Huden på menneskekroppen virker som en beskyttende barriere mot penetrering av patogen mikroflora. Ved brudd på integriteten, svikter systemet, bakteriene trer inn i dermis og dannelsen av inflammatoriske prosesser begynner. Kok på foten - et vanlig fenomen, spesielt i det mannlige kjønn.

Furuncle er en inflammatorisk prosess i lagene i huden, en spennende hårfollikkel og tilstøtende vev. Utad, det ligner en liten pimple, noen ganger når volumet nivået av en duke egg. Årsakene til koker - penetrasjon gjennom de skadede lagene i huden av Staphylococcus aureus.

Rød årsaker til utdanning og symptomer

Vanlige årsaker til chiria er:

 • brudd på hygienevilkårene - vask mindre enn en gang om dagen;
 • lang bruk av forurenset klær;
 • økt svette;
 • mindre kutt, skader på hudflater;
 • mangel på vitaminer i kroppen;
 • kroniske former av sykdommen;
 • konstant superkjøling, overoppheting;
 • redusert funksjonsnivå for det autoimmune systemet;
 • forstyrrelser i kosten.

Den kvinnelige delen av befolkningen lider av koker på beinet på grunn av overvekt, hanen - på grunn av den store mengden hår.

Steder med dislokasjon av kokere er forskjellige:

 • på skinnen;
 • på kneet;
 • til fots;
 • på tåen;
 • under kneet.

Koker på beina begynner med utseendet på en liten tetning. Neste dag øker den inflammatoriske prosessen, hårfollikel begynner å fylle med pus, etter hvert dannes en nekrotisk stang. Hele perioden med chiry er svært smertefull på grunn av skade på bindevevene rundt abscessen. Parallelt med smertesyndromet føles pasienten:

 • økt tretthet;
 • feberiske forhold
 • høy kroppstemperatur;
 • hevelse i området for penetrasjon av bakterier;
 • obsessiv kløe.

Etter en tid bryter kullene, purulent innhold kommer ut og såroverflaten blir gradvis ryddet. Det kommer et stadium av helbredelse, hvoretter et arr gjenstår på hudoverflaten.

Hvordan behandle

Å kurere koker på foten hjemme på flere måter. Alle av dem krever behandling til en hudlege for utnevnelse av passende behandling.

Den primære behandlingen for kokter er å behandle inflammert område av huden med antiseptiske midler. Bruk av slike stoffer som hydrogenperoksid, briljantgrønn, salicylalkohol, metylenblå osv. Det skadede området må først tilberedes - langt hår (for menn) er forkortet med saks (barbering er forbudt - ytterligere infeksjon i kroppen vil bli resultatet) og smøre med antiseptiske midler minst 2 en gang om dagen.

Sekundær behandling hjemme er pålegg av bomullsgassdressinger med salver på de berørte områdene. Smøring direkte til huden er ikke nødvendig - verktøyet påføres et bandasje. Vishnevsky's liniment, ichthyol salve og Levomekol er mer vanlig brukt. Koksalven er rettet mot å akselerere modningen av abscessen og dens selvåpning. Bandasjer med medisiner endres minst en gang i døgnet.

Slik behandler du kjele på beinet etter åpning hjemme

Etter at absessen har åpnet og ekssudat har begynt å skille seg ut, blir såret vasket med hydrogenperoksid. Hudoverflaten rundt sårområdet behandles i tillegg med en løsning av jod eller briljantgrønne, antiseptiske midler (det er nødvendig å sikre at de ikke faller inn i såret selv og ikke forårsaker brenning av myke vev).

Det er forbudt å brenne såret med jod. Etter behandling, huden rundt de smurt "Zink" eller "Sintomitsinovoy" salver - for å forhindre videre utvikling av sykdommen. Overflatebehandling utføres til slutthelbredelsen.

Hva å gjøre når videregående opplæring sår

Med flere furunkler på beinet, er hjemmebehandling antiseptisk. Etter å ha søkt hjelp, blir pasienten undersøkt for typen patogen som forårsaket furunkulose og symptomatisk behandling er foreskrevet.

I tillegg til standardprosedyrer vil pasienten bli tilbudt å gjennomgå en autohemoterapi - for å øke personlig immunitet, vil de foreskrive et kurs av vitaminterapi og immunostimulerende midler. Parallelt med de generelle avtalene, vil de skrive ut et stoffskifte av antibiotikagruppen.

For furunkulose er legemidlene i cephalosporins undergruppe - Cefixin, Cephalosporin, etc., foreskrevet hyppigere. Ved behandling av denne type sykdom er det nødvendig med overvåking og sykehusbehandling.

Operasjonelle teknikker

I noen tilfeller er alle typer hjemmebehandling ubrukelig, og kirurgisk hjelp er nødvendig. Årsaken til dette behovet er ikke å åpne suppurasjonen i lang tid.

I denne utførelsen gjøres et snitt eller punktering av absessen (forbehandlet og bedøvet), etterfulgt av rensing av såroverflaten fra pus og dødt vev. Deretter vaskes såret med hydrogenperoksid og forbindes med antibakteriell salve. I tillegg kan de levere drenering - for utstrømning av akkumulert pus. Etter fem dager blir dreneringen fjernet og såret helbreder til slutt. Hele perioden av dressings endres minst 2 ganger om dagen.

Forebyggende tiltak

For ikke å lure på hvordan man kan kurere effekten av koke, er det nødvendig å forhindre sykdommen:

 • overvåke hygiene slik at føttene alltid er rene;
 • vask godt tærne samt de interdigitale romene;
 • med slitasje på kneet, på fingrene, på føttene, behandle dem med antiseptiske løsninger;
 • hvis en liten pimple har dukket opp, bør den umiddelbart bli kauterisert med et antiseptisk middel - for å hindre utviklingen av en ytterligere inflammatorisk prosess;
 • etter å ha blitt tørket av føttens hud (fot) som skal smøres med mykende kremer - fra forekomsten av sprekker (og penetrering av bakterier i huden);
 • nekte å bruke kremer og salver av tvilsom opprinnelse, bruk bevist verktøy;
 • se på føttene dine - ikke bruk tette sko eller uegnet for værforhold;
 • nekter å stadig bruke kvinners sko på hælen - mellom konstant knyttede fingre er det svette, noe som er et gunstig medium for bakterier.

Den ikke-spesifikke forebyggingen av furunkulose inkluderer sesongbasert inntak av vitaminer og mineralkomplekser, normalisering av det daglige kostholdet, hyppige endringer av klær og sengetøy, avslag på bruk av vanlige hygieneartikler - vaskekluter, håndklær, barbermaskiner.

