Molluscum contagiosum er en type viral dermatitt som ofte oppstår i barndommen.

Overføring av viruset oppstår:

 1. i hverdagen, i kontakt, under spill - i bassenget og offentlige bad
 2. ved hudkontakt med håndklær, leker, bøker som allerede er infisert

Hovedspørsmålet mot barneleger: Hvordan behandle bløtdyrkonsummi hos barn uten å skade huden eller forårsake skade på helsen.

Hva ser smittsom bløtdyr ut? Årsaker til utseende hos barn

Etter utseendet av en separat knute er den raske spredningen av sykdommen mulig. Lesjonen selv manifesterer seg i form av en liten hvit eller rosa halvcirkelformet papule (knute), opp til 5 - 6 mm. I midten av hver knute er det en liten depresjon som ligner navlen.

Sykdommen er lett forvekslet med rubella, vannkopper og meslinger, men det er et symptom som er et tegn på denne spesielle viral dermatitt - når du trykker på tuberkulet, vises det hvite innholdet, likt en grov grov masse hvor bløtdyrene selv er.

Boblene er separate papiller eller hele utslett på magen, hodet, hofter, nakke, lemmer. Noen ganger danner molluscum contagiosum hele glades på barnets ansikt. I sjeldne tilfeller observeres knuder på håndflatene og føttene.

De viktigste faktorene som forårsaker sykdommen er:

 • svekket immunitet
 • varmt fuktig klima

Du kan også være interessert i:

Forløpet av sykdommen hos barn

Sykdommen gir ikke barnet alvorlig kløe, smerte eller ubehag. Etter et angrep av et virus utvikler sykdommen vanligvis innen 2 til 8 uker. Den endelige utvinningen tar 12 til 18 uker.

I svært sjeldne tilfeller varer sykdommen fra ett år til fire år. Hos barn, når de er fullstendig modne, ser mollusker ut som bukende akne med en diameter på opptil 8 mm. Når de dreneres, dannes de et utslett og plakk.

Infeksjon hos 80% av 100 er manifestert før 15 år, men oftere finnes hos barn under 4 år.

Sykdommen kan ta formen:

 • flere utslett
 • individuelle noder opp til 10 mm i diameter, sitter "på benet"
 • veldig store plaketter i form av vekst som dannes ved sammenslåing av små

Foreldre er alltid interessert i hvordan man kan kvitte seg med smittsomme bløtdyr hos barn raskere, men det er viktigere å kontrollere at barna ikke klør knuterne og ikke bærer infeksjonen.

Den smittsomme bløtdyren utgjør ingen fare, og utslett forsvinner uten behandling om et år, noen ganger en og en halv. Farlig er innføring av infeksjon i knuterne kammet av barnet.

Hvordan behandle bløtdyrkontamiosum hos barn

Behandling av molluscum contagiosum hos barn har sin egen spesifisitet og en direkte forbindelse med immunforsvaret. Det antas at immuniteten mot denne sykdommen utvikler seg i barnas kropp veldig langsomt, men gradvis vil den takle infeksjonen alene på 2 måneder. Av denne grunn anses spesialisert behandling av molluscum contagiosum hos barn ikke så nødvendig.

Derfor, hvis barnet, etter alle tester som ble utført, godkjente denne diagnosen, insisterer legene på at du bare må vente på at sykdommen uunngåelig forbi seg selv uten behandling. Det antas også at antivirale stoffer, suppositorier, salver og prosedyrer ikke fremskynder helbredelsesprosessen.

Men noen leger insisterer fortsatt på at behandling fortsatt er nødvendig hvis barnets immunitet blir redusert på grunn av tilbakevendende forkjølelse hos barns institusjoner, og at det ikke forårsaker skade, og sannsynligheten for å redusere gjenopprettingstiden øker. Resultatet avhenger av immuniteten, barnets alder og lesjonens område.

Mange metoder, vist for voksne og svært effektive, er helt uegnet for barn.

Ekstern behandling av molluscum contagiosum hos barn med kremer og salver

Spesialister står overfor oppgaven med å kurere en smittsom bløtdyr i et barn i de mest milde og samtidig effektive måter.

Slike behandling tilbys av antivirale salver for barn med bløtdyrkontakt. En av de vanlige medikamentene Viferon-krem og Ifagel-salver, basert på interferon, som styrker immunforsvaret, virker som et kraftig antiviralt stoff og har følgende fordeler:

 • hindrer infeksjon av sunt vev
 • hindrer mollusk fra å trenge inn i en sunn celle
 • forstyrrer RNA av selve viruset i blodet

Cream Viferon og salveinfagel

Salve for behandling av molluskum contagiosum påføres med et tynt lag på utslett opptil 5 ganger daglig (7 dager), og prøver å ikke skade papulene. Intervallet mellom søknadsprosedyren bør ikke være mer enn 12 timer. For å lukke området med den anvendte salven trenger ikke noe, slik at en hudfilm dannes på huden som beskytter papulene, lindrer hevelse og mulig kløe.

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet og intoleranse mot komponentene. Alder opp til 1 år.

Acyclovir salve

Salter med acyclovir innhold som har sterk antiviral effekt er gode. Behandling av molluskum contagiosum med acyklovir er indisert for barn fra 3 måneder til 12 år - 5 mg per 1 kg kroppsvekt. Kontraindikasjon: intoleranse mot komponentene.

Antiviral oxolinisk salve 3%

Behandling av molluscum contagiosum med oksolinsalve: noder og utbrudd smøres forsiktig 4 ganger daglig, varigheten av behandlingen er 2 uker (ofte når behandlingsvarigheten er 2 måneder). Kun spesiell følsomhet for oksolin er en kontraindikasjon.

Ved bruk av salver anbefales det å starte behandlingen når de første individuelle papler og tuberkler vises.

Advarsel! Leger har mange medisiner mot denne sykdommen, men deres bruk er ofte kontraindisert for barn: Chronotan eller Chlorophyllipt, som inneholder eukalyptusolje. Fluorouracilsalve, Retin-A, Aldara (Imiquimod), Verrukatsid, Feresol, Tsikloferon - alt dette er en salve for voksne.

Narkotikabehandling

Hvordan bli kvitt smittsomme bløtdyr, ved hjelp av midler for å styrke barnets immunitet? Bruk ulike behandlingsmetoder, men immunmodulerende stoffer vil glemme forekomsten av tilbakefall i lang tid. Disse inkluderer:

izoprinozin

 • Antiviralt middel, immunmodulator. Molluskum contagiosum er inkludert i bruksklassen av dette terapeutiske middel.
 • Kontraindikasjoner: opp til 3 år er isoprinosinbehandling ikke tillatt.
 • Barn fra 3 år (veier opptil 20 kg) - 50 mg per 1 kg vekt (per dag). Dose fordelt på 3-4 doser.
 • Hvis barnet veier mer enn 20 kg, vil dosen være 1/2 tablett per 5 kg vekt per dag.
 • Behandlingen varer fra 5 dager til forsvinningen av den siste papulen. For å forebygge tilbakefall, er det mulig å bruke opptil 3 dager.

