnosen og kurerer den underliggende sykdommen, eller hormonbalansen forbedres.

Slik hjelper du tørr hud

Tørr hud trenger hydrering og ernæring, og komplekset - både ute og inne.

 • For skjønnhet og helse i huden, må du drikke minst to liter rent, ikke-karbonert vann daglig;
 • Mat bør være balansert og variert, rik på vitaminer og fettsyrer.
 • Alkohol og tobakk - forbudt, kaffe, te, salt og søtgrense. Denne anbefalingen vil bidra til normal blodsirkulasjon, opprettholde vannbalanse og som en konsekvens eliminere tørr hud;
 • Spesielle vitamin- og mineralkomplekser vil bidra til å gjenopprette epidermis til skjønnhet. Mange farmasøytiske selskaper produserer produkter som er spesielt rettet mot å forbedre huden;
 • Det er nødvendig å fukte huden med kosmetikk: en mer tett tekstur, intens - om vinteren, lett og luftig - om sommeren;
 • Bytt såpe med en mer mild rensemiddel med fuktighetsgivende ingredienser i blandingen;
 • Vask kun med varmt vann;
 • På alle mulige måter å beskytte huden mot vind, frost og sol.

Oljer for å bekjempe tørr hud

Tørr hud trenger å bli hjulpet til å gjenskape det tapte lipidlaget. Ikke verre enn dyre kremer håndtere denne vegetabilske oljen. Siden den naturlige fettfilmen hovedsakelig består av omega-3 umettede fettsyrer, bør oljen for fukterende huden være rik på dem. Ordinær solsikke i dette tilfellet vil ikke fungere. Det er nødvendig å fylle opp linse, raps eller kamelinaolje - de beste kosmetiske produktene for å bekjempe tørr ansikt.

Årsakene til tørr hud er mange. Noen ganger påvirker et kompleks av faktorer kroppen. Men alle kan effektivt håndteres, og returnerer et vakkert, friskt og sunt utseende til ansikt og kropp.

Hvorfor tørker huden på ansiktet og peeling av

Den som tror at bare tørr hud er dehydrert, er dypt feilaktig. Enhver type hud kan lide av vannmangel. tørrhet problemet kan forstyrre hele året: tørr hud om vinteren frost og sterk vind, våren fungerer som en provokatør beriberi, blir sommeren skyldige for dette problemet trykkende varmen og lang eksponering for solen. Og fra dette er det en følelse av tetthet, peeling, lakk og usunt utseende. Med problemet med tørrhet og flaking bør kvinnen velge spesialpleie og bruke nærende og fuktighetsgivende midler som vil bidra til å forbedre situasjonen.

Daglig pleie er også nødvendig for å holde huden ung så lenge som mulig: når den er dehydrert, begynner aldring og tidlig aldring. På hvordan du skal ta vare på ansiktets hud med et slikt problem, beskriver vi nedenfor.

Årsaker til tørr hud

Eiere av tørr og dehydrert hud merker vanligvis slike medfølgende ubehagelige fenomen som:

 • På steder ser grove områder av dermis ut som tøft papir;
 • På grunn av mangel på fuktighet i nærheten av øynene, begynner et nettverk av rynker å fremstå for tidlig. Det samme skjer med huden i nakken og brystet - det mister sin elastisitet og elastisitet, bretter og rynker vises på den;
 • Konstant følelse av tetthet etter morgen og kveldsvask: den forsvinner ikke til det er fuktighetsgivende eller nærende middel på huden;
 • I tillegg er dermis utsatt for irritasjon og er svært følsom overfor kosmetikk. Make-up i disse tilfellene forbedrer ikke situasjonen, men forverres bare mer.

Årsakene til denne tilstanden til dermis kan variere, alt fra arvelighet og slutter med sykdommer i indre organer.