I tillegg til ovennevnte forebyggende midler, anbefaler medisinsk personell at spesiell oppmerksomhet skal vektlegges - ikke å bringe din egen kropp til fedme, noe som forårsaker mange forskjellige sykdommer.

Hårfjerning fra overflaten av beina skal foregå under sterile forhold, med minimal traume på hudoverflaten. Ved utilsiktede kutt eller skader, bør sårene umiddelbart behandles med antiseptiske midler, i mangel av det, cauterized med en alkoholoppløsning.

Alle sko, med tilstedeværelse av koker på underkanten av bena, bør behandles med antiseptika - for å utelukke sekundære subdefeksjoner. Utveksling av personlige sko med venner og bekjente er forbudt - konsekvensen kan være ikke bare furunkulose, men også svampesykdommer i hud og negler.

De fleste hudsykdommer er resultatet av "vanlige" klær og sko.

Generelle konklusjoner

De fleste problemer med koker og deres konsekvenser oppstår mot bakgrunn av manglende overholdelse av hygienevilkårene. Når det er kurert, garanterer sykdommen ikke kjøp av immunitet - du kan koka flere ganger på rad. Operasjonen som utføres for å fjerne absessen betyr ikke at beinet ikke blir hovent med fordøyelseshygiene.

Salve foreskrevet av lege, påvirker lokalt, uten å påvirke kroppen syk generelt. Det er umulig å begrense behandlingen til en salve som folkemedisiner - den må være omfattende og dekke hele pasientens kropp. Med infeksjonsspredningen er sykdommen ikke begrenset til ett ben - spredningen vil gå til alle deler av huden, inkludert ansiktet. En abscess kan hoppe ut foran både øyne og kjønnsorganer.

Ved nektelse fra spesifikk behandling med en koke, vil saken ikke slutte - furunkulose vil utvikle seg med konstant utseende av nye kolonier av sår.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Hvordan kurere en furuncle (koke) på beinet: effektive metoder, tips

Kok på beinet - et fenomen ubehagelig, smertefullt og farlig. Sen behandling kan ha alvorlige konsekvenser, hvorav den farligste er sepsis. Derfor, når en kjele er funnet på foten, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Hvordan kurere koker til fots? Hvordan smøre en smertefull utdanning? Hvordan hjelpe deg selv?

Innholdet

En kjele på beinet er et ganske ubehagelig fenomen, som er en akutt inflammatorisk prosess som oppstår i hårsekkene og vevene rundt den. Den viktigste årsaken til sykdommen er Staphylococcus aureus, som er til stede i kroppen og aktiveres når:

 • forurensning av huden på grunn av ikke-individuell hygiene;
 • kjøling;
 • skader, microcracks, slitasje, brudd på den integrerte strukturen av epidermis;
 • nedsatt immunitet på grunn av dårlig ernæring, mangel på vitaminer, kroniske sykdommer, stressende situasjoner;
 • svekket metabolisme.

Slik kokes

Hva ser det ut som en koker på beinet? Utvendig er det en tett til berøring hevelse burgund-farget, tårnet over overflaten av huden.

I de fleste tilfeller er furuncle på beinet lokalisert i sonene av hårvekst. Oftest er disse områder av kroppen som er nært i kontakt med klær.

Kilder opptrer på beina gradvis: For det første, i hårfollikkområdet, blir det kløe, så blir abscessens plass rød og hovent. Etter en tid dannes en tett, ganske smertefull knulling, en purulent stang i midten, i det berørte området.

Den patologiske prosessen er ledsaget av smerte og feber. I tillegg til alt dette opplever pasienten svakhet og utilsiktethet. Hvis det blir kokt på bena, hva skal jeg gjøre? Hvordan kurere en smertefull dannelse raskt og uten komplikasjoner?

Hvordan behandle koker på beinet?

Under ingen omstendigheter kan en kjele på foten klemmes ut. Ellers vil det bli ødeleggelse av den umodne, purulente kapselen og infeksjon i nærliggende vev, og truer forekomsten av en slik farlig tilstand som furunkulose i bena eller sepsis.

Merk. De beste forebyggende tiltakene for å hindre koke (flere koiler samtidig): Overholdelse av regler for personlig hygiene, rettidig desinfisering av slitasje og riper, unngå skade på huden.

For å øke modningen av chirya, bruk salven Konkov, Vishnevsky, "Levomekol", "Pantoderm", Ichthyol. De bidrar til svekkelsen av den inflammatoriske prosessen og akselerere modningen av kjelen.

Det anbefales å behandle koker på beina, årsakene til hvilke de oftest skyldes et svekket immunforsvar ved hjelp av grønn maling, jod, borsyre eller salisylalkohol.

Salve for behandling av koke

Husk. Hjemme er kjelen lett å kurere med folkemidlene, men under forutsetning av at sykdommen ikke er ledsaget av komplikasjoner. Ellers kreves profesjonell medisinsk behandling for å fjerne en purulent formasjon.

Hvordan smelte koker? Den mest praktiske behandlingen for koker på beinet er en salve du kan forberede deg på.

Oppskrift nummer 1

Det kreves å varme i en vannbad tjære, smør, aloe blad og gran harpiks, tatt i like store mengder. Den resulterende kremmassen om natten skal brukes på den smertefulle dannelsen.

Merk. I fravær av forbedringer på 2-3 dager bør definitivt søke hjelp fra en lege.

Når du behandler med en plantain, vil rødhet og hevelse gradvis avta, et arr vil forbli på sårstedet, som vil forsvinne med tiden

Ved behandling av koker avslører plantainen sine fordelaktige egenskaper. Friske blader av en antimikrobiell plante skal vaskes og påføres i flere lag på det berørte området. Fest med en dressing som må endres hver 1.5-2 time.

Oppskrift nummer 2

Bland en skje full av vegetabilsk olje og tørkede blad av plantain. Den resulterende blanding i 5-6 timer ble påkjølt. Med en gunstig sykdomsforløp vil en nekrotisk stang brytes gjennom i en uke og dens uavhengige separasjon med dannelsen av et dypt sår.

Hjem rettsmidler for koke til fots

Council. Hvordan koker du på benet selv? I hjemmeterapi, med sikte på å redusere det betente fokuset og det raskeste gjennombruddet av kjelen, er bruk av aromatiske oljer eller urtebaserte kompresser effektiv.

For eksempel hjelper et produkt fra lavendel som skal fortynnes i kokt og avkjølt vann godt. Den resulterende væsken må tørke sårpunktet.

Trekkpus kan være en varm komprimering med en essensiell olje i bunnen som bidrar til å redusere betennelse og øker sårhelingsprosessen.