Styrking av immunsystemet til barnet er et must når du blir kvitt papler og utslett, som utvikler seg i øyeblikk av svekket immunitet.

Stearinlys Viferon 500000 ME2

 • Barn over 7 år - 1 lys 3 ganger om dagen i 5 til 12 dager.
 • Barn under 7 år - 1 lys 2 ganger om dagen. Det er nødvendig å ta en pause mellom kursene - 5 dager.

Mekanisk behandling

Fjerning av papiller med pincet og Volkmanns skje

Papirene kan ikke overdrive og skade. Hvis barnet har rørt knutepunktet, er det bedre å brenne det raskt med strålende grønt eller jod. Men det skal huskes at molluskum contagiosum, er en virusinfeksjon, er motstandsdyktig mot antiseptiske alkoholpreparater, som inkluderer jod og briljantgrønn. Med hjelpen blir kun infeksjonen eliminert, noe som kan komme inn i såret hvis det er skadet.

En av de enkleste måtene som er tilgjengelige hjemme, er å fjerne molluscum contagiosum med pincett. Innholdet i papulene fjernes lett med pincet under forsiktig trykk. Det er nødvendig å fjerne all osteaktig masse til et lite utseende av blod. Da blir knutepunktet frigjort fra mollusker brent med hydrogenperoksid. For mulig gjenopptakelse og forebygging innen 4 dager smøres sårene med oksolinsalve. Du må fjerne alle knuter før de forsvinner fra huden.

I tillegg til å bruke pinsett, klemmer papulene ut og skraver innholdet med en Volkmann-skje. Anestesi er foreskrevet med Lidocaine spray. Etter prosedyren smøres alle sår med jod.

Prosedyren med bruk av pincet og en skarp skje er ikke særlig populær hos barn, fordi det er ubehagelig og smertefullt. Dette må tas i betraktning.

Kirurgisk behandling

Laserfjerning av papiller

Moderne utstyr gjør at du raskt kan fjerne bløtdyrkontamiosum hos barn med laser ved hjelp av lokalbedøvelse. Bruken av en laser i forhold til en standard kirurgisk inngrep har store fordeler:

 • Tilgrensende vev som omgir nodulene blir ikke skadet
 • selve prosessen utføres under betingelser med fullstendig sterilitet
 • Etter behandling med en laser, returnerer sykdommen svært sjelden
 • prosedyren er helt blodløs og trygg
 • rask sårstramming
 • kort varighet av behandlingsprosessen (flere minutter)

Etter laserprosedyren må det tas hensyn til at barnet ikke vasker sårene til de er helt tørre.

Diatermokoagulering og kryoterapi

Det er mulig å fjerne molluskum smittsomme bløtdyr gjennom diatermokoagulering (cauterization av papiller med strøm). Kryoterapi vil bidra til å kvitte seg med knuter - en effektiv måte å fjerne papiller med flytende nitrogen. Prosedyrene for diatermokoagulering og kryoterapi er praktisk talt smertefri, men kan ledsages av ubehagelige opplevelser, brennende følelser, prikking, derfor er det uønsket for barn å bruke denne typen behandling.

Folkemidlene

Det fungerer veldig bra med sykdommen i gressserien, fuglkirsebær, calendula, celandine og vanlig hvitløk. Les mer om hvordan du behandler bløddyrs smittsomme hjemme her.

 • For å forberede infusjonen, måle 2 ss av serien i et glass kokende vann. Insister 1 time. Smør knuterne 5 ganger om dagen (12 dager).
 • Fra friske blader av fugl kirsebær klemme saften og hold den tett lukket, i kulde. Juice fett flere utslett. Veldig effektiv etter at du har fjernet innholdet i nodulene med pinsett. Sårheling skjer på svært kort tid.
 • Juice hvitløk forsiktig smøre knuterne 3 ganger om dagen, nøye, uten å berøre de tilstøtende områdene av sunn hud, for ikke å brenne. Alle knuter bør behandles slik at infeksjonen ikke sprer seg.
 • Smøring av papiller med juice av en blomstrende celandine på syv dager, redder barnet fra bløtdyrkonsum.
 • Papules, uten å klemme innholdet, behandles med tinktur av calendula, eukalyptus (opptil 5 ganger om dagen).

Fjerner bløtdyrkontamiosum med pincett, vil videoen vise om det skal gjøres eller ikke.

Fjerning av molluscum contagiosum hjemme

Virussykdom, som manifesterer seg i form av utslett på en hvilken som helst del av huden av en rekke nudler fylt med en ostemasse, kalles en smittsom eller epithelial mollusk. Infeksjon skjer gjennom nær kontakt og husholdning.

Kausjonsmiddelet er et DNA-virus. Det antas at transportøren kun kan være en person. Symptomer uttrykkes ganske tydelig, derfor er det lett å diagnostisere sykdommen. Infeksjon er mulig ikke bare gjennom kontakt, men også gjennom personlige eiendeler - håndklær, klær, sengetøy.

Årsaker til sykdom

Sykdommen oppstår hos både voksne og barn. Infeksjon er mer utsatt for barn som går på barns institusjoner.

Symptomer og diagnose

Under latent inkuberingsperiode, som varer fra to uker til seks måneder, observeres vanligvis tegn på sykdommen vanligvis ikke. Det første symptomet på en epithelial mollusk er et utslett på overflaten av huden med små halvkuleformede knuter. De har en gul-rosa farge og en glatt skinnende overflate. I utviklingsprosessen kan papler øke i størrelse og nå størrelsen på en ert. Noen ganger går utslett sammen, og blir til en ensartet flekk opp til 3 cm i diameter. Som et resultat av lett trykk på papullen, slippes en litt tykk hvitaktig væske.

Hovedstedene for smittsomme bløtdyr lokaliseringen er nakken, pannen, baksiden av hendene, lårets indre overflate og de ytre kjønnsorganene.

Pasienten opplever ikke smertefulle symptomer. Det er ingen brenning, kløe på det berørte hudområdet, kroppstemperaturen stiger ikke. Generell trivsel endres ikke.