Oftest blir følgende faktorer provokatører av tørrhet og flaking av huden:

 • Uegnet eller for aggressiv for denne typen hud kosmetikk;
 • Overdreven ultrafiolette stråler, som skjer på grunn av et lengre opphold på solrike dager på gaten eller en solariumhobby;
 • Hyppig svømming i bassenget eller konstant vasking med vann fra springen (det er kjent å inneholde mye klor);
 • Tørr innendørsluft (dette gjelder hovedsakelig for den kalde årstiden);
 • Dårlige vaner - røyking og drikking av alkohol;
 • Brudd på drikkeregimet (eksperter anbefaler at du drikker minst en og en halv liter rent vann om dagen);
 • Mangel på vitaminer på våren (vitaminmangel);
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • Allergiske reaksjoner.

Dette er hovedårsakene til at problemet med tørr hud kan oppstå. Hvis det er kjent at jentens dermis er dehydrert på grunn av forstyrrelser i indre organer, kan en spesialist hjelpe ved å ordinere medisiner for å behandle sykdommen.

I andre tilfeller er det som regel nok å endre livsstilen din, bli kvitt dårlige vaner, kjøp passende pleieprodukter for din hudtype.

Hvorfor huden på ansiktet flager

Peeling hud kan forårsakes som en reaksjon på endringer i vær og klimatiske forhold. I de fleste tilfeller blir ansiktets dermis overdried på grunn av uønskede effekter av sollys eller frost på den.

I sjeldnere tilfeller kan dette skyldes inntak av medisiner, så vær sikker på å lese instruksjonene før du tar medisinen.

Hvis, i tillegg til peeling og tørr hud, er jenta bekymret for kløe og alvorlig irritasjon, da dette kan være et symptom på en infeksjon, så bør du umiddelbart kontakte en hudlege for å utnevne nødvendig behandling.

Desquamation oppstår ofte som et svar på en allergi: generelt er det en allergi mot dyr eller planter.

Endelig er en av hovedårsakene til et slikt ubehagelig problem bruk av aggressive rensemidler og tap av fuktighet. For eksempel påvirker det dermisvask med vanlig såpe som tørker dermis.

Hobby scrubs også fører til flassing: skrabirovat hud anbefales ikke mer enn en gang i uken, og for å føle den type dermis eller den kalde årstiden, og enda sjeldnere.

Kosmetologer anbefaler å rense ansiktet ditt ved hjelp av myke rengjøringsmidler: disse kan være spesielle mousses, skinn og melk.

Geler og lotioner uten tilsetning av alkohol eller lanolin er også egnet: sammensetningen er svært viktig, så sørg for å studere den før du kjøper en krem ​​eller andre midler.

Vær oppmerksom på tilsetning av oljer og ekstrakter, de er de beste for å hjelpe huden å beholde fuktighet.

Med jevne mellomrom kan du erstatte vanlig vask ved å tørke ansiktet med oliven, kokos eller sesamolje. I dette tilfellet vil oljen ikke bare rense dermis, men også godt fukte og nære den.

Svært tørr ansiktshud, flager av - hva du skal gjøre

1. Først og fremst er det anbefalt å revidere kosthold og drikker regime: mangel på bruk av vann, blir dehydrert hud, og som et resultat, mister sin tone.

2. Derfor må du drikke rent vann minst en og en halv liter per dag, men hvis det er varmt, er det ønskelig å øke mengden vann til to liter.

3. Når det gjelder ernæring, må du inkludere i kosten så mye som mulig av grønnsaker og frukt, slik at kroppen får nok vitaminer. Og fra overdreven bruk av søtt, salt og røkt er det bedre å nekte.

4. Videre, om nødvendig, bør du endre kosmetikk og kremer. Når det gjelder hudpleie, er det viktig å ikke overse bruken av natt- og dagkrem, avhengig av din type dermis. Dagkrem perfekt fuktighet og kan være en god base for sminke, mens nattkrem nærer og beroliger.

5. Etter oppvåkning, er det best å bruke skum eller melk, det er verdt å glemme å vaske med såpe og tørr type dermis.

6. Kranvann inneholder klor, derfor anbefales det å vaske ansiktet med mineralvann eller i det minste filtrert vann.

7. Etter morgenvask og rensing, bør en lett fuktighetskrem eller dagkrem påføres ansiktet.

Hvis peeling er forstyrrende, vil en maske med tykk krem ​​hjelpe.