Bokhvete hjelper til med behandling av chirya. 100 g av produktet (rå) bør knuses i en blender og kombineres med 2-3 dråper granolje. Bruk for komprimering, forandringen av hvilke å ​​produsere i 4-5 timer.

Hvis det er koker på beinet, hva skal jeg gjøre? Hvordan hjelpe deg hjemme? Det antas at godt rugbrød hjelper, et stykke som krever et godt salt og tygges grundig. Den resulterende blanding skal påføres på det smertefulle området i 3-5 timer, og erstatter en fersk kompresjon. Verktøyet er utmerket å trekke pus og akselererer modningen av kjele.

Er viktig. En knust furunkel på beinet, hvis behandling var vellykket, etterlater ofte et ubehagelig arr, men du kan bli kvitt det.

Gjør det enkelt ved hjelp av en tablett mamma, oppløst i en liten mengde vann. Blandingen bør brukes på sår flekk to ganger om dagen til fullstendig helbredelse av huden.

Grønnsaker å hjelpe

Hvordan kurere koker til fots? Et effektivt verktøy betraktes som løk. Produktet skal bakt i ovnen, kuttes halvt og bundet til inflammet herdesiden av kuttet. Bytt bandasje med hjemmemedisin hver fjerde time.

Den løkbaserte komprimeringen utmerker fullstendig små formasjoner og trekker pus fra store koker.

Hvis kokker vises på beina, vil et vanlig gresskar bidra til å akselerere modningen. Vegetabilsk hage skal kuttes i tynne plater som må påføres på kjelen, og pakker den alltid over toppen med en varm bandasje. Komprimering skal brukes hele dagen, og erstatter frisk om natten. Gjennombruddens abscess kan forventes etter 2 dager. På samme måte kan du bruke røde rødbeter, pre-knust. Endre kompresjonen hver 3-4 timer.

Tilgjengelige metoder for behandling av chirya på beinet

En av de mest effektive middelene til hjemmeterapi mot chirya på beinet er en flat kake laget av 1 kyllingegulv, rugmel og honning, tatt 1 ts. Det er nødvendig å lage en deig ut av de angitte ingrediensene, for å danne en kake fra den, som påføres lesjonen. Behandlinger gjentas til koker på beinet brytes.

Dette er interessant. Det antas at kaken har fantastiske egenskaper og kan lindre betennelse i en natt. Men selv med merkbar forbedring, bør behandling utføres i minst 3 dager.

For styrke og maksimal effekt anbefales det å fikse kompresjonen med plastfolie eller elastisk bandasje.

Ikke mindre effektive midler oppnådd fra like store deler av Vishnevsky salve og granolje. Sammensetningen er pålagt å påføres på en klut, festes til den smertefulle ilden og festes med en gips. En frisk dressing bør endres minst 10-12 timer senere.

Behandlingsanlegg

Kok på beinet, hvilken behandling hjemme krever litt tålmodighet og litt tid, vil helbrede raskt hvis du søker hjelp fra aloe. Planten kan brukes i ren form eller brukes som en tinktur. Bladene skal vasket godt, kuttes i små biter, fyll glassbeholderen med råvarer og hell over med vodka. Insister 14 dager. Drikk i 1-2 uker før måltider for en teskje.

Nyttig råd. For å forhindre utseende av en furuncle på beinet, bør du kle deg varmt (for ikke å overkjøles) og kontrollere kostholdet, og forsøke å supplere det med mikroelementer som er nødvendige for kroppen.

Bladene på planten skal påføres på betent området på beinet med obligatorisk erstatning med frisk hver 1,5-2 time. Og så videre til modningen av chirya og utgangen av staven sin.

Også godt hjelper infusjon av røttene og bladene av burdock. Plantemateriale er nødvendig for å helle kokende vann i 15-20 minutter, belastning. Midler til bruk for kremer, og også for intern bruk: før hvert måltid på spiseskje.

Hvordan kurere raskt (furuncle) på benet?

Beskyttelsesfunksjonen i huden forhindrer de negative effektene av miljøpåvirkning. Noen ganger krasjer det. Deretter på huden er det akne, utslett, sår, herpes. En av de smertefulle og ubehagelige hudskaderne er koker eller furuncle.

Hva er det

En koking, det vil si en furuncle, er en smertefull betennelse i hårsekk og bindevev. Utviklingen av purulent-nekrotisk prosess skjer raskt (2-4 dager) og sprer seg til sebaceous kjertelen.

En koker på beinet ser ut som en liten pimple, utvikler seg til en pus med et dukkeegg.

årsaker til

Koking kan forekomme hos både friske og syke mennesker.

Koking oppstår i områder av hud som er mer utsatt for friksjon og mekanisk stress. Sårbare områder er nakke, nedre rygg, knebøyer, øre, nese, armhuler og ben.

Størrelsen på en koke kan variere fra en mikroskopisk kvise til en tennisball. Raskt utviklende inflammatorisk prosess kan dekke andre områder av huden og utvikle seg til furunkulose.

Hovedårsaken til utseendet på en abscess på beinet er inntrengningen i huden av en gruppe koccal mikroorganismer, oftere gylne, oftere hvite stafylokokker. Smertefulle bakterier kan være tilstede på huden uten konsekvenser så lenge kroppens forsvarsmekanismer tillater det. Men under ugunstige omstendigheter kan Staphylococcus ødelegge beskyttelsesfunksjonen til huden.

Å provosere penetrering av patogene bakterier kan:

 • manglende overholdelse av hygieneregler, samt bruk av forurenset klær;
 • overdreven svetting, så ofte kan det forekomme kokende om sommeren;
 • skader og skader på huden;
 • beriberi;
 • kroniske sykdommer;
 • hypotermi;
 • svekket immunitet;
 • feil ernæring.

Hvordan ser han ut?

Sykdommen begynner med en liten tett forsegling (knute) på beinet. Men på en dag intensiveres den akutte inflammatoriske prosessen. Hårfollikel er fylt med pus, som inkluderer vann og døde vev.

Inne i den inflammatoriske formasjonen kan ses pustula - hvit eller gul rot. Smerter øker, ofte ledsaget av tretthet, kuldegysninger, feber, hevelse og kløe i det berørte området.

Gradvis koker utbrudd, akkumulert pus kommer ut, danner en fast skorpe. Smerten minker gradvis. I stedet for det berørte området forblir sår, noe som strammer og etterlater et arr. Noen ganger trenger en pasient hjelp av en kirurg eller kosmetolog for å fjerne effekten av kjelen.

Hvordan behandles?