Det er viktig å differensiere sykdommen med ligner på de ytre manifestasjonene av vannkopper. Foreldre kan gjøre det selv ved å klikke på kanten av papulene. Når bløtdyrforekomst forekommer hvit, halvflytende utslipp. Gitt at infeksjon skjer oftest med nedsatt immunitet, kan legen bestille en undersøkelse for å identifisere årsakene til en reduksjon i kroppens forsvar.

Hjemmebehandling

Sykdommen betraktes ikke som farlig for livet, derfor er det vanligvis i tilfelle av smittsom bløtdyr, det er den mest hensiktsmessige løsningen.

Utfall forsvinner av seg selv om noen måneder. Pasienten kan bli foreskrevet i løpet av immunterapi, antivirale midler. Alle legemidler velges kun av behandlende lege etter undersøkelsen.

Kanskje kirurgisk fjerning av papiller, hvorpå huden ikke forblir arr. Det er ekstremt viktig å utføre prosedyren i forhold til økt sterilitet.

Noen ganger brukes moderne metoder for å fjerne papiller - laserterapi og kryoforstyring. Begge metoder har nesten ingen kontraindikasjoner, smertefri, kan utføres på poliklinisk basis. Under prosedyren er den sunne huden ikke skadet.

Narkotika terapi

Blant de antivirale og immunmodulerende legemidler som brukes i konservativ behandling, er følgende de mest populære:

Cream Imiquimod. Når det brukes på overflaten av huden, produserer kroppen antivirale, anticancermidler. Gjenopprettingen er allerede i den andre måneden. Legemidlet er kun anbefalt for behandling av bløtdyrskontakt hos voksne. Salve Interferon Alfa 2a. Virkningen av stoffet er basert på endringer i egenskapene til cellemembranen, noe som øker dens motstand mot penetrasjonen av viruset. Liniment Cycloferon. Medikamentet lar deg raskt bli kvitt sykdommen, men har kontraindikasjoner. Derfor, før du behandler en molluscum contagiosum med hjelp, er det nødvendig å nøye studere instruksjonene.

Behandling av folkemidlene

Mange leger vurderer bruken av tradisjonelle medisinske forskrifter som en effektiv metode for å håndtere slike sykdommer. De mest kjente anti-epitelittomidler er som følger:

Hvitløk

Det finnes mange måter å tilberede forskjellige potioner med dette produktet på. Blant dem, en populær blanding av hakket hvitløk med smør og smør. Tre ganger om dagen påføres det på den berørte huden. Kurset er en måned. En annen metode er anvendelsen av skiver med hvitløk til papulene. Dette bør gjøres hele tiden, til skorpe dannes.

celandine

Smurt de berørte områdene med alkoholtinktur en gang daglig. Når du bruker celandine juice, trenger du to behandlinger om dagen. Forbered et verktøy for å bekjempe bløtdyrkonsummi kan være hans eget. Samle friske unge blader av celandine (det er bedre å gjøre dette i begynnelsen av sommeren), hogge, sett i en glassburk og hell med medisinsk alkohol.

Sett beholderen på et mørkt sted i minst 2 uker. Således oppnås en analog av et farmasøytisk preparat med høy effektivitet. Som et resultat av å påføre det på huden som er berørt av betennelse, blir paplene dekket med skorper, som etter en stund skreller av.

Celandine er en giftig plante, så hovedregelen er å unngå kontakt med sunn hud for å forhindre forbrenning.

Kaliumpermanganat

Klargjør en mørkrosa løsning og smør dem med papiller til skorpe vises. Denne metoden er et alternativ til cauterization med flytende nitrogen.

Kunne bli kvitt smittsom mollusk i en uke. Hver dag må du klemme innholdet i hvert papir, og deretter brenne det med jod. Slike behandlinger er kontraindisert hos barn - jod kan forstyrre funksjonen av skjoldbruskkjertelen.

Avkjenningen av toget

Hell 10 g tørt gress med et glass kokende vann, kom med å koke, la det komme i 2 timer, deretter belastning. Smør knutene konstant etter noen timer.

Andre midler

Juice fra bladene og fruktene av fuglekirsebær. Påfør 3-4 ganger om dagen på grunn av betennelse.

Tinktur av calendula. Kjøpt på et apotek. Opptil tre ganger om dagen for å bruke stoffet på papiller.

Lotioner fra urte avkok. Bland blader av eucalyptus, furu, bjørk knopper, calendula blomster (alt for 1 teskje), hell kokende vann og fyll i ca en time. Den resulterende avkokingen brukes til å dempe den berørte huden.

Du kan ikke engasjere seg i behandlingen av bløtdyrkonsummi uten å opprette en nøyaktig diagnose. Noen ganger kan de samme symptomene skjule mer farlige sykdommer. I dette tilfellet kan selvmedisinasjon forårsake alvorlige komplikasjoner.

Er det mulig å fjerne

Når du bekrefter diagnosen folkemidlene, vil det være med å bli kvitt en ubehagelig sykdom. Behandlingsprosessen vil imidlertid vare lenge - minst en måned. De mest utålmodige pasientene, kan legen tilby å fjerne smittsomme noduler. Å gjøre det hjemme er ganske risikabelt. Det er fare for sekundær infeksjon, noe som bare vil forverre pasientens tilstand. Det er tillatt å fjerne uavhengige små knuter av liten størrelse. Prosedyren er som følger:

Ved hjelp av pinsett blir papulene punktert flere steder. Innhold fjernet av curette. Såret behandles med jod. Innen to uker gis operasjonsstedet daglig med kamferalkohol eller oksolinsalve.

Prosedyren er helt trygg, men det er bedre hvis det utføres av en spesialist.

Den mest smertefrie metoden, og derfor akseptabel for barn, er å fjerne smittsom mollusk ved hjelp av flytende nitrogen eller en laserstråle. Begge operasjonene utføres raskt, krever ikke en gjenopprettingstid og livsstilsendringer. Etter eksponering for disse stoffene blir papulene ødelagt, og det er ingen arr på det berørte området.

forebygging

Til tross for at sykdommen ikke utgjør en alvorlig trussel mot menneskers helse og passerer alene over tid, er det bedre å forhindre infeksjon. Det er lett å unngå infeksjon, det er nok å følge enkle regler:

Følg hygienevilkårene (bytt undertøy daglig, ikke bruk andres personlige eiendeler - vaskeklut, håndkle). Barn som går på barnepass skal inspiseres jevnlig. Når en pasient opptrer i familien, er det nødvendig å isolere ham fra andre, gi en egen tallerken og håndkle.

Det er ikke nødvendig å utsette besøket til legen når tegn på bløtdyrkontamiosum oppstår. Etablering av en nøyaktig diagnose vil tillate deg å velge riktig behandlingsregime og raskt takle sykdommen.