For å gjøre dette, ta en liten mengde fermentert melkeprodukt og bruk på huden, unngå området rundt øynene.

Etter 10-15 minutter, fjern restene med en bomullspute. Mørk med rømme, et utmerket verktøy.

Ikke glem at tørr hud må fuktes hele dagen. Før du går ut, er det verdt å bruke en ekstra krem ​​med et SPF filter, slik at de ultrafiolette strålene ikke forverrer situasjonen.

Ved sengetid bør huden også rengjøres med geler, kremer eller melk. Da må du ikke glemme å bruke en ansiktskrem av nattypen som vil berolige dermis og vil nærme det under søvnen.

Folk og farmasøytiske preparater

For å opprettholde skjønnhet og helse, samt ytterligere hydrering av huden, bør du regelmessig bruke velprøvde folkemidlene.

Så, velprøvd havremelmaske

For forberedelsene må du ta to spiseskjeer flak, hell kokende vann eller varm melk over dem og la det svulme.

Når det sveller, legg til en teskje honning, samt en teskje av en baseolje (oliven, linfrø, sesam, etc.), bland og applicer på et renset ansikt.

Hold sammensetningen i 10 til 15 minutter, skyll deretter med urteavkok eller mineralvann og bruk et lett ansiktskrem.

En maske med krem ​​og potetmos hjelper også tørr hud i ansiktet.

For forberedelsen må du ta et par spiseskjeer potetmos (helst ung), tilsett 2 ts krem, en teskje linfrø eller olivenolje og en eggeplomme.

Alle komponenter blandes og påføres med et tykt lag på ansiktet. Hold masken i 15 minutter, og fjern overflødig papir med et papirhåndkle og vask med mineralvann.

Du kan også lage en maske fra knust banan i potetmos: i dette tilfellet bør en banan forsiktig knyttes med en gaffel, og en tebåt av naturlig honning og yoghurt uten sukker og tilsetningsstoffer bør legges til det. Rør og rør på rent ansikt. La i 10-15 minutter, vask deretter med urte avkok.

Fra legemidler verdt å ta hensyn til kremen "Losterin"

Det forbedrer tilstanden til huden etter de første applikasjonene. Utmerket bevist i kampen mot flaking og overdreven tørrhet. Den kan brukes både for voksne og barn - det er helt trygt.

I tillegg vurderte mange kvinner og jenter effekten av Lipo Dardia krem: den passer til følsom og tørr epidermis.

På grunn av innholdet i glycerins sammensetning fuktes dehydrert hud perfekt. Samtidig kan den brukes av kvinner og menn i alle aldre. Det er lov å bruke det i stedet for dag eller nattkrem.

Tips og triks

Generelt, slik at huden alltid ser frisk ut og ikke skreller, er det nok å utføre daglig pleie og bruk bare kosmetiske og pleieprodukter av høy kvalitet.

I vintersesongen er det tilrådelig å ikke bruke peeling og scrubs, eller å gjøre det så sjelden som mulig.

Massasje ved hjelp av is kan gjøres, men bare i den varme årstiden, som om vinteren har frosten og vinden en negativ effekt på huden.

Det anbefales ikke å bruke kremer med gelkonstruksjon, da det kan bidra til tette følelser.

Det anbefales heller ikke å lage masker av leire ofte, fordi det tørker huden.

Det er bedre å bruke fuktighetskrem eller hjemmelagde masker basert på oljer (oliven, kokos, fersken), rømme, krem, honning.

Disse produktene er ikke bare naturlige, men også svært effektive i kampen for å bevare skjønnheten og ungdommen i huden din.

Hvorfor florer huden på ansiktet og tørker?

Mange er interessert i hvorfor huden på ansiktet flager, fordi dette problemet er ganske vanlig blant både kvinner og menn.