Utseendet av en koke på foten bør ikke stå uten tilsyn. Hvis det behandles feil, kan en smittsom hudsykdom føre til infeksjon i hele kroppen.

Chirya behandling kan deles inn i tre faser.

Ved de første manifestasjoner

Håret rundt det smittsomme området er pent beskåret, hevelsen er utsmeltet med jod, strålende grønn minst to ganger om dagen.

Hvis det smittsomme fokuset utvikler seg (2-3 dager)

Det berørte området behandles med salisylalkohol (2% prosent);

Påfør Vishnevsky salve, Konkov salve, ichthyol. Et tett lag av stoffet påføres det berørte området og bundet med en steril gazeforbinding.

Ved forverring av den generelle tilstanden, er det nødvendig å konsultere en lege. Han vil foreskrive en antibakteriell behandling basert på novokain. Valget av antibiotika avhenger av årsaksmessige årsaken til infeksjoner.

Gruppen av penicillin-antibiotika (Amoxicillin, Amoxiclav, Ampicillin) anses for tiden ikke som den mest effektive behandlingen for en gruppe koccal mikroorganismer.

Cephalosporin gruppe antibiotika (Cefazolin, Cefotaxime) er mer effektive enn penicilliner. Fordelene ved disse antibiotika er brukervennlighet (pulver og injeksjoner) og lave kostnader.

Gentamicin anses å være effektivt til å behandle koker på beinet. Men han har en rekke kontraindikasjoner (graviditet, barndom, nyresykdom, lever, tarmkanal).

Levometsitin i form av salve er ofte foreskrevet av leger for enkel bruk.

Ved modning og åpning

Dette kan oppstå alene eller med intervensjon fra en kirurg. Pass på å få roten til det smittsomme fokuset, ellers vil kjelen fortsette å briste lenger. Det smertefulle såret behandles med antiseptika (hydrogenperoksid eller Miramistin) med en steril dressing.

Levosin salve er effektiv for å helbrede abscess. Det berørte hudområdet skal være mindre i kontakt med klær, gjenstander, sengetøy. Det er nødvendig å redusere fysisk anstrengelse på hele kroppen.

Folkemidlene

Behandling bare med folkemidlene er ikke velkommen, men det er mulig å lindre smerten og øke hastigheten på utvinning med hjelp.

 • For å øke hastigheten på helbredelsen av en abscess, brukes en komprimering laget av friske alderblader og pepperrot.
 • Vel trekker pus fra et sår av grøt fra løk, pepper, hvitløk, honning og salt. Alle komponenter må tas i like stor grad, bland og deretter i ovnen i 15-20 minutter. Ostuzhennuyu pasta er brukt som en salve til kjelen.
 • Om natten, på inflammert område av huden, kan du feste en mush av en salvelignende konsistens fra ovnbakt løk, mel og honning.
 • En scone av kyllingegg, 1 teskje honning og mel hjelper også i helbredelse. Det er nødvendig å søke 3-4 ganger om dagen.

Under behandlingen av chirya må du øke immunforsvarets beskyttende funksjoner. Medisinske avkok kan hjelpe.

 • Forbered infusjonen og drikk 4 ganger om dagen for 100 g. For å gjøre dette, ta 75 gram celandine, 100 g cikoriarot og aromkrydderurter, hell 3 ss i en termos. kokende vann og la for å infuse natten over.
 • Samlingen av 100 g sedge sand, 75 g yarrow hjelper godt. For dette 3 ss. skje samle brygget i en termos 3 ss. kokende vann. Neste dag, er den forberedte infusjonen tatt 3 ganger om dagen for 1 glass.

Hva anbefales ikke å gjøre?

Utseendet til chirya på beinet bør tas alvorlig. Feil behandling kan provosere infeksjon i kroppen.

Det anbefales å utelukke eller begrense alle vannprosedyrer.

Du kan ikke klemme pus fra den angivelig modne kjelen. Det er også forbudt å åpne absessen med en nål, nagelsaks, selv om alt er behandlet med antiseptika. Alle disse handlingene kan føre til innføring av en ny infeksjon, og dens spredning gjennom venøsystemet gjennom hele kroppen.

Når kjelen er åpnet, bør bare sterile dressinger påføres såret. Se etter fiksering av bindingen på beinet, ikke la den glide ned og ta kontakt med det berørte hudområdet med klær eller sengetøy.

Bruk av antibiotika bør være underlagt veiledning fra en lege. Ukontrollert bruk av narkotika kan føre til komplikasjoner.

Hvis arbeidet ditt er relatert til kommunikasjon med mennesker, matlaging, må du gå til sykehuset når en abscess kommer frem. Brudd kan føre til administrative og straffbare straffer.

Forebyggende tiltak

Den beste advarselen om utseendet av en koke på foten er å følge regler om personlig hygiene. Behandle forsiktig enhver mikrotrauma til huden. Eventuelle riper eller barbering av beina kan resultere i en smertefull koking.

Ikke tillat et svekket immunforsvar. Unngå hypotermi, støtte kroppen med rettidig vitaminterapi.

Det er viktig å spise riktig. Koking kan forekomme som følge av intestinal dysbiose. Bruken av eubiotika (Linex, Bifiform) har en gunstig effekt på mikrofloraen.

Det er verdt å huske at utseendet på abscessen, og enda flere så få, kan indikere en skjult sykdom, en generell svekkelse av immunsystemet. Å gjennomføre en generell diagnose av kroppen er ikke overflødig i dette tilfellet.

Fra utseendet til chirya er ingen forsikret. Riktig og rettidig behandling, opprettholde kroppens immunforsvar vil hjelpe sykdommen til å strømme lettere og uten konsekvenser.

Behandling av koker på beinet, foto

Furuncle på beinet ser ut som en purulent betennelse lokalisert rundt hårfollikel. Lesjonen dekker vevet rundt håret, sebaceous kjertler, hud.

Staphylococcus aureus blir den hyppigste årsaksmessige agenten av furunkulose. Bakterien lever nesten alltid på menneskekroppen, og å finne gunstige betingelser for reproduksjon forårsaker pyodermiske prosesser på huden. Om hva pyoderma er, hvilke symptomer og behandlingsmetoder som finnes, leses i denne artikkelen.

Årsaker til å koke

Koket på benet er dannet på øyeblikkene av den største svakheten i kroppen.