Vennligst legg igjen en kommentar:

Vennligst legg igjen en kommentar:

Molluskum contagiosum er en virusinfeksjon, en av underartene av dermatose. Det er en sykdom på overflaten av huden, på de eksterne tegn og manifestasjoner som kan sammenlignes med kopper. På huden eller slimhinnen dannes utslag i form av bobler av perlehvid farge med en utsparing i midten. Knutens diameter er fra en til femten millimeter.

Denne sykdommen rammer oftest barn, spesielt førskolebarn. Viruset av molluskum contagiosum kan kjøpes ved kontakt med en person med berørt hud. Infeksjon hos voksne forekommer seksuelt (et utslett vises på kjønnsorganene eller på de tilstøtende hudområdene: mage, pubis eller lår).

Barnet ditt har et smittsomt utslett hvor som helst. Infeksjon av barn forekommer ofte i institusjoner, da viruset kan inneholde husholdningsstøv. Foreldre legger ikke stor vekt på små singel "prikker" på barnets ansikt, men forgjeves. Uforsiktig behandling av problemet kan føre til komplikasjoner. Formasjoner vil vises på andre steder, som påvirker den stadig større overflaten av huden. Hvis du ikke vet hva en smittsom mollusk ser ut, vil et bilde hjelpe deg med å finne ut det.

årsaker

Plukk opp infeksjonen kan være på offentlige steder, for eksempel et basseng eller et bad, samt å bruke ting som en syk person. Bli kvitt viruset er helt umulig, siden molekylene er i DNA-strukturen. For å unngå sykdommen kan det bli gjenstand for konstant styrking av immunforsvaret.

Denne sykdommen rammer oftest barn, spesielt førskolebarn. Viruset av molluskum contagiosum kan kjøpes ved kontakt med en person med berørt hud. Infeksjon hos voksne forekommer seksuelt (et utslett vises på kjønnsorganene eller på de tilstøtende hudområdene: mage, pubis eller lår).

Barnet ditt har et smittsomt utslett hvor som helst. Infeksjon av barn forekommer ofte i institusjoner, da viruset kan inneholde husholdningsstøv. Foreldre legger ikke stor vekt på små singel "prikker" på barnets ansikt, men forgjeves. Uforsiktig behandling av problemet kan føre til komplikasjoner. Formasjoner vil vises på andre steder, som påvirker den stadig større overflaten av huden. Hvis du ikke vet hva en smittsom mollusk ser ut, vil et bilde hjelpe deg med å finne ut det.

årsaker

Plukk opp infeksjonen kan være på offentlige steder, for eksempel et basseng eller et bad, samt å bruke ting som en syk person. Bli kvitt viruset er helt umulig, siden molekylene er i DNA-strukturen. For å unngå sykdommen kan det bli gjenstand for konstant styrking av immunforsvaret.

Mekanismen for hudlesjon avhenger direkte av hvordan bløtdyrkontamiosum har penetrert kroppen. Årsakene til viruset kan være svært forskjellige. Infeksjon kan være forårsaket av svak immunitet når kroppen er svekket av langvarig behandling for noen sykdom. Utslett kan oppstå hvis det er andre infeksjoner hos en person, for eksempel å utvikle HIV.

symptomer

Inkubasjonsperioden kan vare fra to uker til flere måneder. Utslett i form av knuter forårsaker ikke smerte. I utgangspunktet vises flere formasjoner, men over tid kan de okkupere et ganske stort område. Knuter kommer i forskjellige størrelser.

Ved dannelse av dannelsen opptrer hvite granulære utslipp, som består av små bløtdyrkroppar. I noen tilfeller er utslettene ledsaget av kløe, i tillegg er det fare for at enhver annen infeksjon vil bli med i viruset. Etter forekomsten av sykdommen i lang tid kan ikke late som å være noe, og være i ro i kroppen.

Et interessant faktum er at perioden med "søvn" på huden med en tatovering kan vare opp til sju måneder. På ansiktet er bløtdyrkontamiosum oftest sett hos barn, hos voksne er det vanligvis lokalisert på kjønnsorganene, i underlivet eller rundt anus. Ofte er symptomene på denne infeksjonen forvirret med andre sykdommer som kopper eller syfilis.

Hvit perleutslett og tre stadier av sykdommen

Den første typen er en standard manifestasjon av sykdommen, der det er et lite utslett på et lite hudområde, og knuterne er nær hverandre.

I andre fase øker neoplasmene betydelig i størrelse og påvirker huden, som er fjern fra "epicenteret".

Det tredje alternativet er infeksjon med komplikasjon. Formasjoner på kroppen forårsaker smerte, og huden rundt utslett begynner å rødme, betent. Når du presser fra knutepunktet, kan det lekke pus. Legen-dermatologen vil bidra til å etablere diagnosen. Det er tilfeller når du må passere analysen for å bestemme innholdet i noderne.

Øyeutslett i øyelokk

Smittsom mollusk på øyelokkene manifesteres på samme måte som i andre områder av huden. Langs kanten kan det oppstå ensomme eller flere formasjoner med en hvit hvirvel inni. Ved infeksjon i et århundre blir konjunktivit forbundet med et virus også. Til berøring gir svulsten ikke smerte, knuten er tett, den kan ha forskjellige størrelser og har hudfarge.

Hvit perleutslett og tre stadier av sykdommen

Den første typen er en standard manifestasjon av sykdommen, der det er et lite utslett på et lite hudområde, og knuterne er nær hverandre.

I andre fase øker neoplasmene betydelig i størrelse og påvirker huden, som er fjern fra "epicenteret".

Det tredje alternativet er infeksjon med komplikasjon. Formasjoner på kroppen forårsaker smerte, og huden rundt utslett begynner å rødme, betent. Når du presser fra knutepunktet, kan det lekke pus. Legen-dermatologen vil bidra til å etablere diagnosen. Det er tilfeller når du må passere analysen for å bestemme innholdet i noderne.

Øyeutslett i øyelokk

Smittsom mollusk på øyelokkene manifesteres på samme måte som i andre områder av huden. Langs kanten kan det oppstå ensomme eller flere formasjoner med en hvit hvirvel inni. Ved infeksjon i et århundre blir konjunktivit forbundet med et virus også. Til berøring gir svulsten ikke smerte, knuten er tett, den kan ha forskjellige størrelser og har hudfarge.

Denne sykdommen medfører manifestasjon av andre smittsomme sykdommer i øyet, som blefaritt og keratitt. Vil bidra til å forstå og skille fra andre patologier molluscum smittsomme bilder presentert i denne artikkelen.