Artikkelen vil hjelpe deg å forstå årsakene til at huden tørker, så vel som mulige måter å løse dette problemet på.

Årsaker til peeling

Årsakene til at huden på ansiktet tørker kan ha både ekstern og intern karakter. Dette problemet kan oppstå i alle mennesker, uansett alder eller kjønn.

Men oftest og spesielt sterkt ansikt flager hos personer med tørr hud. Men hos personer av forskjellig kjønn og alder kan årsaken til desquamation også være forskjellig.

For eksempel, hos barn forekommer huden peeling oftest som en reaksjon på en irriterende. Jo yngre barnet, desto mer vil dette problemet manifestere seg - dette skyldes at barns hud, spesielt små, er veldig delikat og mottakelig for eventuelle effekter.

Blant årsakene til tørrhet i ansiktet kan være eksponering for lav eller høy temperatur, mat eller annen form for allergi, osv. Selv delikat hud kan bli skadet, for eksempel ulls skjerf og hatter.

Lignende årsaker kan forårsake peeling hos kvinner, spesielt med svært sensitiv hud.

I tillegg til eksterne naturlige faktorer kan bruken av utgått, upassende eller lavkvalitets kosmetikk, hudens naturlige tørrhet eller mangel på fuktighet, samt mangel på vitaminer og mikroelementer i kroppen på grunn av beriberi eller feil diett, føre til flaking av ansiktet hos kvinner.

Ofte oppstår lignende reaksjoner hos kvinner etter mislykkede kosmetiske prosedyrer.

Menn kan også lide av hudflinging, men vanligvis sjeldnere enn kvinner og barn, siden mannlig hud er merkbart grovere.

Ofte utseendet av tørrhet og irritasjon forårsaket av upassende midler for vasking eller barbering, samt allergier eller andre interne problemer.

I representanter for forskjellige kjønn og aldre kan det forekomme peeling av andre grunner, for eksempel er mange hudrørheter genetisk forårsaket, derfor kan det under ugunstige perioder eller ved funksjonsfeil i kroppen oppstå irritasjon, og peeling kan ikke bare spre seg i ansiktet, men også hele kroppen.

Mange bemerker flakering av huden om vinteren eller varm sommer - dette skyldes eksponering for værforhold: alvorlig frost, direkte sollys, tørr luft, overflødig havsalt, etc.

Hudlesjoner, som sprekker og sår, kan også føre til flak, hvis ikke behandlet i tide.

Profesjonelle behandlinger

Peeling, spesielt hvis huden tørker veldig sterkt, kan forårsake merkbar ubehag, fordi dette problemet ikke bare ødelegger utseendet, men forårsaker også kløe, brennende og andre ubehagelige opplevelser.

Profesjonelle kosmetiske prosedyrer kan bidra til å raskt kvitte seg med problemet.

Det anbefales spesielt å konsultere spesialister som har irritasjon og tørrhet i huden - legen vil ikke bare kunne eliminere ulemper, men også bestemme årsaken, noe som vil bidra til å forhindre gjenopptakelse av desquamation.

For profesjonell behandling brukes ulike metoder - disse kan være både kremer og masker, samt salongprosedyrer, noen få sesjoner som vil bidra til å glemme problemet i lang tid.

Blant faglige rettsmidler er kremer som inneholder hydrokortison særlig effektive - de skal vanligvis brukes innen 2 uker, og gjelder på de skadede områdene.

Dette verktøyet er effektivt, men ikke beregnet for lengre mottak, fordi det er vanedannende hud.

På grunnlag av hydrokortison er det også terapeutiske masker som kan kjøpes på apoteket - de er også ganske effektive metoder for å løse dette problemet.

Også for behandling av overdreven tørrhet i huden, bruk agenter med dexpanthenol, men det er best å velge et bestemt stoff etter å ha konsultert en spesialist.

Kosmetologiske prosedyrer vil ikke være mindre effektive enn spesielle rettsmidler - det finnes flere varianter som kan brukes til å behandle flakket hud:

 • mesoterapi ved bruk av preparater basert på hyaluronsyre;
 • peeling, for eksempel frukt syre peeling;
 • Bio-revitalisering;
 • prosedyrer for å gjenopprette den nødvendige mengden fuktighet i huden.