De viktigste faktorene som forårsaker forekomsten av en abscess på beinet er:

 1. Økt friksjon, skade. Ofte oppstår en koker på beinet i friksjonsstedet til beinet mot beinet. Problemet oppstår hovedsakelig hos personer med overvekt. Hele bein gni hardt mot hverandre når de går, og danner et betent område mellom beina, som blir terskelen for infeksjon. Microcracks og kutt - et punkt for infeksjon.
 2. Svekket immunitet Etter sykdom (viral, bakteriell) blir kroppens motstand mot eksterne bakterielle angrep redusert. Som et resultat får staphylococcus et "komfortabelt" avlsmiljø. Lokal eller generell hypotermi blir en hyppig provokatør av furunkulose.
 3. Lene mat. For normal kroppsresistens må du få god ernæring, friske grønnsaker og frukt. Overflod av junk food flere ganger øker risikoen for infeksjon.
 4. Tilstedeværelsen av endokrine sykdommer. Hormonforstyrrelser, diabetes av ulike genese blir grunnlaget for forekomsten av koke. Problemet forverres av utviklingen av diabetisk nevropati. Pasienter med diabetes kan bare ikke merke til forekomst av et sår, korn, koker på bena på grunn av redusert følsomhet for smerte, noe som ofte medfører langvarige, purulente prosesser. Den diabetiske foten blir en av årsakene til å koke på foten. Dårlig sirkulasjon og nervekommunikasjon forårsaker oftest skade på tommelen, lillfingeren, som det minst tilførte området.
 5. Ikke-overholdelse av personlig hygiene. Bena, innsiden av låret, området i nærheten av lysken er et område som krever spesiell hygiene. Overdreven svette, sjeldne sanitære forhold i dette området skaper forhold for veksten av bakterier, og et stort antall hårsekkene øker risikoen for furunkulose. Ofte blokkerer et lag av smuss og døde celler bare hårfollikelet, noe som medfører opphopning av bakterier i hårposen. Tette mikroorganismer får en ideell avlsmulighet.
 6. Alkoholisme. Alkoholmisbruk fører til vedvarende toksisitet i kroppen, som hindrer kampen mot bakterier.

Karakteristiske symptomer

Kok på foten kan oppstå hvor som helst. Oftest er det funnet i nærheten av lysken, på låret ("lår"), på kalven under kneet.

Det skjer at koker er plassert på baksiden av foten, kneet, på hælen.

De første tegn på en abscessdannelse er kløe og rødhet på huden. Over tid kan du finne en liten segl, som i flere dager øker i størrelse og overgrows med smerte.

En nekrotisk stang dannes i kjelen. Et hvitt hodefistel dannes på overflaten.

Etter 5-6 dager modnes kyllingen og fylles med pus. Når du klikker på kjelen, er det en bevegelse av purulente masser.

Så fortsett de to første utviklingsstadiene av kjelen:

 • dannelse av infiltrasjon;
 • fester.

De første stadiene er ledsaget av smerte, som når toppen når koken er moden.

Etter utbruddet av den tredje fasen av sykdomsutviklingen - oppløsningen av koker - sår smerten, og pus med blod kommer til overflaten.

Den nekrotiske kjerne kan bevege seg straks, og kan komme ut med en liten blanding av pus og blod om noen dager.

Samtidig kan pasientene ikke bare føle smerte, men også prikking, feber, generell ubehag. Den sistnevnte er forbundet med forgiftning av kroppen og den massive døden av immunceller, som forvandles til pus.

Spesielt sterkt manifesterer klinikken seg i nærvær av nærliggende koker på kroppen. Stort koker forlater for å løse dype sår.

Liten chiryak, som regel, går uten spor eller forlater en liten midlertidig pigmentering på huden.

Kok ofte igjen. Hvis dannelsen av nye sår blir en vanlig forekomst, så er dette grunnen til å gå til legen.

Foto koker på beina

Slik behandler du en koker på beinet (finger, kne, hofte)

Koking på foten forårsaker et spesielt ubehag. Uansett hvor den ligger på en lem, hindrer den fri bevegelse.

Spesielt irriterende pus på neglen, på hælen, på foten, på kneet, mellom beina. Årsaken til dette - friksjonen av føttene, klærne, trykkskoene.

Det er nødvendig å starte behandlingen på huden av rødhet. Blant de viktigste metodene for behandling koker - medisinsk og kirurgisk.

Jo tidligere kjelebehandlingen startet, desto raskere vil modningen og disseksjonen oppstå.

Behandling på infiltreringsstadiet

På kildepunktet skal de første terapeutiske tiltakene tas:

 • sørg for resten av det berørte området;
 • behandle kjeleområdet med et antiseptisk middel (oftest bruk en alkoholløsning);
 • du kan cauterize området av kjele med jod;
 • Det anbefales å bruke tørr varme (populært kalt "koke" av kjele).

Bare en lege kan vurdere tilstanden av koke, mulige farer, foreskrive behandling. Selvintervensjon kan føre til alvorlige helseproblemer.

Den første fasen av kjelebehandling er ikke fullstendig uten bruk av salver. Ofte blir de ikke gnidd inn i huden, men påføres med et tykt lag i form av et bandasje.

Den mest effektive på infiltreringsstadiet er salver som bidrar til modning av kokninger.

Ichthyol salve basert på svovelsyre påføres i flere timer, hvorpå kompresjonen med salve erstattes med en ny med kort intervall.

Verktøyet har en kraftig antiseptisk effekt. I tillegg er prisen på medisin svært lav.

Ved hjelp av heparin salve vil det hjelpe til med å fordøye hevelsen av vevene rundt kjelen, samt delvis avlaste ømhet.

Den mest mottatte Vishnevsky salve. Balsamisk liniment påføres med et tykt lag på koker opp til 3-4 ganger om dagen og festes med et bandasje.

Salve perfekt håndterer fjerning av pus ut, har en antibakteriell effekt, og akselererer også helbredelsesprosessen.

Som foreskrevet av legen kan man bruke salve med antibiotika. Oftest brukes de i tilbakevendende furunkulose, svekket immunitet, store farlige koker. Tilordne dressinger med Levomekol, tetracyklin salve, oflokainom.

Når smerte forårsaker alvorlig ubehag, anbefales det at anestesisalve brukes. Egnet "Lidokain", salve med novokainovoy basis. Det er nødvendig å smøre ikke bare en koke, men også området rundt det.

På kokepunktet gir sink salve en synlig effekt. Det tørker såret, fremmer rask vevsgenerering.

En komplett liste over kokesalver finner du her.

Folk spør ofte: er det mulig å svømme med kyllingpokke? Du spurte - vi svarer!

Diettmenyen for seborrheisk dermatitt er diskutert i detalj i denne artikkelen.

antibiotika

Legen kan foreskrive antibiotika for å bekjempe kjelen. Formålet med denne metoden for å forhindre reproduksjon av infeksjon i kroppen.