Frihet fra neoplasmer

Hvis det er en diagnose av "smittsom mollusk", kan legen foreslå ventetid, og sykdommen vil etter hvert gå bort alene. Dette er mulig dersom dannelsen på huden ikke er ondartet. En pasient med et godt immunsystem og en sunn kropp vil kunne overvinne viruset selv innen seks måneder. Men det er tilfeller når det er umulig å utsette behandlingen og la den strømme ved en tilfeldighet. Da vil spesialisten velge riktig behandling for deg.

graviditet

Pas på når gravid med infeksjon. Mange leger anser ikke musslene som farlige for mor og barns liv, men det er fortsatt risiko for å infisere barnet mens man bryr seg om det. Ved første utslett bør derfor konsultere lege. Behandlingen vil være absolutt ikke farlig, enten for moren eller for hennes ufødte barn.

Barn og molluscum contagiosum

Hos barn er det ikke lett å diagnostisere sykdommen, fordi babyer ofte lider av matallergiske reaksjoner. Derfor blir foreldre vant til forskjellige utslett og ikke ta hensyn til dem, spesielt hvis det ikke er noen andre advarselsskilt.

Men det skal huskes at infeksjonen hos barn ikke vil forsvinne av seg selv, som hos voksne. Hvis barnet ditt har det første tegn på utslett, kontakt legen din for råd. Når et virus oppdages, bør kommunikasjon med venner være begrenset, ting og leker skal desinfiseres.

Tradisjonell behandling

Hvis du har molluskum contagiosum, kan behandling med salver bare utføres etter å ha konsultert en lege. Ett alternativ er å klemme den hvite massen ut av knuten, og deretter rense den midtre brønnen med en spesiell skje og behandle det berørte området med alkohol eller jod.

Effektivt å fjerne molluskum contagiosum ved hjelp av flytende nitrogen. Men noen ganger er denne metoden ikke så effektiv som å helt fjerne nodulene. Derfor anbefales fjerning av en smittsom mollusk ved hjelp av strøm. Hvis hudlesjonen er for stor, kan en hudlege foreskrive et antibiotikaforløp.

I tillegg til medisinsk behandling, bør du definitivt behandle pasientens ting, desinfisere og gjøre generell rengjøring hjemme for å kvitte seg med støv som kan inneholde et virus.

Barn og molluscum contagiosum

Hos barn er det ikke lett å diagnostisere sykdommen, fordi babyer ofte lider av matallergiske reaksjoner. Derfor blir foreldre vant til forskjellige utslett og ikke ta hensyn til dem, spesielt hvis det ikke er noen andre advarselsskilt.

Men det skal huskes at infeksjonen hos barn ikke vil forsvinne av seg selv, som hos voksne. Hvis barnet ditt har det første tegn på utslett, kontakt legen din for råd. Når et virus oppdages, bør kommunikasjon med venner være begrenset, ting og leker skal desinfiseres.

Tradisjonell behandling

Hvis du har molluskum contagiosum, kan behandling med salver bare utføres etter å ha konsultert en lege. Ett alternativ er å klemme den hvite massen ut av knuten, og deretter rense den midtre brønnen med en spesiell skje og behandle det berørte området med alkohol eller jod.

Effektivt å fjerne molluskum contagiosum ved hjelp av flytende nitrogen. Men noen ganger er denne metoden ikke så effektiv som å helt fjerne nodulene. Derfor anbefales fjerning av en smittsom mollusk ved hjelp av strøm. Hvis hudlesjonen er for stor, kan en hudlege foreskrive et antibiotikaforløp.

I tillegg til medisinsk behandling, bør du definitivt behandle pasientens ting, desinfisere og gjøre generell rengjøring hjemme for å kvitte seg med støv som kan inneholde et virus.

Hjemmebehandling

Hvis du har funnet en smittsom bløtdyr, er hjemmebehandling mulig. Det finnes ulike oppskrifter av tradisjonell medisin. Ta for eksempel en hvitløk og kutt den i en slurry. Legg det mykede smøret i den (en teskje) og bland. Derefter smelter den resulterende blanding tre ganger om dagen nodulene. Hvis du ikke er allergisk, og huden er motstandsdyktig overfor irriterende stoffer, kan du bruke hvitløkjuice i ren form eller for eksempel gni neoplasmaene med kuttet hvitløk omtrent fem ganger om dagen.

Hvilke andre tiltak å ta for å kvitte seg med sykdommen, hvis smittsom mollusk er funnet? Hjemmebehandling kan gjøres med urter. For å gjøre en "sladder", trenger du en serie. To spiseskjeer urter helle et glass kokende vann. Deretter setter innholdet på brannen og kokes. Fjern fra varme, dekke og insister i en time. Smør de berørte områdene flere ganger om dagen med den ferdige tinkturen gjennom hele uken.

Calendula olje eller alkohol tinktur av denne blomst er egnet som medisin.

Hvis du har en smittsom bløtdyr, er hjemmebehandling mulig, selv med en fuglkirsebær. Det skal være finhakkede blader av planten og klemme ut saften ved hjelp av gasbind. Den bør blandes med myk smør i et 1: 1 forhold og påføres knutene før sengetid. Sett ovenfra sikkert et bandasje og legg deg til sengs.

Du kan kjøpe de nødvendige komponentene for mer komplekse stoffer. Hvis smittsom bløtdyr er diagnostisert, er hjemmebehandling ikke uten urter. For å forberede tinkturen trenger du:

eucalyptus, calendula, knopper av bjørk og furu, karpa, enebær.

Bland i en bolle tre spiseskjeer finhakket urter, bland alt grundig. Ta deretter en spiseskje av blandingen, hell et glass kokende vann og la det gå i en time. Før bruk, spenne tinkturen og vask de skadede områdene i kroppen. I tillegg kan urtekolonnen tas oralt (et hundre gram to ganger om dagen). Behandling bør utføres i ca to uker.

Men før du selv gjennomfører terapi, sørg for å konsultere legen din for nærvær av denne sykdommen. Små barn er mest utsatt for infeksjon. Derfor undersøke barna hver kveld nøye, spesielt de som går på barnehagen. Å løse problemet i de tidlige stadiene er mye lettere og lettere enn å behandle en allerede kjørt sykdom.

Voksne, for å unngå infeksjon med et ubehagelig virus, anbefales å overvåke helsen, føre en sunn livsstil og om nødvendig drikke vitaminer. Eventuelt tonisk kompleks vil fungere.