Den største fordelen med profesjonell behandling er selvsagt at den bare er utpekt etter at årsaken til problemet er fastslått og inkluderer de metodene som er mest effektive i hvert enkelt tilfelle.

Hjemmebehandling

Hvis huden ikke skiller seg for mye og ikke forårsaker mye ubehag, foretrekker de fleste hjemmelagde behandlinger, som i de fleste tilfeller vil være ganske effektive.

Svært ofte blir huden tørr og irritert på grunn av feil omsorg eller upassende kosmetikk. I dette tilfellet er problemet løst ganske enkelt, akkurat nok til å erstatte feil kosmetikk.

Når huden er for tør, hjelper honning vann veldig bra. Det er best å bruke rent vann til vask, fordi vannet fra springen ofte fører til tørr hud.

For å lage en honning rengjøringsmiddel, må du varme honningen slik at den blir væske, og legg den til vannet.

Dette verktøyet myker og fukter huden og, med systematisk bruk, fjerner snarest peeling på ansiktet.

Masker og scrubs mot peeling kan tilberedes hjemme. En av de mest effektive anses som en melkoliven maske. Det fukter huden, gjør den jevn og jevn.

For matlaging betyr det at du må blande en spiseskje havregryn, kokt i melk, med en teskje flytende oppvarmet honning og en teskje olje.

Denne masken gjør ikke bare dyp fuktighet, men fjerner også døde hudpartikler, som raskt gir ut ansiktstonen.

Effektiv for å fjerne kåte partikler og skrubber, som også kan tilberedes hjemme.

Naturlige faste produkter som frø, skillebiter eller kaffegrunn kan brukes som skrubbe. Å til og med tone i ansiktet er nok til å tørke ansiktet deres hver tredje dag.

Denne metoden kan kombineres med bruk av andre metoder for å eliminere tørr hud, for eksempel med en maske av vegetabilske oljer.

For matlaging betyr det at du må legge til honning til vegetabilsk olje (hver ingrediens i en spiseskje).

Peeling Prevention

Slik at problemet ikke vises igjen, er det nok å observere en rekke enkle forhold:

 • bruk spesielle rengjøringsmidler i stedet for såpe, som tørker epidermis sterkt;
 • Ikke tørk ansiktet med et håndkle, spesielt hardt, fordi det kan etterlate mikrotrauma på huden. Det er best å bruke servietter i stedet for håndklær;
 • Beskytt huden med en krem, spesielt før du går ut;
 • velg fuktighetsgivende kosmetikk for tørr hud, samt ikke-alkohol- og lanolinbaserte pleieprodukter som kan føre til dehydrering og allergier.
 • om vinteren er det bedre å i tillegg beskytte ansiktet med et skjerf;
 • Bruk en tilstrekkelig mengde væske, fordi huden begynner å skrelle veldig ofte på grunn av dens mangel;
 • øke forbruket av frisk frukt og grønnsaker, som er en god kilde til fuktighet;
 • luftfuktige luften i rommet. Ofte fremkaller forekomsten av peeling tørr luft. Det kan fuktes ved hjelp av profesjonelt utstyr - en luftfukter, eller uavhengig, som ofte lufter rommet. Du kan også fukte luften med vanlige vannkopper - hvis du setter dem på et varmt batteri, vil fuktigheten begynne å fordampe, mengden i luften vil øke.

Det er mange grunner til at huden på ansiktet flager. Mange opplever desquamation regelmessig - vanligvis flere ganger i året, under ugunstige perioder.

Hvis problemet medfører stor ubehag, vil den beste løsningen være å kontakte en profesjonell skjønnhetspleie, i andre tilfeller kan du takle peeling selv, dette kan gjøres med riktig omsorg og forebyggende tiltak for å forhindre gjenoppretting av problemet.

Flere Artikler Om Typer Acne