Antibiotika vil kjempe Staphylococcus aureus direkte i blodet og vil øke hastigheten på utvinningen.

For komplekse og farlige sår kan en koking av et antibiotika og novokain brukes.

Legen bryter av absessen og forhindrer dermed infeksjon av de omkringliggende vevene.

Når furunkulose foreskriver stoffer tetracyklin, cephalosporin grupper.

Antibiotika og et bredere handlingsspekter kan brukes. Forløpet av narkotikabehandling fra en til to uker.

Om bruken av antibiotika for å koke (furuncles), les denne artikkelen.

Fysioterapi og laser

Furuncle kan helbredes ved å bli populær i fysisk og laser terapi. Tørrvarme, infrarød bestråling, elektroforese med antimikrobielle preparater brukes. I dette tilfellet går de tradisjonelle metodene til UHF-laser sammen.

Spesielt viktig er at laserterapi unngår arrdannelse på huden. Påfør laserbehandling kan være i et hvilket som helst stadium av furunkulose.

Operativ inngrep

Hvis kjelen ikke åpner seg selv eller opptar et stort område, vil en kirurg trenge en obduksjon. Prosedyren foregår som regel under lokalbedøvelse.

Legen krysser kuttet, slik at pus kan forlate kroppen trygt. Etter operasjonen pålegges sårforband.

Legenes råd: Det er strengt forbudt å klemme på kjelen.

Å gjøre dette er spesielt farlig for å koke med et uformet hode. Pus kan komme inn i blodårene og forårsake blodforgiftning.

Vi anbefaler å gjøre kjent med publikasjonen om åpning og fjerning av kjelen.

Folkemidlene

I utgangspunktet kan terapi utføres hjemme. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å forlate lejonens andel av budsjettet på apoteket.

Blant de mest kjente folkemidlene behandling - salt.

Bruk den i form av en løsning, bandasje med en bratt saltoppløsning pålegge på det berørte stedet for den raske trekkpussen.

Aloe leaf er kjent for sine antiseptiske og sårheling egenskaper. Massaplantene påkoker i 3-4 timer. Det er også kjent å bruke gruel fra aloe og honning.

Fjern pus, i henhold til populære praksis, kan også rå eller bakt løk. En halv løk påføres i flere timer 3-4 ganger om dagen.

Ikke glem at folkemedisiner ikke fullt ut kan erstatte narkotikabehandling. Ved bruk av folkemetoder er det viktig å opprettholde renslighet, spesielt hvis kjelen ikke lenger er integrert.

Les mer om folkebehandlingen av koker hjemme, les her.

Hvis du lurer på hvor kokter kommer fra og hvordan å behandle koker på paven, les publikasjonen vår.

Listen over narkotika-emollients med atopisk dermatitt hos barn er presentert i denne artikkelen.

Mulige komplikasjoner

Den farligste konsekvensen av selvbehandling av koker er feil diagnose.

Ofte under forkjølelse av å koker skjuler svulsten, som ikke alltid er godartet. I dette tilfellet vil alle metoder som er rettet mot behandling av koke, forårsake dyp skade på kroppen.

Sammenslåingen av to koker utvikler seg til en farlig, purulent betennelse - karbunkul. Les mer om hva carbuncle vi skrev her.

Kok på benet i nærheten av lysken bør holdes under spesiell kontroll på grunn av plasseringen av en rekke lymfeknuter.

Hvis infeksjonen sprer seg til det venøse og lymfatiske vevet, er dette fulle av utviklingen av lymfadenitt, tromboflebitt.

Knæret, ankelen og andre periartikulære områder er et farlig sted for koker.

Angst er nærheten til ledd og dens mulige betennelse. Dette skjer spesielt hos pasienter med revmatoid artritt.

Alvorlige forhold er forårsaket av spredning av infeksjon gjennom blodet. Sepsis, betennelse i hjernen er farlig dødelig utfall.

Chiraka forebygging

En tilstrekkelig og regelmessig hygiene, kontroll og vedlikehold av immunitet, et balansert kosthold med en overflod av vitaminer, vil bidra til å unngå utseendet av en koke.

Det er viktig å unngå hypotermi samt overoppheting av lemmer. Ikke ignorere gjenopprettingsstadiet etter noen sykdom, ofte underbehandlet, svekket kropp som er mest utsatt for stafylokokker.

Med tilbakevendende furunkulose er det nødvendig med profylaktisk behandling hver annen måned.

Pasienter med diabetes under dannelse av koke anbefales å kontrollere sukkernivåene tettere.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Koker på beinet

Koking på beinet er en spesifikk hudformasjon som er preget av frigjøring og avvisning av pus og bløtvevs nekrose rundt inflammet hårfollikkel, sebaceous kjertel og tilstøtende vev på underbenet. En slik betennelse er forårsaket av bakterier av Staphylococcus aureus, hvor dekomponeringsproduktene nedbrytes av pus.

Kjøler er som regel lokalisert på de områdene av huden som oftest blir utsatt for friksjon og undergår mekanisk skade (for eksempel nakke, nedre del av ryggen, baksiden av hender, skinker, knær). Når en bakterie av Staphylococcus aureus kommer inn i såret eller mikrokretsen av huden (for eksempel når barberingen, eller etter epilering, hvis håret har vokst inn i huden), starter furunculosis-prosessen raskt. Innen 2-3 dager vokser en liten pimple til størrelsen på en dues egg. I utgangspunktet vises et lite forstyrrende knutepunkt, med hår i midten. I flere dager i bunken, på grunn av nekrotiske prosesser, akkumuleres en infiltrering (væske), og en pustule vises i midten av furuncleen (som et vulkanens krater). Ved åpningen av pustlene etter den såkalte "aldring" av kjelen kommer kjernen av pus ut av "krateret" sammen med de døde omgivende vev, i stedet for hvor et sår er dannet. Et slikt sår er forsinket over tid, men et arr gjenstår på huden. Hvis furuncle var av betydelig størrelse og posisjonert på en slik måte at den visuelt skadet ansiktet eller den synlige delen av huden, kan du kontakte en kosmetolog eller en plastikkirurg for senere fjerning av arrvev (i dag gjøres dette ikke operativt ved eksponering for en laser eller kryostråle).