Molluscum contagiosum: måter å overføre, tegn på, når du skal behandle og hvordan, forebygging

Molluskum contagiosum (lat. Molluscum contagiosum) er en hudsykdom forårsaket av kopper virus. De kan bare smitte mennesker, dyr er immun mot dem og kan ikke være bærere. Av de fire typene molluscum contagiosum virus (MCV 1-4) er MCV-1 hyppigere hos barn, typen MCV-2 hos voksne. Det overføres gjennom seksuell kontakt, og derfor blir bløtdyr forårsaket av dette virus referert til som en STD-gruppe, seksuelt overførte sykdommer.

Overføring av infeksjon er mulig indirekte - ved husholdningen, gjennom felles gjenstander (servise og apparater, leker), sengetøy og undertøy. Direkte fra person til person - i løpet av massasje, kontakt sport (alle slags bryting og boksing), fra foreldre til barn under fôring eller spill, samt i samleie. MCV-virus overføres via vann, de kan bli infisert i bassenger, SPA-sentre og badstuer. De forblir i husholdningsstøv, på overflaten av møbler og tepper, og blir årsakene til kollektive sykdommer i barnehager og i familier. Manifestasjonene av sykdommen etter tatovering er beskrevet, men generelt er avhengigheten av infeksjonsfrekvensen på hudmikrotraumas ikke blitt fastslått.

Oftere smittsomme skalldyr er syke mennesker med nedsatt immunforsvar. Disse inkluderer allergikere, onkologiske pasienter, pasienter med aids og reumatoid artritt. Risikoaldergrupper - barn 2-6 år og ungdom, eldre over 60 år. Profesjonelle grupper - massasje terapeuter, trenere i bassengene, mellomstore og junior medisinsk personale. Barn opptil 1 år gammel er resistente mot MCV-viruset, de kan få midlertidig immunitet fra moren. Sykdommen er utbredt overalt, og i land med varme og fuktige klima og lave nivåer av hygiene kan ting gå så langt som en epidemi.

Manifestasjoner av sykdommen og diagnosen

Symptomer på bløtdyrkontamiosum er av samme type. Etter infeksjon kan det ta fra en uke til seks måneder eller enda mer, da vises et rødt sted på virusinntrengningsstedet, og deretter dannes en papul (flat subkutan nodul). Knutens innledende størrelse er ca. 1-2 mm, formen er avrundet med glatte kanter. Overflaten er glatt, rosa, litt forskjellig fra fargen på vanlig hud. Knutepunktet gjør ikke vondt, klør ikke, og går ofte ubemerket. Innen 1,5-3 måneder øker den i diameter til 5-10 mm, en depresjon vises i midten.

en mulig type utslett når det er smittet med molluscum contagiosum virus

En enkelt papule kan vokse til 10-15 cm, men oftere er det flere noduler i forskjellige størrelser. Individuelle elementer kan fusjonere og danne en enorm, ujevn overflate. Når de blir skadet, blir de betent og suppurate, og sår og skorpe dannes på overflaten. Inflammasjon av huden utvikler seg rundt den, det ser ut som en rød kant rundt knutepunktet. Når kammeret sprer seg, sprer viruset seg gjennom kroppen og ny utslettingsform.

Med ukompliserte former forsvinner knastene etter seks måneder eller et år, men noen kan fortsette i opptil 3-5 år.

Innsiden er en osteaktig masse som består av døde epitelceller og spesifikke hyalinlegemer som inneholder levende MCV-virus. Derfor kan molluscum contagiosum alltid bli smittet fra gamle foci og "gi" infeksjonen til andre. Bløtdyren er smittsom til fullstendig forsvunnelse av nodulene. Immunitet er ikke utviklet, antall gjentatte sykdommer er ikke begrenset.

Plasseringen av elementene kan være noe, men er alltid begrenset til huden: det er ingen lesjoner på slimhinnene i utslett på grunn av molluskum contagiosum. Papirene er plassert på leppene, øyelokkene, ansiktets og kroppens hud på hodet. Med anogenitalt infeksjon - i kjønnsområdet, hos menn på penis og rundt anus, hos kvinner - rundt vulva og anus, på innsiden av lårene. Papir på penis er små, de er ofte forvekslet med herpes sår. Det er lett å skille mellom herpes: med herpes oppstår bobler, kløe, myke og smertefulle, i motsetning til tette og smertefrie knuter med molluskum contagiosum.

foto: typiske manifestasjoner og lokalisering av molluskum contagiosum

Atypisk er lokaliseringen av mollusk på føttene og palmer, typisk - i armhulen og i underlivet. Hos HIV-infiserte er utslett alltid flere, hovedsakelig bestemt på ansiktet, kan fusjonere og ofte betent.

En foreløpig diagnose er utført etter undersøkelsen, i tvilsomme tilfeller tas materiale fra nodulene og undersøkes under et mikroskop. Det visuelle funnet av karakteristisk hyaline Taurus - mollusk ovoid - lar deg nøyaktig bestemme sykdommen. I tilfelle utslett lokalisert i kjønnsområdet, utføres tester for STD (syfilis og genital herpes) alltid. Også smittsom bløtdyr er differensiert fra papillomer, epitheliomas og keratoacanthomas - molluscum sebaceum, som er en godartet svulst i hårsekkene.

Hvorfor er det nødvendig å behandle bløtdyrkontaktum?

Molluskum contagiosum forårsaker vanligvis ikke alvorlige konsekvenser, hos personer med normalt immunsystem, forsvinner papules uten behandling, og etterlater ingen spor. Imidlertid bør du konsultere en lege dersom det finnes elementer på huden som ligner knuter. Vi viser hovedgrunnene til at du trenger en medisinsk konsultasjon.

 1. Papules kan vises ikke bare når infisert med bløtdyrkontamiosum. Spotty-nodulært utslett er typisk for mange smittsomme sykdommer og er bestemt av rubella, kyllingpoks, tyfus og tyfus, karakteristisk for sekundær syfilisperiode, for enkel og herpes zoster, og dette er ikke en komplett liste. Så du bør ikke engasjere seg i selvdiagnose, det er bedre å konsultere en spesialist.
 2. Det samtidige utseendet på flere noduler av en smittsom mollusk er et signal om problemer med immunsystemet. Det observeres ofte hos HIV-infiserte og AIDS-pasienter, med skjulte tumorprosesser og systemiske sykdommer.

konsekvenser av ubehandlet mollusk

Behandling av molluscum contagiosum

Inntil utslett helt forsvinner, anbefales det at pasienter ikke bruker badstuene, ikke å gå til bassengene og idrettshallen, og ikke bruke massasje terapeuter. I hverdagen er det nødvendig å tydelig dele personlige og offentlige ting. Etter sex må du ta en dusj og informere partneren om sykdommen din.

Ved lokalisering av bløtdyr i ansikt og øyelokk, samt i områder med høy luftfuktighet og risiko for skade (oksygen- og inguinalarealer, kjønnsskjønn og rundt anusen), blir nodlene fjernet. Fjerning av bløtdyrkonsummi er utført ved hjelp av kryoterapi med flytende nitrogen eller tøris; økter foreskrives med ukentlig intervaller til papulene forsvinner. Brukt også manuell skraping med skarp skje med etterfølgende behandling av såret med grønn eller 5% jodalkoholoppløsning. Maskinvare teknikker - diatermokoagulering og laser.

Laserfjerning betraktes som den mest effektive med et stort antall papiller. Utført "kaldt" erbium eller CO2 - laser, under handlingen som vævet lettere fordamper. Huden er bedøvet med lidokain, pasienten og legen må bruke vernebriller under økten. Når papiller blir fjernet fra øyelokkene, påføres spesielle plater på øyebollene, ettersom de tidligere har vannet slimhinnen av dikain. Fordeler med prosedyren - Laseren desinfiserer dessuten det omkringliggende vevet og akselererer utvinningen av dem. sårene blir snart overgrodde og det er ingen spor av dem igjen, og huden strammer. Cons - en ganske stor liste over kontraindikasjoner (svulster, akutt periode av sykdommer, feber, blødningstendens, dekompensert mangel på indre organer, systemiske sykdommer, anemi, etc.).

Det er mulig å behandle enkelt små utbrudd av en smittsom bløtdyr lokalt ved hjelp av salver og geler med antiviral virkning. Huden vaskes med varmt vann og flytende såpe og tørkes deretter med serviett. Midler påføres med lette bevegelser på og rundt knutene. Appliques er laget utelukkende for natten, hendene vaskes før og etter prosedyren. Kurset er minst 2 uker. Effektiv med interferon salve (viferon eller infagel), acyklovir krem. Eukalyptusolje og klorofyll ødelegger virus, for dette formål brukes klorofyllipt og kronotan til å smøre knutene, et kurs på 10-14 dager. Etter fjerning av papuler er sårene dekket med tamponger med oksolin eller fluorouracilsalver.

Antibiotika virker ikke på virus, de brukes bare til behandling av vedvarende bakterielle infeksjoner (erysipelas, abscesser, flegmon).

Video: Hva skal jeg gjøre med bløtdyrkontamiosum - mening av Dr. Komarovsky

Hjemmebehandling

Hjemme, klemme av små papiller med sterile pincet, er behandling av sår med antiseptika tillatt. Påfør kun folkemidlene for behandling av bløtdyrs contagiosum kun mulig etter å ha konsultert en lege, og sørg for nøyaktigheten av diagnosen. Hjemmelagde salver med hvitløk eller kalendula, fuglekirsebær eller snor er ganske effektive på grunn av den antivirale aktiviteten til plantekomponenter, som kan brukes til å kurere ukomplisert molluskum contagiosum. Midler forbereder seg ikke for fremtidig bruk, prøver å bruke innen få timer, og bedre - umiddelbart etter forberedelsen.

 • Hvitløk er malt i mush, legg til like mye smør og igjen bakken. Påfør knutene 2-3 ganger om dagen, til de forsvinner helt. Bruk også ren hvitløk juice 5-6 ganger om dagen, hvis huden ikke er utsatt for irritasjon.
 • En serie brygget med en hastighet på 2 ss. skjeer med 250 ml kokende vann, og deretter igjen koka og insistere en time under lokket. Tørk huden med knuter tre ganger om dagen, et kurs på 7 dager.
 • Calendula brukes som en farmasøytisk alkohol tinktur eller salve. Hjemme kan du lage en terapeutisk blanding: Friske blomster helles med varm vegetabilsk olje (raffinert) i forholdet 1: 1, de står på et mørkt sted i omtrent en uke.
 • Blader av fuglkirsebær blir knust inn i en myk og presset juice, som fetter såret etter å ha klemmet inn i knutepunktet. En krem ​​basert på smør (1: 1) er også laget av det og dressinger er laget for natten.

Infeksjonsforebygging

Tiltak er rettet mot å styrke immunforsvaret, blokkere veiene for spredning av virus og ødelegge dem.

For ikke å smitte deg selv og andre med smittsom mollusk, må du ta noen tiltak:

 1. Ikke kam eller nakk nodulene, etter at de har fjernet innholdet, er det obligatorisk å behandle sårene med anti-forseglere.
 2. De berørte områdene skal være bandasjert eller dekket med klær for å hindre kontakt med andre menneskers hud;
 3. Overgi klasser i treningssentre og svømmebassenger, ikke å besøke badstuen og dampbadet;
 4. Hvis papiller er lokalisert på ansiktet - ikke bruk skrubbe og kosmetiske masker (for kvinner); menn - vær forsiktig når du barberer, for ikke å skade bunten;
 5. Plasseringen av papler på kjønnsorganene og rundt dem er forbudt til sykdommen er fullstendig herdet.

Farmasøytiske tinkturer av ginseng, gyllenrot (Rhodiola rosea) og echinacea brukes som immunstimulerende midler. Kroppen vil bli støttet av vitamin-mineralkomplekser, god ernæring med normalt proteininnhold og moderat fysisk aktivitet. Det er ingen vaksine mot virus MCV1-4, human interferon er egnet for profylakse.

Personlig og samfunnshygiene er spesielt viktig i familier og barnehager. Hjemme blir infiserte mennesker gitt ut gjenstander for personlig bruk, deres undertøy skiftes daglig, sengetøy er minst en gang hver 2-3 dager, og badet og vasken vaskes ved bruk av husholdningsantiseptika.

I barnehagen av barn med bløtdyrkontamiosum, bør det ikke være tillatt, de må isoleres fra friske til de er kurert.

Molluskum contagiosum kan overføres seksuelt, derfor er de generelle regler for forebygging av STDs gyldige for det: identifikasjon og samtidig tilsyn med alle seksuelle partnere, for behandlingsperioden - forbudet mot seksuell kontakt.

Hvorfor er smittsom mollusk betent

Molluskum contagiosum er en viral hudinfeksjon. Symptomene går bort på egenhånd i noen uker eller måneder. Inflammatoriske reaksjoner følger også med sykdommen, provoserer kløe, smerte. Noen ganger forveksles de med sekundær bakteriell infeksjon i huden.

Årsaken til infeksjonen er ortofokvirus, som tilhører familien Poxviridae og slekten Molluscipoxvirus. Det er fire stammer, hvorav to hovedpersoner skiller seg ut:

 • hos barn er årsaken til utslett MCV-1, overført ved kontakt eller gjennom felles gjenstander;
 • hos voksne, MCV-2 med seksuelt overført infeksjon.