ICD-10 kode

Årsaker til å koke til fots

Som nevnt ovenfor er koker på beinet lokalisert på steder med økt friksjon og store akkumuleringer av hårsekk. Et av disse stedene er overflaten på beina (området på underbenet, under kneet, på hofter og til og med på baken). Årsaker er som regel skader på huden (mikro sår), hudlidelser med gylne streptokokker bakterier, anemi, vitaminmangel, type 1 og type 2 diabetes (med diabetes, blir furunkulose ofte en kronisk prosess), alkoholisme og langvarig hypotermi. En koker utvikler seg etter et slag eller blåmerke av beinet, ofte på stedet for slitasje eller dyp ripe. Spesielt lider atleter av furunkulose, hvor bena ofte blir utsatt for mikrotraum og slitasje. Med den konstante "riper" av såret eller slitasje, oppstår den planlagte infeksjonen, noe som forårsaker furunkulose på beinet. Dette er det såkalte isolerte tilfelle av koke, når "chiryak" oppstår et par ganger i livet, hovedsakelig på grunn av skader eller direkte infeksjon. En annen ting, hvis kokene virker etter hverandre, i lang tid. Dette er allerede en sykdom kalt "furunculosis", hvis natur ikke forstås fullt ut. Imidlertid er hovedårsaken til kronisk furunkulose en metabolsk forstyrrelse i kroppen og diabetes.

Symptomer på en koke på beinet

Med utviklingen av en koker på beinet, begynner huden rik på hårpærer å klø og klø. Over tid begynner en mer lokalisert smerte: en furuncle form, som først ser ut som en stor pimple. Diagnostikk av kjelen på beinet er helt enkelt og godt visualisert: Når kjelen utvikler seg, begynner det berørte området på beinets hud å "klumpe" og rive seg. Mange har merket en merkbar pulsering i beinet, som stopper så snart kjelen er "moden". Oftest forekommer kokos på baken, den indre overflaten av hoftene og mellom bena. Koket mellom beina gir mange smertefulle opplevelser til den blir aldrende, da konstant friksjon under gangen skader hele hodet. I dette tilfellet, når kjelen er plassert mellom beina eller (enda verre), på grunn av kjønnsorganene, bør du ikke lete etter folkemetoder for behandling, men det er bedre å kontakte kirurgen for en prediksjon: konservativ eller kirurgisk behandling. Husk at en chiryak i nærheten av kjønnsorganene kan forårsake funksjonsfeil i reproduksjonssystemet.

Kjelen på beinet går gjennom denne livssyklusen:

 1. Inflammasjon (en liten kviseform, som ikke har klare grenser i de første dagene. Da begynner kimen å vokse og stikke utover huden. Samtidig kløe, kløe og plager deg).
 2. Suppurasjon og nekrose (den såkalte "modning" av kjelen oppstår, etterfulgt av frigjøring av "kjerne" med pus og nekrotisk vev ved siden av det betent hårfollikel).
 3. Helbredelse (dannelse av "krateret" av kjelen, rensing av såret med etterfølgende ardannelse på stedet der det ble kokt).

Hvis mer enn en uke har gått siden du la merke til symptomene på koker, og sykdommen "kvise" ikke "modner", noe som gir deg mer og mer smerte og ubehag, må du kontakte en kirurg. Han vil nøye åpne kjelen til det er blitt et alvorlig problem. Det er verdt å merke seg at med en rettidig appell til kirurgen, gjenopprettes raskt og går med liten eller ingen innvirkning på kroppens generelle tilstand.

Kok på beinet - hvorfor det ser ut og hva du skal gjøre?

Den vanligste manifestasjonen av staphyloderma, som står for mer enn 40% av tilfellene med henvisning til en hudlege, er en koke. Dette er en spesifikk infeksjon av hårsekkene av en purulent-inflammatorisk natur. Sykdommen kjennetegnes av øyeblikkelig involvering i den patologiske prosessen til sebaceous og svettekjertlene, samt den raske utbruddet av bløtvevs nekrose.

Årsaken til sykdommen er penetrering av stafylokokker-bakterier i hulefollikelens hulrom. Hopp opp brystkassen på hvilken som helst del av menneskekroppen som har hår. Men oftest er det et furuncle på beinet. Dette skyldes tilstedeværelsen av tykt hår, økt friksjon og hyppigere hudtrauma enn andre deler av kroppen.

Årsaker og årsaker til sykdommen

Staphylococcus aureus - årsaken til dannelsen av koker Sykdommen manifesterer seg hovedsakelig som et furuncle av det ytre hudlaget. Bakterier gylne, mindre hvite, stafylokokker er i stand til ikke bare å trenge inn i follikelens hulrom, men også å utvikle kraftig livsaktivitet ved å redusere aktiviteten til immunresponsen.

En mikrobes, som skyldes en furuncle på benet, er at en bakterie er tilstede i små mengder på menneskelig hud. Overveldende er disse betinget patogene stammene som immunsystemet ikke tillater å aktivere sin vitale aktivitet.

Og ved sammenløp av gunstige forhold utvikler Staphylococcus raskt kraftig aktivitet, penetrerer først inn i hårsekkene, og deretter, med utilstrekkelig behandling eller uten det, blir gjennomført gjennom blodet til andre organer.

Årsakene til utseendet av purulent-nekrotisk furuncle i ytterdekselet kan være både eksogene og endogene. Enhver faktor som påvirker immunforsvarets aktivitet, kan provosere purulent-nekrotisk betennelse. Derfor oppstår en koker på bein eller finger oftere i høst-vinterperioden, når risikoen for hypotermi øker og hyppigheten av forkjølelse stiger.

De eksogene (eksterne) provocateurs av kjelen er:

 • Riper, kutt, hudskraper;
 • Hyppige fotskader;
 • Permanent kontaminering med kjemiske stoffer eller organisk støv fra kull, sement eller kalk;
 • Skraper etter et insektbit;
 • Systematisk manglende overholdelse av personlig hygiene.

Endogene (interne) faktorer som bidrar til dannelsen av en koke er:

 • Underernæring, utmattelse;
 • anemi,
 • fedme;
 • Økt svette
 • Nervebelastning eller stress;
 • Endokrine sykdommer;
 • Sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • Vaskulær patologi;
 • Alkoholforgiftning.

Typer og egenskaper av strømmen av kjelen på beinet

Furuncle eller abscess av huden. Placeringen av furuncle på benet regnes ikke for å være så farlig som når en abss oppstod i ansiktet eller hodet. Likevel er furuncle på benet en ganske farlig sykdom som krever spesiell oppmerksomhet og tolererer ikke en amatørlig tilnærming til behandling.

Det er mange tilfeller der, etter hjemmebehandling, uten å konsultere en hudlege, var det tegn på alvorlige komplikasjoner, for eksempel tromboflebitt, trombose av små og store vener, lymfadenitt, sepsis.