Alle typer poxvirus manifesteres på samme måte - rundformet utslett med en hul i midten. Med ukomplisert sykdom overstiger antall elementer sjelden mer enn 20, og størrelsen overstiger ikke 5-6 mm. Hvis knutepunktet blir rødt, men ikke gjør vondt, og musling sprer seg ikke lenger langs kroppen, så er dette en ufarlig lokal betennelse.

Årsaker til inflammatoriske prosesser

Mekanisk skade er den vanligste årsaken til betennelse, og symptomene er en rød, kløende og smertefull knulling. Tilsetningen av en bakteriell infeksjon fører til dannelsen av nye elementer på huden.

Inflammet foci av molluskum contagiosum er sterilt i 90% av tilfellene, kun 1% av pasientene viser stafylokokker med hvilken differensiert diagnose utføres. Utslett ser ut som erytematøse, hovne papiller med purulent eller serøst innhold. Histologisk viser de tykk, blandet infiltrasjon (en kombinasjon av lymfocytter, vevmakrofager og nøytrofiler).

Inflammert molluskum contagiosum reflekterer responsen av cellemediert immunitet mot virusinfeksjon.

Typer av betennelse

Smittsom dermatitt er utseendet på kløende eksemematøse formasjoner rundt hovedelementene i utslett. Lesjonen er diffus eller monetovidnym, noe som gjør de primære sårene i smittsom mollusk mindre skillebare.

Dermatitt utvikler ofte hos barn med atopi i historien - i nesten 50% av tilfellene.

Behandling med lokal glukokortikosteroider reduserer kløe og autoinokulering. Imidlertid ble ikke forholdet mellom smittsom dermatitt og utviklingen av betennelse på huden observert. Fremveksten av nye utslett som ofte er forbundet med infeksjonsspredningen når det skrapes på grunn av alvorlig kløe.

Janotti-Crosti syndrom (papulær akrodermatitt) manifesterer seg mot bakgrunnen av infeksjoner forårsaket av ulike virus, som Epstein-Barr og hepatitt. Sykdommen er preget av edematøse erytematøse papiller av samme størrelse som akkumulerer på ekstensorflatene på lemmer, skinker og kinn. Den vanlige inflammatoriske prosessen under molluskum contagiosum forekommer imidlertid oftere enn dette syndromet, og forholdet mellom patologier er ikke etablert.

Med et lite antall fokuserer smitte på skjulte steder (armhulen og lysken), der det kan bli betent og provosere dermatitt, som skjuler den primære årsaken til hudlesjonen. Siden papules i Janotti Crosti syndrom kan lignes på et bløtdyrkontakt, feiler foreldrene ofte dem for et tilbakefall med en plutselig økning i elementene i utslett.

Dermatoskopi bidrar til å skille infeksjonen fra akrodermatitt. Molluscum contagiosumet har et hvitt eller gult senter omgitt av et plexus av blodkar. Infeksjonsrelaterte Janotti-Crosti syndromer varer ikke lenge og er et godt prognostisk tegn. Etter en rask immunrespons mot viruset, reduseres antallet noduler, huden gjenopprettes.

Det er ingen spesifikk terapi for Gianotti-Crostros syndrom - patologi varer i en periode fra to uker til tre måneder. Selv uten rusmidler, forsvinner symptomene spontant, og etterlater ingen komplikasjoner.

For å lindre betennelse påføres steroidkremer til den røde knuten som foreskrevet av legen.

Antihistaminer, som Suprastin, kan bidra til å redusere kløe. Det er viktig å unngå immunsvikt og infeksjon med hepatitt B når mange lesjoner oppstår.

Behandling av infeksjon

Gullstandarden i behandlingen av molluskum contagiosum er ikke utviklet, men mange destruktive og immunmodulerende metoder blir brukt. Hovedmålet med terapi er å lindre kløe og ubehag, for å forhindre spredning av infeksjonen eller overføringen til andre mennesker. De mest populære terapeutiske midler inkluderer: Cantaridin, Imiquimod.

Tendensen til spontan forsvinning av utslett gjør det vanskelig å bestemme effekten av behandlinger. En studie viste at curettage (etter lokalbedøvelse) reduserer varigheten av infeksjon og forekomsten av bivirkninger sammenlignet med Kantaridin eller Imiquimod.

Effekten av immunmodulatorer ligner kryoterapi eller anvendelse av kaliumhydroksyd. Eksponeringen for flytende nitrogen utføres en gang i uka og akselererer forsvinner elementene i utslettene sammenlignet med stoffet nesten to ganger.

Molluskum contagiosum er sjelden komplisert av andre sykdommer som krever intensive tiltak. Det er bare nødvendig å vente til immuniteten utvikler antistoffer, som krever fra 2 til 18 måneder.

Utslippet kan være betent på grunn av nye immunresponser. Utnevnelsen av ekstra medisiner og undersøkelser kreves kun i to tilfeller:

 • hvis en bakteriell infeksjon har gått sammen og har forårsaket en inflammatorisk prosess i form av dermatitt, hvoretter arr blir ofte dannet;
 • hvis utslett har blitt tallrike, og diameteren av elementene har nådd en eller flere centimeter - denne komplikasjonen kan indikere en kraftig nedgang i kroppens immunforsvar, derfor krever det verifikasjon.

Hver dermatolog bruker sine egne metoder for å behandle infeksjonen, men sparsom lokal terapi anbefales til barn. Fjernelse av utslett med curette, laser eller flytende nitrogen eliminerer ikke viruset i blodet, så det er mulig å få tilbakefall. Prosedyren forårsaker stress i barnet, noe som bidrar til reaktivering av infeksjonen i motsetning til forventningene til utvinning. Etter kirurgisk behandling av utslett, blir arr igjen.

Den mest foreskrevne oksolinske salven med en konsentrasjon på 3%, som behandles hver knute 1-2 ganger om dagen.

Apple cider eddik brukes eksternt om natten for rask lindring av infeksjon.

I tillegg anvendt tradisjonell medisin:

 • Utslett er smurt med hvitløk juice med et intervall på 4 timer, noe som gjør det mulig for en kur i en måned.
 • Melkfersk celandine eller farmasøytisk tinktur bidrar til å løsne huden fra utslett i noen uker.

Hygieneregler bidrar til raskest mulig behandling. Utfall kan ikke plukke, ripe og skade klær. Du må vaske hendene regelmessig og tørke knutene med klorhexidin to ganger om dagen. En infisert person ved kommunikasjon med andre mennesker bør lukke utslett med klær, unngå direkte kontakt. For å eliminere infeksjonen, er det nødvendig å revurdere dietten, fylle dietten med vitaminer.

Flere Artikler Om Typer Acne