Årsakene til den høye risikoen for komplikasjoner etter at en kjel på en av de nedre ekstremitetene har spratt opp, er forankret i de strukturelle egenskapene til benets vaskulære system, hvor den anatomiske strukturen har mange faktorer som bidrar til stagnasjon, dannelse av blodpropper og infeksjonsspredning.

I motsetning til sykdommer som ligner på etiologi, har kjelen en ubehagelig evne til ubegrenset distribusjon med involvering av omgivende vev i den patologiske prosessen. Kjernen i absessen, som består av de nekrotiske elementene i hårfollikel og avfallsproduktene av bakterier, dannes mot bakgrunnen av allerede døde celler. Denne prosessen er ledsaget av betydelige endringer i de omkringliggende strukturene. Spesielt endres endringen mot bakgrunnen av den massive nedbrytningen av røde blodlegemer og frigivelsen av tromboplastiske elementer. For mange blodplater fører til hyperkoagulasjon eller koagulopati med en kraftig reduksjon av fibrinogenes aktivitet, noe som fører til en senking av den venøse utstrømningen av blod og dannelsen av blodpropper i små og store kar.

Den løse strukturen av blodpropper er utsatt for rask stafylokokkinfeksjon. Spesielt mange ganger vokser risikoen når du prøver å kvitte seg med føttene ved å klemme deg selv. I dette tilfellet kommer pusen ofte ikke til overflaten, men spre seg innover gjennom den beskadigede membranen, smitter det omkringliggende vevet og sprer seg gjennom kroppen med blodstrøm.

Ved type furuncle på underbenet, låret eller tåen, kan det være akutt eller kronisk. For den akutte sykdommen kjennetegnes ved dannelsen av en eller flere patologiske noder, den raske dannelsen av purulente pustler og dens uavhengige åpning innenfor den foreskrevne tid.

Utilstrekkelig behandling eller komplett fravær derav fører til spredning av patogenet, en signifikant reduksjon i immunsystemets aktivitet og overgangen av sykdommen til en kronisk tilbakevendende form. I dette tilfellet er det stor risiko for hyppige eksacerbasjoner med dannelse av sår ikke bare på bena, men også i andre deler av kroppen. Mange tilfeller da, etter å ha hoppet inn i den første furuncle, ble tvang utpresset, og såret ble behandlet analfabeter, og det var ikke tilstrekkelig behandling fulgt, kokene begynte å vises regelmessig med mindre forstyrrelser.

Symptomer og behandlingsmetoder

Koket på beinet, så vel som lignende formasjoner, med annen lokalisering, for eksempel på fingeren, tilbake eller i nesen, utvikler seg i henhold til standardskjemaet, gjennomgår trinnene for infiltrasjon, nekrotisering og helbredelse. Ved hvert trinn er nødvendig behandling nødvendig.

infiltrasjon

Fra øyeblikket av stafylokokker-gjennomtrengning i follikkelhulen, dannes en infiltrering innen 1 til 2 dager. En liten knute omgitt av hyperemisk hud. Utdanning ledsages av et lite smerte syndrom uten feber og generell ubehag.

På dette stadiet er det hovedsakelig foreskrevet aktuelle preparater, for eksempel:

 • Alkohol 70%,
 • Jodoppløsning 5%
 • Brilliant grønn løsning,
 • Hydrogenperoksid 3%
 • Sterk løsning av kaliumpermanganat.

Nettstedet for purulent akkumulering gnides med disse løsningene flere ganger om dagen. Noen ganger med alarmerende blodprøver, blir behandlingen supplert med UHF, magnetisk terapi og ultrafiolett stråling.

Under ingen omstendigheter bør det påføres et oppvarmingskompress på det berørte området. Den fuktige, varme atmosfæren som oppstår av bandasjen, bidrar perfekt til den raske veksten og reproduksjonen av bakterier.

På dette stadiet av sykdommen for den hurtige dannelsen av absessen og trekker pus ut, foreskrive noen midler til tradisjonell medisin, for eksempel som:

 • Honningkake
 • Tea tree olje,
 • Eukalyptusolje.

Tea Tree Oil

Melleuca, som teetreet heter i sitt hjemland i Australia, har en rekke unike egenskaper som er nyttige for bekjempelse av bakteriell infeksjon. Olje laget av tea tree blader hemmer aktiviteten til mange bakterier, det er spesielt effektivt mot stafylokokker.

Eukalyptusolje

Eukalyptusolje er kjent i lang tid, og er kjent for dets antibakterielle og antiseptiske egenskaper.

Ved å bruke eukalyptus eller te-treolje til huden over et betennelsessted flere ganger om dagen, bidrar til å øke påfyllingen av papulen. Perioden fra det øyeblikket furuncle hoppet på en finger, shin eller lår, til den ble åpnet ved hjelp av disse midlene, kan reduseres til 1 dag.

nekrose

På dette stadiet dannes kjernen omgitt av en purulent-nekrotisk opphopning, vevet i follikkelen og sebaceous kjertel smelter. Dette uttrykkes i styrking av smerte og ekspansjon av den hyperemiske sonen. Brystet oppnår klare grenser, stikker ut over overflaten av huden, og på overflaten kan man skille stangens konturer.

Prosessen er ledsaget av en økning i kroppstemperatur og utseendet av symptomer på generell forgiftning, som hodepine og svakhet.

Behandlingens taktikk på dette stadiet innebærer immobilisering av lemmen, spesielt hvis kjelen hoppet på fingeren. Ved omfattende vevskader utføres en novocainic eller antibakteriell blokkade. For å øke hastigheten på frigjøring av stangen, kan tørrforbindinger med salicylisk natriumpulver, Vishnevsky salve, ichthyol eller erytromycin salve bli foreskrevet.

healing

Etter å ha åpnet absessen og utløpet av stangen, dannes et ulcerativt hulrom. På dette punktet, de ubehagelige symptomene som følger med kjelen på beinet, avtar. Såret behandles med antiseptiske løsninger og bandasjer med salver som:

I tilfelle at kjelen ikke åpnes i lang tid, og hyperemi og andre symptomer øker, indikeres kirurgisk inngrep.

Fra forfatteren

En furuncle på beinet, i hvilken som helst del av den, representerer en alvorlig fare for å utvikle tromboflebitt, lymfadenitt, sepsis og andre alvorlige sykdommer. Vaskulært og artikulært vev kan være involvert i den patologiske prosessen. Med feil behandling eller i fravær av slike, kan denne form for staphyloderma føre til funksjonshemning.

Derfor, når de første tegn på koke dukker opp, kan du ikke selvmedisinere, du bør umiddelbart kontakte en hudlege og følge hans avtaler nøye.

Flere Artikler Om Typer Acne